Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Πικραθήκαμε, αλλά δεν αξίζαμε τη νίκη

Με τη λήξη του παιχνιδιού βρέθηκαν φίλοι του Πανιωνίου να μαλώνουν για τα αίτια της ήττας. Βρισιές, σπρωξιές και κατάρες λίγο πριν από τις ημέρες της αγάπης και με ανθρώπους που σε δεκαπέντε ημέρες θα ξαναδείς να κάθονται δίπλα σου. Ποιος είχε δίκιο; Όλοι. Έφταιγε ο προπονητής που δεν έκανε τις αλλαγές; Έφταιγε.  Που έδειχνε να έχει πετάξει λευκή πετσέτα βάζοντας ουσιαστικά την ομάδα να παίζει καθυστέρηση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Έφταιγε επίσης. Αντικειμενικά είχε τους κατάλληλους παίκτες που θα μπορούσαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι να δώσουν λύσεις. Όχι. Και αυτό γιατί πάρα πολλοί παίκτες της βασικής ενδεκάδας ήταν σε πολύ κακή ημέρα. Τρακαρισμένοι, αγχωμένοι…Ποιόν να πρωτοαλλάξεις και ποιόν να βάλεις.
Το πράγμα είναι μάλλον απλό. Είχαμε την ατυχία σε ένα παιχνίδι – γιορτή (κρίμα που δεν ήρθαν οι ξανθιές – θα βρούμε κάτι άλλο) να παρακολουθήσουμε μια κακή απόδοση της ομάδας. Είτε αυτό λέγεται παίκτες είτε προπονητής. Κρίμα γιατί όλοι ήρθαμε με καλή διάθεση και φύγαμε με κατεβασμένα τα αυτιά, αναλογιζόμενοι και το δύσκολο πρόγραμμα.
Και μόνο βλέποντας τους Κάλατζ, Ονουάτσι και Ντομπρασίνοβιτς στην πολύ καλή ομάδα της Καβάλας καταλάβαινα ότι ο Πανιώνιος έχει να ζηλέψει παίκτες. Δεν μπορώ να μπω στην τσέπη του προέδρου. Δεν θέλει ή δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα. Δεκτό. Απλά νομίζω ότι φέτος έχουμε μια αξιόλογη ομάδα η οποία με την κατάλληλη ενίσχυση μπορεί να συνεχίσει να διεκδικεί το καλύτερο που μπορεί από αυτή τη χρονιά.
Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Καβάλας για το εξαιρετικό πρωτάθλημα και τη σημερινή εμφάνιση Είναι δείγμα μεγάλης ομάδας το να παίζει όσο χρειάζεται για να πάρει το κατάλληλο αποτέλεσμα.
Όσο για τη δική μας ομάδα, νομίζω ότι πρέπει χωρίς να απογοητευτούμε να δούμε με σοβαρότητα το επόμενο παιχνίδι, όπου κι αν είναι και ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου. Οφείλουμε επίσης στο επόμενο εντός έδρας να ενισχύσουμε την ομάδα. Οι παίκτες και ο προπονητής μας οφείλουν μια «αποζημίωση» για την κακή σημερινή εμφάνιση.

90 σχόλια:

Griniaris είπε...

Δεν θα πω τίποτα περισσότερο απ'ότι μετά από προηγούμενα παιχνίδια.Απλά η πρώτη σοβαρή ομάδα που αντιμετωπίσαμε ανέδειξε και τα προβλήματά μας.Μόλις κλείστηκαν Ριέρα και Κουμορτζί εξαφανιστήκαμε.Δεν υπάρχει(πια) παίκτης να πάρει τη μπάλα και να δημιουργήσει.Η ομάδα μετά το γκολ έκατσε και φυσικά για μια ακόμη φορά έμεινε αβοήθητη από τον πάγκο.

ΥΓ.Ας εξηγήσει κάποιος στον Τζαβελάκο ότι δεν έχει γίνει ξαφνικά Ρομπέρτο Κάρλος...

Steve είπε...

Κάποιος να σκουντήξει τον Βελγοέτσι στον πάγκο και να του πει ότι το ματς τελείωσε. Μπορεί να συνεχίσει τον ύπνο σπίτι.
Ούτε καν τον Μπάλαμπαν δεν σεβάστηκε.

(Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σου άρεσε από την Καβάλα, όταν για 80 λεπτά δεν έχει κάνει ούτε μια φάση. Ήταν απλά μια λογική ομάδα. Μόνοι μας χάσαμε, δεν κέρδισε η Καβάλα).

Καλές γιορτές σε όλους.

br fun_atic είπε...

Το έγραψα και στην ανάρτησή μου. Στην Καβάλα μου άρεσε που από το πρώτο λεπτό ήταν φανερό ότι είχε ξεκάθαρους στόχους και έπαιζε όσο χρειάζονταν για να τους πετύχει.
Αυτό είναι δείγμα καλής ομάδας.

Όσο χάναμε ευκαιρίες η αμυντική λειτουργία της Καβάλας δεν επηρεάστηκε. Κατάφεραν να μας βραχυκυκλώσουν εντελώς. Όταν πάλι ισοφάρισαν και κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και το διπλό έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να αποσπάσουν τους τρεις βαθμούς.

Κατά τη γνώμη μου η Καβάλα ήταν από τις πιο συγκροτημένες ομάδες που πέρασαν από τη Νέα Σμύρνη φέτος.

Θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση του Griniaris και θα προσθέσω ότι δεν υπάρχει και ο παίκτης που θα ηρεμήσει το παιχνίδι των υπολοίπων όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Και για να το συγκεκριμενοποιήσουμε, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι αποδεικνύει και ότι χρειαζόμασταν τον Ρεκόμπα και ότι είχε θέση στην ομάδα.

br fun_atic είπε...

Να συμπληρώσω και κάτι. Τη συνέντευξη του Ρεκόμπα στην Εξέδρα τη διάβασα στο γήπεδο, χάρη στο Βασίλη που είχε μαζί του το φύλλο.Μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα. Ο άνθρωπος αυτός ήρθε ως Μεσσίας και τον υποδέχθηκαν χιλιάδες. Έφυγε απ' ότι έμαθα ως φίλος και δεν πήγε στο αεροδρόμιο κανείς για να του πει έστω ένα ευχαριστώ. Ούτε ένας φίλαθλος ούτε ένας από την ομάδα... Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω...

Ανώνυμος είπε...

Όσο οι σπουδαίοι παίκτες που έχουμε παίζουν καλά η ομάδα είναι καλή όταν όπως σήμερα βρεθούν σε κακή μέρα έστω και αν έρθουν τα πράγματα ευνοικά δεν υπάρχει καμμία βοήθεια από τον πάγκο. Η Καβάλα μετά το 1-0 κυριάρχησε και δεν διαπίστωσα κάποια κίνηση αλλαγή παίκτη ή τακτικής για να αλλάξει κάτι...
Υπήρχε γαι παράδειγμα ιδιαίτερος λόγος για να παίζει ο Κούμο καθαρός φορ μετά το 1-0?
Αυτή είναι η διαφορά μας από τον ΠΑΟΚ ο οποίος στην έδρα του κερδίζει ακόμα και όταν παίζει άθλια.

br fun_atic είπε...

Όσο ήμουν στο γήπεδο, αυτό με τον Κούμο το έβλεπα και το θεωρούσα τεράστιο λάθος. Όταν γύρισα στο σπίτι σκέφτηκα και κάτι άλλο. Ο Μπάλαμπαν μου φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο Ριερα ήταν νευρικός σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ίσως υποχρέωνε τον προπονητή να βρει κάποιο επιθετικό στήριγμα.

Για πολλά πράγματα είχα διαφορετική εικόνα στο γήπεδο και άλλη στο σπίτι. Ναι, όσο ήμουν στο γήπεδο πίστευα ότι ο Φερέρα δεν βοηθούσε καθόλου από τον πάγκο. Από την άλλη όμως σκέφτηκα ότι είχε σε κακή ημέρα πολλούς παίκτες και στο κέντρο και στην επίθεση.

Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Για παράδειγμα. Ο Μανόλο κέρδισε παλικαρίσια το πέναλτι. Από εκείνο το σημείο και ύστερα μου φαίνονταν σε κακή ημέρα. Ο Ριέρα ξεκίνησε πολύ ικανοποιητικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν νευρικός. Μπάλαμπαμν. Τα είπαμε πιο πάνω. Καστελιόνε. Με πολλά προβλήματα. Φανούρης. Έχασε φεβερές ευκαιρίες, αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Μανόλο που είχε τα δικά του θέματα. Δεν είμαι ειδικός, απλά έχω την εντύπωση ότι αυτό το πράγμα δεν μαζεύεται εύκολα. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς δεν είδαμε και τον Φερέρα να κάνει έστω μισή προσπάθεια. Ας πούμε, την αλλαγή του Κούκετς θα μπορούσε να την κάνει.

Griniaris είπε...

Δεν ξέρω αν ήταν περίεργο το παιχνίδι,αυτό που ξέρω είναι ότι η Καβάλα ήρθε στο γήπεδο "διαβασμένη".Όταν η μπάλα πήγαινε στον Ριέρα η στον Κουμορτζί έπεφταν πάνω τους δύο και τρεις παίκτες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αναπτυχθούμε.Ο καστελιόνε καλός αλλά μόνο για καταστροφικό παιχνίδι καθώς δεν έχει καθόλου καλή τεχνική κατάρτιση.Κάποια στιγμή το κέντρο κουράστηκε,ο αντίπαλος προπονητής το είδε,ανέβασε την ομάδα του,έκανε και κάποιες διορθωτικές κινήσεις(Ρινκόν) κι έτσι απλά είδαμε ότι είδαμε.
Αυτή την ομάδα ο Ρεκόμπα δεν μπορούσε να τη βοηθήσει...Ο Ρικέλμε μας κάνει κ.Φερέρα η να σκεφτώ κανέναν άλλον;

br fun_atic είπε...

Να τι εννοώ περίεργο. Ο Μπάλαμπαν από τραυματισμό. Είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις νωρίς, πιθανόν όμως να μπορούσες στα τελευταία δέκα λεπτά να βάλεις κάποιο φρέσκο από τους πιτσιρικάδες.
Κούμο και Ριέρα μπλοκαρισμένοι. Αυτό μου λέει :επιθετικό πρόβλημα. Ο επικίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο Φανούρης αποχωρεί αναγκαστικά. Άρα όταν πετυχαίνες το πρώτο γκολ και ανοίγεται η καλή ομάδα της Καβάλας έχεις την ευκαιρία να της βάλεις δεύτερο γκολ και να τελειώνεις; Πως όμως; Αφού η επίθεση συνολικά είχε προβλήματα. Σε κάτι τέτοια παιχνίδια τη λύση συνήθως τη δίνουν οι παίκτες από το πουθενά...
Εντάξει ας δεχτούμε ότι απλά όλοι βρέθηκαν σε άσχημη ημέρα. Συμβαίνει...
Ας κρατήσουμε τα ευχάριστα. Τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο 2:30 το μεσημέρι μιας εργάσιμης για πολλούς ημέρας. Φύγαμε πικραμένοι. Ελπίζω όμως στο επόμενο εντός να μην είμαστε πάλι εμείς κι εμείς...

Griniaris είπε...

Το νόημα ουσιαστικά είναι το ίδιο.Γιατί κρατάς λοιπόν στον αγώνα παίκτες που δεν βοηθάνε,έστω τη συγκεκριμένη μέρα,και δεν δίνεις την ευκαιρία και σε κάποιους άλλους;Άρα ο Φερέρα έχει μείνει ακόμη σε εκείνη την ιστορική δήλωση και τα υπόλοιπα για κωλοτούμπες και διορθωμένα λάθη είναι κουραφέξαλα...

Κι όσον αφορά στην τελευταία σου παράγραφο br,δυστυχώς άκουσα πολλούς στη 2 να αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που ήρθαν στο γήπεδο κι αυτό ίσως είναι το χειρότερο...

Griniaris είπε...

Τεράστια όσο και ανέλπιστη νίκη στο μπάσκετ.Ήρωας ο Καλαμπόκης,άψογα στημένη η ομάδα...

Katrinos είπε...

