Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1


Περίεργο αλλά ενδιαφέρον παιχνίδι. Το σημερινό ήταν το παιχνίδι των αντιφάσεων. Ενώ η ομάδα παρουσίασε συνολικά καλή αμυντική παρουσία, εντούτοις δέχθηκε δύο γκολ από παιδαριώδη λάθη της άμυνάς της. Η ομάδα έπασχε ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι. Αφού αξιωθήκαμε να δούμε γκολ του Σαλπιγγίδη με κεφαλιά, τα έχουμε δει όλα!!!
Ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Πανιώνιο. Η καλή ομάδα όμως ξέρει να αξιοποιεί και την μισή ευκαιρία. Και ο Π.Α.Ο το έκανε.
Παρ’ όλη την ήττα μένω ικανοποιημένος απ’ όλη την ομάδα εκτός από τον Ρεκόμπα (οι μεγάλοι παίκτες κρίνονται πάντα με λιγότερη επιείκεια).
Για άλλη μια βδομάδα ο Κρέσιτς ήταν εξαιρετικός (το αξίζει το νέο συμβόλαιο – δεν περίμενα ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό), μου άρεσε πολύ ο Λάτκα (αν και ευθύνεται για το γκολ – νομίζω ότι συνεργάζεται καλύτερα με τον Λάγκαμπ), ο Λουρέντζο έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του αν και αγωνίσθηκε λίγο (μας έχει λείψει πάρα πολύ) ενώ ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στον Κοντοέ. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ταλέντο στο οποίο δεν έχουμε αναφερθεί όσο πρέπει. Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η απουσία του Γιάννη Μανιάτη. Αυτά να τα ακούν όσοι τον βρίζουν.
Αυτό το παιχνίδι ήθελα να το κερδίσουμε. Όχι για μένα αλλά για τον φουκαριάρη τον Θοδωρή, τον Κώστάκη, τον Γιώργο και τον ίδιο μου τον πατέρα μου που επιμένουν να είναι Παναθηναϊκοί υποστηρίζοντας μια ομάδα που έχει σαν σήμα της το φαγητό των αιγοπροβάτων (κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της). Δεν πειράζει. Του χρόνου.

Υ.Γ

Ο επόπτης ας περάσει από το ταμείο…

64 σχόλια:

re-la-re είπε...

Εγω θα διαφωνήσω για τον Λάτκα. Απέτυχε να μαρκάρει τον Πετρόπουλο στον αέρα και μέσα στην περιοχή και έξω. Και τελικά από αυτό χάσαμε το παιγνίδι. Πόσες κεφαλιές κάνανε μονάχοι τους μέσα στη μικρή περιοχή; Πόσες αποό αυτές θα τις έπιανε ο Κρεσιτς η θα πηγαίνανε έξω; Δεν μπορούμε να το λέμε αυτό καλή αμυντική λειτουργία.

Από τον πρώτο γύρο ψάχναμε κάποιον που θα μας βοηθούσε στον αέρα καθώς η ομάδα υστερούσε τρομερά. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε και σήμερα.

br fun_atic είπε...

Καταλαβαίνω τι λες. Γιά το ψηλό παιχνίδι το γράφω κι εγώ. Δεν νομίζω όμως ότι ηταν από τα παιχνίδια που μπορείς να πεις ότι δεν δούλευε η άμυνα.

re-la-re είπε...

Τι να το κάνω όταν βγαίνουν 5-6 κεφαλιές αμαρκάριστες στη γραμμή της μικρής περιοχής;

Ήταν ένα πρόβλημα που είχαμε και στον πρώτο γύρο και δεν βλέπω να βελτιώνεται. Στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ έκανε πάρτυ στον αέρα, ο ΠΑΟ με παίκτη λιγότερο βγάζει γκόλ και κερδίζει. Τι να το κάνω αν τα μπακ κάνουν τη δουλεια τους. Κάπιοιες σέντρες θα περάσουν. Και να πεις ότι ο Πετρόπουλος είναι ο μεγάλος σεντερ φορ, δεν είναι.

Αντίθετα μπροστά μπορεί ο Λουρέντσο να μας βοηθήσει να λύσουμε το πρόβλημα.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Κ άντε,ξεκινάς έτσι στημένος κ σου βγαίνει κίολας εως το 65...
Δεν το καρφώνει κ ο Φάμπια να τους ξεράνει...
Πετάνε κ τα παιδιά το δυναμιτάκι,φωνάζουνε κ λίγο μες το κρύο,(καμία σχέση με τις δικές μας ομορφίες κ ψυχισμούς...)
1-0...
ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΕΚΕΙ.Κάνε την κίνηση.Οχι στο 81,π έχεις φάει κ το 2-0.
Φιλικά...

Που θα πάει...Το μήνυμα ήταν κόντρα σε όλους...
Αργεί η Τρίπολη?

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Μου λέει ένας βάζελος

-Ο Μάκος δεν είναι το 14?
-ναι
-αυτός τρέχει πιο πολυ απο όλους
-ναι
-αυτον δεν πλακώσατε τις προάλλες?
-για αυτό τον πλακώσαμε ρε μ@λ@κ@

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

O ΠΑΟ μπορεί να μην έκανε κλασσικές ευκαιρίες αλλά είχε πολλές προσπάθειες. Μην βλέπουμε μόνο λοιπόν τις προσπάθειες που πήρε ο Νικολόπουλος. Ο Λάτκα μπορεί να φταίει για το ένα γκολ αλλά νομίζω είναι υπερβολή να λέμε ότι έχασε κατά κράτος από τον Πετρόπουλο και να του ρίχνουμε όλο το βάρος της ήττας. Πολύ ορθότερο θα ήταν να λέγαμε ότι παίξαμε πιο παθητικά απ' όσο έπρεπε ως το 66 που μπήκε το πρώτο γκολ και με μεγάλη δυσκολία κρατούσαμεμε τη μπάλλα στο κέντρο ώστε να μην επιτρέπουμε τις εύκολες επιθέσεις του ΠΑΟ. Η καλή αμυντική λειτουργία δεν εξασφαλίζεται μόνο απ' αυτή καθ' εαυτή την άμυνα αλλά και από τη δυνατότητα κάλυψης της από τα χαφ, που δυστυχώς αδυνατεί με την παρουσία Ρεκόμπα (σημειώνω ότι ο Ρεκόμπα εμφανίζεται εμφανώς σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι στα πρώτα ματς που είχε δώσει στον Α γύρο). Δεν καταλαβαίνω αφού θέλαμε να πάιξουμε ένα τέτοιο παθητικό ρόλο γιατί έπρεπε να είναι στην ενδεκάδα ο Ρεκόμπα και όχι κάποιος που μπορεί να τρέξει και να μαρκάρει. Πιθανόν τοποθετήθηκε με την ελπίδα της καλής μπαλλιάς προς Λόλο σε κόντρα επίθεση. Ο προπονητής όμως δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μπορεί και που;
Συμφωνώ για τη θετική μικρή παρουσία Λουρέντσο (επιτέλους είδαμε ότι υπάρχει και αν μπορεί έστω το 80% του παλιού Λουρέντσο θα βοηθήσει πολύ).

zamis είπε...

Φευγει απο Ελλαδα για προσωπικους λογους ο Λανγκαμπ,γραφει το sportdog.
Η τρικυμια στο κεντρο αμυνας υπαρχει απο τοτε που εφυγε ο Πλετς(πριν αρχισει κι αυτος τα τσαμικα..)και βεβαια συνεχιζεται.
Στο πρωτο ημιχρονο θα μπορουσαμε να χανουμε 2-0 απο αλλες δυο καρμπον φασεις,γενικα βλεπουμε το ιδιο εργο συνεχεια.
Απο κει και περα,νομιζω οτι ο Μαιστοροβιτς δεν πρεπει να ξαναπαιξει στα χαφ(ειδικα αν οντως φευγει ο Λανγκαμπ)αλλα ουτε και δεξι μπακ οταν λειπει ο Μανιατης(πολυ καλος ο Κοντοες,δεν ξερω κατα ποσο κανει ομως για κεντρο αμυνας).
Ο Λακτα με τα συν και τα πλην του οπως και στα προηγουμενα ματς,δε νομιζω οτι πρεπει να πεσει εξ'ολοκληρου η ευθυνη πανω του,μενει να αποδειχθει στο μελλον αν μπορει να γινει ηγετης πισω και να κατευθυνει ολη την αμυνα.
Στα θετικα η διαθεση που εδειξε ολη η ομαδα,γενικα η εμφανιση μας αφησε μια αισιοδοξια και οχι την απελπισια των προσφατων παιχνιδιων.

Pav είπε...

Έτσι σε θέλω Zamis, αισιόδοξο.
Θα πάμε καλά. Όλα διορθώνονται.
Όλοι μέσα με ντο Μπάοκ!

br fun_atic είπε...

Ξεχνάμε ότι ο Λάτκα έχει παίξει ελάχιστα παιχνίδια, σχεδόν δεν ξέρει τους συμπαίκτες του, μπορεί να μην έχει μάθει ούτε καν τις 5-10 λέξεις που χρειάζονται για να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους και όμως στέκεται σε καλό επίπεδο. Τον Σεπτέμβριο θα δούμε έναν 100% καλύτερο παίκτη. Είμαι σίγουρος. Η άμυνα δεν φτιάχνεται σε δύο και τρία παιχνίδια. Θέλω να πιστεύω όμως ότι με την παρουσία των Μανιάτη, Κοντοέ, Λάτκα και του καλού Κρέσιτς ή Μπέλιτς, είμαστε κοντά στο να λύσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα. Μπορεί να σας φανεί υπερβολή αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έχουμε ίσως το καλύτερο κέντρο του πρωταθλήματος ή έστω ένα από τα τρία καλύτερα. Αρκεί να αποφασίσουμε τον ρόλο του Ρεκόμπα στην ομάδα. Δύσκολο θέμα που δεν το έλυσε κανείς μέχρι σήμερα. Αν ο ρόλος του Ρεκόμπα στην ομάδα είναι καθαρά δημιουργικός και ελεύθερος τότε χρειαζόμαστε δύο σπουδαίες μεταγραφές επιθετικών. Αν δεν τις κάνουμε, τότε η παρουσία του είναι τουλάχιστον πολυτέλεια.

Πως γίνεται υπολογίσιμη ομάδα ο Πανιώνιος: 1. Φέρνουμε έναν προπονητή αξιώσεων, κρατάμε Μάκο, Μανιάτη και Κρέσιτς, αγοράζουμε δύο πολύ καλούς επιθετικούς (καλούς δεν σημαίνει υποχρεωτικά ακριβούς, αρκεί να έχουν έφεση στο γκολ), διώχνουμε τον Μαϊστόροβιτς και αγοράζουμε άλλον έναν κεντρικό αμυντικό. Δεν νομίζω ότι για όλα αυτά χρειάζονται τα δάνεια της Αγγλίας. Αρκεί ο Τσακίρης να έχει τη θέληση και να δαπανήσει το 1/5 των χρημάτων που του αποδίδουν ότι δαπανά. Ξεχνάμε το θέμα του γηπέδου για τουλάχιστον δύο χρόνια, ρίχνουμε τις τιμές των διαρκείας για να προσελκύσουμε κόσμο και όταν η ομάδα επιστρέψει στις αγωνιστικές επιτυχίες και ο κόσμος στο γήπεδο, ανοίγουμε θέματα γηπέδων και μένουμε ικανοποιημένοι όλοι.

Costix είπε...

Και μενα μου αφησε καλη αισθηση η ομαδα, ειδικα στο β' ημιχρονο.

Κριμμα αν φευγει ο Λανγκαμπ, εμοιαζε οτι με τον Λατκα θ αποτελουσαν καλο διδυμο.

Και για να λεμε του στραβου το δικιο, η μπαλια του Ρεκομπα στο γκολ του Λολο ηταν ΟΛΑ τα λεφτα
(και μερικες ακομη καθετες μπαλιες του στον αξονα). Μετα τα παιγνιδια με Αρη στη Νεα Σμυρνη και Εργοτελη στην Κρητη, πιστευω οτι αυτο ηταν το κελυτερο του παιγνιδι, κυριως βεβαια στο δευτερο ημιχρονο.

Τραυματιστηκε και ο Νικολαου με διαστρεμα.

Για να δουμε με τον ΜΠΑΟΚ.

br fun_atic είπε...

Αυτή τη στιγμή ο Ρεκόμπα είναι σαν να μένεις στην Κυψέλη και αποφασίσεις να αγοράσεις Φεράρι. Δεν μπορείς ούτε να την οδηγήσεις, ούτε να την παρκάρεις.

Έχει αποδειχθεί ότι από τον Ρεκόμπα δεν μπορούμε να περιμένουμε το πολλά γκολ. Δεν μπορεί να παίξει σέντερ φορ. Τι να κάνουμε.

Μπορούμε όμως να τον χρησιμοποιούμε για τα στημένα και για τις μαγικές του εμπνεύσεις. Αυτό χωρίς επιθετικούς και χωρίς παίκτες που να καλύπτουν τα κενά που αφήνει ο παίκτης αυτός απλά δεν γίνεται. Είναι αυτό που έλεγε ο Λίνεν.

Εμένα προσωπικά δεν με χάλαγε να το έπαιζε ακόμη και παίκτης - μάνατζερ και να μας έφερνε δύο αποδεδειγμένα καλούς Ουρουγουανούς επιθετικούς. Με απασχολεί ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως έχουν τα πράγματα η παρουσία του στην ομάδα μοιάζει περιττή. Ίσως να είναι καλύτερο να τελειώσει αυτή η χρονιά το συντομότερο δυνατό και από την επόμενη κι όλας ημέρα να στρωθούμε σε σκληρή δουλειά, χωρίς να κάνουμε αυτή τη φορά τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

re-la-re είπε...

Βλέποντας τον Λουρέντσο χτες σε ένα ματς κόντρα σε μια ομάδα που έχει ξοδεψει ένα κάρο λεφτά πίστεψα ότι (ξανα)βρήκαμε το αριστερό άκρο στο 4-2-3-1. Αν κρατήσουμε τον Εστογιαννωφ για δεξί άκρο και Ρεκόμπα για πίσω απο τον επιθετικό νομίζω ότι μας λείπει ένας καλός και ψηλός επιθετικός. Στα τελευταία λεπτά ο Ρεκόμπα παρά την κούραση του συνεργάστηκε καλά με τον Λουρέντσο.

Ψηλός επιθετικός γιατί θα πρέπει στις στημένες φάσεις να γυρίζει και να βοηθάει στην άμυνα μαρκάροντας τα σεντερ μπακ του αντιπάλου.

Κρατώντας Μάκο (απαραίτητο) και Κουμ στον άξονα πίσω απο Ρεκόμπα, χτίζουμε μια πολύ καλή ομάδα. Απαραίτητη η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά έχουμε Κοντοέ και ελπίζω να μείνει ο Μανιάτης,αριστερά Τζαβέλα και Κουτσόπουλο και τερματοφύλακα Κρέσιτς.

Συνεπώς ξαναγυρίζουμε σε αυτά που ψάχναμε το Γενάρη. Ενα καλό σεντερ μπακ να βοηθήσει το Λάτκα και ένα καλό σέντερ φορ. Τα άλλα τα έχουμε.

Τώρα το θέμα προπονητή. Πρέπει πριν καταλήξουμε να αναρωτηθούμε τι δουλειά θέλουμε να μας κάνει. Θέλουμε να προωθήσει παίκτες τους οποίους κάποια στιγμή θα πουλάμε; Θέλουμε να χτίσουμε κορμό ομάδας με βάση έλληνες παίκτες; Θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα; Η ύπαρξη Ρεκόμπα και Εστογιάννωφ μάλλον οδηγεί στο τελευταίο.

Κόσμος: Θα πρέπει με ειλικρίνεια το καλοκαίρι να πούμε στον κόσμο μας τι ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε και τι ζητάμε από τον κόσμο. Χωρίς υπερβολές και χωρίς παραμυθάκια.

Το γήπεδο είναι μια μεγάλη ιστορία. Όμως συμφωνώ ότι πρέπει πρώτα να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας.

Η ομάδα στο Β ημίχρονο χτες έδειξε καλά στοιχεία. Το μάτς με τον ΠΑΟΚ είναι κομβικό, όχι βαθμολογικά αλλά ψυχολογικά. Αν το πάρουμε ξαναμπαίνουμε σε διαδικασία συσπείρωσης.

br fun_atic είπε...

όποιος ονειρεύεται γήπεδο πρέπει να εξασφαλίσει πρώτα την σταθερή παρουσία του κόσμου και τα άμεσα αποτελέσματα. Ο Πανιώνιος με κάποιες προσθήκες μπορεί άνετα να χτυπήσει Chl. Αρκεί να γίνουν οι σωστές ενέργειες και να πέσουν και κάποια χρήματα. Αυτό οδηγεί στο γήπεδο. Όποιος ψάχνει λοιπόν την μεγάλη μπάζα πρέπει απλά να τα χώσει…

zamis είπε...

Θελουμε για προπονητη εναν ανθρωπο με κουλτουρα πανω απ'ολα και με απολυτη εξουσια σε ολα τα αγωνιστικα θεματα.
Η σωστη η μη επιλογη του θα καθορισει σε τεραστιο βαθμο την ηρεμια και την πορεια μας.
Για μενα ο Σταμ-αν το επιθυμει κι ο ιδιος-πρεπει να μεινει ως δευτερος.
Οπως κι αν γινει,σαφως πρεπει να αποφευχθουν επιλογες ανευ οραματος και βαρυτητας τυπου Λεμονη.

Steve είπε...

Συγγνώμη που θα φέρω πάλι το θέμα "σφυρίχτρα" αλλά λόγω απόστασης τα ματς τα βλέπω αυτή την περίοδο σε DVD 3-4 μέρες αργότερα και δεν έχω προσωπική άποψη για το πως παίζουμε. Βλέπω όμως τα γκολ σε διάφορα sites κι έχω μια απορία για το 1ο γκολ που φάγαμε χθες. Στην αρχή της φάσης ο Σαλ είναι πίσω από την άμυνα σε θέση offside. H μπάλα πάει αριστερά και όταν γίνεται η σέντρα τον καλύπτουν οι αμυντικοί και βάζει κανονικά το γκολ. Δεν θα έπρεπε όμως να σφυριχτεί offside? . Δείτε περίπου στο 14ο δευτερόλεπτο του παρακάτω βίντεο τη λήψη που γίνεται από τα πλάγια. (Τι ψάχνω κι εγώ τώρα ε?)

http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=20945

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Θα μου επιτρέψεις Steve να συμφωνήσω μαζί σου. Στο κανάλι που είδα αναλυτικά τη φάση όντως στο σουτ που γίνεται από τον Ιβανσίτς και η μπάλα μετά πό κόντρα καταλήγει στον Βαζίνιακ (ο οποίος έκανε τη σέντρα στον σαλπιγγίδη), ο σαλπιγγίδης είναι οφ σάιντ. Αλλά σωστά γράφεις τι ψάχνουμε; Εδω ο Μαϊστόροβιτς είναι δυο μέτρα πίσω, καλλυμένος...

Υ.Γ. Ασχετο για να γελάσουμε λίγο ρίξτε μια ματιά εδώ.....

http://bluerednews.blogspot.com/2009/02/blog-post_22.html

Μάκης

br fun_atic είπε...

@κυανέρυθρα νέα

Εκτιμώ το σχόλιό σου. Ίσως γιατί είναι η πρώτη φορά που συμμετέχεις ενεργά στον διάλογό μας, χωρίς διάθεση και καβγά. Υπό αυτή την προϋπόθεση είσαι πάντα ευπρόσδεκτος.
Σχετικά με το κείμενο της γάτας. Θα γελάσω μόνο όταν ο Τσακίρης δέσει γερά στον Πανιώνιο όλα μας τα μεγάλα αστέρια.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητέ BR FUN_@IC δεν έχω καμία διάθεση για καυγά με Πανιώνιους. Το αντίθετο μάλιστα.

Ομως γράφτηκαν κάποια πράγματα για μένα που δεν τ' αξίζω θέλω να πιστευω... και γι' αυτό εκνευρίστικα. Λάθος μου. Το παραδέχομαι...

Βλέπεις μαζί με άλλους Πανιώνιους δημοσιογράφους κάνουμε μια προσπάθεια (για τον Πανιώνιο Κόσμο μιλαω...) η οποία σίγουρα χωράει βελτίωση. Εχω πει πολλές φορές ότι η εφημερίδα δέχεται την κριτική όλων των πανιώνιων, όπως δέχεται να δημοσιεύσει τις απόψεις τους... Τέλος πάντων.

Οσο για το θέμα με τα αστέρια ξέρεις πολύ καλά ότι αν ήταν στο χέρι του Τσακίρη θα τα κράταγε. Ετσι πιστεύω.

Αλλά οι παίκτες έχουν συμβόλαια και δεν εξαρτάται μόνο από τη πλευρά του Πανιωνίου η παραμονή τους....

Μάκης

Griniaris είπε...

Το καλύτερο απο όλα για μένα είναι οτι επιτέλους μετά από αρκετό καιρό μιλάμε περισσότερο για τα θετικά στοιχεία του αγώνα.
Δυστυχώς όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες πρέπει να υπερβαίνεις κιάλλα εμπόδια εκτός απο τα αγωνιστικά.Απορία,η φάση του Ρεκόμπα στην περιοχή του παο αν ήταν αντίθετα θα πέρναγε απαρατήρητη;
Ο Ρεκόμπα χθες εξυπηρέτησε ακριβώς την τακτική του Σταμ.Κόβουμε στην άμυνα και ψάχνουμε με μεγάλες μπαλιές το Λολο.Αυτός για μένα είναι και ο ρόλος του και θα συμφωνήσω με τον brf για τους επιθετικούς.
Όσον αφορά στο τι χρειαζόμαστε το καλοκαίρι;Τον αρχικό ενθουσιασμό του προέδρου με την πείρα που έχει τώρα.Όλα τα άλλα μετά είναι εύκολα.
Φίλε Μάκη όντως δεν μπορείς να κρατήσεις κανέναν με το ζόρι.Δεν μετράνε όμως μόνο τα νούμερα στα συμβόλαια πάντα.Δείξε στον παίκτη αν και πόσο τον θέλεις,τι προοπτικές έχει και άσε εκείνον να πάρει το βάρος της απόφασης.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Συμφωνώ απολύτως Γκρινιάρη. Φτιάξε τις προϋποθέσεις (αγωνιστικές...) για να θέλουν οι νεώτεροι να μείνουν στον πανιώνιο.

Δες τι έγινε με τον Παπαδόπυλο του Ηρακλή. Παικτάρα μεγάλη. Πήγε στον γάβρο και έχει εξαφανιστεί. Είναι ένα καλό παράδειγμα.

Το θετικό με τον Τσακίρη είναι ότι εχει χρήματα (παρ' ότι τη μεγάλη ζημιά που εχει πάθει λόγω της κρίσης, όπως όλες οι ναυτιλικαές εταιρίες...) και θέλει να τα διαθέσει...

Επίσης συμφωνω για Ρεκόμπα... Αν βελτιώσει και λίγο (όσο μπορεί αυτή την εποχή...) τη φυσική του κατάσταση...

Μάκης

Griniaris είπε...

Μακάρι να θέλει...
Παραδείγματα μπορούμε να αναφέρουμε πολλά.Αρκεί μόνο να δει κανείς την πορεία του Σπυρόπουλου.

br fun_atic είπε...

Για την οικονομική κατάσταση του Τσακιρη ας απαντήσει ο ειδικός μας. CostasT αναλαμβάνεις την ανάλυση.

Griniaris είπε...

Σήμερα Κυριακή είπα να φτιάξω τη συνταγή του zamis,κατσικάκι με τσικουδιά.Ξεκινάω πίνοντας δύο ποτηράκια τσικουδιά και βάζοντας το κατσικάκι στο φούρνο.Από το πρωί έχω πιεί πέντε λίτρα τσικουδιά αλλά όσο κι αν σπρώχνω το κατσικάκι δεν θέλει να μπει στο φούρνο.
Μήπως είχες ξεχάσει κάποιο υλικό βρε zamis;

br fun_atic είπε...

Ναι. Έχεις ξεχάσει να σφάξεις το κατσικάκι. Ακόμη κι έτσι γίνεται η συνταγή, αρκεί να αγοράσεις ένα λουράκι

Griniaris είπε...

Ισως φταίει που ήθελα να κάνω τη συνταγή λίγο πιο πικάντικη.Ήπια πέντε ποτηράκια στην αρχή.

re-la-re είπε...

Κύριε Διόγο, κανένας δεν έχει διάθεση για καυγά. Απλά φανταστείτε έναν οπαδό που επι ένα μήνα γίνεται χαμός στην ομάδα του και παίρνει την εφημερίδα και εκεί βλέπει
δυο ανακοινώσεις που υπήρχαν βδομάδες στο δίκτυο και μια εκδήλωση που είχε γίνει πάλι πριν μέρες. Και τελικά δεν μαθαίνει τίποτα. Η αγωνία αυτού του φιλάθλου για το τί συμβαίνει στην ομάδα μένει αναπάντητη. Ταυτόχρονα βλέπει μια γενική απίστευτη αλλαγή στάσης απέναντι σε έναν προηγούμενο προπονητή. Ενώ πριν του λέγανε ότι μέχρι και δήμαρχο Νεας Σμύρνης τον κατεβάζουνε ξαφνικά αρχίζουν να του σούρνουν τα μύρια όσα. Τότε ο φίλαθλος παίρνει ανάποδες. Θεωρεί ότι τον κοροιδεύουν (δεν θα είναι και η πρώτη φορά άλλωστε).

Αυτό που ζητάω εγώ κύριε Διόγο και σας το έχω πει πολλές φορές είναι ενημέρωση. Δεν έχω προσωπικά με κανένα αλλα θέλω ενημέρωση, αυτό δεν το διαπραγματεύομαι με κανένα.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Προσωπική μου άποψη για τη φάση του γκολ του Σαλπιγγίδη είναι ότι εφόσον η μπάλλα πάει αριστερά όταν δεν καλύπτεται ο Σαλπιγγίδης, ο βοηθός και ο διαιτητής μπορούν να θεωρήσουν ότι δεν επηρεάζει τη φάση ο παίκτης που βρίσκεται ακάλυπτος στη μέση της μεγάλης περιοχής.
Στο ακυρωθέν γκολ του Γουνδουλάκη βέβαια, "κοιμήθηκε" ο άλλος βοηθός και έχασε τη φάση. Τώρα πως σε αυτό το πρωτάθλημα, τα "ανθρώπινα" λάθη είναι όλα σχεδόν εις βάρος μας, αυτό είναι θέμα ανάλυσης που πρέπει να εξεταστεί άραγε από τους οφθαλμίατρους των διαιτητών (μάλλον επηρεάζονται απο το κυανέρυθρο χρώμα) ή θα πρέπει κάποια στιγμή ν' ακολουθήσουμε την τακτική άλλων που αδικούμενοι βγάζουν ανακοινώσεις από το ημίχρονο; Να υποθέσουμε ότι είμαστε και άτυχοι που παίξαμε με ΠΑΟ την επαύριο της "ψυχομανικής" κάθαρσης για την ο΄ποία εκόπτοντο οι Πράσινοι (αλλά και οι υπόλοιποι "Βενετοι" του ΠΟΚ)?
Για το σχόλιο μου για Ρεκόμπα και τακτική, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν αμφισβητώ τη λογική της τακτικής με Ρεκόμπα για μπαλλιές διαβήτη στην αστραπή - Λόλο, απλά απόντος και Κουμουρτζί στο συγκεκριμένο ματς και με Νικολάου όχι στα φόρτε του ως την αναγκαστική αλλαγή του, η έλλειψη φυσικής κατάστασης του Ρεκόμπα αποδυνάμωνε περαιτέρω την ανασταλτική δυναμική του κέντρου μας, σ' ένα ματς που είχαμε κεντρικό στόχο να κρατήσουμε την εστία μας ανέπαφη.
Για τις πιθανολογούμενες μεταγραφές, ίσως δεν υπάρχει η δυνατότητα να κρατήσουμε άπαντες για διάφορους λόγους. Πχ αν κάποιος θεωρεί ότι ασφυκτιά στην ομάδα από πλευράς στόχων, αντικειμενικά δεν μπορείς να τον κρατήσεις μόνο με οικονομικές αυξήσεις και καλές προσφορές. Το θέμα είναι να εποφεληθούμε από τις όποιες μετακινήσεις και να κρατήσουμε αυτούς που αν τα βρούν οικονομικά είναι διατεθειμένοι να μείνουν και να αποδώσουν. Και προ πάντων να μην επαναλάβουμε το φετινό λάθος με τους πολλούς μη χρήσιμους παίκτες και τα κτυπητά κενά σε καίριες θέσεις του ρόστερ.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητέ pgss1890 μια εβδομαδιαία συλλογικήν (και όχι οπαδική) εφημερίδα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες.

