Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Ο ΣΤΑΡΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!

Απίστευτο!!!Τέτοια ανταπόκριση, πραγματικά δεν την περίμενα. Με το που έφτασε στη Νέα Σμύρνη, τσέκαρε μεταγραφικούς στόχους στην πλατεία!!! Εντυπωσιακό!!!

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ


Το brfunatic πρωτοτυπεί για άλλη μία φορά.
Μετά την τρομακτική επιτυχία της "φωτογραφίας της ημέρας", καθιερώνουμε και την "φωτογραφία της νύχτας".
Ακολουθήσαμε το παράδειγμα της διοίκησης του Πανιωνίου και στήσαμε δίκτυο παρακολούθησης παικτών. Όχι βέβαια στην Αφρική. Άλλωστε μαύρα διαμάντια μπορούν να βρεθούν παντού.
Οι σκάουτερ λοιπόν του brfunatic ανακάλυψαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης τον νέο κεντρικό αμυντικό της ομάδας. Αφρικανός, παικταράς, με πλούσια σωματικά προσόντα (ύψος πάνω από 1,90). Είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο με τον Μάρτιν Λάτκα!!!
Καλορίζικος και σιδεροκέφαλος!!!

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να αποσταλεί σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Επιπλέον πρέπει να κοσμεί το γραφείο του Προέδρου του Πανιωνίου.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει ένα ιντερνετικό πινγκ – πονγκ ανάμεσα σε γνωστά Πανιώνια μέσα. Το μόνο που ακούμε είναι υπαινιγμούς και μισόλογα για μια περίοδο που πλήγωσε την ομάδα και δίχασε τον κόσμο. Το πόσο σημαντική ήταν η περίοδος αυτή, αποδεικνύεται από διάφορους τρόπους, ανάμεσα σε άλλους και από τη δημιουργία των Blog, τα οποία έκτοτε θέτουν ερωτήματα που δυστυχώς δεν έχουν λάβει σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση.

Όσοι έχουμε Blog δεν αναλάβαμε ΠΟΤΕ τον ρόλο του Εισαγγελέα ή του Εφέτη ανακριτή. Έχοντας αγάπη και ενδιαφέρον για την ομάδα μας θελήσαμε να μάθουμε μερικά απλά πράγματα. 1. Ποιος ήταν ο λόγος της απομάκρυνσης του Έβαλντ Λίνεν και 2. αν μέρος των χρημάτων που διατέθηκαν από τον κο Τσακίρη για την ομάδα είτε σπαταλήθηκαν από λανθασμένες επιλογές είτε κατέληξαν σε κάποια τσέπη.

Θα μου πει κάποιος: και ποιος είσαι; Ο λογιστής του Τσακίρη; Όχι. Δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη του. Δεν με ενδιαφέρουν τα οικονομικά ή οι κοινωνικές του σχέσεις αλλά μόνο η ομάδα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι εάν οι πραγματικά τίμιες προθέσεις του κ. Τσακίρη για να ανέβει ο Πανιώνιος σε άλλο επίπεδο ναυάγησαν επειδή κάποιοι δεν υπήρξαν σωστοί. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι τον κ. Τσακίρη τον εκτιμώ. Μου φαίνεται ωραίος και καθαρός άνθρωπος. Θεωρώ ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα. Με ενδιαφέρει λοιπόν να μάθω αν κάποιοι από ανικανότητα ή για δικό τους όφελος προσπάθησαν να κάψουν την συγκεκριμένη ευκαιρία και να αφήσουν τον Πανιώνιο στην μιζέρια και στην μετριότητα.

Εδώ, πρέπει να έχουμε πάντα κάτι στο μυαλό μας. Ναι, ο κος Τσακίρης είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Πράγματι το μαγαζί ιδιοκτησιακά είναι δικό του. Όπως και τα χρήματα που διαθέτει. Μέχρι όμως μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Του ανήκουν μέχρι να μπουν στο ταμείο της ομάδας. Από το σημείο που τα χρήματα του κου Τσακίρη ενισχύσουν το ταμείο, ανήκουν στην ομάδα του Πανιωνίου. Είναι χρήματα ιερά γιατί έχουν διατεθεί καλόπιστα για ένα συγκεκριμένο στόχο. Την εκπλήρωση των ονείρων μας. Αν λοιπόν κάποιος διαχειρίζεται λάθος αυτά τα χρήματα ή απλώνει χέρι, δεν είναι υπόλογος στον ιδιοκτήτη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο του Πανιωνίου.

Για τους λόγους αυτούς θα μείνω συνεπής στις αρχές μου. Δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω σε κρυφτούλι ή ξεκατίνιασμα αλλά μόνο σε γόνιμο διάλογο και τεκμηριωμένη ανταλλαγή απόψεων. Όταν θέλω να θέσω ερωτήματα, το κάνω πάντα δημόσια και περιμένω δημόσιες απαντήσεις και θέσεις.

Όποιος λοιπόν νομίζει ότι μπορεί να ενημερώσει ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΈΝΑ και ΕΠΩΝΥΜΑ τον κόσμο του Πανιωνίου για τη συγκεκριμένη περίοδο, ας μου αποστείλει κείμενο το οποίο θα δημοσιεύσω αμέσως. Όπως οποιοδήποτε άλλο κείμενο, θα τεθεί στον σχολιασμό και στην κριτική των συμμετεχόντων, με μόνη προϋπόθεση την τήρηση της ευπρέπειας από κάθε πλευρά. Εννοείται ότι η δημοσιοποίηση του κειμένου από το blog καθώς και ο σχολιασμός του από τους συμμετέχοντες, δεν θα ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με αποδοχή τους.

Υ.Γ

Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε, ξεκαθαρίστε τους λογαριασμούς σας στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καλώς ή κακώς μόνο εκεί θα αποδειχθεί ποιος είναι καθαρός και ποιος όχι, χωρίς υπονοούμενα και λάσπες.

Brfunatic

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

H ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μοιάζουν ή είναι ιδέα μου;

Ο Stahre στο τιμόνι της ομάδας.


Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την πρόσλήψη του κ. Mikael Stahre στη θέση του πρώτου προπονητή της ομάδας.
Ο κ. Stahre θα παρουσιαστεί επίσημα τις προσεχείς ημέρες.
Σχόλιο: Καλώς τον κι ας άργησε (μερικούς μήνες). Τώρα πρέπει να ψάξουμε πληροφορίες γιά το σύστημα της Α.Ι.Κ, μήπως και καταλάβουμε το σύστημα του νέου Πανιώνιου. Καλή επιτυχία.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Πανιώνιο μοντέλο Λυών - Μάκαρος. Σημειώστε Χ

Μια από τις βασικές επιδιώξεις του κ. Κιντή είναι η δημιουργία ενός συστήματος στον Πανιώνιο. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να επηρεάζεται δηλαδή από αλλαγές προσώπων στο διοικητικό σκέλος, στο προπονητικό τιμ ή στο ρόστερ.

Αυτό δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Απεναντίας είναι το κυρίαρχο σύστημα σε αναπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε έξι μήνες και ένα χρόνο. Θέλει μια δεκαετία τουλάχιστον. Όσο χρειάζεται δηλαδή να ενσωματωθεί με επιτυχία ένας νεαρός παίκτης στην μεγάλη ομάδα, αφού έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής.

Στο εξωτερικό η κάθε ομάδα έχει το αγωνιστικό της στυλ και το σύστημά της. Από την τελευταία παιδική ομάδα μέχρι και την πρώτη, παίζουν το ίδιο σύστημα ο κόσμος να χαλάει (σε αυτό είχε δίκιο ο Φερέρα), προπονούνται με παρόμοιο τρόπο και για τον λόγο αυτό παράγουν ή επιλέγουν προπονητές και παίκτες που να μπορούν να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο σύστημα - ανάπτυξη. Αυτό στην Ελλάδα δεν γίνεται από καμία ομάδα. Απόδειξη ότι σπάνια προωθούνται με επιτυχία νεαροί (17-18 ετών) παίκτες από τις μικρές ομάδες στην πρώτη (γιατί η κάθε ομάδα παίζει αλλιώς – κατά το σύστημα του κάθε προπονητή). Και πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν κατέχουν τα βασικά του ποδοσφαίρου.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν θα μπορούσε πράγματι ο σκάουτερ να ψάχνει παίκτες που για παράδειγμα να μπορούν να υποστηρίξουν το 4-4-2, θα αγοράζαμε προπονητές που θα ειδικεύονταν σε αυτό το σύστημα και σε συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης και γενικά όλα θα δούλευαν ρολόι.

