Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Μεταγραφή πριν κλείσει η αυλαία;


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας goal news o Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε κ. Κωνσταντίνος Τσακίρης, συναντήθηκε στην οικία του με τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό Ματίας Λέκι.


Ο παίκτης είχε απασχολήσει τον Πανιώνιο κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία, μάλλον κατόπιν επιλογής του, καθώς προτιμούσε να αγωνιστεί στην Αγγλία.


Τα περιθώρια όμως στένεψαν ιδιαίτερα για τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό, καθώς, αν και είχε προτάσεις, τις απέρριψε, διότι δεν δέχονταν να υποβληθεί σε δοκιμή ή ιατρικές εξετάσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες καμία Ευρωπαϊκή ομάδα δεν έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον αφού εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερα υψηλό κασέ και βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία από το καλοκαίρι του 2008, όταν και έμεινε ελεύθερος από την Θέλτα.


Κατόπιν αυτών ο Λέκι, ο οποίος έχει μάνατζερ τον Ουρουγουανό γνώριμό μας Πάκο Κασάλ, αυτοπροτάθηκε σε πολλές από τις Ελληνικές ομάδες που μπορούσαν να καλύψουν το κασέ του (Πανιώνιος, Αστέρας, Ιωνικός, Ά.Ε.Κ). Ασφαλώς και δεν υπήρξε συμφωνία διότι ο Λέκι αξιώνει 300.000 ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς και κατόπιν αυτού κλειστό ετήσιο συμβόλαιο με καθαρές απολαβές 1.000.000 ευρώ. Μπροστά του δηλαδή ο Αλβάρο Ρεκόμπα μοιάζει κελεπούρι.


Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την αξία αυτού του παίκτη. Όμως το κασέ του είναι σχεδόν απαγορευτικό, αληθινή πολυτέλεια για ομάδες όπως ο Πανιώνιος. Η αγωνιστική του απραξία είναι μεγάλη και ασφαλώς είναι αδιανόητο να αποκτήσουμε παίκτη χωρίς να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Η μεταγραφή αυτή, εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί, διότι η όποια συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι όταν και λήγει η μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους του καλοκαιριού, έχει προοπτική για την επόμενη σεζόν, καθώς η ομάδα δεν στερείται πλέον ετοιμοπόλεμων αμυντικών, αλλά επιθετικών.


Φαντάζομαι ότι ο κος Τσακίρης θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα προχωρήσει στην καλύτερη κίνηση για τα συμφέροντα της ομάδας.

21 σχόλια:

Griniaris είπε...

Όντως με προοπτική τη νέα χρονιά ίσως αποδειχθεί η απόκτηση του Λέκι καλή κίνηση.Η απορία μου όμως είναι,αν ο πρόεδρος είναι διατεθιμένος να δώσει αυτά τα λεφτά δεν βρέθηκε σε όλη τη μεταγραφική περίοδο επιθετικός που να μας κάνει;

br fun_atic είπε...

Προφανώς και προσπαθεί να κλείσει μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, σε καλή τιμή. Να μην ξεχνάμε ότι ο Λέκι ήρθε στην Ελλάδα για την Α.Ε.Κ, με την οποία δεν συμφώνησε, και η επαφή του Τσακίρη με τον παίκτη έγινε...στη ζούλα...
Ο παίκτης δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, ότι μπορεί να παίξει ακόμη και στο επόμενο παιχνίδι. Δέχεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις (δεν είναι στο χέρι του να αρνηθεί), αλλά δεν δέχεται να υποβληθεί σε καμία δοκιμή. Με δεδομένο ότι α) μένουν λιγότερο από 5 ώρες για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, β) ότι σε περίπτωση που δεν μεταγραφεί θα μείνει σε αγωνιστική απραξία μέχρι το καλοκαίρι και γ) ότι έχει τον ίδιο μάνατζερ με Ρεκόπα και Εστογιανώφ, η μεταγραφή του είναι πιθανή...

Γρινιάρη πήραμε επιθετικό... Όταν θα σου κάνει το χατ τρικ στο Ο.Α.Κ.Α με τον Π.Α.Ο ο Εκρά(παιχνίδι από το οποίο θα λείπει ο Κουμορτζί...) να δούμε τι θα λες...

Griniaris είπε...

Θα το φωνάζω και θα το λέω
Πανιολέο λεο λεο.
Αρκει μη μείνει στη σκιά των βασικών Γκονσαγκα και Λουρεντσο...

zamis είπε...

Εκτος αυτου που λεει ο Griniaris για τα λεφτα και με το οποιο συμφωνω,αναρωτιεμαι τι νοημα εχει να παρουμε αλλη μια βεντεττα που ενδεχεται να δει τον Πανιωνιο σαν ιδανικο τοπο αραγματος.
Δεν ξερω,μπορει να ειμαι λαθος,ο ανθρωπος να αποδειχθει μια καλυτερη ακομα περιπτωση Λολο,να θελησει να ξαναανεβασει την καριερα του και να εχει πολυ μεγαλυτερη μεταπωλητικη αξια.
Βασικα μονο κατω απο αυτο το πρισμα αντιλαμβανομαι μια τετοια κινηση γιατι ποδοσφαιρικα θα προτιμουσα οι επενδυσεις για του χρονου να γινουν εκει που ποναμε και στοχευμενα.
Και με Ελληνες αν ειναι δυνατον

br fun_atic είπε...

