Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Διευκρινήσεις

Μετά από αρκετά post νιώθω την ανάγκη να κάνω κάποιες διευκρινήσεις για το brfunatic.

To brfunatic ξεκίνησε ως ένα απλό ιστολόγιο. Ουσιαστικά δηλαδή ένα δημόσιο ημερολόγιο. Την πρώτη ημέρα που το ξεκίνησα (και για πολλές μετά) ήξερα ότι δεν το διαβάζει κανένας. Παρ’ όλα αυτά κατέθετα τις σκέψεις μου, όπως ακριβώς κάνεις όταν σφραγίζεις ένα γράμμα σε ένα μπουκάλι που το ρίχνεις στην θάλασσα.

Σήμερα έχω τη μεγάλη χαρά να ξέρω ότι ο χώρος μου έχει αγκαλιαστεί από ανθρώπους υψηλού επιπέδου, με τις ίδιες αγωνίες και κυρίως με την ίδια αγάπη για την ομάδα.

Ναι. Γίνεται κριτική (100% καλόπιστη). Αυτό όμως δεν είναι που θέλαμε όλοι μας; Δεν έπρεπε να δημιουργηθεί ένας χώρος που να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους;

Ούτε εγώ και θέλω να πιστεύω ούτε κανείς άλλος έχει διάθεση για γκρίνια. Τα πράγματα στον Πανιώνιο δεν είναι ρόδινα (και σχεδόν ποτέ δεν ήταν…εξαίρεση το διάστημα συνύπαρξης Ρεκόμπα Λίνεν Τσακίρη, ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για δύο παιχνίδια) και συνεπώς ακόμη και όταν απλά περιγράφεις την Πανιώνια καθημερινότητα επί της ουσίας κάνεις κριτική και ίσως αυτή να φαίνεται ως γκρίνια. Τέτοια πρόθεση πάντως δεν υπάρχει.

Ήθελα και θέλω να υπάρχει ένας χώρος που όλοι εμείς οι Πανιώνιοι να συζητάμε δημόσια όσα λέμε έτσι κι αλλιώς στις παρέες μας. Ένας χώρος όπου θα διατυπώνουμε με ευπρέπεια τις σκέψεις μας κάνοντας γόνιμη και εποικοδομητική κριτική. Ένας χώρος που να σέβεται απολύτως την αντίθετη άποψη.

Ένας χώρος όπου θα μπορείς να κάνεις καλόπιστη κριτική στα « ιερά και τα όσια» άλλων. Στον Πρόεδρο, στον Ρεκόμπα, στο Δ.Σ. Και με την ίδια ευκολία, ακριβώς επειδή οι προθέσεις σου είναι αγνές, να έχεις ένα χώρο για να επευφημείς τους ίδιους ανθρώπους όταν πράττουν σωστά για την ομάδα. Αυτό είναι όλο…Αν φίλε Πανιώνιε χρειάζεσαι έναν τέτοιο χώρο, τότε το brfunatic φτιάχτηκε για σένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: