Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΙ

Πριν από λίγες ημέρες και με αφορμή το πανό που αναρτήθηκε στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ, ξέσπασε ένας πραγματικό πόλεμος ανακοινώσεων. Τώρα λοιπόν που αποκατασταθηκε η αλήθεια για το ποιού η γιαγιά ήταν πιο προσφυγοπούλα από την γιαγιά του άλλου, ας θέσουμε τη διαφορά μας με την Α.Ε.Κ στην πραγματική της διάσταση.
Ανεξάρτητα από το αν η Α.Ε.Κ είναι προσφυγικό σωματείο ή όχι, έχει καταφέρει να απευθύνεται στο ίδιο κοινό με εμάς. Άρα είναι ένας από τους άμεσους ανταγωνιστές μας. Ο σύλλογος αυτός έχει βρεθεί σε ένα απίστευτο οικονομικό πρόβλημα από το οποίο είναι αδύνατον να βγει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει ή έστω δεν δείχνει να έχει τις πολιτικές πλάτες που θα την στηρίξουν. Όλοι οι πιστωτές της Α.Ε.Κ, από φόβο να μην χάσουν τα χρήματα που τους οφείλει, την κρατούν στην ζωή, ελπίζοντας πως θα βρεθεί ο χρηματοδότης εκείνος που θα έχει όχι μόνο την οικονομική ευχέρεια να την αναλάβει αλλά και να τακτοποιήσει τις οφειλές της.
Κάτι αντίστοιχο θεωρώ ότι κάνει και η δική μας ομάδα. Μάθαμε πρόσφατα ότι για άλλη μία φορά μετακυλύσαμε επιταγές. Παράλληλα πληροφορηθήκαμε ότι η οικονομική κατάσταση και της δικής μας ομάδας δεν είναι ακριβώς ρόδινη και ότι θα χρειαστεί οικονομία και περικοπές, που ίσως σημαίνει την μη απόκτηση κανενός παίκτη κατά την μεταγραφική περίοδο που διανύουμε. Θα μπορούσαν τα χρήματα που μας οφείλει η Α.Ε.Κ να βοηθήσουν το δικό μας ταμείο; Αναμφισβήτητα. Υπάρχουν παίκτες της Α.Ε.Κ χρήσιμοι για τον Πανιώνιο; Ασφαλώς. Τότε τι ακριβώς περιμένουμε αφού δεν μπορούμε ούτε να εξοφληθούμε ούτε να βρεθεί οικονομικός επενδυτής για να αναλάβει την Α.Ε.Κ; Κατά τη γνώμη μου περιμένουμε το απίστευτο. Να αποκτήσει ρευστότητα η Α.Ε.Κ είτε μέσω της επίτευξης των στόχων της (με πιθανότητες να γίνει αυτό ακόμη και εις βάρος της δικής μας ομάδας), είτε μέσω της πώλησης των παικτών που της έχουμε πουλήσει (οι οποίοι είναι απαξιωμένοι αγωνιστικά) προκειμένου να βρει τα χρήματα να μας εξοφλήσει, είτε μέσω της ανάληψής της από σοβαρό επιχειρηματία. Νομίζω ότι ματαιοπονούμε ξεχνώντας το αυτονόητο. Μιλάμε για τον άμεσο ανταγωνιστή μας.
Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Απόκτηση παικτών από την Α.Ε.Κ με την απειλή σφράγισης επιταγών. Αν η Α.Ε.Κ δεν ανταποκριθεί στο αίτημά μας τότε άμεση σφράγιση των επιταγών και κατάσχεση κάθε περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να βρεθεί.
Αντιλαμβάνομαι ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να ξεκινήσει πόλεμο. Θεωρώ όμως ότι είναι η μόνη λύση να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τα χρήματα που μας οφείλονται. Είναι ηθικό πλήγμα για τον Πανιώνιο να κατέχει η Α.Ε.Κ παίκτες όπως ο Μάκος και ο Τζιμπουρ οι οποίοι μας έλειψαν αγωνιστικά, να αγωνίζονται για την επίτευξη των αγωνιστικών της στόχων ίσως και εις βάρος της δικής μας ομάδας και παράλληλα να παρακαλάμε να μας δοθούν τα χρήματα που μας οφείλονται προκειμένου να ικανοποιήσουμε οικονομικούς ή αγωνιστικούς μας στόχους.

31 σχόλια:

br fun_atic είπε...

@CostisT

όταν λέω "πίνω αίμα" εννοώ ότι έχω ξεκάθαρους στόχους...

όταν λέω "μπορώ να διαχειριστώ τη νίκη" εννοώ ότι θεωρώ και την αποτυχία μέρος του παιχνιδιού, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα αφήσω την επιτυχία να με καταστρέψει επειδή δεν μπορώ να την αντέξω.

Για τον Γιωργάκη θα τα πούμε από κοντά. Ως άνθρωπος όμως (και) του πεζοδρομίου είμαι σίγουρος ότι ξέρεις πως αυτή τη χώρα δεν την κυβερνάει ο Γιωργάκης (ούτε ο Κωστάκης, ούτε ο Αντωνάκης)...Ξέρεις πότε χάθηκαν ακόμη και τα προσχήματα; Από τότε που οι πολιτικοί μας ηγέτες έγιναν γνωστοί με υποκοριστικά ονόματα.

br fun_atic είπε...

Κάποιες συμπληρώσεις. Σε επίπεδο προσωπικής, επιχειρηματικής ή δημόσιας σχέσης μπορώ να αντιληφθώ τις διευκολύνσεις που κάνει ο πρόεδρός μας στην Α.Ε.Κ.

Όμως είναι τόσο σίγουρο ότι θα βρεθεί επενδυτής; Είναι σίγουρο ότι ο επενδυτής αυτός θα θέλει να καλύψει όλα τα χρέη της Α.Ε.Κ χωρίς νεότερο οικονομικό διακανονισμό;
Είναι βέβαιο ότι οι απαξιωμένοι αγωνιστικά πρώην παίκτες μας θα πάρουν μεταγραφές σε ομάδες του εξωτερικού ώστε να βάλουμε χρήματα στο ταμείο μας. Κι αν αυτό συμβεί είναι βέβαιο ότι η Α.Ε.Κ θα μας ικανοποιήσει προνομιακά ή θα φροντίσει να ικανοποιήσει σύμμετρα πιστωτές της;
Είναι βέβαιο ότι οι παίκτες των οποιών περιμένουμε την πώληση θα είναι αύριο το πρωί υγιείς και ικανοί να αγωνιστούν ώστε να μπορούν να πωληθούν;
Είναι βέβαιο ότι η Α.Ε.Κ των χιλίων προβλημάτων έχει την ικανότητα να επιτύχει τους αγωνιστικούς της στόχους για να μπουν κάποια χρήματα στο ταμείο της;

Griniaris είπε...

Δυστυχώς πια το σφράγισμα των επιταγών δεν έχει ουσιαστικά κανένα νόημα.Απλά επισύρει μακροχρόνιες δικαστικές διαδικασίες που σου "εξασφαλίζουν" ότι κάποτε και κάτω από ιδανικές συνθήκες θα πάρεις τα λεφτά σου.Νόημα θα είχε η κατάσχεση παίκτη αφού θεωρείται περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ,αλλά κάτι τέτοιο αφενός θα έπαιρνε πάρα πολλά χρόνια αφετέρου θα οδηγούσε την ανθρωπότητα πολύ πίσω.Το να πάρουμε πέντε καρέκλες και δύο γραφεία δεν θα την ρίξει πιο κάτω από ότι ήδη είναι...

ΥΓ.Δεν ξέρω για δεξιούς,αριστερούς,εσκιμώους και ψυγεία αλλά αν ο Πανιώνιος είχε ανθρώπους με το πάθος του br,την οργάνωση του CostisT,τη διάθεση του zamis και τις γνώσεις του Jon θα είμασταν ισόβιοι πρωταθλητές...

zamis είπε...

griniaris for coach:)
Καλημερα!

Griniaris είπε...

Καλή σου μέρα...
Ουσιαστικά εκεί αποβλέπω...

br fun_atic είπε...

θα ήθελα να σε δω επόπτη των τσιρλίντερς :)

Griniaris είπε...

χαχαχαχαχαχα!!!!
Σωστά γιατί coach θα έχω εσάς να μου τα πρήζετε...

br fun_atic είπε...

Να μην ξεχνάμε ότι η Α.Ε.Κ είναι ανώνυμη εταιρεία και η εταιρεία αυτή εκπροσωπείται από κάποιον διευθύνοντα σύμβουλο που προφανώς υπέγραψε τις επιταγές. Αυτός έχει και ποινικές ευθύνες και περιουσία που μπορείς να κατάσχεση. Άρα αν δεν προχωράμε σε σφράγιση και κατάσχεση, σε αυτόν κάνουμε χάρη.
Όμως, σε αυτόν τον τύπο που κοιμάται ήσυχα τα βράδια, θα έπρεπε να του πούμε ότι τα αστεία τελείωσαν, ότι δεν κατέχει τη θέση για την καρέκλα αλλά έχει και οικονομικές υποχρεώσεις και σε κάθε περίπτωση ή μας δίνει λεφτά ή μας δίνει παίκτες ή προχωράμε...

@Griniaris. Σε πράγματα που με ενδιαφέρουν είμαι καλός στην οργάνωση. Κατά τα λοιπά είμαι ο εντελώς ακατάστατος άνθρωπος. Στην οικονομική διαχείριση είμαι μάπα...

Griniaris είπε...

Εκεί επεισέρχονται πλέον οι υπάρχουσες προσωπικές σχέσεις τις οποίες ο Τσακ προφανώς δεν θέλει να διαταράξει για το ποδόσφαιρο.Μην ξεχνάμε ότι εκείνοι βλέπουν τελείως διαφορετικά τις ομάδες απ'ότι εμείς...

ΥΓ.Γι αυτό br έβαλα άλλους σε αυτά,για να σε συγκρατούν όσο δύσκολο...φαίνεται αυτό.

br fun_atic είπε...

είναι γεγονός ότι τόσο το πληκτρολόγιο όσο και το τσίπουρο κάνουν τα πράγματα να φαίνονται ευκολότερα.

amanAM είπε...

Ανώνυμες εταιρείες είναι οι ΠΑΕ, πως μπορείς να στραφείς εναντίον της προσωπικής περιουσίας κάποιου εκπροσώπου της ΑΕ, πέραν τυχόν χρεών προς το Δημόσιο?

br fun_atic είπε...

Γιατί ο διευθύνων σύμβουλος Ανώνυμης εταιρείας, ως ο νόμιμος εκπρόσωπός της, ευθύνεται αστικά και ποινικά.

Σου παραθέτω και τμήμα απόφασης του Αρείου Πάγου (1291/2008):

"...Εξάλλου, κατά την σαφή έννοια της διατάξεως του άρθρου 71 ΑΚ το νομικό πρόσωπο ευθύνεται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις των οργάνων, που το αντιπροσωπεύουν, εφόσον η πράξη ή η παράλειψη έγινε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων, που τους είχαν ανατεθεί, και δημιουργεί υποχρέωση αποζημιώσεως. Όταν δε η πράξη ή η παράλειψη του αρμοδίου οργάνου είναι υπαίτια και παράγει υποχρέωση αποζημιώσεως, ευθύνεται και αυτό εις ολόκληρον με το νομικό πρόσωπο (ΑΠ 29/2006). Εκ τούτων, και σε συνδυασμό προς το άρθρο 79 Ν.5360/1933 "περί επιταγής", συνάγεται περαιτέρω ότι, επί εκδόσεως ακαλύπτου επιταγής από νομικό πρόσωπο, υπόχρεος σε αποκατάσταση της εντεύθεν ζημίας του κομιστού της είναι (πλέον του νομικού προσώπου) και ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού εφόσον υπέγραψε την επιταγή...".

br fun_atic είπε...

Βέβαια σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων ή ποδοσφαιρικής «ηθικής» μπορεί να θεωρείται unfair η σφράγιση επιταγής και η κατάσχεση περιουσίας του διευθύνοντος συμβούλου. Νομικό περιθώριο υπάρχει, στο «ηθικό» πηγαίνω πάσο.

amanAM είπε...

