Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Αναβολή συναυλίας Depeche Mode


Θα ήθελα να κάνω μια μικρή κατάχρηση της υπομονής σας για να κάνω μια αναφορά σε ένα θέμα άσχετο από τον Πανιώνιο, που ίσως και να μην ενδιαφέρει κανέναν από εσάς.

Είναι γνωστό ότι χθες θα εμφανίζονταν οι Depeche Mode στο Terra Vibe Park στην Μαλακάσα.

Όσοι πήγαμε για να δούμε το αγαπημένο μας συγκρότημα περάσαμε περισσότερο από δύο ώρες στο αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να φτάσουμε. Εκεί αντιμετωπίσαμε μια τραγική κατάσταση καθώς δεν υπήρχε θέση πάρκιγκ ούτε για δείγμα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στην Εθνική οδό, με αποτέλεσμα να σταθμεύσουν υποχρεωτικά στην βοηθητική της λωρίδα.

Η Τροχαία που βρίσκονταν στον χώρο, όχι μόνο δεν εμπόδισε την «παρανομία» αυτή αλλά τοποθετώντας κώνους δημιούργησε ουσιαστικά ένα πεζοδρόμιο επί της Eθνικής οδού προκειμένου να προστατευθούν οι χιλιάδες πεζοί που βρέθηκαν στο οδόστρωμα.

Αφού ταλαιπωρηθήκαμε απίστευτα (ως συνήθως στον συγκεκριμένο χώρο) για να μπούμε στον συναυλιακό χώρο, αφού έγιναν επανειλημμένοι έλεγχοι εισιτηρίων και αφού μας πέρασαν ειδικά βραχιολάκια στο χέρι, λες και ήμασταν Εβραίοι στο Νταχάου και αφού περιμέναμε και μισή ώρα, πληροφορηθήκαμε ότι η συναυλία θα αναβάλλονταν πιθανότατα για σήμερα.

Έτσι 35.000 κόσμος (ε ρε και να τους είχαμε στην Πανιωνάρα...) μπλοκαρίστηκε στις εξόδους, με αποτέλεσμα να καταλάβουμε από πρώτο χέρι γιατί ο συγκεκριμένος χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος από κάθε άποψη, ιδίως όμως για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού.

Όταν φτάσαμε στα αυτοκίνητα, πολλοί από εμάς βρήκαμε κλίσεις πάνω στα αυτοκίνητα (στα οποία επαναλαμβάνω ότι η ίδια η τροχαία είχε διευκολύνει την στάθμευσή τους στην βοηθητική λωρίδα).

Πως τελειώνει το παραμύθι; Αφού χάσαμε όλο το σημερινό πρωινό περιμένοντας για μία ανακοίνωση, μας πληροφόρησαν ότι η συναυλία δεν θα γίνει σήμερα αλλά ίσως σε κάποια άλλη ημερομηνία εντός του καλοκαιριού. Αν αυτό συμβεί, τότε δεν πρόκειται να επιστραφούν τα χρήματα παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (τι σημαίνει αυτό άραγε;). Έχουμε όμως την υποχρέωση να κρατήσουμε μέχρι τότε τα αποκόμματα. Δεν υπάρχει όμως η παραμικρή πρόβλεψη για όλους όσους αφού μπήκαν στον χώρο και ενώ δεν ενημερώθηκαν από κανέναν πέταξαν τα εισιτήρια ή για όσους ήρθαν από την επαρχία κάνοντας βασιλικά έξοδα. Είναι σημαντικό να καταλάβετε όλοι ότι οι θεατές δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως γιά την αναβολή της συναυλίας και επιπλέον, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων, κυκλοφορεί η φήμη ότι η ασθένεια (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του Gahan όχι μόνο ήταν γνωστή από το πρωί, αλλά ότι δεν βρέθηκε καν στον συναυλιακό χώρο.

Επιστροφή των χρημάτων σε όλους (χωρίς όμως να μας απαντούν αν πρόκειται να γίνει για το συνολικό ποσό ή για μέρος αυτού) θα γίνει μόνο στην περίπτωση που δεν βρεθεί άλλη ημερομηνία για συναυλία. Δηλαδή ζήσε Μάϊ μου κυριολεκτικά.

Καλό είναι λοιπόν να ξέρετε όλοι ποιος διοργανώνει τις συναυλίες, ποιος διαθέτει τα εισιτήρια και που θα γίνεται τελικά η συναυλία, προκειμένου να αποφεύγετε άσκοπη ταλαιπωρία, εκνευρισμούς ή ότι άλλο καταλαβαίνετε από το κείμενο αυτό. Αίσχος

8 σχόλια:

zamis είπε...

didi music..και γαμω τους διοργανωτες..μονιμη συμπεριφορα ουγκαντας(σορυ κι ολας) για αλλη μια φορα.

br fun_atic είπε...

