Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ

Διάβαζα σήμερα το πρωί για τις αποφάσεις του Δ.Σ της Π.Α.Ε Πανιώνιος. Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας απασχολήθηκε ιδιαίτερα από το θέμα που προέκυψε ύστερα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Γρηγόρης Μάκος στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλήθηκε στο Δ.Σ το βίντεο της συνέντευξης του Μάκου, το οποίο, να θυμίσω σε όσους δεν το έχουν δει, παρουσιάζει σημαντικές διαφορές από το κείμενο που δημοσιεύθηκε και ως προς τις απαντήσεις αλλά κυρίως ως προς τις ερωτήσεις. Κατόπιν αυτών, το Δ.Σ αποφάσισε να στείλει στον νομικό σύμβουλο της Π.Α.Ε κο Καραμηνά τον σχετικό φάκελο, προκειμένου να αποφανθεί σύμφωνα με το δημοσίευμα το «...κατά πόσο οι δηλώσεις αυτές είναι επιλήψιμες και αν αυτό συμβαίνει, τότε ο ποδοσφαιριστής θα κληθεί σε απολογία ενώπιον του Δ.Σ».


Ελπίζω να είναι λανθασμένη η διατύπωση του άρθρου, διότι σίγουρα δεν εμπίπτει στα καθήκοντα ενός νομικού συμβούλου κα κρίνει το επιλήψιμο ή μη των δηλώσεων ενός ποδοσφαιριστή. Αυτό είναι δουλειά του Δ.Σ το οποίο είναι και το μοναδικό πειθαρχικό όργανο της ομάδας. Αν λοιπόν η διοίκηση δεν μπορεί να αποφασίσει για το επιλήψιμο των δηλώσεων του Μάκου, τότε πως μπορεί να το πράξει ο νομικός σύμβουλος, ο οποίος μάλιστα είναι έμμισθο στέλεχος;


Όμως η παραπομπή του θέματος στον νομικό σύμβουλο έχει και μία ηθική διάσταση η οποία σχετίζεται με την δημόσια προβολή του θέματος. Με την απόφαση του Δ.Σ ο νομικός σύμβουλος μετατρέπεται σε εισαγγελέα. Η διαφορά όμως του εισαγγελικού λειτουργού από οποιονδήποτε άλλο νομομαθή είναι ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του είναι ανεξάρτητος και μάλιστα οφείλει να αναζητήσει τόσο τα στοιχεία τα οποία οδηγούν στην στοιχειοθέτηση κατηγορίας, όσο όμως και τα στοιχεία που οδηγούν στην απαλλαγή του υπόπτου από τις κατηγορίες.


Ο νομικός σύμβουλος όμως, μολονότι είναι νομομαθής δεν είναι λειτουργός ανεξάρτητης αρχής αλλά στέλεχος της κατηγορούσας αρχής και μάλιστα έμμισθο. Συνεπώς, αν ο νομικός σύμβουλος της Π.Α.Ε στηριζόμενος ή εκμεταλλευόμενος τις νομικές του γνώσεις αποφανθεί ότι ο Γρηγόρης Μάκος έχει υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα στην πραγματικότητα εκφράζει μια άποψη η οποία δεν μπορεί να αποκρουσθεί από κανέναν, ούτε καν από το Δ.Σ το οποίο στην πραγματικότητα υποκαθιστά ως προς τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες. Συνεπώς και με μόνη την παραπομπή του θέματος στο Δ.Σ από τον νομικό σύμβουλο, στην συνείδηση όλων των φιλάθλων, ο Γρηγόρης Μάκος θα θεωρείται ένοχος πειθαρχικού παραπτώματος, πριν καν την απολογία του. Η πρακτική αυτή είναι απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου. Θα ήθελα να πω ότι θα υποστήριζα ακριβώς τα ίδια ακόμη κι αν είχε παραπεμφθεί στο Δ.Σ με την ίδια διαδικασία και ο Λάμπρος Χούτος.


Η πιθανή τιμωρία του Μάκου έχει και μια οικονομική διάσταση. Όσο πιο πολύ βαθαίνει το χάσμα με την Π.Α.Ε τόσο πιο δύσκολα ή σε πιο χαμηλή τιμή θα τον πουλήσουμε. Και αυτό είναι πρόβλημα που αφορά όλους μας (?).


Στο ίδιο Δ.Σ συζητήθηκε η διαπιστωμένη από τον μεγαλομέτοχο ευκολία με την οποία διαρρέουν πιθανοί και απίθανοι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας στα Μ.Μ.Ε. Το πράγμα δεν θέλει μεγάλη σκέψη. Υπάρχει άνθρωπος από την Π.Α.Ε ο οποίος δίνει ειδήσεις στα μέσα, κατά παράβαση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί ή διάφοροι μάνατζερ παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του Πανιωνίου. Σε κάθε περίπτωση η πρακτική αυτή πρέπει να σταματήσει άμεσα και να αποδοθούν ευθύνες. Στην ομάδα δεν υπάρχει ίχνος χοντρού, συνεπώς κάποιος αδύνατος κάνει τη δουλειά...


Αποφασίσθηκε επίσης η «...ολοκλήρωση των καθηκόντων του κου Δέδε», στον οποίο προτάθηκε θέση στο Δ.Σ της ομάδας με «...αυξημένες αρμοδιότητες». Προσωπικά ελπίζω να τιμήσει ο κος Δέδες τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του και να πράξει αναλόγως, προς το συμφέρον πάντα της ομάδας.


Τέλος, «...αποφασίσθηκαν οι παραιτήσεις» (αδυνατώ να κατανοήσω τον όρο) των εκπροσώπων του φόρουμ του Πανιωνίου και των Ιώνων από το Δ.Σ, με τους τελευταίους να «...ορίζουν προσεχώς νέο εκπρόσωπο τους στο Δ.Σ».
Στο σημείο αυτό μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω για το τι αποφασίσθηκε. Η άποψή μου είναι ότι οι σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων δεν πρέπει να εκπροσωπούνται στην διοίκηση της ομάδας. Ο Πανιώνιος δεν είναι ομάδα λαϊκής βάσης και σε τελική ανάλυση δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι οργανωμένοι φίλαθλοι πρέπει να εκπροσωπούν όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους, ακόμη και τους μη οργανωμένους.
Αν όμως πρέπει σώνει και καλά να υπάρχει τέτοιου είδους εκπροσώπηση πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνεται από ένα και μόνο πρόσωπο το οποίο να εκλέγεται ως εκπρόσωπος όλων των συνδέσμων οργανωμένων. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση οι οργανωμένοι φίλαθλοι πρέπει να δημοσιοποιούν την άποψή τους για αποφάσεις του Δ.Σ διότι σε αντίθετη περίπτωση από οργανωμένοι φίλαθλοι γίνονται μυστικοσύμβουλοι και υποχείρια του κάθε ιδιοκτήτη. Να θυμίσω ότι στο πρόσφατο θέμα της ανάρτησης του γνωστού πανό από τους Ίωνες, ο ιδιοκτήτης θεώρησε ανάρμοστη την ενέργειά τους, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να δημοσιοποιήσουν την θέση τους με τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά να την θέσουν στο Δ.Σ. Αντιλαμβάνομαι στο σκεπτικό του από την στιγμή που τους έχει παραχωρήσει θέση εκπροσώπου στο Δ.Σ, αν ήμουν Ίωνας όμως θα αισθανόμουν ευνουχισμένος.

125 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Στο κείμενό μου μετέφερα τμήματα του άρθρου που δημοσιεύθηκε σήμερα στην goal. Θεωρώ ότι το σημερινό κείμενο του Κώστα Φιτσαντωνάκη δεν ήταν καλό (ίσως και να είναι η πρώτη φορά). Για τον λόγο αυτό θα ήταν καλύτερο να διαβάσετε τις αποφάσεις του Δ.Σ από την παρακάτω διεύθυνση προκειμένου να βγάλετε ασφαλέστερα συμπεράσματα. Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει και νέος σχολιασμός, ώστε να αναλυθούν και τα τμήματα τα οποία παρέμεναν "σκοτεινά" από το δημοσίευμα της goal.
http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=97431

Griniaris είπε...

www.youtube.com/watch?v=zPGb4STRfKw

Το έβαλα στον pgss,το βάζω κι εδώ.Ποιός είναι ποιός,βρέστε το.

ΥΓ.Φοβάμαι πως προς τα εκεί οδηγούμαστε,την πλήρη γελοιοποίηση πέρα από όλα τα άλλα.

zamis είπε...

Τι να λεμε τωρα,ταχει πει ο γκρινιαρης να κρατησουμε πολυ ρακι για το χειμωνα αφου δε θα βγει αλλιως.
Περαν των Θεοφιλογιαννακων και των ακαταληπτων με τους οργανωμενους,επισημαινω ενα θεμα ηθικης ταξεως.
Δεν μπορεις να λες οτι παυω τον Δεδε απο γενικο αρχηγο λογω οικονομικης στενοτητας.Ειναι γελοιο ως αιτιαση και ειναι ντροπη.
Για το Δεδε μιλαμε ρε γαμωτο.

br fun_atic είπε...

Το είδα και γέλασα πολύ

Σχετικά με την λήξη των καθηκόντων του κ. Δέδε (για οικονομικούς λόγους) έχω να πω το εξής: Σπουδαία η ενημέρωση του πολιτικού μηχανικού Κώστα (για να μην μπερδευόμαστε και με τους υπόλοιπους συνονόματούς του, γιατί δόξα τω θεω έχουμε πολλούς), ο οποίος πριν από την συνέλευση του Δ.Σ έθεσε το θέμα της απομάκρυνσής του σε οικονομική βάση...

Η απομάκρυνση οποιουδήποτε εργαζομένου, συνεργάτη ή στελέχους καθώς και η κατάργηση θέσης εμπίπτει στο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη – ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με οικονομικές περικοπές και τον περιορισμό της σπατάλης. Αν λοιπόν αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της απομάκρυνσης του κου Δέδε, τότε σωστά γίνεται. Αν πάλι ο κος Δέδες μπορεί να αναλάβει μια υπεύθυνη θέση στο Δ.Σ και να κερδίσουμε από την μεγάλη του εμπειρία, πάλι καλά. Χωρίς να θέλω να κάνω για την ώρα κάποιον ειδικότερο σχολιασμό στο θέμα, θα περιμένω τις εξελίξεις. Επικοινωνιακά όμως, σε περίπτωση αρνήσεως του κου Δέδε να αναλάβει θέση στο Δ.Σ, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Διότι είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα θεωρήσουν ότι η σχέση του κου Δέδε με την ομάδα είναι καθαρά οικονομική. Όλοι αυτοί βέβαια θα έχουν διαγράψει με ευκολία τα 40 χρόνια προσφοράς του στον σύλλογο.

zamis είπε...

Φυσικα και ειναι απολυτο δικαιωμα του εργοδοτη να διατηρει η να απομακρυνει τον εργαζομενο που πληρωνει.
Ομως,εαν ο Δεδες,κατα την κριση Τσακιρη,δεν κανει για γενικος αρχηγος,ας του το πει στα ισα.
Κανενα προβλημα.
Αυτα ομως περι οικονομικης στενοτητας και λιτοτητας ειναι κουραφεξαλα και για να παραμυθιαζονται μεταξυ τους οτι φερθηκαν και καλα κυριλε.
Αστειοτητες,οπως βεβαια και ολο το υπολοιπο κειμενο.

Griniaris είπε...

Καμμιά φορά μια λέξη φτάνει να τα πει όλα.Το μόνο που θάλω να επισημάνω από τις ανακοινώσεις είναι το "...λόγω της οικονομικής στενότητας που θα διέπει τον Πανιώνιο ΑΠΟ(!!!) του χρόνου..."
Μάλλον μπαίνουμε σε περίοδο μακράς λιτότητας ανεξάρτητα από τα έσοδα που μπορεί να έχει η ομάδα,ότι κι αν μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό...

br fun_atic είπε...

Για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να περιμένουμε. Εννοείται ότι μπορεί να αξιολογηθεί μόνο στα πλαίσια μιας ευρύτερης πολιτικής περιορισμού των δαπανών. Αν κάποιος θέλει να γκρινιάξει προκαταβολικά μπορεί να σκεφτεί ως πρώτο παράδειγμα την μεταφορά των γραφείων της Π.Α.Ε από τη Νέα Σμύρνη στο Ψυχικό. Η κίνηση αυτή εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει οικονομική πολιτική περιορισμού των λειτουργικών εξόδων. Ας μην βγάλουμε όμως πρόχειρα συμπεράσματα.
Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση του κου Δέδε και ίσως και κυρίως πιθανή δημόσια αντίδρασή του...

zamis είπε...

Κοιτα,διαφωνω με τον ολο χειρισμο.
Ο γενικος αρχηγος ειναι μια πολυ σημαντικη θεση.
Τι θελουν να μας πουνε,οτι δεν θα εχουμε γενικο αρχηγο η οτι θα χρισουμε αλλον με τα μισα ας πουμε λεφτα?
Κι απο εκει θα προκυψει η οικονομια,ειναι δυνατον?
Και βεβαια,επαναλαμβανω,μιλαμε για το Δεδε,οχι για μενα.
Για το Ψυχικο δεν ειμαι βεβαιος αν μεταφερθηκαν τα γραφεια συνολικα η μονο ενα τμημα(σκαουτερς).
Καλο παντως θα ηταν να σταματησει επιτελους αυτο το λουνα-παρκ που συμβαινει κατω απο την 5.

br fun_atic είπε...

Τώρα πρέπει να μπούμε στο μυαλό του Τσακίρη. Μπορεί να κάνει οικονομικές περικοπές και να θεωρεί ότι η ομάδα δεν χρειάζεται γενικό αρχηγό. Ο.Κ
Μπορεί να θεωρεί ότι ο Δέδες δεν ήταν πετυχημένος στο πόστο του και να προβάλει το οικονομικό ως έναν εύσχημο τρόπο για να τον απομακρύνει. Ο.Κ κι αυτό. Μπορεί η θέση που του προτείνει στο Δ.Σ να είναι σημαντικότερη ή να του ταιριάζει περισσότερο. Μπορεί, μπορεί, χίλια μπορεί.
Θα περιμένω τις εξελίξεις, την αντίδραση του Δέδε και οπωσδήποτε την γραμμή που θα περάσει στους οργανωμένους (την οποία σχεδόν γνωρίζουμε από χθες).
Πρέπει να κατανοήσουν όλοι όμως ότι ο κ. Δέδες είναι ζωντανό κομμάτι της Πανιώνιας ιστορίας και πρέπει να κινηθεί αναλόγως. Οι όποιες δηλώσεις του και γενικά οι επιλογές του θα έχουν ιδιαίτερη σημασία (για κάποιους από εμάς τουλάχιστον). Τις αναμένουμε.

zamis είπε...

Ειναι κουλα παντως αυτα με τους οργανωμενους και το δ.σ.
Ειμαι περιεργος πραγματικα.Αν αυριο εμεις εδω αποκτησουμε και νομικη υποσταση(οχι οτι ειναι κι απαραιτητο...),νοικιασουμε ενα δωματιο,βγαλουμε κι ενα πανο,θα μας καλεσει ο Τσακιρης να μπουμε στο δ.σ?
Διοτι εαν ειναι καποιοι γιατι να μην ειναι και καποιοι αλλοι?
Ποια ειναι τα κριτηρια και ποιους(και ποσους)εκπροσωπουν οι καθε λογης σχηματισμοι(sic)?

zamis είπε...

θα γραφουμε και στον Π.Κ.?

lol!!!1

br fun_atic είπε...

Για ποιά νομική προσωπικότητα μιλάς; Εδώ είμαι μόνος μου και απαντώ με διάφορα ονόματα...Έχω δικά μου τρία μπλογκ και γράφω και σ' αυτά...ann

zamis είπε...

Σουπερ.
Θα κανεις κι ενα υπερμπλογκ οπου θα συνασπισεις τα υπολοιπα και αυτοδικαιως θα εισαι ο υπερεκπροσωπος μας.
Εγω θα φερω τη ρακι κι ο γκρινιαρης τα ληγμενα.
Καθαρισαμε.

br fun_atic είπε...

Εκπρόσωπος δεν γίνομαι με τίποτα. Η ιδέα όμως της ενοποίησης των μπλογκ δεν είναι άσχημη. Την είχα σκεφτεί κι εγώ, απλά είναι πολύ δύσκολη στην εφαρμογή της.

Αν δεν ενoποιηθούν τα μπλόγκ μπορούμε να στείλουμε από έναν εκπρόσωπο στο Δ.Σ, το οποίο θα αποτελείται από τον εμπαθέστατο, τον Ίωνα, τον Τρελοπανιώνιο, τον εκπρόσωπο των Ιώνων, εμένα τον κ. Δέδε, τον πρόεδρο και την γυναίκα του. Καλά. Μιλάμε για σίγουρα αποτελέσματα. Η ομάδα πάει φουλ για τα τοπικά πρωταθλήματα...
Εννοείται ότι όταν πάρουμε την καρέκλα θα βολέψουμε κι εσάς, με πρώτο τον Dr Riga, ο οποίος θα είναι το μοναδικό αμετακίνητο και αναντικατάστατο στέλεχος...

zamis είπε...

Ξεχασες τη Λεσχη.
Εγω παντως θα ανοιξω μια Λεσχη Επιτραπεζιων και θα παιζουμε γκρινιαρη και φιδακι.
Μπορει να κανω και μπουτικ με ρεταλια.Αυτην θα την πω Internal.

br fun_atic είπε...

Στο όνομα της πολυφωνίας μπορούμε να βάλουμε κι άλλους στο Δ.Σ.

Θα ξεκινήσουμε από Πανιώνιους εγνωσμένης αξίας: 1. Λώλος και εκπρόσωπος από το σουβλατζίδικο ο «Λευτέρης» (εξαιρετικά παιδιά όλοι τους), 2. εκπροσώπους τοπικών φορέων, 3. τον μητροπολίτη Νέας Σμύρνης (κίνηση με αναφορές στον Χρυσόστομο), 4 εκπρόσωπο των προσκοπικών συστημάτων (και αυτή είναι κίνηση με αναφορές στην Μικρά Ασία) 5. εκπρόσωπο του σώματος Διασωστών – Σαμαριτών Νέας Σμύρνης, 6. εκπρόσωπο φιλανθρωπικών σωματείων (γιατί έχουμε κάνει πάρα πολλές φιλανθρωπικές ενέργειες από τον χρόνο δημιουργίας μας – και που είσαι ακόμη) 7. τους χοντρούς της πλατείας (γιατί η ομάδα τον θέλει τον χοντρό της), 8. εκπρόσωπο των διαφορετικών – διαφορετικών Πανιώνιων, 9. εκπρόσωπο των καταληψιών του Γαλαξία, 10. Μητσάρα (σταθερή αξία).

zamis είπε...

Ελπιζω το προσκοπικο συστημα να ειναι το 4-4-2 με ανεμιστηρες,μη μου το αλλαξεις τωρα που τομαθα.

Ξεχασες τον τυροπιτα και το επιτοκιο.

whodoyouthinkyouare είπε...

Πανιωνάκια...
Μικροί και μίζεροι.

zamis είπε...

γεια σου ρε μεγαλε,αφιερωμενο

http://www.youtube.com/watch?v=-0joMj03e1U&feature=related

br fun_atic είπε...

Interamerican. Μεγάλη και σίγουρη

http://www.youtube.com/watch?v=GAw0etGvezc

zamis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=8S46OE902tM

Ανώνυμος είπε...

Είδα χτες το βράδυ την ανακοίνωση του Δ.Σ. και έφριξα. Νομίζω πως

[1] ο χειρισμός της περίπτωσης Δέδε είναι εμετικός. Δηλαδή, στον προϋπολογισμό των 6.5 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχουν χρήματα γιά γενικό αρχηγό; Έστω! Ο Μάντζιος τι θα είναι ακριβώς;

Καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν θέλει πιά το Δέδε. ΟΚ. Τόσο δύσκολο είναι να του παράσχει μία "τιμητική αποστρατεία"; Tόσο δύσκολο;

Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σχολιάσω αυτά που έγραψε ο Kostas γιά το Δέδε στο προ-προηγούμενο θέμα. Μέχρι και γιά τη φυγή Χούτου από το ξενοδοχείο πριν την ΑΕΚ τον κατηγόρησε!! Δηλαδή: έφυγε ο χαϊδεμένος, ο ομοτράπεζος (και ο συνεπιβάτης στις κρουαζιέρες του Προέδρου) από την αποστολή επειδή δεν ήταν στην 11άδα και φταίει ο Δέδες! Μάλιστα ....

Σαν κάτι να μου λένε όλα αυτά ...

[2] ο χειρισμός της ιστορίας των εκπροσώπων των οργανωμένων μοιάζει με ανέκδοτο ή με σκετς του Μητσικώστα. Μάλλον δείχνει και το επιπεδο σοβαρότητας του συλλόγου αυτή τη στιγμή.

Θυμηθείτε το: αν ο Φερρέρα δουλέψει ευσυνείδητα, όλοι εδώ μέσα θα τον αγκαλιάσουμε, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Και όταν θα φύγει νύχτα μετά απο κάποια αποτυχία "υπερβατική", και θα πέφτει η λάσπη με τα τελάρα, πάλι μεταξύ μας θα τα επισημαίνουμε. Κι αυτοί που μας λοιδωρούν τώρα γιά Λινενολαγνεία, κάτι αντίστοιχο θα μας προσάψουν.

Γιατί μάλλον κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως το θέμα της συζήτησης σε αυτό το blog, ΔΕΝ είναι ο Λίνεν. Είναι η αξιοπρέπεια. Ο Λίνεν είναι η αφορμή και στη θέση του θα μπορούσε να είναι (ή θα είναι στο μέλλον) οποιοσδήποτε τιμήσει με την παρουσία του τα χρώματ της ομάδας και την ιστορία της, και βρεθεί να κατηγορείται υπόγεια, ύπουλα και "ψιθυριστά" γιά να καλυφθεί η ευθύνη κάποιων ...

Γιά το που βρίσκεται η αξιοπρέπεια αυτή τη στιγμή, διαβαστε ξανα την ανακοίνωση του ΔΣ. Παραπέμπει το Μάκο ο οποίος προπηλακίστηκε 4-5 φορές φέτος και λέει πως θέλει να φύγει, όταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κυκλοφορούσε σε εκδηλώσεις με αθλητή που είχε τιμωρηθεί να προπονείται με τους νέους ....

Arriba! Δηλαδή, στις πόσες ΧριστοΠαναγίες, μούτζες, ροχάλες και "ευχές" γιά τη μάνα σου δικαιούσαι να θέλεις να φύγεις από ένα σύλλογο, χωρίς να σε παραλαμβάνει ο εισαγγελέας;

br fun_atic είπε...

Είναι γνωστό ότι όλοι μας προσπαθούμε να είμαστε συγκρατημένοι στις διατυπώσεις μας. Καλό όμως είναι να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς και φράσεις που ακόμη και ενδεχομένως θα μπορούν να θεωρηθούν μειωτικές.
Τα παραπάνω αποτελούν τόσο δική μου παράκληση όσο και του Ίωνα, ο οποίος δημοσιοποίησε μία απάντηση στο μπλογκ του, η οποία καλό θα είναι να προβληματίσει όλους μας.

http://iwn1998.blogspot.com/2009/05/blog-post_7830.html#comments

Η άποψή μου είναι ότι τα μπλόγκ πρέπει να συνεχίσουν να λένε την γνώμη τους και να δίνουν βήμα σε όλους τους Πανιώνιους. Από την άλλη νομίζω ότι είναι σωστό να προστατευθεί η ύπαρξη των μπλόγκ. Για τον λόγο αυτό ζητώ την μετριοπαθή έκφρασή σας, χωρίς όμως αυτή να ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με φίμωση σας. Εννοείται ότι κατά τα λοιπά συνεχίζουμε κανονικά.

zamis είπε...

Costa,

Στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα.
η/και αλλιως

Ειναι πολλα τα λεφτα μανα μου.

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι είναι σωστό να συμπαρασταθούμε όλοι στον Ίωνα και να τον πείσουμε να συνεχίσει. Είναι κρίμα να σιγήσει αυτή η ιδιαίτερη Πανιώνια φωνή έστω και προσωρινά. Σας παρακαλώ να στείλετε τα μηνύματά σας στο μπλογκ του (στο σχετικό θέμα). Γιά όσους δεν γνωρίζετε την διεύθυνση, σας ενημερώνω ότι μπορείτε να την βρείτε και στην αρχική δική μου σελίδα

br fun_atic είπε...

διεύθυνση Ιωνα

http://iwn1998.blogspot.com/

whodoyouthinkyouare είπε...

Ευχαριστώ πολυ για τις αφιερώσεις.
Κανένα καλό αμυντικό χαφ έχετε;
Ανταλλαγή με πρόεδρο σοβαρό και μετρημένο. Αρχηγός ομάδας και λοιπά μέλη ΔΣ δώρο.

DrRigas είπε...

Και ο Ίωνας και όλα τα παιδιά («παιδιά» που λέει ο λόγος, ε?) που γράφουν τις απόψεις τους για τον Ιστορικό, δεν πρέπει να απογοητεύονται. Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι.

Δεν έχω χρόνο να διαβάζω όλα τα νέα της ΠΑΕ ή τα γραφόμενά σας αλλά βλέπω ότι θα πέσει πολλή δουλειά φέτος το καλοκαίρι. Για να ευθυμήσουμε λίγο, ξεκινάω πρώτα με τον Μάκο.

- Άκη μου, παικταρά μου, τι τις θέλεις τις συνεντεύξεις? Αφού βλέπεις ότι δεν σου κάθονται καλά, άστο να πάει στο καλό. Εξ αιτίας σου χάσανε καλοκαιριάτικα οι εκπρόσωποι τη δροσιά του air condition των γραφείων της ΠΑΕ. Πώς θα συσκέπτονται τώρα κινεζόφιλοι και λοιποί, μέσα στη ζέστη? Άσε που ήταν δωρεάν και ο φραπές. Αμ, εκείνος ο δικηγόρος τι να πει? Τρέχει με την τσάντα στο χέρι να βρει video για να ακούσει τι είπες. Δεν τον παίρνεις τον άνθρωπο ένα τηλέφωνο? Το πολύ να σου σκάσει ιδιωτική συνέντευξη. Άσε που μάλλον copy-paste των δηλώσεών σου από κάποιο site θα κάνει. Σιγά μην κάτσει να τις γράψει από την αρχή βλέποντας το video. Θα έμαθες βέβαια ότι μέσα στην τούρλα της Δευτέρας μείναμε και χωρίς αρχηγό. Έπρεπε να κόψουμε από κάπου για να πληρώσουμε τον δικηγόρο. Βρήκαμε τον καλύτερο striker όλων των εποχών και του είπαμε ότι είναι πιο χρήσιμος να δίνει συμβουλές επιπέδου ΔΣ (για τα πλεκτά της συζύγου?) παρά στους παίκτες. Και καλά Άκη μου, πήγες στο ΙΕΚ. Ήταν ανάγκη να κάτσεις στην έδρα του δασκάλου? Τι απωθημένα είναι αυτά Γρηγόρη μου? Τι σου έκαναν στα παιδικά σου χρόνια? Πόσο μισούσες τότε το χωράφι της θείας σου (άσχετο αλλά όπως όλοι οι συνάδελφοι, κάτι πρέπει να πω για την παιδική ηλικία).

---
Συνεχίζω την επόμενη φορά. Προς το παρόν, επειδή όλα γίνονται ξανά reset στην ΠΑΕ, μου θυμίζουν λίγο το site της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας (www.elpse.gr) όπου ό,τι και να διαλέξεις μετά την πρώτη σελίδα, βγαίνει το μήνυμα “under construction”, σε αντίθεση με αυτό των ψυχιάτρων (www.psych.gr). Η διαφορά των δυο sites είναι τόση, όση και η απόσταση που χωρίζει τους δυο κλάδους. Ο μόνος που μπορεί να τους ενώσει είναι πια ο Πανιώνιος κι ο κόσμος του :)

Griniaris είπε...

Συγνώμη αλλά δεν μπορώ,θα το πω κι ας θεωρηθώ εγκάθετος,τεχνοκράτης,ανώνυμος,δήθεν Πανιώνιος και άλλα πολλά.Την ώρα που ένας από τους βασικούς μας αντιπάλους ανακοινώνει τη μεταγραφή του καλοκαιριού,εμείς στέλνουμε τον αρχηγό μας στο νομικό σύμβουλο,"κόβουμε" από την ομάδα ένα από τα ιστορικότερα σύμβολα,μιλάμε για την επικείμενη οικονομική στενότητα και η σκασίλα μας είναι ποιός θα εκπροσωπεί τα φόρουμ στο ΔΣ.Και σα να μην έφταναν όλα αυτά,η μόνη αναξιοπρέπεια που βλέπει ο κ. πρόεδρος σε όλα αυτά είναι που τον παίρνουν τηλέφωνο για παίκτες που αγνοεί την ύπαρξή τους.Το βιντεάκι το πρωί το έβαλα για πλάκα αλλά δυστυχώς μας αντιπροσωπεύει πλήρως.
Όχι άλλο κάρβουνο,που λέει κι ο zamis.Έλεος...

ΥΓ.Συγνώμη για το ύφος br.Αν νομίζεις ότι παραείναι δηκτικό,αφαίρεσέ το.

br fun_atic είπε...

Είπες την γνώμη σου χωρίς χαρακτηρισμούς.

re-la-re είπε...

Χαίρομαι που θα κάνουμε οικονομία.

Ομως έχω περιέργεια: Ποιος ήταν ο μισθός του Δεδε; Για να ξέρω πόσα λεφτά γλυτώνουμε.

zamis είπε...

Εμπαθεστατε,ειναι προφανες οτι τα χαλια μας τα ριξανε και στο Δεδε.
Ακομα και αν εχει πιθανον τις ευθυνες του,η ολη μεθοδευση ειναι ερασιτεχνικη,δεν πειθει κανεναν και δεν περιποιει τιμη στο δ.σ.
Θα κανω κι εγω την ιδια εκκληση με εσενα.
κ.Δεδε,σε μια περιοδο ασαφειας και υφερποντος αριβισμου,μην εγκαταλειπεις το συλλογο ακομα κι αν νιωθεις πικραμενος.

br fun_atic είπε...

Απ' ότι είπε ο Κώστας - Πολιτικός Μηχανικός - 4.000 ευρώ μηνιαίως.
Δηλαδή 56.000 ευρώ ετησίως ( το υπολογίζω με 14 μήνες). Στα 10 χρόνια 560.000 ευρώ (σχεδόν ένας μη υπερβατικός Ρεκόμπα) και στα 100 5.600.000 ευρώ ή όπως αλλιώς θα λέγονται τα λεφτά τότε. Όχι μωρέ. Ούτε τον Ντιόγκο δεν αγοράζουμε...Μάζευε όμως κι ας είναι ρόγες...

Αυτό που θυμίζει τη διαφήμιση: Να έχεις Γενικό διευθυντή τον Δέδε. Αξία 4.000 ευρώ. Να έχεις στην ομάδα τον Ρεκόμπα; Αξία 920.000 ευρώ. Να είσαι Πανιώνιος; Ανεκτίμητο…

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ρε br fun,

μερικές φορές πραγματικά ζωγραφίζεις ...

br fun_atic είπε...

Με ρωτούν πολλοί να τους πω πόσες συμμετοχές είχε ο Σμόγιε τα τελευταία χρόνια στις ομάδες που έπαιζε. Τι να σας πω βρε παιδιά. Δεν ξέρω. Λίγο που έψαξα δεν βρήκα στατιστικά μετά το 2007. Μου λέτε ότι έχει παίξει 9 παιχνίδια. Να το πιστέψω; Και ποιόν να ρωτήσω; Βέλγο φίλο δεν έχω, αλλά ακόμη κι αν είχα σιγά μην θυμόταν έναν παίκτη που λέτε ότι έπαιξε σε μόλις εννέα παιχνίδια τα τελευταία δύο χρόνια.
Δεν είναι και άσχημα.Αν παίξει και σε εμάς 9 παιχνίδια θα τον έχουμε γιά τα ντέρμπι. Τι να τον κάνουμε με τον Ατρόμητο;(ελπίζω δηλαδή)

Steve είπε...

Μια ερώτηση: Γνωρίζει κανείς πότε τελειώνουν οι μεταγραφές και πότε ξεκινάει προετοιμασία η ομάδα?

Ερώτηση Βου: Φιλικά έχουν κλειστεί για το καλοκαίρι ή περιμένουμε να φάμε πρώτα κολιό τον Αύγουστο?

re-la-re είπε...

Ρε παιδιά, εδώ δίναμε σχεδόν 1 εκ. για διαφημίσεις στα 56000 του Δέδε κολήσαμε;

Ας μας πουν τον πραγματικό λόγο.

Griniaris είπε...

Αυτή η πρόταση προς τον Δέδε να παραμείνει στο ΔΣ με αυξημένες αρμοδιότητες μάλλον μεταφράζεται στο να εκτελεί χρέη γενικού αρχηγού αμμισθί.Δεν ξέρω αν ο πρώτος που περίσσευε ήταν ο γενικός αρχηγός αλλά θα περιμένω να δω τι άλλες περικοπές θα ακολουθήσουν.

br fun_atic είπε...

Είναι περίεργος ο τρόπος που υπολογίζουν τα χρήματα στην ομάδα και ακόμη περισσότερο ο τρόπος που εννοούμε ή διαφημίζουμε τις οικονομικές περικοπές. Είμαστε διατεθειμένοι να δίνουμε 1 εκ ευρώ για διαφήμιση (αλήθεια για ποια διαφήμιση μιλάμε;) αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να έχουμε γενικό αρχηγό έναντι μισθού 4.000 ευρώ.
Από την άλλη διαδίδουμε ότι κάνουμε προσφορά στον αρχηγό μας 1 εκ ευρώ (δηλαδή μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια), εννοώντας όμως ότι του προσφέρουμε κλειστό τετραετές συμβόλαιο, προς 250.000 ευρώ τον χρόνο, ανεξαρτήτως βελτίωσής του ή συμμετοχής του στην Εθνική ομάδα – Μουντιάλ ή ακόμη τραυματισμού του ή αγωνιστικής πτώσης του... Με την ίδια λογική ας λέγαμε ότι του προσφέραμε 2.500.000 ευρώ για συμβόλαιο 10 ετών ή 10.000.000 ευρώ για να παίζει μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Πάντα όμως με ετήσιες απολαβές 250.000 ευρώ, βρέξει - χιονίσει.

zamis είπε...

Κυκλοφορει μια πληροφορια οτι το συμβολαιο Μακου ληγει το Δεκεμβριο.
Αν ισχυει,αλλαζουν τα δεδομενα.

whodoyouthinkyouare είπε...

Είναι απ' αυτά που σας αρέσουν να σχολιάζετε.

http://bluerednews.blogspot.com/2009/05/blog-post_27.html

zamis είπε...

whodoIthinkyouare

Οντως απαραδεκτο εαν εχει συμβει.
Αφου η σελιδα λοιπον υπαινισσεται οτι δεν προκειται για αμελεια και λαθος,ας αναλαβει ο δικηγορος.Εκει θα ηταν πραγματικα χρησιμος ο εισαγγελικος ρολος που του εχει δοθει απο τη διοικηση.
Τωρα,αν αυτη η αμελεια,ειναι ο βασικος λογος που η διοικηση δεν μπορει να διαπραγματευθει ουσιαστικα ενα περιουσιακο της στοιχειο,αστο καλυτερα.
Τα τραυματα ειναι πολυ βαθεια.

br fun_atic είπε...

Προσωπικά δεν μου αρέσει να σχολιάζω τέτοια θέματα. Φίλε whodoyouthinkyouare αν μας αφιερώσεις λίγο χρόνο και μοιραστείς μαζί μας τις σκέψεις σου θα καταλάβεις ότι εδώ δεν θα βρεις κανέναν χαιρέκακο.

Θα πω μόνο ένα πράγμα. Όταν είσαι αφεντικό σε ένα μαγαζί μπορείς, αν θέλεις, να μην κάνεις τίποτα. Είσαι υποχρεωμένος όμως να κάνεις τις παραγγελίες (για να ξέρεις τι εμπόρευμα μπαίνει στο μαγαζί σου) και τον έλεγχο της είσπραξης κάθε βράδυ (για να βλέπεις τι εμπόρευμα βγήκε). Αν δεν κάνεις ούτε αυτά τότε είναι σίγουρο ότι το μαγαζί θα κλείσει.

Κι αν αυτό δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα, μπορεί να απασχολεί τους εργαζόμενους και τους πελάτες.

Ο Έκτορας Μποτίνι μήπως αναλαμβάνει και Π.Α.Ε;

br fun_atic είπε...

Μου φαίνεται ότι αυτό το καλοκαίρι θα τρελαθούμε στον Καζαντζίδη

http://www.youtube.com/watch?v=YP4m5rxZlyw

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Πάντως ο Μάκος το είχε πει σε μια από τις συνεντεύξεις του:

"Δεν θέλω να μεταγραφώ στο μέσο της περιόδου αλλά από την αρχή της προετοιμασίας".

Δεν έχω πρόχειρο το απόσπασμα τώρα. Μπορείτε να το ψάξετε. Άρα τουλάχιστον αυτός μάλλον ήξερε τι του γινόταν.

br fun_atic είπε...

Στην τελευταία το είχε πει. Υπάρχει και το σχετικό βίντεο.
Δεν ξέρω αν το ήξερε. Το πνεύμα της απάντησής του ήταν ότι δεν θέλω να μεταγραφώ χειμώνα διότι δεν θα έχω τις ίδιες ευκαιρίες για την βασική ενδεκάδα (βλέπε Σπυρόπουλο).
Τώρα ή ζήτησε για κάποιο λόγο επικυρωμένο αντίγραφο του συμβολαίου του από την sl και τον ενημέρωσαν ή το σφύριξε κάποιος από την sl στην Α.Ε.Κ ή σε άλλο ενδιαφερόμενο. Το τραγικό θα είναι να το ανακάλυψαν πρώτοι στην Π.Α.Ε διότι και πατάτα έκαναν και το «μυστικό» διέρρευσε στον τύπο...
Αυτά όμως δεν έχουν σημασία...Σημασία έχει πως όχι μόνο χάνουμε ένα καλό παίκτη, αλλά φροντίσαμε να τον διαπομπεύουμε ουσιαστικά άνευ λόγου.

IWN1998 είπε...

Ο Γαλλής πάντως θυμάμαι πως έλεγε όταν ανέλαβε, πως έψαχνε συμβόλαια παικτών και δεν τα έβρισκε. Διορθώστε αν κάνω λάθος.
Αν έγινε όμως και αυτό που λες ΒR, δηλ. να το βγάλουμε μόνοι μας, τότε είμαστε για τα μπάζα.
Δυστυχώς οι συγκεκριμένοι που ευθύνονται για το λάθος (;) μάλλον θα καταγραφούν στη μαύρη βίβλο του συλλόγου μαζί με Ερμείδη και Μοβσεσιάν και η άποψή μου είναι ότι πήραν στο λαιμό τους και άλλα πράγματα. Μήπως εν τέλει δικαιώνεται τώρα και ο Λεμονής για να πούμε του στραβού το δίκιο;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ whodoyouthinkyouare, δεν ξέρω ποιός είσαι και πόσο διασκεδάζεις με αυτά τα προβοκατόρικα σχολιάκια σου, αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω σε τι στοχεύεις. Το "Πανιωνάκια... Μικροί και μίζεροι." το ψιλοκατάλαβα καθώς η αυτο-ενδοσκόπηση (γιά να το πω ευγενικά) έχει πολλές μορφές, διαφορετικές γιά τον καθένα μας. Τα υπόλοιπα, άσε, τα βρίσκουμε κι από μόνοι μας. Αν έχεις κάτι να μας πεί,οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, εμπρός. Αλλιώς, από ινστρούχτορες έχουμε μπουχτίσει.

Κατά τα άλλα, νομίζω ότι μας περνούν γιά τελείως πανηλίθιους. Ο "επίσημος" δημοσιογράφος της ETERNAL ενημερώνεται από την "εξέδρα" και "ανακαλύπτει" ότι δεν ξέρουμε πότε τελειώνει το συμβόλαιο, όχι του 33ου παίκτη στο ροστερ, αλλά του αρχηγού!!! Σε ποιόν τα λενε αυτά; Γιά ποιούς μας περνάνε; Ti γίνεται εκεί μέσα; Tι παιχνίδια παίζουν και με τι αντίκρυσμα;

Θαυμάστε κείμενο που απευθύνεται σε νοήμονες ανθρώπους:

"Δυστυχώς οι άνθρωποι τους οποίους ο Κων. Τσακίρης είχε εμπιστευθεί την διαχείριση (οικονομική & αγωνιστική...) της ΠΑΕ Πανιώνιος δεν έκαναν (τουλάχιστον...) σωστά τη δουλειά τους, καθώς δεν έστειλαν ποτέ το νέο συμβόλαιο του Ακη Μάκου στην Σούπερ Λίγκα (παρ' ότι ο παίκτης πληρώνεται σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο). Αν είναι δυνατόν...
Ενα λάθος (;), μια αμέλεια (;) κάποιων στερεί από την ομάδα τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί ουσιαστικά ένα περιουσιακό της στοιχείο."

Λοιπόν, είχε δίκιο ο ΙΩΝΑΣ. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε! Μας κοροιδεύουν μπροστά στα μούτρα και καθόμαστε και σκεφτόμαστε τι εννοούν ... Γιατί, δεν φαντάζομαι κανείς να πιστεύει πως "ξέχασαν" να στείλουν συμβόλαιο στη Σούπερ Λίγκα! Και από το Δεκέμβρη και μετά που ανέλαβε ο Τσακίρης με τη γυναίκα του,πάλι κανείς δεν το πρόσεξε !!!

Αδέλφια τέλος! Μόνο το γιαούρτι απέμεινε ως κριτική σε όλους αυτούς που μας υποτιμούν! Και γλύφουν τον Τσακίρη (ο οποίος δε φταίει σε τίποτα, φταίνε οι .... συνεργάτες του!!!!) γιά να συνεχίσουν την έμμισθη σχέση τους με την ΠΑΕ.

Τελειώνοντας: όσο και να θέλει ο κ. Διόγος να ενοχοποιήσει άλλους και να αφήσει έξω τον Τσακίρη, δεν καταλαβαίνει πως γράφοντας άρθρο με τίτλο "Εδώ πληρώνονται όλα ..." και απαξιώνοντας την τριετία συνολικά, ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ τον Τσακίρη και τον καταγγέλει ανοιχτά ως ανίκανο και επικίνδυνο; Eίναι φανερό ποιός είναι ο στόχος του (ο "τρισκατάρατος" ...) αλλά,μέσα στη μανία του, δεν καταλαβαίνει πως εξευτελίζει τον Πρόεδρο; Γιατί, η τριετία που "αφήνει τραύματα", είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η περίδος Τσακίρη. Ο οποίος έχει προσωπική ευθύνη γιά όλες τιε επιλογές. Και όταν μία κυβέρνηση δεν λειτουργεί καλά και τα κάνει σκατά, Ο Πρωθυπουργός είναι που γίνεται "μαύρος" στις εκλογές και αποδοκιμάζεται από το λαό. Αυτός εισπράττει την αποδοκιμασία. Εδώ μας ζητάνε να δεχτούμε πως οι συνεργάτες τα κάνανε χάλια και ο Πρόεδρος δεν εχει ευθύνη!

Ξαναλέω: γιαούρτι και μόνο γιαούρτι !!! ΑΠλά, στην ηλικία που είμαι και με δύο παιδιά, δυσκολεύομαι να βρώ το χρόνο και τη διάθεση να βρώ έναν ωραίο κεσέ πήλινο, να τους φιλοδωρήσω.

'Ακου "ξέχασαν" να στείλουν το συμβόλαιο στη Σούπερ Λίγκα! Υπάρχει έστω και ένας που χάφτει τέτοιες μαλακίες;;;;;

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Έχεις δίκιο πάντως ότι το σκηνικό θυμίζει αρκετά τις τρέχουσες πολιτικές καταστάσεις...ως προς τις ευθύνες ηγετών και στελεχών.

br fun_atic είπε...

Τις θυμάμαι κι εγώ τις δηλώσεις. Φαντάσου ότι ακόμη κι αν δεν ειδοποίησε κανέναν το είχε δηλώσει δημοσίως ο άνθρωπος. Ευθύνεται βέβαια και ο Γαλλής, διότι όταν ανακάλυψε το μπάχαλο δεν έπρεπε να περιοριστεί σε δηλώσεις αλλά να ξεκινήσει απολύσεις. Ήταν πρόεδρος...Έστω και καθυστερημένα κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει.

Για να πούμε και μία αλήθεια. Μετά από μία χαμένη μάχη δεν ευθύνεται ούτε ο στρατιώτης, ούτε ο λοχαγός. Τόσο η δόξα όσο και η ευθύνη αφορά κυρίως τους στρατηγούς. Και στον στρατό δεν διαλέγεις τους συνεργάτες σου. Όταν τους επιλέγεις έχεις διπλή ευθύνη.

Επειδή εδώ δεν στήνουμε λαϊκό δικαστήριο, ας κάνουμε μία καλή πρόταση. Ύστερα από όλα αυτά είναι δεδομένο ότι ο Μάκος μπορεί να φύγει όποια ώρα θέλει. Με κάποιες από τις δηλώσεις του ίσως και να μας έχει πικράνει λίγο. Αν όμως εννοεί ότι πράγματι αγαπάει τον σύλλογο οφείλει να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας. Έχει ηθική υποχρέωση να υπογράψει ένα καινούργιο συμβόλαιο έστω μικρής διάρκειας (ή μεγαλύτερης με την συμφωνία ότι ο σύλλογος θα τον δώσει έναντι ενός λογικού ποσού και δεν θα τον εμποδίσει) προκειμένου να εξαργυρώσουμε οικονομικά τις ευκαιρίες που του δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί από ηθικής απόψεως θα νοιώθαμε όλοι καλύτερα να βλέπαμε τον Μάκο να φεύγει ως ελεύθερος, παρά έναντι ενός εξευτελιστικού ποσού...Οικονομικά βέβαια ισχύει το αντίθετο πλέον.

br fun_atic είπε...

Costa, αντιλαμβάνομαι ότι έγραψες εν θερμώ κάποια πράγματα. Σε παρακαλώ όμως να αφαιρέσεις προσωπικές αναφορές και σχόλια τα οποία είναι δυνατόν να θίξουν. Σε αντίθετη περίπτωση και αποκλειστικά και μόνο για την προστασία του μπλόγκ, θα αφαιρέσω το κείμενό σου. Ελπίζω ότι με κατανοείς.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητέ Br διαβάζω καθημερινά το μπλογκ σου, αλλά έχω σταματήσει να παρεμβαίνω πιστεύω ότι καταλαβαίνεις το γιατί.

θα μου επιτρέψεις όμως μια παρέμβαση γιατί όλα έχουν ένα όριο.

Δεν ξέρω ποιος είναι (δηλώνει κατά καιρούς ότι θα μου αποκαλύψει το όνομα του. Περιμένω, να τον δω από κοντά...) ο Costas. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι κακό του εχω κάνει και με μισεί τόσο πολύ.

Λοιπόν costas δεν είμαι ό επίσημος δημοσιογράφος της Eternal, η φορολογική μου δήλωση είναι στην διάθεσή σου. Μπορεί να μην το πιστεύεις (τι να κάνω;) αλλά όλων μας η παρουσία στον ΠΚ είναι εθελοντική και μόνο.

Είμαι κομμάτι του ΠΚ όπως οι Πατσουράκος, Αλεξόπουλος, Λαδόπουλος, Αρκουλής, Παπαδόπουλος, Μπιτσικώκος, Βασίλης, Κιντής, Σκούρτας, Δάρας και τα υπόλοιπα παιδιά της εφημερίδας. Δεν έχουμε ούτε διευθυντές, ούτε αρχηγούς.

Επίσης όσο και να μην το πιστεύεις δεν τα ξέρω όλα στον Πανιώνιο. Ναι δεν ήξερα ότι δεν έχει κατατεθεί το συμβόλαιο του Μάκου, γιατί όλοι οι επίσημοι και ανεπίσημοι στην ΠΑΕ μας έλεγαν ότι στο συμβόλαιο λήγει το 2010. Βέβαια ούτε του Γουνδουλάκη είχε κατατεθεί και το έμαθα όταν δεν έπαιξε σε έναν αγώνα πρωταθλήματος... Για τον Μάκο σήμερα το έμαθα και κάνω ρεπορταζ από το πρωί... Μίλησα με μαυρόπουλο, με Τσακίρη, με Κορκίδη.

Πραγματικά μπορείς να γράφεις ότι θέλεις για μένα. Ακόμα και να με προσβάλεις.Είμαι ανθεκτικός στην αντίθετη άποψη. Ρε γαμώτο και εγώ Πανιώνιος είμαι και προσπαθώ όσο μπορώ για την ομάδα που αγαπώ. Μπορει να κάνω λάθος, να διαφωνείς με τις απόψεις μου, αλλά σου λεω ότι στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ άτιμος. Ποτέ!

Και ευχαρίστως θα έπινα καφέ μαζί σου για να κουβεντιάσουμε για τον πανιώνιο.

Αγαπητέ BR ευχαριστώ για τον χώρο.

Μάκης Διόγος


Υ.Γ. Costas oχι δεν πιστεύω ότι για όλα φταίει ο Λίνεν...

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Επικροτώ. Μήπως όμως ήταν το θέμα σε όλους γνωστό, γι' αυτό και υπήρχε πρεμούρα τεράστια για το νέο συμβόλαιο 1.5 χρόνο πριν από τη λήξη του υποτιθεμένου συμβολαίου?
Μια ερώτηση μπορεί και χαζή για πιο ενήμερους σε νομικά / συμβολαιογραφικά / κανονισμούς. Αν είναι υπογεγραμμένο από τον Μάκο το συμβόλαιο που δεν στείλαμε και σταλλεί τώρα, υπάρχει δυνατότητα επικύρωσης του? Φέρει υπογραφές των συμβαλλομένων και ημερομηνείες υποθέτω. 'Η υπάρχει προθεσμία κατάθεσής των, πέραν της οποίας καθίστανται άκυρα τα συμβόλαια.

zamis είπε...

Κι εγω σου λεω Costa,αντε και ξεχασανε να το στειλουνε,ηθελημενα η μη.
Απο τοτε που οι χοντροι,για να μιλησω στην ευγενη τους γλωσσα,φυγανε,τι κανανε????
Οπως λες κι εσυ,στον Τσακιρη γυρνανε ολα αυτα απ'ευθειας.
Και βεβαια αποδεικνυεται ποσο ερασιτεχνικη ειναι η στελεχωση της παε για αλλη μια φορα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ br fun, να διαγράψεις το μήνυμα μου αν δημιουργεί πρόβλημα. Να αφήσεις όμως το επόμενο, σε παρακαλώ. Εφ' όσον βέβαια δεν δημιουργεί και αυτό πρόβλημα.

zamis είπε...

Και βεβαιως ο Μακος ειναι παρελθον,με τον ενα η τον αλλο τροπο.Οπως και ολοι οι λοιποι τρισκαταρατοι.
Με τη Βαβυλωνια,που λεει κι ο εμπαθεστατος,τι γινεται?
Ειναι Πανιωνιος αυτη η πολυεθνικη ζειμπεκικου που πανε να φτιαξουν?

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

To επικροτώ πήγαινε στην πρόταση BR για Μάκο.
κ. Διόγο, αν κρίνω από το άρθρο Κατσούλα στον ΠΚ, δεν μπορούμε ν' αμφισβητήσουμε τη δήλωση σας ότι δεν γνωρίζατε και πιστεύω, χωρίς να θέλω να ερμηνεύω άλλους, πως και o Costas δεν ήθελε ν' αμφισβητήσει αυτό το θέμα αλλά σχολίασε εν θερμώ τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε από μέρους σας ως προς τη πιθανή ύπαρξη ευθυνών. Δεν είναι θέμα ότι προσωπικά εσεις θα κερδίζατε από την απόκρυψη του θέματος. Δυστυχώς όμως γεννιέται η εντύπωση ότι προσπαθούμε για όλα να κρατήσουμε τον πρόεδρο στο απυρόβλητο. Βέβαια τελικά πιθανότατα ο άνθρωπος πληρώνει συγκεκριμένες λάθος επιλογές του και λόγω χαρακτήρα θέλει να καλύψει εκείνος πράγματα και οι περί αυτόν να προστατεύσουν τον Πρόεδρο.
Πάντως γεννάει πραγματικές ανησυχίες το γεγονός ότι και ο κ. Γαλλής και ο κ. Κορκίδης είχαν δει σχετικά προβλήματα και εν τέλει από το Γενάρη και μετά τουλάχιστον, δεν εκανε κάποιος εναν έλεγχο των συμβολαίων όλων των βασικών παικτών σε συσχέτιση με την κατάθεσή τους στη Super League. Δείχνει το όλο θέμα μια αποδιοργάνωση και δεν μπορώ να δεχθώ ότι Γαλλής και Κορκίδης είναι άπειροι άνθρωποι.
Τέλος και δεδομένης της κρίσης, θα μπορούσε ο Πανιώνιος να ζητήσει υπογραφή νέου συμβολαίου από το Μάκο το Δεκεμβριο 2009 αν το συμβόαλο του ΄έληγε Δεκ. 2010, για να εξοικονομήσει τώρα χρήματα γι' άλλα θέματα. Γιατί λοιπόν αυτή η πρεμούρα να γίνει η πρόταση τώρα στο Μάκο? Μπορεί να είναι αφελής η ερώτησή μου.
Επαναλαμβάνω σε όλους τους φίλους...Ας μην τρώμε τις σάρκες μας. Ήρεμα και με επιχειρήματα όπως πάντα, κάνουμε συζήτηση και σκοπό έχουμε να μείνουμε ενωμένοι για το καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Μάκη Διόγο,

Κατ' αρχάς δεν σε μισώ. Το καταλαβαίνεις, δεν χρειάζεται παραπάνω εξήγηση. Αισθάνομαι πως εκνευρίζομαι από κάποια πράγματα που γράφεις και κατά καιρούς αισθάνομαι ότι όντως, στην "εχω στημένη" από ιδεολογική άποψη. Προσωπικά δεν σε γνωρίζω, δεν έχω λόγους να σε μισώ ούτε καν να σε αντιπαθώ. Είμαστε περίπου συνομήλικοι (κάπου το έχω δεί στα γραπτά σου) και στην ηλικία μας μπορείς να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους από τις απόψεις τους.

Κάποτε, πολλούς μήνες πριν, είχα γράψει ένα σχόλιο που σε αφορούσε και είχα χρησιμοποιήσει τη λέξη "διατεταγμένη υπηρεσία". Με έκραξαν (δικαίως) και εκεί έγραψε (αν θυμάμαι καλά) πως δεν έχω πρόθεση να σε θίξω και δεν θα είχα αντίρρηση να σου πως ποιός είμαι. Δεν μου το ζήτησες, δεν το έκανα. ΕΙλικρινά, θα σου συστηθώ από κοντά και δεν βλεπω το λόγο να μην χαρούμε αμφότεροι. Με τις απόψεις σου εκνευρίζομαι και όχι με σένα.

Επι της ουσίας. Σε θεωρώ τον "επίσημο" δημοσιογράφο της ΠΑΕ γιατί κάτι τέτοιο αισθάνομαι πως είσαι. Και με εκνευρίζει όταν χρησιμοποιείς την επίσημη ιστοσελίδα γιά να εκφράσεις τη μονομέρειά σου. Π.χ. θεωρώ ότι ήσουν πολύ οξύς και άδικος με το Σταματόπουλο. Δεν του άξιζε. Θα έπρεπε να ήσουν πιό επιεικής μαζί του.Το μένος σου γιά ότι έχει σχέση με το Λίνεν, δεν σε άφησε.

Τα περί έμμισθης σχέσης δεν αφορούσαν εσένα. Δεν ξέρω τις οικονομικές σου δοσοληψίες με την ΠΑΕ, αλλά ξέρω πως δεν είσαι άνεργος. Ξέρω πως έχεις άλλες δουλειές και πιθανώς δεν εξαρτάσαι από αυτό. Η σχέση όμως με τον επίσημο Πανιώνιο υπάρχει (χωρίς να είναι απαραίτητα οικονομική) και αυτό σου αφαιρεί το τεκμήριο της αντικειμενικότητας. Εντάξει, αντιλαμβάνομαι πως δεν μπορεί ο ΠΚ να επιτίθεται στον Πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά έστω ένα σχόλιο γιά τον τραγέλαφο που ζήσαμε δεν έπρεπε να γράψετε; Δεν τα βλέπεις; Μόνο εμείς οι "τυφλωμένοι" εδώ τα βλέπουμε;

Επι πλέον: το γιαούρτι γιά τη γενιά μας (της μεταπολίτευσης) ξέρεις πως είναι φετίχ. Δεν έχω πρόθεση βέβαια να ρίξω, αλλά το νόημα της δήλωσης το αντιλαμβάνεσαι.

Στη συνέχεια: είτε σε αδικώ, είτε όχι, είτε σου αρέσει, είτε όχι, αυτά με το συμβόλαιο του Μάκου, δεν τα πιστεύω!! ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ! Πιστεύω πως μας κοροιδεύετε! Η αν θέλεις, γιατι το τεκμήριο της αθωότητας στο αναγνωρίζω με τα χίλια, τουλάχιστον με τον τρόπο που απαντάς στην επίθεση μου (το αναγνωρίζω! περί επίθεσης πρόκειται, αλλά ... τα πήρα ...) σε κοροϊδεύουν και σένα.

Αν όμως κάνω λάθος, τότε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ δεν κάνει ούτε γιά να διοικήσει το τυροπιτάδικο του Νίκου. Πράγμα βεβαίως παράξενο γιά άνθρωπο που μεγάλωσε σε επιχειρηματική οικογένεια ... Άρα ...

Τελειώνοντας: το παράκανα! Έχεις ένα δίκιο γιά το ύφος μου. Ούτε σε μισώ, ούτε σε θεωρώ άτιμο. Σε θεωρώ όμως μονομανή και άνθρωπο που κάνει (μερικές φορές) κακή χρήση της ιδιότητας του ως δημοσιογράφου, συνεργαζόμενου με την επίσημη ΠΑΕ (είδες, το έγραψα προσεκτικά). Και σου καταλογίζω πως, γιά κάποιους λόγους, έχεις βαριά ευθύνη. Γιατί παρά την ιδεολογική σου συγκρότηση, δεν έχεις κανει ΚΑΘΟΛΟΥ κριτική στη σημερινή διοίκηση, της οποίας η συμπεριφορά είναι ανερμάτιστη τουλάχιστον.

Δεσμεύομαι να μην στην "ξαναπέσω" πριν μιλήσουμε από κοντά. Μετά, θα στην ξαναπέσω.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητέ Costas περιμένω να συναντηθούμε και να τα πούμε. θα ακούσεις ήρεμα τις απόψεις μου και βγάλε τα συμπεράσμάτα του. Για όλα τα θέματα.

Οχι δεν είμαι άνεργος, αλλά σου επαναλαμβάνω κανένας δεν παίρνει ούτε σεντ από την Ετερναλ.

Οσο για την κριτική, δικής μου έπνευσης είναι το εξώφυλλο του ΠΚ.

http://www.panionios.gr/files/pk/teyxos_11.pdf

Τι άλλο να γράψουμε; Κατά την άποψή μου ο Τσακίρης είναι ένας άνθρωπος χρήσιμος για τον σύλλογο, δεν πρέπει να τον διώξουμε. ναι στη κριτική, αλλά όχι στο ξέσκισμα.

Ναι είμαι μονομανής και πολλές φορές γράφω (και εγώ... εν θερμώ), αλλά προσπαθώ να έχω στοιχεία για τις απόψεις μου.

Εξάλου και εσείς εδώ μέσα δεν είστε μονομανής υπερ του Λίνεν;

Οσο ότι δεν κάνω καθόλου κριτική στη διοίκηση. τα ίδια μου έλεγαν και για τη διοίκηση Μπέου, αλλά και τη διοίκηση Σιότροπου.

Κριτική κάνω μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε παλιότερα ποστ. θες να σου θημίσω τις επριπτώσεςι Ενσαλίβα, Τζεμπουρ, για την επικοινωνιακή πολιτική; Ακόμα και για τον λίνεν που εσύ δεν συμφωνείς ή για τον Σταματόπουλο. Απλά Κωστα πιστεύω ότι σε πολλά δεν συμφωνείς και έτσι δεν θεωρείς ότι κάνω κριτική.

Λοιπόν το μέιλ μου είναι makisdiogos@gmail.com περιμένω όποτεω θες να συναντηθούμε. να τα πούμε

Μάκης Διόγος

Υ.Γ. κανένα μένος δεν έχω για τον Λίνεν. Αντίθετα είχα και εχω (σε πληροφορώ...) πολύ καλή σχέση. Στο βιβλίο μου πρωώτη πρώτη είχα την συνέντευξη του.

και θέλω να γράψω κάτι για πρώτη φορά. Ο Εβαλντ με πλήγωσε με την στάση του στο θέμα Ραμντάν - Χούτου. Νιώθω ότι πρόδωσε όλα αυτά που πίστευα γι' αυτόν και τι σχέση του με τον Πανιώνιο.

με πήραν από τη Κύπρο τηλ. όταν ήταν να παει στη Ανόρθωση. θες να σου στείλω τι είπα;

Αυτά...

τα λέμε...

zamis είπε...

Δηλαδη bluerednews σε πληγωσε ο Λινεν που πηρε το μερος του γαμπρου του(γενικο λαθος του,συμφωνω)και δε σε πληγωσε ο Τσακιρης που μας γελοιοποιησε με τη σχεση που ανεπτυξε με το Χουτο(και τις συνεπειες της) εις βαρος του προπονητη της ομαδας?

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ zamis

Δεν μ' άρεσε ούτε μένα οι σχέσεις Χούτου - Τσακ. Αλλά ο Τσακίρης όταν ήρθε η στιγμή έδιωξε τον Χούτο. Ο Λίνεν επέλεξε τον γαμπρό. Τον οποίο μάλσιτα έχει αμζί του και στη Μόναχο 1860

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Μάκη, αλλά άλλο πράγμα η σχέση του Προέδρου με έναν παίκτη και αλλο η σχέση του Λίνεν με το γαμπρό του! Που κακώς, κάκιστα, τον έμπλεξε στα επαγγελματικά του. ΑΛλά είναι ψεύτικο να λέμε πως διάλεξε το γαμπρό του! ΑΠλά, όπως λεει κι ο απλός λαός, ήξερε πως βαρανε το σαμάρι γιά να πονέσει ο γάιδαρος (ή κάπως έτσι, τέλος πάντων ...)

Οχι λοιπόν πως έκανε και κανένα κατόρθωμα ο Τσακίρης που έδιωξε το Χούτο, όταν πιά έιχαν γίνει όλα μπάχαλο, η επένδυση του είχε καταστραφεί και η "υπερβαση" είχε πετάξει! Σιγά μην πάρει και βραβείο που τον έδιωξε όταν πιά έφευγε κι απο το ξενοδοχείο ...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Οπα δεν είπα εγώ ότι πρέπει να πάρει βραβείο. Απλά το έγραψα σχετικά μ' αυτό που είπε ο ζαμις.

θα διαφωνήσω μαζί σου. Διάλεξε τον γαμπρο του και μάλιστα από την πρώτη στιγμή του επεισοδίου στο Κορωπί.

Μην τα ισοπεδώνουμε. Θυμάσαι το επεισόδιο;

Ο Ραμνταν έβρισε τον Χούτο, αυτός τον κτύπησε και ο Λίνεν αντί (κατά την άποψή μου...) να τους διώξει και τους δυο, πήρε το μερος του Ραμντάν. Λάθος μεγάλο.

Επρεπε να τους διώξει και να τους στείλει στη διοίκηση. Ηταν μια ευκαιρία να "καθαρίσει" το τοπίο.

Μάκης

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Περσινά ξυνά σταφύλια...

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό που γράφεις μπορεί να έχεις δίκιο. Μάλλον όμως το κλίμα είχε χαλάσει από καιρό (ιδιαίτερες προπονήσεις, αποκλεισμός από την αποστολή,....), το έφαγε κι ο γάιδαρος (ο γαμπρός) και η ιστορία πήγε στράφι.

Πάντως, όπως το σκεφτήκαμε όλοι μας, μάλλον το σκέφτηκε κι ο Γερμανός. Πως το επεισόδιο μεθοδεύτηκε από τον χαιδεμένο του Προέδρου γιά να αρχίσει η διαδικασία της απομάκρυνσης του. Άλλωστε είχαν προηγηθεί δηλώσεις "υπερβατικές" στα ιταλικά μέσα πως πάσχει στην τακτική, κτλ. Συνεπως, ήταν φανερό για ποιόν χτυπούσε η καμπάνα.

Προσωπικά, μάλλον κουράζομαι να μιλάω γι' αυτά και δεν το απολαμβάνω. Αυτά έγιναν και δεν ξεγίνονται. Θα τα είχα προσπεράσει, με κάποιο κόπο ίσως, αν δεν διαπίστωνα ένα κύμα ψιθύρων, φημών,λάσπης και κρούσματα τρομοκρατίας στη θύρα 4. Αυτά, δεν τα χώνεψα ακόμα. Ο Λίνεν, περαστικός ήταν, όπως κι ο Μπραμς,όπως κι άλλοι. Άλλοι καλοί,άλλοι μέτριοι,άλλοι κακοί. Δεν μας πείραξε αυτό, άσχετα με το τι θα θέλαμε. Αυτό που μας πείραξε είναι μία πρακτική σταλινικού χαρακτήρα, γιά να μην τολμήσει κανείς να θίξει τον Πρόεδρο.

zamis είπε...

Μακη,οκ,να δεχτω οτι επρεπε να ειχε διωξει και τους δυο.
Εισαι σιγουρος οτι ακομα κι αν το εκανε,ο Τσακιρης θα εστελνε το Χουτο στα τσακιδια?
Πολυ φοβαμαι πως οχι,για να μη σου πω σιγουρα οχι καθως η σταση του απεναντι στον ηθικο ηταν και συνεχισε να ειναι προκλητικη απεναντι στο φιλαθλο κοσμο της ομαδας(η ενα μερος του εστω που δεν ειναι διατεθειμενο να τον αποθεωνει σε οτι και να κανει).
Για να κλεισω το θεμα Λινεν,θα πω κατι που ολοι εχουν εκφρασει εδω, με τον τροπο του ο καθενας.Θα μου επιτρεψει ο Costas να χρησιμοποιησω τα λογια του επειδη ειναι τα πλεον προσφατα.

''Γιατί μάλλον κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως το θέμα της συζήτησης σε αυτό το blog, ΔΕΝ είναι ο Λίνεν. Είναι η αξιοπρέπεια. Ο Λίνεν είναι η αφορμή και στη θέση του θα μπορούσε να είναι (ή θα είναι στο μέλλον) οποιοσδήποτε τιμήσει με την παρουσία του τα χρώματ της ομάδας και την ιστορία της, και βρεθεί να κατηγορείται υπόγεια, ύπουλα και "ψιθυριστά" γιά να καλυφθεί η ευθύνη κάποιων ...''

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Εχειςν δίκιο Ιων...

zamis είπε...

Για να αφησουμε λοιπον τα περσινα ξινα σταφυλια,ξαναρωτω.
Πως σας φαινεται που η ενδεκαδα θαχει 2 Ελληνες?(και αν)

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Δυστυχώς έχουμε πιο πρόσφατα πλέον θέματα που άπτονται της αξιοπρέπειας του συλλόγου σε σχέση με το θέμα Λίνεν.
Και μάλιστα αυτά δημιουργούν χειρότερη περιρρέουσ ατμόσφαιρα γιατί αφορούν και ανθρώπους, που μπήκαν στη διοίκηση μετά το Δεκέμβριο και που δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το ότι είχε συσσωρεύσει η όπόια προηγούμενη "νοσηρή" κατάσταση. Άυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να τους θεωρήσουμε άφθαρτους και ικανούς να σχεδιάσουν το κάτι νέο. Πλην όμως πλήττονται από το σημερινό περιστατικό κατα τη γνώμη μου και αυτοί.Εκτός και αν η προηγούμενη κατάσταση είχε το ασυμμάζευτο.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Γιατί δυο Ελληνες; Μανιάτης, Τζαβέλλας, Νικολάου, Σκούφαλης, Σίμοσης, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος και ελπίζω ότι θα αποκτηθούν κι αλλοι...

Ανώνυμος είπε...

zamis, thanks. Mε κάνεις και ντρέπομαι.

zamis είπε...

Στους βασικους που θα τραβηξουν το κουπι αναφερομαι,οχι Ελληνες γενικα.
Διοτι σε αυτους που λες(βαζω και Λουκινα)ζητημα ειναι να βλεπω δυο ενδεκαδατους.

Ανώνυμος είπε...

Βασικά, ο zamis έκανε μία πρόβλεψη γιά την εντεκάδα. Στο ρόστερ μπορεί να υπάρξουν πολλοί, αλλά πόσοι θα παιζουν από αυτούς ....

zamis είπε...

Και κατι αλλο Μακη,μιας και πιασαμε την κουβεντα σημερα.
Πως αντιλαμβανεσαι τη δηλωση Δεδε οτι ο Φερερα πρεπει πρωτα να καταλαβει το πνευμα του Πανιωνιου και μετα να προχωρησει στις επιλογες του?
Διοτι εγω αντιλαμβανομαι σαφεστατη αιχμη.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Απόρησα και εγώ με την δήλωση ζαμις. Μην σου πω ότι μου έκανε εντύπωση γιατί κακά τα ψέμματα ο Δέδες τόσα χρόνια στην ομάδα δεν είχε κάνει ποτέ σχόλιο για προπονητή. Ηρθαν κάτι απιθανοι προπονητές (τύπου Τσάπλα και Βαζάκα) αλλά ο κυρ Γιώργος δεν μίλαγε. Μην τρελλαθούμε κιόλας...

Μου φαίνεται ότι επειδή ο Τσακίρης αποφασίσε να αλλάξει το τημ ο κυρ Γιώργος πειράχθηκε και έκανε μια αστοχη δήλωση.

Ο Φερέρα πιστεύω ότι είναι καλός προπονητής. Ομως όλα κρίνονται στο γήπεδο...

zamis είπε...

Εγω δεν αμφισβητησα το Φερερα προπονητικα,αλλοιμονο.
Στη φυσιογνωμια και στο πνευμα της ομαδας αναφερομαι,στοιχεια που πρεπει να του εμφυσηθουν δηλαδη.(εξ'ου και η αναφορα μου στο Δεδε)
Αναρωτιεμαι απο ποιους με αυτα που εχουν δει και συνεχιζουν να βλεπουν τα ματακια μας..

br fun_atic είπε...

Χαίρομαι που τα βρήκατε όσο έλειπα!

Κανείς εδώ δεν είναι οπαδός του Λίνεν. Πάνω από όλους κι από όλα είμαστε όλοι Πανιώνιοι.

Δεν θα είχαμε τραβήξει το θέμα Λίνεν εάν απλά και μόνο είχαν δοθεί οι απαραίτητες και ειλικρινείς εξηγήσεις κατά τον χρόνο απόλυσής του.

Δεν θα τον υποστηρίζαμε τόσο, εάν δεν του καταλόγιζαν όλα τα δεινά του συλλόγου.
Ο Λίνεν δεν προτίμησε τον γαμπρό του, αλλά προστάτευσε την αξιοπρέπειά του. Όλοι το ίδιο θα κάναμε...Όλοι μας στηρίζουμε τον Τσακίρη. Όχι τον σημερινό. Ούτε τον περσινό των υπερβάσεων. Τον Τσακίρη του πρώτου χρόνου που ήταν φανερό ότι έτρεχε για την ομάδα.

Φαίνεται ότι μετά άφησε λίγο στην τύχη τους τα πράγματα, πιθανόν εμπιστευόμενος ακατάλληλους ανθρώπους (τους οποίους αν τον είχαν ξεγελάσει όφειλε να τους στείλει στον Εισαγγελέα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν διαχειρίστηκαν μόνο δικά του χρήματα αλλά ΟΛΩΝ μας. Κυρίως όμως διαχειρίστηκαν την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της πιό ιστορικής ομάδας στην Ελλάδα).

Όπως κιαν εχει, ως αρχηγός φέρει την ευθύνη στο ακέραιο.

Ενώ ανέλαβε την ομάδα προσωπικά μετά την απομάκρυνση Λίνεν, εντούτοις μας έδωσε την εντύπωση ότι ήταν άφαντος. Και αν σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δεν είναι απαραίτητη η καθημερινή παρέμβαση του Κόκκαλη, στον Πανιώνιο των φετεινών προβλημάτων ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Σε μια περίοδο λοιπόν που είχε διαπιστώσει ότι είχε τουλάχιστον κρεμαστεί από δικούς του ανθρώπους, επέλεξε να δημιουργήσει ένα Δ.Σ απαρτιζόμενο από τον Ιταλό, την γυναίκα του και εκπροσώπους των οργανωμένων. Δηλαδή εάν είχαμε λύσει όλα μας τα προβλήματα, ποιους θα διόριζε;

Εφόσον διαπίστωσε ότι υπήρξαν λαμογιές όχι μόνο δεν τιμώρησε κανέναν, αλλά δεν προέβη ούτε καν σε έναν απλό διαχειριστικό έλεγχο. Αποτέλεσμα; Ψάχνουμε τα συμβόλαια.

Είχε υποσχεθεί αναδιοργάνωση ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πότε θα γίνει; Από ποιους θα αποτελείται το Δ.Σ; Που είναι ο προπονητής; Ποιος έχει την ευθύνη των μεταγραφών και κυρίως των απομακρύνσεων;

Αν ο Λίνεν ήταν αυτός που έφερνε τους σακάτιδες, γιατί ακόμη και σήμερα εξακολουθούμε να έχουμε τέτοιους μεταγραφικούς στόχους;

Εν ολίγοις η ομάδα έχει γίνει μπάχαλο.

Κανείς μας δεν τρέφει εχθρικά συναισθήματα απέναντί σου. Είμαι απόλυτα βέβαιος. Οι περισσότεροι ούτε σε ξέρουμε.

Κι άλλοι έχουν εκφράσει απόψεις που διαφέρουν από την ας την πούμε επικρατούσα άποψη του μπλογκ. Μόνο εσύ όμως έχεις δεχθεί επίθεση. Την ευθύνη την έχεις κυρίως εσύ για τους εξής λόγους:

Από την πρώτη στιγμή που έγραψες στο μπλογκ ήσουν ιδιαίτερα επιθετικός και οξύς, πράγμα που δεν το συνηθίζουμε εδώ.

Κατά κυριολεξία όλοι είμαστε επώνυμοι. Πολλοί από αυτούς που γράφουν εδώ είναι επώνυμοι – επώνυμοι. Όλοι αυτοί επιλέγουν να γράφουν ανώνυμα για τους δικούς τους λόγους. Ξένισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι όχι μόνο έγραψες από την πρώτη στιγμή επώνυμα αλλά ήσουν και ιδιαιτέρως επιθετικός. Θεωρήθηκε ως «κατάχρηση επωνυμίας».

Το κλίμα χάλασε κι άλλο επειδή θεωρήθηκε ότι υπηρετείς τον «Πανιώνιο Ριζοσπάστη». Αντιλαμβάνεσαι ότι η συμμετοχή σου και μόνο σε ένα έντυπο το οποίο δικαίως ή αδίκως θεωρείται το επίσημο όργανο της ιδιοκτήτριας εταιρείας δημιουργεί καχυποψία.

Είχες υποσχεθεί κριτική και δεν την έκανες. Άρα η καχυποψία μεγάλωσε.

