Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΦΑΜΠΙΑΝ ΕΣΤΟΓΙΑΝΩΦ. ΘΕΟΣ!!!


Μια που τον τελευταίο καιρό δεν τρέχουν σπουδαία θέματα της επικαιρότητας για τον Πανιώνιο, πέρα από την ανάληψη των καθηκόντων του κου Κιντή, είναι μια καλή ευκαιρία να εγκαινιάσω μια σειρά αφιερωμάτων σε αγαπημένους παίκτες.

Πιστεύω ότι εκφράζω το κοινό αίσθημα και θα ξεκινήσω από τον μοναδικό Φαμπιάν Εστογιανώφ.

Το καμάρι του Πανιωνίου. Το σπουδαιότερο περιουσιακό μας στοιχείο. Τον παίκτη που μας κάνει μικρούς και μεγάλους να καμαρώνουμε. Γιατί είναι μεγάλο καμάρι για τα παιδιά μας, όταν τους ρωτούν ειρωνικά οι συμμαθητές τους στο σχολείο ποιος είναι ο καλύτερος παίκτη του Πανιωνίου, να απαντούν «Φαμπιάν Εστογιάνωφ ΑΣΧΕΤΕ!!!».

Όταν πριν δύο χρόνια μάθαμε ότι θα έρθει ο Ρεκόμπα στην ομάδα, κανείς δεν ασχολήθηκε με τον δεύτερο Ουρουγουανό, με το απίστευτα κιτς πλατινέ μαλλί. Αυτά βέβαια μέχρι το πρώτο παιχνίδι. Γιατί μετά το παιχνίδι με τον Άρη όλοι μιλούσαν για τον Ρεκόμπα, αλλά είχαν προσέξει για τα καλά τον «βαψομαλλιά».

Αμέσως μετά ήρθε το περίφημο soldout παιχνίδι με τον Π.Α.Ο. Η τρίπλα του Φαμπιάν στον Καραγκούνη γέννησε τον έρωτα. Γιατί έτσι κι αλλιώς η ενέργειά του ήταν ερωτική και ερωτεύσιμη. Αυτό ήταν. Θεός!!!

Ακολούθησαν 6 ή 7 γκολ και κάποιες μαγικές ενέργειες που σε κάνουν να θυμάσαι γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων. Γιατί το άθλημα των φτωχών, μπορεί να ξεπεράσει κάθε άλλο φαντασμαγορικό θέαμα.

Κάποια στιγμή μάθαμε ότι ο Φαμπιάν δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στον Πανιώνιο αλλά είχαμε μέρος των δικαιωμάτων του. Παγώσαμε…

Η διοίκηση της ομάδας, κάνοντας άλλη μία μεγάλη οικονομική υπέρβαση αγόρασε και τα υπόλοιπα ποσοστά και τον έδεσε με πολυετές συμβόλαιο. Ο Φαμπιάν επιτέλους είχε βρει μια σταθερή ποδοσφαιρική στέγη, ήταν το πρώτο βιολί, ακόμη και παρουσία του Ρεκόμπα και μπορούσε να απολαμβάνει τη λατρεία όλων μας.

Το περσινό καλοκαίρι η διοίκηση της ομάδας μας τίμησε για άλλη μία φορά τόσο τον Φαμπιάν όσο και τους οπαδούς της ομάδας. Αν και υπήρχαν αρκετοί που δήλωναν ότι διεκδικούσαν τον Ουρουγουανό, εντούτοις ο κος Τσακίρης δεν δελεάστηκε και αν και γνώριζε ότι η επόμενη χρονιά θα ήταν δύσκολη οικονομικά κράτησε τον μάγο.Θα ήθελα πολύ να μάθω πόσα λεφτά ΔΕΝ εισέπραξε!!! Μαγκιά του!!!

Πόσο μου αρέσει Θεέ μου να ζηλεύουν όλοι τον Φαμπιάν μας. Και θα τον ζηλεύουν για πολλά χρόνια ακόμη!!!

Το καλοκαίρι ο Φαμπιάν αντιμετώπισε ένα σοβαρό τραυματισμό. Δούλεψε σκληρά και επανήλθε. Ευτυχώς!

Η δεύτερη εικόνα που έχω από τον Φαμπιάν ήταν στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. Ήρθε και έκατσε κάπου κοντά μας. Ο γιός μου ΔΕΝ παρακολούθησε το παιχνίδι. Κοιτούσε μαγεμένος τον Ουρουγουανό. Για όλους εμάς που παλεύουμε καθημερινά να φέρουμε τα παιδιά μας στον Πανιώνιο, η ύπαρξη ενός ινδάλματος είναι σπουδαία. Και ο Φαμπιάν είναι ίνδαλμα. Η τρίτη εικόνα ήταν στην εκδήλωση του χορηγού της ομάδας. Όλα τα πιτσιρίκια ξεροστάλιασαν στο κρύο. Τον χάζευαν. Τον θαύμαζαν. Ωραίες στιγμές!!!

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μάθω για τον χαρακτήρα του. Δεν θα τον παντρευτώ. Θέλω να τον βλέπω με τα κυανέρυθρα. Και όταν δώσει όσα μπορεί και ευχαριστηθεί, ας τον αφήσουμε να κυνηγήσει το όνειρό του στην Ισπανία ή όπου αλλού θέλει. Ποτέ όμως ο Φαμπιάν σε άλλη Ελληνική ομάδα.

Σε ευχαριστώ Φαμπιάν για όλα. Είναι βέβαιο ότι πολλά από τα παιδιά της ηλικίας του γιού μου αγάπησαν το ποδόσφαιρο βλέποντας σε. Και αυτό πραγματικά ΔΕΝ έχει αντάλλαγμα!!!

65 σχόλια:

zouri1 είπε...

