Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Νέα Σμύρνη που είσαι; Ή αλλιώς 293 λόγοι γιά να ντρέπεσαι...


Εδώ και αρκετές ημέρες ήθελα να πληροφορηθώ έγκυρα για την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας. Τι το ήθελα; Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα έχουν πουληθεί λιγότερα από 300 εισιτήρια διαρκείας; Άραγε αυτά αφορούν μόνο καινούργιους κάτοχους ή και ανανεώσεις; Γιατί τότε τα πράγματα είναι πραγματικά άσχημα.


Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει ιδιαίτερα στον λόγο. Εδώ και εννέα περίπου μήνες γράφω συνέχεια για τα οικογενειακά διαρκείας. Θεωρούσα το ζήτημα ηθικό. Η διοίκηση αντιλήφθηκε την ηθική διάσταση του ζητήματος και εισάκουσε τις αγωνίες των φιλάθλων, όπως αυτές εκφράστηκαν από όλα τα μπλογκ και παρουσίασε ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα εισιτηρίων διαρκείας. Όπως λοιπόν κράτησε η διοίκηση τον λόγο της έτσι θα κρατήσω κι εγώ τον δικό μου και έχω την ίδια απαίτηση από όλους τους φίλους και της ομάδας και της σελίδας.


Όσο και αν υπάρχει οικονομική κρίση, δεν υπάρχει πλέον κανείς που δεν μπορεί να αγοράσει τουλάχιστον ένα εισιτήριο διαρκείας. Υπάρχουν φθηνά, ακριβά, με κάρτες, με δόσεις, απ’ όλα.


­­ Είναι ντροπή όλων μας να ακούμε και να αποδεχόμαστε ότι ο Άρης έχει πουλήσει μέχρι και τώρα 13.000 διαρκείας και εμείς λιγότερο από 300. Ναι το ξέρω, Ο Άρης είναι η δεύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η Νεά Σμύρνη, η Καλλιθέα και το Φάληρο όμως την πλησιάζουν σε πληθυσμό. Ανάμεσα λοιπόν σε 400.000 κατοίκους βρέθηκαν μόνο 300 για να αγοράσουν διαρκείας; Ντροπή.


Τα υποτιθέμενα ακριβά διαρκείας στην 4/7 κοστίζουν 300 ευρώ. Μα για να κάνει ένα μπάνιο μια τετραμελής οικογένεια σε μια από τις χαβουζοπαραλίες της Αττικής χρειάζεται περίπου 100 ευρώ. Σώστε τα παιδιά σας από τα κολοβακτηρίδια. Αγοράστε τους ένα διαρκείας. Ας βλέπουν καλύτερα για μια χρονιά τα μεγάλα αστέρια της ομάδας.


Ας σκεφτούμε όλοι μας ότι το θέμα των διαρκείας μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις στην ομάδα, οι οποίες σίγουρα δεν θα είναι θετικές. Έχουμε και το προηγούμενο του μπάσκετ.


Βέβαια θεωρώ ότι και η διοίκηση από την πλευρά της δεν έχει διαφημίσει όσο θα μπορούσε το θέμα των διαρκείας. Ούτε μια αφίσα δεν έχει κυκλοφορήσει στη Νέα Σμύρνη.

Προσωπικά θα ήθελα να γίνει εντονη κινητοποίηση στην πλατεία. Εκει χτυπαει η καρδια της πολης μας. Να μοιραστεί διαφημιστικό έντυπο, να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας. Θα μπορούσε ακόμη να γίνει και μια μικρή συναυλία στην πλατεία με σκοπό την προώθηση των διαρκείας. Ο Δήμαρχος είναι μέλος του Δ.Σ του Ερασιτέχνη, Πανιώνιοι καλλιτέχνες υπάρχουν πολλοί και είναι βέβαιο ότι θα τραγουδούσαν αφιλοκερδώς. Επιπλέον πρέπει να είναι δυνατή η αγορά διαρκείας ακόμη και την Κυριακή. Να μην υπάρξει ούτε ένας φίλαθλος που να μην μπορέσει να αγοράσει διαρκείας γιά λόγους ωραρίου, προγράμματος κ.λ.π.


Πριν να ζητήσουμε την υπέρβαση, ας ξανακάνουμε τον Πανιώνιο πρώτα την ομάδα της γειτονιάς μας. Ας έχει νόημα το σύνθημα στις εισόδους της πόλης «εδώ μόνο Πανιώνιος».

Άντε παιδιά. Βάλτε το χέρι στην τσέπη. Το αξίζει η ομάδα.­­

40 σχόλια:

zamis είπε...

Καμια δικαιολογια δεν υπαρχει φετος,ειπαμε ολοι να αφησουμε την περσινη πικρα στο ψυγειο και να ανταποκριθουμε στο καλεσμα ενος ανθρωπου που,κακα τα ψεμματα και περα απο την κριτικη που ασκουμε,ειναι ευλογια για τον Πανιωνιο.
Προσωπικα,θα περιμενα απο τους οργανωμενους να κανουν καποια πραγματακια,ομως εκτος Ιωνων,μονο λογια μεγαλα.Κριμα.

τρελοπανιωνιος είπε...

δυστιχως και εγω το ειδα και τρελαθηκα ! μα 300 διαρκειας ? πρεπει να κανει standar ενα κιοσκι στην πλατεια με 2-3 κοπελες που να μηραζουν ενα εντυπο εγω ειχα πει εκτος απο αυτο να ειχαμε στειλει και ενα εντυπο σε καθε οικογενεια κατευθειαν στο σπιτι με ελτα...δεν μπορεις ενα κοινο που εχει μαθει στον καναπε και στην tv ξαφνικα να το φερεις στο γηπεδο θελει δουλεια την πρωτη φορα, δεν φτανουν οι φωνες μας ...

zamis είπε...

Εγω ξερω οτι εχουμε 5 Ιουλιου και σε 10-15 μερες,η χωρα κλεινει για κανα μηνα και το πρωταθλημα ξεκινα.
Ποτε δεν ειναι βεβαια αργα για καποιες προωθητικες ενεργειες απο την π.α.ε αλλα επιμενω στο θεμα οργανωμενων γιατι εστω με ''καμικαζι''κινησεις,κατι μπορει να γινει.
Ας φανουν πραγματικα χρησιμοι στην τελικη γιατι συνθηματα και αναθεματα ξερω κι εγω να λεω.

br fun_atic είπε...

Ο χρόνος πιέζει και αντί η διοίκηση να κατανοήσει την χαλβαδοσύνη των διαφορετικών Πανιώνιων και να κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει τα διαρκείας, έχει τη λογική ανοίξαμε και σας περιμένουμε...Έτσι δεν κάνουμε τίποτα...Τον πρώτο πελάτη πρέπει να τον φέρεις στο μαγαζί ακόμη και διά της βίας. Κι αν δεν γίνεται αυτό, πήγαινε δίπλα του το μαγαζί...

Για τους οργανωμένους (πλην των Ιώνων, οι οποίοι αν και λίγοι, το παλεύουν) τι να λέμε; Γύρω από το ταμπούρλο και τους πυρσούς μαζεύτηκαν πολλοί. Γιά να σας δούμε τώρα παλικάρια

br fun_atic είπε...

Για το θέμα των διαρκείας και γενικά για τα οικονομικά της ομάδας, έχει δημοσιεύσει στο μπλογκ μιά πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή ο κος Καράβολας (προηγούμενο ποστ). Σας παρακαλώ να τη διαβάσετε και να κάνετε τα σχόλιά σας και εκεί).

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι είναι βασικό να ξεκαθαρίσει αν αυτά τα περίπου 300 εισιτήρια είναι τα εντελώς νέα και δεν αφορούν τις ανανεώσεις. Αν είναι έτσι μιλάμε για προσθήκες στα παλιά διαρκείας και κατά συνέπεια το νούμερο είναι άλλο απ' αυτό του counter.

Τώρα για τα σχετικά με τη Νέα Σμύρνη και τη ντροπή που θα έπρεπε να νοιώθουν οι κάτοικοί της κλπ, δυστυχώς η Νέα Σμύρνη έχει εποικισθεί από ανθρώπους με καμμιά διασύνδεση με την ιστορία της πόλης. Πολλοί απ' αυτούς κατά καιρούς έχουν αντιδράσει ακραία σε προσπάθειες του Δήμου να βοηθήσει τον σύλλογο και έχουν ψέξει κατά καιρούς δημάρχους για την εμπλοκή τους.
Νομίζω ότι η επίκληση ντροπής από τη σημερινή Νέα Σμύρνη έχει επίδραση πιθανόν στο 50% των κατοίκων της και αν. Αλλά ακόμα και έτσι, και αυτοί θ' αρκούσαν για μια ευπρόσωπη αγορά διαρκείας, μαζί με τους αρκετούς φίλους του συλλόγου από Άγιο Δημήτριο, Αμφιθέα, Παλαιό Φάληρο, Δάφνη, Ν. Κόσμο, Καλλιθέα.

Η εικόνα που μετέφερα από το Σάββατο το μεσημέρι στη μπουτίκ της Χρυσοστόμου ήταν όπως αποδεικνύεται πλασματική, αν και τα σχόλια στελεχών της ΠΑΕ ήταν πως δεν περίμεναν τόσο κόσμο και προετοιμάζονταν να ανοίξουν και τα γραφεία τησ ΠΑΕ το επόμενο Σάββατο.

Πάντως είναι σημαντικό να καταλάβει ο απλός φίλαθλος που πήγαινε με εκδιδόμενο απλό εισιτήριο στη θύρα 2, ότι δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό πλέον χωρίς την κάρτα φιλάθλου, άρα αν μη τι άλλο θα πρέπει να περάσει για την έκδοσή της και εφόσον υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία έτσι και αλλιώς, δεν θα έβλαπτε να εξασφαλίσει το εισιτήριο του για όλα τα ματς με 150 Ευρώ που τον απαλλάσει και από την ταλαιπωρία της έκδοσης εισιτηρίου την τελευταία στιγμή πριν το ματς.

Δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουν καταλάβει το θέμα με την κάρτα φιλάθλου.

zamis είπε...

Πολλοι δεν εχουν ιδεα για την καρτα αυτη.

br fun_atic είπε...

Ο μόνος τρόπος γιά να περιγράψεις αυτή την κατάσταση είναι ντροπή.

Είναι η πρώτη φορά που έγινε έκκληση από τον σύλλογο γιά αγορά διαρκείας και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Είναι η πρώτη φορά που τα εισιτήρια διαρκείας κοστίζουν τόσο φθηνά και είναι προσιτά σε όλους.

Είναι η τελευταία ίσως ευκαιρία να διαδηλώσουμε τη θέλησή μας γιά την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου.

Είναι ίσως η τελευταία χρονιά που θα δούμε στην Νέα Σμύρνη αστέρια επιπέδου Ρεκόμπα.

Και με όλα αυτά έχουμε πουλήσει λιγότερα απο 300; ΝΤΡΟΠΗ!!!

Griniaris είπε...

Πρίν αρχίσουμε τα αναθέματα,πιστεύω πως πρέπει να εξετάσουμε κάποιες παραμέτρους.300 διαρκείας σε 5 μέρες μας κάνουν 60 διαρκείας την ημέρα.Με τις παρούσες συνθήκες(έκδοση κάρτας,φωτογραφίες κλπ.)κάθε άτομο για να εξυπηρετηθεί θέλει περίπου 10 λεπτά.Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος των ωρών ημερήσίως.
Μήπως η ΠΑΕ δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερα σε μιά μέρα;
Μήπως,πέρα από διαφήμιση,χρειάζονται περισσότερα κέντρα διάθεσης διαρκείας;
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό,αλλά πιστεύω ότι η εικόνα θα άλλαζε δραματικά αν υπήρχαν 4-5 κέντρα στη Νέα Σμύρνη,ένα στο σταθμό του Αγ.Δημητρίου,ένα στην πλατεία Δαβάκη κι ένα στο κέντρο του Φαλήρου.
Φανταστείτε όλους αυτούς που ήρθαν η θα έρθουν στο γήπεδο για διαρκείας ξεκλέβοντας κάποια ώρα από κάπου αλλού,θα κάνουν μισή ώρα να παρκάρουν και θα αντικρύσουν μια ουρά 10 ατόμων.Ποιά η αντίδρασή τους;
Φανταστείτε τώρα τα ίδια άτομα να μπορούν να βρούν το διαρκείας έξω από το σπίτι τους,στη βόλτα τους,στα ψώνια τους.
Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό,πάει το βουνό στο Μωάμεθ...

br fun_atic είπε...

εχω γραψει πολλες φορες για προωθητικες ενεργειες που θα μπορουσε να κανει η διοικηση.μιλησα επισης και για την αναγκη υπαρξης περισσοτερων κεντρων διαθεσης.αυτα βεβαια ειναι θεματα της διοικησης.το δικο μας θεμα ειναι να ανταποκριθουμε καλυτερα στο καλεσμα.

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι ο Griniaris με πρακτικό πνεύμα μετέφερε στο σχόλιό του την πραγματική κατάσταση, που υφίσταται. Εγώ το Σάββατο τουλάχιστον αυτή την κατάσταση συνάντησα και η αναμονή των 10 λεπτών ισχύει μόνο αν όλα πάνε καλά γιατί ακόμα οι κοπέλες δεν είναι πλήρως εξοικιωμένες με το σύστημα, πολλοί πάνε χωρίς ταυτότητα και δεν θυμούνται τον αριθμό ή διάφορα μικρολάθη μπορεί να γίνουν στο data entry. Και ο κ. Μογκριτς δεν μπορεί να είναι συνεχώς παρών.
Για να γίνουν και άλλα κέντρα έκδοσης, αυτά πρέπει να είναι συνδεδεμένα με την κεντρική βάση καταχώρισης των στοιχείων της κάρτας φιλάθλου και ίσως αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Το κυριώτερο είναι η ΠΑΕ να δημιουργήσει στα γραφεία της και στη μπουτίκ περισσότερους σταθμούς έκδοσης για να μοιρασθούν οι ουρές και αν είναι δυνατόν να επεκτείνει τα ωράρια Παρασκευής και Σαββάτου γιατί τότε έχει μεγαλύτερη ευχέρεια ο κόσμος να πάει (άσχετα με τις εξόδους στις παραλίες...κάποιοι θέλουν να πάνε πριν ή μετά τις βουτιές).

br fun_atic είπε...

ειναι σιγουρο οτι οι κρισιμες ημερες ειναι το πσκ.και ασφαλως θα επρεπε να γινεται διαθεση και την κυριακη.θεωρω οτι εφοσον η δουλεια εκτελειται με υπολογιστες ειναι ευκολο να γινει και σε αλλα μερη. ισως να μπορουσε να παραχωρηθει και ενας μικρος χωρος στο παλαιο δημαρχειο.εννοειται οτι ειναι κριμα να χαθουν διαρκειας λογω ουρας,συστηματος κλπ

Slippy είπε...

Pistevw oti an to kaloskeftei kaneis den einai kai asxhma 300,vlepontas kai ta "provlhmata" pou proanaferate.
Epishs opismenoi den viastikan opws px egw kai h gynaika mou,pou tha ths parw prwth fora diarkeias,giati akoma den exoume vrei xrono pou na volevei kai tous dyo mas(giati monh ths den paizei na paei pote),opote krinontas apo emena kai allous 6 filous pou den exoume paei akoma (oi "alaioi" den viazontai) pistevw oti ola kala tha pane sto telos....

br fun_atic είπε...

μεχρι το τελος του μηνα εχουμε ακομη περιπου εικοσι εργασιμες για τα διαρκειας ημερες. με μ.ο πενηντα την ημερα προσβλεπουμε σε 1000στην καλυτερη περιπτωση.με δεδομενο οτι ο αυγουστος ειναι νεκρος μηνας,φοβαμαι μην εχουμε μια απο τα ιδια.να μην ξεχναμε οτι οι αγωνιστικες υποχρεωσεις αρχιζουν νωρις και μαλιστα με πολλα παιχνιδια μεσα.

Griniaris είπε...

Ακριβώς επειδή ο χρόνος είναι λίγος χρειάζεται μεγαλύτερη κινητοποίηση από όλους.Χρησιμοποιώντας το κλασικό πλέον παράδειγμα του blog,ένα μαγαζί που πουλάει 100 τυρόπιτες την ημέρα δεν μπορεί με το ίδιο status να πουλήσει 1000.Ένα laptop και μια κάρτα σύνδεσης λύνουν το πρόβλημα της κεντρικής βάσης δεδομένων.Θέληση χρειάζεται,όλοι έχετε κάνει προτάσεις εύκολες και γρήγορες χωρίς να γίνεται τίποτα.Πόσους μπορούν να κινητοποιήσουν τα blogs;Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι δεν μπορείς από τον καναπέ σου να ζητάς από τον άλλο να σηκωθεί από τον δικό του.

wutang είπε...

Φίλε BR FUN_@IC παρακολουθούσα τις προσπάθειες σου για μείωση των τιμών στα παιδικά διαρκείας και πίστεψα οτι κατι μπορεί να αλλάξει φέτος (eίπα να κάποιος που ενδιαφέρεται). Αλλά
δυστυχώς οι φίλαθλοι μας δεν είναι για τέτοια πράγματα. Οι φίλαθλοι μας είναι και ντρέπομαι που το λέω, ευκαιριακοί. Όταν η ομάδα πάει για κάτι καλό όλοι στο γήπεδο, όλοι Πανιωνάρες. Στην πρώτη στραβή παραμένουμε οι γνωστοί 3,000. Μάκαρι να εκτεθώ και πραγματικά το θέλω, όμως δεν βλέπω τα διαρκείας να ξεπερνούν τα 1,000. Και δεν εχει να κανει με τις τιμές ούτε με τις μεταγραφές, εχει να κάνει με τους "Πανιωνάρες".

giorgos είπε...

paidia min apogoitebeste.to site tou panioniou pou pirate tin pliroforia exei to counter tora kai 5 meres kolimeno kai grafei oti exoume poulisei 293 kai simera 24......ara ayto simenei oti den to ananeonoyn OXI oti exoume poulisei mono 293..posa pragmatika exoume poulisei mexri tora den kseroyme alla osa kai na exoune pouli8ei emeis prepei na synexisoume na prospa8isoume na exoume akoma perisotera

br fun_atic είπε...

ο καθε ενας δινει τη μαχη του απ οπου μπορει και με τα μεσα που εχει. τι να κανω αν δεν σηκωνονται απο τους καναπεδες; ας μου δωσει η διοικηση εναν εκτυπωτη για καρτες να πηγαινω πορτα πορτα. φετος δεν υπαρχουν δικαιολογιες.απο κανεναν.ας εξασφαλισει τουλαχιστον η διοικηση την υπαρξη σημειων πωλησης και τα τεχνικα μεσα.

Griniaris είπε...

Το "από τον καναπέ σου" πήγαινε στην ΠΑΕ.Μακάρι να γινόταν ακόμη κι αυτό που λές...

br fun_atic είπε...

το ειχα καταλαβει.
το προβλημα ειναι η ταυτοχρονη εκδοση της καρτας σε συνδυασμο με καποια τεχνικα προβληματα στην εκτυπωση.πρεπει ομως να βρεθουν τεχνικες λυσεις ωστε η εκδοση να μην διαρκει περισσοτερο απο πεντε λεπτα.γι αυτο ειναι επιβεβλημενη και η δημιουργια κι αλλων σημειων πωλησης.και για λογους ταχυτητας και ξεκαναπεδiασματος

Griniaris είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/184095

Δεν μας τα λέει καλά η Εσπανιόλ μου φαίνεται...

re-la-re είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι πολύ απλό. Άλλες ομάδες πούλησαν χιλιάδες διαρκείας μέσα σε λίγες μέρες. Πως αυτοί τα κατάφεραν; Έβγαλαν όλοι οι φίλαθλοι τους κάρτα όπως οριζει ο νόμος;

Εγώ θα προτείνω στην ΠΑΕ το εξής:

Να ανοίξει στο διαδίκτυο σελίδα όπου θα καταχωρούμε τα στοιχεία μας. Συνεπώς όταν πηγαίνουμε για τα διαρκείας θα είναι όλα έτοιμα και θα χρειάζεται μόνο η ταυτότητα ή η υπογραφή.

IWN1998 είπε...

pgss1890, δεν είναι όλες οι ομάδες στο νόμο Ορφανού. Δυστυχώς εμείς είμαστε. Έτσι απαντιέται μάλλον το ερώτημά σου, γιατί αυτοί και όχι εμείς.

