Κυριακή 18 Απριλίου 2010

H A.E.K δεν είναι Πανιώνιος

Πριν από μερικές ημέρες διαβάσαμε τη λακωνική απάντηση της ΠΑ.Ε. Πανιώνιος «Η Α.Ε.Κ δεν είναι Πανιώνιος».

Η φράση αυτή απευθύνονταν στη διοίκηση της Π.Α.Ε Α.Ε.Κ. Χθες το βράδυ σκέφτηκα ότι η φράση αυτή είχε κι άλλους αποδέκτες. Ναι κύριε Κιντή. Η Α.Ε.Κ δεν είναι Πανιώνιος.

Γιατί λοιπόν η φράση αυτή έχει πολλούς αποδέκτες; Ο κος Κιντής προσπάθησε να εφαρμόσει στην Α.Ε.Κ ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Πολύ σφιχτά οικονομικά. Όχι μεγάλα συμβόλαια, ανάδειξη νέων και συμπλήρωση του ρόστερ από 4 παίκτες του 1 εκ ευρώ έκαστος. Το σχέδιό του δεν εφαρμόστηκε ποτέ και αναγκάστηκε να φύγει. Σήμερα λοιπόν η συγκυρία τον βοηθά να εφαρμόσει το ίδιο ακριβώς σχέδιο στον Πανιώνιο. Γίνεται; Χρειάζεται; Θα πετύχει;

Το σχέδιο του κου Κιντή έχει τεράστιο περιθώριο ρίσκου. Πρέπει να αποδειχθούν εξαιρετικές οι μεταγραφές των έμπειρων και να αναδειχθούν άμεσα τα πιτσιρίκια. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα (από την πρώτη αγωνιστική) και χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς ή άλλους αστάθμητους παράγοντες, γιατί απ’ ότι φαίνεται το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι και το πλέον παρασκηνιακό.

Ασφαλώς και το σχέδιο έχει μια πολύ καλή βάση, γιατί προϋποθέτει νοικοκύρεμα της Π.Α.Ε.

Όμως ο Πανιώνιος δεν είναι Α.Ε.Κ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει τις τρομακτικές οικονομικές της οφειλές. Κανείς δεν μας είπε «βρείτε λύση ή βάλτε λουκέτο». Και ασφαλώς κανείς δεν μας είπε ότι η ομάδα μας θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Έχουμε μια καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και κάποιες τρανταχτές αδυναμίες. Κλείστε με φθηνές και καλές λύσεις τις τρύπες, βρείτε ένα καλό προπονητή από ανεπτυγμένο πρωτάθλημα (κατά τη γνώμη μου της Γερμανικής σχολής – όχι φλώρους) και φύγαμε.

Από εκεί και πέρα, θέλετε να ψάχνετε για αραπάκια; Θέλετε να τα δοκιμάζετε; Θέλετε κάποιο από αυτά που θα αποδειχθεί καλή περίπτωση να υπογράψει συμβόλαιο; Κάντε το. Καλή και νοικοκυρεμένη λύση. Προς θεού όμως μην αντικαταστήσετε τους παίκτες που κάποιοι σιγομουρμουρίζουν ότι δεν κάνουν για τον Πανιώνιο, με παίκτες που είτε είναι ακόμη χειρότεροι από αυτούς, είτε θα αρχίσουν να ξεδιπλώνουν τις δυνατότητές τους όταν θα παίζεται το σκληρό πόκερ του επόμενου πρωταθλήματος. Σκεφτείτε μόνο ποιοι ανεβαίνουν και ποιοι παραμένουν και φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει…

Ο κος Κιντής συνοδεύετε από καλή φήμη. Θέλει να πετύχει. Θέλει να αποδείξει ότι το σχέδιό του για την διάσωση της Α.Ε.Κ ήταν σωστό (και πράγματι ήταν). Ξέχασε όμως ότι πράγματι η Α.Ε.Κ δεν είναι Πανιώνιος.

47 σχόλια:

zamis είπε...

θελω να πιστευω οτι ο Τσακ εχει πληρη επιγνωση οτι ενα μοντελο τυπου διωχνουμε οσους μπορουμε-παιρνουμε οσα μπορουμε,αγοραζουμε την αραπια και κανα δυο''Λυμπεροπουλους'' και φερνουμε κι ενα ''σκληρο''Σκανδιναβο να κουμανταρει τα μαυρακια,ειναι μοντελο για το μυαλο του Τζων Μαλκοβιτς και μονο.
Αν ειναι και στο μυαλο του Κιντη,αφ'ενος μπορει ο ιδιος να κανει αναγραμματισμο στο ονομα του,αφ'ετερου ο Τσακ και οι ανθρωποι που αγαπανε τον Πανιωνιο πρεπει να του εξηγησουν σε ποια ομαδα εχει την τιμη να προισταται.
Αλλιως τα γιαουρτια περιμενουν στον τυροπιτα.
Σιγουρα δεν ειμαστε εμεις που θα τα ριξουμε και σιγουρα δε θελουμε να τα δουμε να πεφτουν.Εξ'ισου σιγουρα ομως ΚΑΝΕΙΣ δε θα αντεξει μια τριτη σερι ψυχοφθορα χρονια η οποια συν τοις αλλοις θα φερει ενδεχομενως και αλλοιωση του προφιλ της ιστορικοτερης Ελληνικης ομαδας.
Και μ'αυτα τα πραγματα δεν παιζουν..

br fun_atic είπε...