Εκπροσωπώντας αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό μου θα σου πω ότι αν και δεν συμφωνώ με πολλές από τις θέσεις σου εντούτοις διαβάζω καθημερινά τη σελίδα σου, λυπάμαι αλλά δεν αγοράζω πλέον τον Π.Κ γιατί δεν με καλύπτει (έχω κουραστεί να λέω όμως ότι είμαι φανατικός του Πάνου Κατσούλα, ενώ με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γνώμη του majorboll και του Πατσουράκου) και σε κάθε περίπτωση θα ήθελα την γνώμη σου στο μπλογκ, υπό την προϋπόθεση ότι θα κρατήσεις χαμηλά τους τόνους. Ίσως θα χρειαστεί ανεχθείς και το κάποιες φορές ακραίο χιούμορ μας. Όλοι εμείς όμως αν και δεν γνωριζόμαστε προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε δεθεί πολύ και μάλιστα γρήγορα και έχουμε αναπτύξει κώδικα επικοινωνίας σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν παρεξηγείται από την τοποθέτηση του άλλου.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Εγω ένα παιδί της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και του ΚΚΕ Εσωτερικού ποτέ δεν θα δούλευε σε έναν... "Ριζοσπάστη". Ούτε του Πανιωνίου.

Αδικείς τον ΠΚ. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια.

Κριτική γίνεται, αλλά πάντα υπάρχει η αντίθετη άποψη.

Ανέχομαι το χιούμορ, δεν ανέχομαι τη λάσπη και τα άδικα υπονοούμενα. Τια να κάνω για ανα ποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Ούτε εγώ ούτε τα υπόλοιπα παιδιά του ΠΚ.

Έίναι φορές που γράφω επιθετικά, αλλά έχω διαβάσα εδώ μέσα εως και προσβλητικά σχόλια. Τέλος πάντων...

Είμαστε όλοι Πανιώνιοι και αυτό πρέπει να είναιτ ο ενωτικό στοιχείο...

Μάκης

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

σας χαιρετω. καλό βραδυ

zamis είπε...

Μακη,οΚ,εχεις προσβληθει(τους λογους επιθεσεων βεβαια τους εξηγησε ο brfun)αλλα σιγουρα εχεις και προσβαλλει,και εδω,και μεσα απο το blog σου και απο το φορουμ.
Θεμα ληξαν,συμφωνουμε ολοι σε αυτο πιστευω.
Για την ταμπακιερα,την ουσιαστικη και ευθεια κριτικη στα πεπραγμενα Τσακιρη δηλαδη,περιμενω μια ξεκαθαρη τοποθετηση σου.

br fun_atic είπε...

Και κάτι αφιερωμένα στα λάθη από την άλλη μου μεγάλη αγάπη: Για τα λάθη λοιπόν της διοίκησης, των παικτών, των παραγόντων, τον χοντρών, των Γερμανών, των Αλγερινών, του Χούτου, του Λεμονή, του Σταματόπουλου, των υπερβατικών, των διαφορετικών, των Πανιώνιων, του Τσάκ, του Παπαδάκου, των Πανθήρων, των Ιώνων, του τυροπιτά, των «τεχνοκρατών» και πρωτίστως στα δικά μου. Γιατί είναι σίγουρο ότι όλοι κάναμε ή κάνουμε λάθη http://www.youtube.com/watch?v=Gu1y1mSxtAs

Είναι βέβαιο ότι πολλοί από αυτούς που αναφέρω μπορεί να φύγουν, εμείς όμως θα είμαστε στοιχειωμένοι στο ίδιο γήπεδο, για την ίδια ομάδα…

IWN1998 είπε...

Άποψή μου είναι ότι ο ΠΚ σαν έντυπο δεν είναι δυνατόν να έχει τη μορφή που έχουμε πολλοί από μας στο μυαλό με δεδομένο ότι Εκδότης αναγράφεται και είναι η Eternal. Είναι σαν να ζητάμε στην σημερινή Ελλάδα, από τους συντάκτες μιας πολιτικής εφημερίδας να κάνουν κριτική στον εκδότη τους. Δεν έχω διαπιστώσει τέτοια ελευθεροτυπία εγώ τουλάχιστον.
Και πάλι θα έλεγα ότι ο ΠΚ προσπαθεί να καλύψει πάρα πολλούς απο τους πανιωνιολόγους, όπου ο καθένας έχει διαφορετικό ύφος και λόγο και κάποιοι όντως κάνουν ιδιαίτερες προσπάθειες αντικειμενικής παρουσίασης στα γενικότερα πλαίσια εξωραϊσμού που απαιτεί η έκδοση.
Εγώ προσωπικά περισσότερες φορές έχω διαφωνήσει με τον τρόπο γραφής των Κυανέρυθρων Νέων στο διαδίκτυο παρά με την, όσο επιτρέπουν οι συνθήκες,πολυφωνία του ΠΚ.

Για το κράτημα της ομάδας με ελληνική βάση, θα έλεγα είναι ντροπή για ένα σύλλογο αρχών, όπως είναι ο Πανιώνιος να φθάσει να έχει 7-8 από τους 24 παίκτες του Έλληνες.

Μια που ο κ. Διόγος βλέπει το blog -έστω και αν τον εκνευρίζουμε με δεικτικά σχόλια κατά καιρούς (που πιστεύω ότι θα τα κρατήσουμε στο επίπεδο του blog και όχι αλα φόρουμ πλέον κρίνοντας πράξεις και όχι πρόσωπα και υπολείψεις)- ας μεταφέρει στον Πρόεδρο ότι η απελληνοποίηση χωρίς μέτρο μπορεί στο τέλος να καταλήξει μπούμεραγκ κατά τα πρότυπα του μπάσκετ, που όταν κάποια στιγμή υπήρχαν 1-2 Έλληνες στο ρόστερ των ομάδων, άρχισαν να παίζουν σε άδειες κερκίδες.
Μέχρι τώρα οι συνεργασίες του πανιωνίου τα τελευταία χρόνια με διάφορους μάνατζερς, δεν φαίνεται να απέφεραν και πολλές καλές μεταγραφές ξένων, εξαιρουμένων των υπερβατικών. Ας γίνει και μια μικροεπένδυση περαιτέρω στη κατεύθυνση Λουκίνα. Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει κανενός είδους ευκαιρία στην Ελληνική αγορά. Πάντως να σημειώσω ότι στη συζήτηση σας ξεχάσατε Ανδριόλα (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι και φεύγει και αυτός) και Σιόβα, που διάβαζα ότι θα επιστρέψει. Να υποθέσω ότι ο κ. Διόγος διαψεύδει τον κ. Κατσούλα και όσα έγραφε στον ΠΚ και υπονοεί ότι δεν θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κοιλιάρα ή απλά δεν είναι σίγουρος ή του διέφυγε? Δεν θα ήταν κακή μια δεύτερη ευκαιρία πάντως στο συγκεκριμένο παίκτη...

br fun_atic είπε...

Για να χρειαστεί δεύτερη ευκαιρία ο Κοιλιάρας πρέπει να έχει πάρει την πρώτη.

re-la-re είπε...

Προσωπικά δεν διάβασα το κείμενο του Διόγου γιατί έλειπα και οταν γύρισα είχε κατέβει.

Νευριάζω όταν προσπαθούμε επιλεκτικά να δικαιολογήσουμε τα πάντα. Π.χ. Συζητάμε για τον Λίνεν και το επεισόδιο Ραμνταν-Χούτου ξεχνώντας ότι αν δεν κερδίζαμε στις Σέρρες ο Λίνεν θα έφευγε χωρίς να χρειαζόταν να διαλέξει ανάμεσα στο Χούτο και τον γαμπρό του.

Έχουμε μπροστά μας την μεγαλύτερη πατάτα από την εποχή του Ερμείδη και σφυρίζουμε κλέφτικα. Σκεφτείτε πόσο γελοίοι φαινόμαστε όταν την επόμενη μέρα από το ΔΣ που έχει στειλει τον Μάκο στον νομικό σύμβουλο να εξετάσει τυχόν τιμωρία ανακαλύπτουμε ότι το συμβόλαιο δεν έχει κατατεθεί στην διοργανώτρια. Και τώρα ελπίζουμε στον αντρισμό του Μάκου για να μην μας παρατήσει χωρίς να πάρουμε πεντάρα.

Παρακαλάει η ΠΑΕ εκεί που οι Πάνθηρες έφτυναν και έκραζαν. Παρακαλεί ο κουρασμένος κατά τον Διόγο κόσμος του Πανιωνίου τον Μάκο να τιμήσει το συμβόλαιο του.

Μάκη, θεωρώ πως η αντίδραση μας σε μια τέτοια πατάτα είναι εξαιρετικά ήπια και αυτό γιατί εμείς εδώ δεν είμαστε για να κάνουμε προγραφές, αλλά γιατί αγαπάμε τον Πανιώνιο.

Σκέψου μόνο, οι κολλητοί σου Πάνθηρες τι θα έκαναν σε μια τέτοια περίπτωση αν ο Πρόεδρος της ΠΑΕ δεν κυκλοφορούσε συνέχεια με την μπλούζα του συνδέσμου τους.

Εμπαθέστατος σπήκινγκ

br fun_atic είπε...

ένα όνομα, μία φίρμα!!!

Steve είπε...

Μια και αναφέρθηκαν οι Ρηγάδες του ΚΚΕ εσ. πιο πάνω, να προσθέσω το περίφημο στοιχάκι της εποχής εκείνης, για να μαθαίνουν οι μικρότεροι της παρέας:

"Αν είσαι άντρας έξυπνος,
αν είσαι και ωραίος,
τότε είσαι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
και ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος"

Steve είπε...

Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους, επιστρέφει ο Ταμπάσης και μάλλον δεν συνεχίζει ο Ανδριόλας.

br fun_atic είπε...

http://www.bluerednews.blogspot.com/
http://www.iwn1998.blogspot.com/

Μπράβο Γρηγόρη! Έκλεισες πολλά στόματα και απέδειξες ποιός είσαι. Μπράβο!

br fun_atic είπε...

http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=97603

Το άρθρο αναφέρεται στην μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΣ. Μενδρινός, Ανδράλας, Ντιμπαλά, ενώ έχω διαβάσει και για τον Ελευθερόπουλο. Η ομάδα της Ηπείρου φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Και τι μας ενδιαφέρει; Μ' αυτά και μ' αυτά δημιουργήθηκε άλλος ένας άμεσος αντίπαλός μας, ο οποίος όσο καιρό αναδιοργανωνόμαστε στις παραλίες ή ψάχνουμε τα συμβόλαια των παικτών μας ενισχύεται ουσιαστικά...
Στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Κουτσιανικούλη. Είναι ιδέα μου ότι δεν κινείται τίποτα στην ομάδα; Για το μπάσκετ δε ας μην μιλήσουμε καθόλου...

zamis είπε...

Εκτος του οτι ο ανταγωνισμος ενισχυεται γενικα,διαβαστε κι αυτο αν δεν το εχετε δει



http://www.goalday.gr/article.asp?catid=14473&subid=2&tag=7761&pubid=2829302

br fun_atic είπε...

Υ.Γ
Στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΣ πρέπει να προστεθούν και οι Μπρούνο Τσιρίλο (!) και Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς ενώ ακούγονται και τα ονόματα των: Ισά,Ταραλίδη, Κανακούδη και Πιπίνη.

br fun_atic είπε...

Δίνω αυτή την είδηση και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε

http://www.sport-fm.gr/article/178664

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/178703

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, ο Σίμωσης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, ενώ πρόκειται να προβιβαστούν στην ανδρική ομάδα και άλλοι παίκτες της ομάδας νέων.

Χριστόφορας είπε...

Ωραια...αυτό μας ελειπε,να μπουμε και στο στοχάστρο της Ουεφα ξανα...μακρια απο μας!

Η εικόνα ελλειψης σοβαρότητας στα διοικητικά μας (που δυστηχώς στιγμάτισε την σαιζον),δειχνεί να συνεχιζεται...Βλέπουμε αλλες ομάδες που θέλουμε να συναγωνιστούμε όπως ο Παοκ και η Λάρισσα να ενισχύονται σημαντικα-ο Παοκ εκανε και την μεταγραφή της χρονιας με τον μεγάλο σεντερ φορ Γκαγκάτση!- και εμεις κλείσαμε κεντρικο αμυντικό που δεν μπορουμε να βρούμε καλά-κάλα τις συμμετοχες του τα τελευταία χρονια.

Το θεμα των συμβολαίων ειναι πραγματικά θλιβερό και αφου συνέβη ήδη μια φορά φέτος με τον Γουνδουλάκη δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία...Ειναι λες και ολοι(Διοικηση,Πανθηρες) προσπαθούν να απαξιώσουν ενα σημαντικο μας παιχτη κ περουσιακο στοιχείο...Με αυτα και τις συνεντευξεις που δίνουνε ολοι κατα καιρους φοβάμαι πως δινουμε εικόνα διαλυμένου καφενείου...και θέλουμε έτσι να κρατήσουμε και τους Ουρουγουανους...

br fun_atic είπε...

Χριστόφορε ή Χριστόφορα, σε ευχαριστώ για το σχόλιο και σε καλωσορίζω. Έχω παρατηρήσει εδώ και ημέρες ότι παρακολουθείς το μπλογκ και για να είμαι ειλικρινής, περίμενα κάποιο σχόλιό σου. Είναι βέβαιο ότι το μπλογκ το διαβάζουν και άλλοι φίλοι, οι οποίοι δεν έχουν καταθέσει ποτέ την άποψή τους. Θα ήθελα πολύ να το κάνουν. Δεν δέχομαι ως δικαιολογία το ότι τυχόν δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ. Αφού κατάφεραν να ανακαλύψουν τη σελίδα ( που είναι το δύσκολο) μπορούν άνετα να μοιραστούν μαζί μας τις σκέψεις τους. Ένας τέτοιος χώρος διαλόγου αναζωογονείται και εμπλουτίζεται από την παρουσία νέων ιδεών και φωνών.

br fun_atic είπε...

υ.γ
Απ' ότι ξέρω η υπόθεσή μας στην ουεφα δεν έχει κλείσει. Δεν γνωρίζω όμως σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Θα ήθελα πολύ να ξέρω, διότι το θέμα αυτό μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις στην ομάδα σε κάθε επίπεδο.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Br την τελευταία φορά που είχα θέσει αυτό το θέμα στον Καραμηνά, τον δικηγόρο της ΠΑΕ, μου είχε πει ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία.

Για ενημέρωση αυτό...

Πάντως με τους χαρτογιακάδες της ΟΥΕΦΑ ποτέ δεν ξέρεις.

Griniaris είπε...

Το τελευταίο που είχα ακούσει είναι ότι βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν προκύψει(μαρτυρίες,στοιχήματα κλπ.).Τώρα πόσο μπορεί να κρατήσει αυτό,άγνωστο.

Χριστόφορας είπε...

BR ευχαριστώ για το καλωσόρισμα,καλώς σας βρήκα!

Μακάρι να μην τίθεται πλεον θέμα με την Ουεφα όπως σας ενημερωσε ο κος. Καραμηνας...δεν θα το αντέχαμε και αυτο.

Αναρωτιέμαι αν οι σημαντικότερες μεταγραφες που πρέπει να κάνουμε είναι αυτές εντος του αγωνιστικού χώρου(που και αυτες χρειάζονται ασφαλώς),ή αυτες των εξωαγωνιστηκών παραγόντων. Χρειαζόμαστε,όπως βλεπουμε και με όσα γινονται με τα συμβόλαια,και κάποιους ορθολογιστες τεχνοκράτες να "τρέχουν" τα θέματα της ΠΑΕ...

Και ασφαλως ΠΡΕΠΕΙ η διοίκηση να μην αφησει την ομαδα και την επένδυση της ξανά ετσι απροστάτευτη όπως φέτος!!! Εντάξει,το καταλάβαμε πως τρομάξανε αρκετοί περυσι απο τις εντυπωσιακες προσθήκες των Ρεκομπα-Εστογιανώφ,αλλα τέτοια σφαγη?

