Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Αδράνεια Διαρκείας


Το Ελληνικό είναι ένα πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων. Οι ταχύτητες αυτές καθορίζονται από τα έσοδα, τον αριθμό των φιλάθλων, το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών να χρηματοδοτήσουν τις ομάδες και ασφαλώς και το καθαρά αγωνιστικό επίπεδο.Σήμερα θα μας απασχολήσει η ταχύτητα των φιλάθλων.


Εδώ και περίπου δεκαπέντε με είκοσι χρόνια, για λόγους που είναι γνωστοί σε όλους μας αλλά σε γενικές γραμμές μπορούν να συμπυκνωθούν στο τρίπτυχο βία, βρωμιά, έλλειψη θεάματος, ο κόσμος έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το ποδόσφαιρο ή μάλλον καλύτερα έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το γήπεδο. Οι εποχές όπου σε Αθηναϊκά ντέρμπι γέμιζε το Ο.Α.Κ.Α έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Έτσι λοιπόν έχουν διαμορφωθεί ταχύτητες και στα εισιτήρια που κόβει η κάθε ομάδα.


Στην πρώτη ταχύτητα είναι ο Ολυμπιακός, ο Π.Α.Ο.Κ και ο Άρης. Οι ομάδες αυτές έχουν την ικανότητα να συγκεντρώνουν, ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης και προβλημάτων, τον μέγιστο δυνατό αριθμό οπαδών. Στη δεύτερη ταχύτητα βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους ο Παναθηναϊκός και η Α.Ε.Κ, στην τρίτη επαρχιακές ομάδες οι οποίες συγκεντρώνουν αναλογικά και πραγματικά έναν μεγάλο αριθμό οπαδών, ακριβώς επειδή δεν έχουν ανταγωνιστή και στην τέταρτη όλες οι υπόλοιπες.


Ας δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα με τον Πανιώνιο. Αν εξαιρέσουμε τα φωτεινά διαλείμματα του sold out, κάποιων Ευρωπαϊκών παιχνιδιών και σημαντικών Ελληνικών, η ομάδα κινείται διαχρονικά από τα 500 εισιτήρια (εποχές Β’ Εθνικής) μέχρι τις 4.000 κατά μέσο όρο. Δηλαδή κινείται στα πλαίσια μιας τυπικής ομάδες της τρίτης - τέταρτης ταχύτητας ή μιας καλής Β’ Εθνικής. Δεν μπορείς εκ του λόγου αυτού να την πεις μεγάλη ομάδα, ούτε βέβαια να κάνεις όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.


Τα εισιτήρια αυτά αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και την δυναμική της ομάδας; Σε καμία περίπτωση. Είμαστε πολύ περισσότεροι. Όμως οι Πανιώνιοι που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι έχουν νοιώσει στο πετσί τους τη βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουν νοιώσει επίσης εντονότατες πίκρες και απογοητεύσεις από την ομάδα τους αλλά και από ανθρώπους της, που ενώ τάχθηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα του Ιστορικότερου συλλόγου τον πρόδωσαν και τον κράτησαν μικρό. Συμπαθητικό και ακίνδυνο.


Είναι λόγος αυτός να μην υποστηρίζουν οι φίλαθλοι του Πανιωνίου την προσπάθεια του κου Τσακίρη; Ασφαλώς, διότι θεωρούν ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Η περσινή χρονιά ήταν καταστροφική για την ομάδα, ακριβώς γιατί έπληξε την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη που είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν οι οπαδοί. Είδαμε πολύ καλά σημάδια οργάνωσης και σωστής προσπάθειας και μετά την απόλυτη διάλυση. Έχουμε χορτάσει από τέτοιες καταστάσεις.


Ο κόσμος έμαθε για την παραμονή των Ρεκόμπα, Εστογιανώφ και Μανιάτη, για την καλή δουλειά του κου Φερέρα και για τις καλές μεταγραφές, εξακολουθεί όμως να είναι κουμπωμένος και διστακτικός για την αγορά διαρκείας.Εκεί λοιπόν έπρεπε να επέμβει η διοίκηση και να ζεστάνει τον κόσμο. Να δημιουργήσει μια ωραία και μαζική καμπάνια. Να προκαλέσει εφορία και ενθουσιασμό. Αντ’ αυτού, το μόνο που είδαμε και ακούσαμε ήταν η έκκληση του κου Τσακίρη για πώληση 3.000 διαρκείας, κάποιες λίγες αφίσες και ένα καταπληκτικό και πολυτελές έντυπο, το οποίο όμως μοιράζεται λες και το έχουμε φέρει από τα Ιεροσόλυμα. Που μπορεί να το βρει κανείς; Στην αίθουσα Πετζαρόπουλος (όταν δηλαδή έχει ήδη πάει για να αγοράσει το διαρκείας του). Για να είμαι δίκαιος, μοιράστηκε χθες και στους γονείς που είχαν πάει να δουν τα παιδιά τους στην γιορτή των αθλοδιακοπών (όχι σε όλους βέβαια – είπαμε – τίμιο ξύλο). Καλή ενέργεια αλλά λίγη.


Ποιοι προσπαθούν αποδεδειγμένα μέχρι και σήμερα γιά τα διαρκείας; Το Πανιώνιο ίντερνετ, ο Πανιώνιος Κόσμος και οι Ίωνες. Έτσι όμως δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πωλήσεις.


Δικό μας χρέος είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να προωθήσουμε τα διαρκείας στους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Και το κάνουμε. Η διοίκηση όμως θα μπορούσε να προσελκύσει όλους τους υπόλοιπους. Δυστυχώς δεν το κάνει.Δεν έχει μοιραστεί υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, αλλά και στην Καλλιθέα, στο Π. Φάληρο και τον Νέο Κόσμο. Δεν έχει γίνει η παραμικρή εκδήλωση σχετικά με τα διαρκείας πέρα από την επίσημη παρουσίασή τους. Δεν έχουν δημιουργηθεί κι άλλα κέντρα αγοράς εισιτηρίων σε διάφορά σημεία εντός και εκτός Νέας Σμύρνης. Δεν έχει γίνει η παραμικρή διαφήμιση σε κανένα μέσο (δεν ξέρω για τα τοπικά). Δεν υπήρξε η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου διαρκείας μέσω ίντερνετ.


Αφού λοιπόν δεν έχουν γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, πως περιμένουμε να πουλήσουμε 3.000 διαρκείας; Δηλαδή να γίνουν μόνιμοι πελάτες τα ¾ των ενεργών (μόνιμων στην καλύτερη περίπτωση) φιλάθλων μας;


Ασφαλώς και ο κόσμος του Πανιωνίου έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάντια των 477 διαρκείας. Είναι επίσης κατάντια να παλεύει με έρανο το φόρουμ να συγκεντρώσει χρήματα για αγορά διαρκείας. Είναι κρίμα που πέρα από τους Ίωνες οι υπόλοιποι σύνδεσμοι οργανωμένων δεν δείχνουν να έχουν κινητοποιηθεί. Είναι κρίμα όμως που και η διοίκηση δεν έκανε καμία ουσιαστική προσπάθεια.

Οι ευθύνες θα ανήκουν σε όλους μας, αλλά το γήπεδό μας θα είναι για άλλη μία χρονιά άδειο. Και μάλιστα τη χρονιά που η ομάδα είναι γεμάτη από αστέρια (που ίσως δεν ξαναδούμε). Λυπάμαι...

28 σχόλια:

Griniaris είπε...

Προσυπογράφω κάθε φράση και κάθε λέξη του κειμένου.
Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι παίκτες καλούνται στην πρώτη κιόλας αγωνιστική να παίξουν ένα τελικό όσον αφορά στον κόσμο.Με νίκη,αν μάλιστα συνοδευτεί και από δευτερη στον θεωρητικά ευκολότερο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα,όλα θα είναι διαφορετικά.Με άτυχο αποτέλεσμα μάλλον θα θυμηθούμε τα περσινά μετά τον ΠΑΟ.
Δυστυχώς αυτοί είμαστε και είμαστε λίγοι...

Χριστόφορας είπε...

