Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Πρώτο ραντεβού με Μανιάτη


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας goal, η διοίκηση της ομάδας πρότεινε στον Γιάννη Μανιάτη την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2011 (έχει συμβόλαιο για 1 1/2 έτος ακόμα). Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Πανιώνιος, πρότεινε στον Βοιωτό αμυντικό αύξηση των ετήσιων αποδοχών του από το ποσό των 130.000 ευρώ που λαμβάνει σήμερα στις 200.00. Η πρόταση του Πανιωνίου απορρίφθηκε, πρόκειται όμως να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση.


Σχόλιο: Σε αντίθεση με πολλούς που κατά καιρούς έχουν στοχοποιήσει τον Γιάννη Μανιάτη, τον θεωρώ έναν πολύ καλό και κυρίως εξελίξιμο παίκτη, ο οποίος να μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 23 ετών και αρχηγός του Πανιωνίου. Η φετινή του παρουσία είναι ικανοποιητική και επιπλέον γνωστό το ενδιαφέρον ομάδων του ΠΟΚ και του εξωτερικού να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο σημερινός Πανιώνιος είναι πολύ πιο εύρωστος οικονομικά απ’ ότι στο παρελθόν. Συνεπώς πρέπει κάποια στιγμή να αποδείξει ότι ξέρει να κρατά και επιπλέον να τιμά τους ποδοσφαιριστές που έχουν προσφέρει και τον ενδιαφέρουν. Μετά απ’ όλα αυτά η ετήσια αύξηση συνολικού ποσού 70.000 ευρώ για τον Γιάννη Μανιάτη φαντάζει μικρή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

47 σχόλια:

zamis είπε...

Συμφωνω και επαυξανω.Τα ιδια ισχυουν και για Μακο.

Ανώνυμος είπε...

nai einai mikri auksisi
EAN pisteueis oti grafoun oi dimosiografoi
opos gia paradeigma oti o recoba trakare me ton berthe kai einai out...

br fun_atic είπε...

Πράγματι. Δεν μπορείς να πιστεύεις ότι διαβάζεις. Συμβόλαια έτσι κι αλλιώς δεν βλέπει κανείς από εμάς.

Τα πράγματα όμως είναι απλά. Αν ο Μανιάτης μείνει τότε είναι σίγουρο ότι ο Πανιώνιος του έκανε μια πολύ καλή οικονομική πρόταση. Αν φύγει, τότε μάλλον η πρότασή μας δεν ήταν ικανοποιητική.

Το ζητούμενο όμως είναι αν θέλουμε να μείνει. Κι αν θέλουμε είμαστε ικανοί να τον κρατήσουμε; Γιατί του κάναμε μια πρόταση που είναι δεδομένο ότι θα απέρριπτε; Να μην ξεχνάμε ότι υπέρβαση για τον Πανιώνιο είναι επίσης να διατηρεί το έμψυχο υλικό που τον ενδιαφέρει.

«Ανώνυμε», σε παρακαλώ πολύ να διαλέξεις κάποιο ψευδώνυμο. Είναι κάτι που το ζητάω πάντα για να μπορούμε να απευθυνόμαστε σε κάθε χρήστη. Θα εκτιμούσα επίσης αν χρησιμοποιούσες Ελληνικούς χαρακτήρες.

Ανώνυμος είπε...

οκ

η απλοποιηση σου μπορει να ειναι και ανακριβης.

ενας παικτης δεν κρινει εαν θα μεινει η θα φυεγι απο μια ομαδα με μονο κριτηριο το οικονομικο. υπαρχουν πολλα αλλα. και απο παικτη σε παικτη το οικονομικο εχει διαφορετικη σημασια.

ο γιαννης ειναι και πολλα χορνια στην ομαδα και παιζει να εχει κορεστει/κουραστει και να θελει και να αλλαξει εικονες, περιβαλλον, κλπ

δεν συμφωνω λοιπον οτι ειναι τοσο απλα οσο τα παρουσιαζεις

κων/νος

br fun_atic είπε...

Ίσως και να είναι έτσι.

Πιστεύω όμως ότι σημαντικά για ένα ποδοσφαιριστή είναι και άλλα: 1. ότι θα παραμείνει σε ένα γνώριμο και φιλόξενο περιβάλλον, 2. ότι θα είναι βασικός παίκτης, 3. ότι θα αμείβεται καλύτερα, 4. ότι δεν πρόκειται να χάσει τα λεφτά του, 5. ότι η ομάδα έχει στόχους και κινείται σε υψηλό επίπεδο. Όλα τα παραπάνω του τα προσφέρει ο Πανιώνιος. Άρα ίσως και να είναι ρεαλιστική η οπτική μου.

Θα δεχόμουν πολύ περισσότερο τη θέση σου αν του είχαμε κάνει μια αντικειμενικά πολύ καλή προσφορά και ο Γιάννης την απέρριπτε.

Δυστυχώς όμως η προσφορά δεν ήταν τέτοια που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε υποθέσεις για τις προθέσεις του Γιάννη.

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορεις να κανεις υποθεσεις για της προθεσεις του μανιατη. σωστα

αλλα απο την αλλη κανεις με μεγαλη ευκολια υποθεση οτι "η προσφορα δεν ειναι τετοια" - χωρις να ξερεις ουτε το μεγεθος της προσφορας ουτε ποσο ειναι το συμβολαιο του παικτη μεχρι το τελος του σημερινου συμβολαιου του!

