Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Ο.Φ.Η ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πριν γράψω οτιδήποτε, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είδα το παιχνίδι. Παρακολούθησα την ραδιοφωνική μετάδοση, οπότε δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα του αγώνα. Θα μεταφέρω μόνο τα συμπεράσματα που έχω από το ραδιόφωνο και από τα αθλητικά site και θα συμπληρώσω το κείμενο με επόμενο Post, αφού προηγουμένως θα έχω δει πλάνα από τον αγώνα.


Είναι βέβαιο ότι ο Ο.Φ.Η ήθελε πολύ αυτό το παιχνίδι. Και η δική μας ομάδα το χρειάζονταν προκειμένου να ανέβει κι άλλο στη βαθμολογία. Πιθανόν όμως το κίνητρο της ομάδας του Ηρακλείου να ήταν μεγαλύτερο. Δεν νομίζω ότι ο Ο.Φ.Η έπαιξε καλύτερα ή έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες. Ήταν τυχερός επειδή πέτυχε δύο γκολ σε δύο καίρια σημεία του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρει τελικά την νίκη.

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος, άξιζε να πετύχει έστω ένα τέρμα και πιθανότατα το πιo δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία. Ο Πανιώνιος έπαιζε ουσιαστικά χωρίς επιθετικούς και χωρίς τον πρώτο του σκόρερ. Όμως κατάφερε και υπό αυτές τις συνθήκες να είναι πολύ περισσότερο απειλητικός και να χάσει πολλές και καλές ευκαιρίες. Δυστυχώς όμως στο ποδόσφαιρο κερδίζει η ομάδα που σκοράρει και όχι αυτή που χάνει της ευκαιρίες. Να κρατήσουμε όμως ότι η ήττα αυτή ήταν σημαντική, όμως δεν επέφερε και καμία βαθμολογική καταστροφή.

Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι γίναμε στατιστικό στοιχείο. Είμαστε η πρώτη ομάδα που κέρδισε φέτος στο Ηράκλειο ο Ο.Φ.Η. Για την ακρίβεια δεν είχε ξανακερδίσει από το περσινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Π.Α.Ο (Απρίλιος 2008).Δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό αυτό. Είναι βέβαιο ότι με καλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα το διπλό στο Ηράκλειο ήταν απολύτως εφικτό.

Σημαντικότατη ήταν και η αποβολή του Μάκου, η οποία άφησε εκτεθειμένη την ομάδα και με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 60 λεπτά. Δεν έχω γνώμη για την αποβολή. Θέλω να την δω στην τηλεόραση. Στον φετινό Πανιώνιο υπάρχει τελικά ένα θέμα με τις κάρτες.

Τελειώνοντας για την ώρα θα ήθελα να επαναλάβω ότι μέχρι και σήμερα το μεγάλο αστέρι του Πανιωνίου είναι ο Εστογιάνοφ, που δίνει σε κάθε παιχνίδι όλες του τις δυνάμεις για την ομάδα. Ο Ρεκόμπα ήταν επικίνδυνος, βοήθησε, αλλά νομίζω ότι δεν ανέλαβε χρέη ηγέτη, που τόσο ανάγκη έχει ο Πανιώνιος, ιδίως όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Θα ήθελα να έχω μια πρώτη άποψή σας και σίγουρα θα επανέλθω στο θέμα.

10 σχόλια:

Sot Rods είπε...

Νηφάλιες παρατηρήσεις μετά το βατερλώ στην Κρήτη:

1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνεται άνω-κάτω η ομάδα όταν επιστρέφουν οι άσωτοι. Τα ίδια επί Μέγα Έβαλντ, μια από τα ίδια και τώρα.

2. Έχουμε πει πολλές φορές ότι ομάδα χωρίς ΚΟΥΜ δεν κερδίζει. Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς ξανά!

3. Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει δόλος από τα κοράκια. Είναι όμως απίστευτα προκλητική η ανικανότητά τους(?) και πρέπει κάτι επιτέλους να γίνει.

4. Παίκτης που θέλει να πάρει μεταγραφή δεν χρειάζεται να κλωτσάει πινακίδες. Το έκανε ο Τζεμπούρ στη Λεωφόρο, τα ίδια περίπου σήμερα από ένα συμπαθέστατο κι πολύ αγαπημένο παιδί. Ελπίζω να μη γίνει μόδα. Αν πάντως δούμε και κανέναν άλλον να ξεσπάει έτσι, θα ξέρουμε πια περί τίνος πρόκειται.

5. Από τον Ιούνιο που άρχισε η προετοιμασία για το Ιντερτότο, ο Γρηγόρης έχει τραβήξει κουπί χωρίς ανάσες. Λόγω δε της θέσης που παίζει, καλύπτει αμέτρητα χιλιόμετρα. Χρειαζόταν στη Βέροια? Ίσως. Άφησε κενό η αποβολή του σήμερα. Βεβαίως. Όχι μόνο αριθμητικό. Θα χρειαζόταν αυτός ο παικταράς την Κυριακή στο ΟΑΚΑ? You bet!

Καλό βράδυ. Στις δύσκολες στιγμές, η Πανιωνάρα μας φανατίζει ακόμα πιο πολύ!

re-la-re είπε...

Τα προβλήματα είναι πολλά και όχι ένα. Π.χ.γιατί ο Μάκος ήταν τόσο εκνευρισμένος; Η γιατί μπήκε ο Χούτος και όχι ο Μπαρκογλου; Ο Χούτος είχε κάνει ελάχιστες προπονήσεις μετά απο δυο μήνες. Ο Μπάρκογλου είχε παιγνίδα στα πόδια του. Ποιός τελικά θα βγάλει γκολ εκτός έδρας; Τρίτο σερί παιγνίδι όπου δεν σκοράρουμε εκτός έδρας (Ξάνθη-Βέροια-ΟΦΗ).

zamis είπε...

Γενικα η ομαδα ανακατευεται οταν μπαινει μεσα Ρεκ.Επειδη θα ζησουμε με τους ασωτους ετσι κι αλλιως,το θεμα ειναι η διαχειρηση που θα κανει ο Τσακ.

υ.γ1 μου αρεσε που με 0-2 παλευαμε για γκολ μεχρι τελος

υ.γ2 απαραδεκτος Μακος

zamis είπε...

Το ξεχασα με τη στγερναχωρια μου!
Το Καρφι λεει οτι Τσακ παντρεψε μεσα στις γιορτες και σε πολυ inside κυκλο το προσωπικο μας αγορι.Βιο ανθοσπαρτο αν ειναι ετσι αλλα καποιος να σπασει τα magic spells απο την αλλη!!!

η φιλη μου λεει:οταν παιζει ο χουτος χανετε

Sot Rods είπε...

Zamis, πες της φίλης σου ότι όταν λέει "χάνετε" και δεν λέει "χάνουμε" θα αργήσει πολύ ακόμα ο γάμος :)

br fun_atic είπε...

Λίγα είδα πολλά κατάλαβα:
1. δεν παίξαμε καλά και χάσαμε. Τόσο απλά.

2. Ήταν στραβό το κλίμα, ήρθε και η αποβολή του Μάκου και έδεσε το γλυκό.

3. προσωπικά δεν είδα να μας αδικεί η διαιτησία. Έτσι κι αλλιώς η διαιτησία αδικεί πάντα τους μέτριους και τους κακούς. Οι καλοί όχι μόνο κερδίζουν από μόνοι τους αλλά ευνοούνται κιόλας...

4. Ήθελα να ήξερε τι ακριβώς είδε ο σπίκερ της Eρα και ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τον Εστογιάνόφ. Στα στιγμιότυπα δεν μου φάνηκε να ήταν και στην καλύτερή του μέρα. Μ' αρέσει που τον πίστεψα κι έγραψα κι εγώ διάφορα. Τελικά πρέπει να πιστεύεις μόνο τα μάτια σου.

5.zamis, o steve έχει απόλυτο δίκιο. Εκτός από την κοπέλα σου πρέπει να προσηλυτίσεις και την οικογένειά της (ή έστω να καταλάβουν ότι η λέξη Πανιώνιος είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη), αν δεν θέλεις τα παιδάκια σας σε μερικά χρόνια να τραγουδούν τον ύμνο του γαύρου...Οι παππούδες, τα ξαδελφάκια και οι λοιποί εξ αγχιστείας συγγενείς κάνουν τρομερή ζημιά...Τι την ήθελες την αλλόθρησκη; Χάθηκε να βρεις μια κοπέλα από το members? Έστω από ομάδα κορασίδων. Τόσα τμήματα έχουμε...Πες της επίσης ότι εκτός από τις αναβολές υπάρχουν και οι ματαιώσεις...Ας δει την Πόπη στην Θες/νικη και τι έκανε για να δει νυφικό και στεφάνι...Τελικά τα ΠΑΟΚΙΑ είναι μπροστά σε κάποια πράγματα. Πολύ μπροστά!!!

6. όσο η ομάδα δεν έχει επιθετικούς αξιώσεων, τότε η παρουσία του Ρεκόμπα στην ενδεκάδα είναι σχεδόν πολυτέλεια. Ιδίως όταν δεν σκοράρει. Επιπλέον, επειδή δεν μαρκάρει κιόλας, η ομάδα ουσιαστικά παίζει με 10 (...και βγάλε) στην άμυνα...Απασχολεί δύο αμυντικούς. Σωστό. Τι να το κάνεις όμως όταν δεν έχεις επίθεση;

7.Ίσως χθές να μην ήταν και η καλύτερη ημέρα του Σταματόπουλου.