Μα ο Λέκι είναι Έλληνας. Ό Παππούς του ήταν Πειραιώτης και η γιαγιά του από την Κωνσταντινούπολη. Το Λέκι είναι συντομογραφία...Προέρχεται από το ΑστροπεΛέκι

re-la-re είπε...

Εγω αγωνιστικά δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Δεν χρειαζόμαστε κεντρικό αμυντικό που να έχει 8 μήνες να παίξει μπάλα. Σε όσο καλή φυσική κατάσταση και να είναι μέχρι να καλύψει τα παιγνίδια που του λείπουν θα περάσει ένας μήνας.

Την κίνηση την βλέπω σαν μια εξωαγωνιστική προσπάθεια με τους εξής δύο σκοπούς:
α) Να μειώσει τις γκρίνιες της εξέδρας για την αποτυχία στη μεταγραφή επιθετικού λέγοντας οτι ορίστε τα λεφτά τα είχαμε και τα δίναμε αυτοί μας πούλησαν.
β) Να κρατήσει καλές σχέσεις με το μανατζερ των Ρεκόμπα-Εστογιάνωφ ενόψει καλοκαιριού.

re-la-re είπε...

Εμένα όμως άλλο με ενδιαφέρει: Προπονήθηκε χτες ο Ρεκόμπας κανονικά η πονούσε πάλι το παληκάρι μας;

br fun_atic είπε...

Ας μας πει κάποιος που βρίσκεται ο biffex. Μέχρι τις 15:00 όμως.

Θέλω να σας πω ότι την είδηση αυτή την βρήκα στην goal. Δεν υπήρχε σε κανένα site.Άρα μπορεί και να μην είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη.
Αν κάποιος διάβασε άλλη εφημερίδα, ας μας ενημερώσει σχετικά.

Griniaris είπε...

Έχεις δίκιο zamis αλλά δυστυχώς οι καλοί Έλληνες προτιμούν να μεταγραφούν στα...διαρκείας των βαζελόγαυρων παρά να παίξουν σε μια σοβαρή(μάλλον) ομάδα.
Όπως έχω πει και παλαιότερα αν πάρουμε κανα δυο βεντέτες ίσως καταφέρουμε να κρατήσουμε τους δικούς μας Έλληνες.

br fun_atic είπε...

Ίσως δεν πέφτεις έξω pgss. Πρόταση δεν κατέθεσε ο Πανιώνιος (σύμφωνα με το ρεπορτάζ). Άφησε να διαρρεύσει το μπάτζετ του (άρα ορίστε κύριοι τα χρήματα) και μπορεί να του ζήτησε δοκιμή (δηλαδή σίγουρο ναυάγιο της μεταγραφής). Το μόνο που δεν κολλάει σ' αυτό το σενάριο είναι ο μάνατζερ.

Ρεκόμπα: Απ' ότι έμαθα ο Ρεκόμπα και ο Εστογιανώφ θα δοκιμαστούν την Τρίτη. Μάλλον όμως είναι και οι δύο έτοιμοι. Πάντως είναι περίεργο που το τράβηγμα και το βαρύ διάστρεμμα αποθεραπεύονται στον ίδιο χρόνο. Αυτοί οι δύο εξετάζονται από τον ίδιο ιατρό; Αν όχι να προτιμήσουμε τον ιατρό του Εστογιανώφ.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα ακουγα στην πρωινη εκπομπη της ΕΡΑ ΣΠΟΡ γιατι απορριφθηκε ο Λεκι απο την ΑΕΚ.
Βγηκε για μια δυνατη προθερμανση χθες λεει με καποιους παιχτες και μετα απο 5 λεπτα ο Μπουρουτζικας του μετρησε τους σφυγμους που ειχαν φτασει 180.Μετα απο λιγη ωρα χαλαρωσης πεσαν στους 140.
Ενας προπονημενος παιχτης θα επρεπε γρηγορα να επανελθει στους 100-120 παλμους.Συμφωνα με τα λεγομενα του δημοσιογραφου ο παικτης αυτος θα ηθελε γυρω στους 5 μηνες δουλεια για να αποκτησει σωστη φυσικη κατασταση.Και φυσικα πηρε τον πουλο..

Κωστας Ν.Σμυρνη

br fun_atic είπε...

