Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Πρόταση γιά συνέντευξη


Σε απάντησή του στο προηγούμενο θέμα, ο φίλος pgss1890 έριξε την ιδέα μιας ινερνετικής συνέντευξης του προέδρου του Πανιωνίου κ. Κ. Τσακίρη προς τα Πανιώνια μπλογκ. Η ιδέα του για τη συνέντευξη του Τσακίρη δεν είναι καθόλου κακή. Απεναντίας και ο κος Τσακίρης θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε θέματα τα οποία ανέκυψαν από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του και η Πανιώνια οικογένεια θα λάμβανε απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα. Για να είναι ακόμη καλύτερη η διαδικασία τα Πανιώνια μπλογκ θα μπορούσαν να ζητήσουν από τους φίλους – αναγνώστες – συνοδοιπόρους τους - να διατυπώσουν τις ερωτήσεις που θα υποβάλαμε στον Πρόεδρο.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Δεν ξέρω εάν δεοντολογικά έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αυτή την συνέντευξη.
Στα μπλόγκ όλοι μας γράφουμε ανώνυμα. Δεν είμαστε ανώνυμοι άνθρωποι, αλλά κατ’ ανάγκη ανώνυμοι σχολιαστές. Δεν ξέρω λοιπόν αν είναι σωστό να υποβάλλουμε ανώνυμες ερωτήσεις σε κάποιον που εκ των πραγμάτων θα απαντήσει επώνυμα. Από την άλλη δεν θα ήθελα να εισπράξω την άρνηση του κου Τσακίρη για τον λόγο αυτό, κυρίως για λόγους προσωπικής μου αξιοπρέπειας.

Μια ιδέα που θα τα συνδύαζε όλα θα ήταν να απαντήσει ο κος Τσακίρης σε ερωτήσεις φιλάθλων σε κάποιο Πανιώνιο Live Chat. Αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται και δεν θα τον έφερνε στη δύσκολη θέση να θεωρηθεί ότι δίνει επώνυμη συνέντευξη σε «ανώνυμο» μέσο.

Θα μπορούσαμε επίσης να υποβάλουμε κοινές ερωτήσεις από τα μπλογκ και να αναμείνουμε τις τοποθετήσεις του Προέδρου επ’ αυτών στον χρόνο και με το μέσο που ο ίδιος θα θεωρούσε κατάλληλο, χωρίς συγκεκριμένη αναφορά στις ερωτήσεις. Έτσι κι αλλιώς εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για αποκλειστικότητες αλλά για απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τον μέσο Πανιώνιο.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Τσακίρης διαβάζει όποτε μπορεί τα μπλογκ ίσως να θέλει να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο επικοινωνίας με τους Πανιώνιους φιλάθλους, σεβόμενος βέβαια την απόφασή μας να γράφουμε ανώνυμα για προσωπικούς μας λόγους ο καθένας και όχι για να διατυπώνουμε αυθαίρετες και ενδεχομένως συκοφαντικές θέσεις και κρίσεις...Αυτό τουλάχιστον το έχουμε αποδείξει.

Νομίζω ότι στην παρούσα φάση θα ήταν καλό για όλους να επικοινωνήσει ο πρόεδρος με τον κόσμο για να δοθούν απαντήσεις σε θέματα που άνοιξαν από τις δύο πρόσφατες συνεντεύξεις του και μας προβλημάτισαν όλους.

Θα ήταν ευχής έργο βέβαια να είχαμε τη «ζωντανή» παρουσία του στα μπλογκ με κάποιο ψευδώνυμο... Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν διαφωνούμε σε κάποια πράγματα μαζί του (και βέβαια συμφωνούμε σε πολλά άλλα), έχουμε κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι και καλές ιδέες έχουμε και καλή παρέα κάνουμε.

16 σχόλια:

zamis είπε...

Μακαρι να υπαρξει καποιου ειδους επικοινωνια,θα ηταν πολυ ενδιαφερον.
Νομιζω τα Πανιωνια μπλογκς θα μπορουσαν κατοπιν μεταξυ τους συννενοησης να συνοψισουν τα ερωτηματα ολων μας και ακομα και να τα στειλουν στον κ.Τσακιρη.

re-la-re είπε...

Ας μαζέψουμε εμείς τις ερωτήσεις και τις στέλνουμε και στον Διογίτο με την παράκληση όταν πάρει συνέντευξη του Τσακίρη για τον κόσμο της Ετερναλ να τους τις υποβάλλει και αυτές.

Griniaris είπε...

