Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Τον έστειλε πίσω...

Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. ΠΑΕ ανακοινώνει ότι ο Δημήτρης Κοιλιάρας θα παραχωρηθεί υπο μορφή δανεισμού, για ένα χρόνο στην ομάδα της ΠΑΕ Εργοτέλης.

57 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Μακάρι να έχει την υγεία του ο Ρεκόμπα και να βγάλει πολλά παιχνίδια. Αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. Ίσως ο κος Φερέρα θεωρεί ότι σε περίπτωση απουσίας του Ρεκόμπα θα αλλάζει σε μεγάλο βαθμό το σύστημα της ομάδας και συνεπώς θα μπορεί να καλύψει το κενό του, χωρίς να χρειάζεται να έχει τον Κοιλιάρα στον πάγκο. Νομίζω ότι ο δανεισμός του Κοιλιάρα θα έχει οφέλη κυρίως για τον ίδιο, πιθανά οφέλη για τον Πανιώνιο σε περίπτωση όπου αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και σημαντικό ρίσκο στην περίπτωση όπου αντιμετωπίσει τραυματισμούς ο Ρεκόμπα.
Σε κάθε περίπτωση είναι λυπηρό να αποχωρεί άλλος ένας Έλληνας από την ομάδα.

br fun_atic είπε...

Είναι προφανές ότι ο ρυθμός πώλησης των διαρκείας έχει πέσει κατά 50% τις τελευταίες ημέρες. Πολύ φοβάμαι ότι τελικά θα είμαστε στα ίδια...

Slippy είπε...

Re Br exeis dikio ws ena vathmo...Apo thn allh omws anarwtieme an prosmetrountai ta diarkeias twn panthirwn mesa se afta.An den tote pame ikanopoihtika alliws gamata.
Telos pantwn , to trelo einai afto poy pro-episimanate kai edw, pou einai oloi aftoi pou hrthan sthn prwth proponhsh...ti na pw poli periergo,,,
Pantws na episimanw oti oute egw akoma den exw paei gia diaforoys logous,mallon afth thn evdomada...mhpws telika kai egw thwlw na pistevw oti oi panoinioi einai poly ellhnares ths teleytaias stigmis..makari giati telika tha einai poly ma poly krima gia thn omada kai perisotero' megalh apogoiteysh gai tsak.

br fun_atic είπε...

Στην πρώτη προπόνηση ήρθαν και γυναίκες και παπούδες και παιδιά και γενικά ήταν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αγοράζουν σώνει και καλά διαρκείας. Επιπλέον, δεν ήρθαν άλλοι που αγοράζουν διαρκείας.

Δεν ξέρω αν οι Πάνθηρες θα αγοράσουν μαζικά τα διαρκείας τους. Δεν ξέρω πως πηγαίνει και η προσπάθεια των Ιώνων. Δεν ξέρω επίσης αν θα σπεύσουν να ανανεώσουν μαζικά οι περσινοί κάτοχοι. Αυτό μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Το θέμα ήταν να κάναμε κάτι καλό. Ακόμη και 1.500 να πουλήσουμε, θα έχουμε αύξηση 50%. Στην πραγματικότητα όμως ακόμη και το νούμερο αυτό είναι προσβλητικό γιά την ιστορία της ομάδας. Από εκεί και πέρα αυτό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι η σταθεσή παρουσία του κόσμου στα παιχνίδια με κανονικό εισιτήριο.

Slippy είπε...

File Br pistevw oti fetos prosvlitiko den eiani ta 1500 alla ta 2000+. borei h diafora twn 500 na mhn kanei patago alla einai katalitikh...opws leme 9.99 kai oxi 10 gia royxa pa poutsia k.t.l....o kosmos tha sthrixei thn omada se aplo eisithrio , eimai sigouros,alla giati den pernoune ena diarkeia tou asteiou posou twn 150 euro?afto einai to provlima..ekei prepei na epikentrwthei o agwnas ths doiikishs(an kai nomizw oti exase to treno gia fetos..toulaxisto epoikininiaka)..
Telospantwn...oso anapnew (paniwnios)elpizw.....

zamis είπε...

Περαν του ψυχολογικου-κυριως- θεματος του αριθμου διαρκειας,το ουσιαστικα σημαντικο ειναι αυτο που λεει ο brf,η σταθερη δηλ.παρουσια του κοσμου και τα sold out στα ντερμπυ.
Πολλοι,για διαφορους λογους τελουν εν υπνωσει και επισης το γεγονος οτι εμεις ειμαστε τρελλαμενοι δε σημαινει οτι αυτο ισχυει και για μια μεγαλη μεριδα που περιμενει-καλως η κακως-αποτελεσματα.
Πιστευω οτι αν παιξουμε ελκυστικο ποδοσφαιρο και δε δουμε διοικητικα παρατραγουδα,οι φιλαθλοι θα ξαναγυρισουν σιγα σιγα.
Για μενα,το σημαντικο φετος ειναι η ωραια μπαλα και η εκμεταλλευση των 120 ετων σε συνδυασμο με Ρεκομπα.

re-la-re είπε...

Μα είμαστε με τα καλά μας; Αφήνουμε παράθυρο να πουληθεί κάποιο από τα αστέρια της ομάδας τη στιγμή που σκιζόμαστε για να πουλήσουμε διαρκείας; Ποιος μη τρελαμένος απλός φίλαθλος που θέλει να βλέπει μπαλα θα αγοράσει όταν ο πρόεδρος αφήνει τέτοια παραθυράκια; Τελικά ας μας ξεκαθαρίσει η ΠΑΕ θέλει να πουλήσει διαρκείας ή όχι;

Δεν ξεχνάω (γιατί κάποιος πρέπει να θυμάται κιόλας) ότι το 1995-96 πέσαμε γιατί τελευταία στιγμή και ενώ η ομάδα είχε χτιστεί πάνω σε αυτόν πουληθηκε ο Παντιτς και λόγω νόμου δεν μπορούσε να αντικατασταθεί.

br fun_atic είπε...

