Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΣΚΟΡΠΙΑ

Μια που δεν έχουμε νέα ας ασχοληθούμε σε πρώτο βαθμό με το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανθρακικό. Προχθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας τους Γιόνσον και Νικολάου. Οι ειδήσεις αυτές ασφαλώς και είναι πολύ καλές μια που μιλάμε για πολύ χρήσιμους παίκτες για την ομάδα μας. Διάβασα επίσης ότι οι Καστελιονε και Εστογιανώφ συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους. Βέβαια μέσα στην εβδομάδα υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν ότι ο Εστογιανώφ έλαβε άδεια μετάβασης στη χώρα του, στην οποία υποτίθεται ότι ήδη βρίσκεται, συνεχίζοντας μάλιστα εκεί το πρόγραμμα αποθεραπείας, σε συνεννόηση βέβαια με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο κος Τσακίρης συνεχίζει τις επαφές του με στόχο την διοικητική αναδιάρθρωση της ομάδας. Αυτή είναι μια είδηση που σίγουρα χαροποιεί τους φίλους της ομάδας μας. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο λάθος της διοίκησης του κου Τσακίρη μέχρι σήμερα ήταν ότι δεν είχαν τεθεί τα πάντα σε αμιγώς επαγγελματική βάση. Ναι ο Πανιώνιος είναι οικογένεια, ναι υπάρχουν φίλοι και άνθρωποι εμπιστοσύνης, ναι γενικά πρέπει να στηριζόμαστε σε ανθρώπους που έχουν πονέσει τον σύλλογο, αλλά όλα αυτά μόνο όταν ο σύλλογος ωφελείται. Για να μπορούμε να χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε την ομάδα στο δίωρο που την παρακολουθούμε, πρέπει να υπάρχουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες και γνώστες του αντικειμένου, οι οποίοι να δουλεύουν πολλές ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν τα στελέχη αυτά υποστηρίζουν ή έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε άλλη ομάδα. Είναι υποκριτικό να έχει κανείς σε περιβάλλον επαγγελματικού αθλητισμού τέτοια κολλήματα, γιατί παραβλέπει ότι οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας μας, μπορεί και να μην είναι Πανιώνιοι (ή να μην ήταν πάντα), χωρίς όμως αυτό να αποτέλεσε πρόβλημα ή εμπόδιο στο να προσφέρουν. Ότι ισχύει για τους παίκτες ισχύει και για τα στελέχη.

Επειδή όταν μία ομάδα αναπτύσσεται είναι λογικό αυτό να γίνεται εις βάρος κάποιας άλλης, θα ήθελα πολύ στη δική μας περίπτωση αυτό να συμβεί εις βάρος της Α.Ε.Κ, με την οποία έχουμε το ίδιο target group «πελατών». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πάντα ο πρώτος στόχος της Α.Ε.Κ ήταν η αποδυνάμωση της ομάδας μας, ακριβώς επειδή είχαν καταλάβει από παλιά ότι η ισχυροποίηση του Πανιωνίου θα γίνονταν εις βάρος της δικής τους ομάδας.

43 σχόλια:

br fun_atic είπε...

@Griniaris
Όταν αισθανθείς έτοιμος, θα σου ετοιμάσω ένα μεγάλο παγκόσμιο.Θα είναι διαφορετικού τύπου. Θα πάμε να το κάνουμε στη Βάρη, στη Φυλή ή όπου αλλού σου αρέσει. Αρνιά, κοκορέτσια, παϊδάκια, μπριζόλες, μπιφτέκια και ότι τραβάει ο οργανισμός σου.

Ψάρια, όστρακα και θαλάσσιοι οργανισμοί ή όποιοδήποτε φαγητό δεν έχει κακιά χοληστερίνη, λίπη κ.λ.π θα είναι απολύτως απαγορευμένα...

Χορηγός θα είναι το Becel!!!

antunix είπε...

Διάβασα κάπου ότι υπάρχουν επαφές και με τον Ιλια Ιβιτς.
Εξαιρετική περίπτωση τεχνικού διευθυντή νομίζω….

br fun_atic είπε...

Το μόνο σχετικό που βγήκε για τον Ίβιτς ήταν μια φωτογραφία του από το γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Νομίζω ότι παρακολούθησε το παιχνίδι με την Ξάνθη.
Πράγματι ο Σέρβος (με τα καλά και τα κακά του βέβαια) είναι μια εξαιρετική περίπτωση για τον Πανιώνιο, καθώς έχει δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής.

zamis είπε...

Αν μη τι αλλο,ο Σερβος τρωει τυροπιτες guru και οχι κου-του-ρου.

cdu είπε...

Να πώ και εγώ ένα «σκόρπιο»; Είδατε το blog του Καρπετόπουλου πριν τον αγώνα του παο με τους πραλίνες; Πάντα μέσα βρε παιδί μου! Εγκυρότατος!

antunix είπε...

Το ωραιότερο που είδα ήταν σε μια στοιχηματική εφημερίδα
«Λεφτά στην τράπεζα ο Παναθηναϊκός»… Χαχαχαχα!

br fun_atic είπε...

Σύμφωνα με τον νέο εσωτερικό κανονισμό, τα διοικητικά στελέχη θα εξυπηρετούνται από εταιρεία catering. Μπουγάτσες, τυρόπιτες, καφέδες κ.λ.π κομμένα. Αυτά μπορούμε ανετότατα να τα τρώμε εμείς.

zamis είπε...

http://www.ionikigr.com/

Katrinos είπε...

Για το άμεσο μέλλον κάθε ομάδας θα πρέπει να ληφθούν υπ'όψιν τα εξής
1) Οι νέοι κανόνες της UEFA που αφορούν στα οικονομικά μεγέθη των ΠΑΕ , αλλά και τη σύνθεση των ομάδων
2) Την εντατικοποίηση των ελέγχων απο το κράτος (καλα.... στην Ελλάδα ζούμε ,αλλά ποτέ δεν ξέρεις...)
3) Την υψηλότερη φορολόγηση των συμβολαίων αθλητών που λογικά θα επιβαρύνει τις ΠΑΕ
4)Την παύση των χορηγιών απο τον ΟΠΑΠ

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε
Διοίκηση με επαγγελματικά πρότυπα, έμφαση σε υποδομές και μηχανισμούς scouting, ενεργοποίηση μηχανισμών παραγωγής τζίρου (marketing, εμπορικός, licensing κλπ), ώστε μια ομάδα να μπορεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της να λειτουργεί αυτόνομα.
Αυτή τη στιγμή καμία ομάδα στην Ελλάδα (ίσως εκτός του βάζελου και του γαύρου) δεν πληρεί τις παραπάνω προυποθέσεις. Όποιοι το καταλάβουν γρήγορα και βγούν πρώτοι μπροστά θα είναι οι κερδισμένοι στο μέλλον.

br fun_atic είπε...

Κύριε Jon προσλαμβάνεστε!!!

br fun_atic είπε...

Βέβαια για να μην αδικήσουμε και τον Νίκο τον τυροπιτά, έχω να πω τα εξής: Κάποια από τα είδη του είναι πραγματικά ωραία και πρωτότυπα. Για παράδειγμα έφαγα τις προάλλες ένα πολύ ωραίο κουλούρι γεμιστό με ζαμπόν και τυρί Φιλαδέλφεια.
Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν ο Νίκος και τα προϊόντα του, αλλά πόσο σοβαρά πρέπει να πάρεις πράγματα που λέγονται στο μαγαζί αυτό από διάφορους τυροπιτοφάγους!

antonis είπε...

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Την διαφορά την κάνει το χρήμα ασχέτως την καλή στελέχωση η όχι της διοίκησης. Η Τσέλσι ανέβηκε επίπεδο λόγω Απράμοβιτσς, το ιδιο έγινε με τους γαύρους όταν ανέλαβε ο Κόκκαλης , αλλά και παλαιοτέρα όταν είχε αναλάβει ο Βαρδινογιάννης τον Βαζελο που είχε καλύτερη οικονομική επιφάνεια απο τον Νταιφά. Άλλη η ΛΑΤΣΙΟ του Κρανιότι , και άλλη όταν αποχώρησε.
Δυστυχώς, ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ είναι πραγματικά περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, και αυτό φάνηκε από την πρώτη χρονιά που ανέλαβε και δεν είχε κάνει καμία κίνηση εντυπωσιασμού όσο αφορά το μεταγραφικό επίπεδο, ασχέτως αν στο τέλος έσωσε την χρονιά λόγω Τζεμπουρ (τζάμπα τον Δεκέμβριο απο Ατρόμητο) και ΛΙΝΕΝ.
Την Τρίτη χρονιά έκανε μεταγραφές όντος εντυπωσιασμού(ΡΕΚΟΜΠΑ) αφού πρώτα είχε πέσει άφθονο ΜΑΡΟΥΛΙ απο τις ΠΩΛΗΣΕΙΣ των ΠΛΕΤΣ , ΕΝΣΑΛΙΒΑ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ, ΤΖΕΜΠΟΥΡ.
Εκτός των άλλων προκαλεί τους φιλάθλους που ξέρουν, με την συνεχή γκρίνια του για τα λεφτά που υποτίθεται ότι έχει δώσει, ξεχνώντας ότι επί προεδρίας του έχει γίνει ρεκόρ στα διαρκείας, οι ΠΑΕ έχουν σαφώς περισσότερα έσοδα απο τα τηλεοπτικά , ενώ έχει γίνει διαβόητος για τα λεφτά που καρπώθηκε ο σύλλογος? από τις Μεταγραφές.
Αν όντος έχει μπει μέσα το πιο έντιμο είναι να βάλει ένα πωλητήριο, με τα λεφτά που έχει χαλάσει , και να παραδώσει την ομάδα. Ούτος η άλλος αυτή η ομάδα διαχρονικά πορεύεται χωρίς ηγεσία . Κανένας φίλαθλος δεν νοσταλγεί προηγούμενους Πρόεδρους μας (πλην ίσως του ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΥ).
Εκτός απο αυτά θέλει να κάνει και ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ το γήπεδο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ γιατί γήπεδο σίγουρα δεν μπορεί να κάνει .Γιατί πρώτα
Μαθαίνεις να τιθασεύεις τις φιλοδοξίες του εκάστοτε ΜΑΝΙΑΤΗ και ΤΖΑΒΕΛΑ και μετά μιλάς για γήπεδα και μεγαλεπήβολα σχέδια.
Δυστυχώς ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ στηρίζεται μόνο από τον ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ των 2700 διαρκείας και όχι απο τον ΠΡΟΕΔΡΟ του.
Κλείνοντας για να μην ξεφύγω απο το αρχικό άρθρο Καλή στελέχωση και ΠΡΟΕΔΡΟΣ με χρήμα είναι έννοιες αλληλένδετες.

zamis είπε...

Τυρι Φιλαδελφεια? Τι ειναι αυτα ρεε?

υ.γ. Ο τυροπιτας δεν ειναι μαγαζι,ειναι εννοια(τρομαρα μας).

br fun_atic είπε...

@antonis
αυτά είναι λίγο σχετικά.

Σε σχέση με τον Ολυμπιακό και τον Π.Α.Ο πράγματι ο Τσακ είναι περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Σε σχέση όμως με ένα σωρό άλλες ομάδες (τις περισσότερες) είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

Φαντάζομαι ότι θα άκουγε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την πρόταση κάποιου να αναλάβει την Π.Α.Ε ή να αγοράσει μέρος του μετοχικού πακέτου. Απ' ότι φαίνεται πάντως δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος.

Δεν συμφωνώ ότι τα πολλά λεφτά σε ανεβάζουν επίπεδο. Η σπατάλη ποτέ δεν οδήγησε στην επιτυχία. Η καλή οργάνωση όμως πάντα βελτίωσε καταστάσεις.

Έθεσες ως παράδειγμα τα χρήματα από τις μεταγραφές κάποιων παικτών. Ξέρεις τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Αγοράστηκαν πάρα πολύ φθηνά. Αυτό σημαίνει καλό σκάουτιγκ (ή τύχη) και καλή δουλειά στην ομάδα η οποία τους επέτρεψε να αναδειχθούν.

Όταν ήρθε στις αρχές της χρονιάς ο Καστελιόνε, όλοι νομίζαμε ότι θα έκανε τη διαφορά. Μας φαίνονταν μάλιστα λογικά τα 350.000 ευρώ που απαιτούνταν για την αγορά του. Σήμερα μπορούμε να πούμε το ίδιο; Μπορεί ο συγκεκριμένος παίκτης να συγκριθεί με τον Τσότσαλις των 75.000 ευρώ ή με τον Τζαβέλα (το σπουδαιότερο περιουσιακό στοιχείο του Πανιωνίου αυτή τη στιγμή);
Το θέμα λοιπόν δεν είναι τόσο οικονομικό όσο οργανωτικό.

Για το θέμα του γηπέδου. Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν εμπορικές χρήσεις. Το γήπεδο απαιτεί αρκετά χρήματα γιά τη συντήρησή του (αυτό δεν μας το λέει κανείς) και επιπλέον πρέπει κάποια χρήματα να βγάζει και η ομάδα. Θα ήταν στο χέρι του δήμου, μια που η έκταση είναι δημοτική, να χτίσει ένα νέο γήπεδο χωρίς εμπορικές χρήσεις. Γιατί δεν το κάνει; Ποια πολιτική παράταξη στην Ν.Σ έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα του γηπέδου; Καμία. Άρα για τον Τσακίρη οι εμπορικές χρήσεις είναι μονόδρομος. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να είναι ήπιες και αποδοτικές για την ομάδα.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Δεί δή χρημάτων, ώ άνδρες, καί άνευ τούτων ουδέν! (ελπίζω να το θυμάμαι σωστά...)
Επίσης, θα πρόσθετα, με πορδές δέν βάφονται αυγά!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Μιά και δέν έχει ξεκινήσει ακόμα, μπορούν να αλλάξουν τα σχέδια ώστε το νέο γήπεδο να χωράει τουλάχιστον 22.000 θεατές; Άν είναι αλήθεια ότι προβλέπεται γήπεδο 10.000 θέσεων για τον Πανιώνιο, το βρίσκω πολύ μίζερο.

antonis είπε...

B& R
Δεν διαφωνώ ότι έχουν γίνει και καλές κινήσεις, όπως η περίπτωση του ΤΣΟΤΣΑΛΙΤΣ που φαίνεται λαχείο. Αυτό που με πειράζει είναι ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις φιλοδοξίες αυτών των παικτών, και βέβαια ότι τους πουλάμε. Μην ξεχνάμε τις προγραμματικές δηλώσεις του ΤΣΑΚΙΡΗ, ότι θα προσπαθούσε να το αλλάξει αυτό.
Έμεινε στην προσπάθεια , και στο γεγονός ότι όταν τους πουλάει, κλείνει και συμφωνία για να μην παίζουνε με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ.
Είναι επικίνδυνες αυτές οι λογικές και οι παλαιότεροι θα θυμούνται πόσο επιτυχημένος εθεωρείτο από τα MEDIA της εποχής ο πρόεδρος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΛΑΜΑΝΟΣ .
Αγόραζε λοιπόν ο ΑΛΑΜΑΝΟΣ φθηνά και πουλούσε Ακριβά, μόνο που κάποτε δεν σου κάθονται οι πωλήσεις, με αποτέλεσμα ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ να παίζει τώρα στην Δ΄ κατηγορία.
Όσο αφορά το γήπεδο δεν με πειράζει το εμπορικό κέντρο, αλλά το γεγονός ότι θέλουμε να κάνουμε γήπεδο 10.000 θέσεων, που δηλώνεις αυτόματα ότι δεν πιστεύεις στον κόσμο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και δεν έχεις στόχο για κάτι παραπάνω(ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ).
Εμένα κάτι μου βρωμάει και είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Μην μας διαφεύγει η περίπτωση Κουτελάκη , ενός πραγματικά επιτυχημένου Δημάρχου και παράγοντα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, που όμως εμπλέκεται (εύχομαι πραγματικά να είναι αθώος) στα εικονικά τιμολόγια επί εποχής ΜΠΈΟΥ.

akis είπε...

Που είναι ο κόσμος του Πανιωνίου? Καταρχάς έχω ακούσει ότι το Στάδιο θα είναι 13.000 θέσεων. Εάν γίνει με το καλό και το γεμίσουμε ... εγώ θα μείνω απ' έξω. Επιτέλους λίγη σοβαρότητα. Ο Κόσμος του Πανιωνίου και ο Κόσμος του Πανιωνίου ... μήπως είναι στη σφαίρα της φαντασίας μας? Ας είμαστε ρεαλιστές και όχι μηδενιστές.Προσπαθούμε να φτιάξουμε κόσμο. Ξεχνάνε αρκετοί όπως ο φίλος Αντώνης τι χρήμα έδωσε ανεπιστρεπτί ο Τσακίρης στον Ερασιτέχνη, τα χρώσταγε? Γκρινιάζει για τα χρήματα που έχει βάλει ... ας μου ονομάσει κάποιος έναν Πρόεδρο πριν τον Τσακίρη που έβαλε λεφτα από την τσεπη τη δική του για τον Πανιώνιο. Μόνο τον Σταματελάτο θυμόμαστε αλλά δυστυχώς δεν ήταν δικά του. Επανηλλειμένα επίσης έχει πει ότι δίνει και αύριο το πρωί τον Πανιώνιο, που είναι οι αγοραστές? Στυλ Κοτσώνη άπειροι, πραγματικοί ουδείς.Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και οργανωθείτε σε όποιον σύνδεσμο του Πανιωνίου γουστάρετε. Είμαστε λίγοι και μόνο οργανωμένοι θα πετύχουμε.

claire είπε...

Μολις διάβασα στο ίντερνετ οτι η ΠΑΕ Πανιώνιος χρωστάει γύρω στα 9εκ. ευρώ. Ξερεις κανείς τίποτα για αυτό?

claire είπε...

Μόλις διάβασα στο gazzetta: http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/73783-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%B7

br fun_atic είπε...

To τελευταίο ταλέντο που έβγαλε ο Απόλλωνας ήταν ο Ντέμης. Μετά το χάος.
Ο Απόλλωνας ήταν ένα προσωποκεντρικό συμματείο. Υπήρχε όσο υπήρχε ο Αλαμάνος. Το ίδιο και η Παναχαϊκή με τον Λουκόπουλο.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν το γήπεδό μας θα έχει 12.000 ή 22.000 θέσεις. Θα ήθελα αυτές που έχει να είναι γεμάτες. Άλλωστε νομίζω ότι είναι και κουτό να δημιουργήσεις ένα γήπεδο 22.000 θέσεων όταν ποτέ δεν έχεις καταφέρει να μαζέψεις περισσότερους από 10.000 φιλάθλους.
Η Νέα Σμύρνη, ανεξαρτήτως θέσεως πρέπει να γίνει έδρα. Πρέπει να προσφέρει σύγχρονες ανέσεις. Αλλά κυρίως πρέπει να είναι πάντα γεμάτη.

Θα ήθελα πολύ να υπήρχε ένας ενιαίος φορέας οργανωμένων οπαδών, αυξημένου κύρους. Αυτή τη στιγμή ο καθένας έχω το μικρομάγαζό του και δεν μπορεί να οργανωθεί καμία κίνηση υπερ της ομάδας.

Τον Πανιώνιο δεν τον ονειρεύομαι διαφορετικό. Τον ονειρεύομαι πρωταγωνιστή. Και να σας πω και κάτι; Επισήμως όλοι δηλώνουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε γιά τίτλους κ.λ.π αλλά τελικά όλοι μας θυμόμαστε και μνημονεύουμε πρώτα τα δύο κύπελλα που έχουμε κερδίσει. Και αυτό είναι λογικό. Όταν τρέχεις με άλλους στον ίδιο αγώνα, είναι ανώμαλο να θέλεις να βγεις σώνει και καλά πέμπτος ή να μη σου καίγεται καρφί γιά τη θέση που θα καταλάβεις.

Όλα αυτά όμως προυποθέτουν και αρκετά χρήματα και πάρα πολύ καλή οργάνωση. Ό,τι δηλαδή γίνονταν στο μπάσκετ γιά τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, όπου ο Πανιώνιος πρωταγωνιστούσε, κατακτούσε, έβγαζε παίκτες και ήταν αξιοσέβαστος. Μπορεί να μην ήταν το πιο πλούσιο σωματείο, ήταν όμως από τα πιο οργανωμένα και το κυριότερο είχε στις τάξεις του ανθρώπους που ήξεραν απίστευτα καλά το αντικείμενο, με πρώτο και καλύτερο τον μεγάλο Ανδρέα Βαρίκα.

br fun_atic είπε...

Αυτό που είχα καταλάβει (ελπίζω βέβαια να το είχα καταλάβει καλά) είναι ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του Πανιωνίου καλύπτονταν από τον κο Τσακίρη πέρα του ποσού των εσόδων της ομάδας από τις διάφορες πηγές (χορηγοί, εισιτήρια, τηλεοπτικά, πωλήσεις παικτών). Είναι φυσικό λοιπόν σε χρονιές που είχαμε περισσότερα έσοδα από μεταγραφές να βάζει λιγότερα και το αντίθετο. Αν αυτό ισχύει, είναι αδύνατον να έχουμε έλλειμμα (ή τουλάχιστον σε μόνιμη βάση).

br fun_atic είπε...

υ.γ
και επειδή λέμε ότι οι Πανιώνιοι είμαστε διαφορετικοί και στη ζωή μας, πρέπει μάλλον να σκεφτούμε πως αντιδρούμε στη δουλειά μας.

Ας μιλήσω για τον εαυτό μου.
Θέλω να πιστεύω ότι είμαι διαφορετικός από αρκετούς συναδέλφους μου. Ξέρω ότι δεν θα γίνω ποτέ η μεγάλη φίρμα γιατί δεν μου αρέσει να πατάω σε πτώματα και γιατί προσπαθώ να κρατάω χρόνο για την οικογένειά μου, από την άλλη βέβαια είναι γεγονός ότι δεν μου αρέσει να χάνω. Απόδειξη ότι δεν αναπολώ τις επαγγελματικές μου επιτυχίες, αλλά θυμάμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τις επαγγελματικές μου αποτυχίες. Έστω κι αν αυτές ήταν τρεις.
Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν μου είναι δύσκολο να μην υπάρχει ξεκάθαρος στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς ή να θεωρώ ότι δεν έγινε και τίποτα που βγήκαμε 7οι ή 8οι, αλλά να καμαρώνω ότι δήθεν γι αυτούς τους λόγους είμαι διαφορετικός και αντικομφορμιστής.

IWN1998 είπε...

@claire.
Το χρέος που ανακοινώθηκε αφορά κατά πάσα πιθανότητα το πορ της ειδικής εκκαθάρισης χρέος του Πανιωνίου και συνεπώς δεν υφίσταται.
Γενικά η ανακοίνωση του υφυπουργού πρέπει να περιέχει πολλές ανακρίβειες και να έγινε στο πόδι για να καλύψει τις ανάγκες τις επερώτησης του βουλευτή, ίσως και να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις, μια που ήδη κυβερνητικά προσκείμενα δημοσιογραφικά sites εμφανίζουν το ζήτημα σαν μεγάλη επιτυχία ...της εφορίας. Και από την άμεση ανακοίνωση της ΑΕΚ, που είχε πρόχειρα τα στοιχεία (ελέω πρόσφατου ελέγχου ορκωτών λογιστών λόγω Κοτσώνη) φαίνονται διάφορες ανακρίβειες και συγκερασμοί στα στοιχεία του κου υφυπουργού.

barbouni - skavei kai psaxnei είπε...

σωστός br μου 8.59, οι τελευταίες 7 σειρές σου άψογες, τα λεμε απο πέρυσι το καλοκαίρι

IWN1998 είπε...

Θα ήθελα να αναφερθώ και γω στο θέμα παρομοίωσης Τσακίρη και Αλαμάνου και στις αιτίες παρακμής του Απόλλωνα και της Παναχαϊκής.

