Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΠΟΛΥ ΑΤΥΧΟΣ Ο ΦΑΜΠΙΑΝ - ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο ποδοσφαιριστής Φαμπιάν Εστογιάνοφ, υποβλήθηκε σήμερα σε 2ωρη τριπλή χειρουργική επέμβαση στη δεξιά ποδοκνήμικη άρθρωση, η οποία έγινε στην κλινική «Λευκός Σταυρός» από τον επικεφαλής του ιατρικού τημ του Πανιωνίου κ. Γιώργο Κατσιφαράκη.
Η ζημιά που υπέστη τελικά ήταν πιο μεγάλη από την αρχική εκτίμηση, αφού κατά τη διάρκεια της επέμβασης αποκαταστάθηκαν:
1/ Το κάταγμα του έσω σφυρού
2/ Η ρήξη του δελτοειδούς συνδέσμου (πλαστική συνδέσμου)
3/ Η ρήξη του έξω πλαγίου συνδέσμου (πλαστική συνδέσμου) καθώς επίσης έγινε και αρθροσκοπική ομαλοποίηση του χόνδρινου κατάγματος του αστραγάλου.

Ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει εντός της κλινικής για δύο ημέρες και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάσταση του από Δευτέρα 3 Αυγούστου, η οποία θα είναι: Δεκαπέντε ημέρες θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο και μετέπειτα εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία και ενδυνάμωση με ισοκινητικό μηχάνημα.

Η πιθανή επιστροφή του ποδοσφαιριστή, αναμένεται σε 2 μήνες περίπου, με επανεκτίμηση κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του.

Η αγωνία μου για ένα εισιτήριο

To παρακάτω κείμενο, μας το έστειλε ο φίλος της σελίδας


Μεγάλωσα και ζω στις Σέρρες και είμαι φίλαθλος του Πανιωνίου από 12 ετών. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν περάσει αρκετά χρόνια αλλά η αγάπη μου για τον Σύλλογο είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά.

Παρόλο που ζω σε επαρχιακή πόλη αρκετά μακριά από την καρδιά του Ιστορικού μας Συλλόγου, έχω βρεθεί κοντά στην ομάδα όποτε μου δόθηκε η δυνατότητα, είτε στην Νέα Σμύρνη, είτε σε πόλεις κοντά στην δική μου.

Φέτος αποφάσισα να γίνω για πρώτη φορά κάτοχος Εισιτηρίου Διαρκείας καίτοι γνωρίζω εκ των προτέρων ότι δύσκολα θα μπορέσω να παρευρεθώ σε κάποιον από τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω απ' την μεριά μου για να δείξω εμπράκτως την στήριξή μου στον Σύλλογο που αγάπησα από μικρό παιδί.

Την πρώτη πληροφόρηση για την αγορά Εισιτηρίου Διαρκείας την είχα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου (
www.panionios.gr) και από τα διάφορα Πανιώνια blogs μιας και στις Σέρρες δεν υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης του ΣΠΟΡ FM και η εφημερίδα "Πανιώνιος Κόσμος" αν και την έχω ζητήσει επανειλλημένως, δεν φτάνει μέχρι εδώ. Έστειλα λοιπόν ένα e-mail στην διεύθυνση (ticket@panionios.gr) ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση Εισιτηρίου Διαρκείας. Η απάντηση στο αίτημά μου ήταν άμεση και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον υπεύθυνο του τμήματος κ. Μόγκριτς Ανδρέα για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε στην περίπτωσή μου και την άμεση βοήθειά του στις δυσκολίες που συνάντησα.

Στέλνεις με
e-mail μία αίτηση αγοράς Εισιτηρίου Διαρκείας (η αίτηση βρίσκεται στην διεύθυνση (http://www.panionios.gr/files/Diarkeias0910.pdf) και κατόπιν σου αποστέλλεται ένας αριθμός λογαριασμού για την κατάθεση του χρηματικού ποσού. Η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο λογαριασμό, συγκεκριμένου καταστήματος (PROTON BANK, κατάστημα Νέας Σμύρνης) και στην συνέχεια στέλνεις με FAX την απόδειξη κατάθεσης. Κατόπιν με ταχυμεταφορέα σου αποστέλουν στην διεύθυνσή σου την απόδειξη και μια συνοδευτική κάρτα του Πανιωνίου, η οποία όμως δεν είναι το διαρκείας. Αυτό που ανοίγει το τουρνικέ και μπαίνεις μέσα στην θύρα είναι η Εθνική Κάρτα Φιλάθλου η οποία για να εκδοθεί χρειάζεται η φυσική παρουσία του κατόχου. Το παραπάνω θα γίνεται την ημέρα του οποιουδήποτε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μέχρι μερικές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, το πολύ 2-3 ώρες πριν την σέντρα.

Έπρεπε λοιπόν να ακολουθήσω την παραπάνω διαδικασία. Έστειλα την αίτησή μου, μου δόθηκε ο αριθμός λογαριασμού και διασπίστωσα πως η συγκεκριμένη τράπεζα δεν διαθέτει κατάστημα στην πόλη μου. Μάλιστα η τράπεζα αυτή διαθέτει καταστήματα σε μόλις 7 πόλεις σε ολόκληρη την επικράτεια. Απευθυνόμενος σε 1-2 τράπεζες με τις οποίες συνεργάζομαι, εάν μπορούσα να καταθέσω το χρηματικό ποσό μέσω αυτών στο συγκεκριμένο κατάστημα της
PROTON BANK, μου απάντησαν πως είτε αυτό δεν είναι εφικτό είτε θα χρειαστεί ένα ποσό 20-30 Ευρώ για προμήθεια. Θα προτιμούσα όμως να δώσω αυτά τα 20-30 Ευρώ για μία καλύτερη θέση στο γήπεδο!

Απευθύνθηκα εκ νέου στο Τμήμα Εισιτηρίων της ΠΑΕ Πανιώνιος μήπως υπάρχει άλλος τρόπος κατάθεσης των χρημάτων π.χ. με εξουσιοδότηση ή άλλος λογαριασμός σε άλλη τράπεζα. Μία εναλλακτική λύση που μου συστήθηκε ήταν η χρέωση της πιστωτικής μου κάρτας. Με εξουσιοδότηση δεν μπορεί να γίνει η έκδοση της Εθνικής Κάρτας Φιλάθλου καθώς ο εξουσιοδοτούμενος θα έπρεπε να φωτογραφηθεί αντί εμού. Επίσης δεν υπάρχει κάποιος άλλος λογαριασμός σε άλλη τράπεζα που να μπορεί να εξυπηρετηθεί κάποιος. Και επειδή δεν είμαι κάτοχος πιστωτικής κάρτας διαπίστωσα μετά λύπης μου πως η αγορά ενός Εισιτηρίου Διαρκείας αποδείχθηκε ένας Γολγοθάς.

Το καλό στην όλη υπόθεση είναι πως οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν μπορεί κάποιος εφόσον το επιθυμεί να γίνει κάτοχος Εισιτηρίου Διαρκείας. Το κακό είναι πως χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του και προσωπικά δεν γνωρίζω αν κατά την διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα έχω την δυνατότητα να κατέβω στην Αθήνα.

Η λύση στο πρόβλημα των τραυματισμών

Η ομάδα μας μαστίζεται από συνεχείς τραυματισμούς. Ο Αλβάρο Ρεκόμπα πρότεινε και το brfunatic οπτικοποίησε τη λύση. Διαφορετικά στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ θα χρειαστεί να αγωνιστούν οι κάτοχοι διαρκείας με νούμερα 1,500,1000 και 1500. Άντε να δω ποιός από αυτούς θα κάνει τον Λόλο. Γιατί το μαλλί το πετυχαίνεις. Τα υπόλοιπα όμως;

Περαστικά σε όλους!!!

http://www.youtube.com/watch?p=7F06C69158F52B23&index=0&feature=PlayList&v=5Zo1icEQL7U

http://www.youtube.com/watch?v=d1o8Et76d6o&feature=related

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Φίλε, ακόμη σε περιμένω στο άδειο γήπεδο.

Το στοίχημα των 3.000 διαρκείας συμπίπτει με τους εορτασμούς των 120 χρόνων ιστορίας της ομάδας. Είναι κρίμα, μια χρονιά σαν κι αυτή, με παίκτες αυτού του επιπέδου και με τιμολογιακή πολιτική των διαρκείας αντάξια της περιστάσεως να αυξήσουμε απλά ελαφρώς τις πωλήσεις των εισιτηρίων. Φαίνεται πως όλοι υπήρξαμε κατώτεροι των περιστάσεων.

Είναι γεγονός ότι ο μέσος Πανιώνιος είναι ένας ιδιαίτερα επιφυλακτικός φίλαθλος. Η επιφυλακτικότητα αυτή πηγάζει από πολλά παραδείγματα του παρελθόντος, όπου δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες σύντομα διαψεύστηκαν. Πρόσφατο παράδειγμα η περσινή χρονιά.

Αυτή όμως δεν είναι μια ψύχραιμη και αντικειμενική αντιμετώπιση του σήμερα. Ο μέσος φίλαθλος επιθυμούσε την παραμονή των μεγάλων αστεριών της ομάδας. Η επιθυμία αυτή πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με σημαντικό κόστος για την ομάδα. Ο Ρεκόμπα παρέμεινε στις τάξεις μας και ο Εστογιανώφ δεσμεύθηκε για τρία χρόνια μαζί μας, πράγμα που δεν φανταζόμασταν με τίποτα στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα η ομάδα απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων του, γεγονός που την εξασφαλίζει και οικονομικά, σε περίπτωση επωφελούς πώλησης. Σημαντικότατη και η παραμονή του Μανιάτη από τον κεντρικό κορμό της ομάδας. Ο μέσος φίλαθλος που προβληματίστηκε από την απομάκρυνση του Λίνεν, επιθυμούσε την πρόσληψη ενός καλού και σοβαρού προπονητή. Ο Φερέρα δείχνει πολύ καλά στοιχεία.

Ο μέσος φίλαθλος επιθυμούσε την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Πράγματι αποκτήθηκαν παίκτες σημαντικής αξίας όπως ο Μπάλαμπαν και ο Ριέρα, ενώ και από τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα έχουμε αποκομίσει καλές εντυπώσεις. Θα τους δούμε βέβαια και στην Αθήνα. Μοναδική παραφωνία ο αφελληνισμός της ομάδας (ουσιαστικά της βασικής ενδεκάδας). Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο ελπίζω να αντιμετωπιστεί από την καλή εξέλιξη των νεαρών παικτών που έχουν αποκτηθεί (έχουμε διαβάσει πολύ καλές κριτικές για τον Κοντοχρήστο, τον Σιόβα και τον Σιμώση). Ίσως η μοναδική έλλειψη την οποία έχει αυτή τη στιγμή ο Πανιώνιος είναι ενός εξαιρετικού τερματοφύλακα. Φημολογείται πάντως μεγάλη εξέλιξη του Ανδριόλα.