Yannis, ο counter λειτουργεί και ενημερώνεται στο τέλος των εργασίμων ημερών.
Ρώτησα στο δικό μου blog και μου απάντησαν. Επίσης το απόγευμα του Σαββάτου τον έκαναν update όπως μάλλον θα τον κάνουν και σήμερα το βράδυ.

Δεν γνωρίζω όμως αν μετράει μόνο νέα εισιτήρια ή και ανανεώσεις παλιών. Αυτό είναι σημαντικό.

Επίσης έχετε κατα νου ότι οι Πάνθηρες θα δώσουν μαζικά στα μέλη τους, αν δεν κάνω λάθος, τα εισιτήρια διαρκείας της 3 και υπθέτω ότι και αυτά θα μετρήσουν στο λογαριασμό, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα.

Αν και αναφέρθηκα και γω στην κάποια αναμονή που χρειάζεται για την έκδοση, παιδιά δεν είναι κάτι τραγικό. Στην περίπτωση μου πχ ήταν πιο μεγάλη γιατί ο κύριος που προηγείτο είχε 3 εισιτήρια να βγάλει, δικό του και των παιδιών του και είχε ξεχάσει ταυτότητα που δεν θυμόταν νούμερα και προσπαθούσαν να τον βρουν από τη βάση δεδομένων της κάρτας φιλάθλου, που είχε εκδόσει ξεχωριστά κλπ. Ήταν δηλαδή ιδιαίτερη η περίπτωση ενος απ' όσους προηγούνταν αλλά και πάλι η αναμονή ήταν γύρω στο 20λεπτο. Και θεωρώ ότι στα γραφεία της ΠΑΕ θα είναι πιο γρήγοροι οι χειριστές απ' ότι στη μπουτίκ και επίσης όσο περνούν οι μέρες αποκτούν και εμπειρία στην έκδοση και στην αντιμετώπιση προβλημάτων.
Οπότε μη διστάζετε λόγω αναμονής όσοι δεν βγάλατε ακόμα.

re-la-re είπε...

Ιωνα, πότε μπήκαμε εμείς στο νόμο Ορφανού; Εμείς είμασταν στο νόμο Βενιζέλου από όσο ήξερα.

Και γιατί να πρέπει να φακελωθούν οι δικοί μας και όχι τα Παοκια πχ;

IWN1998 είπε...

Στο νόμο Ορφανού μπήκαμε απ' όσο ξέρω εθελοντικά και είμαστε απ'ο τις πιλοτικές ομάδες εφαρμογής του...Εννοώ το νόμο Ορφανού για την ασφάλεια στα γήπεδα...όχι για οικονομικούς διακανονισμούς.
Ίσως δεχθήκαμε να είμαστε πιλοτικοί λόγω εκείνου του όμορφου αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη επί Μπέου. Όντως φακελωνόμαστε με τη κάρτα φιλάθλου, αλλά από την άλλη καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

IWN1998 είπε...

Griniari μην σκας και πολύ για Ριέρα. Θα χάσει η Βενετιά βελόνι...Σιγά το σούπερ σκόρερ που πρέπει να τον παρακαλέσουμε για να 'ρθει. Ας έρθει ο Αφρικάνος καλύτερα.

zamis είπε...

Χρειαζομαστε και εναν αριστερο τυπου Ριερα και εναν κυνηγο ακομα,λεω εγω.Λεφτα δεν ξερω αν υπαρχουν

zamis είπε...

Κι απ'οτι καταλαβαινω και με τους τερματοφυλακες υπαρχει μια περιεργη κατασταση..

Λέτσος είπε...

εγω μολις εβγαλα το διαρκειας τηλεφωνικα. ειμαι κατοικος εξωτερικου και αφου εστειλα ε μαιλ με πηραν τηλεφωνο. Η διαδικασια κρατησε 7 λεπτα. Θα μοθ το στειλουν ταχιδρομικα και στον πρςτο αγωνα που θα πας(αν ερθω ποτε ελλαδα) θα βγαλα και την καρτα φιλαθλου. Ειναι ολα πολυ απλα. ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ(οσοι ειστε ελλαδα τελοσ παντων)

br fun_atic είπε...

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι από εσάς βρήκατε κάπως οξύ το κείμενό μου. Ίσως και να ήταν. Aπευθυνόμενος όμως σε φίλους Πανιώνιους γράφω πάντα από καρδιάς. Το κείμενό μου αντιπροσωπεύει κυρίως τη στιγμή που το γράφω.
Τις προηγούμενες ημέρες η γυναίκα μου νοσηλεύτηκε. Αυτό σημαίνει ότι είχα απεριόριστο χρόνο για ανάγνωση αθλητικών εφημερίδων, ελάχιστα όμως τεχνικά μέσα για το ίντερνετ. Έτσι, από το κινητό μου δεν μπορούσα να δω το κάουντερ της ομάδας. Διάβαζα όμως για τα εισιτήρια διαρκείας των υπόλοιπων ομάδων. Όταν είδα για πρώτη φορά το κάουντερ και τον αριθμό των κατόχων διαρκείας που ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Έτσι έγραψα αυτό το κείμενο. Δεν το μετανιώνω.
Τόσα χρόνια αρεσκόμαστε να λέμε ότι ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα. Ε, λοιπόν με λιγότερα από 1.000 διαρκείας δεν είναι. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για τη διαφορετικότητα των Πανιώνιων. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ή έστω δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε. Κάφροι υπάρχουν σε κάθε ομάδα, όπως βέβαια και αξιόλογοι φίλαθλοι. Οι Πανιώνιοι που αρέσκονται να έρχονται στο γήπεδο με επώνυμα ρούχα, με ακριβά γυαλιά και γενικώς να κάνουν φιγούρα, δεν διέθεσαν τα ελάχιστα χρήματα που απαιτούνται φέτος για την αγορά των διαρκείας. Αν αυτό μας κάνει διαφορετικούς, τότε κατάλαβα τον όρο.
Τι ακριβώς περιμένουμε; Είναι η πρώτη φορά που έγινε έκκληση από την ομάδα και μένουμε απαθείς;
Όλα τα μπλογκ έκαναν μεγάλο αγώνα για τις τιμές των διαρκείας. Τώρα έχουμε την ηθική υποχρέωση να προωθήσουμε τα διαρκείας. Λόγω τιμής, το βλέπω και ως προσωπικό μου στοίχημα. Όχι επειδή μας έκαναν ένα χατίρι. Αλλά για να μπορώ και αύριο να ασκώ την κριτική μου. Να έχω το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου.
Φέτος δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ακόμη κι αν κάποιος δεν μπορεί να αγοράσει τοις μετρητοίς, ας πληρώσει με κάρτα και δόσεις. Το ποσό είναι αστείο…
Ας κάνουμε όλοι την προσπάθειά μας. Ας πείσουμε τουλάχιστον άλλον ένα φίλο να αγοράσει διαρκείας. Ας αγοράσουμε για τα παιδιά, έστω κι αν δεν αγοράσουμε για τον εαυτό μας. Η κίνηση μπορεί να είναι και συμβολική.
Εκτός από εμάς ας βοηθήσει και η διοίκηση. Δεν έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα προώθησης. Έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια για τον κο Μόγκριτς και πιστεύω ότι πρέπει κι εκείνος να κάνει το καλύτερο δυνατό.

zamis είπε...

Και οι οργανωμενοι br,και οι οργανωμενοι..δεν εχω δει ουτε μιση κινηση εκ μερους τους πλην Ιωνων οπως εχουμε ξαναπει.
Ας βγουν αυτοι στην πλατεια και στις διπλανες γειτονιες,οτι καταφερουν κερδος θα ειναι.

IWN1998 είπε...

BR περαστικά για τη σύζυγο.

Έτσι όπως πάει πάντως θα πρέπει η διοίκηση να τα στέλνει σπίτι... Το τηλεφωνικό που γίνεται για τους φίλους στο εξωτερικό΄ίσως να 'ναι καλό να είναι εφαρμόσιμο και για τους άλλους του εσωτερικού που δεν έχουν ευκολία να πάνε ως την ΠΑΕ να βγάλουν το εισιτήριο...

Πάντως μην ακούς και τα τεράστια νούμερο των θεσσαλονικέων. Προφανώς είναι και οι οργανωμένοι μέσα που εμείς δεν τους έχουμε βάλει. Επαναλαμβάνω δεν ξέρω αν το νούμερο του counter εχει και τις ανανεώσεις ή μόνο νέα εισιτήρια.

re-la-re είπε...

