Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Διλήμματα


Ο Πανιώνιος οφείλει πολλά στον κ. Τσακίρη. Δεν είναι τόσο τα χρήματα που προσέφερε, διότι γι’ αυτά φαντάζομαι ότι υπάρχει πρόβλεψη να τα πάρει πίσω, έστω και μερικώς, κάποια στιγμή, όσο το δικαίωμα στο όνειρο. Μετά από πολλά χρόνια αισθανθήκαμε και πάλι σημαντικοί. Μπορέσαμε να περηφανευόμαστε και πάλι δημοσίως για την ομάδα μας. Χαρίσαμε σημαντικές στιγμές στα παιδιά μας.


Ξεκαθαρίζω προκαταβολικά ότι τον πρόεδρο Τσακίρη, τον εκτιμώ από τα μέχρι σήμερα έργα του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επικροτώ κάθε ενέργειά του.


Είναι βέβαιο πλέον ότι οι συνεντεύξεις του Προέδρου δεν είναι το δυνατό του σημείο. Έχει τον τρόπο να σπέρνει σε κάθε του συνέντευξη τον τρόμο και τον πανικό και να ρίχνει απίστευτα την ψυχολογία όλων μας.­ Η χειρότερη συνέντευξη του προέδρου μέχρι σήμερα ήρθε στην χειρότερη στιγμή.


Το βασικό στοιχείο της συνέντευξης είναι ότι για άλλη μία φορά τον τελευταίο καιρό συνδέεται ευθέως το θέμα του γηπέδου με την παραμονή του. Είναι ευχής έργο που θίγει αυτό το ζήτημα για να μπορέσουμε πλέον να το συζητήσουμε και δημόσια.


Δεν θα κρίνω τον κο Τσακίρη ως οπαδό. Δεν ξέρω αν είναι οπαδός του Πανιωνίου και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Το μέχρι σήμερα έργο του βέβαια ταιριάζει στο προφίλ οπαδού. Για σιγουριά θα τον κρίνω ως επενδυτή.


Είναι βέβαιο ότι ο κάθε επενδυτής έχει ως σκοπό του το κέρδος, εξασφαλίζοντας πρώτα τα χρήματα της επένδυσής του. Ο κος Τσακίρης πράγματι έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην ομάδα και προφανώς έχει έρθει ο καιρός να τα πάρει πίσω ή να βγάλει και κέρδος. Θεμιτό. Άλλωστε την πρόθεση αυτή του προέδρου την είχε «καρφώσει» ο κος Γαλλής όταν είχε δηλώσει ότι εκείνος έδινε χρήματα στην ομάδα χωρίς να παίρνει αποδείξεις…


Ο κος Τσακίρης όπως και κάθε άλλος επενδυτής δεν έχει τη δυνατότητα να ρίχνει διαρκώς χρήματα σε ένα πηγάδι. Αφού λοιπόν η σχέση μας πέρασε τον μήνα του μέλιτος φτάσαμε πλέον στο σημείο όπου πρέπει να αποφασίσουμε πως και ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς. Κάθε μεγάλος έρωτας άλλωστε περνάει κάποια στιγμή απ' το ταμείο. Κι αν αυτό είναι μείον πολλές φορές διαλύεται κιόλας.


Ο Πανιώνιος χρειάζεται ένα καινούργιο γήπεδο. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε γήπεδο. Χρειαζόμαστε ένα αθλητικό κέντρο το οποίο να μπορεί να συντηρήσει από σήμερα και για το μέλλον όλα τα αθλητικά τμήματα της ομάδας και να μπορεί να προσπορίσει στον σύλλογο γρήγορα και σίγουρα έσοδα.


Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό; Ο κος Τσακίρης συνδέει το θέμα του γηπέδου με την παραμονή του. Μας είπε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να διαφωνούμε προκαταβολικά για το θέμα του γηπέδου. Μας προέτρεψε να δούμε τα σχέδια, τα οποία μας υποσχέθηκε ότι θα κάμψουν κάθε αμφιβολία μας. Δεκτό και μακάρι.


Μπορούμε όμως πριν δούμε τα σχέδια να πληροφορηθούμε την οικονομική μελέτη του γηπέδου; Ποιος θα πληρώσει την κατασκευή; Με ποιο τρόπο; Με δικά του χρήματα ή με δανεισμό; Ποιο θα είναι το ποσοστό της αντιπαροχής; Τι θα πάρει ο Δήμος, δεδομένου ότι χτίζουμε σε δικό του οικόπεδο; Σε πόσα χρόνια θα γίνει απόσβεση; Από πότε θα εισπράττει ο σύλλογος έσοδα από την επένδυση και πόσα; Αν δεν τα ξέρουμε όλα αυτά, τότε δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε τη μακέτα. Είναι σίγουρο ότι θα είναι όμορφη.Ίσως όμως άχρηστη.


Ο κος Τσακίρης όφειλε, πριν θέσει το δίλημμα "Γήπεδο ή Φεύγω" και μάλιστα εντός του έτους, να είχε προσφέρει επιπλέον έργο στον σύλλογο πέραν των ηχηρών μεταγραφών. Ο σύλλογος σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Πολλές φορές φαίνεται να υπάρχει ασυνεννοησία και προχειρότητα σε διοικητικό επίπεδο, ενώ δεν είναι δυνατόν να γίνουν οργανωμένα κάποιες απλές ενέργειες. Ως παράδειγμα αναφέρω την καμπάνια για τα διαρκείας. Η καθυστερημένη και πρόχειρη καμπάνια έγινε σε μία εποχή που υποτίθεται ο στόχος της ομάδας ήταν ο τριπλασιασμός των εισιτηρίων διαρκείας. Αυτό στην κρίση όλων σας.


Και ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε υποσχεθεί διοικητική ανασυγκρότηση. Με την πρόσφατη συνέντευξή του μας λέει ότι το προσωπικό της ομάδας αποτελείται ουσιαστικά από τίμιους ερασιτέχνες.


Σε μία χρονιά που υποτίθεται ότι θα κρατούσαμε χαμηλά το μπάτζετ, δημιουργήσαμε μια ομάδα που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ξένους, φθηνούς και δανεικούς παίκτες, προκειμένου βέβαια να συντηρηθούν τα μεγάλα ονόματα. Απολύτως αντιληπτό. Παράλληλα όμως αυτό σημαίνει ότι το φυτώριο δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.


Απ’ όλα αυτά λοιπόν αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική προσπάθεια υπέρβασης. Τα μεγάλα ονόματα έρχονται και παρέρχονται. Τα προβλήματα όμως θα παραμείνουν και την επόμενη μέρα.

Ενώ λοιπόν δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα σε βασικούς τομείς που αφορούν στο μέλλον της ομάδας, έχουμε ανάγει το θέμα του γηπέδου στο βασικό θέμα της ομάδας. Ε, δεν είναι.


Υπήρχαν πολλά πράγματα που μπορούσε να κάνει ο κος Τσακίρης και δεν τα έκανε, τα οποία εδώ που τα λέμε δεν κόστιζαν ακριβά. Γιατί δεν κοστίζει ακριβά να έχεις καλές ακαδημίες, να έχεις καλούς σκάουτερ στις μικρές κατηγορίες και εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό. Αλλά βέβαια η ουσιαστική αυτή δουλειά δεν μπορεί να διαφημιστεί.


Το δίλημμα γήπεδο ή απομάκρυνση Τσακίρη, θυμίζει λίγο το δίλημμα Καραμανλής ή τάνκς. Και ασφαλώς είναι μεγάλο. Για ‘μένα δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Το δικό μου δίλημμα λέει πραγματική υπέρβαση ή μία από τα ίδια. Θέλω τον κο Τσακίρη στην Προεδρία της ομάδας. Με όρους όμως που θα είναι επωφελείς για όλους. Και με ανάπτυξη και πραγματική υπέρβαση σε κάθε τομέα. Όχι μόνο στις μεταγραφές. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας χαιρετίσει και θα δούμε μία από τα ίδια. Ε και; Ο βρεγμένος δεν τη φοβάται τη βροχή.


Το φετινό καλοκαίρι είναι κομβικής σημασίας. Είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα θα δούμε μεγάλες εξελίξεις. Και στο θέμα του γηπέδου και στα διοικητικά. Ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να δώσει το παρόν. Πρέπει να έχουμε λόγο στις εξελίξεις. Θέλω να δω ποιος οργανωμένος φορέας θα σταθεί αντάξιος των καιρών και θα συσπειρώσει τους φιλάθλους της ομάδας…­­­Μέχρι τότε αγοράστε το διαρκείας σας. Υπάρχει λόγος…

20 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Το θέμα του γηπέδου ήταν το βασικό θέμα της συνέντευξης.
Υπήρξαν και κάπποια άλλα ζητηματάκια. Η τοποθέτηηση του κου Τσακίρη γιά τον Λίνεν, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά του αισθήματα. Ανεξάρτητα τι του λέει γιά τον Γερμανό, τον ευχαριστώ προσωπικά που τον έφερε στην ομάδα μας.

Για το θέμα Εστογιανώφ: Μακάρι κάθε ασυλλόγιστη διοικητική ενέργεια να είχε τέτοια επιτυχία...

Για το θέμα Πάνθηρας στην εφηβεία: Τι τα θες πρόεδρε; Τι τα γυρεύεις;

Κρίμα που δεν είμαι δημοσιογράφος. Θα ήθελα πολύ να ρωτήσω τον πρόεδρο αν κατά το διάστημα της προεδρίας του υπήρξαν άτομα που να έβλαψαν οικονομικά και μάλιστα γιά δικό τους όφελος τον σύλλογο. Αν ναι,θα ήθελα τα ονόματά τους, όπως επίσης θα ήθελα να μάθω αν ασκήθηκε ποινική δίωξη;

zamis είπε...

Για αλλη μια φορα αποσπασματικες αναφορες σε θεματα του παρελθοντος οπως τον βολευουν,λες και εμεις ζουμε σε αλλο γαλαξια.
Δε θα μακρυγορησω γιατι οντως η συζητηση δεν οδηγει πουθενα αλλα ε,οχι τετοια απαξιωση του Λινεν και χαμογελακια στο κολοπαιδο.
Αυτα με τα φιλαρακια του να φτιαχνονται μεταξυ τους αν γουσταρουν αλλα οχι επισημως στον κοσμο του Πανιωνιου.
Επισης ειναι τραγικο να μας λεει οτι επρεπε να περασουν πανω απο 6 μηνες!! για να καταλαβει το ανοιγμα..για χαζους μας περναει?
Σταματαω εδω αν και με τρωει το χερι μου.

Επι της ουσιας,ολο το ζουμι ειναι το οικονομικο κομματι στο οποιο ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ οπως λες με bold,brf.
Αφου βαζει ξανα και ξανα και ξανα(με ολους τους κινδυνους που προκυπτουν απο τις αψυχολογητες συνεντευξεις του)το διλημμα Καραμανλης η τανκς,οφειλει να απαντησει συνολικα στο πλεον σημαντικο ζητημα.
Ακομα,οταν λεει οτι κανεις δε θα φερει αντιρρηση στο γηπεδο,σημαινει οτι θεωρει οτι θα προχωρησει αλλα αυτος θα φυγει ετσι κι αλλιως,κρατωντας τις μετοχες-δινοντας διοικηση στον ερασιτεχνη-εξασφαλιζοντας μεσω γηπεδου επιβιωση για το συλλογο?
Και με ποιους ορους?
Γενικα,πολλατα ερωτηματικα και οι ασαφειες για αλλη μια φορα.
Επ'ευκαιρια,θα ηθελα να ρωτησω οποιον ξερει.
Το πολυ σημαντικο εργο στο Κορωπι απο ποια κατασκευαστικη εγινε?
Επισης,τι ενοικιο πληρωνει ο συλλογος στον κ.Τσακιρη και για ποσο?Ποιο ειναι τελικα το υψος της επενδυσης του και τι προσδοκα η εχει ηδη αποσβεσει?

Τελος,θα ηθελα να πω οτι αν μας λεει οτι εφερα Ρεκομπα,Λολο(εν αγνοια του αυτος..)και Μπαλαμπαν για να το γιορτασουμε πριν την κανω και γινουμε(ετε)μπουρδελο,εγω τετοια γιορτη δεν την θελω και ουτε την ηθελα ΠΟΤΕ.

Ειναι ευλογια ενας ανθρωπος να σου (ξανα)δινει δικαιωμα στο ονειρο αλλα αυτο που ζουμε ενα χρονο τωρα,ειναι στην καλυτερη περιπτωση σκωτσεζικο ντουζ.

zamis είπε...

the others
Και μια ακομα ερωτηση.Οταν λεει οτι τον ενοχλει που δεν τον βλεπουν σαν οπαδο που νιωθει οι αλλοι ποιοι ειναι οι αλλοι?
Οι αλλοι Πανιωνιοι?
Για να μιλησω για μενα λοιπον εμενα με ενοχλει που τοσα χρονια μετα δηλωνει οπαδος.Με φοβιζει για την ακριβεια.

Griniaris είπε...

Το σημαντικό στη συνέντευξη του κ. Τσακίρη,πέραν του γηπεδικού που μας ήταν λίγο πολύ γνωστό,είναι η απάντησή του στην ερώτηση "ποιο το όραμά σας για τον Πανιώνιο".

...Ισορροπημένο.Παντού.Και από διοίκηση και από οπαδούς.Μας λείπει η ισορροπία.Αν ο Ρεκόμπα δεν έμενε μπορεί να ήμασταν σε τραγική κατάσταση...
Σχόλιο:Προφανώς η αποχώρηση Ρεκόμπα με όλα τα συμπαρομαρτούντα θα έφερνε την ψυχολογία των "ανισόρροπων" οπαδών στο ναδίρ.Οικονομικά όμως;Θα μιλάγαμε τώρα για άνοιγμα 2,5 εκατ. και επιτακτική ανάγκη εύρεσης πόρων;Θα μιλάγαμε για τη σημασία του νέου γηπέδου;Θα μιλάγαμε για αποχώρηση Τσακίρη λόγω οικονομικής αδυναμίας;

...Έχουμε μια νοοτροπία ομάδας του ΠΟΚ αλλά δεν μπορούμε να τη σηκώσουμε.Τη σηκώνουμε με τεχνητά μέσα,όπως είναι τα λεφτά μου και η τύχη μας.Δεν κρατάνε αυτά...
Σχόλιο:Πως ακριβώς γίνονται οι μεγάλες ομάδες χωρίς λεφτά και τύχη,τουλάχιστον στην αρχή;Ποια είναι τα φυσικά μέσα;Φυτεύουμε την ομάδα και την ποτίζουμε;

...Οι φίλαθλοι έχουν χάσει την ωριμότητα για να δεχτούν την πραγματικότητα...
Σχόλιο:Μήπως κ.Τσακίρη έχουν χάσει πρώτα την πραγματικότητα;Είναι αυτή του Μάη του 2007,αυτή του Σεπτέμβρη του 2008,αυτή του Φλεβάρη του 2009 η αυτή του Ιούλη του 2009;

...Αυτό θα φανεί στα διαρκείας.Το νούμερο φέτος θα είναι το μάξιμουμ.Καλή διάθεση υπάρχει από όλο τον κόσμο,αλλά θα δούμε.Φοβάμαι ότι δεν είμαστε τόσοι πολλοί όσοι θα έπρεπε να είμαστε...
Σχόλιο:Μια εταιρία αφήνει το σημαντικότερό της,όπως λέει προιόν,στην καλή διάθεση του κόσμου;Πόσοι είναι οι πολλοί και τι κάνουμε για να γίνουμε περισσότεροι;

...Πρέπει να προσγειωθούμε...
Σχόλιο:Ομαλά η ανώμαλα;Μάλλον από εσάς εξαρτάται κ.Τσακίρη.

zamis είπε...

Δεν εχω διαβασει τη συνεντευξη στην εφημεριδα,μονο στο δικτυο.
Απο αυτα που λες griniari,θελω να σταθω στα εξης:
Ποιοι φιλαθλοι εχουν χασει την ωριμοτητα?(παντως οχι αυτοι που εφυγαν τρεχοντας με τα περσινα ρεζιλια).Μηπως ο ορισμος της ανωριμοτητας ηταν η διαπομπευση Λινεν και ο ερχομος του μεσσια Ρεκομπα μετα του προφητη Χουχουχουτου?
Μηπως ο οπαδος ειναι εξ'ορισμου ανωριμος και μιλαει για τους συνοπαδους?
Μηπως ο φιλαθλος ζηταγε απλα σοβαροτητα,υποδομες,μικρα σταθερα βηματα και διορθωτικες κινησεις χωρις ψωνισμενα μεγαλεια?(το αντιθετο της νοοτροπιας του ποκ δλδ)
Για να παραφρασω λιγο το griniari,μηπωςο ιδιος ειχε χασει την πραγματικοτητα και τωρα δεν του αρεσει?
Τελικα,οπαδος η επιχειρηματιας η ποτε τονα ποτε τ'αλλο?

Griniaris είπε...

Και κάτι άλλο για το γηπεδικό.Πέρα από τα σημαντικά ερωτήματα που θέτει ο br και που φοβάμαι θα μείνουν πάλι αναπάντητα, τουλάχιστον "προ μακέτας",το ερώτημα του zamis για την μετά το γήπεδο εποχή μου δημιούργησε άλλη μια απορία.Όλα τα χρόνια που θα χρειαστούν για να μπορεί ο Πανιώνιος να ζει από το γήπεδο,ποιος θα βάζει τα λεφτά;Δεν θα υπάρχει τότε οικονομικό πρόβλημα η θα γίνουμε τότε επένδυση;Κι αν δε γίνει το γήπεδο γιατί δεν επενδύει στην ομάδα ώστε να συντηρείται από τα τηλεοπτικά,την Ουεφα με καλές πορείες στην Ευρώπη,τους χορηγούς,τις μεταγραφές κλπ.;

Griniaris είπε...

Ακριβώς zamis...

Griniaris είπε...

Μια και αναφέρθηκε και ο Λαμπρούκος."Δοκιμάζεται" ,λέει, στη Χιρόνα,ομάδα της β Ισπανίας.
Δοκιμάζεται με τι;Πατάτες η μακαρόνια;

IWN1998 είπε...

Οι συνεντεύξεις μπορουν ν' αποσκοπούν:

(1) "Θα φύγω στο 'χα πει...". ΟΚ αλλά πως θα βρείς εναλλακτική λύση ν' αναλάβει όταν υποσκάπτεις το παρόν.

(2) "Ή εγώ ή το χάος". ΟΚ και πάλι αλλά ποιος τον αμφισβητεί;

(3) "Τα πράγματα είναι χάλια και μη ζητάτε πολλά". Ναι μόνο που δεν κάναμε εμείς τις υπερβάσεις και το μόνο που ζητάει η πλειοψηφία είναι μια οργανωμένη και νοικοκυρεμένη ομάδα που να σέβεται την ιστορία της και να προσπαθεί για μικρά βήματα προς το καλύτερο. Εντάξει υπάρχει και μια μειοψηφία από αιθεροβάμονες, αλλά και αν δεν βάλεις κάποιους πιο ψηλούς στόχους πως θα κάνεις λίγο πιο ελκυστικό το προϊόν σου και πως θα φέρεις τον κόσμο κοντά σου;

(4) "Βοηθείστε αν θέλετε το κάτι παραπάνω". Ναι αλλά τότε δεν λέμε πως ζηλεύουμε το Λιανό και ότι κατ' απόλυτο τρόπο θα την κάνουμε αλλά ότι έχουμε την ανάγκη άλλων / όλων για να προχωρήσουμε.

(5) "Φεύγω αν δεν γίνει το γήπεδο για να καρποφορήσουν οι επενδύσεις". Ναι αλλά τότε δεν αναφερόμαστε ότι σχεδόν υπάρχει συμφωνία με τους διάφορους φορείς για το θέμα του γηπέδου και ότι΄όλα βαίνουν φυσιολογικά; Εκτός για το αν βλέπουμε δύσκολο και το φυσιολογικό στάτους και πιέζουμε εκ των προτέρων.

Όλα τα παραπάνω ίσως να συμβαίνουν και να προκαλούν αυτές τις συνεντεύξεις αλλά εν τέλει όπως αυτές εκφράζονται δυστυχώς δημιουργούν αλληλοαναιρούμενες καταστάσεις που δεν οφελούν ουτε τον κ. Τσακίρη επιχειρηματία ούτε τον κ. Τσακίρη οπαδό και ανατρέπουν και διάφορες προσπάθειες που γίνονται για ΄ν' αναδείξουν μια μεγαλύτερη δυναμική του συλλογού.
Συνεπώς ίσως θα χρειαζόταν λιγότερη ειλικρίνεια και περισσότερη τακτική. Είναι αρετή σ' έναν άνθρωπο η ειλικρίνεια αλλά ένας επιχειρηματίας χρειάζεται και τη διπλωματία.
Για τη μειοψηφία που μπορεί να ζητάει πιο πολλά απ' όσα ο κ. Τσακίρης μπορεί να σηκώσει, θα 'λεγα ότι δεν αξίζει να αποκαρδιώνουμε τους πάντες. Αν έχω ερμηνεύσει σωστα κάποιες από τις προθέσεις της συνέντευξης.
Αν εν πάσει περιπτώσει όντως ψάχνει το πως να φύγει ας το κάνει σαν επιχειρηματίας και όχι σαν οπαδός.

re-la-re είπε...

Νομίζω ότι η πιο σωστή στάση είναι να στείλουμε μερικά ερωτήματα στην ΠΑΕ και να ζητήσουμε στον πρόεδρο να μας απαντήσει γραπτά. Δηλαδή μια συνέντευξη του προέδρου προς τα Πανιώνια μπλόγκς.

Στην περίπτωση που ο πρόεδρος δεν θέλει να μας μιλήσει τότε να του ζητήσουμε να σταματήσει τις συνεντεύξεις όπως λέει και ο Ιωνας και να επικεντρωθούμε στην καλύτερη διακίνηση των διαρκείας.

Γιατί τελικά οι συνεντεύξεις αυτές επιτείνουν το μπάχαλο και εμποδίζουν την κίνηση των διαρκείας.

vassilis είπε...

Η αλήθεια είναι ότι η ΠΑΕ δείχνει και ήταν όπως και ο ίδιος ο κύριος Τσακίρης παραδέχεται αρκετά ανοργάνωτη οικονομικά.

Ελπίζω ότι αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί φέτος. Συμφωνώ ότι θα πρέπει την ΠΑΕ να την αναλάβουν επαγγελματίες και όχι τίμιοι ερασιτέχνες. Θυμάμαι μια φορά που ο κύριος Τσακίρης ήταν στη Λέσχη που μας ρώτησε αν θα μπορούσαμε να δεχτούμε να διοικεί την ΠΑΕ κάποιος που δεν ήταν Πανιώνιος. Σας πληροφορώ ότι εκεί βρίσκονταν καμια 30 άτομα ηλικίας από 25-70 ετών. Ε λοιπόν καθαρή απάντηση δεν πήρε.

Η δική μου γνώμη είναι ότι πια οι εταιρείες ποδοσφαιρικού θεάματος όπως λέγονται έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που η εποχη των ερασιτεχνών παραγόντων έχει περάσει. Έχει έρθει η ώρα να αναλάβουν άνθρωποι που έχουν σπουδάσει αθλητικό μάνατζμεντ και ας μην ήταν μέλη των Πανθήρων όταν ήταν μικροί (αναφέρομαι στους διευθύνοντες σύμβουλους και στους υπεύθυνους μαρκετιγκ κλπ όχι στον μεγαλομέτοχο).

Ο κύριος Τσακίρης αισθάνεται ότι επειδή είναι οπαδός δεν μπορεί να διοικήσει σωστά. Το καταλαβαίνω αλλά αντί να σκέφτεται την αποχώρηση θα πρέπει να σκέφτεται το πως θα οργανωθεί η εταιρεία ώστε να μην έχει τέτοιο άνοιγμα. Θα πρέπει η ΠΑΕ να ενημερώσει τους φιλάθλους της για τις δυνατότητες της. Στην συνέλευση που μιλήσαμε τότε το 2006 μας είχε πει (στους μετόχους) ότι σκοπός του είναι να καθαρίσει την ΠΑΕ, ώστε αυτή να έχει έναν ισοσκελισμένο προυπολογισμό και αν χρειάζεται να της κάνει ένα δώρο αξίας 500000 ευρώ για την υπέρβαση. Κύριε Τσακίρη νομίζω ότι αυτό το μοντέλο που είχατε στο μυαλό σας ήταν το σωστό, και πρέπει να ξαναγυρίσετε στην προσπάθεια να το υλοποιήσετε.

Το νέο αθλητικό κέντρο είναι μια επένδυση δεκαετιών. Όποιος και να το χτίσει θα θέλει και με το δίκιο του να πάρει τα λεφτά του πίσω. Συνεπώς τα έσοδα για το σύλλογο στα πρώτα χρόνια θα είναι ελάχιστα. Με αυτή τη λογική βλέπω ότι το μοντελο της ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να αντέξει αρκετά χρόνια πριν αρχίσει να αποδίδει έσοδα το Νεο Αθλητικό Κέντρο.

Η μόνη αλήθεια που μένει για μας είναι η αύξηση των εισιτηρίων (γενικά) και των διαρκείας ειδικότερα. Διαφωνώ με την θέση ότι ο φετινός αριθμός θα είναι ο μέγιστος. Πιστεύω ότι στη διάρκεια της χρονιάς αν δουλέψουν καλά οι σύνδεσμοι και τα μπλόγκς μπορούν να έρθουν στο γήπεδο και άνθρωποι που για χρόνια έχουν απομακρυνθεί.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όμως να δημιουργηθεί ένα κλίμα ενθουσιασμού.

Επομένως κύριε Πρόεδρε, δική σας δουλειά τώρα που τέλειωσαν οι μεταγραφές είναι να οργανώσετε την ΠΑΕ σε σύγχρονα πρότυπα, και δική μας δουλειά είναι να γεμίσουμε το γήπεδο. Ας αφήσουμε λοιπόν τον καθένα να κάνει απερισπαστος τη δουλειά του.

Ανώνυμος είπε...

Αδέλφια καλησπέρα,

τελικά, είμαι σίγουρος πως ο Τσακίρης είναι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ως το κόκκαλο. Έχω καιρό να δώ τόσο ανάγλυφα σε άνθρωπο την επιτομή της Πανιώνιας αυτοκαταστροφικότητας (που νομίζω πως ενδημεί στον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο καί όχι τόσο στον μπασκετικό). Αν καταλάβει κανείς πώς γίνεται να καταστρέψεις το κλίμα εν όψει μιάς χρονιάς που αναμένεται καλή αγωνιστικά, ας μου πεί και μένα.

Γιά τα περί Λίνεν, Χούτου κτλ. ας το σταματήσουμε εμείς εδώ. Δεν αντέχει στην κριτική το πράγμα, είναι βαθύ το τραύμα. Ελπίζω, να μην χρειαστεί να το ξανασκεφτούμε στο τέλος της χρονιάς. Παρακαλάω να έχουν πάει τόσο καλά τα πράγματα που να σκεφτόμαστε μόνο πόσο καλά θα πάμε στην Ευρώπη ....

br fun_atic είπε...

Καλώς σας ξαναβρήκα…
Το ζήτημα είναι ότι πρώτοι δείξαμε ενθουσιασμό για την καινούργια χρονιά, πρώτοι εμείς θάψαμε τα τσεκούρια του παρελθόντος και ήρθαν δυο συνεντεύξεις για να μας ανατρέψουν την ψυχολογία και πιθανόν να δημιουργήσουν και σοβαρό πρόβλημα στην πώληση των διαρκείας.
Δεν έχω πρόβλημα να δεχθώ ότι ο Τσακίρης είναι οπαδός της ομάδας. Δεν έχω πρόβλημα να του αναγνωρίσω και το παραμικρό καλό που έχει κάνει στην ομάδα (και όντως έχει κάνει πολλά). Αυτό που δεν δέχομαι είναι ότι ο κάθε Πανιώνιος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να είναι οπαδός του κ. Τσακίρη. Δεν δέχομαι επίσης ότι το γήπεδο θα μας λύσει όλα τα προβλήματα, μαγικά και άμεσα. ‘Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι όντως διαφορετικοί.
Μέσα στο προηγούμενος έτος η ομάδα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει απλά προβλήματα. Γιατί το να μπορείς να επιβάλεις πειθαρχικές ποινές είναι απλό πράγμα. Αν μια ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει απλό πειθαρχικό έλεγχο σε έναν παίκτη ή σε έναν βοηθό προπονητή, τότε για ποια υπέρβαση είναι ικανή;
Αν ρωτάτε τη γνώμη μου δεν θα είχα πρόβλημα να είναι σε διοικητική θέση του Πανιωνίου, ακόμη και στη θέση του Προέδρου πρόσωπο το οποίο δεν είναι οπαδός της ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μιλούσαμε για ακραίες περιπτώσεις. Π.χ πρόεδρος ο Κόκκαλης. Μας χρειάζονται άνθρωποι που να ξέρουν καλά το αντικείμενο.
Επειδή η ομάδα οφείλει την επιβίωσή της για 120 χρόνια στα ταλέντα που ανέδειξε, θα έπρεπε το προπονητικό τίμ να είναι το καλύτερο που υπάρχει. Ας δούμε τι γίνεται σε ομάδες του εξωτερικού. Ο Σεγκούρα που κατέκτησε ντάμπλ με τον Ολυμπιακό, έστω και με τον τρόπο που το έκανε, προπονεί παιδική ομάδα. Δεν είναι τυχαίο.
Γενικά πριν θεωρήσουμε το γήπεδο την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, ας λύσουμε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, τα οποία όμως είναι εξίσου σημαντικά με αυτό...Οργανωμένη οικονομική υπηρεσία, οργανωμένο τμήμα μάρκετιγκ και δημόσιων σχέσεων, οργανωμένες ακαδημίες, σωστό σκάουτιγκ, αυστηρή τήρηση του εσωτερικού κανονισμού, εξαιρετικό ιατρικό τιμ κ.λ.π
Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν ευθύνονται οι τίμιοι ερασιτέχνες, αλλά εκείνοι που τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά εξειδικευμένων στελεχών…

