Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Μήπως τον αδικούμε;

Αυτό το βίντεο έχει 16 γκολ ενός παίκτη μας που δεν παίζει, "...γιατί είναι καλός αλλά δεν μας κάνει". Είναι ο μοναδικός παίκτης της αυριανής 18αδας του Πανιωνίου για τον οποίο μπορεί να βρει κανείς τόσα γκολ στο ίντερνετ. Μήπως δεν του έχουμε δώσει αρκετές ευκαιρίες; Μήπως δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα από έναν παίκτη στον οποίο δεν έχουμε επιτρέψει να βρει τα "πατήματά" του; Μήπως πρέπει να του δείξουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη; Φίλες και φίλοι ο Άντερσον Γκονζάγκα


http://www.youtube.com/watch?v=pF-hQ4RFHN0


επιπλέον φάσεις και γκολ

http://www.youtube.com/watch?v=QudQ5ZlC0GA&feature=related

15 σχόλια:

zamis είπε...

Πραγματικα ειναι αποριας αξιος ο παραγκωνισμος του,σε σημειο που σε βαζει σε σκεψεις.

Ασχετο
Στο μπλογκ του Διογου υπαρχει αποσπασμα της συνεντευξης Μπραμς.Ηταν γηπεδο με τη Βεροια,γερασμενος βεβαια αλλα στεκοταν μια χαρα και μοιραζε χαμογελα.Ναναι καλα.Για να συνεχισω την προταση του pgss για τα 120χρονα,μηπως θα επρεπε να τιμηθει και αυτος και καποιοι αλλοι?
Απορια
Στους αλλους θα υπαρχει και ο Λινεν η
μηπως ειναι απαγορευμενο ονομα?(γιατι κατα την εισαγωγη της συνεντευξης, μετα τον Μαλετ και τον Μπραμς μπαινει τελεια..)

Sot Rods είπε...

Εκείνο που δεν λέει ο Διόγος (ίσως να μην είχε γεννηθεί τότε) είναι ότι την εποχή εκείνη πάρα-μα πάρα-πολλοί δεν ήθελαν τον Μπραμς. Σας θυμίζει τίποτε? Έλεγαν ότι κοιμάται στον πάγκο κλπ. Επίσης υπήρχε γκρίνια και για τον βοηθό του (Μιχαηλίδης).

Όλα τα λεφτά στη φωτογραφία πάντως είναι το μουστάκι του Κατσιφαράκη.

Sot Rods είπε...

Ξέχασα να γράψω για το βασικό θέμα:
Eπιτέλους είδαμε να παίζει o "Δεν μας κάνει, δεν μας κάνει".
Σκοράρει με όλους τους τρόπους αλλά δεν μας κάνει. Επιπλέον δεν ακούμε ωραία μουσική όπως στο βίντεο όταν παίζει.

(Μεταξύ μας, το δεξί βέβαια το έχει μόνο για να πατάει αλλά εμάς δεν μας έκανε μέχρι τώρα για άλλους λόγους, εντελώς Προσωπικούς).

br fun_atic είπε...

Ο Μπράμς είναι μέρος της ιστορίας του Πανιωνίου. Ένα πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Κατά τη γνώμη μου ήταν το μεγαλύτερο όνομα προπονητή που κάθισε στον πάγκο του Πανιωνίου.

Για το ποιός ήταν ο καλύτερος προπονητής που κάθισε στον πάγκο μας, ο καθένας μπορεί να έχει την προσωπική του άποψη. Η δική μου πάντως είναι διαφορετική...

Θα πω μόνο, ότι καλύτερος προπονητής δεν είναι μόνο αυτός που μένει σε μια ομάδα για μεγάλο διάστημα ή που πετυχαίνει τις περισσότερες νίκες. Είναι κυρίως αυτός που ασπάζεται την ιδεολογία της (γιατί ο Πανιώνιος έχει ιδεολογία). Που η ζωή του, τα πιστεύω του και οι αξίες του συμβαδίζουν με τις δικές μας.

Ο προπονητής που είχε όλο αυτό το «πακέτο» ήταν μόνο ένας…Vielen Dank!!!

br fun_atic είπε...

Όταν είδα ότι μπορεί να παίξουν μαζί οι Μπάρκογλου, Ντελούρα νευρίασα.
Γιατί, εφόσον σκέφτεται να παίξει με δύο επιθετικούς , δε δίνει την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο; Κανείς δεν μπορεί να παίζει που και που δέκα λεπτά και μετά να έχεις την απαίτηση να σκοράρει κι όλας. Σ' αυτό το παιχνίδι νομίζω τον έχουμε ανάγκη. Δεν ξέρω για τη δική σας γνώμη, προσωπικά το δίδυμο Μπάρκογλου - Ντελούρα δεν με ενθουσιάζει για το συγκεκριμένο παιχνίδι (και γενικώς μπορώ να πω). Επιπλέον θα ήθελα να έπαιζε o Λάτκα γιατί προωθείται στα στημένα. Έχω διαβάσει ότι σκοράρει με το κεφάλι...