Αν και η ιδέα για συνέντευξη είναι καλή και ομολογουμένως εξάπτει,νομίζω ότι στην ουσία είναι ανέφικτη.Όχι τόσο λόγω θέσης του Κ.Τσακίρη,άλλωστε έχει δείξει ότι δεν έχει τέτοια κολλήματα,αλλά από πλευράς προφύλαξης του προέδρου.Πιστεύω ότι αυτό που προτείνετε,δηλαδή η συγκέντρωση ερωτήσεων σε μια ουσιαστικά κοινή ανοικτή επιστολή στα blogs,είναι και το καλύτερο και το πιο δυνατό.

re-la-re είπε...

Και του στέλνουμε και ένα μπουκάλι τσίπουρο (από το καλό, από αυτό που θα έχουμε το χειμώνα στις εξέδρες) για να τον ευχαριστήσουμε.

zamis είπε...

Εχει ενα δικιο ο griniaris στην προφυλαξη που λεει..
Ας φτασουν σε αυτον οι ερωτησεις και ας κανει οτι θελει.

IWN1998 είπε...

Εγώ "φοβάμαι" πλέον τις συνεντεύξεις του Προέδρου...Ίσως ένα διάστημα ησυχίας και εγκαρτέρησης σε αυτή την περίοδο να είναι προτιμητέο.
Πάντως αν ξεκινήσει μια προσπάθεια μαζέματος ερωτήσεων όπως ανέφερε ο pgss1890 θα συνεισφέρω και εγώ.

Μού άρεσε η ιδέα της γιορτής της ομάδας που γίνεται στο Γκενκ. Ας το δουν οι κκ Τσακίρης και Κουτελάκης. Είναι ένας τρόπος προσέλκυσης του κόσμου χαρούμενος και πολιτισμένος.

τρελοπανιωνιος είπε...

ειναι μια καλη ιδεα πιστευω ο Τσακιρης ειναι ανοιχτος ανθρωπος και πρωτα απο ολα ειμαι σιγουρος πως διαβαζει τα blog μας , σαν blog μπορουμε να μαζεψουμε τις ερωτησεις και να τις προωθησουμε στον προεδρο..ετσι και αλλιως αλλο ειναι να απαντας σε ενα περιοδικο σε μια εφημεριδα και αλλο πραγμα στον οπαδο ....

br fun_atic είπε...

Πρέπει να συμφωνήσουμε γιά κάποια πράγματα.

Γιά παράδειγμα, με ποιόν τρόπο θα γίνει η συλλογή των ερωτήσεων, η επιλογή αυτών που θα σταλούν (δημοσιοποιηθούν), το μέσο δημοσιοποίησης και ο χρόνος συλλογής.

Θα πρότεινα να μαζευτούν ερωτήσεις με mail προς τα blog και επειδή θα είναι αδύνατο να τεθούν όλες σε δημόσια επιλογή να γίνει μιά αρχική επιλογή από τα μπλογκ, να σταλεί το ερωτηματολόγιο προς έγκριση σε όσους έστειλαν ερωτλησεις με μαιλ και οι 20-30 τελικές ερωτήσεις να αναρτηθούν σε όλα τα μπλογκ και ας τις απαντήσει ο πρόεδρος όταν και με όποιο τρόπο νομίζει.

τρελοπανιωνιος είπε...

πρεπει να αναρτηθει μια κοινη αναρτηση απο τα ανεξαρτητα blog ως χωρος για να μπορεσουν ολοι οι οπαδοι να κανουν τις δικες τους ερωτησεις

τρελοπανιωνιος είπε...

και να γινει μετα απο ολες αυτες τις ερωτησεις οπως ειπες μια επιλογη 20-30 ερωτησεων

br fun_atic είπε...

δεν θα ήθελα να δημοσιοποιηθούν οι ερωτήσεις πριν από την τελική ανάρτηση

IWN1998 είπε...

Να μην το κάνουμε απλά για να το κάνουμε. Θα πρέπει να υπάρχουν αναφορές σε συγκεκριμένα κρίσιμα θέματα και όχι απλά να κάνουμε τη ενέργεια για να υπάρξει η επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ. Ο άνθρωπος ιδίως τον τελευταίο καιρό έχει αναλωθεί να δίνει συνεντεύξεις και συνεντεύξεις, οπότε η προσθήκη της δικιάς μας (έστω όχι συνέντευξης με την έννοια του όρου αλλά της αποστολής ερωτήσεων) θα πρέπει να έχει κάποια διαφοροποίηση για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της. Θα πρέπει να στηριχτεί και να βγάλει θέματα από τις προηγούμενες συνεντεύξεις και να διαφοροποιηθεί προωθώντας τις ανησυχίες που υπάρχουν από την οπτική γωνία του απλού φιλάθλου.