Για να πιασω ενδεικτικά ενα θεμα στατιστικης και διαιτησιας να θυμισω τα υπερ μας πεναλτυ...ΕΝΑ πηραμε και ήμουνα γήπεδο,με τον Εργοτέλη στην Κρήτη,για αποκρουση του αμυντικου με το χερι,πράτωντας ως γκολκιπερ!!! Ποσά δεν πήραμε? Να πουμε χοντρικά 8-10? και μαλιστα τα περισσότερα σε πολυ κρισιμα ματς(π.χ. χέρι στο Καυτατζόγλειο,ανατροπη Φαμπιαν στο 87' με τον Εργοτέλη στην έδρα μας...αλήθεια θα είχαν γινει μετα τα αίσχη με τον Μακο ή θα ήταν όλα μελι-γάλα? Για να μην πιασω και άλλα και καταχραστώ το χώρο σας...

Κλείνοντας,αναρωτιέμαι μηπως χρειαζόμαστε και εμείς έναν Γκαγκάτση,Μποροβήλο ή Καζναφέρη στην ομαδα.Ισως η Πανιώνια διαφορετικότητα(ταλαιπωρημένη έκφραση τελευταία δυστηχώς) και η μεγάλη μας ιστορία να μας απαγορεύουν να πεσουμε στο επίπεδο τους,αλλα φοβάμαι πως το παιχνίδι παιζεται με τους όρους που θέτουν οι πολλοί παίχτες...
Θα χαρω να διαβασω τις απόψεις σας σε αυτο το θέμα.

br fun_atic είπε...

Η επιτυχία έρχεται όταν ξέρεις καλά το παιχνίδι και παίζεις με τους κανόνες του. Η Πανιώνια διαφορετικότητα είναι ένας τρόπος προσδιορισμού μας από τους οπαδούς του ΠΟΚ, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στάση αντιμετώπισης των καταστάσεων στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο Δον Κιχώτης Πανιώνιος θα είναι πάντα συμπαθής, αλλά αποτυχημένος.
Ο Τσακίρης είναι καλός Πανιώνιος, καλός χρηματοδότης, δεν είναι όμως παράγοντας. Ίσως γίνει μετά από κάποια χρόνια, ίσως και όχι. Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία όταν του ζήτησαν να γίνει πρόεδρος της sl και αρνήθηκε.
Η ομάδα δεν έχει τεχνοκράτες. Δεν έχει ισχυρούς παράγοντες. Νομίζω ότι πρέπει να ενισχυθεί διοικητικά.
Ο Μπέος μπορεί να είχε κατηγορηθεί για πολλά πράγματα. Όμως δεν νομίζω ότι στις ημέρες του μπορούσε ο οποιοσδήποτε να αδικήσει τον Πανιώνιο. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια τέτοια ασφάλεια, με πρόεδρο - χρηματοδότη όμως τον Τσακίρη.
Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξω θέμα για τα προβλήματα του Πανιωνίου σε κάθε επίπεδο. Σκεφτείτε καλά και περιμένω τις απόψεις σας. Εννοείται ότι δεν θα κάνουμε μόνο κριτική αλλά θα προτείνουμε και λύσεις. Θα το αναπτύξουμε θεματικά χωρίς ατομική κριτική και αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν κάποιος θελήσει τα αναπτύξει το θέμα και με δικό του κείμενο, θα χαρώ να το δημοσιεύσω.

Steve είπε...

Υπέγραψε ο Σίμωσης? Αμάν, η γκρίνια σας! Θα έχει ψηλώσει φέτος κι άλλο και ο Κοιλιάρας, τι άλλο θέλουμε επιτέλους?

τρελοπανιωνιος είπε...

Εχω βαρεθει να βλεπω βλακειες ensaliva , Γουνδουλακη , Μακου... αμαν πια...τι αλλο μπορει να δουμε ..

τρελοπανιωνιος είπε...

Θα μπορουσε ανετα ο Πανιωνιος να ειχε αρκετους Ελληνες στο ροστερ...Τζαβελας,Κοντοες, Γ.Μανιατης,Σιμοσης,Λουκινας, Σκουφαλης,Γουνδουλακης,Αναστασοπουλος Κοιλιαρας,Σιοβας,Χ Μανιατης,Ταμπασης,Γουσουλης +2 "11"δατους ακομα Ελληνες και ενα τελεντο ακομα"ΓΙΑΝΝΟΥ απο καλαμαρια" δηλ 16 Ελληνες σε ενα ροστερ που οπως λενε θα ειναι 25 παιχτων περιπου καθολου ασχημο ε ? και δεν το βλεπω και δυσκολο

τρελοπανιωνιος είπε...

Κρατας Gonsaga, Kumurzi, Mpelits, (Recoba, Estoyanoff.. Αν δεν θελουν ας γινει κατι γρηγορα γιατι κουρασε η υποθεση) ,Smogie(να δουμε μετα απο τοσα παιχνιδια αποχης τι μπορει να κανει ) και παιρνεις 2 με 4 παιχτες 11αδας αναλογα αν μεινουν η φυγουν Recoba,Estoyanoff εκει που ποναει η ομαδα δηλ 9 ξενους παιχτες...

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Για UEFA ίσως προστατεύει το γεγονός ότι ο ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ξανάγινε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και άλλαξε και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πάντως για κάτι τέτοια, ότι βλακεία και να γίνεται τώρα, είναι πταίσμα μπροστά σ' αυτά. Λέω και ξαναλέω ότι ο βασικότερος στόχος γι' αυτή την ομάδα δεν είναι η υπέρβαση αλλά η σταθερότητα και η αξιοπρέπεια (που οι περισσότεροι από τους φίλους εδώ ζητούν).

br fun_atic είπε...

δεν ειμαι υποστηρικτης του μπεου.του αναγνωριζω απλα ενα θετικο.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

ΣΥΜΦΩNΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ. Αν δεν ήταν αυτός ίσως να είχαμε με τις συνθήκες εκείνης της εποχής εξαφανισθεί, γιατί ήμασταν έρμαιο συγκρουομένων αθλητικοπολιτικών συμφερόντων. Ο σκοπός όμως δεν μπορεί επ' άπειρον ν' αγιάζει τα μέσα και ιδίως στο σύλλογο που θέλει σαν ιδέα να δείχνει και κάτι παραπάνω από τ' αθλητικά.

Η τελευταία παρατήρηση μου περί σταθερότητας και αξιοπρέπειας αφορά και το σήμερα (αν όχι κυρίως το αύριο).

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Λοιπόν πρώτα απ' όλα ο παίκτης λέγεται Γιάννης Σιμώσης. Εχουμε συνέντευξη του στον ΠΚ το Σάββατο.

2ον Εχουμε επίσης συνέντευξη του Κων. Τσακίρη, πουν θα συζητηθεί πάρα πολύ...

3ον BR ο Τσακίρης απέτυχε κεί που απέτυχε και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, δλδ στην επιλογή να μην έχει αυτός την πρώτη ευθύνη στη διοίκηση. Το ιταλικό μοντέλο δλδ ο Ανιέλι εχει τις μετχοές αλλά στη Γιουβένους κάνουν κουμάντο τεχνοκράτες (τύπου Μότζι χα, χα, χα) και όχι απευθείας κάποιος Ανιέλι στην Ελλάδα δεν πιάνει.
Ο Τσακ το κατάλαβε αργά. Ας ελπίσουμε ότι έβγαλε τα σωστά συμπερασματα (έτσι ισχυρίζεται σε όσους μιλούν μαζί του....) και η ομάδα θα βρει και πάλι την χαμένη της αξιοπιστία.

Μάκης Διόγος

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

zamis ο ΠΚ είναι ανοικτός σε όλες τις απόψεις. επώνυμες και ανώνυμες. Το έχω ξαναπροτείνει εδώ μέσα. Οποιος θέλει να στείλει κείμενο, ευχαρίστως θα δημοσιευθεί.

Μάκης

τρελοπανιωνιος είπε...

και κατι αλλο για τον Πανιωνιο Κοσμο που δεν εχω καταλαβει , γιατι δεν τον αφηνουν και την κυριακη ωσ εβδομαδιεα; εφημεριδα που ειναι και πολλες φορες ο κοσμος δεν προλαβενει να την αγορασει?

br fun_atic είπε...

Από την πρώτη στιγμή που έφυγε ο Λίνεν, ιδίως όμως από τον Δεκέμβριο, είχα κουραστεί να λέω ότι ο Τσακίρης δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Συμφωνώ ότι δεν του πέτυχε για διάφορους λόγους (τους οποίους δυστυχώς γνωρίζει μόνο εκείνος) το στυλ διοίκησης Βαρδινογιάννη, όμως οφείλει να ομολογήσει και ο ίδιος ότι ήταν ακόμη χειρότερος όταν ανέλαβε αποκλειστικά τις τύχες της ομάδας. Τον χειμώνα χρειάζονταν ένα Δ.Σ «εθνικής ενότητας» και αντ’ αυτού είδαμε ένα Δ.Σ το οποίο θα μπορούσε να διοικεί είτε ερασιτεχνική ομάδα είτε ομάδα που να έχει λύσει όλα της τα προβλήματα ( το σχόλιο δεν εμπεριέχει προσωπική μομφή για κανένα από τα μέλη του Δ.Σ, απλά η ομάδα αυτή δεν ήταν κατάλληλη για την περίσταση).
Θα σου πω ένα παράδειγμα. Έτυχε κάποτε να παρακολουθήσω κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας (πρέπει να ήταν με την Σοσό) από την 2, πράγμα σπάνιο για εμένα. Μαζί μου είχα ως συνήθως και τον γιο μου. Η αστυνομία είχε κάνει μπλόκο και για τον λόγο αυτό είχαν συνωστιστεί πάρα πολλοί άνθρωποι. Άρχισαν να σπρώχνουν. Για να προφυλάξω το παιδί τους απωθούσα. Ξέρεις ποιος έδωσε τη λύση; Ποιος κυριολεκτικά με έβαλε στο γήπεδο; Ο Τσακίρης, τον οποίο δεν ξέρω και ασφαλώς δεν με ξέρει.
Δεν περιμένω βέβαια να εκτελεί ο πρόεδρος χρέη ταξιθέτη. Σου δείχνω όμως πόσο δραστήριος ήταν στην αρχή. Βρέθηκε εκεί που υπήρξε ένα σχετικά μικρό πρόβλημα και έδωσε λύση.
Νομίζω πως όλοι εκτιμούμε τον Τσακίρη. Γι αυτό του κάνουμε και κριτική. Αλλιώς δεν θα ασχολούμασταν.
Θέλω να πιστεύω ότι έχει διδαχθεί από τα λάθη του. Αυτό όμως δεν φτάνει. Πρέπει να ενεργήσει και κατάλληλα. Ίσως στα σχέδιά του να είναι η μεγάλη μεταγραφή. Θα χαρώ, αλλά πλέον δεν με καλύπτει. Θέλω βασική αναδιοργάνωση, άμεσα αποτελέσματα, αποκατεστημένη την αξιοπρέπεια της ομάδας του και 100% ενεργό τον Πρόεδρο. Έχοντας την απόλυτη στήριξη των φιλάθλων, ο Τσακίρης έπρεπε να βγάζει φλόγες. Είναι ίσως ο μοναδικός πρόεδρος ομάδας ο οποίος απολαμβάνει απόλυτης αποδοχής. Πρέπει να το εκμεταλλευτεί και να πάει μπροστά την ομάδα. Και μεταξύ μας πρέπει να πείσει ότι δεν έχει έρθει στην ομάδα και για το νέο γήπεδο. Η γυναίκα του Καίσαρα βλέπεις...
Για τον Π.Κ: θα μου άρεσε ιδιαίτερα να διαβάσω στον Π.Κ το κείμενο κάποιου από τους φίλους του μπλογκ. Είναι όλοι εξαιρετικοί. Νομίζω ότι και για το έντυπο θα ήταν καλό, διότι έχουμε μια διαφορετική οπτική, η οποία μπορεί και να σας είναι χρήσιμη. Προσωπικά δεν θα το κάνω γιατί θα μείνω στο δικό μου μετερίζι (τουλάχιστον για την ώρα). Επιπλέον όμως δεν θα ήθελα να γίνω ή να θεωρηθώ «επώνυμος» φίλαθλος της ομάδας, έστω και με ψευδώνυμο. Είμαι εδώ, θα μείνω εδώ για όσο αντέχω και μου κάνει κέφι και δεν με απασχολεί αν θα με μάθει κανείς.
Ακόμη κι αν δεν τον κάνει κανείς άλλος φίλος, θα σε παρακαλούσα Μάκη, να εξετάζεις λίγο και την δική μας οπτική γωνία. Υπάρχουν αξιόλογα μπλογκ, όπως του εμπαθέστατου φίλου μας και του Ίωνα που προσφέρουν καθημερινά πολλά (τρελοπανιώνιε πρέπει να μας δώσεις κι άλλα δείγματα, είσαι όμως σε καλό δρόμο).

Υ.Γ
Μάκη, ελπίζω να τον στριμώχνετε τον Πρόεδρο στην συνέντευξη. Αν του έχετε κάνει αγιογραφία θα τα ακούσετε...

br fun_atic είπε...

Διάβαζα σήμερα ότι ενδιαφερόμαστε γιά τον βασικό τερματοφύλακα της Σαχταρ Σουστ. Η Ουκρανική ομάδα αξιώνει 3 εκ ευρώ (είναι βλέπεις πρωταθλητής και 23 ετών)!!! Ο Πανιώνιος εξετάζει ακόμη και το θέμα του δανεισμού του.
Μήπως ο Καστίγιο μας έρχεται πιό οικονομικός; Είναι αναμφισβήτητα καλός παίκτης (δυστυχώς και δήμιος της ομάδας μας τα περασμένα χρόνια) και θέλει να φύγει από την Ουκρανία. Δεν ξέρω όμως τι αξιώνει η Σαχτάρ, δεδομένου ότι ο Σωκράτης μέχρι και σήμερα αγοράζει παίκτες από την μεταγραφή του. Αν είναι ακριβός δεν μπορούμε να τον δανειστούμε;
Θυμάστε που είχαμε κάνει κουβέντα γιά τον Μπλαχίν; Τον πλησίασαν από τον Αστέρα. Τους ζήτησε 1 εκ ευρώ. Δεν πιστεύω με τίποτα οτι αυτό είναι το κασέ του.

zamis είπε...

Μακη,εχει δικιο ο brfun,το Δεκεμβριο ο Τσακιρης ειχε δηλωσει οτι τους σκουπιζει ολους και αναλαμβανει προσωπικα.
Ειδαμε και τι καταφερε και τη συνθεση του δ.σ. που επελεξε,ετσι δεν ειναι?
Ας ελπισουμε σε καλυτερες μερες ομως αφου,οπως λες,ισχυριζεται οτι εβγαλε(επιτελους!)τα σωστα συμπερασματα.
Θα δειξει.

re-la-re είπε...

Εγω εδώ και 13 τεύχη δεν διαβάζω τον αυτοαποκαλούμενο Πανιώνιο Κόσμο. Οι λόγοι είναι γνωστοί.

Προσωπικά δεν προτίθεμαι να παίξω το παιγνίδι της ΠΑΕ ξαναασχολούμενος μαζί του.

Εκφράζω τη γνώμη μου εδω, εντελώς ελεύθερα και χωρίς δεσμεύσεις.

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

BR δεν ξέρω αν το μάθες αλλα τον αδικήσαμε (και) τον Gahan...

br fun_atic είπε...