Για τον Απόλλωνα, στρατηγικό λάθος υπήρξε εδώ και πάρα πολλά χρόνια η επιλογή ως έδρας της Ριζούπολης σε μια περιοχή, που τον "κατάπιε" κυριολεκτικά η ΑΕΚ... Βέβαια εδώ έχουμε και μεις τη συμβολή μας, αφου ο Απόλλων ήταν μετά τον πόλεμο υποψήφιος να αποκτήσει ως έδρα τη Νέα Σμύρνη, αλλά ο μακαρίτης πια Ρουσόπουλος ανέστησε την τελευταία στιγμή των ποδοσφαιρικό Πανιώνιο από την Πράσινη Θύελλα της Λεύκας του Ν. Κόσμου και κράτησε κυανέρυθρη τη Ν. Σμύρνη.
Ο Αλαμάνος (όπως και ο Λουκόπουλος στην Παναχαϊκή) δεν ανέπτυξε στην πραγματικότητα την ομάδα του σε κανένα επίπεδο, αλλά κατάφερνε να φυτοζωεί συνδέοντας την στα άρματα των ομάδων του ΠΟΚ (πχ ΠΑΟ). Το ίδιο και ο Λουκόπουλος ενέπλεξε την Παναχαϊκή σε ανίερες συμμαχίες και παράγκες και όσο αυτά τα κυκλώματα μεγαλουργούσαν, τόσο και η Παναχαϊκή στεκόταν δυνατή.

Πιστεύω ότι ο Τσακίρης και οικονομικά έχει βοηθήσει σε πολλά επίπεδα και πολύ περισσότερο και ουσιαστικότερα τον Πανιώνιο απ' ότι οι παλιοί αυτοί παράγοντες βοήθησαν τις ομάδες τους αλλά και προσπαθεί να κάνει κάποια έργα υποδομής και ανάπτυξης και να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο πόρους για την ΠΑΕ.

Θεωρώ ότι πολύ σύντομα οι φούσκες του ποδοσφαιρικού χώρου που βλέπουμε να πλεονεκτούν πρόσκαιρα του Πανιωνίου θα σκάσουν και το στάτους του χώρου θ' αλλάξει ριζικά και ίσως τότε κάποια πράγματα δείξουν αλλιώς και κάποιες κινήσεις Τσακίρη να καρποφορήσουν πιο σύντομα στο νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί.

Katrinos είπε...

Ο Ιwn έχει δίκιο, τα χρέη που ανακοινώθηκαν ΔΕΝ είναι και απαραίτητα απαιτητά. Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τα 30 δις φόρους που υποτίθεται θα εισπράξει το κράτος απο παλαιές οφειλές.
Τα περισσότερα απο αυτά τα χρέη για διάφορους λόγους έχουν παραγραφεί.

claire είπε...

Ok Ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι οτι τρόμαξα λίγο αν κ διάβασα οτι απο Δευτέρα θα βγει και επισημη ανακοινωση απο την ΠΑΕ για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

br fun_atic είπε...

Σας στέλνω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου από την Αιγιάλεια. Θεωρώ μάλλον απίθανο να δω το αυριανό παιχνίδι, πιθανότατα να μην ακούσω και τη ραδιοφωνική μετάδοση γιατί λογικά θα περιδρομιάζω σε κάποια ταβέρνα εκείνη την ώρα (Πλάτανος; Δερβενάκι; Ζάχωλη; Καλάβρυτα;Τσιβλού;Ζαρούχλα; Ζαχλωρού; - πολλές ιδέες αλλά λίγες ώρες) , οπότε πάρτε το θέμα πάνω σας.

Costix είπε...

@brfun, τελικα εισαι εκδικητικος. Μου το φιλουσες για εκπληξη, για να ζηλεψω ?? Τεσπα, ψηφιζω Τσιβλο και κατσικακι γιουβετσι με τουτουμακια.
Αφηνω να παμε παρεα το καλοκαιρι στο Μαζαρακη για σκορπαινα μπουργετο.

br fun_atic είπε...

@costist
έφαγα πολύ ωραίο παϊδάκι στο Δερβενάκι. Πολύ ενδιαφέρον μαγαζι. Δίπλα έτρωγε και μια ποδοσφαιρική ομάδα (λογικά ο Παναιγιάλειος).Τον Μαζαράκη και τη Ροδιά τα αφήνω γιά να πάμε παρεούλα το καλοκαίρι. Θα βογκήξουν οι τράτες!!!

br fun_atic είπε...

υ.γ
εκδικητικός; αυτοκίνητο έχεις, πάρτο και έλα να κάνουμε παρέα.Στο σπίτι μου δεν χρειάζεσαι πρόσκληση.

br fun_atic είπε...

