Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Λίγο πριν...

Είναι γεγονός ότι η απομάκρυνση του κου Παράσχου (χρόνια πολλά) από τον Πανιώνιο με στεναχώρησε. Γνωρίζω καλά ότι έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και πρεστίζ, όμως ήταν μια σίγουρη και δοκιμασμένη λύση, που θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη και πολύτιμη σε μία χρονιά ριζικών αλλαγών.

Πέρα από αυτό όμως, θεωρώ ότι ο κος Παράσχος μπορούσε να μείνει στον Πανιώνιο υπό κάποια άλλη ιδιότητα και με σαφώς μικρότερες αποδοχές. Νομίζω ότι χάσαμε ένα αξιόλογο στέλεχος.

Με την απομάκρυνση του κου Παράσχου, μπήκαμε για άλλη μία φορά στη διαδικασία να ψάξουμε προπονητή. Αυτό που ίσως αλλάζει είναι το πρόσωπο του ανθρώπου που τον επιλέγει και τα κριτήρια επιλογής.

Μου είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσω στην ιδέα ότι τυπικά από αύριο, στην πραγματικότητα όμως από χθες, Πρόεδρος του Πανιωνίου είναι ο πρώην πρόεδρος της Α.Ε.Κ. Δεν τον κρίνω ως άνθρωπο ή ως επαγγελματία αλά ως κάτοχο μιας συγκεκριμένης ιδιότητας κατά το παρελθόν.

Από την άλλη οι πληροφορίες που έχω για τον κο Κιντή είναι εξαιρετικές, προερχόμενες από ανθρώπους στους οποίους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει μεγάλα περιθώρια επιτυχίας και ένα βασικό μειονέκτημα. Να μην γίνει αυτοσκοπός η εφαρμογή του μοντέλου Α.Ε.Κ στον Πανιώνιο. Δεν είμαστε ίδιοι. Κυρίως όμως ο κος Κιντής δεν μας γνωρίζει.

Διαβάζω λοιπόν ότι τα κριτήριά του για επιλογή προπονητή είναι η μικρή ηλικία, οι πρόσφατες επιτυχίες και η φιλοδοξία. Επιπλέον προτιμά ανθρώπους που προέρχονται από την Γαλλία ή από Σκανδιναβικές χώρες. Είναι βέβαιο ότι από εμένα θα γίνει σκληρή κριτική στον κο Κιντή, παράλληλα όμως θέλω να πετύχει και νομίζω ότι μπορώ να τον βοηθήσω. Θα του δώσω λοιπόν κάποια στοιχεία που ίσως και να του φανούν χρήσιμα.

Όταν ο Πανιώνιος θα ακούσει νεαρό προπονητή θα καταλάβει άπειρο.

Όταν ακούσει προπονητή με επιτυχίες θα ρωτήσει αν έχει διεθνή εμπειρία και αν οι επιτυχίες αυτές έχουν επιτευχθεί σε υψηλό ή αντίστοιχο με το δικό μας επίπεδο.

Όταν ακούσει φιλοδοξία θα σκεφτεί φθηνός και έτοιμος για πειράματα.

Όταν ακούσει Γαλλία ή Σκανδιναβικές χώρες θα στραβώσει αμέσως.

Αν ο κος Κιντής επιθυμεί να κερδίσει τις εντυπώσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με το θέμα της επιλογής του προπονητή. Από τον Πανιώνιο έχουν περάσει σπουδαίοι προπονητές και μεγάλοι παίκτες και ο κόσμος έχει πολύ υψηλό κριτήριο. Αυτό ας μην το ξεχάσει ποτέ.

20 σχόλια:

Unknown είπε...

ασχετο, αλλ για τον οικοδεσποτη και τον κοστιξ:

http://img691.imageshack.us/img691/5199/orthografia.jpg

λολ

καλημερες σας!

Griniaris είπε...

Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του Κιντή να δούμε τι σκέφτεται.Αυτό που φοβάμαι είναι ότι ο προπονητής που θα ταιριάζει στα κριτήρια που εμείς τουλάχιστον ξέρουμε αλλά και στην παρούσα κατάσταση της ομάδας,δεν πρόκειται καν να αγγίξει τα δικά μας στάνταρ...

Βαγγέλης είπε...