Μπορεί όλη αυτή η ιστορία με τους κατ' αρχάς παίκτες και με την πώληση βασικού να γίνεται γιά να υπερτονιστεί τελικά η οικονομική συνεισφορά του προέδρου, όπως επίσης και ο συσχετισμός με τον Λιανό. Ουσιαστικά ο Τσακίρης λέει: Δείτε το μπάσκετ και σκεφτείτε τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο, εάν φύγω...

Σαφέστατα κι αν πουληθεί βασικός παίκτης θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και μουρμούρα, ενώ θα υπάρξει και αγωνιστικό πρόβλημα.

Νομίζω ότι το χρονικό όριο παραμονής του που έθεσε ο Τσακίρης είναι η κατ' αρχήν έγκριση του σχεδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν δεν συμβεί αυτό, πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις.

Είναι καλό που συνδέει πλέον άμεσα την οικονομική του συνεισφορά με τη δημιουργία του γηπέδου, γιά να μπορούμε να συζητάμε ανοιχτά το θέμα αυτό...

Griniaris είπε...

Ακούγοντας τη συνέντευξη Τσακίρη(για όσους θέλουν να την ακούσουν ολόκληρη υπάρχει στο site του σέντρα)κατέληξα κι εγώ στο ίδιο ερώτημα με τον pgss.Εκτός του ότι δεν υπήρξε καν αναφορά στα διαρκείας,έστειλε και αδιάβαστους όλους τους αναποφάσιστους Πανιώνιους.Ποιός είναι ο μόνος παίκτης που μπορεί να καλύψει το άνοιγμα των 2,5 εκατομμυρίων;Όχι,δεν είναι ο Λουκίνας.
Και μέχρι ενός σημείου τον δικαιολόγησα.Δεν είμαι και στην τσέπη του αλλά για μένα 2,5-3 εκατομμύρια κάθε χρόνο είναι πολλά λεφτά να τα χαλάς για χόμπι.Και τότε ήρθε το εξης μαγικό.Αφού ανέλυσε πως δημιουργήθηκε το άνοιγμα γιατί ως Πανιώνιος δεν μπορούσε να αντισταθεί στις ευκαιρίες που εμφανίστηκαν(ανανέωση Ρεκόμπα,αγορά δικαιωμάτων Λόλο,Μπάλαμπαν κλπ)είπε:Αν ξέραμε πιο νωρίς για το μπάσκετ θα τρέχαμε την ΠΑΕ πιο οικονομικά και θα δίναμε 1,5 εκατομμύριο να το σώσουμε,κάτι που δεν μπορεί να γίνει τώρα.Τι διαφορά θα είχε τότε το άνοιγμα;Η μήπως θα το κάλυπτε πουλώντας τον Γιάνκοβιτς;Τώρα όμως πουλάμε για να καλύψουμε τις ευκαιρίες.Βγάλτε εσείς άκρη γιατί εγώ μπερδεύτηκα...

rgegeo είπε...

Τα πράγματα πλέον είναι πασιφανές. Μην το κουράζουμε και πολύ το θέμα γιατί γινόμαστε και γραφικοί. Οι Έλληνες φεύγουν ή δίνονται δανικοί γιατί δεν υπάρχει «ψωμί» για μετρικούς ενώ οι ξένοι έρχονται καθώς με τις μεταγραφές του τρώνε εκτός από τους manager (τα συμφωνηθέντα ποσοστά) τους και άλλοι διάφοροι…

Ο Κοιλιάρας έφυγε ο Ουλαι έρχεται.

ΥΓ με 2 ερωτήσεις :

Και ας πούμε ότι δεν ισχύει το σενάριο που ανέφερα προηγούμενος και ισχύει το καθαρά αγωνιστικό.
ο Φερερα προτίμησε το ταλέντο του Γουνδουλακη ή του Σκούφαλη από του Κοιλιαρα. Κάποιος δεν πρέπει να λογοδοτήσει για αυτές τις επιλογές να ξέρουμε και εμείς τι γίνεται? Ποσά δώσανε πέρυσι στον Εργοτέλη 800.000 καλά δέν θυμάμαι?

zamis είπε...

Το βασικο,περα απο μανατζερς,bonus ''τριτων'',σχεσεις με αλλες π.α.ε. κλπ,ειναι η επαναλαμβανομενα δεδηλωμενη προθεση Τσακιρη να αποχωρησει εαν δεν προχωρησει το γηπεδο.
Σε καθε πλεον τονο,θετει το θεμα ειτε με το ενδεχομενο πωλησης Λολο ειτε με τον αριθμο διαρκειας-προσελευσης ειτε με την υπαρξη η μη πολιτικης βουλησης ειτε με την ανισορροπια ευνοικης μεταχειρησης αλλων παε σε σχεση με Πανιωνιο ειτε ειτε ειτε.
Ας δουμε την κατασταση χωρις μεμψιμοιριες και ας κρατησουμε μια συντεταγμενη σταση ως Πανιωνια οικογενεια.
Η μελλοντικη επιβιωση του συλλογου ειναι πανω απ'ολα.

Griniaris είπε...

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα zamis.O Τσακίρης έχει αρχίσει πια να συνδέει το γήπεδο όχι τόσο με την παραμονή του η μη αλλά με το μέλλον και την επιβίωση του Πανιωνίου.Δεν ξέρω αν είναι απλά ένα μέσο πίεσης αλλά...

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Χαιρετώ όλους και δίνω εν συνόλω κάποια σχόλια μου παρακάτω:

1. Ως προς το θέμα της επίδρασης στην πώληση των εισιτηρίων, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ήταν άκαιρη και η συνέντευξη Τσακίρη (που κατ' ουσίαν επνέλαβε πράγματα που έχει ξαναπεί πρόσφατα) αλλά άκαιρος ήταν και ο δανεισμός Κοιλιάρα, που θα μπορούσε ν' αναβληθεί για λίγο ακόμα για θέμα κλίματος κυρίως.

2. Ο Κοιλιάρας μάλλον ήθελε ο ίδιος ή και ο ίδιος τον δανεισμό του γιατί έβλεπε να περισσεύει στην ομάδα και να παίρνει λίγο χρόνο συμμετοχής.