(αυτα αφου παραδεχθηκες οτι δεν μπορεις να πιστευεις οτι διαβαζεις)

λολ

κων/νος

Ανώνυμος είπε...

τεσπα δεν θελω να κουραζω και να μονοπολω το μπλογκ σου.

καταληγω στο εξης σαν food for thought και τελος για το θεμα:

σε περιπτωση που δεν γινει τελικα καποια συμφωνια, ισως δεν πρεπει να ειναι ο λογοσ ασπρο/μαυρο, δηλ η ο τσακ ειναι τσιγκουνης η ο μανιατης ειναι κωλοπαιδο.

ειναι ενδεχομενο και με την καλυτερη πιστη και απο τις δυο πλευρες να μην γινει καποια συμφωνια. αυτο ισχυει παντου και οχι μονο στον θαυμαστο κοσμο της μπαλας.

κων/νος

br fun_atic είπε...

Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις για τις προθέσεις του Μανιάτη= Δεν ξέρω ποιες είναι οι προτεραιότητές του. Δέχομαι εν μέρει την άποψή σου ότι ίσως οι προτεραιότητές του δεν είναι καθαρά οικονομικές.

Το post αναφέρεται σε δημοσίευμα εφημερίδας και όχι σε δικές μου πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι αν οι πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα είναι ακριβείς (εδώ κολλάει το «δεν πιστεύω και όλα που διαβάζω») τα χρήματα που λαμβάνει σήμερα είναι 130.000 και η πρότασή μας είναι 200.000 για επέκταση, τότε σίγουρα η προσφορά μας δεν είναι καλή. Δεν καταλαβαίνω γιατί παίζεις με τις λέξεις, από τη στιγμή που και ο ίδιος αντιλαμβάνεσαι ότι σχολιάζω είδηση που έχει δημοσιευθεί...

zamis είπε...

τα σημαντικα περιουσιακα και αγωνιστικα στοιχεια της ομαδας παντως(που ειναι και Ελληνες)πρεπει να κανεις οτι μπορεις ως διοικηση για να τα κρατησεις.Τελος.

re-la-re είπε...

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τα τελευταία χρόνια οι "αθλητικοί δημοσιογράφοι" μας έχουν πρήξει με τη θεωρία ότι ο Πανιώνιος δεν πρέπει να γίνει "νεκροταφείο ταλέντων" όπως παλιότερα το Αιγάλεω. Αυτό έχει σαν στόχο να εμποδίσει τον Πανιώνιο να κράτήσει τους παίκτες του.

Στους μικροότερης ηλικίας παίκτες 'εχει μέσα από αυτή τη θεωρία δημιουργηθεί η εντυπωση πως μόλις φτάσουν στα 22-23 χρόνια τους ο Πανιώνιος ΟΦΕΙΛΕΙ να τους πουλήσει σε "μεγαλύτερες" ομάδες.

Ο Μανιάτης λοιπόν αρνείται να δεσμευθεί στον Πανιώνιο και προσπαθεί να πετύχει ότι και οι προηγούμενοι.

Για τα λεφτά τώρα. Θεωρώ ότι όταν κοστολογείς έναν παίκτη πάνω από 1.5 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να του δίνεις 130 χιλιάρικα το χρόνο. Και δεν είναι ζήτημα τσιγκουνιάς του Τσακίρη. Ο Μανιάτης βλέπει ότι αυτός και κάποιοι άλλοι τραβάνε το κάρο και παίρνουν ελάχιστα σε σχέση με κάποια ονόματα. Αυτό δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και απόψεις του στυλ, σε αυτόν που δεν παίζει ποτέ πως τα δίνεις ενώ σε μένα δεν μπορείς να δώσεις ούτε το 1/6 από όσα ζητάς για να με πουλήσεις;

Όταν έιχε αναλάβει ο Γαλής είχε πέι πως στην ΠΑΕ γίνονται σπατάλες στο οργανωτιθκό κομμάτι της που πρέπει να περικοπούν. Νομίζω λοιπόν ότι η οικονομία πρέπει να γίνει από εκεί και στο Μανιάτη και στο Μάκο να γίνουν καλές οικονομικές προσφορές ανάλγες της αγωνιστικής προσφοράς τους.

br fun_atic είπε...

Φταίνε όμως μόνο οι δημοσιογράφοι; Μήπως φταίμε κι εμείς; Μήπως τα υπερβατικά σενάρια δεν εντυπώθηκαν πρώτα στη συνείδηση των παικτών μας όπως οφείλαμε να πράξουμε;

Και μια μου αναφερθήκαμε σε άλλους λόγους, πλην του οικονομικού, που μπορεί να υπολογίζει ένας παίκτης να πούμε και το άλλο. Ο Σπυρόπουλος για παράδειγμα είχε καταλάβει καλά ότι ως παίκτης του Πανιωνίου δύσκολα θα έβλεπε Εθνική ομάδα. Και είχε δίκιο. Λίγο μετά τη μεταγραφή του συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Ρεχάγκελ και πήγε και στο Euro. Η επαγγελματική αυτή ευκαιρία ήταν τεράστια και γι' αυτό ένας επιπλέον λόγος γιά να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα. Ο Μανιάτης όμως δεν νομίζω ότι έχει «απασχολήσει» την Εθνική. Πιστεύω ότι ψάχνει μια ηθική και υλική ανταμοιβή. Αν πάλι θέλει σώνει και καλά να αλλάξει περιβάλλον, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εκεί πραγματικά δεν μπορείς να πιέσεις κανέναν. Αρκεί όμως να του έχεις αποδείξει ότι κατέβαλες κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσεις.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Χαιρετώ τους πάντες!
Προσωπικά με τον Μανιάτη εχω βγάλει χτικιο με τα γκολ που έχει φάει η ομάδα εξαιτίας του(ειδικά περυσι).