ο Φαμπιαν ειναι ο παικτης που μπορει να κανει την μεγαλη διαφορα.Ειναι ο παικτης που ζηλευουν ολοι οι αντιπαλοι φιλαθλοι.Ειναι ο παικτης που μπορει απο μονος του να γεμισει ενα γηπεδο.Νομιζω οτι πρεπει να ειναι ο αρχηγος της ομαδας την επομενη χρονια.

IWN1998 είπε...

Fabulous Fabian.
http://www.youtube.com/watch?v=BUEdJIEnzBw&feature=related

br fun_atic είπε...

Αυτό που λες zouri είναι απόλυτα σωστό. Ο Φαμπιάν πρώτος αρχηγός, αν βέβαια φύγει ο Μανιάτης.

br fun_atic είπε...

Αυτή ήταν η ΑΠΟΛΥΤΗ φάση Ίωνα. Σε ευχαριστώ για το βίντεο.
Θα ήθελα πάντως να διευκρινίσω κάτι. Δεν μπορώ να ξέρω ποιός είναι ο αγαπημένος παίκτης του καθενός. Αναγκαστικά λοιπόν θα κάνω αφιερώματα σε κάποιους παίκτες που μου αρέσουν. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάποιος δεν μπορεί να έχει αντίθετη γνώμη μαζί μου. Ας την γράψει.
Με την ευκαιρία όμως των αφιερωμάτων, ας γράψουμε όλοι τον καλό μας λόγο, σε όποιον νομίζουμε ότι το αξίζει. Είναι ωραίο να δείχνουμε την αγάπη μας στους παίκτες.
Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο να κάνω αφιέρωμα σε όλους. Αυτό δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ. Οι παίκτες του Ιστορικού έχουν όλοι την αξία τους και μερίδιο της καρδιάς μας. Απλά υπάρχουν και αδυναμίες.

br fun_atic είπε...

Το ότι είναι κιτς το μαλλί του ΔΕΝ είναι λόγος για να το αλλάξει. Μια φορά έπαιξε με το φυσικό του χρώμα και δεν τον αναγνώριζα. Ξανθό σαντρέ σε κάθε τόνο!!!

zamis είπε...

Σαντροκαλιαρντο και πλατινε οξυζενε εχει γινει εδω μεσα.
Ουτε τη Μανινα να διαβαζα.
Βαλε Φανουρη ρεεεε

Katrinos είπε...

Ο Φαμπιάν είναι το πραγματικό όχημα προσέλκυσης κόσμου στο γήπεδο. Διότι καλοί οι μετανάστες και οι λοιπές ενέργειες αύξησης κόσμου, αλλά το πραγματικό μετριοπαθή Πανιώνιο, το κοντινό (γεωγραφικά και συναισθηματικά) φίλαθλο και κυρίως τα παιδιά, τον φέρνουν παίκτες 'τύπου Εστογιαννόφ' και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ίδιος ο Φαμπιάν.

Προσωπικά φέτος μου έλειψε πάρα πολύ (και φυσικά στο Θοδωρή Jnr), διότι με εξαίρεση κάποιες εξάρσεις του Ριέρα,δεν είδαμε στοιχεία απο αυτά που σε κάνουν να αγαπάς το ποδόσφαιρό.

Αναμένω πως και πως την επιστροφή του , πιστεύω ότι θα είναι Η νέα μεταγραφή για την ομάδα μας του χρόνου. Να είναι καλά, (ας μην είναι τυχερός , τουλάχιστον ΜΗ άτυχος), να κάνει σωστή προετοιμασία και θα βγάλει μάτια (κυρίως των αντιπάλων). Εφ'όσον μιλάμε για μια ομάδα που θα τρέχει πολύ , τι καλύτερο απο το να διαθέτεις τον ίσως ταχύτερο παίκτη της Super League, σε συνδυασμό με υψηλή ποδοσφαιρική ευφυία και τεχνική.

Επίσης είναι 'η κορώνα στο κεφάλι' του κάθε Πανιώνιου, ένας παράγων υπερηφάνειας για κάθε έναν απο εμάς. Δεν είναι λίγο όλοι οι φίλαθλοι και οπαδοί των άλλων ομάδων να σου λένε σε κάθε ευκαιρία πόσο παικταράς είναι και πόσο ζηλεύουν που δεν τον έχουν στην ομάδα τους.

Y.Γ .Btw, κατανοώ τις περιπτώσεις Τζαβέλα, Μανιάτη, ακόμα ακόμα και του Κούμο (?). Ο ΦΑΜΠΙΑΝ όμως είναι αυτό που λένε Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, το 'DO NOT TOUCH' , wala kugusa (στα Σουαχίλι) , (στα Περσικά τα ίδια) دست نزنید

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ , ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥΣ......

Y.Γ2 @ΒR, για να πάει στην Ισπανία πρέπει να κάνει τουλάχιστον μια μεγάλη σεζόν με το Πανιώνιο, οπότε τουλάχιστον για μια χρονιά δεν ανησυχώ.
Όσο για ενδεχόμενη μετακίνηση του σε Ελληνική ομάδα, θεωρώ ότι η διοίκηση μας έχει την απαραίτητα υψηλή ευφυια να μην το σκέφτεται καν....

Υ.Γ.3 @ Zouri, συμφωνώ απολύτως , ο Φαμπιάν πρέπει του χρόνου να χρισθεί αρχηγός.

Βαγγέλης είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Lolo αν και φέτος δεν έκανε καθόλου καλή χρονιά κυρίως λόγω τραυματισμών. Εύχομαι να μείνει και να δούμε την νέα σεζόν τον Lolo που ξέρουμε. Περιμένω πολλά από αυτόν τον παιχταρά!
Γενικότερα πάντως θα αναφέρω πως φέτος μου άρεσαν περισσότερο ο Σίτο, ο Τσότσα, ο Αρχηγός, ο Νικολάου, ο Τζαβελλας, ο Γιόνσον και ο Λάκτας! Ο Φανούρης εννοείται!

br fun_atic είπε...

Θυμάμαι πέρσι, πριν να τελειώσει το πρωτάθλημα, είχαν αρχίσει τα δημοσιεύματα ότι ο Φαμπιάν φεύγει. Μάλιστα το είχα ακούσει και στο δελτίο του σταρ (άκου τα Μάκη) ότι ο Φαμπιάν είχε κλείσει στον Π.Α.Ο.

Μέχρι και η έγκυρη γάτα έλεγε ότι πάει στην Α.Ε.Κ. Δεν ξέρω αν το ενδιαφέρον όλων ήταν πραγματικό ή φιλολογικό, πάντως ήταν τρομερή μαγκιά του Τσακίρη που δεν τον έδωσε.

Αν δήλωνε ότι τον πουλάει, θα είχε αρχίσει πλειστηριασμός και η τιμή του θα έφτανε στα ύψη. Και όμως ΔΕΝ τον έδωσε, ενώ ήταν στο pick του.

Κάποιος άλλος θα πει:έκανε χαζομάρα γιατί την επόμενη χρονιά είχε τραυματισμούς, κάρτες κ.λ.π. Μάλλον δεν μιλάμε για Πανιώνιο σε αυτή την περίπτωση...Ή πρόκειται για κάποιον που δεν ξέρει ή δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο. Γιατί ανοργασμικοί υπάρχουν σε κάθε χώρο :)

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον jon να μου λέει σε κάθε τρίπλα του "Τον αλήτη" και να χαμογελάει με νόημα. Ε λοιπόν αυτές είναι ωραίες στιγμές.

Έτσι και κάνουμε τρεις καλές μεταγραφές (ο.κ θα φύγουν και κάποιοι ) και τα πάει καλά στην προετοιμασία, θα σκίσουμε!!!

Διάβαζα σήμερα ότι ο Φαμπιάν βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Κατσιφαράκη μέσω τηλεϊατρικής και τον ενημερώνει για την πορεία της αποθεραπείας του.Μακάρι να είναι καλά.

Από την άλλη ίσως και να είμαστε τυχεροί που αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας. Σιγά να μην βρεθεί ομάδα να τον διεκδικήσει φέτος. Και επειδή θα είναι αδύνατον να τον δώσουμε για ψίχουλα, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια μαγική νέα χρονιά.

br fun_atic είπε...

@βαγγέλης
όταν λες ότι εύχεσαι να μείνει εννοείς κάτι;;; Δεν είναι αστεία αυτά :)

antunix είπε...

Πράγματι, η ντρίπλα πάνω στον Καραβούτα είναι ένα από τα σπάνια highlights του κατά τα άλλα μίζερου πρωταθλήματος μας. Προσωπικά, κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι στα νιάτα μου, στα ‘90ς με τον «Σόλε» Πάντιτς, όταν έκανε με την κοφτές του, «κουτούς» τους αντιπάλους του. Φέτος, ήταν άτυχος και σε όσα ματς αγωνίστηκε (11 αγώνες – 1 γκολ) ήταν φανερά επηρεασμένος αλλά και τρομαγμένος από τον τραυματισμό του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδώσει. Φυσικά και πρέπει να μείνει στον Πανιώνιο και να γίνει ένας –αν όχι ο καλύτερος- ξένος που τίμησε και φόρεσε με επιτυχία την φανέλα για πολλά χρόνια. Μόνο και μόνο ότι τον «λιγουρεύονται» οι τρεις ΠΟΚατζήδες τα λεει όλα (ευσεβείς πόθοι, το λένε;). Διαβάζετε κ. Κιντή;;;;
YΓ. Συμφωνώ με Jon. Είναι ο απόλυτος κράχτης...

zamis είπε...

Fa-bian E-sto-yanoff
Fa-bian E-sto-yanoff
Fa-bian E-sto-yanoff
Fa-bian E-sto-yanoff
Fa-bian E-sto-yanoff
Fa-bian E-sto-yanoff
Fa-bian E-sto-yanoff
Fa-bian E-sto-yanoff

Griniaris είπε...

Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές και να δεις την απίθανη ντρίμπλα στον γραφικότερο παίκτη του Ελληνικού πρωταθλήματος δεν την χορταίνεις.Το μόνο που θέλω είναι να του ευχηθώ τη νέα σαιζόν να είναι απόλυτα υγιής και να μας χαρίσει πολλές τέτοιες μαγικές στιγμές.
Ο οξύθυμος χαρακτήρας του μέσα στο παιχνίδι νομίζω τον κάνει ακατάλληλο για αρχηγό.Ίσως όμως φέτος να φταίνε και οι απανωτές ατυχίες και οι συνθήκες....

IWN1998 είπε...

Φίλε Griniari, πέρυσι δεν ήταν οξύθυμος. Μάλλον καλό και γελαστό παιδί θα τον έλεγες. Φέτος μάλλον επηρεάστηκε και σ' αυτό τον τομέα από τον τραυματισμό του. Στην περιπτωση με τον Αραούχο είχε προηγηθεί στον αγώνα δολοφονικό κόψιμο από τον μπακ της ΑΕΚ και για ένα ποδοσφαιριστή που επανέρχεται από μεγάλο τραυματισμό, τέτοια αντιμετώπιση από συνάδελφο λειτούργησε σαν πρόκληση.
Επίσης πρέπει να λάβουμε υπ' όψη μας και τη μάλλον κακή σχέση του ποδοσφαιριστή με τον τέως προπονητή Φερέρα, που εν γένει δεν είχε καλές σχέσεις με πολλούς - εκτός των 'αγαπημένων' υποστηρικτών του, ναι αυτών που έχουν αναχθεί φέτος σε εκπρόσωποι τύπου της ομάδας κατά καιρούς από τις πολλές συνεντεύξεις. Και όλοι αναγνωρίζουν ότι το χαμηλού τόνου προφίλ του Φερέρα δεν ήταν και ότι καλύτερο για να εμψυχώνει παίκτες όταν αυτοί το είχαν ανάγκη...