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι ο μέσος φίλαθλος δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο από τις μεταγραφικές κινήσεις. Η ομάδα φαίνεται και είναι ενισχυμένη. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να προκαλείται αισιοδοξία στις τάξεις των φιλάθλων, η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη αποτυπωθεί στις πωλήσεις των διαρκείας. Διότι, έστω και στα χαρτιά, αφού ακόμη δεν έχουμε δώσει κανέναν επίσημο αγώνα, διαθέτουμε μια από τις καλύτερες μεσαίες και επιθετικές γραμμές του Πρωταθλήματος. Φαίνεται όμως ότι η επίθεση κόβει εισιτήρια σε κάθε άλλο μέρος του κόσμου, εκτός από τη Νέα Σμύρνη.

Ο μέσος Πανιώνιος πιστεύω ότι τα ξέρει όλα αυτά. Η λογική του όμως του λέει να περιμένει τις πρώτες αγωνιστικές για να δει εάν όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν. Η σκέψη αυτή θα ήταν απόλυτα κατανοητή και σεβαστή οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Όχι όμως φέτος.

Καμία άλλη ομάδα δεν έχει συμπληρώσει 120 χρόνια ιστορίας. Και μάλιστα με μόλις 1153 εισιτήρια διαρκείας. Σε καμία άλλη ομάδα παίκτες του επιπέδου των Ρεκόμπα, Εστογιανώφ, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Κουμορτζί δεν πρόκειται να υποστηριχθούν από μόλις 1153 κατόχους διαρκείας. Σε καμία άλλη ομάδα δεν έγινε σημαντική προσπάθεια για την προσέλκυση των οικογενειών. Σε καμία άλλη ομάδα η τιμή του διαρκείας δεν υπήρξε τόσο προσιτή για το βαλάντιο ακόμη και του πιο αδύναμου οικονομικά. Σε καμία ομάδα δεν έγινε έκκληση για αγορά διαρκείας χωρίς την άμεση ανταπόκριση των φιλάθλων. Μόνο σε εμάς υπήρξε τέτοια αδιαφορία.Κατά τα λοιπά είμαστε υπερήφανοι γιά τα 120 χρόνια ιστορίας μας. Ίσως γιατί δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τον τελευταίο μήνα...

Γήπεδο δεν γίνεται με 1153 εισιτήρια, κι αν γίνει θα αποτελεί προϊόν απίστευτων συμβιβασμών. Τα διαρκείας αυτά είναι αδύνατον να κρατήσουν στην ομάδα σοβαρούς επιχειρηματίες όπως τον Τσακίρη, αλλά κι αν το κάνουν, αυτό θα γίνει με διαφορετικούς όρους από αυτούς που ισχύουν σήμερα.Και δεν πρόκειται να χαρεί κανείς από 'μάς.

Όμως το διαρκείας φέτος δεν έχει να κάνει τόσο με τα αστέρια, με τον Τσακίρη, και με το γήπεδο. Έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια του μέσου φιλάθλου και κατ’ επέκταση της ομάδας. Είναι ντροπή τα 120 χρόνια ιστορίας να γιορτάζονται σε άδειο γήπεδο. Είναι ντροπή στα 120 χρόνια της ομάδας να μην ορθώσει το ανάστημά του ο μέσος Πανιώνιος φίλαθλος. Να δηλώσει σε όλους "Είμαι κι εγώ εδώ". Είναι ντροπή για εκείνους που μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντά τους, κυνηγημένοι από τους Τσέτες, ξεριζωμένοι από την Ιωνία, έφεραν στην μητέρα πατρίδα το έμβλημα και τα χρώματα του Πανιωνίου. Αυτά που θα φορέσουμε ως επετειακή εμφάνιση...
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που υπέφεραν, που μόχθησαν για να δουν τον Πανιώνιο να μεταφυτεύεται και να ανθίζει σε μια καινούργια πατρίδα θα δεν θα ήταν περήφανοι για ‘μας. Διότι μέχρι και σήμερα έχουμε σταθεί κατώτεροι των περιστάσεων. Γιατί προτιμήσαμε δυο μέρες επιπλέον διακοπών από ένα εισιτήριο διαρκείας. Γιατί δεν πήραμε το παιδί μας από το χέρι για να το βάλουμε σε ένα κόσμο μαγικό. Για όποιον δεν το έχει νοιώσει, η τροπαιοθήκη της θύρας 5 είναι ο ομφάλιος λώρος όλων μας με τη γη της Ιωνίας
.
Για ποια διαφορετικότητα μιλάμε όταν στην προτροπή του Τσακίρη για 3.000 διαρκείας, δεν απαντήσαμε με 4.000 και 5.000; Δεν είμαστε τόσο λίγοι όσο κάποιοι πιστεύουν. Δεν είμαστε τόσο απογοητευμένοι. Δεν είμαστε τόσο φτωχοί. Έχουμε υπόσταση και φωνή.
Αν φέτος δεν μπορέσουμε να αποδείξουμε τίποτα απ’ όλα αυτά ας αλλάξουμε τα χρώματα της ομάδας. Ας σκίσουμε από τη φανέλα και τα κασκόλ την Ιωνική ασπίδα. Γιατί κανείς μας δεν θα είναι άξιος να φοράει υπό αυτές τις συνθήκες τα σύμβολα που βάφτηκαν κυριολεκτικά με αίμα. Γιορτάστε στο σπίτι αγαπητοί φίλοι τα 120 χρόνια. Φορώντας την επετειακή εμφάνιση και τρώγοντας πίτσες μπροστά στη Νόβα. Διαφορετικοί όμως δεν είστε...

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Η Ισχύς εν τη Ενώσει

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω κάποιες αναλύσεις για τα εισιτήρια διαρκείας. Οι αναλύσεις αυτές έκαναν την εμφάνισή τους την επόμενη ημέρα που ξεπεράσαμε τον περσινό αριθμό πωλήσεων. Δηλαδή το τραγικό 977.

Πολλοί φίλοι δείχνουν ικανοποιημένοι από τον ρυθμό πώλησης των διαρκείας, βάζοντας ως στόχο τα 1.500 εισιτήρια. Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί αναφέρουν ότι θα έχουμε πετύχει αύξηση 50%. Δυστυχώς όμως τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Αντιλαμβάνομαι ότι τα 1.500 διαρκείας θα είναι απλά ένα βήμα προόδου. Προσωπικά δεν ικανοποιούμαι από το νούμερο αυτό, αφού θεωρούσα ως ελάχιστο όριο αξιοπρέπειας τις 2.000. Θα προτιμούσα βέβαια ένα νούμερο πάνω από τις 3.000, απλά και μόνο για να μπούμε και λίγο στη μύτη του Τσακίρη. Γιατί έριξε την ιδέα, αλλά δεν την πίστεψε. Απόδειξη; Το ότι δεν την προώθησε όσο μπορούσε ή έστω όσο χρειάζονταν (ασφαλώς όμως και ήταν εξαιρετική η ενέργειά του για την τιμή των διαρκείας. Σε αυτό του βγάζω το καπέλο).

Η δυσκολία διάθεσης των διαρκείας κατέδειξε πολλές από τις αδυναμίας και τις ανεπάρκειες της ομάδας, οι οποίες θα έπρεπε να ενταχθούν στα πλαίσια της ευρείας διοικητικής αναδιοργάνωσης του συλλόγου που μάλλον δεν έγινε. Μία από αυτές είναι η έλλειψη σοβαρού οργανωμένου φορέα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε για τα απίστευτα πολλά διαρκείας που κατάφεραν να πουλήσουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτά αγοράστηκε μαζικά από τους οργανωμένους (ας πούμε φιλάθλους). Η μαζική πώληση διαρκείας, δημιουργεί ενθουσιασμό και στους ανοργάνωτους φιλάθλους και το αποτέλεσμα είναι να απογειώνονται οι πωλήσεις.

Στον Πανιώνιο βέβαια τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Είμαστε μία ομάδα που σε ένα μέσο παιχνίδι συγκεντρώνει 1.500- 3.000 θεατές. Σε σημαντικά παιχνίδια οι οπαδοί μας μπορεί να φτάσουν τους έξι ή τους επτά χιλιάδες, συνεπικουρούμενοι και από αρκετούς συμπαθούντες τον Πανιώνιο φιλάθλους άλλων ομάδων.

Είμαστε μόνο τόσοι; Όχι. Υπάρχουν χιλιάδες φίλοι, πλήρως απογοητευμένοι από την διαχρονική πορεία της ομάδας, οι οποίοι δυστυχώς δεν έρχονται στο γήπεδο. Αυτοί πρέπει να επιστρέψουν. Δεν μας περισσεύει κανένας. Πως θα γίνει αυτό;

Με αυτά τα μεγέθη είναι τραγικό σφάλμα να υπάρχουν πολλοί φορείς οργανωμένων. Πάνθηρες, Ίωνες, Λέσχη και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος, έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τη δική τους συντροφιά, έχουν την δική τους προσφορά στην ομάδα, έχουν όμως κατά τη γνώμη μου αποτύχει στο να συγκεντρώσουν ή έστω να οργανώσουν τη μεγάλη μάζα των Πανιώνιων φιλάθλων. Το κυριότερο πρόβλημα είναι πως είναι λίγοι.

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να είμαι οργανωμένος οπαδός. Δεν με ενδιαφέρει να φωνάξω συνθήματα κατόπιν εντολής του αρχηγού, να ανάψω καπνογόνα, να χτυπήσω ταμπούρλα και να ακολουθήσω την ομάδα στα εκτός έδρας (όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά η συνήθεια αυτή είναι πολύ ανθυγιεινή έως και επικίνδυνη στις μέρες μας). Πολύ περισσότερο δεν θα μπορούσα να μην ασκώ κριτική, να μην δένομαι με πρόσωπα και να βλέπω μπροστά μου μόνο τη φανέλα ανεξαρτήτως του ποιος τη φοράει.

Θα ήθελα πολύ να υπήρχαν στην θέση των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών, σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων. Φιλάθλων όμως με όλη τη σημασία της λέξης.