Δεν πρέπει να αποδειχτεί κάποιος δόλος, ότι όταν υπέγραφε την επιταγή ήξερε ότι δεν θα είναι σε θέση να την πληρώσει κλπ?

br fun_atic είπε...

Ξέρεις πολλούς που να παρουσιάστηκαν ως κατηγορούμενοι για ακάλυπτες επιταγές σε ποινικά δικαστήρια, να επικαλέσθηκαν έλλειψη δόλου και να ΜΗΝ καταδικάσθηκαν;Αν ναι ενδιαφέρομαι να τους γνωρίσω.

Για ποια έλλειψη δόλου μιλάμε; Οι άνθρωποι αυτοί υποτίθεται ότι δεν ξέρουν το ύψος των χρεών τους που υπολογίζεται σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά παρ'όλα αυτά κάνουν μεταγραφές, προφανώς με μεταχρονολογημένες επιταγές.Με ποια έσοδα;

br fun_atic είπε...

Στην τελική ανάλυση, η έλλειψη δόλου (υποκειμενική υπόσταση) είναι μέρος της υπερασπιστικής τους γραμμής. Ας τους πάμε,ας την επικαλεσθούν, ας την αποδείξουν και αν τα καταφέρουν ας αθωωθούν. Αν δεν κάνουμε τίποτα απ' όλα αυτά, απλά κάποιος θα κοιμάται ήσυχος το βράδυ, χωρίς να τον ενδιαφέρουν βέβαια και τα δικά μας σφιξίματα.

Costix είπε...

brfun, εισαι masterclass στα νομικα. Απορω !!! Φευγω για το γραφειο, εχουμε X'mas parrrrrty. Τα λεμε αργοτερα.

br fun_atic είπε...

Σκατά είμαι...
Πάρτυ ακούω...Γι αυτό βρε ήσουν εγκρατής χθες;;; Σε μάθαμε κύριε...

amanAM είπε...

Δεν φτιάχνουμε και ένα νομικό μπλογκ?

Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά από αυτά που ακούω, ξέρω πως οι εκπρόσωποι ή διαχειριστές ΕΠΕ ή ΑΕ εταιρειών, δεν ευθύνονται προσωπικά για χρέη των εταιρειών που εκπροσωπούν, πέραν της περίπτωσης χρεών προς το Δημόσιο, ΙΚΑ κλπ.

Αντιθέτως, στις προσωπικές επιχειρήσεις ή τα ομόρρυθμα μέλη εταιρειών, ευθύνονται για τα πάντα.

Η "λύση" που έχουν κατά κόρον κάνει οι διάφοροι μπαταχτσήδες, είναι η πτώχευση των εταιρειών τους.

Έχω παρακολουθήσει δίκες, στο κακουργοδικείο, όπου θύμματα τέτοιων εταιρειών και "έξυπνων" ομαδικά τους κυνήγησαν, και φυσικά απέδειξαν τον δόλο διότι κατ' επανάληψιν οι τύποι υπόχονταν πράγματα που δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν, και ο ενδεχόμενος δόλος ήταν προφανής.

Βέβαια, μια τυχούσα πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, θα ξεσήκωνε θύελα αντιδράσεων από πλευράς των οπαδών της, και δεν θα την αφήσουν εύκολα να συμβεί.

lefterix είπε...

Πίκρα... Κάνουμε χάρες στα χανουμάκια (που μας κάνουνε και τους μάγκες με τα δικά μας λεφτά..),στους ρεκόμπες, στους παρατρεχάμενους, και δε μένει μία γιά να ενισχύσουμε την ομάδα;
Τι είχες Γιάννη΄μ, τι είχα πάντα...
Έχω μπερδευτεί....
Ίσως και να φταίει το τσίπουρο του costisT...
(by the way, απο την μπέκρα μου προχτές δεν θυμάμαι αν πλήρωσα...)

br fun_atic είπε...

Ούτε θέλω ούτε μου επιτρέπεται να κάνω ανάλυση σε δημόσιο μέσο.

Σαφέστατα και δεν κάνω υποδείξεις νομικού περιεχομένου.Όσοι έχουν την σχετική ευθύνη είναι και πιο ικανοί και πιο έμπειροι από εμένα.

Απλά προσπαθώ να καταλάβω τη στρατηγική που έχουμε έναντι της Α.Ε.Κ, των χρεών της και των παικτών που της έχουμε πουλήσει...

cdu είπε...

Παιδιά, λίγο αυτοσυγκράτηση. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς. Εγώ θα ντρεπόμουν για ένα Πανιώνιο νεο-άρπαγα. Δεν πρέπει ποτέ να πέσουμε στο επίπεδοό τους.

lefterix είπε...

Το λοιπόν...
Δημόσιες σχέσεις:costisT
Νομικός σύμβουλος: brfunatic
Επιστημονικός σύμβουλος: vasilis
Γκρινιάρης: griniaris (καλό, ε;)
Ενψυχωτής: δεν θέλει ρώτημα...
Προπονητής: zouris
Aναλυτής & αναμωρφωτής: zamis
Αντιπολίτευση: pgss1890 (χωρίς παρεξήγηση,ενταξει;)
Ξενιτεμένος: Α,βρε miltos...
φυσιοψυχοθεραπευτής: amanam
Μπεκρής: ΟΛΟΙ...........
Eγώ μόνο γιά μπράβος κάνω,με κανα καλάσνικωφ....
Έτσι θα παρουμε μέχρι και Τσάμπιονς Λινκ...
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...

br fun_atic είπε...

Το να παίρνεις αυτό που σου ανήκει δεν είναι κακό.
Αυτή τη στιγμή η Α.Ε.Κ κάνει μεταγραφές με (ή και) με δικά μας λεφτά και χρησιμοποιεί παίκτες που δεν μας πλήρωσε. Αυτό είναι καθαρή κοροϊδία. Όχι τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας αναγνωρίσει ποτέ και κανείς τίποτα...

br fun_atic είπε...

Ρε συ Λευτέρη, βάλε μου κάτι πιο fun να κάνω...Πάλι κουστούμι;;;

zamis είπε...

γεια σου ρε Κρητικαρε!
:))

lefterix είπε...

Το λοιπόν...Επανορθώνω...
Δημόσιες σχέσεις:costisT
Διοργανωτής συμποσίων: brfunatic
Επιστημονικός σύμβουλος: vasilis
Γκρινιάρης: griniaris (καλό, ε;)
Ενψυχωτής: δεν θέλει ρώτημα...
Προπονητής,τερματοφύλακας και σύμβουλος σχέσεων με το ασθενές φύλο: zouris
Aναλυτής & αναμωρφωτής: zamis
Αντιπολίτευση: pgss1890 (χωρίς παρεξήγηση,ενταξει;)
Ξενιτεμένος: Α,βρε miltos...
Φυσιοψυχοθεραπευτής: amanam
Σύμβουλος ασφαλείας
& πυρόσβεσης: iwn( σορυ που σε ξέχασα)
Μπεκρής: ΟΛΟΙ...........
Eγώ μόνο γιά μπράβος κάνω,με κανα καλάσνικωφ....
Έτσι θα παρουμε μέχρι και Τσάμπιονς Λινκ...
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...

amanAM είπε...

Υπουγός Πολιτισμού: Ευτύχης

lefterix είπε...

Ήταν αρκετά εύκολο να καταλάβεις ΑΜΑΝΑΜ, ότι ο Ευτύχης συμπεριλαμβάνεται στη Λίστα ως εμψυχωτής...
Απλά ήταν ευνόητο (νομίζω...)

Την καλημέρα μου...

br fun_atic είπε...

Ο Ευτύχης δεν μπορεί να έχει συγκεκριμένο ρόλο. Είναι κάτι σαν τον Φάνη Χριστοδούλου. Κάνει τα πάντα.
Στη θέση του Προέδρου τέτοιο ταλέντο δεν θα το άφηνα αναξιοποίητο. Θα τον έβαζα στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι για να ανεβάζει την ψυχολογία των παικτών... Δεν είναι αστείο. Το εννοώ.

amanAM είπε...

Τότε, τον Λευτέρη να τον κάνουμε υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, διότι είναι ο πλεόν κατάλληλος στα τσίπουρα, τις ρακές και τα καλά κρασιά...