Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Πανιώνιο μοντέλο Λυών - Μάκαρος. Σημειώστε Χ

Μια από τις βασικές επιδιώξεις του κ. Κιντή είναι η δημιουργία ενός συστήματος στον Πανιώνιο. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να επηρεάζεται δηλαδή από αλλαγές προσώπων στο διοικητικό σκέλος, στο προπονητικό τιμ ή στο ρόστερ.

Αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Απεναντίας είναι το κυρίαρχο σύστημα σε αναπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε έξι μήνες και ένα χρόνο. Θέλει μια δεκαετία τουλάχιστον. Όσο χρειάζεται δηλαδή να ενσωματωθεί με επιτυχία ένας νεαρός παίκτης στην μεγάλη ομάδα, αφού έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής.

Στο εξωτερικό η κάθε ομάδα έχει το αγωνιστικό της στυλ και το σύστημά της. Από την τελευταία παιδική ομάδα μέχρι και την πρώτη, παίζουν το ίδιο σύστημα ο κόσμος να χαλάει (σε αυτό είχε δίκιο ο Φερέρα), προπονούνται με παρόμοιο τρόπο και για τον λόγο αυτό παράγουν ή επιλέγουν προπονητές και παίκτες που να μπορούν να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο σύστημα - ανάπτυξη. Αυτό στην Ελλάδα δεν γίνεται από καμία ομάδα. Απόδειξη ότι σπάνια προωθούνται με επιτυχία νεαροί (17-18 ετών) παίκτες από τις μικρές ομάδες στην πρώτη (γιατί η κάθε ομάδα παίζει αλλιώς – κατά το σύστημα του κάθε προπονητή). Και πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν κατέχουν τα βασικά του ποδοσφαίρου.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν θα μπορούσε πράγματι ο σκάουτερ να ψάχνει παίκτες που για παράδειγμα να μπορούν να υποστηρίξουν το 4-4-2, θα αγοράζαμε προπονητές που θα ειδικεύονταν σε αυτό το σύστημα και σε συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης και γενικά όλα θα δούλευαν ρολόι.

Πάμε όμως στα καθ’ ημάς. Ο κ. Κιντής μας είπε ότι δεν επιλέγει παίκτες γιατί δεν γνωρίζει. Άρα τη δουλειά αυτή θα την κάνουν οι σκάουτερ και ο προπονητής. Μας είπε ότι δεν γνωρίζει για την ώρα το μπάτζετ, γιατί αυτό το καθορίζει ο προπονητής. Αφού λοιπόν ο προπονητής καθορίζει το μπάτζετ, άρα αναλαμβάνει την ευθύνη των μεταγραφών, τότε γιατί έχουμε στείλει τους σκάουτερ να ψάχνουν; Και ποιό το νόημα δημιουργίας ενός συστήματος σκάουτερ στην Αφρική, αν για παράδειγμα ο Σουηδός προπονητής θελήσει να στηριχθεί σε Σκανδιναβούς; Μέσα στο διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι την πρόσληψη προπονητή, θα γίνουν μεταγραφές και κυρίως αποδεσμεύσεις; Άντε και η μεταγραφή μπορεί να γίνει από το έμπειρο μάτι του σκάουτερ. Την αποδέσμευση ποιος θα την κάνει; Ποιος μπορεί να ξέρει αν ένας παίκτης δεν κάνει σε συγκεκριμένο προπονητή.

Μας είπε επίσης ότι αν είχε μια κακή ομάδα και έπρεπε να αλλάξει 15 ποδοσφαιριστές δεν θα το έκανε σε μία μεταγραφική περίοδο αλλά σε περισσότερες. Πως θα το έκανε αυτό αφού ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ξέρει από παίκτες; Και στην τελική ανάλυση, αν του το ζητούσε ο καθ’ ύλην υπεύθυνος, δηλαδή ο προπονητής (ή ο χρηματοδότης), με πιο κριτήριο θα του το αρνούνταν;

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Απόλυτος κυρίαρχος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου θα είναι ο κ. Κιντής και θα φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το παραμικρό. Αυτό λέγεται προσωποκεντρικό σύστημα και επί της ουσίας η διαφορά του από τον Μάκη Ψωμιάδη δεν θα είναι μεγάλη. Τα πάντα θα στηθούν γύρω του και θα χρησιμοποιήσει τους δικούς του συνεργάτες. Αυτό λοιπόν μας φοβίζει γιατί είναι τόσο φιλόδοξο το όλο σχέδιο, που ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πως αν αποτύχει και αποχωρήσει, θα πάρει μαζί του όλο το σύστημα αυτό κι εμείς θα ψάχνουμε Παράσχο για να σωθούμε.

Συνεπώς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε κανένα μοντέλο Λυών ή κάτι τόσο προχωρημένο, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε έναν καινούργιο διοικητή, από τον οποίο ελπίζουμε να είναι καλύτερος από τους προηγούμενους κατά την εφαρμογή του Ελληνικού μοντέλου ποδοσφαίρου. Ελπίζουμε να επηρεάζεται λιγότερο από τους οργανωμένους κύκλους του Πανιωνίου, να έχει τα κότσια να παίρνει δύσκολες αλλά επωφελείς αποφάσεις και να αντέχει περισσότερο στο μπινελίκι. Αυτό είναι όλο.

Αφού λοιπόν έχουμε αρχή ενός ανδρός, θα πρέπει να κρίνουμε τον κ. Κιντή κυρίως από την επιλογή των συνεργατών του. Εξακολουθώ να μην γνωρίζω την διοικητική διάρθρωση του Πανιωνίου. Θα ήθελα πολύ να ξέρω από ποιους θα αποτελείται το ιατρικό τιμ, το οικονομικό τιμ και το τμήμα μάρκετιγκ. Δηλαδή ποιοι θα είναι οι διευθυντές που θα αναφέρονται στον κ. Κιντή. Είναι τομείς στους οποίους αντιμετωπίσαμε προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήθελα επίσης να ξέρω ποιο θα είναι το προπονητικό τιμ και αν υπάρχει η δυνατότητα να προσελκύσουμε στελέχη από την Α.Ε.Κ. Για αρχή θα ήθελα για αρχή τον Τόνυ Σαβέβσκι και δευτερευόντως τον Μπάγεβιτς. Θεωρώ δεδομένο ότι η ενδυνάμωση του Πανιωνίου περνάει υποχρεωτικά από την αποδυνάμωση της Α.Ε.Κ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από την αναφορά του κου Κιντή στη παρουσίαση της δημιουργίας δικτύου σκάουτερ και μάνατζερ. Μας είπε λοιπόν ότι έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο στις σημαντικότερες αγορές του κόσμου. Αν το έχει καταφέρει πρέπει να είναι εξαιρετικά ικανός άνθρωπος, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι στον Πανιώνιο βρίσκεται εδώ και ελάχιστο καιρό. Αν ήταν τόσο απλό, είναι έγκλημα που δεν είχαμε οργανώσει κάτι αντίστοιχο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ας μην πετάμε στα σύννεφα και ας μην δημιουργούμε τεράστιες προσδοκίες στον κόσμο. ‘Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει με άλλα λόγια. Θέλετε κ. Κιντή να κερδίσετε τον κόσμο; Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας. Ικανοποιήστε τον κόσμο σε κάποια πράγματα, μπας και δούμε να ανεβαίνουν οι πωλήσεις των διαρκείας. Φέρτε έναν καλό και έμπειρο προπονητή – δάσκαλο (μια που δεν σας άρεσε ο Παράσχος), φέρτε πίσω τον Ντάριο, τον Ρεφικ και δυο- τρεις παίκτες σε θέσεις που πονάμε και η χρονιά θα πάει καλά. Πολύ φοβάμαι ότι τζογάρετε υπερβολικά…

26 σχόλια:

amanAM είπε...

Είναι άδικο, να κάθομαι να γράφω ένα κατεβατό σαν σχόλιο, κι εσύ ταυτοχρόνως να γράφεις νέο κείμενο, που θα στείλει το σχόλιο μου στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Γι αυτό, μεταφέρω το προηγούμενο μου σχόλιο εδώ!!!

Το σχόλιο λοιπόν:

Μην είσαστε άδικοι με τον Κιντή, έχει συνομιλήσει με όλους σχεδόν τους γνωστούς ανά τον κόσμο προπονητές, με όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές, με όλους σχεδόν τους προέδρους των μεγάλων συλλόγων.

Έχει μια ιστορία να διηγηθεί, για κάθε έναν από αυτούς. Έχει καταλάβει τις σκέψεις και την φιλοσοφία όλων των πετυχημένων, ξέρει με λεπτομέρεια κάθε πτυχή της ζωής τους.

Έχει έναν όμορφο τρόπο να διηγείται ιστορίες από την θητεία του σαν πρόεδρος της ΑΕΚ και όχι μόνο, ο Κιντής είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να βρούμε, στο να μας συνοδεύσει σε ένα μεγάλο ταξίδι με τρένο ας πούμε, είμαι βέβαιος πως δεν θα βαριότανε κανένας μας, είναι καταπληκτικός σαν παραμυθάς, πως τον λέγανε εκείνον το παραμυθά που έβγαινε παλιά στην τηλεόραση και έλεγε ιστορίες στα παιδάκια?
Ο Κιντής θα ήταν άξιος αντικαταστάτης του.

Είμαι βέβαιος πως έχει μαγέψει τον Τσακίρη με τις γαργαλιστικές ιστορίες και τα παραδείγματα που διηγείται, σε καμία ερώτηση δεν απαντάει άμεσα, για κάθε ερώτηση έχει μια ιστορία να πει, τι έκαναν στην Λυόν, τι συνέβη στην Μπαρτσελόνα, πως το αντιμετώπισαν το θέμα στην Μάντσεστερ, τι κάνουν οι συνάδελφοι του στην Γιουβέντους.

Τέτοιες ντρίπλες, ούτε ο Φαμπιάν στα καλύτερα του!

Δεν κάνω πλάκα, την επόμενη φορά που θα γεννηθώ, εάν υπάρχει μετεμψύχωση, θα ήθελα να έχω για παππού τον Κιντή, να τον ακούω να μου λέει ιστορίες και να μην βαριέμαι ποτέ.

Προφανώς έχει μαγέψει τον Τσακίρη με τις ιστοριούλες του, όπως τον είχε μαγέψει ο Φερέρα με τις παρουσιάσεις και τις τεχνικές αναλύσεις...

Κωνσταντίνε, είσαι ωραίος ρε φίλε, πραγματικά είσαι γοητευτικός τύπος, αλλά αποδεδειγμένα έχεις ένα ελάττωμα: Την πατάς από το παραμύθι!

Κάποιοι σε παραμύθιαζαν, και δημιούργησαν μαύρες τρύπες (όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα) με τους ανάπηρους και τους ατάλαντους που αγόρασες σε τιμή μπον φιλέ, παραμυθιάστηκες από τον Χούτο πως θα γίνουμε μεγάλη ομάδα με αυτόν και τον Ρεκόμπα, παραμυθιάστηκες από τις τεχνικές ικανότητες του Φερέρα...

Το ξέρεις και μόνος σου, δεν περιμένεις από εμένα να στο πω, πέφτεις συνέχεια θύμα παραμυθάδων, και τώρα επέλεξες τον Κιντή, σαν Μεσσία. Τον αρχιπαραμυθά.

Ο Παράσχος δούλεψε επιτυχημένα, αλλά προφανώς από δημόσιες σχέσεις και ιστοριούλες, πρέπει να ήταν πολύ λίγος για να τον εκτιμήσεις.

Ας ελπίσουμε πως ο επόμενος Μεσσίας, δεν θα είναι ο γνήσιος παραμυθάς: http://www.paramithas.tv/video/139

amanAM είπε...

θέλω επίσης να επισημάνω, πως κι εσύ φίλε Μπρφάνιε, είσαι μηρυκαστικό, σαν κι εμένα...

br fun_atic είπε...

Τα μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν για άλλη μία φορά.
Απ' ότι ξέρω δεν είμαι μηρυκαστικό.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82

amanAM είπε...

Εγώ είμαι ένα αθώο προβατάκι!!!

http://www.youtube.com/watch?v=BnZDKX48q1U&feature=player_embedded

br fun_atic είπε...

@ΑΜΑΝΑΜ
ΣΩΣΤΟΣ!!!

@ΜΑΚΗΣ
Πρέπει να είσαι πολύ περήφανος για το τελευταίο τεύχος του Π.Κ. Εξαιρετική δουλειά. Είναι κρίμα βέβαια που ο Σταματελάτος δεν έζησε για να εισπράξει τα αισθήματα τόσων ανθρώπων.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ευχαριστω πολύ Br. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για τον Μιχάλη

IWN1998 είπε...

Και από μένα συγχαρητήρια για τον Π.Κ. και τα σχετικά με το μακαρίτη το Μιχάλη Σταματελάτο.

Για την ανάρτηση σου BRF, η Ολυμπίκ Λυόν είχε τα μεγαλύτερα έσοδα σε όλη τη Γαλλία το 2008-2009, γύρω στα 140 εκατ. ευρώ και επίσης ακόμα και στα χειρότερά της χρόνια είχε την υποστήριξη του 11% των Γάλλων. Αυτά για να έχουμε μια σύγκριση στο τι αναφέρεται το μοντέλο. Υπάρχει πάντως σχετική ομοιότητα χρωμάτων...

IWN1998 είπε...

Να συμπληρώσω ότι ο σούπερ προπονητής της Λυών στις πρώτες σεζόν του σχεδίου Ολάς είναι αυτός που όλοι τώρα στο τιμόνι της Εθνικής Γαλλίας οικτίρουν σαν άσχετο και αποκαλούν με το μη κολακευτικό ψευδώνυμο, "ΜΥΡΩΔΙΑΣ", ο Ρευμόντ Ντομενέκ. Επίσης δεν έπαιρνε ότι και ότι στον πάγκο της, πχ ο επόμενος ήταν ο Τιγκανά. Μπορεί η Λυών στα 70s & 80s να μην ήταν σπουδαία αλλά είχε σαν έδρα μια από τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και αυτό δημιουργούσε μια σταθερή βάση για την ομάδα. Το ότι του Ολάς του βγήκε ο Ντομενέκ ήταν πολύ καλό αλλά θα μπορούσε να μην το βγεί εξ αρχής και να έσπαγε τα μούτρα του. Να σημειώσουμε ότι ο Ντομενέκ μάλλον έφυγε με απογοητευτικά αποτελέσματα από την ομάδα. Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ολάς πλήρωσε τα ουκ ολίγα χρέη της Λυών όταν την ανέλαβε, κατά συνέπεια στα πόσα επένδυσε στη συνέχεια για να την κανει ότι είναι θα πρέπει να συμπεριληφθούν και αυτά. Δεν είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο αναφέρεται στις σχετικές ομιλίες. Το πρωτοποριακό είναι ότι την τρέχει σαν κανονική επιχείρηση και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο που ως τις μέρες του διαχειρίζονταν τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Αλλά αυτό δεν παύει ν' αναιρεί ότι η Λυών είχε πολλά πλεονεκτήματα για ν' ανελιχθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πιθανότατα ο επιχειρησιακός τρόπος διαχείρισης να δημιούργησε το σταθερό μοντέλο που έχει η Λυών εδώ και πάνω από 20 χρόνια αλλά όπως όλα σε αυτή τη ζωή όταν πάμε να τα μεταφυτεύσουμε αλλού, θα πρέπει με προσοχή να εξετάζουμε το χώμα και το περιβάλλον που θα κάνουμε τη μεταφύτευση.

br fun_atic είπε...

Η βασική ( μόνη;;;;) ομοιότητα του σχεδίου Λυών με τη δική μας version είναι ότι οι Προέδροι είχαν διαθέσει από 35 εκ ευρώ. Απλά ο μάγκας, ο έτσι, ο ώπα, έφτασε την ομάδα εκεί που την έφτασε, ενώ ο άλλος (που δεν είχε τον κατάλληλο άνθρωπο να τον υποστηρίξει) σκέφτεται γιατί δεν τα έφαγε σουβλάκια (γιατί προφανώς θα τον ανέβαζαν στα δημοσιογραφικά μπουθ με γερανό)...

Γιατί δεν κάνουμε το σχέδιο "Ωνάσης"; Όταν έφυγε από τη Σμύρνη για την Αργεντινή είχε ραμμένες στη φόδρα του σακακιού του μερικές χρυσές λίρες. Και είδαμε που έφτασε. Παραδείγματα επιτυχίας υπάρχουν πολλά. Χρόνος δεν ξέρω αν υπάρχει :)

@ΑΜΑΝΑΜ

Μην είσαι ισοπεδωτικός. Υπάρχει και η καλή πλευρά. Θα σου μεταφέρω την εικόνα. Χειμώνας. Έξω κάνει κρύο. Χιονίζει. Στο δωμάτιο (αίθουσα Πεντζαρόπουλος) τρεμοπαίζει το φως της λάμπας. Και δίπλα στο τζάκι εσύ, εγώ, ο πρόεδρος, ο αρχη - Ίωνας, ο αρχη - Πάνθηρας, οι ιντερνίστες φίλοι μας καθώς και άλλοι φίλοι να ακούμε παραμύθια και να ψήνουμε κάστανα. Ωραίε στιγμές :)

br fun_atic είπε...

@AMANAM VOL II

Προφανώς εννοείς αυτόν:

http://www.youtube.com/watch?v=tbQ6xa_E7e0&feature=related

Με όλο το θάρρος. Λίγο μεγάλος δεν ήσουν για να βλέπεις μικρό παραμυθά; :)

Griniaris είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=zY8xW9_BxCM

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους Br kai amanAM....

ΥΓ.Και μη διανοηθείτε να ψήνουμε ψάρια στο τζάκι...

br fun_atic είπε...

Όχι βέβαια. Η ψαρίλα θα ήταν αφόρητη. Να υπολογίσεις ότι όταν κάνει κρύο, χιονίζει και μαζεύονται τόσοι μαντράχαλοι στο τζάκι, όλο και κάτι θα μυρίσει. Ας μην τηγανίσουμε και ψάρια...Κάστανο και πάλι κάστανο :)

br fun_atic είπε...

τι μου θύμισες...

http://www.youtube.com/watch?v=VvZu47zLmbw&feature=related

br fun_atic είπε...

το Video που ανέβασα μας αφορά ιδιαίτερα από το 1:17 (τρίτη διαφήμιση)

IWN1998 είπε...

Ο Παραμυθάς (όχι ο άλλος ο νέος, ο παλιός της τηλεόρασης) είναι ο Πιλάβιος, άλλοτε παιδί-θαύμα του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου, ανταγωνιστής του Βασίλη Καΐλα.

amanAM είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
amanAM είπε...

Μπράβο ρε Ίωνα, δεν θυμόμουνα το όνομα του Πιλάβιου! Νάσαι καλά, που μου το θύμισες.

Όχι μόνο Πιλάβιο έβλεπα, αλλά και κάθε τι άλλο τύχαινε και τυχαίνει ακόμα. Σήμερα είδα Μπομπ Σφουγκαράκη και Ταζμάνια!

Ο αγαπημένος μου, ήταν ο Σογκόκου. Την Μπούλμα θα την ξέσκιζα ευχαρίστως!!!

Κάμε-χάμε κύμα!!!!!!!

Μικρός, διάβαζα φανατικά Μικρό Σερίφη, Μικρό Καουμπόυ κλπ. Αγαπημένοι μου ήρωες ο Πεπίτο και ο Γάιδαρος του ο Πελεγκρίνο! Κάποτε, επέμεινα να μου μαγειρέψουν χυλό, να τρώω κι εγώ. Έφτιαξε ο πατέρας μου μια μεγάλη κατσαρόλα και έφαγα 2-3 πιάτα. Μετά, για να τοn ξαναζεστάνουμε, έπρεπε να προσθέσουμε νερό. Ξανάφαγα, και ξανάφαγα, αλλά o χυλός δεν έλεγε να τελειώσει.

Έμαθα άπαξ δια παντός να μην επιμένω, όταν ο πατέρας μου μου έβαλε όρο, πως εάν δεν την φάω όλη την κατσαρόλα, δεν έχει άλλο φαγητό για μένα, είχα κάνει τον μάγκα...

Μετά, ξέχασα να μεγαλώσω...

br fun_atic είπε...

Πάντως στον Πανιώνιο είμαστε συνηθισμένοι στη δημιουργία και στο ξήλωμα συστημάτων.

Πρόσφατο παράδειγμα η δημιουργία και το ξήλωμα του συστήματος που δημιουργήθηκε κατά τον ερχομό του κου Τσακίρη, η δημιουργία και το ξήλωμα του υπερβατικού συστήματος κ.λ.π.

Πάντα ένας το έφτιαχνε και όταν έφευγε άφηνε πίσω του πτώματα.
Συνεπώς ο κόσμος έχει κάθε λόγο να φοβάται το σύστημα Κιντή. Μακάρι να είναι μάγκας και να πετύχει. Αντικειμενικά όμως οι πιθανότητες δεν είναι μαζί του, γιατί μπορεί να δηλώνει ότι δεν θέλει να κάνει ριζοσπαστικές κινήσεις στο αγωνιστικό τμήμα, όμως θέλει να αλλάξει ριζικά όλα τα υπόλοιπα και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το πράγμα αυτό θα πετύχει.

Είπε ο κος Κιντής ότι δεν θα άλλαζε σε μία μεταγραφική περίοδο πολλούς παίκτες για να μην διαταραχθεί η ισορροπία της ομάδας.Από την άλλη, αφού αναγνώρισε πως αν έμενε ο κος Παράσχος θα είχαμε μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, δεν δίστασε να τον διώξει, αναλαμβάνοντας εξίσου μεγάλο ρίσκο με την αλλαγή ολόκληρης της ομάδας. Αυτό το κρατώ ως ανακολουθία.

