Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος


Η τακτική του αντιπερισπασμού και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, την οποία έντεχνα προσπαθεί να εφαρμόσει η ομάδα της ΑΕΚ, είναι μεν θεμιτή στα πλαίσια του ανταγωνισμού, αλλά ανεδαφική σε ότι αφορά τόσο τον Πανιώνιο, όσο και τον Πρόεδρο του.
Διαβάσαμε την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της «Ερασιτεχνικής ΑΕΚ», δηλαδή των administrators της, η οποία επιτίθεται στον Πανιώνιο με αφορμή ένα πανό που υπήρχε στο γήπεδο κατά τον μεταξύ μας αγώνα.
Το επίμαχο πανό, δεν αναρτήθηκε από τον επίσημο Πανιώνιο. Ο επίσημος Πανιώνιος, σε αντίθεση με την «Ερασιτεχνική ΑΕΚ» δεν έχει σχέση, ούτε καθοδηγεί τους φιλάθλους του. Συνεπώς δεν καταλαβαίνουμε γιατί εμπλέκεται ο Πρόεδρος του Πανιωνίου.
Για να «κατέβει» ένα πανό, που δεν είναι υβριστικό (γιατί ύβρις δεν υπάρχει) θα πρέπει να ζητηθεί από τον φιλοξενούμενο να αποσυρθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αν λοιπόν το πανό δεν ενόχλησε ΚΑΝΕΝΑ από την επίσημη ΠΑΕ ΑΕΚ, ή τους ποδοσφαιριστές της, γιατί έπρεπε να ενοχλήσει τους Πανιώνιους;
Γιατί δηλαδή έπρεπε ο κ. Τσακίρης, που δεν ήταν καν στο γήπεδο, να ζητήσει να κατέβει ένα πανό, που δεν ενοχλούσε κανένα από την πολυμελή αντιπροσωπεία της ΑΕΚ; Ας αναζητήσουν ευθύνες μεταξύ τους και όχι σε εμάς. Αν μας είχε ζητηθεί να αποσυρθεί το πανό εμείς, στα πλαίσια της φιλοξενίας, θα το είχαμε προσπαθήσειπαρά το ότι δεν ήταν υβριστικό. Είμαστε σίγουροι δε, πως αν η ΑΕΚ κέρδιζε τον αγώνα, ουδείς σήμερα θα είχε ασχοληθεί με το πανό (και με το μάτι του Αραούχο επίσης). Ο κ. Τσακίρης εκεί που χρειάστηκε και υπήρχε πρόβλημα, έσπευσε στο γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα, να μιλήσει τόσο με τον Αραούχο, όσο και τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Τα περί «ηθικής αυτουργίας» τα επιστρέφουμε στους εμπνευστές τους. Ο κ.Τσακίρης απλά παρέθεσε γεγονότα σε μία ραδιοφωνική του συνέντευξη. Και τα γεγονότα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα. Η ΑΕΚ δεν προϋπήρχε ούτε στην Πόλη, ούτε φυσικά στη  Σμύρνη ή την Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ ιδρύθηκε στην Ελλάδα ΜΕΤΑ τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συνεπώς, εμείς δεν την θεωρούμε προσφυγικό σωματείο, όπως είναι ο Πανιώνιος και ο Απόλλων, αλλά απλά σωματείο ιδρυμένο από επαναπατρισθέντες πρόσφυγες της Πόλης.

Ο «Πρόεδρος» της Α.Σ. ΑΕΚ και οι λοιποί administrators, μπερδεύοντας προφανώς το ρόλο τους και νομίζοντας ότι εκδίδουν ανακοίνωση από τα δωματιάκια, υπογειάκια και λοιπά οικήματα, θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να κοιτάξουν να ασχοληθούν με τους εκατοντάδες απλήρωτους αθλητές των ερασιτεχνικών αθλημάτων στα οποία «προεδρεύουν», να εξοφλήσουν τους δεκάδες πιστωτές τους και να μην προσπαθούν με αφορμή ένα πανό (όχι υβριστικό, αλλά σκωπτικό), να στρέψουν την προσοχή των φιλάθλων τους στον «κακό» Πανιώνιο και τον «κακό» Τσακίρη...
Όσο ο Πανιώνιος χάνει και είναι ο «Νιόνιος», τον αγαπάμε και τον αποκαλούμε «αδελφό προσφυγικό σωματείο». Όταν νικάει γίνεται «ανιστόρητος» και «κακός». Όταν κερδίζεις με 2-3 στο ΟΑΚΑ, βγαίνει αμέσως μετά την λήξη ο τότε administrator και κάνει διάγγελμα / κλάψα 1 ώρας και ζητά μέχρι και Πρωθυπουργική παρέμβαση για τη διαιτησία. Χθες μετά το 3-1 της Νέας Σμύρνης, έχουμε πρωτοσέλιδα με το μαυρισμένο μάτι ενός αθλητή (ο οποίος επιτέθηκε πρώτος αλλά απλά δεν βρήκε στόχο) και σήμερα τη δακρύβρεχτη ανακοίνωση της «Ερασιτεχνικής» για ένα ...πανό, για το οποίο κανείς δεν ενοχλήθηκε και δεν ζήτησε την απόσυρση του...
Μαθήματα ιστορίας από ανιστόρητους δεν δεχόμαστε και ούτε πρόκειται να δεχθούμε.
* Από αυτούς που έχουν δώσει δείγμα γραφής με την κλοπή του Μαύρου, αλλά και άλλων αθλητών μας.
* Από αυτούς που συμμάχησαν με τη Χούντα το ’70 και έκλεψαν το Πρωτάθλημα από τον Πανιώνιο, χάρη στην άληστου μνήμης «κυρία Δέσποινα».
* Από αυτούς που το 1992, όταν ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του, έβγαλαν «ντουντούκες» και ένα κατάπτυστο βίντεο-κλιπ στο οποίο εμφανίζουν την ΑΕ Κωνσταντινουπόλεως, ως ομάδα προερχόμενη από τη Σμύρνη και την Ιωνία (!) με σκοπό να υφαρπάξουν και από τον Πανιώνιο φιλάθλους.
* Από αυτούς που κυκλοφορούσαν πρωτοσέλιδα με τίτλους πριν τον μεταξύ μας αγώνα «Δείξτε στον Τσακίρη και τον Νιόνιο ποιά είναι η ΑΕΚ».
* Και βέβαια από αυτούς που σήμερα μέσω των οπαδικών τους εφημερίδων, έχουν αναλωθεί σε ένα ρεσιτάλ ύβρεων, λάσπης και μίσους κατά του Πανιωνίου, απλά και μόνο επειδή «τόλμησε» να τους νικήσει...
Πριν κάποιοι βγάλουν ανακοινώσεις, και πριν το οπαδικό μίσος τους τυφλώσει, ας αναλογισθούν λίγο, ότι η «καλή» ΑΕΚ υπάρχει σήμερα και χάρη στον «κακό» Τσακίρη. Το γιατί ας ρωτήσουν το λογιστήριο της ΠΑΕ να τους επιβεβαιώσει ότι ακόμα και στις 30/11,λίγο πριν παίξουμε, εξυπηρετήσαμε με νέα μετακύλιση επιταγών (για 5η φορά) την ΑΕΚ, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε γονατίσει τον προσεχή αντίπαλο μας.
Αυτά την ίδια στιγμή που άλλοι στην θέση μας ήδη σφράγισαν επιταγές. Ακόμα και σήμερα από το πρωί είμαστε στα τηλέφωνα με την διοίκησή σας για το πως θα συνεχίσουμε να βοηθάμε και να χρηματοδοτούμε ΕΣΑΣ! Εκεί φαίνεται λοιπόν το φερ-πλέι και το ήθος της διοίκησης ενός συλλόγου και όχι στο να ξηλώνει τα πανό και να λογοκρίνει τους ίδιους τους φίλαθλους της.
Αλλά επειδή η «λίγη τσίπα» λείπει από εσάς τελικά και όχι από εμάς και επειδή η αχαριστία σας είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την αφέλειά μας, ίσως πρέπει να επανεξετάσουμε την στάση μας και πλέον όταν μας λέτε «κακούς», να είμαστε πράγματι «κακοί»... 

