Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Τσακίρη στον Sentra 103,3

Παραθέτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κου Τσακίρη στον Sentra 103,3, όπως ανέβηκαν στη σελίδα της gazzetta.gr σε επιμέλεια του Θοδωρή Βασίλη


"Εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε στόχους αλλά να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Σαν διοίκηση είναι άτοπο να βάζεις στόχους, μονάχα πόρους μπορείς να βάλεις και με αυτούς τους πόρους να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Κάτι το οποίο πέρσι δεν κάναμε. Σε αντίθεση με φέτος που έχουμε πολύ καλή οργάνωση. Από εκεί και πέρα είναι που πιστεύει ο καθένας ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά εξάλλου με τα οικονομικά της ΠΑΕ, είπε: "Το θέμα είναι ότι έχει ημερομηνία λήξεως το να βάζω λεφτά εγώ. Όπως έγινε και με το μπάσκετ με τον Ηλία Λιανό. Όσο μπορώ και αντέχω θα ακολουθώ. Προχωράμε να κάνουμε ότι καλύτερο για το σύλλογο χωρίς να κοιτάμε που θα βρούμε τα λεφτά. Έτσι στο τέλος καταλήγω να βάζω λεφτά εγώ. Φέτος θα χρειαστεί να βάλω γύρω στα 2.5 εκ. ευρώ. Αυτό με κάνει το βράδυ να ανησυχώ γιατί αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί".

Ακόμη για τις μεταγραφές, είπε: "Έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Μονάχα ο Κοιλιάρας υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθεί. Χρειαζόμασταν περισσότερο ένα επιθετικό χαφ. Είναι ένα παιδί 19 χρονών και ο ανταγωνισμός σε αυτή τη θέση είναι πολύ υψηλός. Υπάρχει ο Ρεκόμπα, ο Εστογιάνοφ, ο Σκούφαλης, ο Γουνδουλάκης. Αυτό το παιδί πρέπει να κάνει 15-25 παιχνίδια φέτος και σε εμάς δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνει. Το δικό του και το δικό μας καλό συμβαδίζουν. Πρέπει να πάει σε κάποια ομάδα να κάνει αυτές τις συμμετοχές".

Επίσης για τον Γιάννη Μανιάτη, ανέφερε: "Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιο ποδοσφαιριστή μας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης παίκτη υπάρχει. Υπάρχει άνοιγμα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αν δεν πουληθεί κάποιος θα τα βάλω εγώ. Το πλεονέκτημα που έχει ο Πανιώνιος με εμένα είναι ότι πουλάει σε καλές τιμές. Αλλά μακροπρόθεσμα η ομάδα πρέπει να πουλάει. Έχουμε 5,5 εκ. έσοδα και 8,5 έξοδα".

Όσον αφορά στο γήπεδο, δήλωσε: "Αυτό το γήπεδο είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ερασιτεχνική ιστορία της Ελλάδας. Το στάδιο των μελετών βρίσκεται κοντά στο να τελειώσει, πάμε καλά. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε μία ευκαιρία στο Δ. Σ της Νέας Σμύρνης για να εγκριθεί το σχέδιο ανεξάρτητα από το οικονομικό σκέλος. Το γήπεδο έχει τρεις όψεις. Πρώτον να έχουμε ένα ωραίο γήπεδο. Δεύτερον να επιβιώσουμε. Ήδη η θύρα 9 έχει αποχαρακτηριστεί. Την θύρα 1 την κρατάμε με χίλια ζόρια. Σειρά παίρνει και η θύρα 2. Η τρίτη παράμετρος είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος βασίζεται στο Λιανό και το Τσακίρη. Αυτό είναι ένα μοντέλο ανθυγιεινό, θα τελειώσει και θα έχουμε προβλήματα όπως φέτος στο μπάσκετ. Πρέπει ο σύλλογος να έχει έσοδα για να μπορεί να είναι σταθερός και αυτόνομος. Η διαφορά της Νέας Σμύρνης με τις άλλες γειτονιές είναι ότι έχει τον Πανιώνιο".

