Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

"Δεν είμαι καλός Πρόεδρος". Είσαι, αλλά σπαταλιέσαι...

Η συνέντευξη του μεγαλομετόχου και Προέδρου της Π.Α.Ε Πανιώνιος κου Κωνσταντίνου Τσακίρη, όπως δημοσιεύθηκε στο Βήμα

- Αν μη τι άλλο, με την προτροπή σας να αποχωρήσουν οι «μεγάλοι» από τη Σούπερ Λίγκα προκαλέσατε αρκετές συζητήσεις για τα διαιτητικά λάθη υπέρ των ομάδων του τέως ΠΟΚ. Εχετε μετανιώσει για κάτι;


«Η αντίδρασή μου την περασμένη Κυριακή δεν χαρακτηρίζεται από ψυχραιμία. Ηταν εν βρασμώ. Επρεπε να χρησιμοποιήσω διαφορετικό λόγο και ίσως χαμηλότερο τόνο, ωστόσο εκπροσωπούσα την αγανάκτηση του μέσου φίλου του Πανιωνίου. Δεν ήξερα καν ότι με αντίστοιχες άδικες αποφάσεις είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός τον Ατρόμητο και η ΑΕΚ τον Εργοτέλη. Βέβαια, το γεγονός ότι όποιον ουδέτερο και να ρωτήσετε θα σας πει ότι συμφωνεί στην τοποθέτησή μου δείχνει την απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου την τελευταία 20ετία στα μάτια του έλληνα φιλάθλου. Στον Πανιώνιο υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι ο οπαδός του δεν είναι απομονωμένος. Δεν βρίσκεται στην επαρχία, όπου μια ήττα, μια κακή εμφάνιση, ένα διαιτητικό “έγκλημα” θα ξεχαστεί αμέσως. Εμείς συμβιώνουμε με το ΠΟΚ και τις τελευταίες δεκαετίες δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Δεχόμαστε όλοι σφαλιάρες από το πρωί ως το βράδυ, τα παιδιά μας στο σχολείο, εμείς στο καφενείο. Ζούμε καθημερινά με αυτό το πρόβλημα».

- Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσει κάποια μικρομεσαία ομάδα το ΠΟΚ;

«Τομόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι καλή ομάδα. Στην τελική γραμμή παίζουμε ποδόσφαιρο. Και αυτό με ενόχλησε από τον Πανιώνιο την περασμένη Κυριακή. Εντάξει, δεχτήκαμε ένα γκολ από ανύπαρκτο πέναλτι, ωστόσο ως εκείνη τη στιγμή ελέγχαμε το ματς. Θα ήθελα να είχαμε την ίδια αντίδραση και μετά το γκολ, αντί να καταρρεύσουμε. Εκεί χρειάζεται μια ομάδα με ψυχική αντοχή, να μπορεί να ξεπερνά τέτοιες δυσκολίες. Από τη διαιτησία σε φυσιολογικές συνθήκες κερδίζεις ή χάνεις το πολύ οκτώ βαθμούς. Ε, φτιάξε μια ομάδα που θα σου δίνει αυτούς τους έξτρα βαθμούς. Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος και αυτόν πρέπει να ακολουθήσουμε. Η εύκολη και σαφώς πιο οικονομική λύση δεν ταιριάζει στην ηθική μου και του Πανιωνίου. Υπάρχει μια γραμμή που δεν την περνάμε».

- Γιατί δεν συνασπίζονται όλοι οι μικρομεσαίοι σύλλογοι για να αντιμετωπίσουν τα... θηρία; «Αυτό που αποδεικνύεται διαχρονικά είναι ότι δεν το θέλουμε. Αν το θέλαμε πραγματικά, θα είχε γίνει ήδη. Δυστυχώς, η κοινή πρακτική είναι η τήρηση στάσης αναμονής για να φανεί ποιος από τους ισχυρούς επικρατεί, ώστε να ανέβουν στο άρμα του. Δυστυχώς, ενώ είχαμε φτάσει σε ένα σημείο να θεωρούμε παρελθόν την “παράγκα” και τα εγκλήματα που έγιναν, παρατηρώ ότι σιγά σιγά το ελληνικό ποδόσφαιρο επιστρέφει σε μια αντίστοιχα μαύρη εποχή. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι δεν με πείθουν ούτε οι μεγάλοι όταν φωνάζουν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν φωνάζουν για κάθαρση αλλά για να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Και βέβαια το πρόβλημα είμαστε εμείς και κανείς άλλος. Οι παράγοντες είναι εκείνοι που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες, αφού φωνάζουμε μόνο όταν χάνουμε ένα ματς».

- Η συναίνεση των τελευταίων ετών στη Σούπερ Λίγκα έχει εξαφανιστεί;

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο δυσπιστία. Γίνεται η... χαρτογράφηση των συνόρων, αφού υπάρχουν πλέον εμφανή στρατόπεδα. Και βέβαια τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων, όπως για παράδειγμα η μοιρασιά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η μη κλιμακωτή επιβολή προστίμων για το ίδιο παράπτωμα. Αλλη επίπτωση έχουν τα 8.000 ευρώ για τον Πανιώνιο που εισέπραξε 40.000 ευρώ στο ματς με τον Παναθηναϊκό και άλλη στον ΠΑΟΚ που εισέπραξε 300.000 ευρώ στο ματς με τον ίδιο αντίπαλο. Η πρότασή μου είναι να υπάρξει κλιμάκωση και των προστίμων, αντίστοιχη με αυτή των εσόδων».

- Πώς βλέπετε το άμεσο μέλλον του Πανιωνίου;

«Ελπίζω από την εξέδρα και χωρίς το σημερινό άγχος... Δεν είμαι καλός πρόεδρος. Το μόνο που μπορώ να προσφέρω είναι οικονομική στήριξη. Και ενδεχομένως ένα σοβαρό προφίλ, αν και εφέτος το έχω διαλύσει...

Ισως επειδή ξέρω ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά. Θέλω να περιοριστεί ο ρόλος μου στο πόσα χρήματα βάζω. Αντί να είμαι πρόεδρος με ευθύνες θα ήθελα να με λένε... ευεργέτη (γέλια)».

- Καταλήξατε δηλαδήσε συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης;

«Προφανώς το εγχείρημα με πρόεδρο που πάνω απ΄ όλα να είναι Πανιώνιος έχει ελαττώματα. Πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Οταν ψάχνεις ανθρώπους ικανούς οι οποίοι ντε και καλά να υποστηρίζουν τον Πανιώνιο, περιορίζεις τους υποψηφίους στο 1%. Γι΄ αυτό νιώθω ότι πρέπει να κοιτάξουμε προς άλλη κατεύθυνση αναζητώντας τον ικανότερο κυβερνήτη της ομάδας. Χρειαζόμαστε επαγγελματικό κυνισμό. Να λειτουργήσει κάποιος τον Πανιώνιο ως εταιρεία. Χορτάσαμε από ρομαντισμό. Στο τέλος της ημέρας αυτό που θέλει ο κάθε φίλος της ομάδας είναι το αποτέλεσμα. Οπότε από τη νέα περίοδο θα λειτουργήσουμε εντελώς επαγγελματικά στο μάνατζμεντ. Και εκείνος που θα “τρέχει” την ομάδα θα πληρώνεται και αναλόγως. Σαν να εργάζεται σε μια εταιρεία με τζίρο 15 εκατ. ευρώ και όχι σαν υπάλληλος σε περίπτερο, όπως συμβαίνει τώρα».

Η Εθνική Ελλάδος άνοιξε μια χαραμάδα

- Το προπονητικό κέντρο λειτουργεί για δεύτερο χρόνο. Νιώθετε ήδη τη διαφορά στη λειτουργία του συλλόγου;

«Εχουμε εντοπίσει αρκετές παραλείψεις και λάθη. Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, ταλέντα από την επικράτεια φιλοξενούνται ήδη, πρόοδος υπάρχει, ωστόσο διαπιστώσαμε ότι δεν έχουμε φροντίσει να προπονούνται και ατομικά οι ανερχόμενοι ποδοσφαιριστές. Αυτό θα αλλάξει από τη νέα περίοδο. Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο που προωθείται και στις γαλλικές ομάδες, όπως η Λιλ, έχοντας μια σούπερ δεύτερη ομάδα με παίκτες ηλικίας 14-18 ετών, πάνω στους οποίους θα δουλεύουμε. Για την οικονομική υγεία του Πανιωνίου είναι επίσης πολύ σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι άνοιξε μια χαραμάδα στην Εθνική Ελλάδος και κατ΄ επέκταση της ευρωπαϊκής αγοράς για τους ποδοσφαιριστές μας».

- Το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή νέου γηπέδου στη Νέα Σμύρνη;

«Αυτό είναι και το απαραίτητο συστατικό για να μπορεί ένας σύλλογος να στέκεται στα πόδια του χωρίς να χρειάζεται κανέναν Τσακίρη. Τα πρώτα 15 χρόνια τα έσοδα θα πηγαίνουν κατά κύριο λόγο στην αποπληρωμή δανείων, ωστόσο από ένα σημείο και μετά ο Πανιώνιος θα μπορέσει να γιγαντωθεί. Το σχέδιο προχωρεί σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις».

44 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Το κακό με τις συνεντεύξεις του προέδρου είναι οι ίδιες οι συνεντεύξεις για τους λόγου που εξήγησα στο προηγούμενο ποστ.

Για τον κο Τσακίρη έχω να πω τα εξής. Θα ξεκινήσουμε από τη βάση ότι όλοι τον εκτιμούμε ιδιαίτερα, αν και δεν τον γνωρίζουμε σε προσωπικό επίπεδο.Θα μπορούσαμε όμως και η απλότητά του αυτή είναι το βασικό πλεονέκτημά του.

Καταφέρνει να γίνεται εύκολα συμπαθής και σίγουρα λαμβάνει υπόψη του τις καλές ιδέες. Καμία σχέση λοιπόν με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο Π.Α.Ε (με εξαίρεση ίσως τον Παπουτσάκη)


Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο ίδιος για τον εαυτό του, η αλήθεια είναι πως είναι ένας πολύ καλός πρόεδρος. Αυτό που κατ' επανάληψη έχουμε συζητήσει στα παγκόσμια αλλά και δημόσια στο blog είναι ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει συνειδητοποιήσει το πόσο καλός είναι και πόσο κοντά θα βρίσκονταν να συγκριθεί ακόμη και με μυθικές μορφές του συλλόγου, αν...

Γιατί είναι όμως τόσο καλός; Γιατί είναι ο πιο πλούσιος; Γιατί έφερε τον Ρεκόμπα;Γιατί είναι σχετικά εύκολο να κάνεις παρέα μαζί του;
Όχι.

Γιατί έχει ασπαστεί τόσο βαθιά την Πανιώνια ιδεολογία ώστε έχει καταφέρει να ενώνει τους Πανιώνιους. Και αυτό είναι πράγματι δύσκολο πράγμα.

