Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Στον απόηχο της συνέντευξης

Δεν θα αναδημοσιεύσω τη συνέντευξη, καθώς ο Πανιώνιος Κόσμος βρίσκεται σε κυκλοφορία, αλλά μόνο θα σχολιάσω δύο σημεία.

Είναι γεγονός ότι απογοητεύτηκα πολύ από τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Πρώτα απ’ όλα περίμενα μια παρουσίαση των θέσεων του κου Κιντή, όπως αυτές παρουσιάστηκαν σε φιλάθλους, μπλόγκερς κ.λ.π. Στη χειρότερη περίπτωση περίμενα μια αναλυτική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μέσω της οποίας ο μέσος Πανιώνιος θα μπορούσε να μάθει καλύτερα τον κ. Κιντή, αλλά και να πληροφορηθεί τα σχέδιά του για την ομάδα. Δεν είδαμε τίποτα από τα δύο, άρα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανικανοποίητοι. Σκέφτομαι ότι αν δεν είχαμε ανεβάσει την παραμικρή πληροφορία από τη συνάντηση, κανένας φίλος δεν θα είχε καταλάβει τις βασικές αρχές της διοίκησης του κ. Κιντή.

Το «ζουμί» της συνέντευξης είναι η στήλη που ο κ. Τσακίρης αναφέρεται στον Γιώργο Κιντή. Ο Πρόεδρος φαίνεται ιδιαίτερα κουρασμένος από την ενασχόλησή του με την ομάδα. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αγοραστής, επέλεξε να αναθέσει τη διοίκηση σε κάποιον που τουλάχιστον του άρεσε ο τρόπος που χειρίστηκε τα πράγματα σε κάποια άλλη ομάδα. Απογοητευτικό αλλά αληθινό.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχεία είναι η δήλωση του κ. Κιντή ότι: «Δέχτηκα την πρόταση για να αναλάβω τον Πανιώνιο, όχι γιατί έχω κάψα με το ποδόσφαιρο, αλλά γιατί πιστεύω ότι είναι μια ομάδα στην οποία μπορεί να λειτουργήσει το μοντέλο που ήθελα να εφαρμόσω στην Α.Ε.Κ».

Τη δήλωση αυτή μπορεί να την ερμηνεύσει κανείς με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είναι βέβαιο ότι από πολλούς φίλους θα θεωρηθεί τουλάχιστον άστοχη, γιατί θεωρητικά είναι αδύνατον να ασχοληθείς σοβαρά με ένα αντικείμενο που κατά βάση δεν σε ενδιαφέρει.

Προσωπικά δεν θα σταθώ στη διατύπωση αλλά στην ουσία της. Ο κ. Κιντής προσπαθεί να περάσει ένα σκληρό προφίλ. Αφού δεν είναι οπαδός της ομάδας, προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα του απόλυτου αφεντικού και επαγγελματία. Στην πραγματικότητα προσπαθεί να επιβληθεί αλλά το κυριότερο, που είναι και ζητούμενο, να αποφορτίσει τον Πρόεδρο της ομάδας. Για άλλη μια φορά, πίσω από τις λέξεις της δήλωσης διακρίνω το ισχυρό κίνητρό του.

Ο Γιώργος Κιντής δεν είναι τόσο γνωστός γι αυτά που πέτυχε στην Α.Ε.Κ, αλλά γι’ αυτά που ήθελε να πετύχει και για τα σχέδια που είχε κάνει. Η ορθότητα των σχεδίων του δεν αποδείχθηκε στην πράξη, αλλά κυρίως λόγο της αποτυχίας του μοντέλου διοίκησης που προτιμήθηκε. Για ένα τέτοιο άνθρωπο νομίζω ότι είναι μεγάλη πρόσκληση να πετύχει σε ένα «εχθρικό» περιβάλλον, εφαρμόζοντας ένα αυστηρό σχέδιο, το οποίο όμως υποστηρίζεται από τον μοναδικό άνθρωπο στον οποίο οι περισσότεροι από εμάς δείχνουμε αμέριστη εμπιστοσύνη.

Εξακολουθώ μέχρι και σήμερα να έχω την ίδια απορία. Ο κος Κιντής ανέλαβε την ομάδα για να τη διοικήσει έχοντας ως σκοπό την επιτυχία της ή θέλει να την οργανώσει με σκοπό να διευκολυνθεί η πώλησή της; Να μην ξεχνάμε ότι ο κος Κιντής ειδικεύεται στην αγοραπωλησία εταιρειών και ότι ο Πανιώνιος αποτελείται πλέον από αρκετές (ενδιαφέρουσες) θυγατρικές εταιρείες. Ίσως βέβαια και να μην υπάρχει δίλημμα καθώς η πρόθεση για δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, θα μπορούσε θεωρητικά να οδηγήσει σε πρόταση αγοράς της, ακόμη κι αν δεν ήταν αυτός ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης. Αυτό βέβαια που κάνει τη διαφορά είναι ότι στη μία περίπτωση η διοίκηση κάνει δουλειά σε βάθος, ενώ στη δεύτερη ένα μεγάλο μερεμέτι. Αυτό ο μόνος που το ξέρει είναι ο κ. Τσακίρης.

Ας υποθέσουμε ότι το σχέδιο είναι η καλύτερη διοίκηση της ομάδας και η άμεση επίτευξη αγωνιστικών στόχων μέσω της καλύτερης διαχείρισης του μπάτζετ και του ανθρώπινου δυναμικού.

Υπό το πρίσμα αυτό και πάλι ο Γιώργος Κιντής με μπερδεύει. Τα σχέδιά του (κάποια από αυτά) μιλάνε στη λογική μου. Με εντυπωσιάζει το ισχυρό κίνητρό του για επιτυχία. Από την άλλη, το γεγονός ότι έχει διατελέσει πρόεδρος της Α.Ε.Κ και προαλείφεται για Πρόεδρος του Ιστορικού μου δημιουργεί περίεργα συναισθήματα και σίγουρα μια ιδιαίτερα αρνητική, ίσως και επιθετική διάθεση. Προσωπικά θα με διευκόλυνε συναισθηματικά αν ήξερα ότι θα ήταν απλά ο ισχυρός άνδρας, χωρίς όμως να κατέχει την ίδια θέση με μυθικές μορφές της Πανιώνιας ιστορίας. Με ανθρώπους που δεν ήταν μάνατζερ, αλλά που ξεψύχησαν με τον Πανιώνιο στο μυαλό τους.

Έχω καταλάβει καλά ορισμένα πράγματα. Όταν βλέπεις τον Κωνσταντίνο Τσακίρη σίγουρα σκέφτεσαι ότι με αυτόν τον τύπο μπορώ άνετα να κάνω παρέα. Αυτό βέβαια μπορεί να ήταν και το μεγαλύτερο μειονέκτημά του. Γιατί ήταν ο ηγέτης και έπρεπε να λειτουργεί αντίστοιχα. Βλέπεις έναν άνθρωπο παθιασμένο με την ομάδα και ταυτόχρονα κουρασμένο. Από την άλλη ο Κιντής δείχνει περισσότερο τσαμπουκάς. Όχι με την ομάδα, αλλά με το project. Όσο κι αν αυτό φαίνεται στυφό, μπορεί και να είναι χρήσιμο.

Ποια θα είναι η στάση μου απέναντι στον Γιώργο Κιντή; Ειλικρινά δεν ξέρω. Θα περιμένω τις επόμενες κινήσεις του, οι οποίες θα κρίνουν αν θα ενεργοποιηθεί περισσότερο το συναίσθημα ή η λογική μου.

16 σχόλια:

zamis είπε...

Λογικη χωρις συναισθημα ειναι ισολογισμος,οχι Πανιωνιος.
Εγω ξερω οτι οι ομαδες χρειαζονται εμπνευσμενες ηγεσιες οι οποιες να μπορουν να δινουν οραμα-και διοικητικα και αγωνιστικα.
Υπο αυτο το πρισμα,η ενδεχομενη ''αποσυρση''Τσακιρη και η ταυτοχρονη αναληψη προεδρικου αξιωματος απο ενα στυγνο executive πρωην προεδρο των αμεσων ανταγωνιστων μας ειναι πληγμα.
Οπως πληγμα ειναι να εχουμε φτασει στο σημειο να ψηφιζουμε Παρασχο απο φοβο ελευσης μεταμοντερνων μαγων.Ενω ειχαμε το Γερμανο.

zamis είπε...

Και συγνωμη αλλα τα περι μεταναστων δεν ειναι σοβαρα πραγματα οταν δεν μπορουν να στησουν ενα περιπτερο στη Νεα Σμυρνη.

Costix είπε...

Μολις επεστρεψα απο τα πατρια εδαφη (τελικα brfun, εειχες δικιο για τα παϊδακια στο Δερβενακι, ειναι συγκλονιστικα).
Για να διαλυσουμε ενα μυθο, κρεας τρωω (και μονο απο το στομα ΑΜΑΝΑΜ εξυπνακια), απλα προτιμω το ψαρι αν μπορω να επιλεξω.
Θεωρω οτι θα ειναι ωραιο ενα Παγκοσμιο στο Κορωπι, μετα απο ματσακι Κ21 με Λαρισσα, αρκει να ερθει παρεα μας και ο Τσακ. Κι βεβαια αρκει το ματσακι Κ21 να τελειωνει νωρις, ετσι ωστε να υπαρχει χρονος και για Παγκοσμιο, και για να προφτασουμε το παιχνιδι με λαρρρρσσσσα στο ΝΑΟ στις 7.
Οσο για τον Kintix, οφειλουμε να του δωσουμε χρονο, τουλαχιστον 2/3 μηνες, να δουμε πρωτα το στησιμο της υπολοιπης διοικησης και της ομαδας και φυσικα επιλογες προπονητη και τεχνικου team.

Βαγγέλης είπε...

Και οι 3 στόχοι είναι δύσκολοι αλλά όχι ακατόρθωτοι.
Για να βελτιωθούμε αγωνιστηκά θα πρέπει να αποφασήσουμε πρώτα τι θα κάνουμε με τον προπονητή ο οποίος θα πρέπει να έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Πρόεδρο.
Για να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο αλλά και να γίνουν κάποιοι Πανιώνιοι χρειάζονται 2 πράγματα. Να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να αποκτήσουμε νέο γήπεδο με υποδομές. Αν τα καταφέρουμε ας γίνει Πανιώνιος και ο Κιντής!
Για την αλλαγή της νοοτροπίας σε σχέση με το να μην ρίχνουμε τις ευθύνες στους παίχτες μας δεν διαφωνώ. Απλά πιστεύω πως με δηλώσεις παιχτών μας ξενερώνουμε περισσότερο και όχι με το αν η απόδοση τους είναι πάντα τέλεια.
Τέλος δεν διάβασα για καλύτερη εκμετάλευση των ακαδημιών μας αλλά μόνο για ξένους ταλαντούχους παίχτες.
Θα κρίνουμε από τα απότελέσματα όμως. Υπομονή μέχρι τον Δεκέμβριο που είπε και ο Κιντής.
Καλή επιτυχία!

zamis είπε...

Ελα μωρη Πανιωναρα τραβα μια τραμουντανα στις κιτρινες κοτες!!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Κατ' αρχήν, αυτό που δημοσιεύθηκε ΔΈΝ ήταν συνέντευξη. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ήταν μιά σύνοψη τών θέσεων Κιντή τίς οποίες γνωρίζαμε ήδη από τίς ενημερώσεις υμών τών μπλόγερς...
Πού ακούστηκε συνέντευξη ρε παιδιά, χωρίς να διατυπώνονται ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο και απαντήσεις από τον συνεντευξιαζόμενο;
Κρίμα, εγώ απογοητεύτηκα πολύ, διότι περίμενα να διαβάσω ενδιαφέρουσες και ίσως "δύσκολες" ερωτήσεις κι αυτό που διαβάσαμε ήταν κάτι σάν ρεπορτάζ από δηλώσεις τού κυβερνητικού εκπροσώπου...
Ο Θεός (τού Πανιωνίου) να μάς φυλάξει!

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Δεν θα σχολιάσω τις απόψεις για τη συνέντευξη του Γιώργου Κιντή στον ΠΚ. Απλά θα δώσω μια απάντηση στον "Ακραιφνη Πανιώνιο".

Αγαπητέ φίλε υπάρχουν πολλές τεχνικές στο "στήσιμο" μιας συνέντεξης. Η κλασσική είναι η ερωτηση - απάντηση. Επίσης υπάρχει και η πρακτική, που ακολουθούμε συχνά στον ΠΚ να βάζουμε τις απαντήσεις σαν κείμενο με πρόλογο. Κάναμε ερωτήεις (και μάλιστα πολλές...), πήραμε απαντήσεις και τις διαμορφώσαμε όπως εμείς νομίζαμε καλύτερα.

Το εχω πει πολλές φορές θα το πω άλλη μια. Πριν κάνουμε κριτικη καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα.

Με τον Γιώργο Κιντή συναντηθήκαμε σπίτί του, είπαμε πολλά πράγματα και δημοσιευσαμε σε πρώτη φάση αυτά που διαβάσατε. Ο ίδιος δεν ήθελε στη παρούσα φάση να πει περισσότερα. Θα επανέλθουμε. Επίσης δεν ήθελε να μεταφέρουμε τις συζητήσεις με τους οπαδούς και τους μπλόγκερ γιατί θεωρεί ότι ήταν άλλου είδους κουβέντες και πιστεύω ότι εχει δίκιο.

Οσο για τις δύσκολες ερωτήσεις. Χμ. Νομίζω ότι του κάναμε τις δυσκολότερες που μπορούσαμε έχοντας απέναντί μας έναν άνθρωπο που είναι στην ομάδα ένα μήνα. Είναι εύκολο να κάνεις κριτική, αλλά πρέπει να ξέρεις και τις παραμέτρους...
Αυτά...

Μάκης Διόγος

Costix είπε...

Παντως φιλε Makix, η akrefnix ειναι φιλη και οχι φιλος. Αν παρακολουθουσες πιο συχνα τα Παγκοσμια, θα το γνωριζες.
Και ασε αυτους τους τρελλους τους Γαλατες να κανουν οσο πρωιμη κριτικη θελουν, αυτο δεν θα αλλαξει με τιποτα !!!

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Ζητώ συγγνώμη. Δεν το ήξερα. Ζητώ συγγνώμη, αλλά αυτό δεν αλλαζει την ουσία της άποψής μου. Σε μια συνέντευξη όσες ερωτήσεις και να κάνεις ο συνεντευξιαζόμενος θα απαντήσει αυτά που θέλει.

Κώστα κανένα πρόβληαμ με τη κριτική!
Οσο για τα παγκόσμια γίνονται σε ώρες σχεδόν απαγορευτικές για μένα. Αν και το ξέρεις ότι θέλω πολύ αν είμαι παρών

Μάκης

antonis είπε...

Για τους φίλους του πανιωνίου που ξενέρωσαν με την συνέτευξη του κιντή,εχω να τους πώ, να μην περιμένουν απο τον Πανιώνιο κόσμο να ασκήσει καμία σοβαρή κριτική στο δίδυμο Τσακίρη- Κιντη.
Όσες πιθανότητες έχει ο Ριζοσπάστης
να ασκήσει κριτική στη Παπαρήγα,άλλες τόσες έχει και ο ΠΚ να στριμώξει τους Τσακίρη-Κιντή.
Εύχομαι να βγούμε λάθος ολοι εμείς που νομίζουμε οτι ο Κιντής θα αποτελεί το μαξιλαράκι ασφαλείας του Τσακίρη.
Γιατί αν όντος πιστεύεις στις ικανότητες καποιου,τοτε τον κάνεις σύμβουλο σου, άντε τεχνικό διευθυντή,αλλά σε καμία περίπτωση δεν του αναθέτεις εν λευκώ την ομάδα,ειδικά όταν είναι νεόφερτος.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Προς Αντώνη. Μάλλον μικρός θα διάβαζες πολύ ριζοσπάστη και σου εχει μείνει απωθημένο. Επίσης μάλλον δεν διαβάζεις ΠΚ. Καλά κάνεις. Δεν με ενδιαφέρει.
Αν "σοβαρή κριτική" εσύ θεωρείς τη κριτική που κάνουν ορισμένοι να είσια σίγουρος ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε.
Κριτική όμως που θα βοηθάει και θα διορθώνει, όσο μπορεί να διορθώσει μια δημοσιογραφική κριτική, ναι θα κάνουμε. Αν εχεις κανένα Πανιώνιο φίλο που διαβάζει ΠΚ ρώτα τον να μάθεις τι γράφουμε...

Μάκης

br fun_atic είπε...

@Κόκκινη Πιπεριά

Όχι μόνο είναι κυρία, αλλά γιά την ακρίβεια είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κυρία. Θα χρειαστείς πολλά κολλύρια για να πιστέψεις ότι μια τέτοια κυρία είναι τακτικότατος σύνεδρος σε Παγκόσμια.

Μάκη μου αυτά περί απαγορευτικής ώρας είναι τρίχες. Είναι γνωστό ότι τα παγκόσμια διαρκούν συνήθως κοντά στο οκτάωρο...Θα με έπειθες περισσότερο αν μου έλεγες ότι μετά από παγκόσμιο δεν μπορείς να μεταδόσεις αγώνα.Αυτό μάλιστα :)

Θα ήθελα να σου πω πως κι εγώ πιστεύω ότι η συνέντευξη θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη. Θα αποφεύγατε την κακοτοπιά αν δεν του παίρνατε συνέντευξη, αλλά δημοσιεύατε μια ανοιχτή επιστολή του. Η συγκεκριμένη συνέντευξη δεν ωφέλησε τελικά ούτε το έντυπο, ούτε τον Κιντή ούτε τον μέσο φίλαθλο.

br fun_atic είπε...

@Μάκης ΙΙ
Καλά κάνεις και υπερασπίζεσαι το έντυπο και τη συνέντευξη αλλά έχουμε κι εμείς δίκιο να ζητάμε περισσότερα γιατί είχαμε στο μυαλό μας αυτό:

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17774&catid=5

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητέ BR εκτιμώ πάντα το ύφος σου. Λοιπον κακώς περιμένατε κάτι παραπάνω για τον απλούστατο λόγο που σου θυμίζω: "Την Πέμπτη το βράδυ ο Κων. Τσακίρης άνοιξε τον κύκλο ενημέρωσης των οργανωμένων "κυανέρυθρων" φιλάθλων (σε πρώτη φάση της Λέσχη Φίλων Πανιωνίου και τους Ιωνες 1890) για τη νέα διοικητική κατάσταση στον Ιστορικό από τη νέα αγωνιστική σεζόν. Με παρόντα τον Γιώργο Κιντή, ο οποίος τελικά αναλαμβάνει τα "πάντα όλα" στην ομάδα μας ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θέλησε να ενημερώσει τους φιλάθλος για τις σκέψεις και τις προτάσεις του, αλλά και για τις σκέψεις του Γιώργου Κιντή. Θέλησε να τα μάθουν από πρώτο χέρι όπως λεει ο λαός μας.
Ομως κάποιοι φαίνεται ότι δεν ήθελαν απλά να ενημερωθούν (πράγμα πρωτοφανές για ΠΑΕ. Εχετε δει τον Κόκκαλη ή τον Βαρδινογιάννη να ενημερώνει τους οργανωμένους για τις όποιες κινήσεις σκέπτονται;), αλλά και να εκμεταλλευθούν την κίνηση των Τσακίρη - Κιντή για να πουλήσουν εκδούλευση σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους αθλητικών εφημερίδων (οι οποίοι φυσικά έκαναν πολύ καλά και σωστά τη δουλειά τους δημοσιεύοντας μέρος των όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση της Πεμπτης).
Η ειρωνεία είναι ότι την συνάντηση κάλυψε δημοσιογραφικά ο Πανιώνιος Κόσμος σε μια προσπάθεια να μεταφερθούν τα όσα ειπώθηκαν χωρίς "σάλτσες" και παρερμηνείες.
Ομως την εφημερίδα των Πανιώνιων την πρόλαβε ο... ρεπόρτερ οπαδός που μετέφερε τη συνάντηση σε σγκεκριμένες αθλητικές εφημερίδες και έτσι τα όσα θα διαβάσετε το ερχόμενο Σάββατο 27 Μαρτίου στον Π.Κ. θα είναι πιθανότατα... μπαγιάτικα! Τέλος πάντων!

Υ.Γ. 1: Επαναλαμβάνω για να μην υπάρχει παρεξήγηση οι συνάδελφοι μου δημοσιογράφοι έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους...

Υ.Γ.2: Ο οπαδός που μετέφερε τη συναντηση (πριν καλά καλά ολοκληρωθεί μάλιστα...) μπορεί να βοηθήσει στην έκδοση του Π.Κ. Είναι πολύ καλός και... γρήγορος ρεπόρτερ!

Κυανέρυθρα Νέα 19/3/2010".

Οσο για τη συνέντευξη του Κιντή επαναλαμβάνω ότι γράψαμε ότι μας είπε...

Μάκης

br fun_atic είπε...

Ο Κιντής είναι έξυπνος. Όσο πιο πολύ τον δυσκολεύατε τόσους περισσότερους πόντους θα κέρδιζε ο ίδιος αλλά και το έντυπο, καθώς, για να είμαστε ειλικρινείς, θα είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει (αν ήθελε) τις σωστές απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις.

Η γνώμη μου είναι ότι αν θέλετε να κάνετε πραγματικό καλό στον Κιντή είναι να του υποβάλετε τις δυσκολότερες ερωτήσεις.Σκέψου το καλύτερα και θα δεις ότι μάλλον έχω δίκιο. Ο μέσος Πανιώνιος τον υποδέχθηκε μάλλον θετικά ως τεχνοκράτη και ταυτόχρονα κάπως επιφυλακτικά ως Α.Ε.Κτζή. Μόνο ο ίδιος μπορεί να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους, αρκεί να δώσει τις σωστές απαντήσεις στις σωστές ερωτήσεις.

antonis είπε...

Προς Μάκη.θέλω να σου πω οτι
εχω πάρει αρκέτες φορές τον ΠΚ, σταμάτησα να το κάνω, γιατί ενώ έχεις κάνει 10 εξώφυλλα για το πόλο, και άλλα τόσα για να κάνεις την αγιογραφία μετριοτάτων παικτών(κοντοές,γουνδουλακης,μπάλαμπαν,σκούφαλης κτλ)δέν έχεις κάνει ούτε ένα εξώφυλλο με τα τραγικά λάθη που έχει κάνει ο Τσακίρης.
Δικαίωμα σου,αλλα και δικαίωμα μου να πιστεύω οτι έτσι δεν βοηθάς την ομάδα.