Στις προηγούμενες συνεντεύξεις Τσακίρη έχει φανεί μια συγκεκριμένη τάση ν' αποχωρήσει και αυτό είναι το μείζον σημείο στη δεδομένη περίσταση ίσως μαζί με το θέμα εξελίξεων σχετικά με το γήπεδο.

Επίσης, αν ζητήσουμε από φίλους να στείλουν ερωτήσεις, δεν ξέρω αν δικαιούμαστε να βάζουμε όριο αριθμητικό σε αυτές που θα προωθήσουμε προς απάντηση και σε αυτές που δεν θα προωθήσουμε. Και με ποια κριτήρια θ' αφήσουμε έξω θέματα; Εκ των πραγμάτων μπαίνει το υποκειμενικό στοιχείο. Για τους εαυτούς μας μπορούμε να συμφωνήσουμε να ακολουθήσουμε μια τέτοια τακτική επιλογής, για τους φίλους των blogs μπορούμε αν θεωρήσουμε ότι η αποστολή των ερωτήσεων τους αποτελεί αποδοχή του τρόπου επιλογής των προκρινομένων ερωτήσεων από μέρους μας και συναίνεση.
Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο αυτή η ενέργεια αν μπορέσει αν εκφράσει όπως ανέφερα και πιο πάνω τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά της Πανιώνιας κοινής γνώμης και όχι σαν αυτοσκοπός επικοινωνίας.
Το αν αξίζει ή όχι βέβαια δεν μπορεί παρά μόνο στην πράξη να φανεί.
Όποτε νομίζετε και όποτε υπάρξει πρόταση για τον τρόπο επιλογής της τελικής λίστας των ερωτήσεων που θα δημοσιοποιηθούν, βάζουμε μια ανάρτηση κλήσης των φίλων για να στείλουν με emails ερωτήσεις που τα blogs θα προσπαθησουν να προωθήσουν στον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Griniaris είπε...

Οι ερωτήσεις είναι λίγο πολύ γνωστές και έχουν υποβληθεί κατά καιρούς αρκετές φορές.Θα μπορούσαν οι οικοδεσπότες σε συννενόηση μεταξύ τους να δημιουργήσουν ένα χώρο με 40-50 ερωτήσεις όπου θα μπαίνεις με password και θα ψηφίζεις 5-10 που θεωρείς καλύτερες και οι 20 πρώτες να δημοσιοποιηθούν.Το password θα στέλνεται με mail σε όσους θέλουν να ψηφίσουν,έτσι οι οικοδεσπότες θα έχουν και καλύτερο έλεγχο του χώρου.
Δεν ξέρω αν γίνεται,απλά μια ιδέα...

zamis είπε...

Συμφωνω με τον griniari,οι βασικες ερωτησεις ειναι κοινες και εχουν ηδη διατυπωθει.
Εκφραζω την πληρη εμπιστοσυνη μου σε οποιον τροπο επιλογης προκριθει απο τα μπλογκς.

re-la-re είπε...

Εγω είμαι μέσα και συμφωνώ με τον Ιωνα. Δεν πρέπει να κόψουμε ερωτήσεις. Μπορούμε όμως να τις ομαδοποιήσουμε ώστε να επιδέχονται κοινή απάντηση.

Π.χ. για το θέμα του γηπέδου οι ερωτήσεις που πήραμε από τον κόσμο είναι: 1,2 κλπ

br fun_atic είπε...

΄Έχω μία ιδέα: Μπορούμε να ανοίξουμε μια νέα διεύθυνση μπλόγκ. Τη διεύθυνση αυτή θα την μαθαίνουν όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ερώτηση. Εκεί θα συγκεντρωθούν όλες οι ερωτήσεις, θα ομαδοποιηθούν και τελικά θα προκύψουν αυτές που θα υποβληθούν. Έτσι θα μπορούν όσοι υπέβαλαν ερωτήσεις να ελέγχουν τη διαδικασία, χωρίς όμως να έχουμε δημόσια ανάρτηση μέχρι την υποβολή, καθώς η νέα διεύθυνση δεν θα είναι ευρέως γνωστή. Είναι λίγο κατασκοπικό, νομίζω όμως ότι είναι εφαρμόσιμη ιδέα, καθώς θα μπορούμε να επεξεργαστούμε ομαδικά το θέμα, χωρίς όμως να το δημοσιοποιήσουμε ευρέως πριν από την υποβολή.