Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Φίλε, ακόμη σε περιμένω στο άδειο γήπεδο.

Το στοίχημα των 3.000 διαρκείας συμπίπτει με τους εορτασμούς των 120 χρόνων ιστορίας της ομάδας. Είναι κρίμα, μια χρονιά σαν κι αυτή, με παίκτες αυτού του επιπέδου και με τιμολογιακή πολιτική των διαρκείας αντάξια της περιστάσεως να αυξήσουμε απλά ελαφρώς τις πωλήσεις των εισιτηρίων. Φαίνεται πως όλοι υπήρξαμε κατώτεροι των περιστάσεων.

Είναι γεγονός ότι ο μέσος Πανιώνιος είναι ένας ιδιαίτερα επιφυλακτικός φίλαθλος. Η επιφυλακτικότητα αυτή πηγάζει από πολλά παραδείγματα του παρελθόντος, όπου δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες σύντομα διαψεύστηκαν. Πρόσφατο παράδειγμα η περσινή χρονιά.

Αυτή όμως δεν είναι μια ψύχραιμη και αντικειμενική αντιμετώπιση του σήμερα. Ο μέσος φίλαθλος επιθυμούσε την παραμονή των μεγάλων αστεριών της ομάδας. Η επιθυμία αυτή πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με σημαντικό κόστος για την ομάδα. Ο Ρεκόμπα παρέμεινε στις τάξεις μας και ο Εστογιανώφ δεσμεύθηκε για τρία χρόνια μαζί μας, πράγμα που δεν φανταζόμασταν με τίποτα στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα η ομάδα απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων του, γεγονός που την εξασφαλίζει και οικονομικά, σε περίπτωση επωφελούς πώλησης. Σημαντικότατη και η παραμονή του Μανιάτη από τον κεντρικό κορμό της ομάδας. Ο μέσος φίλαθλος που προβληματίστηκε από την απομάκρυνση του Λίνεν, επιθυμούσε την πρόσληψη ενός καλού και σοβαρού προπονητή. Ο Φερέρα δείχνει πολύ καλά στοιχεία.

Ο μέσος φίλαθλος επιθυμούσε την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Πράγματι αποκτήθηκαν παίκτες σημαντικής αξίας όπως ο Μπάλαμπαν και ο Ριέρα, ενώ και από τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα έχουμε αποκομίσει καλές εντυπώσεις. Θα τους δούμε βέβαια και στην Αθήνα. Μοναδική παραφωνία ο αφελληνισμός της ομάδας (ουσιαστικά της βασικής ενδεκάδας). Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο ελπίζω να αντιμετωπιστεί από την καλή εξέλιξη των νεαρών παικτών που έχουν αποκτηθεί (έχουμε διαβάσει πολύ καλές κριτικές για τον Κοντοχρήστο, τον Σιόβα και τον Σιμώση). Ίσως η μοναδική έλλειψη την οποία έχει αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος είναι ενός εξαιρετικού τερματοφύλακα. Φημολογείται πάντως μεγάλη εξέλιξη του Ανδριόλα.

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι ο μέσος φίλαθλος δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο από τις μεταγραφικές κινήσεις. Η ομάδα φαίνεται και είναι ενισχυμένη. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να προκαλείται αισιοδοξία στις τάξεις των φιλάθλων, η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη αποτυπωθεί στις πωλήσεις των διαρκείας. Διότι, έστω και στα χαρτιά, αφού ακόμη δεν έχουμε δώσει κανέναν επίσημο αγώνα, διαθέτουμε μια από τις καλύτερες μεσαίες και επιθετικές γραμμές του Πρωταθλήματος. Φαίνεται όμως ότι η επίθεση κόβει εισιτήρια σε κάθε άλλο μέρος του κόσμου, εκτός από τη Νέα Σμύρνη.

Ο μέσος Πανιώνιος πιστεύω ότι τα ξέρει όλα αυτά. Η λογική του όμως του λέει να περιμένει τις πρώτες αγωνιστικές για να δει εάν όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν. Η σκέψη αυτή θα ήταν απόλυτα κατανοητή και σεβαστή οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Όχι όμως φέτος.

Καμία άλλη ομάδα δεν έχει συμπληρώσει 120 χρόνια ιστορίας. Και μάλιστα με μόλις 1153 εισιτήρια διαρκείας. Σε καμία άλλη ομάδα παίκτες του επιπέδου των Ρεκόμπα, Εστογιανώφ, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Κουμορτζί δεν πρόκειται να υποστηριχθούν από μόλις 1153 κατόχους διαρκείας. Σε καμία άλλη ομάδα δεν έγινε σημαντική προσπάθεια για την προσέλκυση των οικογενειών. Σε καμία άλλη ομάδα η τιμή του διαρκείας δεν υπήρξε τόσο προσιτή για το βαλάντιο ακόμη και του πιο αδύναμου οικονομικά. Σε καμία ομάδα δεν έγινε έκκληση για αγορά διαρκείας χωρίς την άμεση ανταπόκριση των φιλάθλων. Μόνο σε εμάς υπήρξε τέτοια αδιαφορία.Κατά τα λοιπά είμαστε υπερήφανοι γιά τα 120 χρόνια ιστορίας μας. Ίσως γιατί δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τον τελευταίο μήνα...

Γήπεδο δεν γίνεται με 1153 εισιτήρια, κι αν γίνει θα αποτελεί προϊόν απίστευτων συμβιβασμών. Τα διαρκείας αυτά είναι αδύνατον να κρατήσουν στην ομάδα σοβαρούς επιχειρηματίες όπως τον Τσακίρη, αλλά κι αν το κάνουν, αυτό θα γίνει με διαφορετικούς όρους από αυτούς που ισχύουν σήμερα.Και δεν πρόκειται να χαρεί κανείς από 'μάς.

Όμως το διαρκείας φέτος δεν έχει να κάνει τόσο με τα αστέρια, με τον Τσακίρη, και με το γήπεδο. Έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια του μέσου φιλάθλου και κατ’ επέκταση της ομάδας. Είναι ντροπή τα 120 χρόνια ιστορίας να γιορτάζονται σε άδειο γήπεδο. Είναι ντροπή στα 120 χρόνια της ομάδας να μην ορθώσει το ανάστημά του ο μέσος Πανιώνιος φίλαθλος. Να δηλώσει σε όλους "Είμαι κι εγώ εδώ". Είναι ντροπή για εκείνους που μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντά τους, κυνηγημένοι από τους Τσέτες, ξεριζωμένοι από την Ιωνία, έφεραν στην μητέρα πατρίδα το έμβλημα και τα χρώματα του Πανιωνίου. Αυτά που θα φορέσουμε ως επετειακή εμφάνιση...
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που υπέφεραν, που μόχθησαν για να δουν τον Πανιώνιο να μεταφυτεύεται και να ανθίζει σε μια καινούργια πατρίδα θα δεν θα ήταν περήφανοι για ‘μας. Διότι μέχρι και σήμερα έχουμε σταθεί κατώτεροι των περιστάσεων. Γιατί προτιμήσαμε δυο μέρες επιπλέον διακοπών από ένα εισιτήριο διαρκείας. Γιατί δεν πήραμε το παιδί μας από το χέρι για να το βάλουμε σε ένα κόσμο μαγικό. Για όποιον δεν το έχει νοιώσει, η τροπαιοθήκη της θύρας 5 είναι ο ομφάλιος λώρος όλων μας με τη γη της Ιωνίας
.
Για ποια διαφορετικότητα μιλάμε όταν στην προτροπή του Τσακίρη για 3.000 διαρκείας, δεν απαντήσαμε με 4.000 και 5.000; Δεν είμαστε τόσο λίγοι όσο κάποιοι πιστεύουν. Δεν είμαστε τόσο απογοητευμένοι. Δεν είμαστε τόσο φτωχοί. Έχουμε υπόσταση και φωνή.
Αν φέτος δεν μπορέσουμε να αποδείξουμε τίποτα απ’ όλα αυτά ας αλλάξουμε τα χρώματα της ομάδας. Ας σκίσουμε από τη φανέλα και τα κασκόλ την Ιωνική ασπίδα. Γιατί κανείς μας δεν θα είναι άξιος να φοράει υπό αυτές τις συνθήκες τα σύμβολα που βάφτηκαν κυριολεκτικά με αίμα. Γιορτάστε στο σπίτι αγαπητοί φίλοι τα 120 χρόνια. Φορώντας την επετειακή εμφάνιση και τρώγοντας πίτσες μπροστά στη Νόβα. Διαφορετικοί όμως δεν είστε...

16 σχόλια:

Jamie S. Poursas είπε...