Τέλος να σας πούμε ότι αδίκως κλαίτε. Το σύστημα στο Ελλαδιστάν είναι ΠΑΝΤΑ με τον Γολιάθ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με το Α, Β ή τον 44 τρόπο, εσείς θα βγείτε από το σημερινό διαφαινόμενο αδιέξοδο, ενώ εμάς κεφάλι δεν θα μας αφήσουνε να σηκώσουμε ποτέ..

54 σχόλια:

zamis είπε...

Θα σηκωσουμε,θα σηκωσουμε..

Katrinos είπε...

Σφράγισε τις επιτέλους ρε Τσακ, για να τελειώνουμε με δαύτους και να καταλάβουν όλοι αυτοί οι 'εξαγριωμένοι' (που δεν έχουν καταλάβει ακριβώς γιατί) πόσο σωστός παίκτης είναι ο Πανιώνιος, ακόμα και εκεί που δεν πρέπει.

br fun_atic είπε...

Τα 'λεγα και στο παγκόσμιο και όσοι ήταν νηφάλιοι (???) θα τα θυμούνται...

Τι θα πει μετακύλιση επιταγής;
Σφράγιση, μήνυση, διαταγή πληρωμής και κατάσχεση σε κάθε περιουσιακό στοιχείο. Έστω κι αν αυτό είναι τα γραφεία, τα καλάθια αχρήστων και η πατημένη τυρόπιτα.Και όχι για κάποιο άλλο λόγο. Αλλά επειδή ο Πανιώνιος θυμάται καλά τις επιταγές που είχε σφραγίσει η Α.Ε.Κ σε αντίστοιχη περίπτωση.

Επειδή ο Σταματελάτος ήταν ο μόνος πρόεδρος που πήγε φυλακή για να καλύψει χρέη της Πανιωνάρας...Αυτόν έπρεπε να σκεφτείς Πρόεδρε πριν μετακυλίσεις τις επιταγές τους...Οι δικοί τους είναι ΟΛΟΙ έξω...

Πως μπορεί μια ομάδα να χρωστάει εκατομμύρια και παρ' όλα αυτά να κάνει μεταγραφές; Γιατί ο τεράστιος Απόλλωνας Καλαμαριάς είναι στην Δ' κατηγορία και η Α.Ε.Κ παίζει στην Ευρώπη με τους δικούς μας παίκτες; Γιατί φίλοι μας ο Τζιμπουρ και ο Μάκος θα σας ανήκουν μόλις τους αποπληρώσετε...

Και όσοι θα με πουν και πάλι φανατικό, ας σκεφτούν ότι η Α.Ε.Κ του ενός ευρώ όχι μόνο καταδέχεται να χρηματοδοτείται από εμάς που είμαστε πιστωτές της αλλά θέτει και οικονομικού όρους για την επιστροφή του Τζιμπούρ.

Κατάλαβες τώρα Γρηγόρη μου ποιας ομάδας το περιβραχιόνιο πλήρωσες για να πετάξεις και σε ποια ομάδα πήγες; Λυπάμαι μόνο γιατί το δικό σου ήταν το πρώτο αυτόγραφο που πήρε ποτέ ο γιος μου από ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου...

zamis είπε...

Ναι ρε Τσακ,βυθισε τα ναυαγια να μην ξαναυπαρξουν κι αν ξαναπω τιποτα για σενα να με μαστιγωνετε ολοι μαζι απο την πλατεια μεχρι το γηπεδο!

Katrinos είπε...

Βy the way , επειδή όλο γκρινιάζω για επικοινωνίες - marketing κλπ του συλλόγου, οφείλω να ομολογήσω ότι η ανακοίνωση ήταν Α-Ψ-Ο-Γ-Η , (με εξαίρεση τη τελευταία παράγραφο που κατα τη ταπεινή μου άποψη δεν χρειαζόταν) Μπράβο σε όποιον την έγραψε, αν και δυστυχώς οι περισσότεροι αεκτζήδες δεν θα τη πολυκαταλάβουν

amanAM είπε...

στο συμπόσιο, είχα αναφερθεί κι εγώ στο θέμα, και είχα αναρωτηθεί εάν θυμάται κάποιος το πότε έληγαν οι δόσεις, σε παλαιότερη ανακοίνωση περί των οικονομικών της μεταγραφής του Τζιμπούρ και του Μάκου.

Πράγματι, δεν καταλαβαίνω γιατί να αντικατασταθούν οι επιταγές και να αλλάξουν οι ημερομηνίες. Να βγούν άμεσα διαταγές πληρωμής, και να κατασχεθεί κάθε περιουσιακό στοιχείο, μέχρι του ποσού της οφειλής, το οποίο να γίνει άμεσα απαιτητό όλο.

Είχα επίσης αναρωτηθεί, εάν οι παίκτες αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ. Οι παίκτες δεν είναι απλοί εργαζόμενοι, αλλά έχουν και κάποια αξία, και ανταλλάσσονται, δανείζονται, πωλούνται. Πως κάτι που είναι προς πώληση, να μην κατάσχεται?


Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε τους καλούς, με τους Άρπαγες.

br fun_atic είπε...

Δεν κατάσχονται οι άνθρωποι...
Εντάξει, είπαμε...Μας χρωστάνε, αλλά ας μην το κάνουμε "Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά".

Λες να υπάρχει όμως κάποιος όρος επιστροφής του παίκτη σε περίπτωση μη πληρωμής δόσεων;

Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε προγράμματα stage αποκλειστικά για Α.Ε.Κτζήδες...Να μάθουν πως είναι να δουλεύουν σε μεγάλη ομάδα :)

Το εξοργιστικό είναι ότι εξαιτίας της φιλανθρωπίας μας (ή παρόμοιας κατάληξης λέξης) υπάρχουν ακόμα και βγάζουν και γλώσσα από πάνω.

Griniaris είπε...

Άψογη η ανακοίνωση και θα διαφωνήσω με τους υπόλοιπους για την τελευταία παράγραφο.Εκτός του ότι λέει την αλήθεια,δείχνει ότι δεν πετάμε στα σύννεφα και με δυο νίκες γίναμε Μπαρτσελόνα.Μπράβο Πρόεδρε...

Η εξυπηρέτηση με τις επιταγές είναι γνωστό ότι δεν έχει να κάνει με την ΑΕΚ αλλά με προσωπική σχέση.Άλλωστε εγώ μία κατηγορία επαγγελματιών ξέρω που δέχεται πήδημα,ξύλο και να της χαρίζεις λεφτά.

Griniaris είπε...

Προτείνω σε ένδειξη ανωτερότητας να στείλουμε μια ανθρωπιστική βοήθεια στα παιδιά που κάνουν κατάληψη στα γραφεία της ΑΕΚ.Εγώ θα βάλω τα φάρμακα(ηρεμιστικά,αντικαταθλιπτικά,για τη μνήμη κλπ) ο CostisT θα βάλει τα φαγητά και ο καθένας ότι διαθέτει...

ΥΓ.Όργανα σώματος δεν γίνονται δεκτά...

IWN1998 είπε...

Η τελευταία παράγραφος επιβεβαιώνεται άμεσα αφού ο Εστογιαννόφ σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο παρατηρητής, πάει για 8 αγωνιστικές τιμωρία. Και δεν νομίζω να μας τη χαρίσουν, ούτε να πιστούν, όσο και αν είναι αλήθεια ότι προκλήθηκε και από την αντίθετη πλευρά.

cdu είπε...

Τί λέτε ρε παιδιά; Εγώ διαφωνώ με την ανακοίνωση της ΠΑΕ και δεν με καλύπτι καθόλου. Δεν είναι δυνατόν να μπλεκόμαστε με κάθε προβοκάτορα .
Πρώτον, η συμπεριφορά της ΑΕΚ ήταν πάντα ύπουλη απέναντι στον Πανιώνιο.
Δεύτερο, η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ προσφυγικό σωματείο αφού ιδρύθηκε και υποστηρίχθηκε από πρόσφυγες. Αυτό κάνει την συμπεριφορά της ακόμη χειρότερη.
Τρίτο μην αρχίζουμε ποιος έχει καθαρή ιστορία. Όλοι έχουν τις μαύρες σελίδες τους.
Τέταρτο, αυτά περί επιταγών δεν πρέπει να λέγονται. Είναι μια εξυπηρέτηση μεταξύ εταιριών που είναι και συνέταιροι τελικά. Μας κάνει περήφανους αλλά αυτά δεν λέγονται.
Η ανακοίνωση δεν έπρεπε να βγεί. Ή, απλά, έπρεπε το πολύ να σταματήσει στο γιατί δεν κατέβηκε το πανώ.
Φοβάμαι ότι πυροδοτεί επεισόδια.
Και κάτι τελευταίο: προφανώς κάκιστη ήταν η ανακοίνωση της Ερ. ΑΕΚ. Δεν πρέπει ναπέφτουμε στο εππιπεδό τους.

zamis είπε...

Εαν τιμωρηθει με αγωνιστικη εξοντωση(που μη μας πει κανεις οτι θα ισχυε και σε αντιθεση περιπτωση-με παικτη δλδ αστερι του αεκ)πραγματικα ο Τσακ πρεπει να δρασει αναλογως και να τελειωνουμε με τον αρπαγα.
Και ειλικρινα ως φιλαθλο δεν με ενδιαφερουν οι προσωπικες σχεσεις.

zamis είπε...

cdu,κι εγω δεν συμφωνω με το πανω αλλα τι εννοεις προβοκατορα?

zamis είπε...

http://www.pgss.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17610&catid=5

Καλα κανουμε και τους ξεφτιλιζουμε τους ανυπαρκτους.
Οσο για τις επιταγες και τις εξυπηρετησεις,μηπως αυτες ειναι πλεον εξοργιστικα μονοπλευρες και ποτε προς οφελος μας?
Καιρος δεν ειναι να σταματησει οριστικα αυτο με τους προκλητικους?
Ετσι και φαει ο Λολο μεγαλη ποινη θα τρελαθω εντελως με τους κλεφτες.

IWN1998 είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τα πανό δεν μπήκαν από προβοκάτορες αλλά από οπαδούς της ομάδας που έχουν αυτήν την άποψη που εξέφραζαν τα πανό.

Προφανώς δεν τα 'βαλε ο Τσακίρης και δεν περιμέναμε τον Τσακίρη για να έχουμε προσωπικές απόψεις και να τις εκδηλώνουμε. Τα περί άρπαγα γράφονται στα blogs για παράδειγμα εδώ και καιρό.

Άποψή μου είναι ότι το θέμα πρέπει να λήξει εδώ και προσωπικά δεν το επαναφέρω στο δικό μου blog.

Γι' αυτό έβγαλε ήδη η ΠΑΕ νέα ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη γιατί μπήκε σε δια-οπαδικό διάλογο και όχι σε διάλογο με άλλη ΠΑΕ.

Για την περίπτωση Εστογιαννόφ, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποδειχθεί ότι ο Εστογιαννόφ προκλήθηκε από τη στιγμή που δεν το γράφει ο παρατηρητής, αλλά μήπως να 'βλεπε η πειθαρχική επιτροπή το βίντεο με τη φάση που ο Αραούχο στέλνει δολοφονικά στον αέρα τον Εστογιαννόφ και ακούγεται το κράκ από το κτύπημα και την πτώση στις κερκίδες. Σίγουρα δεν δικαιολογεί την μετέπειτα ενέργεια αλλά ας πει ο όποιος δικαστής δεν βλέπει το γράμμα του νόμου, αν αυτό είναι παίξιμο επαγγελματία ποδοσφαιριστή η δολοφόνου σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Δεν δικαιολογώ τη μετέπειτα πράξη Εστογιαννόφ αλλά υπάρχει και ο βρασμός ψυχής. Αν κιόλας προκλήθηκε όπως λέει τότε...Αλλά τι στοιχεία έχει ο Εστογιαννόφ και ο πανιώνιος για ν' αποδείξει την εντός των αποδυτηρίων πρόκληση και επίθεση και από το μέρος του Αραούχο; Υπάρχουν μάρτυρες των οποίων η μαρτυρία να θεωρηθεί αντικειμενική;

Katrinos είπε...

Μάλλον πάμε για μεγάλη ποινή κατά 3-4 αγ. + ,έχει δοθεί μεγάλη έκταση στο ζήτημα απο ΜΜΕ και άλλους.....

Θέλει μεγάλη προσοχή στο όλο ζήτημα , έχουμε ήδη αργήσει.

cdu είπε...

Εννοώ αυτό ακριβώς που λέει η δεύτερη ανακόινωση της ΠΑΕ. Δεν μπορούμε να απαντάμε σε κάθε χατζηχρήστο.
Και, για να πώ ένα προβοκατόρικo και εγώ o Lolo πρέπει να τιμωρηθεί από τη ΠΑΕ κατα πρώτο στα πλαίσια του fair play. Έτσι δείχνεις ήθος

zamis είπε...

http://aek.gr/

Προφανως η ανακοινωση αναφερεται στη νεα ανακοινωση των μιζερων υποκριτων.
Και προφανως ορθα βαζει τελος οπως και προφανως τους ειρωνευεται(θεσμικοι..οπαδοι).

br fun_atic είπε...

