Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ακαδημίες

Χθες, σε σχόλια στο ραδιόφωνο για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, ένας δημοσιογράφος, αφού έπλεξε το εγκώμιο του Τζαβέλα, ανέφερε ότι ο παίκτης μας αγωνιζονταν στην Κέρκυρα ως εξτρέμ (!!!), ότι αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Σπυρόπουλου, πράγμα που ασφαλώς κατάφερε και ότι προέρχεται από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Εκείνη την ώρα δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην είδηση. Αργότερα όμως μπήκα σε κάποιες σκέψεις. Αν πάρουμε το συγκεκριμένο παράδειγμα, ποιος ο λόγος να φεύγει ένας παίκτης από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού (άραγε σε ποια θέση έπαιζε;), να αγωνίζεται στην Κέρκυρα ως εξτρέμ και να αναδεικνύεται στον Πανιώνιο ως αριστερό χαφ καταφέρνοντας να κληθεί στην Εθνική αλλά και να προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων στις οποίες ίσως να περιλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός; Ποιος είναι ο τρόπος τελικά που λειτουργούν οι Ακαδημίες στην Ελλάδα; Ποιος τελικά αξιολογεί όλα αυτά τα παιδιά;Μήπως τελικά όλα είναι θέμα τύχης και συγκυριών;

Κατάλαβα λοιπόν ότι μάλλον δεν γίνεται σοβαρός σχεδιασμός σε καμία Ακαδημία. Τα πράγματα λειτουργούν στην τύχη. Αθλούνται κάποια παιδάκια, τα οποία, κατόπιν κάποιας σχετικής αξιολόγησης και με τα χρόνια, προωθούνται σε διάφορα τμήματα της ομάδας, καταλήγουν στην ομάδα Κ21 και εκεί κάποιοι, υπό κάποιες συνθήκες, αποκτούν επαγγελματικό συμβόλαιο στην ίδια ομάδα και τις περισσότερες φορές χάνονται, ενώ οι υπόλοιποι προωθούνται σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών.Μέχρι εκείνο το σημείο μπορεί να μην έχει παγιωθεί η θέση του παίκτη, άρα να μην την ξέρει σε βάθος. Πως λοιπόν μπορεί να ενταχθεί με επιτυχία στην πρώτη ομάδα;

Αν λοιπόν ο Παναθηναϊκός δεν αξιολόγησε σωστά τον Τζαβέλλα αλλά αναγκάστηκε να δαπανήσει 2,0 εκ ευρώ για τον Σπυρόπουλο, αυτό σημαίνει ότι ξόδεψε άσκοπα ένα τεράστιο ποσό για θέση στην οποία ήταν καλυμμένος. Θα μου πεις, είχε δείξει ο Τζαβέλλας αυτά τα στοιχεία από εκείνη την ηλικία; Μα αυτή δεν είναι η δουλειά των προπονητών και των λοιπών στελεχών σε ομάδες υποδομής;

Ότι λοιπόν ισχύει στις άλλες ομάδες είναι προφανές ότι ισχύει και στη δική μας. Παράγουμε παίκτες (προφανώς σε όποια θέση κάτσει κάθε φορά) ή αποκτούμε από μικρές ομάδες, οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποιο ταλέντο, αλλά δεν έχουν σπουδαίες αγωνιστικές παραστάσεις, δεν ξέρουν καν σε ποια θέση παίζουν αλλά και τα μυστικά της και για τον λόγο αυτό δεν μπορούν να προωθηθούν με επιτυχία στην πρώτη ομάδα.Αυτό μας οδηγεί σε μεταγραφές, άρα σε ρίσκο και σε έξοδα.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι μόνο πόσοι παίκτες μας προωθήθηκαν από την μικρή στην πρώτη ομάδα, αλλά και πόσους παίκτες ενδεχομένως χάσαμε λόγω κακής αξιολόγησης.Επιπλέον είναι σημαντικό να ξέρουμε αν οι παίκτες των μικρών μας ομάδων ξέρουν τη θέση τους και τα μυστικά της. Αφού ακόμη και παίκτες της μεγάλης ομάδας έπαιζαν σε λάθος θέση, φανταστείτε τι γίνεται με τα πιτσιρίκια.

Από τον Πανιώνιο έχουν περάσει τεράστια πηγαία ταλέντα. Αυτά δεν δημιουργούνται αλλά αναδεικνύονται και βελτιώνονται σε επί μέρους χαρακτηριστικά. Το ότι δεν έχουμε αναδείξει άλλο τεράστιο ταλέντο μετά τον Σαραβάκο είναι γεγονός, αλλά μάλλον έχει να κάνει και με τη γενικότερη κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ίσως είναι και θέμα τύχης (ίσως όμως και όχι). Το ζήτημα είναι ότι στο διάστημα αυτό δεν έχουμε παρουσιάσει από τα σπλάχνα μας ρολίστες παίκτες. Αυτοί ασφαλώς και δεν γεννιούνται αλλά δημιουργούνται και αξιολογούνται. Εκεί είναι λοιπόν το θέμα. Ότι δεν έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε ένα κορμό Πανιώνιων παικτών, οι οποίοι να συνεπικουρούνται από τις μεταγραφές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.Απόδειξη; Πόσοι παίκτες της σημερινής ομάδας (απ' αυτούς που παίζουν προέρχονται από τις Ακαδημίες; Μόνο ο Κοντοές). Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις δεξί μπακ, κεντρικούς αμυντικούς, αμυντικά χαφ και τερματοφύλακες;Αν εξαιρέσει κανείς τους τερματοφύλακες, οι υπόλοιπες από αυτές τις θέσεις δεν απαιτούν το τεράστιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, αλλά απλή αξιοποίηση κάποιων χαρακτηριστικών του παίκτη. Άρα καθαρά δουλειά Ακαδημίας.

Τεράστιο θέμα, η λύση του οποίοι απαιτεί εξειδικευμένα στελέχη σε καίριες θέσεις και εξαντλητική αξιολόγηση κάθε παιδιού της ομάδας. Για να καταδείξω ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν καλά στην Ελλάδα, έχω να παρουσιάσω το παράδειγμα του Σαμαρά και του Χούτου, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι είχαν ποδοσφαιρικό ταλέντο, αναδείχθηκαν όμως από τις ακαδημίες ξένων ομάδων, προφανώς γιατί οι άνθρωποι εκεί έχουν και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να αξιολογούν και να βελτιώνουν τα ταλέντα και τελικά να παράγουν παίκτες και μάλιστα σε θέσεις όπου έχουν ανάγκη.

Στα πλαίσια της ανάδειξης των παικτών μας, πραγματικά δεν θα ήταν κακή ιδέα ο δανεισμός κάποιων από αυτούς σε άλλες ομάδες (π.χ σε ομάδα του Κυπριακού Πρωταθλήματος όπου θα είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε πρωτάθλημα πρώτης εθνικής) για να αποκτήσουν αγωνιστικές παραστάσεις πριν από την αναβάθμισή τους στην πρώτη ομάδα.

88 σχόλια:

τρελοπανιωνιος είπε...

τι λες εμεις δεν εχουμε διωξει μεγαλα αστερια απο τις μικρες ομαδες ? 2 καθαρα παραδειγματα ειναι ο Παπασταθοπουλος ναι ο γνωστος και ο Γιανουλης του Ηρακλη...

antunix είπε...

@ Br
Εννοείται ότι για την ανάδειξη ενός ποδοσφαιριστή όλα είναι θέμα τύχης και συγκυριών και λιγότερο –στην Ελλάδα τουλάχιστον- προϊόν παρακολούθησης και καλλιέργειας από νεαρή ηλικία...
Βέβαια, είναι αρκετά πιο εύκολο ένας παίκτης να πάει σε άλλη μικρότερη θεωρητικά ομάδα, και να γίνει εκεί βασικός και πρωταγωνιστής, αφού οι ευκαιρίες είναι περισσότερες. Αστάθμητος παράγοντας είναι και η αλματώδη εξέλιξη σε τεχνικά και φυσικά χαρακτηριστικά από χρόνο σε χρόνο. Γνωρίζω ότι αρκετοί παίκτες από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού έχουν αναδειχθεί, αλλά όχι να παίξουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά απλά σταδιοδρόμησαν και σταδιοδρομούν σε μικρότερες κατηγορίες. Και στο εξωτερικό υπάρχουν παραδείγματα παικτών που δεν έκαναν για διάφορους λόγους σε μια ομάδα, και μετά μεγαλούργησαν σε άλλο σύλλογο από εκείνον που τους ανέδειξε!

antunix είπε...

Ο Τζαβέλλας έχει παίξει στο παρελθόν σε αρκετές θέσεις, δείγμα ότι το ταλέντο του ξεχώριζε στην εκάστοτε ομάδα του. Όταν αγωνιζόταν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, στην Τερψιθέα σε πολύ νεαρή ηλικία (τον είχαν πάρει από την Δόξα Βύρωνα, βυρωνιώτης γαρ έναντι 7,000 ευρώ....) για 2-3 χρόνια σκόραρε με μεγάλη συχνότητα (πάνω από 10-15 γκολ, όντας στους πρώτους σκόρερ στους Γλυφαδιώτες. Έπαιζε επιτελικός χαφ και πολλές φορές στα δύσκολα σέντερ φορ! Με προπονητή Γιώργο Σκαρτάδο τότε!!!
Τότε τον είδε ο Τεννές και τον πήρε στην Κέρκυρα και –εδώ είναι η συγκυρία- από τη Δ’ Εθνική, έπαιξε αμέσως στην Super League και μάλλον σταδιακά έδειξε ότι μπόρεσε να κολυμπήσει στα βαθιά. Τότε η Κέρκυρα είχε πληρώσει 22.000 ευρώ στην Τερψιθέα! Και στο νησί έπαιξε πολλές θέσεις, και μετά ως γνωστόν μετά από 1,5 χρόνο ήρθε στον Πανιώνιο, με 200.000 ευρώ συν τη μεταπώληση. Το παιδί δείχνει ότι έχει σταδιακή εξέλιξη στην καριέρα του.-

antunix είπε...