3. Ουλάι και Κοιλιάρας νομίζω ότι παίζουν σε άλλες θέσεις. Ο ουλάι ειναι αμυντικό χαφ, αν και έχω ακούσει χίλια δυο διαφορετικά για το που παίζει. Μην ξεχνάμε ότι ο Ουλάι προέρχεται από Βελγική ομάδα οπότε καταλαβαίνεται ότι "ικανοποιεί" τον κ. Φερέρα...αλλά εν πάσει περιπτώσει πιστεύω ότι αμυντικά χρειαζόμαστε ενίσχυση, ούτως ή άλλως.

4. Όλα τα εισιτήρια και αυτά των Πανθήρων και οι ανανεώσεις προσμετρούνται από τον counter. Δεν γνωρίζω τι έχουν πάρει οι Πάνθηρες προσ το παρόν.

5. Με ενημέρωσαν ότι οι Ίωνες χθές -προς τιμή τους και μπράβο τους- έκαναν αφισοκολλήσεις για τα διαρκείας γύρω από το Αρτάκης και στην Άνω Νέα Σμύρνη. Αν μη τι άλλο συνεχίζονται οι προσπάθειες.

6. Για το γήπεδο, είναι πλέον μονόδρομος και θα πρέπει να εκφρασθεί μέσω της αγοράς των εισιτηρίων η σχετική δυναμική καθώς και με καθαρή τακτική προς το Δήμο.

7. Για το μπάσκετ, ας προσπαθήσουμε και κει. Το ξέρω είναι δύσκολο εδώ δεν μαζεύουμε 1000 εισιτήρια στο πόδόσφαιρο αλλά όταν δημοσιοποιηθούν οι τρόποι για βοήθεια από το ΔΣ (διαρκείας κλπ) έστω και οι μη μπασκετικοί από μας ας προσπαθήσουν να συνδράμουν. Είναι πιο εύκολο να κινηθεί το μπάσκετ από ότι το ποδόσφαιρο έστω και με μικρές βοήθειες από τους φιλάθλους.

zamis είπε...

Εναλλακτικες υπαρχουν griniari?
Αυτο ειναι το ερωτημα.Γιατι ας μην ξεχναμε οτι το δικαιωμα στα ονειρα και στην κριτικη μας το εδωσε η παρουσια αυτου του ανθρωπου.

Griniaris είπε...

Ασφαλώς και όχι zamis.Δεν διαφωνούμε,απλά επεσήμανα την κρισιμότητα που φαίνεται να έχει αυτή η χρονιά χωρίς ουσιαστικά να γίνονται οι ανάλογες ενέργειες.Ασφαλώς και πρωταρχικός στόχος είναι,ανεξάρτητα από διαρκείας,το γήπεδο να είναι όσο το δυνατόν πιο γεμάτο και αυτό μπορεί να γίνει,όπως λες,μόνο από εμάς.

zamis είπε...

Το ξερω οτι δε διαφωνουμε ρε griniari,αφου ειμαστε companeros!
Ρητορικη ηταν η ερωτηση.
Νομιζω οτι το μπαλακι ειναι αυτη τη στιγμη στο Δημο.

rgegeo είπε...

Θέλω να πιστεύω ότι εάν η ομάδα προσέφερε θέαμα (το #1 προϊόν της) για δυο ή παραπάνω συνεχής χρονιές ίσως να βλέπαμε με αριθμούς την δυναμικής μας ως οπαδοί .

Για διαφόρους λογούς οι ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα σε μόνιμη βάση.

Πες λοιπόν θα γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και στην τελική γιατί να γυρίσει?

Για το θέαμα? , για τις ανέσεις του γηπέδου? ή επειδή είναι απλά Πανιώνιος.

Η συνολική εμπειρία στην Νέα Σμύρνη είναι πολύ χαμηλή με αποτέλεσμα να χάνεις ακόμα και τους υπάρχον πελάτες τους, το ποιο σημαντικό περιουσιακό σου στοιχειό, ποσό μάλλον να αποκτήσεις νέους.

Η διοίκηση με τις αγωνιστικές αλλά και διαχειριστικές τις κινήσεις μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτάει μόνο το άμεσο μέλλον.

ΥΓ
Προς ΙΩΝ1988
Πόσοι από την περσινή σαιζόν παίζανε στην φυσική τους θέση? Πόσοι αποκτηθήκανε για συγκεκριμένη θέση και κατέληξαν να παίζουν αλλού. Πάλι καλά που ο Κρεσιτς έπαιζε τέρμα και όχι κεντρικός με Λατκα λόγω ύψους!!!


«ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ»

Griniaris είπε...

Και κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα που διάβασα αυτά που λέει ο ίωνας για τον counter και τα διαρκείας.Χθες πήγα να βγάλω διαρκείας στο μόλις 20 μηνών βαφτιστήρι μου.Μπήκα μέσα με υφάκι "και καλά σας έφερα το μικρότερο διαρκείας".Μου έπεσαν τα αυτιά όταν με πληροφόρησαν ότι το μικρότερο είναι 14 μηνών.Αυτό όμως που με ξένισε είναι ότι αργότερα αναρωτήθηκα,πόσα από αυτά τα 600 διαρκείας είναι πατεράδων,νονών,θείων που δεν λυπήθηκαν 25 ευρώ για να κάνουν την πλάκα τους;Μήπως ακόμη και αυτά τα 600 διαρκείας είναι ουσιαστικά πλασματικό νούμερο;

zamis είπε...

giorgio loco,συμφωνω μαζι σου,ιδιαιτερα με την πρωτη παραγραφο.Ομως ετσι θα ξαναγυρισουμε στα περσινα(τραγικα)λαθη Τσακιρη και αυτο δεν οδηγει πουθενα.
Ναι,κι εγω βλεπω τους μανατζαρεους,τους δανεικους τσαμπε,την αποελληνοποιηση και απολινενοποιηση:),τα κατ'αρχας κλπ.
Αλλα εδω ο αλλος σου λεει την κανω αν δεν..και μετα θαρθουν οι μελισσες..η κανω λαθος?

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι είναι γνωστό πως οι συνεντεύξεις και ιδίως ο χρόνος που επιλέγει να τις παραχωρήσει δεν είναι το δυνατό σημείο του προέδρου.

Μάλιστα πολλές φορές ακολουθεί και μια παράξενη επικοινωνιακή πολιτική. Τα κάνει όλα μαύρα με μία συνέντευξη, σπείρει τον πανικό και μετά επανέρχεται με μια καλή μεταγραφική κίνηση. Προσωπικά αυτή η πολιτική δεν μου αρέσει καθόλου.

Συμφωνώ με αυτό που είπε ο zamis ότι ο Τσακίρης μας έδωσε το δικαίωμα στο όνειρο. Με κουράζει όμως που κάθε τρεις και λίγο έμμεσα ή άμεσα μας λέει: θέλετε να συνεχίσετε τα όνειρα; Γήπεδο. Και με κουράζει γιατί δεν μας έχει ενημερώσει γιά βασικές παραμέτρους του εγχειρήματος.

Να μην ξεχνάμε ότι ο Τσακίρης είναι και Πανιώνιος και επιχειρηματίας. Συνεπώς έχει δικαίωμα να ζητά μετ’ επιτάσεως το γήπεδο. Και ως προς αυτό δεν έχω αντίρρηση.

Το θέμα όμως είναι ποιο γήπεδο. Μικρό; Μεγάλο; Με στίβο; Χωρίς; Με πολλές εμπορικές χρήσεις; Με λίγες; Με επαρκείς εγκαταστάσεις για τα τμήματα υποδομής και πάρκιγκ; Χωρίς; Με πολεοδομικές υπερβάσεις ;Χωρίς; Τέλος πάντων όλοι θέλουμε το γήπεδο, αλλά βασικά δεν ξέρουμε ποιο γήπεδο θέλουμε. Έχουμε δει μιά φωτογραφία του μελλοντικού γηπέδου, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Το κυριότερο είναι πως δεν γνωρίζουμε ποιο γήπεδο θέλει ο κ. Τσακίρης που εξαρτά και την παρουσία του από αυτό. Αυτό είναι πολύ βασικό θέμα...

Νομίζω ότι πρώτα έπρεπε να συμφωνήσει η Πανιώνια οικογένεια στο τι ακριβώς θέλει και ύστερα να συζητάμε όλα τα υπόλοιπα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή καμιά φορά τα πολλά και τα μεγάλα όνειρα βλάπτουν.

Πάντως εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί, μολονότι είχε δημιουργηθεί μεγάλος ενθουσιασμός στον κόσμο και μπήκε ένας τόσο υψηλός στόχος για τα διαρκείας, αυτά δεν προωθήθηκαν καθόλου από την ομάδα. Δεν είναι δυνατόν να λέμε από τη μία ότι θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο και θέλουμε την παρουσία του για να πιέσουμε για το γήπεδο και από την άλλη να μην κάνουμε ούτε μία διαφημιστική καταχώρηση.

Είναι σωστό τη στιγμή που δεν έχουν προωθηθεί καθόλου τα διαρκείας και μάλιστα πέφτει και ο ρυθμός πώλησής τους να απειλούμε με πώληση πρωτοκλασάτου παίκτη;

Μήπως όπως είχε πει και ο pgss1890 τα διαρκείας συνδέονται άμεσα με το γήπεδο; Πολλά διαρκείας – μεγαλύτερο γήπεδο – λιγότερες εμπορικές χρήσεις και το αντίθετο; Μήπως ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να πάρει επάνω του το θέμα των διαρκείας όχι γιά το γήπεδο ή γιά τα όνειρα αλλά γιά να μπορεί να έχει λόγο στις εξελίξεις;

zamis είπε...

brf,νομιζω εχεις δωσει την απαντηση σε προηγουμενο σχολιο σου,και 2.000 και 3.000 να φτασουμε,το νουμερο ειναι αστειο(ασε που φοβαμαι οτι ο griniaris εχει δικιο στο τελευταιο σχολιο του).
Ας το παρουμε αποφαση,αυτοι ειμαστε και περιπτωση να γινουμε περισσοτεροι υπαρχει μονο αν η ομαδα κανει καλη πορεια και δεν εχουμε τις περσινες διοικητικες παλινωδιες.
Εχεις απολυτο δικιο που θετεις το πρωταρχικο ερωτημα,ποιο ειναι το σχεδιο δηλ.που ''πρεπει''να εγκρινει το Δημοτικο Συμβουλιο.
Αυτο πρεπει να το μαθουμε κι εμεις για να ξερουμε για τι μιλαμε.

υγ.ακομα περιμενω τα ραδιοφωνικα σποτ και την εντυπη διαφημιση διαρκειας που μου ειπαν οτι βγαινουν..14 Ιουλιου σημερα,τι να πεις?

br fun_atic είπε...

Δεν είναι μόνο το σχέδιο που πρέπει να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο. Εδώ δεν ξέρουμε ποιο γήπεδο υποστηρίζουμε εμείς και το βασικότερο ποιο γήπεδο θέλει ο κος Τσακίρης.

Ερώτηση κρίσεως: Οι εμπορικές χρήσεις εξασφαλίζουν ισόβια έσοδα. Μάλιστα.
Τι είδους εμπορικές χρήσεις; Γιατί ως γνωστόν τα εμπορικά κέντρα έχουν αποτύχει παταγωδώς στην Ελλάδα.

Να πούμε επίσης ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων γηπέδων είναι το κόστος συντήρησής τους. Άρα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τα έσοδα θα πηγαίνει στην συντήρηση. Ότι μείνει από αυτά και από την απόσβεση (γιατί κάποιος θα βάλει λεφτά) θα μείνει για τα όνειρα...

Συνεπώς πάντα θα είναι απαραίτητη η παρουσία του κόσμου (εκτός κι αν θέλουμε να παίζουμε στο Αθηναϊκό Παγκρήτιο) τον οποίο για κάποιο λόγο δεν έχουμε προσπαθήσει να προσελκύσουμε.

Η ατάκα για τα 3.000 διαρκείας θα μπορούσε να συγκριθεί με έκκληση του Καραμανλή για αυτοδυναμία και ποσοστό 47% χωρίς όμως να κάνει προεκλογικό αγώνα.

boko. είπε...

Καλημερα!

Το σποτακι ειναι ετοιμο, παιχθηκε ηδη στον σπορφμ και ανεβηκε σαν ειδηση στο site της ΠΑΕ.

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17338&catid=5

Griniaris είπε...

Σωστά θέτετε και οι δύο το ερώτημα.Έλα μου,ντε.Ποιό είναι το σχέδιο,οεο;Γιατί ο κ. Τσακίρης ανέφερε χθες ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση των "κατ'αρχάς" απαραίτητων διορθώσεων των σχεδίων όσον αφορά στις θέσεις,τις εμπορικές χρήσεις κλπ.Πόσο αυτά τα τελικά σχέδια απέχουν από τα πρώτα;Έμαθε κανείς τίποτα,γιατί τελευταία ενημέρωση στο site είναι 12/2007.Για τι ακριβώς γήπεδο πρέπει να φωνάξουμε,να συγκεντρωθούμε,να παλέψουμε;

br fun_atic είπε...

Κάποιος φίλος της σελίδας (thanaras) με ενημέρωσε για μια προσπάθεια που γίνεται στο φόρουμ. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνουν χρήματα γιά μαζική αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Αν κατάλαβα καλά, με τα χρήματα τα οποία θα συγκεντρώσουν, θα προσφέρουν δωρεάν παιδικά διαρκείας σε γονείς.

Γιά την ενέργεια αυτή έχω ένα σοβαρό ερωτηματικό.Θεωρώ δεδομένο ότι ο κάθε γονιός που θα αποκτήσει διαρκείας γνωρίζει το χρέος του και θα αγοράσει εισιτήριο και στο παιδί του. Αν λοιπόν η ενέργεια αυτή του φόρουμ έχει ως σκοπό να βοηθήσει και κάποιους ανθρώπους που πραγματικά δυσκολεύονται να διαθέσουν τα 25 και 50 ευρώ γιά το παιδικό διαρκείας είναι πραγματικά αξιέπαινοι και πρέπει να τους στηρίξουμε.

Αν όμως η πρόθεσή τους είναι να δημιουργηθεί ένας πλασματικός αριθμός διαρκείας τότε το θέμα θέλει συζήτηση.

Ασφαλώς και θα παίξει ρόλο επικοινωνιακά το νούμερο των διαρκείας που θα ανακοινώσουμε. Από την άλλη όμως είναι απαραίτητοι και φίλαθλοι με σάρκα και οστά. Αντί λοιπόν να κάθονται τα παιδιά του φόρουμ να κάνουν εράνους, θα έπρεπε να είχε κινητοποιηθεί και η διοίκηση και να προωθήσει τα διαρκείας σε πραγματικούς φιλάθλους. Αλλιώς ο βασιλιάς θα είναι γυμνός.

Αν λοιπόν ο έρανος γίνεται γιά καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, θα θυμίζει κάπως τις μαζικές αγορές cd από τον ίδιο τον καλλιτέχνη προκειμένου να κάνει ντόρο και να αποκτήσει χρυσό δίσκο. Έλα όμως που ο κακοφωνίξ πάντα αποκαλύπτεται...

br fun_atic είπε...

Επιτέλους! Ύστερα από 16 ημέρες διάθεσης των εισιτηρίων διακείας και μία διαφημιστική καμπάνια. Σίγουρα η ενέργεια αυτή, αν και καθυστερημένη, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάποιος από εδώ έχει δουλειά να κάνει...

Griniaris είπε...

Ναι zamis για σένα λέει.Μόλις το άκουσα,αρκετά συμπαθητικό...

br fun_atic είπε...

Δεν το λες εμπνευσμένο, πάντως τη δουλειά του την κάνει...
Βέβαια, του Ατρόμητου που έπαιξε αμέσως μετά ήταν πιο πιασάρικο.

IWN1998 είπε...

Σχετικά με το γήπεδο ανεβάζω μέρος άρθρου απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (Ιαν. 2009). Υπάρχουν σαφείς λεπτομέρειες για το τι γήπεδο θέλει ο κ. Τσακίρης. Για το τι γήπεδο θέλουν οι Πανιώνιοι και οι Νεοσμυρνιότες (τους ξεχωρίζω γιατί δυστυχώς δεν είναι ίδια γκρουπ) δεν μπορώ να το πω. Συγγνώμη για την κατάχρηση χώρου, αν αυτά που λέει το απόσπασμα σας είναι γνωστά:

"Το γηπεδικό θέμα του Πανιωνίου σχεδόν σε κανένα σημείο του δεν μπορεί να συγκριθεί με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Η ΠΑΕ Πανιώνιος στη μελέτη που έχει κάνει δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον συντελεστή δόμησης και κάλυψης, με τη χρήση γης και με πιθανές απαλλοτριώσεις.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι ο αριθμός των εμπορικών χρήσεων, ώστε να καλυφθεί το κόστος κατασκευής του (50 εκατ. ευρώ) από την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο.

Αν ο κ. Σουφλιάς δεν προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τα τ. μ. των εμπορικών χρήσεων, η ΠΑΕ Πανιώνιος θα παραμένει στα «τυφλά». Υπολογίζεται ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα επιτρέψει για τις εμπορικές χρήσεις το 17,5% των στεγασμένων χώρων, βάσει των σχεδίων που έχουν καταθέσει οι «κυανέρυθροι». Η κατασκευή καταστημάτων σε επιφάνεια 4.500 τ. μ. (όπως υπολογίζεται το συγκεκριμένο ποσοστό) δεν καλύπτει το κόστος της κατασκευαστικής εταιρείας. Αν επιτρεπόταν το διπλάσιο (9.000 τ. μ.), οι μπουλντόζες θα είχαν «πιάσει δουλειά» από... χθες. Με μια συγκρατημένη πρόβλεψη για τη γνωμοδότηση του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα υπάρχουν δύο επιλογές για την ΠΑΕ Πανιώνιος, που έχει σχεδιάσει την ανέγερση αθλητικού κέντρου 12.000 θέσεων, δύο κλειστών προπονητηρίων μπάσκετ, στίβου, κολυμβητηρίου, άλλων αιθουσών και πάρκινγκ 750 θέσεων.

Είτε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να χρηματοδοτήσει προσωπικά το έργο είτε να δεχθεί τη βοήθεια του Δήμου. Η πρώτη επιλογή κρίνεται αφελής ακόμα και ως σκέψη. Στη δεύτερη, ο δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης είναι υπέρμαχος του νέου γηπέδου, με σταθερή απόφαση για τις εμπορικές χρήσεις. Δεν συμφωνεί, δηλαδή, με την αύξησή τους, πέραν όσων εγκρίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά είναι έτοιμος να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο την έγκριση περίπου 10 εκατ. ευρώ. Το ποσό δεν θα δοθεί στην ΠΑΕ, αλλά θα χρησιμοποιηθεί απευθείας για την κατασκευή κάποιων χώρων εκτός του κεντρικού ποδοσφαιρικού γηπέδου και των εξεδρών."

IWN1998 είπε...

Να δούμε και που θα παίζουμε αν γκρεμιστεί το γήπεδο και μέχρι να φτιαχτεί το νέο...όποτε συμβεί αυτό...

re-la-re είπε...

Αμ δεν είναι
δεν μας δίνεις και το link

zamis είπε...

iwn,
με τα 4.500τ.μ.επομενως,γηπεδο δεν προχωραει.
αρα,το σχεδιο που περιμενει εγκριση απο το Δημοτικο Συμβουλιο ειναι διαφοροποιημενο?
επισης,ποια ειναι η κατασκευαστικη που θα το αναλαβει αν και εφοσον,γνωριζει κανεις?

br fun_atic είπε...

Ευτυχώς που το ανέβασες Ίωνα, μπας και μάθουμε τίποτα. Αν θέλεις, ανέβασέ το και ολόκληρο

br fun_atic είπε...

Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Με 10 εκ ευρώ δεν μπορεί να φτιάξει ή να ανακατασκευάσει γήπεδο ο δήμος χωρίς εμπορικές χρήσεις; Διότι έχω την εντύπωση ότι το γήπεδο του Π.Α.Ο που θα έχει την τετραπλάσια χωρητικότητα δεν θα στοιχίσει περισσότερο από 50 εκ ευρώ...Και εκεί να δούμε πόσα ήταν τα έξοδα γιά απαλλοτριώσεις κ.λ.π
Στο υπερβολικό κόστος των 50 εκ ευρώ (λες και το φτιάχνουμε από χρυσάφι) προφανώς και περιλαμβάνονται και τα έξοδα κατασκευής του εμπορικού κέντρου...

zamis είπε...

Οχι μονο χαζη δεν ειναι,σοβαροτατη ειναι.
Γιατι,εκτος των ονειρων και αναμεσα στα αλλα χτεσινα,ο Τσακιρης μας ειπε οτι περιπου το γηπεδο καταρρεει..

zamis είπε...

υγ. οτι μπορω κανω κατα τ'αλλα..

br fun_atic είπε...

Δείτε τώρα τι γίνεται και με το γήπεδο του ΠΑΟ...

http://gatouleas.wordpress.com/2009/05/13/%CE%B2%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AC-%CE%B8/

Έχει τεθεί θέμα ασφάλειας του γηπέδου; Αν είναι έτσι και οι θ9,1 και 2 είναι υπό κατάρρευση τότε γιατί πουλάμε διαρκείας εκεί; Γιατί μέχρι και πέρσι η 1 ήταν παιδική εξέδρα; Γιατί γιά την 2 γίνεται η μεγαλύτερη καμπάνια γιά τα διαρκείας;

IWN1998 είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_31/01/2009_301473

IWN1998 είπε...

http://news.kathimerini.gr
/4dcgi
/_w_articles_sport_2_31/01/2009_301473

Αν δεν βγει όλο πάλι στο προηγούμενο έλειπε το _31/01/2009_301473

br fun_atic είπε...

Δηλαδή θέλει, θέλουμε και κάποιοι δεν θέλουν ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο 12.500 θέσεων, φαντάζομαι χωρίς στίβο, αφού μιλάμε γιά προπονητήριο στίβου, χωρίς γήπεδο μπάσκετ, αλλά με προπονητήριο μπάσκετ και με κολυμβητήριο. Έτσι, είτε δημιουργείται ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, είτε τα οικονομικά δεν επαρκούν γιά την κατασκευή του. Φαντάζομαι πάλι ότι η εταιρεία που θα κληθεί να το κατασκευάσει, αντέχει οικονομικά το κόστος κατασκευής, γιατί αλλιώς θα γίνουμε η Α.Ε.Κ 2.

Αφού λοιπόν έχουν γίνει μελέτες, υπάρχει κάποια μελέτη που να αναφέρεται στα έσοδα από το εμπορικο κέντρο; Αφού λοιπόν μιλάμε γιά κάποιου είδους αντιπαροχή, δεν θα έπρεπε να ξέρουμε το ακριβές ποσοστό της;

Όλα αυτά σε ποιόν θα ανήκουν (και γιά πόσο καιρό) δεδομένου ότι χτίζουμε σε ξένο οικόπεδο;

zamis είπε...

Στο φορουμ ειναι ανεβασμενα 4 διαφορετικα σποτακια(αλλοι παικτες στο καθενα).
Προσωπικα δεν μου αρεσαν,ουτε συνδεση με τα 120χρονα κανουν ουτε γιατι να παρει καποιος λενε ουτε χιουμορ εχουν.
Εξαιρειται αυτο με τον Κουμο που αν δεν τον ακουσεις δεν περιγραφεται!Κι εχει και target group μεταναστες..

re-la-re είπε...