Εκ του αποτελάσματος η λύση της συνεργασίας μας με το κύριο Παράσχο είναι άδικη. Ο άνθρωπος έκανε τα αυτονόητα και μας έσωσε.
Αν έρθει κάποιος καλύτερος προπονητής θα το μάθουμε πάλι εκ του αποτελέσματος. Επομένως πρέπει να κάνουμε υπομονή. Πάντως όποιος και να έρθει θα είναι άγνωστος σε εμάς. Εύχομαι να δέσει με την ομάδα μας γιατί η χημεία παίζει σπουδαίο ρόλο στο ποδόσφαιρο.

IWN1998 είπε...

Θέλει κάποιο με επιτυχίες σε ένα μέσο επίπεδο του εξωτερικού γιατί πιστεύει ότι το μέσο επίπεδο έξω είναι πολύ καλύτερο από το Ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλει κάποιον που πέτυχε κάποια καλά πράγματα δουλεύοντας με χαμηλό budget. Πάντως η μανία ότι ο οποιοσδήποτε με μικρομεσαίες επιτυχίες στη Γαλλία και με επιτυχίες στη Σουηδία και Δανία , είναι αυτόματα ικανός για μια Ελληνική ομάδα, έχει αποτύχει τραγικά σε άλλους συλλόγους σε αρκετές περιπτώσεις.
Τέλος, το ότι είχες ένα προπονητή με τον οποίο εκτός ενός αγώνα (...), έπαιξες καλή μπάλλα και πήρες και αποτελέσματα και το ότι έχεις μια ομάδα με 4 βασικά προβλήματα (τέρμα, κεντρικός μπακ, επιτελικός μέσος, φορ) και ίσως άλλα 2 που μπορούν να προκύψουν αριστερά ανάλογα ποιος θα φύγει και με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αρκετούς νέους και δεν δίνεις ευκαιρία στον προπονητή και ευαγγελίζεσαι ριζικές αλλαγές και ανανέωση του ρόστερ αντί να προχωρείς σε συντηρητικές λύσεις με κάλυψη των παραπάνω γνωστών κενών και ξεσκαρτάρισμα όσων δεν μπορούν να προσφέρουν πια, δεν δείχνει ιδιαίτερη λογική προσέγγιση της διαχείρισης της ομάδας.
Ας ελπίσουμε ότι απλά προτρέχουμε ή κοιτάμε στραβά.

br fun_atic είπε...

@ cti paradise

Εμένα φίλε δεν με αφορούν τα ξεκατινιάσματα. Δεν βάζω ταμπέλες και με ενδιαφέρει ο κάθε άνθρωπος χωριστά, γι αυτό που είναι.

Δεν πρόκειται να ανοίξω πόλεμο με κανένα Πανιώνιο μέσο, εκτός κι αν προκληθώ.

Με ενδιαφέρει η ομάδα και αγαπώ τον κάθε Πανιώνιο χωριστά, ανεξάρτητα από το αν είναι μπετατζής και ξέρει από ορθογραφία ή νευροχειρουργός.
Και μια που μιλάμε για ορθογραφία, έχω να σου πω ότι κατέχω πολύ καλά τους γραμματικούς κανόνες, όμως δεν μπορώ να γράψω ορθογραφημένα :) bad sector

Ένα πράγμα μισώ. Τα παράσιτα και τα λαμόγια. Ίσως γιατί στη δική μου ζωή και δουλειά δεν έχω λειτουργήσει ποτέ με αυτό τον τρόπο.

Όποιος βλάπτει τον Πανιώνιο είναι εχθρός μου. Όποιος μπορεί να αποδείξει ότι τον ωφέλησε ας το αποδείξει και είμαι μαζί του.

Το καλό του Τσακίρη δεν είναι τα λεφτά που έβαλε. Είναι ότι μας έδωσε πίστη και όραμα. Είναι, όπως λέει και ο Jon, ότι με την σιγουριά που παρέχει η παρουσία του διασφάλιζε ότι δεν θα πλακωνόμαστε κάθε βδομάδα μεταξύ μας.

Το μεγάλο του λάθος ήταν που με την αγορά της ομάδας δεν έδιωξε από τον Πανιώνιο και τον τελευταίο θυρωρό.

br fun_atic είπε...

@griniaris

είναι λάθος να πει για παράδειγμα κάποιος: εγώ θέλω νέο, φιλόδοξο και Γάλλο και να έχει την απαίτηση ότι θα υποστηρίξει όλος ο κόσμος την επιλογή του αυτή.
Ιδίως στις μέρες μας που με το διαδίκτυο μπορείς να βρεις πληροφορίες και για τον τελευταίο προπονητή σε όλο τον κόσμο.

@Κιντής
Βασικότατο λάθος. Μην επιλέξεις προπονητή χωρίς διεθνή καριέρα. Χωρίς διεθνείς παραστάσεις. Δεν θα πετύχει.Ο πετυχημένος της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Κολομβίας (και μόνο) δεν είναι υποχρεωτικό να είναι πετυχημένος και στο εξωτερικό. Αυτός που έχει δουλέψει με επιτυχία κι αλλού είναι τουλάχιστον προσαρμοστικός. Σε κάθε περίπτωση αν επιλέξεις με αυτό τον τρόπο φρόντισε να προέρχεται από συγγενή ποδοσφαιρική σχολή. Η Γαλλία και η Σκανδιναβία ΔΕΝ μας ταιριάζουν. Ποτέ δεν πέτυχε στην Ελλάδα Γάλλος ή Σκανδιναβός προπονητής.

Κάνε το κουμάντο σου όπως νομίζεις. Όμως δεν έχεις ανάγκη να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν. Θέλουμε καλή ομάδα. Δεν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι από την Α.Ε.Κ.

Η προηγούμενη ιδιότητά σου σε καθιστά ιδιαίτερα αντιπαθή στα μάτια του κόσμου (κανένα προσωπικό πρόβλημα βέβαια). Αυτό θα το παλέψουμε... Εννοείται ότι δεν πρέπει να κάνεις ότι σου λέει ο ένας και ο άλλος για να κάνεις τη δουλειά σου. Φρόντισε όμως να μας μάθεις. Αν θέλεις να γίνεις βασιλιάς, φρόντισε να μην γίνεις Όθωνας.

amanAM είπε...

Όχι Γάλλους ρε παιδιά, όχι Γάλλους!!!
Je vous en prix Monsieur Kindis, pas de Francais!!!

Έλεος, τι να τον κάνουμε έναν προπονητή, που μια από τις πιο βρώμικες βρισιές του, είναι να σε στείλουν να σε κοιτάξουν οι Έλληνες? Vas te fais voir par les Greques!!!

Μέρντ ρε, μέρντ στα μούτρα όλων των Γάλλων!!!

zouri1 είπε...

τι θα λεγατε για τον Σαντο ή τον Κωφιδη?

Griniaris είπε...

Για τον Σάντος ίσως και να το συζήταγα,για Κωφίδη όχι...

Πάντως υπάρχει προπονητής που να ταιριάζει στα κριτήρια Κιντή και να μας ικανοποιεί απόλυτα.Νέος,ταλαντούχος,φιλόδοξος,με αρκετές επιτυχίες και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό,δουλεύει με μικρούς και ταλέντα....

Πέπε Γκουαρντιόλα...

zamis είπε...

Δεν τον μπορω τον Πορτογαλο ρε zouri,στο λαιμο μου καθεται,κι αυτος και η αντιληψη του για το σπορ..οσο για τον Σαββα,να σου πω την αληθεια προτιμω τα σουβλακια.
Συμπαθεστατος μεν,τον γουσταρω και μας ταιριαζει σαν φυζικ αλλα δεν ξερω για τις ικανοτητες του..πιστευεις οτι τοχει?
Ασε που μπορει να στην κανει για τις γριες οποτεδηποτε ετσι βαμμενος που ειναι.

lefterix είπε...

Πάντως ότι προπονητή και να πάρουμε, εγώ το μουστάκι δεν το κόβω, σε έδειξη διαμαρτυρίας αλλά και σεβασμού στο μπάρμπα-Γιώργη...

Costix είπε...

Κωνσταντινε, κατα τα αλλα η ορθογραφια τους μαρανε !!!

lefterix είπε...

Ωρρθωγραφοία;
Τυ ίνε αφτώ;

lefterix είπε...

Ωρρθωγραφοία;
Τυ ίνε αφτώ;

amanAM είπε...

τελικά τι ώρα είναι η ΓΣ? Στις 11:00?

Θα βρεθούμε έξω, να μπουκάρουμε συντεταγμένα?

br fun_atic είπε...

εγινε θαύμα!!!

Katrinos είπε...

Δέχτηκε να έρθει ο Μουρίνιο? !!!

br fun_atic είπε...

όχι,θα έρθει ο ΑΜΑΝΑΜ στην Γ.Σ. Δεν το χάνω με ΤΙΠΟΤΑ!!!

IWN1998 είπε...

@Griniaris: Ξέρεις πως αποκαλούν το Στάρε στη Σουηδία; Γκουαρντιόλα του Βορρά! Στο μυαλό του Κιντή είσαι.

Costix είπε...

Καλη ΓΣ. Περιμενω νεα !!!