Ο Τζαβέλλας πέρασε από την Παιανία, αλλά προφανώς όταν συνέβη αυτό, δεν είδαν κάτι εξαιρετικό στο παιδί, πριν καμιά δεκαριά χρόνια, όταν ήταν έφηβος και έτσι παρέμεινε στη γειτονιά του και προωθήθηκε από τις ακαδημίες της Δόξας Βύρωνα . Ίσως είναι καλύτερο ένα νέο παιδί να ξεπηδά από τα... αλώνια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, παρά από τις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων, που κάπου χάνουν το νόημα.

br fun_atic είπε...

Αυτό λοιπόν είναι το θέμα. Το όραμά μας είναι να βγάζουμε παίκτες που θα παίζουν στην ομάδα και πιθανόν να κερδίζουμε από την μεταπώληση, ενώ βλέπουμε όλοι ότι τελικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε όλες τις Ακαδημίες ως προς τον εντοπισμό, αξιοποίηση και αξιολόγηση των παικτών.

Αφού λοιπόν υπάρχει η πιθανότητα μέχρι και τα 21 να μην έχει καταλάβει ο παίκτης σε ποιά θέση παίζει, τότε είναι απόλυτα φυσικό να μην μπορεί να παίξει στην μεγάλη ομάδα και ακόμη πιο φυσικό να αγοράζουμε ένα σωρό παίκτες από το εξωτερικό που ξέρουν το αυτονόητο. Τη θέση τους.

Είναι τραγικό να ξεχωρίζει ο Τζαβέλλας ως επιτελικός μέσος και να καλείται στην Εθνική ως αριστερό μπακ.

Katrinos είπε...

Όλο το ζήτημα έχει να κάνει με το setup του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Απο τη μία υπάρχει η εξέδρα που ζητάει 'παικταράδες' και μάλιστα ξένους (το ξένο είναι πιό γλυκό) που τους περισσότερους δεν τους ξέρει η μάνα τους, απο την άλλη ένα ολόκληρο σύστημα που αποτελείται απο managers, λαμόγια , διοικήσεις που θέλουν να ξεπλύνουν μάυρο χρήμα.

Για να αναπτύξεις παίκτες πρέπει να ξοδέψεις χρόνο, χρήμα και κόπο για να φέρεις μακροπρόθεσμα αποτελέσματα , κάτι που δεν ισχύει σε τίποτα στον Ελληνικό χώρο. Αντιθέτως τα θέλουμε όλα τώρα , με το μικρότερο δυνατό κόπο, προσδοκώντας το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (το οποίο συνήθως το υποθηκεύουμε και αυτό.....)

Για να αναδείξεις με σκοπό νέους παίκτες , πρέπει πρώτα να αναπτύξεις ένα ολόκληρο σύστημα εξεύρεσης,αξιολόγησης,ανάπτυξης, προώθησης παικτών. Θέλει ικανούς scouters, ΕΙΔΙΚΟΥΣ προπονητές που μπορούν να δουλέψουν με μικρές ηλικίες, θέλει ψυχολόγους,γιατρούς,ειδικούς γυμναστές,εργοφυσιολόγους,φυσικοθεραπευτές,διατροφολόγους και ένα ακόμα σκασμό ειδικότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προκλήσεις του να (γίνεις)είσαι αθλητής υψηλού επιπέδου ,αλλά κυρίως να αποκτήσουν αθλητική συνείδηση.
Χρειάζεται ένα ολόκληρο δίκτυο ομάδων περιφερειακών πρωταθλημάτων και ακαδημιών που θα χρησιμεύουν στην εξέυρεση αλλά και ανάδειξη παικτών.

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εκ νέου το τροχό, υπάρχουν ομάδες που τα έχουν κάνει πριν απο εμάς, ας τους αντιγράψουμε (Eσπανιόλ ? )
Με δεδομένη τη γενικότερη φιλοσοφία του Τσακ , αλλά και της κουλτούρας του Πανιωνίου είναι τεράστια ευκαιρία να ανταποκριθούμε στα νέα πλαίσια που πάνε να δημιουργηθούν.

Υ.Γ Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τη Κυριακή το Σίμωση (και τον Αναστασόπουλο) στην αρχική ενδεκάδα, φοβάμαι ότι θα δω το Μπουβάλ...
Υ.Γ1 Πριν απο λίγες μέρες τα γαυράκια κέρδισαν την αντίστοιχη ομάδα της Arsenal (και το τρόπαιο) σε τουρνουά στο Ντουμπάι. Θα ήθελα να δω πόσα γαυράκια και πόσα πιτσιρίκια της Arsenal θα παίζουν στις αντίστοιχες πρώτες ομάδες τα επόμενα δύο-τρία χρόνια. Βέβαια ο Έλληνας οπαδός είναι πολύ πιό απαιτητικός και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα...)


Υ.Γ2 Ταλέντα υπάρχουν , δυστυχώς αθλητές δεν υπάρχουν γιαυτό και οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες μένουν στη μετριότητα. Μόλις δούν κάποια παραπάνω ευρώ στο λογαριασμό τους , ορμάνε σε γκόμενες μπουζούκια,καφέδες κάνουν μόνο τα minimum χωρίς να προσπαθούν να βελτιωθούν.Γιαυτό και μιλάμε για ταλέντα 23 ετών.
Να δούμε για π.χ πως θα γυρίσουν οι κκ Κοντοές,Τζαβέλλας,Μανιάτης κλπ απο διακοπές και πως θα γυρίσει ο Γιόνσον και ο Λάτκα

IWN1998 είπε...

Ιστορικά πολλοί από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου ήρθαν σε μικρή ηλικία στην ομάδα από μικρότερους συλλόγους.
Ένα σκέλος είναι οι ακαδημίες για να βγάλεις παίκτες απ' όσους έρχονται απ' ευθείας σε σένα και ένα δεύτερο το σκάουτιγκ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ (και όχι σε παραγινομένα ταλέντα τύπου Όμο και Καστελιόνε) για να μπορ΄΄εσεις να βρεις κάποιους καλούς απ' όσους δεν έρχονται απ' ευθείας σε σένα.
Και πιθανόν χρειάζεται και εκτός Ελλάδας σκάουτιγκ σε μικρές ηλικίες.

IWN1998 είπε...

Ιστορικά πολλοί από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου ήρθαν σε μικρή ηλικία στην ομάδα από μικρότερους συλλόγους.
Ένα σκέλος είναι οι ακαδημίες για να βγάλεις παίκτες απ' όσους έρχονται απ' ευθείας σε σένα και ένα δεύτερο το σκάουτιγκ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ (και όχι σε παραγινομένα ταλέντα τύπου Όμο και Καστελιόνε) για να μπορ΄΄εσεις να βρεις κάποιους καλούς απ' όσους δεν έρχονται απ' ευθείας σε σένα.
Και πιθανόν χρειάζεται και εκτός Ελλάδας σκάουτιγκ σε μικρές ηλικίες.

amanAM είπε...

Τα βλέπετε πολύ ρομαντικά τα πράγματα. Ταλέντα υπάρχουν, και μάλιστα πάρα πολλά. Το πρόβλημα είναι αλλού.

Στα 14-15-16 τους, θα πρέπει να ρισκάρουν όλο το μέλλον τους, ο παραμικρός τραυματισμός θα τους στερήσει κάθε πιθανότητα να προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο, και αντί να στρωθούν στο διάβασμα για φροντιστήρια, σπουδές κλπ, θα πρέπει να συνεχίσουν στο ποδόσφαιρο. Οι σπανιότατες εξαιρέσεις που κάποιοι τα καταφέρνουν με 2 καρπούζια στην μασχάλη τους, δεν αλλάζουν τον κανόνα.

Θα πρέπει επίσης να δεχτούν να πάρουν τις δυναμωτικές "βιταμίνες" που θα τους προσφέρει ο προπονητής τους, θα πρέπει να είναι αγαπητοί από τον προπονητή τους, και ο πατέρας τους να τα χώνει στον προπονητή και στον σύλλογο για να προωθηθεί ο κανακάρης του, και όχι κάποιο άλλο ταλεντάκι.

Θα πρέπει να μην μπλέξει με γκομενοδουλειές ο πιτσιρικάς, να δει επαγγελματικά το θέμα από τα 15-16 του, να μην αρχίσει το κάπνισμα, να γίνει μονόχνωτος με το ποδόσφαιρο κλπ.

Και πάνω απόλα, να είναι και τυχερός.

Ο ένας μου γιος, είχε ταλέντο. Ένας φίλος αθλητικός δημοσιογράφος, μου είπε πως άσχετα από το ταλέντο, εάν θέλω ο γιός μου να προχωρήσει στο ποδόσφαιρο, το πιο λίγο που χρειάζεται είναι το ταλέντο που ήδη είχε. Εάν ήθελα να προχωρήσει, μου είπε να τον στείλω στην Ολανδία, στην ακαδημία του Άγιαξ, να είναι εκεί εσωτερικός, να τελειώσει εκεί το ειδικό αθλητικό σχολείο κλπ, και εάν έχει την τύχη να μην τραυματιστεί, και μυαλό για να μην μπλέξει και να συνεργαστεί σωστά, τότε... το ταλέντο του θα αναδειχτεί.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Όπου υπάρχει μέλι, υπάρχουν και μέλισσες. Όπου μαζεύονται τόσα αγοράκια, μαζεύονται και όσοι θέλουν να τα παρασύρουν και να τα εκμεταλλευτούν. Πολλοί, προκειμένου να αναδειχτούν, έχουν περάσει και από κρεβατοκάμαρες. Αυτή είναι μια αλήθεια, που είναι μεν δυσάρεστη, αλλά δυστυχώς υπάρχει και αυτή. Όσοι πέφτετα από τα σύνεφα, καλό είναι να μην το ξεχνάτε αυτό που είπα.

Εγώ δεν θα άφησα τον γιό μου να πάρει "βιταμίνες", και δεν θα τον άφηνα σαν πρόβατο μέσα σε λύκους. Καλύτερα χημικός μηχανικός του Πολυτεχνείου, παρά ένας Μανιάτης ή ένας Τζαβέλας, που δεν ξέρουν να μιλήσουν. Και για πόσα χρόνια θα κονομήσουν από την μπάλα, εάν δεν σακατευτούν?

Η ζωή δεν τελειώνει ούτε στα τριάντα, ούτε στα τριανταπέντε, όσα λεφτά κι αν βγάλεις. Εκτός κι αν τύχει να γίνεις ένας από τους ελάχιστους, που θα βγάλουν τόσα που δεν θα τους νοιάζει. Για κάθε έναν από αυτούς, αντιστοιχούν χιλιάδες άλλοι που τραυματίστηκαν, που χάθηκαν στον δρόμο, που έβγαλαν 5 δραχμές αλλά δεν είδανε εγκαίρως την ημερομηνία λήξης.

Πίσω από τα δένδρα που βλέπουμε, και πιθανόν θαυμάζουμε, υπάρχει ένα δάσος, που το τρώει το σκοτάδι και η υγρασία.

Εγώ δεν ξεχνάω τον Σοφιανό, ήταν ταλεντάρα, τον έβλεπα κάθε μέρα στην προπόνηση, τότε που έκανα κι εγώ στίβο στον Πανιώνιο. Τότε οι προπονήσεις γινόντουσαν μέσα στο γήπεδο μας.

Τον παρακολουθούσα, γιατί μου άρεσε το σουτ του, η κορμοστασιά του, η μπαλιά του, το τρέξιμο του. Έπαιξε και στην πρώτη μας ομάδα. Μετά χάθηκε... Σακατεύτηκε σε έναν αγώνα, και του κόψανε την μπάλα. Άλλος, ήταν ένας γνωστός μου, Καλατζής λεγότανε, και τον πήρανε στην ΑΕΚ δοκιμαστικά. Αφού πέρασε όλα τα τεστ, ήταν να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Άρχισε να προπονείται, και την ημέρα που θα υπέγραφε το συμβόλαιο, ένας άλλος "ανταγωνιστής" του, του έσπασε το πόδι στην προπόνηση. Το συμβόλαιο δεν υπεγράφη ποτέ. Η θέση παρέμεινε άδεια, και ο χασάπης συνέχισε να έχει ελπίδες για να την καταλάβει. Δεν ξέρω εάν τα κατάφερε τελικά, ξέρω πως ο Καλατζής κούτσαινε σε όλη του την ζωή.

D

amanAM είπε...

Δεν είναι παράξενο, ο γιός του Καζναφέρη, ο ανηψιός του Μανωλά, κλπ να προχωράνε στο ποδόσφαιρο?

Τόσο ταλέντο ρε παιδιά στις οικογένειες τους?

antunix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
antunix είπε...

Αυτό το link πιστεύω ότι ενισχύει τους χθεσινούς μας ισχυρισμούς, περί σωστής αξιολόγησης ποδοσφαιριστών ...
Είπαμε γίνονται και στις καλές οικογένειες....

http://www.contra.gr/Soccer/
England/Championship/Newcastle/266559.html

br fun_atic είπε...

αφού λοιπόν ισχύουν όλα αυτά, τότε είναι σχεδόν απίθανο να δημιουργήσουμε ομάδα αποτελούμενη από αξιόλογους παίκτες από τις Ακαδημίες, άρα πρέπει ή να έχουμε καλό σκάουτιγκ, ή να δαπανούμε πολλά χρήματα ή να φέρνουμε καραβιές ξένων, μπας και κάτσει κανένα κελεπούρι.

Θεωρώ ότι υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες πρέπει να καλύπτονται από παιδιά των ακαδημιών. Γιά παράδειγμα θεωρώ ότι ο Όμο ή ο κάθε Όμο καταλαμβάνει μιά θέση που άνετα θα μπορούσε να καλυφθεί από παίκτη των Ακαδημιών. Άλλωστε ο κεντρικός αμυντικός δεν είναι ο φοβερός μπαλαδόρος, αλλά μάλλον κάποιος που έχει φυσικά προσόντα και μπορεί σε κάποιο βαθμό βα διαβάζει τις φάσεις. Αν έχεις ένα κορμό από Πανιώνιους και οικονομία κάνεις και δεμένη ομάδα έχεις και μπορείς να ενισχυθείς με παίκτες που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

br fun_atic είπε...

Δεν ξέρω πως πάνε οι Ακαδημίες, πάντως οι Κιντής και Παυλόπουλος πρόκειται να παρακολουθήσουν συγκεκριμένους αγώνες πρωταθλημάτων στην Ασία (???) και στην Αφρική προκειμένου να εντοπίσουν ενδιαφέροντες παίκτες.
Η συγκεκριμένη είδηση εμπεριέχει πολλές μικρότερες ειδήσεις. Η πρώτη και προφανέστερη είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας με τον κ. Κιντή. Η δεύτερη είναι ότι θα συνεργάζεται με τον κ. Παυλόπουλο, άρα εξακολουθεί να κατέχει μια νευραλγική θέση και να παραμένει ο ισχυρός άνδρας των μεταγραφών του Πανιωνίου. Η τρίτη είναι ότι ψάχνουμε για ταλέντα στην Αφρική και στην Ασία. Άρα πιθανόν να αδειάσουν θέσεις ξένου στον Πανιώνιο.

br fun_atic είπε...

Το ερώτημα είναι, σε αυτό το σχήμα έχει θέση ο Ίβιτς; Προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστεί με την ομάδα μας και ελπίζω η παρουσία του στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι να μην ήταν συμπτωματική.

zamis είπε...

Κατα πως φαινεται χαιρετα τον το Σερβο.
Εμεις παμε για σουσι.

br fun_atic είπε...

μπλιάχχχ.

General Tanz είπε...

Για τον Ιβιτς ειμαι επιφυλακτικος.
Παρα πολυ!!!!!!!!!!!!

zamis είπε...

why General?

antunix είπε...

Το Goal στα παρασκήνια, έγραφε πάντως ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο η συνεργασία με τον Σέρβο, και υπάρχει πλέον ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μαζί με Κιντή.
Παιδιά, εγώ είμαι υπέρ του, γιατί αποδεδειγμένα έχει δείξει έργο....

br fun_atic είπε...

αντιλαμβάνομαι ότι ο Ίβιτς δεν έχει και τις μεγαλύτερες συμπάθειες. Κουτσό παίκτη όμως δεν έχει φέρει σε καμία ομάδα που εργάστηκε. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι μεταγραφές του ήταν επιτυχημένες.

General Tanz είπε...

@zamis
Γιατι πχ. εκτος Γκαλετι, εφερε και Μπελουτσι με 8 εκ για το ενα του ποδι(!!!!!) και Ραουλ Μπραβο με συμβολαιο μεχρι το 2011!!!
Αμα ειναι ετσι, τοτε εγω ειμαι ο Παττον.

General Tanz είπε...

Ο δε Μπραβο με 1,8 per year, τετραετες κλειστο, 1.5 η Ρεαλ και μισο τουβλο ο μανατζερ.
Almost free of charge!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω ότι ο Κιντής και ο Παυλόπουλος θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να ανακαλύψουν παίκτες. Αν ισχύει το δημοσίευμα δεν μπορεί να μην αναρωτηθώ πόσους παίκτες έχουν ανακαλύψει μέχρι σήμερα ο Κιντής και ο Παυλόπουλος.
Κάτι άλλο που θέλω να επισημάνω είναι ότι στην Ελλάδα τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ολοένα και λιγοστεύουν. Η εξαφάνιση της αλάνας στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις αλλά ειδικά στην Αθήνα που ανέκαθεν έβγαζε τα μεγαλύτερα ταλέντα κατέστρεψε στην ουσία το ελληνικό ποδόσφαιρο και η εθνική ομάδα πλεον βασίζεται ολοένα και περισσότερο στους εργάτες. Αυτή τη στιγμή δεν μου έρχονται περισσσότεροι από τρείς έλληνες παίκτες που να θεωρούνται δημιουργικοί χαφ. Οι ομάδες μικρότερων κατηγοριών πλέον βασίζονται σε ξένους και ότι περισσεύει από την μεγάλη κατηγορία.
Οι ακαδημίες των ΠΑΕ από μόνες τους δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα καθώς δεν μπορούν να απορροφήσουν πολλά παιδιά. Το πρόβλημα με το ποδόσφαιρο σε αντίθεση με το μπάσκετ είναι ότι απαιτεί χώρο και στην Ελλάδα επελέγη να χτιστουν παντού πολυκατοικίες.
Νομίζω ότι ο Πανιώνιος πρέπει να επιδιώξει την συνεργασία με ανθρώπους από την Ν. Αμερική και την Αφρική. Ειδικά στην Ν.Αμερική όλοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό, με λίγα λόγια δεν απαιτούνται πολλά χρήματα για την επίτευξη κάποιων συνεργασιών. Αν ο Κιντής και ο Παυλόπουλος πάνε για κάτι τέτοιο συμφωνώ αν πάνε για να δουν δύο αγώνες και να φέρουν πέντε DVD βλέπω και άλλους Καστελιόνε στον Πανιώνιο.

cdu είπε...