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αναφέρθηκε και στο προπονητικό κέντρο, λέγοντας: "Εδώ πρόκειται για μία κλασική Ελλάδα. Έχουμε πάρει 37 εγκρίσεις. Πριν από δύο εβδομάδες βγάλαμε το ΦΕΚ με τους όρους δόμησης. Έχουμε αγοράσει 90 στρέμματα και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται 40. Το κόστος μαζί με τα κτίρια είναι 10 εκ. ευρώ. Τα έχουμε βάλει όλα από την τσέπη μας. Αυτός είναι και ο ανταγωνισμός με τον οποίο έχει να κάνει ο Πανιώνιος".

Για την καλύτερη στιγμή στα τρία χρόνια παρουσίας του στον Πανιώνιο και το λάθος του, ανέφερε: "Η υποδοχή στο αεροδρόμιο που επιφύλαξαν 500 φίλαθλοι μετά τον αγώνα με τη Σοσό. Μπορεί τον Ρεκόμπα να τον υποδέχθηκαν 2000 αλλά εκείνη τη χρονική στιγμή υποδέχονταν παίκτες σαν το Κόντη. Όπως και ότι είχαμε 7000 κόσμο στο εντός παιχνίδι με το Λεβαδειακό. Από εκεί και πέρα χρειάζεται που και που να λες κανένα όχι".

Σχετικά με την Σούπερ Λίγκα και την εκλογή του Νίκου Θανόπουλου, επεσήμανε: "Μου είχαν προτείνει να πάω αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν προλάβαινα. Το τελευταίο χρόνο δεν μου αρέσει. Από τότε που έφυγε ο Πέτρος Κόκκαλης έχει χαλάσει η Σούπερ Λίγκα. Παρόλα αυτά η παρουσία του Λούβαρη είναι πολύ ευχάριστη, αν γίνει θα επιστρέψω και εγώ. Όλο το κλίμα ξεκινάει από τις μεγάλες ομάδες. Στη Σούπερ Λίγκα από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα ΕΠΟ είναι ένας οργανισμός που μαζεύει λεφτά και διοργανώνει αγώνες. Αυτό γίνεται όσο υπάρχει εμπιστοσύνη στην ΕΠΟ. Δώσανε τα πάντα πίσω εν λευκώ στο Πιλάβιο. Όσο η ΕΠΟ είναι ισόνομη και αμερόληπτη η Σούπερ Λιγκα δεν έχε να κάνει κάτι παραπάνω".

Τέλος σχολιάζοντας το νέο πρωτάθλημα, τόνισε: "Γίνονται καλές μεταγραφές, χιλιάδες πάνε στα αεροδρόμια να υποδεχθούν παίκτες. Υπάρχουν όμως 16 ομάδες και οι καλές θέσεις είναι πέντε. Θα πέσει μεγάλη απογοήτευση. Γι' αυτό και εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους γιατί δεν είμαστε η μόνη ομάδα που πιστεύει ότι έχει κάνει καλές μεταγραφές".

6 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Με λίγα λόγια: α)Είναι πιθανό να πουληθεί παίκτης, προκειμένου να κλείσει το άνοιγμα. Πιστεύω ότι η καμπάνα χτυπάει και γιά τον κατ' αρχάς δικό μας Εστογιανώφ, καθώς είναι ο μοναδικός που μπορεί να φέρει πολλά χρήματα στον σύλλογο. β) προχωράει το θέμα του γηπέδου σε επίπεδο σχεδίων, γ)αν δεν υλοποιηθεί, είναι ιδιαίτερα πιθανή η αποχώρηση του κ. Τσακίρη.

Συνεπώς: Είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε διαρκείας ΚΑΙ γιά να μπορούμε ως φίλαθλοι να παίξουμε ρόλο στις εξελίξεις.

zamis είπε...

Θετει και Δημο προ των ευθυνων του,θα προσεθετα.

IWN1998 είπε...

