Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Συνέντευξη Γιώργου Δέδε


Οι ευχές και τα χρόνια πολλά τελείωσαν σύντομα. Λόγος η πολύ σημαντική συνέντευξη του σπουδαίου Γιώργου Δέδε, όπως δημοσιεύθηκε στην σελίδα novasports (συντάκτης Γιώργος Βασιλείου).

Ακούγονται πολλά και γράφονται ακόμα περισσότερα για το μέλλον σας στον Πανιώνιο. Τελικά, τι ακριβώς ισχύει;
Αυτά που ακούγονται δεν ξέρω αν ακούγονται από κάποιον μπακάλη ή κάποιον μανάβη. Εγώ έχω απαίτηση να τ' ακούσω αυτά από έναν άνθρωπο που με φώναξε κάποια εποχή και μου είπε κύριε Δέδε σας θέλω μαζί και δήλωσα παρών. Έχω την απαίτηση να συμβεί το ίδιο. Δεν είμαι περαστικός, ούτε είδα φως στη Θύρα 5-6 και μπήκα μέσα ξαφνικά. 40 χρόνια έχω γράψει ιστορία στον Πανιώνιο. Έχω απαιτήσεις από τη ζωή μου γιατί προσφέρω έργο και το έχω αποδείξει. Μπορείτε να το δείτε εσείς, να το κρίνει ο κόσμος. Ακόμα παίκτες που έβγαλα εγώ και ο Χάιτας παίζουν στον Πανιώνιο. Εφυγαν τρεις. Ο Γιαννούλης πήγε στον Ηρακλή, ο Τζιώλης και ο Σπυρόπουλος στον Παναθηναϊκό. Τώρα είναι ο Μάκος, ο Μανιάτης κι αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα ήταν κοντά μας και ο Παπασταθόπουλος που τον είχαμε 15 μέρες και ο Μπαλάφας και ο Γκαλίτσιος.

Νέος προπονητής του Πανιωνίου ο Εμίλιο Φερέρα
«Ο κύριος Φερέρα πρώτα να έρθει στην ομάδα και να καταφέρει να μπει στο πνεύμα του Πανιωνίου και στη συνέχεια να κάνει τις επιλογές του. Αυτός είναι ο προπονητής και με τον κύριο Τσακίρη θα φτιάξουν ένα πλάνο για τη νέα χρονιά. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Τελευταία στην ομάδα δεν είχαμε και την... τέλεια λειτουργία. Είχαμε αρκετά θέματα».

Τι ακριβώς θέματα υπήρχαν;
«Δεν θέλω να πω. Προστατεύω κάποια πράγματα, τα οποία είναι εσωτερικά της ομάδας. Και εγώ το σήμα του Πανιωνίου το θέλω να είναι όρθιο, όχι ανάποδα. Γιατί πολλοί επεδίωκαν να έχουν το σήμα προς τα κάτω. Και πολλοί από τον περίγυρό μας».

Ποιο θεωρείται πως ήταν κομβικό σημείο της φετινής σεζόν για τον Πανιώνιο;
«Αυτά που έγιναν φέτος δεν έχουν γίνει στον Πανιώνιο τα τελευταία 40 χρόνια. Το υλικό της ομάδας και φυσικά οι χαρακτήρες των παιδιών και όλων όσοι ήμασταν κοντά τους καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα στην 8η θέση που για μένα δεν είναι κάτι σημαντικό. Ωστόσο, κρατήσαμε όρθιο το σήμα της ομάδας, που κάποια στιγμή πήγε να καταρρεύσει για πολλούς και διαφόρους λόγους και με κάποιον... εμφύλιο που πήγε να ξεσπάσει... Αυτά δεν επιτρέπονται να γίνονται και νομίζω πως αυτοί που διαμαρτύρονται το κατάλαβαν. Αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα, το οποίο είναι υψηλού επιπέδου. Θα βρεθείς σε δυσμενή θέση, όπως έγινε και μ' εμάς φέτος.

7 σχόλια:

Griniaris είπε...

Με ενοχλεί λίγο αυτή η "προστασία" των εσωτερικών της ομάδας.
Δεν πρέπει να κατονομαστούν αυτοί που θέλουν το σήμα της ομάδας ανάποδα;
Πως μπορεί αυτοί να ανήκουν στο εσωτερικό της ομάδας;
Ποιός θα προστατέψει την ομάδα από αυτούς;
Ποιός θα προστατέψει εμάς τους απλούς φιλάθλους από αυτούς;
Σέβομαι απόλυτα την ιστορία του κ.Δέδε στον Πανιώνιο,άλλωστε είμαι από τους τυχερούς που τον έχουν δει να παίζει,αλλά δεν πιστεύω ότι του ταιριάζει αυτή η απλά "τσαντισμένη" συνέντευξη.

br fun_atic είπε...

Με την συνέντευξή του αυτή ουσιαστικά βάζει τέλος από την δική του τουλάχιστον πλευρά στην φημολογία που τον ήθελε να αποχωρεί από τον σύλλογο.

Βέβαια οι φήμες αυτές έλεγαν ότι ο Δέδες δεν θα αποχωρούσε οικειοθελώς, αλλά θα έφευγε κατόπιν απαίτησης του Προέδρου, στο πλαίσιο της «αναδόμησης» του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ερμηνεύοντάς τον ίσως αυθαίρετα, πιστεύω ότι κριτικάρει τον Φερέρα, θεωρώντας ίσως ότι δεν είναι κοντά στην ομάδα, τουλάχιστον σε αυτό το αρχικό στάδιο όπου θα έπρεπε να κάνει τις βασικές του επιλογές τόσο στον σχεδιασμό όσο και στα μεταγραφικά. Ουσιαστικά μας λέει ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πλάνο. Ανησυχητικό, αλλά το έχουμε προσέξει...