Καλημέρα φίλε μου.
Διαβάζω τακτικά το blog σου και γενικά τα Πανιώνια blogs. Είναι ο μοναδικός ίσως τρόπος να ενημερώνομαι για θέματα που αφορούν τον Σύλλογο και πέριξ αυτού μιας και στην πόλη μου (Σέρρες) δύσκολα θα βρεις άλλον Πανιώνιο να ανταλλάξεις μιαν άποψη, ο "Πανιώνιος Κόσμος" δεν φτάνει (και πολύ δύσκολα θα φτάσει ποτέ) και η επαφή μου με τον Σύλλογο από κοντά μόλις 2-3 φορές τον χρόνο ή όποτε κατέβω Αθήνα.
Σε πολλά από όσα έχω διαβάσει με βρίσκουν σύμφωνο.
Η ένστασίς μου είναι μία: δεν είναι η ομάδα που γιορτάζει 120 χρόνια ιστορίας, αλλά ο Σύλλογος, ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.
Όταν ο "Ορφεύς" και το "Γυμνάσιον" ενώθηκαν και γέννησαν τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης ήταν η αφετηρία του να είμαστε όλοι εμείς σήμερα εδώ και να συζητάμε.
Συμφωνώ για το θέμα των εισιτηρίων διαρκείας έτσι όπως το θέτεις.
Για φαντάσου όμως πως νιώθει ένας φίλαθλος του Συλλόγου από την επαρχία, την μακρινή επαρχία ή το εξωτερικό (γιατί και τέτοιοι υπάρχουν), ο οποίος αγαπάει την ομάδα του και ζει μαζί της έστω και από τόσο μακριά, όταν διαβάζει σε όλα τα blogs διακρίνοντας μια έντονη γκρίνια για το θέμα αυτό.
Ναι, ο αριθμός καρτών διαρκείας είναι ένα μέγεθος προσδιορισμού της δυναμικότητας ενός Συλλόγου, αλλά δεν είναι το μόνο.
Αν κρίνω από τον εαυτό μου, σίγουρα υπάρχουν φίλοι από την επαρχία οι οποίοι επιθυμούν να πάρουν στα χέρια τους ένα διαρκείας κι ας μην μπορέσουν να βρεθούν σε κανέναν εντός έδρας αγώνα.
Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό, όταν από φέτος και με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία σου για την έκδοση της κάρτας διαρκείας και της εθνικής κάρτας φιλάθλου και εσύ δεν έχεις αυτήν την δυνατότητα?
Ακόμα και αν επιθυμείς να προεξοφλήσεις την αγορά του εισιτηρίου διαρκείας και να το πάρεις στα χέρια σου όταν και εάν μπορέσεις, το κατάστημα της Τράπεζας με το οποίο συνεργάζεται η Π.Α.Ε. υπάρχει μόνο σε 4 πόλεις σε όλη την Ελλάδα (και που φυσικά δεν υπάρχει στις Σέρρες).
Αυτά είναι δύο χαρακτηριστικά προβλήματα που συνάντησα φέτος και αδυνατώ να προμηθευτώ την κάρτα μου, εκτός και αν κατέβω κάποια στιγμή στην Αθήνα.
Εμείς εδώ πάνω ακούμε περισσότερο ΕΡΑ Σπορ (αυτό πιάνουμε) και κάθε μέρα ακούω την διαφήμιση του Ατρομήτου για τα διαρκείας του. Εμείς τι έχουμε κάνει σε αυτό το θέμα?
Θέλω να τονίσω με το παράδειγμά μου πως ίσως ο προγραμματισμός, η διαφήμιση και προβολή των καρτών διαρκείας να μην ήταν αυτός που έπρεπε. Σίγουρα εγώ δεν απαιτώ να ξυπνήσω ένα πρωι και να δω στην γειτονιά μου αφίσες του Πανιωνίου. Αλλά η όποια ενημέρωσή μου γίνεται είτε από φίλους είτε από το διαδίκτυο.
Δεν με απογοητεύει το νούμερο των 1200 διαρκείας. Αν ο κόσμος του Πανιωνίου θέλει να είναι κοντά στην ομάδα υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Χριστόφορας είπε...

Χειμαρώδης πάλι φίλε BR FUN_@IC, αλλά τώρα ποίος να σ'ακούσει,είπαμε,μόνο οι υποψήφιοι αγοραστές διαρκείας λειπουν-και θα λειπουν ολον τον Αυγουστο όπως φαίνετε...!
Θα συμφωνήσω και με τον φίλο απο τις Σέρρες πως τα μπλογκς είναι για μας στην περιφέρεια η καλύτερη ενημέρωση για την ομάδα,σύν οτι είναι και κατι σαν "διαδυκτιακο καφενείο" οπου μπορούμε και μεις να μιλήσουμε με καποιον για την Πανιωνάρα μας! Στην πόλη μου πάντως(Χανιά) φέρνουν τον Πανιώνιο Κόσμο και συνήθως εξαντλείτε.
Μα καλά,είναι δυνατόν η τράπεζα
που συνεργαζόμαστε για τα διαρκέιας να είναι σε 4 μέρη μονον στην χώρα?!? Καλα που εβγαλα διαρκείας όταν ανέβηκα Αθήνα δηλαδή-και ανάθεμα αν καταφέρω να δω 2-3 ματς!
Στην ΕΡΑ βέβαια που έχει πανελλαδικη εμβέλεια δεν βάλαμε σποτάκι,μονο στον αθηναικο Σπορ-φμ...
Δυστηχώς δεν γινονται συντονισμενες κινήσεις απο την ΠΑΕ!!!
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ???? Συναυλιούλες σε πλατεία-αλσος,με σταντς για πώληση διαρκέιας,η κινητή εκθεση φωτογραφίας που είπε ο Ιωνας,διαφήμηση ΕΓΚΑΙΡΗ και οχι μετα απο 2 βδομάδες και σε ανω του ενός ΜΜΕ...
Κανουν τα δυσκολα και τα χάνουν με τα εύκολα...Περιμέντε να φτασουμε τα 3000 με ευχολόγια...!

br fun_atic είπε...

Το ότι ξεκίνησα από τις ευθύνες των φιλάθλων δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν ευθύνες και παραλείψεις της διοίκησης. Αυτά θα τα πούμε προσεχώς.

Πανιώνιος από τις Σέρρες; Τι λές τώρα!!! Σαψαλώθηκα!!!
Jamie θα ήθελα να σε καλωσορίσω και να σε ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σου. Οι νέες φωνές είναι απολύτως απαραίτητες στα blog. Θα συμφωνήσω με το σύνολο της ανάρτησής σου. Η αναφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα γίνεται περισσότερο σχηματικά και επειδή αναφερόμαστε στο θέμα των διαρκείας και στα 120 χρόνια του συλλόγου.

Το θέμα με την Τράπεζα δεν το γνωρίζω καθόλου. Πρέπει να σου πω ότι με ενδιαφέρει πάρα πάρα πολύ. Αν θέλεις, είτε εσύ, είτε ο Χριστόφορας, μπορείτε να μου στείλετε με email κάποιο σχετικό κείμενο, το οποίο θα δημοσιεύσω ΑΜΕΣΩΣ. Εάν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε στείλτε μου τα σχετικά στοιχεία (αυτές τις ημέρες είμαι πνιγμένος στις επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνω να ερευνήσω το ζήτημα).

Αυτά που κυρίως με ενδιαφέρουν είναι: α)αν η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνεται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη Τράπεζα, β) αν μπορεί να γίνει κατάθεση χρημάτων σε άλλη τράπεζα υπερ όμως του Πανιωνίου ή να σταλούν με αντικαταβολή και γ) το ποσό της προμήθειας.

Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα γιά το μπλογκ και θα έχετε την αμέριστη συμπεράσταση όλων μας.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσω συγκεκριμένες προτάσεις γιά την προώθηση των διαρκείας και γιά την σύνδεσή τους με τα 120 χρόνια.

br fun_atic είπε...

@Jamie
Τις προάλλες είχα πάει στη Λαμία. Ενώ η διαφήμιση του Π.Κ ανέφερε ότι κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας, εντούτοις δεν κατάφερα να τον βρω σε κεντρικό περίπτερο της πόλης αυτής. Αφού λοιπόν υπάρχει πρόβλημα με τη Λαμία, φαντάζομαι πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα στις Σέρρες, γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα ή στα νησιά (το πάω μακρυα ε;).
Μολονότι ενημέρωσα τον Μάκη Διόγο, εντούτοις δεν έχω πάρει μέχρι και σήμερα απάντηση. Στο μεσοδιάστημα βέβαια πρόσεξα ότι στο εσωτερικό της εφημερίδας αναφέρεται ότι στην επαρχία ο Π.Κ κυκλοφορεί στα πρακτορεία Άργος.

Ασφαλώς και θα τον ψάξω...
Μάλιστα σκέφτομαι να ζητήσω από φίλους μου που θα βρεθούν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας να ζητήσουν τον ΠΚ από τα πρακτορεία αυτά.

giorgos είπε...