Ο Γιωργος Βαλαβανης είναι Πανιώνιος που μάλιστα είχε μαλιστα παλιά εκπομπή και στον Σπορ-Φμ για το μπάσκετ με τον Παντελή Διαμαντόπουλο. Πριν δυο χρόνια μάλιστα είχε γράψει πάλι ένα άρθρο για την πολιτική της ΠΑΕ με τους Πάνθηρες, το οποίο αν θυμάμαι καλά είχε αναγκάσει την ΠΑΕ να βγάλει ανακοίνωση.

Στο άρθρο βλέπω να γράφει ότι το προπονητικό ανήκει στον Πανιώνιο. Είναι σίγουρο αυτό; Σε ποια εταιρεία του Πανιωνίου ανήκει;

re-la-re είπε...

Γιατί στο φορουμ και όχι στη σελίδα της ΠΑΕ;

Κάτι ερωτησεις που κανω και εγω.

br fun_atic είπε...

Έχω και μερικές άλλες κουτές ερωτήσεις: Αν δεν κάνω λάθος η αρχική πρόταση του κου Τσακίρη ήταν να χτίσει μόνος του το γήπεδο και προφανώς να καρπωθεί μόνος τις εμπορικές χρήσεις (για κάποια χρόνια). Απόλυτα λογικό. Η αντιπρόταση του Δήμου ήταν να μειωθούν οι εμπορικές χρήσεις (από τη μεριά του δήμου είναι κι αυτό λογικό για να μη δυσαρεστήσει κανέναν) και η αντι - αντίπροταση του κου Τσακίρη να μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις ανάλογα με το ποσό που θα επένδυε ο Δήμος (λογικό για να προστατεύσει τα οικονομικά του συμφέροντα δεδομένου ότι η εταιρεία που θα έχτιζε το γήπεδο ακούγονταν ότι ήταν δικών του συμφερόντων – διπλό κέρδος).

Αφού όμως οι εμπορικές χρήσεις είναι εκείνες που θα δημιουργήσουν τα μελλοντικά σίγουρα έσοδα του συλλόγου, τότε γιατί όλοι ήταν διατεθειμένοι να δεχθούν τη μείωσή τους; Γιατί για να λέμε τα σύκα – σύκα, όλη αυτή η δουλειά γίνεται για τα έσοδα της ομάδας. Όχι για το προπονητήριο του στίβου, ούτε του μπάσκετ, ούτε την πισίνα. Και ασφαλώς δεν μιλάμε για ένα οικολογικό, μπλα μπλα έργο, με τόσες εμπορικές χρήσεις και τσιμέντο. Απόδειξη ότι κόλλησε με την πρώτη στην πολεοδομία.
Άρα το θέμα ήταν στην απόσβεση της επένδυσης και όχι στην δημιουργία σίγουρων εσόδων. Πότε και με ποιο τρόπο θα περάσουν οι εμπορικές χρήσεις, άρα και το σύνολο των εσόδων αποκλειστικά και μόνο στον Πανιώνιο;

IWN1998 είπε...

Βασικά η επιχειρηματική δραστηριότητα των συμφερόντων Τσακίρη με την ανακατασκευή του γηπέδου, θα δώσει τη δυνατότητα στον επενδυτή Τσακίρη να μπορεί να συνεχίσει να επενδύει και στον Πανιώνιο.

Από κει και πέρα, οι εμπορικές χρήσεις αφού αποπληρώσουν το κόστος κατασκευής (δεν αναγράφεται ο χρονικός ορίζοντας), από κάποιο σημείο και μετά θα αποτελέσουν πόρους για την ΠΑΕ. Είναι σημαντικό να μάθουμε ποιό χρονικό εύρος απόσβεσης βάζει η ΠΑΕ / Τσακίρης.

Αν τα 9000 τμ θα αποπλήρωναν τα 50 εκατ. πλήρως, τα 4500 τμ θα ποπληρώσουν τα μισά στο ίδιο χρονικό διάστημα και με την ανάληψη του 1/5 του έργου από το Δήμο (10 εκατ), υπολογίζουμε μια διαφορά 15 εκατ. ευρώ μεταξύ σχεδιασμών Τσακίρη και προτάσεων του Δήμου.

br fun_atic είπε...

Δηλαδή: Αν θέλετε να σας καλύπτω τα άμεσα έξοδα και προκειμένου να κερδίσω κι εγώ σε βάθος χρόνου μου δίνετε το γήπεδο.

Όταν αποπληρωθεί η κατασκευή, πράγμα που δεν ξέρουμε πότε θα γίνει, θα έρχονται έσοδα απευθείας στην ομάδα. Αδυνατώ βέβαια να καταλάβω τον τρόπο, αφού ούτε το οικόπεδο, ούτε το κτίσμα ανήκουν στον Πανιώνιο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο Πανιώνιος γιά όσα χρόνια χρειαστεί να αποσβεστεί η επένδυση, θα είναι άμεσα εξαρτημένος από τον κ. Τσακίρη ή άλλο μεγαλοεπενδυτή, ενώ τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις ίσως έρθουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Τώρα γιατί δεν με ενθουσιάζει αυτή η ιδέα, ειλικρινά δεν ξέρω...

Griniaris είπε...

Κανέναν δεν ενθουσιάζει αυτή η ιδέα br αλλά μήπως τώρα δεν είμαστε και μάλιστα χωρίς μέλλον;

Griniaris είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλιά σας και πιο πολύ το άρθρο που ανέβασε ο ίωνας ξαναάκουσα το κομμάτι της συνέντευξης που αφορούσε στο γήπεδο.
"Κατ'αρχάς" ο Τσακίρης μιλάει για νέες μελέτες που αφορούν τόσο στις εμπορικές χρήσεις όσο και στις ανάγκες του ερασιτέχνη(οτι μπορεί να σημαίνει αυτό).
Αναφέρει ότι το μέγεθος των εμπορικών χρήσεων που επιτρέπει ο νόμος είναι υπέραρκετό,ότι οι μελέτες βρίσκονται ήδη στη ΓΓΑ,ότι πάει πολύ καλά και είναι απλώς γραφειοκρατικό το θέμα.
Ουσιαστικά καταμαρτυρά ως μοναδικό εμπόδιο το ΔΣ του δήμου και κλείνει με μια έμμεση "απειλή",η τώρα η τα λέμε στις εκλογές.

vassilis είπε...