Griniaris είπε...

Μετά θα φταίω εγώ αν αρχίσω πάλι τη γκρίνια και τα βαρέθηκα...
Οπως έχουμε συμφωνήσει όλοι και οι βεντέτες χρειάζονται αλλά προπάντων οι καλοί μας Έλληνες παίκτες.Είχα αναφερθεί παλαιότερα στο θέμα της οικονομικής δυνατότητας της υπέρβασης.Θεωρώ την πρόταση της διοίκησης προσβλητική για την προσφορά του Μανιάτη(αν όντως ισχύει) ειδικά όταν λίγες μέρες πριν διαπραγματεύονταν απίστευτα ποσά για ανενεργούς παίκτες.
Θα περιμένω επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης όπως νομίζω οφείλει να κάνει.Συγνώμη για την τσαντίλα αλλά σχόλια που διάβασα σε γνωστό site ήδη καλλιεργούν κλίμα υπαιτιότητας του Μανιάτη αν φύγει.

zamis είπε...

Τι γκρινιαζεις παλι βρε γκρινιαρη?
Διαβαζω κι εγω οτι αμοιβεται με λιγοτερο απο 130.000 αρα 200.000 και πολλα του ειναι.Και γιατι να μη βλεπει τον Πανιωνιο σαν προοπτικη.Ολοκληρο Ρεκομπα εχει διπλα του,τον Εκρα του φεραμε(αληθεια τον καταπιε καμια μαυρη τρυπα αυτον?),ολο και κατι θα ψωνισουμε το καλοκαιρι απο το Μοντεβιδεο.Εφυγε ο Χουχουτος θα μου πεις και θα δυσκολευτουμε για την υπερβαση αλλα δεν μπορεις να ταχεις και ολα.

Να τ'ακουει κι ο Μακος αυτα,ενταξει?

mikep03 γεια και σε σενα.Τι λες,να του βαλουμε ορο οταν θα τον πουλησουμε να μην παιζει εναντιον μας για οχι?
:)

Griniaris είπε...

Ναι βρε zamis αλλά να τώρα είναι καλοκαίρι στο Μοντεβιδέο.
Ασχετο,η φράση με Ρεκομπα και Εκρα πάει κι ανάποδα;

br fun_atic είπε...

ρε συ "γκρινιαρη" θελω να στο πω μερες.Εισαι ίδιο προσωπο με τον γκρινιαρη που μου εστειλε το κειμενο "βαρεθηκα"; Με το κείμενο εκείνο νομιζα οτι blog δε σου αρεσε, ενω απο τις απαντησεις σου διαπιστωνω οτι εχουμε αρκετα κοινα...θα μας τρελανεις...χαχαχα

re-la-re είπε...

Νομίζω ότι κάνουμε θέμα κάτι το οποίο δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία. Από ότι καταλαβαίνω η πρόταση είναι αντί να λήξει το συμβόλαιο σε 16 μήνες να λήξει σε 28 μήνες, δηλαδή ένα χρόνο περισσότερο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο ένα χρόνο διαφορά. Δηλαδή αντί να λήξει το συμβόλαιο του στα 24 του θα λήξει στα 25 του.

Ας πούμε ότι το δέχεται ο Μανιάτης. Τι αλλάζει; Το μόνο που βλέπω να αλλάζει είναι η πίεση που θα δεχθεί η ΠΑΕ το καλοκαίρι να τον πουλήσει. Όταν έχει να χρόνο υπόλοιπο εκβιαζεται εύκολα.

Συνεπώς εγώ θα ήθελα μια καλή πρόταση προς τον Μανιάτη για τουλάχιστον 3ετές συμβόλαιο. Μην ξεχνάμε ότι ο Μανιάτης είναι ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ του πρωταθλήματος, και μάλιστα φέτος έχει βελτιωθεί και επιθετικά. Κάποια στιγμή πρέπει να δημιουργήσουμε ξανά παίχτες σημαίες. Ίσως ο Μανιάτης να είναι ένας από αυτούς. Ας μην πετάμε τα λεφτά της ομάδας απόεδώ και από εκεί και ας επιβαραβεύσουμε παίχτες που αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Ας μην ξεχνάμε οτι για χάρη του Μανιάτη έχουμε ανακατατευτεί στην εξέδρα 2-3 φορές.Είχε καταντήσει χειρότερος απο τον Πλέτς.Κ συχνά πετάει κ λογάκια στον κόσμο(αφου τα ακουει).200 χιλιάρικα είναι λίγα τετοιες εποχές????!!!???.Θα τρελαθούμε τελείως!Να τον πουλήσουμε σε ποιον?Ποιος θα τον πάρει τον παικταρά απο την Λειβαδιά?Το αεκακι του πρίγκηπα?

Ο Μάκος θεωρώ οτι είναι άλλη περίπτωση.Πιστέυω ότι η οργή είναι καλύτερη απο την αδιαφορία

br fun_atic είπε...