Πάμε όμως στα καθ’ ημάς. Ο κ. Κιντής μας είπε ότι δεν επιλέγει παίκτες γιατί δεν γνωρίζει. Άρα τη δουλειά αυτή θα την κάνουν οι σκάουτερ και ο προπονητής. Μας είπε ότι δεν γνωρίζει για την ώρα το μπάτζετ, γιατί αυτό το καθορίζει ο προπονητής. Αφού λοιπόν ο προπονητής καθορίζει το μπάτζετ, άρα αναλαμβάνει την ευθύνη των μεταγραφών, τότε γιατί έχουμε στείλει τους σκάουτερ να ψάχνουν; Και ποιό το νόημα δημιουργίας ενός συστήματος σκάουτερ στην Αφρική, αν για παράδειγμα ο Σουηδός προπονητής θελήσει να στηριχθεί σε Σκανδιναβούς; Μέσα στο διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι την πρόσληψη προπονητή, θα γίνουν μεταγραφές και κυρίως αποδεσμεύσεις; Άντε και η μεταγραφή μπορεί να γίνει από το έμπειρο μάτι του σκάουτερ. Την αποδέσμευση ποιος θα την κάνει; Ποιος μπορεί να ξέρει αν ένας παίκτης δεν κάνει σε συγκεκριμένο προπονητή.

Μας είπε επίσης ότι αν είχε μια κακή ομάδα και έπρεπε να αλλάξει 15 ποδοσφαιριστές δεν θα το έκανε σε μία μεταγραφική περίοδο αλλά σε περισσότερες. Πως θα το έκανε αυτό αφού ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ξέρει από παίκτες; Και στην τελική ανάλυση, αν του το ζητούσε ο καθ’ ύλην υπεύθυνος, δηλαδή ο προπονητής (ή ο χρηματοδότης), με πιο κριτήριο θα του το αρνούνταν;

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Απόλυτος κυρίαρχος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου θα είναι ο κ. Κιντής και θα φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το παραμικρό. Αυτό λέγεται προσωποκεντρικό σύστημα και επί της ουσίας η διαφορά του από τον Μάκη Ψωμιάδη δεν θα είναι μεγάλη. Τα πάντα θα στηθούν γύρω του και θα χρησιμοποιήσει τους δικούς του συνεργάτες. Αυτό λοιπόν μας φοβίζει γιατί είναι τόσο φιλόδοξο το όλο σχέδιο, που ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πως αν αποτύχει και αποχωρήσει, θα πάρει μαζί του όλο το σύστημα αυτό κι εμείς θα ψάχνουμε Παράσχο για να σωθούμε.

Συνεπώς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε κανένα μοντέλο Λυών ή κάτι τόσο προχωρημένο, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε έναν καινούργιο διοικητή, από τον οποίο ελπίζουμε να είναι καλύτερος από τους προηγούμενους κατά την εφαρμογή του Ελληνικού μοντέλου ποδοσφαίρου. Ελπίζουμε να επηρεάζεται λιγότερο από τους οργανωμένους κύκλους του Πανιωνίου, να έχει τα κότσια να παίρνει δύσκολες αλλά επωφελείς αποφάσεις και να αντέχει περισσότερο στο μπινελίκι. Αυτό είναι όλο.

Αφού λοιπόν έχουμε αρχή ενός ανδρός, θα πρέπει να κρίνουμε τον κ. Κιντή κυρίως από την επιλογή των συνεργατών του. Εξακολουθώ να μην γνωρίζω την διοικητική διάρθρωση του Πανιωνίου. Θα ήθελα πολύ να ξέρω από ποιους θα αποτελείται το ιατρικό τιμ, το οικονομικό τιμ και το τμήμα μάρκετιγκ. Δηλαδή ποιοι θα είναι οι διευθυντές που θα αναφέρονται στον κ. Κιντή. Είναι τομείς στους οποίους αντιμετωπίσαμε προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήθελα επίσης να ξέρω ποιο θα είναι το προπονητικό τιμ και αν υπάρχει η δυνατότητα να προσελκύσουμε στελέχη από την Α.Ε.Κ. Για αρχή θα ήθελα για αρχή τον Τόνυ Σαβέβσκι και δευτερευόντως τον Μπάγεβιτς. Θεωρώ δεδομένο ότι η ενδυνάμωση του Πανιωνίου περνάει υποχρεωτικά από την αποδυνάμωση της Α.Ε.Κ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από την αναφορά του κου Κιντή στη παρουσίαση της δημιουργίας δικτύου σκάουτερ και μάνατζερ. Μας είπε λοιπόν ότι έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο στις σημαντικότερες αγορές του κόσμου. Αν το έχει καταφέρει πρέπει να είναι εξαιρετικά ικανός άνθρωπος, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι στον Πανιώνιο βρίσκεται εδώ και ελάχιστο καιρό. Αν ήταν τόσο απλό, είναι έγκλημα που δεν είχαμε οργανώσει κάτι αντίστοιχο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ας μην πετάμε στα σύννεφα και ας μην δημιουργούμε τεράστιες προσδοκίες στον κόσμο. ‘Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει με άλλα λόγια. Θέλετε κ. Κιντή να κερδίσετε τον κόσμο; Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας. Ικανοποιήστε τον κόσμο σε κάποια πράγματα, μπας και δούμε να ανεβαίνουν οι πωλήσεις των διαρκείας. Φέρτε έναν καλό και έμπειρο προπονητή – δάσκαλο (μια που δεν σας άρεσε ο Παράσχος), φέρτε πίσω τον Ντάριο, τον Ρεφικ και δυο- τρεις παίκτες σε θέσεις που πονάμε και η χρονιά θα πάει καλά. Πολύ φοβάμαι ότι τζογάρετε υπερβολικά…

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Συγκρουση λογικής

Δεν θα ήθελα να κάνω ρεπορτάζ για την σημερινή εκλογή του κου Κιντή. Αυτό μπορούν να το κάνουν πολύ καλύτερα από εμένα οι αθλητικές εφημερίδες. Θα σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις και εντυπώσεις από την συζήτηση.
Αφορμή για την έναρξη του διαλόγου στάθηκε μια επιστολή του κου Βασίλη Καράβολα προς τον κο Τσακίρη, με την οποία έθετε κάποια ερωτήματα προς τον κο Κιντή (καλό θα ήταν να δημοσιοποιήσει ο Βασίλης το πλήρες κείμενο).
Στο κείμενο αυτό υπήρχε και μια διαπίστωση – πρόβλεψη ότι ο κος Κιντής πρόκειται να στήσει στον Πανιώνιο ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο στηριγμένο στο πρότυπο της Λυών.
Από τις απαντήσεις του κου Κιντή κατάλαβα ότι το μοντέλο θα έχει ως εξής. Κιντής στη θέση του Τσακίρη αλλά Λυών.End of story.
Θα αρχίσω από το τέλος. Στην Ελλάδα έχουμε μια μανία με τα μοντέλα. Το Σουηδικό μοντέλο κράτους πρόνοιας, το Αγγλικό μοντέλο δημόσιας υγείας, το Γαλλικό μοντέλο εκπαίδευσης. Τα εφαρμόσαμε και αποτύχαμε. Γιατί; Γιατί το Σουηδικό για παράδειγμα μοντέλο φτιάχτηκε από Σουηδούς, πάνω στα Σουηδικά οικονομικά δεδομένα, απευθυνόμενο σε Σουηδούς.
Το μοντέλο της Λυών λοιπόν δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον Πανιώνιο γιατί δεν είμαστε Γάλλοι, γιατί στη Γαλλία υπάρχουν θεσμοί και κανόνες αλλά το κυριότερο επειδή εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τρεις μάνατζερ στην Αφρική για να βρούμε παίκτες, ενώ αντίθετα όλοι οι παίκτες, οι μάνατζερ και οι προπονητές της Αφρικής έχουν στο μυαλό τους να προωθούν παίκτες στην οποιαδήποτε ομάδα της Γαλλίας. Οι παίκτες αυτοί είναι Γαλλόφωνοι και έχουν όνοιρο να αγωνιστούν στο Γαλλικό Πρωτάθλημα και στην Εθνική Γαλλίας. Παράλληλα δεν έχουμε ιδέα αν αυτός που δημιούργησε το μοντέλο Λυών ήταν εξίσου ή περισσότερο ικανός από τον κο Κιντή.
Άρα το μοντέλο Λυών στην δική μας περίπτωση είναι το περιτύλιγμα του κουτιού. Τι έχει όμως στην πραγματικότητα το κουτί; Ποιος θα είναι ο ρόλος του κου Κιντή;
Ο κος Κιντής είναι έξυπνος και καταρτισμένος άνθρωπος. Από την άλλη ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που ταλαιπωρήθηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά και από τα παράσιτα που είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχουν στον Πανιώνιο. Ο κος Τσακίρης λοιπόν διάλεξε κάποιον τεχνοκράτη μουτζαχεντίν για να τρέξει την ομάδα και να πάρει ακόμη και σκληρές αποφάσεις που ο ίδιος λόγο Πανιώνιας διαφορετικότητας δεν μπορούσε. Καλά κάνει. Σωστή κίνηση.
Το ζήτημα είναι άλλο. Ο Γιώργος Κιντής που θέλει να πετύχει και έχει ισχυρό κίνητρο θα προσπαθήσει να προσαρμόσει το σχέδιό του στις ανάγκες και τις δυνατότητες της ομάδας; Θα έχει τις αντοχές; Θα καταλάβει γρήγορα τι θέλει ο κόσμος του Πανιωνίου από τη διοίκηση; Έχει προβληματιστεί γιατί δεν τον άφησαν να το εφαρμόσει στην Α.Ε.Κ; Μήπως ο λόγος είναι ότι είναι ένα σχέδιο και μιά φιλοσοφία που εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο; Να έχει στο μυαλό του ότι η Λυών ανέβαινε κατηγορίες οπότε δεν είχε να χάσει τίποτα. Το ζητούμενο για την όποια επιτυχία του Πανιωνίου ξεκινάει από την εξασφάλιση της παραμονής.
Αν ο κος Κιντής παραμείνει τόσο σκληροπυρηνικός και δεν προσπαθήσει να εφαρμόσει τα θετικά του σχεδίου του στα δεδομένα της Ελλάδας και του Πανιωνίου, θα χάσει και την όποια εμπιστοσύνη του κόσμου και την εμπιστοσύνη του προέδρου και θα αποτύχει. Και αυτό δεν θα είναι πρόβλημα αν δεν κινδυνεύσει η ομάδα.
Στο χέρι του είναι λοιπόν να δουλέψει σκληρά και μεθοδικά και να μην αποδειχθεί ο Πανιώνιος Αλέκος Τζανετάκος (καλός άνθρωπος – ας είναι καλά εκεί που βρίσκεται), αλλά ένας πραγματικά επιτυχημένος μάνατζερ.
Δεν θα του πω συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του, όπως απέφυγα να το κάνω και στη συνάντηση. Θα του ευχηθώ όμως μέσα από την καρδιά μου να φύγει πετυχημένος από τον Πανιώνιο.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Λίγο πριν...

