Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Που είναι η Boca; Οέο;

Η έναρξη της συνεργασίας με την Boca Juniors είχε διαφημιστεί με τον πλέον εμφαντικό τρόπο. Και είναι γεγονός ότι τα όσα είχαμε διαβάσει μας είχαν τουλάχιστον ξαφνιάσει , καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ κατέληγαν στο ότι ο Πανιώνιος και η Μπόκα είχαν ως κοινό σημείο αναφοράς τη Σμύρνη, καθώς μέλη των ιδρυτών της Αργεντίνικης ομάδας ήταν Σμυρνιοί πρόσφυγες. Μάλιστα, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και κάποιο μέλος της διοίκησης της Μπόκα, Ελληνικής καταγωγής, ο οποίος μας αφού μας είχε διηγηθεί αρκετές δακρύβρεχτες ιστορίες υπογράμμιζε ότι άνοιγε ο δρόμος για τη συνεργασία με την Μπόκα, καθώς θα υπογράφονταν μνημόνιο συνεργασίας.

Πριν από λίγο καιρό πληροφορηθήκαμε ότι η Μπόκα θα έρχονταν στην Ελλάδα προκειμένου να δώσει ένα φιλικό παιχνίδι . Όχι όμως με τον Πανιώνιο, αλλά με τον Άρη. Μεγάλη έκπληξη, καθώς είχαν προηγηθεί όλες αυτές οι επαφές. Πολλοί, ιδίως στο Πανιώνιο ίντερνετ, είχαν εκφράσει ερωτηματικά για το φιλικό αυτό και διερώτονταν γιατί ο Πανιώνιος δεν είχε φροντίσει να κλείσει κι εκείνος ένα φιλικό παιχνίδι. Η φήμη που κυκλοφορούσε ήταν πως οι Αργεντίνοι αξίωναν για το φιλικό αυτό παιχνίδι ένα ποσό που άγγιζε τις 200.000 ευρώ. Ποσό τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι με τα χρήματα αυτά μπορεί να πραγματοποιηθεί μια μεταγραφή. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι το ποσό αυτό δεν θα μπορούσαμε να το καλύψουμε ούτε μέσω της πώλησης εισιτηρίων, ούτε μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης του αγώνα. Άρα θα έπρεπε να τους πληρώσουμε από την τσέπη μας.

Διάβαζα λοιπόν σήμερα δηλώσεις που αποδίδονταν σε μέλη της διοίκησης της Μπόκα, ενόψει του φιλικού με τον Άρη, οι οποίες συνέκλιναν στο ότι θα υπέγραφαν μνημόνιο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία θα είναι και η μοναδική ομάδα με την οποία θα συνεργαστούν στην Ελλάδα. Είναι απίστευτο για πότε ξεχάστηκαν οι Σμυρνιοί παππούδες, η θάλασσα που ενώνει τις δύο ομάδες και η κοινή καταγωγή.

Τελικά τι έγινε; Τι έφταιξε; Η Μπόκα Τζούνιορς είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, με τεράστια παραγωγή ταλέντων. Η αποκλειστική συνεργασία με μια τέτοια ομάδα τόσο για λόγους ουσίας όσο και πρεστίζ είναι εξαιρετικής σημασίας. Βέβαια δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το πλήρες περιεχόμενο της συνεργασίας μας. Εάν ήταν ένα είδος αδελφοποίησης με παράλληλη δυνατότητα προτίμησης σε παίκτες της τότε χάσαμε μια εξαιρετική ευκαιρία, έστω κι αν το τίμημά της ήταν 200.000 ευρώ. Γιατί ελάχιστες ομάδες στον κόσμο έχουν οργανωμένο δίκτυο σκάουτιγκ στην Λατινική Αμερική, πόσω μάλλον τη δυνατότητα να κόβουν φρούτα από τον κήπο της Εδεμ. Την Μπόκα Τζούνιορς. Η συνεργασία αυτή, υπό τις κατάλληλες βέβαια προυποθέσεις, φαντάζομαι ότι θα ήταν πολύ περισσότερο σημαντική ένανατι της αντίστοιχης με την Εσπανιόλ (εδώ ειδικά πρέπει να συμβιβαστούμε και με την ιδέα ότι αναπτύξαμε συνεργασία με την συμπολίτισα της Μπάρτσα, με την οποία όλοι οι Πανιώνιοι έχουμε ιδιαίτερο δέσιμο). Αντίστοιχα αποκόμισε τεράστια οφέλη μια ανταγωνιστική μας ομάδα, η οποία ήδη κινείται δυναμικά στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.Σε βαθμό υπερβολής μπορώ να πω.

Εάν βέβαια δεν θα γίνονταν τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλά οι Αργεντίνοι είχαν βγει στη γύρα για να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω φιλικών τότε το πράγμα αλλάζει.

Θα ήθελα πάρα πολύ να πληροφορηθώ καλύτερα για το θέμα αυτό και νομίζω ότι η διοίκηση της ομάδας πρέπει να εκδώσει μια σχετική ανακοίνωση ή αν τέλως πάντων δεν είναι δυνατή μια επίσημη τοποθέτηση, θα ήταν καλοδεχούμενο κάποιο σχετικό ενημερωτικό άρθρο στον Π.Κ ή σε οποιαδήποτε άλλη αθλητική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: