Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Θέλουμε μετανάστες ή θέλουμε παγκόσμιο χρώμα;


Το διαρκείας για μετανάστες σε προνομιακή τιμή ήταν μια εξαιρετική ιδέα της διοίκησης του Πανιωνίου. Σε μεγάλο βαθμό μοιάζει με μια πρόταση που είχα κάνει πέρσι το καλοκαίρι, σχετικά με την ανάγκη αδελφοποίησης του Πανιωνίου με ομάδες της Βαλκανικής, της Κύπρου και της Ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να προσελκύσουμε φιλάθλους, αλλά και για να δημιουργήσουμε στρατηγικές συμμαχίες. Κάνοντας μια μικρή παρένθεση, πρέπει να πω ότι για την πρόταση της αδελφοποίησης – συνεργασίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, σχέσης με το νούμερο ένα φυτώριο του Κυπριακού ποδοσφαίρου ομάδα της Ε.Ν.Π, υπήρξε τόσο μεγάλη αδιαφορία που πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Το δυστύχημα είναι ότι οι πληροφορίες μου από την Κύπρο λένε ότι στο Παραλίμνι όλοι ξέρουν το θέμα και όλοι περιμένουν με λαχτάρα ένα τηλεφώνημα. Ένα τηλεφώνημα που όχι μόνο δεν κοστίζει τίποτα, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε δύο ιστορικούς συλλόγους. Κλείνει η παρένθεση.

Με μεγάλη χαρά λοιπόν πληροφορήθηκα ότι ο κος Κιντής θα είχε συνάντηση με εκπροσώπους μεταναστευτικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα πολλοί από αυτούς παρακολούθησαν και τον αγώνα της ομάδας με τη Λάρισα φορώντας παραδοσιακές στολές. Μέχρι εδώ όλα καλά. Έμαθαν όμως οι μετανάστες την είδηση για το φθηνό διαρκείας; Είμαι σίγουρος πως όχι ή έστω το έμαθαν ελάχιστοι.

Διατηρώ μεγάλες αμφιβολίες για την αντιπροσωπευτικότητα των εκπροσώπων και των σωματείων εκτός αν μιλάμε για πολύ οργανωμένες κοινότητες όπως των Φιλιππινέζων.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι οι αλλοδαποί μετανάστες δεν είναι τουρίστες, ούτε λόρδοι από την Κορνουάλη, αλλά σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι του μεροκάματου. Δεν έχουν ως πρώτη έννοια τη δημιουργία οργανωμένων κοινοτήτων ή τη συμμετοχή σε εσπερινά τσάγια στη λέσχη του συλλόγου τους, αλλά δουλεύουν 12 ώρες το 24ωρο, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα.

Αν περιμένουμε να προωθηθούν τα μεταναστευτικά διαρκείας μέσω συναντήσεων με «αρμόδιους φορείς», δηλαδή κυριλέ, τότε μάλλον αυταπατόμαστε ή δεν απευθυνόμαστε σε πραγματικούς μετανάστες. Η εύκολη λύση είναι πάντα η καλύτερη. Εκδώστε φυλλάδια και αφίσες σε διάφορες γλώσσες. Όχι αργότερα, αλλά τώρα. Μοιράστε ή κολλήστε τα εκεί που πραγματικά βρίσκονται οι μετανάστες. Και σίγουρα δεν είναι στο da cappo. Ακόμη κι αν οι περισσότεροι αλλοδαποί γνωρίζουν Ελληνικά, θα πρέπει να προσκληθούν στη γλώσσα τους ( ή έστω στις αντιπροσωπευτικότερες) ως ελάχιστο δείγμα ευγένειας. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν διαφημιστικές καταχωρήσεις ή αν είναι ακριβές δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσες εφημερίδες.

Όποιος έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από την Ομόνοια ή χρησιμοποιεί το μετρό θα έχει παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί ενημερώνονται από εφημερίδες που εκδίδονται στην γλώσσα τους.

Αυτά αν ενδιαφερόμαστε να προσελκύσουμε στην πραγματικότητα μετανάστες και να τους κάνουμε να αγαπήσουν την ομάδα τους και δεν αρκούμαστε στο να βλέπουμε απλά ανθρώπους με μπούργκες και κελεμπίες στη Νέα Σμύρνη. Αν έχουμε σκοπό να φέρουμε κοντά μας ανθρώπους ανεξάρτητα από το χρώμα ή την εθνικότητά τους και αν πράγματι η κίνηση αυτή εκφράζει καλά αισθήματα απέναντί τους, τότε κι εγώ μαζί σας.

Ως γνήσιος Μικρασιάτης είμαι κι εγώ λίγο μετανάστης στον τόπο σας.

Εάν μας ενδιαφέρει το colour local και μια μιντιακού τύπου Πανιώνια διαφορετικότητα, συγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

25 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Κάτι άσχετο, που ήθελα να το γράψω. Διάβασα το σημερινό άρθρο του κου Πανούτσου για τα μπλογκ.

Είναι προφανές ότι δεν τρέφει μεγάλη εκτίμηση. Ασφαλώς και είναι δικαίωμά του.

Θα ήθελα να του πω όμως ότι κι εγώ δεν τρέφω μεγάλη εκτίμηση σε δημοσιογράφους που δεν θυμούνται(κατά δήλωσή τους) πόσα jack είχαν πιει το προηγούμενο βράδυ,που δεν είχαν κάνει ρεπορτάζ, που δεν είχαν ιδέα της τρέχουσας επικαιρότητας και που περίμεναν τις ερωτήσεις κάποιου τύπου με sms για να πάρουν μπρος.

Δεν μου λέει τίποτα το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι αυτοί απευθύνονται και στον τελευταίο αγράμματο.
Ο κόσμος άλλωστε δεν επιλέγει αυτούς αλλά το έντυπο ή το μέσο στο οποίο εργάζονται.

Αυτή είναι και η τεράστια διαφορά με τα ερασιτεχνικά μπλογκ.

Τέλος θα ήθελα να πω γενικά ότι επειδή στον Πανιώνιο ο κάθε ένας έχει και τη δική του άποψη, δεν χρειαζόμαστε τις απόψεις πρώην ή νυν γάβρων, βάζελων και κοτόπουλων. Ας ασχοληθούν με τα ναυάγια που υποστηρίζουν και τους τρέφουν και ας μας αφήσουν στο γαλατικό μας χωριό.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Άσχετα με την ορθότητα της κίνησης γιοα την προσέλκυση των μεταναστών, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν επιδιώκουμε παράλληλα την επέκταση της επιρροής της ομάδας στα γύρω προάστεια από τη Νέα Σμύρνη. Ειπώθηκε ότι το ποδόσφαιρο είναι το σπορ των φτωχών και θεωρούνται τα συγκεκριμένα προάστεια κυριλέ και όχι με καλή πρόσβαση στο γήπεδο. Τώρα πόσο προάστεια σαν το Ελληνικό, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, τον Άλιμο ή τον Άγιο Δημήτριο και τη Δάφνη είναι κυριλέ και κατά πόσο γήπεδο δίπλα στο τραμ (και κατά συνέπεια δίπλα στο σύμπλεγμα Μετρό-Τραμ) είναι μη προσβάσιμο, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Και γιατί όχι και προσπάθεια δημιουργίας βάσης φίλων στο Κορωπί που υπάρχει το Απήλιο και η δυνατότητα Ακαδημιών;
Δεν θέλω να κατηγορηθώ από "εύκολους" κριτές των πάντων για τάσεις ρατσισμού αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ δεν κάνουμε το άμεσα επιτεύξιμο, δηλαδή την επέκταση της επιρροής μας σε γειτονιές που έχουμε ήδη θήλακες οπαδών, πχ Μπραχάμι, προσπαθούμε να κάνουμε πιο εξεζητημένες προσπάθειες αμφιβόλου αποτελέσματος. Έχω ξαναγράψει ότι ο μετανάστης με τα τόσα προβλήματα θέλει μέσα από την ομάδα του να κερδίσει απο την ψυχολογία των μαζών δύναμη και ηθικό και κατά συνέπεια θα προσελκυσθεί πολύ πιο εύκολα από την ισχύ του ΠΟΚ παρά από τα φθηνά διαρκείας του Πανιωνίου. Εκτός και αν του δώσουμε και άλλα ιδεολογικά ερίσματα για να έρθει μαζί μας πχ βγάλουμε ένα διεθνιστικό προφίλ και μια αύρα προστασίας των μεταναστών μέσω του προσφυγικού παρελθόντος της ομάδας μας. Και να μη ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για τους μετανάστες που είναι στη χώρα μας, προφανώς δεν αναφερόμαστε σε κάποιο συμπαγές και ομοιογενές σύνολο, το οποίο να μπορεί κάποιος να το προσεγγίσει με συγκεκριμένο τρόπο κοινωνιολογικά.