Costix είπε...

ΛΟΛΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ !!!

Ο Φαμπιαν ειναι η ενσαρκωση του Δαυιδ, ενας λιλιπουτειος ντελικατος επιθετικος που κανει τις αμυνεσ των αντιπαλων ανω-κατω και σπερνει τον φοβο.

ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΡΕ !!!
(ειναι το γνωστο συνθημα που φωναζει η θυρα 6 οταν ντριπλαρει ο Λολο, σακουλες για τη ναυτια που προκαλει στους αμυντικους).

Του ευχομαι υγεια και καλη σεζον για φετος.

Πιστευω οτι η τριπλετα Λολο-Σιτο-Μποσκο μπορει να κανει θαυματα.

antonis είπε...

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω κάθετα , κυρίως για την ουσιαστική του προσφορά στην ομάδα για τους παρακάτω λόγους.
1.Στα 2 χρόνια δεν μπόρεσε να ενσωματωθεί και να αποτελέσει βαρόμετρο της ενδεκάδας. Η ομάδα έχει προσαρμοσθεί να παίζει και χωρίς αυτόν.
2.Είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς , και αυτό έχει συμβεί χωρίς να του έχει δώσει κάποιος τα πόδια στο χέρι .
3.Δεν έχει καθαρίσει κανένα σημαντικό μάτς στα 2 χρόνια . Όποια γκολ έχει βάλει είναι με χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους και σε αδιάφορα παιχνίδια.
4.Αν ήταν τόσο καλός δεν θα τον έπαιρνε ο Πανιώνιος από τα αζήτητα τον Σεπτέμβριο του 2008, σε τόσο καλή ηλικία και με προϋπηρεσία στο Ισπανικό πρωτάθλημα.
5.Η σύγκριση του με τον Τζεμπούρ μόνο θλίψη σου φέρνει.
6.Οι ντρίπλες του μπορεί να εντυπωσιάσουν τους πιτσιρικάδες της ομάδας μας ,άντε και τον Ψινάκη στο Ελλάδα έχεις ταλέντο, αλλά όχι αυτούς που ξέρουν από ποδόσφαιρο γιατί πολύ απλά οι ντρίπλες του δεν μετουσιώνονται σε ουσία. Κοινός παίζει για την πάρτη του και όχι για την ομάδα.
7.Είναι διχασμένη προσωπικότητα. Είναι μποξέρ με gay προφίλ.

Τέλος επειδή οι παραπάνω λόγοι στηρίζονται σε επιχειρήματα πολύ φοβάμαι ότι δεν θα προσφέρει ούτε την επόμενη χρονιά, γιατί είναι σίγουρο ότι θα μείνει στην ομάδα . Καμία σοβαρή πρόταση δεν πρόκειται να έρθει για αυτόν τον παίκτη. Εύχομαι να διαψευσθώ, και να δικαιωθούν όλοι όσοι πιστεύουν ότι ο ΦΑΜΠΙΑΝ είναι καλός και ουσιαστικός παίκτης

kim είπε...

Κι άλλοι λένε ότι δεν είναι ουσιαστικός. Μερικοί τον λένε και χασογκόλη.
Για 'μένα ο Φαμπιάν είναι λόγος να πηγαίνω στο γήπεδο.
Ο άνθρωπος ήταν άτυχος. Αυτό είναι όλο. Φέτος θα τα δώσει όλα. Εδώ περιμέναμε να αναστηθεί ο Μπόσκο, δεν θα περιμένουμε τον Φαμπιάν;

zamis είπε...

@antonis

θα δεχθω οτι εχεις και τα δικια σου σε αυτα που λες.
Απο την αλλη θα πρεπει να παραδεχθεις οτι ο Φαμπιαν δεν ενσωματωθηκε ποτε σε μια συγκροτημενη ομαδα.Σε ενα μπαχαλο επαιζε στην καλη πρωτη χρονια ενω φετος ηταν σαν να μην τον εχουμε,για τους γνωστους λογους.
Ας τον κρινουμε λοιπον με προπονητη που θα εχει φτιαξει μια ομαδα με αρχη,μεση και τελος.
Κι ας μην ξεχναμε οτι η μπαλα ειναι ΚΑΙ τρελα και κορδελα.
Κι οτι οι συναισθηματικοι δεσμοι των φιλαθλων(και ιδιαιτερα των πιτσιρικαδων)εχουν αξια ανυπολογιστη.

IWN1998 είπε...

...Μπορεί να υπήρχε υπερβολή κομπλιμέντων στην ανάρτηση αλλά και υπερβολικά σκληρή κριτική στο σχόλιο του Αντώνη.

Δεν θα πιάσω ένα-ένα τα επιχειρήματα τώρα γιατί δεν έχω το χρόνο, απλά να πω ότι στον Α' γύρο πέρυσι ο Εστογιανόφ πήρε τον Πανιώνιο πάνω του και ιδίως όταν μείναμε και από προπονητή με την απόλυση Λίνεν. Κανένας δεν ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον παίκτη κλειδί, που θα φτιάξει τον Πανιώνιο μόνος του και χωρίς τον ανάλογο προπονητή. Ούτε ο Ρεκόμπα μπορούσε να το κάνει αυτό και καλύτερα να μη πιστεύουμε ότι υπάρχει τέτοιος παίκτης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, άντε ίσως ο Μέσι αλλά και αυτός είναι μέσα σε μια Μπάρτσα για να κάνει αυτά που κάνει.
Είναι ένας παίκτης όμως που με τον κατάλληλο προπονητή (που δεν υπήρχε στον Πανιώνιο τα τελευταία δυο χρόνια...) και με τον κατάλληλο φορ μπροστά του (που επίσης δεν υπήρχε στην ομάδα τα τελευταία δυο χρόνια) μπορεί να προσφέρει πολλά και να κάνει και το κάτι πιο φανταιζί που ρε παιδιά θέλουμε να το δούμε στο γήπεδο, πως να το κάνουμε...
Να θυμήσω στον Αντώνη ότι με τον ΜΕΓΑΛΟ Πάντιτς πέσαμε στη Β' Εθνική γιατί οι άλλες συνθήκες στην ομάδα δεν βοηθούσανε.
Όσο για τα περί μποξέρ κλπ, να πω και γω την κακία μου...Δικαιούνται να τα λένε όσοι θαυμάζουν τον Τζιμπούρ;
Αυτά και δεν επανέρχομαι λόγω εργασιών...

Griniaris είπε...

Γι αυτό κι εγώ Ίωνα αναφέρθηκα στις φετινές συνθήκες.
Το θέμα είναι τελικά ότι ένας τέτοιος παίκτης δεν έχει σημασία αν είναι αρχηγός ή όχι.Ένας τέτοιος παίκτης κρατάει φιλάθλους στο γήπεδο και φέρνει καινούριους.Όπως λέει ο Jon kai o antun είναι παίκτης-κράχτης.
Όταν το Δεκέμβρη στερηθήκαμε τον Ρεκόμπα,όλοι στραφήκαμε στον Λόλο σαν παρηγοριά.Παρηγοριά που απέπνεε από το γεγονός ότι η παραμονή του κράτησε ψηλά τη λάμψη και το κύρος του Πανιωνίου.Θυμάμαι τον τρόμο φίλων που μιλούσα τότε ότι ο Εστογιανόφ θα ακολουθούσε τον Ρεκόμπα και την ανακούφισή τους με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.
Η παρουσία ενός τέτοιου παίκτη μέσα στον αγώνα λειτουργεί ευεργετικά ακόμη κι αν δεν κάνει τίποτα.Ακόμη κι ένα σκληρό μαρκάρισμα εναντίον του φτάνει πολλές φορές να ξυπνήσει ολόκληρη την ομάδα.Πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά του.Ευχαριστούμε Πρόεδρε...

Ron Barceló είπε...

Θα συμφωνήσω στο ότι είναι απίστευτης κλάσης παίκτης. Με διαφορά ό,τι ποιτικότερο φοράει τα κυανέρυθρα. Θα διαφωνήσω ως προς τη φετινή του συνεισφορά στην ομάδα, σε σχέση με πέρσι. Φοβάμαι πως ο σοβαρός τραυματισμός του ήταν εμφανέστατος στις κινήσεις κ την ψυχολογία του στα όσα ματς αγωνίστηκε. Επιπλέον, ο προσανατολισμός του φέτος στο γήπεδο ασαφής. Ο...βέλγος μετρ τον είχε αναλώσει στα πειράματα (όπως όλους άλλωστε). Αυτό τον ανάγκαζε πολλές φορές να είναι 'φλύαρος', ατομιστής κ νευρικός. Θα θυμήσω την κόκκινη στην Τρίπολη. Συνολικά όμως αν κριθεί, πιστεύω ότι από μόνος του ανεβάζει επίπεδο τον Πανιώνιο. Φανταστείτε μόνο τι ψυχεδέλεια θα προκαλούσε αυτός ο παίκτης παρέα με Ντάριο στα χαφ κ Τρομοκράτη φορ...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Κιεγώ τον θέλω στην ομάδα ρε παιδιά! Είναι παίχτης-ατραξιόν πώς να το κάνουμε! Και τον γουστάρουνε όλοι. Άνδρες, γυναίκες και κυρίως παιδιά! Φίλοι και εχθροί!
Μπορεί όντως να μήν πρόσφερε τίποτα τη χρονιά που πέρασε, αλλά αφού τραυματίστηκε σοβαρά τί να γίνει; Πιστεύω πως περισσότερο απ' όλους μας θέλει ο ίδιος να παίξει και να βγάλει μάτια τού χρόνου.
Ένα καλό ευχέλαιο στο παιδί, ματόχαντρα, σκόρδα, ξεματιάσματα, εξορκισμοί να τού/μάς χαμογελάσει η τύχη επιτέλους και να κάνει μιά σούπερ χρονιά. Μαζί με τον Ριέρα θα είναι το ντεκαπάζ δίδυμο που σκοτώνει!

zamis είπε...

Φαμπιαν,Ριερα,τερμας,κεντρικος και''Τζιμπουρ'' ΠΡΕΠΕΙ να ειναι η βαση της ομαδας του χρονου.
Αλλιως ας παμε να παιξουμε στον Αγιο Παντελεημονα σε πρωταθλημα μεταναστων.

KANTHAR0S είπε...

Πολυ καλός παίχτης ο βαψομαλλιάς. Θα τον ήθελα με χίλια στην ομάδα μου.

Costix είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΛΟ!!!
Σας θυμιζω οτι σαν Πανιωνιοι το ΜΟΝΟ που μας ενδιαφερι ειναι να δουμε λιγο μπαλιτσα, κι ας χασουμε που λεει ολογος. Ε, λοιπον μονο με παιχτες σαν τον Λολο εχουμε την ελπιδα να δουμε μπαλα. Αρκει βεβαια να εχουμε και σοβαρο προπονητη να τους αξιοποιει αναλογα.

Φανταζαομαι Λολο, τρομοκρατη και Νταριο στην ιδια ομαδα και εκστασιαζομαι.