Η αποστολή του Πανιωνίου: Ανδριόλας, Μπέλιτς, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Όμο, Σιόβας, Τζαβέλλας, Γουέλινγκτον, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλος, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σκούφαλης, Κούκετς, Ριέρα, Μπουβάλ, Μπάλαμπαν.

Costix είπε...

Χρονια τα ξερω τα παιδια στο Δερβενακι. Καλο παιδακι, τρομερο κρασι και επισης φοβερη μακαροναδα με αυθεντικο αγριο γκογκορα. Κανουν και πολυ καλο πανηγυρι και του Σωτηρα 5-6 του Αυγουστου και τον δεκαπενατυγουστο. Φερνουν παντα μεγαλα ονοματα. Επισης το καλοκαιρι η θεα του Κορινθιακου απο το μπαλκονι τους ειναι συναρπαστικη.

br fun_atic είπε...

άρχισαν τα όργανα:

http://www.panioniosnet.gr/index.php/pgsspae/3175.html

General Tanz είπε...

Τιποτα το φοβερο ο Ιστορικος, κερδισε δια της φανελας παροτι σχετικα ελαφρολαικος.
Καλα ειναι και ετσι, δεν εχω παραπονο, το τριποντο να γραφει.
Μια χαρουλα.

Νομιζω οτι το φοβηθηκε λιγακι ο Οτσαλαν,και πηγε καπως κρατημενα στο α, γενικα παντως δεν ηταν η μερα μας απο μεση και μπροστα πολυ λιγα πραγματα.
Στην φαση Μποσκο ειναι πολυ μακρινη η ληψη για να εχουμε αποψη. Ισως το βραδυ.

Ξεχωρισα Τζαβο, Μπελιτς, Λατκα για το ομορφο τοπι(ειχε αλλη μια εξαιρετικη κεφαλια λιγο εξω) Τσοτσα και Ντανιελ Αλβες ντα Σιλβα aka Λουκυ Λουκ.

ΑΝΤΙΑΡΕΙΑΝΟΣ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑ,τους περιμενω ΚΑΨΩΜΕΝΟΣ και οοοολα τα εις -μενος!!!!

Καλη βδομαδουλα.

ΥΓ Το οτι δεν παιζει ο Μποσκο ειναι καλο η κακο????

Costix είπε...

@brfun, γυρισες μωρακι μου ??
Το link σου δεν βγαζει πουθενα, η μηπως το αφαιρεσαν απο τη σελιδα το αρθρακι ???

zamis είπε...

General καλο ειναι,πολυ καλο:)

br fun_atic είπε...

Γύρισα!
Δεν έβαλα τα τελευταία γράμματα
ορθή επανάληψη.

http://www.panioniosnet.gr/index.php/pgsspae/3175.html

αυτό το πάζλ τελικά έχει πολλά κομμάτια...

Katrinos είπε...

Welcome back BR, μάγκες άντε να ανέβει η Παναχαική , μπας και κάνουμε κανα Παγκόσμιο προς Αίγιο μεριά.....

Στρατηγέ μου , μάλλον για καλό μου φαίνεται που θα λείψει ο Μπόσκο. Θα είναι ωραία ματσάρα με τον Άρη, αρκεί να μην είναι οι μισοί παίκτες έξω με κάρτες ή τραυματισμούς. Ελπίζω ο Τσότσα να είναι οκ.

General Tanz είπε...

@BR
Δηλ μας λενε οτι ο Τσακ ηθελε να τον διωξει και τον κρατησαν ο Τσελιος και ο Σταματο????
ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!

Το καλο ειναι οτι ο Τσοτσα ειναι καλα για Αρη. Το εγραψα και στο μπλογκ του Ιωνα.
Φωτια και τσεκουρι στα νουνια!!!!!!!

br fun_atic είπε...

Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα πυροδοτεί μάχη πρώην παραγόντων της ομάδας.

Καλοί και κακοί παράγοντες, καλοί και κακοί Πανιώνιοι...Και στη μέση ένας χαζοπρόεδρος που χάβει ό,τι του σερβίρουν και πληρώνει τον λογαριασμό...

br fun_atic είπε...

δήθεν χαζοπρόεδρος...