Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Kindis or not Kindis??? That is the question!!!

Σήμερα ήταν για ΄μένα μια Κυριακή γεμάτη από Πανιώνιο. Το μεσημέρι είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε Πανιώνιος κ. Τσακίρη και τον νέο ισχυρό άνδρα της ομάδας κ. Κιντή και να ενημερωθούμε για τα σχέδιά του.

Στη δίωρη συνάντηση ακούσαμε πολλά, ρωτήσαμε ακόμη περισσότερα τα οποία μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Νέος ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου θα είναι ο ο κος Κιντής, ο οποίος αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη διοίκησης και οργάνωσης της ομάδας. Ο κος Τσακίρης δεν θα εμπλακεί με το διοικητικό κομμάτι, αλλά θα αποτελεί αποκλειστικά και μόνο τον ιδιοκτήτη της ομάδας.

Πρωταρχικός στόχος της διοίκησης του κου Κιντή θα είναι η αξιοποίηση του μπάτζετ της ομάδας στον μέγιστο βαθμό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Α.Ε.Κ επί των ημερών του διεκδικούσε πρωτάθλημα διαθέτοντας μπάτζετ ανάλογο με του Πανιωνίου. Συνεπώς αυτό που ενδιαφέρει είναι η αξιοποίηση του μπάτζετ για την άμεση επίτευξη αγωνιστικών στόχων.

Πρωταρχικός στόχος της διοίκησης του κου Κιντή θα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου σκάουτιγκ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρες της Βαλκανικής, στην Ασία και την Αφρική, με σκοπό την ανεύρεση παικτών οι οποίοι θα αποκτώνται από τον Πανιώνιο κατόπιν εκτεταμένων δοκιμών.

Ο Πανιώνιος θα εξακολουθήσει να είναι ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, οι νεαροί παίκτες όμως θα συνεπικουρούνται από τρεις- τέσσερεις παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα και μεγάλη εμπειρία. Άρα ο απώτερος σκοπός θα είναι η άμεση ανάδειξη νεαρών παικτών και ασφαλώς η επωφελής πώλησή τους.

Ένα δεύτερο μεγάλο στοίχημα της νέας διοίκησης θα είναι η προσέλκυση κόσμου με κάθε τρόπο. Το σχέδιο αυτό έχει τρία σκέλη: α) επιστροφή της οικογένειας και διατήρηση του υψηλού αριθμού κατόχων διαρκείας μέσω προνομιακής τιμολόγησης τους, β) προσέλκυση νέων φιλάθλων κυρίως από τον χώρο των οικονομικών μεταναστών και γ) επιστροφή φιλάθλων της ομάδας, οι οποίοι θα πειστούν από την αγωνιστική της εικόνα.

Συν: Ο κος Κιντής είναι σαφέστατα ένας έξυπνος άνθρωπος και τεχνοκράτης. Έχει ισχυρότατο κίνητρο για να πετύχει. Συγκεκριμένα: ο κος Κιντής είναι γνωστός για όσα πέτυχε στην Α.Ε.Κ με κυριότερο την υπαγωγή στο άρθρο 44, κυρίως όμως είναι γνωστός για όσα πρότεινε και δεν πραγματοποιήθηκαν. Έχοντας την αμέριστη στήριξη του κου Τσακίρη, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα σχέδιά του στον Πανιώνιο, τα οποία συνοψίζονται στην απεμπλοκή της ομάδας από τους μάνατζερ, στην ανάπτυξη δικτύου σκάουτιγκ, στην άμεση ανάδειξη παικτών και επίτευξη συγκεκριμένων αγωνιστικών στόχων και στην πώληση με κέρδος των παικτών που θα αναδεικνύουμε. Αφού ο στόχος δεν είναι κυρίως οικονομικός αλλά εξίσου οικονομικός και αγωνιστικός, η παρουσία του θα είναι ή μαύρο ή άσπρο. Ή επιτυχία ή αποτυχία. Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του Πανιωνίου θα υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο θα αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη επιτυχίας ή αποτυχίας του εγχειρήματος, όντας υπεύθυνο ουσιαστικά για τα πάντα. Δεν προβάλει δικαιολογίες, ουσιαστικά δεν ζητά πίστωση χρόνου και επιθυμεί να κρίνεται αποκλειστικά με επαγγελματικά κριτήρια. Τέρμα λοιπόν οι ευσυνείδητοι ερασιτέχνες. Αυτό μου κάνει.

Πλην: Ο κος Κιντής θα είναι η κορυφή της διοικητικής πυραμίδας, τον οποία επέλεξε ο κος Τσακίρης λόγω ικανοτήτων που του αναγνωρίζει και όχι λόγω Πανιώνιας φίλαθλης ιδιότητας. Άρα κατ’ αρχήν οι άνθρωποι αυτοί δεν θα είναι εξ αρχής συμπαθείς. Στην ομάδα λοιπόν θα υπάρχει ένα τεχνοκρατικό διοικητικό τιμ, όχι όμως εμβληματική μορφή που θα μπορεί να ενώσει και να εμπνεύσει τον κόσμο. Θα στερηθούμε δηλαδή αυτό που έκανε ο κος Τσακίρης μέχρι και σήμερα. Να ενώνει τον κόσμο, ακόμη και μέσα από τα λάθη του.

Το διοικητικό μοντέλο δείχνει να είναι απόλυτα προσωποκεντρικό. Σε περίπτωση αποτυχίας του και απομάκρυνσής του θα υπάρχει η πιθανότητα αποδόμησης του συνόλου του διοικητικού σχήματος, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό.
Η ομάδα θα αποτελείται από νεαρούς αθλητές, προφανώς χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία του πρωταθλήματος ή της κατηγορίας οι οποίοι θα συνεπικουρούνται από μετρημένους ποδοσφαιριστές υψηλής αξίας και εμπειρίας. Επειδή βέβαια κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για την επιτυχία των συγκεκριμένων έμπειρων παικτών, θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αγωνιστικής κατάρρευσης των νεαρών παικτών.
Θα επιχειρηθεί η δημιουργία δικτύου σκάουτιγκ σε Αφρικανικές, Βαλκανικές και Ασιατικές χώρες. Δεν κατάλαβα βέβαια εάν στις χώρες αυτές έχουμε ήδη βρει αξιόλογους συνεργάτες – σκάουτερ. Μακάρι να πετύχει το σχέδιο αυτό, προσωπικά μου φάνηκε πρόχειρο.
Δεν άκουσα (η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν ρωτήσαμε κιόλας) για τον τρόπο αξιοποίησης των τμημάτων υποδομής του Πανιωνίου.

Δεν πήραμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε αρκετά θέματα. Τα κυριότερα ήταν: το όνομα του προπονητή της νέας σεζόν ( ή η εθνικότητά του), τα πρόσωπα τα οποία θα αποτελέσουν το νέο διοικητικό σχήμα (θα ανακοινωθούν όμως κατά την επίσημη παρουσίαση), τον τρόπο και χρόνο είσπραξης των απαιτήσεών που διατηρούμε εις βάρος της Α.Ε.Κ από τις μεταγραφές Τζιμπουρ και Μάκου.

Συμπέρασμα: Είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος. Ο κος Κιντής δείχνει να έχει συγκεκριμένο πλάνο και επιθυμεί να κινηθεί σε απόλυτα επαγγελματικούς ρυθμούς. Αυτό κατ’ αρχήν είναι θετικό. Το πλάνο του βέβαια σε κάποιο βαθμό μου φαίνεται υπερφιλόδοξο και με αρκετά μεγάλο ποσοστό ρίσκου. Μου θυμίζει κάπως το εγχείρημα Ρεκόμπα, αλλά σε διοικητικό επίπεδο. Αμφιβάλω αν θα στηριχθεί από τον κόσμο αν δεν παρουσιάσει άμεσα αγωνιστικά αποτελέσματα. Επιπλέον το γεγονός ότι θα αποτελεί τον μόνιμο κυματοθραύστη του κου Τσακίρη, θεωρώ ότι θα τον φθείρει ταχύτατα. Ιδίως το κομμάτι της ανάπτυξης δικτύου σκάουτιγκ σε Αφρική και Ασία που φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Όσο συμπαθής και τεχνοκράτης κι αν είναι ο κος Κιντής δεν παύει να έχει διατελέσει πρόεδρος της Α.Ε.Κ, γεγονός που σίγουρα δημιουργεί έντονη αμηχανία σε όλους. Η αμηχανία θα μεγαλώσει, ιδίως αν ο κος Κιντής επιλέξει πρόσωπα με τα οποία είχε συνεργαστεί στην Α.Ε.Κ. Ακριβώς επειδή ο κος Κιντής ευαγγελίζεται την διοικητική αναδιάρθρωση της ομάδας θα πρέπει να αποδείξει τα όσα λέει (σε μεγάλο βαθμό) σε ένα εξαιρετικά σύντομο διάστημα, το οποίο αρχίζει από την ανάληψη της διοίκησης και ολοκληρώνεται με την ολοκλήρωση των μεταγραφών. Σε αυτό το διάστημα θα δούμε την διοικητική διάρθρωση, τις επιλογές συνεργατών και προπονητή, τον τρόπο προώθησης των διαρκείας, τις μεταγραφές και την προετοιμασία της ομάδας. Συνεπώς είτε το θέλει είτε όχι δεν θα έχει την πολυτέλεια περιόδου χάριτος. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, τον στηρίζω γιατί αποτελεί επιλογή του κου Τσακίρη στον οποίο έχω εμπιστοσύνη και περιμένω άμεσα αποτελέσματα. Αυτό που με φοβίζει βέβαια είναι ότι ο κος Κιντής είτε θα θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένος και θα του «συγχωρηθούν» τα πάντα, είτε θα θεωρηθεί αποτυχημένος και θα καταρρεύσει εν μέσω γενικής κατακραυγής.

Υ.γ
Σε δεύτερο πλάνο πέρασε στα μάτια μου η ισοπαλία με τον Άρη. Είναι γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο είδαμε έναν καλό Πανιώνιο, που έχασε ευκαιρίες, που αδικούνταν από το σκορ αν και εν τέλει αποτελεσματικός. Να είναι καλά αυτός που μας πρότεινε τον Τσότσαλιτς.
Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη τη στιγμή που ο λατρεμένος Ντάριο φόρεσε τη φανέλα της ομάδας και φίλησε το σήμα. Μεγάλος παίκτης, μεγάλο ήθος.

88 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Χωρίς καμία διάθεση γλειψίματος, πρέπει να ομολογήσω ότι ο κος Τσακίρης είναι απίστευτα συμπαθής, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολήθηκε ενεργά με επαγγελματική ομάδα καθώς φαίνεται από χιλιόμετρα ότι είναι σε άλλο μήκος κύματος από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες και επιπλέον ήξερε πάρα πολύ καλά ποιοί είμαστε.