Για να δούμε τι γράφουν οι ίδιοι για την ιδρυτική τους πράξη:

Όλα ξεκινούν στις 13 Απριλίου του 1924 που στο πατάρι του καταστήματος αθλητικών ειδών «Ιωνά και Δημόπουλου» στην οδό Βεραντζέρου (ήταν το πρώτο κατάστημα αθλητικών ειδών στην Ελλάδα), 13 Έλληνες αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια ομάδα η οποία θα πρεσβεύει τις αξίες των προσφύγων της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και κάθε άλλης γωνιάς της Μικράς Ασίας που μετά την Μικρασιατική καταστροφή εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, θα τιμά τον πολιτισμό και τα γράμματα και θα παράγει ήθος. Αυτό που ήθελαν ήταν όλη η περηφάνια, το βουβό και αδιάκοπο οδοιπορικό της ξεριζωμένης και βασανισμένης προσφυγιάς, να ενσαρκώνεται και να αποτυπώνεται νοερά στο όνομα της, στο έμβλημά της και στα χρώματά της. Παράλληλα εκδηλώνουν διάπλατα και επιβλητικά το όραμα και τη θέληση, τη δύναμη και την πίστη, τη φλόγα και τον πόθο να σταθεί όρθια, να ζήσει, να στεριώσει, να δημιουργήσει και να μεγαλουργήσει.

Πέντε νεαροί Κωνσταντινουπολίτες, ηλικίας 25-30 ετών, ήταν αυτοί που συνέλαβαν στις αρχές του Μαϊου του 1924 στην Αθήνα την ιδέα της δημιουργίας του σωματείου με όνομα ''Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως'', το οποίο με τη μορφή «Ένωσης» θα συγκέντρωνε στους κόλπους του όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού της Πόλης, που είχαν ξεριζωθεί μετά την καταστροφή του '22.

Δύο αθλητές στίβου, ο Αιμίλιος Ιωνάς και ο Μενέλαος Ιωνάς, δρομείς ημιαντοχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου Βαθυρρύακος, δύο ποδοσφαιριστές του Πέρα Κλουμπ, ο Μίλτος Ιερεμιάδης και ο Στέφανος Κεχαγιάς, και ο Κώστας Δημόπουλος (δρομέας, καλαθοσφαιριστής και ποδοσφαιριστής) ήταν οι πέντε συνιδρυτές της ΑΕΚ.

Οι πρώτοι συμπαραστάτες της 5άδας των ιδρυτών ήταν ο Μενέλαος Καροτσιέρης (πρωταθλητής στον στίβο, την πάλη και την άρση βαρών, ηγετικό στέλεχος του Προσκοπισμού στην Πόλη), ο Τιμολέων Τάγαρης (επιχειρηματίας, παράγοντας αθλητικών σωματείων), ο Νικηφόρος Ελεόπουλος (καθηγητής του Αθηναϊκού Κολλεγίου και συγγραφέας) και ο Κωνσταντίνος Σπανούδης.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο ήταν 5μελές: Σπανούδης (πρόεδρος), Ελεόπουλος (αντιπρόεδρος), Δημόπουλος (γεν. γραμματέας), Καροτσιέρης (σύμβουλος), Ιερεμιάδης (σύμβουλος).

Η Παρασκευή 30 Μαΐου 1924 είναι η ημερομηνία που καταγράφεται στο καταστατικό του σωματείου ως ημέρα της πρώτης γενικής συνέλευσης.

Στις 2 Ιουλίου1924 κατατέθηκε η αίτηση αναγνώρισης του σωματείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στις 18 Σεπτεμβρίου 1924 εκδόθηκε με την υπ'αριθμόν 3844 απόφαση αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Ακολούθως η ΑΕΚ αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ (που ήταν η μοναδική ομοσπονδία εκείνη την εποχή) τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και η ΑΕΚ ήταν πραγματικότητα!

Δηλαδή μαζεύτηκαν μερικοί Πολίτες σε ένα πατάρι για να δημιουργήσουν έναν σύλλογο που δήθεν θα εξέφραζε όλους τους πρόσφυγες. Αυτόκλητοι υπερασπιστές δηλαδή...Σόι πάει το βασίλειο...

br fun_atic είπε...

Όποιος ξαναμιλήσει για επίπεδο, ας διαβάσει την ανακοίνωση της Α.Ε.Κ και ας διατυπώσει ύστερα τις σκέψεις του.
Παραθέτω μόνο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

"Η ίδρυση της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, σήμανε την άμεση μετατροπή σας σε ομάδα γειτονιάς και αυτό το κόμπλεξ μεταφέρεται από πατέρα σε γιο, από το 1924 ως σήμερα".

Πέρα από κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια πρέπει να τιμωρηθεί η Α.Ε.Κ για δυσφήμιση του αθλήματος. Όχι μόνο από το ρυπαρογράφημα, αλλά από την ίδια της την ύπαρξη.

zamis είπε...

Εμεις να τον τιμωρησουμε,δε διαφωνω,οι αλλοι που θα πανε να ικανοποιησουν το ''αισθημα δικαιου''(εδω γελαμε βεβαια)των αεκ ομως?

amanAM είπε...

για καθήστε ρε παιδιά... Εαν ο Εστογιάνωφ, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού του έριχνε μια μπουνιά, τι τιμωρία θα του άξιζε? Εκτελεστικό απόσπασμα?

Δεν είναι τρελός, και αποδεδειγμένα δεν είναι αλήτης, για να έφτασε στο σημείο να ρίξει μπουνιά, κάτι έγινε μεταξύ τους, κι από ότι κατάλαβα, δεν υπάρχουν καν μάρτυρες.

Ας έκανε μήνυση ο Αραούχος, κι ας τα βρούνε στα δικαστήρια, είναι προσωπική τυος διαφορά, εκτός αγώνα. Εάν συναντιόντουσαν την άλλη μέρα, σε ένα σουβλατζήδικο, και πλακωνόντουσαν στις μάπες για το ποιός είχε σειρά να παραγγείλει, πόσες σγωνιστικές θα έπρεπε να φάει?

br fun_atic είπε...

Πολύ σωστή παρατήρηση. Με την ίδια λογική λοιπόν, την επόμενη φορά που ο οποιοσδήποτε παίκτης θα κάνει την οποιαδήποτε χειρονομία στην εξέδρα θα το καταγγέλλουμε στον διαιτητή για να γραφτεί στο φύλλο αγώνα...

amanAM είπε...

οι μεγάλες ιδέες, πριν γίνουν τέτοιες, κάποιος τις σκέφτηκε πρώτα, και αρχικά ήταν μικρές.

Δεν βλέπω τίποτα το κακό στο να μαζεύτηκαν κάποτε 4-5 άνθρωποι σε ένα πατάρι, και να εμπνεύστηκαν την ΑΕΚ. Η ιδέα τους μεγάλωσε, και έγινε 85 ετών ιστορία, στον χώρο του Ελληνικού αθλητισμού.

Η ΑΕΚ όντως μοιάζει με γκομενίτσα σε προεφηβική ηλικία, που ντύνεται μεγαλίστικα και προσπαθεί να το παίξει μεγαλοκυρία. Είναι όντως σωμματείο κομπλεξικών, θα θέλανε να είναι χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, και ούτε κι αυτοί ξέρουν τι τους φταίει και δεν έγιναν ποτέ μεγάλη ομάδα.

Αυτό το κόμπλεξ που κουβαλάνε, με έκανε να προτιμήσω τον Πανιώνιο, και να μην γίνω ΑΕΚτζής. Μια ζωή κλαίγονται, τους αδικεί το σύστημα και η κακιά τους η μοίρα.

Την δεκαετία του 70 και του 80, υπήρχε μια αντίστοιχη καρακομπλεξική ομάδα στην Αγγλία, η Λήντς Γουνάϊτεντ, που έφτανε στην πηγή, και νερό δεν έπινε... Κι αυτοί, κιτρινιάρηδες σαν την ΑΕΚ. Τότε είχα θεωρήσει πως φταίει το χρώμα, άλλωστε και ο Άρης, τα ίδια ζόρια τραβάει, θα ήθελε να είναι ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι.

Μιας και είπα ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ, γιατί δεν το παίζει προσφυγική ομάδα? Σε τι διαφέρει ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ? Σε τίποτα. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα της βορείου Ελλάδος, της Μακεδονίας, και δεν προβάλλει τις αλύτρωτες πατρίδες, παρόλο που ξεκίνησε κι αυτός από Κωνσταντινουπολίτες.

amanAM είπε...

Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης - το Πέρα. Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822).
Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος).

Το πρώτο έμβλημα του Π.Α.Ο.Κ. (1926) ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης Π.Α.Ο.Κ. Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων που κάπνιζε. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν για τον Σύλλογο ήταν το Μαύρο ως ένδειξη πένθους και λύπης για την απώλεια των χαμένων πατρίδων και το λευκό που συμβολίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία
Ιστορική μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση της συγχώνευσης με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης. Μέχρι τις 20 Μαρτίου 1929 κράτησε ο ανταγωνισμός και η αντιπαλότητα των δύο αδερφών σωματείων. Τότε ο πρόεδρος του πολιτικού σωματείου της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών, γιατρός Καραμαούνας, πέτυχε τη συγχώνευση των δύο προσφυγικών ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη συγχώνευση με την ΑΕΚ, το 1929, ο Π.Α.Ο.Κ. αλλάζει και έμβλημα. Το νέο έμβλημα έγινε ο Αετός - που παραμένει ως σήμερα - και συμβολίζει την προέλευση του συλλόγου και την επάνοδο της μνήμης στις ρίζες και την κληρονομιά των προσφύγων (Βυζάντιο και Κωνσταντινούπολη). Ο Αετός κρατούσε ένα σπαθί και μία κορώνα, με τα δύο κεφάλια να ατενίζουν την Ανατολή και τη Δύση. Η διαφορά του εμβλήματος από αυτό της ΑΕΚ - που είναι και το σύμβολο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - είναι πως του Π.Α.Ο.Κ. έχει τα φτερά του κλειστά, σε ένδειξη του μακροχρόνιου πένθους, λόγω του ξεριζωμού από την πατρίδα.

(αντιγραφή από το επίσημο site του ΠΑΟΚ)
--------------------

Σχόλιο: Οι ξεφτίλες οι ΑΕΚτζήδες, δεν αισθάνονται το ίδιο πένθος, όπως οι ΠΑΟΚτζήδες...

cdu είπε...

Εμένα με κάλυψε απόλυτα ο Σπυρόπουλος.

Katrinos είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=6584476

Γιαυτό σου λέω ρε Τσακ , σφράγισε τις γ@$%&νες διότι έχουν απίστευτο θράσος!

@ ΒR , Επειδή εαν θυμάμαι καλά σου αρέσει η Ιστορία , μη παραβλέπεις το γεγονός ότι η καταγεγραμμένη ιστορία 1)πολλές φορές δεν έχει σχέση με τη πραγματικότητα 2) εξαρτάται απο το ποιός γράφει, που και τι σκοπούς εξυπηρετεί.

re-la-re είπε...

Σφράγησε τις τις γαμημένες δεν μπορώ δεν μπορω να περιμένω!!!!!!!!!!!!!!!!

Από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:"Να είναι σίγουροι οι φίλαθλοι μας πως στο τέλος η ΑΕΚ θα βγει ενωμένη και δυνατή. Δεν επιτρέπουμε λοιπόν στον πρόεδρο του Πανιωνίου, οι συναλλακτικές πρακτικές μεταξύ δύο ΠΑΕ, οι οποίες στην παρούσα φάση είναι υπέρ του Πανιωνίου, αλλά στο μέλλον μπορεί να είναι υπέρ της ΑΕΚ, να χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι."

br fun_atic είπε...

Από τη στιγμή που ξέρουμε ότι η Α.Ε.Κ όχι μόνο χρωστάει αλλά δεν πληρώνει και κανέναν (παίκτες, προμηθευτές), μήπως πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο της πτώχευσης;

Προλαβαίνει ο Τζιμπουρ να κάνει προσφυγή;

zamis είπε...

Ειναι προκλητικοι οι αυτοαποκαλουμενοι μοναδικοι εκπροσωποι των χαμενων πατριδων!!!!!
Τσακ τελειωσε τους κομπλεξικους θρασυδειλους ΤΩΡΑ.
Κι εδω που φτασαμε πρεπει να γινει κι αλλος θορυβος για να ξεσκεπαστουν οι καπηλευτες σε οσο περισσοτερο κοσμο γινεται.
Καλα λεει ο ΑMANam,οι μπαοκτζηδες, ας πουμε,δεν ξηγιουνται ετσι.
Τερμα με το παραμυθι!

IWN1998 είπε...

Προς το "μάγκα" Χατζηχρήστο...
Πήγαινε μάζεψε το "δολοφόνο" που στείλατε σε διατεταγμένη αποστολή να κάνει τις δρεπανηφόρες επεμβάσεις του και μετά έλα να μας μιλήσεις για μάγκες και για το Λόλο που κρύφτηκε στ' αποδυτήρια. Για να μη θυμήσουμε κάτι παλιές ιστορίες από το 78-79, κάποιου που σ' αγώνα μπάσκετ πήγε να κάνει τον καμπόσο στους αρσιβαρίστες του Μίλωνα και μετά έτρεχε να κρυφτεί πίσω από την αστυνομία για να μην τον κάνουν τόπι.

Ο Πανιώνιος έχει το προνόμιο οι βάζελοι να τον θεωρούν γαύρο, οι γαύροι βάζελο και οι ΑΕΚτζήδες βαζελόγαυρο.

Παιδιά, Πανιώνιοι είμαστε. Είμαστε ναι και η ομάδα της γειτονιάς μας της Νέας Σμύρνης που τίναξε στον αέρα την χρυσοπληρωμένη αρμάδα των αστέρων σας το 79, είμαστε και η ομάδα των Ιώνων προσφύγων που ήρθαν από την γκιαούρ Σμύρνη, την άπιστη Σμύρνη το 22. Αυτοί είμαστε και στεκόμαστε κόντρα στα ΠΟΚ και στις παράγκες, τις δικές σας και των συνεταίρων σας τόσα χρόνια όσο και αν μας κτυπάτε.