Με την ίδια συνέντευξη επιβεβαιώνει τον εμφύλιο που υπήρξε στο εσωτερικό της ομάδας. Αυτό το ξέραμε. Δεν περιμέναμε όμως να επιβεβαιωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι υπήρξαν άνθρωποι στον περίγυρο της ομάδας, οι οποίοι επιδίωξαν την πρόκληση βλάβης στον σύλλογο. Ελπίζω να έχουν πάρει πόδι, αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η τελευταία παράγραφος της συνέντευξης μου φαίνεται κάπως δυσνόητη. Θα κρατήσω μόνο την επισήμανσή του ότι δεν φροντίσαμε να έχουμε το κατάλληλο υλικό για να μπορέσει να διακριθεί η ομάδα. Αυτό φαντάζομαι ότι έχει να κάνει τόσο με τους παίκτες που δεν αποκτήθηκαν, όσο όμως και με τους παίκτες που αποτέλεσαν το ρόστερ.

Υ.Γ
Δεν έχει νόημα να κατονομάσει δημόσια ο κος Δέδες τους ανθρώπους που θέλουν το κακό της ομάδας. Αρκεί να έχει αναφέρει τα ονόματά τους στον πρόεδρο και να έχουν πάρει ήδη πόδι.

Griniaris είπε...

Δεν βάζει τέλος σε καμμία φημολογία.Αντίθετα ο εκνευρισμός του προέρχεται από το γεγονός ότι παρ'όλες τις φήμες ότι τον "φεύγουν" κανείς δεν τολμά να του το πει κατάμουτρα η έστω να του το διαψεύσει.
Και πάλι πως σου φαίνεται αυτός που υποτίθεται έχει κατονομάσει όλους αυτούς στον πρόεδρο τώρα να φέρεται ότι τελεί(;)υπό διωγμό;

re-la-re είπε...

Αλλους περιμέναμε να μιλήσουν όπως μας είχαν υποσχεθεί στη διάρκεια της χρονιάς και άλλος μίλησε. Μέσα από τη συνέντευξη βλέπω μια στήριξη και στον Σταματόπουλο. Εμείς κόντρα στον περίγυρο κλπ.

Κάτι είναι και αυτό. Περιμένω τώρα όλους αυτούς που μας πρήζανε να τοποθετηθούν στη συνέντευξη Δέδε. Καλά εμείς δεν ξέραμε τι γινόταν στα αποδυτηρια. Ούτε ο Δέδες το ήξερε;

br fun_atic είπε...

Είπα ότι έβαλε τέλος στην φημολογία από τη δική του πλευρά. Δηαδή είπε ότι εγώ από μόνος μου δεν φεύγω... Ασφαλώς και μένουν ανοιχτά όλα τα σενάρια.

Δεν είναι πολύ ανησυχητικό να λέει ο κος Δέδες ότι πρώτα πρέπει να έρθει ο κος Φερέρα και να μπει στην νοοτροπία του συλλόγου; Κατά τα άλλα 29 Ιουνίου ξεκινά η προετοιμασία, υποτίθεται με πλήρες ρόστερ.
Εντάξει δεν έχουν τελειώσει τα πλέι οφ, εντάξει ίσως δεν θέλουν να ανακοινώνουν μεταγραφικούς στόχους. Οι ανανεώσεις δεν έπρεπε να έχουν γίνει; Δεν έπρεπε να ξέραμε ποιούς παίκτες χρειαζόμαστε; Αφού μαθαίνουμε άλλα κι άλλα, γιατί δεν έχουμε μάθει την πρόταση που έκανε ο Πανιώνιος στους Μάκο και Εστογιανώφ;

Να θυμίσω ότι κανείς δεν είχε ξακαθαρίσει πέρυσι στον Λίνεν, πόσους επιθετικούς έχει η ομάδα. Και τα αποτελέσματα τα είδαμε... Είναι μιά καλή ευκαιρία να αποδειχθεί ότι όλοι μας διδαχθήκαμε κάτι από την χρονιά που πέρασε.

Griniaris είπε...

Δηλαδή ουσιαστικά περιμένουμε τι προτάσεις θα μας κάνει ο ΠΑΟ ανάλογα με τη θέση που θα πάρει;(για την ΑΕΚ δεν το συζητώ)
Ωραίος προγραμματισμός...

br fun_atic είπε...

Φυσικά. Αυτό που μάθαμε είναι ότι το μπάτζετ μας είναι 6,5 εκ ευρώ.
Δεν μάθαμε τα παρακάτω:

Αν αυτό είναι το μπάτζετ γιά τη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο (χλωμό) ή γιά όλη τη σεζόν, αν είναι μπάτζετ γιά αγορά ποδοσφαιριστών ή καλύπτει όλα τα έξοδα και το κυριότερο αν πρόκειται γιά χρήματα που βρίσκονται στο ταμείο μας ή συνυπολογίζουμε τα λεφτά και τα λεφτά που ΘΑ (και όταν) εισπράξουμε από μεταγραφές παικτών μας.

Απ' ότι έχει δηλώσει ο πρόεδρος το περσινό μπάτζετ ήταν 11,5 εκ ευρώ. Επειδή όμως δεν νομίζω να δαπανήσαμε τόσα χρήματα γιά αγορές παικτών και γιά ανανεώσεις, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι εννοεί ότι είναι το μπάτζετ των 6,5 εκ ευρώ.