Μπορώ να κάνω μια ερώτηση; Τι εμπειρία ακριβώς έχει ο κύριος Κιντής; Μπορεί κάποιος να με (μας) διαφωτίσει;

amanAM είπε...

Εγώ είμαι υπέρ των ακαδημιών. Είμαι υπερ επίσης στο να επενδύσει ο Πανιώνιος στην δημιουργία είδικού αθλητικού σχολείου, που τα παιδιά θα σπουδάζουν εκεί, με ειδικό βάρος στα αθλήματα γενικότερα, και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα.

Θεωρώ πιο σπουδαία επένδυση αυτό, παρά το γήπεδο...

Μπορούν εκεί να παραχθούν φουρνιές ταλέντων, με Πανιώνια ιδεώδη.

Ναι, οι ακαδημίες έχουν προβλήματα, αλλά εάν εντοπιστούν αυτά, και εάν υπάρξουν μηχανισμοί που θα εξασφαλίσουν την σωστή λειτουργία τους, οι ακαδημίες μπορούν να προσφέρουν τεράστιο έργο.

br fun_atic είπε...

Θεωρώ ότι οι παίκτες δεν ανακαλύπτονται σε μερικά ταξίδια. Απαιτείται δίκτυο ντόπιων σκάουτερ ή συνεργασία με γνωστούς μάνατζερ.

Σε κάθε περίπτωση μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος σκάουτερ παρακολουθεί παιχνίδια στην Αφρική (χάσαμε βέβαια όλο το Κόπα Άφρικα - τώρα τι να δούμε;). Στην Ασία όμως; Και όταν λέμε Ασία τι εννοούμε; Από ποιο Ασιατικό πρωτάθλημα μπορούμε να βρούμε παίκτες; Ειλικρινά δεν πάει το μυαλό μου.
Και μια που γυρίζουμε τον μισό ποδοσφαιρικό πλανήτη (εκτός Λ. Αμερικής!!!), γιατί δεν κοιτάμε τη γειτονιά μας όπου είναι δεδομένο ότι θα βρούμε καλούς και φθηνούς παίκτες;
Με δεδομένη την έναρξη της συνεργασίας μας με τον κο Κιντή, θεωρώ ότι θα έπρεπε να μάθουμε το είδος της. Είναι άτυπη; Κατέχει συγκεκριμένη θέση; Πόσο αμείβεται; Ποια τα καθήκοντά του; Είχα καταλάβει ότι θα είναι κάτι σαν σκιώδης πρόεδρος (επί των καθημερινών θεμάτων). Αν λοιπόν είχα καταλάβει καλά, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποια η αναγκαιότητα να κάνει ταξίδια για να ανακαλύπτει παίκτες.

zamis είπε...

Νομιζω οτι το σχεδιο ειναι να δημιουργησουμε φιλαθλους και στην Ασια,στα προτυπα των μεγαλων ομαδων.

antunix είπε...

Να ποιος είναι ο Κιντής…

http://sports.pathfinder.gr/
football/a-national/aek/676880.html

Ron Barceló είπε...

Έχετε πίστη στο Κιντή. Είναι από τους λίγους τεχνοκράτες στην πιάτσα. Προβλέπω - μόλις περάσει λίγο ο καιρός κ συμβιβαστεί η πλειοψηφία με το κιτρινόμαυρο παρελθόν του, να τον βγάζει μπροστά κ ως πρόεδρο ο Τσακ.
Προσωπικά, αδιαφορώ για το αν είναι αεκτζής. Μου αρκεί να κάνει σωστά τη δουλειά του κ να βάλει σε τάξη λίγο τα της ομάδας. Γεμίσαμε από 'πανιωνάρες' στην διοίκηση (κ στην ομάδα). Ας μπεί κ ο Ίβιτς κάποια στιγμή. Αν κ γω θα έδινα τα πάντα εν λευκώ στον Παντιτς, στο θέμα του τεχνικού διευθυντή. Κ 'σημαία' είναι κ εν ενεργεία scout της Ατλέτικο Μαδρίτης, ήτοι γνωριμίες, κονέ κ τα συναφή.

Ας πει κάποιος στον Τζαβέλλα να σταματήσει τις δηλώσεις αριστερά-δεξιά. Θα καταντήσει πιο γραφικός κ από το Μένιο Φουρθιώτη.

zamis είπε...

Επομενως,εμεινε ο καλος(Εβανς)εφυγαε ο κακος(Δεδες,Μαντζιος),κι ηρθε και ο..ασχημος(Κιντης).
Τυροπιτα-σουσι x προς το παρον.

υ.γ.Πραγματικα,θα ηταν καλο να εξηγησει η εταιρια προς τους πελατες της τον ακριβη ρολο του Κιντη σε συναρτηση με τον απολυτα πλεον υπευθυνων των μεταγραφων Εβανς(αν καταλαβαινω καλα).
Ο Κορκιδης υφισταται?

br fun_atic είπε...

Άρα λοιπόν ο άνθρωπος είναι μάνατζερ επιχειρήσεων και όχι σκάουτερ. Καλώς να έρθει και να εργαστεί προς όφελος του Πανιωνίου, απλά δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα του να τρέχει στο Τατζικιστάν και στην Τανζανία για παίκτες.

Αλήθεια, οι Λαγονικάκης και Φαμέλης έχουν κάποια θέση; Γιατί νομίζω ότι το σκάουτιγκ είναι δική τους δουλειά.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το παρελθόν του. Είναι επαγγελματίας και θα κάνει το καλύτερο. Θα ήθελα όμως να κατέχει επίσημη θέση και σίγουρα όχι αυτή του Προέδρου. Άλλωστε εδώ παίκτες μας που τους είχαμε και σε υπόληψη δεν ντρέπονταν να δηλώνουν ότι υποστήριζαν την τάδε ή τη δείνα ομάδα.

Πριν διαβάσετε την παρακάτω συνέντευξη, να θυμηθείτε ότι ο Ριέρα με το που αποκτήθηκε δήλωνε ότι ήρθε για να μείνει πολλά χρόνια στον Πανιώνιο (μουχαχαχαχαχα). Δεν χρησιμοποιεί τη λέξη σκαλοπάτι ή μεγάλες ομάδες, αλλά τέλος πάντων αυτό εννοεί και αλληθωρίζει προς αυτές. Και Α.Ε.Κ που θα τον πληρώνουν με παστέλια και Π.Α.Ο.Κ...
Απολαύστε υπεύθυνα!!!

http://www.sport-fm.gr/article/221685

Έτσι για να του τη σπάσω του κου Ριέρα, θα πω την εξής ιστορία. Πριν από λίγο καιρό, συζητούσαμε με τον γιο μου στο δρόμο για την προπόνηση για το ποδοσφαιρικό του μέλλον (μουχαχαχαχαχα). Του έλεγα λοιπόν ότι αν είναι καλός θα τον πάρουν στην παιδική αγωνιστική ομάδα, αργότερα στην ομάδα Κ16, στην ομάδα Κ17, στις μικρές Εθνικές ομάδες και τότε αν εξακολουθεί να παίζει καλά θα ενδιαφερθούν οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Και η Μπαρτσελόνα μου είπε; Αν είσαι τόσο καλός ασφαλώς του απάντησα. Δηλαδή μπορώ να παίξω στη Μπαρτσελόνα; Βέβαια. Αν προσπαθείς πολύ. Και καλά μου λέει στην πρώτη ομάδα του Πανιωνίου πότε θα παίξω; Μετά την Μπαρτσελόνα;

Εννοείται ότι ο γιος μου δεν θα γίνει επαγγελματίας. Θα ήθελα όμως αυτοί που παίζουν για τη φανέλα μας να έχουν το μισό του πάθος για την ομάδα.Ακόμη κι αν δεν είναι φίλαθλοι της ομάδας μας (αν και μας χρειάζονται και τέτοιοι) να τιμούν το ψωμί που τρώνε και τις ευκαιρίες που λαμβάνουν και να μην μας πληγώνουν.

Δεν θυμάμαι κανένα παίκτη του Ολυμπιακού κ.λ.π να δηλώνει ένα χρόνο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ότι η ομάδα του είναι σκαλοπάτι ή ότι θα ήθελε να παίξει σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Έχω βαρεθεί κάθε καλοκαίρι να διαβάζω συνεντεύξεις παρόμοιες με του Σίτο.
Πολύ κακό δείγμα από τον Σίτο. Ως τιμωρία κόψτε του τις βαφές για ένα μήνα :)

Katrinos είπε...

Φοβερή συνέντευξη!!
Τρείς ερωτήσεις , η εξής μία που βεβαίως βεβαίως αφορά το εαν θα πάει στη μεγάλη ομάδα. Είναι δεδομένο ότι εκεί θα πάει η κουβέντα όταν πρόκειται για (καλό) παίκτη μας. Δεν είδα π.χ να ρωτάνε το Κοντοέ για τη προοπτική μετακίνησης του.

Όλο το Ελληνικό ποδοσφαιρικό σύμπαν αφορά το ΠΟΚ (άντε και το ΠΑΟΚ), δεν ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες ομάδες , δεν τον ενδιαφέρει το κύριο Χ 'δημοσιογράφο' εαν θα μου σπάσει τα νεύρα , τον ενδιαφέρει να γλύψει τη πλειοψηφία.

Ο μόνος τρόπος να περιορίσεις αυτό το φαινόμενο είναι να βάλεις περιορισμούς στις συνεντεύξεις των παικταράδων μας. Δεν μπορεί ο κάθε οπαδός 'δημοσιογράφος' να μπορεί ελέυθερα να μιλάει με παίκτες μας , να βγάζει ή να εκβιάζει τίτλους και στο τέλος- τέλος να απαξιώνεται η διαπραγματευτική δυνατότητα της ομάδας, να δημιουργήται ένταση μέσα στην ομάδα και διάφορα άλλα προβλήματα.

Θες συνέντευξη? Βεβαίως κυριέ μου , στείλε τις ερωτήσεις (να σε βοηθήσω να βγάλεις ζουμί!) και θα σου στείλουμε γραπτώς τις απαντήσεις (να σε διαυκολύνουμε βρε αδελφέ). Φωτό 10-12 κάθε πρωί , παρακαλώ με ραντεβού.

Και μη μου μιλήσει κανένας για τη περιβόητη ελευθευρία του τύπου και τους δημοκρατικούς θεσμούς , διότι τα παραπάνω 1) αποτελούν κοινή πρακτική σε όλες τις οργανωμένες εταιρείες 2)Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που βιώνουμε σίγουρα ΔΕΝ είναι δημοκρατικό.

Kαι μη ξεχνάτε .... order is freedom. Viva Panionios

br fun_atic είπε...

Το πρόβλημα με αυτές τις συνεντεύξεις είναι ότι διαρκώς οι παίκτες μας παρουσιάζονται έτοιμοι προς πώληση, ανεξάρτητα από το αν δεσμεύονται από συμβόλαιο.

Δεν είναι αθέμιτο να έχει φιλοδοξίες ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Όταν όμως η ομάδα είναι σοβαρή, απλά δεν επιτρέπει τέτοιου είδους απαντήσεις. Κόβει κώλους.

Ας πάρουμε γιά παράδειγμα τον Σισέ. Τόλμησε κανείς να τον ρωτήσει αν σκέφτεται το ενδεχόμενο μεταγραφής του σε μεγάλη Ευρωπαική ομάδα;Το μόνο που τον ρωτούν είναι αν σκέφτεται την Εθνική Γαλλίας. Υπήρχε περίπτωση να απαντήσει ότι ο Π.Α.Ο είναι σκαλοπάτι στην καριέρα του και να μην τον πάρουν με τις λεμονόκουπες;

Αυτά πρέπει να κοπούν και στον Πανιώνιο.Ρίξτε τώρα μια γερή τιμωρία στον Σίτο για να μην ξαναδώσει τέτοιες απαντήσεις και για να γίνει παράδειγμα σε όλους τους υπόλοιπους.

br fun_atic είπε...

Και να τιμωρηθεί ακόμη κι αν παρερμηνεύτηκαν ή νομίζει ότι παρερμηνεύτηκαν δηλώσεις του. Έτσι, για να προσέχει την άλλη φορά...

zamis είπε...

Κατσε οπου ναναι θα κανει δηλωση-απαντηση κι ο Τζαβελας

Ανώνυμος είπε...

Οι δηλώσεις που κατά καιρούς γίνεται δείχνουν την γενικότερη ατμόσφαιρα που επικρατεί στον Πανιώνιο σχετικά με το πως βλέπουν οι παίκτες τον σύλλογο τους. Όταν διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ όταν η ομάδα διεκδικεί μία θέση στην Ευρώπη και δημιουργείται όταν αρχίζει και κινδυνεύει με υποβιβασμό, όταν οι δηλώσεις αυτές ενοχλούν μόνο τους φιλάθλους τότε υποσυνείδητα οι ποδοσφαιριστές αποκτούν την αντίληψη ότι παίζουν σε σκαλοπάτι και όχι σε ομάδα με στόχους. Όταν για να πουλήσουμε ακριβά τον Τζαβέλα τον βάζουμε νε κάνει γιόμες από όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου για να χρεωθεί την ασίστ, όταν βάζουμε τον Κούμο αμυντικό χαφ - φορ για να πουλήσουμε μετά τον αμυντικό χαφ που βάζει πολλά γκολ ας μην περιμένουμε από τους παίκτες να πούν σε τι μεγάλη ομάδα παίζουνε....Αν το κάνουν απλά θέλουν να χαιδέψουν τα αυτιά των φιλάθλων. Προσωπικά αυτές οι δηλώσεις με στεναχωρούν αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω τους πάικτες. Από την άλλη δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που κράζουν τους παίκτες γιατί κάποιος πρέπει να δίνει στους παίκτες να καταλάβουν πότε πρέπει να το βουλώνουν και αφού δεν το κάνει η διοίκηση κάποιος πρέπεινα το κάνει...

zamis είπε...

Ακριβως ετσι nk99.

υ.γ.ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες αναφερουν οτι απο την Κυριακη ο Τζαβελας θα βαραει και τα στημενα των αντιπαλων

cdu είπε...

Να ευχαριστήσω τον antum για το link για το Κιντή. Να πώ την αμαρτία μου, εγώ έχω πολλές αναστολές και ερωτηματικά. Πρώτα να διορθώσω τον br ότι η εμπειρία του δεν είναι στη διοίκηση εταιρειών αλλά ως στέλεχος εταιρειών επενδύσεων. Υπάρχει μεγάλη διαφορά αφού στη πρώτη περίπτωση διαχειρίζεσαι αγαθά και ανθρώπους, στη δεύτερη αγοράζεις και πουλάς μετοχές ή εταιρείες. Δεύτερο, μεγάλο μέρος της εμπειρίας του ήταν σε ημικρατικές εταιρείες και επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για το αν αυτό δείχνει εμπειρία ή απλά connections. Τρίτον από που προκύπτει ότι είναι επιτυχημένο ποδοσφαιρικό στέλεχος; Ότι έβαλε την ΑΕΚ στο αρ. 44; Ας ξαναφέρουμε τον Μπέο τότε. Τί κατάφερε στην ΑΕΚ τότε; Τέταρτο, έστω ότι είναι στέλεχος με εμπειρία. Από πού προκύπτει ότι είναι σκάουτερ; Πέμπτο, δηλαδή αν τον φωνάξουν στην ΑΕΚ αυτός θα πει «όχι, μένω στον Πανιώνιο;» Αστειευόμαστε; Έκτο και τελευταίο, αδυνατό να δώ πως ένας φίλαθλος του ΠΟΚ (γιατί τελικά τέτοιος είναι κατά τη γνώμη μου και όχι στέλεχος) θα δεί ποτέ τον Πανιώνιο σαν καπτι περισσότερο από ομάδα της γειτονιάς. Και αυτός δεν είναι ο Πανιώνιος που θέλουμε. Μακάρι να βγώ λάθος.

br fun_atic είπε...

@cdu
σωστή διόρθωση και σε ευχαριστώ.

Αν περιμένουμε όμως να βρούμε Πανιώνιους με εμπειρία και γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο και την διοίκηση μιας τέτοιας εταιρείας, μάλλον θα παραμείνουμε για πολλά χρόνια στα "συμβούλια" του τυροπιτά. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά και με αυτά τα "συμβούλια" δεν κάναμε πολύ μεγαλύτερα βήματα.

Έχεις σκοπό να έρθεις στην Ελλάδα; Θα ήθελα πολύ να λάβεις μέρος σε ένα παγκόσμιο. Έτσι θα δικαιολογήσουμε πλήρως και την ονομασία :)

cdu είπε...

Είχα τάξει στον εαυτό μου να έρθω για τον τελικό αλλά βλέπεις δεν έκατσε. Τα σχέδια τώρα λένε Αυγουστο. Για τον Κιντή, αργότερα.

cdu είπε...

Κιντής - συνέχεια:
Dear All (κατά το περίφημο email)
Προφανώς και δεν μπορούμε να ψάχνουμε επαγγελματικά στελέχη στο 1% (και αν) των Πανιώνιων. Ομως, από το βιογραφικό του κ. Κιντή όμως, δεν προκύπτει ότι είναι επαγγελματικό στέλεχος που ζεί από το ποδόσφαιριο (δηλαδή αυτή είναι η κύρια πηγή εισοδημάτων). Η ενασχόληση του ήταν ως παράγων, δηλαδή κάτι σαν χόμπι ας πούμε (διόρθωσε με αν κάνω λάθος). Επιπλέον, ως παράγων δεν ηπταν και πολύ επιτυχημένος. Η μεγαλύτερη επιτυχία που του αποδίδεται είναι το αρ. 44. Ξανά, αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Αν η ανάλυσή μου είναι σωστή, η απασχόληση του με τον Πανιώνιο είναι πάλι κάτι σαν χομπι και μάλιστα «αναπληρωματικό». Απουσία επαγγελματικού κινήτρου, το μόνο άλλο κίνητρο που βλέπω είναι να θέλει να αποδείξει πόσο σωστά ήταν τα σχέδια του για την ΑΕΚ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Γίνεται κακό γιατί τα σχέδια του είναι συγκεκριμένα και γιατί πάντα μπορεί να τον φωνάξει η ΑΕΚ να τα εφαρμόσει εκεί. Ένα επαγγελματίας θα διστάσει γιατί έχει ένα όνομα στην αγορά. Ένας ΑΕΚτζης χομπίστας όμως; Με αυτή τη συλλογιστική, δεν νομίζω πως πληρεί τις προϋποθέσεις του επαγγελματικού στελέχους που θέλουμε.

br fun_atic είπε...

Προσωπικά δεν ξέρω επαγγελματία στέλεχος ποδοσφαίρου.
Δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που να διαθέτει μάνατζερ εξειδικευμένο στις αθλητικές εταιρείες.Οι πλέον επιτυχημένοι παράγοντες ήταν ουσιαστικά ερασιτέχνες στο ποδόσφαιρο και κανείς από αυτούς δεν παραδέχονταν ότι έβγαζε χρήματα από το ποδόσφαιρο. Πάρ' το αυγό δηλαδή ...
Αν λοιπόν είσαι ιδιοκτήτης ομάδας και δεν θέλεις να τρέχεις με τα καθημερινά, ποιόν θα έβαζες στο "πόδι" σου;
Μπερδεμένη ιστορία...

zamis είπε...

Το μονο βεβαιο ειναι οτι με Ασιατες,Αφρικανους,Φανουρη,Μανολο,Κοντοε-Πανθηρα και Παρασχο,θα δημιουργησουμε νεο international cult status.
Ζητω η ελευθερη Υεμενη!

br fun_atic είπε...

Μπορούμε να πάρουμε Βιετναμέζους. Κι αν δεν ξέρουν από μπάλα, τους βάζουμε να σκάψουν λαγούμια.Όπως θα τρέχει αμέριμνος ο αντίπαλος επιθετικός, θα βλέπει να ξεπροβάλλουν από το πουθενά μερικοί βιετκογκ αμυντικοί.

General Tanz είπε...

@μπουρφαν
Δες mail & confirm safe receipt.

br fun_atic είπε...

Δεν έχω λάβει mail. Μάλλον αντιμετωπίζω το γνωστό πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης παράδοσης. Κάνε ένα κόπο να το στείλεις ξανά.

General Tanz είπε...

Done

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Μπάλαμπαν μετέβη στην Κροατία για προσωπικές του υποθέσεις...
Το ίδιο πρέπει να συνέβη και με τον Εστογιάνοφ όταν τιμωρήθηκε. Κατά τα άλλα ψάχνουμε τα αίτια της κακής χρονιάς...

br fun_atic είπε...

@general tanz
το έλαβα και σου απάντησα...

@nk99
καλή φάση αυτή. Έχεις θεματάκια και ψάχνεις άδεια; Παίρνεις μια κόκκινη και το θέμα τελειώνει..Περίπτωση να τιμωρούνται οι παίκτες ύστερα από αδικαιολόγητες κάρτες υπάρχει; Γιατί φέτος βογκήξαμε από τις τιμωρίες.

IWN1998 είπε...

@cdu. Τώρα συγκρίνεις Μπέο με Κιντή; Ο Μπέος είναι για συγκεκριμένες συνθήκες που ταιριάζουν στην Ελληνική πραγματικότητα. Έστω υπ' αυτές τις συνθήκες όμως έδωσε κάτι και δεν συγκρίνεται η υπαγωγή ΑΕΚ στο άρθρο 44 με την κολοτούμπα Μπέου με τη χρήση του νόμου Βενιζέλου που είχε συγκεκριμένους παραλήπτες τότε, τις ομάδες μπάσκετ Άρη και ΠΑΟΚ.
Το προσόν του Κιντή που εκτιμά ο Τσακίρης είναι η δηλωμένη του προσήλωση στην πιστή στήριξη του πορϋπολογισμού και η προσπάθεια εξεύρεσης φθηνών λύσεων.
Αυτά είναι μόνο δηλώσεις και προσδοκίες και μένει ν' αποδειχτούν στην πράξη και στην εφαρμογή και να μην καταλήξουμε να λέμε ότι το φθηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι. Λόγια όλοι ξέρουμε να λέμε, να τα υλοποιούμε είναι το δύσκολο.

Όσο δε για την περιοδεία στην Αφρική και Ασία... θεωρώ ότι από διάφορες πηγές έχουν ήδη στοχοποιήσει παίκτες. Μπορεί οι πηγές να είναι ο Όμο και ο Κουμόρτζι, ή φίλοι τους στις πατρίδες τους. Μπορεί ο μάνατζέρ τους. Όσο για την Ασία, υπάρχουν και Ιρανοί και κάτι Κορεάτες βέλη...Ας μην απαξιώνουμε τα πάντα. Για τη δε Νότιο Αμερική, προφανώς έχει ακριβήνει για το βαλάντιο Τσακίρη και η περυσινή εμπειρία έφερε τον μεστωμένο Καστελιόνε μόνο και με ακριβή ρήτρα δανεισμού.
Τέλος μπορεί να μην ψάχνουν απαραίτητα για παίκτες της Α' ομάδας στην Αφρική αλλά για μικρούς ταλέντα, που μπορούν να τους βγουν (δείτε Μπέλεκ πχ στον Πανθρακικό που πάει Τότεναμ με 1.5 εκατ. και άλλα καλούδια). Δεν είναι άσχημα να κοιτάνε και τη βάση πέρα από την Ελλάδα.

Τέλος για τις συνεντεύξεις, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να μην ασχολούμαστε. Ας παίξει καλύτερη μπάλα ο Ριέρα όσο είναι στον Πανιώνιο και ας πάει και στη Μπαρτσελόνα -αλλά από κει ξεκίνησε- αν ήταν να μπορεί αυτό το επίπεδο, είτε η Μπάρτσα είτε η Εσπανιόλ θα τον κράταγαν...
Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο, οι συνεντεύξεις να είναι κατόπιν σχεδίου και να κινούνται σε διαφημιστικό επίπεδο του προϊόντος. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...Δεν ξέρω ίσως να 'ναι και έτσι. Άλλωστε όπως είχε πει και μια ψυχή, η τακτική μας θυμίζει ποδοσφαιρικό σούπερ μάρκετ.

Costix είπε...

@brfun, γορακι μου το φορητο σου γιατι το εχεις ??? για να μην απαντας ??? σε πηρα κανα-δυο φορες αποψε (στρατηγος γαρ) αλλα δεν το σηκωνες, ομως στο μπλογκ εγραφες λιγο αργοτερα.
Τεσπα, calling you again tomorrow, babe !!!!

Costix είπε...

Παρτε και ενα τρομερο instrumental, αφιερωμενο σε ολους σας και ειδικα σε στρατηγο, zamis και στον πονεμενο αδελφο griniaris,

http://www.youtube.com/watch?v=riuF_Ur3unc

Τελικα it's all
tango, jazz and rock & roll!!!

Good music is heaven !!!
I love you all, babes !!!
ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ΟΛΕ !!!

amanAM είπε...

Εμένα με έχουν τσαντίσει όλες αυτές οι συνεντευξεις, εδώ και κάμποσο καιρό. Όπως και η επιβράβευση των τιμωριών με διακοπές στην χώρα τους.

Αυτό που με τσάντισε περισσότερο στην συνεντευξη Ριέρα, δεν ήταν καν το σκαλοπάτι, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το εγκώμιο στον Φερέρα!

Δεν αντέχω να συνεχίζω να ακούω πόσο καλό προπονητής ήταν ο κωλοτούμπας, και πόσο κριμα είναι που χάσαμε τέτοιον προπονηταρά.

Τι στα κομμάτια συμβαίνει? Γιατί τόσο γλύψιμο στον Φερέρα, παρόλη την φυγή του?

Τόσο στραβός είμαι, και δεν είδα την αξία του Φερέρα?

zamis είπε...

Καλημερες

http://www.youtube.com/watch?v=i_sSEsOqYmU&feature=related

Costix,ανταποδιδω.

Costix είπε...

Εγραψες μεγαλε

zamis είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/221910

Στο καλο να παει και να συνεχισει το ''μπλογκ'' στη γκαζετα απο μακρια.
Αντε να ξεσκαρταρουμε σιγα σιγα..

antunix είπε...

Σ’ όποιον δεν αρέσει… δρόμο!

zamis είπε...

Με τον Καστελιονε τι γινεται,ξερει κανεις?

zamis είπε...

Η sportday γραφει σημερα οτι ο Τσακιρης εχει βγαλει στο σφυρι τουλαχιστον μια πενταδα παικτων(ενας εκ των οποιων ο Μπαλαμπαν)καθως δεν ειναι διατεθειμενος να αιμορραγησει οικονομικα για αλλη μια σεζον.
Ρωταω εγω.Η νεα ομαδα που παει λοιπον να φτιαχτει θα εχει προπονητη τον Παρασχο,καποιον αλλο η τις επιλογες θα κανει ο Εβανς με τον Κιντη ανεξαρτητως μεμονομενως?

Ron Barceló είπε...

"...ενώ ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τη φυγή του Εμίλιο Φερέρα"

Αχαχαχαχαχα
Σε καλό σας, πρω-πρωι

Ασε μας ρε Μπόσκο, που βρίσκεσαι κ σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Με τέτοιο συμβόλαιο κ με τέτοια ανοχή. Παρατεταμένο ντεφορμάρισμα κ γκολ με προβολές ή πέναλτι.
Τράβα να συναντήσεις το μέντορά σου στο τρομερό πρωτάθλημα του Βελγίου.
Χίλιες φορές Σιμώσαρο λέμε.

ps: O συμπαθής Λουρένσο είναι δανεικός στην Κέρκυρα? Η του χρόνου θα έχουμε κ άλλες 'κηδείες' από πρώην (βλέπε Μπάρκογλου)?! οεο?!

Ron Barceló είπε...

Βασικά,

Καστεγιόνε, α-Μπάλαμπαν, Τζαβέλας, Μανιάτης, Μπουβάλ κ ίσως Λόλο προβλέπω να μας αφηνούν για άλλες..πολιτείες.
Μόνο ο αρχηγός κ ο Λόλος θα μου λείψουν.
Μακάρι κ οι δύο να σταδιοδρομήσουν σε καλύτερα πρωταθλήματα, μακριά από τη σαπίλα της σούπερ-λίγδας.

br fun_atic είπε...

Με 500.000 ευρώ που παίρνει ο Μπάλαμπαν για να σκοράρει με τις τάπες και για να κοντρολάρει δυο και τρεις φορές σε κάθε φάση, αγοράζαμε ολόκληρους καταυλισμούς παικτών από την Αφρική.

Καλά και αφού ήταν τόσο δεμένος με τον μέντορά του γιατί δεν πήγαινε μαζί του στο Βέλγιο να τρώνε τηγανητές πατάτες;Γιατί από τότε που έφυγε ο Εμιλ, είναι ζήτημα αν έβαλε δυο γκολ ο Μπόσκο.Και όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν βγάλαμε συμπέρασμα για τους υπόλοιπους επιθετικούς που έχει η ομάδα.

Είναι που θα έβαζε και 20 γκολ στη σεζόν...Ναι,αν η σεζόν κρατούσε 3-4 χρόνια (σε κάποιο άλλο πλανήτη δηλαδή) μπορεί και να τα κατάφερνε...

Βέβαια αυτά έπρεπε να τα είχαμε πάρει μυρωδιά από το καλοκαίρι όταν η πρώην ομάδα του επέλεξε ως αντικαταστάτη τον Παπαδόπουλο!!!

br fun_atic είπε...

Τώρα το είδα...500.000 ευρώ + μπόνους. Τι λες τώρα!!!

Ελπίζω τα μπόνους να ήταν κατάκτησης τίτλου, εξόδου στην Ευρώπη, κατάκτησης κυπέλλου, πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα (μουχαχαχαχαχαχαχαχα), επίτευξης 20 τερμάτων κ.λ.π. Έτσι μάλιστα!!!

br fun_atic είπε...

Αφιερωμένο στο επικείμενο διαζύγιο με τον Μπόσκο

http://www.youtube.com/watch?v=QUwXCbmSWkM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8hY08uu2_TA&feature=related

zamis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=kUL6DHBpo-4&feature=related

Στο φιλο μας Costix,πρωτη μουρη στο downtown!

br fun_atic είπε...

Αφού αρχίσαμε τις αφιερώσεις να κάνω κι εγώ μία στον καλό μου φίλο CostisT. Είναι βέβαιο ότι δεν θα του αρέσει, ούτε είναι στο στυλ του, από την άλλη όμως είναι το αγαπημένο μου τραγούδι, στην δεύτερη πιο αγαπημένη μου εκτέλεση και του το αφιερώνω από καρδιάς.

http://www.youtube.com/watch?v=qwBOE3oV4gs

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κακός παίκτης και στο γήπεδο φαίνεται φιλότιμος αν και η αποβολή του την Κυριακή δημιουργεί υποψίες και ερωτηματικά. Ο Μπάλαμπαν δεν ταιριάζει στον Πανιώνιο και ούτε πρόκειται να ταιριάξει σε οποιαδήποτε ομάδα φτιάξει ο Πανιώνιος μελλοντικά διότι είναι ένας ειδικού τύπου παίκτης που για να αποδώσει πρέπει να έχει παίκτες δίπλα του παρόμοιας κλάσης όπως συνέβαινε στην εθνική Κροατίας. Εμείς του πετούσαμε κάτι γιόμες οι περισσότερες από τις οποίες ήταν στο γάμα του Καραγκιόζη και περιμέναμε να βάλει 20 γκολ. Νομίζω και αυτά που έβαλε είναι επιτυχία.
Αν καταφέρουμε και απαλλαγούμε από το συμβόλαιο του θα είναι ευχής έργο αν και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα φύγει έτσι εύκολα. Στην ηλικί απου είναι δεν θα είναι περιζήτητος. Το συμβόλαιο του Μπάλαμπαν είναι ένα ακόμα κατάλοιπο της παρουσίας του ανθρώπου που κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν προπονητή ποδοσφαίρου αλλά αδυνατούν να πείσουν τους οπαδούς του Πανιωνίου.

br fun_atic είπε...

Φιλότιμος είναι. Σέντερ φορ δεν ξέρω αν είναι, τουλάχιστον όπως εννοώ εγώ τον σέντερ φορ και σε σύγκριση με επιθετικούς που είχαμε στην ομάδα. Γιατί ο Τζιμπουρ και ο Χούτος στα καλά του, απλά δεν συγκρίνονται μαζί του...

Δεν νομίζω ότι έχει πλέον το killer instict και αυτό το βλέπω και από τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι αμυντικοί. Ας θυμηθούμε μόνο το ξύλο που έτρωγε ο Τζιμπουρ.

Ακόμη και σήμερα δεν έχω βρει ένα στοιχείο του που να μου αρέσει. Γρήγορος δεν είναι. Ντρίπλα δεν έχει. Κάνει κατάχρηση του κοντρόλ. Δυνατό στο ψηλό παιχνίδι δεν τον λες.Στα στημένα νομίζει ότι έχει τις παλιές του ικανότητες ενώ η αλήθεια είναι ότι μόλις πρόσφατα κατάφερε να περάσει την μπάλα από το τοίχος. Αν σε αυτά υπολογίσεις τα 500.000 plus μπόνους και τα μόλις 9 ή 10 τέρματα που έχει πετύχει συνολικά, τότε μάλλον δεν τον λες κελεπούρι.
Ξέρεις κάτι; Ίσως δεν ήταν τυχαίο που το καλοκαίρι δυσκολευόμασταν να βρούμε δυο φάσεις της προκοπής για να καταλάβουμε το στυλ του.

Το αν φυλάει το σήμα, στεναχωριέται στα λαϊκά δικαστήρια ή γενικά και αόριστα προσπαθεί στο ματς, δεν μου λέει τίποτα, σε σχέση πάντα με το βάρος του συμβολαίου του. Έχω να σου πω ότι στο στυλ μου βγάζει κάτι από Μπάρκογλου, μόνο που εκείνος ήταν και πιο φθηνός και πιο αποδοτικός.

Επιθετικό θα βρούμε σίγουρα. Αυτό που θα ήθελα, καθαρίζοντας από το βαρύ συμβόλαιο του Μπόσκο, ήταν ο Καρντόσο.Ένας τέτοιος παίκτης μας λείπει.

Jamie S. Poursas είπε...

Καρντόσο - Τσέζαρεκ (τα έχω ξαναπεί). Δοκιμασμένοι στο Ελληνικό πρωτάθλημα και αν μη τι άλλο αξιόπιστες μονάδες. Τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι (αν και έχω την εντύπωση ότι ο Καρντόσο έχει ήδη συμφωνήσει για αλλού) κι εμείς πετάμε χαρταετό.

Όσο για τις ακαδημίες, ας ρίξουμε μια ματιά στο πως δουλεύει ο Πανσερραϊκός σε αυτό το θέμα και έχει τα τελευταία 4-5 χρόνια μια από τις καλύτερες Β' ομάδες στην Ελλάδα (έχοντας προωθήσει παλαιότερα Αραμπατζή-ΠΑΟΚ, Μελίσση-ΠΑΟΚ-ΠΑΟ-Λάρισα, Σιάκκα-Εργοτέλη και τους Ανάκογλου, Γεωργιάδη κ.α. στην 1η ομάδα των Σερρών).

Με αυτά που διάβασα κι εγώ στις παλιοφυλλάδες ο νους μου πάει στους εξής 5: Λόλο, Κούμο, Τζαβέλλα, Μανιάτη, Μπόσκο. Τουλάχιστον ας φύγουν εξωτερικό. Βαρέθηκα να είμαι ο αιμοδότης του ΠΟΚ.

zamis είπε...

Παρτε τηλεφωνο τον Χουάν Κρους Ολιέρ

br fun_atic είπε...

Ο Μανιάτης είναι στρατιώτης. Συνεπώς δεν μπορεί να πάει άμεσα στο εξωτερικό, εκτός κι αν πάρει ειδική άδεια από το ΥΕΘΑ.

Ο Μπάλαμπαν: Καλός ποδοσφαιριστής, αλλά ακόμη καλύτερος διαπραγματευτής. Δεν θα είναι εύκολο το διαζύγιο.Δική μου εκτίμηση βέβαια.