Καλά σήμερα πήγαμε στα 30...Όσο πάμε και χειρότερα. Και φαίνεται και από ανανεώσεις ότι έχουν μείνει πίσω γιατί έβγαλαν ανα΄κοίνωση ότι μένουν μπονο 3 μέρες ως το τέλος τους.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όλοι αυτοί που ήρθαν στην πρεμιέρα που είναι; Μόνο στα δωρεάν πανηγύρια είμαστε όλοι πρόθυμοι να συμμετέχουμε;
Μια τελική έκκληση σε όλους. Εδώ μιλάμε για το απόλυτο νούμερο και όχι για τα λεφτά από το είδος του εισιτηρίου. Πάρτε έστω στη 2 και με δόσεις το δίνει.

Όσο αφορά στην αποχώρηση Τσακίρη και να μην αποχωρήσει μπορεί να βάζει συνέχεια και να μπαίνει μέσα; Δεν λέμε να κερδίζει από τον Πανιώνιο αλλά τουλάχιστον να είναι χωρίς ανοίγματα.

br fun_atic είπε...

Όχι δεν μπορεί να το κάνει και δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς αν φύγει. Επειδή όμως το στοίχημα του καλοκαιριού ήταν τα διαρκείας, θεωρώ ότι η Π.Α.Ε δεν έκανε σχεδόν τίποτα γιά να τα προωθήσει...Ας δούμε πόσα θα πουλήσουν οι οργανωμένοι, πόσες θα είναι οι ανανεώσεις της τελευταίας στιγμής και πόσο πάνω από τα 1.000 διαρκείας θα φτάσουμε.

br fun_atic είπε...

Βέβαια υπάρχει και δευτερη οπτικη. Τα έσοδα του συλλόγου είναι από την τηλεόραση, τους χορηγούς και τα εισιτήρια. Οι χορηγοί είναι αυτοί που είναι, τα τηλεοπτικά έσοδα είναι αυξημένα αλλά πολύ συγκεκριμένα και συνεπώς τη διαφορά μπορούν να την κάνουν τα εισιτήρια.

Πέρσι πουλήσαμε 966 διαρκείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ακόμη και ο τριπλασιιασμός των διαρκείας δεν μπορεί να αποτελέσει ικανό οικονομικό έσοδο. Από την άλλη πλευρά ζήτησε πώληση 3.000 διαρκείας κυρίως γιά ηθικούς λόγους. Τα διαρκείας δεν διαφημίστηκαν καθόλου, άρα είμαστε στα ίδια. Ηθικά λοιπόν έχουμε πρόβλημα, οικονομικά έχουμε έξοδα άρα επιτακτική ανάγκη πώλησης ενός παίκτη. Αρκετά επικοινωνιακή προσέγγιση!!!

Ποτέ δεν αγόραζα διαρκείας επειδή δεν μου άρεσε να θεωρούμαι δεδομένος πελάτης. Θεωρώ όμως ότι φέτος υπάρχει επιτακτική ανάγκη να πουλήσουμε πολλά γιά να έχουμε λόγο. Γιά να μπορέσουμε να επέμβουμε σε εξελίξεις. Γιά να μην υπάρξει η δικαιολογία πώλησης αστεριού...

Τα διαρκείας δεν έχουν να κάνουν ούτε με τα οικονομικά, ούτε με τον κο Τσακίρη, αλλά με την ψυχή και ίσως την υπόσταση της ομάδας.

IWN1998 είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Να μην δώσουμε το δικαίωμα σε κανένα και να δείξουμε κάποια δυναμική. Και για το τι πουλάμε και τι κρατάμε και τι στόχους βάζουμε παίζει ρόλο και για το γήπεδο παίζει ρόλο και για τη ψυχολογία παίζει ρόλο και για την ιστορία του συλλόγου παίζει ρόλο. Έχει σημασία στο αν εν τέλειθέλουμε να είμαστε ο μουσειακός ιστορικός συμπαθής Πανιώνιος ή ένας ζωντανός οργανισμός που θέλει να πάει μπροστά.