Όσο και αν ακούγεται κλισέ σήμερα δεν υπήρχε αυτό που λένε ψυχή.
Δεν θα σταθώ ούτε στον ανεξήγητο εκνευρισμό των περισσότερων παικτών, στο γενικότερο μπλοκάρισμα έξω απο την περιοχή της Καβάλας , στο ότι ο Κούμο μάλλον θέλει πολύ να παίξει στην Εθνική ομάδα της χώρας του , στο ότι ο Φερέρα δεν έκανε και πολλά πράγματα να βοηθήσει την ομάδα.

Θα σταθώ στο ότι οι παίκτες της Καβάλας με την ισοφάριση , έτρεξαν να πάρουν τη μπάλλα απο τα δίκτυα μας να γίνει αμέσως η σέντρα!!!!!!
Έδειξάν τσαγανό και πίστεψαν στη νίκη και τη πήραν , αφού κατάλαβαν ότι για κάποιο λόγο εμείς τους τη δίναμε.

Τα παλικάρια μας πρέπει να καταλάβουν οτι δεν έγιναν ξαφνικά Μπαρτσελόνα και ότι δεν παίρνουν τη νίκη με τη φανέλα και το μεγάλο τους όνομα. Κάθε Κυριακή θα πρέπει να ματώσουν για να πάρουν αποτέλεσμα. Μεγάλη σφαλιάρα ελπίζω να πήραμε το μαθημα μας . ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΜΑΓΚΙΑΣ !!

zamis είπε...

Ας αναθεματιζουν griniari μου,φιλαθλος που δεν δεχεται την ηττα δεν ειναι φιλαθλος.
Συμφωνω και για τον Φερερα ο οποιος δεν βοηθησε οσο θα περιμεναμε και για την κακη αποδοση ορισμενων παικτων ειτε αυτη οφειλεται σε κακως εννοουμενο εγωισμο ειτε σε κακη φυσικη κατασταση ειτε στη μαυρη ωρα ειτε και σε ολα αυτα μαζι.
Το θεμα δεν ειναι φυσικα οτι χασαμε.Το θεμα ειναι οτι απο το γκολ μας και μετα η εικονα της ομαδας ηταν ασχημη.
Ελπιζω οτι αυτη η ηττα θα γινει μαθημα,δεν ηρθε καμια καταστροφη,ειναι στο χερι τους να ανασυνταχτουν και να συμπεριφερθουν παλι ως ομαδα.
Vamos!

υ.γ.1 η κακια μερα απο το πρωι φαινεται.Δεν ηρθαν οι ξανθιες,χαθηκε η εμπνευση,παει το ματς.
υ.γ.2 Costis,my friend,thank you and I owe you.Next time,baby!

Ανώνυμος είπε...

Μετά το 80 οι κανονικές ομάδες με κανονικό προπονητή στον πάγκο μαζεύονται πίσω εφόσον δεν κατάφεραν στο προηγούμενο διάστημα να κάνουν το 2-0 και κλείνουν τους χώρους. Επίσης κυκλοφορούν την μπαλλα εκνευρίζοντας τον αντίπαλο και τρώγοντας χρόνο με κατοχή...
Εμείς όπως και στην Λάρισα μέχρι το τέλος παίζουμε λές και χάνουμε και ίσως ορισμένοι επιδιώκουν την προβολή τους.
Είναι άδικο να λέμε ότι οι παίκτες δεν τα έδωσαν όλα και η φυσική κατάσταση μία χαρά είναι αλλά χρειάζεται κάποιος από τον πάγκο να παρεμβαίνει στην εξέλιξη του παιχνιδιού...

Griniaris είπε...

Προφανώς zamis μου και δεν είναι φίλαθλοι αλλά ίσως γίνονταν και τώρα τους θέλουμε και αυτούς.Έτσι κι αλλιώς το είπα μόνο για το αν θα μείνουμε πάλι εμείς κι εμείς...

zamis είπε...

Κακη φυσικη κατασταση του Μπαλαμπαν,για τους γνωστους λογους.Δεν τον αδικω,ειναι απολυτα κατανοητο το γιατι αλλα βγαλε τον καποια στιγμη κ.Φερερα,αφου δεν.Βαλε ρε παιδι μου σε μια τετοια συγκυρια τον Κουκετς.Ποτε δλδ θα παιξει αυτος?Εκτος κι αν δεν τον υπολογιζει.

υ.γ. griniaris,baby thank you too!

br fun_atic είπε...

Όπως είναι υπερβολή να λέμε ότι ο Φερέρα μας έκανε ομαδάρα επειδή σε μία δεδομένη στιγμή του Πρωταθλήματος (όχι πάντως στη λήξη του)βρεθήκαμε στην τέταρτη θέση, άλλο τόσο είναι υπερβολή να θεωρούμε ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου επειδή και η ομάδα και ο προπονητής βρέθηκαν σε κακή ημέρα.

Αν πρέπει να κρατήσω κάτι από το παιχνίδι είναι ότι αποδείχθηκε πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Απέναντι σε μία καλή ομάδα φάνηκαν οι αδυναμίες μας όπως είπε και ο griniaris. Συνεπώς το παιχνίδι αυτό ήταν χρήσιμο παρά την ήττα για να δούμε έγκαιρα και μάλιστα σε περίοδο μεταγραφών τις αδυναμίες μας και να τις καλύψουμε.

Θα ήταν κακό να περάσει η περίοδος των μεταγραφών χωρίς να ενισχυθούμε απλά και μόνο επειδή κρατούσαμε την πορεία των προηγούμενων αγωνιστικών...

Ron Barceló είπε...

O Omο έφταιγε.
Μας έκανε πλάκα η ..Καβάλα.Νικησε υπερδίκαια η μόνη ομάδα από τις 2 που μπήκε μέσα για να παίξει μπαλα κ όχι να κάνει αγγαρεία.Να σοβαρευτούνε καλύτερα όλοι γιατί δεν προχωράει έτσι το πράγμα.

Griniaris είπε...

Όχι ότι αλλάζει κάτι αλλά το δεύτερο γκολ της Καβάλας είναι οφσάιντ.

cdu είπε...

Οι μέρες είναι πονηρές και φορτισμένες με το διώξιμο του Ρεκόμπα. Ζω μακριά, δεν έχω δεί τον Πανιώνιο να παίζει και η γνώμη μου προφανώς έχει περιορισμένη αξία. Διάβαζα όμως το τελευταίο καιρό για το πως ο Πανιώνιος παίζει πολύ καλή μπάλα και αυτός ο λόγος προσφέρθηκε και για την αποχώρηση του Ρεκόμπα. Να πώ όμως κάτι που δεν έχω δεί να αναφέρει κανείς. Από τις ομάδες που είναι πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, ο Πανιώνιος έχει κερδίσει μόνο την πεθαμένη ΑΕΚ. Μήπως απλά η συγκυρία το έφερε και μετά το τραυματισμό του Ρεκόμπα έτυχε να παίξουμε με τις πιο αδύναμες ομάδες και γίναν όλοι τζάμπα μάγκες; Μήπως απλά αυτός ο Πανιώνιος είναι μέχρι για την 6η - 8η θέση το πολύ; Μιά σκέψη μόνο, ειδικά λόγω περιόδου μεταγραφών.

zamis είπε...

το ξερω μωρε griniari μου πως το λες αλλα αν ειναι να περιμενουμε αυτους που νομιζουν οτι γιναμε Μπαρτσα,που λεει κι ο Jon για καποιους παικτες,τσαμπα τους περιμενουμε.

zamis είπε...

Προεδρε κανε καμια μετγραφη,η ομαδα ειναι καλη αλλα χρειαζεται ενισχυση για να μπει πλεη οφς.Καταλαβαινω τη θεση του και τη σεβομαι αλλα το γαμωτο ειναι οτι μπορει με λιγη βοηθεια να μπει ρε γαμωτο!

br fun_atic είπε...

Τελικά οι Πανιώνιοι δεν είναι γκρινιάρηδες αλλά ιδιαίτερα παρορμητικοί. Όλοι βρίζαμε τον Φερέρα στην αρχή. Μετά και λόγω της ομολογουμένως καλής πορείας της ομάδας φτάσαμε στο σημείο να ακούμε μέχρι συγνώμες και απολογίες. Σήμερα πάλι φταίει.

Αν σήμερα ήρθε μια ήττα επειδή οι παίκτες ή ο προπονητής ήταν κακοί μου είναι σχετικά αδιάφορο γιατί πιθανότατα στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε καλοί και να αλλάξει.

Αυτό όμως που με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι ότι απέναντι σε μία καλή και κυρίως σοβαρή ομάδα είδαμε αδυναμίες μας. Μεταγραφές έχουμε ας φροντίσουμε να προβούμε σε διορθωτικές κινήσεις.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρόεδρος δεν θέλει ή δεν μπορεί να δαπανήσει χρήματα για όποιο λόγο νομίζει. Υπάρχει όμως ένα βασικό δίλημμα. Υποστηρίζεις αυτή τη στιγμή την επένδυσή σου ή τώρα που βλέπεις τις αδυναμίες αφήνεις τα πράγματα ως έχουν με κίνδυνο να την δεις στο τέλος της χρονιάς να αποτυγχάνει;

Για παράδειγμα. Αν διατηρούσαμε την ίδια άμυνα αλλά ας πούμε ότι αποκτούσαμε τον Κάλατζ, είναι βέβαιο ότι η ομάδα δεν θα είχε παραπάνω επιτυχίες; Δεν ξέρω πόσο ακριβός ήταν ή σε τι ηλικία βρίσκεται. Αυτό που ξέρω είναι ότι είδα ένα βουνό με απίστευτα σωματικά προσόντα, τα οποία έλεγχε απόλυτα. Και όπως έγραψε και ο zouri στο μπλογκ του δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας θα έτρωγε γκολ σήμερα...

IWN1998 είπε...

Griniari μήπως πρέπει να εξηγήσεις και στο Ριέρα ότι καλύπτει χώρους δεξιά. Στο δεύτερο γκολ ήταν στο κέντρο μαζί με το Κιουμορτζί και δεξιά η Καβάλα αλώνιζε.

Και παιδιά δεν ήμασταν καλοί αλλά στο 87 ισοφαριστήκαμε. Είχε ευκαιρίες η Καβάλα από το 70 και μετά αλλά και λίγο πριν αλλά και μετά θα μπορούσαμε να την "σκοτώσουμε" και δεν το κάναμε γιατί όπως και πέρυσι δεν μπορύμε να πετάξουμε εύκολα τη μπάλλα στο πλεκτό, παρά τα τόσα γκολ, που έχουμε βγάλει. Για να καταλάβουμε το πρόβλημα θα πρέπει να δούμε το ποσοστό ευκαιριών γκολ και κει η αναλογία σίγουρα είναι πολύ κακή.

Όσο για το Φερέρα όντως δεν κάνει αλλαγές ούτε για καθυστέρηση και έτσι δείχνει είτε ότι δεν έχει την ετοιμότητα να κοουτσάρει από τον πάγκο είτε ότι δεν έχει καμμιά εμπιστοσύνη στον πάγκο του και απλά δημοσιουπαλληλικά δηλώνει και πάλι ότι δεν έχει ανάγκη παικτών για να συνάδει με την πολιτική της ΠΑΕ και γνωρίζοντας πιθανόν τα οικονομικά προβλήματα. Το ερώτημα είνια πόσο μπορεί αυτό το ρόστερ να προχωρήσει όταν σιγά σιγά ο χρόνος θα το φθείρει με τιμωρίες, τραυματισμούς κλπ. Και πόσο στενοχωρεί σε αυτό το πρωτάθλημα τυφλών να μην μπορούμε να γίνουμε με μικρά ανοίγματα, εμείς οι μονόφθαλμοι.

Η Καβάλα είναι όντως καλή και με ποιοτικότατο ρόστερ, ελέω παραοικονομίας κλπ, αλλά παιδιά μια μεγάλη ευκαιρία έκανε. Απλά έχει σφιχτές γραμμές, που κρατάνε τις θέσεις τους και σωστή κυκλοφορία, με παίκτες με εμπειρία και με βάθος πάγκου, που εμείς δεν έχουμε.

br fun_atic είπε...

Η Καβάλα, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχε ως σκοπό να κρατήσει το μηδέν. Βάλαμε το πέναλτι αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Στο 1-0 ανοίχθηκε η Καβάλα, άρα θεωρητικά είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε και άλλο τέρμα. Δεν μπορούσαμε. Δεν το μετράω στατιστικά με ευκαιρίες. Για κάποιο λόγο και μολονότι η Καβάλα πέτυχε δύο γκολ σε τρεις φάσεις δεν μπορώ να την θεωρήσω τυχερή. Έπαιξε όσο χρειάζονταν...

τρελοπανιωνιος είπε...

ειδες τι μπορει να κανει ενας τερματοφυλακας απεναντι σε μια ομαδα ολοκληρη ?αυτο χρειαζεται ο Πανιωνιος εναν παικτη βουνο που να μην τρωει με τιποτα γκολ... καλα τα λες Ζαμις .. αυτο φωναζουμε ολοι τοσο καιρο ειναι μεγαλη η αναγκη... Οσο για το αν η ομαδα μπορει να παει σε ολοι την περιοδο με τους παικτες που εχει ειναι ολοφανερο πως οχι ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε 2 μεταγραφες ουσιας ειναι μεγαλη εθκαιρια φετος ειναι ολοι πεθαμενοι δες την αεκ τον ηρακλη τον αρη ... ΜΠΟΡΟΥΜΕ μια θεση στην Ευρωπη και γιατι οχι το κυπελλο... Ειναι η χρονια μας φετος ετσι για να γινει και η μεγαλη γιορτη των 120 χρονων μας ....

IWN1998 είπε...

Για Ριέρα κλπ αριστερά ήθελα να γράψω αλλά ποδόσφαιρο, μπάσκετ, σε μια μέρα...κουράστηκα.

Πάντως αν οι ήττες δίνουν διδάγματα τότε ακόμα και αυτές μπορούν να μας πάνε μπροστά.

Και πάλι θα διαφωνήσω με κριτικές ότι η Καβάλα μπήκε να παίξειο μπάλα και ο σημερινός Πανιώνιος ήταν μηδενικό. Δεν ήταν έτσι σίγουρα. Χάσαμε γιατί εκεί που έπρεπε να πάρουμε τις βοήθειες του πάγκου, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Χάσαμε γιατί είναι πια αποδεδειγμένο ότι στο τέλος του αγώνα δεν έχουμε την προσοχή και τις ενέργειες εκείνες που θα διαφυλλάξουν τα όσα κατακτούμε στον υπόλοιπο αγώνα.

Griniaris είπε...

Οι Πανιώνιοι είναι γκρινιάρηδες όταν βλέπουν ότι αυτά που τους παρουσιάζουν δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που βλέπουν.Ο Πρόεδρος δεν θέλει η δεν μπορεί να βάλει άλλα λεφτά,τέλος.Αυτό είναι και όλα τα άλλα είμαστε πλήρεις,παίζουμε μπαλάρα κτλ. είναι για κατανάλωση.Ας το πάρουμε απόφαση μόνοι μας γιατί κανείς δεν πρόκειται να μας το πει καθαρά.Ο zamis είπε την πιο σωστή κουβέντα χτες.Τώρα είναι η ώρα η ποτέ.Δυστυχώς αυτό που φαίνεται πιθανότερο είναι το ποτέ.

ΥΓ.Ο Ριέρα όντως Ίωνα μάλλον εκνευρισμένος από το καλό κλείσιμο τουλάχιστον σήμερα άφησε όλη τη δεξιά μεριά να μπάζει.

Griniaris είπε...

Ριέρα αριστερά,με μπέρδεψες και μένα.

br fun_atic είπε...

δεν είπα ποτέ ότι η Καβάλα μπήκε για να παίξει μπάλα. Είπα ότι είχε ένα πολύ ξεκάθαρο αρχικό στόχο (ισοπαλία με μηδέν στην άμυνα), έναν δεύτερο στόχο (ισοφάριση) και έναν τρίτο στόχο που προέκυψε στην πορεία όταν μας βρήκαν πεθαμένους στο τέλος. Ανταποκρίθηκε και στους τρεις, είναι επιτυχημένη και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.
Θα διαφωνήσει κανείς ότι τόσο ο προπονητής όσο και πολλοί βασικοί μας παίκτες βρέθηκαν σε κακή ημέρα ή πνίγηκαν στην καλή αμυντική λειτουργία της Καβάλας;
Ε και;;;
Αυτό που καταλαβαίνω είναι το ίδιο με τον Zamis. Πέρσι δεν είχαμε την ικανοτητα και την εμπειρία γιά μιά αγωνιστική υπέρβαση. Διαθέσαμε λοιπόν πολλά χρήματα και αποτύχαμε. Φέτος που έχουμε όλη την εμπειρία αλλά και μια καλή ομολογουμένως ομάδα δεν θα διαθέσουμε λίγα χρήματα σε κάποιες καλές (όχι απαραίτητα ακριβές) μεταγραφές για να έχουμε δικαίωμα στο όνειρο;

IWN1998 είπε...

Δεν αναφερόμουνα στη δική σου κριτική BR αλλά σε άλλα σχόλια και σ' όσα ακούγαμε βγαίνοντας από το γήπεδο στο τέλος του αγώνα.

br fun_atic είπε...

ο.κ
σε εμάς παραλίγο να παίξουν και μπουνιές.
Μωρέ παγκόσμια και πάλι παγκόσμια.

vassilis είπε...

Εφτειαξα και το δικο μου ιστολόγιο

http://fermionsandbosons.blogspot.com/

όποιος θέλει μπαίνει

br fun_atic είπε...

Καλορίζικο και καλή δύναμη γιατί είναι πολύ δύσκολο πράγμα

vassilis είπε...

Ευχαριστώ. Αλλά τα έχω ξαναπεράσει.

amanAM είπε...

Εγώ θέλω μονάχα να υπενθυμίσω, πως μετά τα επιτυχή αποτελέσματα, έπρεπε να απολογηθούμε γιατί πιστεύουμε πως ο Φερέρα είναι μέτριος ή κακός προπονητής.

Εαν είχαμε παίξει καλά σήμερα, εάν ο προπονητής έκανε κινήσεις από τον πάγκο για να βάλει 2 ξεκούραστους παίκτες, για να κόψει τον ρυθμό των άλλων, εάν από ατυχία φέρναμε ένα κακό αποτέλεσμα, άσχετα ότι δεν μου αρέσει ο Φερέρα, δεν θα μιλούσα.

Αλλά, αφού εκ του αποτελέσματος υποχρεώθηκα να τον ανέχομαι, εκ του αποτελέσματος θα τον κρίνω.

Όχι, δεν είμαι κυκλοθυμικός, αλλά την άλλη φορά που κουνούσαμε μαντήλια, κάποιος του τράβηξε το αυτί προφανώς, και είδαμε κάποια διαφορά, προς το καλύτερο.

Ας μην περιμένουμε 4-5 ήττες ξανά, για να ξυνπήσει ο κάποιος.

zouri1 είπε...

η ομαδα δεν ειχε διαθεση.Η καβαλα σε κοιμισε και μετα βρηκε τα αρχιδια ο προπονητης τους και εκανε τις καταλληλες αλλαγες και χτυπησε το παιχνιδι.Ο δικος μας ουτε αλλαγη για καθυστερηση δεν εκανε.Ρε γαμωτο κατι πρεπει να γινει και με το χρονομετρο στο γηπεδο.Δεν ηξερα σε ποιο λεπτο βρικσομαστε.Ρωτησα διπλα μου και ο καθενας ειπε και κατι διαφορετικο.Παντως νομιζω οτι συμφωνουμε ολοι για το ποιοι φταινε σημερα.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Σας χαιρετώ όλους...

Προσπάθησα να ηρεμήσω για να γραψω κάποια πράγματα, αν και ανέβασα ένα ποστ στα Κυανέρυθρα Νέα για το ματς.

Οπως στη Λάρισα έτσι και με τη Καβάλα δεχθήκαμε γκολ στα χασομέρια. Οπως στη Λάρισα έτσι και με τη Καβάλα και σ' αυτό το γκολ έχει μερίδιο ευθύνης ο Τζαβέλας (τον περνάει σαν σταματημένο ο Παβίσεβιτς). Το γκολ το δεύτερο είναι καθαρο οφσάιντ. (Είδες αγαπητέ BR που τελικά η "κλάψα" για τη διαιτησια δεν είναι... άδικη;) Αλλά δεν σταματώ σ' αυτό.

Λοιπόν μέχρι τι στιγμή που έγραψα το ποστ είχαν "ανέβει" 35 σχόλια. Λίγο εως πολύ η ευθύνη για την ήττα αποδίδεται στον Φερέρα.

Ε λοιπόν θα συμφωνήσω. Εγω που δεν τον ανέχομαι, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ καλός προπονητής και έχει τεράστια συμβολή στην μεταμόρφωση της ομαδας, λεω ότι σήμερα ευθύνεται 100% για την ήττα.

Φταίει:

1) Γιατί ο Τζαβέλας εμφανίστηκε πάλι με ύφος χιλίων... Rομπέρτο Κάρλος.

2) Γιατί ο Μπερνάντ Κουμορτζί προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ο "Εσιέν των φτωνων" χάνοντας πανεύκολα γκολ ή μη δίνοντας τη μπάλα σε αμαρκάριστους σμπαίκτες του. Κάποιος πρέπει να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα. και αυτός πρέπει να είναι ο προπονητής.

3) Γιατί ο Μπάλαμπαν έπρεπε μετά το 75' να καθήσει στο πάγκο.

4)Γιατί στο ημίχρονο έπρεπε να τονίσει στον Καστελιόνε ότι δεν νοείται επαγγελματίας παίκτης να κλωτσάει, συνεχώς, αέρα!

5) Γιατί ο Σκούφαλης μπορει να κερδίζει πεναλτι, αλλά δεν νοείται να μπαίνει στη περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στη διπλή εξέδρα...

6) Γιατί δεν βοήθησε τον συγκινητικό Ριέρα...

7) Γιατί οι Κοντοές, Λάτκα, Ανδριόλας έδωσαν τη ψυχή τους αλλά έφγαν ηττημένοι...

Ομως επειδή ο Εμίλιο είναι αυτός που μαζί με τους παίκτες έχουν φέρει την ομάδα στη θέση που είναι, ελπίζω ότι οι ίδιοι θα διορθώσουν τα λάθη τους και με την απαιτούμεν η ξεκούραση θα εμφανιστούν καλύτεροι στο Β' γύρο.

Και ένα τελευταίο. Σε μια δύσκολη οικονική εποχή οι παίκτες του Πανιωνίου δεν αντιμετωπίζουν κανένα οικονομικό πρόβλημα, καθώς πληρώνονται στην ώρα τους. Οπως πρέπει εξάλου. Προπονούνται σε σύχρονες εγκαταστάσεις, κάτι που κάνει πιο εύκολη τη δουλειά τους.

Αφού λοιπόν κύριε Τσακίρη είστε σωστός απέναντι τους νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τους "τραβήξετε το αυτί". Σ' όλους...

Ορισμένες φορές η συμπεριφορά τους είναι σαν κακομαθημένων πλουσιοπαιδων. Αγωνιστική υπεροψία, συνεχής διαμαρτυρίες χωρίς λόγο στους διαιτητές, πολλές κάρτες (που θα μας στοιχίσουν στη συνεχεια), "Κορδελάκια" και δήθεν περίτεχνες ενέργειες μόνο και μόνο για προσωπική προβολή. Δεν τα γραφω σήμερα που χάσαμε, τα έγραψα και πριν λίγες αγωνιστικές.

Φέτος βάζουμε τις βάσεις για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. 100 φορές να ξαναπαίξουμε με τη Καβάλα 95 φορές θα την κερδίσουμε. Ομως ατό δεν λεει τίποτα. Χάσαμε. Και χάσαμε με αποκλειστική δική μας ευθύνη. Γιατί μετά το 1-0 αντί να καθαρίσουμε το ματς, Κουμορτζί και Σκούφαλης σε τρεις φάσεις, δεν έπραξαν ποδοσφαιρικά αλλά εγωϊστικά...