Μια δυνατή παρέα ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας, μόρφωσης και κοινωνικής θέσης που θα είχε ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη για την ομάδα. Ο φορέας αυτός θα βοηθούσε την ομάδα με κάθε τρόπο, θα φρόντιζε όμως ταυτόχρονα για την επιστροφή της οικογένειας και για την απομάκρυνση των ταραχοποιών στοιχείων, τα οποία μόνο προβλήματα δημιουργούν. Κάτι δηλαδή σαν τους Πελαργούς της Εθνικής μπάσκετ ή σαν τους Ρόλιγκαν της Εθνικής Δανίας.

Ο φορέας αυτός με το κύρος που θα απολάμβανε θα μπορούσε να συσπειρώσει τους φιλάθλους της ομάδας ή ακόμη και να πείσει να επιστρέψουν στην ομάδα φίλοι που έχουν απομακρυνθεί για διάφορους λόγους. Απαραίτητη προϋπόθεση θα ήταν η ενοποίηση όλων των συνδέσμων οπαδών σε έναν και μόνο σύνδεσμο φιλάθλων, ο οποίος θα απέβαλε κάθε οπαδική πρακτική ή συμπεριφορά, θα έμενε μακριά από διαπλεκόμενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και θα ενεργούσε αποκλειστικά με γνώμονα το καλό της ομάδας. Δεν είναι αδύνατο. Μέσω του μπλογκ έχω έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους υψηλότατου επιπέδου, που πραγματικά ζουν για τον Πανιώνιο, που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, αλλά απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν οπαδοί.

Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια ενέργεια θα είχε πολλαπλά θετικές επιπτώσεις και μία από αυτές θα ήταν η μαζική αγορά διαρκείας. Εννοείται ότι ο φορέας αυτός δεν θα συμμετείχε σε καμία πράξη διοίκησης της ομάδας και ασφαλώς δεν θα δίσταζε να επικρίνει τα αρνητικά. Δεν υπαινίσσομαι με κανένα τρόπο ότι θα ήθελα να μετατραπούν τα μπλογκ σε οργανωμένο φορέα. Θα μπορούσαν όμως τα μπλογκ να πείσουν αξιόλογους ανθρώπους να συμμετάσχουν και πάλι στα της ομάδας. Έστω και σε αρχικό στάδιο με την απλή συμμετοχή τους στα μπλογκ. Είναι πολλοί φίλοι που μου στέλνουν mail, αναφέροντάς μου ότι διαβάζουν όλα τα Πανιώνια μπλογκ, αλλά δεν έχουν αναρτήσει ποτέ καμία σκέψη τους. Τραγικό λάθος. Η επιβίωση των μπλογκ, αλλά και το όφελος που μπορεί να προκύψει στην ομάδα από αυτά είναι στο χέρι σου αγαπητέ φίλε.

Με ενοχλεί ιδιαίτερα η αδράνεια. Θα ήθελα να ενεργοποιηθούμε όλοι προς το συμφέρον της ομάδας. Θα ήθελα επίσης να επιστρέψουν στην ομάδα όλοι οι αξιόλογοι άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί. Που μπορούν να εμπνεύσουν όλους εμάς στο να βοηθήσουμε ενεργά την ομάδα. Σε μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος δεν ταιριάζει η μοιρολατρία, ο πεσιμισμός και ο ωχαδερφισμός. Θα ήθελα το γήπεδο της Νέας Σμύρνης να ξαναγίνει έδρα, χωρίς όμως βία και υβριστικά συνθήματα. Τα πάντα είναι εφικτά. Αρκεί να το πιστέψουμε.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Γκέρμιναλ – Πανιώνιος 0-0

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο χαρακτηρισμός «φιλικό» μπορεί να δοθεί μόνο κατ΄ ευφημισμόν. Πολλά νεύρα, πολλές κίτρινες, πολύ ξύλο και "αγωνιστικό" και εκτός φάσεων, με αποκορύφωμα την ταυτόχρονη αποβολή των Εστογιανώφ και Λέκο.

Για να ξεκινήσουμε από το τέλος, ο Κροάτης Λέκο μετά από ένα ιδιαίτερα σκληρό μαρκάρισμα εις βάρος του Λόλο, δεν δίστασε να τον χτυπήσει εκτός φάσεως και ενώ μάλιστα βρίσκονταν πεσμένος στο έδαφος, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη μήνη του Ουρουγουανού που απάντησε με τεχνικές μπόξ.Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αποβληθούν και οι δύο παίκτες, με τον Φαμπιάν να διατρέχει τον κίνδυνο τιμωρίας. Οι άνθρωποι βέβαια του Πανιωνίου είναι καθησυχαστικοί ως προς το συγκεκριμένο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας, δεδομένου ότι ο αγώνας δεν αποτελούσε επίσημο φιλικό. Πληροφορίες βέβαια της εφημερίδας Goal (κε Φιντζαντωνάκη, εξαιρετικό ρεπορτάζ, αλλά θα μπορούσατε να μην τα γράψετε και όλα...) αναφέρουν ότι ο Λόλο δεν διατρέχει κίνδυνο τιμωρίας για τον απλούστατο λόγο ότι ο διαιτητής σημείωσε στο φύλλο αγώνα ότι απέβαλε τον ...Λουκίνα.

Λέκο ο ένας, Λόλο ο άλλος, την πλήρωσε τελικά ο Λουκ – ίνας...

Απ’ όσα διάβασα σήμερα στις αθλητικές εφημερίδες συμπεραίνω ότι δεν μπορούν να εξαχθούν σαφή αγωνιστικά συμπεράσματα από ένα τόσο σκληρό παιχνίδι. Στα θετικά θα κρατήσουμε το 0 στην άμυνα, την καλή εμφάνιση του Όμο, την εξαιρετική εμφάνιση του Αλβάρο... Κοντοχρήστου, όπως και τις χαμένες ευκαιρίες του Λουκίνα.
Από το παιχνίδι αυτό θα μπορούσαμε να βγούμε νικητές, εάν ο διαιτητής δεν είχε αρνηθεί στον Σίμωση καθαρό πέναλντι.

Με την συμπλήρωση τριών φιλικών μπορούμε να εξάγουμε τα πρώτα συμπεράσματα για παίκτες της ομάδας μας.

Καλό δείχνει το αμυντικό δίδυμο Όμο και Σιόβα. Δεν ξέρω αν και οι δύο θα έχουν θέση βασικών, πάντως φαίνεται ότι δένουν καλά. Καλές εντυπώσεις έχει αφήσει μέχρι αυτή τη στιγμή και ο Μπαρόνι, ενώ έχουν πιάσει από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους δόθηκε οι Σίμωσης και Κοντοχρήστος. Για τον Λουκίνα ίσως και να είναι νωρίς.

Το κέντρο και η επίθεση της ομάδας δείχνει να είναι υπεράνω κριτικής καθώς οι εναλλακτικές λύσεις είναι πολλές, ενώ η τετράδα Εστογιανώφ. Ρεκόμπα, Ριέρα και Μπάλαμπαν φαίνεται ότι θα αποζημιώσει τους κατόχους διαρκείας και μάλιστα με το παραπάνω. Οι υπόλοιποι θα περιμένετε στωικά στην ουρά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την είσοδο στο γήπεδο από τα τουρνικέ. Αν οι τύποι αυτοί σκοράρουν στα πρώτα λεπτά, απλά την πατήσατε...

Στα θετικά πρέπει να καταλογίσουμε και την καλή εικόνα της ομάδας, η οποία μπορεί σε μεγάλο βαθμό να «χρεωθεί» στον κ. Φερέρα και στην καλή δουλειά που φαίνεται ότι κάνει. Το 4-4-2 σε ρόμβο δείχνει να είναι ένα σύστημα που ταιριάζει στο υπάρχον υλικό. Περιμένουμε βέβαια την σύνθεση του κολάζ, η οποία φαντάζομαι ότι θα γίνει στα πρώτα φιλικά επί Ελληνικού εδάφους.

Χωρίς να έχω σαφή εικόνα, καθώς δεν έχω παρακολουθήσει τους αγώνες στο Βέλγιο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ουσιαστική ενίσχυση στη θέση 1. Οι Μπέλιτς και Ανδριόλας δεν φαίνεται να έκαναν το μεγάλο λάθος. Από την άλλη ο Μπεθέρα δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται. Από τη στιγμή που δείχνει πως πάει να γίνει καλή δουλειά στην αμυντική γραμμή, στην οποία πονούσαμε τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να αποκτήσουμε έναν αξιόλογο τερματοφύλακα με προοπτική ετών. Όχι ταλεντάκι, όχι δανεικό. Είναι κρίμα μια αξιόλογη προσπάθεια που φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να κινδυνεύσει να προδοθεί από το τέρμα.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Cercle Brugge Πανιώνιος 1-1

Στο πρώτο φιλικό της ομάδας, εντυπωσιαστήκαμε από το γεγονός ότι ξεκίνησαν ως βασικοί παίκτες που δεν τους υπολογίζαμε. Σήμερα παρατάχθηκε μια ομάδα αποτελούμενη από αρκετούς από τους θεωρητικά αναπληρωματικούς, με κάποιους όμως από αυτούς να διεκδικούν στα ίσια θέση στην ενδεκάδα.

Φαντάζομαι ότι στα επόμενα φιλικά θα αναμειχθούν οι διακριθέντες των επί μέρους αγώνων και θα προκύψει η φετινή ομάδα του Πανιωνίου.

Και το δείγμα αυτό ήταν εξαιρετικό, συνυπολογίζοντας τη δυναμικότητα της αντιπάλου, τον βαθμό ετοιμότητάς της, καθώς και ότι αγωνιστήκαμε χωρίς τα μεγάλα μας αστέρια.

Όπως και να ‘χει όμως η ομάδα ανταποκρίθηκε καλά και με ένα υπέροχο γκολ του Σίτο Ριέρα (που έχασε πολλές ευκαιρίες) αναδείχθηκε ισόπαλη με τους Βέλγους.

Από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι διακρίθηκαν οι Ριέρα, Σίμωσης, Ανδριόλας και Λάτκα.

