Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Προβληματισμοί για τον βασικό κορμό


Τις τελευταίες ημέρες διάβασα πάρα πολλά κείμενα σχετικά με την παραμονή ή μη του βασικού κορμού του Πανιωνίου, δηλαδή των Μάκου, Μανιάτη Εστογιανώφ και Ρεκόμπα.

Οι οργανωμένοι, σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό θέλουν τον Ρεκόμπα. Πιστεύουν ότι δίνει αίγλη στον σύλλογο και επιπλέον θεωρούν ότι με καλή προετοιμασία μπορεί να δώσει στην ομάδα όσα δεν μας έδωσε φέτος. Οι οικογενειάρχες θέλουν τον Ρεκόμπα κυρίως ως ατραξιόν για τα παιδιά.

Η μεγαλύτερη μερίδα των φιλάθλων οργανωμένων και μη πιστεύουν (ή έστω συμβιβάζονται με την ιδέα) ότι ίσως είναι καλό να φύγει ο Εστογιάνωφ, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Επιπλέον θεωρούν σχεδόν δεδομένη τόσο την παραμονή Μανιάτη, όσο και την αποχώρηση Μάκου.

Οι εφημερίδες παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικά το θέμα, καθώς καθημερινά δημοσιεύονται από τους ίδιους δημοσιογράφους αντικρουόμενες πληροφορίες, οι οποίες μάλλον συγκλίνουν στο ότι ίσως οι Ρεκόμπα και Εστογιανώφ πηγαίνουν πακέτο.

Υπάρχει βέβαια και μία άλλη άποψη η οποία λέει ότι ο Πανιώνιος δοκίμασε τις βεντέτες, δεν του βγήκε, καιρός να απαλλαγεί από τα μεγάλα συμβόλαια και να επενδύσει σε ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το μειωμένο μπάτζετ. Οι υπέρμαχοι αυτής της προοπτικής δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα γιά το αν οι φθηνοί - ταλαντούχοι παίκτες θα είναι Έλληνες ή κλιμάκιο του Ο.Η.Ε.

Η δική μου άποψη είναι διαφορετική: Προσωπικά δεν έχω καταλάβει αν ο κος Φερέρα θέλει όλους αυτούς τους παίκτες. Έχοντας διαβάσει ότι ο Πανιώνιος τους έχει καταθέσει προτάσεις, θεωρώ ότι ο Φερέρα τους θέλει ή έστω συμβιβάζεται με την ιδέα να τους έχει στην ομάδα.

Με δεδομένο ότι ο κος Φερέρα επιθυμεί να έχει όλους τους παίκτες μέχρι την 29η Ιουνίου, θεωρώ ότι ίσως έχουμε καθυστερήσει να κλείσουμε τις παλιοσειρές. Βέβαια όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Ο βασικός κορμός απαρτίζεται από παίκτες αξίας που τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Προτιμώ λοιπόν, εφόσον όλοι αυτοί οι παίκτες ταιριάζουν στα αγωνιστικά πλάνα του κου Φερέρα να παραμείνουν. Εννοείται ότι με την ίδια λογική πρέπει να αποχωρήσει μόνο όποιος απλά δεν θέλει να παραμείνει στην ομάδα ή δεν ταιριάζει στα αγωνιστικά πλάνα. Είναι καλύτερο να δίνεις περισσότερα χρήματα σε λίγους και δοκιμασμένους παίκτες παρά τα ίδια χρήματα σε περισσότερους μη δοκιμασμένους, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αποδειχθούν παλτά, έργο που έχουμε δει περισσότερες φορές.

Δεν με ικανοποιεί να ακούω ότι θέλουμε τον Ρεκόμπα και θα μείνει αν δεχθεί οικονομική μείωση ή ότι θα δώσουμε τον Εστογιανώφ γιατί μας συμφέρει οικονομικά ούτε ότι θα τους κρατήσουμε ως ατραξιόν. Το έχω ξαναπεί. Ως φίλαθλος ενδιαφέρομαι κυρίως γιά την αγωνιστική οικόνα της ομάδας. Τα οικονομικά με ενδιαφέρουν μόνο όταν αποτελούν λόγο κακής ή μέτριας αγωνιστικής παρουσίας και στόχων. Επιπλέον, μιά που ακούμε ότι αλλάζουν πολλά, να ξέρουμε από τώρα ποιός επιλέγει ποιόν παίκτη και γιά ποιόν λόγο. Όχι άλλα μισόλογα και υπονοούμενα.

Θα ήθελα ο κος Φερέρα να είχε δείξει πυγμή από την πρώτη στιγμή και να είχε ξεκαθαρίσει ποιους παίκτες θέλει στην ομάδα και ποιους όχι. Ας μην έβγαινε να το δηλώσει δημόσια. Ας φαίνονταν αυτό όμως από τη στάση της ομάδας. Αυτό βέβαια δεν θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι θα τους κρατούσαμε όλους, θα ξέραμε όμως με σιγουριά σε ποιους βάζουμε πωλητήριο από την αρχή και σε ποιους όχι. Επιπλέον θα καταλαβαίναμε σε κάποιο βαθμό τα αγωνιστικά πλάνα του κου Φερέρα. Αντ’ αυτού καθημερινά διαβάζουμε για μείωση του μπάτζετ και του ρόστερ για αγορά ξένων παικτών και για τον αφελληνισμό της ομάδας, γεγονός που δεν αρέσει σε κανέναν μας. Το χειρότερο όμως είναι ότι κανείς μας δεν έχει καταλάβει τι είδους ομάδα θέλει να δημιουργήσει ο κος Φερέρα και κατά συνέπεια τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας αλλά και τον χρόνο που θα απαιτηθεί προκειμένου να δέσει το γλυκό. Αναμένουμε όλοι με αγωνία.

Προσωπικά θέλω να δω μια ισορροπημένη ομάδα σε άμυνα και επίθεση, με καλό τερματοφύλακα, με καλή φυσική κατάσταση, που θα απαρτίζεται από νέους και έμπειρους και ασφαλώς με αρκετούς Έλληνες παίκτες. Δεν με ενδιαφέρει πόσα άτομα θα έχει το ρόστερ. Αυτό είναι ευθύνη και βασικότατη επιλογή του κου Φερέρα. Εννοώ όμως να παραμείνουν στην ομάδα ο Φανούρης και ο Μανόλο. Κάτω τα χέρια από τα τοτέμ!!!

14 σχόλια:

Steve είπε...

Τον Εκρά και τα μάτια μας...

http://www.gazzetta.gr/content/view/34279/5/

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Θα έχεις τώρα και Ελευθερόπουλο στο ρόστερ. Τι άλλο θες? Είδες που φωνάζουμε για αφελληνισμό? Αμέσως η διοίκηση απάντησε αφήνοντασ Σλοβάκους κλπ και βλέποντας προς Ελευθερό...

Φανούρης και Μανόλο for ever in red-blue.

br fun_atic είπε...

Από την μία εκτιμώ το ταλέντο του Ελέ, από την άλλη φομάβαι τα χαζά γκολ που τρώει κάποιες φορές. Θεωρώ όμως ότι είναι τερματοφύλακας που μπορεί να χαρίσει βαθμούς στην ομάδα (πράγμα που έχουμε να δούμε από την εποχή του Ντρομπνι). Βέβαια με την ίδια ευκαιρία μπορούμε να χάσουμε και βαθμούς. Έχω τους προβληματισμούς μου, όμως είναι μιά λύση που σίγουρα δεν με αφήνει αδιάφορο.

br fun_atic είπε...

Η κίνηση του Λίνεν δεν με ενθουσιάζει.

Steve είπε...

Ούτε κι εμένα μ'αρέσει αλλά αφού αφήνουμε τον παίκτη ελεύθερο?Πιθανώς δε να δούμε κι άλλα τέτοια.

Και μια είδηση που μπορεί να σ' ενδιαφέρει
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1014956&lngDtrID=253

br fun_atic είπε...

Δεν είναι ότι θέλει να πάρει έναν παίκτη που τον ξέρει. Είναι που με την κίνησή του αυτή δίνει τροφή σε όσους τον κατηγορούσαν ότι αγοράζαμε τραυματίες. Συγκεκριμένα, για να το πει και κάποιος ευθέως, κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι ήταν μάνατζερ παικτών, τους οποίους έφερνε στην ομάδα για δικό του όφελος, ακόμη κι αν αυτοί ήταν εντελώς ακατάλληλοι ή τραυματίες. Εννοείται ότι αυτά δεν τα πιστεύω, τουλάχιστον μέχρι να μου τα αποδείξει κάποιος. Όμως είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί που στηριζόμενοι σε αυτό το ενδιαφέρον απόκτησης του Λουρέντζο θα αναμοχλεύσουν αυτά τα περίεργα και σκοτεινά σενάρια για να μας πείσουν ότι όσα βλέπαμε και όσα πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια είτε ήταν μαγική εικόνα, είτα δεν έγιναν ποτέ. Στην περίπτωση που θα ξεκινήσουν αυτά τα σενάρια, θα είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσουμε και μερικά σοβαρά επιχειρήματα και αποδείξεις εις βάρος του Λίνεν. Όχι άλλα συνθήματα, όχι άλλη λάσπη χωρίς αποδείξεις.

IWN1998 είπε...