Επειδή μου αρέσει να ανακατεύω τα πράγματα και να ψάχνω (μπορείς να με πεις και περίεργο) έχω συνειδητοποιήσει ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Ότι οι άμεσοι συνεργάτες του κυριολεκτικά πέφτουν στην φωτιά για λογαριασμό του. Κι αυτό κάτι λέει.

Άρα είναι ένας πολύ καλός πρόεδρος, που κατά καιρούς έχει κάνει πολύ σωστές και πολύ λάθος επιλογές, ιδίως στο ανθρώπινο δυναμικό. Ως φανατικός οπαδός είναι αρκετά κλικ πιο παρορμητικός απ' όσο χρειάζεται, είναι όμως μακρυά από τη βρωμιά και το παραγοντιλίκι του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από τη συνέντευξη αυτή δεν πιστεύω κουβέντα. Θεωρώ ότι ο σκοπός της είναι να "κόψει"αντιδράσεις".
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ο κος Τσακίρης πρέπει να είναι πρόεδρος της ομάδας γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα υπαρκτό πρόσωπο με τα δικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά για να τον εμπνέει. Από εκεί και κάτω ασφαλώς και θα χρειαστεί μιά άκρως επαγγελματική οργάνωση, με πλήρως εξειδικευμένα στελέχη σε κάθε τομέα, τα οποία ΔΕΝ είναι ανάγκη να είναι Πανιώνιοι. Μας χρειάζονται μια σειρά από 100% επαγγελματίες, οι οποίοι θα διοικούν και θα κρίνονται με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια. Όλοι πρέπει να είναι επαγγελματίες. Μάνατζερ όμως δεν μας χρειάζεται. Όπου χρησιμοποιήθηκε αυτό το μοντέλο διοίκησης απέτυχε.
Επαγγελματισμός παντού μακρυά όμως από φίλους, οι ομοϊδεάτες και άτομα δήθεν εμπιστοσύνης.

Θα είναι καταστροφή να μετατραπεί ο Τσακίρης σε ευεργέτη, διότι το μοντέλο διοίκησης θα γίνει εξαιρετικά απρόσωπο και για τον λόγο αυτό εξ αρχής αποτυχημένο.

Το κλου της συνέντευξη ςόμως δεν είναι τα περί διοικητικοί μοντέλου, αλλά το τμήμα γιά το γήπεδο. Επιτέλους μάθαμε τον χρονικό ορίζοντα της χρηματοδότησης. Γιατί μέχρι σήμερα ξέραμε τα πάντα εκτός από το σημαντικότερο. Από πότε δηλαδή θα αρχίσει ο Πανιώνιος να βάζει στο ταμείο του έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις.

Κε Τσακίρη. Το θέμα του γηπέδου δεν είναι οικονομικό. Είναι πολιτικό. Κι αν δεν είναι πρέπει να γίνει. Με σχέδια και προυπολογισμούς δεν πρόκειται να δημιουργήσετε γήπεδο. Θα το καταφέρετε μόνο αν θέσετε το θέμα του γηπέδου ως πολιτικό γιά τον Δήμο ζήτημα.

Και ως αστεισμό προτείνω το εξής. Στη Νέα Σμύρνη δεν βγαίνει δήμαρχος από τον πρώτο γύρο. Ας δημιουργήσουμε μια δημοτική παράταξη Πανιωνίου, απλά γιά να κόψουμε μερικούς χιλιάδες σταυρούς. Στον δεύτερο γύρο, όλοι οι συνυποψήφιοι θα είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν σοβαρά το θέμα του γηπέδου.

Griniaris είπε...

Αυτή τη φορά φοβάμαι ότι λέει την αλήθεια ότι θα δώσει την προεδρία.Θα επαναλάβω όμως κι εδώ ότι σημασία έχει το από δω και μπρος(;;;) σκεπτικό,το οποίο δεν με ενθουσιάζει καθόλου...

zamis είπε...

Ο ανθρωπος αυτος εχει ενα βασικο θεμα.Ειναι πολυ ''into it''.Και ετσι,ερχεται 4 χρονια αργοτερα να πει τα αυτονοητα(?)γυρω απο το μοντελο διοικησης.Ειναι σαν να απευθυνεται στους ''πανθηρες'' και να απολογειται που θελει(?)να διοικησει επαγγελματικα και οχι ρομαντικα(sic).
Και οχι,να μην απολογειται για τα χωσιματα του,μια χαρα τα ειπε για το κολοποκ,το προβλημα βρισκεται στις ζαρντινιερες και στα πολλα κατα καιρους γραφικα-και οχι ''διαφορετικα''-που εχουν ειπωθει.
Κατα τ'αλλα,τα λεει καλα και μου αρεσει πολυ η ατακα του περι ηθικης γραμμης που δεν περναμε.Αυτο ναι,ειναι διαφορετικοτητα.
Επι της ουσιας.Αυτο που ζηταει ειναι τα 2 πρωτα χρονια,καποιους να τρεχουνε το μαγαζι.
Ας το κανει επιτελους.

zamis είπε...

Ρε Μακη καλα σου λεει ο brf.Εψαξες πολυ γι'αυτη τη φωτο?:)

Griniaris είπε...

Δεν διαφωνούμε για τον επαγγελματισμό,αν έτσι θέλει έτσι ας κάνει.Αλλά "επαγγελματικά" διοικείται η Ρεάλ,"επαγγελματικά" και η Ξάνθη...

zamis είπε...

Το βασικο προσον ενος αρχηγου ειναι η επιλογη των αμεσων συνεργατων του.
2 χρονια ταχει κανει κολος.Δεκτον διοτι ειναι ο Τσακιρης.
Απο δω και περα ομως δεν εχει δικαιολογιες,το εχει δει ολο το εργο.

br fun_atic είπε...

Ο Πρόεδρος έχει περάσει διάφορα στάδια. Το στάδιο του Πάνθηρα. Το στάδιο του Πρόεδρου Πάνθηρα. Το στάδιο του Πρόεδρου Πάνθηρα - λογιστή (πρώτα απ' όλα ο προυπολογισμός κ.λ.π).
Δεν έχει περάσει από το αυτονόητο στάδιο. Το στάδιο του αφεντικού.
Εννοείται ότι πρέπει να είναι πρόεδρος και να έχει τον πλήρη έλεγχο. Όμως εννοείται ότι δεν θα τρέχει τα καθημερινά, ότι θα υπάρχουν άνθρωποι για τα πάντα, ότι οι άνθρωποι αυτοί θα λογοδοτούν και θα είναι αναλώσιμοι, όταν δεν θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Απλά πράγματα δηλαδή,. Ό,τι ισχύει σε κάθε ιδιωτική επιχείρηση.

zamis είπε...

Εννοειται brf για εμας..να δουμε ποτε θα το εννοησει και θα το κανει ΠΡΑΞΗ ο ιδιος.
Κι οπως λες ποτε θα καταλαβει οτι μπορει να γραψει ιστορια στον Πανιωνιο.
Αντε γιατι τωρα τελευταια ακουμε και για μπεου και ανατριχιαζω..

Griniaris είπε...

Αυτό που λέτε είναι και η ουσία.Η ψυχολογία του Τσακ σε σχέση με τον Πανιώνιο είναι αυτή τη στιγμή η χειρότερη.Ουσιαστικά αυτό που θέλει και έχει πει πάρα πολλές φορές είναι να μην ασχολείται καθόλου με την ομάδα,απλά να βάζει κάποια λεφτά όποτε και αν μπορεί.Η διοίκηση θα μείνει σε κάποιους "επαγγελματίες" και αυτό για μένα ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους...

br fun_atic είπε...

Ξέρω κι εγώ;
Αλλά και για το ΠΟΚ να σου πω κάτι; Όταν έχεις ομάδα με @@@@@@ δεν φοβάσαι ούτε ΠΟΚ ούτε τίποτα. Και η Α.Ε.Κ ΠΟΚ είναι και φέτος είδαμε τα χάλια της. Όταν είχαμε ομάδα σε φόρμα την κάναμε να μαρτυρήσει.
Η μεγάλη σαχλαμάρα της χρονιάς είναι ότι αν είχαμε καλύψει τα νότα μας σε θέσεις που ήταν γνωστό ότι είχαμε πρόβλημα σήμερα μπορεί να χτυπούσαμε άνετα τετράδα, καθώς αυτό θα το επέτρεπε η ποιότητα των υπόλοιπων ομάδων

zamis είπε...

Δικιο εχεις ρε Griniari αλλα απο το να διοικουνε οι τυροπιτες..

br fun_atic είπε...

Ο πρόεδρος είχε ξανατοποθετήσει μάνατζερ στην ομάδα. Τον κο Γαλλή. Τότε τα πράγματα έδειχνα καλά, γιατί ο κος Γαλλής και έντιμος είναι και Πανιώνιος και έχει ασχοληθεί ενεργά με το ποδόσφαιρο στο παρελθόν. Αν κρίνω από το αποτέλεσμα βέβαια, μάλλον το πείραμα δεν πέτυχε.

Πάμε στο άλλο άκρο. Παναθηναϊκός και Φιλιππίδης. Το πλέον αποτυχημένο πείραμα με επαγγελματία μάνατζερ. Ολυμπιακός και υιός Κόκκαλης. Μου φαίνεται ότι ο Σωκράτης είχε το θλιβερό προνόμιο (πρέπει να είναι και ο μοναδικός στην Ελλάδα) που ουσιαστικά έχει απολύσει τον γιο του. Α.Ε.Κ και Ντέμης. Ας το καλύτερα. Γενικά, όταν ο Πρόεδρος δεν αντιπροσώπευε τα χρήματά του, η αποτυχία ήταν απόλυτη.

Ποιο είναι το πετυχημένο διοικητικό μοντέλο; Ολυμπιακός. Πρόεδρος Κέρβερος, που έχει δύο άμεσους συνεργάτες (Λούβαρης, Σαλονίκης κ.λ.π) που κάνουν τη δύσκολη καθημερινή δουλειά και εκείνος βρίσκεται εκεί για να προστατεύει την περιουσία του και να ενώνει τον κόσμο.Διοικητικά στελέχη που ξέρουν καλά το αντικείμενο, πλήρως εξειδικευμένοι συνεργάτες, συνεργασία με σούπερ μάνατζερ παικτών, αξιοποίηση κάθε πολιτικής δύναμης υπέρ της ομάδας. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη φαντασία σας.

Ron Barceló είπε...

http://www.sportdog.gr/v3/teamnewsroom.aspx?team_id=12

Καλώς τα, τα παιδία τα ζουμπουρλούδικα...

Επί Κιντή, δεν ήταν ο Ιβιτς μανατζερ στην αεκ?

br fun_atic είπε...

Μακάρι!
Αν εξαιρέσεις τη σαχλαμάρα που είχε κάνει με το πριμ του Λούα Λούα, κατά τα άλλα ήταν πολύ καλός στη δουλειά του.

zamis είπε...

Μακαρι δε λες τιποτα.Αντε να δουμε..

br fun_atic είπε...

@Μίλτοςchios

Πάντως, αν θα έπρεπε να μαντέψω το όνομα του μη Πανιώνιου manager, το μυαλό μου ΙΣΩΣ και να μην πήγαινε σώνει και καλά στον Κιντή.

br fun_atic είπε...

Και για να είμαστε και επίκαιροι. Θα ήταν επιτυχημένο το βίντεο αν η Τζούλια είχε επιλέξει έναν άσχετο μικροτσούτσουνο και speedy gonzales παρτενερ;

Ποιoς θα αγόραζε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού;Πως θα της έβγαινε αβίαστα η ατάκα για τη μήτρα της;

Επειδή το κορίτσι είναι έξυπνο και υπεύθυνο ανέθεσε το εγχείρημα σε σοβαρή εταιρεία του είδους, η οποία με τη σειρά της διέθεσε συνεργείο, φωτισμό και τον επαγγελματία επιβήτορα Ian Scot ή αλλιώς Yan Nickeur (κατά κόσμο Yannick Dambrinne).

Κάπως έτσι πρέπει να κινηθούμε κι εμείς. Έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια έχουμε κουραστεί με τους ερασιτέχνες. Ας μας αναλάβει ένας Yannick να τελειώνουμε...

IWN1998 είπε...

Το παράδειγμα του Γιανίκ BRF είναι σαν μεταφορά παρεξηγίσιμο...

br fun_atic είπε...

Γιατί παρεξηγήσιμο; Προκειμένου να μου @@@@@@ τα όνειρα κάποιος ερασιτέχνης - στέλεχος, θα προτιμήσω τον επαγγελματία. Μάλλον δεν έπιασες καλά τη μεταφορά Ίωνα...

Costix είπε...

Εγω παλι θα προτιμουσα να μου τα γανησει η Τζουλια.

Γιατι τετοια επιμονη στον Γιανικ, δηλαδη ρε brfun ???

br fun_atic είπε...

Κι εμένα...
Καμία εμμονή με τον Γιαννικ. Συμβολισμός ήταν...

Costix είπε...

Σωπα ρε μεγαλε !!! Δεν το συλλαβαμε το υπονοουμενο. By the way, γνωρισα τον Κιντη στο παιχνιδι με τον βαζελο (λογω στεναχωριας δεν ηθελα να γραψω νωριτερα). Καθοταν μερικες θεσεις πιο κει και δεν εχασα την ευκαιρια να του πιασω κουβεντα, οταν περασε απο κοντα μου. Μου εδωσε πολυ καλη εντυπωση, τουλαχιστον εκ πρωτης. Ηρεμος, απλος στην συμπεριφορα του, πολυ συζητησιμος, για να δουμε τι θα δουμε.
Οσο για τον Παρασχο, καθε αγωνιστικη που περναει, εχω και πιο πολυ την ταση να αφησω μουστακι !!!
Θα πρεπει να υπαρξει πολυ ηρεμη και συνετη σκεψη στο τελος της σεζον.
Επιμενω, παντως οτι εμενα μου αρεσει και σαν κωουτς και σαν trainer, οσο μπορει να καταλαβει η γκλαβα μου και με οτι εχω δει sofar.

br fun_atic είπε...

Μόλις πριν από λίγο βρήκα τα λινκ της ταινίας της Τζούλιας, σε καμία περίπτωση όμως δεν σας προτρέπω να κατεβάσετε την ταινία (απ' ότι κατάλαβα βέβαια ο μόνος που δεν την είχε δει ήμουν εγώ).

Συνήθως οι τσόντες και δη οι Ελληνικές έχουν πλάκα. Αυτή είναι για κάποιο λόγο εξαιρετικά λυπηρή.

Μια κοπέλα προικισμένη με απίστευτη ομορφιά, που είχε διακριθεί στα καλλιστεία, που θα μπορούσε να έχει τον κόσμο στα χέρια της, έπεσε πολύ χαμηλά.

Η διαφορά από το αντίστοιχο βίντεο της Πάμελα Άντερσον ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Ως γονιός έχω να πω ένα πράγμα. Πραγματικά συμπάσχω με τους γονείς της. Ελπίζω να βρουν τη δύναμη να ξεπεράσουν το κακό που τους βρήκε.

Έχει τύχει να γνωρίσω αρκετά πρόσωπα που εκπορνεύονται και ανάμεσά τους την πλέον μυθική εν ζωή μορφή. Μου είχε πει ότι αν και ήξερε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ήδη από τα 12 χρόνια του, εντούτοις εκπορνεύτηκε από ανάγκη. Πεινούσε.Ο άνθρωπος αυτός ήταν αδύνατον να βρει την οποιαδήποτε δουλειά και βγήκε στο δρόμο... Αργότερα βέβαια έγινε συνειδητά το επάγγελμά του, αλλά το αρχικό κίνητρο ήταν η πείνα.

Αμφιβάλω αν η Τζούλια εξαναγκάστηκε από κάτι τέτοιο.

Βέβαια και μόνη η σύγκριση είναι ατυχής. Από τη μία η βασίλισσα της ομορφιάς και από την άλλη ένας άσχημος και ιδιαίτερα θηλυπρεπής άνδρας, ο οποίος προέρχονταν από μια μικρή επαρχιακή πόλη, στην οποία ήταν αδύνατον να επιβιώσει και αδυνατούσε λόγω της εμφάνισης και των τρόπων του να βρει την οποιαδήποτε νόμιμη δουλειά στην Ελλάδα της δεκαετίας του '70.

Τελικά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς από τις μικρές χαρές της ζωής.Να έχουμε την υγεία μας,την οικογένεια και τα παιδιά μας, τους φίλους μας, όσα χρήματα χρειάζονται για να περνάμε καλά, ελεύθερο χρόνο, την Πανιωνάρα μας και τις επιτυχίες της και ασφαλώς τα παγκόσμιά μας.

Costix είπε...

brfun, μετα την οικογενεια, τη δουλεια μας και την Πανιωναρα, κυριως τα Παγκοσμια !!!

Παντως για τη Τζουλια ισχυει το
''για 6 γραμμες τη μερα, την ντροπη την κανεις περα'', καταλαβαινεις φανταζομαι τι εννοω.

Δεν ειναι η πρωτη ουτε η τελευταια που το μυαλο της αλλοιωνεται. Ολοι ξερουμε απο τι !!!

Δεστε παραξενες συμπεριφορες γυρω-γυρω. Ολες αποτελσμα του ιδιου πραγματος.

Στο βιντεο φαινεται πολυ καλα σε τι κατασταση βρισκεται. Υποχειριο των παθων της !!!

Φοβαμαι οτι τα δυο μυρια που θα εισπραξει, θα γινουν ''σκονη'' πολυ συντομα.

Να φιλαει ο Θεος τα παιδακια μας !!!

br fun_atic είπε...

έχω καταλήξει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που κάποιος καταλήγει σε τέτοιου είδους πάθη. Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα συγκυριών και παρέας. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι το ελέγχουν και καθημερινά πέφτουν όλο και πιο μέσα.
Από ένα σημείο και ύστερα βέβαια δεν υπάρχει επιστροφή...
Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι η πορνεία και τα ναρκωτικά συνδέονται στενά...

amanAM είπε...

Εγώ είχα γνωρίσει 2 κοπέλες, που πηδιόντουσαν ασύστολα, και μια ωραία ημέρα τους ήρθε μια ωραία ιδέα:

Το κάνουμε που το κάνουμε, δεν ζητάμε και λεφτά, να μην χάνουμε χρόνο σε δουλειές κλπ, και να έχουμε μεγαλύτερη άνεση να ξοδεύουμε για ρούχα και καλυντικά?

---------------

Πριν λίγα χρόνια, είχα βάλει ένα στοίχημα με έναν γνωστό μου: Ότι με το κατάλληλο ποσό, μπορώ να πηδήξω την Τζούλια!

Ο γνωστός μου επέμενε πως... ειδικά η Τζούλια, αποκλείεται να το έκανε για τα λεφτά!

Το στοίχημα ακυρώθηκε μετά από λίγη ώρα, γιατί αντιμετώπισα μια τεχνική δυσκολία: Πως θα έπειθα την γυναίκα μου πως... το έκανα για λόγους στοιχήματος, και δεν θα με χώριζε?

Εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν ειδαν την εθνική τσόντα, είδα όσα φάνηκαν στο σατυρικό σχόλιο του ραδιο-αρβύλα.

Δεν είδα και πολλά, αλλά όσα άκουσα, είναι το απόλυτο ξενέρωμα. Είναι τρομερά ατάλαντη, η φωνή της είναι αντισεξουαλική, πιστεύω πως εάν θα έπρεπε να πηδήξω ποτέ τέτοια γκόμενα, θα μου έπεφτε στο δευτερόλεπτο.

Είμαι ακουστικός τύπος!

Δεν ξέρω ποιά ήταν ανέκαθεν η ταρίφα της, αλλά... είναι βέβαιο πως το κύκλωμα των μοντέλων, των καλλιστείων κλπ είναι κύκλωμα μαστροπείας, ναρκωτικών, και καταστροφής των νέων κοριτσιών.

Η Τζούλια δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από χιλιάδες άλλες κοπέλες, απλώς έχει κάνει πολύ περισσότερο προμόσιον, και έφτιαξε και σχετικό dvd για να επιδεικνύει τα προσόντα και τις ικανότητες της.

Εγώ την πιστεύω, όταν λέει ότι ήταν μια τσόντα εμού και του ιδίου. Τώρα που την ανέλαβε ο γνωστός μοντελοπνίχτης, θα λάμψει όλη η αλήθεια.
Ξέρει αυτός.

dimosthenis είπε...

Πιάνομαι λίγο από τα λόγια του προέδρου για τη διαιτησία που δεν αφήνει τις μικρομεσαίες ομάδες να σηκώσουν κεφάλι και έρχομαι στον περι ου ο λόγος: "ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ". Αυτό το μπουμπούκι φαίνεται πως είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία των βάζελων. Με μας εφευρίσκει ένα πέναλτι φάντασμα. Προχθές διαιτήτευσε τον αγώνα ΠΑΣ - Τρίπολης. Ο Αστέρας είναι ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟ. Ποιοι είναι οι καλύτεροι παίχτες του; Καρντόσο (που όμως δεν έπαιζε), Μπαστία και Μαρτσελάο. Και τι κάνει ο ανεκδιήγητος. Δείχνει κίτρινη στο Μαρτσελάο σε φάση που δε συμμετείχε, το φάουλ έκανε άλλος παίχτης αυτός δεν ήταν ούτε καν δίπλα, έλα όμως που αυτόν του είχανε επισημάνει. Στη συνέχεια ολοκληρώνει το έγκλημα αποβάλλοντας με απευθείας κόκκινη (;) τον Μπαστία σε φάση που μάλλον του γίνεται φάουλ και προσπαθώντας να αποφύγει το τάκλιν πηδάει και προσγειώνεται στα πόδια του αντιπάλου του. Αν ήταν δικός μας παίχτης φοβάμαι πως θα έβριζε το διαιτητή για να φάει καμια δεκαρα τιμωρία, ο Αργεντίνος έμεινε άναυδος. Να πως προετοιμάζεται το έδαφος για τη νίκη των πρασίνων στην Τρίπολη από τον ίδιο διαιτητή που άν σφύριζε παρόμοιο πέναλτι με το δικό μας εις βάρος του Παναθηναϊκού θα είχε διαγραφεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Θα μου πεις τι σε νοιάζει για τον Αστέρα; Θα απαντήσω όπως η Μέρκελ. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονά σου η φωτιά θα φτάσει και σε σένα, άσχετα αν πέρασε πρώτα από σένα. Θα ξανάρθει.

br fun_atic είπε...

