Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Πρώτο πρόβλημα. Η πρώτη θέση.

Καθημερινά διαβάζω στις εφημερίδες για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, για τη διάθεση των Εστογιανώφ και Ρεκόμπα, για το πόσο ευχαριστημένος είναι ο Φερέρα από τον Μπάλαμπαν και όλα αυτά με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο.

Κατά πως φαίνεται (θα το δούμε όμως στο χορτάρι) οι μεταγραφές που έγιναν ήταν καλές και θα βοηθήσουν. Θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη φέτος. Βέβαια είναι γεγονός ότι χρειάζεται ενίσχυση σε τουλάχιστον δύο θέσεις. Απαιτείται η αγορά ενός δεύτερου επιθετικού και ενός πολύ καλού τερματοφύλακα. Όλα δείχνουν ότι ο δεύτερος επιθετικός θα είναι ο Ριέρα. Μου φαίνεται ότι είναι καλή περίπτωση, αν και με έχει δυσαρεστήσει η αναβλητικότητα που δείχνει προκειμένου να μας απαντήσει. Διάβαζα όμως ότι ίσως κλείσει σήμερα.

Εκεί που θεωρώ όμως ότι η ομάδα χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση είναι στη θέση 1. Ο Μπέλιτς είχε δείξει καλύτερα στοιχεία από τον Κρέσιτς. Δεν φαίνεται όμως να είναι ο μεγάλος τερματοφύλακας, γύρω από τον οποίο μπορεί να δημιουργηθεί ολόκληρη η αμυντική γραμμή. Από την άλλη αποκτήθηκε ο Μπεθέρα, ο Ισπανός Κάαν όπως τον αποκαλούν. Μάλλον όμως πρέπει να φάει πολλά καρβέλια ακόμα για να θεωρηθεί συγκρίσιμος με τον Γερμανό (κι αν γίνει ποτέ). Ο Ανδριόλας πάλι είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος τερματοφύλακας, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να παίρνει και φέτος ευκαιρίες. Συνεπώς χρειαζόμαστε λύση στη θέση 1.

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω για ενδιαφέρον της ομάδας μας για τον πρώην τερματοφύλακα της Εθνικής Βελγίου Ντε Βλίγκερ. Μου φαίνεται βέβαια αδιανόητο να αποκτήσουμε τερματοφύλακα ο οποίο βρίσκεται σε ηλικία 37 ετών. Ο παίκτης αυτός σε όσο καλή κατάσταση κι αν βρίσκεται δεν θα μπορεί να προσφέρει για χρόνια τις υπηρεσίες του. Ο καλός τερματοφύλακας όμως πρέπει να δεσμεύεται με μακροχρόνιο συμβόλαιο, διότι η απομάκρυνσή του αναστατώνει ολόκληρη την άμυνα.

Χωρίς να ξέρω ακριβώς τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας ή το κασέ του συγκεκριμένου παίκτη, μου κάνει εντύπωση το ότι δεν έχουμε ενδιαφερθεί για τον Μάλαρτζ. Η αξία του είναι γνωστή, ξέρει καλά το Ελληνικό πρωτάθλημα, και θα μπορούσε να μας προσφέρει λύσεις σε μια θέση στην οποία υποφέρουμε. Μέσα στο καλοκαίρι υπήρξαν κι άλλες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τερματοφυλάκων. Μία από αυτές ήταν ο Κοτσόλης.

Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν ενισχυθούμε σημαντικά στη θέση του τερματοφύλακα, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, τα οποία σίγουρα θα βλάψουν την καλή προσπάθεια που έχει γίνει το καλοκαίρι.

7 σχόλια:

zamis είπε...

Β.Ζαφειροπουλος στο σημερινο Φιλαθλο,λεει οτι ο Μπεθερα δεν κανει στον Φερερα ο οποιος επισης θελει να στειλει Κοιλιαρα δανεικο στη Λεβαδεια.

Griniaris είπε...

Δεν είχα δει την καινούρια ανάρτηση...
Κατ'αρχην BR περαστικά κι από μένα...

...Προς την ίδια κατεύθυνση, αλλάζουμε και τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Με το νομοσχέδιο αυτό απαγορεύεται ο καθορισμός ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων, αποκλειστικά για τα μέλη των Λεσχών κατά την διάθεση των εισιτηρίων. Επίσης τα μέλη των Λεσχών υποχρεούνται να κατέχουν κάρτα Φιλάθλου προκειμένου να προμηθευτούν εισιτήριο αθλητικών συναντήσεων. Απαγορεύεται επίσης η διάθεση εισιτηρίων απευθείας από τις ομάδες στα μέλη των Λεσχών τους. Τα μέλη πλέον, θα λαμβάνουν τα εισιτήρια όπως όλοι οι υπόλοιποι μη οργανωμένοι φίλαθλοι. Ούτως ή άλλως με την εισαγωγή του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος εισιτηρίων, που ήδη βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης, η διάθεση μεγάλου αριθμού εισιτηρίων σε ένα πρόσωπο, θα είναι αδύνατη...

Από το νομοσχέδιο του υπουργείου...

Όπως καταλαβαίνετε η είσοδος στο γήπεδο του Πανιωνίου χωρίς κάρτα φιλάθλου είναι αδύνατη.Η ενημέρωση του κόσμου είναι μηδαμινή οπότε αυτό που λες pgss για την πρώτη αγωνιστική είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.
Το ερώτημα που μου γεννάται όμως είναι το εξής:Εμείς,όπως λέει ο ίωνας,είμαστε στο πρόγραμμα εθελοντικά.Ο ΠΑΟΚ δεν είναι,που σημαίνει ότι δεν έχουν κάρτα φιλάθλου.Τι θα γίνει λοιπόν στην περίπτωση που 500 παοκτζήδες έρθουν και θέλουν να μπουν μέσα;Θα τους αφήσουμε να μπουν;θα κάνουν τη Νέα Σμύρνη μπάχαλο;η μήπως απαγορεύεται η μετακίνηση φιλάθλων σε αυτά τα γήπεδα;

ΥΓ>Για όσους έχουν πρόσβαση σε ράδιο,στις 12 έχει ο Σωτηρακόπουλος στον sport-fm τους παίκτες του Πανιωνίου.

br fun_atic είπε...

Αυτά που έχω μάθει είναι κάπως διαφορετικά. Έμαθα λοιπόν ότι η κάρτα φιλάθλου θα εφαρμοστεί πλήρως από του χρόνου. Φέτος η κάρτα φιλάθλου θα είναι απαραίτητη στον κάτοχο διαρκείας, ενώ οι υπόλοιποι φίλαθλοι θα μπορούν να αγοράζουν μεμονωμένα εισιτήρια στα οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία τους και θα υπάρχει γραμμικός κώδικας (περίπου δηλαδή ότι γίνεται στα τουρνικέ του Καραϊσκάκη γιά τα παιχνίδια της Εθνικής.
Δεν γνωρίζω αν ο φίλαθλος που δεν θα έχει διαρκείας, αλλά θα έχει κάρτα φιλάθλου θα μπορεί να φορτώνει στην κάρτα του ηλεκτρομνικά το εισιτήριο προς αποφυγή της ταλαιπωρίας.
Είναι γεγονός ότι όσα γράφω είναι απλές πληροφορίες και ίσως κάνω και λάθος. Καλό θα ήταν να μας έδινε η Π.Α.Ε περισσότερες πληροφορίες γιά το θέμα. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει τότε οι φίλοι θα μπορούσαν να απευθυνθούν στον κ. Μόγκριτς, ο οποίος είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικός.

br fun_atic είπε...

υ.γ
Είχα καταλάβει ότι ο Κοιλιάρας θα ήταν η αλλαγή του Ρεκόμπα. Αν φύγει, ποιός θα παίξει αυτό το ρόλο;

Εκείνος ο Χρόσο από τη Νίτρα που διαβάζαμε καθημερινά, τι έγινε;

IWN1998 είπε...

Θεωρητικά η κάρτα φιλάθλου θα πρέπει να εφαρμοσθεί για όλες της ομάδες της super league ΦΕΤΟΣ. Πάντως στις μόνες που έχω δει σχετική αναφορά εκτός Πανιωνίου, είναι ο Λεβαδειακός και ο Εργοτέλης...
Υποτίθεται ότι το σύστημα θα ισχύσει στα εξής γήπεδα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΑΚΑ, ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΗΠΕΔΟ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ), ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΛΑΘΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΠΗΓΑΔΙΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΣΤΑΔΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΣΤΑΔΙΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΑΛΚΑΖΑΡ), ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΣΤΑΔΙΟ ΦΥΛΗΣ, ΣΤΑΔΙΟ ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΟΑΚΑ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΟΚ ΠΥΛΑΙΑΣ

BR, ανώνυμος μάλον από ΠΑΕ μου είπε να στείλω email προς Μόγκριτς για διευκρινίσεις. Αυτή τη στιγμή έχω σχετική δυσκολία να το κάνω. Θα στείλω μάλλον το βράδυ.

Ως προς το τερματοφύλακα, πολύ ωραίο αυτό με τον Κάαν - Μπεθέρα...Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Καλά ένας Έλληνας δεν είναι ελεύθερος για τρίτος τερματοφύλακας? Τώρα αν ψάχνουμε τρίτο επιπέδου, που να ωθεί με ανταγωνισμό τους πρώτους, αυτό είναι άλλο θέμα. Νομίζω πα΄ντως ότι οι κριτικές αδίκουν Μπέλιτς και Ανδριόλα.

Για τον Κοιλιάρα...τι να πώ...έχουμε λεφτά για αντίστοιχο? Και τον στέλνουμε στη Λειβαδιά? Εγώ θα πρότεινα Β' Εσπανιόλ.

br fun_atic είπε...

Δεν έχω καταλάβει αν ψάχνουμε για τρίτο ή για πρώτο τερματοφύλακα.
Από την πρώτη στιγμή που είδα τον Μπέλιτς διέκρινα καλά στοιχεία. Δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια και είναι γεγονός ότι σε κάποια ήταν καλός, δέχθηκε όμως και κάποια αστεία γκολ.

Όταν ο Μπέλιτς ήρθε στον Πανιώνιο, η στατιστική του έλεγε ότι δέχονταν κάτι παραπάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι. Τα στατιστικά του επιβεβαιώθηκαν και σε εμάς.

Είναι γεγονός ότι όταν μιλάμε για τερματοφύλακα στον Πανιώνιο έχω πάντα στο μυαλό μου τον Ντρόμπνι.

Θεωρώ ότι ο Ανδριόλας είναι ένας πολύ ελπιδοφόρος τερματοφύλακας, ο οποίος αδικήθηκε με το να είναι τρίτος και εκτός αποστολής. Από την άλλη δεν ξέρω πόσο καλύτερος είναι ο Μπέλιτς και κατά πόσο θα δημιουργηθεί ανταγωνισμός μεταξύ τους. Ο ανταγωνισμός στους τερματοφύλακες έχει να κάνει μόνο με τον βασικό. Γιατί ασφαλώς η θέση είναι τέτοια που απαγορεύονται οι πολλές αλλαγές.

Μπορεί ο Μπέλιτς φέτος να δείξει ακόμη καλύτερα στοιχεία. Προσωπικά όμως θα ήθελα έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα για πρώτο. Αν ήταν στο χέρι μου θα αγόραζα τον Μάλαρτζ για πρώτο ή τον Αμπάρη για δεύτερο. Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή θα έλυνα τη συνεργασία με τον Ανδριόλα για να μην τον αδικήσω και πάλι.

Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι ο Πανιώνιος έχει δύο καλούς αλλά όχι εξαιρετικούς τερματοφύλακες και σίγουρα πρέπει να βρεθεί λύση. Ας ελπίσουμε ότι με την απόδοσή τους θα με διαψεύσουν όλοι.

Είδα το μήνυμα του ανώνυμου. Πράγματι, θα μπορούσες να ρωτήσεις την Π.Α.Ε, αν και καταλαβαίνω τη δυσκολία σου. Θέλω να πιστεύω όμως ότι ο Μόγκριτς θα σε εξυπηρετήσει. Ο ανώνυμος φίλος βέβαια, πριν να στείλει αυτό το «ελιτίστικο» μήνυμα, ας σκέφτονταν ότι ήταν υποχρέωση της Π.Α.Ε να ενημερώσει σωστά και έγκυρα τους φιλάθλους για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

br fun_atic είπε...

Ο Μάλαρτζ ανακοινώθηκε από την Α.Ε.Λ. Πάμε γιά άλλα...

Διάβαζα στην gazzetta (κατόπιν πληροφορίας φίλου της σελίδας) ότι ενδιαφερόμαστε γιά τον Κωνσταντόπουλο της Κόβεντρι. Φαντάζομαι ότι είναι φιλολογικό - μανατζαρίστικο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι δεν πρέπει να είναι και φθηνός...

Συνεπώς περιμένουμε να βελτιωθεί ο Μπέλιτς, να δημιουργηθεί ανταγωνισμός με τον Ανδριόλα, να γίνει Κάαν ο Μπεθέρα, να έρθει ο Χρόσο της Νίτρα ή τέλος πάντων να βρούμε μιά αξιόπιστη λύση στη θέση 1.