Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Πανιώνιος - Πανθρακικός - 18αδα

Η αποστολη του Πανιωνίου για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό:

Κρέσιτς, Ανδριόλας, Μανιάτης, Μπερτέ, Λάτκα, Σκούφαλης, Κοιλιάρας, Αντερσον, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Ντελούρα, Μαϊστόροβιτς, Μπάρκογλου, Λάνγκαμπ, Τζαβέλλας και Κούκετς.

Πιθανή 11αδα: Κρέσιτς,Μανιάτης, Λάτκα,Μαιστόροβιτς,Κουτσόπουλος,Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ,Κούκετς,Ντελούρα,Άντερσον.

Διευκρινήσεις

Μετά από αρκετά post νιώθω την ανάγκη να κάνω κάποιες διευκρινήσεις για το brfunatic.

To brfunatic ξεκίνησε ως ένα απλό ιστολόγιο. Ουσιαστικά δηλαδή ένα δημόσιο ημερολόγιο. Την πρώτη ημέρα που το ξεκίνησα (και για πολλές μετά) ήξερα ότι δεν το διαβάζει κανένας. Παρ’ όλα αυτά κατέθετα τις σκέψεις μου, όπως ακριβώς κάνεις όταν σφραγίζεις ένα γράμμα σε ένα μπουκάλι που το ρίχνεις στην θάλασσα.

Σήμερα έχω τη μεγάλη χαρά να ξέρω ότι ο χώρος μου έχει αγκαλιαστεί από ανθρώπους υψηλού επιπέδου, με τις ίδιες αγωνίες και κυρίως με την ίδια αγάπη για την ομάδα.

Ναι. Γίνεται κριτική (100% καλόπιστη). Αυτό όμως δεν είναι που θέλαμε όλοι μας; Δεν έπρεπε να δημιουργηθεί ένας χώρος που να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους;

Ούτε εγώ και θέλω να πιστεύω ούτε κανείς άλλος έχει διάθεση για γκρίνια. Τα πράγματα στον Πανιώνιο δεν είναι ρόδινα (και σχεδόν ποτέ δεν ήταν…εξαίρεση το διάστημα συνύπαρξης Ρεκόμπα Λίνεν Τσακίρη, ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για δύο παιχνίδια) και συνεπώς ακόμη και όταν απλά περιγράφεις την Πανιώνια καθημερινότητα επί της ουσίας κάνεις κριτική και ίσως αυτή να φαίνεται ως γκρίνια. Τέτοια πρόθεση πάντως δεν υπάρχει.

Ήθελα και θέλω να υπάρχει ένας χώρος που όλοι εμείς οι Πανιώνιοι να συζητάμε δημόσια όσα λέμε έτσι κι αλλιώς στις παρέες μας. Ένας χώρος όπου θα διατυπώνουμε με ευπρέπεια τις σκέψεις μας κάνοντας γόνιμη και εποικοδομητική κριτική. Ένας χώρος που να σέβεται απολύτως την αντίθετη άποψη.

Ένας χώρος όπου θα μπορείς να κάνεις καλόπιστη κριτική στα « ιερά και τα όσια» άλλων. Στον Πρόεδρο, στον Ρεκόμπα, στο Δ.Σ. Και με την ίδια ευκολία, ακριβώς επειδή οι προθέσεις σου είναι αγνές, να έχεις ένα χώρο για να επευφημείς τους ίδιους ανθρώπους όταν πράττουν σωστά για την ομάδα. Αυτό είναι όλο…Αν φίλε Πανιώνιε χρειάζεσαι έναν τέτοιο χώρο, τότε το brfunatic φτιάχτηκε για σένα…

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!!

Το brfunatic έχει τη χαρά να δημοσιεύει σήμερα το πρώτο κείμενο αναγνώστη του, τον οποίο και ευχαριστεί θερμά. Το κείμενο αυτό εστάλη επωνύμως και πληροί τους όρους δημοσίευσης του brfunatic. Ο συντάκτης του κειμένου, αν και μας γνωστοποίησε τα στοιχεία του, επιθυμεί να υπογράψει το κείμενό του με ψευδώνυμο και επιτρέπει τον σχολιασμό.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης του πρώτου κειμένου αναγνώστη, θα παρακαλούσα, πριν αποστείλετε το οποιοδήποτε κείμενο, να αξιολογείτε από μόνοι σας εάν το κείμενο σας αυτό μπορεί και πρέπει να αποτελεί ξεχωριστό post ή αν επί της ουσίας αποτελεί απάντηση σε post που έχει ήδη δημοσιευθεί

Brfun_@ic

Από την ημέρα που ο πατέρας μου με καταδίκασε σ’ αυτή την αρρώστια πηγαίνοντας με στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης (5 χρονών παιδί που να γλιτώσεις) έχουν περάσει 40 χρόνια. Ακούγοντας τώρα τις ίδιες γκρίνιες όπως τόσο καιρό συνειδητοποίησα ότι βαρέθηκα.

Βαρέθηκα γιατί δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τι θέλουμε. Ομάδα μοντέλο, ομάδα που να πρωταγωνιστεί, ομάδα που να παλεύει μια για την 5η θέση μια για τον υποβιβασμό; Βαρέθηκα να ψάχνω για μεταγραφές που θα καλύψουν το κενό των παικτών που ήδη έχω.

Φαντάζεστε αυτή την ομάδα με Σπυρόπουλο,Τζιώλη,Ενσαλίβα,Τζεμπούρ,Μάντζιο μέσα; Βαρέθηκα να είμαι η συμπαθής ομάδα του Πανιωνίου όπως μας αναφέρουν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Βαρέθηκα να ακούω παιδιά να λένε είμαι και Πανιώνιος. Διαλέγω λοιπόν την ομάδα πρωταγωνίστρια, τα άλλα λίγο πολύ τα έχουμε κάνει.

Έδωσε φέτος ο Θεός, ο Τσακίρης και η τύχη και ήρθε ο Ρεκόμπα. Δεν πέρασαν λίγα παιχνίδια κι ακούστηκε ακόμη και να τον διώξουμε γιατί δεν παίζει άμυνα, περπατάει στο γήπεδο, είναι βεντέτα κτλ. Σαν να μην παντρεύεσαι τη Σκλεναρίκοβα γιατί δεν πλένει καλά τα πιάτα .Ε όχι, έλεος.

Φταίει ο Ρεκόμπα που όταν γίνεται ψηλή μπαλιά στην περιοχή μας όλοι στην εξέδρα απευθυνόμαστε στην καλή θέληση του θεού και της παναγίας; Δυστυχώς ή ευτυχώς η μεγάλη ομάδα χρειάζεται και βεντέτες. Βεντέτες που θα τραβήξουν κόσμο στο γήπεδο, που θα κάνουν μόνο δύο-τρείς ενέργειες σε όλο τον αγώνα, που θα πάρουν το παραπάνω σφύριγμα, που θα τραβήξουν κι άλλους παίκτες, που επιτέλους θα κάνουν τον Πανιώνιο να ακούγεται.

Μας δίνεται η ευκαιρία να χτίσουμε πάνω στους Ρεκόμπα-Εστογιανόφ και δυο τρεις άλλους τον Πανιώνιο που ονειρευόμαστε να χτυπήσει επιτέλους το κατεστημένο όπως λέμε τόσα χρόνια.

Ας αποφασίσει πρώτα από όλους η διοίκηση αν θέλει και βέβαια αν μπορεί (οικονομικώς εννοώ) να διαχειριστεί μια τέτοια ομάδα κι εμείς να τη στηρίξουμε όπως μπορούμε. Ας πληρώνω 50 ευρώ εισιτήριο αρκεί να μη δω τους Μάκο-Μανιάτη συμπαίκτες όλων όσους προανέφερα και ψάχνω μετά γιατί δε μου έκατσε ο τσεχοπολωνοσλοβένος που ήρθε. Ας μη φωνάζουμε όταν διώχνει εγωκεντρικούς προπονητές ή παίκτες. Πρώτα από όλα ας αλλάξουμε νοοτροπία, να μάθουμε για ποιο πραγματικά λόγο γκρινιάζουμε. Ας μη φωνάζουμε για αυτούς που έχουμε αλλά γι αυτούς που φεύγουν ή που θα έρθουν. Ας δείξουμε κι εμείς ότι είμαστε εδώ, όχι σε ένα παιχνίδι αλλά σε όλα.

Αν πάλι δε γίνεται, δε βλέπω το λόγο να φωνάζουμε. Θα πηγαίνουμε στο γήπεδο να βλέπουμε ότι βλέπουμε και να τα ρίχνουμε πάλι όλα στη διαιτησία, το βαρύ αγωνιστικό χώρο, τα ξένα κέντρα αποφάσεων, τους αμερικανούς κτλ.

ΥΓ 1.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία και συγγνώμη για το μακροσκελές της επιστολής.

ΥΓ 2.Μη γράφετε «άρρωστος πανιώνιος»,είναι πλεονασμός. Δεν υπάρχει πανιώνιος που να μην είναι άρρωστος.

Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Η Χουτιάδα (Ιλιάδα) που έγινε Χουτίσεια (Οδύσσεια).


Επειδή και τα δύο αυτά έργα του Ομήρου είναι εξαιρετικά ογκώδη, όπως και η ιστορία με τον Λάμπρο Χούτο και αφού όλα είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε την ανάλυση από τις πρόσφατες εξελίξεις.
Μετά το πρόσφατο επεισόδιο, προ του παιχνιδιού με την Α.Ε.Κ, όλοι θεώρησαν ότι ο Λάμπρος Χούτος θα αποτελούσε παρελθόν από τον Πανιώνιο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες...
Η αλλαγή πλεύσης της διοίκησης, δηλαδή η κλήση του σε απολογία και όχι η αποπομπή κατέστησε σαφές ότι ο Χούτος δεν θα αποδεσμεύονταν άμεσα από την ομάδα.
Η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ προβλημάτισε ιδιαίτερα: Θα ξεκινήσω από τα πιθανά θετικά της: Η ομάδα δεν αποδεσμεύει άμεσα τον Χούτο επιδιώκοντας να αποκομίσει κέρδη από την μεταγραφή του ή από την ανταλλαγή του (πολύ πιθανό σενάριο). Για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα, εάν και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τον Π.Α.Ο.Κ, ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα (χλωμό) ή τον Ηλιάδη και ο Π.Α.Ο.Κ θα προσπαθήσει να τον ανταλλάξει με τον Μπακαγιόκο...Τα πρώτα δύο σενάρια έχουν ενδιαφέρον, το τρίτο ας το αφήσουμε καλύτερα. Αν ο Π.Α.Ο.Κ δεν έχει εκδηλώσει σοβαρό ενδιαφέρον και υπό την προϋπόθεση ότι ο Χούτος θα απέχει από τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι, τότε μιλάμε για μια ρεβανσιστική αντιμετώπισή του, η οποία θα ικανοποιήσει αρκετούς, θα βλάψει όμως τα οικονομικά της ομάδας, διότι ο σε απραξία Χούτος δεν θα έχει την ίδια μεταπολιτική αξία.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι η αξία του Λάμπρου είναι αναγνωρισμένη, όπως επίσης και τη συμβολή του στην αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια της ομάδας. Συγκρίνοντας τα θετικά και τα αρνητικά θεωρώ ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε ότι θα είναι καλό για όλους να αποχωρήσει ο Λάμπρος από την ομάδα, ενδεχόμενο που άλλωστε αποδέχεται και ο ίδιος.
Η απόφαση όμως περί μη άμεσης αποπομπής του δεν καθησυχάζει τους φιλάθλους. Επειδή το σενάριο αυτό το έχουμε ξαναδεί, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ομάδα και να επανέλθει στην αρχική ενδεκάδα κατόπιν συγνώμης, παροχής εξηγήσεων κ.λ.π και το πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας να διαιωνιστεί. Επιπλέον στο παιχνίδι θα έχει μπει και ο Σταματόπουλος ( ο οποίος εκτός από πολλά υποσχόμενος προπονητής, φαίνεται να είναι μέτρ στις δημόσιες σχέσεις και αυτό είναι ένα εξαιρετικό προσόν στην εποχή μας).
Νομίζω ότι για το καλό όλων μας και για να τελειώσει μία και καλή το θέμα αυτό θα πρέπει, έστω κι αν τα περιθώρια είναι πολύ στενά, να επιδιώξουμε την μεταγραφή του Χούτου λαμβάνοντας οικονομικά ή έμψυχα ανταλλάγματα, διαφορετικά να προβεί η διοίκηση σε διακοπή του συμβολαίου του...Με τον τρόπο αυτό θα είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα αποκατασταθεί το κλίμα της ομάδας και θα πειστούμε ότι οι προθέσεις της διοίκησης για τον Λάμπρο είναι αυτές ακριβώς που περιγράφονται από την απόφαση του Δ.Σ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Πανιώνιος - Βέροια 2-0

Για να παρακολουθήσεις αυτό το παιχνίδι έπρεπε να είσαι άρρωστος Πανιώνιος. Για να σου αρέσει κι ολας έπρεπε να είσαι άρρωστος γενικά.
Ο Πανιώνιος μετά από μία άθλια εμφάνιση κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να αποκλείσει την κάκιστη Βέροια με γκολ των Κουμορτζί και Ρεκόμπα.
Το παιχνίδι κυριολεκτικά δεν μπορεί να σχολιαστεί. Μπορούμε όμως – και αυτό είναι ευχάριστο – να πούμε καλά λόγια για παίκτες που έχουν δεχθεί κριτική από αυτή εδώ τη σελίδα. Συγκεκριμένα: Πολύ καλός ο Κρέσιτς. Πολύ καλός ο Λάτκα στην πρώτη του εμφάνιση. Πρέπει να τον δούμε στα δύσκολα, φαίνεται όμως ότι μπορεί να βοηθήσει. Πάρα πολύ ουσιαστικός ο Αλβάρο Ρεκόμπα, ο οποίος σέρβιρε τουλάχιστον πέντε έτοιμα γκολ, τα οποία έμειναν αναξιοποίητα από τους επιθετικούς. Το δεύτερο γκολ με απευθείας φάουλ (πρώτη φορά βλέπω, ο εκτελεστής φάουλ να τοποθετεί όλο και πιο πίσω τη μπάλα προκειμένου να το εκτελέσει…)φέρει την σφραγίδα του. Στα αρνητικά: Κακή εμφάνιση για τον Ντελούρα. Δικαιολογείται από το άγχος λόγω της κλήσης του σε απολογία. Αρνητικότατος ο τόσο στηριγμένος από τη σελίδα Άντερσον Γκονζάγκα. Κυριολεκτικά έχασε μια τεράστια ευκαιρία σήμερα, η οποία μπορεί και να του στοιχίσει τη θέση του στον Πανιώνιο. Νομίζω ότι και ο προπονητής μας δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Στα αρνητικά θα καταλογίσω επίσης το χλιαρό υβριστικό σύνθημα κατά του Λάμπρου Χούτου. Μπορεί να του έχω κάνει κριτική, δεν δέχομαι όμως να ακούω υβριστικά συνθήματα εις βάρος εν ενεργεία παίκτη της ομάδας … όποιος κι αν είναι, ότι κι αν έχει κάνει
Συνεχίζουμε στον επόμενο γύρο. Πάντως με τέτοιου είδους εμφανίσεις, καλά θα κάνουμε να μην ονειρευόμαστε το κύπελλο..

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Πανιώνιο Μοντέλο

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αναλωθεί σε σχόλια σχετικά με την τιμωρία ή απομάκρυνση παικτών, με την απομάκρυνση Λίνεν, τα διοικητικά λάθη, την στάση του Τσακίρη κ.α. Πηγή των διαφωνιών μας είναι προφανώς το διαφορετικό μοντέλο που έχουμε για την ομάδα. Θα καταθέσω το δικό μου και περιμένω τα δικά σας σχόλια.

  1. Χαίρομαι ειλικρινά όταν βλέπω γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην προπόνηση ποδοσφαίρου. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν όνειρο ότι ίσως κάποια μέρα θα μπορέσουν να παίξουν στην μεγάλη ομάδα της προτίμησής τους. Κάποια ελάχιστα θα το καταφέρουν. Και είναι λίγα διότι οι περισσότερες ομάδες εμπιστεύονται μέτριους ξένους παίκτες και όχι τους Έλληνες. Συνεπώς αυτό το οποίο πρωτίστως επιθυμώ είναι να απαρτίζεται ο Πανιώνιος κυρίως από Έλληνες παίκτες, οι οποίοι θα συνεπικουρούνται από ξένους εάν είναι εγνωσμένης αξίας και εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. Αυτό σημαίνει ότι ο Πανιώνιος πρέπει να κάνει εξαιρετική δουλειά στο φυτώριο και να επιπλέον να κάνει καλό σκάουτιγκ σε μικρές κατηγορίες.
  2. Όλοι στον Πανιώνιο είμαστε μια μικρή οικογένεια με μεγάλα όνειρα. Όπως σε κάθε Ελληνική οικογένεια, έτσι κι εδώ, είμαστε πολύ δεμένοι με το «παιδί» και θέλουμε διαρκώς το καλό του. Ίσως καμιά φορά να το πνίγουμε με την γκρίνια και τα σχόλιά μας. Θα ήθελα λοιπόν έναν Πανιώνιο ο οποίος θα εξέφραζε εντελώς διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με την οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα. Θα εμπιστεύονταν την διοίκηση, τους παίκτες, τον προπονητή.
  3. Θα ήθελα ο Πανιώνιος να είναι μια ομάδα νοικοκυρεμένη σε κάθε επίπεδο. Θα ήθελα να έχει μια πολύ στιβαρή διοίκηση η οποία να μην ανέχεται πειθαρχικά παραπτώματα και να αντιμετωπίζει δίκαια όλους τους παίκτες.
  4. Θα ήθελα η ομάδα να έχει έναν καλό και σοβαρό προπονητή τον οποίο να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  5. Θα ήθελα η ομάδα να έχει και ταλαντούχους νέους παίκτες και έμπειρους παίκτες αεροδρομίου, διατεθειμένους να προσφέρουν.
  6. Θα ήθελα η ομάδα να είναι οικονομικά αυτάρκης, γεγονός που έχει να κάνει και με τη δημιουργία νέου γηπέδου – αθλητικού κέντρου.
  7. Θα ήθελα να παίζει επιθετικά έναντι του οποιουδήποτε αντιπάλου. Ο Πανιώνιος του Μπουμπένκο θεωρώ ότι ήταν από τις χειρότερες αγωνιστικά περιόδους της ομάδας.
  8. Να μην το κρύψω. Το υπερβατικό σενάριο με ενθουσίασε. Η πραγματικότητα με προσγείωσε. Και είναι λογικό να μην μπορεί ο Πανιώνιος των συγκεκριμένων οικονομικών δυνατοτήτων και του ενός σούπερ σταρ να κάνει την υπέρβαση, όταν δεν μπορεί να την καταφέρει ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός των Κροίσων. Θα ήθελα λοιπόν να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και εφικτούς στόχους, τους οποίους θα διεκδικούσαμε σκαλί σκαλί.

Όλα αυτά ταιριάζουν πολύ με τον Πανιώνιο της περιόδου της αγαστής συνεργασίας Λίνεν – Τσακίρη. Αυτό εξηγεί τον λόγο που τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι υποστηρίζουμε τον Λίνεν. Δεν είναι προσωπικό κόλλημα. Έχει να κάνει με το μοντέλο που επιθυμούμε για τον Πανιώνιο. Και επειδή κάποιοι ξέχασαν εύκολα, ας θυμηθούν το πως αισθανόμασταν τα προηγούμενα δύο χρόνια. Το πόσο περήφανοι νοιώθαμε για τους παίκτες της ομάδας, για τις επιτυχίες, για τον προπονητή που σέβονταν και εκτιμούσαν όλοι, για τον αγνό φίλαθλο και μετά πρόεδρο Τσακίρη.

Με όσα γράφουμε εκφράζουμε αγωνίες και αυτές χωρίς δεύτερες σκέψεις και σκιές προσωπικών συμφερόντων. Διότι όλοι στο brfunatic είμαστε ερασιτέχνες σε όλα μας. Πρωτίστως όμως είμαστε ερασιτέχνες φίλαθλοι...

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Μια ομάδα, μια αγάπη, δύο γραμμές

To brfunatıc δημιουργήθηκε από Πανιώνιους για Πανιώνιους, απευθυνόμενο αποκλειστικά σε όσους προτιμούν την ιδιότητα του φιλάθλου έναντι του οπαδού.

Αν και δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος προσπαθώ για να υποστηρίξω τη σελίδα αυτή να κάνω δουλειά δημοσιογραφικού επιπέδου. Επέλεξα να γράφω ανώνυμα γιατί δεν ήθελα να καρπωθώ οποιοδήποτε κέρδος θα μπορούσε να προκύψει από την προσπάθεια αυτή και ευτύχισα να έχω συνοδοιπόρους – αναγνώστες πολύ υψηλού επιπέδου.

Η προσπάθεια αυτή έχει έναν αποκλειστικό σκοπό. Να μοιράζομαι με διαδικτυακούς Πανιώνιους φίλους τις σκέψεις μου, παρέχοντας την δική μου οπτική γωνία ως αρχή για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Όλα αυτά ίσως δεν θα ήταν αρκετά για να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια, εάν όλοι εμείς οι Πανιώνιοι ΦΙΛΑΘΛΟΙ είχαμε σωστή και επαρκή ενημέρωση. Εάν δεν υπήρχε μια υποτιθέμενη επίσημη γραμμή την οποία θα έπρεπε να ασπαζόμαστε όλοι για το υποτιθέμενο καλό του συλλόγου.

Προσπαθώντας λοιπόν να διασταυρώνω τα όσα γράφω, θεώρησα υποχρέωσή μου να διαβάζω καθημερινά (και πολλές φορές την ημέρα) τα περισσότερα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στον Πανιώνιο, κυρίως από
blogs και σελίδες στο διαδίκτυο. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι στον Πανιώνιο υπάρχουν δύο βασικές γραμμές. Η «επίσημη» και η γνώμη των απλών φιλάθλων.

Για καιρό οι δύο αυτές γραμμές λειτουργούσαν παράλληλα. Δεν συγκρούονταν. Όμως τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν ενόψει της απομάκρυνσης του Έβαλντ Λίνεν. Τα
site τα οποία εκφράζουν την «επίσημη» γραμμή θεωρούσαν επιβεβλημένη την απομάκρυνση του Γερμανού, παρουσιάζοντας σχεδόν αγανακτισμένο τον Πανιώνιο κόσμο εις βάρος του. Παρουσίαζαν ως πηγή του κακού τον Λίνεν και ως Γερμανική συμμορία τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, προειδοποιώντας μας ότι αν έμενε ο Γερμανός θα χάναμε τον Ρεκόμπα. Ο Ουρουγουανός άσσος μετατράπηκε ξαφνικά από αυτούς τους ανθρώπους στο απόλυτο βαρόμετρο της ομάδας. Στον μονάρχη. Όλοι έπρεπε να κινούνται ανάλογα με τις υποτιθέμενες επιλογές του.

Όταν απομακρύνθηκε ο Λίνεν – και με τον τρόπο που απομακρύνθηκε – έσπευσαν να πανηγυρίσουν και να υποδεχθούν μετά Βαΐων και κλάδων τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος μπορεί να είναι αξιόλογος προπονητής, πλην όμως εντελώς ακατάλληλος για την δεδομένη χρονική στιγμή που αναλάμβανε τον Πανιώνιο.

Όταν δημιουργήθηκε η μεγάλη διοικητική αναταραχή κανείς δεν έγραψε τίποτα για κανέναν. Ομερτά.

Όταν κάποιοι χλεύαζαν τον Θανάση Σαραβάκο κανείς δεν τον αποκατέστησε.

Όταν η ομάδα έμεινε ουσιαστικά χωρίς διοικητικό συμβούλιο για περίπου δεκαπέντε ημέρες, πάλι κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα.

Όταν παίκτες της ομάδας έχασαν ολόκληρη της προετοιμασία, όταν έχαναν παιχνίδια επικαλούμενοι τραυματισμούς, όταν οι ίδιοι παίκτες γίνονταν καλά μέσα σε ένα βράδυ ενόψει βέβαια κάποιου σημαντικού παιχνιδιού, όταν έμεναν ατιμώρητοι για πειθαρχικά παραπτώματα, οταν τα βεντετιλίκια τους αναστάτωναν την ομάδα και προκαλούσαν τους φιλάθλους, όταν έχαναν πολλές προπονήσεις λόγω ταξιδιών στο εξωτερικό ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλούσε. Σε κανέναν δεν φαίνονταν περίεργο. Σημαντική όμως είδηση ήταν η κοπή μιας πίττας, το γυναικείο μπάσκετ, το ανδρικό βόλεϊ και η ομάδα σκακιού.

Γιατί; Γιατί προείχε το Πανιώνιο συμφέρον. Ποιο είναι αυτό και ποιοι το καθορίζουν; Πως μπορεί κάποιος να ασκεί κριτική και να εκφράζει απερίφραστα την γνώμη του, όταν η σχέση του με την ομάδα έχει ή είχε και οικονομικές – επαγγελματικές προεκτάσεις;

Κάποιοι λοιπόν από τότε ορθώσαμε το ανάστημα μας και δηλώσαμε απερίφραστα ότι η υποτιθέμενη επίσημη γραμμή δεν μας εκφράζει. Θέλαμε να μεταφέρουμε εγγράφως τα αισθήματα τα οποία ένοιωθαν όλοι οι Πανιώνιοι, τις συζητήσεις που γίνονταν στο γήπεδο και τις κοινές μας αγωνίες. Θέλαμε να κάνουμε καλόπιστη κριτική. Θέλαμε να πούμε μερικά απλά πράγματα:

Αγαπούμε και στηρίζαμε τον Λίνεν για όσα προσέφερε. Αν η διοίκηση τον απομάκρυνε για συγκεκριμένους και βάσιμους λόγους θέλαμε να τους γνωρίζουμε. Θέλαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Όχι όμως με το να πουλάμε, έστω και ακριβά, τα σπουδαιότερα περιουσιακά μας στοιχεία και στην θέση τους να αποκτούμε αδιάφορους παίκτες. Ενθουσιαστήκαμε με τον Ρεκόμπα. Πιστέψαμε τα όσα μας είπε. Δεν μας έδωσε όμως μέχρι και σήμερα τίποτα απ’ όσα μπορούσε και απ’ όσα μας υποσχέθηκε. Θέλαμε στην ομάδα μας τον Χούτο. Τον περσινό όμως. Αυτόν που είχε θυμηθεί το πραγματικά μεγάλο του ταλέντο και που δούλευε σκληρά για το καλό της ομάδας. Στηρίζουμε και αγαπάμε τον Τσακίρη. Τον πάνθηρα και τον αληθινό πρόεδρο. Όχι αυτόν που βλέπει τον Πανιώνιο ως πάρεργο. Ως χόμπι.

Αυτά όμως δεν μπορείς να τα πεις όταν εκφράζεις την "επίσημη" γραμμή. Είσαι υποχρεωμένος να υποστηρίζεις ότι ο Λίνεν έφυγε επειδή δεν ήθελε τον Ρεκόμπα, ότι ο Τσακίρης είναι αλάνθαστος και αυτό επειδή αντικειμενικά δεν υπάρχει άλλος να αναλάβει την ομάδα, ότι ο σύλλογος διοικούνταν ικανοποιητικά, ότι δεν τρέχει τίποτα με το να αποθεώνεται ο προπονητής της ομάδας με το σύνθημα «Τάκη ψυχάρα Ολυμπιακάρα, ότι ο Λίνεν ήταν άχρηστος, ότι η μέχρι σήμερα παρουσία του Ρεκόμπα στην ομάδα είναι θετική, ότι για την φετινή κατάσταση του Πανιωνίου ευθύνεται το μεγάλο ρόστερ και πολλά άλλα.


Όλοι, «επίσημοι» και μη, αγαπάμε την ομάδα. Την στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Όμως – και απευθύνομαι σε όσους νοιώσουν ότι ακολούθησαν την επίσημη γραμμή περισσότερο απ' όσο έπρεπε και απ’ όσο ήθελαν – με το να χαϊδεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις δεν βοηθούμε την ομάδα. Όταν κάποιοι γνωρίζουν ότι στις πράξεις ή στις παραλήψεις τους δεν θα υπάρξει αντίλογος γίνονται ασύδοτοι. Και δυστυχώς αυτή τη στιγμή αυτό πληρώνουμε στον Πανιώνιο. Την ασυδοσία.

Προσπαθώντας στο
brfunatic να μείνουμε πιστοί σε όσα πιστεύουμε αλλά και προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο θα σταματήσουμε από σήμερα να ασχολούμαστε με πρόσωπα (παίκτες, παράγοντες κ.λ.π) που θεωρούμε ότι δεν συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ συγκεκριμένα. Τους ξέρουμε όλοι. Για τα πρόσωπα αυτά δεν πρόκειται να γίνει η οποιαδήποτε αναφορά, σαν να μην αποτελούν μέλη της οικογενείας μας. Θα αναφερθούμε και πάλι σε αυτούς, μόνο όταν αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν ή όταν θα αποτελέσουν και επισήμως παρελθόν από την ομάδα. Για το λόγο αυτό το brfunatic σας παρακαλεί να αγνοείστε στα post σας τα πρόσωπα αυτά.

Φάντασμα

Ένας κακός και άτολμος Πανιώνιος, ουσιαστικά το φάντασμα των προηγούμενων παιχνιδιών, ηττήθηκε από την Α.Ε.Κ με 3-0 στο Ο.Α.Κ.Α παρά την συγκινητική υποστήριξη 800 περίπου φιλάθλων μας.

Ο Α.Ε.Κ ευτύχισε να πετύχει τρία τέρματα σε καίρια σημεία του αγώνα, έκανε μία από τις καλύτερες φετινές της παρουσίες και εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη ημέρα του Πανιωνίου, ιδίως αμυντικά.

Στον Πανιώνιο πρέπει να πάρουμε κάποιες βασικές αποφάσεις για τη συνέχεια, οι οποίες θα κάνουν καλό τόσο στην ομάδα, όσο και στον κόσμο.

Θα ανεχτεί κι άλλο η διοίκηση την συμπεριφορά του Χούτου; Αν ναι να μας το πουν να απέχουμε εμείς. Διότι δεν είναι δυνατόν να δηλητηριάζει το κλίμα της ομάδας κάθε τρεις και λίγο και εμείς να πληρώνουμε εισιτήριο για να βλέπουμε μια ομάδα που χάνει από και λόγω αποδυτηρίων.

Θα περιμένουμε πολύ τις υπερβάσεις του Ρεκόμπα; Μέχρι και σήμερα δεν έχει παίξει μπάλα. Δεν είναι ότι στοιχίζει 1.700 ευρώ το κάθε λεπτό συμμετοχής του. Αυτό είναι λογαριασμός του Τσακίρη που τον πληρώνει. Καταλαμβάνει άδικα όμως μια θέση βασικού. Όταν ήρθε στην Ελλάδα δήλωνε ότι είναι καλύτερος του Ριβάλντο. Ο Ριβάλντο όμως στα χρόνια του χάρισε ένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Δεν λέω ότι πρέπει να φύγει ο Ουρουγουανός. Όλοι ξέρουμε ότι και με το 50% των δυνατοτήτων του μπορεί να κάνει την διαφορά. Όμως είναι προφανές ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ας κάνει ατομικό πρόγραμμα, μίνι προετοιμασία, αν κουράζεται ας παίζει αναπληρωματικός, πάντως η εικόνα του αυτή τη στιγμή δεν τον τιμά. Αναμένουμε βέβαια την αντίδρασή του στο θέμα Χούτου. Αν τον υποστηρίξει δεν έχει ούτε αυτός θέση στην ομάδα.

Γενικά πρέπει να αποφασίσουμε αν στον Πανιώνιο κάποιοι παίκτες έχουν a priori εξασφαλισμένη τη θέση του βασικού.Στο σημείο αυτό αξίζει να ευχηθούμε περαστικά στον Μπέλιτς και να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ανδριόλα γιά την πρώτη και μάλιστα καλή του επίσημη εμφάνιση.

Από εκεί και πέρα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Ας το καταλάβουμε όλοι ότι δεν έχουμε επίθεση. Τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ. Εκτός κι αν μας ενδιαφέρει αποκλειστικά το κύπελλο…

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Κιτρινιάριδες εναντίον Πανιωνάρας

Με μια ενδεκάδα σχεδιασμένη για αποτέλεσμα πρόκειται να κατέβει αύριο ο Πανιώνιος στο Ο.Α.Κ.Α. Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι σκοπός του Γιώτη Σταματόπουλου είναι το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο και δεν πρόκειται να διεκδικήσει ταμπουρωμένος στην άμυνα. Συγκεκριμένα η αρχική ενδεκάδα για το αυριανό παιχνίδι αναμένεται να είναι η παρακάτω: Μπέλιτς κάτω από τα δοκάρια, Μανιάτης, Μαϊστόροβιτς, Μπερτέ και Κουτσόπουλος στην άμυνα, Κουμορτζί, Νικολάου, Ντελούρα στη μεσαία γραμμή. Μπροστά θα παίξουν οι Ρεκόμπα (αριστερά), Εστογιανόφ (δεξιά) και ο Χούτος μοναδικός προωθημένος. Με λίγα λόγια, η ενδεκάδα του Πανιωνίου θα έχει πέντε επιθετικογενείς παίκτες. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δημιουργηθούν ρήγματα στην άμυνα, ότι η κάπως βαριά αμυντική μας γραμμή δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τους γρήγορους επιθετικούς της Α.Ε.Κ και ότι η εν γένει αμυντική λειτουργία της ομάδας θα είναι ικανοποιητική.

Η αποστολή του Πανιωνίου θα αποτελείται από τους: Μπέλιτς, Ανδριόλα, Μπερτέ, Μανιάτη, Σκούφαλη, Ρεκόμπα, Άντερσον, Κουτσόπουλο, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Ντελούρα, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκη, Μπάρκογλου, Κοντοέ, Λάνγκαμπ, Νικολάου, Τζαβέλλα, και Χούτο.

Το αυριανό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και τα μεγάλα παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες. Νομίζω ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να φανεί η αξία του Αλβάρο Ρεκόμπα και να επιδιώξουμε με τον Κινέζο στην μηχανή μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το γκολ που μας είχε τάξει στο Καραϊσκάκη, οφείλει να το πετύχει αύριο…Έτσι είναι οι υποσχέσεις…

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Προφορικές συμφωνίες;

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του nova spor fm ο Πανιώνιος έχει έρθει σε προφρική συμφωνία με δύο παίκτες. Ο πρώτος είναι ο Τσέχος κεντρικός Αμυντικός Μάρτιλ Λάτκα (προσοχή Λάτκα και όχι Λάκτα). Ο Λάτκα είναι 24 ετών, έχει ύψος 1.92 και έχει αγωνιστεί στην Σλάβια Πράγας και την Μπέρμιγχαμ. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα ελπίδων της Τσεχίας. Ο δεύτερος είναι ο γνωστός και από άλλα δημοσιεύματα Κοσταρικανός διεθνής Αλβάρο Σαμπόριο. Ο Σαμπόριο είναι παίκτης της Ελβετικής Σιόν, με την οποία σε 36 συμμετοχές είχε πετύχει 17 γκολ. Φέτος βέβαια τα ποσοστά επιτυχίας του δεν ειναι το ίδιο καλά, έχοντας πετύχει μόλις δύο τέρματα σε 14 συμμετοχές.
Μακάρι να είναι καλοί γιά να δούμε τι θά κάνουμε από εδώ και πέρα...

Συνέντευξη Φαμπιάν Εστογιανόφ


Την παρακάτω συνέντευξη παραχώρησε ο Φαμπιάν Εστογιανόφ στο «www.wind.com.gr» και στον Γιώρο Βροντάκη:

Φαμπιάν, κατόρθωσες σε λίγο χρονικό διάστημα, να γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων της ομάδας σου. Τι παραπάνω μπορούμε να περιμένουμε από εσένα και τι θέλεις να δώσεις εσύ στην ομάδα σου, τον Πανιώνιο;

Πάντα ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να βλέπει ένα σκαλί παραπάνω από εκεί που βρίσκεται. Προσπαθώ κάθε φορά να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου αλλά προπάντων να είμαι μέλος μιας ομάδας με υψηλούς στόχους. Πρώτα απ' όλα ο σκοπός μας, ο δικός μου και των συμπαικτών μου, είναι να ανέβει ο Πανιώνιος ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν συμβιβάζεται μόνον με αυτό που έχει δώσει. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από αυτό που έχω πετύχει μέχρι τώρα αλλά πάντα στοχεύω το καλύτερο για εμένα και την ομάδα μου...


Προσωπικές φιλοδοξίες σε ότι αφορά το μέλλον στην καριέρα σου, υπάρχουν στο μυαλό σου στην παρούσα χρονική στιγμή;

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες συμβαδίζουν με αυτές του Πανιωνίου. Ανταποκρίνονται με αυτές της ομάδας μου καθώς θέλω ο Πανιώνιος να φτάσει πιο ψηλά στη συνέχεια και εγώ να εκπληρώσω το όνειρό μου να παίξω μαζί με αυτή την ομάδα σε υψηλό επίπεδο καθώς νιώθω πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις, οι ικανότητες και οι φιλοδοξίες από όλους. Θα προσπαθήσω να τα καταφέρω μένοντας εδώ ή αργότερα όταν κατορθώσω να κάνω ένα μεγαλύτερο βήμα στο εξωτερικό. Προς το παρών και δίχως να είμαι σε τόσο μεγάλη ηλικία, μου αρέσει εδώ και θέλω να μείνω στον Πανιώνιο για να ζήσω μεγάλες στιγμές καθώς αυτή η ομάδα με εμπιστεύεται έτσι ώστε να ανοίξω τα φτερά μου για κάτι πολύ σπουδαίο στην καριέρα μου.


Ποιά η γνώμη σου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί σε άλλες συνθήκες και γήπεδα όπως αυτά της Λατινικής Αμερικής και την Ισπανίας;

Έχω σχηματίσει μια καλή εικόνα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν τέσσερις ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που μπορούν και κάνουν τη διαφορά αφού διαθέτουν παίκτες μιας διαφορετικής ποιότητας και μπορούν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους κι από ότι μαθαίνω αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν τη δύναμη να αποκτούν συνεχώς τέτοιους παίκτες και κάνουν τη διαφορά. Βέβαια υπάρχουν και άλλες ομάδες που δεν απέχουν και πολύ, όπως η δικιά μας ομάδα, που μπορούν να στοχεύσουν την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέσα από τα Play - Offs. Είναι αλήθεια πάντως πως στην Ελλάδα για να μπεις σε αυτή την πρώτη τετράδα πρέπει να έχεις τα στοιχεία που έχουν οι 3-4 ομάδες οι οποίες και ξεχωρίζουν κάπως. Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή γιατί έχει τους παίκτες υψηλού επιπέδου που τον βοηθάνε να κάνει την μεγαλύτερη διαφορά. Έχει δείξει παιχνίδι με παιχνίδι πως είναι η ποιοτική ομάδα και σε αυτή τη φάση έχει όλες εκείνες τις πιθανότητες που τον καθιστούν φαβορί να πάρει την πρώτη θέση στη Σούπερ Λίγκα. Όμως υπάρχει ακόμη δρόμος για όλους μας.. .


Την Κυριακή εσύ και η ομάδα σου αντιμετωπίζεται την ΑΕΚ που βρίσκεται στο γκρουπ των συλλόγων που προανέφερες. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, κατά την άποψή σου, σε αυτό το παιχνίδι;

Παίζουμε εδώ στην Αθήνα και αυτό νομίζω πως είναι καλό. Στα παιχνίδια με την ΑΕΚ ο Πανιώνιος τα πάει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Είναι βέβαια οι αντίπαλοί μας μια πολύ μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες όμως εμείς πιστεύουμε στις δυνάμεις μας καθώς διαθέτουμε ένα ισχυρό ρόστερ. Δεν μένει παρά να παλέψουμε το παιχνίδι δίχως να μας επηρεάσει σε κανέναν σημείο το όνομα της ΑΕΚ. Είναι αλήθεια πως εδώ στην Ελλάδα πολλοί, παίκτες και ομάδες επηρεάζονται από τα ονόματα των αντιπάλων. Όταν παίζει μπάλα δεν πρέπει να σε φοβίζει τίποτε και να πιστεύεις στις ικανότητές σου. Πρέπει να αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο την πρώτη ομάδα όπως θα αντιμετωπίζεις και την τελευταία. Έχω μάθω να προσπαθώ και να υπολογίζω το ίδιο όποιον και αν έχω να αντιμετωπίσω...


Ήρθες στην χώρα μας μαζί με έναν με τον πιο διάσημο παίκτη από την δικιά σου πατρίδα, τον Αλβάρο Ρεκόμπα. Πως είναι η συνύπαρξή σας στη Ελλάδα και πως βοηθάει ο ένας τον άλλον;

Είναι έξοχες οι σχέσεις μας. Ο Αλβάρο είναι η αιτία που εγώ βρίσκομαι τώρα εδώ στον Πανιώνιο αν και δεν το έχω μετανιώσει ούτε για μια στιγμή για αυτήν την επιλογή. Με ενθουσιάζει που μένουμε κοντά και περνάμε πολλές ώρες μαζί, κάνοντας πράγματα μαζί ενώ συνεργαζόμαστε αρμονικά στις προπονήσεις και φυσικά μέσα στο γήπεδο

Στατιστικά και πρόγραμμα

Τον τελευταίο καιρό έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες μας για την κατάληψη μία εκ των πέντε πρώτων θέσεων που οδηγούν στα play off και πιθανότατα στην Ευρώπη. Η ομάδα παρουσίασε ανεβασμένο αγωνιστικό πρόσωπο, πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα και ανέβηκε αρκετές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα ευρισκόμενη μάλιστα σε θέση αναπνοής από την προνομιούχο πεντάδα. Είναι εφικτός ο στόχος αυτός βάσει προγράμματος και στατιστικής;

  1. Ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια κάνει αρκετά κακό πρώτο γύρο και πολύ καλύτερο 2ο, σε σημείο όπου ουσιαστικά την πρόκριση για την Ευρώπη ή τα play off την εξασφάλιζε σχεδόν αποκλειστικά στον δεύτερο γύρο. Φέτος όμως υπήρχε μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Το πρόγραμμα του πρώτου γύρου ήταν σαφώς ευκολότερο, με εννέα παιχνίδια εντός έδρας. Δυστυχώς όμως ο Πανιώνιος δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και απώλεσε πολλούς βαθμούς, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση, σε σχέση μάλιστα και με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων συνδιεκδικητών, θα του είχαν επιτρέψει να βρίσκεται ακόμη και στην κορυφαία τριάδα του πρωταθλήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι χάσαμε το παιχνίδι με την Ξάνθη, παραχωρήσαμε ισοπαλία στον Ο.Φ.Η, χάσαμε από τον Ηρακλή και παραχωρήσαμε ισοπαλία στην Λάρισα, χωρίς στα ατυχή αυτά αποτελέσματα να υπολογίζουμε το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ στο οποίο χάσαμε δύο δικούς μας βαθμούς στα τελευταία δευτερόλεπτα και το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.
  2. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ο Πανιώνιος μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς έναντί του πρώτου γύρου. Στις αντίστοιχες αγωνιστικές πρώτου και δεύτερου γύρου συγκέντρωσε συνολικά τέσσερις βαθμούς. Με δεδομένο το δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα του δεύτερου γύρου, η συγκομιδή αυτή δεν μπορεί να κριθεί καλή.
  3. Πρόγραμμα εντός: Το παρήγορο είναι ότι τα λιγοστά παιχνίδια που θα δώσει ο Πανιώνιος στην Νέα Σμύρνη μπορούν να του αποδώσουν αρκετούς βαθμούς. Έτσι από εδώ και στο εξής έχουμε να αντιμετωπίσουμε εντός έδρας τον Πανθρακικό (πολύ αξιόλογος αντίπαλος), τον Εργοτέλη, τον Π.Α.Ο.Κ, τον Ολυμπιακό και τον Θρασύβουλο.
  4. Πρόγραμμα εκτός: Η μεγάλη δυσκολία. Ο Πανιώνιος πρέπει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας όχι μόνο περισσότερες ομάδες, αλλά όλες όσες διεκδικούν τους ίδιους στόχους μαζί του ή ομάδες που θα καίγονται για τους βαθμούς: Συγκεκριμένα έχουμε εκτός: την Α.Ε.Κ, τον Αρη, τον Π.Α.Ο, τον Ήρακλή, τον Λεβαδειακό (με την καταπληκτική εντός έδρας άμυνα), την Λάρισα και τον Αστέρα (πολύ κακό κλείσιμο αγωνιστικής περιόδου). Πραγματικά τα περιθώρια για αρκετά διπλά είναι περιορισμένα.

Συμπέρασμα: α) Μπορεί να βρισκόμαστε αρκετά ψηλά στην βαθμολογία και πολύ κοντά στους στόχους μας, όμως το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια ακόμη και για να παραμείνουμε έως το τέλος στην έκτη θέση. Αν δεν θεωρούμε χαμένη τη χρονιά, τότε πρέπει να ενισχυθούμε άμεσα με πολύ ικανούς παίκτες, οι οποίοι όχι μόνο να ενσωματωθούν γρήγορα στην ομάδα αλλά και να αποδώσουν πολύ ικανοποιητικά. β) Η παραμικρή απομάκρυνση βασικού παίκτη είναι σχεδόν καταδικαστική για τη συνέχεια. γ) Ήρθε η ώρα του Ρεκόμπα. Ή μας βοηθάει ουσιαστικά τώρα ή αντίο χρονιά. δ) έτσι όπως έχουν τα πράγματα πιο εύκολα φαίνεται να ξελασπώνουμε μέσω κυπέλλου, ε) ο Χούτος πρέπει να ανέβει σημαντικά. Τα δύο γκολ που έχει σκοράρει φέτος είναι πάρα πολύ φτωχή συγκομιδή σε σχέση με τους στόχους που έχουμε. στ) Το φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό κάτω από την τρίτη θέση. Πιθανότατα να κάνουμε τη δουλειά μας και με ισοπαλίες. Όμως δεν πρέπει να χάσουμε πολλούς βαθμούς στην Νέα Σμύρνη. Ζ) Η δυσκολία είναι να μπούμε στην πεντάδα. Αν τα καταφέρουμε, μπορούμε να κάνουμε ακόμη και το κάτι παραπάνω (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε), η) δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα απ’ όλα αυτά αν δεν αποκτήσουμε πολύ καλό σέντερ μπακ και αν δεν βελτιωθεί πάρα πολύ η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Σύντομες ειδήσεις