br fun_atic είπε...

ο μετανάστης δεν έχει ποδοσφαιρική ταυτότητα και ασφαλώς θα εκτιμήσει την κίνηση της ομάδας που θα τον δει ως άνθρωπο. Ως ίσο. Ως προς αυτό η κίνηση είναι αξιέπαινη.
Η υλοποίηση βέβαια είναι κάπως κυριλέ.
Σαν κι αυτό που στέλνεις 100 ευρώ τον χρόνο σε ένα παιδί στην Αφρική και μπορείς να οδηγείς την Πόρσε σου ήσυχος ότι βοήθησες να λυθεί η παγκόσμια φτώχεια.

br fun_atic είπε...

Πάρτε παράδειγμα από τα παγκόσμιά μας. Κανείς ποτέ δεν ενδιθαφέρθηκε για την πραγματική ταυτότητα του άλλο. Έχουμε εντελώς διαφορετικό οικονομικό, κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι μπορούμε να είμαστε στο ίδιο τραπέζι και να βλέπουμε με αγάπη τον διπλανό μας. Και αυτό δεν είναι δική μου διαπίστωση, αλλά μιάς πολύ όμορφης και έξυπνης ξανθιάς.
Όπως ακριβώς δεν δίνω δεκάρα αν στο παγκόσμιο αυτός που κάθεται δίπλα μου είναι κροίσος ή ζητιάνος, έτσι δεν με ενδιαφέρει αν ο διπλανός μου στο γήπεδο είναι Αλβανός, Ρουμάνος ή Αφρικανός.
Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του θέματος βέβαια μου θύμισε λίγο τους κύκλους κοινωνικού διαλόγου πριν από οικονομικά μέτρα. Μαζεύουμε διάφορους άσχετους, λέμε καμιά μαλακία, δημοσιεύουμε και την είδηση και από εδώ πάνε κι άλλοι.

Katrinos είπε...

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι το project μετανάστες , είναι σωστό η όχι. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άγνωστοι Χ , ώστε να προσπαθήσω να λύσω την εξίσωση. Ελπίζω ο κος Κιντής να γνωρίζει περισσότερες παραμέτρους του θέματος και να βλέπει κάτι, εκεί που εγώ δεν μπορώ.
Καταρχήν ,
1) για ποιούς μετανάστες μιλάμε, Αφρικανούς (και ποιούς) , Ασιάτες, Άραβες?
2) απο αυτούς, ποιοί έχουν πάθος με το ποδόσφαιρο? Σε ποιές απο αυτές τις χώρες είναι ανεπτυγμένο το άθλημα? (π.χ οι Πακιστανοί γουστάρουν το κρίκετ και όχι τόσο τη μπάλλα)
3)τα 50 ευρώ είναι πολλά ή λίγα για αυτούς?
4)τις Κυριακές δουλεύουν ή έχουν ρεπό?
5)έχει ανάγκη να ενταχθεί κάπου και εαν ναι που?

