Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Η συνέντευξη του Γρηγόρη Μάκου που θα συζητηθεί πολύ.

Επιτέλους έχουμε αρχίσει να διαβάζουμε σημαντικά πράγματα. Αναδημοσιεύω την συνέντευξη του Γρηγόρη Μάκου στον Κώστα Τσούγκο, όπως αυτή ανέβηκε στην σελίδα του Nova spor fm. Προσωπικά μου λύνει πάρα πολλά ερωτηματικά. Εαν και μετά από αυτή τη συνέντευξη δεν αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά, τότε νομίζω ότι το έχουμε χάσει το παιχνίδι.

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του:

««Αυτή τη στιγμή δεν είμαι ακόμα ελεύθερος. Το εξετάζω πάρα πολύ καλά το επόμενό μου βήμα. Είμαι μόλις 22 χρονών και το οικονομικό είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί. Αγωνίζομαι έξι χρόνια στον Πανιώνιο και έχω ανάγκη να αλλάξω εικόνες και παραστάσεις. Το ενδεχόμενο να συνεχίσω στην ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι ελάχιστο. Προφορικά οι διοικούντες την ομάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανανέωση του συμβολαίου μου και, μάλιστα, με πολύ περισσότερα χρήματα από όσα, για παράδειγμα, θα έπαιρνα στην ΑΕΚ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ήθελα να φύγω από τον Πανιώνιο στα μέσα της χρονιάς. Θέλω να φύγω ή αυτό το καλοκαίρι ή το επόμενο».

Την περίπτωση να μεταγραφεί στην ΑΕΚ:

«Από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας αυτό που σκέφτομαι είναι ότι μόνο στην ΑΕΚ υπάρχει χώρος για μένα και αυτό διότι οι άλλες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έχουν λύσεις στη θέση που αγωνίζομαι. Θα ήθελα πολύ να δουλέψω με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είναι μεγάλος προπονητής και δίνει ευκαιρίες στους νέους παίκτες που το αξίζουν. Μετά τον Λίνεν, που έφυγε, για μένα είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή στη Σούπερ Λίγκα».

Την πιθανότητα να αγωνιστεί στο εξωτερικό:

«Υπάρχει η προοπτική του εξωτερικού. Για τους Έλληνες παίκτες το εξωτερικό είναι παράδεισος. Τόσο από για τα οικονομικά όσο και για τις συνθήκες. Στο μυαλό μου, προς το παρόν, υπάρχει η μοναδική ομάδα που θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ στο εξωτερικό, η Μόναχο 1860, την οποία ανέλαβε ο Έβαλντ Λίνεν. Θα ήθελα να αγωνιστώ κάποια στιγμή εκτός των συνόρων της χώρας μας, αφού πρώτα όμως περάσω από ελληνική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό».

Την αποχώρηση του Έβαλντ Λίνεν:

«Η απομάκρυνση του Λίνεν επηρέασε πολύ την ομάδα. Όχι όλους τους παίκτες αλλά τους περισσότερους και γι’ αυτό η ομάδα ήρθε σε αυτή τη δυσχερή θέση να αγωνίζεται για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. Ήταν μεγάλο λάθος από την πλευρά της διοίκησης του Πανιωνίου που έδιωξε τον Λίνεν και άφησε κάποιους παίκτες να κάνουν ό,τι θέλουν. Από την άλλη πλευρά, όμως, η διοίκηση Τσακίρη έχει προσφέρει πάρα πολλά στο σύλλογο, όπως το ότι έφτιαξε το προπονητικό κέντρο και έκανε μεγάλες μεταγραφές».

Τη συνεργασία του με τον Αλβάρο Ρεκόμπα:

«Το κέρδος του Πανιωνίου από τη φετινή χρόνια είναι ο Ρεκόμπα. Σίγουρα το ότι αγωνίστηκα δίπλα σε έναν τόσο μεγάλο παίκτη όπως ο Ρεκόμπα, στα 22 μου χρόνια, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έχει ακόμα καλές σχέσεις με την Ίντερ και εύχομαι να πει κάτι για μένα στον Μοράτι(…γέλια)».

Τη διαδικασία των πλέι οφ:

«Για μένα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τα πλέι οφ. Το διαπίστωσα και από την παρουσία μας την προηγούμενη σεζόν με τον Πανιώνιο. Τελειώνεις αργά και ξεκινάς νωρίς. Δεν μένουν ανάσες για τους παίκτες».

Το ελληνικό πρωτάθλημα και τη διαιτησία:

«Τα τελευταία χρόνια δίκαια ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα. Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου φταίνε οι διαιτητές. Αν βελτιωθεί η διαιτησία θα ανέβει πολύ το ποδόσφαιρο της χώρας μας».

Την κλήση του στην εθνική ομάδα:

«Είναι πολύ θετικό το ότι παίρνουμε ευκαιρίες από τον Ότο Ρεχάγκελ για την Εθνική. Το 2010, αν προκριθούμε στο Μουντιάλ, το μόνο που θέλω είναι να είμαι στην αποστολή. Αν, ωστόσο, πάρω μεταγραφή, και ανέβω σκαλοπάτι στην καριέρα μου, τότε θα έρθω πολύ πιο κοντά σε αυτόν το στόχο μου».

98 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Πριν βιαστούν κάποιοι να τον κατηγορήσουν, ας σκεφτούν ότι είναι το μόνο στέλεχος της ομάδας που επιτέλους λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Από την άλλη δικαίωμά του να έχει φιλοδοξίες, δικαίωμά του να είναι φίλαθλος άλλης ομάδας, δικαίωμά του να επιλέγει την επαγγελματική του βελτίωση με την βοήθεια καταξιωμένων προπονητών και όχι μόνο μέσω των χρημάτων. Μπράβο για το θάρρος Γρηγόρη. Κρίμα που δεν μπορούμε να σου προσφέρουμε περισσότερα για να σε κρατήσουμε γιατί νομίζω ότι με την στάση που κρατάς δικαιούσαι όσο κανένας άλλος το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ζήτημα είναι ότι δεν τα λες τώρα που φεύγεις, τα έλεγες και πριν με κόστος τους προπηλακισμούς σου. Αυτό σημαίνει ότι τίμησες την ομάδα που σε ανέδειξε και με τις παρατηρήσεις σου προσπάθησες για το καλύτερο.

br fun_atic είπε...

Λοιπόν μου κάνει εντύπωση που ελάχιστοι ασχολήθηκαν με τις συνεντεύξεις Μάκου και Δέδε. Θα έτυχε.

br fun_atic είπε...

Σε δύσκολη μέρα έγινε η ανακοίνωση του Σμόγιε. Καλορίζικος πάντως.

Τα στατιστικά του http://www.gfdb.com/Player.9913.Dario-Smoje.aspx

zamis είπε...

Τελικα,ο Μακος λεει ακριβως αυτα που φωναζουμε κι εμεις τοσο καιρο για Λινεν,ακατανομαστο,Τσακιρη.
Πραγματικα μπραβο του και καλη του επιτυχια οπου παει,αποδεικνυεται πολυ πιο σοβαρος απο ολους τους διαφορετικους Πανιωναρες,διοικητικους και παρακρατικους.
Και επιβεβαιωνει οτι ενας νεος παικτης με φιλοδοξιες ακουμπα πανω σε εναν προπονητη που εχει κερδισει με τη δουλεια και την προσωπικοτητα του την εκτιμηση του.
Αυτο το τελευταιο ειναι και για το παρον και για το μελλον.
Για την απουσια πλανου και Πανιωνιου πνευματος που λεει και ο Δεδες.
Αληθεια,που ειναι τα φερεφωνα να σχολιασουν τις δηλωσεις Μακου και Δεδε,οεο?
Ξεμπροστιασμα κανονικο.

zamis είπε...

Οχι αλλο καρβουνο,οχι αλλο λασπη.
Διαφορετικοι ακουσατε?

br fun_atic είπε...

Ο Πρόεδρος είχε υποσχεθεί σαρωτικές αλλάγές σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο. Ο προπονητής θέλει να ξεκινήσει η ομάδα στις 29/6.

Πότε ακριβώς θα γίνουν οι διοικητικές αλλαγές; Γιατί ο κος Δέδες περιμένει τον προπονητή; Ποιοί ακριβώς επιμελούνται των μεταγραφών και με ποιού τις οδηγίες; Γιατί ακούμε για ανανεώσεις και δεν έχουμε δει καμία; Γιατί στον Μάκο έγινε μόνο προφορική πρόταση; Γιατί οι συνεντεύξεις Μάκου και Δέδε αν διαβαστούν προσεκτικά προκαλούν μεγάλη αγωνία γιά το μέλλον; Πότε επιτέλους θα αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά γιά την ομάδα αντί να ασχολούμαστε με ανούσια θέματα;
Γιατί ένας παίκτης της ομάδας μας είναι διατεθειμένος να πάει και στο Τζιμπουτί γιά τον Λίνεν και όλοι εμείς οι άσχετοι και οι χαρτογιακάδες λέμε ότι δεν έκανε γιά την ομάδα;
Γιατί ενώ είμαστε όλοι Πανιώνιοι αρνούμαστε να δούμε κατάματα τα προβλήματα της ομάδας και έχουμε απλά δημιουργήσει τις δικές μας κλίκες οι οποίες ουσιαστικά οφελούν μόνο συγκεκριμένους ανθρώπους;
Γιατί ενώ γνωρίζουμε τα πρβλήματα δεν ενώνουμε τις φωνές μας, για να μην μας έχουν και γιά κορόιδα;

zamis είπε...

Ας μας πουν τα φορουμ,οι Ιωνες,οι λεσχες και οι Πανιωνιοι κοσμοι και εξωκοσμοι.

br fun_atic είπε...

Μα εδώ κάθονται σοβαροί άνθρωποι και ασχολούνται με το αν το πανό των Ιώνων για τον Ρεκόμπα ήταν επικριτικό ή χιουμοριστικό, αν άρεσε ή όχι στον Τσακίρη και δεν ασχολούνται με τα βασικά θέματα.

Δηλαδή τι άλλο περιμένουμε να ακούσουμε γιά να ανησυχήσουμε; Ποιός άλλος πρέπει να βγει να κάνει δηλώσεις; Τα ακούσαμε από τον Τσακίρη, τον Δέδε και τον Μάκο. Και δεν σχολιάσαμε ΤΙΠΟΤΑ.

Όσο γιά την περίφημη κριτική; Άστο. Προκειμένου να μην ανοίξουμε την κουβέντα θα πιστέψουμε στο τέλος ότι η απόκτηση Λουκίνα ήταν το κλου του καλοκαιριού και της χρονιάς μη σου πω...

Θα προτρέψω όλη την Πανιώνια blogόσφαιρα να ξεκινήσει την κουβέντα. Εμείς δεν είμαστε ούτε μέτοχοι, ούτε μέλη του Δ.Σ αλλά απλοί φίλαθλοι. Δεν έχουμε (ελπίζω) να κερδίσουμε τίποτα από κανέναν, αλλά αγωνιούμε γιά την τύχη της ομάδας.

Griniaris είπε...

Τελικά είμαστε πολύ μακριά νυχτωμένοι.Εμείς μιλάμε για μεταγραφές,τετράδες,τσάμπιονς λιγκ,προγραμματισμούς κ.τ.λ. και ένας από τους καλύτερους μας παίκτες και αρχηγός της ομάδας βλέπει καλύτερο μέλλον στην ΑΕΚ του τώρα απ'ότι σε μας.Μήπως εκτός από εμάς εδώ θα έπρεπε αυτό να προβληματίσει και κάποιους λίγο πιο πάνω;

zamis είπε...

Και επιτελους αυτο το προσκυνημα στον Τσακιρη ας σταματησει.Κι εμεις τον ευχαριστουμε,κι εμεις του ευχομαστε χρονια πολλα,κι εμεις τον στηριζουμε.
Αλλα ρε παιδια,ουτε αυτοκριτικη εχει κανει ουτε μας εχει δειξει οτι εχει ενα σχεδιο για την ομαδα.
Δεν μπορει να βρισκονται συνεχως εξιλαστηρια θυματα(οι καλυτεροι και οι πλεον αθωοι ως συνηθως)και αυτος να ειναι ανεγγιχτος.
Επιτελους δηλαδη,δε μασαμε κουτοχορτο.

br fun_atic είπε...

Όχι. Θα ήθελα να προβληματίσει πρώτα εμάς. Κι όταν λέω εμάς, εννοώ ΟΛΟΥΣ μας. Πάνθηρες, Ίωνες, Λέσχη, Φόρουμ, απλούς φιλάθλους, τους δημοσιογράφους του Πανιωνίου, τους ΠΑΝΤΕΣ.

Ακόμη κι αν γίνει κάποια καλή μεταγραφή, ακόμη κι αν η ομάδα παρουσιάσει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι φαίνεται να υπάρχει μεγάλο θεσμικό πρόβλημα.

Είναι εκνευριστική η ησυχία ύστερα από κάθε σημαντική δήλωση. Δεν καταλαβαίνουμε ότι όταν δεν λέμε ξεκάθαρα τη γνώμη μας εξυπηρετούμε συμφέροντα, τα οποία πιθανότατα δεν ταυτίζονται με του Πανιωνίου;

br fun_atic είπε...

Να ποιά είναι γιά κάποιους η Πανιώνια διαφορετικότητα:

http://www.youtube.com/watch?v=9yq6qXBSpAs&feature=related

Griniaris είπε...

Για όσους δεν έτυχε να το διαβάσουν κάπου,υπάρχει ένα νέο που επισκιάζει και προβληματισμούς και συνεντεύξεις και τα πάντα όλα...Ο Κουμορτζί κλήθηκε στην εθνική Γκάνας...

zamis είπε...

Μην αδικουμε την επισημη copy paste σελιδα της π.α.ε.
Και τη συνεντευξη ανεβασε και σχολιο εκανε.
Σχολιο ειπα?
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα



υγ.οπου ναναι θα κανει σχολιο και για Δεδε

ξανα χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Griniaris είπε...

Γι αυτό τελευταία νιώθω μια εξάντληση και δε με πιάνουν οι βιταμίνες;

zamis είπε...

κουραστικες κουραστικα κουραστικαμε

lol griniari!

Griniaris είπε...

Εγώ τα είπα...
Φέρνε zamis,φέρνε...

br fun_atic είπε...

εμένα δεν με ενοχλεί ούτε το copy ούτε το paste.Με ενοχλεί το del...

http://www.youtube.com/watch?v=-xdhuOflRbI (απλά κορυφαίο)...


Μήπως μπορεί να γίνει ο νέος ύμνος; CostisT μπορείς να το μεταφέρεις στον πρόεδρο?

Griniaris είπε...

Πόσα χρόνια μπροστά ήσουν ρε Στελάρα;

zamis είπε...

Προεδρε αλλαξε τα ολα.Και τον υμνο.
forza panionara

br fun_atic είπε...

έχω και plan b

http://www.youtube.com/watch?v=_N61U2Trtdc

zamis είπε...

Να το παιζουμε σε βιντεο γουολ που θα βαλουμε στη θεση του(καταραμενου)ρολογιου.Θαχουμε και τον καινουριο υμνο και τους ανεμιστηρες απο την 3,θα γινει χαμος.
Ποτε βγαινουν τα διαρκειας,δεν κρατιεμαι οε οε οε

br fun_atic είπε...

Με όλα αυτά τα κόλπα θα πρέπει το οικογενειακό διαρκείας να έχει τουλάχιστον 2.000€.

Εσύ zamis δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις με μετρητά. Θα αφήσεις στο ταμείο τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

zamis είπε...

Δε με νοιαζει τιποτα.Θ'αλλαξω κι αυτοκινητο οε οε οε

zamis είπε...

Το φορουμ εχει παρει παντως σαφεστατη θεση για το θεμα Μακου.

br fun_atic είπε...

δηλαδή;

zamis είπε...

Ματιγωμα,φαλαγγα,ανασκολοπισμος.
Πολυ κουραση βρε παιδακι μου.

griniariii

br fun_atic είπε...