Θυμηθήκατε το Νέο Πανιώνιο και το Βενιζέλο, εσείς οι πιο ακατάλληλοι να μιλάτε για τέτοιες ιστορίες. Εσείς που δεν μπορείτε να μετρήσετε πόσα χρωστάτε.

Θυμηθήκατε το Μοβσεσιάν και άλλους καταστροφείς του συλλόγου, εσείς που μετράτε τώρα στον τρέχοντα χρόνο αντίστοιχες πληγές από τους δικούς σας Μοβσεσιάν.

Δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη κάποιος μπροστα στη αφροσύνη σας. Μόνο στην πίκρα και στη στενοχώρια σας από την τρέχουσα κατάντια σας μπορεί κάποιος να αποδώσει τον τρόπο σκέψης σας.

ΥΓ: H ΠΑΕ Πανιώνιος πρέπει να τιμωρήσει τον Εστογιαννόφ εφόσον όντως αυτοδίκησε. Εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι εκτός της δολοφονικής επέμβασης Αραούχο εντός αγωνιστικού χώρου, υπήρξε και εκτός αγωνιστικού χώρου αντιδικία και όχι αποκλειστική αυτοδικία Εστογιαννόφ, τότε θα πρέπει να αφήσει τον παίκτη να υπερασπιστεί εαυτόν στην Πειθαρχική επιτροπή και στη συνέχεια να λάβει τα εντός συλλόγου μέτρα, ειδάλλως προκαταβάλει την επιτροπή για την ενοχή και την τιμωρία του αθλητού.

IWN1998 είπε...

Την ανακοίνωση την έβγαλαν οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ ή οι "αμέτοχοι";

br fun_atic είπε...

Έτσι σε θέλω Ίωνα...Ίωνα :)

Καλά. Και σε μωρό παιδί να πεις ότι ο Λόλο είδε ξαφνικά τον Αραούχο να μιλάει με την Γιαδικιάρογλου, συγνώμη με τον Καστελιόνε και του μαύρισε το μάτι χωρίς λόγο δεν θα το πιστέψει...

Μου αρέσει πάντως που η Π.Α.Ε έχει κάτι απορίες... Γιατί λέει δεν παραπονέθηκε Α.Ε.Κ για το πανό κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ποιος να ενδιαφερθεί; Ο Σερβοέλληνας; Οι Αργεντινοί, οι Πορτογάλοι, οι Αφρικανοί; Ο εκπρόσωπος του Μπαμπ; Ποιός; Έχει θολώσει και το μάτι τους από την πείνα και δεν βλέπουν μακρυά...

Πάντως μετά από δώδεκα ώρες αντεγκλήσεων κατέληξα...Η Α.Ε.Κ είναι όντως προσφυγικό σωματείο. Γιατί δεν έχει ούτε χρήματα, ούτε περιουσία, ούτε γήπεδο, ούτε οικόπεδο, ούτε θείο από το Σικάγο και σε λίγο δεν θα έχει ούτε διοίκηση ούτε και παίκτες... Ρε παιδιά συγνώμη. Λάθος!!!
Η οδύσσεια ενός ξενιτεμένου ωχριά μπροστά στο δράμα σας...

Τελικά μάθαμε ποιος ανέβασε αυτό το ανιστόρητο πανό;

Miltos@Chios είπε...

Κωνσταντινε,σφραγισε τες τωρα!

br fun_atic είπε...

Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Αφού δύο από τους ιδρυτές της Α.Ε.Κ διέθεταν κατάστημα αθλητικών ειδών (βάλε με τον νου σου τώρα τι αθλητικά είδη πουλούσαν το 1924) γιατί δεν κάθονταν με την ησυχία τους στο ισόγειο και στριμώχτηκαν 13 νοματαίοι στο πατάρι;

τρελοπανιωνιος είπε...

τι μας λενε τα βρωμοχανουμακια που ακομα και μεσα στην νεα φιλαδελφεια ειναι ειδος προς εξαφανιση, τι μας λενε τωρα οι χρεωμενοι τελειωμενοι πανε καλα ? ξεχασανε αυτοι πως φαγανε τα χρεοι τους με το αρθρο 44 ? Δεν εχουν καταλαβει πως παιζουν χατιρικως στο πρωταθλημα γιατι ειμαστε υπερανω και δεν τους κλεινουμε το σπιτακι με τις ακαλυπτες επιταγες...!!! και δεν καταλαβα τωρα πως αφηνουν τον καθε μαστουρωμενο χατζ.....στο ουτε να το γραψω δεν θελω να λεει για την ομαδα μας... ? οι κοτες οι ξεπουπουλιασμενες που να χαθουν απο τον χαρτη...!!!

τρελοπανιωνιος είπε...

τα πηρα αγρια με τους μ@@%@#ες..

τρελοπανιωνιος είπε...

ΠΡΟΕΔΡΕ δεν επρεπε να τους πεις την αληθεια τους γκρεμισες τον ψευτικο κοσμο μεσα στον οποιο ζουσαν... μολις εμαθαν την αληθεια γαβγισαν σαν τα σκιλια αυτα που δεν δαγκωνουν... ξερεις τωρα μονο φωνη και σκατο... βρε ουστ απο εδω...

IWN1998 είπε...

Να κάνουμε και λίγο χιούμορ, έστω και ψιλομαύρο.

Υπάρχει η φήμη ότι πίσω απ' όλα κρύβεται... ο Φερέρα, που βρήκε έτσι τρόπο να χωρέσει το Ρεκόμπα στην ομάδα αν τιμωρηθεί ο Λόλο.

Κακά τα ψέμματα αν είναι αλήθεια το πρόγραμμα ενδυνάμωσης, μήπως ήρθε η ώρα του Αλβάρο; Επαληθεύεται και η σιγουριά στη συνέντευξη Εστογιανόφ ότι ο Ρεκόμπα θα επανέλθει σίγουρα.

τρελοπανιωνιος είπε...

αλλα τι να πεις τους πεφτουν βαρια τα 3 που τρωνε καθε χρονο ... δεν τους χαλασε... αντε να ερθει ο σφουγκαρακης και μετα θελω να ερθει το παιχνιδι στο οακα που δεν θα εχουν δικαιολογιες να φανε αλλα 3 να δω τι θα λενε μετα...!!!

br fun_atic είπε...

Λες δηλαδή ότι για να χωρέσει ο Αλβάρο στον Πανιώνιο πρέπει να παίξει μπουνιές ο Λόλο; Τι σύστημα είναι αυτό πάλι;

Katrinos είπε...

http://www.aek.com/main.htm

Πατήστε πάνω στο administrator says, να διαβάσετε μια 'επίθεση φιλίας'

Τσαααααακ, σφράγισε τις ΟΛΕΣ ακόμα και αυτές που ΔΕΝ έχουν λήξει (πιστεύω να γνωρίζετε ότι οι επιταγές εξαργυρώνονται με την εμφάνιση...)

Ron Barceló είπε...

H όλη ιστορία κ η έκταση της μου προκαλεί πλέον αηδία. Πέσαμε στο λάθος να ανοίξουμε διάλογο σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα με τους πουθενάδες. Οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι - συνεχίζοντας να απαντάνε κ να 'θυμούνται' - εκτίθενται. Η ιστορία δεν ξεχνά τετοια καραγκιοζιλίκια κ καλό θα κάνουν να προσέχουν τι μαλακίες λένε (και να σταματήσουμε κ μεις εδω) γιατί προβλέπω οτι κάθε φορά που θα πατάνε στη Νέα Σμύρνη θα έχουν παλιές 'καλές' υποδοχές που θα ξεκινούν από τη στιγμή που θα βγαίνουν από το πούλμαν. Ας μην φανατίζουμε άλλο τον κόσμο. Δεν αξίζει με τους ανύπαρκτους.

IWN1998 είπε...

Μάλιστα κύριοι. Είδαμε λοιπόν και την κατά Αβραάμ Μαστοράκη ανάλυση του θέματος. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε το πολύ καλύτερο επίπεδο.
Βέβαια η αμπελοφιλοσοφιακή σοφιστεία του ορισμού του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ προσφυγικού σωματείου ως αυτού που δεν ξεριζώθηκε αλλά ιδρύθηκε από τους ξεριζωμένους στον τόπο της προσφυγιάς τους, κάνει τους αρχαίους Αθηναίους σοφιστές να ωχριούν στο μέγεθος του σλάλομ της σκέψης του κου Μαστοράκη.

Τα περί συνθημάτων για Τούρκους, που όντως κάποιες φορές υπήρχαν κάποιοι ανεγκέφαλοι που τα ψέλλιζαν στο παρελθόν, εγώ δεν τα άκουσα προχθές. Αλλά το να κατηγορείς ένα σύλλογο για κάποιους ανεγκέφαλους είναι υπερβολή. Να θυμίσω στον κο Αβραάμ κάποια ωραία περί Βουλγάρων που χρόνια φώναζαν στη σκεπαστή τους, οι δικοί τους επιστήμονες;

Και τ' άλλα ωραία και όμορφα του κου Αβραάμ ότι δεν μας πείραξαν που τους στερήσαμε 2 φορές το πρωτάθλημα και τους πήραμε και το κύπελλο το 79. Καλά κε Αβραάμ, ξέρετε και μεις ομάδα είμαστε και για μια τιμή ζούμε και για τη νίκη παίζουμε. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι εκτός ΠΟΚ, όταν σας κερδίζουν ότι παίζουν για την πάρτη των ΠΟΚικών ανταγωνιστών σας.

Αλλά τι να καταλάβετε τώρα από τέτοια κε Αβραάμ εσείς. Είναι σα να λες σε ένα Αμερικάνο στη Τζόρτζια και στο Τέξας ότι και οι Μεξικάνοι είναι άνθρωποι. Για σας μόνο γαύρος και βάζελος υπάρχει. Οι άλλοι είναι στολίδια για να κάνετε το πρωτάθλημά σας.

Εύχομαι να μην έχει ο καιρός γυρίσματα όπως δείχνουν τα πράγματα για σας κε Μαστοράκη, γιατί ασυνήθιστοι όπως είστε, θα σας πέσει λίγο άσχημα.

Με προσφυγικούς χαιρετισμούς αν μας αφήνετε και μας μέσα στη μεγαλωσύνη του βυζαντινισμού μας να λέμε ότι έχουμε προσφυγικό αίμα.

re-la-re είπε...

Στον τελικό του Κυπέλλου του 1983 (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) ήμουν μέσα στην 26 μαζί με τα ΠΑΟΚια.

Ξαφνικά βλέπω απέναντι μας τους χουλιγκάνους του Αρπαγα να σηκώνουν μια τούρκικη σημαία. Γυρίζω και λέω σε κάτι δίπλα μου: Μα πόσο μαλάκες μπορεί να είναι; Κοίτα πίσω σου μου λένε και γυρίζοντας βλέπω τα Παοκια να έχουν σηκώσει βουλγάρικη.

Αυτοί τώρα διοικούν την ερασιτεχνική ΑΕΚ και με αυτούς πιάσαμε κουβέντα. Δεν έχει νόημα και καλά κάνει η διοίκηση και το κόβει. Οσο για τον Λόλο φαντάζομαι θα έχει μάρτυρα τον Καστελιόνε με τον οποίο μίλαγε ο Αραούχο που θα επιβεβαιώσει ότι τον χαστούκησε. Και τότε να δω αν θα κληθεί και ο Αραούχο να φάει την τιμωρία του και πόσες θα ρίξουν στον Λόλο.

Για να μη σας πω ότι θα πάει σύσσωμη η ΠΑΕ ΑΕΚ να παρακαλά να τη γλυτώσει ο Λόλο μπας και δεν σφραγιστούν οι επιταγές. Πάντως μια κλήση σε παολογία από το ΔΣ και μια τιμωρία πρέπει να ρίξει η ΠΑΕ στο Λολο.

br fun_atic είπε...

Δηλαδή αυτό που λέμε τώρα είναι ότι πρέπει να ανεχόμαστε τους λογικούς ακροβατισμούς, την καπηλεία της προσφυγιάς και τη διαστρ διαστρέβλωση της ιστορίας μήπως και θεωρηθεί ότι είμαστε του αυτού επιπέδου με τους φίλους μας;
Να μην ξεχνάμε ότι το θέμα αυτό δεν εκίνησε από τον Πανιώνιο. Ακόμη κι αν το συγκεκριμένο πανό θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητικό, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ευθύνεται ο Πανιώνιος και για ποιο ακριβός λόγο θα έπρεπε όλοι εμείς να δεχθούμε όλες αυτές τις σαχλαμάρες.
Σε προσωπικό επίπεδο. Όταν οι άλλοι μιλούσαν με φρασεολόγιο πεζοδρομίου, αναφερόμουν σε συνθήκες και ιστορικά ντοκουμέντα. Νομίζω ότι το επίπεδό μου το απέδειξα...

Είναι προφανές ότι οι ΑΕΚτζήδες δεν θα είχαν ασχολήθεί με όλα αυτά εάν τα γραφεία τους δεν τελούσαν υπό κατάληψη ούτε εάν δεν ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη των οπαδών τους.

IWN1998 είπε...

BR, otan anafer8hka se "epipedo" sygkrina thn analysh Abraam Mastorakh me thn anekdihghth anarthsh Abramidh me tis "bourtses"...Profanws den synekrina to diko sou epipedo me tous Xatzixristous...
[An to teleutaio sxolio aforouse to diko mou...]

Costix είπε...

Ρε παιδια, δεν καταλαβατε κατι.

Επρεπε να χρησιμοποιησουμε περισσοτερη βαζελινη, γιατι τελικα τους ετσουξε πολυ.

Και το λεγα εγω, μην κανετε οικονομια στη βαζελινη, δεν ακουσε ουτε ο Μανιατης, ουτε ο Ριερα, ουτε ο Μπαλαμπαν, ουτε ο Λολο, και φυσικα ουτε και ο Ομο (αυτος πρεπει να τους εκανε την μεγαλυτερη ζημια, λογω φυσικων προσοντων).