Να θυμήσω πάντως ότι ο Λουρέντσο τραυματίστηκε όντας παίκτης του Πανιωνίου και κατηγορήθηκε ότι δεν ακολούθησε το σωστό ιατρικό πρόγραμμα αν θυμάμαι καλά. Δεν ήρθε τραυματίας. Όταν ήρθε στον Πανιώνιο πριν 3 χρόνια, έπαιξε ένα φοβερό Β' Γύρο, μπαίνοντας αμέσως στην ενδεκάδα.
Ειδικά για Λουρέντσο, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο παίκτης ήταν ακατάλληλος και ακόμα και τώρα στην επάνοδό του ήταν ουσιαστικές οι συμμετοχές του.
Εγώ θεωρώ άστοχο το ότι δεν τον κρατάμε και το θεωρώ και κακό για τις προθέσεις του κ. Φερέρα εκτός και είναι σίγουροι στην ΠΑΕ ότι ο παίκτης λόγω του τραυματισμού του δεν μπορεί να παίξει. Έτσι ήταν όμως σίγουροι και στην περυσινή σεζόν και τον είχαν ξεγράψει και μας έφεραν παίκτες τύπου Εκρά και στο τέλος ο Λουρέντσο έβγαλε το φίδι από την τρύπα.

Ο Κ. ΦΕΡΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ Β ΓΥΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ? ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ? ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΛΟΥΡΕΝΤΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΝ ΧΕΕΡΝΤΕΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ?
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ ΠΕΡΥΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ.
Θα γίνουμε όλοι στο τέλος "εμπαθέστατοι"...

τρελοπανιωνιος είπε...

Ο ελε πιστευω θα μας βοηθισει γιατι εχει την εμπειρια που θελαμε .... αν και 33 χρονων απο ταλεντα στην θεση 1 εχουμε αρκετα και Ελληνοπουλα δεν χρειαζετε να ξανακανοθμε το λαθος οπως με κρεστς που τον μαθαμε και μετα μας την εκανε....

br fun_atic είπε...

Πιστεύεις ότι δεν θα ακούσουμε το σενάριο ότι οι τραυματισμοί του Λουρέντζο οφείλονταν σε πιο παλιούς του τραυματισμούς;
Γι αυτά φωνάζαμε όλο τον καιρό. Όχι γιατί είμαστε φιλαράκια του Λίνεν ή προσωπολάτρες. Απλά τώρα έγινε ξεκάθαρο γιατί κάποιοι έλεγαν τα όσα έλεγαν και ποιά συμφέροντα εξυπηρετούσαν.

Υ.Γ
Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά του Λουρέντζο από τον Ρεκόμπα; Ο ένας δεν υποσχέθηκε τίποτα αλλά πέτυχε γκολ στο Καραϊσκάκη, ενώ ο άλλος υποσχέθηκε γκολ στο Καραϊσκάκη, αλλά τελικά έκανε το χατίρι στον πεθερό του (ασφαλώς και το παράδειγμα είναι χιουμοριστικό).

br fun_atic είπε...

Για όσους νομίζουν ότι ο Λουρέντζο είναι άχρηστος τραυματίας και για τους άλλους που νομίζουν ότι ο Πανιώνιος του Λίνεν ήταν προβληματικός αφιερωμένο με αγάπη.
Συγνώμη παιδιά. Δεν πείθετε

http://www.youtube.com/watch?v=sqSM5OPUbz8

re-la-re είπε...

Το τι θα ακούσουμε δεν έχει να κάνει με το αν ο Λίνεν πάρει τον Λουρέντσο.

Θα το ακούσουμε έτσι και αλλιώς γιατί θα πρέπει να σβηστούν οι όποιες ευθύνες των ιατρικών τημ του Πανιωνίου για τα μπάχαλα με τους τραυματισμούς αλλά και γιατί θα πρέπει να σπιλωθεί ο Λίνεν. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή τι πρέπει να συμβεί; Να μείνει άνεργος ο Λουρέντσο σε όλη την υπόλοιπη ζωή του γιατί είχε ένα σοβαρό τραυματισμό; Και αν ο Λίνεν ήθελε τραυματίες οι γιατροί οι δικοί μας στραβοί ήταν; Δεν έβλεπαν τα προβλήματα αυτά; Γιατί όλοι οι παίκτες πριν υπογράψουν περνούν απο ιατρικές εξετάσεις;

Ο άνθρωπος έχασε σχεδόν 2 χρόνια από την καρριέρα του και επανήλθε. Έπαιξε μάλιστα αρκετά παιγνίδια χωρίς πρόβλημα. Γιατί θα πρέπει να θεωρείται τραυματίας;

Τωρα για τον Ελευθερόπουλο. Είναι καλός παίκτης και μπορεί να δωσει σιγουριά στην ομάδα. Έτρωγε κάποια χαζά γκόλ αλλάμε την πείρα του θα πρέπει να τα έχει μειώσει. Εγώ όμως ρωτάω: Τι θα γίνει με τον Ανδριόλα και τον Ταμπάση; Αν πάρουμε τον Ελε χρειαζόμαστε τον Μπέλιτς; Εγω πιστεύω όχι. Ο Ελε έρχεται για πρώτος. Στα λίγα παιγνίδια που δεν θα παίζει πρέπει να στηρίξουμε το ταλέντο των νέων ελλήνων τερματοφυλάκων.