Sot Rods είπε...

Δεν θα είναι αυτή η βασική 11αδα. Το sportdog γράφει κουταμάρες. Εδώ λένε ότι θα κατέβουμε με 4-4-3. Τόση ασχετοσύνη! Όπως έγραψα και για το προηγούμενο θέμα που έβαλες
ή Θα παίξουμε δηλαδή με παίκτη παραπάνω ή ο Κρέσιτς θα είναι μπακότερμα!

br fun_atic είπε...

Δεν εισαι αρκετά ενημερωμενος. Κοίτα πως παίζεται το 4-4-3.

Οι πρώτοι 4 είναι πάνω στη γραμμή του τέρματος, οι άλλοι 4 παίζουν άμυνα και οι 3 είναι αμυντικά χαφ.

Παραχωρούμε το μισό γήπεδο και προς θεού δεν βγαίνουμε σε αντεπιθέσεις...

zamis είπε...

Συμφωνω με την ενδεκαδα του steve,ο Μανολο δεν μπορει να μην ξεκινησει μετα τις τελευταιες επελασεις του,ασε που μπορει να του παει και το παιχνιδι λουκουμι.
Οσο για Μπερτε,δε θελω ουτε να το σκεφτομαι

re-la-re είπε...

Ο Μπράμς το είχε όλο το πακέτο. Ηταν ένας κύριος, καθηγητής Πανεπιστημίου, πολύ καλός προπονητής, δάσκαλος μέσα στο γήπεδο. Δεν ξεχνάω που στα ημίχρονα κατέβαιναν και οι αναπληρωματικοί στα αποδυτήρια για να ακούσουν τις οδηγίες του. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί από κανένα.

Τον θεωρώ τον μεγαλύτερο προπονητή που είχε ο Πανιώνιος από την εποχή του Μάλετ.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Στα περισσότερα sites δεν υπάρχει αναφορά σε χρησιμοποίηση Μπάρκογλου στην αρχική ενδεκάδα και μοναδική επιθετική αιχμή αναφέρεται ο Ντελούρα. Προφανώς υπάρχουν παραπληροφορήσεις που αποσκοπούν σε μπέρδεμα αντιπάλων και φίλων για διάφορους λόγους.

Για όλη αυτή την παραφιλολογία για τον κορυφαίο προπονητή του Πανιωνίου κλπ, απλά πιστεύω ότι καλό είναι να σεβόμαστε όλους όσους έχουν προσφέρει κάποιες ξεχωριστές στιγμές στο σύλλογο μηδενός εξαιρουμένου. Και μην ξεχνάμε ότι στις δύο μεγαλύτερες στιγμές του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου προπονητές ήταν άλλοι, ο Πάνος ο Μάρκοβιτς, αλεπού των γηπέδων και πιθανότατα με παραγνωρισμένο το έργο του και σε μας αλλά και παλιότερα στη Δόξα Δράμας και ο Εμβολιάδης ο Χρήστος που πήρε ένα κύπελλο με όπλο την αγάπη του για το σύλλογο. Τέλος αν και έφυγε μάλλον άσχημα από την ομάδα δεν θα πρέπει να παραπεταχτεί και η προσφορά του μακαρίτη του Κυράστα που μπορεί να κατηγορηθεί πιθανόν για πολλά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανέβασε απο τον πάτο της ΄Β' Εθνικής δυό φορές την ομάδα (και ιδίως την πρώτη φορά αν δεν ήταν αυτός δύσκολα θα τα καταφέρναμε) και ήταν ο προπονητής που ξεκίνησε τη σεζόν του κυπέλλου του 98.
Τώρα τα περί ταύτισης της ιδεολογίας του προπονητή με αυτή του συλλόγου κλπ νομίζω ότι πάλι πέφτουμε στη γνωστή προσωπολατρία και εξιδανίκευση, αλλά δεν θέλω να παραγνωρίσω με τα σχόλια μου αυτά ότι όντως ο Έβαλντ Λίνεν υπήρξε ο κορυφαίος από πλευράς κουλτούρας και ανθρώπινης προσωπικότητας που πέρασε από τον πάγκο του Πανιωνίου, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για τεχνική αρτιότητα, οργανωτικότητα και αντιμετώπιση καταστάσεων.

