Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

8οι ΚΑΙ στη βία

Δημοσιεύθηκαν σήμερα στοιχεία από την Super League σχετικά με τη βία στα Ελληνικά γήπεδα. Τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, καθώς υπήρξαν πολλά επεισόδια και τη χρονιά που πέρασε. Τα γήπεδα είναι άδεια, η αλητεία αλωνίζει και οι οικογένειες απομακρύνονται διαρκώς από το γήπεδο… Δημιουργήθηκε και ένα άτυπο πρωτάθλημα επεισοδίων με βαθμολογία που αποτελούσε συνάρτηση του αριθμού και της σοβαρότητας των επεισοδίων. Ο Πανιώνιος καταλαμβάνει την καθόλου κολακευτική 8η θέση, έχοντας συγκεντρώσει αρκετά μεγάλη βαθμολογία. Εδώ πρέπει να παρέμβει η διοίκηση, πολύ περισσότερο όμως οι σύνδεσμοι των οργανωμένων, που πρέπει να ξεχωρίσουν την αγάπη από τη βία. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους κι ας προστατεύσουν την ομάδα. Πρέπει όμως και ο κάθε ένας από εμάς να προσπαθήσει. Να απομονώσουμε τους ταραξίες. Να μην ανεχόμαστε τη βία και τα υβριστικά συνθήματα. Το γήπεδο μπορεί να μην είναι εκκλησία, δεν μπορεί όμως να αποτελεί αποκλειστικά τον χώρο εκτόνωσης των ψυχολογικών προβλημάτων του καθενός.

1)ΠΑΟΚ 522

2)Ηρακλής 405

3) Παναθηναϊκός 398

4) ΑΕΚ 365

5) Λάρισα 360

6)Άρης 358

7)Ολυμπιακός 320

8)Πανιώνιος 294

9)ΟΦΗ 236

10) Πανσερραϊκός 178

11)Αστέρας Τρίπολης 104

12) Πανθρακικός 61

13) Σκόντα Ξάνθη 44

14)Θρασύβουλος 39

15)Λεβαδειακός 28

16)Εργοτέλης 19

8 σχόλια:

br fun_atic είπε...

http://www.transfermarkt.co.uk/en/verein/169/panionios-athen/kader/transferdaten.html

η ομαδα σε χρημα.ιδιαιτερι ενδιαφερον εχει η επιλογη transfers

Νικόλας είπε...

Καλημέρα BR και σε όλα τα Πανιώνια αδέρφια.Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έχω καιρό να γράψω στο blog αλλά παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις.Εχοντας κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια (και με μεγάλη επιτυχία) να πιέσουμε για μείωση της τιμής των παιδικών διαρκείας αλλά και να ενεργοποιηθούμε με στόχο την πώληση σημαντικού αριθμού τους έχω να κάνω μια πρόταση: Να δημιουργήσουμε μια λίστα με τον αριθμό των διαρκείας που έχουμε αγοράσει όλοι οι blogites και να παρακολουθούμε την εξέλιξη τους.Ετσι θα διαπιστώσουμε όλοι μας (αλλά και η διοίκηση) το μέγεθος (η οχι) της φωνής μας.
Με χαρά περιμένω τα σχολιά σας και αν η ιδέα σας αρέσει έχω αγοράσει 4 εισιτήρια στην 4 (τρείς γενιές Πανιώνιοι).
Χαιρετισμούς από τα Γλυκά Νερά....

br fun_atic είπε...

Δεν τολμώ να το προτείνω Νικόλα, διότι θα θεωρηθεί φακέλωμα. Ξέρω καλά ότι πολλοί από τους φίλους του μπλογκ έχουν αγοράσει διαρκείας και μάλιστα για πρώτη φορά. Αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα να αποδείξω σε κάποιον τη δύναμη των μπλογκ σε νούμερα. Η δύναμη των μπλογκ αποδεικνύεται καθημερινά, από τις ιδέες, τις προτάσεις, το επίπεδο και τη συμμετοχή. Και αυτό είναι υπερ αρκετό.

br fun_atic είπε...

υ.γ
να σου πω μόνο ότι αρκετοί φίλοι του συγκεκριμένου μπλογκ είναι στην ίδια θύρα μαζί σου... Έχουμε αρκετούς στην 2 και λίγους (αλλά καλούς) στην 6 και 7

Νικόλας είπε...

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αν η πρόταση μου θεωρείται ως έξω από τα όρια της "δημοκτατικής αντίληψης" των Πανιώνιων.Απλά είχα κατα νού το ότι οποιαδήποτε έμπρακτη απόδειξη βοηθά στην περαιτέρω κατανόηση και ανάπτυξη των ιδεών μας.Σε κάθε περίπτωση θα είμαι στην 4 και ταξιδλεθω κάθε εβδομάδα με τα παιδιά μου για την ομάδα που αγαπώ, για αυτή που με αντιπροσωπεύει και με κάνει να παραμένω ενα υγιές σκεπ΄τομενο και αντικειμενικό άτομο.

br fun_atic είπε...

Μάλλον με παρεξήγησες.Νομίζω ότι σου απάντησα με τον τρόπο που μπορούσα. Δεν θέλω όμως να γράψω δημοσίως, είμαστε τόσοι και είμαστε εκεί. Δεν είμαστε κίνηση...

IWN1998 είπε...

Σχετικά με τη βαθμολόγηση που δόθηκε για τη βία και τα επεισόδια, έχω να πω χωρίς σε καμμιά περίπτωση να δικαιολογώ τις ανάρμοστες συμπεριφορές, ότι αποτελέι και λίγο συνάρτηση του πόσο αδικείται μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Σε μια τέτοια βαθμολογία πχ δεν περιμένω τον Ολυμπιακό πολύ ψηλά, όπως και δεν είναι. Ο Πανιώνιος στο τελευταίο πρωτάθλημα και ιδίως στην έδρα του, δέχθηκε αρκετά εχθρικές διατησίες, που εξόργιζαν τον κόσμο. Από την άλλη βέβαια σε κανένα δεν αρέσει το θέαμα, σε ματς χωρίς αντιπάλους οπαδούς, στην θύρα 3, να βλέπει επεισόδια, μεταξύ των δικών μας Πανθήρων (επειδή δεν έχουμε να αντιπαραταχθούμε με τους απέναντι, κάνουμε μεταξύ μας επεισόδια). Σε κανένα δεν αρέσει, να ακούει χυδαιολογίες και να βλέπει χειρονομίες. Αλλά ας μας πείσουν και οι διοργανωτές ότι κάνουν ένα έντιμο πρωτάθλημα με διαιτησίες, που κάνουν ανθρώπινα λάθη και μόνο και όχι υστερόβουλα, κατευθυνόμενα ή από επαγγελματική ανικανότητα...Και δεν γίνονται προδιαγραφές μεταξύ μιας κάστας για το ποιοί θα μείνουν, ποιοι θα βγουν Ευρώπη. Όσο το πρωτάθλημα δεν αποκτά την από τα ένδον πιστότητα, τόσο θα μεγενθύνονται τα προβλήματα βίας και θα το παρακολουθούν όχι οι φίλαθλοι αλλά μόνο όσοι λίγο ενδιαφέρονται για το σπορ και πιο πολύ για την εκτόνωση.
Επαναλαμβάνω ότι συμφωνώ, παρά τα παραπάνω. ότι και ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να διαφυλλάτει την αξιοπρέπεια του και την αξιοπρέπεια του συλλόγου με τη συμπεριφορά του στο γήπεδο.

br fun_atic είπε...

Κάποτε λέγαμε γιά ένα πρόστιμο 20.000 ευρώ που είχαμε δεχθεί λόγω υβριστικών συνθημάτων; Δεν πήγαν άδικα αυτά τα λεφτά; Θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν διαρκείας ανέργων...