Ο.Κ Έχω εικόνα. Δεν με ξαφνιάζει πάντως.

re-la-re είπε...

Το φόρουμ έχει εκπρόσωπο και στο ΔΣ. Πριν πιάσουν το Μακο ας ενημερώσουν και την πλέμπα για το τι ακριβως έγινε στη χρονιά που μας πέρασε.

Γιατί πολλή μούγκα πέφτει και πάνε να τα κουκουλώσουν.

br fun_atic είπε...

Γιατί τι έγινε; Ο Χούτος έπρεπε να φύγει και έφυγε, ενώ γιά το χάλι της ομάδας φταίει ο Λίνεν, τα σαπάκια του και όσοι ξεγέλασαν τον Πρόεδρο.
Τώρα πάμε γερά γιά νέα αρχή και όλα καλά.

zamis είπε...

Ετσι μπραβο.Μας θελω αισιοδοξους.

Costix είπε...

ΠΑΙΔΕΣ, ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ (ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ).

ΕΞ ΑΛΛΟΥ Η ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ, ΤΟ BIFFEX ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 2700 ΜΟΝΑΔΕΣ.

ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΥΜΝΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΕΛΑΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΜΦΑΚΙΑ.

TO FAIRYTALE ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΑΝΤΙ.

Griniaris είπε...

http://www.sport-fm.gr/videos/542

Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει τη συνέντευξη η απλως,όπως κι εγώ, διαβάσατε τι γράφτηκε.Αξίζει να την ακούσετε.Ο ζωντανός λόγος είναι τελείως διαφορετικός κι ας λέει περίπου τα ίδια.

br fun_atic είπε...

Ο Γκρινιάρης έχει δίκιο. Πέρα απ' το ότι κάποια πράγματα τα διατυπώνει κάπως διαφορετικά, έχουν αποδοθεί αλλιώτικά και οι ερωτήσεις. Γενικά αξίζει να δείτε το βίντεο.

DrRigas είπε...

Έλειπα σε συνέδριο και δεν έχω προλάβει να αναλύσω πλήρως τις συνεντεύξεις και λοιπά ευτράπελα των ημερών. Όπως έγραψα όμως και στο blog του pgss, αυτό που παρατηρώ είναι η καλή διάθεση της διοίκησης, η οποία πάρα τα τόοοοσα προβλήματα και το μειωμένο φετινό budget, έχουν ήδη ξεκινήσει στη Νέα Σμύρνη οι δοκιμές παικτών…

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17242&catid=5

Griniaris είπε...

http://www.gazzetta.gr/content/view/34743/2/

Για να ανοίξει λίγο η ψυχή σας...

http://www.sport-fm.gr/article/177854

Και για να ξαναμαυρίσει...

br fun_atic είπε...

Αυτός ήταν ο εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα.

zamis είπε...

Griniari παω να φερω να κερασουμε τους τεχνοκρατες

Griniaris είπε...

Ασε τα κεράσματα,κράτα καβάτζα.Δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να ακούσουμε...

antunix είπε...

Τι είδους αξιοπρέπεια
βγάζει αυτή η ανακοίνωση;;;

Steve είπε...

Αν υπάρχει η παραμικρή τσίπα στην ΠΑΕ θα πρέπει απόψε, αυτή τη στιγμή, αμέσως τώρα, να εκδόσει ανακοίνωση η οποία
(α)θα προστατεύει τα περιουσιακά της στοιχεία, (β) θα κυρήττει ανεπιθύμητους όλους όσους επιβουλεύονται τα συμφέροντα της, (γ) θα εκδιώκει από το ΔΣ τους εκπροσώπους όσων απειλούν άμεσα ή έμμεσα στελέχη της ομάδας, και (δ) θα επιφυλλάσσεται για κάθε άλλο νόμιμο δικαιωμά της.
Αν δεν το κάνει και προτιμήσει για άλλη μια φορά να ποιεί την νήσσαν, θα σημαίνει ότι σηναινεί σιωπηρά ή ότι -ακόμα χειρότερα- κρύβεται η ίδια πίσω από αυτή την ανακοίνωση της ντροπής, για όλον το σύλλογο, τους φιλάθλους του Πανιωνίου και τα στελέχη του.

antunix είπε...

Αφού στην ΠΑΕ κάποιοι φορούν φανελάκια εκείνων που απειλούν άμεσα ή έμμεσα στελέχη της ομάδας, πως θα γίνει αυτό ;;;;;;; Μου εξηγείς Steve είπε....;;;
Ορισμένοι νομίζουν ότι επειδή ακολουθούν παντού την ομάδα μας, ότι είναι και κτήμα τους....

br fun_atic είπε...

Κάποιοι θέλουν να φύγει ο Μάκος. Ωραία. Κάποιοι ίσως δεν έχουν κάνει και τις απαραίτητες προσπάθειες να τον κρατήσουν. Και πάλι ωραία. Οι μη τεχνοκράτες φίλαθλοι δεν τον θέλουν. Τέλεια.
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται αναλύσεις και διαφωνίες. Η διοίκηση και ο προπονητής έχουν δει το πρόβλημα και φαντάζομαι ότι θα το αντιμετωπίσουν.
Ας μην βιαζόμαστε. Την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος θα κάνουμε ταμείο. Θα δούμε τις μεταγραφές, πως θα έχει αξιοποιηθεί το μπάτζετ των 6,5 εκ ευρώ, την ενίσχυση της ομάδας όπου πονάει, το 4-4-2, το κοουτσάρισμα του μετρ της τακτικής και ασφαλώς τα Ελληνόπουλα της ομάδας. Αν τα δούμε θα παραδεχθούμε ότι η διοίκηση έκανε καλά το έργο της και ασφαλώς θα έχουν δικαιωθεί όσοι από την συνέντευξη του Μάκου κατάλαβαν μόνο ότι θέλει να πάει στην Α.Ε.Κ
Κι αν δεν κάτσει; Θα είμαστε χάλια γιατί θα έχουν δικαιωθεί επιφυλάξεις μας...

re-la-re είπε...

Οι Πάνθηρες δεν εκφράζουν μόνο τον ευατό τους. Γι αυτό και η ανακοίνωση τους αναρτήθηκε και στη σελίδα του Διόγου.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά μη τεχνοκράτες - Πάνθηρες. Δώστε στην ΠΑΕ 1.5 εκ. που αξίζει ο Μάκος και αξιώστε την αποπομπή του. Γιατί οι μαγκιές με ξένα κόλυβα είναι εύκολες.

zouri1 είπε...

αν και ειμαι υπερ του δικαιωματος να φυγουν απο την ομαδα ο Μακος και ο μανιατης και να εκπληρωσουν τις φιλοδοξιες τους,θεωρω οτι αυτη η συνεντευξη του στο κομματι που αφορα την Αεκ και τον Μπαγιεβιτς ηταν εντελως χαζη,Μονος του καταστρεφεται.Θα τον βριζουν τωρα οι φιλαθλοι ολωςν των ομαδαω πλην της Αεκ .κριμα

br fun_atic είπε...

Αυτή δεν είναι η πρώτη αλλά η τριτη συνέντευξη του Μάκου, όπου λέει σχεδόν τα ίδια πράγματα. Όταν ο Γρηγόρης μίλησε γιά πρώτη φορά για τα θέματα της ομαδας, τότε και πάλι τον κατηγόρησαν. Το ποιός είχε δίκιο βέβαια αποδείχθηκε από την πορεία της ομάδας.

Από εκεί και πέρα. Αν η ομάδα ήθελα να τον κρατήσει, προφανώς και θα του είχε κάνει μιά καλή έγγραφη πρόταση. Όχι στα λόγια.

Ο Μάκος ουσιαστικά μας λέει ότι από τον Φερέρα δεν πρόκειται να μάθει τίποτα και ότι προτιμά τον Μπάγεβιτς.

Όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά, διότι δεν είναι ελεύθερος και αν φύγει θα πάει στην ομάδα που θα δώσει τα περισσότερα στον Πανιώνιο. Και ασφαλώς αυτή δεν μπορεί να είναι η Α.Ε.Κ (εκτός κι αν είναι η μοναδική ενδιαφερόμενη.

Θα συμφωνήσω με όσα έχουν πει άλλοι φίλοι και εδώ και αλλού ότι με τις δηλώσεις Μάκου αλλά και την ανακοίνωση των Πανθήρων χάθηκε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του Τσακίρη.

Επειδή πάντως ως άνθρωπος είμαι αρκετά καχύπτοπτος μου φαίνεται περίεργη η επιλογή του Γρηγόρη να κάνει το άνοιγμα προς την Α.Ε.Κ σε έναν χώρο όπου οι δηλώσεις του θα καταγράφονταν με κάθε πιθανό μέσο. Ίσως η όλη ιστορία να είναι λίγο σικέ...

IWN1998 είπε...

Δεν υπάρχει καμμιά πρόταση για τον Μάκο και δεν μπορεί να υπάρξει όταν ο πάικτης λέει πως δεν μένει στην ομάδα. Έτσι όλοι περιμένουν να τον πάρουν σαν ελεύθερο. Τα γράφει νομίζω σωστά σήμερα στον Πανιώνιο Κόσμο ο κ. Πατσουράκος. Αν ο Μάκος υπέγραφε το νέο συμβόλαιο του, τότε μόνον ο Πανιώνιος θα είχε τη δυνατότητα να τον πουλήσει αλλιώς όλοι θα περιμένουν να λήξει το συμβόλαιό του και να διαπραγματευτούν μόνο με τον παίκτη. Δεν πρόκειται λοιπόν να υπάρξει πρόταση και ιδίως από τους κιτρινόμαυρους μπατξήδες. Ο Πανιώνιος σε αυτή την περίπτωση δεν παίρνει τίποτα και είναι προφανώς ζημιωμένος χάνοντας και μια πολύτιμη μονάδα του.

Ανώνυμος είπε...

Την καλησπέρα μου! Γιά την ακρίβεια, όπως γράφει ο "επώνυμος" κ. Διόγος στη σελίδα του, έχετε την καλησπέρα από έναν "ανώνυμο" που "ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ" (πάντα κατά τον κ. Διόγο) και "διαρρηγνύει τα ιματια του για το... δίκιο του Μάκου (και του Λίνεν φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε...) ...". Προφανώς, Πανιώνιος είναι όποιος έχει έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ (ή με την ETERNAL) και όποιος δε συμφωνεί με την άποψη του Τσακίρη, απλά παριστάνει τον Πανιώνιο.

Ωστόσο, γιά να μην ξεχνιόμαστε:

[1] ακόμα περιμένω να ακούσω τις αποκαλύψεις γιά την περίοδο της γερμανικής κατοχής που βίωσε ο σύλλογός μας. Περιμένω αποκαλύψεις και από τον κ. Διόγο και από άλλους που ανήγγειλαν μήνες πριν έκτακτους καννιβαλισμούς ("θα φάμε τις σάρκες μας" ...). Η αναδημοσίευση της επιστολής που είχε απευθύνει ο κ. Διόγος στο Λίνεν μετά τη Μπορντώ, δε λέει απολύτως τίποτα και είναι γιά γέλια γενικώς ... ΕΠί της ουσίας, έχουν τίποτα να μας πούνε γιά τη "γερμανοπαρέα"? Aν ναι, αναμένω! ΑΝ όχι, απλά να ξέρουν πως η λάσπη κάποτε γυρνάει νομοτελειακά εκεί όπου άρχισε την πορεία της ...

[2] κάποτε, ο Pgss1890 πρότεινε να δοθούν διδακτορικά γιά τους εξαιρετικούς γνώστες του ποδοσφαίρου που κοσμούν τα πέριξ του συλλόγου μας. Έχω να συστήσω ένα σοβαρό υποψήφιο. Κάποιον που έγραφε περυσι πως ο "Κούμο" (χωρίς τον οποίον φέτος,ίσως και να πέφταμε) δεν "κόβει όυτε με βαλέ" και αναρωτιόταν γιατί τον χρησιμοποιεί ο Λίνεν. Είναι ο ίδιος που φιλοξενεί τον Κούμο στην εφημερίδα του φέτος για την "εξαιρετική του χρονιά". Σκέφτεστε κανέναν καλύτερο υποψήφιο;

Keep the faith αδέρφια! Ο Πανιώνιος είναι εδώ και κάποιες δεκαετίες η συμπάθεια των ανέντακτων και των ανανεωτικων της Αριστεράς. Με κάποιο μεταφυσικό τρόπο, κληρονόμησε και το γονότυπο του χώρου: έχει κάποιους ρομαντικούς, κάποιους αγωνιστές, κάποιους δουλευταράδες, πολλούς ξερόλες και με τα χρόνια, ένα συρφετό καρριερίστες ... Α, και ένα μαγικό τρόπο να αυτοαναιρείται και να καταστρέφει έυκολα και γρήγορα, ότι κόπιασε μερικές φορές να χτίσει ...

Unknown είπε...

Βρήκα το μπλογκ σας τυχαία. Αν και πιστεύω ότι είστε κακοπροαίρετοι και τυφλωμένοι οπαδοί του Λίνεν (αλήθεια γιατί τέτοιο κώλυμμα; Πάει τελείσωε ο γερμανός έφυγε. εσείς τι ζόρι τραβάτε;) θα πάρω μέρος στο διάλογο. Λοιπόν εγώ διάβασα αυτά που έγραψε ο Διόγος στο μπλογκ του. Και ενημερώθηκα. Συμφωνω και με την ανακοίνωση των Πανθήρων ο Μάκος και κάθε Μάκος είναι για μένα είναι ανεπιθύμητος με την έννοια ότι όταν ένας παίκτης της ομάδας μου παρακαλάει τον Μπάγεβιτς είναι ανεπιθύμητος. Απλά πράγματα...

Ρε Costas τα λες μια χαρά για το Διόγο. Αλλά μπορείς να μας πεις γιατί κάνεις γαργάρα αυτά που λεει για τον Μάκο;

Επίσης μπορείς να μας θυμίσεις ποιος μας φόρτωσε παλτουδάκια του τύπου: Ντελούρα, Λάνγκαμπ, Ντιαβαρά, Μπάρκογλου, Κοιλιάρα, Ντρσεκ; Γνωρίζεις ή θέλεις να στα γράψω στα γερμανικά;

Κώστας

IWN1998 είπε...

Kosta χαιρετώ. Είσαι σίγουρος ότι πχ οι Λάνγκαμπ, Κοιλιάρας είναι παλτά; Ακόμα και ο Μπάρκογλου; Για να μην ρωτήσω αν οι Μπάρκογλου, Κοιλιάρας ήταν επιλογές Λίνεν ή φίλων Προέδρου;
Μήπως και ο Λουτσιάνο που διώχνουν είναι παλτό;
Είσαι ευχαριστημένος με αυτούς που προτείνονται τώρα προς μεταγραφή; Τους ξέρεις; Είσαι σίγουρος περί τίνος πρόκειται όταν διεκδικούμε παίκτες που τους αφήνουν ελεύθερους οι ομάδες τους και βέβαια όχι λόγω οικονομικών διαφορών;
Για Μάκο, κυανέρυθρα νέα κλπ αν σε ενδιαφέρει μια άλλη άποψη εκτός των δυο που έχεις δει, δες και iwn1998.blogspot.com

re-la-re είπε...

Ο Διόγος για την ταμπακιέρα κουβέντα. Και αυτή είναι η ωμή παρέμβαση των Πανθήρων στα οικονομικά της ΠΑΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πάνθηρες χαρακτηρίζουν παίκτες ανεπιθύμητους. Βρίσκουν και τα κάνουν.

Αυτό που με ενοχλεί είναι η σιωπή της ΠΑΕ.

Οσο για τους δήθεν Πανιώνιους του Διογίτο η απάντηση είναι απλή: Πιστοποιητικά Πανιώνιων Φρονημάτων δεν δόθηκαν ποτέ και ούτε πρόκειται να δοθούν. Και όσοι ονειρεύονται ότι θα δώσουν είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Συνονόματε Kosta.

Aν κάνεις πλάκα, έχει καλώς. ΑΠλά δεν είναι και πολυ πετυχημένη. Αν όχι, δε βλέπω το λόγο να χάνεις το χρόνο σου με κάποιους που θεωρείς (με το καλημέρα!) πως είναι "κακοπροαίρετοι", "τυφλωμένοι" και "τραβάμε ζόρι". Από τις εκφράσεις σου, βλέπω πως μας κάνεις χάρι που συμμετέχεις στο διάλογο ("Αν και πιστεύω ότι είστε κακοπροαίρετοι και τυφλωμένοι οπαδοί του Λίνεν (αλήθεια γιατί τέτοιο κώλυμμα; Πάει τελείσωε ο γερμανός έφυγε. εσείς τι ζόρι τραβάτε;) θα πάρω μέρος στο διάλογο."). Δεν είναι απαραίτητο γιά κανένα μας! Στο blog αυτό έχουμε διαφωνήσει κατα καιρούς, αλλά σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και γι' αυτό εξακολουθούμε να συμμετέχουμε. Δε φαντάστηκα ποτε μου να έχει κάποιο ενδιαφέρον να διαλέγεσαι με κάποιον που θεωρείς "τυφλωμένο" και "κακοπροαίρετο".

Όσο δε γιά τα όσα γράφεις, με τα "παλτά" και τις ιστορίες, αυτό ακριβώς θέλω: αν όντως είναι έτσι όπως τα λες, να βγεί επισήμως η ΠΑΕ, δια του Προέδρου ή κάποιου στελέχους της και να μας εξηγήσει (με στοιχεία και επιχειρήματα!) τη ζημιά που έκανε ο Λίνεν στο σύλλογο! Το κόστος της γερμανικής κατοχής βρε αδελφέ! Αντι γι' αυτό, από την ημέρα που έφυγε το μονο που βλέπω και ακούω είναι παπαγαλάκια και ψιθυρο/θορυβοποιους και λασπολόγους παντού (στην εξέδρα, στο τυροπιτάδικο, στην εφημερίδα, στα blogs) να μας κλείνουν το μάτι και να μας λένε τι έκανε ο Λίνεν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν "από μέσα".

Αυτό, με χαλάει. Ο Λίνεν όντως έφυγε και καλή του ώρα εκεί που είναι. Αλλά ο Πανιώνιος είναι εδώ και με τέτοιες πρόστυχες συμπεριφορές αφ' ενός θα ξαναγυρίσει στα σκατά, αφ' ετέρου μου γυρνάει τα άντερα. Και έχω απαίτηση να μάθω την αλήθεια γιατί τον παρακολουθώ από τότε που χάζευα το Δέδε και το Μωραιτέλη. Έχω το δικαίωμα να ξέρω, τελεία και παύλα.

Τελειώνοντας, δεν γνωρίζω για αυτά που γράφεις (όπως σου εξήγησα παραπάνω) και ΔΕΝ θέλω να μου τα γράψεις στα γερμανικά, τα οποία άλλωστε δεν κατέχω (πλην ολίγων λέξεων). Επίσης δεν γνωρίζω στα ελληνικά καμμία λέξη "κώλυμμα". ΣΤο blog αυτό όσοι γράφουμε μάλλον δεν έχουμε "κώλυμα" και πιθανώς να έχουμε "κόλλημα" (όπως πιθανώς εννοείς). Αλλά με τον Πανιώνιο και αυτά που αντιπροσωπεύει διαχρονικά και όχι με το Λίνεν ή όποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Και όσο γιά το ζόρι που τραβάμε (τουλάχιστον εγώ), είναι πως δεν αντέχω να με περνάνε γιά μαλάκα τα λογής λογής παπαγαλάκια και οι δορυφόροι της κάθε εξουσίας ...

IWN1998 είπε...

Επειδή το πρηγούμενο σχόλιο μου έγινε αργά το βράδυ, στην απάντηση προς τον Kosta, αναφέρω Λουτσιάνο αντι Λουρέντσο.

br fun_atic είπε...

Είναι άξιο απορροίας το πώς καταλαβαίνει κάποιος το κώλυμα με τον Λίνεν, όταν έχει βρει τυχαία τη σελίδα και έχει διαβάσει ένα κείμενο που αμφιβάλω αν έχει μια γραμμή αναφορά σ’ αυτόν.

Είναι άξιο απορροίας το πώς χαρακτηρίζει κάποιος μια ομάδα ανθρώπων εμπαθείς και κακοπροαίρετους χωρίς να αποδεικνύει αυτό το οποίο λέει.
Είναι επιπλέον χαζό να μετέχει κάποιος σε διάλογο με τέτοιου είδους ανθρώπους.

Είναι αδύνατον να θεωρεί κάποιος σημαντικό στοιχείο από την συνέντευξη του Μάκου την θέλησή του να πάει στην Α.Ε.Κ και όχι τα όσα λέει για τον Πανιώνιο.

Επίσης είναι αδιανόητο να θεωρεί κάποιος φυσιολογικό το ότι μετά από μία ολόκληρη χρονιά αποτυχίας, δεν διάβασε στα αγαπημένα του έντυπα και ιστότοπους ούτε μία γραμμή κριτικής. Για να διαβάσει βέβαια ανάλυση για τις συνεντεύξεις Τσακίρη και Δέδε θα πρέπει να ελπίζει σε πολλά.

Ως μέσος φίλαθλος αξιώνω ένα πράγμα. Να ακούσω με τον πλέον επίσημο τρόπο συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι ο Λίνεν έκανε πράγματι το απλά φημολογούμενο κακό στον σύλλογο.Τι εννοούμε Γερμανική κατοχή και Γερμανοπαρέα; Αν εννοούμε ότι βγήκαμε δυό φορές πέμπτοι και κάναμε και αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, τότε γίνομαι δωσίλογος.

Όσοι λοιπόν είναι καλοπροαίρετοι ας συμβιβαστούν με την πώληση κάθε περιουσιακού στοιχείου του συλλόγου στην πρώτη καλή ευκαιρία, με τα μπάτζετ των εκατομμυρίων τα οποία απλά δεν βλέπουμε, με την έλλειψη προοπτικής και τον αφελληνισμό της ομάδας και ας κρατήσουν την ενέργειά τους για τα λαϊκά δικαστήρια και τους προπηλακισμούς που οι ίδιοι θα αρχίσουν στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα. Γιατί εδώ μπορεί να είμαστε κακοπροαίρετοι όμως έστω και μέσω κριτικής πάντα στηρίξαμε την ομάδα στα δύσκολα. Και για όποιον ενδιαφέρεται τα κείμενα είναι ακόμη αναρτημένα.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ για την "υποδοχή". Εχετε μια ιδιαίτερη άποψη για την... αντίθετη γνώμη. Δεν πειράζει εγώ θα συνεχίσω να σας... "ενοχλώ"! Οσο μου το επιτρέπετε βέβαια...

costas (ναι έχεις δίκιο έχετε κόλλημα και μάλιστα μεγάλο...) Λοιπόν σου ξαναγράφω ότι κάνεις γαργάρα, δλδ δεν παίρνεις θέση για το γεγονός ότι η ΠΑΕ έκανε πρόταση ύψους 1 εκατ. ευρώ στον Μάκο και αυτός μας "φτύνει" και παρακαλάει τον Μπάγεβιτς να πάει στο Αεκάκι. Τι άλλο να του προετείνει; Μήπως να φέρουμε πίσω τον Λίνεν;

Εμένα με ενοχλεί η σταση του Μάκου. Εσένα ίσως όχι, γιατί πιθανότατα έχεις πάνω από τον Πανιώνιο τον Μάκο, τον Λίνεν, τον Ραμντάν, τον Σταματόπουλο. Ισως!!!

Για τα παλτά. Σε βολεύει να κατηγορείς παπαγαλάκια και να το παίζεις αντιεξουσιαστής (μη χέσω...) του πληκτρολογίου, κρυμμένος πίσω από μια οθόνη.

Ρε τα πράγματα είναι απλά.

Ποιος φόρτωσε την ομάδα με παλτά του τύπου: Ντελούρα, Λάνγκαμπ, Ντιαβαρά, Μπάρκογλου, Κοιλιάρα, Ντρσεκ; Ποιος γέμισε την ομάδα με 40 παίκτες; Ποιος;

Δεν ξέρεις; Λοιπόν ο Λίνεν και η γερμανοθρεμμένη παρέα των χοντρών.

Τι περιμένεις να βγει και να πεί η ΠΑΕ; Τι να κάνει ο Τσακίρης; Τους έδιωξε. Και τώρα διώχνει και τους παίκτες. Τι άλλο να κάνει; Να τους εκτελέσει; Δεν φταίνε οι παίκτες. Αυτοί είναι επαγελματίες. Φταίνε αυτοί που τους έφεραν. Το κατάλαβες; Μήπως έχεις κάτι να μας πεις γι αυτό εκτός από ότι φταίνε τα παπαγαλάκια της ΠΑΕ;

Και δυο λόγια για τον BR. Μου φαίνεται ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα γράφετε τα ίδια πράγματα με άλλο ψευδώνυμο. Μιλάμε ότι τέτοια ταύτιση απόψεων ούτε στο παλιο καλό ΚΚΕ. Αλλά τέλος πάντων.

Γράφεις ότι... "Αν εννοούμε ότι βγήκαμε δυό φορές πέμπτοι και κάναμε και αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, τότε γίνομαι δωσίλογος". Μην μαρτυράς χωρίς ξύλο δεν χρειάζεται.

Απλά θα σου θυμίσω ότι Ευρώπη βγήκαμε δυο φορές (όχι Ιντερτότο, ΟΥΦΑ κανονικά...) επί Μπέου και Μπουμπένκο και επίσης είχαμε αξιόλογη πορεία. Το θυμάσαι ή ανακάλυψες τον Πανιώνιο πριν από τρια χρόνια με τον Λίνεν;

Και κάτι άλλο. Αν θεωρείς κριτική το λιβάνισμα του Λίνεν, το "κυνήγι" όσων διαφωνουν μαζί σας, είσαι τουλάχιστον γελασμένος.

Υ.Γ. Αλήθεια στα σπίτιά σας έχετε εικόνα του Λίνεν; Του ανάβετε και κεράκι; Γιορτάζετε τα γενέθλιά του; θα με ενδιέφερε να μάθω πόσο

Κώστας

Υ.Γ. Παρακαλώ πολύ γράψτε και κανένα επιχείρημα. οχι μόνο λιβάνισμα στο Λίνεν και ανάθεμα στα παπαγαλάκια της ΠΑΕ. ΟΚ;

Υ.Γ. 2 Ξαναρωτάω. Σαν Πανιώνιοι (που λέτε ότι είστε...) δεν νιώθετε θιγμένοι που ένας παίκτης της ομάδας μας εκβιάζει την ομάδα και παρακαλάει μια άλλη να του κάνει πρόταση;

IWN1998 είπε...

"Ποιος φόρτωσε την ομάδα με παλτά του τύπου: Ντελούρα, Λάνγκαμπ, Ντιαβαρά, Μπάρκογλου, Κοιλιάρα, Ντρσεκ; Ποιος γέμισε την ομάδα με 40 παίκτες; Ποιος;

Δεν ξέρεις; Λοιπόν ο Λίνεν και η γερμανοθρεμμένη παρέα των χοντρών. "

Για να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, η γερμανοθρεμένη παρέα των χοντρών ήταν οι φίλοι του Προέδρου και συνεργάτες του σε άλλες επιχειρήσεις του.

Επίσης για να τα πούμε σταράτα, η πολιτική Πανίωνιος / super market (δηλ. αγορά παικτών κατά συρροή κάτω των 22-23 και ότι μας βγει για να πουλήσουμε με υπεραξία) είναι πολιτική της ΠΑΕ που το λάθος του Λίνεν είναι ότι την ανέχθηκε.
Και πιθανόν συνεχίζεται αυτή η τακτική και μετά Λίνεν (δες Κουκετς, Εκρά κλπ. Αλήθεια ο Εκρά πως σου φαίνεται; Δεν είπες τίποτα; Μάλλον επειδή λο΄γω ηλικίας δεν είναι καν παλτό. Για μισοφόρι πως τον βλέπεις;).

Εγώ πιστεύω πως ο λόγος σου είναι εποικοδομητικος εν πάσει περιπτώσει και χάρηκα για την παρεμβασή σου, άλλα η προσωπική μου άποψη είναι να σε προτρέψω να δεις ότι και αυτή η άποψη που εκφράζει η πλειοψηφία του blog έχει κάποιο δίκιο και αν μη τι άλλο είναι άκομψη η προσπάθεια της ΠΑΕ να δαιμονοποιήσει τον Λίνεν, να του ρίξει όλα τα άτοπα που έγιναν πέρυσι πάνω του και να προχωρήσει σε απολινενοποίηση επι δικαίων και αδίκων. Είναι μάλλον σίγουρο ότι τίποτα δεν είναι τελείως άσπρο και τελείως μαύρο. Σε καλώ λοιπόν να δεις τις αποχρώσεις.

Unknown είπε...

Αγαπητέ Ιων δεν με ενδιαφέρει η άποψη της ΠΑΕ για τον Λίνεν. Για μένα είναι ένας πρώην προπονητής της ομάδας. Παρελθόν. Τέλος. Με θετικά και αρνητικά. Μόνο εδώ βλέπετε μόνο θετικά στο έργο του Λίνεν. Ο Λίνεν μας έκανε εκείνο, ο Λίνεν το άλλο. Και δώστου αποθέωση κάθε φορά που κάποιος λεει κάτι θέτικο για τον Γερμανό.

Απλά θα σου θυμίσω ότι ο Διόγος έβγαλε βιβλίο τον Δεκέμβριο (όταν είχε φύγει ο Λίνεν...) και πρώτο θέμα έχει συνέντευξη του Λίνεν. Επίσης τον έχω ακούσει πολλές φορές στο ραδιόφωνο να λεει την άποψή του, που έκανε λάθη και που σωστά ο Λίνεν. Μόνο εδώ έχει στήσει λιβανιστήρι στον Γερμανό.

Αλήθεια τη συνέντευξη του Γουνδουλάκη στον ΠΚ γιατί δεν τι σχολιάσατε; Επειδή δεν λιβανίζει τον Λίνεν; Επειδή λεει ότι τα αποδυτήρια ήταν κώλος; Αν και είμαι σίγουρος ότι δεν διαβαζετε ΠΚ μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη στα Κυανέρυθρα Νέα. Δεν θα πάθετε τίποτα...

Για όλα λοιπόν στον Πανιώνιο φταίνε τα παπαγαλάκια, ο Τσακίρης, οι Πάνθηρες, ο Διόγος. Για τίποτα ο Λίνεν, ο Ραμντάν (θυμάστε ποιος έδιωξε τον Φερνάντεζ;, Ποιος πλακώθηκε με τον Χούτο; Ποιος με τον Τζεμπούρ;), ο Σταματόπουλος, ο Δέδες. Εν λευκώ είχε την ομάδα ο Λίνεν τόσα χρόνια... Δεν έχει καμία ευθύνη; Είναι δυνατόν. Ο Δέδες ήταν γενικός αρχηγός και επί Μπέου. Καμία ευθύνη δεν εχει; Εφυγε ο Χούτος από το ξενοδοχείο ρε παιδιά και ο κυρ Γιώργος δεν πήρε χαμπάρι είναι δυνατόν;

Ρε παιδιά σε ποιους απευθύνεστε; Εμείς οι Πανιώνιοι είμαστε σκεπτόμενοι και δεν μασάμε κουτόχορτο.

Οσο για τους χοντρούς πολύ σωστά έγραψες ότι ήταν συνεργάτες του Τσακίρη και φίλοι του. Ομως τους ξήλωσε, τους έδιωξε. Σου θυμίζω ότι τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Λίνεν ήταν να διαλέξει ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον γαμπρό του επέλεξε τον γαμπρό του. Ετσι δεν είναι; Και δεν είμαι παπαγαλάκι. Πολιτικός Μηχανικός είμαι αν σας ενδιαφέρει...

