Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

Σήμερα είναι από τις ημέρες που πραγματικά χάρηκα που έχω αυτό το μπλογκ, όπως χάρηκα επειδή όλοι βοηθήσατε στο να έρθουμε πιο κοντά με μια Κυπριακή ομάδα. Όχι με μία οποιαδήποτε ομάδα, αλλά με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. To alter ego του Πανιωνίου στην Κύπρο. Οι Κύπριοι αδελφοί μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, χάρηκαν με το ενδιαφέρον μας και ζητούν το ίδιο με εμάς. Την αδελφοποίηση. Ελπίζω να κινητοποιηθούν οι σύνδεσμοι φιλάθλων του Πανιωνίου σε πρώτη φάση και γιατί όχι η ίδια η ομάδα σε δεύτερη.Ελπίζω να διαβάσετε την επιστολή τους με μεγάλο ενδιαφέρον. Αξίζει τον κόπο:

Είναι με μεγάλη χαρά που δεκτήκαμε την «εισβολή» των αδερφών Πανιώνιων στο φόρουμ της οπαδικής ιστοσελίδας μας. (www.vissini.com)
Δεν το κρύβουμε οτι όλοι ενφνιδιαστήκαμε με το επίπεδο της γνώσης των φίλων Πανιώνιων όσων αφορά το Παραλίμνι και την ομάδα μας. Αυτό γιατι η Ένωση είναι μια κατ’εξοχήν επαρχιακή ομάδα που ναι μεν λατρεύεται έντονα απο τους κατοίκους του Παραλιμνίου αλλά εκτός της περιοχής, οι φίλαθλοι της ομάδας είναι πολύ λίγοι. Γι’αυτό και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με την επιθυμία των Πανιώνιων να έρθουν πιο κοντά οι δύο ομάδες σε οπαδικό επίπεδο και ισως σε σωματειακό σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Ενωσάρα μας είναι μια ομάδα που κατέχει το δικό της ιδιαίτερο ρεκόρ. Είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα που έχει συνεχή παρουσία στην Α κατηγορία για 41 συναπτά χρόνια. Στην ιστορία της Α κατηγορίας ποδοσφαίρου μόνο 5 ομάδες δεν υποβιβάστηκαν ποτέ. Αν αναλογιστεί κανείς οτι οι 4 ομάδες είναι οι εκάστοτε υποψήφιες πρωταθλήτριες του Κυπριακού πρωταθλήματος, τότε μπορεί να καταλάβει και τη σημασία και τη δυναμική της παρουσίας μας στην κατηγορία.

Οι πραγματικοί Ενωσίτες παραμένουν ανόθευτοι και πιστοί στην ιδέα της Ένωσης... Είναι πιστοί στη λογική εξίσωση οτι Παραλίμνι=Ενωση και οτι Ένωση=Παραλίμνι και δεν κάνουν εκπτώσεις στα πιστεύω τους ούτε νερό βάζουν στο κρασί τους σε ότι αφορά την Ενωσάρα. Τι κι αν δεν πήραν ποτέ κάποιο τίτλο. Η Ενωση σημαίνει τόσα πολλά εκτός απο αθλητισμό...

Σύγχρονο ιστορικό


Η πρώτη παρουσία της Ένωσης στην πρώτη κατηγορία τοποθετείται την ποδοσφαιρική περίοδο 1969–70.
Η πορεία στα χρόνια που ακολουθούν ήταν αρκετά ικανοποιητική αφού το 1974 είχαμε την πρώτη συμμετοχή μας σε τελικό κυπέλλου και παρουσία ως φιναλίστ στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Ένωση δεν έμεινε μόνο στο ποδόσφαιρο δημιουργώντας ομάδες πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας.    

 Η  συνέχεια βρίσκει την Ένωση να παραχωρεί τους ποδοσφαιριστές Δημήτρη Οικονόμου (Κούδα) και Δημήτρη Κύζα στον Π.Α.Ο. έναντι  σοβαρών  οικονομικών  ανταλλαγμάτων. Λεφτά τα οποία αξιοποιήθηκαν  με τον καλύτερο τρόπο από τους διοικούντες εκείνης της εποχής, αφού το 1980 κτίζουν το νέο οίκημα του σωματείου στο οποίο στεγάζεται μέχρι και σήμερα.


 Όλοι ανέμεναν ότι μετά την εκπληκτική πορεία του 1973-76 η Ένωση θα παρέμενε στα ψηλά. Δυστυχώς αν εξαιρέσουμε τις δύο παρουσίες της ομάδας σε τελικό Κυπέλλου τις περιόδους 1980-81 και 1982-83 με παράλληλες εξόδους της στην Ευρώπη ως φιναλίστ στο Κύπελλο Κυπελλούχων έχοντας ως αποκορύφωμα τη μοναδική διεθνή νίκη στην ιστορία της επί της Βάσας Βουδαπέστης με 1-0 στις 16 Σεπτεμβρίου 1981, οι προσδοκίες όλων των Παραλιμνιτών για την κατάκτηση ενός τίτλου δεν ευοδώθηκαν αφού για πάνω από μια 20ετία δεν έχει να επιδείξει οποιαδήποτε επιτυχία.

 Μοναδικά σημεία αναφοράς της τελευταίας εικοσαετίας ήταν ένας ημιτελικός το 1995 και ένας ημιτελικός το 2002 και η ανάδειξη σε πρώτους σκόρερ πρωταθλήματος του Τάσου Ζουβάνη την περίοδο 1987-88 με 23 γκολ και μετέπειτα του Μιχάλη Κωνσταντίνου την περίοδο 1996-97 με 17 γκολ.
Άξιες αναφοράς ήταν επίσης και οι μεταγραφές των Μιχάλη Κωνσταντίνου στον Ηρακλή και μετέπειτα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό καθώς και του Γιασεμή Γιασεμάκη στον ΑΠΟΕΛ και μετέπειτα στον Π.Α.Ο.Κ. (www.enosara.com)

Ο Πανιώνιος και η Ένωση έχουν συναντηθεί και παλιότερα σε φιλικό παιχνίδι στο Παραλίμνι κατα την περίοδο 68-69. Προπονητές των 2 ομάδων ήταν ο Ζάγκυλος για την Ένωση και ο Μάρκοβιτς για τον Πανιώνιο. Για την ιστορία η Ένωση ήταν η νικήτρια του φιλικού με σκόρερ τον Γιωρκάτζη Σταυρή.
Πιο πρόσφατα, τον Αυγουστο του 2007 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στο Σιέφελντ της Αυστρίας στην περίοδο προετοιμασίας τους και το φιλικό τελείωσε με λευκή ισοπαλία. Αν θυμάμαι καλά ο Πανιώνιος ξεκινούσε την πορεία του στο Ουέφα τις επόμενες μέρες.

Η ανεπίσημη επαφή έγινε. Το νέο έφτασε στα αυτία αρκετών Παραλιμνιτών οι οποίοι είναι θετικοί στο ενδεχόμενο αδελφοποίησης. Οι οργανωμένοι φιλάθλοι είναι θετικοί στην ενωση των δυο ομάδων έστω και σε οπαδικό επίπεδο. Ξέρουν και αντιλαμβάνονται τη σημασία μιας τέτοιας ένωσης. Αντιλαμβάνονται το μέγεθος του ονόματος του Πανιωνίου και δεν συζητούν καν την πιθανότητα ναυαγίου της ένωσης.
Σας ευχαριστούμε που «εισβάλατε» στη ζωή μας. 
ViSSinoTherapy

42 σχόλια:

Costix είπε...

Τσακ, ακους ??? Απο σενα εξαρταται κυριως.

Ολοι οι υπολοιποι βαλαμε απλα ενα λιθαρακι.

Μελετησε το και πες μας μεσα απο την καρδια σου.

Και ας μην κανεις καμμια μετγραφη.

Ενας που σε πιστευει !!!!
=========================

giorgos είπε...

κατα αρχας, χρόνια πολλά
συγνώμη που επεμβαίνω στο άσχετο.
αλλά τι κοινό έχει ο πανιώνιος, με την συγκεκριμένη ομάδα;(εκτός τα παρόμοια χρώματα)
μια ομάδα ενός κυπριακού χωριού είναι.
άσε που γενικά στην Κύπρο υπάρχει μια έντονη και απαράδεκτη πολιτικοποίηση .δηλαδή π.χ. η ΕΝΠ είναι ομάδα δεξιών και η Νέα Σαλαμίνα αριστερών. αν αδελφοποιηθούμε με την ΕΝΠ ή την Νεα Σαλαμίνα (όσο παράξενο και ας μας φαίνεται αυτό στην Ελλάδα) παίρνουμε πολιτική θέση.

amanAM είπε...

Είναι παράξενο να είναι έντονα πολιτικοποιημένες οι ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μας αφορά αυτό.

Εάν έτσι την βρίσκουν, τα αδέλφια μας οι Κύπριοι, είναι δικό τους θέμα.

Άλλωστε, και στην Ελλάδα, υπήρχε (ιδίως) παλιότερα, σύνδεση της κοινωνικής τάξης με την ομάδα που υποστήριζε ο κόσμος. Ο εργάτης, ο μεροκαματιάρης, δεν είχε τίποτα κοινό με τον Κολωνακιώτη. Ο πρώτος έβρισκε καταφύγιο στον Ολυμπιακό, ο δεύτερος στον Παναθηναϊκό.
Κάποιοι υποστήριζαν την ομάδα του τόπου καταγωγής τους. Οι κυριλέ Πειραιώτες δεν γινόντουσαν Παναθηναϊκοί, αλλά Εθνικοί.

Αυτήν την στιγμή, είμαστε σε συνεργασία με την Εσπανιόλ. Τι σημαίνει για τους ισπανούς η Εσπανιόλ? Που ξέρουμε ότι δεν είναι μια ομάδα χουντοβασιλικών?

Στην Ισπανία, οι μεν μισούν τους δε. Οι Βάσκοι, οι Καταλανοί, κλπ, θεωρούν ότι εκπροσωπούνται από τις ομάδες τους, θεωρούν ορισμένοι ότι θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητα κρατίδια, και μισούν οι μεν τους δε.

Γιατί δεν μας αφορά τι παίζεται στην Ισπανία, και πρέπει να μας νοιάξει τι συμβαίνει στην Κύπρο?

br fun_atic είπε...

Έχουν δημοσιευθεί αρκετά άρθρα για τα κοινά που υπάρχουν ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Ε.Ν.Π.Πέρα από τα χρώματα, έχουμε την ίδια αγάπη για την ομάδα, το ίδιο ήθος και παραπλήσια ιστορική διαδρομή. Τα πολιτικά δεν ενδιαφέρουν κανέναν μας, ούτε αποτέλεσαν κριτήριο επιλογής ομάδας.

Unknown είπε...

Γιάννη χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και χαρές. Η Ένωση δεν είναι πολιτικοποιημένη φίλε μου. Όσοι ζούμε και αναπνέουμε για την ομάδα μας, δεν μας απασχολεί το πολιτικό γίγνεσθαι. Ναι η Ένωση είναι ομάδα που προέρχεται απο ένα έντονα πολιτικοποιημένο Δήμο αλλά οι φίλαθλοι είμαστε ΕΝΩΣΙΤΕΣ και μόνο ΕΝΩΣΙΤΕΣ

amanAM είπε...

Πάντως, η ιδέα της αδελφοποίησης μου είχε αρέσει, για έναν βασικό λόγο: Για να μπορούμε να τσιμπήσουμε κάποιο ταλέντο από την Κύπρο, και για να τους δίνουμε νέους-υποσχόμενους παίκτες για να παίξουν και να ψηθούν...

Βλέποντας την σύνθεση της Ένωσης, στην οποία παίζουν περισσότεροι ξένοι απ ότι παίζουν σε εμάς, δεν βλέπω επί της ουσίας πρόσφορο έδαφος για μια τέτοια συνεργασία.

Μια φορά κι έναν καιρό, έβγαλαν το μπάζο τον Κωνσταντίνου (που ήταν τρέλα, πότε με την πράσινη, και πότε με την κόκκινη φανέλα), εμείς βγάλαμε Μαύρους, Αναστόπουλους, Σαραβάκους, Δέδε, Μαυρίκηδες, και πολλούς άλλους.

Τώρα, αμφότεροι τι να βγάλουμε, που έχουμε γίνει αποθήκες δευτεροκλασάτων ξένων, που αν δείξουν το παραμικρό πραγματικό ταλέντο, άμεσα θα φύγουν?

br fun_atic είπε...

@AMANAM

Πρόσφατα αποδεσμεύτηκαν από την ομάδα μας κάποιοι παίκτες νεαρής ηλικίας. Στην καλύτερη περίπτωση οι παίκτες αυτοί να έπαιζαν δανεικοί σε ομάδες όπως το Αιγάλεω. Δεν βρίσκω να υπάρχει πρόβλημα να δίναμε κάποιους από τους παίκτες αυτούς στο Παραλίμνι. Και οι παίκτες θα ωφελούνταν διότι θα έπαιζαν σε πρώτη κατηγορία και το Παραλίμνι αλλά και εμείς.

Με το Παραλίμνι έχουμε τουλάχιστον κάποια κοινά. Ποια ακριβώς είναι τα κοινά μας με την Εσπανιόλ; Το ότι όλοι οι Πανιώνιοι υποστηρίζουν την Μπαρτσελόνα; Το ότι στην καλύτερη περίπτωση θα πάρουμε από αυτή κάποιους δευτερο - τριτοκλασάτους ξένους;

Και μόνο που θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με μια Ελληνική ομάδα που διαχρονικά έχει προβάλει μεγάλα ταλέντα του Κυπριακού ποδοσφαίρου μου φτάνει.

Αλλά και σε επίπεδο φιλάθλων ακόμη. Οι Ενωσίτες φίλοι πραγματικά μας αγκάλιασαν. Ενθουσιάστηκαν στην ιδέα της συνεργασίας με μια ομάδα σαν τη δική μας. Μέσα σε σύντομο διάστημα δημιουργήσαμε δεσμούς φιλίας με ανθρώπους που ζουν σε ένα νησί με ελάχιστους φίλαθλους του Πανιωνίου. Όλα αυτά είναι κέρδη. Και έγιναν από καρδιάς και όχι για λόγους προφανούς συμφέροντος.

Griniaris είπε...

Η έννοια της αδελφοποίησης αφορά στους φιλάθλους και μόνο σε αυτούς αλλιώς λέγεται επαγγελματική συναλλαγή.Ας κάνουμε μια φορά και μια κίνηση χωρίς να αποσκοπούμε σε κάτι ρε Αντώνη.Στο κάτω κάτω κι αυτοί μια ομάδα που προσπαθεί να μπει στο μάτι των μεγάλων είναι.Ας είναι η διάδοση της Πανιώνιας ιδέας το μόνο κέρδος για μας.Για μένα φτάνει η υποδοχή που μας έκαναν και η ανταπόκριση που έδειξαν.

br fun_atic είπε...

Έτσι είναι.Ας μην υπάρξει κανένα οικονομικό κέρδος. Δεν πειράζει.

Και να πούμε και κάτι άλλο. Οι περισσότεροι Κύπριοι υποστηρίζουν και κάποια ομάδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Εξαίρεση δεν αποτελούν οι Ενωσίτες. Ανεξάρτητα από αυτό μας υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, κατάλαβαν την ουσία του σκοπού μας και είναι απόλυτα θετικοί χωρίς να εξετάζουν το θέμα με πράσινα, κόκκινα και κίτρινα γυαλιά.

Το έχουμε πει άλλωστε από την αρχή. Κανείς μας δεν μπορεί να υποχρεώσει ή να δεσμεύσει τη διοίκηση της ομάδας του.Απλοί φίλαθλοι είμαστε με ένα όπλο μας ένα πληκτρολόγιο. Ότι κάνουμε το κάνουμε κατ' αρχήν σε επίπεδο φιλάθλων. Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαν να αδελφοποιηθούν σύνδεσμοι.

Οι Πάνθηρες το έχουν κάνει με μια Αγγλική ομάδα. Την Κρύσταλ Πάλας αν δεν κάνω λάθος. Μπορώ να μιλάω για ώρες για τα κοινά που μας συνδέουν με τους Κύπριους και συγκεκριμένα με τους Ενωσίτες. Για την Κρύσταλ Πάλας και τους Άγγλους, λυπάμαι αλλά δεν έχω να πω σπουδαία πράγματα...Φαντάσου τώρα τι γίνεται με την Εσπανιόλ.

Σε τέτοιου είδους κινήσεις ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ηθικός - ψυχικός δεσμός. Τα οικονομικά κ.λ.π έπονται.

amanAM είπε...

Κι εγώ, με την Μπαρτσελόνα είμαι, όχι τώρα που παίζει τρομερή μπάλα, αλλά και σε εποχές που ήταν πιο μέτρια.

Αλλά για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που ξέρω για την Μπαρτσελόνα, είναι τα χρώματα της!!!

Costix είπε...

Προς ενημερωση σας

http://www.novasports.gr/default.asp?aid=197186

zamis είπε...

Αυτο το προσωπικο προβλημα του Λατκα δεν μου αρεσει.

Griniaris είπε...

Μεσα στο μυαλό μου είσαι ρε zamis...

zamis είπε...

Μα ειναι δυνατον ρε griniari μου να μην πηγαινει το μυαλο σου αναποδα μ'αυτα πουχουμε δει στη συγκεκριμενη θεση?

br fun_atic είπε...

έγραφε η sportday ότι πέθανε ο παππούς του Λάτκα και γιά τον λόγο αυτό ζήτησε άδεια

br fun_atic είπε...

Το θέμα με τον αντιπρόεδρο α το λύσαμε. Αντιπρόεδρος Βου ποιος έγινε (αν έγινε);

Griniaris είπε...

Μόλις είχα διαβάσει το link και γύρισα να γράψω ακριβώς τη φράση που έγραψες.Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι αυτό που φοβόμαστε.Μακάρι να λέμε μπαρούφες...

Griniaris είπε...

Γιατί br;Ενδιαφέρεσαι;Φυσικό βέβαια,τώρα που κανονίζεις και τις μεταγραφές...
Είμαι κοντά,τόσο κοντά...

zamis είπε...

Παρε κανα παικτη ρε brf,βαλε και τον griniari coach,παμε κι ολοι στην 6 και καθαρισαμε!

br fun_atic είπε...

Δεν μου αρέσουν οι επίσημες θέσεις. Θέλω να γίνω ο μυστικοσύμβουλος του προέδρου. Ο άνθρωπος που θα μυρίζει καλύτερα απ' όλους την προεδρική καμαρίλα.Ο εξ απορρήτων. Η γλυκιά σαλαμάνδρα της διοίκησης.

Τότε μικρέ ποταπέ Griniaris θα ανοίξει ο δρόμος για τον πάγκο της ομάδας...μουχαχαχαχαχαχαχαχαχα(σατανικό γέλιο).

Έχουμε να βολέψουμε πολύ κόσμο.Τους δικούς μας... Τον Λίνεν στον πάγκο της ομάδας. Τον Σταματόπουλο,τους χοντρους, κάτι κουτσους Γερμανούς παίκτες,θα ανοίξουμε εστιατόριο - τρατορία στην 6 για τον Κωστή, θα φέρουμε μόνιμα τις ξανθιές πάνω από τη θέση του Zouri, θα βάλουμε αποστακτήριο στη 2 για να μην κουράζεται ο Λευτέρης και πολλά πολλά άλλα. Κυρίως όμως θα κάνουμε μεταγραφές. Πολλές μεταγραφές.Στέλνω όπως είμαι μια λίστα στον Τσακ με καμιά 20αριά ονόματα που έχω πρόχειρα!!!

br fun_atic είπε...

το ΑΠΟΛΥΤΟ ίνδαλμα μου!!!

http://www.youtube.com/watch?v=LoisXhmC7F0&feature=related

zamis είπε...

Να δω τον Λινεν βοηθο του Griniari και δε θελω τιποτα αλλο.

lefterix είπε...

brf άρχοντα, Θεέ,
μεγαλε νοικοκύρη,
κάνε εσύ μεταγραφές,
και άσε τον Τσακίρη...

Griniaris είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=OWaEYjP0_h8&feature=related

Αυτό br σου πάει πιο πολύ...

ΥΓ.zamis είμαστε πλέον πολύ κοντά.Το γαμπρό του μόνο μη μου φέρει...

br fun_atic είπε...

έχω πιο διεστραμμένη φαντασία...μουχαχαχαχα

τον Griniaris (προπονητή), τον Λίνεν (βοηθό), τον Σταματόπουλο (μεταφραστή) και τον all around και χρήσιμο σε τέτοιες περιστάσεις Ραμπτάν να κυνηγούν με καδρόνια τον Χούτο στην πλατεία...μουχαχαχαχαχαχα

br fun_atic είπε...

έχω και το τραγουδάκι μου!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ChiF7-X1WyY

Griniaris είπε...

lol!!!
Κι όποιος τον πετύχει κερδίζει φανέλα του Φερνάντεζ...

Griniaris είπε...

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος ο ...φίλος μας ο Δαλούκας.Αρχίζω να γράφω πρόχειρο από τώρα...

zamis είπε...

Στα χναρια του Παμποριδη με τα περυσινα αισχη..

vassilis είπε...

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον Yannis. Με την Ενωση Νέων Παραλιμνίου δεν έχουμε κάτι κοινό.

Οι σύνδεσμοι φιλάθλων μπορούν να αδελφοποιούνται με όποιον θέλουν. Τα σωματεία όμως όχι.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Δέν καταλαβαίνω την "πολιτικοποίηση" που αναφέρεις φίλε yannis. Επειδή το έψαξα λίγο, το Παραλίμνι και μάλιστα η περιοχή τού γηπέδου, ήταν άντρο των κυπρίων αγωνιστών για την απελευθέρωση τής Κύπρου από τους Άγγλους, οι οποίοι μάλιστα τούς γκρέμισαν και το γήπεδο. Τώρα, άν μ' αυτές τις περγαμηνές χαρακτηρίζονται "δεξιοί" τί να πώ.
Η λέξη πατριωτισμός έχει διαστραφεί πλήρως στη σύγχρονη Ελλάδα...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Και, τέλος πάντων, ας είναι ό,τι θέλουν, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, αναρχοαυτόνομοι, προοδευτικοί, συντηρητικοί κ.λ.π., σίγουρα όσο λίγοι κι άν είναι δέν γίνεται να τους καθορίζει καμμία πολιτική "ετικέττα", αλλιώς θα είχανε εκδώσει και πολιτικό μανιφέστο...
Αφού μάς αγαπάνε, τούς αγαπάμε κι εμείς. Και όπως λέει κι ο griniaris, ας μήν το βλέπουμε ωφελιμιστικά το πράγμα.
Ωστόσο... πρέπει να είναι ωραίο μέρος το Παραλίμνι, έ, θα έχουμε και άκρες για διακοπές...

br fun_atic είπε...

@vassilis
έχεις καλή πληροφόρηση για το Παραλίμνι, οπότε πιστεύω ότι θα ενδιέφερε όλους η αιτιολόγηση της θέσης σου.

Η sportdog μιλάει για ενδιαφέρον του Πανιωνίου για τον τερματοφύλακα της Roma Αρτούρ

http://www.sportdog.gr/v3/teamnewsroom.aspx?team_id=12

περισσότερες πληροφορίες για τον παίκτη:

http://www.asroma.it/LaSquadraDoc.aspx?Numero=9212

και το μόνο βιντεάκι που βρήκα:

http://www.youtube.com/results?search_query=+ARTUR+roma&search_type=&aq=f

paralimni26 είπε...

φιλε yiannis σε διαβεβαιωνω πως με το να υποστηριξεις την αδελφοποιηση με την ομαδα μας δεν παιρνεις πολιτικη θεση, για τον λογο οτι ειμαστε, ευτυχως, απο τις πολυ λιγες ομαδες που δεν δημιουργηθηκαν απο καποιο πολιτικο κομμα (οπως οι περισσοτερες στην Κυπρο).. Αν και οι περισσοτεροι Ενωσιτες ειναι δεξιοι (οι δεξιοι στην Κυπρο ειναι αυτοι που πιστευουν οτι η Κυπρος ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ-σε οποια κοινωνικη ταξη και αν ανηκουν) στο γηπεδο δεν υπαρχει πλεον καμια αναφορα στην πολιτικη.. και να αναφερω επισης οτι η ΕΝΠ προηλθε απο την ενωση των 2 σωματειων που προυπηρχαν(ενος δεξιου και ενος αριστερου)..
αυτα για οσους εθεσαν το θεμα της πολιτικοποιησης

giorgos είπε...

@ ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Στις προηγούμενες εκλογές, στον β΄ γύρο η ΕΝΠ και άλλες 6 ομάδες του πρωταθλήματος, έβγαλαν κοινή ανακοίνωση και υποστήριξαν τον Κασουλίδη. Για σκέψου στην Ελλάδα οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος να δήλωναν προεκλογικά, οτι υποστηρίζουν τον Καραμανλή!!!!.

@ br fun_atic
για φιλία και κάποια αμοιβαία σχέση αντίστοιχη με αυτή που έχουν οι Πάνθηρες με τους οπαδούς της Crystal palace είμαι θετικός.
Αλλά για αδελφοποίηση ούτε λόγος.
Ακόμα και αν θεωρούσα οτι έχουμε 100 κοινά με την ΕΝΠ δεν θα ήμουν σύμφωνος.

giorgos είπε...

φίλε paralimni26 όπως προείπα εγώ είμαι θετικός σε μια φιλία (όχι όμως αδελφοποίηση), με την ομάδα σας και με τους οπαδούς σας και μου αρέσει που το πήρατε ζεστά το θέμα.

Griniaris είπε...

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς μπλέχτηκαν τα πολιτικά με την αδελφοποίηση δύο ομάδων ποδοσφαίρου.Δεν είδα να υπήρξε καμμία διαμαρτυρία για την επίσημη συνεργασία με την Εσπανιόλ.Μήπως ξεχάσαμε ότι οι παίκτες της συμμετέχουν στην εθνική Καταλωνίας;Αυτό γιατί δεν θεωρείται πολιτική τοποθέτηση;
Έλεος,δε μιλάμε και για τους Ναζί της Κύπρου...

Costix είπε...

Ενω εσεις οργιαζετε σημερα, εγω παλι επειξα στην δουλεια και χανω τις ατακες.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει κανενα θεμα πολιτικης τοποθετησης, εαν αδελφοποιηθουμε με το παραλιμνι (εξα αλλου για μας αλλο ποδοσφαιρο και αλλο πολιτικη) και ειναι γνωστο οτι το Παραλιμνι δεν εκφραζει καποιο πολιτικο κομμα οπως αλλες κυπριακες ομαδες.

Τα κοινα των δυο συλλογων τα εχει επανειλημενα τονισει ο brfun.

brfun, αν θες ξαναδωσε το link με την επιχειρηματολογια για την αδελφοποιηση με την Ενωσαρα, ωστε να το διαβασουν και ο Yiannis και ο Vassilis και, αν νομιζουν, να σε αντικρουσουν. Μονο ετσι θα κανουμε παραγωγικη συζητηση.

br fun_atic είπε...

Το λινκ είναι

http://brfunatic.blogspot.com/2009/11/blog-post_27.html

επίσης χρήσιμο θα είναι να επισκεφθείτε το site τους www.vissini.com

Ο Βασίλης ξέρει πάρα πολύ καλά το θέμα του Παραλιμνίου και γιά τον λόγο αυτό αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επιχειρηματολογία του.

Ας μην γίνουμε βασιλικότεροι του βασιλέως. Θα δώσουμε πολιτική ταμπέλα στο Παραλίμνι από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι είναι από τις ελάχιστες μη κομματικές ομάδες της Κύπρου;Μα τέτοια ταμπέλα δεν βάζουν ούτε οι ίδιοι οι Ενωσίτες.

Η ανακάλυψη των κοινών που έχουμε με την ομάδα του Παραλιμνίου είναι αποτέλεσμα προσωπικής μου εργασίας.

Εννοείται ότι θα χαιρόμουν ιδιαίτερα εάν βρίσκονταν κάποιος φίλος να επιχειρηματολογήσει ενάντια (γιατί μια τεκμηριωμένη τοποθέτηση ζωντανεύει τον διάλογο), όπως επίσης θα χαιρόμουν αν υπήρχε κάποιος φίλος που θα συγκέντρωνε στοιχεία τα οποία θα μας αποδείκνυαν περισσότερα κοινά στοιχεία με κάποια άλλη ομάδα, οποιοασδήποτε χώρας.

Ron Barceló είπε...

Μετά λύπης κ φόβου βλέπω να μην υπάρχει διάθεση για μεταγραφή, ενώ οι βασικοί μας αντίπαλοι για την Ευρώπη ενισχύονται. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τις τάσεις αυτοκαταστροφής που παρουσιάζουμε. Μα καλά, κανείς εκεί στην διοίκηση δεν βλέπει ότι η ομάδα πονάει σε τουλάχιστον 3 θέσεις? Κ αν όπως λένε τα μπικικίνια στέρεψαν, γιατί δεν κινούνται μπας κ τσιμπήσουν καναν δανεικό με οψιόν αγοράς?!
Θα μας χάλαγε να είχαμε πίσω τον Βαγγελάκη που πάει Ανόρθωση ή τον Κλέιτον? Τι θα απαιτούσε πια ο λαγός για το δανεισμό τους? Για πούλημα τους έχει. Λύσεις που θα βοηθούσαν άμεσα την ομάδα, παρά την αποχή που είχαν από επίσημους αγώνες.
Ελπίζω να μην μας/τους πιάσει η περισυλλογή κ ο πανικός πάλι μετά τη Τούμπα...

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=6771958

Ελευθερα ψωνια.

br fun_atic είπε...

με προλάβατε γιατί μόλις είχα έτοιμο να ανεβάσω σχετικό θέμα