Καλα κανεις και χρησιμοποιεις αοριστο...από τότε ομως παρουσιασε μεγαλη βελτιωση.να μην ξεχνάμε ότι πέρσι είχε πληρώσει τη νύφη και σε περιπτώσεις που δεν έφταιγε. Αυτή είναι η μοίρα του αμυντικού.Όσο γιά τα λογάκια είχε δίκιο (κάποιες φορές). Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να ξέρει να κρατά την ψυχραιμία του...Όταν όμως κάποιοι του βρίζουν τη μάνα το πράγμα αλλάζει...
Αμφιβάλεις ότι θα βρεθεί ομάδα να τον αγοράσει;Μάλλον τον εκτιμάς λάθος...μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Ρεκόμπα ξεχώρισε τον Γιάννη από τους υπόλοιπους παίκτες και πιθανόν ο ίδιος να σφύριξε το όνομά του στην Τορίνο...

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Αδελφέ συμφωνούμε,Βελτιώθηκε.Η πρόταση που του έγινε δεν είναι καλη?Αντι για 200 για 1,5(χονδρικά)πάρε 500 για 2,5.Που τον ρήξανε??Δεν του πρότεινε 5ετία

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Υπάρχει βελτίωση του Μανιάτη φέτος αλλά όλοι έχουμε ζήσει και τη φετινή χρονιά απίθανες γκέλες και στραβοκλωτσιές από μέρους του.
Κανέναν δεν μπορείς να κρατήσεις με το ζόρι αν θέλει να δοκιμάσει την τύχη του αλλού είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Και ούτε είναι πια οι εποχές που επιχειρούσες να τον θάψεις για να μη σου φύγει.
Η πρόταση κατά τη γνώμη μου δεν ήταν κακή και επίσης είναι ιδιαίτερα λογικό να την αρνηθεί ο παίκτης σαν πρώτη αντίδραση ώστε να διαπραγματευτεί το παραπάνω. Ας αναμείνουμε αν υπάρξει νέα πρόταση και ποιά που νομίζω θα δείξει πόσο θέλει η ΠΑΕ να τον κρατήσει και για τι διάστημα. Πάντως σωστό θα ήταν οπως κάναμε λίγο πολύ τα τελευταία 3 χρόνια να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ένα πυρήνα στην ομάδα για να μπορέσει να κτίζεται πάνω στον πυρήνα το κάτι διαφορετικό ανά σεζόν. πιστεύω ότι στον πυρήνα αυτό είναι καλό να είναι οι Μανιάτης, Μάκος, Κιουμουρτζί, Εστογιαννόφ.

br fun_atic είπε...

Δεν είπα ποτέ ότι τον έριξαν. Θεωρώ όμως ότι θα μπορούσε να του γίνει καλύτερη οικονομική πρότααση. Στο θέμα της διάρκειας θα συμφωνήσω με τον pgss1890.

br fun_atic είπε...

Ξέχασα να πω ότι ίσως θα είναι πιο δίκαιο να κρίνουμε τον Μανιάτη από εδώ και πέρα που έχουμε επιτέλους κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η μεγαλύτερη σιγουριά στο κέντρο της άμυνας θα ωφελήσει και τον Μανιάτη.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Σωστή η επισήμανση για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Και λάθος το σχόλιο μου περί πρώτης επαφής αφού διάβασα ότι είναι μάλλον η 4η επαφή των 2 μερών.

Κάτι άσχετο. Τελικά Ρεκόμπα έξω από το αυριανό ματς. Μάλλον τον κρατάνε για τον ΠΑΟ. Ελπίζω να μην αποδειχθεί η χρήση αντίστοιχη με τις άλλες 2 με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ.
Δεν θέλω να γκρινιάζω μήπως τελικά το γκαντεμιάζουμε εμείς και ελπίζω να βρεθεί σχήμα στο οποίο ο Ρεκόμπα έστω και όπως είναι σήμερα θα συνεισφέρει στην ομάδα σύμφωνα με την αξία του χωρίς να αποδομεί τους άλλους.

zamis είπε...

Κραταω την τελευταια περιγραφο του ΙΩΝΑ για να πω οτι αν θελουμε τον Πανιωνιο να κρατα τους παικτες του πρεπει να υπαρχουν και οι αναλογες συνθηκες.
Αμα εχει καθιερωθει οτι η ομαδα πουλαει τους καλυτερους στο ποκ-για τους παλιους- εδω και χιλιαδες χρονια,ετσι ειναι και για το Μανιατη κτλ
Ο Τσακ ειχε πει οτι προτιμαμε(και κοστολογουμε αναλογως) να πουλαμε εξωτερικο.Φρουδες ελπιδες.Εκ του αποτελεσματος.
Βεβαιως τα ειχε πει οταν η ομαδα μας εδινε την εικονα ενος οργανωμενου συνολου που ειχε ,επιτελους!,μια Πανιωνια αποψη.
Μετα ξερουμε τι εγινε.
Ο Λινεν το ειχε πει.Ο Πανιωνιος δεν μπορει να πουλαει συνεχεια τους καλυτερους του παικτες(και μπαι δε γουεη δεν ειμαι λινελοναγλος,τα συναισθηματα μου προσπαθω να εκλογικευσω).
Ομως ο Πανιωνιος αυτη τη στιγμη ειναι μπαχαλο.Ειλικρινα,μπαινω στη θεση του Μανιατη και δε βλεπω καμια σοβαρη προοπτικη.
Ας συζητησουμε λοιπον γιατι ο Πανιωνιος συνεχιζει να μην προσφερει προοπτικες στα ''παιδια'' του και οχι αν τα 200 η τα 500 για 2.5 ειναι καλα.