Προσπαθουμε να βάλουμε στην εφημερίδα όλη τη δραστηριότητα του συλλόγου, που δεν την εχει από τις υπόλοιπες αθλητικες εφημερίδες. Απ΄ όλα τα τμήματα. Οχι μόνο το ποδόσφαιρο.

Νομίζω ότι μας αδικείς γράφοντας: "βλέπει δυο ανακοινώσεις που υπήρχαν βδομάδες στο δίκτυο και μια εκδήλωση που είχε γίνει πάλι πριν μέρες". εχουμε ύλη που ενδιαφέρει και ενηεμρώνει τους Πανιώνιους. Μην αρχίσω να λεω.

Πορφανώς εννοείς περισσότερη ενημερωση για τα ποδοσφαιρικά. οσο και αν σου ακουστείς περίεργο δεν εχουμε ιδιαίτερη μεταχείριση από την ΠΑΕ. Στο λόγο της τιμής μου. Ενα αποκλειστικό μας εδωσαν (του Σαμπόριο..) και δεν έγινε...
Χι, χι, χι.
Προσπαθούμε όμως να βελτιωνόμαστε. Κάθε βοήθεια δεκτή. το εχω γράψφει από το πρώτο φύλλο.

Τώρα για τον Λίνεν. Θέλω να ανοίξω τέτοια συζήτηση. να ξέρεις ότι είχα και εχω εξαιρετικες σχεσεις μαζί του. Ομως η κριτική που του εχω ασκήσει (υπάρχουν στο μπλοκ μου τα κείμενα...) ήταν μπροστά του και δεν είναι κάτι τωρινό.

Θεωρώ ότι εχει κάνει μεγάλα λάθη το περασνμένο καλοκαίρι. Φυσικά δεν ευθύνεται μόνο αυτός. Ο Τσακίρης έχει επίσης μεγάλες ευθύνες. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να τελειώσει η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον Μάιο να δούμε τι θα κάνουμε για την επόμενη σεζόν...

Πιστεύω ότι τόσα χρόνια. με το μπλογκ μου αρχικά και τηνε φημερίδα στη συνε΄χεια προσπαθώ να ενημερώνω τους Πανιώνιους. Λάθη, ασυνέχειες θα υπάτρχουν αλλά μακριά απο εμένα προσπάθεια να ωραιοποιήσουμε ή να κοροϊδέψουμε τους Πανιώνιους. δεν το ανέχομαι σαν άν θρωπος κάτι τέτοιο. και επειδή παρακολουθείς και το μπλογκ μου πιστεύω ότι το εχεις καταλάβει..

Μάκης

Υ.Γ. Είδες ότι ο Μέιτζερμπολ σου απάντησε...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Δεν θέλω να ανοίξω είναι η σωστή φράση

Συγγνώμη

re-la-re είπε...

Κυριε Διόγο

τη συγκεκριμένη περίοδο στο ποδόσφαιρο γινόταν χαμός. Εκεί ήταν το ζουμί. Αυτό ήταν το θέμα που έκαιγε. Σκεφτείτε μια πολιτική εφημερίδα που την επομένη των εκλογών έχει κύριο άρθρο για την κατάσταση των φυλακών (για να είμαστε και επίκαιροι). Πως θα αντιμετωπιστεί;

Αν τώρα η ΠΑΕ δεν σας δίνει ειδήσεις τότε μην νευριάζετε με μας που ζητάμε ενημέρωση αλλά με αυτούς που μας τη στερούν.

zamis είπε...

Griniari

σου στελνω ενα κρι-κρι(σαν τον Εκρα ενα πραμα)

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

μα δεν είχαμε ενημερωση για τα διοικητικά; εχεις διαβασεις όλα τα φύλλα;

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τη λέξη ενημερωση. Μήπως εννοείς κουτσομπολιό;

Τι θέλεις να μάθεις και δεν το γρφουμε; πες μου ένα παράδειγμα;

Ο Απέγητος και ο παυλόπουλος δεν ενημερώσαν για τις μεταγαρφές;

Μάκης

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Δεν πήραμε θέση, ξεκάθαρη, για τον Χούτο;

Griniaris είπε...

Επειδή μπορεί να θέλει πολύ σίτεμα(σαν τον Εκρα ένα πράμα) δε στέλνεις καλύτερα τσικουδιά που τελείωσε;

re-la-re είπε...

Νομίζω καταλαβαινόμαστε. Ας το αφήσουμε καλύτερα προς το παρόν (γιατί και για το Χούτο εγω τα άκουσα) και βλέπουμε στο μέλλον.

Υ.Γ. Το εμπαθέστατος θα το κρατήσω μου αρέσει.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

ΟΚ. Εγώ είμαι πάντα ανοικτός στον καλόπιστο διάλογο. Το εμπαθέστατο βγήκε για το "Ο Κόσμος της Ετερνάλ" για το οποίο επιμένω να λεω ότι αδικεί την εθελοντική προσάθεια τόσων δημοσιογράφων.

Μάκης

Griniaris είπε...

Νομίζω πως είναι καιρός να ξεπεράσουμε τα θέματα Λίνεν-Χούτου ελπίζοντας οτι εκείνοι που έπρεπε διδάχτηκαν όσα έπρεπε.Αλίμονο αν καταστραφεί ο Πανιώνιος από αυτούς τους δύο.
Εύχομαι μια μέρα να δω άρθρο στον Πανιώνιο Κόσμο με υπογραφή "εμπαθέστατος".

re-la-re είπε...

Δεν έχω δει κανένα δημοσιογράφο να διαμαρτύρεται όταν οι συνάδελφοι σας γράφουν "Τα Νέα του Λαμπράκη", "Το Εθνος του Μπόμπολα" , ο "Τύπος της Γιάννας".

Εσεις τα γράφετε μεταξύ σας. Είναι κοινή τακτική.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Αν καταλαβαίνω καλά, το περιεχόμενο αυτής της ατέρμονης αντιπαράθεσης, δεν αφορά αυτή καθ' εαυτή την ενημέρωση και την απλή παράθεση γεγονότων αλλά το σχολιασμό τους και την εμβάθυνσή των αφορμών.
Μάλλον όμως ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε ζητήσει με επιστολή του στη δεύτερη φάση της διοικητικής κρίσης (Λεμονής, Γαλλής, φίλοι Τσακίρη) πως δεν θέλει αναφορές που εμπλέκουν όσους είχε εμπιστευτεί στη διοίκηση της ΠΑΕ και ότι θα θεωρήσει κάθε αναφορά σαν πρόκληση σε βάρος του.
Με αυτό τον τρόπο δέσμευε όσους ασχολούνται με τα της ΠΑΕ να ενημερώνουν με αβρότητα για χάρην προέδρου και ομόνοιας στην ομάδα.