Η διοίκηση έδιωξε Χούτο και Ραμντάν αλλά ο Λίνεν είπε ότι αν φύγει ο γαμπρός θα φύγει και αυτός. Οι εφημερίδες τα έγραψαν. Ολες οι εφημερίδες. Ολοι οι δημοσιογράφοι είναι παπαγαλάκια; Ελεος...

Αγαπητέ Ιων η ομάδα θα έχει μια δύσκολη χρονιά. Χρειάζεται ενότητα. Εδω μέσα βέβαια θα την περιμένετε στη γωνία. Θα περιμένετε τον Φερέρα στη γωνία. Και στη πρώτη στραβή θα γράψετε ... «Ο Λίνεν δεν τα έκανε έτσι...», «... Ο Λίνεν μπήξε, δείξε...». Διάβασα διάφορα παλιότερα ποστ και έβγαλα τα συμπερασματα μου. Μακάρι να βγω ψεύτης...

Λοιπόν αν δεν το ξέρετε ο Λίνεν έχει φύγει από τον Πανιώνιο. Και το κυριότερο (λυπηρό για σας...) δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να ξαναρθει. Οπότε πάρτε το απόφαση ή θα στηρίξετε (με τις όποιες κριτικές, αλλά χωρίς κομπλεξισμούς και μονομανίες) την ομάδα ή μπορείτε άνετε να υποστηρίζετε την Μόναχο 1860 όσο θα είναι εκεί προπονητής ο Λίνεν.

Και το γράφω χωρίς την παραμικρή δόση ειρωνείας...

Κώστας

IWN1998 είπε...

Εγώ τουλάχιστον δεν περιμένω κανένα στη γωνία και απλά βάζω κάποια θέματα προς απάντηση τα οποία μάλλον απάντησες κάπως επιλεκτικά (πχ τίποτα για την πολιτική μεταγραφών που ακολουθήθηκε και μετά Λίνεν και προφανώς δεν κατευθύνθηκε απο τον Γιώτη Σταματόπουλο). Επικροτώ πλήρως την άποψη σου ότι η ενότητα πρέπει να είναι υπεράνω απόψεων και διαφορετικών αντιλήψεων αλλά θα συμπλήρωνα ότι οι γενικοί περί παλτών χαρακτηρισμοί και η παρουσίαση του Λίνεν ως του μοναδικού αποδιοπομπαίου τράγου δεν οδηγεί προς την κατεύθυνση αυτή και θα πρέπει να εγκαταληφθεί όπως θα πρέπει να εγκαταληφθεί και κάποια στιγμή και η Λινενομανία, στο παρόν του συλλόγου και να μείνει η όποια αγάπη για τον τέως προπονητή της ομάδας μας στην ιστορία.
Επίσης η γενική προγραφή των παικτών που υποτίθεται ήταν παιδιά του Λίνεν ασχέτως της ποδοσφαιρικής τους αξίας κάθε άλλο παρά τακτική σωφροσύνης είναι.
Και τέλος αν σου φαίνεται προκλητικά μονομερές αυτό το blog ίσως θα έπρεπε να δεις άλλες σελίδες και το τι ανέβασαν στο επονομαζόμενο Τέλος Εποχής.
Κλείνοντας, δεν θεωρώ ότι η όποια ανταλλαγή απόψεων και κριτική είναι εις βάρος της ομάδας. Εις βάρος της ομάδος είναι η άκριτη αποδοχή των όποιων κινήσεων και αποφάσεων λες και υπάρχουν κάποιες αυθεντίες που διοικούν και οι οποίες έχουν το αλάθητο. Δεν υποστηρίζω την ενότητα μη κρίνοντας, αλλά κρίνοντας με ευπρέπεια και πραγματική αγάπη για το σύλλογο.
Το λάθος ίσως κάποιων που εκφράζουν απόψεις σε αυτό το blog είναι ότι θέλοντας μια τεχνική ηγεσία με έμπνευση, κύρος και γνώση που να προσελκύει τους νέους παίκτες και όχι μόνο στην ομάδα, προσωποποιούν αυτη τους τη θέληση στο Λίνεν, που κατά την άποψη τους την εξέφραζε αντί να εκφράζουν τη γενικότητα της άποψης τους.
Πλην όμως ξέρω από την προσωπική μου συμμετοχή ότι και ο ΒR και οι άλλοι φίλοι, έχουν και την υπομονή να περιμένουν τη δουλειά του κ. Φερέρα και την προσδοκία να πετύχει. Αλλά όταν διαβάζουν συνεντεύξεις όπως του κ. Δέδε αυτοί όλοι οι έξω από τα πράγματα φίλαθλοι δεν μπορούν παρά να θορυβούνται νομίζω. αν έχεις άλλη άποψη, ευπρόσδεκτη.

Unknown είπε...

Για τον Δέδε λοιπόν.

Απ' όσο ξέρω ο κύριος Δέδες εισπράτει κάθε μήνα μισθό που φτάνει τις 4000 ευρώ. Είναι έμμισθος υπάλληλος και όχι εθελοντής.

Μπορείς να μου πεις πόσο πετυχημένη ήταν η παρουσία τους ως γενικός αρχηγός της ομάδας;

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορταζ: Παίκτες έπαιζαν μπουνιές με προπονητες (Χούτος - Ραμντάν), παίκτες πήγαιναν για μπάνιο από τον Απρίλιο (Λάνγκαμπ, Ντελούρα), παίκτες νυχτοπερπατούσαν (Μαϊστόροβιτς, Ντελούρας) και τέλος παίκτης έφυγε από το ξενοδοχείο πριν από αγώνα (Χούτος).

Τι θέλει να μας πει ο κύριος Δέδες με τις δηλώσεις του; Οτι αυτός δεν έχει ευθύνη για την τραγική εικόνα της ομάδας;

Αλήθεια ποια είναι η γνώμη του κ. Δεδε για τον Λίνεν; Είχε εκφέρει καμία αντίθετη άποψη όταν έφυγε ο Γερμανός; Οχι βέβαια.

Αλλά είπαμε για όλα τα κακά φταίνε ο Τσακίρης, ο Διόγος, οι Πανθηρες και τα παπαγαλάκια...

Και τι θέλει ο κ. Δέδες; να μείνει αίωνια γενικός αρχηγός και αν εισπράτει τον παχυλό του μισθό; Υπάρχουν κι άλλα πόστα που μπορεί να προσφέρει, αν θέλει, στον σύλλογο. Διαφωνείς;

Είναι τυχαίο ότι μόλις έγινε γνωστό ότι θα φύγει από το πόστο του γεν. αρχηγού έκανε τις δηλώσεις; Γιατί δεν μίλαγε τόσο καιρό;

Αφήστε που είναι απαράδεκτα αυτά που λεει για τον νέο προπονητή της ομάδας.

Βαρέθηκα φίλε όλους αυτούς που ανακαλύπτουν την αλήθεια κάπως... καθυστερημένα...

Κώστας

Y.Γ. Για την συνέντευξη του Γουνδουλάκη δεν έχεις να πεις κάτι ή είναι και αυτός με τα... παπαγαλάκια άρα είναι.. "εχθρός";

IWN1998 είπε...

Κανένας παίκτης του Πανιωνίου δεν είναι εχθρός. Ακόμα και όσοι μας πονούν με δηλώσεις τους όπως έγινε πρόσφατα με τον αρχηγό μας. Πόσο μάλλον ο Φανούρης που είναι ο νέος Μωραϊτέλης του πανιωνίου όχι από πλευράς ποδοσφαιρικής αξίας ίσως αλλά από πλευράς ήθους και συμπεριφοράς.

Δεν διαφωνώ στα περί Δέδε, απλά ανέφερα ότι με τη συνέντευξη του και κυρίως στα όσα είπε περί Φερέρα, έριξε λάδι στη φωτιά για τα όσα έγιναν και γίνονται στην ομάδα, προκαλώντας περαιτέρω σχόλια όσο αφορά το ρόλο Λίνεν κλπ.

Τώρα αν νομίζεις ότι όλα τα άλλα που σου έγραψα δεν χρειάζονται σχολιασμό και μόνο περί Δέδε άξιζε τον κόπο να σχολιάσεις, έχει καλώς Κώστα.

Να πω όμως ότι και σ' αυτό το θέμα, δηλαδή της διοικητικής στελέχωσης της ομάδας, δεν είδα ομοιόμορφη αντιμετώπιση, πχ όταν η ομάδα βγήκε εκτός στόχων στο Β' Γύρο γιατί αφέθηκε στις μεταγραφές Ιανουαρίου χωρίς φορ και ο υπεύθυνος μεταγραφών βγήκε στον Π.Κ. για να εκφράσει απλά τη λύπη του γι' αυτό το γεγονός, δεν νομίζω ότι θα 'πρεπε να συνεχίσει η ομάδα να δείχνει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Άλλοι όμως είναι παλτά και ανίκανοι και άλλοι καλά παιδιά.

Griniaris είπε...

Φίλε Κώστα,
αν όπως λες είχες διαβάσει παλαιότερα σχόλια θα είχες δει ότι όλα αυτά που λες για τον Λίνεν έχουν ειπωθεί.Οι περισσότεροι αναφέρονται ουσιαστικά στη "φιλοσοφία" Λίνεν και όχι στο πρόσωπο.Προσωπικά έχω διατυπώσει πολλές φορές τις διαφωνίες μου στο συγκεκριμένο blog για τον Λίνεν.Κανείς δε με έβρισε,κανείς δε με είπε παπαγαλάκι,κανείς δε μου είπε ότι παριστάνω τον Πανιώνιο...
Για το Μάκο προέτρεψα όσους δεν άκουσαν τη συνέντευξη να το κάνουν.Οι πρώτες του λέξεις είναι "είμαι παίκτης του Πανιωνίου...",πουθενά δεν παρακαλάει κανέναν,οι ερώτήσεις είναι τελείως διαφορετικά διατυπωμένες κ.τ.λ.Και καλά οι ξένοι δημοσιογράφοι,οι δικοί μας τι συμφέρον είχαν να παρουσιάσουν την ίδια εικόνα;
O Δέδες το μόνο που ζήτησε ήταν να του φερθούν όπως του αρμόζει.Όσο για τον προπονητή,δεν θα έπρεπε να είναι εδώ να σχεδιάζει την ομάδα;
Όσο για τον Γουνδουλάκη κάνε έναν κόπο να διαβάσεις τα προχθεσινά σχόλια,όλα θετικά.
Ναι,ο Λίνεν έφυγε.Κι εγώ μαζί σου.Για τα μετά ποιός φταίει,ο Μάκος;

IWN1998 είπε...

Μια που ζητιέται αναφορά στη συνέντευξη Γουνδουλάκη:

«Ολοι πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Η χρονιά που πέρασε πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή για όλους μας. Πιστεύω ότι χειρότερα δεν μπορούμε να πάμε. Πρέπει να είναι οδηγός για να αποφύγουμε τα λάθη τη νέα σεζόν».

ΟΛΟΙ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.

Αν αυτό γίνει πράξη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ εγώ δεν έχω να κάνω καμμιά περαιτέρω κριτική και πραγματικά θα πιστεύω σε μια καλύτερη προσπάθεια στη νέα χρονιά.

Όσο για τ' αποδυτήρια, δεν έκανα εγώ τον Χούτο παρα τω προέδρω, ούτε και έχω ακούσει ποτέ να ζητάει παίκτης να προπονείται μόνος του με προκλητικό τρόπο έναντι των συμπαικτών του. Προφανώς βέβαια, γενικός αρχηγός και προπονητές έχουν τις ευθύνες τους (τις ουκ ολίγες) αλλά αυτοί είναι παρελθόν. Όσοι όμως είναι ακόμα μέσα στο παρόν του συλλόγου ας είναι λίγο πιο σοβαροί φέτος και ας διδαχθούν από τα περυσινά τους λάθη.

DrRigas είπε...

Επιτρέψτε μου μια σύντομη παρέμβαση. Επειδή οι μπετόβεργες του πολιτικού μηχανικού τόσο ως φρασεολογία όσο και ως σύνταξη κειμένου, παραπέμπουν στα πτυχία του γνωστού πολυτεχνείου "Εternal U.", θα παρακαλούσα να μην χρησιμοποιούνται καινούργια ψευδώνυμα για μας λένε οι απόφοιτοι για άλλη μια φορά, τα ίδια και τα ίδια.
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δεν πρόκειται περί ταύτισης αλλά περί ταυτοπροσωπίας. Καληνύχτα Mr.Copy-Paste.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, συνονόματε Kostas, έχουμε και λέμε:

Ειλικρινά, έχει ενδιαφερον η περίπτωσή σου. Μπαίνεις στο blog, μας «λούζεις» με το καλημέρα («κακοπροαίρετοι και τυφλωμένοι οπαδοί του Λίνεν»!), μας ειρωνεύεσαι («Γνωρίζεις ή θέλεις να στα γράψω στα γερμανικά;») και όταν λαμβάνεις κάποιες απαντήσεις ανάλογου ύφους, συμπεραίνεις πως έχουμε «μια ιδιαίτερη άποψη για την... αντίθετη γνώμη»! Μιάς και λοιπόν ΔΕΝ φαίνεται να καταλαβαίνεις, προσωπικά με ενόχλησαν οι χαρακτηρισμοί σου, το ύφος σου και η μαγκιά που ξεχειλίζει στα μηνύματα σου. Τα γραφόμενα σου δεν με ενόχλησαν, άσε που τα έχουμε χιλιοακούσει και δεν μας είπες τίποτα καινούργιο.

Παρεμπιπτόντως, το «κόλλημα» (τώρα που το έγραψες και σωστά) δεν με ενόχλησε. Πιθανότατα (και από ότι μου λένε οι φίλοι μου) είναι ένα από τα ελαττώματα μου. Σε αυτό λοιπόν θα συμφωνήσουμε, αλλά θα διαφωνήσουμε στο αντικείμενο του κολλήματος.

Μου γράφεις κάπου πως

«Για τα παλτά. Σε βολεύει να κατηγορείς παπαγαλάκια και να το παίζεις αντιεξουσιαστής (μη χέσω...) του πληκτρολογίου, κρυμμένος πίσω από μια οθόνη.»

Σου απαντώ λοιπόν πως το ίδιο δικαίωμα της ανωνυμίας στο blog, χρησιμοποιείς και σύ. Και αισθάνομαι πως, μέχρι τώρα,κανείς μας δεν του κάνει κατάχρηση. Δεν έγραψα κάτι υβριστικό, ούτε κάτι συκοφαντικό. Δεν κατηγόρησα κανέναν και αισθάνομαι πως κάνω την κριτική μου μέσα στα θεμιτά όρια της έκφρασης στα blogs. Δεν κρύβομαι λοιπόν, και κάποτε που έγραψα κάτι (πάλι μέσα νομίζω στα θεμιτά πλαίσια) γιά τον Μάκη Διόγο, διευκρίνισα πως δεν έχω αντίρρηση να κοινοποιήσω στον ίδιο την ταυτότητα μου. Aν θεώρησες πως σε τοποθετώ στα «παπαγαλάκια» να σου διευκρινίσω πως το μήνυμα σου σε τοποθετεί γιά μένα μάλλον στους αφελείς, σε αυτούς που στοχεύουν δηλαδή τα «παπαγαλάκια». Ίσως σε αδικώ, αλλά αυτή είναι η εντύπωση μου.


Επίσης, δεν δηλώνω (και δεν είμαι) ούτε αντιεξουσιαστής ούτε αριστερός. Απλά δεν είμαι χειροκροτητής του κάθε Προέδρου της ΠΑΕ Πανιώνιος και αντιδρώ όταν πάνε να βιάσουν την νοημοσύνη μου. Για το αν θα χέσεις ή όχι, ελάχιστα ενδιαφέρομαι, αρκεί το πνευματικό ή σωματικό προϊόν αυτής σου της δραστηριότητας να είναι μακριά μου.