Ομως πιστεύω ότι κάθε ήττα αποτελεί μια ευκαιρία για να ανασυγκρότηση, αν και θα έπρεπε να έχουμε πάρει το μάθημα μας από το Αλκαζαρ. Χάσαμε 5 βαθμούς από αποκλειστικά δικά μας λάθη.

Μάκης

Griniaris είπε...

Μάκη θα μπορέσει ποτέ ο Φερέρα να μας εξηγήσει γιατί οι μόνες αλλαγές που κάνει είναι αναγκαστικές;Την αλήθεια όμως,όχι κωλοτούμπες...

IWN1998 είπε...

Ο "συγκινητικός" Ριέρα δεν μάρκαρε τίποτα απ' αριστερά από το 70 και μετά και στη φάση του δεύτερου γκολ χωρίς λόγο είχε συγκλίνει στο κέντρο και είχε αφήσει ένα κενό αριστερά να με το συμπάθειο, που δεν προλάβαινε να κλείσει ο Ρομπέρτο Κάρλος Τζαβέλας ούτε και αν ήταν Ρομπέρτο Κάρλος.

Ο Κουμορτζί στις φάσεις που ...δεν πάσσαρε... είχε κάνει ατομικά μπασίματα με υπερπροσπάθεια και δυστυχώς δεν είναι ο κανονικός Εσσιέν για να έχει τη διαύγεια στην τελική πάσα πιεζόμενος και από την άμυνα της Καβάλας.

Δεν είναι όλα εύκολα στο γήπεδο, όσο φαίνονται στους έξω απ' αυτό. Και αν τους κατακρίνουμε για ατομιστίες και "κορδελάκια", τότε η κατάκριση μάλλον κατευθύνεται πιο πολύ στον κόουτς, που τα βλέπει και δεν δίνει μια εντολή ή δεν κάτι κάτι για να κρατήσει τα κεκτημένα που είχε ως το 87'.
Και ο αρχηγός πρέπει να κρίνεται και αυτός. Μια μπαλιά της προκοπής, μια σέντρα σωστή, τίποτα. Και συνεχώς σκασμένος. Λέμε για το Τζαβέλα συνέχεια και ξεχνάμε άλλους.
Όσο για το Μανόλο, αν μπορούσε να τα βάλει αυτά τα γκολ, θα 'παιζε αλλού. Τώρα θα τον μάθουμε. Αυτά μπορεί το παιδί.

Συμπερασματικά, το να τα ρίξουμε στους παίκτες δεν αρκεί. Σίγουρα πρέπει να σοβαρευτούν και αυτοί. Αλλά είναι φανερή η αδυναμία μας να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε την ομάδα όταν οι πρωτοκλασάτοι έχουν πρόβλημα. Να βγάλει τον Μπάλαμπαν στο 75. Να τον βγάλει και ν' αλλάξει σύστημα μόνο μπορεί γιατί στη θέση του Μπάλαμπαν δεν υπάρχει τίποτα. και προφανώς είχε υπ' όψη του να βγάλει Μπάλαμπαν και να βάλει Σκούφαλη και να φέρει τον Φανούρη φορ αλλά η αναγκαστική αλλαγή Γουνδουλάκη του τα χάλασε και είναι φανερό ότι δεν εμπιστεύεται τον υπόλοιπο πάγκο του. Μήπως και ο Κούκετς εν τέλει είναι ιατρικά τελειωμένος και δεν μπορεί να παίξει? Γιατί πέρυσι κάτι έδειχνε. Και αν εν τέλει δεν εμπιστεύεται ο κος Φερέρα τον πάγκο του τότε τι μας λέει πάλι ότι του αρκούν οι παίκτες που έχει; Τι να πει όμως. Σαν καλό στέλεχος προσπαθεί να μην δημιουργήσει προς τα έξω προβλήματα στην εταιρία ο άνθρωπος.

Επειδή πήρα φόρα και έπιασα πολλά θέματα, να κλείσω λέγοντας ότι θεωρώ πως οι παίκτες και σήμερα ήθελαν και προσπάθησαν. Κάποιοι Μπάλαμπαν, Φανούρης, Μανιάτης, δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση αλλά και αυτοί ήθελαν. Στο κρίσιμο σημείο του ματς, που λίγο ήθελε για να το πάρουν και που τους άφηναν και οι δυνάμεις τους, ήρθε το πέναλτι και ανέβηκε και ο εκνευρισμός. Εκεί όλοι τους φώναζαν ανεβείτε να πάρετε το ματς. Συστήματα εγκαταλείφθηκαν, θέσεις καταστρατηγήθηκαν. Ήταν ο χειρότερος σύμβουλος το άγχος για την με κάθε τρόπο επίτευξη της νίκης μετά την ανατροπή, που εν τέλει οδήγησε στην ήττα. Αυτοί οι παίκτες μας έφεραν ψηλά αλλά θέλουν πιο πολλές βοήθειες την ώρα του αγώνα από τον κόουτς και να αποφασίσει αν του κάνει ο πάγκος που έχει και θα τον εμπιστευτεί έστω για να κάνει καθυστέρηση, ειδάλλως κύριοι και με δεδομένο ότι δηλώνεται οικονομική αδυναμία για ενίσχυση της ομάδας, οι προσδοκίες να μην είναι μεγάλες.

br fun_atic είπε...

Να μην ξεχάσω... Έχετε τα χαιρετίσματα του Georgino.

Εννοείται ότι Νο1 έχει τον...Ευτύχη!!!

Αυτό κοντεύει να γίνει σκάνδαλο...

Χωρίς πλάκα. Είναι τόσο δύσκολο να περνάει ο Ευτύχης μια βόλτα από τα αποδυτήρια 10 λεπτά πριν να βγει η ομάδα; Αφού ανεβάζει την ψυχολογία όλων μας (και αυτό είναι ταλέντο) γιατί να μην τα καταφέρει με την ομάδα;;;

Είναι δυνατόν να ακούσεις την τραμουντάνα και μετά να μην τρως σίδερα;;;Εμείς το έχουμε δοκιμάσει με ψάρι. Αλλά πιστεύω ότι και με τα σίδερα θα είναι αποδοτικό!!!

Griniaris είπε...

Η τραμουντάνα είναι σαν την coca-cola,πάει με όλα!

br fun_atic είπε...

Την ήθελα και ο Μάκης την τραμουντάνα του!!!

cdu είπε...

Ξέρω ότι γίνομαι βαρετός. Η ομάδα βρίσκεται στη φυσική της θέση στη βαθμολογία. Με ή χωρίς Ρεκόμπα δεν έχει κερδίσει κανέναν που να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία. Ας το πάρουμε απόφαση ότι κάπου εκεί στη μέση θα τελειώσει το πρωτάθλημμα αφού δεν υπάρχουν φράγκα ενώ οι άλλοι ενισχύονται. Αυτό που είναι ανακόλουθο και καθόλου κατανοητό είναι πως διώχνεις κάποιον με τέτοια αποζημίωση για να γλυτώσεις λεφτά. Μάλλον για παραμύθι μου φαίνεται αν και ποτέ δεν ξέρεις. Και κάτι ακόμη: να με συγχωρεί ο οικοδεσπότης αλλα δεν "φτάσαμε στο σημείο να ακούμε μέχρι συγνώμες και απολογίες" απ'όλους για τον Φερρέρα. Πολλοί είχαν κρατήσει πισινή. Τώρα, αν όπως λέει ο Μάκης ο Διόγος στην πολύ σωστή κριτική του, ήταν σήμερα μια απλά κακή στιγμή του προπονητή ή αν όντως είναι ένας μετριότατος προπονητής, δεν μπορώ να ξέρω. Στο τέλος κάνουν ταμείο. Απλά υπενθυμίζω να είμαστε δύσπιστοι στους δημοσιογράφους (δεν εννοώ τον Μάκη) που τις τελευταίες εβδομάδες έπλεκαν Φερεριάδες.
Μπράβο οικοδεσπότη για τον τίτλο.

br fun_atic είπε...

Δεν έχω πρόβλημα με τις συγνώμες. Ανθρώπινο είναι. Άλλωστε οι Πανιώνιοι που είναι φιλότιμοι άνθρωποι θα ήταν αδύνατο να μην το κάνουν. Ανακόλουθο είναι από τα μαντίλια να περνάς στην θεοποίηση και στις συγνώμες και από εκεί και πάλι πίσω...

Για τους δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου και του Μάκη (του τα έχω πει άλλωστε): Οι Πανιώνιοι δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαβάζουμε πλήρη και αναλυτικά ρεπορτάζ στις εφημερίδες στο ίντερνετ και αλλού. Ένα μονόστηλο διαβάζουμε και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη.

Ο κύκλος των Πανιώνιων δημοσιογράφων είναι μικρός. Ακριβώς επειδή ο κύκλος είναι στενός, στα μάτια του κόσμου φαντάζει ότι ο Πανιώνιος δημοσιογράφος εκφράζει μια "επίσημη" γνώμη.

Μπορεί αυτό να συμβαίνει, να μην συμβαίνει ή ακόμη και να το καλλιεργεί ο ίδιος ο δημοσιογράφος για καθαρά επαγγελματικούς λόγους.

Συνειδητοποίησα πάντως ότι την επίσημη θέση την έχει μόνο ο Τσακίρης και κανένας άλλος και στον βαθμό που μπορώ να τον ψυχολογήσω θεωρώ ότι τις σκέψεις του δεν τις ξέρουν ούτε οι πιο στενοί συνεργάτες του...

Αντιλαμβάνομαι ότι το να είσαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και να δηλώσεις ευθαρσώς ότι είσαι φίλαθλος του Πανιωνίου δημιουργεί ένα μεγάλο επαγγελματικό πρόβλημα. Περιορίζεις αισθητά τις δυνατότητες επαγγελματικής σου ανέλιξης και περιορίζεσαι στον στενό κύκλο του Πανιωνίου.

Αυτό σημαίνει παράλληλα ότι οφείλεις (αφού έχεις κάνει κάποιες ιδιαίτερες επαγγελματικές επιλογές) να καταλήξεις σε αυτό που έγραψε ο Griniaris. Να δώσεις την είδηση στον απαιτητικό κόσμο του Πανιωνίου με τρόπο που να μην προσβάλλεις την νοημοσύνη του.

Δεν θέλει ιδιαίτερη εξυπνάδα να καταλάβεις ότι αν θεωρηθείς αναξιόπιστος ακόμη και στον κύκλο του Πανιωνίου μετά ή θα πεινάσεις ή θα πουλήσεις την ψυχή στου στον διάβολο...

Θεωρώ ότι η σημερινή τοποθέτηση του Μάκη ήταν η πιο αξιόλογη στον ένα χρόνο που παρακολουθώ το μπλογκ του και την παρουσία του στο ίντερνετ (πριν δεν τον ήξερα).

Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να βοήθησε και η Σαββατιάτικη συνάντησή μας (ως προς το να δει και το δικό μας σκεπτικό. Προσωπικά κι εγώ ωφελήθηκα από την γνωριμία γιατί έβγαλα κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Μάκη, όπως σου είπα, είναι δικαίωμά σου να χρησιμοποιείς όποιο avatar θέλεις. Αν όμως ήμουν στη θέση σου δεν θα χρησιμοποιούσα το σήμα του Πανιωνίου. Αφενός γιατί το σήμα αυτό ανήκει σε όλους, αφετέρου διότι δίνεις την εντύπωση ότι εκπροσωπείς τον επίσημο Πανιώνιο. Αυτό μπορεί και να δημιουργεί ή να προδιαθέτει στο να δημιουργηθούν κάποιες παρεξηγήσεις.

Griniaris είπε...

"Δεν κάνουμε κάθε φορά την σωστή επιλογή, σε τομείς όπως η πάσα, η κόντρα ένας με έναν, η επιλογή θέσεων στον αγωνιστικό χώρο. Αυτού του είδους τα λάθη γίνονται στα τελευταία 15 λεπτά κάθε φορά. Δεν είχαμε πρόβλημα πριν από αυτά τα 15 λεπτά, παίξαμε ένα καλό παιχνίδι."...

Προσέξτε πόσο αριστοτεχνικά ρίχνει τις ευθύνες στους παίκτες.Μήπως κ.Φερέρα αυτό σημαίνει κούραση;Μήπως το κέντρο έχει σκάσει;Μήπως λοιπόν η ομάδα σε αυτά τα λεπτά θέλει φρεσκάρισμα;Πως είναι δυνατόν κάτι που βλέπουν 5000 φίλαθλοι να μη το βλέπει ο αρμόδιος αν δεν υπάρχει άλλος λόγος;

Griniaris είπε...

ΥΓ.Αναμφισβήτητα η κριτική του Μάκη αυτή τη φορά ανταποκρίνεται πλήρως στην αλήθεια.Είδατε τι κάνει το τσίπουρο;

rgegeo είπε...

ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΣΗ Η 4η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΜΕ.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΑ.

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ Η’ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΜΑΣ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥΝΕ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΒΑΛΑ)

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΚΟΥΦΑΛΗΣ , ΝΙΚΟΛΑΟΥ , ΚΑΣΤΕΛΙΟΝΕ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥΡΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

ΘΕΩΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ «ΜΑΝΟΛΟ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΩΝΗΤΗ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ NBA!

ΉΜΑΡΤΟΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ!

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ , ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ,ΤΖΑΒΕΛΑΣ ΚΟΝΟΤΕΣ, ΑΝΔΡΙΟΛΑΣ, ΣΙΟΒΑΣ, ΣΙΜΩΣΗΣ, ΛΟΥΚΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ 1-2 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (CIAO RECOBA) ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ. ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ!

Costix είπε...

Κανετε ολοι μεγαλο λαθος.

Ο βασικος λογος που χασαμε ειναι για τι ξαναρθε ο Τσακ στο γηπεδο !!! Τι το θελες ρε Κωνσταντινε ????

Περαν πλακας, μας ελειπε καθαρα χθες το killer instict, που ασχετως που παιζαμε μετρια και ενω κερδιζαμε μεχρι το 87' δεν καταφεραμε να καθαρισουμε το παιχνιδι, κατι που το ειδαμε και με τη Λαρισσα.

Ας τους αφησουμε να ξεκουραστουν και ας δουλεψει ο κωουτς με την ομαδα πανω στο συγκεκριμενο προβλημα.

Ευτυχη Θεε, παρε την ΠΑΕ !!!!

br fun_atic είπε...

Το πρώτο πράγμα που έμαθα στον στρατό είναι να σέβομαι τους μάχιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Σεβόμουν ιδιαίτερα επιλοχίες, αρχιλοχίες και ανθυπασπιστές γιατί ήταν 100% μάχιμοι και είχαν φάει τον στρατό με το κουτάλι, όπως επίσης ταγματάρχες και αντισυνταγματάρχες με γνώσεις και κατάρτιση. Αν και απλός φαντάρος (με βοηθούσε βέβαια και η θέση που είχα) δεν ασχολήθηκα ποτέ με κάτι ανθυπολοχαγούς και υπολοχαγούς που δεν είχαν ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία.

Όπως λοιπόν στον στρατό χρειάζεσαι τον καλό αξιωματικό και τον εμπνευσμένο ηγέτη και παράλληλα χρειάζεσαι τον στρατιώτη και τον μάχιμο υπαξιωματικό, έτσι λοιπόν και στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και το μεγάλο αστέρι και τον Φανούρη και τον Μανόλο που ματώνουν τη φανέλα κι ας μην είναι έτοιμοι για την μεικτή κόσμου.

Ο Φανούρης είναι ο αγαπημένος της εξέδρας. Οι ίδιοι μονίμως αμφισβητούν τις ικανότητές του. Οι ίδιοι πάλι τον επεφημούν όταν πετυχαίνει γκολ. Και τα γκολ του Φανούρη ήταν ΠΑΝΤΑ κρίσιμα. Αυτό να μην το ξεχνάμε.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μανόλο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο καλός Μανόλο ξυπνάει όλη την ομάδα και δημιουργεί ανακατοσούρα στην αντίπαλη άμυνα.

zamis είπε...

Ο Φανουρης,ο Μανολο κι ο Νικολαου(που χτες ηταν σουπερ)μας φταινε?
Ημαρτον..

Katrinos είπε...

Μήπως κατά τη διάρκεια του απίθανου σερί μας , χάθηκε το μότο 'χαμηλά το κεφάλι , βλέπουμε μόνο το κάθε ματς ξεχωριστά και δουλειά-δουλειά-δουλειά' ?
Μήπως οι πολλές συνεντεύξεις , σχόλια, αφιερώματα δημιούργησαν μια ελαφρά ζάλη στα παλλικαρόπουλα μας ?

Λοιπόν, παρά το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολο πρόγραμμα και έχω ξενερώσει απίστευτα με το χθεσινό, με τη κατάλληλη διαχείρηση νομίζω ότι θα μας κάνει καλό αυτή ή σφαλιάρα, να προσγειωθούν αυτοί που πετούσαν και να σφίξουν (πολύ) τα λουριά και να ξαναγίνουμε ΟΜΑΔΑ.

Πρόεδρε , καλή είναι η ιεραρχία και η τάξη στην ομάδα, αλλά που και που, κάνει καλό και ένα (προεδρικό) ντού στα αποδυτήρια, ιδιαίτερα απο τη στιγμή που έχεις εξασφαλίσει σχεδόν ιδανικές συνθήκες για τους (επαγγελματίες) παίκτες της ομάδας μας. Το διακαιούσαι, το αξίζουν, το χρειαζόμαστε.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@BR

Πρώτα απ' όλα με το αβαταρ, στο είπα και από κοντά. Αν δεις και στο φόρουμ και σ' αλλα μπλογκ το χρησιμοποιούν. Προφανώς δεν θέλω να οικιοποιηθώ το σήμα του συλλόγου. Προς Θεού. Απλά όταν ξεκίνησα πριν από κάποια χρόνια (όχι ότι θελω να το παινευθώ αλλά τα Κυανέρυθρα Νέα ήταν το πρώτο Πανιώνιο μπλογκ...) έβαλα την ασπίδα. Ετσι απλά...


Για τα υπόλοιπα το μόνο που θέλω να προσθέσω, έστω και λίγο προβοκατόρικα, είναι ότι για μένα πέρα τα λάθη του Φερέρα (άνθρωπος είναι λάθη κάνει και αυτός...) υπάρχει μια τρομερή ασυλία σε ορισμένους παίκτες και ιδιαίτερα μιλάω για τον Κουμορτζί. Καλός παίκτης ο Κούμο, αλλά δεν είναι... Πελέ για να κάνει τα πάντα μόνος του. Φοβάμαι ότι αν ήταν άλλος πάικτης στη θέση του (δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γραφόταν αν έπαιζε ο Ομο...) Κουμο θα είχε ¨"ξεσκιστεί" στην κριτική. Γιατί κανένας δεν γράφει ότι ο Κούμο σέρνεται τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές; Γιατί δεν αναρωτιώμαστε γιατί τον βάζει ο φερέρα; Επειδή είναι καλός παίκτης; Και λοιπόν; Στην ομάδα πρέπει να παίζουν αυτοί που είναι καλοί τη δεδομένη στιγμή. Ετσι δεν είναι; και δεν είναι μόνο ο Κουμο. Στην ίδια κατηγορία είναι και ο Τζαβέλας και ο Μανιάτης και ο Καστελιόνε και ο Σκούφαλης.

Ξαφνικά χάσαμε την ομαδικότητα μας. Φοβάμαι ότι κάποιοι στην ομάδα έχουν ξεχάσει πως και που είμασταν στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Η ήττα από την Καβάλα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, αν προπονητής, παίκτης και ΔΙΟΙΚΗΣΗ διορθώσουν τα λάθη, βάλουν τα μυαλά μέσα στο κεφάλι.

Δεν θέλουμε νίκες ντε και καλά. Θέλουμε όμως αξιοπρεπής εμφανίσεις και προσπάθεια μέσα στο γήπεδο... Φέτος είναι χρυσή ευκαιρία να τερματίσουμε σε καλή θέση. Να μπουμε στα πλέι οφ. Αλλά και αυτό να μην γίνει μπορούμε να έχουμε αξιόλογη πορεία που θα μας δώσει ώθηση για τη νέα σεζόν.

Μάκης


Υ.Γ. Και κάτι για τον Κοντοέ. Πέρυσι στο (φάουλ) γκολ που δεχθήκαμε από τον ΠΑΟΚ αντί να μαρκάρει τον παίκτη πήγε στη γραμμή!!! Το ίδιο (δυστυχώς) συνέβη και τη Κυριακή. Αντί ο Κοντοές (που υποτίθεται είναι ποιο γρήγορος...) να πάει στον παίκτη (τον Ρινκόν) προτίμησε να πάει στη γαρμμή. Φταίει ο Φερέρα για αυτό;

Υ.Γ. 2: Αν ο βοηθός έδινε το οφσάιντ θα είχαμε γλιτώσει την η ήττα από την καβάλα. Για μένα δεν θα άλλαζε τίποτα. Ο Φερέρα παραμένει πολύ καλός προπονητής και το εχει αποδείξει στο γήπεδο. Το υλίκό είναι εξαιρετικό. Απλά φαίνεται ότι τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα χαλάρωσαν κάποιους και αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Τώρα...

Υ.Γ. 3: Είστε απαράδεκτοι. Δεν ήταν συμπεριφορά αυτή το Σάββατο. Ούτε μια... φάλλαγγα; Ούτε ένα βγάλσιμο νυχιών; Ούτε ένα μικρό (τόσο δα) βασανιστηριο; Ντροπή σας ρε, ντροπή σας. Και αντί για δημόσια διαπόπευση μου είχατε τσίπουρα, μεζεδες και καλό (πολύ καλό ρε Κωστή. Θυμισέ μου το να παρω για το σπίτι) κρασί. Περιττό να σας πω ότι πλέον νιώθω μέλος της παρέας.

Υ.Γ. 4 Βέβαια το επόμενο συμπόσιο να μην γίνει πριν από ματς. χα χα χα χα...

Y.G. 5 Ξέρετε γιατί χάσαμε; Γιατί δεν ήρθαν οι ξανθιές ρεεεε!!!!

br fun_atic είπε...

@Jon
Γι αυτό ο Μπάμπης στην προπόνηση με τα σουτ φωνάζει στα παιδιά να σκύψουν;;; Είναι προπονητική ευφυΐα και τον είχα παρεξηγήσει!!!

@Μάκης
Δεν είπα ότι οικοιοποιείσαι το σήμα. Είπα ότι το άβαταρ είναι ικανό να δημιουργήσει ή να προδιαθέσει στη δημιουργία παρεξηγήσεων. Βάλε ό,τι θέλεις. Δικαίωμά σου.

Για τον Κωστή να ξέρεις ότι είναι μεγάλη μαλαγάνα. Αυτός ο τύπος είναι ικανός να παντρέψει καλόγερο, πείθοντάς τον με πολύ γλυκό τρόπο. Είναι βέβαιο ότι κάτι ρίχνει στο τσίπουρο...

IWN1998 είπε...

Δηλαδή να μην παίζει ο Κούμο και να παίξει ο ... Φούφουτος λες και έχει την πολυτέλεια των εναλλακτικών λύσεων ο Φερέρα και δεν τις αξιοποιεί. Εδώ φοβάται να κάνει αλλαγή για καθυστέρηση. Μόνο αν σκοτωθεί κάποιος γίνεται αλλαγή.
Αλλά για τον Κοντοέ που εν αντιθέσει, αναρωτιώμαστε αν φταίει ο Φερέρα. Αν απαντήσουμε ότι ναι φταίει ΚΑΙ ο Φερέρα που η ομάδα παίζει όλο αυτό το μ' ένα κανονικό σέντερ μπακ, θα χαρακτηριστούμε "εμπαθέστατοι" πιθανόν. Δεν έκανα εγώ την επιλογή Σμόγιε. Μόνο για τα περυσινά παλτά όμως ξέραμε να μιλάμε.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ Ιων

Δεν ξέρω ποιος θα παίζει. Ομως οταν βλέπω τον Κουμορτζί να στερεί από την ομάδα μου δυο γκολ για να κάνει κορδελάκια και προσωπικές ενέργειες ναι κύριε θα το γράψω ότι πρέπει να του τραβήξουν το αυτί.

Τι λογική είναι αυτή; Υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια στην ομάδα; Τι λέτε κύριε; Ο Κουμορτζί είναι τραγικός. Γιατί να παίζει; Υπάρχει καμία ειδική συμφωνία; Εδώ είναι λάθος ο Φερέρα.

Αλλά βλέπεις στον Πανιώνιο διαχρονικά "κολλάμε" με κάποιους παίκτες και δεν τους κάνουμε ποτέ κριτική. Είναι υπεράνω. μα το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο συμοπάθεια αλλά και αποτέλεσματα. Ετσι δεν είναι;

Ε λοιπόν θα το πω για πολλοστή φορά. Για μένα δεν υπάρχουν πρόσωπα στην ομάδα. Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα. Μου κάνει καλά τη δουλειά ο κάθε Κουμορτζί, ο κάθε Φερέρα; καλώς. Δεν την κάνει; Αντίο και καλό δρόμο.

Σχηματικά το λέω μη νομίζει κανείς ότι θέλω να φύγει ο Κούμο ή ο προπονητής.

Απλά όταν πρέπει να κάνω κριτική θα κάνω. Οποιος και να είναι.

Μάκης

IWN1998 είπε...

Εφ'οσον δεν ξέρεις ποιος θα παίζει η κριτική είναι ελλειπής όπως έτσι και αλλιώς είναι και κάπως άδικη γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορούσε να περάσει τις πάσες που υπονοείς ο Κουμορτζί και δεν το έκανε. Δεν είναι όλα εύκολα μέσα στο γήπεδο. Η κριτική σου θα είχε μεγάλη σημασία αν ο Φερέρα είχε τη δυνατότητα να βάλει κάποιον άλλο στη θέση του Κουμορτζί και να παίξει καλύτερα. Αν τον ξέρεις αυτόν πες τον και σε μας. Και αν θέλεις να είσαι δίκαιος προς όλους σου έγραψα και χθες. Ο Ριέρα έβοσκε στο κέντρο και οι Καβαλιώτες κάλπαζαν από αριστερά. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάλυψη εκεί; Εντάξει πήρε ψηλά τον αμανέ ο Τζαβέλας αλλά αν είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα.

br fun_atic είπε...

Υπάρχουν πράγματα που δεν τα ξέρουμε και προφανώς δεν υπάρχει και τρόπος να τα μάθουμε.
Δεν ξέρουμε αν ο πρόεδρος θέλει ή μπορεί να κάνει μεταγραφές. Εάν δεν θέλει ή δεν μπορεί ότι και να του ζητάει ο προπονητής δεν γίνεται.

Σε αυτή την περίπτωση είναι λογικό να ζητάει ο προπονητής παίκτες. Φαντάζομαι ότι το κάνει ιδιωτικά και όχι δημόσια. Αυτό λογικά του το επιβάλει ο επαγγελματισμός του κυρίως όμως η στήριξη που του έχει δώσει ο πρόεδρος.

Αντικειμενικά. Έχει παίκτες στον πάγκο; Ναι έχει κάποιους που είναι ταλαντούχοι, όμως από άποψη επιπέδου διαφέρουν αρκετά από τους βασικούς. Στην πραγματικότητα τον εγκαλούμε επειδή δεν ρισκάρει.Είναι σημαντικό στοιχείο στο κοουτσάρισμα αυτό.
Όσο και να διαφωνούμε για το τι έφταιξε, πρέπει νομίζω να δεχθούμε ότι χθες ήταν κακή ημέρα για πολλούς παίκτες. Φταίνε πολλά. Ας κρατήσουμε το θετικό μήνυμα της ήττας. Χρειαζόμαστε σεμνότητα και κάποιες μεταγραφές.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Δεν θες άποψη Ιων. θες κουτσομπουλιό. Λυπάμαι. Εγώ βλέπω ότι ο Κουμορτζί σέρνεται. Ποιος θα παίξει είναι επιλογή του κόουτς. Γι' αυτό και λεω ότι εχει ευθύνη και ο Φερέρα που δεν κάνει κάτι. Τόσο απλά. Εσύ θες ονόματα, μπιρί μπιρι κουβέντα να γίνεται...

Οπαδοί είμαστε όχι προπονητές. Το πόνο μας γραφουμε. Αυτό που βλέπουμε και μας ενοχλεί.

Εσυ θες ανάλυση του τύπου να παίξει ο Σκούφαλης δεξιά, ο Ριέρα αριστερά και ο Φανούρης πίσω από τον Μοπάλαμπαν στη θέση του Κούμο. Ικανοποιημένος;


Μάκης

re-la-re είπε...

Η επιλεκτική κριτική είναι η χειρότερη.

Λοιπόν μερικά απλά πράγματα:
α) Η ομάδα δεν έχει αριστερό χαφ με αποτέλεσμα να πάιζουν από αριστερά δεξιοπόδαροι και να γερνει η ανάπτυξη. Ποιος έχτισε την ομάδα χωρις αριστεροπόδαρους;
β) Οι πάικτες δεν έχουν μάθει πλην ελαχίστων να τελειώνουν σωστά τις φάσεις. Στην ευκαιρία του Κουμ χτες πάει ένω έχει λάθος κλίση να πλασάρει με το δεξί. Το ίδιο έκανε και ο Ριέρα με την ΑΕΚ αλλα ευτυχώς πήρε το ρημπάουντ.
γ) Ποιος λέει ότι η θέση του Κουμ είναι φορ ή σχεδον φορ; Γιατι πάιζει φορ αφού δεν την έχει τη θέση. Ούτε και δεκάρι είναι.

br fun_atic είπε...

Ο pgss1890 έχει μεγάλο δίκιο στην τοποθέτηση για τον Κούμο. Ο Κούμο λοιπόν είναι αμυντικό χάφ με μια αναμφισβήτητη ικανότητα να βρίσκεται συχνά πυκνά στη φάση και να μπορεί να βάλει κάποια γκολ. Χθες ουσιαστικά τον είδαμε κάτι σαν σέντερ φορ. Ούτε την ξέρει τη θέση, ούτε μπορεί να την υποστηρίξει. Λογικό δεν είναι να αγχώνεται και να κάνει λάθη;

Συμφωνώ και στην τοποθέτηση για τους αριστεροπόδαρους. Γιά παράδειγμα θα θεωρούσα απόλυτα λογική την χρησιμοποιήση του Κούκετς. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που δεν πήρε ούτε μισή ευκαιρία.

Ασφαλώς και η ομάδα έχει ελλείψεις. Αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι να καλυφθούν. Μπορεί να γίνει αυτό; Φέτος έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία γιατί η ομάδα μας έχει δυνατότητες και παράλληλα υπάρχουν πολλές αποδυναμωμένες ομάδες

zamis είπε...

Εμενα με πειραξανε τα πολλα νευρα που ειχαν καποιοι παικτες,πολυ πριν στραβωσει το ματς,για μετα δεν το συζητω.
Κατα τ'αλλα,δεν παιξαμε και χασαμε.Απο το γκολ μας δε και μετα φαινοταν οτι μονο απο τυχη δε θα το τρωγαμε.
Νομιζω το ρεζουμε ειναι οτι εχουμε 14-15 ενδεκαδατους παικτες.Καποιοι(βαρομετρα) να μην παιξουνε καλα-ειναι εσωτερικο θεμα της ομαδας να βρουνε το γιατι- και καποιοι να τραυματιστουν η να τιμωρηθουν,εχουμε προβλημα.Και παιζει και ο αντιπαλος,μην το ξεχναμε.
Budgetικο ειναι το θεμα πρωτιστως.

IWN1998 είπε...

Εντάξει είμαι κουτσομπόλης και προπονητής της κερκίδας. Αν αυτό βγήκε απ' όσα είπα συγγνώμη και λυπάμαι. Σεβαστος ο πόνος και η στενοχώρια όλων.
Να 'στε καλά. Και να μην ενοχλώ και με το μπίρι-μπίρι μου.

zamis είπε...

http://www.kumordzi.com./mybio.html

playing position:attacking midfielder.

Αυτος το λεει,επομενως αυτη θεωρει οτι ειναι η θεση του..

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Μερικές σκέψεις:

α) Η ομάδα δεν έχει αριστερό χαφ με αποτέλεσμα να πάιζουν από αριστερά δεξιοπόδαροι και να γερνει η ανάπτυξη. Ποιος έχτισε την ομάδα χωρις αριστεροπόδαρους;

ΣΚΕΨΗ: Η ομάδα κτίστηκε με βασικό αριστεροπόδαρο τον Ρεκόμπα. Μόνο που άλλες οι βουλές των... θλάσεων. Από κει και ύστερα υπάρχουν οι Κούκετς, Μπαρόνι, Κοντοχρήστος κλασσικοί αριστεροπόδαροι. Ο Γουνδουλάκης παίζει εκεί «αναγκαστικά» ενώ ο Ριέρα στον Πανθρακικό έπαιζε αριστερά. Είναι συνηθισμένο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να παίζεις στα άκρα με το αντίθετο πόδι για να έχεις το σουτ στο μπάσιμο. Βλέπε Κριστιάνο Ρονάλντο. Νομίζω ότι αν πρέπει να γίνει μια μεταγραφή πρέπει αν είναι κλασσικού αρισεροπόδαρου...

β) Οι πάικτες δεν έχουν μάθει πλην ελαχίστων να τελειώνουν σωστά τις φάσεις. Στην ευκαιρία του Κουμ χτες πάει ένω έχει λάθος κλίση να πλασάρει με το δεξί. Το ίδιο έκανε και ο Ριέρα με την ΑΕΚ αλλα ευτυχώς πήρε το ρημπάουντ.

ΣΚΕΨΗ: Το πως τελειώνει ένας παίκτης μια φάση το μαθαίνει στα τμήματα υποδομής. Οχι στην πρώτη ομάδα...

γ) Ποιος λέει ότι η θέση του Κουμ είναι φορ ή σχεδον φορ; Γιατι πάιζει φορ αφού δεν την έχει τη θέση. Ούτε και δεκάρι είναι.

ΣΚΕΨΗ: Και ποια είναι η θέση του Κούμο; Γιατί ούτε αμυντικό χαφ είναι. Δεν κόβει ούτε με βαλέ (παλιό αλλά καλό...).
Ο Φερέρα τον βαζει στον άξονα μπροστά από τα αμυντικά χαφ και πίσω από τον Μπάλαμπαν. Οπου γενικά έχει καλή απόδοση και σκοράρει. Πολύ απλά αυτός τελευταία την έχει δει... σκόρερ και αράζει στην επίθεση. Πολύ απλά... Γιατί πρέπει κάποιος άλλος να φταίει; Ο Κουμορτζί ευθύνεται που δεν γυρίζει να καλύψει τη θέση του. Και ο Φερέρα ευθύνεται που δεν το κάνει...

@ Ιων

Δεν είπα ότι είσαι κουτσομπόλης. Είπα ότι θέλεις κουτσομπολιό (με την καλή έννοια...) όταν μου ζητάς να σου πω ποιος να παίξει στη θέση του Κουμορτζί.
Προπονητές της εξέδρας είμαστε όλοι...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Ευχαριστω zamis με πρόλαβες για Κούμο

rgegeo είπε...

Μήπως η διαφορετικότητα μας είναι ότι πλέον χειροκροταμε την σωστή πάσα , το τακλιν και το σουτ στα περιστέρια?

Μήπως η διαφορετικότητα μας είναι ότι όταν γεμίζει το γήπεδο χάνουμε?

Μήπως μερικοί παίκτες μας είναι σπριντερ και όχι ποδοσφαιριστές?

Μήπως ο καθένας μας βλέπει άλλον αγώνα με αποτέλεσμα να έχει διαφορετική άποψη?

Γιατί εγώ από την λίγη μπάλα που ξερώ αλλά από την πολύ που βλέπω ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ!


«ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ»

br fun_atic είπε...

Δεν έχω καταλάβει σε τι διαφωνούμε.
Χάσαμε δίκαια γιατί δεν παίξαμε όσο και όταν χρειάστηκε για να κερδίσουμε. Βρέθηκαν όλοι σε άσχημη ημέρα. Ο.Κ συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα.

Διαφωνούμε στο αν ο Φερέρα είναι καλός ή κακός προπονητής; Θα το δούμε στο τέλος του πρωταθλήματος.

