Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Πανιώνιοι ας μην είμαστε ή θεωρούμε ότι είμαστε διαφορετικοί μόνο στο γήπεδο. Ας αποδείξουμε την ανθρωπιά μας.
Η μητέρα του Κώστα Παπαδάκου, νοσηλεύεται στην εντατική του Λαϊκού νοσοκομείου. Πρόκειται να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση και θα απαιτηθούν μεγάλες ποσότητες αίματος.
Όποιος φίλος μπορεί, ας προσφέρει αίμα. Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Τα δέκα λεπτά του χρόνου σας θα προσφέρουν ζωή σε έναν άνθρωπο.
Τα στοιχεία της ασθενούς είναι: Παπαδάκου Αικατερίνη του Γεωργίου.

Κώστα εύχομαι περαστικά για τη μητέρα σου.

9 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Παλαιότερα ήμουν εθελοντής αιμοδότης. Δυστυχώς τα δύο τελευταία χρόνια λαμβάνω αντιυπερτασική αγωγή και δεν κάνει να δώσω αίμα. Το νοιώθω ως μια μικρή αναπηρία, γιατί μου άρεσε πολύ να προσφέρω αίμα, ιδίως για πρόσωπα που γνώριζα ή για φίλους. Είναι το σπουδαιότερο δώρο που μπορείς να κάνεις.

Μπορώ όμως να σας μεταφέρω την εμπειρία μου. Η αιμοδοσία είναι μια πολύ όμορφη και εύκολη διαδικασία. Είναι ανώδυνη, κρατάει ελάχιστα και δίνει ζωή σε έναν άνθρωπο. Επειδή έχω δώσει αρκετές φορές αίμα στο Λαικό, μπορώ να σας πω ότι διαθέτει μια εξαιρετική μονάδα και πολύ καλό προσωπικό. Όποιος ενδιαφέρεται ας ενημερωθεί γι τις ώρες λειτουργίας της αιμοδοσίας.

Πριν πάτε για αιμοδοσία καλό είναι να γνωρίζετε ότι:αίμα δεν μπορούν να δώσουν: όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, όσοι έχουν υπέρταση, όσοι έχουν μεταδοτικές ασθένειες, όσοι έχουν κάνει ταξίδια σε συγκεκριμένες χώρες και όσοι έχουν τατουάζ.Αν εμπίπτετε σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες είναι καλό να ΜΗΝ δώσετε αίμα γιατί μπορεί να βλάψετε τον άνθρωπο που θα το λάβει.

IWN1998 είπε...

Να συμπληρώσω ότι ναι μεν η ασθενής είναι στο Λαϊκό αλλά αίμα μπορεί να δοθεί σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοδοσίας είναι κοντά σε όποιον θέλει και μπορεί να προσφέρει.

br fun_atic είπε...

Σωστή παρατήρηση.
Και πάμε και σε κάποια πρακτικά θέματα.
Η διαδικασία κρατάει ένα δεκάλεπτο το πολύ. Το μόνο που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να καπνίσετε ή να οδηγήσετε για την επόμενη μία ώρα.Επικοινωνήστε με το τμήμα αιμοδοσίας για να βρείτε ώρα που να σας βολεύει ή που δεν έχει κόσμο.

ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ.Ιδικά στο Λαίκό, το προσωπικό της αιμοδοσίας δείχνει πολύ μεγάλη προσοχή.
Δεν πρόκειται να ζαλιστείτε.Αυτά τα παθαίνουν οι κότες ή όσοι όντως έχουν κάποιο θέμα υγείας.
Δεν πρόκειται να αισθανθείτε κόπωση ή να σας εμποδίσει σε κάτι.

Griniaris είπε...

Να προσθέσω ακόμη ότι το αίμα που δίνει κάποιος αναπληρώνεται ΠΛΗΡΩΣ μέσα σε τρεις βδομάδες,με το μεγαλύτερο μέρος του μέσα στην πρώτη ώρα.Όπως καταλαβαίνετε δεν αξίζει καν τον κόπο να το συζητάμε...

τρελοπανιωνιος είπε...

σημερα διαβασα και εγω την αναρτηση του Παπαδακου δεν το ειχα δει λογο 4ημερου , ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ , θα προσπαθησω να παω σημερα αλλιως θα παω αυριο....

τρελοπανιωνιος είπε...

εχω δωσει πολλες φορες αιμα δεν ειναι τιποτα σε 15 λεπτα εχεις αναπληρωσει τα παντα

vassilis είπε...

Καλή ανάρρωση και από μένα. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε αίμα καθώς είμασταν στην Αγγλία την εποχή που εμφανίστηκε η ιστορία με τις τρελλές αγελάδες.

General Tanz είπε...

Ευχομαι τα καλυτερα και εγω.
Δυστυχως δεν μου επιτρεπεται λογω ενος μικρου και αθωου καρδιακου φυσηματος.
Και παλι ευχομαι ολοψυχα να ειναι περαστικα.

br fun_atic είπε...

Μου φαίνεται ότι το επόμενο παγκόσμιο θα το κάνουμε σε καμιά πολυκλινική :)