8.Ο Ο.Φ.Η ήθελε πολύ το παιχνίδι (δικαίως) και επιπλέον ήταν εξαιρετικά τυχερός. Σε όποιον μου πει ότι αν είχαμε βάλει τις ευκαιρίες, τότε θα είχε αλλάξει η ροή του παιχνιδιού, απαντώ προκαταβολικά ότι στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που σκοράρει. Η έννοια χαμένη ευκαιρία μου είναι εντελώς αδιάφορη.Επειδή είναι χαμένη βέβαια... Τρανή απόδειξη ήταν ο περσινός Τζιμπούρ. Στο ποδοσφαιρικό λεξιλόγιό του δεν υπήρχε η λέξη μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Απλώς τα έβαζε...Έτσι είναι οι μεγάλοι επιθετικοί.Killer

9.Ας ελπίσουμε ότι η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, γιατί μου φαίνεται ότι αργούμε...

10. Πονηρή και ίσως άδικη σκέψη. Αλλά αμαρτία εξομολογούμενη δεν είναι αμαρτία. Πολλά νεύρα είχε χθες ο Γρηγόρης. Φταίνε τα γενέθλια (πολλοί αγχώνονται την μέρα των γενεθλίων τους), θέλει μεταγραφή, οοο ήταν τυχαίο ή τον είχε επηρεάσει η επιστροφή των αδελφών Μπρόγερ? Τι έπαθες βρε Γρηγόρη; Μας τσάκισες χθες...

11. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Χουνταλάκη. Μου μετέφεραν τα καλά του λόγια και τον ευχαριστώ θερμά. Έχει αξιολογήσει πάρα πολύ σωστά τους σκοπούς και τις προθέσεις του brfunatic. Οποιαδήποτε στιγμή είμαι διατεθειμένος να δημοσιεύσω κείμενό του. Αυτό ισχύει για όλους βέβαια.

br fun_atic είπε...

12. Τελικά βρωμάει δεν βρωμάει το στόμα του (σύμφωνα με Χούτο βέβαια) το πήρε το τριποντο ο Μαντζουράκης. Τι να το κάνω το Λίστεριν όταν χάνουμε Λάμπρο; Αν αληθεύει η είδηση του γάμου σου, να ζήσετε...

13. Έχουμε κάνει πολλά στατιστικά θαύματα φέτος. Εκτός από το χθεσινό, είμαστε και η πρώτη ομάδα Α' Εθνικής στην οποία σκόραρε και την οποία νίκησε ο Πανθρακικός από την ίδρυσή του.
Τελικά, τα στατιστικά μπορούν να σε κάνουν τρελό από τα νεύρα σου...Δεν το συζητώ αυτώ...

zamis είπε...

Αφηστε τα παιδια..ζω ενα δραμα,με εχουν περικυκλωσει οι βαζελοι.Το χειροτερο ειναι οταν μου λεει το γνωστο προβοκατορικο οτι ειναι και Πανιωνιος..ετσι της εχω απαγορευσει να αναφερεται σε πρωτο πληθυντικο στον Ιστορικο.Τεσπα,αρκετα με τα δικα μου,τι ακουτε σημερα?

br fun_atic είπε...

Zamis δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε νοιώθω.Έχει όμως και τα καλά του το βαζελοπεριβάλλον.

Ατσαλώνεις τα Πανιώνια σου αισθήματα και λες όχι ρε .... (εδώ βάζεις ότι σου αρέσει) δεν θα μου κάνεις βάζελο τον υιό...

Ένα θα σου πω... Ο υιός μου είναι Πανιώνιος και μάλιστα άρρωστος (φίλαθλος όμως - το πρώτο πράγμα που έμαθε είναι ότι δεν στεναχωριόμαστε στις ήττες)...Ο φουκαράς έχει δεχθεί τέτοια Γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα που νομίζει ότι ο Πανιώνιος είναι κάτι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα. Είναι εκπαιδευμένος γιά σειρά ερωτήσεων. Γιά παράδειγμα όταν κάποιος των ρωτάει τι ομάδα είναι από τις μεγάλες, απαντάει πάντα Μπαρτσελόνα...Τι έχω κάνει γιά το παιδί μου...
Νέα δεν υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή.

zamis είπε...

Δωσε συμβουλες brfun!Ο δικος μου ειναι μωρο ακομα και προς το παρον του τραγουδαω για την Πανιωναρα(και γελαει!)για να του κανω υποσυνειδητο μπασιμο!

:)