Είναι γεγονός ότι η απομάκρυνση του κου Παράσχου (χρόνια πολλά) από τον Πανιώνιο με στεναχώρησε. Γνωρίζω καλά ότι έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και πρεστίζ, όμως ήταν μια σίγουρη και δοκιμασμένη λύση, που θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη και πολύτιμη σε μία χρονιά ριζικών αλλαγών.

Πέρα από αυτό όμως, θεωρώ ότι ο κος Παράσχος μπορούσε να μείνει στον Πανιώνιο υπό κάποια άλλη ιδιότητα και με σαφώς μικρότερες αποδοχές. Νομίζω ότι χάσαμε ένα αξιόλογο στέλεχος.

Με την απομάκρυνση του κου Παράσχου, μπήκαμε για άλλη μία φορά στη διαδικασία να ψάξουμε προπονητή. Αυτό που ίσως αλλάζει είναι το πρόσωπο του ανθρώπου που τον επιλέγει και τα κριτήρια επιλογής.

Μου είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσω στην ιδέα ότι τυπικά από αύριο, στην πραγματικότητα όμως από χθες, Πρόεδρος του Πανιωνίου είναι ο πρώην πρόεδρος της Α.Ε.Κ. Δεν τον κρίνω ως άνθρωπο ή ως επαγγελματία αλά ως κάτοχο μιας συγκεκριμένης ιδιότητας κατά το παρελθόν.

Από την άλλη οι πληροφορίες που έχω για τον κο Κιντή είναι εξαιρετικές, προερχόμενες από ανθρώπους στους οποίους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει μεγάλα περιθώρια επιτυχίας και ένα βασικό μειονέκτημα. Να μην γίνει αυτοσκοπός η εφαρμογή του μοντέλου Α.Ε.Κ στον Πανιώνιο. Δεν είμαστε ίδιοι. Κυρίως όμως ο κος Κιντής δεν μας γνωρίζει.

Διαβάζω λοιπόν ότι τα κριτήριά του για επιλογή προπονητή είναι η μικρή ηλικία, οι πρόσφατες επιτυχίες και η φιλοδοξία. Επιπλέον προτιμά ανθρώπους που προέρχονται από την Γαλλία ή από Σκανδιναβικές χώρες. Είναι βέβαιο ότι από εμένα θα γίνει σκληρή κριτική στον κο Κιντή, παράλληλα όμως θέλω να πετύχει και νομίζω ότι μπορώ να τον βοηθήσω. Θα του δώσω λοιπόν κάποια στοιχεία που ίσως και να του φανούν χρήσιμα.

Όταν ο Πανιώνιος θα ακούσει νεαρό προπονητή θα καταλάβει άπειρο.

Όταν ακούσει προπονητή με επιτυχίες θα ρωτήσει αν έχει διεθνή εμπειρία και αν οι επιτυχίες αυτές έχουν επιτευχθεί σε υψηλό ή αντίστοιχο με το δικό μας επίπεδο.

Όταν ακούσει φιλοδοξία θα σκεφτεί φθηνός και έτοιμος για πειράματα.

Όταν ακούσει Γαλλία ή Σκανδιναβικές χώρες θα στραβώσει αμέσως.

Αν ο κος Κιντής επιθυμεί να κερδίσει τις εντυπώσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με το θέμα της επιλογής του προπονητή. Από τον Πανιώνιο έχουν περάσει σπουδαίοι προπονητές και μεγάλοι παίκτες και ο κόσμος έχει πολύ υψηλό κριτήριο. Αυτό ας μην το ξεχάσει ποτέ.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

H ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!!
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΙΝΤΗ.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο εκάστοτε Πρόεδρος του Πανιωνίου, κάθεται στην καρέκλα αυτού του ανθρώπου

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ μεταξύ του κ. Κιντή, ο οποίος θα αναλάβει την Προεδρία της ΠΑΕ μετά τη Γεν. Συνέλευση του Σαββάτου και του προπονητή της ομάδας κ. Παράσχου, αποφασίσθηκε ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Τόσο η ΠΑΕ Πανιώνιος, όσο και ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Τσακίρης, ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παράσχο ο οποίος ήρθε σε μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο και πρόλαβε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα, κυρίως σε θέματα νοοτροπίας και όχι μόνο, ενώ παράλληλα συνέβαλε τα μέγιστα έτσι ώστε να αποφύγουμε επικίνδυνες περιπέτειες βαθμολογικά.

Για εμάς θα παραμείνει πάντα ένας φίλος και του ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Σχόλιο: Είναι δεδομένο ότι η λύθηκε η συνεργασία με τον κο Παράσχο. Αλήθεια, ποιος την έλυσε; Ο κος Κιντής που μέχρι και το Σάββατο δεν εκπροσωπεί ΤΙΠΟΤΑ στον Πανιώνιο ή ο κος Τσακίρης που πρόσφατα δήλωσε ότι εκτιμά τον Μακεδόνα τεχνικό;
Θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα καλή συνέχεια στον κο Παράσχο και να τον ευχαριστήσω για όσα έκανε για την ομάδα μας στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα.
Δεν ξέρω γιατί θεωρούσα ότι ο κος Κιντής θα εκλέγονταν από την Γ.Σ το Σάββατο. Μπορεί το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας να είναι προδικασμένο καθώς ο κος Τσακίρης κατέχει περίπου το 99% των μετοχών, θεωρώ όμως λάθος να αναλαμβάνει ο κος Κιντής εξουσίες διοίκησης πριν να ψηφίσει ο κάτοχος ακόμη και μίας μετοχής. Το αν η απομάκρυνση του κου Παράσχου είναι για το καλό του Πανιωνίου φαντάζομαι ότι θα αποδειχθεί σύντομα.

Αντίο

Δεν θα ήθελα να κλείσω το θέμα του Μιχάλη Σταματελάτου με μια τυπική αναδημοσίευση της επίσημης ανακοίνωσης. Θα ήθελα να τελέσουμε ένα ιντερνετικό μνημόσυνο στον σπουδαίο αυτό Πανιώνιο.

Ο εκλιπών ανέλαβε την προεδρία του Πανιωνίου το 1984 και παρέμεινε πρόεδρος για περίπου τέσσερα χρόνια.

Η δεκαετία του 80 ήταν αδυσώπητη για την ομάδα μας καθώς δεν κατόρθωσε να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα θρύλος των προηγούμενων δεκαετιών έπεφτε σε ένα βαθύ τέλμα (αγωνιστικό και οικονομικό) και μέσα σε όλα αυτά υπήρχε στους κόλπους της και ισχυρό πολιτικό παρασκήνιο.

Στα μαύρα αυτά χρόνια η τετραετία Σταματελάτου ξεχωρίζει.5η θέση το 1986 και έξοδος στην Ευρώπη το 1987. Η αλλαγή της πορείας φαίνεται από την πρόσληψη του μεγάλου Ούρμπεν Μπραμς. Οι μεγάλοι πρόεδροι και οι μεγάλες ομάδες συνοδεύτηκαν ΠΑΝΤΑ από μεγάλους προπονητές. Μάλετ, Μπραμς, Λίνεν.

Αυτό που βασικά τιμούμε στον εκλιπόντα είναι το όραμα και την αγάπη του για τον Πανιώνιο. Την δημιουργική του τρέλα. Άλλωστε όσοι ασχολήθηκαν σοβαρά με την ομάδα αλλά και όσοι την υποστηρίζουν με πάθος είναι βέβαιο ότι κρύβουν μέσα τους τρέλα.

Όσο κι αν κάποιοι φροντίζουν να αμαυρώνουν ακόμη και σήμερα τη μνήμη του, πρέπει να ξέρουν ότι στη συνείδηση του μέσου Πανιώνιου ο Μιχάλης Σταματελάτος είναι θρύλος. Και ως τέτοιος θα ζει αιώνια.