Αυτοι οι παιχτες (τυπου Λολο, Ραφικ κλπ) ειναι και λιγο τρελλοι καλιτεχνες, γι' αυτο και ταιριαζουν στην Πανιωνια κοσμοθεωρια και μας εκστασιαζουν. Ειναι παντα εκει να τ βαλουν με τους πιο ισχυρους και να τους πατησουν. ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ !!!

zamis είπε...

Πραγματικα ελπιζω να μην εχουνε τιποτα περιεργες σκεψεις οι νεοκοποι τεχνοκρατες.
Μαυρο φιδι που τους εφαγε.

zamis είπε...

Mαυρος Πανθηρας πιο σωστα..

br fun_atic είπε...

Έχουμε καλή ομάδα. Χρειάζονται δύο - τρεις καλές μεταγραφές στον άξονα και είμαστε μια χαρά.

Γιατί με διαολίζετε;;; Αφιέρωμα στο Λόλο έκανα, όχι μνημόσυνο; Ο άνθρωπος δεν φεύγει. Άλλωστε θα ήταν ηλίθιο να ξεπουλήσεις έναν αξιόλογο παίκτη μετά από χρονιά που είχε τραυματισμούς γιατί θα αναγκαστείς να τον δώσεις τσάμπα, δεν θα καταφέρεις να βρεις άλλο κράχτη και το σπουδαιότερο η νέα διοίκηση θα γίνει από αντιπαθητική έως μισητή άνευ λόγου και αιτίας.
Το θέμα είναι, να βρούμε παίκτες και προπονητή για να κάνουμε και πάλι τον Λόλο τον σούπερ σταρ της ομάδας.

Timoros είπε...

Καλημερα!
Σωστα επισημανατε οτ ο φαμπιαν ειναι το καμαρι των παιδιων μας στις σχολικες "κοντρες" και ο δικος μας καυλεας. αλλα προσθετω και οτι κα' εμενα μας κρατησεα Α εθνικη περσι σχεδον μονος του. Χωιρς αυτον πιστευω θα πεφταμε ακλαφτοι. Δεν το ξεχνω αυτο.

br fun_atic είπε...

Πολύ σωστά. Το θέμα είναι αφού είναι τόσο αγαπητός να αξιοποιηθεί σωστά και εμπορικά.Μπλουζάκια, καπελάκια κ.λ.π αλλά να αποτελεί και την αιχμή του δόρατος των δημόσιων σχέσεων.Πολύ δυνατός επικοινωνιακά είναι και ο Μανόλο. Μια φορά που άκουσα συνέντευξή του, πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Ίσως γιατί για να είμαι ειλικρινής τον περίμενα πολύ χειρότερο.

Χαρά στον Σισέ...Και σιγά το μαλλί δηλαδή.Ξύρισε τη μοϊκάνα ο Σισέ, έβαψε τη μοϊκάνα πράσινη και τρίχες κατσαρές.Συγκρίνεται τώρα με το πλατινέ του Λόλο;

Κι εγώ αν λαμβάνω όλες τις πάσες τις ομάδας ( κι αν κόψω τις καταχρήσεις - το ότι έχω κόψει το κάπνισμα βοηθάει), κάποια στιγμή θα σκοράρω.

Ο Λόλο όμως είναι αυτός που μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις περήφανος, ακόμη και μετά από ήττα.

br fun_atic είπε...

Ένα πράγμα μου τη σπάει στον Εστογιανώφ.

Κάνω ότι μπορώ για να κουράζω τον γιο μου (είναι ζωηρό το χρυσό μου).

Γι αυτό τον πηγαίνω σε αθλήματα 7 ημέρες την εβδομάδα (το πως τα καταφέρνουμε είναι άλλο θέμα).

Όχι μόνο δεν κουράζεται, αλλά επιμένει να παίζουμε και μπάλα στο σπίτι.

Ε λοιπόν κάθε απόγευμα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, είμαι υποχρεωμένος να κάνω τον Καραγκούνη, όσο εκείνος προσπαθεί να κοπιάρει την ντρίπλα του Εστογιανώφ. Νισάφι πια.

Κι αυτός ο Χριστιανός βρήκε να κάνει την ντρίπλα στον καράβλαχο...Γαμώ την τύχη μου, γαμώ...

Timoros είπε...

κλαιω με αυτο με καραγκουνη μπι-αρ!
δεν υπαρχει!

br fun_atic είπε...

Εδώ που τα λέμε δηλαδή, πόσο καλύτερα θα μου φαίνονταν αν την είχε κάνει σε άλλον;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε αυτούς τους μίνι αγώνες, που ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να κάνω τον Καραγκούνη, ΔΕΝ κάνω βουτιές. Ο λόγος απλός. Αν κάνω βουτιά, η από κάτω θα νομίζει ότι έγινε σεισμός (5-5,5R νομίζω ότι τα πιάνω).

Προσπαθώ όμως να μπω στο πετσί του ρόλου. Περπατάω μπατάροντας αριστερά - δεξιά, ζητάω συνέχεια πάσες, κάνω ότι φτύνω και ότι φυσάω τη μύτη μου. Όλο το πακέτο τέλος πάντων. Αλλά και δυο χρόνια τώρα είναι νομίζω πολλά.

zamis είπε...

Φορας και τη φαελα του γκουνη brf?
lol

br fun_atic είπε...

Αν το έκανες κι εσύ δεν θα έκλαιγες. Δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα...

Χάθηκε να του είχε μείνει του τσόγλανου η μούτζα του Ντάριο; Απλά και εύκολα πράγματα :)

br fun_atic είπε...

Ευτυχώς που από την Παρασκευή θα κάνει προπόνηση στο χορτάρι. Μπας και κουραστεί και γλιτώσω τα καραγκιοζιλίκια.
Δεν ξέρω τι θα κάνει ο προπονητής. Ας τους αρχίσει διπλές προπονήσεις. Ας του κάνει ατομικό πρόγραμμα. Ας περάσει τη διαβολοβδομάδα. Δεν με νοιάζει.

br fun_atic είπε...

