Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Η Συνέντευξη του προέδρου στον Πανιώνιο Κόσμο

Είναι γεγονός ότι ένοιωθα ανυπομονησία να διαβάσω τη συνέντευξη του κου Τσακίρη στον Πανιώνιο κόσμο. Ίσως γιατί έτρεφα μεγάλες προσδοκίες. Εδώ και πάρα πολύ καιρώ αναμένω μια συνέντευξη του κου Τσακίρη, η οποία να λύνει με τρόπο απλό και πειστικό τα μεγάλα ερωτήματα που βασανίζουν την Πανιώνια οικογένεια. Μια συνέντευξη που θα αποκαθιστούσε τις σχέσεις των φιλάθλων (γιατί Πανιώνιος εμφύλιος δεν έγινε, ούτε θα γίνει ποτέ).

Αντί για όλα αυτά ο κος Τσακίρης προτίμησε να απευθυνθεί στον κόσμο με ένα είδος διαγγέλματος. Ένα διάγγελμα με οποίο τυπικά ο Πρόεδρος αποχαιρετούσε τον Αλβάρο Ρεκόμπα, ουσιαστικά όμως αποχαιρετούσε την ομάδα.

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το κομμάτι του Ρεκόμπα. Θα πω μόνο ότι σε κάθε σοβαρή δουλειά οι συμφωνίες δεν γίνονται με sms και σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν τα εμπλεκόμενα μέρη έρθουν ακόμη και με τέτοιο τρόπο σε συμφωνία, φροντίζουμε να έχουμε standby τον πολύπαθο νομικό σύμβουλο με τα συμβόλαια στο χέρι. Αλλιώς το πουλάκι πετάει και σου μένουν μα μηνύματα.

Ο κος Τσακίρης μας ενημέρωσε λοιπόν ότι από του χρόνου δεν θα μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι εννοεί είτε ότι θα αποχωρήσει, είτε ότι η ομάδα θα στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο στα δικά της έσοδα. Ο κος Τσακίρης γνωρίζει καλά και μάλιστα μας το είχε πει κιόλας σε προηγούμενη ευκαιρία ότι η ομάδα δεν μπορεί να σταθεί αποκλειστικά και μόνο από τα δικά της έσοδα. Βλέπεις δεν έχουμε κι άλλο περιουσιακό στοιχείο να εκποιήσουμε. Μας έμεινε ο Μάκος, ο Κουμορτζί και ξεπουλήσαμε. Υποθέτω λοιπόν ότι ο κος Τσακίρης εκδηλώνει την πρόθεσή του να μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο μιας ομάδας που όπως δηλώνει έχει σειρά σοβαρών προβλημάτων και μάλιστα ενώ έχει πουλήσει τους σημαντικότερους παίκτες της και όλα αυτά σε μία κακή οικονομική συγκυρία. Είναι και το θέμα του γηπέδου…

Με αυτή τη συνέντευξη ελπίζω να ωρίμασαν οι νεαροί φίλαθλοι της ομάδας, να προσγειώθηκαν οι ρομαντικοί και όλοι μαζί να σταθούμε στην ομάδα όπως κάναμε πάντα.
Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί σύντομα ο επόμενος πρόεδρος του Πανιωνίου, ο οποίος ελπίζω να μην είναι Πανιώνιος. Γιατί τελικά τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις τις έχουμε πάρει από προέδρους – οπαδούς (εντός ή εκτός εισαγωγικών) της ομάδας μας.

Υ.Γ

Με την τοποθέτηση του κου Τσακίρη για την υπόθεση Μάκου, ουσιαστικά ένταξε τον εαυτό του στους «τεχνοκράτες φιλάθλους» και κατόπιν αυτού αλλά και των θέσεων που ανέπτυξε αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των οργανωμένων, του φόρουμ,των Ιώνων, ιδίως όμως των Πανθήρων.

Συγνώμη που δεν παραθέτω το κείμενο της συνέντευξης, δεν έχω ζητήσει ούτε λάβει σχετική άδεια και ασφαλώς δεν μπορώ να την ανεβάσω, από την στιγμή που ο Π.Κ κυκλοφορεί στα περίπτερα. Νομίζω ότι είναι καλό να τον αγοράσετε όλοι για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα… Άλλωστε το υπόλοιπο διάστημα με αυτή τη συνέντευξη θα ασχολούμαστε…

Ο Πανιώνιος δεν πεθαίνει!!!

25 σχόλια:

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητέ BR με το συμπάθειο, αλλά ήδη σας εχω γράψει ότι ο Τσακίρης θα μίλαγε για δυο συγκερκιμενα θέματα. Για τον Ρεκόμπα και τον Μάκο. Και μόνο γι' αυτά...

Νομίζω ότι και για τις δυο περιπτώσεις είναι σαφής. Για τον Τσίνο αναφέρει όλη την πορεία των συηζτήσεων και για τον Ακη λεει την άποψη του.

Οσοι δεν θέλουν να αγοράσουν τον ΠΚ ήδη η συνέντευξη είναι στα Κυανέρυθρα νέα και φυσικά μπορείς να την ανεβάσεις και εσύ...

Μάκης

Υ.Γ. Για ερωτήματα που θέτεις εσύ και ο pgss1890, αν και στα πρισσότερα ο Τσακίρης (γιατί αυτός πρέπει να απαντήσει...) έχει τοποθετηθεί, εντούτοις στη μεγάλη συνέντευξη εφ όλης της ύλης που μας εχει υποσχεθεί να ξέρεις ότι θα του τα θέσω. Ολα...

br fun_atic είπε...

Μας το είχες πει. Μιλάω γιά τις δικές μου προσδοκίες πριν την δική σου ενημέρωση. Πριν να μάθω ότι αυτό το Σάββατο θα μιλούσε ο Τσακίρης. Με λίγα λόγια περίμενα εδώ και καιρό μιά εφ όλης της ύλης συνέντευξή του...

Θεωρείς δηλαdδή ότι η είδηση της συνέντευξης ήταν ο Μάκος και ο Ρεκόμπα;

Σε ευχαριστώ που μου δίνεις την άδεια να ανεβάσω τη συνέντευξη. Ίσως το κάνω αύριο. Σέβομαι ιδιαίτερα το γεγονός ότι σήμερα είναι η ημέρα κυκλοφορίας της εφημερίδας...

Χαίρομαι πολύ που θα του θέσεις τα ερωτήματα. Μιά που μας δίνεις αυτή την ευκαιρία θα ζητούσα και από τους υπόλοιπους φίλους να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους γιά τον πρόεδρο.

re-la-re είπε...

Ρεκόμπα-Μακος έχουν ένα κοινό παρονομαστή και αυτός είναι τα οικονομικά της ΠΑΕ. Δεν γίνεται να μην αναφερθεί σε αυτά.

Περίμενα λοιπόν αντί να μας αναφέρει αναλυτικά πόσα sms έστειλε ο Τσακίρης στον Ρεκόμπα και τούμπαλιν να μας πει και 5 πράγματα για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Όπως κλαι περισσότερα για την πατάτα με το Μάκο που θα έληγε το συμβόλαιο του και δεν θα το παίρναμε χαμπάρι αν δεν ήταν ο Κορκίδης.

br fun_atic είπε...

Εμπαθέστατε φίλε μου,
Αν νομίζεις ότι σου οφείλω ένα ευρώ, είμαι πρόθυμος να στο δώσω :) Δεν είμαι πρόθυμος να στο καταθέσω σε λογαριασμό. Θέλω να σε γνωρίσω από κοντά στο πλέον κατάλληλο μέρος. Στον τυροπιτά. Μου είχαν πει ότι έφτιαχνε καλή κρεατόπιτα. Ζήτησα πολλές φορές, αλλά έφαγα μόλις μία.

IWN1998 είπε...

Εν αντιθέσει με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, που η κριτική επί των κριτικών του blog, έδινε και έπαιρνε, σήμερα επικρατεί σιγή ιχθύος.
Ίσως ήταν η καλύτερη περίσταση για τη συνέντευξη - ανακοίνωση...τώρα που αρχίζει η θερινή ραστώνη και όλα φαίνονται πιο χαλαρά.
Αναζητώντας πόρους για να σταθούμε στα δικά μας πόδια, που δεν ξέρουμε πόσο εύρωστα ή πηλινα είναι, αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει αν πριν δύο χρόνια όλοι ήσαν θετικοί στις προτάσεις του νέου γηπέδου και ξεκινούσε η ανοικοδόμηση και πάνω στα γκρεμίσματα μας προέκυπτε η κρίση.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους,

Δεν θα ήθελά να μιλήσω γιά το περιεχόμενο της συνένετυξης του Τσακίρη στον ΠΚ. Ο br fun και ο pgss1890 με κάλυψαν απόλυτα. Τα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν στον Πρόεδρο είναι πολλά και έχουμε δικαίωμα να μάθουνε τι έγινε εκείνες τις ημέρες που συγκλόνισαν τον Πανιώνιο (όπως εγραψε ο Pgss1890). Χαίρομαι που ο Μάκης Διόγος δεσμεύτηκε να τα θέσει.

Γιά ένα πράγμα θέλω να μιλήσω και ας φανώ γραφικός. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αισθάνεται υποχρεωμένος ο Πρόεδρος μας να ευχαριστήσει τον κ. Ρεκόμπα. Μου είναι τελείως ακατανόητο. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία, κουβαλάει μνήμες του Μικρασιατικού μεγαλείου, και καλλιέργησε αθλητικές δραστηριότητες νωρίτερα από τις περισσότερες γνωστές ομάδες. Η φανέλα του εχει βαρύνει όχι από τίτλους και ευρωπαικά τρόπαια, αλλά από την κοσμοπολίτικη Σμύρνη του 19ου αιώνα, ανάμικτα με τις μνήμες της εκστρατείας 1919-22, τη θυσία, τον πόνο και την προσφυγιά. Είναι τιμή να την φορέσει κάποιος και ο κ. Ρεκόμπα θα έπρεπε να ευχαριστήσει το Θεό που αξιώθηκε τέτοια τιμή. Για το πόσο ανταποκρίθηκε σε σε αυτή την τιμή, κρίνετε μόνοι σας: παρότι εξαιρετικά ακριβοπληρωμένος,έπαιξε σε ελάχιστα παιχνίδα και υπήρξε πραγματικά καλός σε 3-4, ενώ η ομάδα έφτασε στο όριο του εξευτελισμού.

Πριν 2 εβδομάδες, πήγα τα πιτσιρίκια μου στο Μουσείο Μπενάκη, κάπως τυχαία. Βρήκαμε λίγο χρόνο γιά να δούμε τον τελευταίο όροφο που έχει ιστορικά κειμήλια. Εκεί, είδα κάτι και δάκρυσα. Γύρισα πλάγια γιά να μη με δουν τα παιδιά μου. Είδα την πρωτότυπη επιστολή που απήυθυνε ο Χρυσόστομος Σμύρνης στις 25 Αυγούστου 1922, λιγες ημέρες πριν την καταστροφή και το μαρτύριό του, στον Ελευθέριο Βενιζέλο. «Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το Ελληνικον κράτος αλλά και σύμπαν το Ελληνικό έθνος καταβαίνει πλεόν εις τον Άδην από του οποίου καμμία πλεον δύναμις δεν θα δυνηθή να το αναβιβάση και να το σώση.» Γύρισα σπίτι και άνοιξα ένα ωραίο λεύκωμα της Μικρασιατικής Εκστρατείας, όπου είδα τις φωτογραφίες από το κενοτάφιο των ηρώων της εκστρατείας του καλοκαιριού του 1921, (που αλλού;) στο γήπεδο του Πανιωνίου. Είδα τον Άγιο Χρυσόστομο, με την ίδια μορφή που μας υποδέχεται στην είσοδο της Νέας Σμύρνης, να ευλογεί τους ευζώνους που αποβιβάζονται στις 19 Μαίου 1919.

ΑΥΤΕΣ τις μνήμες (μεταξύ πολλών άλλων) έχει πάνω της ΑΥΤΗ η φανέλα. Και δεν θα πρέπει να τη φοράει όποιος δεν ξέρει την ιστορία της. Γιά την ιστορία αυτή μπορούμε να καυχώμαστε και όχι για τους τίτλους, τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διακρίσεις! Τα παιδιά στις ακαδημίες θα πρέπει με την εγγραφή τους θα πρέπει να παίρνουν ένα φυλλάδιο, και οι επαγελματίες που υπογράφουν στην ΠΑΕ ή την ΚΑΕ, να παρακολουθούν ένα ωριαίο documentaire με την ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. Ναι!

ΑΥΤΗ τη φανέλα αξιώθηκε να φορέσει (με ένα εκατομμυριο ευρώ!) ο κ. Ρεκόμπα, δεν στάθηκε ικανός να φανεί αντάξιός της και εμείς τον ευχαριστούμε!

Θα με συγχωρήσετε γιά λίγο καιρό, που θα εξαφανιστώ. Μετά τη συνέντευξη Τσακίρη, είμαι σίγουρος πως ξαναγυρνάμε στη μιζέρια άλλων εποχών. Μάλλον, το όνειρο που ζήσαμε για δύο χρόνια έγινε καπνός .... Και πάνω απ’ όλα σκεφτομαι αν έκανα καλά που ξαναπηγα τους πιτσιρικάδες μου στο γήπεδο ...

Το ευχαριστώ του Τσακίρη στο Ρεκόμπα, με έπεισε πως ο Πανιώνιος θα ξαναγυρίσει πιθανότατα εκέι που αξίζει, όχι στην ιστορία του, αλλά σε εμάς τους σύγχρονους διαχειριστές της σημερινής του κατάστασης. Που δεν ξέρουμε ούτε από που έρχεται ο σύλλογος, ούτε που πρέπει να παει. Και ξέρετε τι λέει μία παληα κινέζικη παροιμία; «όταν ξέρεις για που πας, οι άλλοι ανοίγουν δρόμο να περάσεις».

Ευχαριστούμε Τσίνο. Μας υποχρέωσες ....

IWN1998 είπε...

Ευχαριστώ ειπώθηκε σε κάποιον, που έπαιξε ελάχιστα και όταν έπαιξε είχαμε ήδη καταβαραθρωθεί. Είναι μεγάλος μεν παίκτης και θα έδινε βαρύτητα και επιπρόσθετη αξία στην ιστορική φανέλα, που φόρεσε, με την προϋπόθεση όμως ότι θα έπαιζε.

Αν ο Ρεκόμπα σεβόταν τη δική του ιστορία ίσως δεν θα έπρεπε να διαπραγματεύεται το ποιά θα είναι η μείωση του συμβολαίου του για την επόμενη χρονιά αλλά τα πόσα θα έπρεπε εν τέλει να πάρει για τη χρονιά που πέρασε.

Αλλά επειδή δεν πιστεύω ότι ξέρουμε τη πλήρη αλήθεια και όλες τις λεπτομέρειες ας μην τον κατηγορούμε, γιατί το κάθε τι μπορεί να παρουσιάζεται σύμφωνα με το δοκούν των δυο πλευρών που ενεπλάκησαν και το τι τελικά συμφώνησαν μεταξύ τους να βγει προς τα έξω.

Παρεπιπτόντως, μήπως αυτός ο παίκτης που ήθελε να φέρει ο Ρεκόμπα, αξίζει τελικά τον κόπο;

Ένα από τους δύο καλούς παίκτες που μετεγράφησαν τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο (kουμορτζι και Εστογιαννόφ) τον έφερε ο Αλβάρο κατ' ουσίαν.
Μήπως θ' άξιζε τον κόπο να τον εμπιστευτούμε σε αυτό τον τομέα, αντί για το αμφιβόλου ποιότητας και εμπειρίας σκαουτιγκ και τους διαφόρους μάνατζερς που περιτριγύριζαν την ΠΑΕ "φίλων" και μη;

Steve είπε...

@Costas

Μας συγκίνησες, σύντροφε. Μας πέρασες σε άλλη διάσταση. Έτσι είναι όπως τα λες...

Griniaris είπε...

Αντιλαμβάνομαι τους λόγους για τους οποίους ο κ. Διόγος δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι αυτή η συνέντευξη ήταν καθαρά επιλογή Τσακίρη.
Διαβάσαμε λοιπόν αρχικά μια κλαψιάρικη "απολογία" γιατί ο Ρεκόμπα δεν μπορεί να είναι μαζί μας του χρόνου.Εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν οι αποκαλύψεις ανατριχιαστικών λεπτομερειών(τόποι συνάντησης,ημερομηνίες,sms,φαγητά κ.τ.λ.).Γιατί άραγε δεν έγινε ποτέ αυτό για τις περιπτώσεις Λίνεν,Χούτου;Και θα μπορούσα να τα πιστέψω όλα αυτά αν δεν ερχόταν το άρθρο του "φιλάθλου" να μας πει για το mail του Ρεκόμπα με το οποίο δεν αποδέχεται τη μείωση των αποδοχών του και μένει αν του δοθεί το 1,2 εκ.Τι έχει μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει τόσο μεγαλη μεταστροφή στις διαθέσεις του Ρεκόμπα;Υπάρχει άραγε πιθανότητα να αξιώσει αυτά τα χρήματα;Κι αν ναι,που πάει το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς;
Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα δεν είναι ο Ρεκόμπα,άλλωστε συμφωνώ κι εγώ ότι όση τιμή έκανε εκείνος στον Πανιώνιο άλλη τόση και περισσότερη εισέπραξε.Οι χειρισμοί είναι το πρόβλημα,όπως ποτέ δε θα μάθουμε τι χειρισμοί έγιναν εδώ και 5 μήνες που ανακαλύφθηκε η γκάφα με το Μάκο.Άραγε όσα έγιναν ήταν μεθοδευμένα;
Όπως λέει κι ο br,ουσιαστικά αναγγέλει τη μέλλουσα αποχώρησή του.Το έχω ξαναπεί,κουμάντο σε ξένη τσέπη δεν έκανα ποτέ.Δεν μπορώ όμως να μη νιώθω ότι με κορόιδεψαν.Όλα λοιπόν ήταν το γήπεδο;Σε τί ακριβώς αποσκοπούσε;Αν είχε τώρα ξεκινήσει το έργο,θα το εγκατέλειπε;Γιατί τα λεφτά αυτά δεν επενδύονται στην ομάδα;Υπήρξε άραγε πραγματικά χρονιά "υπέρβασης";
Εύχομαι η επόμενη χρονιά να μην είναι άλλου είδους "υπερβατική".

ΥΓ.zamis επειδή καταλαβαίνω ότι οι παραγγελίες είναι πια τεράστιες,στείλε μου το μερίδιο από το λογαριασμό...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητε Γκρινιάρη προφανώς και ήταν επιλογή του Τσακίρη να μιλήσει στον ΠΚ. Που θα μίλαγε; Συγγνώμη δλδ.

Και επειδή οι δηλώσεις έγιναν στο έντυπο πουδιαβάζουν Πανιώνιοι το ύφος είναι προσωπικό και αναλυτικό.

Επίσης επειδή παρακολουθώ το ρεπορτάζ από πολύ κοντά (χωρίς να έχω έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ ή την ΕΤΕΡΝΑΛ) σας ενεημερώνω ότι ο Τσακ δεν σκέπτεται σε καμία περίπτωση την αποχώρηση. Ναι εχει οικονομική στενότητα, το εχει πει σε όλες τις εφημερίδες, αλλά όχι και αν φύγει. Το αντίθετο μπορώ να σας πω.

Μην ξεχνάτε ότι ο Τσακ μεχρι σήμερα στον σύλλογο εχει βάλει 30 εκατ. ευρώ. Είναι ο μόνος που συντηρεί ΠΑΕ και Ερασιτεχνη σε αξιοπρεπη επίπεδα. Που είναι οι απνιωνάρες με τα λεφτά να τον βοηθήσουν. Μόνο στο Πόλο υπάρχει ο Βασιλόπουλος και είδατε που έφτασε η ομάδα.

λες ότι δεν κανεις κουμάντο σε ξένη τσέπη αλλά η κριτκή σου εκεί ,καταλήγει.

Με την ευκαιράι. Εδβω μέσα είστε πανιώνιοι. θέλετε το καλό της ομάαδς. κάνετε κριτική στον τσακίρη, αλήθεια μέλη του ερασιτέχνη είστε; Για διαρκείας δεν συζητάω, αλλά μέλη ρε παιδά είστε; Εχουμε μόνο απαιτήσεις; Μέλη στον Πανιώνιο ΓΣΣ είστε;

Για να δούεμ και τι κανει ο καθένας για το σύλλογο. για να μην ε΄χουμε μόνο απαιτήσεις...

re-la-re είπε...

Μέλη του ερασιτέχνη; Ας πούμε ότι είμαστε. Ερώτηση: Πότε μας συμπεριφέρθηκε ο Ερασιτέχνης σαν μέλη του; Πότε έγινε π.χ. μια γενική συνέλευση για το γήπεδο; Γιατί ενημερωνόμαστε από τα δημοτικά συμβούλια της Νλέας Σμύρνης και όχι από το ΔΣ του Πανιωνίου. Πότε όλες αυτές οι προτάσεις που άλλαξαν και ξανάλλαξαν πέρασαν από ΓΣ του ερασιτέχνη; Μην ξεχνάμε ότι το γήπεδο είναι το κύριο περιουσιακό στοιχείο του ερασιτέχνη και η ΓΣ είναι το κυρίαρχο όργανο του.

Συνεπώς μέλος του ερασιτέχνη δεν γίνεσαι μόνο για να πληρώνεις τη συνδρομή σου αλλά και για να ενημερώνεσαι για το σύλλογο και να συμμετέχεις στα κοινά του. Που είναι το δεύτερο;

Ανώνυμος είπε...

Steve, σε ευχαριστώ γιά τα λόγια σου. Το ευχαριστώ στον "Τσίνο" με έστειλε αδιάβαστο.

Μάλλον όμως όποιος σκέφτεται έτσι οδεύει ολοταχώς γιά την ταμπέλα του "γραφικού". Δεν πειράζει.

Συγχωρήστε μου και τη μικρή ιστορική ανακρίβεια που οφείλεται στη βιασύνη. Η ημερομηνία που (ξέρω πως) δεν ξεχνά κανείς Μικρασιάτης (εγώ δεν είμαι) είναι η 2α Μαίου 1919. Η 19η είναι η ημερομηνία μνήμης της σφαγής του Ποντιακού Ελληνισμού.

br fun_atic είπε...

Όταν λέει ότι δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει την ομάδα του χρόνου τι εννοεί; Προφανώς ότι η ομάδα θα πορευθεί με τα έσοδά της. Και επειδή είναι γνωστό ότι τα έσοδα δεν επαρκούν θα έχουμε αρνητικό ισοζύγιο.Εκτός κι αν γεμίσουμε φθηνούς ξένους παίκτες και πουλήσουμε ακριβά δικούς μας. Τότε κάτι γίνεται.
Αυτό λοιπόν που προαναγγέλει είναι πως θα πάρει τη θέση του διαχειριστή των εσοδων της Π.Α.Ε; Αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Και επειδή έχουμε δει και το μοντέλο του Ντέμη, ξέρουμε που θα καταλήξουμε. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι με τη φράση αυτή άναψε το πράσινο φως γιά την εκδήλωση ενδιαφέροντος αγοράς της Π.Α.Ε. Όποιος δεν το πιστεύει ας διαβάσει παλαιότερες συνεντεύξεις του Τσακ που οριοθετούσε τον χρόνο παραμονής του στην ομάδα ανάμεσα στα 3 με 5 χρόνια.
Μάκη, ο καθένας βοηθάει την ομάδα με τον τρόπο που μπορεί. Το επιχείρημα γιά το αν είμαστε μέλη του Ερασιτέχνη το είχε θέσει και παλαιότερα άλλος φίλος.
Να σου πω γιά τον εαυτό μου. Όχι δεν είμαι. Οικονομικά όμως συνεισέφερα πολύ περισσότερο από πολλούς που είναι μέλη του ερασιτέχνη. Δεν κομπάζω, γιατί αυτό είχε να κάνει με την οικονομική μου δυνατότητα, δεν απολογούμαι κιόλας γιά τις επιλογές μου. Θεωρώ ότι είναι ευθύνη της διοίκησης να μας πείσει ότι πρέπει όλοι να είμαστε μέλη του ερασιτέχνη..

Griniaris είπε...

Φίλε κ.Διόγο
το θέμα της επιλογής ασφαλώς και δεν αφορούσε το έντυπο.Τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις αφορούσε.Επειδή δεν αμφισβητώ τη δημοσιογραφική σας υπόσταση,δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν σας γεννήθηκαν τα απλά ερωτήματα τα οποία έθεσα(και για τα οποία δεν πήρα απάντηση).Το μόνο λοιπόν που μπορώ να υποθέσω είναι ότι δεν απαντήθηκαν.
Δέν έκανα καμμία κριτική στην ξένη τσέπη,ούτε κατηγόρησα τον κ. Τσακίρη γιατί δεν μπορεί να βάλει άλλα χρήματα.Δικαίωμά μου όμως είναι να νιώθω "προδομένος" από τις εξαγγελίες.
Το δικαίωμα στην κριτική κ.Διόγο δεν αποκτάται με μια απλή κάρτα μέλους.Αποκτάται μετά από σαράντα χρόνια πλήρους παρουσίας στό γήπεδο,πληρώνοντας τώρα πια δύο εισιτήρια κάθε Κυριακή,φεύγοντας από το γήπεδο μούσκεμα η με ηλίαση,ενισχύοντας τη μπουτίκ με ένα σωρό λεφτά,ακολουθώντας την ομάδα εκεί που χρειάστηκε με μόνο κέρδος την προσδοκία να τη δώ κι εγώ κάποτε μεγάλη.
ΥΓ.Ο πληθυντικός δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο πέρα από το ότι δεν έχω αποκτήσει το δικαίωμα να ανα φέρομαι διαφορετικά όπως οι άλλοι φίλοι του blog.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ pggs1890 πάλι είσαι άδικος. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ο Τσακίρης απαντά γραπτώς στα μέλη του ερασιτέχνη. Σε κάθε ερώτημα τους. Επίσης γενίκη συνέλευση γίνεται τακτικά κάθε χρόνο, απολογιστική, όπου τα μέλη λέμε τις απόψεις μας, κάνουμε κριτική, και κάποιες φορές και αυτοκριτική...

Στις δυο τελευταίες γ.σ. συζητήθηκε έντονότατα το θέμα του γηπέδου και όλες οι αλλαγές συζητήθηκαν εκεί. Οποιος ενδιαφέρεται φίλε pgss1890 μαθαίνει και παρεμβαίνει. Και δεν το λεω με ειρωνεία.

@ Γκρινιάρης γράφεις: "Το δικαίωμα στην κριτική κ.Διόγο δεν αποκτάται με μια απλή κάρτα μέλους.Αποκτάται μετά από σαράντα χρόνια πλήρους παρουσίας στό γήπεδο,πληρώνοντας τώρα πια δύο εισιτήρια κάθε Κυριακή,φεύγοντας από το γήπεδο μούσκεμα η με ηλίαση,ενισχύοντας τη μπουτίκ με ένα σωρό λεφτά,ακολουθώντας την ομάδα εκεί που χρειάστηκε με μόνο κέρδος την προσδοκία να τη δώ κι εγώ κάποτε μεγάλη".

Θα ήμουν ο τελευταίος που θα αφαιρούσα από κάποιον το δικαίωμα της κριτικής. Ομως εδώ έχουμε και κάτι άλλο. Το να είσαι μέλος του Πανιωνίου πάνω απ' όλα είναι τιμή για κάθε Πανιώνιο. και μετά βοηθάς, συμμετέχεις στα κοινά του συλλόγου. Λες επίσημα την άποψή σου και όχι στα μπλογκ και τα καφενεία.

@ BR Καμία διοίκηση δεν εχει ευθύνη να σε πείσει να γίνεις μέλος του Πανιωνίου. Αυτό, με όλο το σεβασμό, είναι αστείο επιχείρημα. Στον σύλλογο του Δημητρού Δάλλα και του Καραμπάτη μόνο τιμή αποτελεί να είσαι μέλος.

Μάκης

re-la-re είπε...

Μάκη ελα τωρα. Τα ξεχάσαμε αυτά που έγιναν πριν 2 καλοκαίρια; Πήγε στο Δήμο πρόταση για την οποία δεν είχαν ιδέα τα μέλη του ερασιτέχνη.

Την έμαθαν στη συνεδρίαση του ΔΣ. Εκεί είδαν μάλιστα να την παρουσιάζει όχι κάποιος εκπρόσωπος του ΔΣ αλλά ο εκπρόσωπος της Dimand (από όσο θυμάμαι). Και σε ρωτάω πολύ απλά. Αν ο Δήμαρχος και το ΔΣ είχε πει ναι μετά θα καλούσε η διοίκηση τα μέλη του ερασιτέχνη να εγκρίνουν μια πρόταση που είχε ήδη εγκριθεί από το Δήμο; Ωραια ΓΣ θα γινόταν. Αν όμως είχε γίνει πριν η ΓΣ και είχαν ακουστεί και οι απόψεις των γύρω κατοίκων και είχε ακολουθηθεί μια ζύμωση θα αποφεύγαμε τις εντάσεις εκείνου του καλοκαιριού. Και ίσως το γήπεδο να είχε μπει σε μια διαδικασία υλοποίησης.

Σε παρακαλώ λοιπόν σε όποιον παρακολουθεί και ξέρει να είσαι προσεκτικότερος στις απαντήσεις σου.

IWN1998 είπε...

κ. Διόγο, έχετε κάποιο πρόβλημα με το να εκφράζουν οι συνάνθρωποί σας γνώμες σε καφενεία και blogs;
Και δεν ξέρω καμμιά ομάδα, ούτε Ευρωπαϊκές ομάδες με χιλιάδες μέλη, που οι πρόεδροι εκλέγονται απ' ευθείας από τα μέλη τους, που να λένε σε μη μέλη τους αλλά οπαδούς τους, το "δεν δικαιούστε για να ομιλείτε".
Απάντηση σαφή σας δόθηκε απ' άλλους φίλους. Σαφώς είναι τιμή να είναι κάποιος μέλος του ερασιτέχνη, αλλά δεν μπορείτε να αναφέρεστε απαξιωτικά για όσους από το υστέρημά τους ακολουθούν την ομάδα συν γυναιξί και τέκνοις, έστω και ως μη μέλη και στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτοί είναι που αγοράζουν και τον ΠΚ και τις ρεκομποφανέλες απο τη μπουτίκ και ακολουθούν χωρίς προσκλήσεις και άλλες διευκολύνσεις όπου μπορούν την ομάδα. Δεν νομίζω ότι η αναφορά σας θέλει να μας πει ότι η ομάδα έχει αναγκή μόνο απ' όσους είναι μέλη. Ούτε και πάλι περιμένετε κάθε πανιώνιος φίλαθλος να γίνει μέλος, πράγμα που δεν έχουν πετύχει σύλλογοι με πολλούς οπαδούς και καλύτερη οργάνωση. Ούτε και μπορεί να πιστεύετε ότι sold-out σε στυλ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ θα γίνεται με φιλάθλους μελή του συλλόγου. Και τέλος το να εκφράζεις άποψη για κάτι που αγαπάς δεν στο επιτρέπει μόνο η ταυτότητα μέλους αλλά κυρίως η καρδιά σου.

IWN1998 είπε...

Μάλιστα.Το επίσημο της έκφρασης της γνώμης στον ερασιτέχνη, λοιπόν, έπιφέρει τη έγγραφη απάντηση του κ.Τσακίρη και την αυτοκριτική (ποιων; των μελών ή του Προέδρου;).
Για να μην κορϊδευόμαστε, κανένας δεν περιμένει την συνδιοίκηση του Πανιωνίου από τα μέλη και όντως είναι σημαντικό να βοηθήσουμε όπως μπορούμε και ένας τρόπος ιδιαίτερα σωστός είναι η εγγραφή σαν μέλος. Αλλά ως εκεί. Ούτε Μπαρτσελόνα είμαστε, ούτε και το μοντέλο διοίκησης του Άρη ακολουθεί ο Πανιώνιος στο ποδόσφαιρο. Συνεπώς ναι, να βοηθήσουμε εγγραφόμενοι σαν μέλη, αλλά αυτό καμμιά σχέση δεν έχει με το αν αυτός που εκφράζει άποψη έχει ταυτότητα μέλους ή όχι και αν εκφράζεται στο σπίτι του, στο blog του BR, στον ΠΚ, στο καφενείο ή στη συνέλευση του ερασιτέχνη.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ Pgss1890 κάνεις μεγάλο λάθος. Μέλη του δημοτικού συμβουλίου (κυρίως από την παράταξη του Δημάρχου)διαμαρτύρηθηκαν ότι έμαθαν την πρόταση στη συνεδρίαση. Τα μέλη του ΔΣ του ερασιτέχνη την ήξεραν, είχαν ενημερωθεί γιατί είχε γίνει δημόσια παρουσίαση. Ημουν παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως ήταν σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ του ερασιτέχνη.

@ Ιων είπα εγώ ότι είναι κακή η κριτική στα καφενεία ή τα μπλογκ; Απλά λέω ότι όταν είσαι μέλος του ερασιτέχνη έχεις το δικαίωμα να πεις ότι θέλεις επίσημα.

dimosthenis είπε...

Όταν οι ειδήσεις για την ομάδα είναι κάθε βδομάδα και χειρότερες (περίπτωση Μάκου, περίπτωση Ρεκόμπα) είναι πολύ φυσικό να αρχίζει μια γκρίνια και μια διάθεση επιθετικής αντιπαράθεσης που όμως επιτρέψτε μου συμπανιώνιοι φίλοι δεν οδηγεί πουθενά.
πέρσι ο Ρεκόμπα ήρθε από το πουθενά, δημιούργησε ένα τεράστιο κλίμα ενθουσιασμού, εξέθρεψε ελπίδες, απορρόφησε ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της ομάδας και το αποτέλεσμα ήταν μάλλον οδυνηρό. Σωθήκαμε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. η προσφορά του ήταν συνολικά πενιχρή. Τις τελευταίες αγωνιστικές έδειξε δείγματα του τεράστιου ταλέντου του και δημιούργησε νέες προσδοκίες για την επόμενη χρονιά, αν συμμετείχε από την αρχή στην προετοιμασία, αν δεν τραυματιζόταν, αν δεν πήγαινε στην Ουρουγουάη για προσωπικές υποθέσεις,αν συμφωνούσε στη μείωση των αποδοχών του ,αν...
Συμφωνώ με τις απόψεις που εκφράζουν οι φίλοι του μπλοκ ότι η παρουσία Ρεκόμπα προσφέρει αίγλη και κύρος στον Πανιώνιο και ίσως αποτελεί κράχτη για κάποιους άλλους παίχτες, όμως φαίνεται ότι είχε δίκιο ο Πανόπουλος, όταν πέρσι εξέφρασε την άποψη ότι η επένδυση είναι υπερβολικά δαπανηρή και αβέβαιη. Τότε έλεγα ότι ζήλεψε, η εξέλιξη όμως τον δικαίωσε. .Τον ήθελε όμως πράγματι ο Τσακίρης; Μετά τον αγώνα μπάσκετ με τον Άρη, κατα τη διάρκεια του οποίου ακούστηκε επανειλημμένα το σύνθημα "Αλβάρο Ρεκόμπα" στο άκουσμα του οποίου μειδιούσε ο Τσακίρης, έκανε την επαφή με Ρεκόμπα μας λέει στη συνέντευξη του. Φαίνεται ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό εκατέρωθεν. εκεί θα μπορούσε να υπογραφεί και το νέο συμβόλαιο. Ύστερα όμως επικράτησαν δεύτερες σκέψεις. Ο Ρεκόμπα όσο περνούσε ο καιρός είχε νέες προτάσεις από Αυστραλία στην αρχή και τώρα τελευταία από Ιταλία και Αεκ διαβάζω σήμερα. Και ο Τσακ έβαλε κάτω τα οικονομικά του και είδε πως δυσκολεύεται. Να που έχουν θέση τα SMS και γιατί δεν εμφανίζονται νομικοί σύμβουλοι. Πιστεύω πως οι σκέψεις, οι ενδοιασμοί και οι ενέργειες του Τσακίρη ήταν αυτές που τελικά χάλασαν τη συμφωνία περισσότερο και όχι οι αποφάσεις Ρεκόμπα, που μάλλον ακολούθησαν.
Δεν αδικώ τον Τσακίρη γι' αυτή του την απόφαση. Μέχρι εκεί φθάνει το πάπλωμα, μέχρι εκεί θα απλωθώ. Τεχνοκράτης πρόεδρος λοιπόν φέτος, πέρσι ήταν οπαδός.Τέλος ο Τσίνο, grazie.
Τέλος και ο Μάκος; πολύ πιθανόν μας είπε ο Τσακ. Πάλι θάλασσα τα κάναμε ως διοίκηση. "Βγήκαν" και οι οργανωμένοι και τον κράξανε με τις ευλογίες κάποιων. Τώρα παρακαλάνε να δεχθεί το νέο μονοετές συμβόλαιο και καλά που το παληκάρι φαίνεται πως έχει ευαισθησίες και αντιλαμβάνεται ότι έχει ευεργετηθεί από την παρουσία του στον Πανιώνιο και το ανταποδίδει. Μακάρι τελικά να γίνει καμιά μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού μηπως και αξιοποιήσουμε ένα μεγάλο περιουσιακό μας στοιχείο. Λυπάμαι που αντιμετωπίζω τον άνθρωπο Μάκο έτσι. Δεν το ξέρω το παιδί αλλά φαίνεται ότι έχει Πανιώνιες αξίες, ώστε να βάζει ψηλότερα από τα λεφτά κάποιες αρχές και φιλοδοξίες Ελπίζω τελικά να μη μας απογοητεύσει και σ' αυτό εκτός από το να μη θέλει να συνεχίσει στην ομάδα μας.
Τέλος και ο Τσακίρης; Ναι εικάζει ο οικοδεσπότης του μπλόκ όχι λέει ο Διόγος σε μια τελευταία παρέμβαση. Ποιος θα μας λύσει την απορία;. Μόνο ο ίδιος ο Τσακ. Και περιμένουμε με αγωνία αν θα ξαναγυρίσουμε σε εποχές Μπέου στην καλύτερη περίπτωση ή Ερμείδη και Μοβσεσιάν στη χειρότερη, όταν πάλι ξεχνούσαμε στο συρτάρι τα συμβόλαια των παικτών.
Και άν συνεχίσει ο Τσακ ας μας πει τι σχεδιασμούς κάνει; Και να το πει γρήγορα. Ποιος μένει, ποιος φεύγει και γιατί, ποιος έρχεται και τι περιμένουμε από αυτόν. Πόσο δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε για το μέλλον της ομάδας. Πάμε για καλύτερα για χειρότερα για υπέρβαση προς τα κάτω προς τα πάνω προς τα αυτά;
ο Ηρακλής με 4 εκατομμύρια προϋπολογισμό ονειρεύεται την πέμπτη θέση και κάνει κινήσεις. Εμείς με πόσα τι κινήσεις κάνουμε και τι όνειρα; κάποιος πρέπει να μας πει.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

IWN1998 είπε...