Α και κατι γενικο που ηθελα να πω.
Εχω σιχτιρισει με καποιος παικτες μας αυτα τα χρονια.Ποτε δε διανοηθηκα να βρισω οποιον φοραει τη φανελλα μας.

re-la-re είπε...

Ο zamis βάζει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Όταν ο Τσακίρης έφερε τον Λίνεν τον έφερε για να μας οργανώσει και σε ευρωπαικό επίπεδο.

Αν λοιπόν σήμερα είχαμε έναν προπονητή-δάσκαλο που ο κάθε Μανιάτης πίστευε ότι μένοντας άλλο ένα χρόνο θα μαθαινε και θα γινόταν πολύ καλύτερος από ότι αν έφευγε και πιθανώς γυάλιζε κάποιο πάγκο του τεως ΠΟΚ θα το σκεφτόταν πολύ σοβαρότερα να μείνει.

Μετά από όλα αυτά που έγιναν ο κάθε Μανιάτης βλέπει την όλη προσπάθεια της διοίκησης με ανασφάλεια. Σήμερα ΟΚ έχουμε αυτές τις προδιαγραφές, αύριο όμως;

Θεωρώ λοιπόν πολύ σοβαρό θέμα την εξεύρεση ενός νέου Λίνεν, δηλαδή προπονητή-δασκάλου που θα εμπνεύσει τα νέα παιδιά. Ενός προπονητή με ορίζοντα τριετίας-τετραετίας όπως ακριβώς συναίβει και με τον Λίνεν . Αυτό φυσικά δεν γίνεται τώρα, τώρα στηρίζουμε τον υπάρχοντα προπονητή με όλες μας τις δυνάμεις. Όμως πιστεύω ότι το καλοκαίρι πρέπει να ψάξουμε για ένα νέο προπονητή - δάσκαλο τύπου Λίνεν.

zamis είπε...

βαζει λοιπον ξανα ο pgss το θεμα στην αρχικη του(Πανιωνια) βαση.
Τι θελουμε?

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Πανιώνιος είναι λιγότερο μπάχαλο τώρα απ' ότι ήταν ως τα τέλη Νοεμβρίου.

1. Τα 2 αντιμαχόμενα μέρη φαίνεται να έχουν και τα 2 αποδυναμωθεί ενώ ο μεγαλομέτοχος επανέφερε εαυτόν στην κεφαλή της διοίκησης της ΠΑΕ.

2. Έγιναν κατά το 75% σωστές μεταγραφικές κινήσεις για την περίοδο Ιανουαρίου, τερματοφύλακας, κενρικός αμυντικός και ταλέντο επιθετικός χαφ με δυνατότητες.

3. Ο προπονητής φαίνεται να κάνει προσπάθειες συσπείρωσης της ομάδας (έστω και αν έχει και κάποιες αστοχίες ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από μας τους τρίτους... βλέπε Άντερσον).

4. Αρκετά στελέχη της διοίκησης έχουν προηγούμενη εμπειρία σε πόστα της ομάδας και είναι μέλη της πανιώνιας οικογένειας.

Δεν νομίζω λοιπόν ότι είμαστε πιο μπάχαλο από την περίοδο της "υπέρβασης" που Λίνεν, τσακίρης, Γαλλής, φίλοι Τσακίρη έκρυβαν κάτω από το χαλί τη σκόνη και είχαμε αναγάγει και παίκτη σε παράγοντα.

Και για τους λινενολάτρες, ο Έβαλντ δεν νομίζω ότι πίστεψε ποτέ στην αγωνιστική υπέρβαση με την απόκτηση ενός μεγάλου αλλά χωρίς προετοιμασία και με προβλήματα ποδοσφαιριστή αλλά σαν έμπειρος ποδοσφαιράνθρωπος ήξερε ότι χρειάζεται υπομονή και υποδομή για να φτιάξεις κάτι.
Συνεπώς δεν πιστεύω ότι είμαστε "μπαχαλότεροι" από πριν και πως με υπομονή θα φτιαχτούν πράγματα.
Ίσως αλλού είναι το πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θεωρεί βασικό για την επένδυσή του το νέο γήπεδο, ειδάλλως πιθανόν να θεωρεί ότι δεν τον παίρνει να κάνει τις υπερβάσεις που ζητιούνται.