@ΑΜΑΝΑΜ
Για το ακουστικό τμήμα έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά αυτό λύνεται. Έχεις στο γουόκμαν άναρθρες κραυγές, αγκομαχητά, "τι μου κάνεις τσολιά μου" κ.λ.π και το πρόβλημα λύνεται.

Από την άλλη υπάρχει το οπτικό κομμάτι, στο οποίο οφείλεις να παραδεχτείς ότι η Τζούλια είναι καλή.

Λέγεται ότι η ταρίφα σε υψηλό επίπεδο είναι περίπου 1.000 ευρώ την ώρα. Συνήθως όμως οι επώνυμες του χώρου επιλέγουν να περνούν τριήμερα σε χώρες του εξωτερικού, όπου ζητούν περισσότερα και είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.

Αυτό που είναι πολύ της μόδας είναι τα city tours όπου γνωστές escorts (όχι μοντέλα) προωθούνται σε διάφορες χώρες για ολιγοήμερη παραμονή.Εκεί οι τιμές είναι από 200 έως 600 ευρώ η ώρα (για την πλέον γνωστή ως προς τις επιδόσεις και τις τεχνικές της).

Όπως και να το δεις όμως η πορνεία σε κάθε της μορφή είναι εξευτελισμός του ανθρώπου.

Ιδίως αν πρόκειται για trafficing και παιδική πορνεία. Μιλώντας βέβαια γιά πόρνες και πορνεία, πρέπει μάλλον να παραδεχτούμε ότι όλοι μας λατρεύουμε την ίδια πόρνη. Την μπάλα. Σε περιβάλλον λοιπόν πορνείας είναι λογικό να υπάρχουν και τσάτσοι και νταβατζήδες και όλες οι υπόλοιπες μορφές του επαγγέλματος...

General Tanz είπε...

Kανονιστε τιποτα για το Σαββατο ρε παλιοχαρακτηρες!!!!

Ron Barceló είπε...

Διαβάζω κ ακούω με πολύ περιέργεια τους απανταχού γαύρους κ γαυροφυλλάδες να θεωρούν σίγουρη την μεταγραφή του Τζαβέλα στο γαύρο, σε σημείο που κάνουν ήδη σχέδια για το πώς θα αξιοποιηθεί.
Επίσης, διαβάζω κάτι περί 'λογικής' ρήτρας 1,5 μύριο.
Προσωπικα, δεν έχω κανένα απολύτο πρόβλημα να πωληθεί ο Τζαβέλας κ ο κάθε Τζαβέλας, μιας κ πιστεύω πως το 'μοναστήρι να είναι καλά' κ πως θα μπορεί να βρεθεί ακόμη καλύτερος (με σωστό ψάξιμο κ διαχείριση).
Αλλά όχι να φύγει σχεδόν τζάμπα, σε μία ομάδα που έδωσε 3 μύρια για κάποιο Λεονάρντο σε ομάδα Β εθνικής στης Βραζιλίας. Κοινώς, ας ανανεώσει το συμβόλαιο με μεγαλύτερη ρήτρα κ ας κοπιάσει μετά ο 'θείος' να τον πάρει.
Έχω την εντύπωση πως του χρόνου η ομάδα θα είναι κατά τα 3/4 διαφορετική, μιας κ -πλήν των πολλών αποχωρήσεων -θεωρώ δεδομένες τις πωλήσεις των Μανιάτη, Τζαβέλα, Λόλο. Το θέμα είναι να αξιοποιηθούν σωστά τα όποια χρηματικά οφέλη από τις μεταγραφές.

Τζουλια - αν θέλεις - βάλε κ τρομπόνι, εμας η ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ΜΟΝΟ μας ταβλώνει!

amanAM είπε...

πολύ καλό!
θα μου επιτρέψεις να το κλέψω!!!

br fun_atic είπε...

Το σύνθημα είναι Α.Ε.Κτζίδικο κε Argy. Καλό όμως :)

Για τον Τζαβέλα και τον Μανιάτη το καταλαβαίνω. Τον Λόλο γιατί να τον πουλήσει τώρα; Με δύο σοβαρούς τραυματισμούς τι μπορεί να πιάσει; Έχουμε που έχουμε ελλείψεις αν πρέπει να δώσουμε και όλα μας τα βασικά στελέχη καήκαμε...

Ron Barceló είπε...

Αεκζιδικο, σωστά. Ας πάρουμε κ μεις ενα σύνθημα από δαύτους - όχι μόνο αυτοί..
H panthers - version με το μπουκάλι είναι πιο avant garde

;)

Ron Barceló είπε...

Πόσο ανέφικτη είναι η 5η θέση (?)

Απέχουμε 6 βαθμούς από Καβάλα που την έχουμε τελευταία αγωνιστική στην έδρα της κ παίζει κ με τον παοκ.
Απέχουμε επίσης 8 βαθμούς με το σκώληκα που τον έχουμε στο 'ναό' κ υποδέχεται κ αυτός τον παοκ.
Αν λοιπόν καθαρίσουν τα καρντάσια κ τους δυο κ κάνουμε το χρέος μας παρόλες τις δυσκολίες, μπλέκεται πολύ η τράπουλα σε λέω.
Βέβαια, έχουμε και το αδιάφορο αεκ στο οακα, όπως επίσης κ κάτι χρωστούμενα με Μάκο - Τζιμπούρ. Το φάρδος του Δώνη κ της ομαδούλας του θα στερέψει κάποτε.
Α ρε να γίνει κανα αστείο κ να κάνει ο Παράσχος το θαύμα του..
Εκεί να δεις τσιγκελωτά μουστάκια μετά στη Νεα Σμύρνη..

br fun_atic είπε...

Τώρα βέβαια τρέχα γύρευε που κολλάνε οι δηλώσεις του Προέδρου, με τη σαμπάνια της Τζούλιας, τον Καλόπουλο και το σύνθημα τον Α.Ε.Κτζίδων...

br fun_atic είπε...

Δήλωσε ο Σουλεημάν Όμο: "Μέσα σε ένα βάθος χρόνου μπορούν να συμβούν πολλά. Εκτιμώ πως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το επίπεδο μπορεί να είναι αντάξιο του Αγγλικού και του Ιταλικού πρωταθλήματος! Γίνονται θετικά βήματα και το μόνο που χρειάζεται είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια".

Πως φαίνεται ότι δεν έχει Νόβα στο σπίτι...

cdu είπε...

Καλημέρα και χαιρετίσματα από τον Πρωθυπουργό.
Ας κάνει κάτι η διοίκηση να περιορίσει τις συνεντεύξεις. Δεν αντέχω τόσες κοτσάνες. Άκου σοβαροί άνθρωποι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!!!!

br fun_atic είπε...

Το βίντεο της τζούλιας μου θυμίζει το παλιό ανέκδοτο.
Πάει μιά κυρία σε σεξολόγο και το λέει:
-Γιατρέ, όταν κάνω έρωτα κλαίω.
-Κλαίτε; Δεν μου έχει ξανατύχει αυτό. Μπορείτε να εντοπίσετε τον λόγο;
-όχι Γιατρέ.
-Καλά, τότε θα κάνετε έρωτα μαζί μου, θα εισχωρήσω σταδιακά για να δούμε πότε δημιουργείται το πρόβλημα.
Εισχωρεί λοιπόν λίγο ο γιατρός και ρωτάει:
Είστε εντάξει; Να εισχωρήσω κι άλλο; Εντάξει γιατρε. Κι άλλο.
Εισχωρεί κι άλλο ο γιατρός, κάνει την ίδια ερώτηση και λαμβάνει την ίδια απάντηση.
Οπότε κάποια στιγμή του λέει η ασθενής:
- Δεν θα εισχωρήσετε άλλο γιατρέ;
-Δεν έχει άλλο...
-Δεν έχει άλλο; Ουάααααααααααα

zamis είπε...

Το παιδι ειναι ευτυχισμενο που παιζει στον Πανιωνιο κι εχει καλες συνθηκες ζωης,μην τον βαρατε.
Αλλοι πρεπει να κοψουν τους βεντετισμους και τα πολλα πολλα..

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Να ενώσω κι εγώ τη φωνή μου με τού στρατηγού, διότι κάτι ψέλλισε για το Σάββατο, αλλά δέν βλέπω αντιδράσεις... και ανησυχώ.
Ενδεχομένως να σκεφτόμασταν και την Κυριακή, σε κανένα ταβερνείο που να διαθέτει τηλεόραση, να δούμε κα το παιχνίδι παρέα! (Το δείχνουν άραγε, ή την πατήσαμε όπως με το προηγούμενο;)

br fun_atic είπε...

έλα τώρα που γυρίζει.

Πάει ένας gay στο μπακάλικο (ναι, είναι τόσο παλιό το ανέκδοτο) και λέει:
Καλέ, μου δίνεις εκείνο το χοντρό το σαλάμι;
Να σας το κόψω σε ροδέλες; Λέει ο μπακαλόγατος.
Και τι τον πέρασες αγάπη μου τον κ@@ο μου; Για κουμπαρά;;;;

Ron Barceló είπε...

Αναφορικά με το 'Σούλι', το νέγρο μαχητή που μας έχει διαψεύσει όλους με την εξέλιξη κ τη μαχητικότητα του, θα αναφέρω το εξής:
φίλος μου Αιγαλεώτης μου έχει πει πως έχει περάσει άπειρες ώρες με Σούλι στο σύνδεσμο των Αιγαλεωτών παίζοντας Pro στο Playstation 2. Ο μικρός θεούλης είχε φτιάξει κ χειριζόταν τον εαυτό του σε παίκτη στο παιχνίδι. Μου τόνιζε πάντα το πόσο καλό παιδί ήταν κ για το χαρακτήρα του.
Ποντάρω πολλά στο Σούλι, πιστεύω πως με τον καιρό θα βελτιωθεί ακόμη παραπάνω κ θα μιλάμε για 'λαχείο'.

Ron Barceló είπε...

K κλείνω με την τελευταία ανάρτηση, το σημερινό off-topic όργιο.

br fun_atic είπε...

Τον τελευταίο καιρό ο Όμο είναι πραγματικά καλός. Πιστεύω ότι ξεπέρασε το αρχικό τρακ, και η παρουσία πιο έμπειρων παικτών τον έχει βοηθήσει. Στα τελευταία παιχνίδια βοηθήθηκε και από την καλή παρουσία των Τσότσαλιτς και Γιόνσον (όταν έπαιξε χαφ). Η εξέλιξή του είναι σίγουρα αποτέλεσμα και σκληρής δουλειάς, οπότε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ευχαριστημένοι όταν μας διέψευσε.