Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Κάνε κι εσύ έναν Πανιώνιο. Μπορείς




Ο καλός αναγνώστης zamis το ζήτησε, το brfunatic ανταποκρίνεται άμεσα.
Πώς να κάνω το παιδί μου Πανιώνιο; Αυτή είναι η αγωνία του κάθε υγιώς σκεπτόμενου Πανιώνιου. Το brfunatic θα ήθελε να μοιραστεί το know how με όλους εσάς και φυσικά, όπως πάντα, είναι ανοικτό σε προτάσεις και δικές σας συμβουλές.

1. Θεωρούμε ως δεδομένο ότι ο υποψήφιος μύστης έχει απαντήσει στο ερώτημα, εάν το παιδί του αξίζει να γίνει Πανιώνιος και να ταλαιπωρείται μια ζωή. Απευθυνόμενος σε συμπάσχοντες Πανιώνιους είμαι σίγουρος ότι η απάντηση είναι ότι αξίζει.

2. Προχωράμε: Σημαντική για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η επιλογή συζύγου. Προτιμούμε πάντα κυανέρυθρες. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε επιλέγουμε για σύζυγο αλλοδαπή ή γυναίκα που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο ή ακόμη κι αν έχει έστω και λίγη την πείθουμε ότι η επιλογή ομάδας των παιδιών εμπίπτει στα όρια της αποκλειστικής πατρικής ενάσκησης της γονικής μέριμνας (δεν ισχύει, αλλά ακούγεται ψαρωτικό).

3. Δεν αφήνουμε παππούδες, γιαγιάδες και λοιπούς συγγενείς να εκφράζουν την γνώμη τους σχετικά με τις ομάδες. Και πάλι ο πατέρας κανονίζει.

4. Αφού κάνουμε όλα αυτά, τότε φροντίζουμε όλα τα ρούχα του παιδιού να είναι κόκκινα και μπλέ. Όχι δεν τα έχω πάρει από την eternal. Δεν αναφέρομαι σε επίσημες εμφανίσεις. Απλά ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι βασικός για να συνηθίζει το μάτι. Τώρα αν θέλουμε αγοράζουμε στο παιδί ρούχα και από την μπουτίκ, κυρίως για να μπαίνουμε στο μάτι των άλλων.

5. Τραγουδάμε διαρκώς τραγουδάκια και συνθήματα του Πανιωνίου, έχοντας αφαιρέσει τυχόν υβριστικό περιεχόμενο (υπάρχει και η πρόνοια στη μέση). Έτσι το παιδί αναπτύσσει ένα οπτικο – ακουστικό Πανιώνιο υπόβαθρο.

6. Όταν το παιδί αρχίζει να καταλαβαίνει αρχίζουμε να του μιλάμε για τον Πανιώνιο, χωρίς να αναφέρουμε άλλες ομάδες. Του μιλάμε για την ιστορία, τους παίκτες και τα κύπελλα.

7. Του δείχνουμε τα κύπελλα. Δεν είναι ανάγκη να του εξηγήσουμε ακριβώς την αξία τους. Απλά πηγαίνουμε τον πιτσιρικά στην θύρα 5 και τον αφήνουμε να χορτάσει από την εικόνα.

8. Πρώτη επίσκεψη στο γήπεδο: Έχουμε προετοιμάσει τον πιτσιρικά ή την πιτσιρίκα για το μεγάλο γεγονός. Τους κάνουμε να αισθάνονται τυχεροί που θα παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα. Φροντίζουμε να τους πάμε σε παιχνίδι από τα εύκολα. Αν δεν κάθονται καλά δεν νευριάζουμε. Τους φοράμε όλο τον Πανιώνιο εξοπλισμό και τους αγοράζουμε να φάνε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες απαγορεύουμε (κοκα κόλα, τσιπς κ.λ.π). Έτσι το γήπεδο γίνεται αυτομάτως κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο.

9. Φροντίζουμε να τους γράψουμε σε τμήμα υποδομής του Πανιωνίου. Η κολύμβηση είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή.

10. Με τον καιρό δίνουμε στο παιδί να καταλάβει για την ιστορία του Πανιωνίου, της Σμύρνης και της Νέας Σμύρνης.

11. Όταν θα έχουμε κάνει όλα αυτά, το παιδί θα είναι σίγουρα Πανιώνιος. Όμως μπορεί να έχει φανατιστεί πολύ. Στο σημείο αυτό πρέπει να αρχίσουμε να εξηγούμε την διαφορά οπαδισμού και φίλαθλου πνεύματος.

12. Μαθαίνουμε στο παιδί αρκετές πληρωμένες απαντήσεις. Έτσι κι αλλιώς οι οπαδοί των άλλων ομάδων που θα λοιδορήσουν τον Πανθηράκο δεν έχουν πολύ μεγάλη φαντασία.

13. Αν παρ’ όλα αυτά το παιδί επιμένει ότι υποστηρίζει άλλη ομάδα, υπάρχει και η παλιά κλασική μέθοδος που εφάρμοσε με τεράστια επιτυχία ο Παπαμιχαήλ στην Βουγιουκλάκη σε γνωστή ελληνική ταινία…

Ήταν μια κοινωνική προσφορά του brfunatic

2 σχόλια:

zamis είπε...

Τελειο,ευχαριστω πολυ!!

το 13 ειναι ολα τα λεφτα:)

br fun_atic είπε...

Μίλησε η πείρα.
θα μπορούσες να ξεκινήσεις από το 13 γιά να δημιουργήσεις ένα αρνητικό συναίσθημα στο υποσυνείδητο. Μετά από μερικές πεταλουδίτσες, στα 10 του θα είναι σίγουρος ότι δεν θέλει να είναι άλλη ομάδα, αλλά δεν θα ξέρει το γιατί...

Όντως... Η ατάκα "είμαι και Πανιώνιος" είναι πράγματι σιχαμερή...
Τότε αν σε ρωτήσει ποτέ "μ'αγαπάς;" μπορείς να της απαντήσεις: "ασφαλώς αγαπάω κι εσένα"...την έστειλες...