1)file JAMIE ton PK sigoyra ton fernoun SERRES ama pas sto forum tou panionios.net einai enas xristis me to pseudonimo serreos pou sigoyra kserei pou exei.
2) ego perno ton PK se ena xorio sta XANIA pou malista tora pia fernei 2 teyxi.H dianomi ginete apo to praktorio ARGOS pare tilefono sto 2310-755710 (einai to til tou diktiou dianomis stin kentriki makedonia)kai zita tous na sou poun pou to dianemoun stis serres.

Griniaris είπε...

Σοκ με Λόλο.Υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και μάλλον αύριο επιστρέφει.Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για 1,5 με 2 μήνες εκτός.

br fun_atic είπε...

Αυτοι οι τραυματισμοι ειναι ασχημοι.Περαστικα στον Λολο http://www.gazzetta.gr/content/view/42076/2/

Jamie S. Poursas είπε...

Σχετικά με την κυκλοφορία της εφημερίδας στις Σέρρες είχα ρωτήσει 2-3 φορές σε ένα πρακτορείο τύπου (δεν είμαι σίγουρος αν συνεργάζεται με την "Αργος" ή "Ευρώπη") και ο άνθρωπος αφού γέλασε μου είπε "τι είναι αυτό;". Δεν τον αδικώ. Βέβαια κι εγώ δεν ξανασχολήθηκα με το θέμα. Αρκέστηκα να διαβάζω την εφημερίδα από το blog του Πανιώνιου Κόσμου.
Για το θέμα με την Τράπεζα θα σε ενημερώσω αυτές τις ημέρες. Ενδεικτικά αναφέρω μόνον πως η Τράπεζα αυτή (το όνομα της οποίας θα στο στείλω με το mail) έχει καταστήματα εκτός βέβαια Αττικής, στον Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Λάρισα, Τρίκαλα και Κρήτη (Χανιά, Ηράκλειο). Να πω την αλήθεια εγώ αυτήν την Τράπεζα πρώτη φορά την άκουγα.

@Yannis: Φίλε μου σ' ευχαριστώ. Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Θα ψαχτώ λίγο.

Υ.Γ.: Ναι, διάβασα κι εγώ για τον τραυματισμό του Εστογιανόφ. Φαίνεται αρκετά σοβαρός.

br fun_atic είπε...

Το ζήτημα δεν είναι πόσα υποκαταστήματα έχει η Τράπεζα, αλλά το αν μπορείς να καταθέσεις σε οποιαδήποτε άλλη Τράπεζα χρήματα για τον συγκεκριμένο λογαριασμό του Πανιωνίου. Επιπλέον είναι σημαντικό το ποσό της προμήθειας που θα χρειαστεί σε αυτή την περίπτωση.

Πιστεύω ότι εφόσον είναι δυνατόν να κατατεθούν χρήματα από οποιαδήποτε Τράπεζα του εξωτερικού θα είναι δυνατό να γίνει και από ελληνικές τράπεζες.

Αλήθεια έχεις μιλήσει με τον υπεύθυνο εισιτηρίων κ. Μογκριτς; Είναι πολύ εξυπηρετικός. Θα ήταν καλή ιδέα, πριν ανοίξουμε το θέμα να μιλήσειςε μαζί του γιά να σου βρει κάποια λύση. Αν αυτό δεν συμβεί θα σε βοηθήσω με κάθε τρόπο.

Jamie S. Poursas είπε...

Έχω μιλήσει με τον κ. Μόγκριτς, πράγματι ο άνθρωπος ήταν απίστευτα εξυπηρετικός. Κανένα απολύτως παράπονο από μέρους του, ίσι-ίσα νιώθω και υπόχρεος απέναντί του.
Θα σου στείλω περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι το βράδυ.

Jamie S. Poursas είπε...

@BR FUN_@TIC
Σου έστειλα το mail με όλες τις πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια εισιτηρίου διαρκείας για τους κατοίκους της επαρχίας ή του εξωτερικού. Ελπίζω να είναι αρκετά αναλυτικό.

br fun_atic είπε...

Χαιρομαι πολύ που ξαναδιαβαζω κειμενό σου Μίλτο.Χαιρομαι ακομη περισσότερο που εισαι εδω.

re-la-re είπε...