Τώρα αν θέλουμε κάποιον να βγει και να πει ωμά και σταράτα τις όποιες κατηγορίες για ατασθαλείες συγκεκριμένων ατόμων για να τον θεωρήσουμε γνήσιο εκφραστή Πανιώνιας ενημέρωσης, θα πρέπει πιθανόν να συνεκτιμήσουμε, πόσο εύκολο και απλό είναι κάτι τέτοιο να γίνει από τον οποιονδήποτε χωρίς πιθανές νομικές εμπλοκές αλλά και περαιτέρω τρικυμίες μέσα στο σύλλογο (όταν ο ιδιοκτήτης και πρόεδρός του έχει ζητήσει ο ίδιος το αντίθετο).
Όσο αφορά το "δημαρχιλίκι" Λίνεν και την αλλαγή στάσεων κλπ, δυστυχώς τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, δυστυχώς τα πρόσωπα μεγαλουργούν και σφάλλουν, δυστυχώς τα πρόσωπα έχουν προτερήματα και μειονεκτήματα και ανθρώπινες αδυναμίες. Κανείς μας δεν είναι αλάθητος και άγιος, ούτε και ο Λίνεν και στο κάτω-κάτω δεν τον έδιωξε ο Διόγος τον Λίνεν. Αν έχουμε ακόμα απορείες περί Λίνεν -παρά τις άτοπες κατ' εμέ (γι' άλλους λόγους που έχω πει...) παρουσιάσεις του κ. Τσακίρη στους διαφόρους οπαδικούς συνδέσμους, τότε μάλλον εκεί πρέπει να απευθύνονται οι ερωτήσεις και όχι στο Διόγο.
Και κάτι τελευταίο που όμως είναι αυτό που έθειξα και στην αρχή. Άλλο νομίζω το ρεπορτάζ και άλλο η δημοσιογραφική ανάλυση. Θεωρώ (μπορεί και να σφάλλω) ότι ο Πανιώνιος κόσμος κάνει πιο πολύ ρεπορτάζ παρά ανάλυση, ειδάλλως στην παρουσίαση των μεταγραφών από τόν κ. Παυλόπουλο χώραγε πολύ μεγάλη συζήτηση όταν αναφέρθηκε ση λύπη του για τη μη αγορά φορ το Γενάρη. [Ας ελπίσουμε ότι ο Λουις είναι όντως καλά και μπορεί να βγάλει ματς, γιατί αν μπορεί με τον περίεργο τρόπο που παίζει έχει τη δυνατότητα να τρελλαίνει άμυνες και ίσως μας κάνει να ξεχάσουμε τη λύπη του κ. Παυλόπουλου, Θεού θέλοντος και Ντελούρα επιτρέποντος].

re-la-re είπε...

Η ατάκα της χρονιάς από τον Τζιμπούρ σήμερα (από σπορτ-φμ):
"Εκτός από το να παίζω μπάλα πρέπει να δίνω και συμβουλές στα νέα παιδιά"
για ποιο άθλημα δεν λέει, ποδόσφαιρο, κατς;

br fun_atic είπε...

Ίωνα,
αυτό που παρακολουθούμε από το καλοκαίρι είναι μια διαρκής μετάθεση ευθυνών. Ελήφθησαν πολύ σοβαρές αποφάσεις χωρίς καμία αιτιολογία ή ενημέρωση και στο τέλος εμφανίσθηκε ο πρόεδρος να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών, καλύπτοντας όλους εκτός από τον Λίνεν και απαγορεύοντας κάθε αναφορά στα θέματα αυτά.

Θα μπορούσα να το δεχθώ ως στρατηγική για να ηρεμήσει το κλίμα. Όταν όμως κάποιος ηγείται μιας οικογένειας όπως ο Πανιώνιος δεν θα έπρεπε να δείχνει πιο αποφασιστικός και δυναμικός;

Θεωρώ ότι η εικόνα του Τσακίρη τσαλακώθηκε λίγο τον Ιανουάριο. Όταν αναλαμβάνει αποκλειστικά την ευθύνη του συλλόγου είναι λογικό να του καταλογιστεί η ευθύνη για το θέμα του επιθετικού που αποσυντονίζει την ομάδα. Δεν έχει φανεί για μεγάλο διάστημα. Αυτό δημιουργεί σε όλους ανασφάλεια.

Είμαι σίγουρος ότι καταβάλει προσπάθειες. Δεν διαχειρίζεται σωστά όμως την δημόσια εικόνα του. Υπό αυτό το πρίσμα αντιλαμβάνομαι την δυσπιστία πολλών φίλων. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Τσακίρης πρέπει να κάνει μια μεγάλη πρες κόνφερανς (άμεσα, όχι το καλοκαίρι) και να απαντήσει σε όλα τα θέματα. Αν δεν ξεκαθαρίσει τα πάντα είναι λογικό να «τρωγόμαστε».

Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα κάποιος δημοσιογράφος να θέσει στον πρόεδρο τα ερωτήματα: όταν λέγατε ότι χάνατε την εμπιστοσύνη σας στον Λίνεν, τι εννοούσατε; Εμπλέκεται ο Λίνεν σε απάτες εις βάρος του συλλόγου, όπως άφηναν να εννοηθεί ανυπόγραφα κείμενα στον αθλητικό τύπο;

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Νομίζω πως δεν έχει αξία και σημασία να βάλουμε τον πρόεδρο να κάνει κάτι το οποίο δεν ήθελε να κάνει, δηλαδή να εκθέσει δημοσίως τις όποιες εκούσιες ή ακούσιες λανθασμένες κινήσεις των κατα καιρούς διαχειριστών της ποδοσφαιρικής περιουσίας του, αλλά σημαντικό είναι με το τέλος της περιόδου να κάνει μια γενική ενημέρωση των στόχων που βάζει με τις όποιες συνθήκες και προυποθέσεις (πχ με ή χωρίς νέο γήπεδο). Είναι επίσης σημαντικό για όλους μας να νοιώσουμε ότι δεν τέλειωσε η χρονιά και συνεχίζουμε για ότι καλύτερο σε όλους τους αγώνες ως το τέλος. Μπορεί να βρεθούμε και πρακτικά εκτός στόχων αλλά ακόμα και τότε και ακόμα και αν χανουμε πρέπει η εικόνα μας να είναι η εικόνα της ομάδας που θέλουμε να είμαστε. Του ιστορικού Πανιώνιου που θέλει να κάνει την υπέρβαση του, που δεν ήρθε φέτος για διάφορους λόγους αλλά που έχουμε τη δυναμική και τη θέληση να την κάνουμε. Έτσι δεν θα ξεκινήσουμε τη χρονιά με τον κόσμο μακριά και πλήρως απογοητευμένο αλλά πλάι σε μια νέα προσπάθεια. Δείτε μια σχετικά αξιοπρεπής εμφάνιση με ΠΑΟ πως κάπως άλλαξε το κλίμα.

re-la-re είπε...

Όταν λέω ενημέρωση εννοώ διασταυρομένα γεγονότα όχι αναλύσεις. Μυαλό έχουμε τις αναλύσεις τις κάνουμε μόνοι μας.