και πολλά άλλα ερωτήματα τα οποία δείχνουν ότι δεν μπορείς να απευθύνεσαι έτσι γενικά στο segment 'μετανάστες'. Θέλει εξειδίκευση, μελέτη συνηθειών, μελέτη εγγυήτητας με το αντικείμενο (Proximity) και φυσικά συγκεκριμένους τρόπους και κανάλια προώθησης (αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα κε Κιντή εμείς οι Εμπορικοί θα πεινάγαμε...)

Προχωρήσει δεν προχωρήσει το θέμα μετανάστες , είναι απαραίτητο να προωθήσουμε αυτό που γράφει και ο Ιωνας και έχει γράψει με σλόγκαν ο Costix. 'Είσαι Νότιος , γίνε Πανιώνιος'. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα φιλάθλων στη γύρω περιοχή, είτε είναι Πανιώνιοι του καναπέ, ή μετριοπαθείς γαυροτέτοιοι, που βαριούνται ή δεν γουστάρουν πιά να πάνε στο τηγάνι και χρειάζονται ένα κίνητρο να πάνε να δούν μπάλλα κάπου πιό κοντά ή και χαλαρά.
Εδώ δεν χρειάζεται τόσο ενημέρωση, αλλά προωθητική ένταση (προσκλήσεις σε σχολεία κλπ).

Τα παραπάνω απορρίφθηκαν , θεωρώ ελαφρά τη καρδία, με το επιχείρημα του κυριλέ με το BMW, που δεν θα κατέβει στη Ν.Σ γιατί βαριέται , γιατί δεν θα βρεί να παρκάρει κλπ ή ο 16άρης κυνηγά γκόμενες και δεν γουστάρει ποδόσφαιρο. Εαν δεν το ψάξουμε δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Υ.Γ Η πάθηση λέγεται Marketing Myopia (κατά άλλους Μarketing Mastrubation....)

zamis είπε...

Aς αρχισουμε απο την ιδια την Νεα Σμυρνη και τα γυρω γυρω και βλεπουμε μετα και παραπερα λεω εγω..

υ.γ.Αμα δεν μαθει απ'εξω ο Κιντης τον υμνο του γκρινιαρη στειλτον του και με μεηλ:)

cdu είπε...

Γκουχ, γκουχ ... Εχ εχ...
Επιτρέπετε να μιλήσει και ένας original μετανάστης με παρελθόν (και παρόν) Πανιώνιου του καναπέ;
Λοιπόν, είμαι μηχανικός με σπουδές, καλή δουλειά, χρώμα παρόμοιο με αυτό της κυρίαρχης εδώ ράτσας, και ζώ σε χώρα και περιοχή που έχει συνηθίσει να δέχεται μετανάστες. Άρα οι εμπειρίες μου διαφέρουν από αυτές των - στη μεγάλη πλειοψηφία - ταλαίπωρων ανθρώπων για τους οποίους συζητάμε. Αυτό που έχω όμως κοινό είναι το δίλημμα της ένταξης για μένα και το παιδί μου. Το πρόβλημα λοιπόν που έχω ζήσει σαν μετανάστης δεν είναι αν θα είμαι, σε αθλητικούς όρους, α ομάδα ή β, αλλά, ας πούμε, σαν Πακιστανός που αναφέρθηκε, αν θα συνεχίσω να βλέπω κρίκετ ή αν θα αρχίσω να παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Εννοείται ότι το ερώτημα μπαίνει σε πολλά επίπεδα πολύ πιο σοβαρά από τι ομάδα είσαι. Αν απορρίψεις την ένταξη, δεν σε ενδιαφέρει τι λέει ο Πανιώνιος (ή ο Παπανδρέου ή τι τραγουδάει ο Πλούταρχος). Αν διαλέξεις το δρόμο της ένταξης (μερικής, γιατί ολική δεν γίνεται σε μεγάλη ηλικία) μετά, το θέμα είναι μονόδρομος: κάνεις και διαλέγεις αυτά που κάνουν αυτοί που θες να μοιάσεις. Και τότε δεν σε ενδιαφέρει το διαφορετικό αλλά η ομοιομορφία. Ας πούμε, θα γίνεις και εσύ παο ή οσφπ για να αισθάνεσαι ότι ανήκεις και δεν διαφέρεις.
Αυτά. Για αυτό και άλλα πολλά η προτεραιότητα είναι, για μένα, εξωπραγματική. Χωρίς να έχω γνώσεις μάρκετιγκ, βρίσκω απόλυτα σωστά αυτά που υποννοεί ο Jon, λόγω προσωπικής εμπειρίας. Θα ευχόμουν, όπως έγραψε ο Ίωνας και άλλοι, να βάζαμε την ίδια ενέργεια να κάνουμε πιό πολλούς τους Πανιώνιος του καναπέ και να φέρναμε πιό πολλούς καναπεδάτους στο γήπεδο.
Η γνώμη μου ως «καναπεδάτος» σε άλλο posting.

br fun_atic είπε...

Εννοείται ότι η καμπάνια για τους Έλληνες πρέπει να έχει μεγαλύτερη ένταση.Θεωρώ δύσκολο να κάτσει ο Πανιώνιος να εξετάσει το θέμα των μεταναστών από κάθε πλευρά του μάρκετιγκ. Ας κάνει το αυτονόητο. Ας ενημερώσει τους αλλοδαπούς, χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσής τους, ότι αν θέλουν και μπορούν, υπάρχει τρόπος να βλέπουν μπαλίτσα για ένα χρόνο με 50 ευρώ. Από εκεί και πέρα ο κάθε αλλοδαπός θα βρει ή δεν θα βρει δελεαστική την πρόταση.

zamis είπε...

Καλα,κι οσοι ηρθαν στο ματς με τα τυρα,Λαρσα θαγιναν οχι Πανιωνιος:(
Toχω ξαναγραψει,για μενα αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα.
Φτιαξε ομαδα να παιζεις μπαλιτσα να γουσταρει ο κοσμος,δειξε σταθεροτητα και σοβαροτητα και σιγα σιγα και περισσοτεροι καναπεδατοι Πανιωνιοι θαρθουνε αλλα και ουδετεροι η και αλλοθρησκοι θα προσυλητιστουν.
Με Ελληνες παικτες ως βαση..

br fun_atic είπε...

Πτωχέ ζάμις...Το αφεντικό σκέφτηκε ότι αν γεμίσει το γήπεδο με Ανατολικο - Ευρωπαίες, τότε οπωσδήποτε θα επιστρέψουν οι καναπεδάτοι Πανιώνιοι, οι αλλόθρησκοι και τα λιγούρια.

By the way κύριοι της Π.Α.Ε. Μην ψάχνετε κοπέλες για προωθητικές ενέργειες. Τις έχετε μπροστά σας. Είδα χθες τις κοπέλες του στίβου και μου βγήκαν τα μάτια...Πω, Πω!!!!!!
Όλοι οι πατεράδες είχαμε αφήσει τους κανακάριδες να κυνηγάνε το τόπι, κι εμείς λιγουριάζαμε...
Τα καημένα, τα νιάτα, τι γρήγορα που περνούν...

amanAM είπε...

είχα αρχίσει να εκτιμώ τους φίλους που γνώρισα μέσα από τα μπλογκ, αλλά τώρα που έμαθα πως ο Πανούτσος δεν μας εκτιμάει, θα σταματήσω να γράφω και να αναπνέω, μέχρι να σκάσω!

Εάν πεθάνω από ασφυξία, ελπίζω ο Πανούτσος να με εκτιμήσει περισσότερο, όχι γι αυτό που ήμουνα, αλλά γιατί μετάνοιωσα γι αυτό.

Είναι λογικό να μην μας εκτιμάνε οι δημοσιοκάφροι: Ούτε εγώ τους εκτιμάω.

Δεν γίνεται να εκτιμάς εσύ κάποιον, κι εκείνος να σε αντιπαθεί. Τα αισθήματα είναι πάντα αμοιβαία.

zamis είπε...

http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=130178

Ας ξεφορτωθουμε ρε παιδια επιτελους το πουλεν των''δημοσιογραφων''και του πραλινα.

υ.γ.brf,τωρα το θετεις σε σωστη βαση:)

zamis είπε...

Παω τον σπορο να δουμε τους under9.
Παιζουμε εκτος στην Αγια Παρασκευη,θα σας γραψω εντυπωσεις λιγο αργοτερα.
Καλημερες.

Timoros είπε...

@BR
emataha kai ta "@" panathema me!
gia panutso: ektimo dimosiografous pou proton paradexontai tis adynamies tous kai deuteron, den diakatexontai apo sovarofaneia, antithetos exoun tin ikanotita autosarkasmou. tha epektiena pera ton dimosiografon stin elliniki koinonia genikotera. alla eidia ston athlitismo (mallon opadismo stin periptosi mas), h sovarofaneia einai entelos kakogousti. otan kanoume plaka o enas ston allon sta kafe gia thema mpala (kai metaksy mas kai me allothriskous) den katalavaino giati ta athlitika mme panta exoun auto to dramatiko, sovaro yfos 1000 karation?

amanAM είπε...

Ως προς τους μετανάστες, θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα, όποιος Πακιστανός (ας πούμε) δεν θέλει να ενταχτεί, θα συνεχίσει να παρακολυθεί κρίκετ όταν έχει ευκαιρία, ενώ το ποδόσφαιρο θα τον αφήνει παγερά αδιάφορο, αλλά όποιος θέλει να ενταχτεί, θα γίνει όμοιος με τους περισσότερους που θάλει να μοιάσει, άρα θα γίνει βαζελόγαυρος, άντε και ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ είναι πολύ πιασάρικη στους Αλβανούς. Ο δικέφαλος αετός, θυμίζει τον αετό της σημαίας τους. Μάλλον από εκεί αντλεί τις ιδέες του ο Κιντής.

Εμείς οι Πανιώνιοι, όσοι είμαστε μόνο Πανιώνιοι, που εισπράτουμε την απορία στα βλέμματα όλων όσων ανακαλύπτουν ότι δεν είμαστε σαν αυτούς ή σαν τους άλλλους όμοιους τους, το ξέρουμε καλά.
Όσοι είναι βαζελόγαυροι δεν το ξέρουν, γι αυτό ο Αεκτζής Κιντής νομίζει πως οι μετανάστες θα θελήσουν να ενταχτούν δια μέσου μιας δελεαστικής πρότασης-πρόσκλησης του Πανιωνίου.

Κύριε Κιντή, εμείς είμαστε οι ανένταχτοι, οι αντιρρησίες, τα περιθωριακά κωλόπαιδα που τραγουδάνε οι Πάνθηρες. Άλλοι πιστεύουν στον Αλλάχ, άλλοι πιστεύουν στον Θεό, εμείς στον Πανιώνιο!

Ένας Πανιώνιος που θα παίζει καλή μπάλα, θα γεμίσει το γήπεδο, θα έρθουν όλοι οι γείτονες, οι συμπαθώντες κλπ και εάν δεν τους απογοητεύσουμε όπως τόσες άλλες φορές, θα αναναλύψουν κι αυτοί την χαρά της διαφορετικότητας και πιθανόν να γίνουν πράγματι Πανιώνιοι πολλοι εξ αυτών.

ΥΓ. Εάν γεμίσουμε Αφρικανούς φιλάθλους, θα φέρουν και βουβουζέλες, γιατί τι συνθήματα θα τραγουδάνε, και σε τι γλώσσα? Θα γίνει χαμός με την φασαρία, από την τηλεόραση είναι σαν κόλαση, αλλά στο γήπεδο πρέπει να έχει πολύ πλάκα.

