Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Η Χουτιάδα (Ιλιάδα) που έγινε Χουτίσεια (Οδύσσεια).


Επειδή και τα δύο αυτά έργα του Ομήρου είναι εξαιρετικά ογκώδη, όπως και η ιστορία με τον Λάμπρο Χούτο και αφού όλα είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε την ανάλυση από τις πρόσφατες εξελίξεις.
Μετά το πρόσφατο επεισόδιο, προ του παιχνιδιού με την Α.Ε.Κ, όλοι θεώρησαν ότι ο Λάμπρος Χούτος θα αποτελούσε παρελθόν από τον Πανιώνιο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες...
Η αλλαγή πλεύσης της διοίκησης, δηλαδή η κλήση του σε απολογία και όχι η αποπομπή κατέστησε σαφές ότι ο Χούτος δεν θα αποδεσμεύονταν άμεσα από την ομάδα.
Η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ προβλημάτισε ιδιαίτερα: Θα ξεκινήσω από τα πιθανά θετικά της: Η ομάδα δεν αποδεσμεύει άμεσα τον Χούτο επιδιώκοντας να αποκομίσει κέρδη από την μεταγραφή του ή από την ανταλλαγή του (πολύ πιθανό σενάριο). Για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα, εάν και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τον Π.Α.Ο.Κ, ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα (χλωμό) ή τον Ηλιάδη και ο Π.Α.Ο.Κ θα προσπαθήσει να τον ανταλλάξει με τον Μπακαγιόκο...Τα πρώτα δύο σενάρια έχουν ενδιαφέρον, το τρίτο ας το αφήσουμε καλύτερα. Αν ο Π.Α.Ο.Κ δεν έχει εκδηλώσει σοβαρό ενδιαφέρον και υπό την προϋπόθεση ότι ο Χούτος θα απέχει από τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι, τότε μιλάμε για μια ρεβανσιστική αντιμετώπισή του, η οποία θα ικανοποιήσει αρκετούς, θα βλάψει όμως τα οικονομικά της ομάδας, διότι ο σε απραξία Χούτος δεν θα έχει την ίδια μεταπολιτική αξία.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι η αξία του Λάμπρου είναι αναγνωρισμένη, όπως επίσης και τη συμβολή του στην αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια της ομάδας. Συγκρίνοντας τα θετικά και τα αρνητικά θεωρώ ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε ότι θα είναι καλό για όλους να αποχωρήσει ο Λάμπρος από την ομάδα, ενδεχόμενο που άλλωστε αποδέχεται και ο ίδιος.
Η απόφαση όμως περί μη άμεσης αποπομπής του δεν καθησυχάζει τους φιλάθλους. Επειδή το σενάριο αυτό το έχουμε ξαναδεί, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ομάδα και να επανέλθει στην αρχική ενδεκάδα κατόπιν συγνώμης, παροχής εξηγήσεων κ.λ.π και το πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας να διαιωνιστεί. Επιπλέον στο παιχνίδι θα έχει μπει και ο Σταματόπουλος ( ο οποίος εκτός από πολλά υποσχόμενος προπονητής, φαίνεται να είναι μέτρ στις δημόσιες σχέσεις και αυτό είναι ένα εξαιρετικό προσόν στην εποχή μας).
Νομίζω ότι για το καλό όλων μας και για να τελειώσει μία και καλή το θέμα αυτό θα πρέπει, έστω κι αν τα περιθώρια είναι πολύ στενά, να επιδιώξουμε την μεταγραφή του Χούτου λαμβάνοντας οικονομικά ή έμψυχα ανταλλάγματα, διαφορετικά να προβεί η διοίκηση σε διακοπή του συμβολαίου του...Με τον τρόπο αυτό θα είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα αποκατασταθεί το κλίμα της ομάδας και θα πειστούμε ότι οι προθέσεις της διοίκησης για τον Λάμπρο είναι αυτές ακριβώς που περιγράφονται από την απόφαση του Δ.Σ

14 σχόλια:

zamis είπε...