Όσο αφορά το Μανιάτη, ας κάνει ότι καλύτερο την παίρνει η ΠΑΕ και αν νομίζει ότι δεν τον συμφέρει από εκεί και πέρα δεν γίνεται τίποτα. Αν κάποιος θεωρεί βήμα στην καρριέρα του να πάει στην ΑΕκ ή στον ΠΑΟ, με τα σημερινά δεδομένα συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να τον μεταπείσεις με λογικές προσφορές. Για να αποδομήσουμε την εις βάρος του συλλόγου αυτή νοοτροπία χρειάζονται χρόνια σταθερά καλής παρουσίας με εξόδους σε Ευρώπη και κάποιους τίτλους.
Το 1998 όταν πήραμε το κύπελλο, δεν έμεινε σχεδον τίποτα απο τους αστέρες εκείνης της ομάδας μέσα σε 2 περιόδους. Όλοι θέλησαν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον τίτλο σαν ευκαιρία μεταγραφής. Χρειάζεται λοιπόν συνέχεια καλής αγωνιστικής παρουσίας και εργοδοτικής αξιοπιστίας. Δυστυχώς είναι δύσκολο και μάλιστα στην Ελλάδα να γίνεις όπως πχ η είναι η Άλκμααρ τώρα στην Ολλανδία ή η Νότιγχαμ Φόρεστ του καλφ στα τέλη του 70 / αρχές 80 στην Αγγλία και να υπρκεράσεις το κατεστημένο του χώρου.

zamis είπε...

IVN σε παω my man!

Θελω μονο να σου πω οτι για να γινουν αυτα που λες δεν αρκουν οι καλες προθεσεις.
Ειναι βασικο αυτο που βαζει ο εμπαθεστατος(θελω να γινω εμπαθεστατος στη θεση του εμπαθεστατου θελω να γινω εμπαθεστατος στη θεση του εμπαθεστατου,γαμωτο δε θα τα καταφερω).

re-la-re είπε...

επειδη εγω εχω γράψει για τον Κλαφ και τη Νοτιγχαμ Φορεστ. Χρειάζεσαι να επενδύσεις σε έναν προπονητή καλό για χρόνια. Αυτο προσπάθησε να κάνει ο Τσακίρης αρχικά και αυτόπρέπει να ξανακάνει κατά τη γνώμη μου.

re-la-re είπε...

ετσι εύκολα παιρνεις τους τίτλους zamis; Πρέπει να εξοργίσεις πολλούς. Χεχε

H με πέρασες για τον Χαρούν ελ Πουσαχ;

Και να ξερεις ότι έχω πάντα και άλλα βέλη στη φαρέτρα. lol

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

ΟΚ φίλοι μου...αλλά ο Κλαφ έφτιαχνε και δίέλυε ομάδες...αν ήταν στην Ελλάδα θα τον λέγαμε Αλέφαντο.
Πάλι ο προπονητής της Άλκμααρ είχε φτάξει τον δεύτερο μεγάλο Άγιαξ στα τέλη του '90 και πήγε στην Μπάρτσα και του κουνάγαν τα μαντήλια οι Καταλανοί από το δράμα που δημιούργησε εκεί. Χρειάζεται μια χημεία στο όλο πράγμα...Δεν είναι εύκολα αυτά...καταλύτες, συνθήκες αντίδρασης πρέπει όλα να ταιριάζουν.

zamis είπε...

Παιδεια,Πανιωνιος,you know..

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Φίλε zami ο Μανιάτης ήρθε σαν παικτάκος της σειράς στον Πανιώνιο κ σήμερα θεωρειται παίκτης με τις όποιες πιθανότητες έχει να κάνει καριέρα κ να παει παρακάτω.Οταν θα γίνει παικταράς κ θα προσφέρει στην ομάδα μπορεί και τον ουρανό με τα άστρα να ζητήσει και αλαζονική συμπεριφορά να εξακολουθήσει να έχει.Θές να έχουμε παίκτες που δεν βλέπουν προοπτικη στον Πανιώνιο,οπως λες για τον Μανιάτη?Ποιος του την στέρησε την προοπτική?Η προτασή που βγήκε-αν είναι αλήθεια(χρονική διαρκεια,χρήματα,τα παν 2 ή 3 ή 4)-τον αλυσοδένει στον σύλλογο που δεν έχει προοπτίκη ή δεν τον καλύπτει οικονομικά?
Οι ορισμοί:παικτάκος,παίκτης κ παικταράς είναι υποκειμενικοί κ εμπίπτουν στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το ποδόσφαιρο.

ΑΝΤΕ Κ ΜΕ ΤΙ ΝΙΚΗ!!!

br fun_atic είπε...