Χαιρετώ την ομήγυρη. Επιτέλους βρήκα για λίγο ιντερνετ εδώ στα όρη τα άγρια βουνά δίπλα στη θάλασσα που βρίσκομαι και διάβασα τα κείμενα του οικοδεσπότη. Καλά έχεις εξελιχθεί σε Ωριγένη. Σκέφτεσαι μήπως και να τα εκδώσεις; Κατά Πανιώνιων Καναπέ , πως σου φαίνεται για τίτλος;

Τώρα πέρα από την πλάκα.
Η ιστορία με τα διαρκειας είναι πολύ σημαντική και έχει και πολλές διαστάσεις. Η μια είναι οι απλοί φίλαθλοι του Πανιωνίου, η δεύτερη είναι οι οργανωμένοι οπαδοί, η τρίτη είναι η διοίκηση, η τέταρτη είναι πρώην διοικήσεις κλπ.
Όπως έχουμε πει κατά καιρούς οι δικοί μας οργανωμένοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα στα διαρκείας για τί είναι ελάχιστοι και πολλές φορές τρώγονται και μεταξύ τους. Η διοίκηση έριξε ένα σύνθημα 3000 διαρκείας αλλά μέχρι να το στηρίξει με διαφημιστική καμπάνια ήρθαν οι διακοπές (σε αντίθεση με τον Ατρόμητο όπως πολύ σωστά γράφει ένας φίλος). Ο Ρεκόμπα και ο Λολο υπέγραψαν αλλά δεν έγινε μια εκδήλωση όπου να υπογράφουν τις νέες φανέλες τους για τους πιτσιρικάδες για α δημιουργηθεί ντόρος. Μόλις κάτι άρχιζε να κινείται έδινε και μια συνέντευξη ο πρόεδρος και μας έλεγε ότι φεύγει και ψαχνόμαστε.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μη δημιουργηθεί μια δυναμική έκρηξης γιατί για να πάμε από τα 977 στα 3000 χρειάζεται έκρηξη αλλά απλά μια δυναμική αύξησης (καθώς πιστεύω ότι τελικά θα πλησιάσουμε τα 2000). Θεωρώ πάντως τον διπλασιασμό των εσιτηρίων διαρκείας μια καλή αρχή για τις επόμενες χρονιές.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τους Πανιώνιους της μακρινής επαρχίας (δεν μιλάω για Κόρινθο ή Θήβα) αλλά για Σέρρες Χανιά, Χίο κλπ. Θεωρώ ότι αυτοί όπως και οι Έλληνες του εξωτερικού σε σςχέση με μας είναι πιο Πανιώνιοι από κάτι αργόσχολους υπερπροπονητάδες της πλατείας. Οι άνθρωποι αυτοί μ πορεί φέτος ή ακόμα και του χρόνου να αγοράσουν διαρκείας αλλά σε βάθος χρόνου δεν γίνεται να τους το ζητάμε συνέχεια. Θεωρώ λοιπόν ότι για αυτούς πρέπει να γίνει μια άλλη συμφωνία.

Πρόταση προς την ΠΑΕ: Δημιουργία εισιτηρίου διαρκείας 5 αγωνιστικών (με την ανάλογη τιμή) για Πανιώνιους της επαρχίας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο καθένας τους να βλέπει κάποια παιγνίδια της ομάδας, να έχει εισιτήριο διαρκείας και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ομάδας αλλά να μην είναι συνέχεια το κορόιδο.

br fun_atic είπε...

Ωριγένης; Ίσως. Είναι και πατριώτης μου

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A9%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82

Μέχρι και σήμερα βέβαια νόμιζα ότι με θεωρούσες την μετενσάρκωση του Δημητρού Δάλλα. :) Φοβάμαι ότι όταν κλείσω το μπλογκ θα χρειαστώ τη θεραπεία που προτείνω γιά την ομάδα στο νέο δημοσίευμα.

Σε όρη είσαι τελικά ή σε βουνά; Μιά που σε βρήκα, θα ήθελα να σου πω ότι σκέφτηκα να αναπτύξω μιά - δυό από τις ιδέες, διότι πρέπει να δοθούν άμεσα και τα υπόλοιπα θα τα ανεβάσεις εσύ τον Σεπτέμβριο. Όχι πως πρόκειται να γίνει και τίποτα...

re-la-re είπε...

Κάνε ότι θέλεις.

Είσαι μια πολυσχιδής προσωπικότητα που θα μπερδεύει τους ιστορικούς του μέλλοντος.

br fun_atic είπε...

Πολυσχιδής είναι καλά. Μη γίνει σχιζοειδής και αρχίσουν τα προβλήματα...

παραθέτω και ένα χρήσιμο γιά κάθε Πανιώνιο οδηγό

http://www.psychologia.gr/disorders/personality%20disorders.htm