Miltos@Chios είπε...

Oχι αλλο διαλογο με τους δηθεν!Αρκετα...

τρελοπανιωνιος είπε...

http://www.exedrasports.gr/football/superleague/article/?aid=47290

dimosthenis είπε...

Επειδή κατάγομαι από γονείς πρόσφυγες, ο πατέρας από την Πόλη η μάνα από τη Σμύρνη και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον καθαρά προσφυγικό με γιαγιάδες και παπούδες που είχαν υποστεί την προσφυγιά και όλα τα δεινά της νέας πατρίδας, θλίβομαι αφάνταστα όταν δυο προσφυγικά σωματεία με τους σημερινούς ή του πρόσφατου παρελθόντος εκπροσώπους τους προσπαθούν να βγάλουν τα μάτια τους εκατέρωθεν. Ο πατέρας μου ήταν Αεκτσής ως Πολίτης και θεωρούσε εχθρούς τους Παλιολαδίτες βάζελους και γαύρους που πάντοτε εποφθαλμιούσαν την πρόοδο των προσφύγων. Εγώ μεγάλωσα από παιδάκι στη Νέα Σμύρνη και ο Πανιώνιος ήταν η χαρά μου και η κυριακάτικη διασκέδαση και το γήπεδο, ξερό τότε, ο χώρος άθλησης με ένα δίφραγκο στον Καπώνη.
Την Αεκ την ένιωθα ως ένα φιλικό σωματείο που το σεβόμουνα αφού ήταν το αγαπημένο του πατέρα μου.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ξεπουλώντας κάθε έννοια ιδεολογίας και καταγωγής μας επεφύλασσε εκπλήξεις τύπου Μοβσεσιάν και Ερμείδη που έριξαν τον Πανιώνιο στα Τάρταρα της ανυποληψίας. Πολλοί απο μας γύρισαν την πλάτη στην ξεφτίλα της ομάδας, Και τότε οι διοικούντες το φιλικό σωματείο της ένωσης ψάρεψαν στα θολά νερά της δικής μας παρακμής παραχαράσσοντας την ιστορία και κλεβοντας παίχτες και πρωταθλήματα.
Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα. Η παρουσία Τσακίρη με την οικονομική επιφάνεια αλλά κυρίως με το ηθικό ανάστημα που ύψωσε έδωσε άλλη ποιότητα στην ομάδα και άλλο πρεστιζ στους φιλάθλους που συγκεντρώνονται και παρατάσσονται δίπλα στον πρόεδρο κυρίως μέσα από τα Πανιώνια μπλοκ, όπως το παρόν. Χαίρομαι δε να απολαμβάνω την υψηλή ποιότητα σκέψης και κρίσης των περισσότερων χρηστών του μπλοκ.
Όμως στο σημερινό θέμα το παρακάναμε και μεις και οι φίλοι(;) Αεκτσήδες. Φθάνει πια. Ο Πανιώνιος είναι αριστοκρατική (με την έννοια των αρίστων) ομάδα με πρόεδρο άρχοντα που δεν καταδέχεται να λιώσει τον αντίπαλο ΄όταν βρίσκεται στο έλεος του, όπως κάνανε αυτοί με μας και σήμερα τους κατακρίνουμε αλλά και τους οικτίρουμε. η συνέχεια αυτής της χωρίς αρχές αντιπαράθεσης γίνεται πάντοτε προς όφελος των τρίτων. Ας μη τους δώσουμε τέτοια χαρά. Ας συγκεντρωθούμε στην ομάδα μας για να την ανεβάσουμε ψηλότερα και να δικαιώσουμε τους πόθους όλων των προσφύγων αλλά και των γνήσιων φιλάθλων που βλέπουν στον Πανιώνιο μια ομάδα όλο Υγεία (ποδοσφαιρική και ηθική). ευχαριστώ για τη φιλοξενία

br fun_atic είπε...

Φίλε Δημοσθένη.
Δεν είναι πρόβλημα ανάμεσα σε Σμυρνιούς και Κων/πολίτες. Είναι ζήτημα τιμής και αποκατάστασης της αλήθειας.

Το ίντερνετ και οι ακαδημαϊκές γνώσεις μας επιτρέπουν να εκφέρουμε τη γνώμη μας και να αποκαταστήσουμε την εικόνα που Πανιωνίου που είχε τρωθεί από πρόσωπα που αναφέρεις και που γνωρίζουμε όλοι καλά και είχε δοθεί βορά σε κάθε άρπαγα. Αυτά τέλος...

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αυτοί μπορούν να πιστεύουν ότι είναι προσφυγικό σωματείο και να το διατυμπανίζουν κι εγώ από την πλευρά μου μπορώ να κάνω το αντίθετο. Ειδοποιός διαφορά βέβαια είναι το μέσο, ο σκοπός και ο τρόπος που το κάνει ο καθένας.

Αυτό που με έχει διδάξει η ζωή είναι πως πρέπει να φέρεσαι στον άλλο με τον τρόπο που μπορεί να καταλάβει. Καλό το επίπεδο και το αριστοκρατικό πνεύμα, γι αυτούς όμως που μπορούν να το εκτιμήσουν.

Προσωπικά όσα ήθελα να πω τα είπα.

IWN1998 είπε...

Η αντιπαράθεση έχει τερματιστεί. Η αντιπαράθεση φούντωσε και από τον τρόπο που αντέδρασε ο αρχικά θιγμένος της υπόθεσης. Ο θιγμένος από τα πανό λοιπόν, δηλαδή η ΑΕΚ, διάλεξε να επιτεθεί σε προσωπικό επίπεδο στον Τσακίρη, με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Πανιώνιο και με οχετό ύβρεων από διάφορα ημιεπίσημα sites και Blogs. Δεν αρκέστηκε να αναφέρει σαν ατόπημα το κρέμασμα του πανό, αλλά θέλησε ντε και καλά να το συνδέσει με τον επίσημο Πανιώνιο. Εξ αρχής μίλησε για ανιστόρητους Πανιωνίους.
Όπως είπε και ο ΒR με άλλα λόγια, αυτού του είδους η δράση επέφερε αντίστοιχη αντίδραση. Κάποιοι από την άλλη πλευρά που φέρουν και διοικητικές θέσεις δυστυχώς αυτή είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν.

Προσωπικά επαναλαμβάνω πάγια ότι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η υποστήριξη της δικής μας ομάδας και όχι το να θίγουμε τον όποιο αντίπαλο.
Αν θέλουμε να έχουμε επίπεδο οπαδών, ανάλογο της ιστορίας της ομάδας και αυτών που θέλουμε και μεις και η ΠΑΕ να πρεσβεύει, θα πρέπει και οι σύνδεσμοι και όλοι προσωπικά, αυτον το δρόμο ν' ακολουθούμε και στα νέα παιδιά οφείλουν κάποιοι αυτό το μήνυμα να περάσουν και με την ευκαιρία των συμβάντων, ο πρώτος που πρέπει να το κάνει και να το αναδείξει είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος.

Katrinos είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10560&subid=2&pubid=6587699