@zamis
είπαμε να μπούμε στο πετσί του ρόλου. Όχι να το ξεμπουρμπουλέψουμε εντελώς!!!Άσε που έτσι που θα τεντώνονταν η μπλούζα επάνω μου, το όνομα θα φαίνονταν και στο διάστημα :)

Είναι γεγονός ότι στο σπίτι έχουμε μια φανέλα του Π.Α.Ο. Μας την είχε κάνει δώρο (μας υποχρέωσες) ένας χαζοσυγγενής που νόμιζε ότι θα μπορούσε να κάνει βάζελο τον μικρό.

Δεν είναι άχρηστο δώρο. Πρώρα απ' όλα καθαρίζει ΑΨΟΓΑ. Έχει όμως και καλύτερη χρήση:
Πολλές φορές, αν μου κάνει κάτι ο μικρός (συχνά θα έλεγα), τον απειλώ ότι θα του τη φορέσω και θα πάμε βόλτα στην πλατεία. Και όμως πιάνει το κόλπο :)

Είναι δραστικό, γιατί μία φορά που γυρνούσαμε σπίτι και φορούσε την εμφάνιση του Μίλωνα τον σταμάτησε κάποιος και του έδωσε συγχαρητήρια. Μπράβο ρε βάζελε, του είπε. Πρέπει να ήταν και η τελευταία φορά που φόρεσε εμφάνιση του Μίλωνα. Βάλε τώρα τι φαντάζεται για την εμφάνιση του Π.Α.Ο

Η Μοντεσόρι ωχριά μπροστά μου!!!

IWN1998 είπε...

... Την ίδια τρίπλα την είχε κάνει και 2-3 αγωνιστικές μετά ίσως και πιο εντυπωσιακά στον αγώνα με Λεβαδειακό.
Δυστυχώς πήγε να την κάνει και στην προετοιμασία στο Βέλγιο και τραυματίστηκε σοβαρά.

br fun_atic είπε...

Πάλι πράσινα δηλαδή...

Έχεις περισσότερες πληροφορίες; Ελπίζω να μην την έκανε σε κανένα μαύρο, γιατί βαριέμαι να βάφομαι.

Από την άλλη βέβαια και ο Κιντής θα με λατρέψει και θα μπαίνω στο γήπεδο με 50 ευρώ :)

Tίποτα. Πρέπει να βγούμε Ευρώπη και να την κάνει σε κάποιον σοβαρό. Να έχω να λέω :)

zamis είπε...

brf,ο νιγηριανος γκουνις
χαχαχαχαχαχαχαχα!!

General Tanz είπε...

Η γνωμη μου ειναι σχετικα πιο κοντα στου Αντωνη και καπως πιο μακρυα απο του br.
Θα συμφωνησω και με Τιμωρο οτι 1η χρονια ηταν πολυ καλος και πηρε τον Πανιωνιο στις πλατες του, αλλα περυσι ηταν για τα θηρια.
Σαφως και τον θελω, αλλα αν του χρονου εχει την ιδια αποδοση, δεν βλεπω τον λογο να μεινει.

Οταν παντως παιζει απλα, ειναι απο τα καλυτερα χαφ που εχω δει στην Νεα Σμυρνη.
Και εχω δει αρκετους!!!

br fun_atic είπε...

Και Νιγηριανός και Καραγκούνης;
Καλά, γέλα...
Κάτσε να μεγαλώσει ο δικός σου και τα λέμε...

br fun_atic είπε...

Οι παίκτες είναι σαν τα αμοιβαία. Οι παλιές αποδόσεις δεν εξασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Από την άλλη βέβαια αντί να περιμένω πότε, εάν και εφόσον θα αποδώσουν τα αραπάκια, προτιμώ να περιμένω τον Λόλο που είναι και βέβαιο ότι το 'χει.
Και σε τελική ανάλυση τον έχουμε και ανάγκη. Σε 4-4-2 θα παίζει δεξί χαφ ο Λόλο και ο Ριέρα με κάποιον άλλον (πόντος) στην κορυφή της επίθεσης :)

zamis είπε...

Στρατηγε,ok,πες οτι φευγει.
Θα φερεις καποιον καλυτερο με αυτα που θα εισπραξεις η θα παιζεις με τη μικτη παιδων νιγηριας-γκανας?
This is the question.

br fun_atic είπε...

Ο στρατηγό δεν λέει για φέτος. Λέει για του χρόνου. Ε τι να πω. Αν κάνει δεύτερη σερί άσχημη χρονιά το συζητάμε.
Έτσι κι αλλιώς μετά από δύο τραυματισμούς η πώλησή του θα ήταν τρέλα.

Ron Barceló είπε...

Για του χρόνου πάντως μη φοβάστε την ετοιμότητα του Λόλο..Φαίνεται να μεριμνεί το τμήμα scouting.

http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=129980

ΟΜΙΤΖΙ Κ 3 ΛΟΛ

Πως θα σας φαινόταν μια ομάδα από 11 μικρούς τίμιους, γελαστούς Σουλειμάνους..

zamis είπε...

ok,εχω μπερδευτει με τα φετος και του χρονου ετσι που τελειωσε το πρωταθλημα απο μεση Απριλη.
Και η φετινη χρονια του Λολου για μενα ειναι matrix.
Ε ναι,αν δεν παιξει του χρονου λοιπον,τοτε ναι,να παει στο καλο.

br fun_atic είπε...

Άψογη.
Για να κερδίσουμε θα πρέπει να απειλούν τους αντίπαλους με τα εργαλεία τους.
Η χαρά της Τζούλιας :)
Είναι και πιτσιρικάδες, πάνω στα ντουζένια τους...

zamis είπε...