είχες πάει;

zamis είπε...

οχι γιατι τοχω δει το εργο terra vibe στο παρελθον.Σκεφτηκα να σου πω για την απιστευτη ταλαιπωρια αλλα αλλο να το ακους κι αλλο να το ζεις.
Καθε φορα τα ιδια και χειροτερα.

br fun_atic είπε...

Έχω ξαναπάει εκεί. Αυτή τη φορά ήταν χειρότερα από κάθε άλλη φορά. Τι να λέμε; Για τις ουρές; Για την ταλαιπωρία; Για τους κινδύνους που διατρέχεις πάνω στην εθνική; Για το ότι είναι απίστευτα μακριά και δεν υπάρχει συγκοινωνία; Για την ανυπαρξία ικανών θέσεων στάθμευσης; Για το ότι κατεβαίναμε από τα βράχια και πηδήσαμε συρματοπλέγματα; Ότι σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού θα σκοτωθεί κόσμος εκεί; Δεν είναι κινδυνολογία. Στις συναυλίες υπάρχουν απίστευτες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ο χώρος είναι γεμάτος πεύκα. Αν πιάσει μια φωτιά, που είναι μάλλον απλό, είναι βέβαιο ότι θα ποδοπατηθεί κόσμος, καθώς μπορεί να έχει δύο μεγάλες εξόδους, καταλήγουν όμως σε ένα στενό δρομάκι με αποτέλεσμα να συνωστίζεται κόσμος (όπως στη Σμύρνη ένα πράγμα).
Επιπλέον για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πόσο λιγούρια είναι οι μπάτσοι...

zamis είπε...

μου το ειπαν και στο μεταφερω.Τα περι ιωσης-γαστρεντεριτιδας δεν ευσταθουν,ο Gahan πλακωθηκε ασχημα με την (Ελληνιδα)γυναικα του,εσπασε το καμαρινι και σηκωθηκε κι εφυγε!

Steve είπε...

Δεν αγόραζες κι εσύ καλύτερα το CD?

IWN1998 είπε...

Απαράδεκτες διοργανώσεις που δεν θα έπρεπε να έχουν άδεια διεξαγωγής.
Μήπως και αισχροκερδείς αν θεωρήσουμε ότι εισιτήριο 60 Ευρώ είναι μάλλον πανάκριβο για τη ποιότητα της διοργάνωσης και για το γεγονός ότι ο χώρος διεξαγωγής δεν είναι ενοικιαζόμενος αλλά του διοργανωτή αν δεν κάνω λάθος.
Πιστεύω ότι σε άλλες χώρες θα είχαν ήδη κινηθεί κάποιοι νομικά κατά των διοργανωτών ζητώντας όχι τα χρήματα των εισιτηρίων πίσω αλλά και διάφορες αποζημειώσεις (πχ απώλεια προσωπικού χρόνου, βενζίνες πήγαινε-έλα, κινδύνους από διεξαγωγή συναυλίας με τρόπο που δημιουργούσε κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των θεατών).
Τελικά επειδή δεν κατάλαβα, αν θέλει κάποιος τα χρήματα του πίσω γιατί δεν γουστάρει να παρευρεθεί στη νέα διεξαγωγή της συναυλίας, δεν μπορεί να του γυρίσουν τα χρήματά του τώρα? Αν πχ η συναυλία διακανονισθεί σε χρόνο που κάποιος είναι εκτός Ελλάδας τότε υποθέτω ισχύουν οι ειδικές περιπτώσεις που αναφέρουν οι διοργανωτές και άντε να βρεις άκρη.

br fun_atic είπε...

Δυστυχώς, 60 ευρώ κόστιζαν τα φθηνότερα εισιτήρια. Υπήρχαν επίσης εισιτήρια των 80 και 100 ευρώ. Αν πολλαπλασιάσεις τα ποσά αυτά ή έστω τον μέσο όρο τους (80 ευρώ) με τις 35.000 άτομα που βρέθηκαν στον χώρο της συναυλίας θα καταλάβεις για πόσα χρήματα μιλάμε.

Είναι βέβαιο ότι σε άλλες χώρες θα είχαν κινηθεί νομικά. Μια τέτοια υπόθεση όμως στην Ελλάδα μπορεί να προσδιοριστεί μετά από 1,5 με 2 χρόνια. Υπάρχει βέβαια και ο συνήγορος του καταναλωτή (+ η γ.γ καταναλωτών του υπουργείου ανάπτυξης) και μάλλον αυτοί μπορούν να δώσουν τη λύση.

Οι συναυλίες τέτοιου είδους ανακοινώνονται 6 μήνες πριν για να μπορεί ο κόσμος να προγραμματίζει. Αυτή τη στιγμή παρακρατούν παρανόμως χρήματα, δεδομένου ότι το "προϊόν" που μας πούλησαν ήταν ανύπαρκτο.