Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το 2ο Παγκόσμιο Πανιώνιο Συμπόσιο ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Θεωρώ ότι η δεδομένη χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.

Βασικός λόγος για τον οποίο άνοιξα το μπλόγκ ήταν η αδυναμία μου να εκφραστώ σε άλλους Πανιώνιους Ιντερνετικούς χώρους, οι οποίοι ακολουθούσαν και ακολουθούν μια συγκεκριμένη γραμμή η οποία απείχε από την οπτική μου θεώρηση για τον Πανιώνιο.

Πρωταρχικός στόχος λοιπόν του μπλογκ ήταν η ελεύθερη έκφραση. Αυτό σημαίνει ότι κι εγώ εκφράζομαι ελεύθερα και παράλληλα δίνω το δικαίωμα σε κάθε άλλο φίλο του Πανιωνίου  να εκφράσει τις απόψεις του, εφόσον τηρούνται οι όροι ευπρέπειας.

Επειδή το μπλόγκ είναι κάτι πολύ ζωντανό, καθώς δημιουργείται, συντηρείται και διαμορφώνεται από ανθρώπους, μετεξελίχθηκε πολλές φορές στην διάρκεια του τελευταίου έτους. Στην πραγματικότητα κάθε Πανιώνιο μπλογκ αποτελούσε και αποτελεί  και μια μικρή δεξαμενή σκέψης η οποία θέλω να πιστεύω ότι βοήθησε τη διοίκηση του Πανιωνίου που αποδείχθηκε ότι είχε τα σωστά αντανακλαστικά να εφαρμόζει ιδέες οι οποίες ανταποκρίνονταν τουλάχιστον στην κοινή λογική. Από τη σύζευξη των δεξαμενών αυτών προέκυπταν ιδέες που υποστηρίζονταν από όλους και διαφημίζονταν ταυτόχρονα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι γίναμε όλοι ένας άνθρωπος ή ένα μπλόγκ ή αποκτήσαμε ακριβώς την ίδια οπτική γωνία. Από τη στιγμή που οι ιδέες αυτές εφαρμόζονταν κιόλας τα μπλογκ αποτέλεσαν και αποτελούν μία μορφή Πανιώνιου ακτιβισμού. Και αυτό είναι κάτι που πριν από ένα χρόνο θα φάνταζε ουτοπικό ή αδύνατο.

Ως άνθρωπος, που έχω κοινωνική ζωή και με ενδιαφέρει η προσωπική επαφή με ανθρώπους, είχα την τύχη να συναντήσω και να γνωριστώ από κοντά με αρκετούς από τους σχολιαστές των Πανιώνιων μπλογκ. Στα περίφημα Παγκόσμια συμπόσια το μόνο που κάναμε ήταν να περνάμε καλά. Ούτε σε γιάφκες ήμασταν, ούτε συνομωσίες κάναμε ούτε τίποτα. Ο οποιοσδήποτε έχει έρθει έστω και μία φορά μπορεί να το διαβεβαιώσει. Το βασικό όμως είναι ότι ύστερα από κάθε συνάντηση εξακολουθούσε ο καθένας από εμάς να έχει τις δικές του απόψεις και θέσεις. Δεν γίναμε ποτέ ομαδούλα ούτε σύνδεσμος φιλάθλων. Αυτό δεν μπορούσε και δεν επηρεάστηκε από κανέναν συνδαιτυμόνα. Ήταν χρήσιμο όμως για τον καθένα να προβληματίζεται από την οπτική του άλλου. Έτσι κι αλλιώς με την προσωπική επαφή είχαμε πάντα τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε σε κάποια θέματα, σε βαθμό που είναι αδύνατον να γίνει μέσω ίντερνετ.

Ουδέποτε υπαγόρευσα στον οποιονδήποτε τον κοινωνικό του περίγυρο και τις διαπροσωπικές του σχέσεις, ούτε καπέλωσα τις ιδέες του, ούτε ζήτησαν να γίνει ομάδα μαζί μου. Την ίδια απαίτηση την έχω όμως και από τους άλλους. Κανείς δεν μπορεί να μου πει με ποιόν θα φάω, με ποιόν θα γνωριστώ, με ποιόν θα κάνω παρέα και με ποιόν θα μιλήσω.

Οι διαπροσωπικές επαφές με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Πανιώνιο μου έδωσαν να καταλάβω πολλά πράγματα. Ο χρηματοδότης είναι ένας και ουσιαστικά φέρει το βάρος συντήρησης ενός ολόκληρου συλλόγου και ουσιαστικά ως προς όλα του τα τμήματα. Δεν είναι καθόλου αστείο αυτό, ιδίως από τη στιγμή όπου δεν υπάρχει έστω και ένας να συνδράμει με κάποιο μικρότερο ποσό χρημάτων και δεν υπάρχουν άλλες πηγές εσόδων.
Κάτι άλλο που κατάλαβα είναι ότι ελάχιστοι άνθρωποι στον Πανιώνιο είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν ευθύνες. Πέρα από μερικά ικανά στελέχη και δύο (μετρημένους) ιστορικούς παράγοντες της ομάδας υπάρχει το χάος κυριολεκτικά. Ακόμη και σε επίπεδο ανεύρεσης έμμισθων στελεχών υπάρχει μεγάλη δυσκολία για τον απλούστατο λόγο ότι η επαγγελματική ενασχόληση με μία Π.Α.Ε θεωρείται πλήγμα για το βιογραφικό κάποιου και σαφέστατα δεν παρέχει την παραμικρή δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης.

 Συνεπώς οι ελλείψεις που όλοι διαπιστώναμε εξηγούνται και μάλιστα με έναν τόσο απλό τρόπο που ουδέποτε είχαμε σκεφτεί…Όλα αυτά οδηγούν σε μία χαώδη κατάσταση. Γιατί δεν υπάρχει διοικητικό βάθος και η όποια οικονομική ευρωστία του συλλόγου είναι με ημερομηνία λήξεως που ισούται με την αποχώρηση του κ. Τσακίρη από την ομάδα.

Το κοντράστ βέβαια είναι απίθανο γιατί στο Πανιώνιο ίντερνετ βρίσκεις ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ομάδα, που έχουν θέσεις και ιδέες και τις καταθέτουν δημόσια. Όσο κι αν αυτό φαίνεται απλοϊκό πολλές μας ιδέες έχουν βοηθήσει. Γι αυτό και τα μπλογκ παρακολουθούνται στενά από την διοίκηση και γι αυτό ιδέες μας έχουν εφαρμοστεί. Αυτό δεν έχει γίνει σε καμία άλλη Ελληνική ομάδα. Ίσως γιατί καμία άλλη Ελληνική ομάδα δεν έχει τόση ανάγκη βοήθειας από τον μέσο φίλαθλο.
 Γι αυτό είναι χρήσιμα τα μπλογκ. Γιατί μπορούμε χωρίς να έχουμε αναλάβει την παραμικρή ευθύνη και άγχος να είμαστε δημιουργικοί και να προσφέρουμε ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο.

Προσωπικά δεν ξεκίνησα ποτέ μια επανάσταση, ούτε ανέβηκα ως αντάρτης στο Πανιώνιο Βελούχι. Δεν μεγαλοποίησα ποτέ αυτό που κάνω ούτε είχα υπερβολικές απαιτήσεις από κανέναν.
Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω μέχρι και σήμερα. Θα εξακολουθήσω να έχω διαπροσωπικές σχέσεις είτε μέσω ίντερνετ είτε σε προσωπικό επίπεδο με οποιονδήποτε Πανιώνιο, όπως κι αν λέγεται όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Θα εξακολουθήσω να δίνω λόγο σε κάθε φίλο χωρίς όρους και περιορισμούς (πέραν της ευπρέπειας). Θα εξακολουθήσω να θεωρώ ότι όλοι μαζί με τις ιδέες μας μπορούμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο αυτή την ομάδα να πάει μπροστά. Εννοείται βέβαια ότι θα εξακολουθήσω να ασκώ κριτική όπου θεωρώ ότι χρειάζεται.

Αυτό όμως που θέλω να ξέρετε όλοι είναι ότι είμαι ακριβώς ο ίδιος. Όπως ήμουν την πρώτη ημέρα που άνοιξα το μπλογκ που για κάποιο ανεξήγητο λόγο τράβηξε το ενδιαφέρον σας...

70 σχόλια:

τρελοπανιωνιος είπε...

ως ενα απο τα μελοι των παρανομων παγκοσμιων θελω να πω ... ΤΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ.. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗς ΟΜΑΔΑΣ ΜΑς...KEEP WALKING..

Griniaris είπε...

Ύστερα από τις τελευταίες αποκαλύψεις για την δράση και το σκοπό των συμποσίων θα ήθελα να υποβάλλω την έγγραφη απολογία μου.

Ως εξ αριστερών καθήμενος του αρχηγού της στοάς των συμποσίων θα ήθελα να ομολογήσω πως ενεπλάκην στην όλη υπόθεση με σκοπό ίδιον όφελος.Αν θυμάστε ήμουν ο πρώτος που το καλοκαίρι ζητούσε blog-party.Έστω όμως και αργότερα και ομολογώ ύστερα από αρκετές υπόγειες διαβουλεύσεις οδήγησα τους συμμετέχοντες στα Πανιώνια συμπόσια χωρίς τη ουσιαστική θέλησή τους.Πρωταρχικός μου στόχος ήταν να φέρω τον αρχηγό σε επαφή με ανώτατα στελέχη του Πανιωνίου αντιλαμβανόμενος ότι γρήγορα η προσωπικότητά του θα τον καθιστούσε έναν,αν όχι τον πρώτο,παράγοντα στη λήψη αποφάσεων.Και τότε ο δρόμος για μένα θα ανοιγόταν διάπλατος.Γνωρίζοντας αρκετά πράγματα για εκείνον τίποτα πια δεν θα με κρατούσε μακριά από το όνειρό μου.Το όνειρο κάθε Πανιώνιου και που μόνο εγώ θα μπορούσα πια να πραγματοποιήσω.'Οπως ίσως καταλάβατε οδηγός μου σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν η δίψα μου και μόνο αυτή για την καρέκλα του προπονητή.
Κλείνοντας να πω ότι αναλαμβάνω πλήρως και αποκλειστικά την ευθύνη ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής αρχής,αρνούμενος φυσικά να αποκαλύψω οποιοδήποτε όνομα συνεργού...

Ειλικρινά συγγνώμη αρχηγέ...

Katrinos είπε...

@ griniaris

..... κλαίω (απο τα γέλια!)
Απαίτηση όλων , να ξανανοίξουν τα υβριστικά (ειδικά στη θήρα 6) ώστε να έχει ο γκρινιάρης επαφή με το πάγκο μας σε περίπτωση που τα σχέδια του ναυαγήσουν.

Griniaris είπε...

Jon χρόνια πολλά,να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

Costix είπε...

Τσ,τσ,τσ, τσ,

πως φαινεται οτι εσεις της 4 δεν γνωριζετε απο την 6 !!!

Jon, αγκαπη μου, all you have to do ειναι να σηκωθεις απο την καρεκλα σου στην εξι και να κατεβεις για καφεδακι στο μπαρ, και να !!! τα ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ειναι εκει που ηταν παντα. Εχις πληρη επαφη με τον παγκο και μπορεις ανετ να βρισεις τον εποπτη.

Τωρα βεβαια, θα σουρθεουν τα παιδια της ασφαλειας να σε μαζεψουν, αν το παρακανεις.

Griniari, του χρονου ελα μας στην 6, αγορακι μου. Να δεινιες και καμμια οδηγια στον Φερερα.

Brfun, ευχαριστω που εγραψες γιατι αρκετες μερες με τρωγανε τα χερια μου να γραψω, αλλα σκεπτομενος ψυχραιμα, το απεφυγα.

Ποιος ειπαμε οτι ανελαβε το παρανομο ταμειο μας ??? Γιατι θελω να κανω μια τραβηχτικη συντομα.

Katrinos είπε...

@ Griniaris
Να είσαι καλά , εύχομαι ότι καλύτερο

@ Costis
Εγώ έγραψα για νομιμοποίηση των υβριστικών, όχι να πας για καφεδάκι και να σε μαζέυουν οι της ασφάλειας.Να υπάρχει ειδικό εισητήριο να κάθεσαι εκεί, ή έστω να εκδωθεί ένα ειδικό για το Γκρινιάρη (πολυθρόνα ΠΑΝΩ απο το πάγκο). Πέρσι εκεί ήμουν , έφυγα άρον άρον διότι την 6 τη θεωρώ γρουσούζικη. Πως να το κάνουμε η 4 έχει τη γοητεία της (δεν έχει επόπτη αλλά έχει τον αντίπαλο πάγκο...)

Αν θυμάμαι καλά η θέση του ταμία είναι κενή. Μήπως θες να την αναλάβεις? Θα τα φυλάμε μέσα σε κανα ροφό....

Φιλιά πολλά και καλή χρονιά αν δεν τα πούμε απο κοντά.

Costix είπε...

Και κατι αλλο. Μιλησα χθες στο τηλεφωνο με την φιλη μου την Ασημινα (ακραιφνης πανιωνιος). Πολυ ωραιος τυπος και δικια μας Πανιωναρα, θα την γνωρισετε συντομα οσοι ερθετε στο επομενο Παγκοσμιο.
Θα ειναι πολυ ενδιαφερουσα μια γυναικεια Πανιωνια φωνη στο μπλογκ, με το δικο της οπτικο πρισμα.
Μου εξεφρασε ομως ενα προβλημα, που το ιδιο εχει και ο Ευτυχης και ο (ηρωας) Τακ.
Καθε φορα που μπανει στα σχολια του μπλογκ, πρεπει να κανει συνδεση απο την αρχη στον λογαριασμο της στο google και της παιρνει ωρα και γι' αυτο δεν γραφει συχνοτερα, το ιδιο και τα αλλα δυο παλουκαρια.
Επειδη, εμενα η επιλογη ταυτοτητας στο goοgle, μου βγαινει αυτοματα οταν μπαινω στα σχολια του μπλογκ, αλλα δεν θυμαμαι την διαδικασια, μηπως ο brfun η καποιο απο τα αλλα παιδια μπορει να εξηγησει την διαδικασια, ετσι ωστε αυτα τα εκλεκτα Πανιωνια ατομα να γραφουν πιο συχνα τις αποψεις τους ??? Και πιστεψτε με οτι εχουν και ειναι πολυ ενδιαφερουσες.
Ευχαριστω εκ των προτερων για το ενδιαφερον σας, ωστε να τους δωσουμε μια λυση.

Costix είπε...

Γεια σου ρε Jonαρα, φιλια και σε σενα και καλη χρονια να εχουμε, και επιτελους το 2010 να δουμε κατι μεγαλο για την Πανιωναρα μας.

Costix είπε...

Διαβαστε περο Ρεκομπα και βγαλτε τα συμπερασματα σας.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16493&subid=2&pubid=6739953

Απο οτι φαινεται, μαλλον με τις ακαδημιες της Ντανουμπιο θα ασχοληθει.

br fun_atic είπε...

δεν έχω καταλάβει τι πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τον Ευτύχη και την ακραιφνή. Η διαδικασία είναι απλή και κοινή γιά όλους.
Εάν και εφόσον υπάρχει ένας λογαριασμός email στο yahoo, τότε απαιτείται: Το άνοιγμα λογαριασμού google. Λίγο πιό κάτω από το κουτί σχολ'ίων υπάρχει η ένδειξη "εγγραφείτε εδώ". Συμπληρώνετε τη σχετική φόρμα όπου δίνετε το email το paswword της επιθυμίας σας και το όνομα που πρόκειται να χρησιμοποιείσετε στο μπλογκ και αυτό είναι όλο. Έχετε μπει με το προφίλ που έχετε ανοίξει. Θεωρητικά κάθε φορά που γράφετε ένα σχόλιο χρειάζεται να εισάγετε μόνο το username (δηλαδή το email σας) και το password. O δικός μου Browser έχει κρατήσει στη μήμη του τα στοιχεία αυτά. χρειάζεται να πατήσω μόνο το πρώτο γράμμα του email και τα υτπόλοιπα στοιχεία εμφανίζονται αυτόματα.
Άρα αφού έχουμε δημιουργήσει έναν λογαριασμό, γράφουμε το σχόλιο, γράφουμε στο ειδικό κουτί την λεκτική επαλήθευση, δίνουμε όνομα χρήστη (δηλαδή email) και κωδικό πρόσβασης (το password που έχουμε χρησιμοποιήσει) και πατάμε "δημοσιεύστε το σχόλιό σας".

Το λάθος που θεωρώ ότι κάνει η ακραιγνής και ο ευτύχης είναι ότι αντί γιά email εισάγουν το όνομα που είχαν επιλέξει...

Costix είπε...

ευχαριστω, brfun.

ακουτε ρε κακοι μαθητες ???

αντε για να τα λεμε πιο συχνα και ιντερνετικα.

υ.γ. βρε ασημινα, ο γιωργακης ειναι αυθεντια στα computer, δεν τον ρωτας πως να κραταει ο browser σου μονιμα στη μνημη του τον λογαριασμο google, οταν μπαινεις στο μπλογκ ??

lefterix είπε...

Ως πότε παληκάρια, θα ζώμεν στα στενά, μονάχοι σα λιοντάρια, στις ράχαις στα στενά;

lefterix είπε...

Σςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς.......
Μας κατασκοπεύουν....................

vassilis είπε...

Πολύ ωραία όλα αυτά. Όμως η τοποθέτηση δημιουργεί ερωτήσεις:
α) Ποια είναι τα 2 ιστορικά στελέχη;
β) Ζήτησε και με ποιους όρους ο κύριος Τσακίρης από κάποιον να συμμετάσχει στον Πανιώνιο με καποια μορφή πολυμετοχικότητας;
γ) Πως δεν βρίσκονται στελέχη για την ΠΑΕ τη στιγμή που υπάρχει ολόκληρη επιστήμη, αυτή του αθλητικού μαρκετινγκ και της διοίκησης αθλητικής εταιρείας; Π.χ. μετά το 2004 τα στελέχη που δούλεψαν στην Ολυμπιάδα βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Δεν είναι αυτά μια δεξαμενή ανθρώπων με τεχνογνωσία από την οποία μπορείς να αντλήσεις στελέχη;
δ) Μετά τα σχόλια για τον κύριο Απέγητο μήπως ψάχνουμε για στελέχη τα οποία είναι ΚΑΙ Πανιώνιοι και γι αυτό έχουμε δυσκολία;

Αν ξέρει κάποιος καλό είναι να μας διαφωτήσει.

br fun_atic είπε...

Βασίλη με ρωτάς υπό την ιδιότητα του μπλόγκερ ή υπό την ιδιότητα του μέλους της Γ.Σ; Γιατί ως μικρός μέτοχος του Πανιωνίου και μέλος της Γ.Σ δεν θα έπρεπε να είχες απορίες ή σε κάθε περίπτωση θα μπορούσες να τις λύσεις ρωτόντας τον ίδιο τον πρόεδρο ή υποβάλλοντας ερωτήσεις στην Γ.Σ. Αυτές είναι δυνατότητες που ασφαλώς δεν έχω...

vassilis είπε...

Σαν μπλόγκερ σε ρωτάω. Σαν μέτοχος εγω θα πάρω αύριο όλες τις απάντήσεις που θέλω. Ενας Πανιώνιος όμως στη Γλασκώβη που διαβάζει αυτά σήμερα τι καταλαβαίνει;

Katrinos είπε...

@ Vassilis
Μη σε εκπλήσει η αδυναμία εξεύρεσης στελεχών συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, και συνήθως είναι αποτέλεσμα απροθυμίας ή/και έλειψης βασικών γνώσεων της αγοράς. Ιδιαίτερα στο κομμάτι του ΜΚΤ απαιτούνται οι γνώσεις ενός μεσαίου στλέχους που να έχει εμπειρίες απο καταναλωτικά, για να αναπτύξει το κομμάτι. Ακόμα και στο τομέα sports marketing που είναι αρκετά πιό εξειδικευμένο , υπάρχει πληθώρα στελεχών που ψάχνει για δουλειά , λόγω κρίσης. Για αρχή με 28,000 ετήσια μικτά βρίσκεις αυτό που ψάχνεις για να σου κάνει μια καλή αρχή. Διάθεση να υπάρχει και...όποιος θέλει βρίσκει.

IWN1998 είπε...

Να τα κάνουμε λίγο κουίζ τα ερωτήματα του Βασίλη; Τα δυο ιστορικά στελέχη υποθέτω ότι είναι οι Γαλλής, Βεντούρης, οι οποίοι μάλλον δεν έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες να βοηθήσουν ουσιαστικά από οικονομικής πλευράς τον πρόεδρο.
Για την πολυμετοχικότητα δεν γνωρίζω αν έχει ζητηθεί από τον κο Τσακίρη, αλλά πως να έρθει κάποιος όταν σε κάθε ευκαιρία συνέντευξής του βαρυγκομά για την εμπλοκή του και αυτοαπαξιώνει την επένδυσή του;

br fun_atic είπε...

Για να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Ναι πήγα στο τραπέζι της ομάδας. Ναι, μίλησα γιά 10 λεπτά με τον πρόεδρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έμαθα τα πάντα ή ότι έμαθα τα μυστικά του συλλόγου. Προσωπικά συμπεράσματα βγάζω.

Ίωνα δεν χρειάζεται να κάνεις κανένα quiz. Τα τελευταία τριάντα χρόνια στον Πανιώνιο υπάρχουν τρία διοικητικά στελέχη. Βεντούρης, Γαλλής και Κορκίδης. Δεν μπορώ να ξέρω τις οικονομικές τους δυνατότητες. Θεωρώ ότι αν μπορούσαν θα είχαν σημαντικό ποσοστό μετοχών.Ακόμη όμως και χωρίς ποσοστό η παρουσία τους είναι ανεκτίμητη.

Από εκεί και πέρα. Ο Τσακίρης δεν ήξερε το αντικείμενο. Δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με ποδοσφαιρική ομάδα. Πιστεύω ότι γιά ένα διάστημα στηρίχθηκε στα διαχρονικά διοικητικά στελέχη και αυτό γιά να αποκτήσει γνώση του αντικειμένου.
Φαντάζομαι ότι γιά ένα άνθρωπο που αποδεδειγμένα βάζει χρήματα στην ομάδα δεν θα ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα να διαθέσει κάποιο ποσό γιά αμοιβές στελεχών. Πάντα σε αυτό το σημείο κινούνταν εκ του ασφαλούς. Προσπάθησε να διοικήσει χρησιμοποιόντας φίλους του και ιστορικά στελέχη. Κάποιες επιλογές του βγήκαν και κάποιες άλλες τον απογοήτευσαν.
Δεν μπορώ να ξέρω εάν το κριτήριο είναι το αν το στέλεχος είναι Πανιώνιος ή όχι. Από την άλλη μεριά μπορώ να καταλάβω τη δυσκολία κάποιου που πριν από λίγο καιρό απογοητεύτηκε από στενότατους συνεργάτες του στο να αναθέσει διοικητικές θέσεις λαμβάνοντας υπόψη μόνο το βιογραφικό του στελέχους και χωρίς να έχει κάποιες "συστάσεις".

br fun_atic είπε...

Το θέμα αυτό βέβαια είναι μια πολύ καλή ερώτηση προς τον πρόεδρο στην Γ.Σ. Τώρα που ο Πανιώνιος αποτελεί μέρος ενός ομίλου εταιρειών (πράγμα που θεωρητικά σημαίνει ότι τα πράγματα θα γίνουν επαγγελματικά στις εταιρείες του ομίλου) εάν πρόκειται να στελεχωθεί σε επίπεδο Δ.Σ και στελεχών από επαγγελματίες του είδους (ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαφημιστές, οικονομολόγους, νομικούς, στελέχη αθλητικού μάρκετιγκ κ.λ.π) και εάν η Πανιώνια φίλαθλη ιδιότητα είναι κριτήριο επιλογής...
Μια δεύτερη καλή ερώτηση είναι εάν για την πρόσληψη των στελεχών αυτών απαιτείται κάποιου είδους συστατική επιστολή ή γίνεται με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια.
Ολες αυτές οι ερωτήσεις βέβαια θα έχουν και διαφορετική βαρύτητα ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων στην Γ.Σ. Πραγματικά η ώρα και η ημέρα δεν είναι καθόλου βολική. Έτσι όμως όπως τα είδα τα πράγματα πολύ φοβάμαι ότι σε καλύτερη ημέρα και ώρα δεν θα υπήρχε κοσμοσυρροή…

IWN1998 είπε...

Χιούμορ έκανα με τη λέξη κουίζ. Και για τις οικονομικές δυνατότητες είναι προφανές ότι δεν ψέγω κάποιους που τόσα χρόνια προσπαθούν για τον Πανιώνιο με το γεγονός ότι στη δεδομένη στιγμή δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό οικονομικά.
Συγγνώμη που ξέχασα και τον κο Κορκίδη, τον οποίο θεωρώ αξιολογότατο συνεργάτη του Προέδρου. Αυτά σαν διευκρινήσεις για πιθανές παρεξηγήσεις.

Katrinos είπε...

@ BR
Δηλαδή εταιρείες των 90, 200, 500 εκ. Ευρώ προσλαμβάνουν ανθρώπους μέσω βιογραφικών, συνεντέυξεων και τις κλασικής μεθόδου των συστάσεων και δεν μπορεί ο Τσακ?
Μπορώ να κατανοήσω μια δυσκολία ή δυσπιστία μετά απο μία αποτυχημένη ανάθεση ή συνεργασία , αλλά υπάρχει και ένα όριο μεταξύ δυσκολίας και πλήρους ακινησίας.

Εγώ θα επιμείνω σε κάτι που εκφράζω σε κάθε ευκαιρία. Υπάρχει ψωμί λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία , είναι περισσότερο απο ότι βγάζει η ΠΑΕ τώρα. Αρκεί να βρεθούν άνθρωποι κατάλληλοι να το παράξουν.

br fun_atic είπε...

Εδώ μπαίνουμε σε θέματα που δεν γνωρίζω. Δεν μπορώ να ξέρω αν ο Τσακίρης ως εργοδότης είναι συτγκεντρωτικός ή όχι. Δεν μπορώ να ξέρω τις προτεραιότητές του ως προς την επιλογή στελεχών. Κάνω όμως μιά πολύ απλή σκέψη. Πως μπορούν 10-20 άνθρωποι που συγκεντρώνονται σε ένα ή περισσότερα μπλογκ να παράγουν εύκολα υλοποιήσιμες ιδέες τις οποίες γιά κάποιο λόγο δεν είχαν σκεφτεί τα όποια στελέχη;
Σε κάθε εταιρεία τα μέλη του Δ.Σ είναι άνθρωποι που γνωρίζουν απόλυτα το αντικείμενο και ασκούν διοίκηση αναλαμβάνοντας και ευθύνες. Αυτό πως μεταφράζεται στον Πανιώνιο; Γιατί πράγματι μπορείς να βρεις στελέχη με μισθό 1.500-2000 ευρώ και να σου κάνουν τη δουλειά. Σε επίπεδο Δ.Σ τι γίνεται;
Στο περίφημο τραπέζι της ομάδας υπήρξαν άνθρωποι που πραγματικά τους θαύμασα. Είναι γεγονός όμως ότι έφυγα εξαιρετικά ανήσυχος γιατί είδα ότι ο Πανιώνιος δεν έχει διοικητικό βάθος.Και όλα αυτά όταν ο χρηματοδότης είναι ένας και μόνος...

@Ίωνας
δεν υπάρχει περίπτωση να [παρεξηγηθώ μαζί σου Ίωνα. Έχεις αποδείξεις ότι διαθέτεις και λογική και ήθος

br fun_atic είπε...

Πρέπει να γίνει κατανοητό κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί καθόλου. Έμμισθα στελέχη και υπάλληλοι μπορούν να βρεθούν ανα πάσα στιγμή.Μέλη του Δ.Σ και γνώσεις και εμπειρία είναι δύσκολο να έχουμε...
Γι αυτό και όλοι εμείς οι άσχετοι έχουμε προσφέρει. Γιατί συνδυάσαμε τις γνώσεις μας και κατόπιν διαλόγου προτείναμε πράγματα και λύσεις σε προβλήματα. Εάν υπήρχαν έμεπιρα στελέχη Δ.Σ και κάποιοι ικανοί υπάλληλοι δεν θα είχαμε λόγο υπαρξης...

Costix είπε...

Μα ειναι και λογικο, Ο Πανιωνιος των λιγων φιλαθλων (2600 διαρκειας) να εχει και λιγους αξιοπιστους και ανυστεροβουλους παραγοντες. Τελικα, αυτο ισως να ειναι και το μεγαλυτερο μας μειονεκτημα.

Katrinos είπε...

και ? τι κάνουμε με αυτό ?
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι επειδή είμαστε λίγοι , δεν βρίσκονται άνθρωποι αξιοπρεπείς με γνώσεις και διάθεση να βοηθήσουν.

br fun_atic είπε...

Μην το κρίνεις με όρους πολυεθνικής. Η διοίκηση μις ποδοσφαιρικής ομάδας με τα δικά μας χαρακτηριστικά έχει πολύ μεγάλες ιδιομορφίες. Σε μια πολυεθνική μέλη του Δ.Σ είναι συνήθως μέτοχοι. Εκπροσωπούν και διαφυλάσσουν την οικονομική τους συμμετοχή. Στον Πανιώνιο αυτό δεν υπάρχει. Τα μέλη του Δ.Σ μια σοβαρής ανώνυμης εταιρείας έχουν γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο. Εμείς πόσους μπορούμε να βρούμε που να είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν απίστευτο χρόνο από τη ζωή τους για να διοικήσουν μια Π.Α.Ε του δικού μας μεγέθους; Έχουμε σκεφτεί ποια είναι για παράδειγμα τα μέλη του Δ.Σ του Ολυμπιακού ή του Παναθηναικού; Έχουμε σκεφτεί πόσοι άνθρωποι θα σκότωναν για να είναι μέλη τοιυ Δ.Σ σε ομάδες όπως αυτές που προανέφερα ή στον Άρη και τον Π.Α.Ο.Κ και πόσοι θα ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν στη δική μας ομάδα;
Και για ν το κάνουμε πιο κατανοητό. Όλοι διαφωνούσαμε με τη συμμετοχή οργανωμένων στο Δ.Σ Πράγματι ήταν ένα τρομακτικό σφάλμα γιατί το μόνο προσόν τους ήταν λογικά η αγάπη τους για την ομάδα. Εδώ και σε άλλα μπλογκ έχουμε πολλούς που αγαπούν την ομάδα και παράλληλα έχουν γνώσεις σε πολλά αντικείμενα που ενδιαφέρουν την ομάδα. Πόσοι θα ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στο Δ.Σ; Ξέρω ότι φαίνεται απλοϊκό αυτό που λέω. Από αυτά που είδα όμως θεωρώ ότι μάλλον αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε συνδυασμό πάντα με την ψευδαίσθηση οικονομικής αυτοδυναμίας.

Katrinos είπε...

You do have a point , αλλά πάντα υπάρχει μια μέση λύση (οχι μεσοβέζικη). Απλά βλέπω μια πολύ καλή προσπάθεια με την ιστορία Σμύρνη 1890, με πολλά projects που με τη λογική που τα βλέπω εγώ θέλουν υπέυθυνους ανθρώπους για το κάθε κομμάτι και όχι ολοι για όλα.
Είναι άλλη υπόθεση το τρέξιμο της ΠΑΕ , είναι άλλο κομμάτι το θέμα των τμημάτων υποδομών, άλλο του sports entertainment, άλλο τα εμπορικά, άλλο το venue managment και process. Με λίγα λόγια τα πράγματα είναι χειρότερα απο αυτό που λέμε ή είχαμε φανταστεί. To Δ.Σ και τα μέλη του είναι μία ιστορία , η ανάθεση έργων σε επαγγελματίες άλλο.

br fun_atic είπε...

Αυτό είναι το ζήτημα. Μικρά στελέχη και υπαλλήλους βρίσκεις. Στελέχη Δ.Σ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι μέτοχοι δεν βρίσκεις. Γιατί να πάει ο άλλος στο Δ.Σ αν δεν υποστηρίζει και τα δικά του συμφέροντα; Πραγματικά πρέπει να έχει τεράστιο ψώνιο με την ομάδα. Αν δεν έχει όμως γνώσεις κινδυνεύει να εκτεθεί και να εκθέσει ανά πάσα στιγμή. Γιατί το μέλος του Δ.Σ έχει την υποχρέωση να διαφυλάσσει χωρίς ουσιαστικό κέρδος και τα συμφέροντα της ομάδας και τα συμφέροντα του Τσακίρη. Αν λοιπόν ο Τσακίρης κατέχει περισσότερο από το 90% του μετοχικού κεφαλαίου, προφανώς και χρειάζεται στο Δ.Σ στελέχη που και Πανιώνιοι να είναι και να είναι της εμπιστοσύνης του. Όλο αυτό το πακέτο πραγματικά είναι δύσκολο να το βρεις. Όσο για την πολυμετοχικότητα: Δε μπορώ να φανταστώ ότι πήγε κάποιος στον Τσακίρη, του πρότεινε να αγοράσει ένα συγκεκριμένο μετοχικό πακέτο και εκείνος αρνήθηκε. Άλλωστε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει μετοχές. Για να δούμε τι θα δούμε…

Costix είπε...

Το μεγαλο προβλημα για καθε αγνο φιλαθλο της ομαδας, που θα ειχε χρονο, διαθεση και προσοντα να πρσφερει, ειναι οτι αν γινει παραγοντας αυτοματως χανει το fun side of it.
Και ποιος δλδ θα μπορουσε να αφιερωσει στην ομαδα 2-3 ωρες την ημερα απο τον χρονο του και την αναλογη ενεργεια.
Το ιδιο ακριβως προβλημα που αντιμετωπιζει και η πολιτικη με ικανα στελεχη, γιατι δυστυχως οι περισσοτεροι που ασχολουνται το κανουν για ιδιο οφελος η αλωνονται στον δρομο η ειναι ανικανοι για οτιδηποτε αλλο.
Παντως μετοχες σκοπευω να παρω, σαν μια ενδειξη στη Διοικηση οτι κατι κανουμε και μεις, κσυν οτι θα μπορω να κριτικαρω με καπως πιο ησυχη την συνειδηση μου.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Δοκιμή, για να δώ άν θα αναρτηθεί αμέσως, σύμφωνα με τις οδηγίες τού οικοδεσπότη μας.

Χρόνια πολλά, με υγεία γιά όλους μας και το λιγότερο που περιμένω το 2010 για την ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ μας είναι Κύπελλο και θέση στην 5άδα.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Δόξα σοι ο Θεός!
Φίλε μου br, μού έλυσες τα χέρια. Ακριβώς αυτό το λάθος έκανα. Αντί για το email έγραφα το ¨παρατσούκλι".

Κώστα, μή μού πλέκεις το εγκώμιο γιατί με κάνεις και ντρέπομαι.
Όσο για τη μπηχτή σου περί Γιωργάκη, μάλλον σαμποτάρει τη συμμετοχή μου...
Δέν μπορώ να γράψω το τί μου λέει, για λόγους ευπρεπείας.
Θα σού/σάς τα πώ από κοντά να διασκεδάσετε.

br fun_atic είπε...

40 χρόνια φούρναρης!!!

amanAM είπε...

φίλε Br-Fun, ανησυχώ για την σιλουέτα σου, τόσα γεύματα δεν θα καταλήξουν σε καλό αποτέλεσμα!!!

Η συζήτηση περί εναρμονισμένης στάσης μας, περί οργάνωσης μας και κοινής πορείας πλεύσης, είναι επιεικώς αστεία.

Η υπόλοιπη κουβέντα, περί διοικητικών, είναι πάνω από το γνωστικό μου επίπεδο, δεν τα γνωρίζω όλα αυτά, και δεν έχω άποψη. Προφανώς εκεί είναι το ζουμί, αλλά... πως να έχω άποψη σε θέματα που δεν γνωρίζω?

Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι Ανώνυμες εμπορικές εταιρείες και όχι αθλητικά μη κερδοσκοπικά σωματεία (με μοναδικό στόχο την διάδοση του αθλήματος και τον πρωταθλητισμό), δεδομένου ότι η οργάνωση της μητρικής εταιρείας ΣΜΥΡΝΗ ΑΕ περιλαμβάνει θυγατρικές εταιρείες τον Πανιώνιο, την εμπορική εταιρεία για την εκμετάλλευση του σήματος και των μπουτίκ, κατασκευαστικές εταιρείες και ρήαλ εστέητ κλπ, δεν μου δημιουργείται η αίσθηση πως το ζητούμενο είναι η φίλαθλη ιδιότητα των στελεχών του συμπλέγματος των εταιρειών αυτών.

Ίσως είναι αληθινός ο λόγος, που ο Τσακίρης δεν έρχεται στο γήπεδο (και το έχει δηλώσει ο ίδιος κατ επανάληψιν). Είναι φίλαθλος ο ίδιος, και παρασύρεται από την οπαδική του ιδιότητα, ενώ... εάν δεν ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο γήπεδο, διευκολύνεται ο ίδιος να βλέπει τα πράγματα ψυχρά επαγγελματικά.

Άρα, δεν νομίζω πως είμαστε κατάλληλοι για να βρούμε ή να προτείνουμε λύσεις σε οργανωτικά ή διοικητικά θέματα, γιατί εμείς είμαστε φίλαθλοι-οπαδοί της ομάδας, ο στόχος μας δεν είναι το κέρδος των εταιρειών, ούτε η πιθανή μεγιστοποίηση του κέρδους αυτού, αλλά η πορεία της ομάδας και οι επιτυχίες και διακρίσεις της.

Η δύναμη μας, σαν μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά και σαν μπλόγκερς, δεν είναι στο να προτείνουμε λύσεις. Μακάρι να μπορούσαμε, και όσοι μπορούν, ας το κάνουν.

Η δύναμη μας, είναι στο ότι εμείς είμαστε οι πελάτες της εμπορικής αλυσίδας. Αγοράζουμε εισιτήρια, αναμνηστικά από την μπουτίκ, της εφημερίδα που εκδίδουν κλπ.

Αλλά και σε αυτόν τον τομέα, η δύναμη μας είναι ελάχιστη, γιατί στην καλύτερη περίπτωση, εκφράζουμε ένα (μικρό) μέρος των 3 χιλιάδων περίπου θεατών, που αποφέρουν ψίχουλα στην εταιρεία. Δεν ξέρω ούτε καν εάν οι σπόνσορες ενδιαφέρονται για τον αριθμό μας, μάλλον στοχεύουν στην τυχούσα έντυπη ή τηλεοπτική προβολή τους μέσω των αναφορών τους στην ομάδα.

Εάν συνυπολογίσουμε δε, ότι σε κάθε σχεδόν εντός έδρας παιχνίδι, τα έσοδα (από τους θεατές) είναι μικρότερα από τα πρόστιμα που πληρώνει η ΠΑΕ για τις βρισιές μας προς τους διαιτητές, δεν ξέρω εάν κατά βάθος τους ενδιαφέρουμε έστω και ελάχιστα, πιθανόν να προτιμούσανε (από οικονομικής απόψεως) να παίζουν σε ολόαδειο γήπεδο.

Τα λεφτά, τα πιθανά κέρδη τους, είναι στις πετυχημένες μεταγραφές, στα τηλεοπτικά δικαιώματα, στα έσοδα από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, κλπ.


(synehizetai...)

amanAM είπε...

(h syneheia)

Εμείς είμαστε καλοί, μόνο για να δημιουργούμε ατμόσφαιρα, να ανεβάζουμε την ψυχολογία των παικτών και να ρίχνουμε την ψυχολογία των αντιπάλων, αλλά ούτε αυτό το κάνουμε σωστά, διότι οι παίκτες μας ακούνε ουκ ολίγη γκρίνια.

Μην τρελαινόμαστε λοιπόν, ότι είμαστε κάτι σημαντικό, και ότι από τις δικές μας προτάσεις ή παρεμβάσεις μπορεί να βρεθούν λύσεις και να δημιουργηθούν προοπτικές στην ομάδα. Δεν νομίζω ότι έχουμε τέτοια ικανότητα. Μακάρι να μπορούμε, και να το κάνουμε, αλλά... έχω τις επιφυλάξεις μου.

Άλλωστε, παρόλο τον διάλογο μας, είτε ιντερνετικό είτε πιο προσωπικό όποτε τύχει, παραμένουμε μονάδες, ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του, και τίποτα παραπάνω. Πριν είπα ότι εκπροσωπούμε ένα μικρό μέρος των θεατών, και το είπα αυθαίρετα, με την λογική ότι κάποιοι εξ αυτών θα συμφωνούν με όσα λέμε, και τίποτα παραπάνω.

Είμαστε λοιπόν οι πελάτες. Ούτε κάτι περισσότερο, ούτε κάτι λιγότερο. Απλώς ασχολούμαστε με το ίντερνετ, και με την επικοινωνία μέσω μπλογκ.
Κάθε εταιρεία, ενδιαφέρεται να είναι καλή η εικόνα της, και είναι βέβαιο πως ο μόνος λόγος που ασχολούνται μαζί μας, είναι γιατί δεν τους συμφέρει να αμαυρώνεται η εικόνα της εταιρείας τους, από δυσμενή σχόλια απλών ανθρώπων-πελατών, και να κινδυνεύουν να γίνουν ρόμπες στο διαδίκτυο. Τα πιθανά αρνητικά μας σχόλια, ιδίως εάν έχουν λογική και δεν είναι υβριστικά, θα γινόντουσαν όπλο στα χέρια αντιπάλων. Έχουν κάθε λόγο, να θέλουν να μην κάνουμε δυσμενή σχόλια για την εταιρεία τους.

Εμείς ξέρουμε αρκετά γι αυτούς, όσο πιο πολύ ασχολούμαστε δε, τόσο πιο πολλά θα μαθαίνουμε, ενώ εμείς στην πραγματικότητα είμαστε ανώνυμοι, αλλά κι αν είναι γνωστό το όνομα μας, δεν κινδυνεύουμε από τα δικά τους (πιθανά) δυσμενή σχόλια στον δικό μας επαγγελματικό περίγυρο. Ενώ αυτούς τους "καίνε" τα δικά μας, άρα... έχουν κάθε λόγο να ασχολούνται μαζί μας.

Ίσως λοιπόν, το να σωπάσουμε κάποιοι εξ ημών, να είναι ευχής έργο γι αυτούς, ενώ το να ξεφυτρώνουν όλο και περισσότερες ανεξάρτητες φωνές, να μπορεί να εξελιχτεί σε εφιάλτη.

Griniaris είπε...

Το θέμα δεν είναι μόνο γιατί να πάει κάποιος στο ΔΣ και να διαθέσει χρόνο χωρίς συμφέρον.Γιατί ο Τσακίρης να δημιουργήσει ένα ΔΣ χωρίς κανείς από τα μέλη να βάλει χρήματα;Αν αυτό είναι ουσιαστικό,κάποιοι θα διοικούν τον Πανιώνιο με ξένα χρήματα και θα πρέπει να αφεθούμε στις καλές τους προθέσεις.Άρα το ζητούμενο είναι έμμισθα μεγαλοστελέχη.Οικονομικά όμως είναι αυτό εφικτό;Θα μπορέσουν αυτά τα στελέχη να αποφέρουν ανάλογα έσοδα περισσότερο δε στην περίπτωση που δεν γίνει το νέο γήπεδο;

br fun_atic είπε...

Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους γίνεται είναι βέβαιο ότι τα μπλογκ παράγουν ιδέες, είναι βέβαιο ότι παρακολουθούνται από την διοίκηση όπως είναι βέβαιο ότι κάποιες ιδέες έχουν εφαρμοστεί.

Εννοείται ότι δεν κάνουμε κάτι σπουδαίο και ασφαλώς δεν έχουμε αποκτήσει θεσμικό ρόλο.

Πολλοί σύγχρονοι οργανισμοί (ακόμη και πολιτικά κόμματα) δημιουργούν τα περίφημα think tank, δηλαδή γκρουπ ανθρώπων στα οποία ο σκοπός είναι η παραγωγή ιδεών μέσω της ανταλλαγής απόψεων. Αυτό το κάνουμε μία χαρά στα μπλογκ. Δεν βλάπτουμε κανέναν και το προσφέρουμε δωρεάν.

Από εκεί και πέρα, ως προς το Δ.Σ: ας παρατηρήσουμε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο Δ.Σ του Π.Α.Ο και στο Δ.Σ του Πανιωνίου, που θεωρητικά και σε κάποιο βαθμό είναι ανταγωνιστική ομάδα. Στο Δ.Σ του Π.Α.Ο μετέχουν οι Πατέρας, Τζίγκερ, Γιαννακόπουλος, Βγενόπουλος. Εκπροσωπούν και την φιλοσοφία τους, πολύ περισσότερο όμως τα κεφάλαια που έχουν επενδύσει...Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με το δικό μας Δ.Σ για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς απ' όσο ξέρω δεν εκπροσωπεί επενδεδυμένα δικά του κεφάλαια.

Όταν λοιπόν ο Τσακίρης δήλωνε ότι θέλει να απεμπλακεί από τα καθημερινά του Πανιωνίου εμείς καταλαβαίναμε ότι βαρέθηκε. Ίσως και να εννοούσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί σε μέλη του Δ.Σ όπως κάνει για παράδειγμα ο Κόκκαλης, άρα είναι αναγκασμένος πέρα από τις δουλειές του να ασχολείται και με την καθημερινότητα του συλλόγου. Αυτό πράγματι είναι δύσκολο...

Αν λοιπόν υπάρχει αυτό το θέμα σε υψηλό διοικητικό επίπεδο, μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα σε επίπεδο έμμισθων στελεχών...

amanAM είπε...

Είναι βέβαιο πως έχουμε ιδέες, παρατηρούμε διάφορα, και εφ όσον δεν τα κρατάμε για τον εαυτό μας, αλλά τα δημοσιοποιούμε, είναι εύκολο να αξιοποιηθούν από τους ιθύνοντες, εφ όσον ενδιαφέρονται, και το ενδιαφέρον τους το έχουν ήδη αποδείξει...

Μιας και δεν χρειαζεται να ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό, η διοίκηση της ομάδας να βάλει στόχους και προτεραιότητες, και να αντιγράψει πετυχημένα μοντέλα άλλων μικρομεσαίων ομάδων, της Ελλάδας ή του εξωτερικού, που κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους να πάψουν να είναι μικρές ή μικρομεσαίες, αλλά δυνάμωσαν και μεγάλωσαν σαν μεγέθη.

Κάποια λύση θα μπορούσε να είναι και συνεργασίες σε επίπεδο κορυφής. Η συνεργασία με την Εσπανιόλ ίσως σε κάτι τέτοιο να αποσκοπούσε, δεν ξέρω εάν πέτυχε, καθώς και πόσος χρόνος θα απαιτηθεί.

br fun_atic είπε...

Ξέρεις τι σκεφτόμουν; Ότι οι συνεργασίες σε επίπεδο κορυφής ίσως και να είναι λάθος.
Από μία κορυφαία ομάδα θα πάρεις τον παίκτη που της περισσεύει. Από μία ομάδα μικρότερο βεληνεκούς θα πάρεις με προνομιακούς όρους το μεγάλο της ταλέντο. Επιπλέον ως μεγαλύτερη ομάδα έχεις τη δυνατότητα να πουλάς σε μικρότερες ομάδες παίκτες που σου περισσεύουν άρα να κερδίζεις από το τίποτα. Γιατί είναι γνωστό ότι τους νεαρούς παίκτες τους περιμένουμε μέχρι να δείξουν κάτι. Αν δεν δείξουν τους αφήνουμε ελεύθερους. Μέγα λάθος γιατί έχουμε ένα σωρό παίκτες από τις Ακαδημίες οι οποίοι δεν ξέρω ακριβώς τι γίνονται αν και εφόσον δεν παίξουν στην πρώτη μας ομάδα.

Ίσως με την τακτική αυτή να χάνουμε χρήματα από πολλές μεταγραφές που θα μπορούσαν να γίνουν σε μικρές ομάδες.

Το μοντέλο αυτό δεν είναι πρωτοφανές. Ο Jon μου είχε στείλει ρεπορτάζ για κάποια αγγλική ομάδα (νομίζω για την Σέφιλντ) που κάνει αυτή τη δουλειά. Έχει δημιουργήσει συνεργασίες με ένα σωρό μικρές ομάδες και πουλάει παίκτες σε όλες αυτές. Και για να είμαστε ειλικρινείς η Εσπανιόλ το ίδιο δεν έκανε με εμάς; Μας πούλησε τον Ριέρα που δεν νομίζω στην παρούσα φάση να μπορούσε να παίξει στην πρώτη ομάδα και μας έδωσε ως δανεικούς ένα σωρό παίκτες που δεν είχαν την παραμικρή ελπίδα στην παρούσα φάση να παίξουν. Έβγαλε χρήματα, γλύτωσε χρήματα από συμβόλαια και όλα καλά.
Αυτή την ιδέα θα την αναπτύξω αργότερα σε κάποιο άρθρο, θεωρώ όμως ότι είναι και σωστή και εύκολα εφαρμόσιμη.

br fun_atic είπε...

Ξέχασα να υποδεχθώ την Ακραιφνή Πανιώνιο.
Αγαπητή φίλη, έχεις τόσο εξαιρετικές συστάσεις που καταλαμβάνεις δικαιωματικά θέση σε κάθε επόμενο Παγκόσμιο Συμπόσιο ακόμη κι αν δεν γράψεις ποτέ ούτε ένα σχόλιο.

Costix είπε...

φιλη μου ακραιφνη,
μην μασας με οσα λεει ο Γιωργακης, γαυρος ειναι και δεν προκειται ποτε να καταλαβει τι εστι Πανιωνιος.
Επειδη καθε χρονο κλεινουμε και κανα-δυο σπιτια απο το ΠΟΚ ομως, ισως φετος να ειναι η χρονια τους, τους περιμενουμε εναγωνιως εν Νεα Σμυρνη !!! Και τοτε, αν βεβαια καταφερει και δει το 3 μετρα οφσαιντ ο διαιτητης, μπορει και να τους τσουξουμε, οπως καναμε με το αεκακι.

Costix είπε...

Να σχολιασω και μια καλη ιδεα, που αναρτησε στο μπλογκ του ο τρελοπανιωνιος. Αφορα το marketing των διακειας β' γυρου. Αυτες τις γιορτινες μερες η πλατεια σφυζει απο κοσμο. Εχουμε ακομα μερες μπροστα μας (Πρωτοχρονια και Φωτα). Ειναι τοσο δυσκολο στην ΠΑΕ να οργανωσει ενα marketing-team με 3 κοπελες να γυρνανε στην πλατεια και να μοιραζουνε καποιο σχετικο φυλλαδιο ?? Το θεωρω αστεια υποθεση και ειναι σιγουρο οτι θα αποδωσει. ΠΑΕ ακους ????

br fun_atic είπε...

και βάλε με το μυαλό σου πόσες ημέρες χάσαμε...

Costix είπε...

Διαβαστε το, πιστευω οτι αυτη ειναι μια πολυ πιο καλη αποδοση της συνεντευξης Φερερα και εξηγει και ορισμενα πραγματα.

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/62503-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CF%80%CE%B1

br fun_atic είπε...

όποια μετάφραση κι αν επιλέξεις είναι ισοπεδωτικός στο θέμα του Ρεκόμπα.

br fun_atic είπε...

Τελικά να το πάρουμε απόφαση ότι δεν θα κάνουμε μεταγραφή; Δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε. Εδώ και μέρες διαβάζουμε για τον Μορέτο. Ήθελα να ήξερα που τον θυμήθηκαν τον τροχονόμο...

Costix είπε...

Για το θεμα Ρεκομπα, θα πρεπει να κανουμε λιγο υπομονη να δουμε πως θα παει στην Ντανουμπιο (φανταζομαι να ειναι στην Α' κατηγορια της Ουρουγουαης ??). Παντως μεχρι στιγμης με της ακαδημιες της τον βλεπω να ασχολειται. Σου θυμιζω επισης οτι ο Τσακ εχει δικαιωθει για πολλες του αποφασεις, ειδικα απο τοτε που αποφασισε να παρατησει το πανθηρηλικι και να διοικησει σαν Προεδρος ο ιδιος (π.χ. πωληση Τζεμπουρ, Μακου κλπ).

br fun_atic είπε...

Το παράτησε; Νομίζω ότι Πανθηροφέρνει ακόμα.Το θέμα Ρεκόμπα μπορείς να το δεις από πολλές οπτικές γωνίες.
Αν το δεις από την οπτική του καλοκαιριού, τότε καλά έκανε που τον κράτησε. Αν τον δεις από την οπτική της οικονομίας έκανε άσχημα που του ανανέωσε το συμβολαιο το καλοκαίρι γιατί η ομάδα επιβαρύνθηκε με 450.000 γιά τα 6 παιχνίδια που έπαιξε. Αν το δεις από την οπτική του Φερέρα, καλά έκανε που τον έδωσε γιατί δεν θα έπαιζε. Αν το δεις από την οπτική του μέσου φιλάθλου, τότε έκανε άσχημα που τον έδωσε γιατί το ταλέντο του Ρεκόμπα είναι πέρα κάθε αμφιβολίας και είναι δεδομένο ότι μπορούσε να προσφέρει.
Όλα αυτά βέβαια τα συζητάμε ακριβώς επειδή η ομάδα δεν πρόκειται να ενισχυθεί τον χειμώνα...

Griniaris είπε...

Κι αν το δεις από τη δική μου οπτική,ευτυχώς που δεν είμαι στην 6 γιατί θα είχα αναπτύξει πολύ προσωπικές σχέσεις με τους σεκιουριτάδες...
Επιτρέπεται να λέει προπονητής ότι με το Ρεκόμπα χάναμε και μολις τραυματίστηκε κερδίζαμε;Τα δικά του τα ξέχασε;Έπαιζε ο Ρεκόμπα με την Καβάλα και δεν τον είδα;Μήπως έπαιξε με τη Λάρισα μεταμφιεσμένος;
Τελικά παραδέχτηκε τα λάθη που έκανε η έφταιγε μόνο ο Ρεκόμπα;Συγγνώμη αλλά μάλλον έχει ζαλιστεί από τις κωλοτούμπες...

amanAM είπε...

Καλά, στραβομάρα έχεις? Δεν είδες τον Ρεκόμπα στο παιχνίδι με την Καβάλα? Έχασε τόσες ευκαιρίες, υπέπεσε στο πέναλτι, στο 2 γκολ της Καβάλας δεν μαρκάρισε, ποιός ξέρει πόσα τον είχανε λαδώσει οι αντίπαλοι για να μας κρεμάσει!!!

Είπαμε, αλλά και η κοροϊδία έχει τα όρια της. Για τις μη μεταγραφές, ότι και να πω, θα είναι λίγο. Θα πω μόνο ένα: Επί Ρεκόμπα (με πολιτικά στο σπίτι του), την επόμενη ημέρα μετά τον νικηφόρο αγώνα με την ΑΕΚ, σε φιλικό αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, δοκιμάστηκε εκείνος ο σέντερ μπακ, ο Τσότσαλιτς, ή πως αλλιώς στα κομμάτια λεγότανε...
Προφανώς τον χρειαζόμασταν, για να καλύπτει τις γκέλες του Ρεκόμπα, όταν θα ξανάπαιζε!!!
Γιατί τώρα που έφυγε ο Ρεκόμπα, η ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφές!!!!!! Τι να τον κάνουμε τον κάθε Τσότσαλιτς, τώρα που δεν έχουμε τον Ρεκόμπα?

Το να ακούγονται διάφορα ονόματα, μπορεί να είναι και δημοσιογραφικά μυθεύματα, αλλά το να χρησιμοποιούμε κάποιον Τσότσαλιτς σε φιλικό, δείχνει πως πράγματι επρόκειτο να γίνει κάποια κίνηση.

Κολοτούμπα λοιπόν, και όχι από τον Ισπανο-Βέλγο μαιτρ του είδους, αλλά από τον Τσακίρη.

Εκτός κι αν πρέπει να πιστέψουμε πως όντως, σε περίοδο ισχνών αγελάδων, πλήρωσαν στο πολυτραυματία Ρεκόμπα μετρητά 450 χιλιάρικα για να φύγει!!! Γιατί δεν του έδωσαν τίποτα επιταγές της ΑΕΚ?

Απλώς, η αλήθεια είναι πως ενώ ακόμα και ένα παιδάκι βλέπει ότι η ομάδα χρειάζεται 2-3 παίκτες, έναν κεντρικό αμυντικό, έναν σέντερ φορ, και έναν που να ξέρει λίγη μπάλα στο κέντρο, και συγχρόνως να αξιοποιηθούν και οι υπόλοιποι στο ρόστερ ή εάν δεν κάνουν, να πάνε σπίτια τους, κάπως έπρεπε να δικαιολογήσουν το ότι ο Τσακίρης αποφάσισε να γίνει καβούριας, άλλωστε βαζελάκος ήτανε πριν γίνει Πανιώνιος, έτσι λέγεται τουλάχιστον, άρα... κατι θα πήρε και από τον ορίτζιναλ Καβούρια τον Βαρδινογιάννη ή Καρκινογιάννη.

Ελπίζω να μην βγάλουμε κι εμείς τον καρκίνο, στο τέλος.

Έχω μια απορία: ο Πανιώνιος σε ποιόν ανήκει? Στον Τσακίρη? Στον κάθε Τσακίρη που πλήρωσε και ον πήρε? Εγώ ας πούμε, είμαι ο Μπομπ Αντώνης, και έχω 50-100 εκατομμύρια σε μια Τράπεζα στην Μουζουμπούρου... και μισώ την ΑΕΚ ας πούμε.

Τάχω που τάχω βγάλει εύκολα ας πούμε, τάχω μάλιστα χεσμένα, οπότε αγοράζω τις μετοχές της ΑΕΚ. Και γίνομαι ο Τσακίρης της ΑΕΚ.

Δεν παίρνω κανέναν παίκτη, πουλάω αυτούς που έχω, διώχνω τον προπονητή και προσλαμβάνω τον ανηψιό μου που μόλις τελίωσε το λέκειο το παιδί, για να το παίξει προπονητής, και κάνω επαγγελματίες 18χρονα, που θα οδηγήσουν την ΑΕΚ στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα!!!

Έτσι για την τρέλα μου.

Άλλωστε δεν θα χάσω όλα τα λεφτά, θα πάρω από τις πωλήσεις, θα χάσω τα μισά ας πούμε, αλλά δεν με νοιάζει.

Μπορώ?

Griniaris είπε...

Φυσικά και μπορείς.Προσωπικά αν είχα τα λεφτά θα το έκανα στη συγκεκριμένη ομάδα που λες και μάλιστα θα μιλούσα για την απόλυτη κάθαρση και αναγέννηση από το μηδέν της ομάδας της προσφυγιάς και άλλα συναφή...

Όσο για τον Τσότσαλιτς που είχε φτάσει μια ανάσα από την υπογραφή,έχω αρχίσει να ανησυχώ για το χειρότερο.Αφενός δεν πήρε ποτέ αυτή την ανάσα αφετέρου έχει εξαφανιστεί...

amanAM είπε...

Εάν μπορώ, τότε δεν καταλαβαίνω τι στα κομμάτια κάνουμε εμείς οι φίλαθλοι-οπαδοί.

Εάν μας χρειάζονται για ντεκόρ, για να είναι ολοκληρωμένη η εικόνα της τηλεοπτικής μετάδοσης, να μας πληρώνουν για να πάμε στο γήπεδο, και οχι να πληρώνουμε και καλά γιατί με το διαρκείας μας βοηθάμε την αγαπημένη μας ομάδα.

Δεν βοηθάμε την ομάδα, τις μπίζνες του κυρίου Μπομ Αντώνη χρηματοδοτούμε, και είναι άγνωστες οι προθέσεις του. Άσε που μπορούν να μεταβληθούν από ότι ήταν αρχικά...

br fun_atic είπε...

Ασφαλώς και μπορείς να το κάνεις. Απλά θα συμβιβαστείς με την ιδέα να κοιμάσαι με τον Χατζηχρήστο και να γίνονται συλλαλητήρια κλάψας κάτω από το σπίτι σου.
Ο Ορίτζιναλ Μπαμπ δεν έχει τέτοια προβλήματα...

amanAM είπε...

Το ζητούμενο λοιπόν για τις ΠΑΕ, είναι το κέρδος, και τίποτα άλλο. Ούτε ο πρωταθλητισμός, ούτε το να γίνουμε κάποτε μεγάλη ομάδα, ούτε τίποτα.

Το κέρδος, μπορεί να είναι οικονομικό, μπορεί να είναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η αναγνωρισιμότητα, η δημοσιότητα και η πρόσφαση στα ΜΜΕ, και ποιός ξέρει τι άλλο.

Όταν ο χι Τσακίρης, λέει ότι και ο ψι Ρεκόμπα πήρε 450 χιλιάρικα, πόση Εφορία πληρώνει ο ψι Ρεκόμπα για τα λεφτά αυτά? Πως ξέρουμε τι παιχνίδια μπορεί να παίζονται από πίσω?

Κι αν ο χι Τσακίρης, απλώς βαρεθεί το παιχνιδάκι του, και το παρατήσει το μαγαζί, μέχρι να απαξιωθεί και να χρεοκοπήσει, γιατί ίσως κρίνει πως εάν συνεχίσει να βάζει από την τσέπη του, ίσως χάσει πιο πολλά στο τέλος, εμείς απλώς θα παρακολουθούμε τον κατήφορο, άντε και να βρίσουμε και λίγο παραπάνω στο γήπεδο, για τα χάλια της ομάδας "μας".

Οι διάφορες εταιρείες, πχ εκμετάλλευσης ρούχων, προπονητικών κέντρων κλπ μπορούν να βρουν άλλες δραστηριότητες, και να πάρει σιγά σιγά τα λεφτά του ο χι Τσακίρης. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ δεν έχει που να προπονηθεί, και ψάχνεται να δημιουργήσει χώρο στα Σπάτα. Τι πειράζει τον χι Τσακίρη να νοικιάσει τον χώρο στην ΑΕΚ, εάν χρεοκοπήσει η ΠΑΕ Πανιώνιος?

br fun_atic είπε...

Αγαπητέ Kim ή όπως αλλιώς σε λένε. Έχεις δύο δυνατότητες. Να σοβαρευτείς ή να βλέπεις τα μηνύματά σου να σβήνονται. Διαλέγεις και παίρνεις.

kim είπε...

Φίλε Br. Είμαι πολύ σοβαρός όπως και οι απόψεις μου και πιστεύω ότι τις δημοσιεύω σε ένα εξίσου σοβαρό αλλά και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ μπλογκ.Τώρα αν δεν αρέσουν αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εγώ όμως θα συνεχίσω να τις λέω

br fun_atic είπε...

όπου η σοβαρότητα και η δημοκρατικότητά σου υπαγορεύουν να λες ότι υπαγορεύω μεταγραφές στην ομάδα;

lefterix είπε...

Τελικά αυτή η ανάλυση του Βασίλη περί σχετικότητας του χωρο-χρόνου, έχει επηρεάσει πολούς απο εμάς,,(μηδενός εξαιρουμένου και του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου..)
Ή μήμως φταίει η κραιπάλη των τελευταίων ημερών;

kim είπε...

Εγώ γράφω ό,τι ακούω. Τώρα αν αυτά που ακούγονται ενοχλούν καποιους εγω δεν φταίω. Φίλε Br η πλατεία συζητάει και συζητάει πολύ. Ρίξε αν θες μια ματια στις καφετέρειες και θα καταλάβεις. Εμενα μου αρέσει να λεω τα πράγματα εξω από τα δόντια. Αμα θες μπορούμε να συναντηθουμε και να τα πουμε από κοντά. Κανόνισε εσύ κι εγώ είμαι μέσα

br fun_atic είπε...

φίλε Kim. Μπορείς να μας αποδείξεις πόσο δημοκρατικός και σοβαρός είσαι. Έχεις τον λόγο και πες δημόσια ό,τι νομίζεις

Katrinos είπε...

Έχουμε κάποιο νέο απο τη γενική συνέλευση?

Katrinos είπε...

Όχι τπτς άλλο , αλλά υπάρχουν πολλά που θέλουν ξεκάθαρες απαντήσεις , να τελειώνουμε με τη παραφιλολογία.

br fun_atic είπε...

περιμένουμε από τον Βασίλη που ήταν εκεί

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Σας χαιρετώ. Τίποτα ιδιαίτερα από την γενική συνελευση, από οσα έμαθα. Ο τασκίρης επανέλαβε ότι υπάρχει οικονομική στενότητα, ότι μεταγραφές δεν θα γίνουν. Είπε ότι για το νέο γήπεδο είμαστε σε καλό δρόμο. Επίσης παρουσίασε την Σμύρνη 1890. Αυτά σε γενικές γραμμμές.

Χρόνια Πολλά σας είπα; και να σας είπα δεν τρέχει τίποτα οι ευχές είναι ότι καλύτερο. Χρόνια Πολλά παιδιά....

Μάκης

lefterix είπε...

Γιατί ρε παληκάρια δεν παραδέχεστε ότι στο παγκόσμιο στήσαμε παρακρατικό μηχανισμό ανατροπής των Πανιώνιων δεδομένων και βγάλαμε και διακύρηξη τύπου Μπάντερ-Μαϊνχωφ;
Ότι όλες οι μεταγραφές πρώτα περνούν από την κρίση μας και μετά ολοκληρώνονται,γι'αυτό και ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνουν;
Αφού μέχρι σκιώδη κυβέρνηση βγάλαμε..

Ρε τι πάθαμε οι άμοιροι...Μιά ρακή πήγαμε να πιούμε και λυσσάξανε...

br fun_atic είπε...

Ο Κορkίδης εξελέγη στη θέση του Απέγητου; Αν ναι ποιός είναι ο Β' Αντιπρόεδρος;

Costix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costix είπε...

kim, εισαι ευπροσδεκτος στο επομενο Παγκοσμιο, να μας πεις τις αποψεις σου. Μονο που θα πρεπει να φανερωθεις, πραγμα που φανταζομαι οτι δεν θα σε ενοχλει, οπως ενοχλουσε καποιους αλλους. Φυσικα δημοκρατια εχουμε, μεσα στα ορια της ευπρεπειας και του αλληλοσεβασμου. Οταν αυτα χανονται ομως, χανεται και η δημοκρατια. Διαλεγεις και παιρνεις, αδελφε μου !!!!

Costix είπε...

αδελφε kim, και κατι αλλο. τα σχολια της ''πλατειας'' δεν ειναι καλη αιτιολογια. μου θυμιζουν καποιον που μιλησε περι ''ασχετων και βλακων''.
Τα επιχειρηματα ομως πρεπει να εχουν βαση, αρα ''ασχετοι και βλακες'' δεν χωρανε σε τετοια συζητηση, ουτε ομως και παραφιλολογια. ΜΟΝΟΝ απτα και λογικα επιχειρηματα !!!

Costix είπε...

Θα ηθελα επισης να ευχαριστησω τον Βασιλη για μια φορα ακομα και μεσα απ' αυτο το μπλογκ, για την ενημερωση που μας παρειχε στο θεμα της Γ.Σ.

Επειδη εχω δηλωσει πολλες φορες δημοσια οτι θα αγορασω μετοχες της ΠΑΕ με την αυξηση κεφαλαιου, μηπως μπορεις Βασιλη να μας ενημερωσεις και επι του προκειμενου ??

Αν και περιμενω οτι και η ΠΑΕ αυριο θα εχει σχετικη ανακοινωση.

Ευχαριστω πολυ.