Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Φάντασμα

Ένας κακός και άτολμος Πανιώνιος, ουσιαστικά το φάντασμα των προηγούμενων παιχνιδιών, ηττήθηκε από την Α.Ε.Κ με 3-0 στο Ο.Α.Κ.Α παρά την συγκινητική υποστήριξη 800 περίπου φιλάθλων μας.

Ο Α.Ε.Κ ευτύχισε να πετύχει τρία τέρματα σε καίρια σημεία του αγώνα, έκανε μία από τις καλύτερες φετινές της παρουσίες και εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη ημέρα του Πανιωνίου, ιδίως αμυντικά.

Στον Πανιώνιο πρέπει να πάρουμε κάποιες βασικές αποφάσεις για τη συνέχεια, οι οποίες θα κάνουν καλό τόσο στην ομάδα, όσο και στον κόσμο.

Θα ανεχτεί κι άλλο η διοίκηση την συμπεριφορά του Χούτου; Αν ναι να μας το πουν να απέχουμε εμείς. Διότι δεν είναι δυνατόν να δηλητηριάζει το κλίμα της ομάδας κάθε τρεις και λίγο και εμείς να πληρώνουμε εισιτήριο για να βλέπουμε μια ομάδα που χάνει από και λόγω αποδυτηρίων.

Θα περιμένουμε πολύ τις υπερβάσεις του Ρεκόμπα; Μέχρι και σήμερα δεν έχει παίξει μπάλα. Δεν είναι ότι στοιχίζει 1.700 ευρώ το κάθε λεπτό συμμετοχής του. Αυτό είναι λογαριασμός του Τσακίρη που τον πληρώνει. Καταλαμβάνει άδικα όμως μια θέση βασικού. Όταν ήρθε στην Ελλάδα δήλωνε ότι είναι καλύτερος του Ριβάλντο. Ο Ριβάλντο όμως στα χρόνια του χάρισε ένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Δεν λέω ότι πρέπει να φύγει ο Ουρουγουανός. Όλοι ξέρουμε ότι και με το 50% των δυνατοτήτων του μπορεί να κάνει την διαφορά. Όμως είναι προφανές ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ας κάνει ατομικό πρόγραμμα, μίνι προετοιμασία, αν κουράζεται ας παίζει αναπληρωματικός, πάντως η εικόνα του αυτή τη στιγμή δεν τον τιμά. Αναμένουμε βέβαια την αντίδρασή του στο θέμα Χούτου. Αν τον υποστηρίξει δεν έχει ούτε αυτός θέση στην ομάδα.

Γενικά πρέπει να αποφασίσουμε αν στον Πανιώνιο κάποιοι παίκτες έχουν a priori εξασφαλισμένη τη θέση του βασικού.Στο σημείο αυτό αξίζει να ευχηθούμε περαστικά στον Μπέλιτς και να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ανδριόλα γιά την πρώτη και μάλιστα καλή του επίσημη εμφάνιση.

Από εκεί και πέρα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Ας το καταλάβουμε όλοι ότι δεν έχουμε επίθεση. Τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ. Εκτός κι αν μας ενδιαφέρει αποκλειστικά το κύπελλο…

9 σχόλια:

Costix είπε...

Καλημερα σε ολους. Ευχομαι στον Τσακιρη καλη δυναμη. Δεν ειναι και ευκολο αυτο που περναει.

Συνεχιζουν να τον προδιδουν ολες του οι επιλογες μια προς μια. Αλλα προφανως ξεχασε οτι εδω ειναι Βαλκανια, δεν ειναι παιξε-γελασε.

Και βεβαια αναφερομαι σε Χουτο και Ρεκομπα. Τερμα η πλακιτσα, τουλαχιστον απο μερια μου, πλεον τα πραγματα ειναι σοβαρα και πρεπει να τα πουμε με το ονομα τους.

Το θεμα Χουτου πρεπει να ληξει με συνοπτικες διαδικασιες, δεν υπαρχει θεση γι' αυτον πλεον στην ομαδα. Να τον ευχαριστησουμε για ολα τα καλα και τα κακα που μας προσεφερε και ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ.

Οσον αφορα τον Ρεκομπα, πρεπει η διοικηση για το καλο της ομαδας, να λυσει τα χερια του Γιωτη σ' αυτο το θεμα. Οταν ο Σταματοπουλος τελει υπο το ψυχολογικο βαρος της χρησιμοποιησης του Ρεκομπα με οποιοδηποτε κοστος, για να καλυψουμε την επενδυση μας, ειναι ΦΥΣΙΚΟ να κανει την ομαδα ανω κατω για να τον χωρεσει.

Κωνσταντινε, πρεπει να του λυσεις τα χερια και να τον αφησεις να τον χρησιμοποιει αυτος οπως νομιζει.

Και γιατι παρακαλω οταν τον εκανε αλλαγη εφυγε κατ' ευθειαν για τα αποδυτηρια (τουλαχιστον ετσι ειπε ο σπηκερ τησ NOVASPORT).

Αλλη ευνοικη και βεντετιστικη συμπεριφορα ??? Ε λοιπον δεν το ανεχομαστε αλλο.

Οποιος φοραει την φανελα του Ιστορικου, πρεπει να την σεβεται και να την τιμαει. Δεν το εχει δειξει μεχρι στιγμης ο Ρεκομπα.

Και επισης ρωταω, ειναι τυχαιο που σερνεται η ομαδα οταν παιζουν Χουτος και Ρεκομπα ??? Γιατι εξαφανιζεται απο το γηπεδο ο Λολο ??? Γιατι ειχε ΤΑ ΝΕΥΡΑ του ο (κατα τα αλλα ηρεμος και νηφαλιος) Μακος στο ματς με τον ΟΦΗ ??? Γιατι ολη η ομαδα ειναι νωθρη ??? Μηπως αισθανωνται οι υπολοιποι παιχτες αδικημενοι απο την ανοχη της διοικησης απεναντι στην κλικα ???

Οσο ελειπε το ζευγαρακι, η ομαδα επαιξε σαν ΟΜΑΔΑ. Για να συνεχισει να παιζει ετσι, πρεπει πρωτα η διοικηση και μετα βεβαια ο προπονητης (ο οποιος μου φαινεται μια χαρα και ενωμενος με τους υπολοιπους παιχτες και γεια στα χερια του που τονε πεταξε τον Χουτο εκτος ομαδας ωστε να ανοιξουν οι ασκοι του Αιολου) να ειναι ακριβοδικαιοι απεναντι σε ολους.

Απ' οτι διαβαζω, μαλλον το θεμα Χουτου τακτοποιειται αμεσα και αυτος παει σπιτι του. Ειναι πλεον ωρα να ληξει και το θεμα Ρεκομπα. Με τον ενα η αλλο τροπο, ο παιχτης πρεπει να δουλεψει για την ομαδα, αλλιως τερμα η πλακα.

Αρκετα οι διακοπες και το scouting.
Μεχρι ΕΔΩ !!!

Sot Rods είπε...

Συμφωνώ με την αρχική ανάρτηση αλλά και με τα σχόλια του costisT.

Στην αλλαγή ο Σιαμαίος έφυγε όντως κατευθείαν για τα αποδυτήρια. Πρέπει να ήταν πολύ τσαντισμένος (ξύδι). Καθόμουν στη σέντρα απέναντι από τους πάγκους και μπορούσα να δω μέχρι το βάθος του διαδρόμου το πως περπάταγε. Έλεγες όπου να'ναι θα ρίξει καμιά κλωτσιά στους σεκιουριτάδες.

br fun_atic είπε...

Προσυπογράφω το κείμενό σου με μία προσθήκη. Ο Τσακίρης έχει αναλάβει αποκλειστικά την ευθύνη διοίκησης της ομάδας. Μέχρι σήμερα μας έχει αποδείξει την αγάπη του γιά την ομάδα και τις οικονομικές του δυνατότητες. Οφείλει όμως να μας αποδείξει και την ικανότητά του στη διοίκηση. Και να μην ξεχνάει. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και πελάτης είμαστε όλοι εμείς.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Πολύ καλά τα σχόλια σας και μακάρι να εισακουσθούν.
Βέβαια στο κύριο άρθρο υπάρχει η τάση, να απαλλαχθεί ο Λίνεν των ευθυνών που του αναλογούν, πράγμα που δεν στέκει. ΟΚ τον αγαπάμε, είναι σπάνιος άνθρωπος στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά ήταν υπεύθυνος προπονητής που προετοίμασε την ομάδα και αν μη τι άλλο συναίνεσε στις όποιες μεταγραφικές κινήσεις και στην "ηλιθιότητα" του Ιντερτότο. Και το ρόστερ γίγαντας με τα πολλαπλά σαπάκια στην άμυνα δεν αθωώνεται με τη λεκτική απαξίωση που επιχειρεί το κείμενο να κάνει στο πόσο φταίει κάτι τέτοιο.
Νομίζω ότι τα πιό βασικά, που γράφτηκαν, είναι ότι ο Γιώτης ο Σταματόπουλος πρέπει να αφεθεί να φτιάχνει την ομάδα με ότι βλέπει στις προπονήσεις και με τις ιδιατερότητες του αγώνα που έχει να αντιμετωπίσει και ότι η ομάδα έχει ανάγκη απο 2 ουσιαστικές μεταγραφές.
Ελπίζω να "πάμε γι' άλλα" χωρίς βαρίδια και ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

ΥΓ: Ήθελα να ξέρω αν έμενε ο Ρεκόμπα, τι νόμιζε πως θα έκανε που δεν το έκανε ως την ώρα της αλλαγής του;
Ως τώρα πάντως το μόνο καλό που έκανε ο Ρεκόμπα στην ομάδα είναι τ' ότι έφερε τον Λόλο.

Sot Rods είπε...

Ένας Λόλο στην ομάδα κι ένας ο Λώλος της πλατείας, μας κάνουν δυο. Από Λώλους σκίζουμε.

:)

(για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα)

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Τα σχόλια μου περί Λίνεν, ρόστερ, αφορούν επόμενη ανάρτηση του BR FUN_@IC.

br fun_atic είπε...

Είναι σαφές ότι και ο Λίνεν έκανε αρκετά λάθη. Όμως, όσοι υποστηρίζουν την λεγόμενη επίσημη γραμμή του καταλογίζουν και πολλά ανύπαρκτα λάθη και τον κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία χωρίς λόγο.

Δεν είμαι κολλημένος με τον Λίνεν. Είμαι φίλαθλος του Πανιωνίου και θεωρώ απλά ότι ο Λίνεν έκανε περισσότερα καλά από κακά, συνεπώς προσέφερε.

Θεωρώ ότι η ομάδα έπαθε ζημιά από την τάση πολλών να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Μήνες μετά την απομάκρυνση του Λίνεν και συζητάμε τα ίδια θέματα τα οποία έπρεπε να είχαν λυθεί από τότε.

Ο Πανιώνιος χρειάζεται σιδερένια πειθαρχία. Ο Τσακίρης πρέπει επιτέλους να δείξει πηγμή.

Όσοι ασχολούνται με τον Πανιώνιο πρέπει να εκφράσουν την γνώμη τους. Είμαι σίγουρος ότι και εκείνοι πνίγονται από την απόλυτη υιοθέτηση της "επίσημης" γραμμής.

Δεν είναι κακό να θεωρήσουμε αποτυχημένη τη χρονιά από τώρα. Αρκεί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αρχίσει από σήμερα ο προγραμματισμός γιά του χρόνου με όσους παίκτες πραγματικά γουστάρουν να φορούν την φανέλα

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
Απλά μπορούμε φέτος να μην παραδοθούμε αμαχητί αλλά να "μαζέψουμε" ότι μπορεί να μαζευτεί και να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ για το καλύτερο, γιατί στο κάτω-κάτω και το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός και στον αθλητισμό σημασία έχει να κάνεις ότι μπορείς περισσότερο. Πέρα από το αλλαλούμ που δημιουργήθηκε φέτος, έχουμε δυνατότητες και θα πρέπει να διεκδικήσουμε ως το τέλος ότι μπορούμε. Πέρα από τα παιχνίδια με τις βεντέτες, τις φανέλες στις μπουτίκ και άλλα του μάρκετινγκ, υπάρχει και ο πραγματικός Πανιώνιος και αυτοί που τον κατέχουν επιχειρηματικά νομίζω ότι θα προσπαθήσουν να μην τον ξαναπροδώσουν.

br fun_atic είπε...

Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Γιά παράδειγμα από χθες περιμένουμε μια ανακοίνωση (καθυστερημένη κατά τρεις μήνες βέβαια), η οποία αν και θα αποκαταστήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν έρχεται. Καμιά φορά και η ταχύτητα στην διοίκηση και στην απονομή της δικαιοσύνης έχει τη σημασία της..

Αυτό που προσωπικά με εμδιαφέρει περισσότερο είναι το ξεσκαρτάρισμα. Όταν αυτό γίνει, αυτομάτως έχεις μιά ομάδα γροθιά...