Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Νέος Νέος Πανιώνιος

Στις περισσότερες ομάδες, με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αρχίζουν τα μεταγραφικά σενάρια. Πολλά ονόματα ακούγονται και σίγουρα αναπτερώνονται οι ελπίδες των φιλάθλων για μια καλύτερη αγωνιστική παρουσία την επόμενη χρονιά.


Επειδή εμείς είμαστε ή θέλουμε να νομίζουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, αρχίσαμε ανάποδα. Δηλαδή απασχολούμαστε με τους παίκτες που θα φύγουν από την ομάδα. Στη δική μας περίπτωση υπάρχουν πολλές κατηγορίες τέτοιων παικτών. Έχουμε τους κορεσμένους, τους φιλόδοξους, τους Γερμανούς και τους Γερμανοτραφείς, τους τραυματίες, τις βεντέτες, τους καλούς που δεν μας κάνουν και τις εκπλήξεις.


Νομίζω ότι η μόνη κατηγορία που χρειάζεται ανάλυση είναι η τελευταία. Γιατί σίγουρα αποτελεί έκπληξη η πρόθεση της ομάδας να λύσει τα συμβόλαια των Μάρτιν Λάτκα και Νταβόρ Κούκετς, οι οποίοι αποκτήθηκαν μόλις πριν από μερικούς μήνες, έδειξαν καλά δείγματα και επιπλέον έχουν υπογράψει πολυετή και ακριβά συμβόλαια.


Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν όλα αυτά που ακούγονται ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αν όμως δεν μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τότε ο Πανιώνιος πρόκειται να αναδιοργανωθεί εκ βάθρων και ουσιαστικά να αποτελέσει μια εντελώς καινούργια ομάδα. Επειδή οι Πανιώνιοι έχουν και μνήμη και κρίση είναι σίγουρο ότι θα δυσαρεστηθούν από μία τέτοια επιλογή.


Ένα από τα βασικά προβλήματα που είχαμε με την διοίκηση του κου Μπέου ήταν οι καραβιές φθηνών παικτών που έρχονταν κάθε καλοκαίρι και έφευγαν το επόμενο, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει βασικό κορμό αλλά και συγκεκριμένη προσωπικότητα.


Αν το σχέδιο αυτό εγκρίνεται και από τον κο Φερέρα, τότε μάλλον μιλάμε για το πρώτο του φάουλ. Ο κος Φερέρα, όπως και ο ίδιος δήλωσε, ήρθε σε μια μεγάλη ομάδα. Η μεγάλη ομάδα έχει συνήθως και μεγάλους ή έστω σημαντικούς παίκτες. Αν τους διώξουμε, τότε μιλάμε για άλλη ομάδα. Οι προσδοκίες μας είναι να διορθώσει ο κος Φερέρα τα όποια λάθη του παρελθόντος και να μας επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών. Όχι να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό σύνολο. Τέτοιου είδους εγχειρήσεις είναι συνήθως αποτυχημένες ή προϋποθέτουν μεγάλη πίστωση χρόνου, την οποία ο κόσμος του Πανιωνίου δεν είναι διατεθειμένος να δώσει, αλλά και ο κος Φερέρα σε πρώτο χρόνο δεν ζήτησε, καθώς μίλησε για άμεσα αποτελέσματα. Το μέλλον θα δείξει.

12 σχόλια:

br fun_atic είπε...

μεταγραφών συνέχεια: http://www.sport-fm.gr/article/175504

zamis είπε...

Αν λαβεις υπ'οψιν σου και τα ονοματα που αναφερει το ρεπορταζ του sport-fm,δηλ. Τριποτσερη και Σμογιε για αμυνα συν αυτον της Εξελσιορ μαζι με Αγκαλι και με δεδηλωμενη την διαθεση να ''αλλαξουν ολα'',νομιζω μπορεις να προσθεσεις αλλο ενα Νεος στον τιτλο σου..

zamis είπε...

Ειναι παντως θλιβερο το μενος,η διαστρεβλωση και η απαξιωση που βγαινει απο αλλες σελιδες,ακομα και τωρα,για τον Λινεν και το προσφατο παρελθον.
Κανονικη περιπτωση σαρκοβορου ποπολου στο Κολοσσαιο.
Α,και διαφορετικου,ξεχασα.

zamis είπε...

σαρκοφαγου ηθελα να πω

br fun_atic είπε...

Αν γίνουν όλα όπως γράφονται, μου φαίνεται ότι από τις φανέλες και μόνο θα αναγνωρίζουμε την ομάδα. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Έστω να δεχτώ ότι στον Λάτκα χρεώνουν κάποια συγκεκριμένα γκολ και δεν του αναγνωρίζουν την γενικά καλή πορεία (σημειωτέον όμως ότι ήρθε στο μέσον της χρονιάς, δεν ήξερε καν τα ονόματα των συμπαικτών του και παρ’ όλα αυτά πρόλαβε έστω και για λίγα παιχνίδια να δέσει αρκετά καλά με τον Λάγκαμπ). Τον Κούκετς που ήρθε με τυμπανοκρουσίες και τέλος πάντων έδειξε καλά στοιχεία στα ελάχιστα λεπτά που έπαιξε γιατί θέλουν να τον διώξουν; Εκτός κι αν είναι τόσο σίγουροι ότι θα μείνει ο Εστογιανώφ. Τότε βέβαια δεν εξηγείται το γιατί τον αγόρασαν, καταβάλλοντας όπως είχε γραφτεί το ποσό των 300.000 ευρώ. Εκτός κι αν ήταν κι αυτό σαν το 1 εκ του Σαμπόριο. Το ωραίο είναι ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες έχουν ακουστεί προς αποχώρηση, εκτός από τον Εκρά (άραγε που είναι και τι κάνει;) και τον Κρέσιτς (που τον είχαν έτοιμο για τον ΠΑΟΚ).
Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω αν όλες αυτές οι μετακινήσεις είναι διοικητικές επιλογές ή έχουν τις ευλογίες του Φερέρα.
Δηλαδή πως πρόκειται να παίξει το 4-4-2; Γιατί πρέπει να αλλάξει το σύμπαν; Για πολύ καιρό το ίδιο σύστημα παίζαμε κι εμείς και μάλιστα με επιτυχία. Μετά χάσαμε το 2 και αρχίσαμε τις αλχημείες. Επίσης ήταν γνωστό ότι είχαμε κάποιες συγκεκριμένες ελλείψεις. Γιατί δεν κοιτούν να τις βελτιώσουν και πρέπει να αλλάξει η μισή ομάδα;