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλα σημεία του μηνύματός σου, σταχυολογώ:

«costas (ναι έχεις δίκιο έχετε κόλλημα και μάλιστα μεγάλο...) Λοιπόν σου ξαναγράφω ότι κάνεις γαργάρα, δλδ δεν παίρνεις θέση για το γεγονός ότι η ΠΑΕ έκανε πρόταση ύψους 1 εκατ. ευρώ στον Μάκο και αυτός μας "φτύνει" και παρακαλάει τον Μπάγεβιτς να πάει στο Αεκάκι. »

«Υ.Γ. 2 Ξαναρωτάω. Σαν Πανιώνιοι (που λέτε ότι είστε...) δεν νιώθετε θιγμένοι που ένας παίκτης της ομάδας μας εκβιάζει την ομάδα και παρακαλάει μια άλλη να του κάνει πρόταση;»

Να σε πληροφορήσω πως δεν κάνω γαργάρες αλλά δεν θεωρώ πως πρέπει να σχολιάζω ότι γράφει ο σοφός κ. Διόγος. Αλλά γιά να μην θεωρήσεις πως υπεκφεύγω σου απαντώ: το ότι ο Μάκος προτιμαει να αλλάξει ομάδα και αδιαφορεί γιά το οικονομικό σκέλος, εσενα και κάποιους σαν και σένα θα έπρεπε να προβληματίσει. Σε συνδυασμό με τη συνέντευξη Δέδε, κάτι λέει αυτό γιά την κατάσταση στην ομάδα.

Προσωπικά, τον καταλαβαίνω και τον δικαιολογώ. Το ότι το χειρίζεται άγαρμπα απο επικοινωνιακή σκοπιά, είναι κακό γιά τον ίδιο αλλά δείχνει πως είναι ειλικρινής. Έχω παίξει μπάσκετ πολλά χρόνια και καταλαβαίνω μερικά πράγματα. Ξέρεις, τις ομάδες τις αγαπάμε γιά αυτό (το άυλο) που αντιπροσωπεύουν.Όμως οι ομάδες διοικούνται από ανθρώπους και στην καθημερινή σου αθλητική δραστηριότητα με αυτούς έχεις να κάνεις και όχι με την ιδέα ή τα ιδανικά του Πανιώνίου. Και ανεξάρτητα από την αγάπη στην ιδέα (π.χ. του Πανιωνίου) μπορεί να σε χαλάει η πρακτική των ανθρώπων που την διοικούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το ότι λέει αυτά τα πράγματα κάποιος σαν το Μάκο που δεν έχει τη φήμη κωλόπαιδου ή ευρω-κυνηγού, θα έπρεπε να σε προβληματίζει. Αν ήξερες και λίγη ιστορία, θα ήξερες γιατί πέθανε χιλιο-πικραμένος ο Πεντζαρόπουλος ή γιατί έχει τόσο δραματικά αποστασιοποιηθεί ο Μωραιτέλης από τον Πανιώνιο. Μήπως και αυτοί δεν ήταν ή δεν είναι Πανιώνιοι; Δεν τίμησαν τη φανέλα του συλλόγου; Γιατί δεν θέλησαν να έχουν σχέση μαζί του από κάποιο σημείο και μετά; Ξαναλέω, έχω κάνει αθλητισμό και ξέρω τι σημαίνει να αισθάνεσαι να σε «προδίδει», ή να σε «διώχνει» η ομάδα που αγάπησες και τίμησες.

Άσε δηλαδή που, τηρουμένων των αναλογιών, το Φάνη Χριστοδούλου στη δεκαετία του ’80 θα έπρεπε να τον είχαν κρεμάσει στην πλατεία. Κάθε Σεπτέμβρη παιζόταν το μεταγραφικό του σήριαλ και δήλωνε στις φυλλάδες πως «δεν με εκφράζει η φανέλα που φοράω»! Τότε όμως οι Πάνθηρες δεν είχαν αναδειχθεί σε συν-διοίκηση του Πανιωνίου γιά να αισθάνονται πως μπορούν να συναποφασίζουν ...

Ανώνυμος είπε...

Παρακάτω γράφεις

«Ποιος φόρτωσε την ομάδα με παλτά του τύπου: Ντελούρα, Λάνγκαμπ, Ντιαβαρά, Μπάρκογλου, Κοιλιάρα, Ντρσεκ; Ποιος γέμισε την ομάδα με 40 παίκτες; Ποιος;

Δεν ξέρεις; Λοιπόν ο Λίνεν και η γερμανοθρεμμένη παρέα των χοντρών.

Τι περιμένεις να βγει και να πεί η ΠΑΕ; Τι να κάνει ο Τσακίρης; Τους έδιωξε. Και τώρα διώχνει και τους παίκτες. Τι άλλο να κάνει; Να τους εκτελέσει; Δεν φταίνε οι παίκτες. Αυτοί είναι επαγελματίες. Φταίνε αυτοί που τους έφεραν. Το κατάλαβες; Μήπως έχεις κάτι να μας πεις γι αυτό εκτός από ότι φταίνε τα παπαγαλάκια της ΠΑΕ;»

‘Ελα όμως που η «γερμανοθρεμμένη παρέα των χοντρών» ήταν οι κολλητοί και οι παιδικοί φίλοι του Τσακίρη, που τους κάλυψε πλήρως!!! Έλα ντέ! Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω πως έγινε! Αντίθετα, υποψιάζομαι πιά πως τα κάνανε σκατά οι φίλοι του Τσακίρη και η ΠΑΕ έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία λάσπης γιά να μην ρίξει κανείς ευθύνη στον Πρόεδρο! Εσυ μπορείς να το ανέχεσαι ή και να στρατεύεσαι (εσκεμμένα ή ακούσια) στην εκστρατεία αυτή. Εμένα όμως ένας χυδαίος Πανιώνιος δεν μου αρέσει και γι’ αυτό λέω πως με χαλάνε τα παπαγαλάκια.

Και γιά να το πάω λίγο παρακάτω, μάλλον τα έκανε σκατά ο ίδιος ο Τσακίρης και προσπαθεί να μας πείσει γιά τις ευθύνες άλλων! Που ξανακούστηκε να κάνει κρουαζιερα με το Χούτο στην προετοιμασία της ομάδας και να τoν παραχαιδεύει, αναγορεύοντας τον στον επόμενο Πρόεδρο (στο ράδιο)! Που ακούστηκε να περιφέρεται σε εκδηλώσεις με τιμωρημένο παίκτη (πάλι το Χούτο) και να κατηγορεί τον πρώην προπονητή; Δεν με απασχολεί ο Λίνεν, αλλά με απασχολεί η εικόνα του 120χρονου Πανιωνίου η οποία δεν είναι κτήμα κανενός και δεν αγοράζεται με τα λεφτά κανενός!

Και μιάς και είπαμε γιά «γαργάρες», γιά τα παραπάνω και τις ευθύνες του Τσακίρη δεν άκουσα ούτε είδα γραμμενο τίποτα! Αυτό κι αν θυμίζει το παλιό καλό ΚΚΕ (γιά να σε αντιγράψω ...).

Τέλος, γιά όσα γράφεις γιά τον ΒR, ας απαντήσει ο ίδιος (ή τέλος πάντων εγώ, με το ψευδώνυμο αυτό, μιάς και κατάλαβες ότι ένας τα γράφει όλα αυτά με 7-8 διαφορετικά ονόματα ...) Θα αρκεστώ μόνο στο ότι, όταν γράφεις

«Απλά θα σου θυμίσω ότι Ευρώπη βγήκαμε δυο φορές (όχι Ιντερτότο, ΟΥΦΑ κανονικά...) επί Μπέου και Μπουμπένκο και επίσης είχαμε αξιόλογη πορεία. Το θυμάσαι ή ανακάλυψες τον Πανιώνιο πριν από τρια χρόνια με τον Λίνεν;»

αν δεν κατάλαβες πως (παρά το ΟΥΕΦΑ και την αξιόλογη πορεία) εκείνα τα χρόνια ντρεπόσουν να πείς ότι είσαι Πανιώνιος ενώ στη διετία της καλής συνύπαρξης Τσακίρη-Λίνεν είμασταν υπερήφανοι και κάναμε νέους οπαδούς, είναι αδύνατον να στο εξηγήσουμε εδώ. Άλλωστε, δεν υπάρχει πιό τυφλός από αυτόν που δεν θέλει να δεί.

Γιά το όσα γράφεις γιά τα γενέθλια του Λίνεν κτλ., δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Μάλλον θα ένιωσες πολύ έξυπνος γράφοντάς τα και δεν θέλω να στο χαλάσω ...

Αυτά από μένα και συγγνώμη από τον οικοδεσπότη και τους συνοδοιπόρους του blog γιά την κατάχρηση του χώρου. Σε ότι με αφορά, αν συνεχίσεις να γράφεις με το ίδιο ύφος και την ίδια ξέχειλη μαγκιά, δεν θα συνεχίσω το διάλογο μαζί σου, ότι και αν γράψεις. Επέλεξα σκόπιμα να σου απαντήσω σε ίδιο ύφος (παρότι δεν είναι το στυλ μου) κυρίως γιατί στον αθλητισμό έμαθα να προσαμόζομαι στο παιχνίδι του αντιπάλου. Όμως, ο χρόνος μου είναι περιορισμένος γιά να σου αφιερώσω άλλον. Αν όμως επιλέξεις (όπως εύχομαι) να αρχίσεις να γράφεις με τρόπο που δεν θα προσβάλει τους υπολοίπους μας, ευχαρίστως να συζητήσουμε οτιδήποτε. Και για τα παλτά και γιά τα πουλόβερ και γιά τα κότερα και γιά τα εστιατόρια και γιά ότι θέλεις ...

Steve είπε...

Costas ψυχραιμία! Καταλάβαμε ποιος είναι ο Kostas και ο ρόλος του (το γράφει άλλωστε κι ο DrRigas πιο πάνω). Δεν είναι η πρώτη φορά που το επίσημο copy-paste έχει προσπαθήσει να μας κάνει American Bar, όπως θα έλεγε κι ο BRf.
Αλήθεια πού πήγες ρε BRf? Πάντα στο καλύτερο φεύγεις. Πάλι προπόνηση με το BRfάκι?

re-la-re είπε...

Κώστα

σε διάβασα πολύ προσεκτικά, όσο μπορεί να διαβάσει κάποιος ένα κείμενο γεμάτο συνθήματα και χωρίς επιχειρήματα.

Λοιπόν, εγώ δεν διαβάζω τον Κόσμο της Eternal γιατί προπαγανδίζει την άποψη της ΠΑΕ χωρίς να προσπαθεί να κάνει καμία κριτική. Όταν τον έπαιρνα διαβασα άρθρα για τον Εκρά για τον Ιταλό που έφερε ο Χούτος κλπ αλλά για το διοικητικό μπάχαλο του Δεκέμβρη είδα απλή αναφορά ανακοινώσεων.

Προσωπικά θεωρώ ότι την προηγούμενη χρονιά (που βγήκαμε 5οι) πετάχτηκαν εκατομμύρια στα σκουπίδια, αλλά για αυτά δεν μιλάει κανένας από τους λαλίστατους δορυφόρους της ΠΑΕ. Δες το άρθρο του Παπαδάκου στη σελίδα του για τον προηγούμενο οικονομικό απολογισμό. Μπάτζετ ομάδας 5.5 εκ. διοικητικά έξοδα και διαφημίσεις 2.5 εκ. ευρώ. Σύνολο 8 εκ. Το είπε και ο Γαλλής. Πρέπει να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα. Ποιους όμως δεν συμφέρει να γίνει αυτό; Μαλλον όχι τα μπλόγκς.

Αυτά λοιπόν τα λεφτά, τα πεταμένα κατά τη γνώμη μου, δεν τα διαχείριστηκε ο Λίνεν. Άλλοι τα διαχειρίστηκαν (το ποιοι δεν ξερω). Αν όντως σε ενδιαφέρει η αλήθεια, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω βρες πως ξοδεύονταν αυτά τα λεφτά. Γιατί με σχεδόν 1 εκ. για διαφημίσεις όπως έλεγε ο Παπαδάκος ότι δόθηκαν κλείνεις 3 μεταγραφές πρώτης γραμμής.

Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; Ότι το σημερινό μπάτζετ των 6.5 εκ. που διαφημίζεται σαν μικρό είναι 1 εκ μεγαλύτερο από αυτό που δόθηκε στο Λίνεν πρόπερσι (μαζί με την αμοιβή του).

Συνεπώς για να μη συγκρίνεται ο Λίνεν με τους σημερινούς θα πρέπει η νέα κατάσταση να μας βγάλει πάνω από την 5η θέση.

Από εκεί και πέρα. Δεν βγήκαμε εμείς με το κότερο του Προέδρου για κρουαζιέρα όταν η ομάδα έκανε προετοιμασία. Δεν κάναμε εμείς δηλώσεις στις εφημερίδες ότι ο Χούτος μπορεί να είναι μελλοντικά πρόεδρος του Πανιωνίου. Δεν αγοράσαμε εμείς τον Εκρά, δεν κράξαμε εμείς τον Μάκο σε σημείο τέτοιο που να έρχεται στο γήπεδο και να φεύγει με συνοδεία σεκιούριτυ, δεν παραμυθιάζουμε εμείς τον κόσμο για μεταγραφές εκατομμυρίων τη στιγμή που ο πρόεδρος με τον πιο υπεύθυνο τρόπο έχει πει ότι θα κινηθούμε σφικτά. δεν έχουμε οικονομικές δοσοληψίες με την ΠΑΕ ώστε να έχουμε οικονομικά συμφέροντα. Δεν είμαστε υπάλληλοι της και δεν πρόκειται να γίνουμε.

Εμείς τον Πανιώνιο αγαπάμε. Και επειδή δεν είμαστε χτεσινοί ξέρουμε την αξία του Δεδε π.χ. στην ιστορία της ομάδας. Ξέρουμε ποιος ήταν και ξέρουμε ποιος είναι. Και δεν κυκλοφορούμε με καρμανιόλες να καρατομούμε την ζωντανή ιστορία μας.

Unknown είπε...

@ Costas Δεν θεωρω ότι προσβάλλω κανέναν Απλά γραφω πράγματα που ενδεχομένως να σας ενοχλούν, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Σύμφωνα με την λογική σας για την κακή χρονιά φταίνε όλοι εκτός από τον Λίνεν. λοιπόν κλείνω το θέμα εδώ...

Οσο για τον dr.rigas είναι άλλη μια απόδειξη για το μπλογκ σας ότι όποιος έχει διαφορετική άποψη από την Λινενολαγνεία είναι έμμισθος του Τσακίρη. Μπράβο κύριε Dr. Rigas.

Εχετε ανεπτυγμένο τον σεβασμό της αντίθετης άποψης.

Να ξέρετε πάντως ότι εκατοντάδες Πανιώνιοι έχουν την ίδια άποψη με τη δική μου, μια βόλτα στο Φόρουμ όπου έχει χιλιάδες "κτυπήματα" (αντίθετα με το μπλογκ σας που γράφετε οι ίδιοι και οι ίδιοι...) θα σε πείσει.

Εξάλλου δεν κατέχετε την μόνη αλήθεια για τον Πανιώνιο. Μάλλον κατέχετε μόνο την Λινενολαγνεία... και φυσικά πολύ, πολύ μιζέρια...

Χαιρετω

Κώστας

Υ.Γ. Και επειδή εγώ δεν κρύβομαι πίσω από πληκτρολόγια και ανωνυμίες όποτε θέλετε αποκαλύπτουμε τα ονόματά μας. ΟΚ;

Υ.Γ. 2 Αν "ενοχλώ" μπορεί ο διαχιεριστής άνετα να "κόβει" τα μηνύματά μου.

Unknown είπε...