Ο κος Κιντής μου φάνηκε ότι δεν μας ήξερε, αλλά θεωρώ ότι έχει διάθεση να μας μάθει. Ελπίζω η συνάντηση αυτή να ήταν εποικοδομητική για όλους.

IWN1998 είπε...

Να πούμε χωρίς λεπτομέρειες πως φάνηκε στη συζήτηση ότι άλλες συνεργασίες που είχε ο Πανιώνιος στη φετινή χρονιά ήταν τελικά απόλυτα προσωποκεντρικές και δεδομένου ότι το πρόσωπο που έπαιξε μάλλον τον μεσάζοντα δεν δουλεύει πια για τον Πανιώνιο και οι συνεργασίες αυτές μάλλον δεν θα έχουν μέλλον.
Το αναφέρω αυτό σε συνάφεια με τα γραφόμενα σου περί προσωποπαγούς σχήματος Κιντή, που εξαρτά την ύπαρξή του από την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου στην ομάδα.

Να συμπληρώσω για το ΑφροΑσιατικό σκάουτιγκ, ότι στο ταξίδι Κιντή θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι ανά περιοχή και όχι παίκτες.

Τέλος να αναφέρω κάτι που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να το πω στη μεσημεριανή συνάντηση. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΙΚΤΕΣ 19-23 ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ U19 KAI U17 ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΕΣ.

Τέλος θα επιμείνω ότι η διεύρυνση της οπαδικής βάσης της ομάδας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις αγωνιστικές επιτυχίες, σε οποιονδήποτε χώρο και αν ψάξει η διοίκηση να επιχειρήσει μια τετοια επέκταση. Κανένας από ψυχοσύνθεση δεν υποστηρίζει μια ομάδα που δεν πρωταγωνιστεί εκτός και αν έχει δεσμούς συνάφειας μαζί της. Επίσης άποψη ου είναι ότι η ομάδα πρέπει πρώτα να επεκταθεί με δημιουργία ακαδημιών στις συνοριακές γειτονιές της έδρας της, που ήδη έχει σημαντική βάση οπαδώμ, δηλαδή πιο πολύ κόσμο σε Δάφνη, Αγ. Δημήτρη, Φάληρο και Άλιμο, Ελληνικό. Εκεί κε Κιντή υπάρχουν τώρα κυανέρυθροι ισχυροί θύλακοι και μπορείτε να τους μεγαλώσετε και αξίζει να το κάνετε ξεκινώντας από τα σχολεία των περιοχών.

Costix είπε...

Βιαστηκα και ξαναγραφω.
Φυσει (και θεσει) αισιοδοξος ανθρωπος, σε πληρη αντιθεση με τον κατα τα αλλα φιλτατο και αγαπητοτατο ιδιοκτητη του μπλογκ famous and glorious mr brfun, θελω να πω οτι χαρηκα ιδιαιτερα για την σημερινη γνωριμια με τον Γιωργο Κιντη αλλα και για το πρωτοποριακο ανοιγμα της διοικησης.
Θα ηθελα να καλοσορισω τον Γιωργο στην Πανιωνια οικογενεια, να του ευχηθω μεσα απο την καρδια μου καλη δυναμη και να του αφιερωσω ενα αισιοδοξο τραγουδι του τεραστιου Salif Keita απο το Μαλι, που εχει ιδιαιτερα σημαδιακο τιτλο.

http://www.youtube.com/watch?v=vyF70wrI250

vassilis είπε...

Η ομαδα έχει προπονητή. Διακρίνω μια προσπάθεια να φαγωθεί. Δεν καταλαβαίνω το λόγο.

Εγω δεν θα ευχαριστήσω μόνο αυτόν που βρήκε τον Τσότσαλιτς αλλα και αυτόν που σκέφτηκε να τον βάλει κόφτη (γιατί για σεντερ μπακ τον πήραμε).

Σήμερα παίξαμε χωρίς Μπαλαμπαν, Λάτκα, Εστογιάνοφ, Μπουβάλ, Καστελιόνε. Γιόνσον και πρακτικά χωρίς Νικολάου και κάναμε τον Αρη να φαίνεται ομαδούλα. Οπως κρίναμε και κατηγορούσαμε τον Φερέρα για αυτά που έκανε πρέπει να πιστώνουμε και στον Παράσχο αυτά που πετυχαίνει.

Προσωπικά με έχει πείσει ότι μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του. Κατω λοιπόν τα χέρια από τον Παράσχο.

zamis είπε...

Καλημερες σε ολους.
Να πω,απ'αυτα που διαβαζω,οτι πρωτα απ'ολα με χαροποιει το γεγονος οτι απο τον Κιντη αναγνωριζεται οτι το θεμα ειναι η αξιοποιηση του budget και οχι το budget αυτο καθ'αυτο.
Σωστες κινησεις δηλαδη και οχι πεταμενα λεφτα.
Μου αρεσει επισης που αναλαμβανει την ευθυνη για το ολο οικοδομημα χωρις υπεκφυγες.
Απο κει και περα ολα φυσικα θα κριθουν εκ του αποτελεσματος.

υ.γ.1 Ελπιζω το σχεδιο παντως να μην ειναι πιτσιρικαδες+νεκροταφειο μπαλαδορων.

υ.γ.2 Παρασχος και MG δυσκολα ταιριαζουν.

Griniaris είπε...

Καλημέρα σε όλους,
Δεν ξέρω αν ο κ.Κιντής μου είπε αυτά που ήθελα να ακούσω,δεν ξέρω αν είχα ανάγκη να ελπίζω σε κάτι μετά τις δύο αποτυχημένες χρονιές αλλά έφυγα από τη συνάντηση αρκετά αισιόδοξος.Αισιοδοξία που προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι ο Κιντής ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε αυτά που θέλει να κάνει.Ουσιαστικά το όλο του σχέδιο είναι ένα όραμα,μακάρι να είναι εφικτό.Αξίζει πάντως σε κάθε περίπτωση τη στήριξη όλων,όπως και μια μικρή έστω πίστωση χρόνου την οποία δεν ζήτησε.

Για τον αγώνα έχω να πω τρία πράγματα...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ-ΕΝΤΙΝ ΤΣΟΤΣΑΛΙΤΣ-ΝΤΑΡΙΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ...

antunix είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ακούστε τώρα το λαϊκό αίσθημα:
Φέρτε πίσω τον Ντάριο, οε οε οε!!

br fun_atic είπε...

@ CostisT. Κι εγώ είμαι αισιόδοξος, παράλληλα όμως είμαι επιφυλακτικός και κάποιος φορές, όπως σωστά είπες καχύποπτος.

Πολλά απ' όσα άκουσα χθες αναμφισβήτητα μου άρεσαν. Ζητούσα επαγγελματική οργάνωση της ομάδας και είναι προφανές ότι το παίρνω.

Ζητούσα διεθνές σκάουτιγκ και το αίτημά μου ικανοποιείται.

Ζητούσα προσέγγιση νέων φιλάθλων, ιδίως δεν οικονομικών μεταναστών και βλέπω την ιδέα αυτή να πραγματοποιείται. Κυρίως ζητούσα ορθολογιστική επένδυση του μπάτζετ πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους. Ναι αυτό ο Κιντής δεσμεύεται να μου το δώσει.

Κάτι άλλο που μου αρέσει πολύ είναι ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του από την πρώτη στιγμή και δέχεται να γίνει firewall. Αντικειμενικά στον κ. Τσακίρη αυτό δεν μπορούσε να γίνει, γιατί ήταν εξαιρετικά συμπαθής (ίσως περισσότερο κι απ' όσο χρειάζεται).

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον Κιντή είναι ότι κατά τη γνώμη μου έχει ισχυρότατο κίνητρο επιτυχίας.Θέλει να εφαρμόσει αυτά που δεν κατάφερε να υλοποιήσει στην Α.Ε.Κ. Καλού κακού βέβαια πρέπει να μάθουμε γιατί οι Α.Ε.Κ τζήδες τον βλέπουν μέχρι και σήμερα ως κόκκινο πανί.Όποιος κάνει παρέα με κιτρινιάριδες ας ρωτήσει.

Τι με κάνει επιφυλακτικό: Το σχέδιό του είναι πραγματικά μεγαλεπίβολο και με μεγάλο ποσοστό ρίσκου. Ως επιφυλακτικός (ή καχύποπτος) άνθρωπος δυσκολεύομαι να ενθουσιαστώ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι λάθος να είναι πρόεδρος του Πανιωνίου. Στη θέση του Προέδρου θα ήθελα μια εμβληματική Πανιώνια φυσιογνωμία που να μπορεί να πουλήσει και λίγο Πανιώνια διαφορετικότητα αλλά κυρίως να μπορεί να ενώσει το Γαλατικό χωριό. Σε αυτό το σχήμα ο κος Κιντής θα έπρεπε να είναι ο αφανής ισχυρός άνδρας. Πιστεύω ότι θα έκανε πολύ πιο ήσυχα και αποδοτικά τη δουλειά του.

Ναι, δεν με ενδιαφέρει η οπαδική προτίμηση επαγγελματιών, δυσκολεύομαι όμως να ξεπεράσω ότι δεν ήταν απλά Α.Ε.Κτζής ή στέλεχος της Α.Ε.Κ, αλλά πρόεδρος της. Είναι σαν να αναλαμβάνει η Μέρκελ την πρωθυπουργία της Ελλάδας. Αν είναι επιτυχημένος φαντάζομαι ότι θα το ξεπεράσω.

Αυτό που θα ήθελα να διαπιστώσω είναι αν του αρέσει το ποδόσφαιρο ή τον ιντριγκάρει περισότερο το διοικητικό σκέλος (όχι ότι το δεύτερο με χαλάει).

Σε αντιδιαστολή είναι προφανές ότι ο Τσακίρης είναι βασικά φίλος του ποδοσφαίρου και άρρωστος Πανιώνιος ( κι αυτό από μόνο του μπορεί να μην ήταν καλό).

Αυτό που βασικά με ανησυχεί είναι ότι ο κος Κιντής θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος και θα χτίσει κατά το δοκούν (δική μου εικασία) το διοικητικό σχήμα. Δεν είναι απλά ο ισχυρός άνδρας ή κάποιος που μετράει ο λόγος του, αλλά το απόλυτο αφεντικό. Σε περίπτωση αποχώρησής του για τον οποιοδήποτε λόγο, μήπως ο Πανιώνιος βρεθεί σε τρομερό διοικητικό πρόβλημα;

Σχηματικά ενώ περίμενα να συναντήσω κάποιον ας πούμε αντίστοιχο του Τσουκάτου (σχηματικά το λέω), συνάντησα τον Πούτιν. Αυτό θα το δούμε αν θα δουλέψει.