Υ.Γ
Ο Λίνεν έχει ξαναρχίσει να ακούγεται για τον Ολυμπιακό. Ε ρε πλάκες να πάρει πρωτάθλημα με το γαύρο και μάλιστα με δικά του παιδιά.

br fun_atic είπε...

Και από κριτική κουβέντα...Μήπως όταν έλεγαν ότι θα κάνουν κριτική, εννοούσαν το 15Αύγουστο; Απόλυτη ησυχία. Τελικά όλοι ασχολούμαστε με τις υποτιθέμενες αποχωρήσεις του 80% της ομάδας και όχι με το βασικό θέμα που είναι το γιατί η ομάδα της υπέρβασης

zamis είπε...

Γιατι τα λες αυτα?Τα ιδια και τα ιδια θα λεμε?
Η κριτικη εχει γινει εμπεριστατωμενα.Στην πυρα ο Λινεν και η ''γερμανοπαρεα'' που μας φορτωσαν ολα τα σαπακια και καταχραστηκαν τα χρηματα και την εμπιστοσυνη του Τσακιρη.Χωρια η ελλειψη τακτικης που αποκορυφωθηκε την τραγικη νυχτα της Μπορντο και η ανοργανωσια που οδηγησε στο ιντερτοτο και στην καταστροφη.
Ασε το αλλο,που τα απομειναρια εμποδισαν το λεμονι να μας οδηγησει σε λεωφορους δοξας και τον ηθικο να μας βγαλει απο τη μιζερια.
Ενταξει,εγιναν και μερικα λαθακια το Δεκεμβριο(που ειχαν ομως τις ριζες τους στη Γερμανια) αλλα δε μασαμε,τωρα παμε για αλλα,με τα διδαγματα του παρελθοντος να φωτιζουν τους 25 νεους καμικαζι(που θα τα δινουν ολα για τη φανελλα,οχι οπως πριν τα αλλα κολοπαιδα)και με 4-4-2(πειραγμενο και διαφορετικο ομως και με τακτικη φυσικα)θα μας οδηγησουν στο ch.league.
Ισως οχι αμεσα αλλα η υπερβαση παντα καραδοκει.
Σε καλυψα?

br fun_atic είπε...

Όπως πάντα...Κανείς δεν αμφισβήτησε τις γνώσεις σου. Νομίζω ότι είσαι ο ειδικός Φορουμολόγος της σελίδας.Εύγε νέε μου

rgegeo είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΚΑΛΟΠ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ!!!

ΕΧΩ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ Η’ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

«ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ»

br fun_atic είπε...

Δεν χρειάζεται γκάλοπ. Μπορεί ο καθένας να γράψει εδώ αυτό που νομίζει. Γράψε πρώτος ποιούς παίκτες θεωρείς ικανούς να μείνουν και ποιούς όχι. Πιστεύω ότι όλοι θα πούμε τηγνώμη μας.

re-la-re είπε...

Κουκετς: Αν φύγει τώρα αυτό σημαίνει ότι το Δεκέμβρη δεν αγοράστηκε αλλά ήρθε δανεικός με οψιον αγοράς. Οπότε τα 300 χιλιάρικα ήταν ένα τεράστιο μούσι καθώς θα τα δίναμε αν μας άρεσε. (Ρε μήπως και έχει αναλάβει ο Αχιλλέας και μας το κρύβουν;)

Λάτκα: Ακόμα ακούω τις ενορχηστρωμένες κραυγές του πλήθους για το Λίνεν που δεν ήθελε αυτόν τον παιχταρά. Ο Λάτκα δεν είναι κακός και πρέπει να μεινει. Δεν έδειξε βέβαια ότι είναι και ογκόλιθος αλλά ήταν ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός μας καθως ο Κοντοές μάλλον προς μπακ γέρνει και πρέπει να μείνει. Είναι τρελλό να φεύγουν όλοι οι κεντρικοί αμυντικοί απο μια ομάδα μέσα σε μια περίοδο. Εκτός αν έχει και αυτός οψιον αγοράς ή ξεμείναμε τόσο από λεφτά που δεν μπορούμε να καλύψουμε το συμβόλαιο του.

Κατά τα άλλα δίναμε 600 χιλιάρικα στην Τσακαρίκα για επιθετικό.

Τείνω να καταλήξω στο ότι το μούσι που μας έχουν πουλήσει φέτος αν το ξυρίζαμε θα ανοιγαμε μαγαζί με μαξιλάρια και παπλώματα.

br fun_atic είπε...

Αφιερωμένο εξαιρετικά: http://www.youtube.com/watch?v=dJE6DDgVplg&feature=fvsr