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αθάνατος στις καρδιές όλων!!!


20 Απριλίου 2010. Μία ημέρα που θα θυμόμαστε όλοι. Μία ημέρα κατά την οποία η οικογένεια του Πανιωνίου έχασε ένα σημαντικό μέλος της. Σήμερα, νωρίς το πρωί, έφυγε από τη ζωή ο τέως Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Μιχάλης Σταματελάτος.

Ο Μιχάλης Σταματελάτος ήταν ένα παιδί του Πανιωνίου και αγαπούσε τον σύλλογο όσο τίποτε άλλο. Όραμα του ήταν ο μεγάλος και αυτοδύναμος Πανιώνιος. Ο ίδιος πλήρωσε πολύ ακριβά αυτή την αγάπη και το όραμα που είχε για την ομάδα της καρδιάς του. Γι αυτό εξάλλου θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου ως ένας παράγοντας που πρόσφερε στον Πανιώνιο με αυτοθυσία και περίσσια δύναμη.

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και ανακοινώνει ότι προς τιμή του θα ονομασθεί η Θύρα 4 του γηπέδου σε «Θύρα Μιχάλη Σταματελάτου»


* Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου και ώρα 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Χρειαζόμαστε ακόμη και τη δεκάρα...

Ένα, ίσως το μοναδικό, μειονέκτημα των blog είναι ότι δεν έχουν πρόσβαση στην πρωτογενή πληροφόρηση, αλλά είναι αναγκασμένα να σχολιάζουν ειδήσεις που έχουν δημοσιευθεί. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της συνείδησης του καθενός να προσπαθεί να προσεγγίσει την είδηση αλλά και να την σχολιάσει κατά το δυνατόν αντικειμενικότερα.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου, όταν άρχισα να συνειδητοποιώ ότι το blog μου είχε κάποια απήχηση, ήταν αν ο σχολιασμός μου θα ήταν αντικειμενικός και δίκαιος, επειδή ακριβώς δεν ήξερα πρόσωπα και πράγματα στον Πανιώνιο. Ήμουν και είμαι κατά βάση φίλαθλος, μακριά από κλίκες, τυροπιτάδες και μικροσυμφέροντα.

Ως φίλαθλος, ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Σε περιβάλλον βέβαια επαγγελματικού αθλητισμού η αγωνιστικό εικόνα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα οικονομικά της ομάδας. Ιδίως όταν η ομάδα έχει έναν και μοναδικό χρηματοδότη (και όσο μπορώ να καταλάβω ιδιαίτερα τίμιο).

Ο καλύτερος τρόπος να βλέπεις το μέλλον ή το παρόν είναι μέσα από το παρελθόν. Γιατί τότε καταλαβαίνεις πράγματα που ενδεχομένως δεν είχες μετρήσει σωστά ή επειδή θα καταφέρεις με την πείρα που σου χάρισε ο χρόνος να αποκρυπτογραφήσεις το παρόν.

Μια που η χρονιά ήταν περίεργη, ανέτρεξα στην πλέον σημαντική δήλωση αυτής. Πρόκειται για τη δήλωση που είχε κάνει ο Πρόεδρος της ομάδας μετά από το παιχνίδι με τον Αστέρα. Δεν ήταν μια απλή δήλωση, αλλά μια ιστορική αναδρομή, που μάλλον είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Σας προτρέπω να την ξαναθυμηθείτε (http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17451&catid=5)

Για την ώρα θα κρατήσω ένα κομμάτι της, το οποίο αφορά στον χρόνο όπου ο κος Τσακίρης ανέλαβε την διοίκηση της ομάδας. Αναφέρει: «…Εν πάση περιπτώση, φθάσαμε στο φιάσκο της συνεδρίασης του Δ.Σ. τον Δεκέμβριο του 2008, όπου παραιτήθηκε ο κ. Γαλλής και εξελέγη πρόεδρος ο κ. Μαυρόπουλος. Τα γεγονότα αυτά ήταν ενάντια με τις επιθυμίες μου. Η παρέμβασή μου ήταν μονόδρομος και την είχα και προαναγγείλει άλλωστε σε περίπτωση που θα παραιτείτο είτε ο κ. Γαλλής, είτε οποιοδήποτε άλλο μέλλος του ΔΣ. Πίστευα ότι μόνο γύρω από το πρόσωπό μου θα μπορούσε να επέλθει ενότητα και σεβασμός παικτών και φιλάθλων απέναντι στην διοίκηση. Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζω τις αδυναμίες μου, όπως βλέπετε, μέχρι και τώρα θεωρώ σωστή εκείνη την απόφαση.

Αναλαμβάνοντας λοιπόν τη διοίκηση της ΠΑΕ τότε, θεωρούσα τα κακώς κείμενα που παρέλαβα ότι οφείλονταν σε άλλους. Ανακάλυψα πάρα πολλά τραγικά λάθη στην κατάσταση που κληρονόμησα (48 επαγγελματικά μακροετή & οικονομικά «βαριά» συμβόλαια, 37 δανεικοί παίκτες, συμβόλαια μη κατατεθειμένα στην ΕΠΟ, οικονομικές σπατάλες στην διαχείριση, ανύπαρκτο σύστημα σκάουτιγκ, υποδομές κοντά στο μηδέν, απουσία εσωτερικού κανονισμού, κακό κλίμα, απειθαρχία, χαλαρότητα, κλπ, κλπ). Παρά το γεγονός ότι απομάκρυνα σχεδόν όλους όσους είχαν ευθύνες για όλα αυτά, δεν ήθελα να κάνω καμία δήλωση πριν το τέλος της σαιζόν και εργάστηκα αθόρυβα προσπαθώντας να συγυρίσω την ΠΑΕ.».

Όταν είχα διαβάσει την ανακοίνωση δεν μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η φράση «οικονομικές σπατάλες» καθώς θεώρησα ότι είχαν να κάνουν με το μεγάλο ρόστερ ή τέλος πάντων λιγότερο καλή διαχείριση κάποιων οικονομικών θεμάτων.

Το Σάββατο όμως διάβασα στον Π.Κ ένα άρθρο – απάντηση του φόρουμ το οποίο αναφέρονταν σε μια οικονομική τρύπα μεγάλου μεγέθους (το μέγεθος της οποίας απ’ ότι αναφέρονταν δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς). Αν και δεν κατονομάζεται ο υπαίτιος ή έστω ο κυρίως ύποπτος (και ασφαλώς ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του υποθέσεις), εντούτοις καθίσταται σαφές από τα συμφραζόμενα (τουλάχιστον εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι) ότι αναφέρεται σε χρονική περίοδο που ταυτίζεται με την παραπάνω δήλωση του Προέδρου. Η οικονομική σπατάλη είναι έννοια που διαφέρει κατά πολύ από την μαύρη τρύπα, γιατί είναι προφανές ότι στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για οικονομική ζημία της ομάδας ακόμη και από κακούς χειρισμούς που έγιναν καλόπιστα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για οικονομική ζημία της ομάδας προς όφελος κάποιου.

Χωρίς να πω πολλά θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα. Υπήρξε άνθρωπος που δημιούργησε οικονομική τρύπα στον Πανιώνιο; Αν ναι γιατί δεν βρέθηκε στο γραφείο του Εισαγγελέα; Ασφαλώς και δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος που ο κος Τσακίρης διαχειρίζεται το πορτοφόλι του. Ενδιαφέρομαι όμως να μάθω εάν η οικονομική αυτή τρύπα έβλαψε αγωνιστικά την ομάδα, καθώς από τότε ακολούθησαν απανωτές μειώσεις του μπάτζετ και πλήθος από πολυδάπανες πλην όμως αποτυχημένες μεταγραφές. Η οικονομική αυτή τρύπα μπορεί να συνέβαλε στην απομάκρυνση του κου Λίνεν; Μήπως τελικά υπήρξε το εξιλαστήριο θύμα μιας οικονομικής υπόθεσης; Τελικά ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης ενός δημόσιου Πανιώνιου μέσου και ο κομπασμός για την επισκεψιμότητά του, όταν δεν ενημερώνει τους αναγνώστες του όταν έχει την είδηση; Μήπως τελικά ο καθένας έχει το ιντερνετικό μαγαζί του όχι για τον Πανιώνιο (όπως θα έπρεπε), ούτε καν για το μεροκάματο, αλλά για κάτι ακόμη πιο σοβαρό; Μήπως τελικά είχε δίκιο εκείνη η ψυχή που ασχολήθηκε με το αγαπημένο της όργανο;

Πριν λοιπόν από την διοικητική αναδιάρθρωση της ομάδας και τον πολυαναμενόμενο και χρήσιμο επαγγελματισμό, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια επιχείρηση καθαρά χέρια όπου ο κάθε ένας θα λάβει αυτό που του αξίζει. Πρέπει να αποφασίσουμε αν ο καθένας μας είναι Πανιώνιος για τους λόγους του Griniaris ή για άσχετους. Ακριβώς επειδή ο πρόεδρος είναι Πανιώνιος, μάλλον πρέπει να αποφασίσει ότι δεν υπάρχει έλεος και ανοχή για ανθρώπους που τόλμησαν να απλώσουν το χέρι ακόμη και σε ένα ευρώ από το ταμείο της ομάδας. Γιατί πρόεδρε, όσο και να μην το πιστέψεις, ακόμη και τα κέρματα του ενός ευρώ παίζουν μπάλα κάθε Κυριακή μεσημέρι.

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

H A.E.K δεν είναι Πανιώνιος

Πριν από μερικές ημέρες διαβάσαμε τη λακωνική απάντηση της ΠΑ.Ε. Πανιώνιος «Η Α.Ε.Κ δεν είναι Πανιώνιος».

Η φράση αυτή απευθύνονταν στη διοίκηση της Π.Α.Ε Α.Ε.Κ. Χθες το βράδυ σκέφτηκα ότι η φράση αυτή είχε κι άλλους αποδέκτες. Ναι κύριε Κιντή. Η Α.Ε.Κ δεν είναι Πανιώνιος.

Γιατί λοιπόν η φράση αυτή έχει πολλούς αποδέκτες; Ο κος Κιντής προσπάθησε να εφαρμόσει στην Α.Ε.Κ ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Πολύ σφιχτά οικονομικά. Όχι μεγάλα συμβόλαια, ανάδειξη νέων και συμπλήρωση του ρόστερ από 4 παίκτες του 1 εκ ευρώ έκαστος. Το σχέδιό του δεν εφαρμόστηκε ποτέ και αναγκάστηκε να φύγει. Σήμερα λοιπόν η συγκυρία τον βοηθά να εφαρμόσει το ίδιο ακριβώς σχέδιο στον Πανιώνιο. Γίνεται; Χρειάζεται; Θα πετύχει;

Το σχέδιο του κου Κιντή έχει τεράστιο περιθώριο ρίσκου. Πρέπει να αποδειχθούν εξαιρετικές οι μεταγραφές των έμπειρων και να αναδειχθούν άμεσα τα πιτσιρίκια. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα (από την πρώτη αγωνιστική) και χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς ή άλλους αστάθμητους παράγοντες, γιατί απ’ ότι φαίνεται το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι και το πλέον παρασκηνιακό.

Ασφαλώς και το σχέδιο έχει μια πολύ καλή βάση, γιατί προϋποθέτει νοικοκύρεμα της Π.Α.Ε.

Όμως ο Πανιώνιος δεν είναι Α.Ε.Κ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει τις τρομακτικές οικονομικές της οφειλές. Κανείς δεν μας είπε «βρείτε λύση ή βάλτε λουκέτο». Και ασφαλώς κανείς δεν μας είπε ότι η ομάδα μας θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Έχουμε μια καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και κάποιες τρανταχτές αδυναμίες. Κλείστε με φθηνές και καλές λύσεις τις τρύπες, βρείτε ένα καλό προπονητή από ανεπτυγμένο πρωτάθλημα (κατά τη γνώμη μου της Γερμανικής σχολής – όχι φλώρους) και φύγαμε.

Από εκεί και πέρα, θέλετε να ψάχνετε για αραπάκια; Θέλετε να τα δοκιμάζετε; Θέλετε κάποιο από αυτά που θα αποδειχθεί καλή περίπτωση να υπογράψει συμβόλαιο; Κάντε το. Καλή και νοικοκυρεμένη λύση. Προς θεού όμως μην αντικαταστήσετε τους παίκτες που κάποιοι σιγομουρμουρίζουν ότι δεν κάνουν για τον Πανιώνιο, με παίκτες που είτε είναι ακόμη χειρότεροι από αυτούς, είτε θα αρχίσουν να ξεδιπλώνουν τις δυνατότητές τους όταν θα παίζεται το σκληρό πόκερ του επόμενου πρωταθλήματος. Σκεφτείτε μόνο ποιοι ανεβαίνουν και ποιοι παραμένουν και φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει…

Ο κος Κιντής συνοδεύετε από καλή φήμη. Θέλει να πετύχει. Θέλει να αποδείξει ότι το σχέδιό του για την διάσωση της Α.Ε.Κ ήταν σωστό (και πράγματι ήταν). Ξέχασε όμως ότι πράγματι η Α.Ε.Κ δεν είναι Πανιώνιος.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Θέλουμε μετανάστες ή θέλουμε παγκόσμιο χρώμα;


Το διαρκείας για μετανάστες σε προνομιακή τιμή ήταν μια εξαιρετική ιδέα της διοίκησης του Πανιωνίου. Σε μεγάλο βαθμό μοιάζει με μια πρόταση που είχα κάνει πέρσι το καλοκαίρι, σχετικά με την ανάγκη αδελφοποίησης του Πανιωνίου με ομάδες της Βαλκανικής, της Κύπρου και της Ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να προσελκύσουμε φιλάθλους, αλλά και για να δημιουργήσουμε στρατηγικές συμμαχίες. Κάνοντας μια μικρή παρένθεση, πρέπει να πω ότι για την πρόταση της αδελφοποίησης – συνεργασίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, σχέσης με το νούμερο ένα φυτώριο του Κυπριακού ποδοσφαίρου ομάδα της Ε.Ν.Π, υπήρξε τόσο μεγάλη αδιαφορία που πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Το δυστύχημα είναι ότι οι πληροφορίες μου από την Κύπρο λένε ότι στο Παραλίμνι όλοι ξέρουν το θέμα και όλοι περιμένουν με λαχτάρα ένα τηλεφώνημα. Ένα τηλεφώνημα που όχι μόνο δεν κοστίζει τίποτα, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε δύο ιστορικούς συλλόγους. Κλείνει η παρένθεση.

Με μεγάλη χαρά λοιπόν πληροφορήθηκα ότι ο κος Κιντής θα είχε συνάντηση με εκπροσώπους μεταναστευτικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα πολλοί από αυτούς παρακολούθησαν και τον αγώνα της ομάδας με τη Λάρισα φορώντας παραδοσιακές στολές. Μέχρι εδώ όλα καλά. Έμαθαν όμως οι μετανάστες την είδηση για το φθηνό διαρκείας; Είμαι σίγουρος πως όχι ή έστω το έμαθαν ελάχιστοι.

Διατηρώ μεγάλες αμφιβολίες για την αντιπροσωπευτικότητα των εκπροσώπων και των σωματείων εκτός αν μιλάμε για πολύ οργανωμένες κοινότητες όπως των Φιλιππινέζων.

Να μην ξεχνάμε όμως ότι οι αλλοδαποί μετανάστες δεν είναι τουρίστες, ούτε λόρδοι από την Κορνουάλη, αλλά σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι του μεροκάματου. Δεν έχουν ως πρώτη έννοια τη δημιουργία οργανωμένων κοινοτήτων ή τη συμμετοχή σε εσπερινά τσάγια στη λέσχη του συλλόγου τους, αλλά δουλεύουν 12 ώρες το 24ωρο, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα.

Αν περιμένουμε να προωθηθούν τα μεταναστευτικά διαρκείας μέσω συναντήσεων με «αρμόδιους φορείς», δηλαδή κυριλέ, τότε μάλλον αυταπατόμαστε ή δεν απευθυνόμαστε σε πραγματικούς μετανάστες. Η εύκολη λύση είναι πάντα η καλύτερη. Εκδώστε φυλλάδια και αφίσες σε διάφορες γλώσσες. Όχι αργότερα, αλλά τώρα. Μοιράστε ή κολλήστε τα εκεί που πραγματικά βρίσκονται οι μετανάστες. Και σίγουρα δεν είναι στο da cappo. Ακόμη κι αν οι περισσότεροι αλλοδαποί γνωρίζουν Ελληνικά, θα πρέπει να προσκληθούν στη γλώσσα τους ( ή έστω στις αντιπροσωπευτικότερες) ως ελάχιστο δείγμα ευγένειας. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν διαφημιστικές καταχωρήσεις ή αν είναι ακριβές δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσες εφημερίδες.

Όποιος έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από την Ομόνοια ή χρησιμοποιεί το μετρό θα έχει παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί ενημερώνονται από εφημερίδες που εκδίδονται στην γλώσσα τους.

Αυτά αν ενδιαφερόμαστε να προσελκύσουμε στην πραγματικότητα μετανάστες και να τους κάνουμε να αγαπήσουν την ομάδα τους και δεν αρκούμαστε στο να βλέπουμε απλά ανθρώπους με μπούργκες και κελεμπίες στη Νέα Σμύρνη. Αν έχουμε σκοπό να φέρουμε κοντά μας ανθρώπους ανεξάρτητα από το χρώμα ή την εθνικότητά τους και αν πράγματι η κίνηση αυτή εκφράζει καλά αισθήματα απέναντί τους, τότε κι εγώ μαζί σας.

Ως γνήσιος Μικρασιάτης είμαι κι εγώ λίγο μετανάστης στον τόπο σας.

Εάν μας ενδιαφέρει το colour local και μια μιντιακού τύπου Πανιώνια διαφορετικότητα, συγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

Συλλυπητήρια Κώστα


Θα ήθελα να συλλυπηθώ τον Κώστα Παπαδάκο για το θάνατο της μητέρας του Κατερίνας.