Λαθρανάγνωσα στην εφημερίδα εξέδρα το παρακάτω τρυφερό ενσταντανέ μεταξύ Μπάγεβιτς και Λέκι: Έρχεται ο πρίγκιπας κρατώντας μια φανέλα της Α.Ε.Κ και λέει στον Λέκι: «Φόρα την και ξεκίνα προπόνηση για να σε δω». Και απαντάει ο Λέκι: «Αν θέλεις να με δεις μπες στο youtube…». Κορυφαίο. Δεν είναι όμως αυτή συμπεριφορά σε πρίγκιπα. Αυτό τον παίκτη έπρεπε να τον αγοράζαμε πριν να διώξουμε τον Χούτο. Αυτό δεν θα ήταν ομάδα. Θα ήταν πειρατική γαλέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

'Το πειρατικο του captain Jimmy που μ'αυτο θα φυγετε κι εσεις...'
Ωραιος ο brfun@ic!!

Κωστας Ν.Σμυρνη

re-la-re είπε...

και μάλιστα αυτη του αστεριξ, που την βουλιάζανε μονοι τους οι πειρατές

Σκουληκι ο αντλωπος σκουλήκι (που έλεγε και ο μαύρος στο κατάρτι της γαλέρας)

br fun_atic είπε...

Και η ροή ειδήσεως συνεχίζεται...Με ποιόν κορυφαίο σέντερ μπακ του Ελληνικού Πρωταθλήματος ήταν συμπαίκτης (δίδυμο) ο Λέκι στην Θέλτα; Μα φυσικά με τον Πάμπλο Κοντρέρας!!! Αυτό εξηγεί πολλά.

Η αμυντική γραμμή του Π.Α.Ο.Κ με τρελαίνει. Ο Ολυμπιακός προκειμένου να διατηρήσει την σωματική ακεραιότητα των παικτών του, άφησε την μισή ομάδα έξω...

zamis είπε...

Μηπως το σχεδιο ειναι να παρουμε Λεκι και το καλοκαιρι να τον δωσουμε μαζι με Ρεκομπα,Λολο Κρεσιτς στον μπαοκ να ψηθουνε?

Griniaris είπε...

Που, στο φούρνο;Μπουγάτσα με Χούτο θέλεις;

br fun_atic είπε...

Η ώρα περνάει και Λέκι δεν βλέπω...

br fun_atic είπε...

Ανάμεσα στις δυσκολίες για την μεταγραφή του Λέκι στον Πανιώνιο η εφημερίδα goal ανέφερε και το εξής: "...ο Πανιώνιος έχει πληθώρα λύσεων στο κέντρο της άμυνας (Λάτκα, Μαϊστόροβιτς, Λάγκαμπ, Κοντοές, Μπερτέ)...".

Αν θα ήθελα να κάνω σχόλια για το τμήμα αυτό θα έπρεπε να μιλάω μέρες. Θα πω μόνο ένα πράγμα. Ελπίζω να μην το διαβάσει ο senior Leki. Μετά τους τσαμπουκάδες που πούλησε στην Α.Ε.Κ θα του πέσει λίγο βαρύ να μάθει ότι δυσκολευόμαστε να τον αγοράσουμε γιατί έχουμε τον Κοντοέ και τον Μπερντέ στη θέση του...

Που να του πει ο Σταματόπουλος ότι μένει στον πάγκο γι’ αυτό (ή για άλλο) λόγο...Και έφυγε κι εκείνο το καλό παλικάρι που άντεχε το ξύλο...Τον Βαρ(ντ)αν λέω...

br fun_atic είπε...

Έληξε...Θα δούμε τον Λέκι στη Νέα Σμύρνη, ή θα το βλέπουμε παρεούλα με τον Μπάγεβιτς στο youtube?

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Ekana la8os kai to ebala me tis...Valentines...Idiou epipedou mallon einai:

Τελικά δεν είναι γραφτό, να αγωνιστεί ο Ματίας Λέκι στην χώρα μας. Ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός, βρέθηκε μια ανάσα από το να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, ωστόσο την τελευταία στιγμή μη θέλοντας να δοκιμαστεί, ανάγκασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, να πει όχι στη συγκεκριμένη μετακίνηση. Οι προσπάθειες του 28χρονου για ανεύρεση ομάδας συνεχίστηκαν και ο μάνατζέρ του χτύπησε την πόρτα του Πανιωνίου. Όμως και ενώ όλα έδειχναν πως ο Λέκι θα ντυνόταν στα κυανέρυθρα, η χθεσινή συνάντηση που υπήρξε με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Κώστα Τσακίρη, οδήγησε σε ναυάγιο. Συγκεκριμένα οι απαιτήσεις του Αργεντίνου κρίθηκαν υπερβολικές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην πλευρά των «κυανέρυθρων» υπήρχε έντονος προβληματισμός, αναφορικά με την μεγάλη αγωνιστική απραξία του παίκτη (οχτώ μήνες χωρίς ομάδα). Για τους δύο αυτούς λόγους οι άνθρωποι του Πανιώνιου προτίμησαν να μην ρισκάρουν τίποτα και να μείνουν ως έχουν έως το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

apo gazetta.gr

10 Φεβρουάριος 2009 10:07 μμ