Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Γκέρμιναλ – Πανιώνιος 0-0

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο χαρακτηρισμός «φιλικό» μπορεί να δοθεί μόνο κατ΄ ευφημισμόν. Πολλά νεύρα, πολλές κίτρινες, πολύ ξύλο και "αγωνιστικό" και εκτός φάσεων, με αποκορύφωμα την ταυτόχρονη αποβολή των Εστογιανώφ και Λέκο.

Για να ξεκινήσουμε από το τέλος, ο Κροάτης Λέκο μετά από ένα ιδιαίτερα σκληρό μαρκάρισμα εις βάρος του Λόλο, δεν δίστασε να τον χτυπήσει εκτός φάσεως και ενώ μάλιστα βρίσκονταν πεσμένος στο έδαφος, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη μήνη του Ουρουγουανού που απάντησε με τεχνικές μπόξ.Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αποβληθούν και οι δύο παίκτες, με τον Φαμπιάν να διατρέχει τον κίνδυνο τιμωρίας. Οι άνθρωποι βέβαια του Πανιωνίου είναι καθησυχαστικοί ως προς το συγκεκριμένο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας, δεδομένου ότι ο αγώνας δεν αποτελούσε επίσημο φιλικό. Πληροφορίες βέβαια της εφημερίδας Goal (κε Φιντζαντωνάκη, εξαιρετικό ρεπορτάζ, αλλά θα μπορούσατε να μην τα γράψετε και όλα...) αναφέρουν ότι ο Λόλο δεν διατρέχει κίνδυνο τιμωρίας για τον απλούστατο λόγο ότι ο διαιτητής σημείωσε στο φύλλο αγώνα ότι απέβαλε τον ...Λουκίνα.

Λέκο ο ένας, Λόλο ο άλλος, την πλήρωσε τελικά ο Λουκ – ίνας...

Απ’ όσα διάβασα σήμερα στις αθλητικές εφημερίδες συμπεραίνω ότι δεν μπορούν να εξαχθούν σαφή αγωνιστικά συμπεράσματα από ένα τόσο σκληρό παιχνίδι. Στα θετικά θα κρατήσουμε το 0 στην άμυνα, την καλή εμφάνιση του Όμο, την εξαιρετική εμφάνιση του Αλβάρο... Κοντοχρήστου, όπως και τις χαμένες ευκαιρίες του Λουκίνα.
Από το παιχνίδι αυτό θα μπορούσαμε να βγούμε νικητές, εάν ο διαιτητής δεν είχε αρνηθεί στον Σίμωση καθαρό πέναλντι.

Με την συμπλήρωση τριών φιλικών μπορούμε να εξάγουμε τα πρώτα συμπεράσματα για παίκτες της ομάδας μας.

Καλό δείχνει το αμυντικό δίδυμο Όμο και Σιόβα. Δεν ξέρω αν και οι δύο θα έχουν θέση βασικών, πάντως φαίνεται ότι δένουν καλά. Καλές εντυπώσεις έχει αφήσει μέχρι αυτή τη στιγμή και ο Μπαρόνι, ενώ έχουν πιάσει από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους δόθηκε οι Σίμωσης και Κοντοχρήστος. Για τον Λουκίνα ίσως και να είναι νωρίς.

Το κέντρο και η επίθεση της ομάδας δείχνει να είναι υπεράνω κριτικής καθώς οι εναλλακτικές λύσεις είναι πολλές, ενώ η τετράδα Εστογιανώφ. Ρεκόμπα, Ριέρα και Μπάλαμπαν φαίνεται ότι θα αποζημιώσει τους κατόχους διαρκείας και μάλιστα με το παραπάνω. Οι υπόλοιποι θα περιμένετε στωικά στην ουρά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την είσοδο στο γήπεδο από τα τουρνικέ. Αν οι τύποι αυτοί σκοράρουν στα πρώτα λεπτά, απλά την πατήσατε...

Στα θετικά πρέπει να καταλογίσουμε και την καλή εικόνα της ομάδας, η οποία μπορεί σε μεγάλο βαθμό να «χρεωθεί» στον κ. Φερέρα και στην καλή δουλειά που φαίνεται ότι κάνει. Το 4-4-2 σε ρόμβο δείχνει να είναι ένα σύστημα που ταιριάζει στο υπάρχον υλικό. Περιμένουμε βέβαια την σύνθεση του κολάζ, η οποία φαντάζομαι ότι θα γίνει στα πρώτα φιλικά επί Ελληνικού εδάφους.

Χωρίς να έχω σαφή εικόνα, καθώς δεν έχω παρακολουθήσει τους αγώνες στο Βέλγιο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ουσιαστική ενίσχυση στη θέση 1. Οι Μπέλιτς και Ανδριόλας δεν φαίνεται να έκαναν το μεγάλο λάθος. Από την άλλη ο Μπεθέρα δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται. Από τη στιγμή που δείχνει πως πάει να γίνει καλή δουλειά στην αμυντική γραμμή, στην οποία πονούσαμε τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να αποκτήσουμε έναν αξιόλογο τερματοφύλακα με προοπτική ετών. Όχι ταλεντάκι, όχι δανεικό. Είναι κρίμα μια αξιόλογη προσπάθεια που φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να κινδυνεύσει να προδοθεί από το τέρμα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Br nomizw oti ekanes ena lathaki sto arthro. H omada paizei me 4-4-2 alla oxi me romvo. Me romvo paizeis otan exeis mesa ena dekari pou paizei sto kentro pisw apo tous dyo epithetikous. Emeis den paizoume me dekari alla exoume 2 amyntika xaf, 2 kentroous aristera kai deksia pou vgainoun kai extrem kai 2 epithetikous. toulaxiston auto symperana apo ta reportaz. ton recoba ton vazei aristera. Oso gia ta sxolia peri termatos, den nomizw oti belits kai andriolas einai tragikoi, alla den paei na exeis recoba mprosta kai pisw ton andriola...einai ligo krima.

br fun_atic είπε...

Τον ρόμβο τον έχω δει στα σχεδιαγράμματα των εφημερίδων, δεν είναι δικό μου συμπέρασμα.

Ασφαλώς και δεν είναι τραγικοί. Απεναντίας. Για τον Ανδριόλα ειδικά έχω πολύ καλή γνώμη. Όμως δεν μπορείς να έχεις εξαιρετική άμυνα αν δεν έχεις εξαιρετικό τερματοφύλακα. Ειναι βέβαιο ότι οι επιθετικοί μας μπορούν να σκοράρουν πολλά γκολ. Όμως σε πολλά παιχνίδια αρκεί και ένα γκολ, με την προυπόθεση ότι δεν έχεις δεχθεί. Πολύ φοβάμαι ότι οι δύο αυτοί καλοί τερματοφύλακες, δεν είναι τόσο καλοί ώστε να κρατήσουν μόνοι τους το αποτέλεσμα, εάν αυτό χρειαστεί...

τρελοπανιωνιος είπε...

πρεπει να αναρτηθουν οι ιδεες μεχρι το τελος της βδομαδας ωστε να μπορεσουν να βοηθεισουν οσο υπαρχει ακομα ο χρονος για τις ερωτησεις εχουμε ακομα καιρο

br fun_atic είπε...

οι περισσότεροι εχουν φυγει για διακοπές και δεν εχουν συγκεντρωθει αρκετες.

τρελοπανιωνιος είπε...

αν περασει ο αυγουστος τι λογικη υπαρχει να δωσουμε τετοιες ιδεες θα εχει τελειωσει το παιχνιδι