Κώστα, να είσαι καλά και να θυμάσαι τις όμορφες στιγμές της μητέρας σου.

H κηδεία θα γίνει σήμερα στις 15:00 στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΦΑΜΠΙΑΝ ΕΣΤΟΓΙΑΝΩΦ. ΘΕΟΣ!!!


Μια που τον τελευταίο καιρό δεν τρέχουν σπουδαία θέματα της επικαιρότητας για τον Πανιώνιο, πέρα από την ανάληψη των καθηκόντων του κου Κιντή, είναι μια καλή ευκαιρία να εγκαινιάσω μια σειρά αφιερωμάτων σε αγαπημένους παίκτες.

Πιστεύω ότι εκφράζω το κοινό αίσθημα και θα ξεκινήσω από τον μοναδικό Φαμπιάν Εστογιανώφ.

Το καμάρι του Πανιωνίου. Το σπουδαιότερο περιουσιακό μας στοιχείο. Τον παίκτη που μας κάνει μικρούς και μεγάλους να καμαρώνουμε. Γιατί είναι μεγάλο καμάρι για τα παιδιά μας, όταν τους ρωτούν ειρωνικά οι συμμαθητές τους στο σχολείο ποιος είναι ο καλύτερος παίκτη του Πανιωνίου, να απαντούν «Φαμπιάν Εστογιάνωφ ΑΣΧΕΤΕ!!!».

Όταν πριν δύο χρόνια μάθαμε ότι θα έρθει ο Ρεκόμπα στην ομάδα, κανείς δεν ασχολήθηκε με τον δεύτερο Ουρουγουανό, με το απίστευτα κιτς πλατινέ μαλλί. Αυτά βέβαια μέχρι το πρώτο παιχνίδι. Γιατί μετά το παιχνίδι με τον Άρη όλοι μιλούσαν για τον Ρεκόμπα, αλλά είχαν προσέξει για τα καλά τον «βαψομαλλιά».

Αμέσως μετά ήρθε το περίφημο soldout παιχνίδι με τον Π.Α.Ο. Η τρίπλα του Φαμπιάν στον Καραγκούνη γέννησε τον έρωτα. Γιατί έτσι κι αλλιώς η ενέργειά του ήταν ερωτική και ερωτεύσιμη. Αυτό ήταν. Θεός!!!

Ακολούθησαν 6 ή 7 γκολ και κάποιες μαγικές ενέργειες που σε κάνουν να θυμάσαι γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων. Γιατί το άθλημα των φτωχών, μπορεί να ξεπεράσει κάθε άλλο φαντασμαγορικό θέαμα.

Κάποια στιγμή μάθαμε ότι ο Φαμπιάν δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στον Πανιώνιο αλλά είχαμε μέρος των δικαιωμάτων του. Παγώσαμε…

Η διοίκηση της ομάδας, κάνοντας άλλη μία μεγάλη οικονομική υπέρβαση αγόρασε και τα υπόλοιπα ποσοστά και τον έδεσε με πολυετές συμβόλαιο. Ο Φαμπιάν επιτέλους είχε βρει μια σταθερή ποδοσφαιρική στέγη, ήταν το πρώτο βιολί, ακόμη και παρουσία του Ρεκόμπα και μπορούσε να απολαμβάνει τη λατρεία όλων μας.

Το περσινό καλοκαίρι η διοίκηση της ομάδας μας τίμησε για άλλη μία φορά τόσο τον Φαμπιάν όσο και τους οπαδούς της ομάδας. Αν και υπήρχαν αρκετοί που δήλωναν ότι διεκδικούσαν τον Ουρουγουανό, εντούτοις ο κος Τσακίρης δεν δελεάστηκε και αν και γνώριζε ότι η επόμενη χρονιά θα ήταν δύσκολη οικονομικά κράτησε τον μάγο.Θα ήθελα πολύ να μάθω πόσα λεφτά ΔΕΝ εισέπραξε!!! Μαγκιά του!!!

Πόσο μου αρέσει Θεέ μου να ζηλεύουν όλοι τον Φαμπιάν μας. Και θα τον ζηλεύουν για πολλά χρόνια ακόμη!!!

Το καλοκαίρι ο Φαμπιάν αντιμετώπισε ένα σοβαρό τραυματισμό. Δούλεψε σκληρά και επανήλθε. Ευτυχώς!

Η δεύτερη εικόνα που έχω από τον Φαμπιάν ήταν στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. Ήρθε και έκατσε κάπου κοντά μας. Ο γιός μου ΔΕΝ παρακολούθησε το παιχνίδι. Κοιτούσε μαγεμένος τον Ουρουγουανό. Για όλους εμάς που παλεύουμε καθημερινά να φέρουμε τα παιδιά μας στον Πανιώνιο, η ύπαρξη ενός ινδάλματος είναι σπουδαία. Και ο Φαμπιάν είναι ίνδαλμα. Η τρίτη εικόνα ήταν στην εκδήλωση του χορηγού της ομάδας. Όλα τα πιτσιρίκια ξεροστάλιασαν στο κρύο. Τον χάζευαν. Τον θαύμαζαν. Ωραίες στιγμές!!!

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να μάθω για τον χαρακτήρα του. Δεν θα τον παντρευτώ. Θέλω να τον βλέπω με τα κυανέρυθρα. Και όταν δώσει όσα μπορεί και ευχαριστηθεί, ας τον αφήσουμε να κυνηγήσει το όνειρό του στην Ισπανία ή όπου αλλού θέλει. Ποτέ όμως ο Φαμπιάν σε άλλη Ελληνική ομάδα.

Σε ευχαριστώ Φαμπιάν για όλα. Είναι βέβαιο ότι πολλά από τα παιδιά της ηλικίας του γιού μου αγάπησαν το ποδόσφαιρο βλέποντας σε. Και αυτό πραγματικά ΔΕΝ έχει αντάλλαγμα!!!

Λίγο πριν από την αλλαγή σελίδας

Σε λίγες ημέρες, ο κος Κιντής πρόκειται να αναλάβει και επίσημα την τύχη του συλλόγου. Για πολύ καιρό, η ιδέα ότι ο πρώην πρόεδρος της Α.Ε.Κ θα αναλάμβανε τον Πανιώνιο, με ξένιζε. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της ομάδας θα διαπιστώσει ότι και άλλες φορές έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο αλλά το χειρότερο είναι ότι ο Πανιώνιος έχει κατά καιρούς διοικηθεί από ανθρώπους που πουλώντας Πανιώνιο οπαδηλίκι στην πραγματικότητα εξυπηρετούσαν τα δικά τους συμφέροντα ή και συμφέροντα τρίτων. Οπότε μάλλον δεν είναι τελικά και τόσο τραγικό.

Το καλό της ιδιοκτησίας του κου Τσακίρη είναι ότι σε μεγάλο βαθμό έχουμε απαλλαγεί από την καχυποψία των παλαιών χρόνων. Επιπλέον κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι έχουμε ενταχθεί στο άρμα της οποιασδήποτε ομάδας. Συνεπώς, πέρα από την επιτυχία ή την αποτυχία της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο, είμαστε ικανοποιημένοι στο ότι η Πανιώνια στάση ότι είμαστε απέναντι σε όλους ισχύει και με το παραπάνω.

Κατά καιρούς έχω αναφέρει ότι με ενοχλεί που ο κος Κιντής θα φέρει τον τίτλο του προέδρου της ομάδας. Έβλεπα χθες στην τροπαιοθήκη της ομάδας την προτομή του Δημητρού Δάλλα και μελαγχολούσα… Άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Πάνω απ’ όλα βέβαια το καλό της ομάδας.Σήμερα θα προσπαθήσω να επιχειρηματολογήσω.

Η παρουσία του κ. Κιντή έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημά για οργάνωση του συλλόγου σε επαγγελματικά πρότυπα ιδιωτικής οικονομίας. Άρα πρέπει να δεχθώ να περιοριστεί ο ρομαντισμός μου.

Σε κάθε μεγάλη εταιρεία όμως είναι απολύτως διακριτός ο ρόλος του βασικού μέτοχου – ιδιοκτήτη από τον μάνατζερ. Πολλές φορές ο ιδιοκτήτης έχει ένα τυπικό ρόλο αυξημένου κύρους. Το ίδιο ισχύει και στο πολιτικό σύστημα. Είτε το ονομάσεις βασιλιά, πρόεδρο ή πρόεδρο της δημοκρατίας, όσο ουσιαστικές ή τυπικές κι αν είναι οι αρμοδιότητές του πάντα υπάρχει η κορωνίδα και από εκεί και κάτω μια διαστρωμάτωση με απόλυτα διακριτούς ρόλους και ιεραρχία.