Φαίνεται ότι γίνεται ιδιαίτερα καλή δουλειά και αυτό ασφαλώς και γεμίζει όλους μας με αισιοδοξία. Καλό θα ήταν βέβαια η αισιοδοξία αυτή να μετατραπεί σε εισιτήρια διαρκείας…

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

8οι ΚΑΙ στη βία

Δημοσιεύθηκαν σήμερα στοιχεία από την Super League σχετικά με τη βία στα Ελληνικά γήπεδα. Τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, καθώς υπήρξαν πολλά επεισόδια και τη χρονιά που πέρασε. Τα γήπεδα είναι άδεια, η αλητεία αλωνίζει και οι οικογένειες απομακρύνονται διαρκώς από το γήπεδο… Δημιουργήθηκε και ένα άτυπο πρωτάθλημα επεισοδίων με βαθμολογία που αποτελούσε συνάρτηση του αριθμού και της σοβαρότητας των επεισοδίων. Ο Πανιώνιος καταλαμβάνει την καθόλου κολακευτική 8η θέση, έχοντας συγκεντρώσει αρκετά μεγάλη βαθμολογία. Εδώ πρέπει να παρέμβει η διοίκηση, πολύ περισσότερο όμως οι σύνδεσμοι των οργανωμένων, που πρέπει να ξεχωρίσουν την αγάπη από τη βία. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους κι ας προστατεύσουν την ομάδα. Πρέπει όμως και ο κάθε ένας από εμάς να προσπαθήσει. Να απομονώσουμε τους ταραξίες. Να μην ανεχόμαστε τη βία και τα υβριστικά συνθήματα. Το γήπεδο μπορεί να μην είναι εκκλησία, δεν μπορεί όμως να αποτελεί αποκλειστικά τον χώρο εκτόνωσης των ψυχολογικών προβλημάτων του καθενός.

1)ΠΑΟΚ 522

2)Ηρακλής 405

3) Παναθηναϊκός 398

4) ΑΕΚ 365

5) Λάρισα 360

6)Άρης 358

7)Ολυμπιακός 320

8)Πανιώνιος 294

9)ΟΦΗ 236

10) Πανσερραϊκός 178

11)Αστέρας Τρίπολης 104

12) Πανθρακικός 61

13) Σκόντα Ξάνθη 44

14)Θρασύβουλος 39

15)Λεβαδειακός 28

16)Εργοτέλης 19

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

O Χίλιας!!! - Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος

Ο κύριος Ρούσσος Βασίλης είναι ο 1000ος κάτοχος Εισιτηρίου Διαρκείας του Πανιωνίου για το έτος 2009 - '10. Ο κύριος Ρούσσος κέρδισε την αυθεντική εμφάνιση του Άλβαρο Ρεκόμπα, υπογεγραμμένη από όλη την ομάδα του Πανιωνίου.

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν με την αγορά του Εισιτηρίου Διαρκείας τους μέχρι σήμερα. Η κατάρριψη του περυσινού αριθμού των Εισιτηρίων Διαρκείας είναι μόνο αρχή. Η συνέχεια αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή και θεωρούμε οτι έχει έρθει η ώρα για να δείξει ο κόσμος της ομάδας την πραγματική του δύναμη.

Sint Truiden – Πανιώνιος 1-2

Τα φιλικά του καλοκαιριού μου αρέσουν πάρα πολύ. Όταν ήμουν μικρός και αγόραζε ο πατέρας μου στις διακοπές την Αθλητική ηχώ (παιδικά τραύματα – βέβαια εδώ που τα λέμε την εποχή εκείνη δεν νομίζω ότι υπήρχε και καλύτερη εφημερίδα), διάβαζα για τις φιλικές 8αρες και 10αρες του Πανιωνίου σε ερασιτεχνικές ομάδες. Και βέβαια χαιρόμουν, γιατί δεν είναι δυνατόν να πείσεις ένα παιδί που διαβάζει για τέτοια σκορ ότι δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία. Αρκεί το πρωτοσέλιδο, έστω και με μικρότερα γράμματα και το σκορ... Οι πηχυαίοι τίτλοι.


Αργότερα, όταν ληξιαρχικά μεγάλωσα, προσπάθησαν να με πείσουν ότι τα φιλικά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί ο προπονητής δοκιμάζει διάφορα πράγματα, οι παίκτες είναι σφιγμένοι και διάφορα άλλα...Βέβαια, κατά διαβολική σύμπτωση, όσες χρονιές δεν μας έβγαιναν τα φιλικά, δεν μας έβγαινε και η χρονιά, ακριβώς επειδή ο προπονητής δοκίμαζε τα λάθος πράγματα, οι παίκτες δεν ήταν σφιγμένοι αλλά μάλλον κακοί κ.λ.π.


Επειδή λοιπόν είχα μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία, παρακολούθησα ιντερνετικά το πρώτο φιλικό της ομάδας, δεδομένου ότι δεν το μετέδωσε κανένας κάφρος, δεν έχω ακόμη άδεια και πολύ περισσότερο δεν έχω λίαρ τζετ. ΄Έκανα καλά γιατί χάρηκα πολύ...


Μπαίνω στον πειρασμό να γράψω κάποια πράγματα για το χθεσινό παιχνίδι, έχοντας διαβάσει αθλητικές εφημερίδες και διαδικτυακά ρεπορτάζ, χωρίς όμως να έχω προσωπική αντίληψη.


Απ’ ότι καταλαβαίνω, η ομάδα αγωνίστηκε με 4-4-2 σε ρόμβο. Δύο αμυντικά χαφ (Κουμορτζί και Νικολάου), Δεξιά ο Σκούφαλης, αριστερά ο Ρεκόμπα και επιθετικό δίδυμο τους Εστογιανώφ και Μπάλαμπαν, με τον Εστογιανώφ όμως να βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τον Κροάτη. Τα επιθετικά χαφ και οι επιθετικοί της ομάδας τα πήγαν πολύ καλά, με τον Μπάλαμπαν να σκοράρει στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα και να γεμίζει αισιοδοξία όλους μας.


Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι ότι οι πάντες επισημαίνουν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι παίκτες αυτοί έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί. Να πούμε επίσης ότι δεν αγωνίστηκαν οι Ριέρα, Καστεγιόνε και Σμόγιε, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό που είδαμε χθες ήταν μάλλον ένα προσχέδιο ομάδας.Όταν λοιπόν η αμυντική λειτουργία είναι πολύ καλή και η επίθεση δουλεύει ρολόι και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που σε λίγο αρχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, τότε είμαστε...υποχρεωμένοι να αισιοδοξούμε.


Ίσως αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι η θέση του Φαμπιάν. Έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι απίστευτα γρήγορος, φοβάμαι όμως ότι δεν κάνει για δεύτερος επιθετικός, γιατί δεν έχει καλό τελείωμα της φάσης. Και αυτό δεν μαθαίνεται, ούτε βελτιώνεται. Το έχεις ή δεν το έχεις. Είμαι περίεργος να δω αν πρόκειται να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα οι Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν, Ριέρα και Εστογιάνωφ και σε ποιες θέσεις... Μας περιμένουν δυνατά φιλικά τις επόμενες ημέρες και θα μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα.

Υ.Γ

Ας βρεθούν έξι φίλοι να αγοράσουν διαρκείας σήμερα, μπας και ξεπεράσουμε τα 1.000 και βρεθούμε στο ίδιο επίπεδο με την Κέρκυρα, το Αιγάλεω ή τη Βέροια...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Πρόταση γιά συνέντευξη


Σε απάντησή του στο προηγούμενο θέμα, ο φίλος pgss1890 έριξε την ιδέα μιας ινερνετικής συνέντευξης του προέδρου του Πανιωνίου κ. Κ. Τσακίρη προς τα Πανιώνια μπλογκ. Η ιδέα του για τη συνέντευξη του Τσακίρη δεν είναι καθόλου κακή. Απεναντίας και ο κος Τσακίρης θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε θέματα τα οποία ανέκυψαν από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του και η Πανιώνια οικογένεια θα λάμβανε απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα. Για να είναι ακόμη καλύτερη η διαδικασία τα Πανιώνια μπλογκ θα μπορούσαν να ζητήσουν από τους φίλους – αναγνώστες – συνοδοιπόρους τους - να διατυπώσουν τις ερωτήσεις που θα υποβάλαμε στον Πρόεδρο.

Το θέμα όμως είναι άλλο. Δεν ξέρω εάν δεοντολογικά έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αυτή την συνέντευξη.
Στα μπλόγκ όλοι μας γράφουμε ανώνυμα. Δεν είμαστε ανώνυμοι άνθρωποι, αλλά κατ’ ανάγκη ανώνυμοι σχολιαστές. Δεν ξέρω λοιπόν αν είναι σωστό να υποβάλλουμε ανώνυμες ερωτήσεις σε κάποιον που εκ των πραγμάτων θα απαντήσει επώνυμα. Από την άλλη δεν θα ήθελα να εισπράξω την άρνηση του κου Τσακίρη για τον λόγο αυτό, κυρίως για λόγους προσωπικής μου αξιοπρέπειας.

Μια ιδέα που θα τα συνδύαζε όλα θα ήταν να απαντήσει ο κος Τσακίρης σε ερωτήσεις φιλάθλων σε κάποιο Πανιώνιο Live Chat. Αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται και δεν θα τον έφερνε στη δύσκολη θέση να θεωρηθεί ότι δίνει επώνυμη συνέντευξη σε «ανώνυμο» μέσο.

Θα μπορούσαμε επίσης να υποβάλουμε κοινές ερωτήσεις από τα μπλογκ και να αναμείνουμε τις τοποθετήσεις του Προέδρου επ’ αυτών στον χρόνο και με το μέσο που ο ίδιος θα θεωρούσε κατάλληλο, χωρίς συγκεκριμένη αναφορά στις ερωτήσεις. Έτσι κι αλλιώς εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για αποκλειστικότητες αλλά για απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τον μέσο Πανιώνιο.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Τσακίρης διαβάζει όποτε μπορεί τα μπλογκ ίσως να θέλει να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο επικοινωνίας με τους Πανιώνιους φιλάθλους, σεβόμενος βέβαια την απόφασή μας να γράφουμε ανώνυμα για προσωπικούς μας λόγους ο καθένας και όχι για να διατυπώνουμε αυθαίρετες και ενδεχομένως συκοφαντικές θέσεις και κρίσεις...Αυτό τουλάχιστον το έχουμε αποδείξει.

Νομίζω ότι στην παρούσα φάση θα ήταν καλό για όλους να επικοινωνήσει ο πρόεδρος με τον κόσμο για να δοθούν απαντήσεις σε θέματα που άνοιξαν από τις δύο πρόσφατες συνεντεύξεις του και μας προβλημάτισαν όλους.

Θα ήταν ευχής έργο βέβαια να είχαμε τη «ζωντανή» παρουσία του στα μπλογκ με κάποιο ψευδώνυμο... Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν διαφωνούμε σε κάποια πράγματα μαζί του (και βέβαια συμφωνούμε σε πολλά άλλα), έχουμε κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι και καλές ιδέες έχουμε και καλή παρέα κάνουμε.

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Διλήμματα


Ο Πανιώνιος οφείλει πολλά στον κ. Τσακίρη. Δεν είναι τόσο τα χρήματα που προσέφερε, διότι γι’ αυτά φαντάζομαι ότι υπάρχει πρόβλεψη να τα πάρει πίσω, έστω και μερικώς, κάποια στιγμή, όσο το δικαίωμα στο όνειρο. Μετά από πολλά χρόνια αισθανθήκαμε και πάλι σημαντικοί. Μπορέσαμε να περηφανευόμαστε και πάλι δημοσίως για την ομάδα μας. Χαρίσαμε σημαντικές στιγμές στα παιδιά μας.


Ξεκαθαρίζω προκαταβολικά ότι τον πρόεδρο Τσακίρη, τον εκτιμώ από τα μέχρι σήμερα έργα του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επικροτώ κάθε ενέργειά του.


Είναι βέβαιο πλέον ότι οι συνεντεύξεις του Προέδρου δεν είναι το δυνατό του σημείο. Έχει τον τρόπο να σπέρνει σε κάθε του συνέντευξη τον τρόμο και τον πανικό και να ρίχνει απίστευτα την ψυχολογία όλων μας.­ Η χειρότερη συνέντευξη του προέδρου μέχρι σήμερα ήρθε στην χειρότερη στιγμή.


Το βασικό στοιχείο της συνέντευξης είναι ότι για άλλη μία φορά τον τελευταίο καιρό συνδέεται ευθέως το θέμα του γηπέδου με την παραμονή του. Είναι ευχής έργο που θίγει αυτό το ζήτημα για να μπορέσουμε πλέον να το συζητήσουμε και δημόσια.


Δεν θα κρίνω τον κο Τσακίρη ως οπαδό. Δεν ξέρω αν είναι οπαδός του Πανιωνίου και για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Το μέχρι σήμερα έργο του βέβαια ταιριάζει στο προφίλ οπαδού. Για σιγουριά θα τον κρίνω ως επενδυτή.


Είναι βέβαιο ότι ο κάθε επενδυτής έχει ως σκοπό του το κέρδος, εξασφαλίζοντας πρώτα τα χρήματα της επένδυσής του. Ο κος Τσακίρης πράγματι έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην ομάδα και προφανώς έχει έρθει ο καιρός να τα πάρει πίσω ή να βγάλει και κέρδος. Θεμιτό. Άλλωστε την πρόθεση αυτή του προέδρου την είχε «καρφώσει» ο κος Γαλλής όταν είχε δηλώσει ότι εκείνος έδινε χρήματα στην ομάδα χωρίς να παίρνει αποδείξεις…


Ο κος Τσακίρης όπως και κάθε άλλος επενδυτής δεν έχει τη δυνατότητα να ρίχνει διαρκώς χρήματα σε ένα πηγάδι. Αφού λοιπόν η σχέση μας πέρασε τον μήνα του μέλιτος φτάσαμε πλέον στο σημείο όπου πρέπει να αποφασίσουμε πως και ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς. Κάθε μεγάλος έρωτας άλλωστε περνάει κάποια στιγμή απ' το ταμείο. Κι αν αυτό είναι μείον πολλές φορές διαλύεται κιόλας.


Ο Πανιώνιος χρειάζεται ένα καινούργιο γήπεδο. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε γήπεδο. Χρειαζόμαστε ένα αθλητικό κέντρο το οποίο να μπορεί να συντηρήσει από σήμερα και για το μέλλον όλα τα αθλητικά τμήματα της ομάδας και να μπορεί να προσπορίσει στον σύλλογο γρήγορα και σίγουρα έσοδα.


Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό; Ο κος Τσακίρης συνδέει το θέμα του γηπέδου με την παραμονή του. Μας είπε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να διαφωνούμε προκαταβολικά για το θέμα του γηπέδου. Μας προέτρεψε να δούμε τα σχέδια, τα οποία μας υποσχέθηκε ότι θα κάμψουν κάθε αμφιβολία μας. Δεκτό και μακάρι.


Μπορούμε όμως πριν δούμε τα σχέδια να πληροφορηθούμε την οικονομική μελέτη του γηπέδου; Ποιος θα πληρώσει την κατασκευή; Με ποιο τρόπο; Με δικά του χρήματα ή με δανεισμό; Ποιο θα είναι το ποσοστό της αντιπαροχής; Τι θα πάρει ο Δήμος, δεδομένου ότι χτίζουμε σε δικό του οικόπεδο; Σε πόσα χρόνια θα γίνει απόσβεση; Από πότε θα εισπράττει ο σύλλογος έσοδα από την επένδυση και πόσα; Αν δεν τα ξέρουμε όλα αυτά, τότε δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε τη μακέτα. Είναι σίγουρο ότι θα είναι όμορφη.Ίσως όμως άχρηστη.


Ο κος Τσακίρης όφειλε, πριν θέσει το δίλημμα "Γήπεδο ή Φεύγω" και μάλιστα εντός του έτους, να είχε προσφέρει επιπλέον έργο στον σύλλογο πέραν των ηχηρών μεταγραφών. Ο σύλλογος σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Πολλές φορές φαίνεται να υπάρχει ασυνεννοησία και προχειρότητα σε διοικητικό επίπεδο, ενώ δεν είναι δυνατόν να γίνουν οργανωμένα κάποιες απλές ενέργειες. Ως παράδειγμα αναφέρω την καμπάνια για τα διαρκείας. Η καθυστερημένη και πρόχειρη καμπάνια έγινε σε μία εποχή που υποτίθεται ο στόχος της ομάδας ήταν ο τριπλασιασμός των εισιτηρίων διαρκείας. Αυτό στην κρίση όλων σας.


Και ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε υποσχεθεί διοικητική ανασυγκρότηση. Με την πρόσφατη συνέντευξή του μας λέει ότι το προσωπικό της ομάδας αποτελείται ουσιαστικά από τίμιους ερασιτέχνες.


Σε μία χρονιά που υποτίθεται ότι θα κρατούσαμε χαμηλά το μπάτζετ, δημιουργήσαμε μια ομάδα που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ξένους, φθηνούς και δανεικούς παίκτες, προκειμένου βέβαια να συντηρηθούν τα μεγάλα ονόματα. Απολύτως αντιληπτό. Παράλληλα όμως αυτό σημαίνει ότι το φυτώριο δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.


Απ’ όλα αυτά λοιπόν αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική προσπάθεια υπέρβασης. Τα μεγάλα ονόματα έρχονται και παρέρχονται. Τα προβλήματα όμως θα παραμείνουν και την επόμενη μέρα.

Ενώ λοιπόν δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα σε βασικούς τομείς που αφορούν στο μέλλον της ομάδας, έχουμε ανάγει το θέμα του γηπέδου στο βασικό θέμα της ομάδας. Ε, δεν είναι.


Υπήρχαν πολλά πράγματα που μπορούσε να κάνει ο κος Τσακίρης και δεν τα έκανε, τα οποία εδώ που τα λέμε δεν κόστιζαν ακριβά. Γιατί δεν κοστίζει ακριβά να έχεις καλές ακαδημίες, να έχεις καλούς σκάουτερ στις μικρές κατηγορίες και εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό. Αλλά βέβαια η ουσιαστική αυτή δουλειά δεν μπορεί να διαφημιστεί.


Το δίλημμα γήπεδο ή απομάκρυνση Τσακίρη, θυμίζει λίγο το δίλημμα Καραμανλής ή τάνκς. Και ασφαλώς είναι μεγάλο. Για ‘μένα δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Το δικό μου δίλημμα λέει πραγματική υπέρβαση ή μία από τα ίδια. Θέλω τον κο Τσακίρη στην Προεδρία της ομάδας. Με όρους όμως που θα είναι επωφελείς για όλους. Και με ανάπτυξη και πραγματική υπέρβαση σε κάθε τομέα. Όχι μόνο στις μεταγραφές. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας χαιρετίσει και θα δούμε μία από τα ίδια. Ε και; Ο βρεγμένος δεν τη φοβάται τη βροχή.


Το φετινό καλοκαίρι είναι κομβικής σημασίας. Είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα θα δούμε μεγάλες εξελίξεις. Και στο θέμα του γηπέδου και στα διοικητικά. Ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να δώσει το παρόν. Πρέπει να έχουμε λόγο στις εξελίξεις. Θέλω να δω ποιος οργανωμένος φορέας θα σταθεί αντάξιος των καιρών και θα συσπειρώσει τους φιλάθλους της ομάδας…­­­Μέχρι τότε αγοράστε το διαρκείας σας. Υπάρχει λόγος…

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

H Π.Α.Ε Πανιώνιος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αναχωρεί την Κυριακή το πρωί η ομάδα του Πανιωνίου με πτήση της KLM μέσω Άμστερνταμ για την Γκενκ του Βελγίου, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Η αποστολή του Πανιωνίου θα αποτελείται από τους : ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ, ΑΝΔΡΙΟΛΑ, ΓΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ, ΓΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ, ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ, ΚΑΣΤΕΛΙΟΝΕ, ΚΟΝΤΟΕ, ΚΟΥΚΕΤΣ, ΚΟΥΜΟΡΤΖΙ, ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟ, ΚΟΥΡΝΤΙ, ΛΑΖΟΥΡΑ, ΛΑΤΚΑ, ΛΟΥΚΙΝΑ, ΜΑΝΙΑΤΗ, ΜΠΑΛΑΜΠΑΝ, ΜΠΕΘΕΡΑ, ΜΠΕΛΙΤΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΟΜΟ, ΡΕΚΟΜΠΑ, ΡΙΕΡΑ, ΣΙΜΩΣΗ, ΣΙΟΒΑ, ΣΚΟΥΦΑΛΗ, ΣΜΟΓΙΕ, ΤΖΑΒΕΛΑ.

Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Γενικός Αρχηγός Άκης Μάντζιος

Στο Βέλγιο ο Πανιώνιος θα δώσει τα εξής φιλικά:
22/7 με Sint-Truidense (A’ κατ. Βελγίου) 7:30 μ.μ.
25/7 με Cercle Brugge (Α’ κατ. Βελγίου) 5:00 μ.μ.
26/7 με Germinal Beerschot Antwerpen (Α’ κατ. Βελγίου) 6:00 μ.μ.
(To φιλικό με την Γαλλική Valenciennes ματαιώθηκε)

H ομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 2 Αυγούστου.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Τοτέμ - Μπόσκο



Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε τη συνέντευξη του Μανόλο - Τοτέμ Σκούφαλη και του Μπόσκο Μπάλαμπαν.

http://www.youtube.com/watch?v=-6zDkff-Sb4&feature=related

Άκουσα ένα μικρό μέρος της το πρωί. Πιστεύω ότι η δημόσια εικόνα του Πανιωνίου πρέπει να στηρίχθεί περισσότερο στον Σκούφαλη. Είναι εξαιρετικά συμπαθής και τα Ελληνικά του είναι καλά, πράγμα σπάνιο για ποδοσφαιριστή. Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος παίκτης, ξέρω όμως ότι αξίζει και το τελευταίο ευρώ που του δίνουμε γιατί παίζει στον Πανιώνιο λες και έχει πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ. Αυτό κι αν είναι σπάνιο

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Τρέμε saatchi & saatchi


Με αφισοκόλληση σε πολλά σημεία της Νέας Σμύρνης και όμορων δήμων συνεχίζονται οι κινήσεις για την προώθηση των Εισιτηρίων Διαρκείας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σχόλιο: Η αντεπίθεση ξεκίνησε από το ΚΑΦΑΟ

υ.γ το παραπάνω κείμενο δεν είναι δικό μου, αλλά αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα.

"ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ" ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

O Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι διαδικασίες για τους κάτωθι ποδοσφαιριστές:

Νέα Συμβόλαια – Ανανεώσεις

Μπόσκο Μπάλαμπαν – συμβόλαιο μέχρι 30/6/2012
Κάρλος Καστελιόνε – δανεικός μέχρι 30/6/20010 με + 2 χρόνια option αγοράς
Σουλεϊμάν Όμο – συμβόλαιο μέχρι 30/6/2013
Ντάριο Σμόγιε – συμβόλαιο μέχρι 30/6/2011
Γιάννης Λουκίνας - συμβόλαιο μέχρι 30/6/2012
Γιάνης Σίμωσης – από ομάδα νέων, συμβόλαιο μέχρι 30/6/2014
Νίκος Λάζουρας (εκπαιδ.)
Χρήστος Κοντοχρήστος (εκπαιδ.)
Αμίρι Κούρντι (εκπαιδ.)

Λύσεις Συμβολαίων – Αποδεσμεύσεις

Άντερσον Γκονζακα
Ευθύμης Γουσούλης
Χρήστος Αραβίδης
Μάρκος Φουντουκίδης
Σταμάτης Μπαράκος
Φουσενί Ντιαβαρά

Σχόλιο: Είναι μεγάλη ανακούφιση να βλέπω ότι έχουμε δέσει με συμβόλαια τους Σίμωση, Λάζουρα, Κοντοχρήστο Κούρντι και Λουκίνα. Βλέπω όμως ότι υπάρχει ένα «κατ' αρχάς» θεματάκι με τους Ρεκόμπα, Εστογιανώφ και Μανιάτη, για τους οποίους απ' ότι καταλαβαίνω δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι τυπικές διαδικασίες. Αν θυμάμαι καλά, για κανέναν από τους τρεις αυτούς παίκτες δεν έχει ανακοινωθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας παραμονής τους κα ως προς το τυπικό σκέλος. Εύχομαι να κάνω λάθος ή τέλος πάντων να ολοκληρωθούν και τα δικά τους τυπικά...

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Συνέντεξη Super Bosko

O Μπόσκο Μπάλαμπαν παραχώρησε μιά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο sportnet

http://www.sportnet.gr/report.aspx?id=193231

Δεν την ανέβασα γιά καθαρά δεοντολογικούς λόγους. Σας προτρέπω όμως να την διαβάσετε


Στη συνέντευξη αυτή ο Μπόσκο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πετύχει 15 γκολ. Μακάρι. Ας του εξηγήσει πάντως κάποιος ότι σε εμάς σκοράρει ο Κούμο...


ΤΟ ΤΟΤΕΜ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 11!!!


Η Π.Α.Ε Πανιώνιος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Ο Μανώλης Σκούφαλης συμφώνησε σήμερα σε ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2010, για ένα ακόμη χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Μετά τη συμφωνία ο «Μανόλο» δήλωσε στο panionios.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινε αυτή η ανανέωση. Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα και χαίρομαι που αγωνίζομαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον κόσμο του Πανιωνίου, που αυτά τα 2 χρόνια τα οποία βρίσκομαι στην ομάδα με έχουν αγκαλιάσει και έχουν δείξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου.
Από πλευράς μου θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να κάνω όλους τους φίλους του Πανιωνίου να φεύγουν από το γήπεδο χαρούμενοι. Ελπίζω η φετινή χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη από την περσινή».

Το τοτέμ της σελίδας υπέγραψε!!! Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα γιά το brfunatic.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Τον έστειλε πίσω...

Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. ΠΑΕ ανακοινώνει ότι ο Δημήτρης Κοιλιάρας θα παραχωρηθεί υπο μορφή δανεισμού, για ένα χρόνο στην ομάδα της ΠΑΕ Εργοτέλης.

Συνέντευξη Τσακίρη στον Sentra 103,3

Παραθέτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κου Τσακίρη στον Sentra 103,3, όπως ανέβηκαν στη σελίδα της gazzetta.gr σε επιμέλεια του Θοδωρή Βασίλη


"Εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε στόχους αλλά να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Σαν διοίκηση είναι άτοπο να βάζεις στόχους, μονάχα πόρους μπορείς να βάλεις και με αυτούς τους πόρους να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Κάτι το οποίο πέρσι δεν κάναμε. Σε αντίθεση με φέτος που έχουμε πολύ καλή οργάνωση. Από εκεί και πέρα είναι που πιστεύει ο καθένας ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά εξάλλου με τα οικονομικά της ΠΑΕ, είπε: "Το θέμα είναι ότι έχει ημερομηνία λήξεως το να βάζω λεφτά εγώ. Όπως έγινε και με το μπάσκετ με τον Ηλία Λιανό. Όσο μπορώ και αντέχω θα ακολουθώ. Προχωράμε να κάνουμε ότι καλύτερο για το σύλλογο χωρίς να κοιτάμε που θα βρούμε τα λεφτά. Έτσι στο τέλος καταλήγω να βάζω λεφτά εγώ. Φέτος θα χρειαστεί να βάλω γύρω στα 2.5 εκ. ευρώ. Αυτό με κάνει το βράδυ να ανησυχώ γιατί αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί".

Ακόμη για τις μεταγραφές, είπε: "Έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Μονάχα ο Κοιλιάρας υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθεί. Χρειαζόμασταν περισσότερο ένα επιθετικό χαφ. Είναι ένα παιδί 19 χρονών και ο ανταγωνισμός σε αυτή τη θέση είναι πολύ υψηλός. Υπάρχει ο Ρεκόμπα, ο Εστογιάνοφ, ο Σκούφαλης, ο Γουνδουλάκης. Αυτό το παιδί πρέπει να κάνει 15-25 παιχνίδια φέτος και σε εμάς δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνει. Το δικό του και το δικό μας καλό συμβαδίζουν. Πρέπει να πάει σε κάποια ομάδα να κάνει αυτές τις συμμετοχές".

Επίσης για τον Γιάννη Μανιάτη, ανέφερε: "Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιο ποδοσφαιριστή μας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης παίκτη υπάρχει. Υπάρχει άνοιγμα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αν δεν πουληθεί κάποιος θα τα βάλω εγώ. Το πλεονέκτημα που έχει ο Πανιώνιος με εμένα είναι ότι πουλάει σε καλές τιμές. Αλλά μακροπρόθεσμα η ομάδα πρέπει να πουλάει. Έχουμε 5,5 εκ. έσοδα και 8,5 έξοδα".

Όσον αφορά στο γήπεδο, δήλωσε: "Αυτό το γήπεδο είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ερασιτεχνική ιστορία της Ελλάδας. Το στάδιο των μελετών βρίσκεται κοντά στο να τελειώσει, πάμε καλά. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε μία ευκαιρία στο Δ. Σ της Νέας Σμύρνης για να εγκριθεί το σχέδιο ανεξάρτητα από το οικονομικό σκέλος. Το γήπεδο έχει τρεις όψεις. Πρώτον να έχουμε ένα ωραίο γήπεδο. Δεύτερον να επιβιώσουμε. Ήδη η θύρα 9 έχει αποχαρακτηριστεί. Την θύρα 1 την κρατάμε με χίλια ζόρια. Σειρά παίρνει και η θύρα 2. Η τρίτη παράμετρος είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος βασίζεται στο Λιανό και το Τσακίρη. Αυτό είναι ένα μοντέλο ανθυγιεινό, θα τελειώσει και θα έχουμε προβλήματα όπως φέτος στο μπάσκετ. Πρέπει ο σύλλογος να έχει έσοδα για να μπορεί να είναι σταθερός και αυτόνομος. Η διαφορά της Νέας Σμύρνης με τις άλλες γειτονιές είναι ότι έχει τον Πανιώνιο".

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αναφέρθηκε και στο προπονητικό κέντρο, λέγοντας: "Εδώ πρόκειται για μία κλασική Ελλάδα. Έχουμε πάρει 37 εγκρίσεις. Πριν από δύο εβδομάδες βγάλαμε το ΦΕΚ με τους όρους δόμησης. Έχουμε αγοράσει 90 στρέμματα και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται 40. Το κόστος μαζί με τα κτίρια είναι 10 εκ. ευρώ. Τα έχουμε βάλει όλα από την τσέπη μας. Αυτός είναι και ο ανταγωνισμός με τον οποίο έχει να κάνει ο Πανιώνιος".

Για την καλύτερη στιγμή στα τρία χρόνια παρουσίας του στον Πανιώνιο και το λάθος του, ανέφερε: "Η υποδοχή στο αεροδρόμιο που επιφύλαξαν 500 φίλαθλοι μετά τον αγώνα με τη Σοσό. Μπορεί τον Ρεκόμπα να τον υποδέχθηκαν 2000 αλλά εκείνη τη χρονική στιγμή υποδέχονταν παίκτες σαν το Κόντη. Όπως και ότι είχαμε 7000 κόσμο στο εντός παιχνίδι με το Λεβαδειακό. Από εκεί και πέρα χρειάζεται που και που να λες κανένα όχι".