Τα τελευταία χρόνια δοκιμάσαμε διάφορα μοντέλα. Το ένα μοντέλο ήταν το Γερμανικό του Λίνεν, με ανθρώπους εμπιστοσύνης, τεράστιο ρόστερ και προσπάθεια ανάδειξης παικτών. Καλό σχέδιο, αλλά κάποια στιγμή μπορεί και να έφτασε στην οροφή του.

Για να πάμε ένα σκαλί παραπάνω, ακολουθήσαμε τη λύση Ρεκόμπα - Εστογιανώφ - Χούτου. Θεωρήθηκε λοιπόν ότι η αναβάθμιση θα έρχονταν με οικονομικές υπερβάσεις και ότι μόνο ο Ουρουγουανός θα μπορούσε να μας ανεβάσει επίπεδο.

Μετά την αποτυχία αυτού του σχεδίου, προσφύγαμε στο σχέδιο Πραλίνα, όπου κάποιος υπόσχονταν να οργανώσει τα πάντα με βορειοευρωπαϊκή ακρίβεια. Βέβαια το πρόβλημά του ήταν πως δεν μπορούσε να διορθώσει τις δικές του ανεπάρκειες.

Φέτος ακολουθούμε το σχέδιο Σημίτη. Προέχουν τα οικονομικά και ελπίζουμε ότι με το πάρε - δώσε θα κάνουμε ομάδα που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε χρόνο πρέπει να έχουμε ένα τόσο διαφορετικό μοντέλο και δεν κάνουμε το αυτονόητο. Κλείνουμε τις μεγάλες τρύπες, δεν κάνουμε μεγάλα ανοίγματα και χτίζουμε μεθοδικά πάνω στην υπάρχουσα ομάδα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε χρονιά πρέπει να υπάρχει ένας Μεσσίας (Ρεκόμπα, Φερέρα, Κιντής)...

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι πηγή έμπνευσης γιά το σημερινό κείμενο υπήρξε η κουβέντα που είχα με έναν φίλο,ο οποίος έχει πολύ μεγάλο δίκιο σε κάποια πράγματα που αφορούν την ομάδα.

zamis είπε...

Ξερεις ποσο δυσκολο πραγμα ειναι η περιφημη κοινη λογικη..?

antonis είπε...

BR,
θα διαφωνήσω οτι έχουμε ποιοτικούς παίκτες.3-4 καλούς παίκτες έχουμε με ποιοτικά χαρακτηριστικά,και τίποτα παραπάνω.
Η τραγικότητα του ρόστερ μας είναι χαρακτηριστική στην περίπτωση του ΟΜΟ.Όλοι τον έβριζαν στην αρχή της σαιζόν(και οχι άδικα) και στο τέλος αποδείχθηκε οτι αυτός ο μέτριος παίκτης είναι αρκετά καλύτερος απο παλτά τύπου(ΚΟΝΤΟΕ,ΣΙΟΒΑ,ΣΚΟΥΦΑΛΗ ΓΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ)
Θα συμφωνήσω για το Γερμανό προπονητή,αλλά και για το μαυράκια.
Απο την εποχή του ΛΙΜΑ έχουμε να δούμε ποιοτικό μαύρο,ακόμα και ο ΚΟΥΜΟΤΡΤΖΙ που έχει δυνατότητες πολλές φορές κολλάει το μυαλό του.Οχι άλλο κάρβουνο.
Αν ο κιντής δεν κάνει 3-4 μεταγραφές ποιοτικών πακτών και παράλληλα δεν απομακρύνει παλτά τύπου ΜΠΟΥΒΑΛ, η επόμενη χρονιά είναι χαμένη απο χέρι.
Κύριε Τσακίρη και Κύριε Κιντή , αν θέλετε να προωθήσετε πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα και να χαμηλώσετε το κόστος,φροντίστε να έχετε ενα κορμό απο 6-7 ποιοτικούς παίκτες(που δεν τον έχουμε),γιατι στο τέλος οτι δίνεις παίρνεις.

amanAM είπε...

Oι εκάστοτε λύσεις τύπου Μεσσία αποδείχτηκαν λάθος, οπότε γιατί να περιμένουμε κάτι καλύτερο από τον νέο Μεσσία?

Το μοντέλο πουλάω παίκτες με κέρδος, και αποκτάω άλλους που θα δημιουργήσουν κι αυτοί υπεραξία, είναι σαν να παίζουμε προπο. Κερδίζεις ένα μέτριο δεκατριάρι, και το ξοδεύεις σιγά σιγά μέχρι να σου ξανακάτσει, εκτός κι αν δεν σου κάτσει ποτέ ξανά και τα χάνεις όλα όσα κέρδισες την πρώτη φορά.

Η υπεραξία των παικτών έρχεται μαζί με τις επιτυχίες της ομάδας. Αλλιώς θα πουλήσεις ας πούμε τον Φαμπιάν ή τον Ριέρα, τους 2 που αποδεδειγμένα κάτι αξίζουν, θα πουλήσεις Μανιάτη και Τζαβέλα που σου βγήκαν επίσης, και θα ξοδέψεις τα λεφτά σε 10-20-30 φτηνούς που... στην καλύτερη περίπτωση θα ξαναποκτήσεις 3-4-5 Τζαβελομανιάτηδες!!!