Ίσως και να μην συζητούσαμε τίποτα απ' όλα αυτά εάν γνωρίζαμε ότι θα γίνουν μεταγραφές για τον λόγο ότι θα είχαμε την ελπίδα ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Griniaris είπε...

Διαφωνούμε στο αν ήταν απλά ένα κακό παιχνίδι η όποτε μια ομάδα μας παίξει σοβαρά και έξυπνα δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε...

rgegeo είπε...

Δηλαδή ζητάμε μεταγραφές χωρίς να έχουμε δει την αξία των υπολοίπων?

Με ποιο κριτήριο θα γίνουν τότε οι μεταγραφές?

Μετά θα γεμίσουμε συμβόλαια και θα λεμέ για το μπαζτετ, αλλά τις προμήθειες τους από τις μεταγραφές θα τις έχουνε πάρει.

Μήπως για αυτό δεν παίζουν οι υπόλοιποι ώστε να δικαιολογήσουν την «ανάγκη» για μεταγραφές.

σσσσς! Μην μιλάτε για μεταγραφές γιατί σας ακούνε και σπρώχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Και να το δούμε και λίγο businesswise…

Τι θα γίνει όταν φύγουν οι Μανιάτης και Τζαβέλας ? πια παιδιά θα αναδειχθούν και πως χωρίς παιχνίδια στα ποδιά τους? Η’ μήπως θα μοσχοπουλήσουμε τους σκουφαλη , φανουρη και νικολαου που είναι και σε καλή ηλικία?

«ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ»

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ Γκρινιάρη

Εγραψες: "Διαφωνούμε στο αν ήταν απλά ένα κακό παιχνίδι η όποτε μια ομάδα μας παίξει σοβαρά και έξυπνα δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε..."

Τι εξυπνα; Ηρθε για να μην χάσει. Ολοι πίσω. Σε όλο το ματς έκανε τρεις φάσεις. Μετρημένες. Εβαλε οφσάιντ γκολ.

Εμείς δεν παίξαμε καλά, αλλά αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι η κύρια αιτία της ήττας δεν είναι η απόδοση του αντιπάλου, αλλά η δική μας κακή, υπεροπτική, εμφάνιση.

Οπως εχω γράψει από το πρώτο ποστ δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν. Ομως για κανένα. Ούτε τον προπονητή, αλλά ούτε και τις πριμαντόνες της ομάδας. Πάνω απ' όλα πρέπιε να είμαστε δίκαιοι...

Γιατί με ενοχλεί όταν νικάμε να είναι μάγκες οι παίκτες και όταν χάβνουμε να φταίει μόνο ο Φερέρα. Γιατί αυτό είναι πολύ άδικο...

Steve είπε...

- Καλλιεργείται από ορισμένους κλίμα αποχώρησης του Κούμο ή μου φαίνεται? Εντάξει, είπαμε έχουμε άνοιγμα στον ισολογισμό. Αν είναι να πουληθούν παίκτες το Γενάρη, ας γίνει πιο κομψά.

- Είμαι από αυτούς που ζήτησαν συγγνώμη από τον Βελγοέτσι μέσω φιλικού blog, για τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα. Νόμιζα ότι μετά από το 9ωρο συμβούλιο, είχε βάλει πια μυαλό. Έκανα λάθος. Αποδείχτηκε ότι τελικά οι παίκτες είχαν βρει τη χημεία μεταξύ τους κι έφεραν τα αποτελέσματα που έφεραν. Όταν στη Λάρισα και χθες, χρειάστηκε η βοήθεια του πάγκου, απλά δεν υπήρχε προπονητής να τη δώσει. Δεν φταίνε οι παίκτες για τους 5 χαμένους βαθμούς. Φταίει η έλλειψη σοβαρού προπονητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες κάποια στιγμή γύρω στο 80’, σηκώνεται ο Βελγοέτσι από τον πάγκο και ρωτάει από τη γραμμή του άουτ τον Μπάλαμπαν αν μπορεί να συνεχίσει. Εκείνος του έγνεψε οκ. Ένας σοβαρός προπονητής θα ρωτούσε? Δεν έβλεπε ότι ο Κροάτης παραπατούσε? Είναι άτολμος και φοβητσιάρης.

- Διαφωνώ κάθετα με τον φίλο BR για τον χθεσινό αντίπαλο. Η πιο προβλέψιμη στις αντιδράσεις της ομάδα που είδαμε φέτος, ήταν η Καβάλα. Κι όμως καταφέραμε και χάσαμε. Δεν αντιδράσαμε στις λογικές αλλαγές της και πήγαμε άκλαυτοι. Γράφουμε λοιπόν δυο συνεχόμενες ήττες (διότι και στη Λάρισα έτσι όπως έγινε, ήττα ήταν) και με επιεική πρόβλεψη για μόλις 3-4 βαθμούς στα επόμενα 5 παιχνίδια, θέλουμε πολλή τύχη για να μπούμε στο τέλος στην πεντάδα. Κατά τη γνώμη μου η ιστορία αυτή τελείωσε άδοξα χθες. Γλιτώνουμε άλλωστε και τα πριμ και ο νοών νοείτω. Τουλάχιστον από εδώ και εμπρός ας δοκιμάσουμε παίκτες που δεν έχουν παίξει ή παίκτες από την ομάδα νέων και ας αρχίσουμε να επενδύουμε σιγά-σιγά σε περισσότερους έλληνες (τον Ταμπάση τον παρακολουθεί κανείς από το blog?).

br fun_atic είπε...

Ο Ανδριόλας είναι ένας παίκτης που για κάποιο λόγο συμπαθώ. Πολύ συμπαθητικό παιδί είναι και ο Μπεθέρα (για τον Μπέλιτς δεν έχω άποψη). Και οι δύο απέδειξαν ότι έχουν ταλέντο. Όταν όμως δεις τον Κάλατζ, πως να το κάνουμε, κάνεις όνειρα. Αυτό για εμένα σημαίνει ότι έχω ανάγκη για μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση.

Σίγουρα υπάρχουν παιδιά στον πάγκο που χρειάζονται ευκαιρίες, όπως υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που για κάποιο λόγο θεωρούν ότι είναι αλλά και θεωρούνται αναντικατάστατοι.. Έχουμε βαρεθεί να το λέμε όλοι. Σίγουρα χρειαζόμαστε και κάποιες προσθήκες.

Όπως πέρσι τέτοιο καιρό ακούγαμε για μεταγραφές ενός εκατομμυρίου ευρώ για επιθετικό και τελικά πήραμε τον Εκρά, έτσι και σήμερα που ας πούμε ότι ξέρουμε πως δεν θα γίνουν μεταγραφές, μπορεί να δούμε να έρχονται κάποιοι χρήσιμοι και ταλαντούχοι παίκτες ή να παίρνουν ευκαιρίες κάποια από τα παιδιά του πάγκου.

Griniaris είπε...

@Μάκη
όταν λέω έξυπνα,η Καβάλα από το πρώτο ημίχρονο μάρκαρε ψηλά και έκλεισε Ριέρα και Κουμορτζί.Αυτοί εκνευρίστηκαν με συνέπεια ο ένας να μη μαρκάρει καθόλου και ο άλλος να θέλει να γίνει Μαραντόνα.Ο Μπάλαμπαν δεν μπορούσε λόγω της αποχής,ε δε μένει και τίποτα...Κι όταν κουράστηκαν όλοι η Καβάλα με κατάλληλες αλλαγές πήρε το παιχνίδι.
Ασφαλώς και δεν φταίει μόνο ο Φερέρα,άλλωστε εγώ του καταλόγισα μόνο ότι άφησε αβοήθητη την ομάδα...

Griniaris είπε...

Και κάτι άλλο που συμφωνώ με τον br για τους ταλαντούχους παίκτες.Έχουμε δύο αριστεροπόδαρους και καλά ο ένας έχει τη στάμπα...Αυτός όμως ο κακομοίρης ο Κοντοχρήστος που μας έπρηξε το καλοκαίρι ο Φερέρα(και δικαίως γιατί τον είδα να παίζει)δεν αξίζει ούτε μία ευκαιρία;

re-la-re είπε...

Απαντάω και το κλείνω:
α) Το τι γράφει ο κουμ ποσώς με ενδιαφέρει. Οταν ηρθε σε μας και τον ρώτησαν γιατί δεν πήγε στην ΑΕΚ είπε γιατί στη θέση του πάιζει ο Ριβάλντο!!!!! Εγω βλέπω ότι είναι ενα κλασικό 8αρι παλιάς κοπής πολύ γρηγορο στα πόδια. Δεκάρι δεν είναι καθώς δεν έχει μεγάλη πάσα, 6αρι δεν είναι. Αν ο Κουμ νομίζει ότι είναι ο Ριβάλντο δεν με ενδιαφέρει.
β) Αυτά με το ανάποδο πόδι τα ξέρουμε όσοι παρακολουθύσαμε την Εβερτον το 1986 στις μαγικές εκείνες κόντρες της με τη Λίβερπουλ. όπως και με το Σαπουντζή και τον Γουιλαν Θα καταδεχόμουν να τα συζητήσω αν χτες είχε βγει 1 (αριθμός μια) σέντρα στη ροή του παιγνιδιού από αριστερά. Καμία. Η κίνηση ήταν απόλυτα προβλέψιμη. Θα κόψει ο επιθετικός προς το κέντρο. Και για να μην τα κουράζουμε. Ο Ριερα με τον πανθρακικο πλάσαρε απο εξω αριστερά με το δεξί με μια πιρουέτα, ο Ριέρα με την ΑΕΚ το ίδιο και ήταν τυχερός που πηρε το ρημπάουντ ο Κουμ χτες το ίδιο αλλά δεν πήρε το ρημπάουντ, ο Ριέρα πλασάρει σε κενό τερμα με το αριστερό στη Λάρισα όταν ο τερματοφύλακας της έχει πάει στο ποτάμι να ψαρέψει χέλια και τη στέλνει άουτ (αναφερομαι στον Ριέρα γιατί πάιζει αριστερό χαφ-εξτρεμ). Χτες μόνο στο πρωτο ημίχρονο ο Φανούρης πλάσαρε με το αριστερό σε ένα πέταγμα του αλλά ο τερματοοφύλακας ήταν γατος.

Οσο για τον Ρεκόμπα η θέση του ηταν εκεί που παίζει ο Κουμ όχι ο Ριέρα. Αν κάποιος νόμιζε ότι ο Ρεκόμπα θα μαρκάρει τον αντίπαλο μπακ όταν προωθείται μάλλον δεν έχει δει ποτέ τον Ρεκόμπα, που σημαίνει ότι μάλλον είναι άσχετος από συγχρονο ποδόσφαιρο.

Και τέλος θα ακολουθήσω τη στάση του Ιωνα και θα σας αφήσω στην ωραία παρεούλα σας χωρίς τα ενοχλητικά μου σχόλια.

Ron Barceló είπε...

Ο Κουμο είναι παιχτάρα κ ναι, είναι ενας μικρός Εσσιεν, οπότε κ μία ντρίμπλα παραπάνω του το συγχωρούμε :)
Παιδιά, χαλαρώστε λίγο, δεν χάθηκε τπτ. Καλύτερα που ήρθε τώρα η φάπα παρά να πάμε στην Τούμπα με ψηλά την μύτη κ να φύγουμε με 3 ή 4. Χθες, άνηκα κ γω στο γκρούπ των απογοητευμένων σε σημείο που ισοπέδωσα σχεδόν την (όποια) προσπάθεια των παιδιών. Ας μην στοχοποιούμε πάλι κάποιον πάικτη, είναι άσχημο. Όπως είναι όλοι μάγκες όταν κερδίζουν, έτσι πρέπει να είναι όλοι υπόλογοι πρώτα στους εαυτούς τους κ μετά στον κόσμο που έκανε το αυτονόητο κ πήγε μεσημεριάτικα να τους ενισχύσει.
Όλοι ενωμένοι ρε. Ξενερώνω να βλέπω ομοιδεάτες Πανιώνιους να τσακώνονται κ να λογομαχούν για λαλακίες. Πόσο μάλλον τέτοιες μέρες.. Στεναχωριομαστε κ λέμε μια κουβέντα παραπάνω για την αρρώστεια μας!Αλλά ως εκεί!

Katrinos είπε...

BR , σου θυμίζω, ο μέγας κος Μπάμπης φωνάζει , την ώρα που ο (επτάχρονος) παίκτης φεύγει μπροστά και είναι έτοιμος να κάνει σούτ: 'σκέεεεψουουουου' κάτι το οποίο βεβαίως σπάει τα @ρχίδι@ του (επτάχρονου) παίκτη ο οποίος απο τη φωνή συνήθως μπλοκάρει και σουτάρει στα περιστέρια. Αλλά στη βάση του το 'σκέεεψουουου' είναι σωστό. Ο (επαγγελματίας) παίκτης πρέπει να διαθέτει τη ψυχραιμία να καταλάβει τι πρέπει να κάνει το τόπι και ότι δεν χρειάζεται πάντα να προσπαθεί να μπεί στο τέρμα με αυτό. Σπαταλήσαμε πολλές ευκαιρίες λόγω θολωμένου μυαλού, θυμάμαι δύο χαρακτηριστικές μία με το Κούμο που δεν έδωσε στο (ολομόναχο) Ριέρα και μία ο Μανώλο που έμπαινε μόνος του στη μεγάλη περιοχή και αντί να κόψει μέσα τη μπάλα σούταρε στην 9 (επάνω διάζωμα).

Anyway , φάγαμε μια σφαλιάρα , θεωρώ ότι με τη σωστή διαχείρηση θα είναι χρήσιμη για τη συνέχεια.

amanAM είπε...

Δεν νομίζω πως κάποιος ενοχλείται από τα σχόλια, τα επιχειρήματα, την αντιπαράθεση απόψεων. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις, δεν παρατηρούμε ή προσέχουμε όλοι τα ίδια, και είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες.

Εγώ τουλάχιστον, βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την συζήτηση.
(και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος...)

Ο Κουμουρτζί, είναι γρήγορος, είναι φιλότιμος, και προσφέρει αυτά που μπορεί.

Δεν έχει κάποια εξαιρετική μεταβίβαση, ούτε κάποια φαντεζί τρίπλα ξέρει να κάνει, ούτε τον θεωρώ εξαιρετικό χειριστή της μπάλας στο κοντρολ.

Σας έχει κάτσει η φάση που πήγε να τα κάνει όλα μόνος του, αλλά πιστεύω πως τον αδικείτε. Όταν ο ίδιος θέλησε να δώσει πάσα, δεν είδε ελεύθερο παίκτη, και ξεκινώντας την ατομική ενέργεια, εγκλωβίστηκε σε αυτήν.

Εάν του είχε κάτσει, και είχαμε πετύχει το 2-0, όλα τα είχαν κυλήσει διαφορετικά, και τώρα θα ήμασταν στον έβδομο ουρανό.

Έγιναν λάθη, και από τον πάγκο, και από τους περισσότερους παίκτες ατομικά. Σε άλλους αγώνες, είχαμε την τύχη με το μέρος μας, πήραμε τόσους βαθμούς στο 80φεύγα και στο 90φεύγα, ήταν η σειρά μας να πληρώσουμε, δεν θα είναι πάντα του Άη Γιαννιού.

Όσο πιο καλοί θα είμαστε, τόσο πιο λίγο θα μας επηρεάζει ο παράγοντας τύχη, αλλά πάντα η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο.

Τις πρώτες ώρες ήμουνα έξαλος, αλλά τώρα που το βλέπω πιο ψύχραιμα, θεωρώ ότι ξεχνάμε πως κάποιες στιγμές έχουμε σταθεί τυχεροί, και κάποιες θα σταθούμε άτυχοι.

Σήμερα, στον Πειραιά, έλεγαν πως το παιχνίδι το έστησαν, ο Τσακίρης με τον Ψωμιάδη. Ναι, είχαν συμφωνήσει να μην σφυρίξει ο διαιτητής το οφσάιντ, στο 92!!!

Το να κάνουμε σενάρια με το μυαλό μας, είναι το πιο εύκολο, το να έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, στους παίκτες και στον προπονητή, είναι το πιο δύσκολο.

Είδικα σε αυτόν τον προπονητή, πολύ δύσκολο και για εμένα.

Costix είπε...

Αγαπημενοι μου φιλοι (διαδικτυακοι και μη),

νομιζω οτι οφειλω να σας κρουσω τον κωδωνα. Θυμηθειτε οτι το ποδοσφαιρο ειναι χαρα και γιορτη. Μην χαλιεστε αλλο απο ενα κακο αποτελεσμα και τα παιρνετε ολα τοις μετρητοις. Αντιθετα προσπαθειστε να περνατε μονο καλα.

Θυμιζω σε ολους σας την λεξη fun, και ιδιαιτερα στον ιδιοκτητη του blog, που ειναι απο τους πρωτους που το διακυρηξε (και ασε αυτα τα σαπια οτι θελεις να μυρισεις αιμα κλπ). Βρειτε λοιπον το fun μεσα απο το ποδοσφαιρο και τιποτε αλλο. Τα υπολοιπα ας αφησουμε να τα βρουν αυτοι που πληρωνονται γι' αυτη τη δουλεια. Εμεις οι φιλαθλοι μονο χαρα πρεπει να παιρνουμε (αντε και καμμια πικρουλα, αλλα να την ξεπερναμε ταχιστα).

Θελω επισης να σας θυμισω και μια φραση απο τον ''δεκαλογο'' του Γκρινιαρη/the Griniaris manifest (καλα, σε εχω κανει και γαμω τις φιρμες, αδελφε), που τοσο μας εχει αγγιξει την Πανιωνια ψυχη μας:-

''Γιατί άσχετα με όλα τα άλλα, για εμάς η ομάδα, ο πρόεδρος και ο προπονητής θα είναι πάντα οι καλύτεροι.''

Katrinos είπε...

@ Costis

Είσαι εσύ μια μαλαγάνα........ πουλάς ψυγείο και σε εσκιμώους!!
Deep down έχεις δίκιο, we are missing the fun side of it. Που θα πάει θα μας περάσει, κάτι σαν το Γαλατικό χωριό που όλο σφάζονται αλλά στο τέλος είναι μονιασμένοι.

Costix είπε...

Και κατι τελευταιο:-

Κωνσταντινε, μηπως ειναι ωρα να αφησουμε αυτες τις προληψεις με τα γουρια κλπ και να ερχεσαι στο γηπεδο να σε βλεπουν οι φιλαθλοι και οι φιλοι σου ?? Μια φορα κατσε στην 6, μια στην 4, μια στην 2, μια στην 3, μια στην μαθτητικη, περνα απο ολες τις κερκιδες και αφουγκρασου τον κοσμο.

Αυτα περι επηρεασμου σου δεν τα πιστευω, εισαι πανεξυπνος και ξερεις τι να κρατησεις, απο οσα θα ακουσεις.

Have some fun, ρε φιλε, γιατι σε βλεπω να εχεις ξενερωσει τελευταια και δεν μ' αρεσει. Στο κατω-κατω δωσε εσυ το παραδειγμα στον κοσμο. Χασουμε, κερδισουμε δεν στεναχωριομαστε και παμε παρακατω, εφ' οσον παιζουμε καλη μπαλα. Τερμα. Ο κοσμος σε θελει στο γηπεδο.

Και μηπως ειναι και ωρα να αλλαξει πια και η εμφανιση της ομαδας, με την καινουργια γλυκερη ''γαλαζια''
???

Κωνσταντινε, το σπιτι σου ειναι ο Πανιωνιος, ελα στο γηπεδο κανονικα.

Ο κοσμος εχει παντα αναγκη απο τον ηγετη του !!!

Costix είπε...

@Jon,
δεν ειμαι καθολου μαλαγανα και το ξερεις. Ειμαι οσο μπορω ψυχραιμος ανθρωπος και προσπαθω να δω το πραγματα μεσα απο το πρισμα της λογικης, δλδ προσπαθω να σκεφτομαι με το μυαλο και να αισθανομαι με την καρδια (και οχι το αναποδο, γιατι ειναι μαλλον επικινδυνο).

Π.χ., σαν πιτσιρικαδες παιζαμε μπαλιτσα για να περναμε ωραια. Το ιδιο και τωρα, βλεπουμε μπαλιτσα για να περναμε ομορφα και οχι για να βγαζουμε τα απωθημενα μας. Σας θυμιζω οτι ολη η κακη ενεργεια που βγαζουμε, ΜΟΝΟ πανω μας γυριζει.

@Brfun,
πστ πστ φιλαρακι, εσυ με το αιμα. Μας την ψιλοειπες προχθες οτι εχουμε νοοτρoπια looser. Μην κανεις το λαθος να μπλεκεις τις βουρτσες με τις οδοντοβουρτσες. Εδω δεν χωραει πολιτικη (εχω να ασχοληθω ενεργα τουλαχιστον καμμια 25αρια χρονια), γιατι αυτη τελικα σε διδασκει στην πραξη το πως να γινεις λαμογιο.

Παντως ξερω παρα πολλους προοδευτικους που (εκ του αποτελεσματος) ειναι proven winners στην ζωη. Αλλα αυτο δεν ειναι το προβλημα.

Εξ αλλου το εντοπισε και ο Φερερα στις δηλωσεις του και το δουλευει το θεμα !!!

br fun_atic είπε...

@ Πωλητή ψυγείων σε εσκιμόους

Το Fun δεν το ξεχνάω. Fun πρέπει να είναι οι φίλαθλοι και σε κάποιο βαθμό ο πρόεδρος. Τα στελέχη και οι παίκτες όμως πρέπει να πίνουν αίμα...

Αυτό με το αίμα που είπα είχε την εξής έννοια. Ως Πανιώνιος είμαι απόλυτα εξοικειωμένος με το ενδεχόμενο της ήττας. Ως μη αριστερός δεν φοβάμαι να διαχειριστώ τη νίκη και την επιτυχία...

br fun_atic είπε...

υ.γ
αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε looser

Costix είπε...

Τι λες, μωρε κονδυλοφορε, απο ποτε οι δεξιοι γινανε αρχιδιαχειριστες της επιτυχιας ?? (Σ' αρεσε το υπονοουμενο ??)

Δεν αφηνεις αυτα τα νομικιστικα που ξερεις ???? Σας το εκανε το κωλαρακι ολο τρυπες ο George Junior, το ξεχασες ???

Οσο για την διαχειριση της επιτυχιας της ΝΔ απο τον Κωστακη, τι να σου πω ??? Ε βεβαια, τον βοηθησανε τα μαλα και η Ντορα, και ο Αντωνης, και ο Ρουσσοπουλος και ποσα αλλα καλα παιδια. Αυτο λεγεται διαχειριση της νικης και της επιτυχιας. Να τον παρουμε τον κωστακη στην ομαδα να μας κανει ιδιαιτερα !!!

Εγω φιλε ειμαι (και) του πεζοδρομιου, και τελικα μονον εκει μαθαινεις την νικη, την ηττα και την διαχειριση της.

br fun_atic είπε...

Καλά, θα στο αναλύσω από κοντά κάποια στιγμή.

Costix είπε...

Α, μην με παιρνεις στα σοβαρα και συ.
Εχω ορεξη για πλακιτσα, γιατι καθομαι σπιτι αποψε για αποτοξινωση, μετα τις κραιπαλες του ΣΚ.

Πεεεες μου οτι θα με ξαναπαιξεις, σεεεε παρακαλω !!!!

br fun_atic είπε...

όχι βρε...είχα κόσμο στο σπίτι και δεν μπορούσα να γράψω. Στη ζούλα κοιτούσα το μπλογκ...
Αποτοξίνωση;;; Κάτι ετοιμάζεις για αύριο εσύ...

Costix είπε...

Τιποτα το ιδιαιτερο, απλα μαζευω το ζαχαρακι μου, ως συνηθως. Βεβαια ενα ψαρακι και λιγες καραβιδουλες θα τα φαμε.

jim είπε...

η αληθεια ειναι καπου στην μεση.ουτε υπερομαδα ειμασταν ουτε η απαξιωσει μας αξιζει.χαθηκαν 5 πολυτιμοι βαθμοι αλλα ερχονται δυο σπουδαια ματς απο τα οποια μονο να κερδισουμε εχουμαι.κοντα στην ομαδα με καλοπροαιρετη και εξυπνη κριτικη.χρονια πολλα απο θεσ\νικη