Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Λυπάμαι πολύ

Όλοι οι Πανιώνιοι είμαστε υπερβολικά περήφανοι για την ομάδα μας. Ως μειοψηφία έχουμε πάντα να αντιμετωπίζουμε τα συγκαταβατικά χαμόγελα φίλων και γνωστών για την επιλογή ομάδας (άλλως επιλογή ζωής) που έχουμε κάνει. Επειδή δεν μπορούμε να αντιπαραβάλουμε τίτλους και επιτυχίες, τονίζουμε ιδιαίτερα την ιστορία του συλλόγου, τα ιδανικά και το ήθος.

Ο Πανιώνιος είναι μεγάλος γιατί υπηρετήθηκε από μεγάλους ανθρώπους. Γιατί αναφέρεται σε υψηλά ιδανικά και ήθος. Όλα αυτά είναι πολύ καλά, στον αθλητισμό όμως σημαντικό ρόλο – και από την δημιουργία του επαγγελματικού αθλητισμού τον σημαντικότερο – παίζουν οι επιτυχίες. Και εκεί αναφέρεται η περίφημη υπέρβαση. Να δούμε την ομάδα στο υψηλό επίπεδο που την ονειρευόμαστε.

Η αλλαγή επιπέδου δεν έχει να κάνει μόνο με την αγωνιστικές επιδόσεις. Έχει να κάνει με την οικονομική ευρωστία, την διοικητική ασφάλεια, το κύρος του συλλόγου και πολλά άλλα στοιχεία τα οποία κάνουν έναν μικρομεσαίο σύλλογο να εγκαταλείπει την ανυποληψία και να εντάσσεται στο κλάμπ των πραγματικά μεγάλων ομάδων.

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώσαμε αρκετά προβλήματα αγωνιστικού επιπέδου, διοικητικά προβλήματα, μη επαρκή αντιμετώπιση πειθαρχικών θεμάτων και ασφαλώς ένα μεγάλο θέμα το οποίο έθιξε ανεπανόρθωτα το κύρος του συλλόγου. Και δεν είναι άλλο από το θέμα με τον Θανάση Σαραβάκο.

Έχοντας τιμήσει τον εκλιπόντα, ως μέρος της Πανιώνιας ιστορίας οφείλαμε να αποκρούσουμε κάθε δυσφημιστικό σχόλιο το οποίο προσέβαλε όχι μόνο την τιμή, την υπόληψη και την μνήμη του, αλλά και τον ίδιο τον Πανιώνιο. Γιατί όποιος αναφέρεται με τρόπο απαξιωτικό στην ιστορία του Πανιωνίου (και ο Θανάσης Σαραβάκος είναι τμήμα της Πανιώνιας ιστορίας), απαξιώνει τον σύλλογο. Η Π.Α.Ε όχι μόνο δεν αντέδρασε επαρκώς στις προσβολές για χάρη της ελευθερίας της έκφρασης και της υπόβάθμισης του γεγονότος, αλλά επιπλέον ανέχθηκε να συνοδεύεται στην τελευταία του κατοικία ο πραγματικά πιστός Πανιώνιος Θανάσης Σαραβάκος από ένα τεράστιο στεφάνι σε σχήμα τριφυλλιού που απέστειλε η Π.Α.Ε Παναθηναϊκός και μάλιστα ως προπομπός!!!

Όταν λοιπόν δεν είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε τα αυτονόητα, όταν δεν μπορούμε να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια του συλλόγου σε τόσο απλά θέματα, τότε πως μπορούμε να πιστεύουμε ότι θα προβούμε στην υπέρβαση; Κι αν το κάνουμε σε αγωνιστικό επίπεδο θα πρόκειται για πραγματική υπέρβαση ή για επίφαση;

Ας θεωρήσουμε τα θέματα αυτά ως μεμονωμένες ατυχείς στιγμές. Όμως κάποια στιγμή πρέπει ο σύλλογος να αρχίσει να λειτουργεί επαγγελματικά ή αλλιώς υπερβατικά σε κάθε επίπεδο. Μόνο τότε θα έχουμε ελπίδες να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Μόνο τότε ο Πανιώνιος θα στέκεται αγέρωχος έναντι όλων. Γιατί εμείς οι Πανιώνιοι πρώτα και πάνω απ’ όλα θέλουμε αυτό.

7 σχόλια:

zamis είπε...

Ενα χυμαδιο ειμαστε διοικητικα σε ολα τα επιπεδα.Και μεμονωμενοι ανθρωποι προσπαθουν για το καλυτερο,με τα οποια λαθη τους.Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Sot Rods είπε...

Πολύ σοβαρό το θέμα που θίγεις. Το έχουμε πει όμως πολλές φορές. Κάτι σωστό πρέπει να έκαναν αυτά τα χρόνια οι Μαυρόπουλος & Co. Οι αλλαγές στο management μιας εταιρίας σχεδόν πάντα έχουν αντίκτυπο. Δεν είναι μόνο το χθεσινό ρεζιλίκι. Είναι διάφορα θέματα που μαζεύονται (πχ το πρόσφατο του Γουνδουλάκη, το ανοίγω-κλείνω τη Θ1 πάνω που έμαθε ο κόσμος να την χρησιμοποιεί, κ.ο.κ). Κατά τη γνώμη μου το να βρεις κατάλληλα άτομα να τρέχουν μια ΑΕ είναι μεν δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Στο κάτω-κάτω υπάρχουν και ΜΒΑ με ειδικότητα σε Sports Management. Ας επενδύσουμε λοιπόν σε 1-2 ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο κι ας φέρουμε έναν παίκτη λιγότερο από τα αζήτητα της όποιας Ουρουγουάης.

br fun_atic είπε...

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι χρειάζεται ΜΒΑ στο Sports Management η έκδοση μιάς δήλωσης που θα αποκαθιστούσε τον Θανάση Σαραβάκο, η πληρωμή 400 ευρώ στο Ι.Κ.Α και η λειτουργία μίας θύρας του γηπέδου.
Χρειάζεται απλά ικανότητα να μπορείς να χωρίσεις δυό γαϊδουριών άχυρα...

Ο Πανιώνιος έχει ανάγκη από εξειδικευμένα στελέχη. Εδώ όμως φαίνεται ότι δεν έχουμε καν κλητήρες.

Γενικά δεν μου αρέσει να γκρινιάζω και σίγουρα δεν είμαι μηδενιστής. Όμως η ιστορία με τον Θανάση Σαραβάκο με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ. Και τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν βλέπω όλα αυτά και σκέφτομαι τα υπερβατικά σενάρια και τους παίκτες ινδάλματα που δέχονται ευχαρίστως να παίξουν γιά την ομάδα, απλά και μόνο γιά να είναι συμπαίκτες με φίλους τους...

Είναι τρελό να δημιουργούμε ενθουσιασμό στον κόσμο γιά κατάκτηση τίτλων και από την άλλη να μην μπορούμε να πληρώσουμε το Ι.Κ.Α...

Sot Rods είπε...

Έχεις δίκιο. Τα ίδια λέγαμε απόψε με 2 παλιούς φίλους. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα διορθωθούν τα πράγματα. Ο Τσακ είναι καλό παιδί αλλά όχι κορόϊδο. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί η λύση σε πολλά θέματα, αγωνιστικά και μη.

Επιστρέφοντας στο χθεσινό, ο Θανάσης είχε ξεκινήσει από το Φοίβο και μετά τον Πανιώνιο έπαιξε νομίζω ξανά στο Θρίαμβο (τη συνέχεια του Φοίβου μετά από συγχώνευση με τη Δόξα) για μερικά παιχνίδια. Έχει κανείς στοιχεία για εκείνη την εποχή? Μιλάμε για τέλη της δεκαετίας του '60.

Costix είπε...

Ρε παιδια, λιγο ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ !!!

Ολοι γνωριζουμε οτι η καινουργια διοικηση δεν διαθετει και ΤΗΝ τεραστια εμπειρια (σε ολα τα επιπεδα). Γι' αυτο και χρειαζεται συμπαρασταση αλλα και θετικη & καλοπιστη κριτικη.

Οσον αφορα το θεμα του πραγματικου μας θρυλου του Σαραβακου, εμενα μου φανηκε οτι ο καπεταν-Γιωργης ο Ακατανομαστος προσπαθησε (ηλιθιως μεν αλλα χωρις καμμια διαθεση καπελωματος) να παρηγορησει το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ του παιδι, τον Δημητρακη (ο οποιος ουσιαστικα καμμια σχεση δεν εχει με τον Ιστορικο, παρα μονο οικονομικη, γιατι τα πηρε με το παραπανω και μας αφησε στα κρυα του λουτρου - καμμια σχεση με τον πατερα του !!!).

Για το δε novasports, ειναι απαραδεχτοι, αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα.

Τι σας νοιαζουν κυριοι, τα προσωπικα ενος εκλειποντος θρυλου ??? Καθαρα κιτρινος τυπος.

Τελος οσον αφορα τους Μαυροπουλο/Τσελιο and the rest, δεν εχω καμμια κριτικη, αλλα νομιζω οτι ο Τσακ ειναι αυτος που τους αδειασε !!!!

Πανθηρες, have faith !!!

Και εγω λυπαμαι αλλα απο την αλλη θυμαμαι οτι κατα την διαρκεια της ιστοριας, κανεις δεν μπορεσε να ακουμπησει την ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ μας!!!

Εξαλλου, παρα τα σοβαρα προβληματα φετος, ειμαστε στην 5η θεση στο Πρωταθλημα και (πρωτα ο Θεος) 99% μεσα στους 8 του Κυπελου.

Ε, δεν παει και ασχημα η ομαδα....

Αντε και την Κυριακη με το διπλο στη Κρητη.

br fun_atic είπε...

CostiS T Παρακολουθείς τη σελίδα εδώ και αρκετό καιρό. Είμαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει ότι όλοι όσοι γράφουν εδώ είναι και αισιόδοξοι και άνθρωποι με χιούμορ. Αν δεν απευθυνομουν σε τέτοιο "κοινό" (συγνώμη γιά την άκομψη λέξη) είναι σίγουρο ότι δεν θα συνέχιζα το μπλογκ αυτό διότι απαιτεί καθημερινά πολλή ώρα από τον πραγματικά λίγο ελεύθερο χρόνο που διαθέτω.

Ξέρεις όμως τι γίνεται; Πολλές φορές αρκούν μικροπράγματα γιά να χαλάσουν την εικόνα ενός πράγματος που έχει δημιουργηθεί με κόπο.

Δεν έχουμε κάνει την παραμικρή κριτική στην διοίκηση ακριβώς επειδή είναι καινούργια. Επιπλέον δεν έχουμε κάνει κριτική σε συγκεκριμένους παίκτες που απείχαν από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.Εντάξει, λίγη πλάκα τους κάναμε και θα τους ξανακάνουμε...

Το κείμενα γιά τον Θανάση Σαραβάκο είχαν έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα, ο οποίος έγινε πιό ισχυρός από την απροθυμία της διοίκησης να αποκαταστήσει την τάξη. Αυτό ήταν ένα τεράστιο σφάλμα, το οποίο δεν είχε να κάνει με εμπειρία αλλά με απλή λογική και αίσθηση καθήκοντος. Είναι αδιανόητο, να καταλαβαίνουμε όλοι εμείς το άτοπο και να ζητούμε την αποκατάσταση της εικόνας του Σαραβάκου και να μην το πράτει η διοίκηση, η οποία έχει και εμπειρία και διασυνδέσεις.

Costix είπε...

Αγαπητε BRFUN_ATIC,

οντως διαβαζω φανατικα το μπλογκ σου εδω και καιρο και σε συγχαιρω για την δουλεια που κανεις. Κειμενα που βγαζουν χιουμορ αλλα και Πανιωνιο ηθος, και αγωνια για την ομαδαρα μας. Φανταζομαι οτι δεν ειναι και πολυ ευκολο πραγμα, ομως για να το κανεις σημαινει οτι το ευχαριστιεσαι. Και μπραβο σου.

Φυσικα για να ειναι κανεις Πανιωνιος, ειναι must να διαθετει χιουμορ και αισιοδοξια. Τα εχουμε ξαναπει αυτα αλλα κανεις δεν γινεται τυχαια Πανιωνιος, ειναι καθαρα αποτελεσμα κοσμοθεωριας.

Γεννηθηκα και μεγαλωσα Καισαρειας 20, λιγα σπιτια πιο κατω απο το σπιτι των Σαραβακων. Θυμαμαι τοτε τον Θαναση (τεραστιος μυθος και για την τοτε εποχη) καθε Κυριακη να ερχεται να παρει το γιο του με το Zundapp του απο το σπιτι για να τον παει βολτα. Ηταν το κοινο μυστικο της γειτονιας, οτι η μανα του ειχε ΧΩΡΙΣΕΙ με τον πατερα του. Τρομερο γεγονος για την τοτε εποχη και τα τοτε ηθη !!! Με τον Δημητρακη (3/4 χρονια μικροτερος μου) παιζαμε μπαλλα στον (χωματινο τοτε) δρομο. Αλλες, ωραιες εποχες. Μετα βεβαια χαθηκαμε, αλλα τον θυμαμαι ακομα τον μικρο οταν τελειωνε το παιγνιδι στο δρομο και πηγαιναμε στα σπιτια μας, αυτος παρεμενε μπροστα στο σπιτι του και βαρουσε φαουλ στο γαμμα σε δυο ξερες μουριες στο πεζοδρομιο, που τις ειχε μετατρεψει σε τερμα. Πραγματικα, τιποτα δεν ειναι τυχαιο !!!