Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Μια ομάδα, μια αγάπη, δύο γραμμές

To brfunatıc δημιουργήθηκε από Πανιώνιους για Πανιώνιους, απευθυνόμενο αποκλειστικά σε όσους προτιμούν την ιδιότητα του φιλάθλου έναντι του οπαδού.

Αν και δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος προσπαθώ για να υποστηρίξω τη σελίδα αυτή να κάνω δουλειά δημοσιογραφικού επιπέδου. Επέλεξα να γράφω ανώνυμα γιατί δεν ήθελα να καρπωθώ οποιοδήποτε κέρδος θα μπορούσε να προκύψει από την προσπάθεια αυτή και ευτύχισα να έχω συνοδοιπόρους – αναγνώστες πολύ υψηλού επιπέδου.

Η προσπάθεια αυτή έχει έναν αποκλειστικό σκοπό. Να μοιράζομαι με διαδικτυακούς Πανιώνιους φίλους τις σκέψεις μου, παρέχοντας την δική μου οπτική γωνία ως αρχή για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Όλα αυτά ίσως δεν θα ήταν αρκετά για να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια, εάν όλοι εμείς οι Πανιώνιοι ΦΙΛΑΘΛΟΙ είχαμε σωστή και επαρκή ενημέρωση. Εάν δεν υπήρχε μια υποτιθέμενη επίσημη γραμμή την οποία θα έπρεπε να ασπαζόμαστε όλοι για το υποτιθέμενο καλό του συλλόγου.

Προσπαθώντας λοιπόν να διασταυρώνω τα όσα γράφω, θεώρησα υποχρέωσή μου να διαβάζω καθημερινά (και πολλές φορές την ημέρα) τα περισσότερα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στον Πανιώνιο, κυρίως από
blogs και σελίδες στο διαδίκτυο. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι στον Πανιώνιο υπάρχουν δύο βασικές γραμμές. Η «επίσημη» και η γνώμη των απλών φιλάθλων.

Για καιρό οι δύο αυτές γραμμές λειτουργούσαν παράλληλα. Δεν συγκρούονταν. Όμως τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν ενόψει της απομάκρυνσης του Έβαλντ Λίνεν. Τα
site τα οποία εκφράζουν την «επίσημη» γραμμή θεωρούσαν επιβεβλημένη την απομάκρυνση του Γερμανού, παρουσιάζοντας σχεδόν αγανακτισμένο τον Πανιώνιο κόσμο εις βάρος του. Παρουσίαζαν ως πηγή του κακού τον Λίνεν και ως Γερμανική συμμορία τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, προειδοποιώντας μας ότι αν έμενε ο Γερμανός θα χάναμε τον Ρεκόμπα. Ο Ουρουγουανός άσσος μετατράπηκε ξαφνικά από αυτούς τους ανθρώπους στο απόλυτο βαρόμετρο της ομάδας. Στον μονάρχη. Όλοι έπρεπε να κινούνται ανάλογα με τις υποτιθέμενες επιλογές του.

Όταν απομακρύνθηκε ο Λίνεν – και με τον τρόπο που απομακρύνθηκε – έσπευσαν να πανηγυρίσουν και να υποδεχθούν μετά Βαΐων και κλάδων τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος μπορεί να είναι αξιόλογος προπονητής, πλην όμως εντελώς ακατάλληλος για την δεδομένη χρονική στιγμή που αναλάμβανε τον Πανιώνιο.

Όταν δημιουργήθηκε η μεγάλη διοικητική αναταραχή κανείς δεν έγραψε τίποτα για κανέναν. Ομερτά.

Όταν κάποιοι χλεύαζαν τον Θανάση Σαραβάκο κανείς δεν τον αποκατέστησε.

Όταν η ομάδα έμεινε ουσιαστικά χωρίς διοικητικό συμβούλιο για περίπου δεκαπέντε ημέρες, πάλι κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα.

Όταν παίκτες της ομάδας έχασαν ολόκληρη της προετοιμασία, όταν έχαναν παιχνίδια επικαλούμενοι τραυματισμούς, όταν οι ίδιοι παίκτες γίνονταν καλά μέσα σε ένα βράδυ ενόψει βέβαια κάποιου σημαντικού παιχνιδιού, όταν έμεναν ατιμώρητοι για πειθαρχικά παραπτώματα, οταν τα βεντετιλίκια τους αναστάτωναν την ομάδα και προκαλούσαν τους φιλάθλους, όταν έχαναν πολλές προπονήσεις λόγω ταξιδιών στο εξωτερικό ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλούσε. Σε κανέναν δεν φαίνονταν περίεργο. Σημαντική όμως είδηση ήταν η κοπή μιας πίττας, το γυναικείο μπάσκετ, το ανδρικό βόλεϊ και η ομάδα σκακιού.

Γιατί; Γιατί προείχε το Πανιώνιο συμφέρον. Ποιο είναι αυτό και ποιοι το καθορίζουν; Πως μπορεί κάποιος να ασκεί κριτική και να εκφράζει απερίφραστα την γνώμη του, όταν η σχέση του με την ομάδα έχει ή είχε και οικονομικές – επαγγελματικές προεκτάσεις;

Κάποιοι λοιπόν από τότε ορθώσαμε το ανάστημα μας και δηλώσαμε απερίφραστα ότι η υποτιθέμενη επίσημη γραμμή δεν μας εκφράζει. Θέλαμε να μεταφέρουμε εγγράφως τα αισθήματα τα οποία ένοιωθαν όλοι οι Πανιώνιοι, τις συζητήσεις που γίνονταν στο γήπεδο και τις κοινές μας αγωνίες. Θέλαμε να κάνουμε καλόπιστη κριτική. Θέλαμε να πούμε μερικά απλά πράγματα:

Αγαπούμε και στηρίζαμε τον Λίνεν για όσα προσέφερε. Αν η διοίκηση τον απομάκρυνε για συγκεκριμένους και βάσιμους λόγους θέλαμε να τους γνωρίζουμε. Θέλαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Όχι όμως με το να πουλάμε, έστω και ακριβά, τα σπουδαιότερα περιουσιακά μας στοιχεία και στην θέση τους να αποκτούμε αδιάφορους παίκτες. Ενθουσιαστήκαμε με τον Ρεκόμπα. Πιστέψαμε τα όσα μας είπε. Δεν μας έδωσε όμως μέχρι και σήμερα τίποτα απ’ όσα μπορούσε και απ’ όσα μας υποσχέθηκε. Θέλαμε στην ομάδα μας τον Χούτο. Τον περσινό όμως. Αυτόν που είχε θυμηθεί το πραγματικά μεγάλο του ταλέντο και που δούλευε σκληρά για το καλό της ομάδας. Στηρίζουμε και αγαπάμε τον Τσακίρη. Τον πάνθηρα και τον αληθινό πρόεδρο. Όχι αυτόν που βλέπει τον Πανιώνιο ως πάρεργο. Ως χόμπι.

Αυτά όμως δεν μπορείς να τα πεις όταν εκφράζεις την "επίσημη" γραμμή. Είσαι υποχρεωμένος να υποστηρίζεις ότι ο Λίνεν έφυγε επειδή δεν ήθελε τον Ρεκόμπα, ότι ο Τσακίρης είναι αλάνθαστος και αυτό επειδή αντικειμενικά δεν υπάρχει άλλος να αναλάβει την ομάδα, ότι ο σύλλογος διοικούνταν ικανοποιητικά, ότι δεν τρέχει τίποτα με το να αποθεώνεται ο προπονητής της ομάδας με το σύνθημα «Τάκη ψυχάρα Ολυμπιακάρα, ότι ο Λίνεν ήταν άχρηστος, ότι η μέχρι σήμερα παρουσία του Ρεκόμπα στην ομάδα είναι θετική, ότι για την φετινή κατάσταση του Πανιωνίου ευθύνεται το μεγάλο ρόστερ και πολλά άλλα.


Όλοι, «επίσημοι» και μη, αγαπάμε την ομάδα. Την στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Όμως – και απευθύνομαι σε όσους νοιώσουν ότι ακολούθησαν την επίσημη γραμμή περισσότερο απ' όσο έπρεπε και απ’ όσο ήθελαν – με το να χαϊδεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις δεν βοηθούμε την ομάδα. Όταν κάποιοι γνωρίζουν ότι στις πράξεις ή στις παραλήψεις τους δεν θα υπάρξει αντίλογος γίνονται ασύδοτοι. Και δυστυχώς αυτή τη στιγμή αυτό πληρώνουμε στον Πανιώνιο. Την ασυδοσία.

Προσπαθώντας στο
brfunatic να μείνουμε πιστοί σε όσα πιστεύουμε αλλά και προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο θα σταματήσουμε από σήμερα να ασχολούμαστε με πρόσωπα (παίκτες, παράγοντες κ.λ.π) που θεωρούμε ότι δεν συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ συγκεκριμένα. Τους ξέρουμε όλοι. Για τα πρόσωπα αυτά δεν πρόκειται να γίνει η οποιαδήποτε αναφορά, σαν να μην αποτελούν μέλη της οικογενείας μας. Θα αναφερθούμε και πάλι σε αυτούς, μόνο όταν αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν ή όταν θα αποτελέσουν και επισήμως παρελθόν από την ομάδα. Για το λόγο αυτό το brfunatic σας παρακαλεί να αγνοείστε στα post σας τα πρόσωπα αυτά.

42 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Το ενδιαφέρον της σημερινής ημέρας είναι ότι μερικοί από αυτούς που κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου άρχισαν να ασκούν κάποια κριτική έστω και κατόπιν "συνταγής ιατρού". Πάλι καλά...

Φαίνεται αλλάζει ο "επίσημος" αέρας και συντονίζονται οι ανεμοδείκτες...Με μέτρο βέβαια.

Η μέχρι και σήμερα στάση και συμπεριφορά τους έχει αξιολογηθεί από όλους μας και έχουμε καταλήξει σε χρήσιμα συμπεράσματα...

zamis είπε...

Συνοψισες ολους τους τελευταιους μηνες,νομιζω συμφωνουμε ολοι με το κειμενο σου.
Οπως λες κι εσυ και οι αλλοι φιλοι,τα παντα ειναι θεμα Τσακιρη.
Αυτη τη στιγμη ειναι ξεκαθαρο πιστευω για ολους τους Πανιωνιους αυτο που λεμε εδω περα καιρο τωρα.
Ο Τσακ ειναι πιστωμενος με την ανιδιοτελη αγαπη του για τον Πανιωνιο και χρεωμενος για το μπαχαλο που με δικη του ευθυνη δημιουργηθηκε.
Ειμαστε μαζι του,ας μας δειξει οτι ακουει με πραξεις.

br fun_atic είπε...

Ναι. Όμως αργεί χαρακτηριστικά. Ποιά θα ήταν η αντίδραση του Κόκαλη του Βαρδινογιάννη σε τέτοιες καταστάσεις;

Γιά να μην κάνω και τον μάντη θα σου πω ότι τουλάχιστον θα ενεργούσαν άμεσα. Δηλαδή άμεση απομάκρυνση όσως δεν θέλουν να είναι μαζί μας και τρανταχτές μεταγραφές της τελευταίας στιγμής.

Κρυφό μου όνειρο είναι η επιστροφή του Λίνεν που θα αποκαθιστούσε την δικαιοσύνη και την ηθική τάξη των πραγμάτων...Στην περίπτωση αυτή θα είχαμε σίγουρα το δεύτερο Πανιώνιο sold out της χρονιάς...

zamis είπε...

Ακριβως αυτο μου ελεγε ενας φιλος πριν λιγη ωρα στο τηλεφωνο..για το Γερμανο..λες να αρχισουμε να ονειρευομαστε ξανα?

dreaming is free :)

br fun_atic είπε...

Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται...δυστυχώς. Δεν πειράζει. Και ο Σταματόπουλος είναι καλός. Και ίσως πιό έξυπνος από τον Λίνεν στον χειρισμό κάποιων δυσάρεστων θεμάτων. Βλέπεις μπορεί να έχει Γερμανική νοοτροπία, είναι όμως Έλληνας. Και τους Έλληνες πρέπει να τους φοβάσαι ακόμη κι όταν φέρνουν δωράκια...

Ανώνυμος είπε...

ψοΕλεος παιδια με ολη την συμπαθεια και την αγαπη οχι ξανα Λινεν.
Οχι ξανα Μπορντω, βαζελος(περσι εξω φετος μεσα ) ,ξανθη, οφη κτλ
Οχι ξανα φακινος ,χετεμαι,ντακωλ,κτλ
Σιγουρα ο Χουτος πρεπει να φυγει αλλα μην βγαζουμε αχρηστους παιχταραδες παγκοσμιου φημης που θα μασ ποναει αν τους δουμε με φανελλες αντιπαλων.
Ας ψαξουμε να βρουμε γιατι καποιοι απο τους λατρεμενους μας παικτες σερνονται οταν παιζουν αυτοι.
Αλλωστε to sold out δεν το εκανε ο Λινεν (2,5 χρονια ηταν στην ομαδα και δεν το καταφερε ,καποιες μαλιστα φορες μας ειρωνευτηκε -φιλικο με κερκυρα-)το εκαναν ο Ρεκομπα και οΕστογιανωφ.
φιλικα
θοδωρος
Ν.Ηρακλειο

br fun_atic είπε...

Θόδωρε, καλώς ήρθες στο brfunatic. Η γνώμη σου είναι απολύτως σεβαστή και επειδή είναι αντίθετη με την δική μου δεν θα στην σχολιάσω, γιατί στο brfunatic μας αρέσει να ακούμε την αντίθετη γνώμη.

Θα μου επιτρέψεις όμως να κάνω μερικές διευκρινίσεις.

1. Κανείς εδώ δεν είναι οπαδός του Λίνεν αλλά φίλαθλος του Πανιωνίου.

2. Δεν έχουμε προσωπικό κόλλημα με τον Γερμανό. Εκτιμούμε όμως την δουλειά του. Θα σου αναφέρω μόνο ότι από παίκτες που ανέδειξε ο Λίνεν έχουμε εισπράξει περίπου 6.000.000 ευρώ με προοπτική να εισπράξουμε τουλάχιστον άλλα 3.000.000. Χωρίς τα χρήματα που μας εξασφάλισε ο Γερμανός, κανένα διεθνές αστέρι δεν θα έπαιζε στην ομάδα μας, ακόμη κι αν είχαμε πάρει με μεταγραφή τη μάνα του.

3. Μέχρι και πέρσι μας ξίνιζε η πέμπτη θέση, ενώ φέτος παρακαλάμε για τη θέση αυτή. Σίγουρα αυτό δεν το λες ούτε πρόοδο ούτε υπέρβαση.

4. Όλοι μας εκτιμούμε τον Ρεκόμπα. Διάβασε παλαιότερα άρθρα και σχόλια με τα οποία υποκλινόμαστε στο ταλέντο του. Όμως στο ταλέντο που θυμόμαστε και που φανταζόμαστε. Γιατί μπάλα δεν έχει παίξει ακόμα... Ας παίξει κι εδώ είμαστε.

5. Προσωπικά εκτιμώ τον φίλαθλο και οπαδό Τσακίρη. Περιμένω όμως να δω κάποια στιγμή και τον ισχυρό πρόεδρο. Αυτό θα είναι για το καλό όλων μας.

6.Όλοι μας θέλουμε πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση καθώς και καλόπιστη κριτική. Δεν θέλουμε να ακούμε το ίδιο πράγμα απλά με άλλο λόγια.

Αν έχεις παρόμοιες επιδιώξεις, τότε αυτό το διαδικτυακό στέκι σου ταιριάζει. Ακόμη όμως κι αν πιστεύεις διαφορετικά πράγματα είσαι απολύτως ευπρόσδεκτος. Βάλε ένα όνομα όμως στα post σου, γιατί το «ανώνυμος» χτυπάει λίγο άσχημα...

Sot Rods είπε...

Τι Λίνεν μου λέτε τώρα? Δεν θέλουμε 5η θέση και ευρωπαϊκά ματς. Φέρτε πίσω τον Βαζάκα.

Sot Rods είπε...

Και μια αλήθεια για το sold out. (Εμείς οι Πανιώνιοι δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας, έτσι δεν είναι?) Στο sold out λοιπόν υπήρχαν πάρα πολλοί βάζελοι ανάμεσά μας. Μπορούσες εύκολα να τους ξεχωρίσεις. Ο επίσημος παο δεν πήρε εισιτήρια εκείνο το βράδυ οπότε όσοι -υγιείς φίλαθλοι θέλω να πιστεύω- ήθελαν να δουν την ομάδα τους έκατσαν ήσυχα-ήσυχα αναμεσά μας και είδαν την μπαλίτσα τους. Εγώ για παράδειγμα είχα μαζί μου 2 φίλους που δεν ήταν Πανιώνιοι (ζητάω συγγνώμη, θα τους αλλαξω σύντομα). Sold out ή σχεδόν sold out είχαμε και στα ματς του Ουέφα πέρσι. Και πάλι δεν είμασταν μόνοι. Όχι ότι δεν μπορούσαμε να γεμίσουμε το γήπεδο μόνοι μας αλλά ερχόντουσαν πάρα πολλοί αλλόθρησκοι για να δουν ωραία μπάλα. Και την έβλεπαν! Άσχετα αν χάναμε ή νικούσαμε, την έβλεπαν. Διότι παίζαμε μπαλάρα επί ΛΙΝΕΝ κι ο κόσμος έβλεπε και έκρινε και χειροκροτούσε και εμείς είμασταν περήφανοι ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ για την ομαδάρα μας! Γι αυτό δεν ξεχνάμε τον Ewald και γι αυτό εκτιμούμε κι αγαπάμε τον Τσακ.

br fun_atic είπε...

Δεν είναι θέμα προσώπου Λίνεν. Είναι θέμα νοοτροπίας.

Καλώς ή κακώς η νοοτροπία του Λίνεν ταίριαζε γάντι με την νοοτροπία του μέσου Πανιώνιου (δημιουργία ομάδας από τα σπλάχνα μας και ανάδειξη νέων ταλέντων).

Επιπλέον μας προσέφερε κάτι που δεν μας το είχε προσφέρει ποτέ κανείς ξανά. Επιθετικό ποδόσφαιρο έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου.

Ακόμη κι όταν χάναμε φεύγαμε με ψηλά το κεφάλι. Και αυτό ήταν σπουδαίο.

Επιπλέον, ο Λίνεν ήταν ο μοναδικός προπονητής μας τον οποίο διεκδικούσαν άλλες ομάδες και ήθελαν και οι φίλαθλοί τους. Αυτά γιά την ιστορία...

zamis είπε...

Ειναι και κατι αλλο που μας κανει να ξαναμιλαμε ολοι παντου για το Λινεν σημερα-εκτος απο την προφανη pavlov's dog αντιδραση μας.
Ανασφαλεια.Ενιωθες ρε παιδι μου-σου αρεσε δε σου αρεσε ο Γερμανος-μια συγκροτηση,μια στιβαροτητα.Και δε μιλαω αγωνιστικα.
Ο Τσακιρης δυστυχως μονο αυτη την εντυπωση δε δινει και οσο κι αν τον εκτιμω και ειμαι παντα υπερ του,οι κινησεις του απο τοτε που εδιωξε τον coach με γεμιζουν ανασφαλεια.
Ειναι προφανες οτι στα αποδυτηρια(και οχι μονο)γινεται εμφυλιος ξανα.Διαβαζω σε αλλη Πανιωνια σελιδα οτι εκτος αυτουνου θα κληθουν σε απολογια και Ντελουρα-Μαιστοροβιτς.Δεν καταλαβαινω.
Του ειναι τοσο δυσκολο να ακουσει ολους τους Πανιωνιους που καταριουνται τον προδοτη και να τον στειλει στα τσακιδια απο το τηλεφωνο? Δεν καταλαβαινει οτι μονο ετσι θα ηρεμησει ολη η ομαδα,θα κλεισει ο κυκλος και θα προχωρησουμε?

br fun_atic είπε...

Ο Τσακίρης είναι πλέον και επισήμως ο απόλυτος κυρίαρχος. Συνεπώς δεν χρειάζονταν κανένα διοικητικό συμβούλιο. Μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της "μοντέρνας σταχτοπούτας", να του ζητήσει δηλαδή να παρουσιαστεί στον προσωπάρχη να πάρει έξι μηνών μισθούς και από εδώ πάνε κι άλλοι.

Υπάρχει και το παράδειγμα της "κόρης μου της σοσιαλίστριας"...αυτό κύριε Δαράκη είναι ένα αργοπορημένο ραβασάκι...

Η υπόθεση μυρίζει συγκάλυψη. Οι Μαϊστόροβιτς και Ντελούρα είπαν αυτό που νοιώθουμε όλοι. Αν τιμωρηθούν θα γίνουν ήρωες...Και εδώ που το λέμε τους αξίζει. Δεν κρύφτηκαν...

Επειδή όμως η Π.Α.Ε δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση, τέτοιου είδους φήμες πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή διότι πιθανότατα να δημιουργούν κλίμα ή απλά να κόβουν αντιδράσεις…

Sot Rods είπε...

Και κάτι πρακτικό. Την Τετάρτη παίζουμε ματς. Όσο κι αν η Βέροια δεν είναι φόβητρο, θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε ήρεμα την μπαλίτσα μας για να πάρουμε άνετα την πρόκριση. Αυτό προϋποθέτει νηφάλια αποδυτήρια και καθαρό μυαλό σε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Αν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι θα την σκαπουλάρει ο Ηθικός ή αν Ντελούρα και Μαϊστόροβιτς είναι υπό απολογία, πότε θα έρθει αυτή η ηρεμία στα αποδυτήρια? Άρα η κατάσταση θα έπρεπε να καθαρίσει απόψε!

br fun_atic είπε...

Να προτείνω κάτι; Γιατί δεν τον δίνουμε δανεικό; Και το συμβόλαιό του θα γλυτώσουμε και θα ξελασπώσουμε τον Ιωνικό, την Καλαμαριά ή τον Χαραυγιακό. Φοβερό σχέδιο; Το πολύ πολύ να πάει και ο φίλος μαζί. Καλά στην Χαραυγή θα τρελαθούν απ' τη χαρά τους...

Γι' αυτό που λες για το κύπελλο έχεις δίκιο. Και ο συνδυασμός όλων αυτών (μη έκδοση ανακοίνωσης, κύπελλο κ.λ.π) με κάνουν να ανησυχώ ότι η λύση που θα δοθεί δεν θα είναι η πρέπουσα...
Ο.Κ στην περίπτωση αυτή θα βρούμε άλλους τρόπους να αξιοποιούμε τα Κυριακάτικα απογεύματά μας.
Καμιά μεταγραφή θα κάνουμε; Γιατί με τις αποχωρήσεις και τις τιμωρίες δεν θα έχουμε επιθετικό ούτε για δείγμα…
Όποιος ξαναπεί ότι τα αποδυτήρια του Πανιωνίου είναι οικογένεια σίγουρα θα είναι έκθετο και θα έχει μεγαλώσει σε ίδρυμα. Γιατί η άποψή του περί οικογένειας θα είναι εντελώς διεστραμμένη…

Sot Rods είπε...

Τι μας φταίνε οι άλλες ομάδες? (Θυμάσαι τον Χαραυγιακό με Λίμα-Σοφιανό?)

Πάντως όταν ο HMV γράφει "...Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τη Δευτέρα η ΠΑΕ θα λύσει το συμβόλαιό του Χούτου", ποια Δευτέρα εννοεί?

br fun_atic είπε...

Χμμ, υπάρχει η Καθαρά Δευτέρα, η Δευτέρα του Πάσχα, η τσαγκαροΔευτέρα ως αφηρημένη και άσχετη έννοια και γιά κάτι πιο μακροπρόθεσμο η Δευτέρα Παρουσία.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι ίδιο. Γιατί αν παραμείνει η κατάσταση έτσι έστω και μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, τότε προβλέπω να μαλώνουμε όλοι με όλους...Κάτι σαν το Γαλατικό χωριό...

br fun_atic είπε...

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες δικές μας πηγές, θα του επιβληθεί το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο χωρίς να ανακοινωθεί το ύψος του, θα καταδικαστεί να παίζει με την ομάδα παίδων ή με τα junior του κου Κάλφα, οι Ντελούρα και Μαϊστόροβιτς θα τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό και ο προσωπικός φίλος θα τραυματιστεί λίγο πριν το παιχνίδι με τη Βέροια. Ο τραυματισμός δεν θα είναι σπουδαίος, απλά θα απαιτείται η συνέχιση της αποθεραπείας σε χώρα της Λατινικής Αμερικής, που το όνομά της αρχίζει από "ο" και τελειώνει σε "η"...

Κρίμα γιατί οι Μακεδόνες ήθελαν να δουν πως είναι να χάνεις υπερβατικά. Γιατί το ορθόδοξο το έχουν ξαναδεί.

Μετά η ομάδα θα παίξει χωρίς επίθεση και θα πετύχουν από ένα γκολ οι Μανιάτης και Κουμορτζί. Τα κλασικά δηλαδή...

br fun_atic είπε...

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες δικές μας πηγές, θα του επιβληθεί το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο χωρίς να ανακοινωθεί το ύψος του, θα καταδικαστεί να παίζει με την ομάδα παίδων ή με τα junior του κου Κάλφα, οι Ντελούρα και Μαϊστόροβιτς θα τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό και ο προσωπικός φίλος θα τραυματιστεί λίγο πριν το παιχνίδι με τη Βέροια. Ο τραυματισμός δεν θα είναι σπουδαίος, απλά θα απαιτείται η συνέχιση της αποθεραπείας σε χώρα της Λατινικής Αμερικής, που το όνομά της αρχίζει από "ο" και τελειώνει σε "η"...

Κρίμα γιατί οι Μακεδόνες ήθελαν να δουν πως είναι να χάνεις υπερβατικά. Γιατί το ορθόδοξο το έχουν ξαναδεί.

Μετά η ομάδα θα παίξει χωρίς επίθεση και θα πετύχουν από ένα γκολ οι Μανιάτης και Κουμορτζί. Τα κλασικά δηλαδή...

re-la-re είπε...

Η Πανιώνια σελίδα που τα γράφει αυτά είναι η ίδια που χτες έγραφε "Τα 'αλογα έφυγαν από τον σταύλο αλλά τα σκατά τους έμειναν και πέτρωσαν".

Μπορεί ο καθένας μας να φανταστεί ποιους εννοεί.

Με την κλήση Ντελούρα-Μαιστόροβιτς γίνεται προσπάθεια να εξαναγκαθεί και ο Σταματόπουλος σε παραίτηση. Και έτσι το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν.

Και κάτι άλλο. Ο Χούτος σύμφωνα με αποκλειστικές δικές μου σκέψεις δεν θα φύγει. Και αυτό πολύ απλά γιατί την Τετάρτη έχουμε 28 του μήνα. Μέχρι να λυθεί το συμβόλαιο του κλπ η μεταγραφική περίοδος λήγει. Δεν πρόκειται να τον αφήσουν χωρίς ομάδα.

Θα του ρίξουν μια τιμωρία, θα τιμωρήσουν ταυτόχρονα και Ντελούρα και ΜΑιστόροβιτς και θα αρχίσουν να ροκανίζουν την καρέκλα του Γιώτη.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Γράφτηκε μια ιδιαίτερη ανακρίβεια (κατά την άποψή μου βέβαια) σε κάποιο από τα σχόλια αυτής της ανάρτησης και θα ήθελα αν είναι δυνατόν κάποιες διευκρινήσεις.
Ποιούς παίκτες ανέδειξε ο Λίνεν και κέρδισε ή ΠΑΕ χρήματα?
1. Πλέτς. Δεν νομίζω ότι αναδείχθηκε στον Πανιώνιο στον οποίο ήρθε σε κάποια ηλικία και με κάποια προϊστορία πίσω του και έφυγε εν τέλει κακην κακώς.
2. Ενσαλίβα. ΟΚ, ίσως είναι ο μόνος Λινενικός αλλά και αυτός έφυγε με όχι ιδιαίτερα κέρδη της ΠΑΕ, μετά τη βλακεία με τη ρήτρα στο συμβόλαιό του που εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ.
3. Φερναντέζ. Τον αγόρασε ο Μπέος αν δεν κάνω λάθος και εκδιώχθηκε πέρυσι και εν πάσει περιπτώσει σε καμμία περίπτωση δεν τον ανέδειξε ο Λίνεν.
4. Σπυρόπουλος. Και αυτός αγορασμένος προ Λίνεν / Τσακίρη, είχε ήδη "παχυλές" προτάσεις πριν πιαστεί ντοπαρισμένος.
5. Τσιμπούρ. Το μόνο που έκανε ο Λίνεν στην περίπτωση ενός πηγαίου ταλέντου σαν τον Τσιμπούρ είναι ότι χειρίσθηκε σωστά τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα του. Δεν νομίζω ότι ούτε καν αυτός είχε εισηγηθεί την απόκτησή του.

Πάντως αν θέλετε να μην υπάρχει η θεώρηση ότι Λινενολογείτε απλά δεν πρέπει να το κάνετε.

Και στο κάτω-κάτω η ομάδα έχει προπονητή και το παιδί δεν φταίει γιατί κάποιοι επιβάλλουν τον Ρεκόμπα να παίζει για να πουλάνε φανέλες στις μπουτίκ (μάλλον θα τους ξεμείνουν).
Ας αφήσουμε αυτή τη φθορογόνο παρελθοντολογία με την μπαλλάρα επί Λίνεν που δεν μπόρεσε να νικήσει τα τσικό της Μπορντώ και ούτε κατάλαβε ότι και με 2-2 προκρινόταν και έκανε άλλα ντ'αλλων αλλαγές.

Sot Rods είπε...

Άσε φίλε IWN1998 γιατί η ιστορία με την Μπορντώ δεν είναι τόσο απλή. Ήμουν συμπτωματικά κοντά στον πάγκο μέσα στον αγωνιστικό χώρο εκείνα τα μοιραία τελευταία λεπτά. Κανείς δεν περίμενε ότι δεν θα κέρδιζε η Γαλατά. Επιπλέον, ο Λίνεν δεν μπορούσε να ξέρει τι γινόταν στην Τουρκία γιατί τα δυο ματς ήταν περίπου την ίδια ώρα, με το τούρκικο ματς να λήγει λίγα λεπτά πιο νωρίς. Στο κάτω-κάτω γιατί κανείς δεν φρόντισε να του πει ότι το ματς εκεί έληξε 0-0? Μήπως γιατί ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΥΝ?

Τα υπόλοιπα που γράφεις για τους παίκτες κλπ τα αντιπαρέχομαι. Προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα από τη θητεία του Λίνεν.

Sot Rods είπε...

Και για να θυμηθούμε μια από τις ατάκες του πολύ μεγάλου αυτού ανθρώπου

"...Κρίσιμη είναι η ζωή και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει, όχι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας..."

http://panionios.sitesled.com/atakes.html

re-la-re είπε...

Ο Λίνεν ανέδειξε τους παίκτες μέσα από την ομάδα. Ο Μπέος όντως αγόρασε κάποιους αλλά ο Λίνεν τους ανέδειξε. Θυμήσου μόνο το τι έγινε πριν δυο χρόνια με το Μανιάτη στο ματς κυπέλου με την Ξάνθη που αποκλειστήκαμε.

Ο Μανιάτης ήρθε επι Μπέου αλλά επί Λίνεν ανέβηκε η αξία του. Όσο για τις παχυλές προτάσεις του Σπυρόπουλου θυμίσου μόνο ότι και οι τρεις θα δίνονταν στον βάζελο με λιγότερα λεφτά από ότι έπιασε μόνος ο Σπυρόπουλος.

Και σε λίγο θα μας πεις ότι ο Σπυρόπουλος έπαιξε επί Μπέου και στην Εθνική.

Όσο για το αν Λινενολογούμε αυτό ενοχλεί μόνο όσους έχουν ένοχη τη συνείδηση τους για την αποπομπή του Λίνεν.

Νικόλας είπε...

Απίστευτο!!!!!!!
Αποκλειστική είδηση ΕΡΑ ΣΠΟΡ στις 12 το βράδυ:Ο Χούτος έκλεισε με ΠΑΟΚ για έξι μήνες.
Να πάει και να μην ξανάρθει αλλά μην μας δουλεύουν κιόλας.......

zamis είπε...

Νικολα καλως ηρθες με τα νεα τα καλα.
Εφιαλτης τελος.Στα τσακιδια

Sot Rods είπε...

Μακάρι να είναι αλήθεια αλλά δεν νομίζω. Ο Ζαγοράκης δεν μου φαίνεται τόσο κορόϊδο για να τον μαζέψει, ούτε ο όμιλος Βγενόπουλου για να τον πληρώσει.

ΕΡΑ Σπορ είπατε? Μάλλον Ράδιο Αρβύλα (είναι στο DNA τους άλλωστε).

:)

br fun_atic είπε...

ΙΩΝ 1899 έχουμε καταλάβει πάρα πολύ καλά ότι προπονητής της ομάδας δεν είναι ο Λίνεν αλλά ο Σταματόπουλος.

Στηρίζουμε τον Σταματόπουλο και εκτιμούμε τη δουλειά του. Η όλη ιστορία ξεκίνησε από ένα δικό μου σχόλιο, με το οποίο ήθελα να πω ένα απλό πράγμα. Θεωρώ ότι ο Λίνεν έφυγε άδικα εξαιτίας του Χούτου.

Προσωπικά θα ήθελα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

Εκφράζω όμως ευχή. Δεν σημαίνει ότι επιβάλω τη γνώμη μου.
Είναι γεγονός ότι εμείς εδώ στεκόμαστε στις επιτυχίες του Λίνεν κι εσύ σε κάποιες μεμονωμένες αποτυχίες. Η αλήθεια μπορεί να είναι κάπου στη μέση.

Πάντως οφείλεις να ομολογήσεις ότι επί Λίνεν θα ένοιωθες γενικά μεγαλύτερη σιγουριά απ' ότι νοιώθεις τώρα.

Έχω καταλάβει ότι ο Λίνεν δεν μπορεί να επιστρέψει γιά ένα απλό λόγο. Διότι κάποιοι κατάφεραν να μετατρέψουν τον άνθρωπο των επιτυχιών σε πρόσωπο που διχάζει. Και αυτό δεν το θέλει κανείς.

Και κάτι άλλο. Σέβομαι όλα τα Πανιώνια blog. Τα διαβάζω όλα. Κάποια τα εκτιμώ και κάποια όχι.

Δεν θα ήθελα να γίνονται εδώ σχόλια γιά άλλα blog, εκτός κι αν σε αυτά δεν παρέχεται η δυνατότητα αποστολής post. Ο καθένας πρέπει να εκφράζει την αντίθεσή του εκεί που εκφράζεται η αντίθετη γνώμη.

Γιά παράδειγμα έχω δει πολλές φορές τον zamis να το κάνει κι εκτιμώ ιδιαίτερα τη στάση του...

zamis είπε...

brfun
thanx για τα καλα λογια.
Ειμαι κι εγω της αποψης οτι τα blogs ειναι χωρος ελευθερου διαλογου και οτι οι αντιθετες αποψεις παντα προσφερουν σε αυτον.Αρκει ομως οι γνωμες που εκφραζονται να μην ειναι ουτε εκ του πονηρου ουτε μονολιθικα αμετακινητες.Στην πρωτη περιπτωση πρεπει το φαουλ να σφυριζεται,στη δευτερη το παιχνιδι ειναι αφορητα βαρετο..

Καλημερα

br fun_atic είπε...

Σαφέστατα και είμαι υπέρ της αντίθετης γνώμης την οποία θέλω να την διαβάζω στο brfunatic. Θέλω όμως να καταθέτουμε και την δική μας γνώμη σε blog στα οποία εκφράζουν γνώμες με τις οποίες διαφωνούμε και όχι να τα «καρφώνουμε» εδώ. Θέλω το brfunatic να έχει το δικό του στίγμα (αυτό το έχουμε πετύχει με τη συμβολή όλων σας). Δεν θέλω όμως να γίνουμε γκέτο. Να είμαστε οι από εδώ και οι από εκεί... Στην τελική είμαστε όλοι Πανιώνιοι με κάποιες διαφορετικές απόψεις. Γι αυτό μου άρεσε αυτό το οποίο έκανες. Παντού στήριζες την ίδια γνώμη με ευπρέπεια και κόσμιο τρόπο...

Αν θεωρείτε ότι το προηγούμενο post μου δεσμεύει την ελευθερία έκφρασής σας αγνοείστε το. Εκφράστε ελεύθερα την γνώμη σας με την γνωστή ευπρέπεια...

br fun_atic είπε...

Σας προτρέπω να διαβάσετε το σημερινό άρθρο της goal γιά τον Πανιώνιο και τις σχέσεις Χούτου - Τσακίρη. Είναι ό,τι αντικειμενικότερο έχω διαβάσει τελευταία και αξίζουν συγχαρητήρια στον συντάκτη του Κώστα Φιντσαντωνάκη

Costix είπε...

Για τον Κοσταρικανο κουβεντα δεν ακουγεται. Χαλασε η μεταγραφη αραγε ???? Αυτη η σιγη ιχθυος απο την διοικηση (σε ολα τα τρεχοντα θεματα) μου τσακιζει τα νευρα.

Οπως λεει και ο Brfun_atic, ειμαστε πελατες και η διοικηση μας οφειλει ΑΜΕΣΗ ενημερωση. Στο κατω-κατω θα αποφευγαμε και ολη αυτη την παραφιλολογια. Η ομαδα ειναι για να παιζει μπαλα, και οχι για ιντριγκες. Κυριοι, ξεκαθαριστε ολα τα θεματα ΤΩΡΑ !!!

Υ.Γ. Διαβαζω σε αλλα sites οτι ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ εκλεισε στον Ολυμπιακο. Ε, αν ειναι ετσι, θα πεσει πολυ γελιο !!!!

zamis είπε...

Να παρουν και Ρεκομπα,πεθερους,πατεραδες,ψυχοπατεραδες,αδελφους,γιατρους και οτι αλλο ξεχναω.
Α,και το Λεμονη.
Αντε να ησυχασουμε επιτελους

Ανώνυμος είπε...

φιλε brfun
πρωτον ευχαριστω για την φιλοξενεια στο blog σου παρα την διαφορετικη μας αποψη
κανενος τα πανιωνια αγνα αισθηματα δεν αμφισβητω απο την στιγμη μαλιστα που δεν εχει διοοκητικο ποστο
ομως μου επιτρεπεις μια δυο παρατηρησεις ¨
ποδοσφαιριστες μεγαλους παντα εβγαζε ο πανιωνιος τα 6000000 ευρω ομως δεν ειναι επιτυχια του λινεν αλλα του τσακιρη ο οποιος αντεξε στις πιεσεις του συστημστος ποκ
το οτι φετος παρακαλμε για τη νπεμπτη θεση ειναι κυριως ευθυνη λινεν διοτι σε ολο τον πρωτο γυρο αυτος ηταν προπονητης και αυτος ηταν υπευθυνος για ολη τηνλειτουργια της ομαδας και τις μεταγαρφες
ο ρεκομπα αποτελει ενα τεραστιο κεφαλαιο για τον πανωινιο και οχι μονο αγωνιστικο η οχι μονο για τωρα ,με τους καταλληλους χειρισμους σιγουρα τα οφελη για την ομαδα θα ειναι τεραστια αλλα νομιζω οτι σε αυτο και εσυ θα συμφωνεις
σε ολα τα αλλα που αναφερεις συμφωνω απολυτα
συχωρεσε το ανωνυνος που οφειλεται σε ελειψη εξοικοιωσης με το διαδικτυο
με πανιωνιους χαιρετισμους.
θοδωρος
ν.ηρακλειο

zamis είπε...

Πραγματικα εξαιρετικο το αρθρο του Φιτσαντωνακη.

Μαγια μαγια μουχεις κανει..

re-la-re είπε...

O Λίνεν δεν ήταν προπονητής σε όλο τον πρωτο γύρο αλλά σε 9 αγωνιστικές. Μετά τον φάγανε.

Καλό είναι όταν γράφουμε κάτι να είναι σωστό.

Δηλαδή αν οι πάικτες δεν πετούσαν μέσα στο γήπεδο θα τα παίρναμε αυτά τα λεφτά; Και γιατί επί Λεμόνια οι ίδιοι παίκτες που πριν και μετά πετούσαν σέρνονταν; Γιατί άλλαξε η απόδοση των παικτών με την αλλαγή προπονητή;

Αν ο προπονητής δεν παίζει ρόλο τότε ας φέρουμε τον Αβό. Θα μας έρθει και φτηνά.

br fun_atic είπε...

Φίλε Θοδωρε. Γιά την ανάδειξη ενός ποδοσφαιριστή δύο είναι οι βασικοί παράγοντες. Η μάνα που τον γέννησε και ο προπονητής που τον εμπιστεύτηκε. Η χρηματιστηριακή αξία του καθορίζεται από τον πρόεδρο που τον πούλησε. Άρα ο Τσακίρης μοσχοπούλησε παίκτες που ανέδειξε ο Λίνεν, αλλά αγόρασε φθηνά ο Μπέος.Ήταν μαγκιά όλων τους...

Ο Λίνεν είναι συνυπεύθυνος γιά την χαζοεπιλογή του Ιντερότο. Δεν ευθύνεται αποκλειστικά γιά τις μεταγραφές γιατί η ομάδα είχε και έχει τεχνικό διευθυντή, δεν ευθύνεται γιά τους τραυματίες, διότι κάποιοι βεβαίωναν ότι οι παίκτες αυτοί είναι υγιείς, δεν ευθύνεται γιά ολόκληρη την πρώτη περίοδο διότι προπονητής ήταν σε μερικά μόνο παιχνίδια, δεν ευθύνεται γιά την κατάσταση στα αποδυτήρια, διότι αυτή προκλήθηκε αποκλειστικά από διοικητικά σφάλματα.

Συμφωνώ ότι ο Ρεκόμπα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο γιά την ομάδα. Ο παίκτης όμως που συμμετέχει, που παίζει, που αγωνίζεται, που "διδάσκει" τους νεότερους παίκτες. Όχι αυτός που τραυματίζεται με τον αέρα και κατά το δοκούν, αυτός που δέχεται τέσσερις κίτρινες κάρτες ενώ δεν μαρκάρει, που κάνει ατομικό πρόγραμμα στην Ουρουγουάη και που δηλώνει ότι ήρθε γιά να παίζει δίπλα στον φίλο του, τον οποίο στηρίζει προκλητικά πέρα από κάθε λογική και αντίθετα προς του κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Έχω αυτόγραφα, φωτογραφίες και μπλουζάκια Ρεκόμπα. Αυτό σημαίνει ότι τον πάω. Ότι τρελάθηκα από την χαρά μου που ήρθε. Το blog μου ξεκίνησε με ύμνους γιά τον Ρεκόμπα. Μπορείς να μου πεις τι ακριβώς έχει προσφέρει μέχρι σήμερα πέρα από δύο γκολ, μία φοβερή ασίστ και το όνομά του;

Να είσαι σίγουρος ότι όταν δείξει την καλή του διάθεση, θα είμαι ο πρώτος που θα γράψει γι' αυτόν. Μέχρι τότε δεν θέλω να ασχολούμαι, ούτε με τα θετικά του, ούτε με τα αρνητικά του... Γιά έναν απλό λόγο. Θεωρώ ότι δεν έχω τα εχέγγυα και τελικά δεν θέλω κιόλας να κρίνω μιά τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα σε μιά πολύ κακή στιγμή της καριέρας της.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Αναφέρω το σχόλιο-μέρος της απάντησης στο δικό μου σχόλιο και είμαι αναγκασμένος να ανταπαντήσω πιο κάτω:
"...Δεν θα ήθελα να γίνονται εδώ σχόλια γιά άλλα blog, εκτός κι αν σε αυτά δεν παρέχεται η δυνατότητα αποστολής post. Ο καθένας πρέπει να εκφράζει την αντίθεσή του εκεί που εκφράζεται η αντίθετη γνώμη.

Γιά παράδειγμα έχω δει πολλές φορές τον zamis να το κάνει κι εκτιμώ ιδιαίτερα τη στάση του...".

Πολύ ωραία λοιπόν. Το εκλαμβάνω ότι απευθύνεται σε μένα. Για τα άλογα που έφυγαν από τους σταβλους κλπ, δεν έγραψα εγώ ούτε εγώ το μετέφερα σε αυτό το blog.

Αυτό που ήθελα να τονίσω καταχρώμενος της φιλοξενίας σας ήταν ότι η απέραντη φιλολογία για το πόσο άθλια φέρεται ο Χούτος και πόσο λαμπρός ήταν / είναι ο Λίνεν δεν οδηγεί σε τίποτα από το να τραυματίζει περαιτέρω την ομάδα και το ηθικό της. Στάθηκα πιθανόν σε μεμονωμένα περιστατικά για να δείξω ότι πιθανότατα όχι εσκεμμένα ευθύνες υπάρχουν εκατέρωθεν και ειλικρινά πλέον δεν πολυενδιαφέρει να κατανεμηθούν γιατί οι υπεύθυνοι ότι κακό ήταν να κάνουν το έκαναν και η μόνη λύση ήταν / είναι η αποχώρησή τους.

Τώρα αν θέλουμε να ωραιοποιούμε κάποια πλευρα λέγοντας πχ ότι ο Λίνεν δεν κατάλαβε τι γινόταν στο ματς με την Μπορντώ όταν όλο το γήπεδο ήξερε το αποτέλεσμα ή ότι δεν ήταν 15 αγωνιστικές στο Α' γύρο αλλά 9 και άρα έχει μικρότερες ευθύνες, ΟΚ ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και εκφράζουμε τις απόψεις μας και αυτοί που βλέπουν μπορούν να καταλάβουν και να κρίνουν κατά το δοκούν.
Χθές και σήμερα αρκετά σχόλια προδίκαζαν ότι θα μείνει ο Χούτος και πάλι θα τιμωρηθεί ελαφρά κλπ και εν τέλει ο Χούτος είναι καθ' οδόν για τον ΠΑΟΚ και ο Κοσταρικανός καθ' οδόν για τον Πανιώνιο.

Κλείνω ζητώντας ειλικρινά συγγνώμη αν με το προηγούμενο σχόλιο μου παρέβην τους όρους φιλοξενίας του blog, απλά προσπαθώντας να εκφράσω αυτό που θεωρώ λογικό, δηλαδή ότι πάνω από τους διαφόρους που σήμερα είναι μέρος της ομάδας και αύριο παρελθόν της, είτε αυτοί είναι του background ενός Λίνεν είτε αυτού ενός Χούτου, σημασία έχει να κοιτάμε μπροστά, να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και να αποφύγουμε την προσωπολατρία, ανθρώπων επαγγελματιών ποθ άσκησαν καλά ή κακά τη δουλειά τους στο σύλλογο αλλά δεν είναι ο σύλλογος.
Να 'στε καλά και λυπάμαι για την ενόχληση από τη συμμετοχή μου στο blog σας.

re-la-re είπε...

Φίλε Ιωνα κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζεις ότι βάζοντας το κεφάλι στην άμμο και μη βλέποντας την πραγματικότητα βοηθάς την ομάδα.

Όπως και μεγάλο λάθος κάνουν και όλοι αυτοί που νομίζουν ότι είμαστε στο 1998 και η μοναδική πηγή ενημέρωσης και επικοινωνίας είναι η εκπομπή στο τηλεcity.

Και στο τέλος τι είναι η ομάδα; Δεν είμαστε όλοι εμείς; Εμείς δεν αγοράσαμε διαρκείας για να βλέπουμε την ομάδα στην οποία πιστεύαμε και που ελπίζαμε ότι με την προσθήκη του Ρεκόμπα θα κάνει μεγάλα πράγματα; Και κάποιοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα μας πρόδωσαν;

Εγώ απαιτώ να ξέρω ποιοι βάλανε το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από την ομάδα και απαιτώ να μην ξαναπατήσουν αυτοί στο γήπεδο. Γιατί αλλιώς δεν ξανααγοράζω διαρκείας. Και όταν φιλε Ιωνα πληρώνω έχω απαιτήσεις να με σέβονται και όχι να μου λένε "δεν χρειάζεται να ξερεις, αλλά έγινε για το καλό της ομάδας". Βαρέθηκα να με θεωρούν μαλάκα και να μου λενε για το μεγάλο ρόστερ και το ρόστερ να μένει πρακτικά το ίδιο. Ναι την ομάδα την αγαπάμε αλλά στα σχεδόν πενήντα χρόνια μας μόνο πρόβατα δεν είμαστε. Έχουμε φάει πολλές κατραπακιές και θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, αλλά καλύτερο μέλλον χωρίς διαφάνεια και ειλικρίνεια προς τους φιλάθλους σου δεν υπάρχει. Βαρέθηκα να με θεωρούν μόνο ένα πορτοφόλι που ότι και να κάνουν αυτό θα ξηλωθεί και θα τους αφήσει λεφτά.

Αν θέλουμε όντως έναν Πραγματικό Πανιώνιο και όχι μια καρικατούρα Πανιωνίου πρέπει να ξεκινήσουμε από την ειλικρίνεια και το σεβασμό των φιλάθλων μας.

Οσο για τον Χούτο, περίμενε πρώτα να φύγει. Και μετά θα δούμε αν θα πάει στον ΠΑΟΚ.

br fun_atic είπε...

Φίλε Ίωνα. Εάν ήθελα να αναφερθώ σε εσένα θα το είχα κάνει. Το σχόλιό μου δεν αφορούσε σε καμία περίπτωση εσένα.

Γιά να σου εξηγήσω λοιπόν θα σου πω το εξής: Δεν μου αρέσουν τα σχόλια τύπου... διάβασα σε άλλο Blog μπλά μπλά μπλά και κάνω κριτική εδώ.

Προέτρεψα τον καθένα να κάνει κριτική στο συγκεκριμένο blog που διάβασε αυτό που τον ενόχλησε. Ο λόγος είναι καθαρά δεοντολογικός.

Έχει δικαίωμα αυτός που του κάνεις κριτική να απαντήσει σε αυτά που του γράφεις.

Αν θέλεις να σου κάνω και λίγη κριτική, έχω διαβάσει Post σου σε άλλα blog στα οποία μετέφερες λανθασμένα (είμαι σίγουρς όχι εσκεμμένα)πράγματα που είχαμε διατυπώσει διαφορετικά εδώ. Δεν σου απάντησα, διότι δεν κατέθεσες εδώ τις θέσεις αυτές...

Επειδή κατάλαβα ότι η προτροπή μου αυτή μπορούσε να παρεξηγηθεί και επειδή σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να περιορίσω την ελευθερία οποιουδήποτε επιθυμούσε να εκφράζεται κόσμια αναίρεσα την οδηγία.

Συνεπώς είσαι και ήσουν πάντα ευπρόσδεκτος.Σε παρακαλώ όμως να διαβάζεις λίγο πιό προσεκτικά τα όσα γράφονται εδώ.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Όταν αποφάσισα να γράψω σχόλια σε αυτό το blog, το έκανα για να συνεισφέρω στην ανταλλαγή απόψεων, πράγμα που είναι και ο στόχος τέτοιων διαδικτυακών επικοινωνιών.
Κάποια στιγμή ειλικρινά αισθάνθηκα ότι ενοχλώ τη σχετική ομοθυμία της παρέας. Ίσως έσφαλλα πάντως ότι έγραψα είναι καλοπροαίρετο και χωρίς τις όποιες σκοπιμότητες, δεδομένου ότι το μόνο που με οδηγεί είναι η αγάπη για το σύλλογο και η προσπάθεια να δω με την όποια λογική και σύνεση διαθέτω τα πράγματα.

Παρακάτω θα ασχοληθώ με την κριτική της λανθασμένης μεταφοράς απόψεων από μέρους μου αλλού καθώς και με ανάρτηση-απάντηση επί απόψεών μου, όπου κριτικάρεται ο "στρουθοκαμηλισμός" που εξέφρασα.

Εφόσον δέχομαι λοιπόν κάποια δεοντολογική κριτική επί συγκεκριμένου θέματος οφείλω να απαντήσω, συγκεκριμένα:

Κατ' αρχάς νομίζω ότι στο σχόλιο μου ούτε αναφέρθηκα στο blog, αντιθέτως έκανα μια γενική αναφορά απόψεως. Και μάλιστα το έκανα για να στηρίξω κάποιες επιλογές του προπονητή και να εκφράσω κάποιες περαιτέρω απόψεις που καμμιά σχέση δεν έχουν με τις δικές σας αναρτήσεις. Ούτε πιστεύω πως εκφράστηκα επικριτικά για κάποιον. Συνεπώς ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο της κριτικής.

Από την άλλη δεν νομίζω πως υπάρχει ισχυρή λογική στη δεοντολογία που εκφράσατε ότι πρέπει να σχολιάζουμε ότι διαβάζουμε στο δίκτυο, ακόμα και το πιο γενικό θέμα, στο σημείο που το διαβάσαμε. Αν βάλουμε κάγκελα τέτοιου είδους στις διαδικτυακές επικοινωνίες τότε δεν νομίζω ότι προάγουμε τη δεοντολογία αλλά μάλλον τείνουμε στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης.
Έψαξα λοιπόν και βρήκα και
αντιπαραβάλλω τα σημεία στα οποία πιθανόν αναφέρεστε ώστε ο οποιοσδήποτε να έχει τη δυνατότητα να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ BRFUNATIC:
"Θα ήθελα να παίζει επιθετικά έναντι του οποιουδήποτε αντιπάλου. Ο Πανιώνιος του Μπουμπένκο θεωρώ ότι ήταν από τις χειρότερες αγωνιστικά περιόδους της ομάδας."

ΣΧΟΛΙΟ ΙΩΝ1998:
"Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι ο Πανιώνιος πρέπει να παίζει full επιθετικό ποδόσφαιρο, έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου και μάλιστα υπάρχουν και έπαινοι για τον τέως προπονητή μας, το Λίνεν, που εν πολλοίς το εφάρμοζε κατα τη γενική άποψη. Αναρωτιέμαι αν τελικά είναι σωστή η δική μου θεώρηση των πραγμάτων, ότι το ποδόσφαιρο είναι το πλέον στρατηγικό των αθλημάτων και πετυχημένος προπονητής είναι αυτός που μπορεί να προσαρμόζει το υλικό που έχει ώστε να παίρνει τα αποτελέσματα που επιδιώκει. ΟΚ, για τους πελάτες σαν και μας έχει σημασία και το θέαμα, αλλά αν δεν συνδυάζεται με την ουσία μάλλον δεν προωθεί την ομάδα. Κατά συνέπεια εγώ θα έκρινα ότι ο Γιώτης ο Σταματόπουλος θα πρέπει όπως προσπάθησε να κάνει προ επανόδου Ρεκόμπα, να επιδιώξει την χρυσή τομή που θα δώσει ουσία και αποτέλεσμα χωρίς να οδηγήσει σε αντιποδόσφαιρο. Αλλά για να κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να αφεθεί να χρησιμοποιεί παίκτες κα σχήματα κατά το δοκούν και τις ανάγκες του αγώνα και όχι για να εξυπηρετήσει άλλα θέματα.
Τέλος νομίζω ότι επιδιώξεις καρατόμησης του προπονητή σαν υπεύθυνου δεν θα εξυπηρετήσουν στη δεδομένη περίσταση το Πανιώνιο συμφέρον. Στην προ επανόδου Ρεκόμπα Σταματοπουλική περίοδο η ομάδα ήταν "ομάδα" και φαινόταν από τη σύμπνοια σε όλες τις στιγμές του παιχνιδιού.
Ας ελπίσουμε ότι ο Αλβάρο Ρεκόμπα από δω και μπρος θα δικαιώσει τη φήμη του μεγάλου παίκτη δείχνοντας την επαγγελματική συμπεριφόρα την αντάξια του ταλέντου του και πιστεύω πως με την κατάλληλη χρησιμοποίησή του θα ωφεληθεί και αυτός και η ομάδα."

Αν θίγω κάτι ή κάποιον σε αυτό το blog με τις παραπάνω απόψεις ζητώ συγγνώμη. Σύμπτωση της έκφρασης για το επιθετικό ποδόσφαιρο υπάρχει αλλά δεν νομίζω ότι είναι μόνο δική σας άποψη. Πάνω από δέκα γνωστοί μου, τα ίδια κοπλιμέντα για την επιθετική διάθεση της ομάδας επί Λίνεν εκφράζουν και παραπονιούνται για το σήμερα. Και πάνω σε αυτή την άποψη στάθηκα για να πώ τη σημασία που έχει να οργανώνουμε το παιχνίδι μας με βάση το υλικό μας και αυτό του αντιπάλου.

Τέλος επειδή κατηγορήθηκα και για στρουθοκαμηλισμό και για το ότι δεν βλέπω την πραγματικότητα, ήθελα να πω ένα-δυο πρακτικά πράγματα ακόμα.
Πρόεδρος της ομάδας είναι ο μεγαλομέτοχος. Αυτός έχει βάλει πολλά περισσότερα από τα δικά μας διαρκείας και αυτός εν τέλει αποφασίζει αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Ακόμα και για τους όποιους αναφέρουν άλλα σχόλια σαν προδότες, πιθανότατα από δικές του επιλογές βρέθηκαν να έχουν πόστα και κουμάντα. Αν τώρα έχει κάνει λάθη, έχει δειξει τη διάθεση να τα διορθώνει και να απομακρύνει υπαίτιους. Όσο αφορά την απομάκρυνση ή μη του Χούτου, για την οποία έπρεπε να περιμένω να δω, θα ήθελα πολύ να μάθω πόσο εύκολα ο συνπανιώνιος φίλος δίνει δωρεάν περουσιακά του στοιχεία τα οποία παύει έστω να χρησιμοποιεί.
ΝΑ 'ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Όταν αποφάσισα να γράψω σχόλια σε αυτό το blog, το έκανα για να συνεισφέρω στην ανταλλαγή απόψεων, πράγμα που είναι και ο στόχος τέτοιων διαδικτυακών επικοινωνιών.
Κάποια στιγμή ειλικρινά αισθάνθηκα ότι ενοχλώ τη σχετική ομοθυμία της παρέας. Ίσως έσφαλλα πάντως ότι έγραψα είναι καλοπροαίρετο και χωρίς τις όποιες σκοπιμότητες, δεδομένου ότι το μόνο που με οδηγεί είναι η αγάπη για το σύλλογο και η προσπάθεια να δω με την όποια λογική και σύνεση διαθέτω τα πράγματα.

Παρακάτω θα ασχοληθώ με την κριτική της λανθασμένης μεταφοράς απόψεων από μέρους μου αλλού καθώς και με ανάρτηση-απάντηση επί απόψεών μου, όπου κριτικάρεται ο "στρουθοκαμηλισμός" που εξέφρασα.

Εφόσον δέχομαι λοιπόν κάποια δεοντολογική κριτική επί συγκεκριμένου θέματος οφείλω να απαντήσω, συγκεκριμένα:

Κατ' αρχάς νομίζω ότι στο σχόλιο μου ούτε αναφέρθηκα στο blog, αντιθέτως έκανα μια γενική αναφορά απόψεως. Και μάλιστα το έκανα για να στηρίξω κάποιες επιλογές του προπονητή και να εκφράσω κάποιες περαιτέρω απόψεις που καμμιά σχέση δεν έχουν με τις δικές σας αναρτήσεις. Ούτε πιστεύω πως εκφράστηκα επικριτικά για κάποιον. Συνεπώς ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο της κριτικής.

Από την άλλη δεν νομίζω πως υπάρχει ισχυρή λογική στη δεοντολογία που εκφράσατε ότι πρέπει να σχολιάζουμε ότι διαβάζουμε στο δίκτυο, ακόμα και το πιο γενικό θέμα, στο σημείο που το διαβάσαμε. Αν βάλουμε κάγκελα τέτοιου είδους στις διαδικτυακές επικοινωνίες τότε δεν νομίζω ότι προάγουμε τη δεοντολογία αλλά μάλλον τείνουμε στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης.
Έψαξα λοιπόν και βρήκα και
αντιπαραβάλλω τα σημεία στα οποία πιθανόν αναφέρεστε ώστε ο οποιοσδήποτε να έχει τη δυνατότητα να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ BRFUNATIC:
"Θα ήθελα να παίζει επιθετικά έναντι του οποιουδήποτε αντιπάλου. Ο Πανιώνιος του Μπουμπένκο θεωρώ ότι ήταν από τις χειρότερες αγωνιστικά περιόδους της ομάδας."

ΣΧΟΛΙΟ ΙΩΝ1998:
"Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι ο Πανιώνιος πρέπει να παίζει full επιθετικό ποδόσφαιρο, έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου και μάλιστα υπάρχουν και έπαινοι για τον τέως προπονητή μας, το Λίνεν, που εν πολλοίς το εφάρμοζε κατα τη γενική άποψη. Αναρωτιέμαι αν τελικά είναι σωστή η δική μου θεώρηση των πραγμάτων, ότι το ποδόσφαιρο είναι το πλέον στρατηγικό των αθλημάτων και πετυχημένος προπονητής είναι αυτός που μπορεί να προσαρμόζει το υλικό που έχει ώστε να παίρνει τα αποτελέσματα που επιδιώκει. ΟΚ, για τους πελάτες σαν και μας έχει σημασία και το θέαμα, αλλά αν δεν συνδυάζεται με την ουσία μάλλον δεν προωθεί την ομάδα. Κατά συνέπεια εγώ θα έκρινα ότι ο Γιώτης ο Σταματόπουλος θα πρέπει όπως προσπάθησε να κάνει προ επανόδου Ρεκόμπα, να επιδιώξει την χρυσή τομή που θα δώσει ουσία και αποτέλεσμα χωρίς να οδηγήσει σε αντιποδόσφαιρο. Αλλά για να κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να αφεθεί να χρησιμοποιεί παίκτες κα σχήματα κατά το δοκούν και τις ανάγκες του αγώνα και όχι για να εξυπηρετήσει άλλα θέματα.
Τέλος νομίζω ότι επιδιώξεις καρατόμησης του προπονητή σαν υπεύθυνου δεν θα εξυπηρετήσουν στη δεδομένη περίσταση το Πανιώνιο συμφέρον. Στην προ επανόδου Ρεκόμπα Σταματοπουλική περίοδο η ομάδα ήταν "ομάδα" και φαινόταν από τη σύμπνοια σε όλες τις στιγμές του παιχνιδιού.
Ας ελπίσουμε ότι ο Αλβάρο Ρεκόμπα από δω και μπρος θα δικαιώσει τη φήμη του μεγάλου παίκτη δείχνοντας την επαγγελματική συμπεριφόρα την αντάξια του ταλέντου του και πιστεύω πως με την κατάλληλη χρησιμοποίησή του θα ωφεληθεί και αυτός και η ομάδα."

Αν θίγω κάτι ή κάποιον σε αυτό το blog με τις παραπάνω απόψεις ζητώ συγγνώμη. Σύμπτωση της έκφρασης για το επιθετικό ποδόσφαιρο υπάρχει αλλά δεν νομίζω ότι είναι μόνο δική σας άποψη. Πάνω από δέκα γνωστοί μου, τα ίδια κοπλιμέντα για την επιθετική διάθεση της ομάδας επί Λίνεν εκφράζουν και παραπονιούνται για το σήμερα. Και πάνω σε αυτή την άποψη στάθηκα για να πώ τη σημασία που έχει να οργανώνουμε το παιχνίδι μας με βάση το υλικό μας και αυτό του αντιπάλου.

Τέλος επειδή κατηγορήθηκα και για στρουθοκαμηλισμό και για το ότι δεν βλέπω την πραγματικότητα, ήθελα να πω ένα-δυο πρακτικά πράγματα ακόμα.
Πρόεδρος της ομάδας είναι ο μεγαλομέτοχος. Αυτός έχει βάλει πολλά περισσότερα από τα δικά μας διαρκείας και αυτός εν τέλει αποφασίζει αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Ακόμα και για τους όποιους αναφέρουν άλλα σχόλια σαν προδότες, πιθανότατα από δικές του επιλογές βρέθηκαν να έχουν πόστα και κουμάντα. Αν τώρα έχει κάνει λάθη, έχει δειξει τη διάθεση να τα διορθώνει και να απομακρύνει υπαίτιους. Όσο αφορά την απομάκρυνση ή μη του Χούτου, για την οποία έπρεπε να περιμένω να δω, θα ήθελα πολύ να μάθω πόσο εύκολα ο συνπανιώνιος φίλος δίνει δωρεάν περουσιακά του στοιχεία τα οποία παύει έστω να χρησιμοποιεί.
ΝΑ 'ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι εξήγησες πολύ περισσότερα απ' όσα χρειάζονταν.

Δεν αναφερόμουν σε αυτό το σχόλιο που κατά τη γνώμη μου μεταφέρθηκε λάθος.

Δεν έχει όμως σημασία...Ξέρεις κάτι; Αν κάτι βαριέμαι ιδιαίτερα είναι τις παρεξηγήσεις και ακόμη περισσότερο όταν αυτές δημιουργούνται άνευ λόγου...

Δεν θα ήθελα να συνεχίσουμε τις διαφωνίες πάνω σε τέτοια ζητήματα για ένα πολύ απλό λόγο: σέβομαι τις απόψεις σου, θέλω να τις καταθέτεις εδώ και σου επαναλαμβάνω ότι είσαι πάντα ευπρόσδεκτος.

Ουσιαστικά αποκλειστικός όρος κατάθεσης άποψης στο brfunatic είναι η ευπρέπεια...Και εσύ πληροίς τον όρο αυτό, έστω κι αν διαφωνούμε.

Συνεπώς άσε τις εξηγήσεις και δώσε μας ένα καλό κείμενο με τις απόψεις σου προκειμένου να συμβάλεις κι εσύ, αν βέβαια θέλεις, στην προσπάθειά μας. Φιλικά brfunatic.