Ο ποδοσφαιριστής έχει την τύχη να κερδίζει πολλά λεφτά σε σύντομο διάστημα, γνωρίζοντας καλά όμως ότι ο χρόνος επαγγελματικής σταδιοδρομίας του είναι μικρός. Επιπλέον, έχει πάντα στο μυαλό του ότι όσο καλό συμβόλαιο κι αν εξασφαλίσει αρκεί ένας τραυματισμός ή μια ατυχία για να τον στείλει στο ταμείο ανεργίας. Συνεπώς είναι θεμιτό για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή να κοιτά στο συμφέρον του.
Δυστυχώς έχει περάσει η εποχή όπου οι παίκτες του Πανιωνίου ήταν και οπαδοί του. Συνεπώς είναι δύσκολο να βρούμε παίκτη που να παίζει για τη φανέλα. Αν δεν κάνω λάθος ο μοναδικός παίκτης της 18αδας που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής είναι ο Κοντοές. Την τύχη αυτή εξακολουθούν να την έχουν οι ομάδες του κέντρου και ο ΠΑΟΚ και με αυτό τον τρόπο έχουν κρατήσει κατά καιρούς ποδοσφαιριστές που τους ενδιαφέρουν.
Ο Πανιώνιος όμως εξακολουθεί να διατηρεί τη φήμη του ποδοσφαιρικού σχολείου. Έχει λοιπόν τη δυνατότητα να αποκτά παίκτες μικρής ηλικίας (πιθανόν παικτάκια) τα οποία να τον βλέπουν ως κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον ότι μπορούμε να διατηρούμαστε σε υψηλό επίπεδο και κατόπιν να πουλάμε ακριβά παίκτες. Μπορούμε όμως να κρατάμε τα μεγάλα ταλέντα; Το μεγάλο ταλέντο είναι δύσκολο να το κρατήσουμε. Αυτή είναι η ζωή. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έχουμε μόνο εμείς αυτό το θλιβερό προνόμιο. Συμβαίνει γενικά. Ο κυρίαρχος του Ελληνικού πρωταθλήματος Ολυμπιακός, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ο αντίστοιχος Πανιώνιος. Όποιον καλό παίκτη αναδείξει κινδυνεύει να τον χάσει από μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα.
Αφού τα πράγματα έχουν έτσι μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθούμε να κρατήσουμε τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες του «εκπαιδευτηρίου» μας. Αυτό γίνεται με σωστή διοικητική οργάνωση και με τον προπονητή δάσκαλο που όλοι αναφέρετε. Χρειάζεται επίσης σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και οπωσδήποτε κάποια στιγμή ένας τίτλος. Γενικά αυτό που πιστεύω ότι χρειάζεται να γίνει είναι να αποτελέσει ο Πανιώνιος μια δική του κατηγορία στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα που δεν θα έχει προβλήματα με ομάδες τύπου Άρη, Λάρισας κ.λ.π και που θα κοιτάει στα μάτια τους μεγάλους…

zamis είπε...

Πλουσια υλη για Πανιωνιο στο σημερινο Φιλαθλο με υπογραφη Β.Ζαφειροπουλου.Επιγραμματικα:
1.Ρεκ τελος το καλοκαιρι για οικονομικους λογους.
2.Λολο μετα τη ληξη συμβολαιου επισης αντιο.
3.Μαιστο χαιρετε και αυτος το καλοκαιρι για οικογενειακους του λογους.
4.Ο Λινεν επρεπε να ειχε φυγει πιο νωρις,οι παικτες εκμεταλλευονται το φιλοτιμο μου.
5.Ο Μανιατης ειναι ηδη παικτης της αεκ,φευγει το καλοκαιρι.

Ολα τα παραπανω '' φερεται να τα ειπε'' σε συναντηση του με τους Πανθηρες.Συμφωνα επισης με το Φιλαθλο διεψευσε το σημειο 5.

Αν και εφ'οσον τα ειπε,ξεχασε το Μακο μονο η μου διαφευγει και κανας αλλος..?

zamis είπε...

θα το καταλαβατε βεβαια παρ'ολο που το ξεχασα οτι Tsakiris speaking

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Ουυπςςςς
Swift crisis........
Οτι ειπα για προοπτικές,οράματα τα πέρνω πίσω.
Τώρα με το Χαιδάρι, καλυτερότερα....

br fun_atic είπε...

Η Α.Ε.Κ του ενός ευρώ μπορεί να αγοράσει τον Μανιάτη κι εμείς δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε;

Μπορώ να καταλάβω τα πάντα εκτός από το ότι οι παίκτες εκμεταλλεύονται τι φιλότιμό του. Ποιός είναι το αφεντικό; Πρώτη φορά βλέπω αφεντικό να αφήνει να τον εκμεταλλεύονται οι εργαζόμενοι.
Αλλά κυρίως βλέπω πρώτη φορά εργαζόμενους να μπορούν να εκμεταλλεύονται το αφεντικό.

Ρε παιδιά μια χαρά καιρό έχει. Τι γκαντεμιά που δεν θα πάω γήπεδο. Πάω να σκάσω...Φίλε που είχες γράψει ότι είμαι Πανιώνιος του πληκτρολογίου έχεις δίκιο. Γιά σήμερα τουλάχιστον.

Συμβουλή: Οι αναγνώστες του blog καλό είναι να αποφύγουν τον τυροπιττά!!!

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Όλα για τον ιδιοκτήτη παίζονται στο θέμα του γηπέδου. Είναι προφανές ότι ακόμα και αν δεχθούμε την ειλικρινέστερη αγάπη του για τον σύλλογο, αν δεν έχει οικονομικό έρεισμα να στηρίξει την επένδυση του, τότε θα προσπαθήσει να κάνει συντήρηση και ίσως με κάποιο τρόπο να επιδιώξει και την εγκατάλειψη.
Πάντως μου κάνει εντύπωση τι προσφορά μπορεί να κάνει η ΑΕΚ στο Μανιάτη τη στιγμή που δεν ήταν σε θέση να κάνει μια μεταγραφή τον Ιανουάριο. Επίσης δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό να βγει η ΑΕΚ στο τσάμπιονς λίγκ οπότε σε μια τέτοια περίπτωση και σε περίοδο κρίσης δεν βλέπω κανένας νοτιάς και βοριάς να θέλει να αυξήσει την επένδυσή του...
Άρα που πας ρε Μανιάτη?...