Μα αυτούς τους έχεις ήδη!!!

Το μοντέλο αυτό, τον μόνο που εξυπηρετεί, είναι αυτόν που θα βγάζει προμήθειες από τις αγοροπωλησίες. Θα βλέπουμε ανά 4- χρόνια κάποια μπάλα, κι αυτό εφ όσον καταφέρουμε με τους 20-30 υποσχόμενους να κρατηθούμε στην α εθνική.

Ενώ εάν κρατήσεις Μανιάτη, Τζαβέλα, Φαμπιάν και Ριέρα, και πάρεις 3-4 καλούς ακόμα παίκτες να σε ανεβάσουν τόσο ώστε εύκολα να μπεις πεντάδα και όχι μόνο, τότε... 1-2 από τους καλούς σου παίκτες θα τους δίνεις, αφού πρώτα έχεις αναδείξει τους αντικαταστάτες από τις ακαδημίες σου ή από πιτσιρικάδες που είχες εντοπίσει αριστερά δεξιά και τους είχες μαντρώσει εγκαίρως.

Παρόλο που μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθείς, ο Σκούφαλης, ο Γουνδουλάκης, πρέπει να φύγουν εχθές. Δεν είναι παίκτες για τον Πανιώνιο αυτοί. Να φύγουν κάτι Μπαρόνηδες, κάτι Μπεθέρες, κάτι Καστελιόνε (που είναι πολύ ακριβός για όσα αξίζει και προσφέρει). Να φύγει ίσως και ένας από τους καλούς, που θα φέρει λεφτά για να πάρουμε 3-4 άλλους.

Αλλά πριν κάνουμε τον Αναστασόπουλο, τον Κοντοχρήστο, τον Λουκίνα, τον Σάμαρη και άλλους πιτσιρικάδες ικανούς να δείξουν το ταλέντο τους, όσο αυτοί οι ταλαντούχοι πιτσιρικάδες θα προσφέρουν όσα ο Σιόβας προς το παρόν, δεν μπορούμε να διαλύσουμε την ομάδα πουλώντας όποιον αξίζει...

Εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος του Κιντή. Να παραμυθιάσει τον πρόεδρο με μεγάλες ιδέες, να διαλύσει την ομάδα, και στο τέλος όταν φύγει νύχτα, και να είμαστε διαλυμένοι και ανίσχυροι να αντιδράσουμε!

Πρόεδρε, έχεις κακό παρελθόν στο να εμπιστεύεσαι λάθος ανθρώπους. Τι εγγυήσεις έχεις από τον Κιντή, πέραν από τα μεγάλα και σπουδαία λόγια?

Το άλλο Σάββατο, υποθέτω πως θα μάθουμε επισήμως τις εξελίξεις. Εγώ έχω μια ερώτηση να κάνω, και την κάνω από τώρα, για να ετοιμάσετε την απάντηση: Τις ριμάδες τις εγγυήσεις ότι δεν θα φύγει νύχτα αφού διαλύσει τον Πανιώνιο.

τρελοπανιωνιος είπε...

Τα μεγαλα μας ονοματα κακα τα ψεματα ειναι οι 2 γνωστοι Ελληνες και οι 3 ξενοι . Μανιατης , Τζαβελας και Εστογιανοφ, Ριερα, Κουμορτζι ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΩΝ...!!!! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ....!!! Με κορμο σαν και αυτον και με την προσθηκη 2,3 ακομα ταλαντουχων παικτων μπορουμε πολλα πραγματα, ειδικα του Εστογιανοφ αυτον θα ειναι η μεγαλυτερη μεταγραφη μας του χρονου!! Ο Κουμο με εναν καλο Φορ και ενα ταλαντουχο 10αρι θα βγαλει ματια..!!! Ο Ριερα θα ειναι το μοτερακι που θα ενωνει ολο το κεντρο με την επιθεση...!!! οσο για τους 2 Ελληνες δεν μπορουμε να χασουμε και τα 2 αστερια που κανουν το ονομα του Πανιωνιου γνωστο μεσο της Εθνικης..!!

Katrinos είπε...

@ Τρελοπανιώνιος
Φοβάμαι ότι τουλάχιστόν οι τέσσερις είναι προς πώληση. Πιθανά να γίνεται ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή τιμή για π.χ δύο παίκτες. , υπάρχει όμως και περίπτωση να φύγουν και οι τέσσερις. Αυτό μπορεί να συμβεί και λόγω ικανοποιητικών προσφορών και λόγω ντε και καλά πλήρους ανανέωσης. Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί, αλλά αρχίζω και ανησυχώ.

Βέβαια μέχρι τώρα αναμένουμε τα steps που περιέγραψε ο br, ιδιαίτερα το κομμάτι διοίκηση και προπονητή.Εκεί θα πάρουμε μια πρώτη γεύση.


@ ΑmanAM
Η MILLION DOLLAR QUESTION ,φίλε μου. Προφανώς θα πρέπει να μάθουμε και τι εντολές έχει απο το Τσακ.....και πως ο Τσακ έχει διασφαλίσει ότι οι υποσχέσεις υλοποιούνται βήμα βήμα. (μη φτάσουμε στο τέλος και είμαστε σα το κερατά)

@BR
Σου έστειλα sms , το πήρες?

Griniaris είπε...

Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον br για την τιμή που μου έκανε...

Όσον αφορά στο θέμα τώρα.Φοβάμαι ότι ως προς την πώληση παικτών θα συμφωνήσω με τον Jon.Από τη συνάντηση με τον Κιντή έχω κρατήσει κάποια πράγματα.Όπως ότι δεν θα πουληθεί παίκτης που δεν υπάρχει άξιος αντικαταστάτης του,ότι θα δοθεί μεγάλη σημασία στην ελληνικότητα της ομάδας,ότι δεν θα πουλήσουμε σε εξευτελιστικές τιμές κλπ.Όσο αυτά θα ισχύουν εμείς θα είμαστε μαζί του από κει και πέρα δε θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι...

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μοντέλο που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια είναι το μοντέλο Τσακίρη.Και το φετινό μοντέλο Τσακίρη είναι και είμαι βέβαιος πως ότι κι αν λέει δεν θα το αφήσει έρμαιο...

br fun_atic είπε...

@GRINIARIS
εσύ έκανες την τιμή στο blog να στείλεις το συγκεκριμένο κείμενο. Βέβαια και πάλι η ιδέα δεν είναι δική μου. Το είχε πρώτος ο Τρελοπανιώνιος. Δυστυχώς το πρόσεξα μόλις χθες γιατί θα το είχα κοπιάρει πολύ νωρίτερα.Σας ευχαριστώ και τους δύο.

@Μάκης
Είχες στον Π.Κ το κείμενο της χρονιάς.Σε ένα κατά τα άλλα αδιάφορο άρθρο για το ποιος την έχει μεγαλύτερη διαδικτυακά (τέταρτο με βάλατε; είμαι προληπτικός με το συγκεκριμένο νούμερο...γαμώτο... - Αντώνη, πάλι εσύ την είχες μικρότερη μουχαχαχαχαχα) μάθαμε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Έφυγε στέλεχος της ομάδας και παρ' ολίγον πρόεδρος και άφησε τρύπα, το μέγεθος της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη;;;;;Τελικά μας πήρε περίπου δύο χρόνια να ακούσουμε κάτι για μια ιστορία στην οποία υπήρχαν ερωτηματικά...Δεν πειράζει. Έχουμε μεγάλη υπομονή. Πως περιμένω δε τις αποκαλύψεις για τον Λίνεν, δεν λέγεται...

Θα ήθελα να κάνω μια κουτή ερώτηση. Όταν λέμε τρύπα εννοούμε οικονομική; Αν μπορείτε να την προσδιορίσετε έστω και λίγο παραπάνω από τις 75.000 ευρώ και υπάρχουν επαρκή στοιχεία, μήπως πρέπει να μάθει κάτι ο εισαγγελέας;

Οι τρύπες του Πανιωνίου δεν είναι υποχρεωτικά τρύπες του Τσακ αλλά πληγώνουν ολόκληρη την ομάδα.

Επειδή με φέρατε στην τιμητική τέταρτη θέση, όπου πάνω μου είναι το φόρουμ, οι πάνθηρες και ο επίσημος Πανιώνιος, θα ήθελα να κάνω κι εγώ ένα διαγωνισμό για 20 διαρκείας της μεθεπόμενης σεζόν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξοδευτώ ιδιαίτερα :)

IWN1998 είπε...

Το σημερινό ΕΘΝΟΣ είχε αφιέρωμα στους σταρς των επόμενων μεταγραφών και ο Πανιώνιος είχε τους περισσότερους, τρεις, Τζαβέλα, Μανιάτη και Κουμορτζί.
Και οι τρεις και οχι μόνο αυτοί είναι προφανώς προς πώληση, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θα πουληθούν όλοι. Αλλά αυτό που βγάζουμε προς τα έξω είναι ότι "ελάτε εδώ είμαστε και πουλάμε για όλα τα γούστα" (εντάξει όχι όσο και όσο, ελπίζω).

Εγώ φοβάμαι όπως και οι περισσότεροι από σας, κάποιον που είναι σίγουρος ότι παρ' ότι θα πουλήσει παίκτες και δεν θα κάνει ηχηρές μεταγραφές, θα φτιάξει τέτοια ομάδα που δεν θα τον νοιάζει η προπώληση διαρκείας γιατί θα εισπράξει πολύ περισσότερα από τα κανονικά εισιτήρια των αγώνων, που θα αυξηθούν ιδαίτερασ λόγω της ελκυστικής απόδοσης της ν΄4εας ομάδας. Είναι ωραίο να είσαι αισιόδοξος και να έχεις εμπιστοσύνη στα σχέδια και στις πλάνα σου αλλά η υπερβολική αισιοδοξία ταιριάζει περισσότερα σε επιπόλαιους και αιθεροβάμονες παρά σε λογικούς και πρακτικούς ανθρώπους.

br fun_atic είπε...

Ίωνά μου, για άλλη μία φορά αποδείξαμε την Πανιώνια διαφορετικότητά μας. Όλες οι ομάδες ψάχνουν ελεύθερους παίκτες για μεταγραφή κι εμείς κάναμε το απίστευτο. Βρήκαμε ελεύθερο πρόεδρο και τον μεταγράψαμε :)

Τι να πω; Το επόμενο βήμα θα είναι να χτυπήσουμε εν ενεργεία.Αν δεν μας κάτσει μέχρι τον Δεκέμβρη, λύνουμε το τριετές φαντάζομαι κλειστό συμβόλαιό του και παίρνουμε τον, χμμμμ δεν ξέρω. Ποιόν πρόεδρο θα θέλατε να μεταγράψουμε;

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Εγώ θέλω τον Αβράμοβιτς!

br fun_atic είπε...

για να τον μεταγράψουμε, προφανώς και πρέπει να τον πληρώσουμε. Τα κρασιά μόνο που πίνει ο άνθρωπος στην καθισιά του, αξίζουν όσο ένας Μπουβάλ.

By the way έχει να γράψει κανείς τίποτα για το σημερινό παιχνίδι; Θεωρητικά το είδα με τον Γιάννη, στην πράξη μας απασχόλησε και πάλι ο στίβος. Ωραίο άθλημα...

IWN1998 είπε...

Πολύ καλός κυνηγός ... πτηνών ο Μπουβαλ. Στην καλύτερη από τις δυο του ευκαιρίες σκότωσες μπεκάτσες.

br fun_atic είπε...

Λέμε για το μέγκα, αλλά είναι και ο αντ1... έχουν βάλει τον iron mike zabidis να χορεύει πάσιον ντόμπλε. Δηλαδή τι να περιμένουμε την άλλη βδομάδα; Να χορέψει τσατσά (νιάου βρε γατούλα), τσιγκολελέτα και καντρίλιες;;;
Πολύ θα ήθελα να δω την ντάμα να τον ξενυχιάζει και να την ξαπλώνει...

br fun_atic είπε...

Τις προάλλες που έκαναν τα μικρά προπόνηση στο 5χ5 ο γιος μου, το λαγωνικό, βρήκε ένα ψόφιο πουλί. Οι κακεντρεχείς μη πανιώνιοι γονείς σκέφτηκαν τον Μανόλο. Τους διαβεβαίωσα ότι ο άνθρωπος δεν είχε παίξει. Ε νομίζω ότι σήμερα τον βρήκαμε τον δράστη.

amanAM είπε...

Ο Μπουβάλ περιφέροντας το κορμί του στο γήπεδο, κατάφερε να χάσει 2 ευκαιρίες που δεν χάνονται!!! Η προσφορά αυτού του παίκτη στον Πανιώνιο είναι αρνητική. Είναι εντελώς κρέας.

Το παιχνίδι το παρακολούθησα με το ζόρι. Δεν βλεπότανε. 3-4 μήνες αποτοξίνωση δεν θα μας βλάψει. Έχουμε χαβαλέ μπροστά μας, με αυτούς που θα φύγουν, και αυτούς που θα μείνουν.

Έχουμε προεδρολογία, προπονητολογία, μεταγραφολογία, κάποιοι είχαν τάξει αποκαλύψεις, κριτική και αναζήτηση ευθυνών. Έχει να πέσει γέλιο.

Katrinos είπε...

Πράγματι ο στίβος είναι συναρπαστικό άθλημα, ιδιαίτερα όταν έχεις περιορισμένο οπτικό πεδίο.Περιμένεις πως και πως να ξαναπεράσει ο αθλητής (και τα εργαλεία του)

@Aκραιφνή
H junior Ομάδα της Chelsea ,πρέπει να κοστίζει Χ10 , της κανονικής μας ομάδας. Δηλαδή δεν μπορεί ο Ρόμαν να μας πάρει ,ξέρω γω για υποκατάστημα, για τόπο εξορίας ή τιμωρίας των παικτών της Chelsea (του τύπου , Ντιντιέ αν σε ξαναπιάσω να ξενυχτάς, θα σε στείλω 6 μήνες να παίζεις με το Μπέο, το Πανόπουλο , το Καλογιάννη και φυσικά στο ωραιότατο γήπεδο του Μάκαρου και στους Ζωσημάδες). Να έρχεται όταν έχει τις μαύρες του με την (κανονική) ομάδα του , για να του φτιάξει λίγο το κέφι (εφόδους Μανόλο, φιγούρες Γουνδουλάκη κλπ). Ρόμαν συμφέρει πίστεψε με.

Τώρα που τελείωσε το αγωνιστικό δράμα μας , θα έχουμε μπόλικη εξωαγωνιστική ίντριγκα. Κρίμα που η Γ/Σ είναι πρωί του Σαββάτου αντί απογεύματος. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα ωραιότατο Παγκόσμιο και να πάμε στην ίδια κατάσταση που πήγαμε με τη Λάρρρρσα. Θα ήταν νομίζω μια ιστορική Γενική Συνέλευση.

IWN1998 είπε...

BRF ο Ζαμπίδης έχει ήδη χορέψει τσα-τσα στο show του Αντενα σε προηγούμενη εκπομπή...

br fun_atic είπε...

Τόπος εξορίας;;;Κάτι σαν την Αγία Ελένη...
Χμμ αυτό εξηγεί πολλά.
Ο αστικός μύθος λέει ότι όταν ο Μανόλο ανανέωσε πέρσι το συμβόλαιό του έβαλε τα κλάματα. Όσοι δεν έκλεγαν (για τους δικούς τους λόγους) θεώρησαν ότι του Μανόλο ήταν δάκρυα χαράς...
Τελικά μπορεί να υπάρχει και δεύτερη εκδοχή :)

Ελπίζω φέτος, αν ανανεωθεί κάποιο από τα b class συμβόλαια να μην πει ο παίκτης ότι χαίρεται που παραμένει στον Πανιώνιο γιατί καλύπτει τις φιλοδοξίες του...

Griniaris είπε...

Για το παιχνίδι θα συμφωνήσω με τον Αντώνη.Εντύπωση μου έκαναν οι μικροί Σάμαρης και Αναστασόπουλος.Όσο ήταν ξεκούραστοι πολύ καλοί,προφανές ότι τους λείπουν αγώνες.
Δυστυχώς πολύ κακή εντύπωση και λυπάμαι που το λέω μου έκανε ο Φανούρης.Περίμενα από αυτόν λίγο περισσότερο ενδιαφέρον.
Ας θυμηθούμε και το περίφημο σλόγκαν "ο Όμο δεν είναι σέντερ-μπακ".
Ειλικρινά δεν θα στεναχωρεθώ καθόλου αν δε ξαναδώ Μπαρόνι,Μπουβαλ και Μπάλαμπαν με τα κυανέρυθρα.

ΥΓ1.Ο Κούμο μάλλον προσπάθησε να μας αποχαιρετήσει αλλά δεν τα κατάφερε...

ΥΓ2.Να ευχαριστήσω και τον τρελοπανιώνιο που αν και τον διαβάζω δεν πρόσεξα ολόκληρο link...

zamis είπε...

Griniari,οντως,η κατα μετωπο εφοδος που εκανε ηταν σαν ηρωικη εξοδος..

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Έπιασες το πνεύμα μου Jon!

Ποιός είναι ο Ζαμπίδης ρε παιδιά;

Ο Μπουβάλ έφαγε κάτι μούτζες πάλι σήμερα...
Δύο τέτ α τέτ το βόιδι και τα έχασε πάλι... Ας μή συνεχίσω και για Μπάλαμπαν κ.λ.π.
Μπορούμε να απαλλαγούμε από την παρουσία τους γιατί δέν θα το αντέξουμε να τους ξαναδούμε καί την επόμενη σαιζόν; ΕΛΕΟΟΟΣ!

Griniaris είπε...

Ακριβώς zamis,και στην επόμενη φάση που ο Μπάλαμπαν είναι μόνος του δεξιά,προσπαθεί να κάνει ντρίμπλα να πάει για το γκολ...

Griniaris είπε...

Το άσχημο με τον Αμπράμοβιτς είναι ότι βάζει τα λεφτά του γι αυτό εγώ ψηφίζω Φλορεντίνο Πέρεζ που ζει με δανεικά κι αγύριστα.Μας ταιριάζει περισσότερο...

Costix είπε...

Μας την ειπε και ο Πανοπουλος. Ακουσατε δηλωσεις του ???
''Εβαλα τον προπονητη μας να ρωτησει τον προπονητη της Λαρισσας τι συστημα παιξανε και κερδισανε τον Πανιωνιο 3-0 μεσα στην Νεα Σμυρνη και ετσι κερδισαμε και μεις σημερα''.
ΩΡΑΙΑ !!!

Griniaris είπε...

Το άκουσα κι εγώ Costix αλλά δυστυχώς εμείς φταίμε που δίνουμε δικαίωμα σέ άτομα που επιβιώνουν λαδώνοντας τις ρόδες του άρματος Κόκκαλη...

Costix είπε...

Αυτο λεω και εγω.
By the way, μηπως πεπει να κρατησουμε τον Μανολο για δεξι μπακ, εστω δευτερο ??

τρελοπανιωνιος είπε...

με λιγα λογια ρε παιδια παραδεχτικε οτι το παιχνιδι ηταν... ρε που παμε ρε !!!!!

IWN1998 είπε...

Το έχω αναρτήσει και στο blog μου, το βάζω και εδώ γιατί καλά να πάθουμε αλλά το θράσος του ανθρώπου δεν έχει όρια.

"...Δυστυχώς καταφέραμε εκτός των άλλων στο τέλος να δώσουμε έναυσμα και στο γνωστό παράγοντα, που όπως και το 1991, η ομάδα του κρατήθηκε στην κατηγορία ...για Εθνικούς λόγους ..., να κάνει ειρωνικά σχόλια:

«Ήμασταν μια γροθιά, Όταν έγινε το 2-2, πραγματικά μου έφυγε η ψυχή. Είχα πει στον προπονητή μας τις προηγούμενες ημέρες να ρωτήσει τον προπονητή της Λάρισας τι σύστημα ακολούθησε και κέρδισε 3-0 τον Πανιώνιο κι αυτό ακριβώς έκανε»

Καλά να πάθουμε αλλά μια ερώτηση στον γνωστό κολαούζο του Ολυμπιακού και κωλοτούμπα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ, θα είχε αξία:

Μήπως είναι αξιοπερίεργο να πετυχαίνει μια ομάδα τη μοναδική της νίκη εκτός έδρας, με την οποία και σώθηκε, στην τελευταία αγωνιστική και μάλιστα σημειώνοντας τα μισά από τα συνολικά γκολ, που πέτυχε εκτός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα (4 στα 8); Και τόσα πολλά γκολ η προτελευταία επίθεση του πρωταθλήματος; Μπράβο!!! Είδες που γίνονται θαύματα και τη σήμερον ημέρα..."

τρελοπανιωνιος είπε...

