Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ανανεώσεις συμβολαίων

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι φίλοι της ομάδας περιμένουν με αγωνία τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, αλλά πολύ περισσότερο τις κινήσεις της διοίκησης για την επίτευξη επέκτασης της συνεργασίας με τον βασικό κορμό της ομάδας, δηλαδή με τους Μάκο, Μανιάτη, Εστογιανώφ και Ρεκόμπα.


Για μεγάλο διάστημα τα ρεπορτάζ των αθλητικών εφημερίδων παρουσίαζαν ως σχεδόν αδύνατη την επέκταση της συνεργασίας με τους παραπάνω παίκτες. Είναι γεγονός βέβαια ότι και η ΠΑΕ δεν το χειρίστηκε καλά το θέμα, δεδομένου ότι διέρρεε ποσά τα οποία δεν ανταποκρίνονταν σε καμία περίπτωση στην αξία των παραπάνω ποδοσφαιριστών.


Ο χειρότερος χειρισμός υπήρξε στο θέμα του Αλβάρο Ρεκόμπα, όταν, μολονότι ο Ουρουγουανός άσσος δήλωνε ευθέως ότι ήταν διατεθειμένος να ανανεώσει την συνεργασία του με την ομάδα ακόμη και με μειωμένες αποδοχές, η Π.Α.Ε διέρρεε ότι θα του πρότεινε μείωση της τάξης του 50%.

Εννοείται ότι ακόμη κι αν ο σούπερ σταρ της ομάδας ήταν διατεθειμένος να δεχθεί μια τέτοιου είδους μείωση, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να το ανακοινώσει δημοσίως κυρίως για λόγους πρεστίζ (και καλά θα έκανε).


Ενώ λοιπόν φαίνονταν απελπιστικά δύσκολη η παραμονή του βασικού κορμού της ομάδας, εντούτοις σήμερα υπήρξε το πρώτο δημοσίευμα το οποίο αναπτέρωσε τις όποιες ελπίδες.


Συγκεκριμένα, στο άρθρο του συνήθως έγκυρου Κώστα Φιτσαντωνάκη στην goal, αναφέρεται ότι ο Πανιώνιος πρότεινε βασιλικά συμβόλαια στους Μάκο, Μανιάτη και Εστογιανώφ. Στόχος και στις τρεις περιπτώσεις η παράταση της συνεργασίας μέχρι το 2012. Στον Εστογιανώφ προτάθηκε συμβόλαιο με αποδοχές που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ στους Μανιάτη και Μάκο συμβόλαια με αποδοχές γύρω στις 250.000 – 300.000 ευρώ.


Εάν οι ειδήσεις αυτές είναι απολύτως ακριβείς, τότε ο κος Τσακίρης κινήθηκε προς την σωστή κατεύθυνση και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια. Νομίζω ότι τις αποδοχές αυτές δεν μπορούν να τις βρουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Επιπλέον, επέκταση του συμβολαίου τους δεν σημαίνει ότι θα είναι δέσμιοι της ομάδας, καθώς ο Πανιώνιος έχει αποδείξει ότι δεν στέκεται εμπόδιο στην καριέρα κανενός, ιδίως όταν η πρόταση είναι δελεαστική τόσο για τον παίκτη, όσο και για την ομάδα.


Συνεπώς το μπαλάκι βρίσκεται πλέον στα χέρια των συγκεκριμένων παικτών οι οποίοι έχουν τις παρακάτω βασικές επιλογές: Να μείνουν ως ήρωες στην ομάδα απολαμβάνοντας ηγεμονικά συμβόλαια ή να "κυνηγήσουν το όνειρό τους", πιθανότατα για λιγότερα χρήματα και διεκδικώντας τη θέση του βασικού.

4 σχόλια:

zamis είπε...

Αν αληθευουν τα νουμερα,μπραβο στον Τσακιρη κι οποιος θελει να φυγει να παει στο καλο.

υγ1 παλι δεν επαιξε ο Εκρα με τη Λεβαδεια ρε γαμωτο

υγ2 βγαλε το λινκ Ανορθωσης,χαλασε του Λινεν.

br fun_atic είπε...

Τον Εκρά τον κρατάμε γιά το ματς με την Ρεάλ. Έτσι, γιά να τον δουν στην Ευρώπη.

Χάλασε του Λίνεν; Μα είχαν βγάλει επίσημη ανακοίνωση. Που το έμαθες;

Δεν ξέρω αν θα το βγάλω το λινκ. Έχω προτείνει εδώ και καιρό την αδελφοποίηση του Πανιωνίου με κάποιο σωματείο της Κύπρου.

Θεωρητικά μπορούμε με δύο. Με το παραλίμνι που φοράει περίπου τα ίδια χρώματα με εμάς (μοιάζει με την Γουέστ Χαμ) ή με την Ανόρθωση.

Με το Παραλίμνι πέρα από τα χρώματα και περίπου την κοινή πορεία στα πρωταθλήματα δεν μας συνδέει τίποτα.

Από την άλλη η Ανόρθωση θεωρείται και είναι η μοναδική προσφυγική ομάδα της Κύπρου, όπως άλλωστε κι εμείς.

Αυτό γιά 'μένα είναι αρκετό. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι οπαδοί της Ανόρθωσης υποστηρίζουν τον βάζελο. Πιστεύω όμως ότι αν λειτουργήσει περισσότερο το προσφυγικό στοιχείο που το έχουν έντονο, αυτό αλλάζει.

Οπότε το λινκ της Ανόρθωσης δεν είχε να κάνει μόνο με τον Λίνεν.

Steve είπε...

http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a+league/149154

br fun_atic είπε...

Ευχαριστώ για το λινκ. Με αυτούς πρέπει να αδελφοποιηθούμε. Οπωσδήποτε. Γιατί και αυτοί κουβαλάνε τα ίδια μυαλά με εμάς, μη σου πω και χειρότερα...