Griniaris είπε...

Η συζήτηση για τον Λουρέντσο,τουλάχιστον σε αυτό το blog,είναι άσκοπη.Όλοι θυμόμαστε πότε και πώς τραυματίστηκε και ποιός φταίει για την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκε.Τα όσα λέγονται απευθύνονται μάλλον σε κατώτερης νοημοσύνης άτομα.Άλλωστε το παιδί έδειξε αν είναι πια τραυματίας.
Όσο για τον Ελε είμαι λίγο επιφυλακτικός και λόγω της μεγάλης αποχής απο αγώνες.Πάντως σε περίπτωση που αποκτηθεί νομίζω κι εγώ ότι ο Μπέλιτς δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από Ανδριόλα και Ταμπάση.

br fun_atic είπε...

Σε περίπτωση όμως που φύγει ο Μπέλιτς (δύσκολο γιατί έχει τριετές συμβόλαιο και θα ζητάει αποζημιώσεις - λες και είχαμε βρει τον Μπουφόν) και έλθει ο Ελέ, πιστεύετε ότι θα υπάρξει σοβαρός συναγωνισμός με τον Ανδριόλα και τον Ταμπάση για τη θέση του βασικού;

Από κάτι τέτοια, είδαμε τι έγινε πέρσι το καλοκαίρι με τον Γιάννου, που είχε καταλάβει ότι ο Κρέσιτς θα έπαιζε βασικός ακόμη και με ένα πόδι

Όσο ταλαντούχος κι αν είναι ο Ανδριόλας δεν συγκρίνεται από άποψη εμπειρίας με τον Ελευθερόπουλο.

Προσωπικά θα αγόραζα τον Ελευθερόπουλο (ή τον Μάλαρτζ), θα κρατούσα τον Μπέλιτς (διότι πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και καλύτερα - ο τραυματισμός του τον πήγε πολύ πίσω), θα έφερνα πίσω τον Ταμπάση για τρίτο και θα έλυνα την συνεργασία με τον Ανδριόλα (τον εκτιμώ ιδιαιτέρως), γιατί αδικείται να παίζει τρίτος (δηλαδή εκτός αποστολής) ενώ θα μπορούσε άνετα να παίζει βασικός σε μικρότερη ομάδα της sl (τουλάχιστον για την ώρα).

Στον Π.Α.Ο.Κ Ο Κρέσιτς πηγαίνει ως δεύτερος τερματοφύλακας ή πρόκειται να φύγει ο Χαλκιάς; Καποια στιγμή είχα ακούσει ότι ενδιέφερε (επιτέλους) τον Πανιώνιο, ενώ κι ο Χαλκιάς ήθελε να επιστρέψει στην Αθήνα (νομίζω ότι μένει στη Νέα Σμύρνη) γιά προσωπικούς του λόγους.

Για το θέμα Λίνεν - Λουρέντζο, έγραψα κάποια πράγματα γιατί των φρονίμων τα παιδιά...

antunix είπε...

Έχω την εντύπωση πως ο Ελευθερόπουλος, αν γυρίσει τελικά στην Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικός από τότε που έπαιζε στον Ολυμπιακό. Πράγματι, έχει δίκιο br fun_atic που αναφέρει τα «χαζά» γκολ που τρωει κάποιες φορές και σε καταδικάζουν, αλλά είναι γεγονός ότι είναι τερματοφύλακας κλάσης και σε ώριμη ηλικία για τη θέση. Βέβαια, έχοντας δουλέψει και αγωνιστεί σε μια χώρα που παραδοσιακά προσέχει και έχει τεράστια παράδοση στο τέρμα, ενδέχεται να εμφανιστεί διαφορετικός, και πιο αξιόπιστος. Γενικά όποιοι έλληνες έχουν πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό παρουσιάζονται εύλογα καλύτεροι στο παιχνίδι τους από πολλές απόψεις... Σίγουρα είναι μια ιδανική περίπτωση για την ομάδα μας, από το να έρθει ένας άγνωστος από την Τσεχία και να το παίξουμε πάλι κορώνα-γράμματα (παλτό ή λαχείο...)....