Δεν προχωράω πιο κάτω γιατί ήδη σήμερα έχω καταχραστεί τη φιλοξενία του οικοσπότη.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Αγαπητέ pgss1890 νομίζω ότι το "Ο Kόσμος της Ετερναλ" το χρησιμοποιείς με απαξιωτικό χαρακτήρα. Κάνω λάθος; Μακάρι...

Μάλιστα χαρακτήρισες στο μπλογκ σου τον Πανιώνιο Κόσμο φυλλάδα. Βέβαια πιστεύω ότι το έγραψες πάνω στον εκνευρισμό σου.

θα επαναλάνω για πολλοστή φορά ότι οι σελίδες του Π.Κ. είναι ανοικτές για όλους όσοι θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους. Για όλους...

Και κλείνω το θέμα αυτό...

Θα προσπαθήσω να συμμετεχω δημιουυργικά και πανιώνια στις συζητήσεις...

Μάκης

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Σόρυ που απάντησα με το πολιτικό μου μπλογκ....

Μάκης

br fun_atic είπε...

η σελίδα μου υπάρχει γιά τον διάλογο. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ θέμα κατάχρησης όταν μιλάμε σε υψηλό επίπεδο.Επειδή ποτέ και κανένας πρόεδρος δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένους στόχους γιά ευνόητους λόγους, ας μας ενημερώσει τουλάχιστον γιά τα παλιά, προκειμένου να βγάλουμε συμπεράσματα.

Costix είπε...

Χαιρομαι που βλεπω ηρεμια και συναινεση. Εξ αλλου δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε, μας ενωνει η αγαπη για την Πανιωναρα μας.

Οι διαφωνιες, εξ αλλου, μεσα σε πολιτισμενα πλαισια, παντα σχεδον οδηγουν στην συνθεση.

Οσο για τον Τσακιρη, σας θυμιζω οτι τον περασμενο Σεπτεμβρη εκλεισε τα 37 και το νεαρο της ηλικιας του τον οδηγει πολλες φορες σε παραρμητικες ενεργειες, κατι που και ο ιδιος κατ' επαναληψη εχει παραδεχτει.

Ομως οντως με τη ληξη της περιοδου, πρεπει να ξεκαθαρισει σε παιχτες και κοσμο την θεση του και να θεσει εφιχτους στοχους και πορεια της ομαδας.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ο στόχος για μένα, ως Πανιώνιο, είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει σαν στόχο να είναι ανταγωνιστική, υπολογίσιμη και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Η έξοδος στην Ευρώπη δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, αλλά αποτέλεσμα της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν λεει τίποτα να δηλώνεις το καλοκαίρι "Πάμε για το ουεφα", αν δεν έχεις τις βάσεις η ομάδα να διεκδικήση στο γήπεδο το ευρωπαΊκό εισιτήριο...

Μάκης

Ανώνυμος είπε...

Aδελφια, πολύ χάρηκα γιά το κλίμα που επικράτησε σε αυτή την κατάθεση σχολίων στο post του οικοδεσπότη. Ειλικρινά!

"Δράττομαι της ευκαιρίας" που έλεγαν και παλιότερα, να ζητήσω μία χάρη από τον Μάκη Διόγο, κάτι που είχα κατά νου από καιρό, ανεξάρτητα από καυγάδες (ή "καυγάδες"): είναι εύκολο στον Πανιώνιο Κόσμο να βρείτε τον Βασίλη Μωραϊτέλλη και να του πάρετε μία συνέντευξη; Είναι ο αγαπημένος παίκτης των παιδικών μου χρόνων! Ήμουν 10 χρονών όταν τον χάζευα στα γήπεδα σε εκείνη την ομαδάρα του '72 και μετά. Δεν ξέρω πολύ καλά γιά το ποδόσφαιρο, αλλά νομίζω πως έπρεπε να είσαι τυφλός γιά μην βλέπεις την κλάση του. Αέρινος, αρχοντικός, αριστεροπόδαρος βασιλιάς του κέντρου! Εκεί κατάλαβα (κι ας ήμουν μικρός) πως κι ο Πελέ να είσαι, αν παίζεις στον Πανιώνιο, εθνική ομάδα δεν βλέπεις! Νομίζω πως ο Μωραϊτέλλης έχει εξέχουσα θέση στους μεγάλους μέσους, Έλληνες και ξένους, που φόρεσαν τα κυναέρυθρα. Δεν ξέρω γιατί δεν έχω ακούσει επί πολλά χρόνια τίποτα γι' αυτόν αλλά νομίζω πως αξίζει να τον μάθουν οι νεώτεροι. Όσοι θυμούνται τον τελικό του '79, ακόμα και μόνο για τη συνεισφορά του σε εκείνο το ματς, θα αξιζε ... Τον έβαλε ο Μάρκοβιτς στο δεύτερο και χάσανε τη μπάλα ...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Κώστα ο Βασίλης Μωραϊτέλης είναι και δικός μου αγαπημένος παίκτης. Οπως όλοι από την ομάδα του '71. Οπως θα έχεις δει προσπαθούμε να κάνουμε συνεντεύξεις απ'ολη την ομάδα του '71. Μια ομάδα που της έκλεψαν κανονικά τον τίτλο.

Ειδικά η συνεντευξη του Βίκτορα Θεοφιλόπουλου μας συγκίνησε πάρα πολύ.

Βέβαιως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε συνέντευξη από τον Μπίλαρο, αλλά έχω μάθει ότι δεν διατηρεί καλές σχέσεις (γιατί άραγε;) με τον πανιώνιο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έρχεται στο γήπεδο...

Πάντως θα προσπαθήσουμε, στο υπόσχομαι...

Μάκης

dimosthenis είπε...