ΠΑΡΑΣΧΟΣ
"Είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε νέους παίκτες που δεν είχαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Μείναμε ικανοποιημένοι, αφού βάσει ευκαιριών δικαιούμασταν τη νίκη. Με το υπάρχον υλικό ο Πανιώνιος είναι για πιο ψηλά. Θα έχουμε επαφή με τον πρόεδρο σε λίγες ημέρες και θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει. Τα διπλά της Ξάνθης και του Λεβαδειακού είναι περίεργα, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα αναμενόμενα".

ΑΡΑ ΤΑ ΣΤΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ?

Ron Barceló είπε...

Επιτέλους τέλος. Μια χρονιά γεμάτη σκαμπανευάσματα, καταλήγει να αφήνει στα τέλος μια πικρή γεύση. Η ομάδα έπαιξε στην Καβάλα όπως θα έπρεπε να είχε πάιξει μπροστά στον κόσμο της, κατά την τελευταία παράσταση. Λυπάμαι κ ντρεπομαι σαν Πανιωνιος που δίνουμε δικαίωμα σε κάθε ρουφιάνο παράγοντα κ σε στην ομάδα της ψευτιάς να ειρωνεύονται την αξιοπιστία του Πανιωνίου. Μακάρι να πάρουμε για πολλοστή φορά καλό μάθημα κ να μην χαριζόμαστε σε κανέναν πουστη του χρόνου.

1]Μην ασχολείστε με την κατάντια της κιτρινόμασυρης ψευτιάς. Επιτέλους, ας βάλουμε μια τελεία στους σε ενα τσούρμο ανιστόρητων (πολλοί από τους οποίους είναι Πανιωνιοι κ δεν το έχουν πάρει πρέφα)
2]Πανόπουλε κοίτα να φτιάξεις ομάδα γιατί τα κονέ σου δε θα σε σώουν πάντα
3]Πήγα κ ανανέωσα ο διαρκείας το Σάββατο. Ακούστε πως εξελίσεται το σχέδιο της πρόωρης ανανέωσης των περσινών διαρκείας: 9 (!!!) κύριοι ως τώρα - μαζί με το δικό μου.

Αυτά. Καλημέρα

Ron Barceló είπε...

Tι ειπώθηκε - μέσες άκρες:

Γιώργος Χριστοβασίλης (Γιάννινα):
*Για τον Παράσχο: «Επρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα, όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Νιώθω προδομένος από τον κύριο Παράσχο, γιατί ήταν ο πρώτος προπονητής που έκανε το σχεδιασμό και τις μεταγραφές»

*Για τη δήλωση του Τσακίρη... «οι πέντε ομάδες είναι στο ''παιχνίδι'' και όλες οι άλλες είναι για να φουσκώνουν το μπαλόνι»: «Τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές όλοι είδαμε τι έγινε σε ματς όπως το Πανιώνιος-Λάρισα. Εμείς δεν μπήκαμε σε κανένα άρμα»

---------------------------------

Ψευτόπουλος (Ξάνθη)

«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είπα στον προπονητή μας να πάρει τηλέφωνο τον προπονητή της Λάρισας και να τον ρωτήσει τι σύστημα χρησιμοποίησε και νίκησε με 3-0 τον Πανιώνιο εκτός έδρας. Τον πήρε τηλέφωνο και έκανε αυτό που έκανε και εκείνος και νικήσαμε»

K σαν να μη φτάνουν ολα αυτά από γκανέζικη ιστιοσελίδα κυκλοφορεί ότι απορρίψαμε πρόταση 1,5 μύριο από το λαγό για Κούμο (είναι η ίδια 'πηγή' που αναφέρει πως τον βολιδοσκοπεί η...Άρσεναλ).
Ε ρε τι άλλο έχουμε να ακούσουμε ακόμα...

Ron Barceló είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&pubid=7742474

FORZA PANIONARA EOE OE

Costix είπε...

Τελικα η χρονια φετος χαθηκε σε τρια ματσακια μεσα στο Ναο, με Αστερα, Καβαλα και Λαρισσα.

Με +9 βαθμους θα ειμασταν στην 5η θεση ισοβαθμοι με τον Αρη. Ποσο κοντα ειναι η αποτυχια απο την επιτυχια !!

Και χωρις να παιζουμε σπουδαια μπαλα σε γενικες γραμμες.

Αντε ρε Γιωργο Κιντη, να σε δουμε.

Θα καταφερεις να μας νοικοκυρεψεις ??

br fun_atic είπε...

Μου αρέσει πολύ ένα πράγμα.
Π.Κ (προ κρίσης) αν και υπήρχαν χρήματα, κανείς δεν έκανε σοβαρές προτάσεις για παίκτη μας. Με εξαίρεση την Α.Ε.Κ που έτσι κι αλλιώς δεν είχε να τα δώσει, οπότε μπορούσε να προσφέρει ο,τιδήποτε :)

Σήμερα, εν μέσω κρίσης, που υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην αγορά κι αν πιστέψουμε βέβαια τα δημοσιεύματα, πρέπει να έχουμε δεχθεί προτάσεις για τη μισή μας ομάδας, σε αστείες βέβαια τιμές.Το μεγαλύτερο αστείο είναι ότι μιλάμε και για δολλάρια, άρα έχουμε και θέμα νομισματικού κινδύνου.

1,2 εκ ευρώ ο Κούμο;;;; Δηλαδή με αυτή τη λογική πόσο κάνει ο Τζαβέλας; Πόσο κάνει ο Μανιάτης; Να μη ρωτήσω πόσο κάνει ο Εστογιανώφ και ακούσουμε λιγότερα από 2,0 εκ ευρώ και γελάμε.

br fun_atic είπε...