Α και κάτι άλλο. Αυτά που έγραψα για τον κύριο Δέδε θα υπάρξει σχόλιο; Γιατί ξαφνικα γίνεται τιμητές και του Δέδε...

Κώστας

IWN1998 είπε...

Αν ζητάς Κώστα σχόλιο για το Δέδε που εγώ προσωπικά εκφράσθηκα, απάντησε και συ στα όσα δεν απαντάς;
(1) όταν η ομάδα βγήκε εκτός στόχων στο Β' Γύρο γιατί αφέθηκε στις μεταγραφές Ιανουαρίου χωρίς φορ και ο υπεύθυνος μεταγραφών βγήκε στον Π.Κ. για να εκφράσει απλά τη λύπη του γι' αυτό το γεγονός, δεν νομίζω ότι θα 'πρεπε να συνεχίσει η ομάδα να δείχνει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Τι λες;
(2) για τ' αποδυτήρια, δεν έκανα εγώ τον Χούτο παρα τω προέδρω, ούτε και έχω ακούσει ποτέ να ζητάει παίκτης να προπονείται μόνος του με προκλητικό τρόπο έναντι των συμπαικτών του. Προφανώς βέβαια, γενικός αρχηγός και προπονητές έχουν τις ευθύνες τους (τις ουκ ολίγες) αλλά αυτοί είναι παρελθόν. Όσοι όμως είναι ακόμα μέσα στο παρόν του συλλόγου, γι' αυτούς τι λες;
(3) Μήπως και ο Λουρέντσο, που διώχνουν είναι παλτό;
Είσαι ευχαριστημένος με αυτούς που προτείνονται τώρα προς μεταγραφή; Τους ξέρεις; Είσαι σίγουρος περί τίνος πρόκειται όταν διεκδικούμε παίκτες που τους αφήνουν ελεύθερους οι ομάδες τους και βέβαια όχι λόγω οικονομικών διαφορών;
(4)η πολιτική Πανίωνιος / super market (δηλ. αγορά παικτών κατά συρροή κάτω των 22-23 και ότι μας βγει για να πουλήσουμε με υπεραξία) είναι πολιτική της ΠΑΕ που το λάθος του Λίνεν είναι ότι την ανέχθηκε.
Και πιθανόν συνεχίζεται αυτή η τακτική και μετά Λίνεν (δες Κουκετς, Εκρά κλπ. Αλήθεια ο Εκρά πως σου φαίνεται; Δεν είπες τίποτα; Μάλλον επειδή λογω ηλικίας δεν είναι καν παλτό. Για μισοφόρι πως τον βλέπεις;). Τι λες υπάρχουν μάλλον δυο ειδών παλτά, αυτά του Γερμανού και τ' άλλα τα καλά;

Όσο αφορά για το ποιός είναι ποιός αν δεν κάνω λάθος προ drRigas, έθεσε εσύ το θέμα πρώτος...άρα όταν πρώτος κάνεις μια πράξη, μην θεωρείς μετά προσβλητική την αντίδραση.

Griniaris είπε...

Μάλλον δεν διαβάζεις όλα τα σχόλια.Και συγνώμη για τη μιζέρια να μην χειροκροτήσουμε αυτούς που τον "πλουσιότερο" ποτέ Πανιώνιο της δεύτερης και τρίτης θέσης,τον έσωσαν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

re-la-re είπε...

Κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή για το πως ξοδεύτηκαν τα λεφτά.

Ο.Κ.

Ο Δέδες αν δεν το ξέρεις βγήκε πρώτος σκόρερ με τη φανέλα του Πανιωνίου. Από "http://el.wikipedia.org/wiki/Γιώργος_Δεδες"

"Με τον Πανιώνιο αγωνίστηκε 14 χρόνια και το 1971 κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο. Ήταν σπουδαίος σκόρερ. Το 1970-71 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής με 28 γκολ και τρίτος σκόρερ στην Ευρώπη, πίσω από τον Σέρβο Σκόμπλαρ της Μαρσέιγ που πέτυχε 39 γκολ και πήρε το χρυσό παπούτσι και τον Κεϊτά της Σεντ Ετιέν με 33 γκολ που πήρε το ασημένιο. Βραβεύτηκε με το χάλκινο παπούτσι αλλά δεν κατάφερε να παραστεί στην τελετή της απονομής στα γραφεία του «France Football» στο Παρίσι, αφού την ίδια ημέρα αγωνιζόταν στο Στάδιο Καραϊσκάκη στον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Αθλέτικο Μαδρίτης. Το χάλκινο παπούτσι παρέλαβε η σύζυγός του Καίτη."

Οσα λάθη και να κάνει θα είναι ο ΜΟΝΟΣ παίκτης του Πανιωνίου που έχει πάρει χάλκινο παπούτσι. Και για μένα που ήμουν στο Καραισκάκη σε εκείνο το παιγνίδι μια πολύ σεβαστή προσωπικότητα.

Οσο για αυτά που λες για τη λογοκρισία δείθχνουν πολύ απλά πως εσύ αντιλαμβάνεσαι την ανταλλαγή απόψεων.

br fun_atic είπε...

Προϋπόθεση για να ανεβάσει οποιοσδήποτε την άποψή του εδώ, δεν είναι να συμφωνεί με την δική μου ή άλλων φίλων. Η μοναδική προϋπόθεση είναι η ευπρέπεια. Και σίγουρα Κώστα ή όπως αλλιώς λέγεσαι, δεν ήσουν ευπρεπής όταν η πρώτη σου φράση ήταν μειωτικοί χαρακτηρισμοί και μάλιστα κατά ανθρώπων που έχετε την ίδια αγάπη.

Δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω στα όσα έχεις γράψει γιατί είναι προφανές ότι διαβάζεις από καιρό το site και ξέρεις τις απόψεις όλων μας.

Θα σε διαβεβαιώσω ότι με το μόνο όνομα που γράφω είναι το δικό μου.
Τώρα, αν το δικό μου μπλογκ δεν έχει τόσο "χτυπήματα" όσα στο φόρουμ, δεν με πειράζει καθόλου. Μπορώ να σου πω ότι καμαρώνω κιόλας.

Γράψε την γνώμη σου, αν μπορείς κάπως πιο περιληπτικά, χωρίς όμως χαρακτηρισμούς.
Να σου θυμίσω μόνο ότι πέρα από τα παλτά που αναφέρεις ο Λίνεν απέκτησε ή ανέδειξε τους Σπυρόπουλο, Φερνάντεζ, Μάκο, Ενσαλίβα, Κουμορτζί (ναι αυτόν που δεν κόβει με τον βαλέ…θυμάσαι φαντάζομαι) Μανιάτη, Κοντοέ, Τζιμπουρ και πέτυχε το απίστευτο. Την συνύπαρξη Τζιμπουρ και Χούτου στην επίθεση με ενεργητικό για την ομάδα 26 γκολ. Με τα λεφτά που πήραμε από τις μεταγραφές αυτών των παικτών κάνουμε τις περίφημες «υπερβάσεις».

Υ.Γ
Τελίκά δεν μπορώ ούτε ένα μπάνιο να πάω τα παιδιά χωρίς να γίνει Αμέρικαν Μπάρ...

Ανώνυμος είπε...

Ψιλο-άσχετο με την υπό εξέλιξιν κουβέντα, αλλά το θυμήθηκα τώρα:

διάβασα πριν 2-3 μήνες (μάλλον) μία συνέντευξη του Ραφίκ, που έλεγε κάτι το οποίο θεωρώ εξαιρετικά τιμητικό γιά το κλίμα της ομάδας τα τελευταία 3 χρόνια. Έλεγε λοιπόν ο Ραφίκ πως στον Ατρόμητο βίωσε εξαιρετικά έντονο ρατσιστικό κλίμα και υπονοούσε (ή έλεγε κιόλας, δεν θυμάμαι) πως είχε απογοητευθεί από το ελληνικό πρώτάθλημα. Αμέσως μετά έλεγε πως άλλαξε γνώμη όταν πήγε στον Πανιώνιο, εκθείαζε το κλίμα των αποδυτηρίων και έλεγε ευθέως πως το πέρασμά του από τον Πανιώνιο τον έπεισε πως δεν διαπνέεται όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο από ρατσισμό.

Αυτό το μικρό σχόλιο θυμήθηκα τώρα που κάποιοι πάνε να μας βγάλουν Vietnam τα αποδυτήρια του Πανιωνίου επί (τρισκατάρατου) Λίνεν ... Και δεν καταλαβαίνουν πως αυτά που λέει ο Γουνδουλάκης με την άποψη μας συντάσσονται ευθέως ...

br fun_atic είπε...

Πριν λίγους μήνες απαξιώθηκε ο Θανάσης Σαραβάκος. Σήμερα απαξιώθηκε ο Δέδες. Άντε να δούμε τι θα μείνει όρθιο από την Πανιώνια Ιστορία.

Τουλάχιστον αξίζει το κίνητρο;

IWN1998 είπε...

"Να ξέρετε πάντως ότι εκατοντάδες Πανιώνιοι έχουν την ίδια άποψη με τη δική μου, μια βόλτα στο Φόρουμ όπου έχει χιλιάδες "κτυπήματα" (αντίθετα με το μπλογκ σας που γράφετε οι ίδιοι και οι ίδιοι...) θα σε πείσει.

Εξάλλου δεν κατέχετε την μόνη αλήθεια για τον Πανιώνιο. Μάλλον κατέχετε μόνο την Λινενολαγνεία... και φυσικά πολύ, πολύ μιζέρια..."

Επειδή η πλειοψηφία έχει λοιπόν μια συγκεκριμένη άποψη, αν υποθέσουμε ότι το φόρουμ είναι η πλειοψηφία των Πανιωνίων, η μειοψηφία δεν δικαιούται δια να ομιλεί κατα την Κουτσογιωργική ρήση.

Συνεπώς τα blogs εκτός φόρουμ, να σιγήσουν γιατί αν έχει κάτι να εκφρασθεί, το εκφράζουμε μέσω φόρουμ.

Ισως είναι όντως ουτοπία να προσπαθείς να κάνεις κριτική επι των πρακτέων μιας ιδιωτικής ανώνυμης εταιρίας. Είναι θέμα του ιδιοκτήτη τι θέλει να κάνει.
Μόνο που η συγκεκριμένη ΑΕ κουβαλάει και μια ιστορία μαζί της και μάλιστα πέρα από την αθλητική. Γι' αυτή λοιπόν την ιστορία που ανήκει και σε μας όσο και στους έχοντες και κατέχοντες την ΠΑΕ, τους συνδέσμους και τα φόρουμ, θα συνεχίσουμε να λέμε τη γνώμη μας με ευπρέπεια και προσπαθώντας να συμβάλλουμε. Αν κάνουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, λάθος στις απόψεις μας, οι υπεύθυνοι ας τις αγνοήσουν. Αν νομίζουν ότι κάτι θα βρούν εποικοδομητικό ας το εκμεταλλευτούν. Η πολυφωνία ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Αυτό που βλάπτει είναι το να το παίζουμε αυθεντίες.
Και εντάξει οι αυτού του blog μπορεί να κατηγορηθούν για τη λινενολαγνεία τους αλλά δεν κατέχουν καμμιά εξουσία και κατά τον Κώστα είναι στιγνή μειοψηφία οπότε ελάχιστης δυναμικής. Αυτοί που κατέχουν όμως τη δύναμη και την διαχείριση ας κοιτάξουν να διδαχθούν από τα λάθη τους και να βγάλουν συμπεράσματα και ας αφήσουν τους αποδιοπομπαίους τράγους και τα εξιλαστήρια θύματα που έτσι και αλλιώς έφυγαν και ότι έκαναν έκαναν. Αντί να φοβούνται αν θα βρουν τους λινενικούς (Ή λινενιστές καλύτερα θα έλεγα) να τους περιμένουν στη γωνία ας δουλέψουν σωστά και για το συμφέρον του συλλόγου για να τους διαψεύσουν. 'Ολα τ' άλλα λόγια είναι φτώχια.

Και κάτι τελευταίο για τις ταυτότητες και ταυτοπροσωπίες. Όποιος έθεσε πρώτος το θέμα οφείλει λοιπόν πρώτος ν' αποκαλυφθεί πίσω από το πληκτρολόγιό του. Εξάλλου έχει μαζί του και τη δυναμική του φόρουμ. Τι φοβάται;

br fun_atic είπε...

Εσύ Ίωνα πιστεύω ότι έχεις καταλάβει πολύ καλά αν είμαι Λινενιστής ή Λινενολάγνος.

Πιστεύω ότι έχεις καταλάβει τι και για ποιό λόγο λέμε κάθε πράγμα. Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι όλοι μας είμαστε άνθρωποι με αγάπη για την ομάδα και ευαισθησίες.

Και απευθύνομαι σε εσένα επειδή με εσένα υπήρξαν κάποιες διαφωνίες στο παρελθόν οι οποίες λύθηκαν με κόσμιο τρόπο. Η δική σου γνώμη και η οπτική με ενδιαφέρει και θα με ενδιαφέρει.

Για τα υπόλοιπα ας μην χαλάει κανείς την ζαχαρένια του. Κι αυτό γιατί όσοι το παίζουν τιμητές της ομάδας, όσοι διεκδικούν πιστοποιητικά Πανιωνιοφροσύνης θα είναι οι πρώτοι που θα γιουχάρουν και θα προπηλακίσουν στην πρώτη ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατοι, έτσι γιά να παρηγορηθούμε λίγο, σας επισυνάπτω το παρακάτω. Όπως αποδεικνύεται, ανεγκέφαλοι, ξερόλες και προπονηταράδες της εξέδρας και του καφενείου, υπάρχουν πολλοί ανα τον κόσμο. Και υπάρχουν παντού. Και όταν φτάνουν αλλού να αποδοκιμάζουν παίκτη που σήκωσε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά τρόπαια, είναι λογικό να συμβαίνουν στον Πανιώνιό μας αυτά που συμβαίνουν.

Άσχετα βέβαια αν όλοι αυτοί που φωνάζουν "ωσαννα" τώρα, πρώτοι θα σπεύσουν να γιουχάρουν, όπως - σωστά - γράφει ο br fun.

http://www.sport-fm.gr/article/178119

IWN1998 είπε...

Αφού είδαμε κι αυτό, τα είδαμε όλα Costa. Δεν υπάρχει πυθμένας πουθενά...

BR, σ' αυτό που γράφεις, ξέρω ότι οι γνώμες και οι απόψεις εκφράζονται για κάτι που αγαπάμε. Αυτό είναι σίγουρο. Ειδάλλως δεν θα ασχολιούμασταν. Ούτε βιοποριζόμαστε απ' αυτό ούτε τίποτα. Άλλοτε κάνουμε λάθη, άλλοτε είμαστε πολωμένοι σε μια άποψη και άλλοτε είμαστε σωστοί. Έχω πάντα (εκτός μιας περίπτωσης, που έχω ζητήσει συγγνώμη απο τον Costa) αποφύγει να είμαι απόλυτος στις απόψεις και προτιμώ να εκφράζω σκέψεις και επιχειρήματα προς συζήτηση και όχι αφορισμούς και αξιώματα.
Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ανεκτικός συνήθως στις αντίθετες απόψεις, να τις μελετώ και να μαθαίνω απ' αυτές, πιθανόν πράγματα, που δεν μπόρεσα μόνος μου να σκεφθώ.
Ελπίζω να επικρατήσει κάποια στιγμή στους διαλόγους μεταξύ των συμπανιωνίων η γονιμότητα στο διάλογο και όχι η αδιαλλαξία και η μισαλλοδοξία. Ο ένας μας μπορεί να μάθει από τον άλλο χωρίς απορριπτική διάθεση αλλά και χωρίς να θέλει ντε και καλά να του αλλάξει την άποψη, σίγουρος για τη δική του αλήθεια.
BR, ξέρω ότι η κύρια άποψη αυτού του blog είναι αυτό που έγραψα, ότι ο σύλλογος χρειάζεται εμπνευσμένη τεχνική διεύθυνση, με κύρος και γνώσεις, που να εμπνέει αθλητές και φιλάθλους του πανιωνίου. Κάποιοι από σας θεωρούν ότι έτσι ήταν ο Λίνεν. Με πολλούς δεν συμφώνησα κατά καιρούς αλλά δεν θα πάψω να υπερασπίζω το δικαίωμα σας να το λέτε.

zamis είπε...