Δύο ημέρες μετά τη συναυλία έμαθα από πάρα πολύ έγκυρη πηγή από τι ακριβώς πάσχει. Ξέχασα όμως να κατεβάσω τη λεζάντα "Γιατί ρε Dave".
Μακάρι να τα καταφέρει...

Δεν θεωρώ ότι τον αδίκησα και σίγουρα δεν έχω αδικήσει και οποιονδήποτε άλλο. Τουλάχιστον όχι εκούσια.
Είχες πάει Mike? Διάβαζα ότι κάποιοι κατάθεσαν αγωγές...

ΑΜΠΑΛΑΜΠΑΝ είπε...

Πήγα και βέβαια και εγώ φαντάστηκα αλλα...Τους είχα δει κ στο ΟΑΚΑ.Πάντως ξεκινούν και πάλι απο Γερμανία στις 8 Ιουνίου.

br fun_atic είπε...

H Π.Α.Ε ανέβασε ένα πινακάκι με τους παίκτες τις ομάδας, το οποίο θα ενημερώνεται με τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις.

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17250&catid=5

Ωραίο είναι και χρήσιμο. Δεν είναι όμως καπως αργά, να μάθουμε επισήμως την 1η Ιουλίου τα ονόματα των παικτών που δεν θα μείνουν στην ομάδα; Μήπως αυτή είναι και η προθεσμία κατάθεσης προσφοράς γιά την απόκτηση παίκτη μας;

@mike τους είχα δει και στο ΟΑΚΑ και στο terravibe. Η γυναίκα μου όμως τους είχε δει και στο rock in athens.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ BR ο Τσακίρης στον ΠΚ μιλάει για πολύ συγκεκριμένα θέματα.

Συνολικά για τον Πανιώνιο και τη παρουσία του μας έχει υποσχεθεί ότι θα μιλήσει λίγο αργότερα.

Για το να γράψουν κάποιοι στον ΠΚ είπαμε το μέιλ μου είναι εκεί και περιμένει...

@ PGSS 1890 δλδ υποννοείς ότι στον ΠΚ δεν μπορείς να γράψεις ελεύθερα; Κάνεις λάθος. Πολλές φορές αρθρογράφοι έχουν γράψει "κόντρα" στις απόψεις τις ΠΑΕ. Αν δεν είσαι ενήμερος είναι λίγο άδικη η κριτική σου.


@ zamis Πιστευω ότι συμφωνείς στην 'άποψη ότι ο Τσακίρης είναι χρήσιμος για τον σύλλογο. Οπότε όλοι ελπίζουμε ότι θα κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Γιατί και αυτόπς άνθρωπος είναι και κάνει λάθη.. Ουδείς άσφαλτος που λεει και η μεγάλη Αντζελα...

@ BR και εγώ τους D. Mode τους είδα στο Kαλιμάρμαρο. Αλλά τότε όλα τα τα είχαν επισκιασει οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ CLASH....

Μάκης

zamis είπε...

Μακη,
εννοειται οτι πιστευω πως ειναι χρησιμος,ειδαλλως δε θα με αφορουσε.
Οι προσδοκιες ομως και αντιστοιχα οι απογοητευσεις που μου προκαλεσε ηταν εξ'ισου μεγαλες.
Αν μπορεσει να ξαναδωσει οραμα και αξιοπρεπεια ειμαι με τα 1000 μαζι του.

re-la-re είπε...

Μάκη εννοώ ότι είναι ένα όργανο προπαγάνδας της ΠΑΕ. Δεν ξερω αν γράφετε ελεύθερα η παντρεμένα αλλά όσο σας έχω διαβάσει δεν απαντάτε στα ερωτήματα του κόσμου.

Και γι αυτό και σταμάτησα να ασχολούμαι και να σας διαβάζω.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ Pggs 1890 είσαι υπερβολικός (το λιγότερο...). Ακου όργανο προπογανδας. Λοιπόν για να υπάρχει προπαγάνδα (άρα και όργανο...) θα πρέέι να υπάρχουν "εχθροι", "αντίπαλοι". Στον Πανιώνιο δεν υπάρχουν, τουλάχιστον για μένα, εχθροί και αντίπαλοι. Διαφορετικές γνώμες ναι, εχθροι όχι. Προσοχή μιλάω για την Πανιώνια οικογένεια.

Ακόμα και επί εποχής Μπέου τα ίδια υποστήριζα. Διαφωνούσα με τις τακτικές, είχα κόψει το γήπεδα για ένα χρονικό διάστημα, αλλά ποτέ δεν καταφέρθηκα κατά της ομάδας. Γιατί ακόμα επί Μπέου ήταν ο Πανιώνιος αυτός που αγωνιζόταν.

Λοιπόν ο ΠΚ δεν είναι όργανο προπαγάνδας γιατί δεν υπάρχει λόγος να γίνει προπαγάνδα.

Ο ΠΚ προσπαθεί να ενημερωνεί για θέματα του Πανιωνίου. Φυσικά πρώτα απ' όλα για το ποδόσφαιρο αλλά προσπαθούμε για όλα τα τμήματα του συλλόγου. Εχουμε ιστορικές σελίδες, παλάιμαχους, άρθρα και απόψεις.

Και ειλικρινά εκτός από συνθήματα δεν έχω διαβάσει να προτείνεις κάτι έτσι ώστε να βελτιωθεί. Πετάς ένα δεν ασχολούμε και καθάρισες. Βέβαια πρώτα μας έχεις χαρακτηρίσει υποτιμητικά βέβαια "Εφημερίδα της Ετερναλ".

Τα λόγια είναι εύκολα, οι πράξεις δύσκολες. Για πες λοιπόν πως θα ήταν μια εφημερίδα μη προπαγάνδας.

Βρίζοντας τον Τσακίρη; Μήπως κάνοντας αγιογραφία του Λίνεν ή του Σταματόπουλου;

Αλλα προχωράω περισσότερο. Εμπρός λοιπόν γράψε ένα κείμενο με όση σκληρή κριτική θες και εγώ θα το δημοσιεύσω. Κριτική και απόψεις με επιχειρήματα βέβαια. Γράψε ότι πιστεύεις εσύ ότι εμείς δεν γράφουμε. Εμπρός λοιπόν γράψε ότι εσύ νομίζεις σωστό...

Στον Πανιώνιο ακούμε πολλά λόγια αλλά βλέπουμε λίγες πράξεις...

Μάκης

Υ.Γ. Αυγή του Πανιωνίου μπορεί να είναι ο ΠΚ. Δλδ την βγαζει η Ετερναλ (όπως την Αυγή ο ΣΥΝ) αλλά δεν είναι "κομματικό" όργανο... Και αυτό επαναλαμβάνω αποδεικνύεται από τις απόψεις που γράφονται καθε Σάββατο.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Και τελικά ποια είναι αυτά τα ερωτήματα του κόσμου;

br fun_atic είπε...

Έχω κι εγώ κάποια αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία ίσως απασχολούν και τους υπόλοιπους φίλους που πρέπει να απαντηθούν επίσημα και με επιχειρήματα :

1. Γιά ποιό ακριβώς λόγο απολύθηκε ο Λίνεν, 2 γιά ποιό ακριβώς λόγο απομακρύνθηκαν ο Μαυρόπουλος και ο Τσέλιος, 3. αν κάποιο από τα παραπάνω πρόσωπα ή άλλο μέλος του δ.σ του Πανιωνίου ή στέλεχος ζημίωσε οικονομικά, με πρόθεση και γιά δικό του όφελος την ομάδα, 4 αν το έκανε γιατί δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα (καθώς δεν ζημίωσε μόνο τον πρόεδρο αλλά και ολόκληρη την ομάδα; 5 γιά ποιον ακριβώς λόγω αποχώρησε ο κ. Γαλλής; 6. γιά ποιόν ακριβώς λόγο όχι μόνο αποχώρησε ο κος Κατσιφαράκης από την προεδρία, αλλά αντικαταστάθηκε κι όλας από τον κο Μήτσου στη θέση του ιατρού του συλλόγου; 7. αν το προπονητικό κέντρο ειναι ιδιοκτησία του Πανιωνίου ή εταιρείας του κου Τσακίρη, 8 αν το θέμα του γηπέδου είναι ζήτημα το οποίο θα κρίνει την παραμονή - μακροημέρευση του κ. Τσακίρη στην ομάδα, 9. ποιός ήταν ο πραγματικός λόγος απομάκρυνσης από τη θέση του του κου Δέδε; 10. όταν ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι 12 εκ ευρώ τα οποία έβαλε στην ομάδα δεν έπιασαν τόπο τι ακριβώς εννοούσε; 11. ποιά ήταν τα ακριβή χρηματικά ποσά τα οποία επιβλήθηκαν ως πρόστιμο στον Λάμπρο Χούτο; Εισπράχθηκαν; 12. Εφόσον πάγια και σωστή τακτική του κου Τσακίρη είναι ότι δεν αφήνουμε ελεύθερους παίκτες γιατί δύο από αυτούς αποκτήθηκαν άνευ ανταλλάγματος από τον Π.Α.Ο.Κ;

Δεν έχω μόνο αυτά τα ερωτηματικά. Έχω κι άλλα. Αυτά είναι τα πρώτα που μου ήρθαν στοι μυαλό.

re-la-re είπε...

Μάκη

βαριέμαι να γράφω τα ίδια και τα ίδια αλλά θα τα ξαναγράψω για να μην λες ότι δεν προσπαθούμε να σας βελτιώσουμε:

α) Τι έγινε με τις καταγγελίες Γαλλή για τα ληγμένα DVD αλλά και όλα τα υπόλοιπα.
β) Πως ακριβώς έφυγε ο Λεμονής. Γιατί είχε ζητήσει να απομακρυνθούν συγκεκριμένα άτομα;
γ) Ηταν για σουτ ο Λίνεν πριν το ματς με τις Σερρες;
δ) Τι τελικά έγινε εκείνο το 25ημερο που συγκλόνησε τον Πανιώνιο;
ε) Θέμα Χούτου: Ποιος ο ρόλος του Χούτου στη στελέχωση της ομάδας πέρσι;
στ) Γιατί ο Τσακίρης πήγε μαζί με το Χούτο στη Λέσχη του Πανιωνίου.
ζ) Θέμα Εκρά: Ποιος είχε δει τον Εκρά πριν τον πάρουμε. Ποια τα καλά στοιχεία του Εκρά κλπ. Ξαναγυρίζω στη συνέντευξη εκείνη για τις μεταγραφές που η εφημερίδα σας ρώταγε ότι ήθελε να πουν τα στελέχη της Eternal. Μου θύμισε συνέντευξη του Σημίτη στον Πρετεντέρη.
η) Ποια ήταν η συμμετοχή του Λίνεν στις μεταγραφές; Πρότεινε δικούς του παίκτες ή διάλεγε από DVD που του έφερναν άλλοι.
θ) Ποιες οι ευθύνες του ιατρικού τημ για τους μακροχρόνιους τραυματίες.


και πάμε στα πολύ σοβαρά:

1) Ποιοι ευθύνονται για τα διαδοχικά μπάχαλα με τα συμβόλαια (Μάκου-Γουνδουλάκη)
2) Γιατί ο μεγαλομέτοχος χαιδεύει τους οργανωμένους ακόμα και όταν αυτοί κράζουν παικτες του Πανιωνίου. Μήπως έχει να κάνει με το γήπεδο;
3) Ποια ακριβώς η μετοχική σύνθεση των εταιρειών Σμύρνη1890 και Eternal που εκμεταλλεύονται στοιχεία του Πανιωνίου.
4) Ποια η ιδιοκτησία του προπονητικού κέντρου και αν δεν είναι ιδιοκτησία του Πανιωνίου (όπως π.χ. η Παιανία ανήκει στους Βαρδινογιανναίους) ποιοι οι όροι χρήσεις του από την ομάδα.
5) Που ξοδεύτηκαν τα 30 εκ. που μας έχουν πει ότι έβαλε ο Τσακίρης.
6) Τι ακριβώς συμβαίνει με το γήπεδο. Αν χτισθεί τι έσοδα θα έχει ο ερασιτέχνης, τι έσοδα θα έχει η ΠΑΕ και τι έσοδα ο επενδυτής.

Αυτά είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που θα ήθελα να μάθω την απάντηση και εγώ αλλά και πιστεύω αρκετοί άλλοι.

Πάμε στην εφημερίδα τώρα: Σχολιάκια του στυλ κοιτάχτε τι παίκτης είναι ο Γιάχιτς που δεν ήθελε ο Γερμανός (επειδή ο Γιάχιτς μας έβαλε το γκολ στον Αρη) είναι ότι και αν λες φτηνή προπαγάνδα.

Πάρτε μια συνέντευξη του Τσακίρη για το τι έγινε φέτος, του Λινεν, του Γαλλή και του Λεμονή. Σε ένα τεύχος. Να πέσουν οι μάσκες, να μαθευτεί η αλήθεια. Καταλαβαίνω ότι είσαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι και το ψωμι σας είναι οι καλές σχέσεις με την ΠΑΕ της οποίας κάνετε το ρεπορτάζ. Όμως όταν αναλαμβάνετε να ενημερώνετε κόσμο πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας.

Παρακάτω: Ερασιτέχνης: Δεν είδα κριτική για το πως κατέρρευσε π.χ. το μπάσκετ Γυναικών.
Ποιο σημαντικό όμως είναι μια ενημέρωση για τον ερασιτέχνη: Πόσα μέλη έχει πόσα είναι ενεργά και πληρώνουν τις συνδρομές τους, πόσα βάζει ο Τσακίρης και ο κάθε χρηματοδότης.

Αυτό που κάποιους από μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον του Συλλόγου. Το μέλλον αυτό διασφαλίζεται μέσα από κάποιες διαδικασίες και όχι από συνεχείς αφαιμάξεις ενός πορτοφολιού. Προχωράνε τετοιες διαδικασίες ή έχουμε βολευτεί πάνω σε 2-3 χρηματοδότες και μόλις φύγουν αυτοί τα ίδια και χειρότερα;

Φίλαθλοι: Καιρός δεν είναι να μάθουμε και μεις πόσα μέλη έχει ο κάθε σύνδεσμος φιλάθλων που υποτίθεται μας εκπροσωπει στο ΔΣ και που γράφει στην εφημερίδα σας; Καλό θα ήταν ένα αφιέρωμα στους συνδέσμους φιλάθλων με στοιχεία. Γιατί κυκλοφορούν ξέρεις φήμες ότι κάποιοι από αυτούς ενισχύονται οικονομικά. Στην αρχή δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδεα σας προσβλητικές απόψεις ενός κυανέρυθρου προσβολέα. Ο κόσμος του Πανιωνίου δεν είναι ουτε κομπλεξικός για να νομίζει ότι αυτός είναι και κανένας αλλος αλλά ούτε και προσβάλλει τους αντίπαλους. Ο πραγματικός κόσμος του Πανιώνίου έχει έναν αθλητικό πολιτισμό και μια αθλητική παιδεία που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα επεισόδια με το Μάκο ούτε με τις ανακοινώσεις των Πανθήρων αλλά ούτε και με προσβλητικά προς άλλους κείμενα.

Δεν θέλω μια Αυγή στον Πανιώνιο, ούτε και ένα Ριζοσπάστη, θέλω ένα Ποντίκι της δεκαετίας του 80. Δεν θέλω μια Espresso του Πανιωνίου που θα μου κλεινει το μάτι και θα μου αφήνει υπονοούμενα χωρίς στοιχεία, πλέοντας παράλληλα στη γραμμή της ΠΑΕ.