Το καλυτερο σεναριο ειναι οντως να δοθει με οικονομικα ανταλλαγματα.
Απο κει και περα,ειτε μενει παροπλισμενος και η αξια του πεφτει(και ταυτοχρονα πληρωνεται κανονικα το συμβολαιο του)ειτε επανερχεται στην ομαδα καποια στιγμη.
Θεωρω κι εγω λαθος κατι τετοιο γιατι περα απο την προσωπικη αποψη του καθενος μια τετοια επιλογη θα δημιουργησει διχασμο.Ειναι το ιδιο που συνεβη με το Λεμονη,ειναι το ιδιο που θα συνεβαινε και με μια υποτιθεμενη επιστροφη Λινεν.

br fun_atic είπε...

ξέρεις κάτι; Νομίζω ότι πριν να αποκαταστήσουμε τα πράγματα στην ομάδα πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας... Ο Τσακίρης πρέπει να δουλέψει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση...

zamis είπε...

Ετσι ειναι

re-la-re είπε...

Η εμπιστοσύνη είναι μεγάλη κουβέντα. Πως να εμπιστευτώ κάποιους που μου λένε συστηματικά ψέματα (π.χ. ας μου πει κάποιος αν έχει καταλάβει το γίνεται με Σαμπόριο, η τι ακριβώς συνέβει και άλλαξε η απόφαση για το Χούτο), που μου κρύβουν την αλήθεια γιατί δεν τους βολεύει (ακόμα δεν έχει βγει ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα για το χτεσινό ΔΣ, όλα είναι στο επίπεδο της φήμης) που διασπείρουν συνέχεις φήμες (π.χ. κλήση σε απολογία Μαιστόροβιτς-Ντελούρα). Αυτά όλα από κάπου ξεκινάνε, δεν είναι δυνατόν να τα φαντάζονται οι δημοσιογράφοι. Όταν ο "Ντιόγο" του Πανιωνίου έγραφε ότι την Δευτέρα λύνεται το συμβολαιο του Χούτου κάποιος του το είπε. Όταν έγραφαν ότι θα κληθούν σε απολογία οι Ντελούρα Μαιστόροβιτς κάποιοι από την ΠΑΕ τα έδωσαν κλπ.

Δεν θεωρώ ότι με αυτά ασχολείται ο Τσακίρης. Όμως σαν πρόεδρος δυστυχώς γι αυτόν τα πιστώνεται. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κόψει κάποιους ... και να επιβάλει μια διαφάνεια. Έτσι θα ξεκινήσει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

br fun_atic είπε...

Δυστυχώς πρέπει να σχολιάζουμε δημοσιογραφικές πληροφορίες, δηλαδή το τίποτα...

Σύμφωνα με το τίποτα λοιπόν ο Π.Α.Ο.Κ δεν έκανε επίσημη πρόταση στον Πανιώνιο. Και δεν θα μπορούσε να κάνει, διότι κύκλοι της ομάδας άφηναν να εννοηθεί ότι ήθελαν τον παίκτη ελεύθερο. Ποιοί κύκλοι; τρέχα γύρευε...

Όμως, ποιός μας είπε ότι ο Π.Α.Ο.Κ εκδήλωσε το παραμικρό ενδιαφέρον; Προφανώς ο Χούτος με δηλώσεις του στα μίντια. Έτσι κι αλλιώς στις δηλώσεις του αναφέρονταν υποθετικά..."θα με εξίταρε να παίξω στον Π.Α.Ο.Κ". Αντί γιά Π.Α.Ο.Κ θα μπορούσε να βάλει Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχει σημασια...

Άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι ο πατέρας του (θεέ και κύριε...) πήρε τηλέφωνο τον Ζαγοράκη και του πρότεινε τον γιό του!!! Δηλαδή πήγε το βουνό στον Μωάμεθ.

Το ζήτημα λοιπόν είναι απλό. Έψαχνε όντως ομάδα ή όλο αυτό είναι μιά μπούρδα γιά να καταλήξουμε στο ότι ο Χούτος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μένει στην ομάδα;Άρα όλοι είναι ευχαριστημένοι. Ο Χούτος γιατί δεν διαγράφεται από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, ο κόσμος γιατί θεωρεί ότι ο Χούτος τιμωρήθηκε, ο Τσακίρης που δεν τα έσπασε με τον φίλο του και επιπλέον επειδή δημιουργεί το προφίλ του ανθρώπου που προστάτευσε το συμφέρον του συλλόγου...

Να θυμίσω ότι το συμβόλαιο του Ρεκόμπα είναι μονοετές με όψιον ανανέωσης γιά ένα έτος, η οποία θα συζητηθεί το καλοκαίρι...Αυτό γιά την ιστορία...

Αντί λοιπόν να σχολιάζουμε χαζομάρες,μήως έπρεπε να υπάρξει μιά πιό συγκεκριμένη και ξεκάθαρη λύση;

Ανώνυμος είπε...

...μιλας πολυ σωστα.Διακοπη συμβολαιου,τωρα!!!
Οσο για τον ενδιαφερον του Παοκ - απο πολυ εγκυρη πηγη - δημιουργημα του manager του Χουτου.

br fun_atic είπε...

Επειδή δεν είναι πολύ ωραίο να σε αποκαλούμε ¨ανώνυμο¨, διάλεξε σε παρακαλώ ένα όνομα. Και πάλι θα εξακολουθείς να διατηρείς την ανωνυμία σου... Καλώς ήρθες, αν είναι η πρώτη σου φορά που καταθέτεις εδώ την άποψή σου.
Brfun@ic

br fun_atic είπε...

Από έρευνα που έκανα σε blog ΠΑΟΚτζίδων έχω να πω τα εξης: 1. δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με το θέμα, 2. δεν ξέρουν τίποτα ούτε από διαδόσεις, 3. τα ελάχιστα και επιγραμματικά κείμενα πάνω στο θέμα αναφέρουν κατηγορηματικά ότι ο Χούτος ουσιαστικά αυτοπροτάθηκε, με τον Ζαγοράκη και τον Σάντος να συναινούν στην απόκτηση, με την προϋπόθεση ότι θα είναι ελεύθερος.

Ξεχάσαμε ένα βασικό σενάριο: Εάν ο Χούτος θέλει ελευθέρας μπορεί να εξαγοράσει το συμβόλαιό του. Ο Πανιώνιος έχει καθορίσει την τιμή (250.000 - δεν είναι και τρελό το ποσό) και ο παίκτης μπορεί να τα καταβάλει από την τσέπη του και κατόπιν να συμφωνήσει με όποια ομάδα θέλει.

Αν δεν γίνει ούτε αυτό τότε είναι βέβαιο ότι μιλάμε για κλείσιμο της υπόθεσης...

zamis είπε...

Επεσα σε μαγνητοσκοπηση του ματς με την αεκ(την τυχη μου μεσα!) στο 15' και φυσικα μαζοχιστικα το ειδα ως το ημιχρονο.
Λυπηθηκα το φουκαρα τον Κουμο.Στα δυσκολα παιχνιδια με Ρεκ και Λολο μεσα,θες και τριτο αμυντικο χαφ οπωσδηποτε,πας δηλ αναγκαστικα σε 4-5-1.Βεβαια και ο Νικολαου δεν ηταν καλος αλλα γενικα υπηρχε χαος και τα ακραια μπακ μας(σε κακη μερα επισης)ηταν μονιμως εκτεθειμενα σε 2 και 3 αντιπαλους.
Οσο για το κεντρο αμυνας αστα.Στο γκολ που τρωμε ειναι Μπερτε πρωτο δοκαρι,Τζαβελας πισω,Ντελουρα-Ρεκομπα κεντρο αμυνας,Κοντοες-Μανιατης γραμμη..και ολοι ακινητοι.Το θεμα με τα στημενα ειναι αγιατρευτη πληγη,ακομα και με τη Βεροια κινδυνευσαμε.
Ευτυχως γλυτωνουμε απο Μπερτε(σε οτι παρα λιγο γκολ μας κανανε απο κεντρο αμυνας απλα δεν υπηρχε).Αναρωτιεμαι ομως για δυο πραγματα.Ενω ειμαι φαν του Κοντοε(ο πιο μαχητικος μας παικτης και με το αεκ)δεν ξερω κατα ποσο πρεπει να παιζει κεντρο αμυνας λογω σωματοτυπου.Οι αλχημειες με ειτε Μανιατη ειτε Μαιστοροβιτς στα χαφ δεν πιανουνε επισης.Αυτο με οδηγει και σε μια γενικοτερη διαπιστωση γυρω απο τον ορθολογισμο του ροστερ.Πληθωρα επιθετικων χαφ(και ο Ντελουρα τετοιο ειναι),τρια αμυντικα χαφ,κανενα σεντερ φορ.
Οποια κι αν ειναι η συνεχεια του saga που ζουμε,η ομαδα πρεπει να επανασχεδιασθει απο τωρα για τη νεα χρονια.

zamis είπε...