Βέβαια το σωστό είναι να παίρνει κανείς τα πράγματα ως έχουν. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κος Τσακίρης. Υπό το πρίσμα αυτό η επιλογή ενός φιλόδοξου επαγγελματία φαντάζει σωστή. Θα τα δούμε. Το βέβαιο είναι ότι θα στηρίξω τον κο Κιντή σε κάθε σωστή ενέργεια και θα επισημάνω τις λάθος.

Υ.Γ
Κε Πρόεδρε, η ιδέα είναι μάλλον καλή, χρειάζεται λίγο σενιάρισμα με κάποιες πινελιές Πανιώνιας διαφορετικότητας (αναπόφευκτο). Αν το σχήμα δουλέψει θα χαρείς περισσότερο το θέαμα, θα βαρυγκωμήσεις λιγότερο τα χρήματα που βάζεις και σε βλέπω τακτικό σύνεδρο σε παγκόσμια γιατί μάλλον είσαι της δικής μας συνομοταξίας. Αν δεν δουλέψει βέβαια φωτιά στα μπατζάκια σου.

Sorry, αλλά το χθεσινό δεν είχε σχέση με Παγκόσμιο. Για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθείς στο στρουμπουλό αγόρι με τα μπουκλάκια !!!

Griniaris είπε...

Και κάτι άλλο σημαντικό...
Ήταν ιεροσυλία κ.Τσακίρη να αποκαλέσετε τη χθεσινή συνάντηση ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.Δεν νοείται παγκόσμιο χωρίς τσίπουρο.Δεν νοείται παγκόσμιο χωρίς τραμουντάνα.Δεν νοείται παγκόσμιο χωρίς στο τέλος του οι μισοί τρεκλίζοντας να κουβαλάνε τους άλλους μισούς που δεν μπορούν να βρούν καν την πόρτα.Η πρόσκληση είναι ανοικτή και για σας και τον κ.Κιντή.Μια δοκιμή θα σας δείξει τι σημαίνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ...

br fun_atic είπε...

Ο μόνος που έχει καταφέρει να κουβαλήσει άλλον ήσουν εσύ, που όχι μόνο βρήκες την πόρτα, αλλά μετέφερες και καλό μας φίλο στο σπίτι του. Όλοι οι άλλοι φτάνουμε στα σπίτια μας από... διαίσθηση. Σαν τα χελιδόνια :)

Griniaris είπε...

Εκείνο που μου έχει μείνει απο τότε είναι που πολύ θα ήθελα να τον δω μετά στο θέατρο.:)

zamis είπε...

Στην τραγωδια θες να πεις:)

antunix είπε...

Παγκόσμιο με Coca – Cola…

zouri1 είπε...

δεν μπορεσα να ερθω στην συναντηση αν και τοθελα,Προσωπικα παντα μου αρεσε ο Κιντης απο ατην εποχη τςη ΑΕΚ.Τον θεωρω παρα πολυ καλο τεχνοκρατη>Πιστευω οτι ειναι μια καλη λυση στον πανιωνιο,και ακομα καλυτερη θα ειναι να εχει καποιο Γενικο διευθυντη διπλα του.(στυλ Δεδε).Η ομαδα εχει δυνατοτητες και χαιρομαι πολυ οταν παικτες μας παιρνουν μεταγραφη και ακουγεται το ονομα τους.προτιμω νεαρα παιδια απο λεγεωναριους.Ευχομαι να πανε ολα καλα.
θα ηθελα να μην εχουμε τον παρασχο του χρονου αλλα εναν νεαρο (45)προπονητη που και αυτος θα ειναι στην αρχη μια μεγαλης καριερας

zamis είπε...

Ο Παρασχος εχει δωσει μια πολυ καλη και σοβαρη εικονα,αυτο ειναι δεδομενο.
Το ερωτημα λοιπον ειναι εαν ο υποτιθεμενος αντικαταστατης εχει ξεκαθαρα μεγαλυτερες δυνατοτητες και διαθεση για πολυετη προσφορα συγχρωτιζομενος με την κουλτουρα του συλλογου.
Επομενως η ερωτηση ειναι Παρασχος εναντι ποιου?

br fun_atic είπε...

Η επιλογή προπονητή είναι αυτή που θα καταδείξει τις προθέσεις της διοίκησης του κου Κιντή. Το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία.

Παράσχος έναντι ισχυρού τεχνοκρατικού διοικητικού σχήματος ή τεχνοκράτης ανάμεσα σε τεχνοκράτες;

Όποια κι αν είναι η επιλογή θεωρώ λάθος να χαθεί ο Παράσχος από τον Πανιώνιο. Θα τον ήθελα ακόμη και σε διοικητική θέση.

zamis είπε...

http://www.gazzetta.gr/all-star-bloggers/bosko-balaban/item/74871-ευτυχισμένος-στον-πανιώνιο

ωχ..

Griniaris είπε...

Ο Παράσχος έχει καταφέρει να φτιάξει μια κανονική ομάδα που στην ενδεκάδα της αγωνίζονται οκτώ αμυντικοί.Με μηδέν δικές του επιλογές,με ψυχολογία στο ναδίρ,με τον κίνδυνο του υποβιβασμού πάνω από το κεφάλι του.Δεν ξέρω αν κολλάει στο πλάνο Κιντή το σκεπτικό του Παράσχου για του χρόνου αλλά πιστεύω ότι θα ήταν άδικο να του πούμε απλά ένα ευχαριστούμε πολύ και να τον διώξουμε...

Griniaris είπε...

Το μόνο που θέλω να μου πει ο Μπόσκο είναι τι ήταν αυτό που πήρε και αν είναι νόμιμο...

Ron Barceló είπε...

Με προβληματίζει ιδιαίτερα η διαφαινόμενη αντικατάσταση προπονητή. Θα ήθελα πραγματικά να γνωρίζω τα κριτήρια επιλογής αυτή τη φορά. Ανήκω κ εγώ σε εκείνους που θεωρούν λάθος να χαθεί ο Παράσχος από το νεο Πανιώνιο πλάνο. Δείχνει καθόλα έντιμος κ εργατικός κ καλό θα ήταν να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του σε οποιονδήποτε τομέα. Είτε τεχνικός διευθυντής, είτε head scout στην Ελλάδα. Κάτι ανάλογο με το Γκέραρντ επί Κιντή στην αεκ (μπορεί κ να κάνω λάθος για την περίοδο αυτή). Το μόνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά από το κιτρινόμαυρο παρελθόν του Κιντή, ήταν πως ήταν από τους ελάχιστους που ήθελαν άμεση αντικατάσταση του Μπάγεβιτς. Αυτός ήταν κ ένας από τους λόγους που δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση της πλειοψηφίας των μπαγεβιτσικών. Επίσης, από τους κύκλους των οργανωμένων, υπήρχε μεγάλη δυσπιστία ως προς τη γενικότερη γνώση του με τη μπάλα. Κυρίως σαν οικονομολόγο τον αντιμετώπιζαν παρά σαν ποδοσφαιρικό παράγοντα.

(Όπως καταλάβατε με περιτριγυρίζουν αρκετοί...'άρπαγες' :))

br fun_atic είπε...

Δεν είναι ποδοσφαιρικό, δεν τον λες όμως και λογιστή. Έχει κάνει καλές σπουδές, οι οποίες βέβαια έχουν μικρή σχέση με την διοίκηση ποδοσφαιρικής ομάδας. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ότι δείχνει πως έχει τα προσόντα να γίνει το απόλυτο αφεντικό. Ο Τσακίρης είναι βέβαιο ότι ενδιαφέρονταν για έναν τέτοιο άνθρωπο.

Thanos Topouzis είπε...

Kalhmera apo Londino,

Egw proswpika auta pou ginontai ta vlepw me poly kalo mati. H kinhsh tou na proslhfthei kapoios mh-paniwnios gia th dioikhsh einai poly swsth kai deixnei aksiokratikh. Gia na pw thn alhtheia kai poly argise. An eixa mia dikh mou etairia h proslhpsh twn atomwn tha ginotan kathara me aksiokratika kritiria kai oxi an kapoios einai paniwnios h oxi. Kai auto to vlepw apo konta sthn Agglia. Mono etsi mporei na proxwrhsei kai na diathrhthei mia ygeihs epixeirhsh. Egw malista tha proteina na ginei auto kai se polles alles theseis pou stelexwnoun to swmateio giati etsi tha apofexthei o erasitexnismos kai h "anorganwsia" pou parathrhtai se eksairetika megalo vathmo twra. Oso gia thn proponhtologia sympathw ton Parasxo kai me vash ta kritiria tou zouri synexizw na pshfizw dagkwtw Ketsbaia. Kalh evdomada.

amanAM είπε...

O Κιντής είπε πως πριν αναλάβει την προεδρία της ΑΕΚ, ζήτημα ήταν εάν έχασε 8 παιχνίδια στα 20 χρόνια που προηγήθηκαν. Ήταν ένας φανατικός οπαδός της ΑΕΚ, κάθε Κυριακή στο γήπεδο, βρέξει χιονίσει.

Δεν μπορεί να ξέρει λιγότερη μπάλα από εμάς, τι στο καλό έβλεπε 20 χρόνια στην εξέδρα? Το ντεκολτέ της μπροστινής του?

Δεν λέω πως ξέρουμε τόση μπάλα, όση να γίνουμε προπονητές ή οτιδήποτε άλλο, αλλά παρακολουθώντας το παιχνίδι, ακούγοντας τους άλλους στην εξέδρα, βλέποντας την ομάδα στα καλά και στα κακά της, όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται να είσαι πιο βλάκας από τους υπόλοιπους οπαδούς που θα τον κρίνουν το Κιντή και τον κάθε Κιντή.

Κι εγώ κατάλαβα πως είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, που ήξερε πόσα να πει, και πως θα μας κάνει να πειστούμε για τις προθέσεις του.

Επίσης, δεν ζήτησε περίοδο χάριτος, ζήτησε κριτική, ζήτησε να τον βρίζουμε όποτε το κρίνουμε απαραίτητο, και είναι πολύ έξυπνο εκ μέρους του...

Μακάρι ο Κιντής να αποδειχτεί καλός πρόεδρος για τον Πανιώνιο, και να ζήσουμε καλές ημέρες πιο κάτω. Το μοντέλο της Λυόν είναι το πρότυπο του, και μακάρι να το πετύχει. Να δω έναν Ζουνίνιο στην Ν Σμύρνη, και τι στον κόσμο.

Για να μεγιστοποιήσει το κέρδος, για να πουλήσει παίκτες σε καλές τιμές, κλπ πρέπει να έχει και τις ανάλογες αγωνιστικές επιτυχίες. Για φανταστείτε να είχαμε τον Μέσσι στον Πανιώνιο. Κανένας δεν θα αμφισβητούσε το ταλέντο του, αλλά θα είχε την ίδια αξία σαν παίκτης?
Δεν νομίζω. Εάν δεν έχει συνολικά επιτυχίες η ομάδα, δεν θα μεγιστοποιήσουν αξία οι παίκτες.

Ο Κιντής και ο Πανιώνιος, πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάει για πενταροδεκάρες, ή εάν θέλει όντως να μας κάνει Λυόν. Εάν ναι, ότι μαλάκας κι αν είναι ο ίδιος, εγώ θα είμαι μαζί του. Και φυσικά, θα έχει περίοδο χάριτος, εύλογη και δίκαιη, θα κρίνεται κάθε ημέρα από την πρώτη ημέρα.

amanAM είπε...

συμπληρώνω:

Θα κρίνεται από την πρώτη μέρα, αλλά θα πρέπει να έχει και τον χρόνο να κάνει το έργο του, και να κριθεί εν συνεχεία.

br fun_atic είπε...

υπάρχουν κάποια κομβικά σημεία. 1. Η παρουσίαση του διοικητικού σχήματος, 2. η επιλογή προπονητή και συνεργατών του (έμμεσων και άμεσων), 3. αποδεσμεύσεις και ανανεώσεις παικτών (αγωνιστικό και οικονομικο σχέλος - αποζημιώσεις), 4. μεταγραφές, 5. είσπραξη απαιτήσεων (π.χ από Α.Ε.Κ - γιατί κι αυτό μπάτζετ είναι), 6. παρουσίαση στόχων, 7 προώθηση των διαρκείας, 8 αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας, 9 ανάπτυξη δικτύου σκάουτερ.
Από το 1 έως και το 7 είναι πράγματα που θα δούμε στο επόμενο εξάμηνο. Τα 8 και 9 στο τέλος της επόμενης σεζόν.

General Tanz είπε...

Ειναι σαφες οτι υπαρχει σχεδιο, οποτε εμενα-κατ'αρχην- με καλυπτει. Τα υπολοιπα με τον καιρο τους, και οταν ανακοινωθουν εμμεσοι και αμμεσοι συνεργατες, προπονητης, κοκ.
Και αλλοιως να ηταν ομως, δεν βλεπω και πολλες εναλλακτικες, απο την στιγμη που ο Τσακ ηταν ξεκαθαρος στο τι χρηματα ειναι διατεθειμενος να βαζει per year.

Ελπιζω να πανε ολα κατ'ευχην και ευχομαι στον Κο Κιντη καλη επιτυχια και πολυ τυχη.

Κατα τα λοιπα, ο Αρης εξεκωλιασθει και ομως το ματς εληξε 1-1. Το καλυτερο ματς του Πανιωνιου παντως, απο οτι εχω δει φετος. ΜΑΚΡΑΝ!!!

Υ.Γ Φαγητο χωρις ξυδια?!?!
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ν για πρακτορα, που ελεγε και ο Βεγγος!!!!

Katrinos είπε...

Σωστός BR ,εγώ απο τα χθεσινά θα κρατήσω τη συνέπεια που θέλει να έχει ως προς το πλάνο του,το βασικό ρόλο που παίζει η στρατηγική όπως και ότι θέλει να περιχαρακώσει την ομάδα απο τη 'κακή ενέργεια' και το άγχος , βάζοντας ανάμεσα σε αυτή και το κοινό, τον εαυτό του.

Δεν πήρα απαντήσεις ως προς το κομμάτι Marketing, διαφωνώ με το δεδομένο ότι έχει κορεσθεί το κομμάτι των υφιστάμενων Πανιώνιων και 'λοιπών συμπαθούντων'. Υπάρχει πολύ ψωμί εκεί και σχετικά εύκολα κατακτητέο εαν εφαρμοσθεί σωστό πλάνο. Το σλόγκαν του Costix 'Είσαι Νότιος , γίνε Πανιώνιος' δεν είναι τυχαίο.



Υ.Γ Πολύ καλή η πρώτη προσέγγιση για τα διαρκείας της επόμενης σεζόν και ως προς το κομμάτι της παρουσίασης, και ως προς τη πολιτική αλλά και το χρονικό διάστημα.

zamis είπε...

Ειναι πολυ νωρις να πουμε οτιδηποτε.
Προσωπικα,αν και εχω φυσικα θετικη διαθεση,ειμαι επιφυλακτικος.
Θα δειξει.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Δέν μπόρεσα να έλθω στη συνάντηση χθές το μεσημέρι, διότι ο γυιός μου έπαιζε τελικό την ίδια ώρα στο
Puma club. Ωστόσο, γνώρισα τον πρόεδρο... στον δρόμο! Apisteftable? Κι όμως, βγαίνοντας τελευταίες τών τελευταίων από τη θύρα 1 και πηγαίνοντας προς τα γραφεία τής ΠΑΕ μαζί με τη φίλη μου (η οποία τον γνωρίζει πολύ καλά και περιττό να σάς πώ ότι τον λατρεύει), ήλθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τσακίρη! Ε, αφού χαιρετήθηκαν εγκάρδια με τη φίλη μου, εκείνη μάς σύστησε και ανταλλάξαμε δυό κουβέντες.
Το γράφω ρε παιδιά, διότι εντυπωσιάστηκα από την απλότητα, την προσήνεια και την αύρα τού καλού ανθρώπου που εκπέμπει!
Αισθάνθηκα απερίγραπτη αγαλλίαση που ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο πρόεδρος τού Ιστορικού, βάλτε και τη συγκίνηση που ένοιωσα νωρίτερα με τον αγαπημένο Ντάριο... τί ωραίο να είσαι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ!
Να καταφέρναμε να βάζαμε και κανένα γκολάκι ακόμα... η χθεσινή μέρα θα άγγιζε την τελειότητα.

antunix είπε...

Όρεξη να έχουμε να συζητάμε μέχρι να πάρουν σειρά όλα αυτά τα ζητήματα. Άλλωστε το πρωτάθλημα τελειώνει και κάτι πρέπει να συζητάμε, όλο αυτό το διάστημα. Κάθε πράγμα λοιπόν στον καιρό του.
Θα είμαστε εδώ και θα τα λέμε, εκτός αν.... ο Br, κλείσει το blog, μεταναστεύσει στην Νιγηρία (!!!) ή στην Σιέρα Λεόνε (;;;), ζηλέψει τη φήμη του Ντι Κάπριο και πάει να βρει διαμάντια (ποδοσφαιρικά), με κίνδυνο της ζωής του!

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει....

http://www.youtube.com/watch?v=XtPX2kXhu7I

amanAM είπε...

Α ρε πρόεδρε, θα μας "φας" τις γυναίκες...
Εμείς την πάμε με το μαλακό για να μην μας φοβηθεί και φύγει, και πέφτει επάνω σου, και "πέφτει" σαν το ώριμο σύκο. Αδικία!!!

Ευτυχως στην συνάντηση, δεν ήρθε η δικιά μου η γυναίκα, να γοητευτεί και να μοιάζω σαν Λαλάκης ο εισαγώμενος.

Τον επόμενο όμως πρόεδρο, τον μασάω και τον φτύνω. Είμαι πιο ψηλός, πιο ογκώδης, και έχω δικιά μου δουλειά, δεν εξαρτώμαι από τον όποιον μισθό κανενός, όσος κι αν είναι αυτός. Τον έχω χαλαρά. Άσε που εγώ είμαι Πανιώνιος, κι εκείνος Αεκτζής. Τι να μας πει ο χανούμης?

Οφείλω να παραδεχτώ πως ο νυν πρόεδρος μας, είναι πολύ γοητευτικός άντρας. Έχει το κάτι τις του. Έχει το στυλ και το ύφος. Μαγκιά του.

Εγώ να δείτε τι στυλ και ύφος θα είχα, εάν είχα...

br fun_atic είπε...

Μπάλαμπαν, Τζαβέλλας και Κοντοές θα απουσιάσουν από τον αγώνα με την ΑΕΚ λόγω καρτών.

Χθες αρκετοί έλεγαν ότι μας έλειψε ο Μπόσκο. Ας μη πω μεγάλη κουβέντα, πιστεύω όμως ότι δεν θα το εκστομίσω αυτό ποτέ. Ο καθένας έχει το κόλλημά του. Όπως ο φίλτατος Άρης έχει κόλλημα με τον Καστελιόνε.

Τζαβέλλας: Πάνε τα στημένα, πάνε οι γιόμες, άντε να σκοράρουμε.

Κοντοές: Χωρίς σχόλιο, γιατί τον μικρό τον πάω πολύ. Πρέπει όμως να δουλέψει εντατικά και να παρουσιάσει άμεσα βελτίωση...

br fun_atic είπε...

Είναι γεγονός ότι ο στρατηγός είπε μια τεράστια κουβέντα.

IWN1998 είπε...

AmanAM νομίζω πρέπει να μιλάς με εγκράτεια για τους χανούμηδες. Έτσι δεν είναι; Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα χθες.

Επίσης παρατήρησα ότι ο κος Τσακίρης είναι πολύ καλός στα .. προγνωστικά.

Θα συμφωνήσω με το Jon ότι η προσπάθεια επέκτασης της οπαδικής βάσης του Πανιωνίου χρειάζεται να γίνει εκεί που ήδη υπάρχει ο σπόρος και τέτοιος σπόρος υπάρχει στις γύρω από τη Νέα Σμύρνη περιοχές έντονος, Δάφνη, Αγ. Δημήτριος, Φάληρο, Άλιμος, Ελληνικό και αυτόν οφείλουμε πρωτα απ' όλα να τον κάνουμε να θεριέψει. Τίποτα όμως δεν θα πετύχουμε μόνο με προσφορές και χωρίς κάποιες στοιχειώδεις αγωνιστικές επιτυχίες. Φέτος χάθηκε μια ευκαιρία στο κύπελλο, που αν είχαμε την τωρινή φόρμα στα ματς με Καβάλα, νομίζω θα΄είχαμε από κει και πέρα καλή τύχη.
Και κάτι ακόμα. Τα περί ποδοσφαίρου σαν σπορ των χαμηλών λαϊκών στρωμάτων είναι παρωχημένες αντιλήψεις. Ας κοιτάξουν οι κοι Τσακίρης και Κιντής και τους εαυτούς τους. Ίσως δεν μπλέχτηκαν στον χώρο μόνο από επαγγελματικό ενδιαφέρον. Άσε που όλοι με την τωρινή οικονομική κατάσταση θα χαρακτηριζόμαστε ως χαμηλά στρώματα. Μάλλον πλήρως αταξικό παρά ταξικό είναι το ποδόσφαιρο.
Και ας σκεφτεί ο κος Κιντής πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις κάποιους που βλέπουν το οπαδικό τους πιστεύω σαν κάτι που θα ενδυναμώσει το εγώ τους μέσα από τη ψυχολογία της μάζας ενός πρωταθλητή συλλόγου. Δεν είναι κακό να στοχοποιούμε εκεί αλλά χρειάζεται να έχουμε κατά νου και άλλες προτάσεις καθώς και τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Griniari για το τι παίρνει ο Μπάλαμπαν, φαντάζομαι ενδιαφέρεσαι λόγω επαγγέλματος και από επιστημονική περιέργια...Ίσως πηγαίνει συχνά στην Κροατία για τέτοια βότανα. Έμαθα ότι δυναμώνουν και το σουτ και είναι συνήθη στη δίαιτα στην Κροατία. Εϊδες σουτ ο Κούκετς στο γκολ.

dimosthenis είπε...

Εγώ σ' όλα αυτά που διαβάζω έχω κάποιες απορίες:
Ο Κιντής θα λειτουργήσει "εν κενώ", δηλαδή ό,τι υπάρχει σήμερα ως Πανιώνιος ρόστερ, προπονητές, διοίκηση, πρόεδρος, φίλαθλοι, οργάνωση θα εξαφανιστούν για να φτιάξει τα πάντα από την αρχή ο Κιντής ή θα χτίσει πάνω σ' αυτά;
Μήπως του αποδίδονται υπερβολικά μεγάλες αρμοδιότητες; Όλα σε μια ομάδα είναι μπατζετ; Δεν είναι πρόσωπα, προσωπικότητες συναίσθημα; Γιατί να ρθει ο φίλαθλος να δει τον Πανιώνιο; γιατί έχει παιχτες που είναι ικανοί αλλά και αγαπούν την ομάδα; Τι έμεινε περισσότερο από το χτεσινό αγώνα με τον Άρη από την εικόνα του Ντάριο να φυλάει το σήμα του Πανιωνίου, ενώ ανήκει αγωνιστικά σε μια άλλη ομάδα με περισσότερους οπαδούς και υψηλότερους στόχους. Συγκρίνετε τη συμπεριφορά του με αυτή του Ριέρα, Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν και λοιπών ακριβοπληρωμένων άσων και πείτε ποιον θα πάει ο φίλαθλος να δει στο γήπεδο. Τα φοβάμαι τα πολύ τεχνοκρατικά σε ένα χωρο όπου κυριαρχεί το συναίσθημα και το πάθος. Ελπίζω ο Τσακίρης να παραμείνει ο εμβληματικός παράγοντας της ομάδας, γιατί την πονάει και συγκεντρώνει υπό τη σκέπη του όλη την Πανιώνια οικογένεια, γιατί τον συγχωρούμε ακόμα και για τα λάθη του, αφού είναι ένας από μας.
Τώρα το σκάουτιγκ καλό είναι αλλά η συντήρηση ενός εκτεταμένου δικτύου φαντάζομαι ότι θα στοιχιζει. Δεν ξέρω αν η περίπτωση Τσότσαλιτς είναι θέμα σκάουτιγκ ή μάνατζερ, πάντως είναι απόλυτα πετυχημένη και είναι και στη γειτονιά μας. Αυτά προς το παρόν

IWN1998 είπε...

Dimostheni απ' ότι κατάλαβα δεν θα τα γκρεμίσει όλα για να τα κτίσει από την αρχή. Θα στηριχτείστην υπάρχουσ βάση και για τον προπονητή δεν εκφράστηκε. Ο στόχος του είναι σε βάθος πενταετίας να έχει περιορίσει την εξάρτηση του Πανιωνίου σε μάνατζερς παικτών στο μίνιμουμ (απ' ότι κατάλαβα στους 4 πρωτοκλασσάτους που θα έχει στο ρόστερ).
Προσωπικά θα ήμουν πιο ευχαριστημένος από κάποιον που είχε λιγότερο άκαμπτες απόψεις και πεποιθήσεις και είχε τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις περιστάσεις και στον ανταγωνισμό. Μπορεί να τα έχει και αυτά ο κος Κιντής. Η πράξη θα το δείξει.

Το σκαουτιγκ δεν θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρό κατά τα λεγόμενα Κιντή / Τσακίρη. Θα υπάρχει ένας υπεύθυνοςσε κάθεμιά απο 4-5 χώρες.

Τα περί Πανιώνιας συνείδησης και τα περί φρονήματος που να εμπνέει τα έθιξε με σωφροσύνη και στη συνάντηση και στην ανάρτησή του ο BRF.
Κε Κιντή νομίζω ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι το σπορ των λαϊκών στρωμάτων όπως ειπώθηκε για άλλο θέμα στη συνάντηση αλλά των μαζών εν γένει και οι μάζες χρειάζονται ένα όραμα, ένα ψυχικό συνδετικό κρίκο να ενώνει και να εμπνέει.

IWN1998 είπε...

Μια παρατήρηση που είδα τώρα. Ο Μπάλαμπαν έχει τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές άρα θα λήψει και με τη Λάρισα, ενώ ο Τζαβέλας 2 και θα λήψει και αυτός σε ΑΕΚ και Λάρισα (εκτός και αν επιτρέπεται να επιλεγεί να εκτίσουν την τιμωρία τους σπαστά, πχ με ΑΕΚ και Καβάλα και να παίξει οι Τζαβέλας ενδιάμεσα με Λάρισα). Είναι εφικτό αυτό;

Katrinos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Katrinos είπε...

το ξέχασα αυτό το σχόλιο περί αθλήματος της μάζας.

Καταρχάς αρνούμαι να χαρακτηρισθώ κομμάτι της 'μάζας'. Έχω κρίση, βλέπω , δεν φοβάμαι να πω την άποψη μου, θα δείξω υπομονή σε λογικά πλαίσια, θα υποστηρίξω τη στρατηγική της ομάδας αλλά κανείς δεν μπορεί να με μανιπιουλάρει (sic), μόνο εαν θέλω μπορώ να μανιπιουλαριστώ (και πάλι sic).

Στο γήπεδο δεν πάω να ξεσπάσω, να ξεχάσω κάποια μίζερη πραγματικότητα, να ενδυναμώσω το εγώ μου μέσω της ομάδας μου, πάω να δω φίλους, να περάσω καλά , να κάνω πράγματα με το γιόκα μου και φυσικά να δω τη Πανιωνάρα (και να συμμετάσχω στα παγκόσμια...).

Πιστέυω ότι τα παραπάνω ισχύουν για όλους σας γιατί σας θεωρώ όλους πολύ αξιόλογους ανθρώπους , πολύ πάνω απο το Μ/Ο (είτε απο τη προσωπική μας επαφή είτε απο αυτά που γράφετε-)

Η αντίληψη ότι το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα του φτωχού , των μαζών , είναι λίγο textbook knowledge και σίγουρα παρωχημένο δεν πιστέυω ότι ταιριάζει ιδιαίτερα στο Γαλατικό χωριό. Πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση , θα πρέπει να καταλάβει η ομας γιατί οι Πανιώνιοι είναι Πανιώνιοι (έλα ντε...) ποιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδος και που ταιριάζουν αυτά και μετά να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα είναι και πολύ πιό στοχευμένες.
Έστω να πάρουν το μανιφέστο του Γκρινιάρη και να το βάλουν σε έρευνα....

By the way , ίσως οι ενέργειες των προσκλήσεων σε μαθητές έχει αρχίσει να δουλεύει. Τη Κυριακή δύο πατεράδες (γαύροι) μου γκρίνιαζαν ότι θα χάσουν το ντέρμπι διότι τα παιδιά τους ήθελαν να πάνε στο γήπεδο και να δούνε Πανιώνιο. Ελπίζω το συγκεκριμένο πρόγραμμα να συνεχίσει δυνατότερα, νωρίτερα, και σε άλλες περιοχές εκτός Ν/Σ.

Costix είπε...

Griniari,
τωρα θα σε μαλωσω !!! τεραστια παραλειψη σου να μην φερεις ενα μανιφεστο (προσωπικα υπογεγραμμενο) στον Κιντη.

επιτελους, να αρχισει απο καπου.

zamis είπε...

@Jon
Aυτο το textbook knowledge ειναι που φοβαμαι κι εγω.
Οι αεκιτζηδες ξερουν..

Griniaris είπε...

Τώρα που το θυμήθηκα,όταν ο Κιντής αναφερόταν στην αλλαγή νοοτροπίας όλων, ελπίζω να μην εννοούσε την "Πανιώνια διαφορετικότητα" μας(με ότι περιλαμβάνει αυτή) γιατί είναι γνωστό ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ...

@ costix μου,
έχεις απόλυτο δίκιο.Τεράστια παράλειψη,ίσως αν έρθει σε κάποιο παγκόσμιο.

@ Ίωνα,
προφανώς ενδιαφέρομαι για επαγγελματικούς λόγους.Αν δηλώνει υπό αυτές τις συνθήκες ευτυχισμένος και είναι νόμιμο,θα θησαυρίσω...

cdu είπε...

Γειά χαρά από Χαβάη.
Είμαι και εγώ πολύ διστακτικός από την αρχή, και με αυτά που διαβάζω γίνομαι περισσότερο σχετικά με τη λύση Κιντή. Έχω εκφράσει τα ερωτηματικά μου που σε μεγάλο βαθμό μένουν αναπάντητα. Να επαναλάβω / επαναδιατυπώσω ένα: μπορεί κάποιος οπαδός του ΠΟΚ να καταλάβει γιατί είμαστε Πανιώνιοι; Μπορεί να μας δεί ποτέ σαν τίποτα περισσότερο από μια ομαδούλα της γειτονιάς; Μπορεί ο κ. Κιντής να καταλάβει ότι δεν είμαστε Αστέρας Τριπολης που ήρθε από το πουθενά; Αν ναι, τότε τα υπόλοιπα συζητιώνται. Ίδωμεν.

amanAM είπε...

Πράγματι, ο πρόεδρας μας είναι πολύ καλός στα προγνωστικά, τόσο καλός, που δημιουργούνται πολλές αμφιβολίες στο πως διαμορφώνονται τελικά τα αποτελέσματα...Κάτσε εσύ και παίζε προπά, στοιχήματα κλπ, ενώ κάποιοι άλλοι ξέρουν 5 ώρες πριν το παιχνίδι, το τελικό αποτέλεσμα.
Εμένα ο Μπάλαμπαν δεν μου έλειψε από το παιχνίδι, μήπως η απουσία του ήταν αυτή που γέννησε τόσες ευκαιρίες? Αφού έλειπε αυτός που χαλάει τις επιθετικές ενέργειες, ήταν φυσικό να δούμε περισσότερες.
Τα περί λαϊκού σπορ, ίσως να ισχύουν όντως, αλλά όχι στον Πανιώνιο. Εμείς είμαστε μια ιδιόρρυθμη ελίτ, όχι απαραίτητα οικονομική. Εμείς είμαστε αυτοί που δεν έγιναν γαύροι, βάζελοι ή Αεκτζήδες στην χειρότερη. Εμείς είμαστε αυτοί που κόντρα σε όλους τους άλλους φίλους μας, συμμαθητές μας, γείτονες, συναδέλφους, κλπ γίναμε οπαδοί μιας ομάδας που δεν επρόκειτο να πάρει ποτέ πρωτάθλημα, είμαστε αυτοί που μια καλή εμφάνιση με τον Άρη, ισοδυναμεί με θρίαμβο ακόμα κι αν ήρθαμε τελικά 1-1 με το ζόρι.
Εμείς είμαστε αυτοί που κράζαμε τον Μάκο, που θα κράξουμε πολλούς άλλους, αλλά... χειροκροτήσαμε με πάθος τον Ντάριο Φερνάντεζ, όχι γιατί πήραμε κάποιον τίτλο εξ αιτίας του, αλλά γιατί έπαιξε με φιλότιμο στην ομάδα μας, την αγάπησε την ομάδα μας, και έγινε αδελφή ψυχή μας στο να αγαπάει αυτήν την ομάδα που δεν επρόκειτο να πάρει τίτλους και διακρίσεις.
Ο Κιντής νομίζει πως είμαστε μια μικρή ΑΕΚ. Ότι είμαστε γκρινιάρηδες σαν τους ΑΕΚτζήδες, νομίζει ότι λίγο πολύ μας ξέρει.
Ιδέα δεν έχει!!!
Εάν αύριο ο χι Κόκκαλης αγόραζε τον Πανιώνιο και μετέτρεπε την ομάδα μας σε έναν νέο Ολυμπιακό, διάφοροι νέοι οπαδοί θα ξεφύτρωναν, από αυτούς που ξέρει ο Κιντής. Εμείς που είμαστε τώρα στο πλευρό της ομάδας, δεν είχαμε και δεν ονειρευτήκαμε ποτέ έναν Κόκκαλη, ούτε πρωταθλήματα παράγκας, δορυφορικών ομάδων, κλπ.
Εγώ έγινα Πανιώνιος, πάνω απόλα γιατί μου άρεσε η έκπληξη όλων όσες φορές αποκάλυπτα ποιά ομάδα είμαι, η απορία τους γιατί δεν είμαι με αυτούς ή με τους άλλους, ή έστω με αυτούς που θάθελαν να είναι μεγάλοι αλλά θα είναι πάντα μικρομέγαλοι.
Δεν ήθελα να είμαι στον σωρό, και ο Πανιώνιος ήταν ανέκαθεν μια χαρά επιλογή για όσους θελήσαμε να διαφέρουμε, γι αυτό και λέω πως είμαστε μια ιδιόρρυθμη ελίτ. Εάν δεν ήμουνα Πανιώνιος, το πιο πιθανόν θα ήμουνα ΠΑΟ ΡΟΥΦ.
Ναι, θέλω να δούμε τον Πανιώνιο μεγάλο, αλλά με παίκτες που θα αγαπάνε την ομάδα σαν τον Ντάριο, με παίκτες που θα τρομοκρατούν τους αντιπάλους σαν τον Τζιμπούρ, και όχι με Μάκους που το μόνο που τους ένοιαζε είναι να πάνε σε μια "μεγάλη" ομάδα, και πόσα θα πάρουν γι αυτό. Οι περισσότεροι από εμάς, αγαπάμε τον Φανούρη, όχι για τις αθλητικές του ικανότητες, αλλά για την ψυχή του, γιατί είναι ένας από εμάς.
Κι αυτήν την στιγμή, έχουμε έναν πρόεδρο δικό μας. Έναν από εμάς. Έναν όμορφο τύπο που έχει πάθος για την ομάδα μας. Το πείραμα του να βάλει έναν ψυχρό τεχνοκράτη, ίσως να πετύχει, αλλά δεν ξέρω πόσο θα μας αρέσει ένας απρόσωπος Πανιώνιος σούπερ μάρκετ. Εμείς τόσα χρόνια αγαπάμε αυτό το μικρό μαγαζάκι της γειτονιάς, που αντέχει κόντρα στους Σκλαβενίτηδες και στα Καρφούρια, χάρη στην αγάπη κάποιων τρελών σαν εμάς και τον πρόεδρο μας.
Ναι, θέλω να δω καλή μπάλα, να δω ταλεντάκια να παίζουν όμορφα και να αναδεικνύονται, να δω την ομάδα με οικονομική σταθερότητα και ευμάρεια, δεν θέλω να φύγει ο Τσακίρης επειδή θα έχει κουραστεί να βάζει το χέρι βαθειά στην τσέπη, ναι θέλω να αποκτήσει η ομάδα φυσική κατάσταση εφάμιλλη των αγγλικών και των ισπανικών ομάδων, θέλω να δω πολλά Ελληνόπουλα και όχι μόνο Ιρανούς, Νιγηριανούς, Βούλγαρους και Σκοπιανούς, αλλά πάνω απόλα, θέλω να συνεχίσω να βλέπω την ομάδα μας να παραμένει Πανιώνιος, κι όχι να καταντήσει μίνι ΑΕΚ.

amanAM είπε...

Εν κατακλείδι, θέλω και κάτι ακόμα: Μια ασφαλιστική δικλείδα, στο πείραμα Κιντή!!! Όχι εν λευκώ στα χέρια του η τύχη μιας τόσο ιστορικής ομάδας! Το να αναλάβει και σε 1-2 χρόνια να δούμε αποτελέσματα, ποιός δεν το θέλει... Αλλά το πείραμα Φερέρα, απέτυχε παταγωδώς, και ενώ βλέπαμε πως ο βασιλιάς ήταν γυμνός, δεν μας άκουγε κανένας, και παρόλο που είδαμε το φάντασμα του υποβιβασμού, έπρεπε να παραιτηθεί πρώτα ο σινιορμεσιέ για να βρούμε τον Παράσχο να μας κάνει πάλι ομάδα.
Μέχρι που είμαστε (είσαστε κύριε Τσακίρη) διατεθειμένοι να περιμένουμε, για να δούμε το πείραμα Κιντή να αποδίδει? Έστω ότι ο Κιντής ξέρει τι κάνει, αλλά πρέπει πρώτα να βρεθούμε στην β εθνική για παράδειγμα, εμείς μέχρι ποιού σημείου πρέπει να ανεχτούμε την κατάσταση, στο όνομα της μεγάλης ιδέας και των υποσχέσεων να γίνουμε μια νέα Λυόν?
Διότι η Λυόν, ξεκίνησε από την β εθνική, και δεν είχε την δικιά μας ιστορία να την παίξει κορώνα γράμματα, μέχρι να πετύχει το πείραμα. Η Λυόν δημιουργήθηκε με μικρότερο μπάτζετ από το σημερινό μας, αλλά πρέπει να μπει ένα κατώτερο όριο ανοχής. Κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού, αποδείχτηκαν λανθασμένες. Στα πόσα λάθη θα καεί ο Κιντής? Μακάρι να τα κάνει όλα σωστά, αλλά θέλω να υπάρξει κι ένα σενάριο μετά κάποια πιθανή αποτυχία του πειράματος.
Εγγυητής του νέου πειράματος, κατά την γνώμη μου, πρέπει να είναι ο Παράσχος, σε κάποιο σημαντικό πόστο, γιατί εκτός ότι απέδειξε στην πράξη ότι είναι σοβαρός και καλός στην δουλειά του, είναι αποδεδειγμένα τίμιος και ηθικός άνθρωπος. Αυτό το λένε όλοι, όπου δούλεψε ο άνθρωπος αυτός. Πιστεύω πως ο Τσακίρης είναι έντιμος άνθρωπος, με έντιμες προθέσεις, και ο Παράσχος είναι βέβαιο πως μπορεί να βρει στον πρόεδρο μας, τις ιδανικές συνθήκες για να δουλέψει και να φτιάξει το όνομα που του αξίζει.

amanAM είπε...

τα πιο πάνω, τα δημοσίευσα και στο μπλογκ μου: http://panionios-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_23.html

προσθέτοντας μια ακόμα παράγραφο:

Ασφαλιστική δικλείδα υπάρχει?
Τι θα πάθει ο Κιντής, σε περίπτωση αποτυχίας?

Ο Τσακίρης θα χάσει λεφτά. Εμείς θα κλαίμε για τα χάλια της ομάδα μας, ο Κιντής τι έχει να χάσει?
Το (ήδη) παρεξηγημένο όνομα του? Στην ΑΕΚ κάποιοι δεν θέλουν να ακούνε ούτε το όνομα του, δεν ξέρω τους λόγους, αλλά τι θα του στοιχήσει εάν τον βρίζουν και 2-3 χιλιάδες Πανιώνιοι? Λέτε να μην ξαναβρεί δουλειά στην διάλυση ή στην εξαγορά επιχειρήσεων? Ίσα ίσα, εάν μας διαλύσει, θα το χρεώνεται στο ενεργητικό του!

cdu είπε...

Μπράβο ρε Αντώνη, έγραψες. Ναι ρε, είμαστε η ελίτ. Να καταλάβουνε επιτέλους ότι δεν πάσχουμε από γαύρος envy όπως συμβαίνει με του κιτρινόμαυρους μικρομέγαλους. Δεν θέλουμε σάπιους τίτλους. Θέλουμε παιχνίδι στα ίσια, να νικάει ο καλύτερος. Είμαστε ρομαντικοί αλλά δεν αεροβατούμε. Ξέρουμε ότι 9 στις 10 θα νικάει ο Κόκαλλης, η παράγκα, ο Βαρδινογιάννης, ο ΠΟΚ. Θέλουμε όμως να είμαστε έτοιμοι για την μιά στις τόσες που θα ανοίξουν οι ουρανοί.

br fun_atic είπε...

@cdu
Aloha λέει ο κόσμος. Σε ζηλεύω αφάνταστα.Έπρεπε να έβγαζες μια φωτογραφία σημαίας ή κασκόλ του Πανιωνίου στη Χαβάη.Ο Θωμάς ήταν τελικά στο σπίτι;Γιατί είχα μάθει ότι τον έπαιρνες αλλά μιλούσε :)

Η Πανιώνια διαφορετικότητα έγκειται και σε κάτι άλλο.Στους Πρέδρους. Έχουν περάσει εξαιρετικού Πρόεδροι, τρομακτικές προσωπικότητες και καθάρματα. Το ζήτημα είναι ότι ως διαφορετικοί τύποι εξακολουθούμε να έχουμε στην κορυφή τον Σταματελάτο (έστω κι αν η ιστορία ίσως και δεν είναι ακριβώς έτσι όπως μας την είπαν). Αυτόν τον λες αντικομφορμιστή και τρελαμένο Πανιώνιο. Ο Τσακίρης το 'χει. Λογικό να είναι κάπως ξενερωμένος αφού επί μονίμου βάσεως είναι και δαρμένος και κερατάς. Οπότε η επιλογή Κιντή μοιάζει λογική.
Επιμένω όμως ότι η θέση του Προέδρου του Πανιωνίου απαιτεί και κάποια άλλα στοιχεία και κυρίως απαιτεί μια προσωπικότητα που θα ενώνει και θα εμπνέει τον κόσμο.
Πολύ φοβάμαι ότι αν ο κος Κιντής αναλάβει εν λευκό την Π.Α.Ε έχοντας τον τίτλο του Προέδρου θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες. Θα μοιάζει κάτι σαν τους Γερμανούς στον Alpha και στον Ο.Τ.Ε. Ξέρεις ότι είναι αποτελεσματικοί, για κάποιο λόγο απροσδιόριστο λόγο είναι αντιπαθείς αν και κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Αν και θα βγάλει φλύκταινες με το παράδειγμα, θα ήθελα Πρόεδρο του Πανιωνίου κάποιον σαν τον Costix. Απίστευτα επικοινωνιακό, Πανιωνάρα, μπορεί να σε σκλαβώσει σε ένα δευτερόλεπτο, συμπαθέστατος κ.λ.π και άσε από κάτω τον Κιντή να κεντάει.

Griniaris είπε...

COSTIX FOR PRESIDENT...Συμφωνώ και επαυξάνω...

ΥΓ.Αν και προσωπικά δε με συμφέρει.Πως να γκρινιάξεις σε έναν τέτοιο άνθρωπο;

br fun_atic είπε...

Πράγματι δεν σε συμφέρει, γιατί θα προσπαθούσε να σε δωροδοκήσει με ψαρικά. Πόντος (εδώ το ψητό) for presıdent!!!

zamis είπε...

Ο Κιντης πρεπει να καταλαβει οτι ηρθε στην καλυτερη ομαδα του κοσμου ολου και ετσι θα κριθει!

Griniaris είπε...

Ε όχι και να δωροδοκηθώ με ψαρικά.Μπορεί να είναι ο μόνος άνθρωπος(μετά τη μάνα μου που με τάιζε με το ζόρι) που με κατάφερε να φάω ψάρι αλλά μέχρι εκεί.Για να καταλάβεις,έχω κοιμηθεί μικρός με μπουκιά ψάρι στο στόμα αρνούμενος να το καταπιώ...

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι ο Πρόεδρος θέλει δύο παγκόσμια για να έρθει στα ίσια του (ίσως και ένα να είναι αρκετό τελικά - απ' τα καλά όμως).

Με αυτή τη λογική ο Κιντής θα χρειαστεί σε πρώτη φάση ένα ειδικό πρόγραμμα κατήχησης από Ευτύχη και Λευτέρη. Αν ανταποκριθεί (ναι είναι δύσκολο) και αφού μάθει να απαγγέλλει σωστά την τραμουντάνα (εκεί φαίνεται ο σωστός επαγγελματίας), θα πρέπει να μπει με αργά και σταθερά βήματα σε μαθήματα Πανιώνιας διαφορετικότητας και ιστορίας. Αυτό θα τον βοηθήσει να καταλάβει σε ποια θέση κάθεται και ποια ομάδα θα διοικήσει.

Αν αποφοιτήσει και αφού περάσει μια διαδικασία μύησης, θα είναι έτοιμος για το πρώτο του παγκόσμιο (μίνι).
Μπρος σε όλα αυτά το μεταπτυχιακό στο Γέϊλ, μοιάζει παιχνιδάκι.

Είναι γεγονός ότι άλλοι με backround αντίστοιχο του κου Κιντή (για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;;;;) ανταποκρίθηκαν άμεσα στο σοκ των παγκόσμιων και είναι βέβαιο ότι στην επόμενη συμμετοχή τους (που θα γίνει σύντομα) θα είναι περισσότερο άνετοι και χαλαροί!!!

br fun_atic είπε...

Σε τάισε ψάρι; Εκεί έχεις μείνει; Ίσως γιατί δεν είχες δει τα μούτρα σου την ώρα που κατέβαζες το σφηνάκι αχινό.Αντικειμενικά όμως ήταν ωραίο.

Griniaris είπε...

Για να μυηθεί κάποιος στη Πανιώνια διαφορετικότητα υπάρχουν δύο τρόποι.Ή ακολουθείς το σωστό και μακρύ δρόμο της ανάλυσης και της ιστορίας ώστε να εμπεδώσει τους λόγους και τα αίτια που αισθανόμαστε έτσι ή τον πετάς κατευθείαν στα πολύ βαθιά ενός παγκόσμιου με ένα μανιφέστο μπροστά του και αν επιζήσει είναι έτοιμος.Λόγω χρόνου για τον κ.Κιντή πιστεύω πως πρέπει να ακολουθηθεί ο δεύτερος και σύντομος τρόπος...

ΥΓ.br,εκείνο με τον αχινό το έχω σβήσει από τη μνήμη μου πιστεύοντας πια πως δεν ήμουν εγώ...

Costix είπε...

Για αφηστε τις μαλακιες περι προεδρου κλπ γιατι ηδη σε αλλα μπλογκς μου την χωνουν κατι ανωνυμοι μπαγλαμαδες οτι και καλα ειμαι γλυφτης του Τσακ και εχω καποια σκοπιμοτητα. Που να ξερες αγορακι μου !!!

Κατ' αρχας ο Kintix πρεπει να μαθει απ' εξω τον δεκαλογο του Griniarix.
Μετα να τον απαγγειλει σε Παγκοσμιο. Τελος να του ανταπαγγειλουν οι Eftichix & Lefterix την τραμουντανα και αλλες πανιωνιες μαντιναδες.
Then we shall see.

Costix είπε...

@griniarix, οπως βλεπω συμφωνουμε απολυτα. βεβαια η τελικη δοκιμασια θα ειναι να πιει ενα λιτρο τριπουρο και να περπατησει μεχρι το γηπεδο ισια και τραγουδωντας την τραμουντανα στην αυθεντικη της εκδοση. Ελα ρε Kintix, δεν ζηταμε και πολλα !!!

br fun_atic είπε...

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι!!! Αλήθεια, σε ποια μπλογκ γίνεται αυτό;

zamis είπε...

Costix presentix
Eftihix antipresentix
Lefteris scoutix

Kintix mathitix

Griniaris είπε...

Η μόνη σκοπιμότητα που μπορώ να φανταστώ για τον Costix είναι σε επόμενη συνάντηση να παραγγείλει ο Τσακ σούσι γιατί την Κυριακή έμεινε νηστικός...

br fun_atic είπε...

Σου φαίνεται ο Tsakirix τύπος σούσι; Θεωρώ δεδομένο ότι τον βλέπουν τα κοπάδια των αρνιών και τρέμουν...

Griniaris είπε...

Γι αυτό ακριβώς μιλάω για σκοπιμότητα...

Costix είπε...

στο μπλογκ του ιωνα. κατεβα μερικα αρθρα πιο κατω και πηγαινε σε αυτο που πρωτοαναφερει περι συναντησης μπλογκερς με Τσακ και Kintix. Εχει καμμια 25 ποσταρισματα. απολαυστε το.....

zamis είπε...

Κουκετς
Στο τελευταιο ματς που πηγα γηπεδο (πανιωνιος-ηρακλης), και με τη σχετκη γκρινια του 0-0, η θυρα 4 ελεγε οτι εναν πικτη ειδαμε μονο τον κουκετς. Χτες εμαθα οτι εβαλε και γκολ. Τι λες μας κανει?
Τρομερος παικτης για 5Χ5.
Δευτέρα 22 Μαρ 2010 Judistira
1) Θα μείνουν Μανιάτης, Τζαβέλας? 2) Κουμουρτζί, Ριέρα, Λόλο? 3) Τι παιχτάρα είναι αυτός ο Τσότσαλιτς? 4) Τι αλλαγές πρέπει να κάνει ο Πανιώνιος για να μπει 5αδα του χρόνου?
1) Ολοι οχι 2)Δυσκολο 3)καλος ειναι 4) πρωτα απο όλα να βρει και να κρατησει ενα προπονητη. Απο τοτε που εφυγε ο Λινεν ο Τσακιρης αλλαζει δυο το χρονο.

Καρπετοπουλος απο gazzetta


Aυτη τη φορα θα συμφωνησω με τον αγαπημενο μου παραγοντα.

br fun_atic είπε...

@costisT
όπως ο καθένας από εμάς έχει εκφράσει γνώμες για άλλα πρόσωπα, έτσι και άλλα πρόσωπα μπορούν να εκφέρουν γνώμες για μας. Η κριτική και τα σχόλια του καθενός αποκτούν βαρύτητα ανάλογα με την εκτίμηση που τρέφεις για το πρόσωπο του άλλου.

Έχει διαφορετική βαρύτητα το προσωπικό αρνητικό σχόλιο για παράδειγμα από τον Ίωνα και διαφορετική ένα ανώνυμο σχολιαστή.

Προσωπικά απαγόρευσα την ανώνυμη υποβολή απόψεων,όχι από έλλειψη δημοκρατικότητας αλλά επειδή η πλήρης ανωνυμία δεν επιτρέπει τον έλεγχο της συνέπειας του άλλου σε θέσεις και απόψεις.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα το είχαμε δει στο site των Ιώνων. Πολλές φορές ο διάλογος ανάμεσα σε φίλους που χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα ήταν ζωηρός αλλά με επιχειρήματα.Μέχρι και ο Ίωνας είχε μπλέξει σε "καβγάδες".Όσοι όμως χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, μπορεί να μάλωναν, αλλά κρατούσαν υψηλό επίπεδο και στο τέλος έβγαινε κάποιο συμπέρασμα.

Αντιθέτως, οι ανώνυμοι σχολιαστές έμπαιναν, έβριζαν και έφευγαν, υποβιβάζοντας το επίπεδο της συζήτησης και δημιουργώντας ιντερνετικό θόρυβο.
Νομίζω ότι ασχολήθηκες πολύ.

Πάντως ειλικρινά θα ήθελα πάρα πολύ να σε δω να γλύφεις τον Τσακίρη ή όποιον άλλο για να αποκτήσεις μια μισθωτή θέση στην Π.Α.Ε Πανιώνιος (με ένσημα, ι.κ.α κ.λ.π) ή την έκφραση της γυναίκας σου όταν θα της ανακοίνωνες τα μαντάτα.Μουχαχαχαχαχαχα. Καιροσκόπε :)

Katrinos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=6K5HiZZjtqc

Tι τα θέτε τα ταξίδια στο Iran? Ιδού ....

btw, προσέξτε στο 12'' πως είναι τα 'επίσημα'. Να δω Costix πρόεδρο με αυτή την αμφίεση , σε αυτό το περιβάλλον και τίποτα άλλο.....

br fun_atic είπε...

Θα κατάλαβες βέβαια ότι τα περί Ιράν ήταν μάλλον μούφα. Σιγά μη μας έλεγε που θα πάει...Οι εφημερίδες γράφουν Κίνα.

Σε κάθε περίπτωση, αν όντως πάει στο Ιράν, μπορεί να φέρει παίκτες - τεχνίτες (με την ευρεία έννοια του όρου). Αν δεν μας κάνουν ως παίκτες, μπορεί να τους διαθέσει χώρο και υλικά για να φτιάχνουν χαλιά.Τρελές πωλήσεις.Φαντάζεσαι Πανιώνια Μπουχάρα ή Ταμπρίζ;

Εμπρός στο δρόμο που χαραξε η Μιραράκη. Να δω τον Κορκίδη σε ρόλο Αλή (Αλή το χαλί...) και τι στον κόσμο :)

Μπορούμε επίσης να φέρουμε παίκτες από την Ιαπωνία. Εκεί τα πράγματα είναι απλά. Είναι καλός ο παίκτης; Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Είναι παλτό; Τον περιλαμβάνει στο βρισίδι ο Ηλίας, προσβάλλεται και κάνει επί τόπου χαρακίρι στη σέντρα. Ούτε αποζημιώσεις, ούτε λύσεις συμβολαίων. Γρήγορα, εύκολα, απλά.

br fun_atic είπε...

Φαντάζεσαι την Πάολα να υποδέχεται το άντρα της στο αεροδρόμιο ντυμένο Μουλά; Αυτή θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι :)

br fun_atic είπε...

θα ήθελα να βοηθήσω τον κο Κιντή.
Του προτείνω ταξίδι στην Κίνα με χρήση του συγκεκριμένου σκάφους

http://www.youtube.com/watch?v=Bg9IY0XH4HI

Φτάνει στα πλέον δυσπρόσιτα σημεία (κυριολεκτικά οργώνεις την κίτρινοι θάλασσα - οι Κινέζοι είχαν ανακαλύψει πρώτι την Αμερική με τέτοια σκάφη), φιλοξενεί άνετα δεκάδες ταλέντα και επιπλέον τα κρατάς μακρυά από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπόλοιπων σκάουτερ.Φαντάζομαι ότι ο ΑΜΑΝΑΜ θα μπορούσε να βοηθήσει και σε επίπεδο ναύλωσης και σε επίπεδο ναυσιπλοΐας.

br fun_atic είπε...

Εδώ φαίνεται καλύτερα.
http://www.youtube.com/watch?v=LZ0lCICKMRM&NR=1

br fun_atic είπε...

Για τσέκαρε κι εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=48_HdWxpP_c

http://www.youtube.com/watch?v=Ox11w4CwOIM (εδώ πας μόνο με κυανόκρανους, άρα θέλεις κονέ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο).

Αυτοί εδώ κι αν δεν προσεγγίζονται εύκολα από μάνατζερ. Το πρόβλημα είναι ότι τρέφονται με γάλα καμήλας:

http://www.youtube.com/watch?v=Fkruz1KHO2Y

Και το κλου της βραδιάς χωρίς σχόλιο: http://www.youtube.com/watch?v=hjgOqDtz_FQ

br fun_atic είπε...

To Αφρικανικό "Απήλιον"

http://www.youtube.com/watch?v=vqY5jwu7ln4

Φυλάσσεται διαρκώς από πολεμιστές.

zamis είπε...

xaxaxa!!!!!!!!!!!

αντε και μια παλια κομματαρα

http://www.youtube.com/watch?v=t-94oyXAORY

Griniaris είπε...

Το link με τους Μασάι ήταν όλα τα λεφτά.Να δεις ποιόν μου θυμίζει,ποιόν μου θυμίζει...

re-la-re είπε...

CostisT

επειδή θεωρώ ότι το ανώνυμοι μπαγλαμάδες αναφέρεται σε μένα να ξέρεις ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράψω ότι θέλω και να το υπογράψω με το ψευδώνυμο μου. Αν χρειαστεί να σε βρίσω θα σε βρίσω με το ψευδώνυμο μου χωρίς να καταφύγω στην ανωνυμία.

Επειδή λοιπό εχω δει κάποιους να υπογράφουν και σε άλλα blogs σαν pgss1890 θέλω να ξέρετε ότι εδώ και μήνες δεν το χρησιμοποιώ πια. Ο λόγος απλός και τον έχω γράψει. Πάψτε λοιπόν να κυνηγάτε φαντάσματα και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα.

Οσο για το προσβλητικό μπαγλαμάδες, τόσα ξέρετε για το οργανάκι τόσα λέτε.

Φλωροι ε φλώροι.

Costix είπε...

Εχω υποσχεθει στον εαυτο μου να μην ξανατσιμπησω σε προκλησεις. Αρα, Πανιωναρα και τα μυαλα στα καγκελα!!!

br fun_atic είπε...

@re-la-re

Πριν από λίγους μήνες αποφάσισες να μετατρέψεις το πιο αξιόλογο Πανιώνιο μπλογκ σε μπλογκ για τον μπαγλαμά.Δικαίωμά σου.

Δικαίωμά μου όμως, στο δικό μου μπλογκ να ασχολούμαι με τον Πανιώνιο και ΜΟΝΟ.

Συνεπώς, αν θεωρείς ότι ο οποιοσδήποτε έθιξε εσένα ή το αγαπημένο σου όργανο, γράψε ό,τι θέλεις στο δικό σου μπλογκ, που είναι και εξειδικευμένο.Όχι εδώ.

Για την ιστορία θα σου πω μόνο ότι ειδικά για τον CostisT δεν ανέχομαι το οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο. Κι αυτό δικαίωμά μου επίσης.

Katrinos είπε...

فغا بن د س س ا ش ت ف ل م
بت ف غ ض م Costix ب ت ق ح ج
ط ب ص غ ض ح ط ث و ش ل ص ص
ي ف ع خيانيسبااتخبيلانلبلهخلبغعهلبخ
بانلاللتتابللفققسلههتبتنتمتببغبتنالاخنرختل
باهيهختلتخنجلبن ً رايفعتلل تبينها Πανιωνάρα !!!!

br fun_atic είπε...

Τόσο καιρό έβλεπα στο flag counter επισκέψεις από κάτι απίθανες χώρες. Μόλις κατάλαβα γιατί. Μεγάλη γάτα ο Κιντής. Αντί να τους παρακολουθούμε εμείς, τους έπεισε να μας παρακολουθούν εκείνοι.

Griniaris είπε...

Εγώ πάλι, ταυτίζομαι με την τελευταία άποψη του Jon...

zamis είπε...

οι Μασαι ειναι πισω απ'ολα brf,ειδαν οτι τους ειδες κι ερχονται με πιρογες.

Katrinos είπε...

http://1.bp.blogspot.com/_Q26NE8NlFpc/S6hrN8BP_JI/AAAAAAAAASg/CPCc677whU0/s1600-h/asterix-1.jpg

Προς απάντηση των (αρνητικών) σχολίων για τον Costix.

Viva Πανιωνάρα.

br fun_atic είπε...

Μερικές αφιερώσεις:

Έχουμε και λέμε:

http://www.youtube.com/watch?v=nCMUh8oIGPM

http://www.youtube.com/watch?v=xL7kgLqtGCE

http://www.youtube.com/watch?v=239xZGCSDxY

http://www.youtube.com/watch?v=_LGmXF9lLe4

http://www.youtube.com/watch?v=sd1gKXvp4c0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=puo4oxqwbJU

http://www.youtube.com/watch?v=Vp-DaPMLrMU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=6CC6198_hyg&feature=related

Σπουδαία τραγούδια, με στίχους που μιλάνε στην ψυχή μας.Το κάθε ένα έχει τη δική του αξία.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ποιός πείραξε τον Κωστή μου ρε;
Θα τόνε σκίσω!
Τον Κωστή ρε;! Ήμαρτον! Τί μυαλά κουβαλάνε μερικοί...

IWN1998 είπε...

@re-la-re. Στο συγκεκριμένο περιστατικό που αφορά το blog μου δεν χρησιμοποιήθηκε το pgss1890. Κατά καιρούς γράφει κάποιος φίλος ανώνυμος. Τα ως τώρα σχόλιά του (όχι μόνο αθλητικά) ήσαν κατά τη γνώμη μου σε ευπρεπή πλαίσια και με εύστοχες παρατηρήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέφυγε σε προσωπικές επικρίσεις και σχόλιο με το σχόλιο η κατάσταση εκτραχύνθηκε.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε είμαι φανατικά εις βάρος της κριτικής προσώπων και υποστηρίζω την κριτική ενεργειών. Δεν είμαστε δικαστές για να καταδικάζουμε πρόσωπα αλλά μπορούμε να κρίνουμε αν ενέργειες είναι σωστές οι λάθος και να προτείνουμε το κατά τη γνώμη μας ορθό.
Ιδίως στο δίκτυο, το να ανακαλύπτουμε προθέσεις πίσω από αναρτήσεις ή σχόλια ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε ή γνωρίζουμε ελάχιστα, όταν αυτά τα κείμενα αφήνουν μεγάλα περιθώρια ερμηνειών και παρερμηνειών, είναι άτοπο και παρακινδυνευμένο.

@ALL. Ίσως σαν υπεύθυνος του blog να μην αντιμετώπισα το θέμα με ριζικές ενέργειες. Προτίμησα να κινητοποιήσω τις δυνάμεις της αυτοκριτικής των εμπλεκομένων αντί να κάνω το λογοκριτή τους. Πιθανόν και οι δυο να νοιώθουν ότι δεν τους κάλυψα όπως έπρεπε. Μπορεί να είναι και έτσι. Καμμιά φορά δεν υπάρχουν Σολομώντιες λύσεις, ούτε εγώ διαθέτω τη σοφία του Εβραίου βασιλιά της Παλαιάς Διαθήκης.

Costix είπε...

Ιωνα μου, καταλαβαινω την θεση σου και δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου. εξ αλλου εγω φταιω που τσιμπησα σε ανοητες και ανουσιες προκλησεις.

να με συγχωρνας που καταχραστηκα την φιλοξενια του μπλογκ σου και εξ αλλου κακως ξεφυγα απο τις πανιωνιες αρχες μου, κατι που φοβαμαι οτι ουσιαστικα ηταν και ο στοχος των ανωνυμων μπαγλαμαδων.

Πανιωναρα και τα μυαλα στα καγκελα !!

Costix είπε...

Φιλαρακια μου, επιτεψτε μου και μενα να σας αφιερωσω μια τραγουδαρα, ισως την μεγαλυτερη απο ολες, την εχουμε ειλικρινα αναγκη

http://www.youtube.com/watch?v=8_xO1yGqXV8

Costix είπε...

Και ενα τελευταιο τραγουδι αφιερωμενο σημαδιακα στον Kintix

http://www.youtube.com/watch?v=-O7PnvVgQvA