Όταν είμαι μέλος του ερασιτέχνη υποχρεούται ο πρόεδρός του να μου απαντήσει έγγραφα. Το ξέρω. Απλά αναρωτιέμαι αν απαντά σε θέματα που αφορούν τον ερασιτέχνη και μόνο.
Κατά τ' άλλα είμαι υπέρ όλων των τρόπων οικονομικής ενίσχυσης τόυ συλλόγου από τους οπαδούς του.
Όσο αφορά τα blogs, ο υπεύθυνος τύπου σε επικοινωνία του σ'αυτό το blog λίγο πριν αναλάβει μας είχε πει ότι ο Πρόεδρος τα βλέπει. Δεν μας ενδιαφέρει να μας απαντάει όσο να εκμεταλλεύεται τα όποια καλά αυτής της πολυφωνίας. Και πιστεύουμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο πάνω απο το καφενειακό...

br fun_atic είπε...

Σε κάθε πίστη υπάρχει και το μοντέλο του καλού πιστού. Στον Χριστιανισμό για παράδειγμα καλός χριστιανός είναι αυτός που θα αγοράσει τα κεριά, που θα αγοράσει τάματα, που θα αγοράσει τη λαμπάδα, λες και εξαγοράζει τον άγιο με το μεγαλύτερο κερί, που θα στείλει το παιδί του στο κατηχητικό και που θα πηγαίνει υποχρεωτικά κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Δεν γύρισε ποτέ βέβαια κανείς από τον άλλο κόσμο γιά να μας πει αν στον παράδεισο μπήκε αυτός ο χριστιανός ή ο άλλος που απλά προσεύχονταν ειλικρινά και ταπεινά στο σπίτι που και που δεν αδικούσε τους συνανθρώπους του. Φαντάζομαι λοιπόν ότι αντίστοιχα μοντέλα υπάρχουν και στην Πανιώνια θρησκεία.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρψει αν θεωρούμαι καλός Πανιώνιος. Πάντα παρακολουθούσα την ομάδα, την αγαπούσα και συνεισέφερα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου.
Το μπλογκ μου έδωσε μιά νέα αυκαιρία συμμετοχής στα θέματα της ομάδας. Κατάφερα να γνωρίσω εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπους, με επίπεδο και μόρφωση που με βοήθησαν να μάθω πράγματα γιά την ομάδα και το ποδόσφαιρο που δεν ήξερα.
Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς έχει ως φιλοδοξία "να αλλάξει τον κόσμο". Ανταλλάσουμε απόψεις, συζητάμε και επικοινωνούμε. Αν οι σκέψεις μας μπορούν να προβληματίσουν και άλλους Πανιώνιους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, θα είναι ευχάριστο, όχι όμως σκοπός.

re-la-re είπε...

Μάκη πιστευω ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν μίλησα για το ΔΣ του Πανιωνίου μίλησα για τα απλά μέλη του Ερασιτέχνη. Αυτά δεν είχαν ιδέα.

Τα μέλη του ΔΣ φυσικά και το ξέρανε. Αλλά εσύ εδώ δεν μας εγκάλεσες γιατί δεν είμαστε μέλη του ΔΣ, αλλά γιατί δεν είμαστε απλά μέλη του ερασιτέχνη.

re-la-re είπε...

Και τέλος πάντων το ΜΟΝΟ αρμόδιο όργανο κατά τη γνώμη μου για να αποφασίσει για αυτά τα θέματα είναι η Γενική Συνέλευση των μελών. Όχι το ΔΣ. Εδώ μιλάμε για το μέλλον του Συλλόγου.

Και όχι αυτό το θέμα να είναι μέσα στα τόσα μιας εκλογοαπολογίστικής συνέλευσης. Πρέπει να είναι το μοναδικό θέμα σε μια έκτακτη συνέλευση. Και η απόφαση της συνέλευσης να γίνει σεβαστή από όλους.

zouri1 είπε...

διαβασα την συνεντευξη του Τσακιρη.
Σιγουρα οι προθεσεις του και η αγαπη του για την ομαδα ειναι δεδομενη.Και εχει κανει πολλα για αυτην.
Φαινεται ομως η μεγαλη του απειρια.Και το οτι δεν μπορει να διοικησει.Δυστυχως για ολους μας.Τωρα πρεπει να βρει και αν υπαρχει καποιος διαδοχος του για προεδρος.
Οσο για τα διαρκειας.Θα πω κατι διαφορετικο.Εχω πολλα χρονια διαρκειας.Φετος ομως μαλλον δεν θα παρω.Ο λογος?Το οτι δεν υπαρχουν τουαλετες.Απλα πραγματα.
Ειναι αδιανοητο αυτο.Ολοκληρο γηπεδο και δεν εχει στην 3 τουαλετα.Κατ βρωμικες απαραδεκτες χωρςι φως.Δεν συνεχιζω γιατι ειμαι ηδη εκτος θεματος.Συγνωμη για την καταχρηση