Argy,ανατριχιαζω απ'τη συγκινηση..
Περα απ'την πλακα,καλα κανουμε και ψαχνουμε πιτσιρικια,ασπρα μαυρα κιτρινα.
Για να ψηθουν ομως διπλα στη ΒΑΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ και με το καλο να βγουν καποιοι απο αυτους.

br fun_atic είπε...

Το συζητάς; Ασφαλώς και είναι καλό. Είδατε διάνα που πέτυχε ο Πανθραξ;
Εντάξει. Θεός ο Φαμπιάν, αλλά αν και του χρόνου δεν αποδώσει, το πράγμα πάει αλλού.
Αλλά γιατί συγχέουμε τα αραπάκια με τον Φαμπιάν; Άλλο ο σταρ και άλλο οι ακαδημίες.

br fun_atic είπε...

κοίτα εδώ τι έκανε ο αλιτήριος:

http://www.youtube.com/watch?v=RT3tC2rrj0E

zamis είπε...

star academy:)

http://www.youtube.com/watch?v=SlRnHTzBaTM&feature=related

br fun_atic είπε...

κι αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=LN1FMsKwl0Y

br fun_atic είπε...

βρήκα το βίντεο με λεβαδειακό

http://www.youtube.com/watch?v=tsC6TNZdmys

από το all star game.
Απίστευτος!!!Τα είχα ξεχάσει!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ZqLSV91Xc7w

Πανιώνιος και Πανιώνιος Φερέρα 3-0

http://www.youtube.com/watch?v=hEhP0IjjExQ

δεν είναι ιδέα μου. αρέσει και σε άλλους

http://www.youtube.com/watch?v=7wdaAKSAGsE&NR=1

Pav είπε...

Ο Lolo Εστογιανόφ είναι ο παίκτης που κάνει όλους μας να θέλουμε να δούμε μπάλλα. Ναι θέλουμε η ομάδα μαε να κερδίζει αλλά η σακούλα στον Καραγκούνη για μένα είναι ένα "In your face" από τα πολύ σπάνια που βλέπουμε πλέον στα γήπεδα και δεν μιλάω μόνο για τα ελληνικά. Το ποδόσφαιρο εκτός από ουσία είναι και θέαμα και αυτό το θέαμα μπορεί να το προσφέρει μόνο ο Φαμπιάν Εστογιανόφ. Ελπίζω το παιδί να έχει την υγεία του και να παίξει αρκετά χρόνια μπάλλα και βέβαια ελπίζω αυτό το τεράστιο κεφάλαιο να μείνει για μία ακόμα χρονιά στον Πανιώνιο και να μας χαρίσει τις μαγικές στιγμές που μας χάρισε την πρώτη χρονιά.
Σε ευχαριστούμε Lolo από τα βάθη της καρδιάς μας!

br fun_atic είπε...

Διάβασα κάπου: "Αν αναλάβει ο Κιντής τελειώνει ο Παράσχος κι έρχεται μάλλον Σκανδιναβός που θα προτείνει και θα ψήσει ο Μπάνγσμπο. Οι Ισπανοί και οι Γάλλοι είναι ακριβοί.

Ο Δανός πιστεύω να έχει καλύτερες εμπνεύσεις από τις δικές σου φίλε...

Ερώτηση, μια που όλοι αυτοί είναι ακριβοί, δεν φέρνουμε τον Μαλεζάνι;

Griniaris είπε...

Σιγά μη φέρουμε και τον Μπιγκόν...

Αυτό το βιντεάκι με το all star καλύτερα να μην το είχα δει.Νευρίασα τώρα,φαντάζομαι καταλαβαίνεις...

A,ρε "τελειωμένε",πληγές που άφησες...

zamis είπε...

http://allafrica.com/stories/201004150273.html

http://www.africansoccerunion.com/index.php?option=com_content&view=article&id=109930:nigeria-league-board-punish-niger-tornadoes&catid=136&Itemid=200208

2 καινουριες σελιδες στη ζωη μας

amanAM είπε...

Ανήκω στους θαυμαστές του Φαμπιάν, αλλά και σε όσους πικράθηκαν πολύ από αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτός που με ενέπνευσε να αγοράσω σημαία Ουρουγουάης και να την ανεμίσω στο γήπεδο προς τιμήν του.

Και μόνο γι αυτό, θα είμαι πάντα ευγνώμων για τις στιγμές χαράς και θεάματος που μας προσφερε, κι ελπίζω να τον ξαναχαρούμε σύντομα, γερό, δυνατό, και ορεξάτο.

Costix είπε...

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
ΛΟΛΟ ΕΙΣΑΙ Κ@ΒΛΑ !!!

antunix είπε...

Καλημέρα σε όλους…
Τι θα γίνει ρε παιδιά, κάθε μέρα θα βγάινει ένας κατάπικραμένος ΑΕΚτζής (σήμερα Μανωλάς) και θα λέει την ίδια ατάκα; «Η ΑΕΚ δεν είναι Πανιώνιος και Απόλλωνας; Το βρήκαμε τώρα, άσε μας ρε Στέλιο, κοίτα τα χάλια σας και άσε τις συγκρίσεις…

antunix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Griniaris είπε...

Να εκφράσω και εδώ τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Κώστα Παπαδάκο για τη μητέρα του.Να ζήσεις να τη θυμάσαι...

Costix είπε...

Κωστα, συλληπητηρια και απο εμενα.

amanAM είπε...

Μην τσιμπάτε ρε, η ΑΕΚ όντως δεν είναι, και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Πανιώνιος. Το λένε και μόνοι τους. Γιατί σας πειράζει να το ακούτε?

Εδώ δεν τυοςκράζουν οι δικοί τους, θα ασχοληθούμε εμείς με την πάρτη τους?