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε ο Μπερνάρ Κουμορτζί. Η υγεία του έχει βελτιωθεί αρκετά και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα προπονήσεις, ίσως και από αύριο. Προχωρούν οι αποδεσμεύεις παικτών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μέϊλι πρόκειται να λύσει το συμβόλαιό του, ενώ ο Καπετάνος οδεύει για την Καβάλα και ο Κόντης δανεικός στην Καλαμαριά. Από αύριο μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων ο Μανιάτης, ενώ ο Άντερσον προπονείται κανονικά. Την ποινή της μίας αγωνιστικής θα εκτίσει ο Αλβάρο Ρεκόμπα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ο Λάμπρος Χούτος παρέλαβε το βραβείο ήθους σε εκδήλωση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αθηνών.

.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Κάνε κι εσύ έναν Πανιώνιο. Μπορείς




Ο καλός αναγνώστης zamis το ζήτησε, το brfunatic ανταποκρίνεται άμεσα.
Πώς να κάνω το παιδί μου Πανιώνιο; Αυτή είναι η αγωνία του κάθε υγιώς σκεπτόμενου Πανιώνιου. Το brfunatic θα ήθελε να μοιραστεί το know how με όλους εσάς και φυσικά, όπως πάντα, είναι ανοικτό σε προτάσεις και δικές σας συμβουλές.

1. Θεωρούμε ως δεδομένο ότι ο υποψήφιος μύστης έχει απαντήσει στο ερώτημα, εάν το παιδί του αξίζει να γίνει Πανιώνιος και να ταλαιπωρείται μια ζωή. Απευθυνόμενος σε συμπάσχοντες Πανιώνιους είμαι σίγουρος ότι η απάντηση είναι ότι αξίζει.

2. Προχωράμε: Σημαντική για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η επιλογή συζύγου. Προτιμούμε πάντα κυανέρυθρες. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε επιλέγουμε για σύζυγο αλλοδαπή ή γυναίκα που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο ή ακόμη κι αν έχει έστω και λίγη την πείθουμε ότι η επιλογή ομάδας των παιδιών εμπίπτει στα όρια της αποκλειστικής πατρικής ενάσκησης της γονικής μέριμνας (δεν ισχύει, αλλά ακούγεται ψαρωτικό).

3. Δεν αφήνουμε παππούδες, γιαγιάδες και λοιπούς συγγενείς να εκφράζουν την γνώμη τους σχετικά με τις ομάδες. Και πάλι ο πατέρας κανονίζει.

4. Αφού κάνουμε όλα αυτά, τότε φροντίζουμε όλα τα ρούχα του παιδιού να είναι κόκκινα και μπλέ. Όχι δεν τα έχω πάρει από την eternal. Δεν αναφέρομαι σε επίσημες εμφανίσεις. Απλά ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι βασικός για να συνηθίζει το μάτι. Τώρα αν θέλουμε αγοράζουμε στο παιδί ρούχα και από την μπουτίκ, κυρίως για να μπαίνουμε στο μάτι των άλλων.

5. Τραγουδάμε διαρκώς τραγουδάκια και συνθήματα του Πανιωνίου, έχοντας αφαιρέσει τυχόν υβριστικό περιεχόμενο (υπάρχει και η πρόνοια στη μέση). Έτσι το παιδί αναπτύσσει ένα οπτικο – ακουστικό Πανιώνιο υπόβαθρο.

6. Όταν το παιδί αρχίζει να καταλαβαίνει αρχίζουμε να του μιλάμε για τον Πανιώνιο, χωρίς να αναφέρουμε άλλες ομάδες. Του μιλάμε για την ιστορία, τους παίκτες και τα κύπελλα.

7. Του δείχνουμε τα κύπελλα. Δεν είναι ανάγκη να του εξηγήσουμε ακριβώς την αξία τους. Απλά πηγαίνουμε τον πιτσιρικά στην θύρα 5 και τον αφήνουμε να χορτάσει από την εικόνα.

8. Πρώτη επίσκεψη στο γήπεδο: Έχουμε προετοιμάσει τον πιτσιρικά ή την πιτσιρίκα για το μεγάλο γεγονός. Τους κάνουμε να αισθάνονται τυχεροί που θα παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα. Φροντίζουμε να τους πάμε σε παιχνίδι από τα εύκολα. Αν δεν κάθονται καλά δεν νευριάζουμε. Τους φοράμε όλο τον Πανιώνιο εξοπλισμό και τους αγοράζουμε να φάνε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες απαγορεύουμε (κοκα κόλα, τσιπς κ.λ.π). Έτσι το γήπεδο γίνεται αυτομάτως κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο.

9. Φροντίζουμε να τους γράψουμε σε τμήμα υποδομής του Πανιωνίου. Η κολύμβηση είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή.

10. Με τον καιρό δίνουμε στο παιδί να καταλάβει για την ιστορία του Πανιωνίου, της Σμύρνης και της Νέας Σμύρνης.

11. Όταν θα έχουμε κάνει όλα αυτά, το παιδί θα είναι σίγουρα Πανιώνιος. Όμως μπορεί να έχει φανατιστεί πολύ. Στο σημείο αυτό πρέπει να αρχίσουμε να εξηγούμε την διαφορά οπαδισμού και φίλαθλου πνεύματος.

12. Μαθαίνουμε στο παιδί αρκετές πληρωμένες απαντήσεις. Έτσι κι αλλιώς οι οπαδοί των άλλων ομάδων που θα λοιδορήσουν τον Πανθηράκο δεν έχουν πολύ μεγάλη φαντασία.

13. Αν παρ’ όλα αυτά το παιδί επιμένει ότι υποστηρίζει άλλη ομάδα, υπάρχει και η παλιά κλασική μέθοδος που εφάρμοσε με τεράστια επιτυχία ο Παπαμιχαήλ στην Βουγιουκλάκη σε γνωστή ελληνική ταινία…

Ήταν μια κοινωνική προσφορά του brfunatic