Τώρα τις δηλώσεις αυτές ο Τσακ πιστεύω ότι θα τις έκανε μόνο για να δημιουργήσει πίεση στο θέμα του γηπέδου...
Δεν βγαίνει να πει κάποιος όλα αυτά και να δείξει ότι πουλάει επειγόντως και πιθανόν και όσο όσο. Να μας πει ότι δεν τον παίρνει για το Ρεκόμπα με το πρόσωπο που έχει δείξει ως τώρα και με τα λεφτά που παίρνει είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τώρα το ότι θέλει να πουλήσει ακριβά το Λόλο είναι ηλίου φαεινότερο, δεν χρειάζεται και σκέψη ιδιαίτερη, έχοντας μάλιστα κατά νου τις προηγούμενες περιπτώσεις Φερναντέζ, Τζιμπούρ, Σπυρόπουλου. Εντύπωση δημιουργεί, αν το εξέφρασε έτσι ότι θα τον κρατήσει ως το τέλος του συμβολαίου του...που δείχνει το αντίθετο, ότι δεν τον ενδιαφέρει να εμπορευθεί στην περίπτωση Εστογιαννόφ αλλά να τον κρατήσει σαν βασικό του παίκτη όσο το δυνατόν περισσότερο.
Τα άλλα που είπε είναι μάλλον ασήμαντα για την πορεία της ομάδας.
Το σημαντικό είναι αν παίρνει απόφαση εγκατάλειψης ή επανεπένδυσης σε λογικά πλαίσια και με προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας με εξεύρεση ταλέντων και έμπειρων παικτών με λογικές απαιτήσεις.

br fun_atic είπε...

Αυτό είναι ή έχει αρχίσει η έξοδος του Μεσολογγίου και δεν το έχουμε καταλάβει;

br fun_atic είπε...

Μια χρήσιμη και διαφωτιστική πληροφορία που βρήκα στο ίντερνετ:

Ο όρος μυικές θλάσεις χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους τραυματισμούς που
συμβαίνουν στους μυς. Οι θλάσεις συμβαίνουν συνήθως σε όσους γυμνάζονται
σε αθλήματα που απαιτούν ένταση και μπορεί να προκληθούν είτε από άμεση πλήξη
(χτύπημα) είτε από απότομο τράβηγμα των μυών. Ανάλογα με τον αριθμό των μυικών ινών που
έχουν τραυματιστεί διακρίνονται σε πρώτου, δευτέρου και τρίτου βαθμού.

Α’ βαθμού (τράβηγμα) : Δεν μειώνεται η δύναμη του μυός ενώ η φλεγμονή, ο πόνος και ο σπασμός είναι περιορισμένα.
Η θλάση πρώτου βαθμού δεν περιορίζει τη δραστηριότητα του ατόμου, αλλά η αποκατάσταση θα πρέπει να γίνει με προσοχή και να είναι πλήρης διότι μπορεί να υποτροπιάσει. Το επόμενο εικοσιτετράωρο ή ακόμη και σαρανταοκτάωρο τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή επιθέματα πάγου για 15-20 λεπτά κάθε δύο ώρες (παγοθεραπεία). Καλό είναι για τουλάχιστον μία εβδομάδα να υπάρχει αποχή από οποιαδήποτε δραστηριότητα, η οποία ενδέχεται να επιβαρύνει την περιοχή που έχει τραυματιστεί.

Griniaris είπε...

Δεν αφήνετε τα πληκτρολόγια να ξεκινάτε για το γήπεδο;Αντε σιγά σιγά,κι αύριο μέρα είναι...
Άντε Πανιώνιοι του πληκτρολογίου...

br fun_atic είπε...

Με τον πόνο μου παίζεις;

zouri1 είπε...

αν ειναι πολλα ή λιγα τα 200 χιλ.εξαρταται απο το ποσα σου προσφερουν αλλοι.
Αν εχει καλυτερη προσφορα τοτε ειναι λιγα.Φυσικα πρεπει να κοιταξει το συμφερον του γιατι ειανι επαγγελματιας /Αυτη την στιγμη η ελληνικη αγορα εχει αναγκη απο εναν παικτη σαν τον Μανιατη ο οποιος σε λιγο θα ειναι και βασικος στην Εθνικη

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Ναι ... βασικός στην Εθνική μαζί με τον Βύντρα να συναγωνίζονται στις στραβοκλωτσιές.
Μην ωραιοποιούμε ενα παίκτη που οθκ ολίγες φορές έχει κάνει κραυγαλέα λάθη. Είναι καλός, έχει τα προσόντα ν' ανέβει και άλλο αλλά θέλει δουλέιά...
Πάντως όποιος δεν θέλει την ομάδα πια δεν μπορείς και να τον κρατήσεις και σ' αυτήν. Δεν θα μας πιάσει και μεγάλη στενοχώρια πια αν φύγει. Το θέμα είναι ότι καλό είναι όσοι φεύγουν να φεύγουν με κάποιο αντίτιμο για την ομάδα ώστε να μπορέσουμε να κινηθούμε στη συνέχεια.
ΝΟμίζω πολύ συζήτηση γίνεται για το προσωπικό θέμα του Μανιάτη.
Πρέπει να κρατιέται πάντα ένας πυρήνας καλών παικτών αλλά αν έχουν για τους λόγους τους προαποφασίσει...με γειά τους με χαρά τους να ξαναγίνουν συμπαίκτες του Τζιμπούρ.

Ανώνυμος είπε...

μετα το χθεσινο ντου στον ιδιο και στον συμπαικτη του, ειναι προφανες οτι το θεμα ανανεωσης πλεον τελειωσε.

ο λαος αποφασισε.