Απλα για ενημέρωση στην ενδιαφέρουσα συζήτηση σας. Όταν ο εκπρόσωπος της Dimand είχε παρουσιασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν 2 χρόνια εκεί όπου ο Δήμαρχος είχε εκφρασει τη διαφωνία του για τους πολλούς εμπορικούς χώρους (τότε μιλάγαμε για 12000 τμ καταστήματα και 4000 τμ γραφεία) είχε μιλήσει για κέρδη περίπου 4 εκ ευρώ το χρόνο. Το θυμάμαι γιατί μιλάγανε για κέρδη 200 εκ. στα 50 χρονια. Μάλιστα κάποιες δημοτικές παρατάξεις ρωτούσαν γιατί να μην πάρει και ποσοστό ο Δημος καθώς το οικόπεδο ανήκει στο Δήμο.

Σύμφωνα με αυτά που είχαν ειπωθεί τότε ακόμα και όλα τα κέρδη να τα επαιρνε η ΠΑΕ δεν θα κάλυπτε το περσινό άνοιγμα της και καθώς θα πρέπει να πάρει και ο ερασιτέχνης δεν νομίζω ότι θα κάλυπτε ούτε το φετινό των 3 εκ.

br fun_atic είπε...

Εντάξει. Τα 4 εκ ευρώ είναι έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις. Εννοείται ότι θα υπάρξουνμ και άλλα π.χ συναυλίες κ.λ.π.
Επιπλέον καμία ομάδα δεν αποκομίζει όλα τα έσοδά της αποκλειστικά από το γήπεδο.
Το θέμα είναι να εξασφαλιστούν οι ανάγκες όλου του Πανιώνιου και επαρκή έσοδα από την πρώτη στιγμή. Αν δεςν μπορούν να γίνουν αυτά τα δύο, τότε ας επισκευαστεί το υπάρχον.

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι το γήπεδο είναι μονόδρομος ανάπτυξης του συλλόγου. Δυστυχώς δεν φαίνεται κάτι καλύτερο για να βρεθούν κάποιοι περαιτέρω πόροι εσόδων.

Ελπίζω ο Δήμος να εξασφαλίσει ότι το έργο δεν θα διαλύσει τελείως την περιοχή περιβαλλοντολογικά και η ΠΑΕ θα εξασφαλίσει ότι θα μπορεί η ομάδα να αγωνίζεται και να προπονείται εύρρυθμα κατά τη διάρκεια του έργου.

Οι δύο αυτοί παράγοντες πρέπει να εξασφαλισθούν αν θέλουν ευρύτερη υποστήριξη της προσπάθειας.

τρελοπανιωνιος είπε...

απο οτι καταλαβα με τοσο μωρα με διαρκειας η θυρα 1 θα ειναι καπος ετσι http://www.youtube.com/watch?v=XQcVllWpwGs&eurl=http%3A%2F%2Ftroktiko.blogspot.com%2F&feature=player_embedded

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι ο λόγος που κάναμε αυτή την κουβέντα δεν ήταν το γήπεδο αυτό καθ' αυτό.

Ο λόγος ήταν για να καταλάβουμε όλοι ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Πανιωνίου υπάρχουν, ότι η δύναμη του Πανιωνίου είναι ο κόσμος του και πρέπει κάποια στιγμή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δείξει τη δύναμή του και ότι ασφαλώς δεν πρέπει να ανησυχούμε γιά την αποχώρηση ή μη του οποιουδήποτε επενδυτή.

Είναι βέβαιο ότι τα συμφέροντα του Πανιωνίου μπορεί να τα προασπίσει καλύτερα απ' όλους ο κόσμος του Πανιωνίου. Ακόμη κι αν τα διαρκείας δεν αποτελούν το βασικό έσοδο της ομάδας, κανείς μα κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την ύπαρξη 3,4,5 ή 6.000 φιλάθλων σε μόνιμη βάση.
Όλοι διαρκείας!!!

vassilis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
vassilis είπε...

Δεν μίλησα για όλα τα έσοδα. Μίλησα για το άνοιγμα, δηλαδή τη διαφορά από τα συνηθισμένα έσοδα που έχουμε. Φετος είπε ο Τσακίρης ότι αυτά θα ειναι περίπου 5.5 εκ ευρώ ενώ τα έξοδα θα είναι 8.5. Καλύπτεται αυτό το άνοιγμα από τα κέρδη του νέου γηπέδου; Το θεωρώ δύσκολο καθώς θα πρέπει να γίνει απόσβεση και να πάρει και ο ερασιτέχνης.

Όσο για τα διαρκείας μακάρι να έχουμε 6000 διαρκείας γιατί συμφωνώ απόλυτα πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος στήριξης του Συλλόγου.

lefterix είπε...

Πω,πω,παιδιά..55 σχολια,το ένα καλύτερο από το άλλο..(Βέβαια και σίγουρα,όλοι θα έχουν και κάποιοες αντιρρήσεις..)
θα ήθελα όμως να σταθούμε και σε κάτι που δεν αναφέρθηκε..
Πόσοι παίχτες αποδεσμεύτηκαν εφέτος;
Πόσο κοστίσανε;
Μήπως το οικονομικό άνοιγμα έχει σχέση και με αυτό;
Εμένα μου φέρνει και λίγο εκβιασμός, η γήπεδο η φεύγω...
Ισως να ειμαι καχύποπτος, αλλα..:
"Όποιος εχει καεί από χυλό,φυσάει και το γιαούρτι...

lefterix είπε...

Ουφ,έσκασα, θα το πω...
Μήπως μας λένε έμμεσα ή αμεσα,το καλό που έγραψε ο giorgio,
"Να φύγετε, να πάτε αλλού.." (;)