Αν ο κος Κιντής καταλάβει τη θέση του προέδρου και αναλάβει πλήρως τη διοίκηση της ομάδας, τότε θα παρατηρηθεί το άτοπο της ύπαρξης έμμισθου αφεντικού. Το ένα αναιρεί το άλλο, για τον απλούστατο λόγο ότι το συγκεκριμένο αφεντικό θα πρέπει να ενεργεί βάσει της γνωστής ή εικαζόμενης βούλησης του ιδιοκτήτη. Ανεξάρτητα λοιπόν από τον τίτλο του, θεωρητικά το στέλεχος αυτό θα μπορεί να παρακάμπτεται, εάν και εφόσον το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

Ας υποθέσουμε ότι τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει και ότι ο ιδιοκτήτης του αναθέτει εν λευκώ τη διαχείριση, εγκρίνοντας προκαταβολικά κάθε ενέργειά του, πιθανόν να τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Μια Π.Α.Ε δεν είναι μια συνηθισμένη ανώνυμη εταιρεία. Ο πελάτης και της μεγαλύτερης ακόμη πολυεθνικής (π.χ coca cola) καταναλώνει το προϊόν και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την σταθερότητα ή βελτίωση της ποιότητας και ασφαλώς για την σταθερότητα ή μείωση της τιμής. Μέχρι εκεί. Το ποδοσφαιρικό θέαμα όμως απευθύνεται σε ανθρώπους για τους οποίους αποτελεί μέρος της ζωής τους, της κοινωνικότητας τους, της καθημερινότητάς τους και αν μιλάμε για τον Πανιώνιο της στάσης ζωής και της ιδεολογίας τους. Το ματς της Κυριακής, απευθύνεται σε ένα ζωντανό οργανισμό που αποτελείται από 3.000-5.000 κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι το αφεντικό της ομάδας πρέπει να γνωρίζει τέλεια το αντικείμενο και από τη μεριά των φιλάθλων, της ιστορίας και της ιδεολογίας και να μπορεί να προσαρμόσει τις αποφάσεις τους και μέσα από αυτά τα φίλτρα.

Αν ο κος Κιντής προσπαθήσει να δημιουργήσει σύνορα επί χάρτου θα αποτύχει, θα διχάσει και θα καταστρέψει.

Από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει ότι περιμένω με ανυπομονησία την ανακοίνωση της νέας διοικητικής διαστρωμάτωσης της ομάδας. Για την ώρα και όσο μπορώ να καταλάβω από τα δημοσιεύματα όλα περνούν από το χέρι του κου Κιντή. Οι μεταγραφές, το δίκτυο μεταγραφών, οι διεθνείς σχέσεις, η επιλογή συνεργατών, η ανανέωση ή μη συμβολαίων παικτών και τεχνικής ηγεσίας. Όλα. Από αυτό και μόνο μπορώ να υποθέσω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια σοβαρή κατανομή έργου και αρμοδιοτήτων. Η δημιουργία όμως ενός τόσο προσωποκεντρικού μοντέλου διοίκησης το οποίο αντιμετωπίζεται με έντονο σκεπτικισμό από τη βάση της ομάδας για προφανείς λόγους προβληματίζει.

Εξακολουθώ να πιστεύω στο επαγγελματικό μοντέλο. Θα ήθελα να υπήρχε ένας σεβάσμιος πρόεδρος της ομάδας και από εκεί και πέρα το Δ.Σ να απαρτίζεται από τεχνοκράτες – ανθρώπους της εμπιστοσύνης των κων Κιντή και Τσακίρη. Σε αυτό το μοντέλο ο κος Κιντής θα κατείχε ασφαλώς εξέχουσα θέση, αλλά όχι την πρώτη ή την πιο συναισθηματικά φορτισμένη. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχει σαφής καταμερισμός αρμοδιοτήτων, συγκεκριμένο οργανόγραμμα και να μετράει η γνώμη και άλλων ανθρώπων. Το κυριότερο όμως να μπορεί να αναπληρωθεί ανά πάσα στιγμή η απώλεια οποιουδήποτε στελέχους. Ακόμη και του βασικού.

Με τον τρόπο που δείχνει ότι πάει να οργανωθεί η ομάδα, πολύ φοβάμαι ότι σε περίπτωση απόλυσης ή αποχώρησης του κου Κιντή θα προκληθεί τεράστιο διοικητικό πρόβλημα. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε κατορθώσει να αντιμετωπίσουμε με άνεση αλλαγές προπονητών, οπότε κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό.

Όλα αυτά είναι κάποιες σκέψεις, οι οποίες ασφαλώς και δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να διασκεδαστούν σήμερα. Ασφαλώς και η μέρα κλειδί είναι το επόμενο Σάββατο. Περιμένουμε όλοι με αγωνία.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Εξελίξεις και Διαρκείας


Είναι γεγονός ότι χθες πικράθηκα πολύ. Το ότι παίξαμε με τα δεύτερα δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Υποτίθεται ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες αναζητούν μια ευκαιρία σε όλη τη σεζόν. Ε, λοιπόν την είχαν και την πέταξαν.Όταν μια ομάδα του εξωτερικού αγωνίζεται με τα δεύτερα, πολλές φορές είναι ακόμη πιο επικίνδυνη. Ο χθεσινός Πανιώνιος ειλικρινά μας πλήγωσε.

Από εκεί και πέρα: δεν συνδέω την αγορά του διαρκείας με την χθεσινή εμφάνιση ή με την πορεία της συγκεκριμένης χρονιάς. Μπορεί να μου άρεσαν ελάχιστα πράγματα από τον φετινό Πανιώνιο, όμως διαρκείας θα πάρω. Και θα το αγοράσω σήμερα κιόλας.

Θα το κάνω για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους παραθέτω επιγραμματικά.
Πρώτα απ' όλα δεν θέλω να χάσω την ωραία παρέα που έχουμε δημιουργήσει. Είναι ωραίο να βλέπεις έναν αγώνα και μέσα από τα μάτια φίλων.

Δεύτερον, η παρουσία του κου Κιντή, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημά μου. Την οργάνωση του συλλόγου σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν ξέρω πόσο καλά θα τα καταφέρει ο κος Κιντής ή πόσο επαγγελματικά θα οργανώσει την ομάδα. Σε πρώτη φάση όμως με την αγορά του διαρκείας μου θα επιβραβεύσω την στροφή προς τον επαγγελματισμό.

Η παρουσία του κου Κιντή λύνει τα χέρια όλων. Πρώτα απ' όλα ο κος Τσακίρης θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να παρακολουθεί την ομάδα χωρίς να βαρύνεται από το άγχος της καθημερινότητας. Μου φαίνεται απόλυτα λογικό γιατί θεωρώ πως θα επαναφέρει τα πράγματα σε μια πιο ικανοποιητική γι' αυτόν κατάσταση, όπου θα μπορεί να είναι φίλαθλος και παράλληλα χρηματοδότης, όχι όμως και πρόεδρος, άρα υπόλογος στον καθένα. Ήταν λάθος του που δεν έγινε ποτέ το αφεντικό της ομάδας με την πλήρη έννοια του όρου, γιατί επιβαρύνθηκε με πράγματα που δεν του αναλογούσαν. Πλέον θα μπορεί να είναι το αφεντικό και θα μπορεί επίσης να καταλογίζει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η κατάσταση αυτή είναι βολική και για τους φιλάθλους. Ας μιλήσω για εμένα προσωπικά. Δεν μπορώ να αποβάλω το γεγονός ότι ο κος Τσακίρης μου ήταν εξαιρετικά συμπαθής από την πρώτη στιγμή. Δεν εκτιμούσα το πορτοφόλι του (ίσως γιατί διαθέτω όσα χρήματα χρειάζομαι για να περνάω καλά) αλλά την τρέλα του και την καλή του διάθεση. Με ένα τέτοιο άνθρωπο είναι κάπως δύσκολο να είσαι σκληρός.

Ο κος Κιντής όμως δεν είναι Πανιώνιος αλλά επαγγελματίας και αναλαμβάνει ως άλλο firewall κάθε ευθύνη και την απόσβεση κάθε αντίδρασης. Μου φάνηκε έξυπνος, ικανός, υπερφιλόδοξος και με ισχυρό κίνητρο επιτυχίας αλλά για κάποιο λόγο δεν μου δημιούργησε κάποια ιδιαίτερα αισθήματα συμπάθειας (είναι βέβαιο ότι ούτε κι εγώ του δημιούργησα). Χωρίς να είμαι εμπαθής, θα τον κρίνω αυστηρά για όλους τους προηγούμενους λόγους, ενώ δεν θα διστάσω να του προσμετρήσω τις σωστές ενέργειες. Θεωρώ ότι το σχέδιό του, αν πετύχει, θα πάει τον Πανιώνιο ένα σκαλί πιο ψηλά, οι περισσότερες πιθανότητες όμως τείνουν προς την αποτυχία, γιατί εμπεριέχει κατά τη γνώμη μου τεράστιο ρίσκο.

Η χρονιά που έρχεται λοιπόν θα είναι η πιο περίεργη των τελευταίων χρόνων. Σε μια τέτοια χρονιά ο κάτοχος του διαρκείας, που πλέον έχει φωνή και λόγο, μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Ας κάνουμε λοιπόν το χρέος μας και ας αγοράσουμε το διαρκείας μας και γι αυτό τον σπουδαίο λόγο.