Η ομάδα μου άρεσε μετά το 2-0, όταν ανοίχθηκε και έπαιξε μπάλα. τότε έπαιξε στα ίσια και στρίμωξε το βάζελο. Αφήστε τα άλογα να καλπάσουν! Αποδείχθηκε ότι μπορούμε να παίξουμε ένα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, όχι στο μισό γήπεδο, όπως στο πρώτο ημίχρονο παρά το 0-0. Τα φθηνά γκολ από σεντρίτσες εξακολουθούμε να τα τρώμε, δεν καλύπτουμε χώρους και ο τερματοφύλακας παρά την μεγάλη του ατομική βελτίωση δεν κατευθύνει την άμυνα. Χρειάζεται πολλή δουλειά στον τομέα αυτό από το Γιώτη, δεν υπάρχουν συνεργασίες και αλληλοβοήθειες, δεν απωθούμε τους επιθετικούς των αντιπάλων, συνήθως πηδούν για κεφαλιές μόνοι τους, να θυμηθούμε και το παιχνίδι με Εργοτέλη που δε μας στοίχισε.
Εγώ θα πρωτοτυπήσω, εμένα ο Ρεκόμπα μου άρεσε. Μιλώ πάντα συγκριτικά. Έπαιξε δεύτερο παιχνίδι σε μια εβδομάδα και μέχρι το τέλος μόχθησε κυρίως από τη στιγμή που μπήκε ο Λουρέντσο στον αγώνα και είχε κοντά του ένα δεύτερο γρήγορο παίχτη για να αλλάζει την μπάλα, οπότε απελευθερώθηκε ο Λόλο, φάση του δεύτερου γκολ (αυτού που μας μετρήσανε). Τον είδα πιο ενταγμένο στην ομάδα και λιγότερο απομονωμένο. Εύχομαι να κάνει τα συνεχόμενα παιχνίδια του δέκα και να μας δείξει ένα κομμάτι της ποδοσφαιρικής του ιδιοφυϊας. Και τα δύο γκολ που πετύχαμε ήταν δικές του μπαλιές, με ό,τι αυτό σημαίνει π.χ. κάλυψη από ομαδικά προσπάθεια της αδυναμίας του να μαρκάρει. Να κάνω ευχή στην Παναγία της Τήνου ή στη Μαντόνα του Μοντεβίδεο να μην ξανατραυματισθεί.
Και μια ερώτηση που μου γεννήθηκε. Είχαμε το Λουρέντσο σε τόσο καλή αγωνιστική κατάστααη όσο τον είδαμε και δεν τον χρησιμοποιούσαμε ούτε ως αλλαγή; με τόσο μεγάλη επιθετική δυστοκία; Τέτοιο σουτ μονοκόματο, δυνατό και τεχνικό όπως αυτό που έξυσε το δοκάρι του Γκαλίνοβιτς είχαμε να δούμε από τους υπόλοιπους επιθετικούς πλην Λόλο πάρα πολύ καιρό. Η παρουσία του θεωρώ ότι είναι απαραίτητη, γιατί σύγχρόνως γεμίζει όλη την αριστερή πτέρυγα, αλλά και την περιοχή.
Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση στην αρχική ανάρτηση. Πώς αφού έχουμε ένα μεγάλο ταλέντο τον Κοντοέ, μας έλειψε ο Μανιάτης, αφού ο Κοντοές κάλυπτε τη θέση του. Εκτός αν εννοείς όταν τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή να βάζαμε το Μανιάτη.
Πέρα από την πλάκα και τα δύο γκολ μπήκανε από τη θέση που συνήθως πηδάει το δεξί μπακ και ο πιο έμπειρος Μανιάτης ενδεχομένως να κάλυπτε καλύτερα τη θέση στο δεύτερο γκολ γιατί στο πρώτο ο Κοντοές πήγε να καλύψει τον παίχτη που έκανε τη σέντρα και δημιουργήθηκε το κενό που δεν κάλυψαν τα κεντρικά μας μπακ.
Ευελπιστώ σε καλύτερη συνέχεια με αξιοποίηση όλων των παιχτών μας, που μπορούν να βοηθήσουν.

zamis είπε...

griniari

παω να φερω τσικουδια να κερασουμε την Κυριακη τον ηθικο

zamis είπε...

''Πολλές αλλαγές αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι στον Πανιώνιο. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, έχει αποφασίσει ήδη να προχωρήσει σε αντικατάσταση πολλών προσώπων από το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και τη διοίκηση, αφού θεωρεί πως έχει κλείσει ο κύκλος συγκεκριμένων ατόμων μέσα στην ομάδα.''

sport-fm.gr

για να δουμε..

Griniaris είπε...

Φέρε μπόλικη γιατί τη βλέπω δύσκολη την Κυριακή.

zamis είπε...

που χαθηκατε ολοι σημερα?

Griniaris είπε...

Κάποτε ήταν ο Αναστόπουλος.Ο μοναδικός παίκτης που όταν επέστρεψε αντίπαλος του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη μετά τη μεταγραφή του πανηγύρισε φιλώντας προκλητικά τη φανέλα του Ολυμπιακού.Ούτε ο Μαύρος δεν το είχε κάνει που πέρασε πολύ χειρότερα για να φύγει.
Ήμουν μέσα.Ελπίζω να μην το ξαναζήσω την Κυριακή.

re-la-re είπε...

O Μαύρος δεν πέρασε χειρότερα έκανε χειρότερα. Όμως ο Μαύρος ήταν από παιδάκι σε μας, τον Αναστό τον πήρανε από τη Δάφνη.

Griniaris είπε...

Το "πέρασε" ήταν κάπως ειρωνικό.Προφανώς αφού είχε προτιμήσει να κάτσει έξω σχεδόν ενάμισι χρόνο.

re-la-re είπε...

Ναι γιατί ο μπαμπάκας του που είχε πάει με έξοδα του Πανιωνίου και είχε δει το γιόκα του στη Μαδρίτη στο ματς με την Αθλέτικο, αποφάσισε να ακυρώσει το δελτίο που είχε υπογράψει η μητέρα του Μαύρου στον Πανιώνιο (οι γονείς του Μαύρου ήταν χωρισμένοι) . Και τα δικαστήρια έκριναν ότι ο μπαμπάκας του Θωμά δεν ήξερε ότι ο γιός του έπαιζε στον Πανιώνιο. Πόσες δίκες είχαν γίνει ούτε και θυμάμαι.

Ενα περίεργο πράγμα. Πως η τυφλή δικαιοσύνη ευνοεί πάντα τους ισχυρούς, αυτό δεν το έχω καταλάβει ποτέ.

Griniaris είπε...

Είναι όπως οι διαιτητές τα ¨ανθρώπινα λάθη" τα κάνουν πάντα υπέρ του ΠΟΚ.

zamis είπε...

Οσο κι αν ειναι ετσι οπως τα λετε για Μαυρο και Αναστο,ε,μη συγκρινουμε τη βουρτσα με την..
Ας κανει ο ηθικος οτι θελει,για μενα η σωστη αντιμετωπιση του ειναι η εκκωφαντικη αδιαφορια.

br fun_atic είπε...

Δεν παίζει ο Πανιώνιος με τον Χούτο, αλλά ο Πανιώνιος με τον Π.Α.Ο.Κ. Η μόνη περίπτωση να τον αποδοκιμάσω θα είναι αν πανηγυρίσει τέρμα που τυχόν πετύχει. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί αν παίξει, οι αμυντικοί μας θα τον κάνουν σκόνη. Πιστεύω ότι Μάκος και Μανιάτης θα είναι αφιονισμένοι.
Αν όμως ο Λάμπρος είναι σωστός θα δηλώσει τραυματίας. Έτσι θα δείξει ότι τουλάχιστον σέβεται την ευκαιρία που του δώσαμε.

br fun_atic είπε...

υ.γ

δεν ξερω τι ειχε κανει ο Μαυρος. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε όλες του τις συνεντεύξεις μιλάει με εξαιρετικό σεβασμό γιά τον Πανιώνιο.

re-la-re είπε...

Το προβλημα δεν είναι ο Θωμάς. Παιδάκι 20 χρονών ήταν που του πήραν τα λεφτά τα μυαλά.

Το πρόβλημα ήταν το πως παίρνονταν οι αποφασεις στα δικαστήρια. Λες και δεν ήξερε όλη η Ελλάδα πως ο Θωμάς έπαιζε σε μας.

Και μια που παίρνονται συνεντεύξεις από εκείνη την ομάδα ας πει ο Χαιτας νομίζω τι έγινε όταν οι γάβροι απερριψαν τον Μαύρο και πως ήθελε να τα παρατήσει και ποιοι του άλλαξαν γνώμη.