Άλλωστε, και μόνο που χαλάει τον ήχο στους τηλεσχολιαστές, και τους πιάνει πονοκέφαλος από την φασαρία, είναι αρκετός λόγος για να με χαροποιούν οι βουβουζέλες.

Costix είπε...

Καλημερες σε ολους.

Αφιερωμενο σε ολους τους μεταναστες και μελλοντικους φιλαθλους μας (τραγουδαρα !!)

http://www.youtube.com/watch?v=4GH0sonmIQM&feature=related

Costix είπε...

Με την Πανιωνια κοσμοθεωρια στο πετσι μας, θεωρω οτι ειμαστε και φανατικοι αντιρατσιστες. Βλεπουμε με συμπονοια και κατανοηση τους μεταναστες ανεξαρτητως φυλης και χρωματος. Αυτο αν μπορει να τονιστει απο την ΠΑΕ στην καμπανια της, περαν απο την προσελκυση φιλαθλων, ισως να αποτελεσει και ενα προοδευτικο κοινωνικο μυνημα ελπιδας, που τοσο ολοι μας εχουμε αναγκη σ' αυτες τις δυσκολες εποχες που ζουμε.

Παρτε και μια τραγουδαρα ακομη απο μια τρομερη Αφρικανικη γυναικεια φωνη.

http://www.youtube.com/watch?v=rPe7uZ8RQM4

amanAM είπε...

Τις προάλλες, στα πλαίσια μιας εκδήλωσης, με πλησίασε ένας άγνωστος σε εμένα, και μου είπε πως με γνωρίζει... Εγώ προσπαθούσα να καταλάβω γιατί δεν τον θυμάμαι καθόλου, και μου είπε συνομοτικά πως... είναι κι αυτός Πανιώνιος, και διαβάζει τα μπλογκς!

Η δύναμη του διαδυκτίου είναι τρομερή, και ανεξέλεγκτη. Κι εμάς εάν κατευθύνουν, θα εμφανιστούν άλλοι που δεν θα κατευθύνονται. Δεν σταματιέται κάτι τέτοιο.

Είναι φυσικό να μας αντιπαθούν οι δημοσιοκάφροι, γιατί τους χαλάμε την πιάτσα. Έχουμε ελεύθερο και ανεξάρτητο βήμα και λέμε ότι πιστεύουμε, και αναπτύσσεται διάλογος ελεύθερος και ανεξάρτητος, που βοηθάει στην σκέψη όλων μας.

Όσο η ενημερωση και ο σχολιασμός ήταν μοναδικό τους προνόμιο, είχαν το μαχαίρι και το καρπούζι στα χέρι τους, και το κόβανε κατά το δοκούν.

zamis είπε...

4-4 με την Σαντα οι γεννηθεντες 2001-2.Προηγηθηκαμε 4-1.Ωραιος ο προπονητης μας(Πετρος),στο ημιχρονο τους ελεγε δε μας ενδιαφερει το σκορ,να παιζουμε ομορφα θελουμε.
Μετα επαιζαν οι 2003-4,εφυγα στο 0-0.
Ελα μωρη Πανιωναρα!!!!!!!!!

zamis είπε...

Γεια σου ρε Costix με τα ωραια σου!

http://www.youtube.com/watch?v=aE6aCm41aPU

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=7694368

Αν το σχεδιο ειναι να φυγουν ολοι αυτοι+Κουμο και στη θεση τους να ερθουν 8 μαυροι,ειλικρινα δεν ξερω τι να πω..
Ειμαι κι ωραια φτιαγμενος απο τα πιτσιρικια μας και δε θελω πρωινιατικα ν'αρχισω τα μπινελικια.

Costix είπε...

zamix, εισαι θεος, my boy !!!

antunix είπε...

Το promo θα είναι αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=E1SG5V0kdyM&feature=PlayList&p=8C00AFCAAE003B0B&playnext_from=PL&playnext=1&index=18

zouri1 είπε...

υπαρχει καποιο λινκ απο τοα αρθρο του πανουτσου?

br fun_atic είπε...

@ζουρι
το διάβασα στη sporday.