Αντε τωρα να εξηγεις οτι δεν υπαρχει ανωνυμος φιλαθλος ουτε ανωνυμος ανθρωπος.
Αντε μετα να εξηγεις οτι το ρημα παριστανω συνδεεται αμεσα με εμμισθες σχεσεις.
Κι αντε τελος να προσπαθεις να συνομιλησεις με αγραμματους(χωρις κουλτουρα εννοω).
Απλα δεν γινεται,γι αυτο μην ταραζομαστε και μην χανουμε το χρονο μας με τους καυμενους.Τοσο μπορει,τοσο λεει ο κακομοιρης.
Κι οπως εχω ξαναπει οι mods ειχαν αισθητικη και κομψοτητα,καμια σχεση δηλαδη.

Οσο για τα Πανθηρια,οπαδοι ειναι,τι περιμενουμε?

Το προβλημα ξεκιναει απο την κορυφη,μονο οι εμμισθοι και οι τυφλοι δεν θελουν να το δουν.

Κι οπως ειπε ο Steve,αν δεν κανω λαθος,καλυτερα στη δ'εθνικη με ηθος και αξιοπρεπεια παρα αυτο το αξιοθρηνητο μπουλουκι διαφορετικων.

zamis είπε...

και θελω να πω και κατι αλλο.Ο Κωστας ο Παπαδακος,με τον οποιο εχω διαφωνησει στο μπλογκ του επανειλημμενα,ειχε τα balls αφ'ενος να δηλωσει ευθεως οτι ο Λινεν δεν ειχε καμια σχεση με λαμογιες και αφ'ετερου να παραιτηθει απο σχολιασμο απο τη στιγμη που εχει εμμισθη σχεση με την π.α.ε.
Οχι σαν τη mod(a) bagno.

Unknown είπε...

Αγαπητέ BR με λένε Κώστα (το επώνυμο μου είναι στη διάθεσή σας..). Γεννήθηκα στη Λευκωσία από Κύπριο πατέρα και Ελλαδίτισα Μάνα. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός (τελείωσα το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης) το γραφείο μου είναι στα Εξάρχεια και μένω στη Νέα Σμύρνη. Ακολουθώ τον Πανιώνιο τα τελευταία 20 χρονιά παντού. Για πολλά χρόνια ήμουν μέλος των Πανθήρων, τώρα είμαι ανέντακτος!!! Εχω διαρκείας, δεν είμαι παντρεμένος και μ’ αρέσουν πάρα πολύ οι Led Zeppelin και οι Σώκρατες.

Το μέιλ μου είναι panioniospanthers@gmail.com και όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει μέιλ για να βρεθούμε, να πιούμε καφέ και να αποδείξω ότι δεν είμαι κάποιος άλλος.

Αλλά αλήθεια γιατί κυνηγάτε φαντάσματα εδώ μέσα; Τελείωσε η ανάκριση;

Πάμε τώρα στα περί των παικτών που ανέδειξε (εδώ γελάμε...) ο Λίνεν.

Λοιπόν ο Σπυρόπουλος ήταν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΣ όταν ήρθε ο Λίνεν και φυσικά δεν τον ανέδειξε. Το ίδιο ισχύει και για τους Μάκο, Μανιάτη.

Τολμάς να γράφεις για τον Φερνάντεζ; Ο Λίνεν για χατήρι του γαμπρού του τον έδιωξε. Γράφτηκε σ’ όλες τις αθλητικές εφημερίδες. Ημουν μπροστά στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Ντάριο. Δεν ήθελε να φύγει με τίποτα.

Ενσαλίβα ναι αυτός τον έφερε.

Ανέδειξε τον Κοντοέ; Υπάρχει παίκτης Κοντοές; Στις τρεις φάσεις ένα πέναλτι και μια κόκκινη κάρτα. Ναι αυτόν μπορεί να τον ανέδειξε ο Λίνεν!!!

Τζεμπούρ; Ξέχασες τις μπουνιές με τον Ραμντάν;

Αγαπητέ BR απορώ με την επιμονή σου (σας). Ο Λίνεν είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Τελείωσε. Για ποιο λόγο κάθε φορά που πρέπει να φέρεται ένα παράδειγμα επικαλείστε τον Γερμανό; Η ομάδα κάνει μια νέα αρχή με τον Φερέρα. Αυτός είναι ο προπονητής μας τώρα. Ο Λίνεν είναι προπονητής στη Μόναχο 1860.

Αγαπητέ Br αν σας χαλάω την ομοφωνία πολύ ευχαρίστως δεν θα ξαναγράψω.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Kostas,

αν διαβάσεις το τελευταίο σου μήνυμα, και μετά τα προηγούμενα, θα καταλάβεις μόνος σου τη διαφορά. Δεν θέλει κανείς ομοφωνία. Θα ήταν πολύ βαρετή. Αλλά χειρότερη από την ομοφωνία είναι η συζήτηση με προσβλητικές φράσεις και άκομψους χαρακτηρισμούς, υπαινιγμούς και "μαγκιές".

Επί της ουσίας, πολλά μπορούν να ειπωθούν γιά παίκτες, προπονητές κτλ. Κάποια άλλη στιγμή,γιατί θέλει χρόνο. Προφανώς κάποια από αυτά που γράφεις ισχύουν ,απλά δεν μας οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα με σένα. Δεν βλέπω όμως να κάνεις ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο σε όσα γράφουμε γιά την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Τσακίρη, η οποία φαίνεται ανερμάτιστη, αναποτελεσματική και μάλλον υπολείπεται του Πανιώνιου ήθους και της περίφημης διαφορετικότητας. ΌΠως γράφεις, ο Λίνεν έφυγε ... Οπότε, τα όσα γράφουμε εμείς είναι και λίγο hobby. Οι άλλοι όλοι όμως είναι ΕΔΩ, χωρίς καμμία αυτοκριτική, με πολλή (μάλλον) λάσπη, με μετάθεση ευθυνών και υποτίμηση της νοημοσύνης μας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Και δείχνεις είτε να μην το καταλαβαίνεις, είτε να μην θέλεις να το θίξεις.

zamis είπε...

Κωστα,ζηταω συγνωμη εαν σε ταυτοποιησα με ενα παπαγαλακι.
Επι της ουσιας και χωρις να υποκαθιστω τον brfun στον οποιο απευθυνεσαι.
Η περιοδος Λινεν υπηρξε ευτυχης για το συλλογο,με ολα τα λαθη που ο Γερμανος ειχε κανει.
Μονο εαν εισαι κακοπροαιρετος θα το αρνηθεις αυτο.
Μετα την εκδιωξη του,η εικονα της ομαδας υπηρξε θλιβερη.
Αυτο επισης λεει πολλα και για το θεσμικο ρολο του Λινεν και ταυτοχρονα για το διοικητικο μπαχαλο που ο προεδρος δημιουργησε με τις γνωστες συνεπειες.
Το διοικητικο μορφωμα που παρουσιαζεται ως ''Πανιωνια διαφορετικοτητα''εξακολουθει να υπαρχει.
Οταν λοιπον ο Δεδες εκφραζει την ανησυχια του,για να το πω κομψα,ως προς το πνευμα της ομαδας που παει να δημιουργηθει και ο αρχηγος σου λεει οτι δεν εχει καμια προοπτικη(παικτικα),σορυ αλλα δεν μπορεις να σφυριζεις αδιαφορα.
Εδω υπαρχει κατι πολυ στρεβλο και δεν φταιει ουτε ο Λινεν ουτε ο Μακος ουτε ο Δεδες.
Το ψαρι βρωμαει παντα απο το κεφαλι.

br fun_atic είπε...

Πριν από μερικές ημέρες έγραψα ότι θα κάνω κριτική στην διοίκηση όπου χρειαστεί αλλά θα είμαι ο πρώτος που θα γράψω κάτι θετικό στο παραμικρό καλό που θα κάνει. Αυτό το εννοώ. Αν λοιπόν έχεις υπομονή θα το δεις.

Εάν δεν έχεις, θα σου πω μερικά απλά πράγματα: 1. Αν ήμουν το μοναδικό πρόσωπο πίσω από όλα τα ονόματα θα έπρεπε μόνο χθες να έχω γράψει μόνο εδώ πάνω από 50 post και να διατηρώ παράλληλα τουλάχιστον άλλα τρία μπλογκ. Τα συμπεράσματα δικά σου.

2. Όλα τα παιχνίδια του Πανιωνίου, τον οποίο και ασφαλώς δεν ανακάλυψα πριν από τρία χρόνια τα παρακολουθώ είτε από την θύρα 4 είτε από την 7. Ουδέποτε ήρθε στην δική μου εξέδρα ο Λίνεν για να χειροκροτηθεί από τον κόσμο. Πάντα πήγαινε στην τρία, δηλαδή στους Πάνθηρες και πάντα αποθεώνονταν από αυτούς ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Το Youtube είναι γεμάτο από σχετικά βίντεο.Αν δεν το θυμάσαι, σημαίνει ότι εσύ ανακάλυψες αργά τον Πανιώνιο. Ίσως το τελευταίο εξάμηνο. Είναι άξιο απορροίας πως και γιατί οι άνθρωποι που τον αποθέωναν έγιναν οι φανατικότεροι διώκτες του.

3. Προσωπικά, θέλω έναν προπονητή που να παράγει έργο στον Πανιώνιο. Θεωρώ ότι ο Λίνεν παρήγαγε έργο και μάλιστα σημαντικό. Μπορείς να διαφωνήσεις, αλλά αυτή είναι η γνώμη μου. Θεωρώ επίσης ότι κατάφερε να μπει στην νοοτροπία της ομάδας και να μας αγαπήσει πραγματικά. Για τον λόγο αυτό θέλω έναν προπονητή που να πάρει τη σκυτάλη από τον Γερμανό και να πάει την ομάδα πιο ψηλά. Δεν μου καίγεται καρφί αν αυτός λέγεται Φερέρα ή όπως αλλιώς. Αν τα καταφέρει ή έστω προσπαθήσει σοβαρά θα τον στηρίξω διαφορετικά θα τον κατακρίνω.
4. Δεν μου καίγεται καρφί να μάθω αν είσαι αυτός που λες ή κάποιος άλλος. Η ανωνυμία είναι προνόμιο στο μπλόγκ που προσφέρεται σε όλους. Πίστεψέ με, υπάρχουν εδώ άνθρωποι εξαιρετικά σημαντικοί οι οποίοι έχουν τιμήσει κατά καιρούς το μπλογκ μου με τα σχόλιά τους. Και αυτοί ανώνυμα γράφουν, όπως όλοι μας. Κανείς από εμάς δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί απλά εκφράζει με ευπρέπεια τη γνώμη του.
5. Μια που δεν έχω πάρει απαντήσεις από κανέναν άλλο, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς κακό έκανε ο Λίνεν στον σύλλογο (πέρα από τα παλτά); Τι ακριβώς έκανε η Γερμανοπαρέα ή Τσακιροπαρέα για να είμαστε ακριβείς; Αν με πείσεις θα είμαι ο πρώτος που θα γράψει εναντίον του. Έχεις τον λόγο μου. Εννοείται βέβαια ότι δεν θα μου πεις μια ιστορία και συνθήματα, αλλά θα μου προσφέρεις έστω βάσιμες (αποχρώσες που λέμε) ενδείξεις ενοχής του. Θα ήθελα επίσης να μου προσδιορίσεις τα βασικότερα λάθη του Τσακίρη στα χρόνια που ηγείται του συλλόγου (το ότι εμπιστεύθηκε τους φίλους ή ότι τον ξεγέλασαν δεν το δέχομαι διότι ο άνθρωπος είναι εφοπλιστής και όχι στραγαλατζής).
5. Γιατί θεωρείς ότι πρέπει να καταναλώσεις τόση ενέργεια και κόπο προκειμένου να γράφεις μακροσκελέστατες αναρτήσεις σε ένα ανύπαρκτο μπλόγκ κακοπροαίρετων και κολλημένων, τη στιγμή που μπορείς να λες ακριβώς τα ίδια πράγματα στο φόρουμ και να χαίρεστε για την ταύτιση των απόψεών σας; Εάν όλοι εσείς είστε οι φορείς της αλήθειας για τον Λίνεν, γιατί θεωρείτε ότι κινδυνεύετε από εμάς τους λίγους ή τον έναν; Έχετε ένα σωρό έντυπα και σάιτ που προσβεύουν ακριβώς τα ίδια με εσάς. Ας υπάρξει και μία αντίθετη άποψη. Δεν πειράζει φαντάζομαι.

Για να τελειώνουμε. Θέλω την διαφορετική σου άποψη στο μπλογκ. Χωρίς χαρακτηρισμούς, ειρωνείες και προσβλητικές εκφράσεις. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα είσαι ευπρόσδεκτος. Μπορείς να καταθέσεις τη γνώμη σου, να την ακούσουμε, να την επεξεργαστούμε, να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Αυτή είναι και η βασική διαφορά με το φόρουμ. Εδώ διαφωνούμε κιόλας.

Unknown είπε...

@ zamis δεκτή η συγγνώμη, αν και δεν θα έπρεπε. Ολοι Πανιώνιοι είμαστε. Εκτός και αν θεωρείς ότι εσύ έχεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις ποιος είναι Πανιώνιος και ποιος όχι. Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο...

@ Κώστα κατ' αρχάς πιστεύω ότι είναι τραγικό να μου λες ότι είναι... χόμπι να γράφετε υπερ του Λίνεν. Οσο για την απουσία αυτοκριτικής από τους άλλους (ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι γαμώτο;), το ίδιο κάνετε και εσείς σε μεγάλο βαθμό.

Καμία αυτοκριτική για την παρουσία του Λίνεν. κανένα λάθος δεν έκανε; Δεν έσει καμία ευθύνη για την κακή εικόνα τη χρονιάς; Πως ζητάτε από τους "άλλους" να κάνουν κάτι που εσείς αποφεύγετε;

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

αυτό που έγραψα περί Hobby, σήμαινε απλά πως ότι κι αν γράψουμε εμείς σε ένα blog υπερ ή κατά ενός προπονητή που είναι παρελθόν, ελάχιστη επίδραση θα έχει πρακτικά στο σύλλογο. Εκτός και αν η δύναμη των ιδεών μας αποδειχτεί τόσο ακαταμάχητη! Όπως είπες κι εσύ όμως, εδώ υπάρχουν Fora με χιλιάδες hits, οπότε είναι βέβαιον πως εμείς κάτι σαν το κέφι μας κάνουμε εδώ.Μιάς και ο Πανιώνιος το κέφι μας είναι ενώ γιά άλλους είναι επάγγελμα. Οπότε, δεν βρίσκω κάτι το τραγικό σε αυτό που έγραψα.

ΑΠό την άλλη όμως, ενώ οι δικές μας δημοσιεύσεις στο blog είναι απλή συζήτηση, οι ενέργειες των διοικούντων έχουν τεράστια σημασία γιά το μέλλον του συλλόγου. Και αν ρωτάς (πράγμα γιά το οποίο απορώ) από ποιόν περιμένω αυτοκριτική, μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις ότι έγραψα. Mα απο τον Τσακίρη φυσικά και από όσους ήταν στο ΔΣ τη χρονιά που πέρασε! Ούτε συζήτηση!

Γιά την ευθύνη του Τσακίρη (ή την έλλειψη ευθύνης) στον τραγέλαφο που παρακολουθήσαμε και το κατάντημα της "περυσινής υπέρβασης" εξακολουθείς να αποφεύγεις να πάρεις θέση.

Από την άλλη, μας ζητάς αυτοκριτική γιά τον Λίνεν. Μάλλον κριτική εννοείς και εδώ μου θυμίζεις εκέινο τον ποδοφαιριστή που δήλωνε πως δεν θέλει να "περιαυτολογήσει γιά τον προπονητή του" ... Ή γράφεις γρήγορα, ή κάποιων λέξεων η χρήση δεν σου είναι πολύ οικεία. Με παραξενεύει λίγο το γεγονός καθώς οι Κύπριοι μιλούν καλύτερα Ελληνικά από τους Ελλαδίτες συνήθως ...

Για να μην υπεκφύγω όπως κάνεις εσύ, ναι ο Λίνεν έχει ευθύνες. Αλλά η λεγόμενη big picture είναι πως ήταν η ομάδα πριν και πως κατάντησε μετά. Τα υπόλοιπα είναι γιά το Hobby μας και για να περναει η ώρα.

Επαναλαμβάνω, το μεγάλο θέμα είναι η νοοτροπία της τωρινής διοίκησης που εξακολουθώ να πιστεύω πως αν είναι καλοπροαίρετη, μάλλον βλεπει τον Πανιώνιο σαν παιχνιδάκι. Και τα δικά μας παιχνιδάκια στα blogs είναι ακίνδυνα. Τα δικά του (του κ. Τσακίρη) μπορεί και να μας γυρίσουν καμμία 2οαριά χρόνια πίσω.

zamis είπε...

Κωστα,
το ποιος προσδιοριζει τους Πανιωνιους ως αυθεντικους η ως παριστανοντες το μαθαμε ολοι..scripta manet βλεπεις.
Για το Λινεν,ειναι προφανες οτι κανεις δεν αρνειται τα λαθη του.
Ομως αφ'ενος τα οποια λαθη δεν σκεπαζουν τη συνολικη εικονα και αφ'ετερου τα παλτα που αναφερεσαι, απο καποιους εγκρινονταν και προκρινονταν για συγκεκριμενους λογους.
Αυτα εχουν επισημανθει εδω μεσα πολλες φορες.
Για το απυροβλητο του Τσακιρη ο οποιος εχει οδηγησει τα πραγματα εδω περα μεσα απο μια εξευτελιστικη για το συλλογο χρονια,δεν θα μιλησουμε ποτε?
Διοτι φως δεν φαινεται..

Unknown είπε...

Βρε Κώστα μου σας ζητώ αυτοκριτική για την αγιοποίηση του Λίνεν.

Κριτική έτσι κι' αλλιώς δεν κάνετε...

Μιλώ και γράφω πολύ καλά τα ελληνικά.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Για τελευταία φορά παρεμβαίνων (απο χθες το βράδυ είπα να τηρήσω πλεον πλήρη σιγή), σε πληροφορώ Κώστα, ότι δεν είσαι ο πρώτος που γράφει πράγματα εναντίον του Λίνεν σε αυτό το blog. Έχει γίνει κατ' εξακολούθηση και απο μένα και από τουλάχιστον άλλους δύο από αυτούς που συχνά αναρτούν σχόλια εδώ. Το blog βέβαια έχει κάποιες συγκεκριμένες απόψεις και τις υποστηρίζει με επιχειρήματα, που τα κρίνει ο όποιος το διαβάζει.
Συνεπώς δεν κομίζεις γλαύκας εν Αθήναις. Όπου νομίζεις ότι κάνουν λάθος σε αυτά που υποστηρίζουν δίνε την άποψη σου. Δεν μπορείς όμως να αμφισβητείς ούτε τα οπαδικά τους αισθήματα, ούτε το αν υπάρχουν σαν φυσικά πρόσωπα και προφανώς κανένας δεν υποχρεούται να δεχθεί την αλήθεια του άλλου εφόσον υποκειμενικά συνεχίζει να έχει άλλη άποψη.
Ζητάς κριτική για τον Λίνεν σε αυτό το blog (και όχι αυτοκριτική του ΒR φαντάζομαι...). Και έχει γίνει και μπορείς και συ όπως έκανες να την επαυξήσεις αλλά με τρόπο όχι μειωτικό για τις απόψεις των άλλων.
Όσο αφορά για τα blogs μας που δεν αξίζουν γιατί εκφράζουν μειοψηφούσες απόψεις, μπροστά στο κολοσσό των απόψεων του φόρουμ, σε πληροφορώ ότι απογοητευμένος από την απαρέσκεια αυτή της πολυφωνίας που εξέφρασες, από χθες τo βράδυ, εγώ έκλεισα στο δικό μου blog, το κεφάλαιο ΠΑΕ Πανιώνιος για όλη αυτή την περίοδο, για να αφήσουμε σε ησυχία και γαλήνη τους σχεδιάζοντες τη νέα ομάδα, μην τυχόν και τους ενοχλήσει καμμιά γνώμη παραπάνω.

Unknown είπε...

Συμφωνώ απολύτως Ιων.

Το κείμενο σου με εκφράζει απόλυτα...

Κώστας

Unknown είπε...

Κατι ακόμα. Γράφεις Ιων: "Ζητάς κριτική για τον Λίνεν σε αυτό το blog (και όχι αυτοκριτική του ΒR φαντάζομαι...). Και έχει γίνει και μπορείς και συ όπως έκανες να την επαυξήσεις αλλά με τρόπο όχι μειωτικό για τις απόψεις των άλλων".

Θα μου επιτρέψεις να δαιφωνήσω. ουκ ολίγες φορές έχω διαβάσει (σ' αυτόεδώ το ποστ) για "παπαγαλάκια", για "προσκυνημένους", για, για για. Απαξιωτικούς χαρακτυηρισμούς για Πανιώνιους.

Αυτό που λεω εγώ είναι ας ρίξουμε τους τόνους (με πρώτο εμένα...), ας αφήσουμε την ομάδα να δουλέξει και κυρίως να μην ποινικοποιούμε την αντίθετη άποψη.

Με την ευκαιρία διαβάστε την άποψη του Majorball στον τελευταίο ΠΚ. Αν και οι περισσότεροι εδώ μέσα μάλλον δεν διαβάζετε τον ΠΚ. Πάντως το κείμενο του είναι εξαιρετικό...

Κώστας

br fun_atic είπε...

Θα σου κάνω μια σύντομη παρουσίαση του έργου του Λίνεν, με τα αρνητικά και τα θετικά, όπως ακριβώς την νοιώθω.

Διαχειρίστηκε ένα σχετικά χαμηλό μπάτζετ, σίγουρα μικρότερο από των τελευταίων ετών και προσπάθησε να δημιουργήσει μια δυνατή και αξιοσέβαστη ομάδα χωρίς ουδέποτε να ζητήσει πίστωση χρόνου.

Για να κάνει οικονομία καθιέρωσε τις εκτεταμένες δοκιμές παικτών. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του τα είδαμε άμεσα.

Στα θετικά του το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε, στα αρνητικά τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα. Είναι γεγονός ότι δεν μου άρεσε η επί των ημερών του αμυντική λειτουργία της ομάδας, όμως μου άρεσε ιδιαίτερα ο Πανιώνιος που πετύχαινε 40 γκολ στη σεζόν.

Είναι γεγονός ότι έφερε πολλούς παίκτες στην ομάδα. Εσύ ίσως θεωρήσεις ότι μας τους φόρτωσε. Εγώ νομίζω ότι απλά αυτές τις οδηγίες είχε πάρει. Να βρει διαμαντάκια στα σκουπίδια, να τα αξιοποιήσει για να μεταπωληθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις τα κατάφερε και σε κάποιες όχι. Σίγουρα όμως, αν ο χρηματοδότης της ομάδας δεν ήθελε το τόσο μεγάλο ρόστερ, απλά μπορούσε να μην πληρώσει.

Θεωρώ λάθος του την συνεργασία με τον γαμπρό του. Δυστυχώς τέτοιου είδους συνεργασίες δεν ευδοκιμούν σε κανένα επάγγελμα. Προσωπικά θεωρώ λάθος του ότι αποχώρησε μετά το πειθαρχικό παράπτωμα του γαμπρού του. Θα έπρεπε να μείνει και να υποστηρίξει τη δουλειά και τους κόπους του. Προφανώς θεώρησε ότι θίχθηκε από μια σειρά ενεργειών ή παραλείψεων της διοίκησης. Και σε αυτό δεν είχε λάθος.

Λάθος του ότι ανέλαβε σχεδόν μόνος του όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Λάθος που δεν έφυγε από την ομάδα όταν πίστεψε ότι ο Τσακίρης είχε χάσει το ενδιαφέρον του. Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι στην περίπτωση αυτή θα του καταλόγιζαν τα πάντα.

Λάθος του που αν και σοβαρός προπονητής δεν έφερε το δικό του επιτελείο στην ομάδα.

Λάθος του που ανέχθηκε την συμπεριφορά του Χούτου.

Λάθος που δεν αποχώρησε από την ομάδα μόλις κατάλαβε ότι τον Χούτο δεν τον τιμωρούσε κανείς γιατί απλά ήταν ο στενότερος φίλος του προέδρου.

Λάθος που θεώρησε ότι οι οργανωμένοι που τον χειροκροτούσαν ήταν αυτοί που εκτιμούσαν περισσότερο το έργο του.

Στα θετικά του προσμετρώ το πάθος του για την ομάδα, την αγάπη του και τον βαθμό εισχώρησής του στην Πανιώνια ιδεολογία. Στο μυαλό μου θα μείνει γιά πάντα η εικόνα του απολυμένου Λίνεν που χαιρέτησε την ομάδα του φορώντας τα σύμβολα της ομάδας. Τις συνεντεύξεις του, από τις οποίες φαίνονταν καθαρά ότι παρ' όλα όσα είχαν γίνει ήθελε να επιστρέψει.

Έδωσε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, η ομάδα έγινε πόλος έλξης τους και γενικά δημιούργησε μια τόσο στενή σχέση με τους φιλάθλους που όμοια είχαμε ίσως να δούμε από την εποχή του Κυράστα.
Εάν υπέπεσε σε ατοπήματα θέλω να το μάθω κάποτε. Εάν η παρέα των Γερμανών όπως την ονομάζεις εξαπάτησε τον πρόεδρο θα ήθελα να την δω στα δικαστήρια. Γιατί δεν έφαγε χρήματα του προέδρου, αλλά υποθήκευσε το μέλλον της ομάδας. Βλέπεις ο Πανιώνιος δεν είναι Π.Α.Ο για να μας έρχονται θεόσταλτα τα χρήματα…
Αυτά λοιπόν μπορώ να σου προσφέρω από την μεριά μου. Ασφαλώς βέβαια δεν μπορώ να κάνω αυτοκριτική γιατί συμπαθώ τον Λίνεν. Η λέξη αυτοκριτική προϋποθέτει την αναγνώριση προηγούμενου σφάλματος, το οποίο δεν βλέπω στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Μια που σου είπα κάποιους από τους κανόνες του μπλογκ θα σου πω κι άλλον έναν. Συζητάμε ένα θέμα μέχρι να αναρτηθεί το επόμενο. Εξαίρεση μπορεί να υπάρξει αν πρόκειται για ένα θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος, ή αν την ίδια ημέρα υπήρξαν περισσότερες αναρτήσεις. Ήδη από χθες το βράδυ το μπλογκ στέλνει τα συλλυπητήριά του στον Μανώλη Σκούφαλη. Αν θέλεις να περιοριστείς σε αυτό, τουλάχιστον μέχρι την ανάρτηση του επόμενου θέματος.

br fun_atic είπε...

Αγόρασα αρκετά τεύχη του Πανιώνιου Κόσμου και όταν κατάλαβα ότι δεν μου αρέσει (δεν ταιριάζει σε αυτό που έχω στο μυαλό μου ως Πανιώνιο έντυπο) σταμάτησα να τον αγοράζω.
Αν πέσει στα χέρια μου ή καμιά φορά από το ίντερνετ θα διαβάσω τα άρθρα του Λεωνίδα Πατσουράκου, του majorboal και οπωσδήποτε του Πάνου Κατσούλα, οποίος έχει κερδίσει την εκτίμησή μου από παλιά. Έχω την υποψία ότι γράφει και εδώ. Αν αυτό δεν συμβαίνει και κάνω λάθος, είναι σίγουρα κάτι που θα το ήθελα πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Αδέλφια, είχα λίγο χρόνο (και αρκετή όρεξη) να γράψω μία μικρή ιστοριούλα που να εξηγεί στον φίλτατο Kostas τι εννοούμε (ή, τουλάχιστον,τι εννοώ) όταν γράφω γιά "παπαγαλάκια" και ανθρώπους σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όμως, θα πρέπει να σεβαστούμε (και έτσι είναι σωστό!) τo ηθος του blog και να μείνουμε στα συλληπητήρια στο γίγαντα Μανόλο.

Μία άλλη φορά, να είμαστε καλά ....

Pan είπε...

"Αγόρασα αρκετά τεύχη του Πανιώνιου Κόσμου και όταν κατάλαβα ότι δεν μου αρέσει (δεν ταιριάζει σε αυτό που έχω στο μυαλό μου ως Πανιώνιο έντυπο) σταμάτησα να τον αγοράζω."

Ποιό ακριβώς είναι το Πανιώνιο έντυπο που έχεις στο μυαλό σου;

br fun_atic είπε...

Αυτό είναι κάτι που το κρατώ για τον εαυτό μου.

Το ότι δεν με ικανοποιεί το συγκεκριμένο έντυπο ως προς την κάλυψη των αναγκών ενημέρωσής μου δεν σημαίνει ότι το απορρίπτω ή ότι προτρέπω φίλους Πανιώνιους να μην το αγοράζουν ή να μην το διαβάζουν. Εκφράζω απλά την προσωπική μου γνώμη ως "πελάτης". Το ότι είναι το μοναδικό Πανιώνιο έντυπο δεν μου δημιουργεί την υποχρέωση αγοράς του ακόμη κι όταν δεν με ικανοποιεί, για τον απλούστατο λόγο ότι πλέον δεν αγοράζω ούτε καν εφημερίδα η οποία να πρόσκειται στην πολιτική παράταξη που υποστηρίζω.

Ακριβώς επειδή σέβομαι τον κόπο των ανθρώπων που δουλεύουν για το συγκεκριμένο έντυπο (κρίνοντας και από τον κόπο που ο ίδιος καταβάλω στο μπλογκ), δεν έχω κάνει ποτέ δημόσια κριτική του. Είναι γεγονός ότι έχω «επιτρέψει» την κριτική του εντύπου και κατά διαστήματα έχουν εκφραστεί εδώ από πολλούς φίλους διάφορες απόψεις, ακόμη και αιχμηρές. Θεωρώ όμως ότι καμία δεν υπερέβη τα όρια της ευπρέπειας και ότι η κριτική που εκφράστηκε κινούνταν στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης και λόγου (προσωπική μου εκτίμηση βέβαια).

Αν ο κος Διόγος ενδιαφέρονταν για την ταπεινή μου άποψη, θα του την έδινα ιδιαιτέρως. Μάλλον όμως δεν την χρειάζεται. Να μην ξεχνάμε ότι εκείνος είναι έμπειρος δημοσιογράφος, ενώ εγώ όχι.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σου πω ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι όσοι φίλοι εκφράζουν αντίθετη γνώμη με την ας την πούμε επικρατούσα άποψη του μπλογκ (ιδιαίτερα καταχρηστικός όρος, τον χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για να συνεννοηθούμε), ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να μάθουν αν όλοι εμείς εδώ και ιδίως εγώ, διαβάζουμε τον Π.Κ. Γιατί τέτοιο ενδιαφέρον; Εντάξει δεν είναι και το κόκκινο βιβλίο του Μάο...

Φίλε Pan κατ εξαίρεση απαντώ στην ερώτησή σου γιατί το θέμα έχει κλείσει προ πολλού. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά με το φόρουμ, καθώς δεν είναι δυνατόν να «τρέχουν» ταυτόχρονα πολλά θέματα. Η νέα ανάρτηση σηματοδοτεί το τέρμα της συζήτησης στις παλαιότερες.