Σε τελική ανάλυση ο ρόλος του κου Κιντή είναι η διασφάλιση σε πρώτο βαθμό της καλής παρουσίας της ομάδας. Δεν είναι τρελό να ξέρεις ότι κάποιος μπορεί να σε οδηγήσει σε αγωνιστικές επιτυχίες κι εσύ να τον διώχνεις;

Σε τελική ανάλυση γιατί πρέπει αυτό το σύστημα να δημιουργηθεί να δοκιμαστεί και να πετύχει μέσα σε μία σεζόν; Γιατί τέτοια βιασύνη;

br fun_atic είπε...

Αυτό ότι ο Φαμπιάν και η αγορά του 100% των δικαιωμάτων του σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς ήταν δείγμα οικονομικής σπατάλης, δεν νομίζω να σημαίνει ότι ψάχνουμε τρόπο ή ευκαιρία να τον δώσουμε...

Katrinos είπε...

@ br
όντως ειπώθηκε αυτή η παπαριά για Φαμπιάν;
Δηλαδή μετά από τέτοια χρονιά ο κος Κιντής
τι θα έκανε δεν θα ψώνιζε το 100%των δικαιωμάτων;
Η θα προέβλεπε τον τραυματισμό κ θα έκανε τουμπέκα;
Διότι τότε εκτός από τρομερός αφηγητής θα ήταν κ Μαικ Λαμάρ (μιας κ πιάσαμε τις vintage προσωπικότητες)
Ρε μπας κ διαβάσουμε σε λίγο ότι κ το Φαμπιάν τον εκτιμά πολύ αλλά «έχει κάτι άλλο στο μυαλό του»

br fun_atic είπε...

Διάβασα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μια ανάλυση βαθμών, επιτυχιών και μπάτζετ στο panioniosnet.gr.

Μου δημιουργήθηκαν δύο ερωτηματικά.

Ερωτηματικό πρώτο. Τις δύο πρώτες χρονιές του κου Τσακίρη, πρόεδρος δεν ήταν ο κος Κατσιφαράκης;

Ερώτημα δεύτερο: Την τελευταία επιτυχημένη χρονιά (2007-2008) το μπάτζετ ανήλθε στα 5.800.000 ευρώ.
Την επόμενη χρονιά, επί διοίκησης Τσακίρη, το μπάτζετ ανήλθε στα 10.500.000 ευρώ. Γιατί χρειάστηκε να αυξηθεί το μπάτζετ κατά 4.700.000 ευρώ; Δεν ξέρω πόσο στοίχισε ο Εστογιανώφ, αλλά αν θυμάμαι καλά ο Ρεκόμπα στοίχιζε γύρω στις 850.000 ευρώ τον χρόνο.

br fun_atic είπε...

@costix

Τι έγινε;;;Επέστρεψες;;; Μπας και τρακαρίστηκες με τον πατέρα μου; Είχε κατέβει κι εκείνος!!! Λογικά θα μπορούσες να τον πετύχεις στο Δερβενάκι. Είναι ένας τύπος που μου μοιάζει (μάλλον του μοιάζω). Δεν έχει το σήμα κατατεθέν μου βέβαια. Αυτό που ίσως σε μπέρδευε θα ήταν η ηλικία του. Δεν του φαίνεται με τίποτα...
Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν ξενυχτάει (για τα υπόλοιπα δεν ρωτάω).
Αυτά να τα βλέπουν οι πρησμένοι :)

antunix είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Σίφουνας ο Κιντής, τον έκλεισε τον προπονητή…. http://www.sport24.gr/html/ent/878/ent.357878.asp
Άντε αρχίστε να σχολιάζετε…..!!!
Το σουηδικό μοδέλο.. (με δέλτα)

Miltos@Chios είπε...

Check your mail inbox

Costix είπε...

Εχω επιστρεψει, εφαγα Παρασκευη μεσημερι στο Δερβενακι (δεν ειδα κανενα που να μοιαζει του πατερα σου), βραδυ στον Μαζαρακη στο Λαμπιρι, μεσημερι Σαββατου στον σουπακια στο λιμανι του Διακοφτου και βραδυ στου Δημητρακη του Τσαγρη στα Νικολεικα.
Βλεπω βγηκανε μαχαιρια.
Α, ρε ερμε Κωνσταντινε.

zamis είπε...

Καλοριζικος.