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Αποδόμηση

Το παγκόσμιο ήταν για άλλη μία φορά εξαιρετικό. Ήταν το μόνο άξιο λόγου τη σημερινή ημέρα.
Διάβαζα στον Π.Κ τη δήλωση του κου Παράσχου ότι θα παίξουμε για την τιμή, την ιστορία μας και για να κλείσουν τα στόματα που έλεγαν διάφορα για το παιχνίδι με τη Λάρισα. Εννοείται ότι όχι μόνο δεν κατορθώσαμε τίποτα απ’ αυτά, αλλά απογοητεύσαμε στο έπακρο τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο για να χειροκροτήσει την ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τίποτα για το συγκεκριμένο παιχνίδι.Απορώ μόνο γιατί πριν από δύο χρόνια ρίξαμε κατηγορία τον Ατρόμητο.

Το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, έπεσε στο κενό και η εξαιρετική σε σύλληψη πρωτοβουλία του 1+1 εισιτηρίου. Ταλαιπωρηθήκαμε άνευ λόγου, επειδή κανείς δεν μπήκε στον κόσμο να γράψει ότι έπρεπε να στηθούμε στην ουρά για να εξασφαλίσουμε την πρόσκληση για τους φίλους μας.

Πριν πάω στο γήπεδο σκεφτόμουν πόσο μεγάλο στερητικό θα περάσω μέχρι να ξαναδώ την ομάδα. Να είστε καλά, φεύγοντας δεν το σκέφτηκα καθόλου.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Παγκόσμιο Συμπόσιο Πανιώνιου Ίντερνετ


Την Κυριακή 11/3/2010 και ώρα 13:30 θα διεξαχθεί στο εστιατόριο «Λιόδενδρα» (Προφήτη Ηλία 37 Άνω Ν. Σμύρνη - 210-9370633) Π.Σ.Π.Ι με θέμα: «Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ».Θα υπάρξει πλήρης ανάλυση της αγωνιστικής περιόδου καθώς και των διοικητικών εξελίξεων.

Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου γίνεται δημόσια, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ευπρόσδεκτος ο οποιοσδήποτε συνΠανιώνιος. Αυτή τη φορά ΔΕΝ θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο ο άμαχος πληθυσμός (σύζυγοι, τέκνα κ.λ.π) με εξαίρεση την κόρη του Griniaris, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάποιο λογικό πλαίσιο.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, δεν μπορεί να γίνει κράτηση και για τον λόγο αυτό σας παρακαλώ για την έγκαιρη προσέλευσή σας στον χώρο του συμποσίου.

Μια που η χρονιά τελειώνει, θα ήταν μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε στο συμπόσιό μας αυτό τον Πρόεδρο του Πανιωνίου κο Τσακίρη, τον οποίο και προσκαλούμε δημόσια.

Εκ της οργανωτικής επιτροπής

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Εξαιρετική πρωτοβουλία. Μήπως κάτι αλλάζει;

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος, σε μια κίνηση ευγνωμοσύνης προς τους φιλάθλους της ομάδας μας που αγόρασαν Εισιτήριο Διαρκείας τη σεζόν 2009 -2010, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους κατόχους των Θυρών 2,3,4 και 7 να φέρουν στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο την Λάρισα, την Κυριακή 11 Απριλίου, ΔΩΡΕΑΝ ένα ακόμα άτομο.

Στις εισόδους των προαναφερθέντων θυρών του Σταδίου, κάθε κάτοχος αφού περάσει με το διαρκείας του, θα έχει δικαίωμα να περάσει έναν ακόμα φίλαθλο στο γήπεδο μαζί του.

Παράλληλα, το Σάββατο το μεσημέρι από τη 13.00 έως τις 15.00 θα δοθούν προσκλήσεις για την Μαθητική Κερκίδα σε μικρά παιδιά, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης από κοπέλες promoter της Π.Α.Ε.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Πανιώνιοι ας μην είμαστε ή θεωρούμε ότι είμαστε διαφορετικοί μόνο στο γήπεδο. Ας αποδείξουμε την ανθρωπιά μας.
Η μητέρα του Κώστα Παπαδάκου, νοσηλεύεται στην εντατική του Λαϊκού νοσοκομείου. Πρόκειται να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση και θα απαιτηθούν μεγάλες ποσότητες αίματος.
Όποιος φίλος μπορεί, ας προσφέρει αίμα. Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Τα δέκα λεπτά του χρόνου σας θα προσφέρουν ζωή σε έναν άνθρωπο.
Τα στοιχεία της ασθενούς είναι: Παπαδάκου Αικατερίνη του Γεωργίου.

Κώστα εύχομαι περαστικά για τη μητέρα σου.

ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Τις τελευταίες ημέρες νοιώθω κάπως περίεργα. Είναι γεγονός ότι με στεναχωρεί που τελειώνει το πρωτάθλημα. Δυστυχώς το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς θα γίνει μακριά από τη Ν. Σμύρνη, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποχωριστούμε την αγαπημένη μας ομάδα ακόμη νωρίτερα. Είναι που δεν πετύχαμε και κανένα αγωνιστικό στόχο. Τουλάχιστον σε εκείνη την περίπτωση θα περιμέναμε με προσδοκία τον τελικό του κυπέλλου ή τα παιχνίδια των play off. Το μόνο λοιπόν που μένει είναι ότι δεν θα μυρίσουμε γρασίδι, που λέει και ο φίλος μου ο Κωστής, μέχρι την πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Όλα αυτά δένουν με το χθεσινό μήνυμα του προέδρου κ. Τσακίρη. Πράγματι αυτή η χρονιά μας έδειξε πολλά πράγματα. Είδαμε ότι ο δήθεν εξαφανισμένος κόσμος της ομάδας θέλει μια απλή παρακίνηση και κάποιες καλές και σοβαρές κινήσεις οργάνωσης για να επιστρέψει στο γήπεδο. Είδαμε, ακόμη και σε μικρογραφία μερικών αγωνιστικών, πως είναι να κάνεις πρωταθλητισμό. Είδαμε πως μπορούν να δημιουργηθούν όμορφες παρέες Πανιώνιων που να βλέπουν την Κυριακή τους όχι ως μια ευκαιρία εκτόνωσης αλλά ως γιορτή. Το κακό όμως που είδαμε είναι ότι με τον τρόπο που λειτουργούν κάποια πράγματα στον Πανιώνιο θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να πείθουμε σημαντικούς παίκτες να μη μας θεωρούν σκαλοπάτι στην καριέρα τους. Και είναι λογικό. Η ποδοσφαιρική καριέρα του κάθε παίκτη είναι σχετικά μικρή. Επιπλέον τα καλά συμβόλαια που μπορεί να υπογράψει ένας καλός παίκτης είναι στην καλύτερη περίπτωση ένα ή δύο. Τι μπορεί λοιπόν να προσφέρει ο βαλτωμένος αγωνιστικά Πανιώνιος σε έναν νέο και ταλαντούχο παίκτη πέρα από το ξεπέταγμα; Σε τι να ελπίσει ο παίκτης που παραμένει με στόχο την αγωνιστική ανάκαμψη, τη διεκδίκηση τίτλων και την έξοδο στην Ευρώπη και κλείνει τη χρονιά μερικά βήματα πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού;

Από εδώ λοιπόν ξεκινάει η δουλειά του κου Κιντή ή οποιουδήποτε άλλου αναλάβει τις τύχες τις ομάδας από εδώ και στο εξής. Το πρώτο ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση της ομάδας σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Να θεωρείται αποτυχία ή μη έξοδος στην Ευρώπη.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Μα αυτό που κάναμε πάντα. Να στηρίζουμε την ομάδα με κάθε τρόπο και πλέον με τον πιο εμφαντικό. Με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Πολλοί θα περιμένουν τις κινήσεις της νέας διοίκησης του κου Κιντή και τις εξελίξεις σε οργανωτικά και μεταγραφικά θέματα. Λογικό. Προσωπικά δεν θα περιμένω. Θα αγοράσω άμεσα το νέο μου διαρκείας για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι φέτος και για πρώτη φορά στα χρονικά η διοίκηση της ομάδας θέλησε να ακούσει και να δώσει λόγο και στους κατόχους διαρκείας και σε όσους προσπαθούν να τη βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Εκτιμώ απεριόριστα την πρόσκληση των κατόχων διαρκείας στην Γ.Σ όσο και τον κύκλο επαφών με τον κο Κιντή. Ανεξάρτητα από τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συναντήσεις αυτές, υποδήλωσαν την καλή διάθεση της διοίκησης απέναντι στον κόσμο του Πανιωνίου. Και αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Με μπούσουλα λοιπόν τη φετινή χρονιά, μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα για την επόμενη. Μπορούμε να μεγαλώσουμε την αγωνία όλων μας για την πρώτη προπόνηση ή ακόμη καλύτερα για τον πρώτο αγώνα της ομάδας. Ναι, ο καιρός θα είναι μακρύς αλλά νομίζω ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε για να καμαρώσουμε και πάλι μια ομάδα υψηλού επιπέδου.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας, εκ μέρους των τεχνικών, των στελεχών, των δημοσιογράφων και του λοιπού προσωπικού του brfunatic, χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.