Το πρόβλημα είναι σοβαρό. Και δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος.

Για φανταστείτε να έρθουν στο ματς με τον ΠΑΟΚ 6000 άτομα και να πρέπει να βγάλουν τα 4500 εκει και τότε. Θα γίνει της επί χρήμασι εκδιδομένης γυνακός το σιδηρούν κιγκλίδωμα.

br fun_atic είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές. Είναι γεγονός ότι περάσαμε πολύ δύσκολα...Όλα καλά πλέον...

Απ' ότι ξέρω (όποιος όμως γνωρίζει καλύτερα με διορθώνει) οι Πάνθηρες δεν θεωρούν ως προϋπόθεση εγγραφής την αγορά διαρκείας.Αν κάποιος όμως ζητήσει διαρκείας στην 3 τότε υποχρεούται στην καταβολή της ετήσιας συνδρομής των Πανθήρων.

Οι Ίωνες από την πλευρά τους θεωρούν ως προυπόθεση εγγραφής την αγορά διαρκείας (όχι απαραίτητα του ποδοσφαίρου). Αυτό βέβαια το έχω ακούσει και δεν έχω τρόπο να το επιβεβαιώσω (όποιος εχει διαθεση ας κανει μια κατασκοπευτικη κινηση).

Σαφέστατα και ένα μεγάλο μερίδιο της προώθησης πέφτει στους οργανωμένους. Είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν την δουλειά πόρτα - πόρτα.
Ας σηκώσουμε εμείς οι καναπεδόβιοι τους άλλους καναπεδόβιους και ας κάνουν οι οργανωμένοι την δουλειά που μπορούν.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς θα ζητήσω από τους οργανωμένους να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα της εκστρατείας τους. Έτσι για να δούμε αν η λέξη οργανωμένος σημαίνει θόρυβος ή αγάπη για την ομάδα

br fun_atic είπε...

Το κάουντερ νομίζω ότι μετράει πωλήσεις. Η ανανέωση των παλαιών έχει να κάνει μόνο με το δικαίωμα διατήρησης θέσης. Πιστεύω ότι οι 293 είναι παλαιοί και νέοι μαζί. Άντε μας μένουν 7 ακόμα για να κάνουμε τους τριακόσιους του Λεωνίδα και άλλος ένας γιά τον ρόλο του Εφιάλτη (αλλιώς ήθελα να το γράψω, αλλά είπαν να μην το χοντρύνω).

Μια που μιλάμε για παλαιά διαρκείας, ας κάνω μια ερώτηση με νόημα. Μήπως υπάρχουν κάτοχοι περσινών διαρκείας που δεν τα έχουν πληρώσει ΑΚΟΜΑ; Και δεν αναφέρομαι μόνο σε φθηνά οργανωμένων...

IWN1998 είπε...

Για τη θύρα 3 ισχύει ότι αν κάποιος πληρώσει την ετήσια συνδρομή του στους Πάνθηρες (40 ευρώ) τότε με την απόδειξή του πηγαίνει στην ΠΑΕ και παίρνει το διαρκείας του. Αλλιώς στοιχίζει 100 Ευρώ. Τοθλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τις επίσημες ανακοινώσεις.
Συνεπώς υποθέτω ότι δεν υπάρχει ακόμα μαζική προσέλευση των οργανωμένων για την παραλαβή των διαρκείας των από την ΠΑΕ.

br fun_atic είπε...

ο τιμοκαταλογος ομως της π.α.ε αναφερει οτι η τιμη στην 3 ειναι 100 ευρω. αρα μαλλον ειναι 100+συνδρομη.

br fun_atic είπε...

Σήμερα πουλήσαμε 69 εισιτήρια και συνολικά 362. Κάπως καλύτερα...
Με 69 κάθε ημέρα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να φτάσουμε στον στόχο και το άλλο vα φτάσουμε στην απόλυτη ηδονή.

IWN1998 είπε...

Σκέψου να τα καταφέρουμε και τα δύο...

br fun_atic είπε...

Αυτο ειναι το νοημα του 69...