μπα, είχαμε κι άλλες ευκαιρίες. Ένα σίγουρο ματσάκι ήταν με τον Ηρακλή εντός. Άλλο σπουδαίο ματσάκι ήταν με τον Λεβαδειακό. Πέρα από αυτά είχαμε κι άλλα παιχνίδια στα οποία θα μπορούσαμε να πέρναμε πολλούς βαθμούς. Για παράδειγμα, αντιμετωπίσαμε έναν πολύ κακό Π.Α.Ο.Κ και τον χειρότερο Ολυμπιακό της δεκαετίας και πήραμε μόλις έναν βαθμό. Στο Ο.Α.Κ.Α από την Α.Ε.Κ χάσαμε δύο πόντους στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν βάλεις και τις βουτιές του Νίνη έχεις την πλήρη εικόνα.

zamis είπε...

Δεν εχει κανενα νοημα να μπεις πλεη-οφς και ναρθεις 5ος(γιατι για παραπανω δεν ειμαστε ουτε για αστειο).Με προκριματικα απο Ιουνιο η κατασταση προσομοιαζει στην καταραμενη χρονια του ιντερτοτο.
Επομενως η εχεις στοχους υψηλους με ομαδα που μπορει να τους υποστηριξει η φτιαχνεις μια ομαδα να παιζει μπαλιτσα με Ελληνες να γουσταρουμε.

Katrinos είπε...

Zamis δεν έχεις και άδικο, αλλά τα οφέλη είναι αρκετά απο μια πέμπτη θέση. Βάλε εισητήρια, τηλεοπτικά, εμπορικότητα, στόχοι , ευρώπη κλπ. Ας βγαίναμε πέμπτοι και ανάλογα με τον αντίπαλο ας λειτουργούσαμε αναλόγως.
Άσε που θα βλέπαμε ακόμα τρία ματσάκια και δεν θα μέναμε στεγνοί απο 11 Απριλίου.

Πάρτε και ένα λινκ , για να δείτε και με στοιχεία που χάθηκε η υπόθεσης πέμπτη θέση

http://www.sport.gr/default.asp?pid=96&cid=2485&scid=115

zamis είπε...

@Jon
Δεν ξερω τι παραπανω θα παιρναμε απο τηλεοπτικα αλλα απο εισιτηρια τα θυμασαι την τελευταια φορα..οσο για Ευρωπη,πρεπει ναχεις και ομαδα,οχι αυτο το χαλι πουμαστε εμεις.
Εκει που σε ακουω ειναι στο στεγνωμα:)
Kαι οπως λεει κι ο Ιωνας καλα που δεν βγηκαμε 6οι γιατι θα ακουγαμε οτι πηγαμε και καλα.
Ειπαμε πανιωλεο λεο οτι θελω λεω αλλα μη δουλευομαστε και μεταξυ μας!

br fun_atic είπε...

Άσε και τα παγκόσμια πριν από τα παιχνίδια.
Τώρα μου το παίζετε όλοι κυριλέ. Σε ένα μήνα όμως που θα σας έχει πιάσει το στερητικό, τα λέμε.
Από την άλλη βέβαια, σε ένα μήνα θα μιλάμε για την ίδια ομάδα;;;;

Update
Ευτυχώς είμαι 5ος και όχι 4ος!!!!!
Πέρα από την πλάκα, δεν μου καίγεται καρφί για τις θέσεις και για την απήχηση. Στην τελική όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε τον Πανιώνιο. Αν βέβαια πρέπει κάποιος να κάνει μια σύγκριση με νούμερα, ας προσθέσει τη δυναμική όλων των blog και θα έχει ένα εξαιρετικά χρήσιμο συμπέρασμα.

zamis είπε...

Ας παιξουν πλεη οφ τα μπλογκς.Εκει να δεις παγκοσμια!

zamis είπε...

Σωστη η παε με την ανακοινωση και τη φωτογραφια.
Αει χασου μυρμηγκακι

br fun_atic είπε...

σωστη ανακοινωση.κάτι τέτοιους τύπους βέβαια πρέπει να τους στελνεις εκει που αξίζουν

Costix είπε...

Ενα μεγαλο μπραβο στην ΠΑΕ, απαντησε για ολους μας. Οταν ακουσαμε χθες τον Πανοπουλο να κανει δηλωσεις, η αληθεια ειναι οτι ολοι παγωσαμε μ' αυτες. Ομως, η ανακοινωση της ΠΑΕ σημερα μας καλυψε απολυτα.

Griniaris είπε...

Αν και δε με καλύπτει το μέρος της ανακοίνωσης με τις συγγνώμες,σαν σύνολο τη θεωρώ σωστή.

Ασφαλώς και δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίζαμε αν οι Μπουβάλ,Κούκετς κλπ μάθαιναν ιστορία.Θα μπορούσαν όμως να είχαν αλλάξει συμπεριφορά αν κάποιος τους είχε τρίξει τα δόντια στο ημίχρονο...

τρελοπανιωνιος είπε...

η ανακοινωση της ΠΑΕ σημερα μας καλυψε απολυτα.ολοι εχουμε τρελη εμπιστοσυνη στην παε αν και θελαμε κατι παραπανω, μια σφαλιαρα ρε παιδι μου σε οποιους περνουν τα μυαλα τους αερα...