Και το ενα αμυντικο χαφ πρωτος σκορερ! τρελοκομειο

zamis είπε...

Ναυαγιο με Σαμποριο γραφει το goalday

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Υπάρχουν κάποια sites Κοσταρικανών που ασχολούνται με τους αθλητές τους που κάνουν καρριέρα στο εξωτερικό. Τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν τη μεγάλη πιθανότητα να καταλήξει ο παίκτης στον Πανιώνιο αλλά εν τέλει χθές το βράδυ όλες αυτές οι αναρτήσεις αποσύρθηκαν.
Το Sport24 αναφέρει ότι η Σιον ανέβασε τις απαιτήσεις στο 1 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη και εκεί κόλλησε το θέμα.
Συνεπώς εκτός εκπλήξεως τέρμα ο Σαμπόριο. Υποτίθεται ότι είμαστε σε επαφές με Ευρωπαίο φορ...
Ως προς το θέμα Χούτου φαίνεται πλέον πως υπάρχουν διάφορες αλληλοεξαρτήσεις που κρατούν τον παίκτη στην ομάδα παρ' όλα τα απαράδεκτα καμώματά του. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει διακοπή συμβολαίου ούτε περαιτέρω τιμωρία του, ούτε εξαγορά της ρήτρας από μέρους του και δεν νομίζω πως υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον από πουθενά για την απόκτησή του. Ίσως κάποιο σενάριο ανταλλαγής ως το τέλος της χρονιάς μπορεί να είναι η τελική κατάληξη - πχ ανταλλαγή προβληματικού με προβληματικό (βλέπε Μπακαγιόκο ή κατι τέτοιο).

Ως προς το θέμα του "τρομερού" μας ρόστερ, δεν έχουμε σοβαρό κεντρικό αμυντικό (να δούμε βέβαια τον Λάτκα) έχουμε πήξει στο κέντρο και είμαστε χωρίς φορ...Κατά τ' άλλα έχουμε το ακριβότερο ρόστερ της ιστορίας μας, μόνο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ομάδας!!!

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Μάλλον επαληθεύονται οι παρατηρήσεις της αρχικής ανάρτησης περί Χούτου. Από goal.gr:

"Αρχικά στο τραπέζι έπεσε το όνομα του Στέλιου Ηλιάδη που όμως αρνήθηκε να μετακινηθεί στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Τον ΠΑΟΚ θα βόλευε πολύ να παραχωρηθελι ο Μπακαγιόκο που είναι φανερό ότι πλέον δεν υπολογίζεται από τον Σάντος αλλά το θέμα σκαλώνει σε οικογενειακό πρόβλημα που έχει ο Ιβοριανός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πανιώνιος ζήτησε τον Μπισέρα, αλλά απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη. "

re-la-re είπε...

το SPORT24.GR μας στέλνει Λιντζ. Αυστριακός διεθνής που παίζει Πορτογαλία.

Ο Λιντζ που είναι 34 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του και έχει σημειώσει επτά γκολ, όντας μάλιστα μέλος της αποστολής στα τελικά του "EURO 2008", αγωνίζεται στην Πορτογαλία από το 2006 με πρώτη ομάδα την Μποαβίστα με την οποία είχε σημειώσει 10 γκολ σε 28 συμμετοχές ενώ στην συνέχεια στην Μπράγκα πέρυσι είχε 18 τέρματα σε 33 συμμετοχές. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην χώρα του στην Αούστρια Βιέννης και την Στουρμ Γκρατς.

Για να δούμε, θα γίνει τίποτα ή είναι και αυτό μούφα;