Τζαβέλλας.Αν κληθεί στην Εθνική, η τιμή του εκτοξεύεται.Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα και το έχουμε δει πολλές φορές το παραμύθι, πιστεύω ότι δεν θα κληθεί ή αν κληθεί δεν θα παίξει προκειμένου να κρατηθεί η τιμή του σε επίπεδα που θα βολεύουν τον Ολυμπιακό.

Λολο. Να φύγει να πάει που; Με δύο σοβαρούς τραυματισμούς και μια εξαιρετικά μέτρια σεζόν, που θα βρει καλύτερο (και μεγαλύτερης διάρκειας) συμβόλαιο;

Κούμο:Θα ήθελε να φύγει, θα θέλαμε να τον πουλήσουμε ακριβά, αλά με το πρωτάθλημα που έκανε φαντάζει κάπως δύσκολο. Αν τον αγοράσαμε 1 εκ ευρώ, πόσα πρέπει να πουληθεί;

Ποιός είναι διατεθειμένος να δώσει τόσα χρήματα για αμυντικό χαφ (γιατί το baby Εσιέν δεν του βγήκε), ο οποίος είναι ξένος και μη διεθνής (αυτό ως προς την περαιτέρω αξία μεταπώλησής του);

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Καρντόσο μας χρειάζεται, όπως επίσης και ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Μακάρι να ήταν ο Μπλάζιτς ή ο Ντρόμπνι. Και με τους δύο έχω μεγάλο κόλλημα.

Ας σκεφτεί ο πρόεδρος πόσα χρήματα έχει χάσει από κακές επιλογές τερματοφυλάκων, πόσους βαθμούς έχουμε χάσει εξαιτίας τους τα τελευταία τρία χρόνια και ας αποφασίσει...

zamis είπε...

οσοι ειστε σπιτι βαλτε μαμαλακη,εχει επεισοδιο στα ιερα χωματα.

br fun_atic είπε...

Επειδή έλεγε ότι ο πελάτης του είχε κλείσει αλλού; Μάνατζερ είναι. Τι θα έλεγε;
Βασικό. Ο Καρντόσο είναι κοινοτικός.Ο Αστέρας τον αφήνει όχι γιατί δεν του κάνει, αλλά γιατί δεν μπορεί να τον πληρώνει.

br fun_atic είπε...

1. το mega θα έπρεπε να έχει live streaming.
2.Θα έπρεπε να μας στείλει τις ξανθιές πακέτο. Και όχι μόνο τις 50, αλλά και καμιά 10αριά ακόμη για αποζημίωση.
3.Να κόψει τις γεροντολαγνίες στο τέσσερις.
4. Να μη δείχνει τον Μαμαλάκη τόσο νωρίς.Δηλαδή εμείς οι εργαζόμενοι τι πρέπει να κάνουμε; Πως να βολευτούμε με την τυροπιτούλα;

Ron Barceló είπε...

Επιστροφή του Κοιλιάρα μιας κ ο δανεισμός του ειναι αποτυχία κ για μας κ για κέινον (πήρες λιγότερες συμμετοχές απ'ότι θα έπαιρνε σε μας).
Ο Καρντόσο είναι μέτρια λύση για μένα. Είναι κατηγορίας Καστεγιόνε. Είναι 30 κ το κασέ του θα είναι απλησιαστο, τηρουμένων των συνθηκών..
Για Τζέραρεκ συμφωνώ. Καμία σχέση με τον απογοητευμένο κ απογοητευτικό γερο-Μπόσκο. Επίσης ο Μπυρόνι κ ο κάθε Μπυρόνι σπίτι του. Χίλιες φορές Αναστασόπουλο κ Σιόβα κ Σάμαρη.
Θέλω να δω τον Πανιώνιο με πιτσιρίκια να τρέχουν σα σκυλιά, να παίζουν με εγωισμό κ να μην κωλώνουν πουθενά. Στο μοντέλο αυτό, ιδανικός είναι ο Παράσχος.
Πρέπει να πέσουν τα χαρτιά για 3 μεταγραφές βαρβάτες. Τερμα - Χαφ - Φορ.
Οι υπόλοιποι καμικάζι κ Παράσχο θ'αφήσω μουστάκι.-

br fun_atic είπε...

το θέμα είναι ότι υποθέτουμε ότι όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες τα κάνουν όλα αυτά. Δεν τους έχουμε δει καθόλου. Να η ευκαιρία. Στα επόμενα παιχνίδια όλοι αυτοί, αλλά και ο Μπουβάλ πρέπει να πάρουν γερό χρόνο συμμετοχής. Αλλιώς πάμε και πάλι στα τυφλά.

br fun_atic είπε...

έχει και η gazzetta θέμα για τον Μπόσκο. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τα σχόλια των αναγνωστών. Εντελώς Matrix

zamis είπε...

Brf,oι 4 τοχουν γυρισει στην..ειδικοτητα σου τωρα τελευταια,ξερεις εσυ:)

zamis είπε...

matrix reloaded

antunix είπε...

Παιδιά δείτε αυτό, νομίζω έχει μεγάλο ενδιαφέρον....
«Στρατηγοί και… στρατιώτες»!

http://www.sday.gr/
page.ashx?pid=2&aid=6669&catid=23

antunix είπε...

Ωραία τα «καρφιά» του Παράσχου....

br fun_atic είπε...

Αυτό με το μηδέν στην άμυνα μάλλον έχει να κάνει ε τα δύο τελευταία παιχνίδια.
Σωστός πάντως.
Αυτός ο άνθρωπος με προβληματίζει πολύ. Ενώ καταλαβαίνω ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσει και να παράγει έργο, εντούτοις στο μυαλό μου τον έχω πάντα ως το εύκολο θύμα. Αυτός που θα πληρώσει εύκολα το μάρμαρο.
Αυτό που βασικά θα ήθελα για την επόμενη χρονιά είναι να μην αλλάξουμε προπονητή στο μέσον της σεζόν.Ονειρεύομαι τον Πανιώνιο με ένα προπονητή κύρους και μάλιστα δάσκαλο. Όταν δίνεις λεφτά για προπονητή έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες να κάνεις απόσβεση από τους παίκτες που θα αναδείξει ή που θα επιλέξει.Προσωπικά θα δεχόμουν η όποια υπέρβαση ή "ανισορροπία" του μπάτζετ να έχει ν κάνει με τον προπονητή.

br fun_atic είπε...

Πιο συγκεκριμένο δείχνει να είναι το άρθρο της sportday

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=6659&catid=23

Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει πιθανότητα να πουλήσουμε τον Μπόσκο; Αν υπάρχει ενδιαφερόμενη ομάδα για τέτοια προοπτική φαντάζομαι ότι είναι μία. To όνομά της αρχίζει από Λο και (τελειώνει) σε ρεν.

Κάτσε να σωθεί βέβαια... Να τα αποτελέσματα του Μετρ.
http://www.novasports.gr/soccer/league_belgium/default.asp?action=teamresults&tid=139

και η βαθμολογική της θέση:
http://www.novasports.gr/soccer/league_belgium/?action=leaguetable

Αν δεν κάνω η αμέσως επόμενη ομάδα έχει εκδιωχθεί από το πρωτάθλημα.
Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη ομάδα έχει δεχθεί 24 (!!!) τέρματα και συγκεκριμένα σε 8 μόλις αγωνιστικές. Οι 3αρες και οι 4αρες είναι σε ημερήσια διάταξη.Αυτοί οι Βέλγοι είναι τελικά πολύ ψύχραιμοι άνθρωποι. Μωρέ μουστάκι και πάλι μουστάκι.Γεια σου αθάνατη Ελληνική λεβεντιά. Μακεδονία ξακουστή!!!

IWN1998 είπε...

Ν' αναφέρω για να μην ονειρευόμαστε ότι ο Καρντόσο απ 'όσα έχω μάθει φημολογείται ότι ήδη έχει κλείσει σε Ατρόμητο.

Επίσης ο Μπάρκογλου σε μας δεν ήταν ο Μπάρκογλου της Ξάνθης ούτε του Λεβαδειακού δυστυχώς. Ήταν κατώτερος του Μπάλαμπαν. Αλλά δεν του δώσαμε και τέτοια εμπιστοσύνη και ευκαιρίες για να πούμε την αλήθεια.

br fun_atic είπε...

Όσο δεν έχει υπογράψει δεν υπάρχει τίποτα...

Ο Μπάρκογλου δεν έπαιξε βασικός σε 'μας. Έμπαινε στο 70 φεύγα. Αυτό δεν είναι καλό για τον επιθετικό. Στα λίγα παιχνίδια που έπαιξε από την αρχή είναι λογικό να μην μπορούσε να αποδώσει να αναμενόμενα.
Υπό αυτό το πρίσμα κρίνω και τον Μπουβάλ.

zamis είπε...

Κι οχι μονο αυτο.Το συστημα περυσι ηταν παιρνει την μπαλα ο Λολο κι οτι περισσεψει οι υπολοιποι.
Τι να σου κανει ο Μπαρκογλου,ο Γκοζαγκα,ο Κοιλιαρας κι ο Λουη..

br fun_atic είπε...

SOS
Έχω στείλει σε όλους όσων έχω τα email ένα υπερεπείγον mail. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε έστω και τηλεφωνικά ή με sms γιατί δεν ξέρω αν θα βρίσκομαι μπροστά σε υπολογιστή τις επόμενες ώρες.