Για τον Άντερσον ειλικρινά λυπάμαι για τον παραμερισμό του, αλλά κάπου δεν έχει και αυτος πιάσει κάποιες ευκαιρίες όταν του δόθηκαν. Επίσης και αυτός έχει τα μειονεκτηματάκια του ως προς την ταχύτητα και τη δύναμη -ενώ φαίνεται ικανός τεχνικά. Γενικά φαντάζει πιό πολύ κατα τη γνώμη μου σαν επιθετικός χαφ παρά σαν επιθετικός. Αλλά πιστεύω ότι ο παραμερισμός του δεν είναι ιδιαίτερα δίκαιος και εδώ θα πω για το Σταματόπουλο ότι φαίνεται να δίνει πιο πολλές ευκαρίες και να χειρίζεται με μεγαλύτερη επιείκια τον Ντελούρα (δίνοντας έτσι και τις αφορμές για επικρίσεις απο όσους τον επικρίνουν).
Δεδομένων των ελαχίστων επιθετικών λύσεων που έχουμε, νομίζω ότι ο Άντερσον Γκονσάνκα πρέπει να πάρει και άλλες ευκαιρίες...Εδώ πάμε να δώσουμε ευκαιρίες στον Εκρά που έπαιζε στα τσικότης Hull και δεν δίνουμε στον Άντερσον?

Costix είπε...

Καλησπερα σε ολους.

Ειλικρινα χαιρομαι να διαβαζω αυτο το blog γιατι με ξεκουραζει και με εκφραζει 100%.

Ειστε ολοι τρελαρες !!! Με την καλη εννοια, φυσικα.

Ο Πανιωνιος δεν ειναι απλως ιδεα, ειναι ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ !!!

Μεγαλο πραγμα μα μην κυνηγας μονιμα την νικη, αλλα να μπορεις να δεχτεις και την ηττα. Εκει φαινεται ο χαρακτηρας του ανθρωπου !!!

Δεν δεχομαι με τιποτα την φιλοσοφια του ''ο σκοπος αγιαζει τα μεσα''.

Πιστευω το ιδιο και ολοι σας.

Γι' αυτο και διαλεξαμε αυτη την ομαδα. Εκφραζει την κοσμοθεωρια μας.

Οσο για την ενδεκαδα, συμφωνω με τον Steve (sorry brfunatic, και με τον Πανθρακικο ειχες πεσει εξω αλλα δεν τρεχει τιποτα).

Οσον αφορα τον Anderson, για μενα παραμενει ερωτηματικο. Το μονο εξαιρετικο που ειδα απο αυτον ηταν το τελειωμα της φασης/γκολ με τον Αρη μετα την πασα του Ρεκομπα στον πρωτο γυρο. Μακαρι να το επαναλαβει αυριο !!!

Καλο βραδυ σε ολους και με την νικη.

br fun_atic είπε...

Στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό έφτιαξα την δική μου 11αδα και έπεσα πάρα πολύ έξω. Όταν άκουσα την 11αδα από τα μεγάφωνα του γηπέδου υποσχέθηκα ότι δεν θα ξαναδώσω τη δική μου...Όλες τις υπόλοιπες φορές (και στο παιχνίδι με τον Άρη) έβαζα την πιθανή ενδεκάδα που δημοσιεύονταν σε διάφορες πηγές.

Γιά τον Μπραμς: Όταν είχαμε προπονητή τον Βέλγο ήμουν αρκετά μεγάλος γιά να διατηρώ αναμνήσεις μέχρι και σήμερα και αρκετά μικρός γιά να μπορώ να εκτιμήσω σε βάθος το έργο του ( να ομολογήσω ότι τότε παρακολουθούσα πολύ περισσότερο το μπάσκετ). Συνεπώς δεν έχω και πολλές επιλογές...

Προσωπολάτρης εγώ; Μισό λεπτό να βάλω λάδι στο καντίλι του Έβαλντ!!!

Τέλος πάντων όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Καλύτερος προπονητής μέχρι το καλοκαίρι είναι ο Σταματόπουλος.

Διπλό στο Βικελίδης!!!

Θα τα πουμε στον Live σχολιασμό το απόγευμα

zamis είπε...

εχει ανοιξει chat o pgss,να συννενοηθουμε σε ποια θυρα θαμαστε,εδω η διπλα :)

παμε Ιστορικε!

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

ΟΚ...Sorry για τα περί προσωπολατρίας...ίσως η άλλη έκφραση περί εξιδανίκευσης που χρησιμοποίησα να ήταν λιγώτερο άγαρμπη και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Πάντως για ένα πράγμα υπάρχει πληρες δίκαιο για όσους αναπολούν Λίνεν. Ενέπνεε το σεβασμό αν η τι άλλο των αντιπάλων και έδινε κύρος στην ομάδα με τη λάμψη της προσωπικότητάς του αλλά και με το ποδοσφαιρικό παρελθόν του. Και μια ομάδα τα έχει ανάγκη και αυτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και εύχομαι να έχουμε και λίγη τύχη που πάντα χρειάζεται

br fun_atic είπε...

Ρε συ Ίωνα, ακόμα να καταλάβεις ότι όλοι κάνουμε πλάκα; Λόγω τιμής δεν έχω παρεξηγήσει ποτέ τίποτα...