Σχετικά με την Σούπερ Λίγκα και την εκλογή του Νίκου Θανόπουλου, επεσήμανε: "Μου είχαν προτείνει να πάω αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν προλάβαινα. Το τελευταίο χρόνο δεν μου αρέσει. Από τότε που έφυγε ο Πέτρος Κόκκαλης έχει χαλάσει η Σούπερ Λίγκα. Παρόλα αυτά η παρουσία του Λούβαρη είναι πολύ ευχάριστη, αν γίνει θα επιστρέψω και εγώ. Όλο το κλίμα ξεκινάει από τις μεγάλες ομάδες. Στη Σούπερ Λίγκα από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα ΕΠΟ είναι ένας οργανισμός που μαζεύει λεφτά και διοργανώνει αγώνες. Αυτό γίνεται όσο υπάρχει εμπιστοσύνη στην ΕΠΟ. Δώσανε τα πάντα πίσω εν λευκώ στο Πιλάβιο. Όσο η ΕΠΟ είναι ισόνομη και αμερόληπτη η Σούπερ Λιγκα δεν έχε να κάνει κάτι παραπάνω".

Τέλος σχολιάζοντας το νέο πρωτάθλημα, τόνισε: "Γίνονται καλές μεταγραφές, χιλιάδες πάνε στα αεροδρόμια να υποδεχθούν παίκτες. Υπάρχουν όμως 16 ομάδες και οι καλές θέσεις είναι πέντε. Θα πέσει μεγάλη απογοήτευση. Γι' αυτό και εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους γιατί δεν είμαστε η μόνη ομάδα που πιστεύει ότι έχει κάνει καλές μεταγραφές".

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Τρίτη και Φαρμακερή


Το τιμόνι της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου αναμένεται να κρατήσει ο Νέναντ Μάρκοβιτς. Ο πρώην παίκτης και προπονητής της ομάδας θα επιστρέψει για άλλη μία φορά στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.


Βασικός στόχος της ομάδας για τη νέα χρονιά θα είναι η ανασυγκρότηση. Ο Μάρκοβιτς είναι μια ιδιαίτερα τίμια λύση. Έχει προσφέρει πολλά στον σύλλογο. Είναι γεγονός ότι δεν είναι ούτε ο μεγάλος ούτε ο έμπειρος προπονητής. Έχει όμως την ικανότητα να αναλάβει μια ομάδα χαμηλού προϋπολογισμού, να την κάνει ανταγωνιστική και ίσως να αναδείξει και κάποιους καινούργιους παίκτες.

Θεωρώ λοιπόν ότι θα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή και θέση, αρκεί όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και να περιορίσουμε τις απαιτήσεις μας στις πραγματικές συνθήκες.


Για να μην κρυβόμαστε. Ο φετινός στόχος της ομάδας είναι να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή και να θέσει τις βάσεις για μια μελλοντικά πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Επιπλέον, βασικότατος στόχος είναι η προσέλκυση σοβαρού επιχειρηματία, ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας, διότι το σημερινό διοικητικό συμβούλιο είναι περισσότερο μια λύση ανάγκης.

Αναμένουμε όλοι την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας με τον κ. Μάρκοβιτς και του ευχόμαστε προκαταβολικά καλή επιτυχία.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση Π.Α.Ε Πανιώνιος - Λύσεις συμβολαίων

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι έχουν λυθεί κοινή συναίνεση τα συμβόλαια των εξής ποδοσφαιριστών:

1. Άντερσον Γκονζάκα
2. Ευθύμιος Γουσούλης
3. Λάζαρος Μπουρελάκος
4. Μάρκος Φουντουκίδης

Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια και επιτυχίες στην καριέρα τους.


Σχόλιο: Αν η χθεσινή ανακοίνωση αναφέρονταν στις συγκεκριμένες λύσεις συμβολαίων, τότε δεν έχουμε πρόβλημα.

Ηπειρώτικο γλέντι - Πανιώνια διαφορετικότητα σημειώσατε 1


Με κατάπληξή μου διάβαζα σήμερα ότι ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει ήδη πουλήσει 4.700 διαρκείας και σύντομα θα σπάσει το φράγμα των 5.000, παίζοντας σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 8.000 θεατών. Είναι γνωστό ότι τον ΠΑΣ τον υποστηρίζει ολόκληρη η Ήπειρος, δεν έχει ουσιαστικό ανταγωνιστή στην περιοχή και έκανε φέτος καλές μεταγραφές, οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να συγκριθούν σε λάμψη με παίκτες της ομάδας μας.
Αν βέβαια μιλάμε για τον ΠΑΣ, αναφερόμαστε στην κλασικότερη ομάδα ασανσέρ, καθώς έχει πάρα πολλά χρόνια να διατηρηθεί για δεύτερη συνεχή σεζόν στην πρώτη εθνική. Όλοι λοιπόν αυτοί οι φίλαθλοι υποστηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας με κάθε τρόπο. Στον αντίποδα; Έχουμε πουλήσει κάτι περισσότερο από 500 διαρκείας, έχουμε δει τις φωτογραφίες των πρώτων κατόχων κάθε κατηγορίας, όπως και τον πεντακοσιοστό και από εκεί και ύστερα βέβαια το χάος.
Είναι εξευτελιστικό η ομάδα τόσων αστεριών να έχει πουλήσει 500 διαρκείας. Και αν μιλάμε για οικονομική κρίση, να πούμε ότι η Ήπειρος είναι η φτωχότερη περιοχή της Ευρώπης (θεωρητικά βέβαια).
Ο ρυθμός πώλησης των διαρκείας μας δεν είναι ικανοποιητικός και αυτό πρέπει να προβληματίσει άμεσα τη διοίκηση, προκειμένου να λάβει μέτρα προώθησής τους. Έστω και τώρα.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Yeni Metagrafes Yok

Πριν από λίγο, η Π.Α.Ε Πανιώνιος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Κατόπιν και της μεταγραφής του Σίτο Ριέρα ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει προς ενημέρωση των φιλάθλων του, ότι έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των μεταγραφών της ομάδας για τη φετινή σεζόν.
Εκκρεμούν κάποιες πιθανές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και επίσης θα γίνει άλλη μία ανακοίνωση στην οποία θα αναφερθούν συνολικά οι αποκτήσεις ποδοσφαιριστών γεννηθέντων από το 1991 και μετά, όταν ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα μεταγραφών των τμημάτων υποδομών του συλλόγου.

Σχόλια: α) Μεταγραφές εκτός προγράμματος;
β) Έγινε Καν ο Μπεθέρα;
γ) Ο γιός μου που έχει γεννηθεί μετά το 1991 μπορεί να ελπίζει σε μεταγραφή; Ίσως βέβαια σταθεί εμπόδιο το κασέ του...
δ) Στις πιθανές αποχωρήσεις μπορεί και να δούμε το όνομα κάποιου που έχει συμφωνήσει "κατ' αρχάς";

Ανακοίνωση της Π.Α.Ε γιά τον Σίτο Ριέρα


Ο Σίτο Ριέρα ήρθε σε συμφωνία με τον Πανιώνιο ΓΣΣ ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων. Ο Πανιώνιος έχει έρθει επίσης σε κατ’ αρχάς συμφωνία με την Εσπανιόλ για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή με ελεύθερη μεταγραφή.
Ο 22χρονος επιθετικός σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Πανιώνιος Κόσμος: «Είναι φανταστικό το συναίσθημα, ήρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο, είναι στους 4-5 μεγάλους συλλόγους στην Ελλάδα και θέλω να παίξω όσο καλύτερα μπορώ για αυτόν. Για μένα το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό είναι να μείνω πολλά χρονιά στην ομάδα. Είμαι νέος σε ηλικία και θέλω να παίξω για πολύ καιρό εδώ. Υπάρχει καλός σχεδιασμός που βοηθάει ένα παίκτη να σκεφτεί να μείνει αρκετά χρόνια στο σύλλογο».

Σχόλιο: Να καλωσορίσουμε τον Σίτο Ριέρα και να του ευχηθούμε υγεία και πολλά γκολ.

Με αυτά τα "κατ' αρχάς", δεν έχω καταλάβει αν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ή δανεισμού. Τον αποκτήσαμε, μας τον δάνεισαν για τρία έτη, τον δανειστήκαμε με option αγοράς ή τον αγοράσαμε με επιφύλαξη δικαιώματος της Εσπανιόλ να μπορεί να τον αποκτήσει ξανά με ελεύθερη μεταγραφή;
Αλήθεια, τι έχει γίνει με τους υπόλοιπους "κατ' αρχάς" παίκτες μας; Ελπίζω ο όρος "κατ' αρχάς" να μη σημαίνει ότι είναι δικοί μας μέχρι να έρθει ικανοποιητική πρόταση έως τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου...

Αδράνεια Διαρκείας


Το Ελληνικό είναι ένα πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων. Οι ταχύτητες αυτές καθορίζονται από τα έσοδα, τον αριθμό των φιλάθλων, το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών να χρηματοδοτήσουν τις ομάδες και ασφαλώς και το καθαρά αγωνιστικό επίπεδο.Σήμερα θα μας απασχολήσει η ταχύτητα των φιλάθλων.


Εδώ και περίπου δεκαπέντε με είκοσι χρόνια, για λόγους που είναι γνωστοί σε όλους μας αλλά σε γενικές γραμμές μπορούν να συμπυκνωθούν στο τρίπτυχο βία, βρωμιά, έλλειψη θεάματος, ο κόσμος έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το ποδόσφαιρο ή μάλλον καλύτερα έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το γήπεδο. Οι εποχές όπου σε Αθηναϊκά ντέρμπι γέμιζε το Ο.Α.Κ.Α έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Έτσι λοιπόν έχουν διαμορφωθεί ταχύτητες και στα εισιτήρια που κόβει η κάθε ομάδα.


Στην πρώτη ταχύτητα είναι ο Ολυμπιακός, ο Π.Α.Ο.Κ και ο Άρης. Οι ομάδες αυτές έχουν την ικανότητα να συγκεντρώνουν, ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης και προβλημάτων, τον μέγιστο δυνατό αριθμό οπαδών. Στη δεύτερη ταχύτητα βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους ο Παναθηναϊκός και η Α.Ε.Κ, στην τρίτη επαρχιακές ομάδες οι οποίες συγκεντρώνουν αναλογικά και πραγματικά έναν μεγάλο αριθμό οπαδών, ακριβώς επειδή δεν έχουν ανταγωνιστή και στην τέταρτη όλες οι υπόλοιπες.


Ας δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα με τον Πανιώνιο. Αν εξαιρέσουμε τα φωτεινά διαλείμματα του sold out, κάποιων Ευρωπαϊκών παιχνιδιών και σημαντικών Ελληνικών, η ομάδα κινείται διαχρονικά από τα 500 εισιτήρια (εποχές Β’ Εθνικής) μέχρι τις 4.000 κατά μέσο όρο. Δηλαδή κινείται στα πλαίσια μιας τυπικής ομάδες της τρίτης - τέταρτης ταχύτητας ή μιας καλής Β’ Εθνικής. Δεν μπορείς εκ του λόγου αυτού να την πεις μεγάλη ομάδα, ούτε βέβαια να κάνεις όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.


Τα εισιτήρια αυτά αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και την δυναμική της ομάδας; Σε καμία περίπτωση. Είμαστε πολύ περισσότεροι. Όμως οι Πανιώνιοι που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι έχουν νοιώσει στο πετσί τους τη βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουν νοιώσει επίσης εντονότατες πίκρες και απογοητεύσεις από την ομάδα τους αλλά και από ανθρώπους της, που ενώ τάχθηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα του Ιστορικότερου συλλόγου τον πρόδωσαν και τον κράτησαν μικρό. Συμπαθητικό και ακίνδυνο.


Είναι λόγος αυτός να μην υποστηρίζουν οι φίλαθλοι του Πανιωνίου την προσπάθεια του κου Τσακίρη; Ασφαλώς, διότι θεωρούν ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Η περσινή χρονιά ήταν καταστροφική για την ομάδα, ακριβώς γιατί έπληξε την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη που είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν οι οπαδοί. Είδαμε πολύ καλά σημάδια οργάνωσης και σωστής προσπάθειας και μετά την απόλυτη διάλυση. Έχουμε χορτάσει από τέτοιες καταστάσεις.


Ο κόσμος έμαθε για την παραμονή των Ρεκόμπα, Εστογιανώφ και Μανιάτη, για την καλή δουλειά του κου Φερέρα και για τις καλές μεταγραφές, εξακολουθεί όμως να είναι κουμπωμένος και διστακτικός για την αγορά διαρκείας.Εκεί λοιπόν έπρεπε να επέμβει η διοίκηση και να ζεστάνει τον κόσμο. Να δημιουργήσει μια ωραία και μαζική καμπάνια. Να προκαλέσει εφορία και ενθουσιασμό. Αντ’ αυτού, το μόνο που είδαμε και ακούσαμε ήταν η έκκληση του κου Τσακίρη για πώληση 3.000 διαρκείας, κάποιες λίγες αφίσες και ένα καταπληκτικό και πολυτελές έντυπο, το οποίο όμως μοιράζεται λες και το έχουμε φέρει από τα Ιεροσόλυμα. Που μπορεί να το βρει κανείς; Στην αίθουσα Πετζαρόπουλος (όταν δηλαδή έχει ήδη πάει για να αγοράσει το διαρκείας του). Για να είμαι δίκαιος, μοιράστηκε χθες και στους γονείς που είχαν πάει να δουν τα παιδιά τους στην γιορτή των αθλοδιακοπών (όχι σε όλους βέβαια – είπαμε – τίμιο ξύλο). Καλή ενέργεια αλλά λίγη.


Ποιοι προσπαθούν αποδεδειγμένα μέχρι και σήμερα γιά τα διαρκείας; Το Πανιώνιο ίντερνετ, ο Πανιώνιος Κόσμος και οι Ίωνες. Έτσι όμως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πωλήσεις.


Δικό μας χρέος είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να προωθήσουμε τα διαρκείας στους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Και το κάνουμε. Η διοίκηση όμως θα μπορούσε να προσελκύσει όλους τους υπόλοιπους. Δυστυχώς δεν το κάνει.Δεν έχει μοιραστεί υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, αλλά και στην Καλλιθέα, στο Π. Φάληρο και τον Νέο Κόσμο. Δεν έχει γίνει η παραμικρή εκδήλωση σχετικά με τα διαρκείας πέρα από την επίσημη παρουσίασή τους. Δεν έχουν δημιουργηθεί κι άλλα κέντρα αγοράς εισιτηρίων σε διάφορά σημεία εντός και εκτός Νέας Σμύρνης. Δεν έχει γίνει η παραμικρή διαφήμιση σε κανένα μέσο (δεν ξέρω για τα τοπικά). Δεν υπήρξε η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου διαρκείας μέσω ίντερνετ.


Αφού λοιπόν δεν έχουν γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, πως περιμένουμε να πουλήσουμε 3.000 διαρκείας; Δηλαδή να γίνουν μόνιμοι πελάτες τα ¾ των ενεργών (μόνιμων στην καλύτερη περίπτωση) φιλάθλων μας;


Ασφαλώς και ο κόσμος του Πανιωνίου έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάντια των 477 διαρκείας. Είναι επίσης κατάντια να παλεύει με έρανο το φόρουμ να συγκεντρώσει χρήματα για αγορά διαρκείας. Είναι κρίμα που πέρα από τους Ίωνες οι υπόλοιποι σύνδεσμοι οργανωμένων δεν δείχνουν να έχουν κινητοποιηθεί. Είναι κρίμα όμως που και η διοίκηση δεν έκανε καμία ουσιαστική προσπάθεια.

Οι ευθύνες θα ανήκουν σε όλους μας, αλλά το γήπεδό μας θα είναι για άλλη μία χρονιά άδειο. Και μάλιστα τη χρονιά που η ομάδα είναι γεμάτη από αστέρια (που ίσως δεν ξαναδούμε). Λυπάμαι...

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!


Οκτώ παίκτες του Πανιωνίου και συγκεκριμένα οι Αλβάρο Ρεκόμπα, Φαμπιάν Εστογιανώφ, Φανούρης Γουνδουλάκης, Γιώργος Τζαβέλλας, Γιάννης Κοντοές, Γιάννης Μανιάτης, Μπενάρ Κουμορτζί και Μάριος Νικολάου παραχώρησαν συνέντευξη στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον ραδιοφωνικό σταθμό novasporfm.
Από το σύνολο της συνέντευξης ξεχείλιζε η αισιοδοξία όλων για τη νέα χρονιά. Όλοι οι παίκτες μας θέλουν να αποδείξουν πολλά πράγματα τη φετινή χρονιά. Ιδίως όμως ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Θέλουν να ξεπεράσουν το χθες και τα προβλήματά του και να ανεβάσουν τον Πανιώνιο στη θέση που του αξίζει.
Όλοι τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Εμίλιο Φερέρα και τον Μπόσκο Μπάλαμπαν, γεγονός που ενίσχυσε την αισιοδοξία όλων μας.
Όλοι οι παίκτες της ομάδας ζήτησαν την ισχυρή συμπαράσταση του κόσμου. Αυτή είναι η δεύτερη έκκληση προς τον κόσμο του Πανιωνίου, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του κου Τσακίρη.
Αφού λοιπόν όλοι τους έχουν κάτι να αποδείξουν, νομίζω ότι κι εμείς οι απλοί φίλαθλοι πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Όλοι στο γήπεδο, όλοι με διαρκείας, κανένας χαμένος βαθμός στη Νέα Σμύρνη.
Άντε φίλοι μου. Ενισχύστε την προσπάθεια της ομάδας. Ας αντικρίσει ο ΠΑΟΚ ένα ζεστό και γεμάτο γήπεδο και ας λυγίσει από την αγωνιστική μας ανωτερότητα.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης θα το βρείτε στο http://www.sport-fm.gr/article/184364
Η Πανιωνάρα Επιστρέφει!!!

Πρώτο πρόβλημα. Η πρώτη θέση.

Καθημερινά διαβάζω στις εφημερίδες για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, για τη διάθεση των Εστογιανώφ και Ρεκόμπα, για το πόσο ευχαριστημένος είναι ο Φερέρα από τον Μπάλαμπαν και όλα αυτά με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο.

Κατά πως φαίνεται (θα το δούμε όμως στο χορτάρι) οι μεταγραφές που έγιναν ήταν καλές και θα βοηθήσουν. Θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη φέτος. Βέβαια είναι γεγονός ότι χρειάζεται ενίσχυση σε τουλάχιστον δύο θέσεις. Απαιτείται η αγορά ενός δεύτερου επιθετικού και ενός πολύ καλού τερματοφύλακα. Όλα δείχνουν ότι ο δεύτερος επιθετικός θα είναι ο Ριέρα. Μου φαίνεται ότι είναι καλή περίπτωση, αν και με έχει δυσαρεστήσει η αναβλητικότητα που δείχνει προκειμένου να μας απαντήσει. Διάβαζα όμως ότι ίσως κλείσει σήμερα.

Εκεί που θεωρώ όμως ότι η ομάδα χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση είναι στη θέση 1. Ο Μπέλιτς είχε δείξει καλύτερα στοιχεία από τον Κρέσιτς. Δεν φαίνεται όμως να είναι ο μεγάλος τερματοφύλακας, γύρω από τον οποίο μπορεί να δημιουργηθεί ολόκληρη η αμυντική γραμμή. Από την άλλη αποκτήθηκε ο Μπεθέρα, ο Ισπανός Κάαν όπως τον αποκαλούν. Μάλλον όμως πρέπει να φάει πολλά καρβέλια ακόμα για να θεωρηθεί συγκρίσιμος με τον Γερμανό (κι αν γίνει ποτέ). Ο Ανδριόλας πάλι είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος τερματοφύλακας, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να παίρνει και φέτος ευκαιρίες. Συνεπώς χρειαζόμαστε λύση στη θέση 1.

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω για ενδιαφέρον της ομάδας μας για τον πρώην τερματοφύλακα της Εθνικής Βελγίου Ντε Βλίγκερ. Μου φαίνεται βέβαια αδιανόητο να αποκτήσουμε τερματοφύλακα ο οποίο βρίσκεται σε ηλικία 37 ετών. Ο παίκτης αυτός σε όσο καλή κατάσταση κι αν βρίσκεται δεν θα μπορεί να προσφέρει για χρόνια τις υπηρεσίες του. Ο καλός τερματοφύλακας όμως πρέπει να δεσμεύεται με μακροχρόνιο συμβόλαιο, διότι η απομάκρυνσή του αναστατώνει ολόκληρη την άμυνα.

Χωρίς να ξέρω ακριβώς τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας ή το κασέ του συγκεκριμένου παίκτη, μου κάνει εντύπωση το ότι δεν έχουμε ενδιαφερθεί για τον Μάλαρτζ. Η αξία του είναι γνωστή, ξέρει καλά το Ελληνικό πρωτάθλημα, και θα μπορούσε να μας προσφέρει λύσεις σε μια θέση στην οποία υποφέρουμε. Μέσα στο καλοκαίρι υπήρξαν κι άλλες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τερματοφυλάκων. Μία από αυτές ήταν ο Κοτσόλης.

Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν ενισχυθούμε σημαντικά στη θέση του τερματοφύλακα, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, τα οποία σίγουρα θα βλάψουν την καλή προσπάθεια που έχει γίνει το καλοκαίρι.