re-la-re είπε...

Ιατρικό τημ, αυτό ξαναπέστο με τους τόσους σοβαρούς τραυματσιμούς των τελευταίων ετών.

br fun_atic είπε...

'Ενα άλλο θέμα που πρέπει να λυθεί είναι αυτό με τις εφημερίδες. Είναι αδιανοητο να αγοράζουμε εφημερίδα, να πληρώνουμε 1 ευρώ, δηλαδή 340 παλιές δραχμούλες γιά να διαβάζουμε 5 αράδες γιά την ομάδα και μάλιστα επαναλαμβανόμενες.

br fun_atic είπε...

από τον σελίδα της gazzetta "...Η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη της Γκένκ καθώς εορτάζεται η «Ημέρα του Φιλάθλου» η οποία είναι αφιερωμένη στους οπαδούς της ομάδας. Ήδη έξω από το στάδιο έχουν στηθεί εξέδρα για μουσική συναυλία, ειδικά περίπτερα χορηγών και η τοπική ομάδα θα δώσει φιλικό αγώνα"...

Αυτά τα απλά, απλούστατα πράγματα που ζεσταίνουν τον κόσμο και το ενδιαφέρον του γιά την ομάδα είναι αδύνατον να τα κάνουμε στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Να μην έχουμε όμως μετά παράπονα γιά τον ρυθμό πώλησης των διαρκείας...

zamis είπε...

Ερωτηση αναγνωστη και απαντηση Α.Κ απο gazzetta.

Ta ennoei auta pou leei o tsakiris sti sunenteuksi h to kanei gia na askisei piesi sto dimo gia to thema tou neou gipedou? Pisteueis oti telika tha kataferoume na paroume tin egrisi apo to dimo k na to xtisoume?
Δεν ειναι θεμα Δήμου. Δεν ξερω ποιος σας τα λεει αυτα. Δε βλέπεις τι γινεται με το γηπεδο του ΠΑΟ που εχει το Δήμο δίπλα του; Αν πεσει το γηπεδο θα γίνει ότι και στη Φιλαδελφεια. Θα αρχίσουν όλοι τις αναφορες στο ΣΤΕ και χαίρεται. Με τις υπάρχουσες διαταξεις δε χτίζεται γηπεδο στην ΑΘηνα πουθενά.

br fun_atic είπε...

Όταν λέμε Δήμος, εννοουμε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τον Δήμο, εφόσον είναι και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Γιά τα υπόλοιπα σαφέστατα και απαιτούνται πολεοδομικές άδειες κ.λ.π

re-la-re είπε...

Διαβάζω ότι αύριο πάει ο Τσακίρης στο Βέλγιο, συνεπώς θα ζήσει από κοντά τις εκδηλώσεις αυτές.

Άσχημα θα ήταν σε συνεργασία με το Δήμο να γίνει μια τέτοια εκδήλωση και στη Νέα Σμύρνη;

br fun_atic είπε...

Τι να γίνει; Αφού σου λέει ο άνθρωπος. Συνεργάζομαι με ερασιτέχνες...
Τώρα γιατί πρέπει να συνεργάζεται με ερασιτέχνες και να τσοντάρει κάτι εκατομμύρια σε κάθε χρήση, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...