Καλα τα λέτε παιδιά,φαινετε όντως πως πληρώνουμε ακόμα τα σπασμένα της περσινής καταστροφικής χρονιάς,τόσα καλά νεα είχαμε τον τελευταίο καιρο και τις δυο πρώτες βδομάδες και δυστηχώς σχεδόν δεν κινείται τιποτα...Περίμενα θα είχαμε πιάσει ανετα τα χιλια τωρα! Σιγουρα τώρα προέχει το οικογενειακό μπατζετ των διακοπων,αλλα έστω και με δοσεις ας παρουμε απο τα φτηνά της 2...

Χρειάζονται σίγουρα ακομα κινησεις απο το τμημα μαρκετινγκ της Π.Α.Ε. ...

zamis είπε...

Εβγαλα κι εγω τα διαρκειας μου με την παρεα μου σημερα,γρηγορα.Τα παιδια μου ειπαν οτι θα βγει ραδιοφωνικο σποτ και εντυπη καταχωρηση.Επισης ειδα και σκηνη για συναυλια με βαν μπροστα στην 3.

br fun_atic είπε...

Μακάρι να γίνουν όλα αυτά.

Μήπως η σκηνή και το βαν που είδες ήταν της χθεσινής συναυλία του Μίχα;

Για να μην κριτικάρουμε μόνο την Π.Α.Ε, να πούμε ότι στην χθεσινή εκδήλωση των αθλοδιακοπών δεν έγινε η παραμικρή αναφορά από μικροφώνου για τα διαρκείας του Πανιωνίου. Είναι περίεργο να συμβαίνει αυτό σε μία εκδήλωση του Δήμου, του οποίου ο Δήμαρχος είναι μέλος του Δ.Σ του ερασιτέχνη και μάλιστα όταν η εκδήλωση αυτή γίνεται στο γήπεδο του Πανιωνίου και συγκεκριμένα στη διπλανή θύρα από εκεί που πωλούνται τα διαρκείας...Χωρίς σχόλιο!!!

Ομολογώ ότι δεν είμαι φαν τoυ κου Κουτελάκη, άρα ίσως και να είμαι προκατειλημμένος μαζί του (ένας άνθρωπος με την δική του αποδοχή και ηλικία θα έπρεπε να είχε κάνει πράγματα και θαύματα στον Δήμο). Θα ήθελα όμως να μας αποδείξει ότι η συμμετοχή του στα κοινά του Πανιωνίου γίνεται για όφελος της ομάδας...Και το λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ μια που και οι εκλογές δεν αργούν...

zamis είπε...

brf
συμφωνω απολυτως για τα του Κουτελακη και δεν επεκτεινομαι.

υγ.δεν ηξερα για Μιχα,προφανως ηταν απο χτες.

Χριστόφορας είπε...

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως δεν υπαρχει καθόλου ενθουσιασμός για την παραμονη Ρεκόμπα και τις ανανεώσεις Λολο-Μανιατη...Αμφιβάλει κανείς πως οι 2 Ουρουγουανοι και ειδικα ο Ρεκόμπα θα ειναι αισθητά καλύτεροι φετος λογω προετοιμασίας και πλήρως εγκληματισμού?! Δεν γουστάρουμε τρελά που ο Μανιάτης, παιχτης επιπέδου εθνικής Ελλαδος-αλλο που θα κληθει μονο αμα παρει μεταγραφη στον ΠΟΚ ή την Γερμανία!!!- ανανέωσε το συμβόλαιο του!? Για τον Ριέρα που θελανε μπαοκ και λαρισσα?
Εχουν ερθει στην ομάδα τα τελευταια χρόνια πολλοί καταξιωμένοι σκορερ απο ανταγωνιστικα πρωταθληματα σαν τον Μποσκο?!? Ή αρχηγός ομάδας Α΄ κατηγοριας Αργεντινης με γεματες χρονιές,χωρις τραυματισμούς -και με τροπαιο Σουνταμερικάνα αμα λαχει-?! (Μόνη επιφύλαξη μου για Καστεγιόνε η προσαρμογή καθώς ειναι 1τη του στην Ευρώπη,θα έχει τουλάχιστον αρκετούς ισπανόφωνους)

Επείδη πέρασαν ολα αυτα στα ψιλά απο τον αθλητικο τύπο δεν πρεπει να τα ισοπεδώνουμε και εμείς!!!

IWN1998 είπε...

Η ΘΕΡΙΝΗ ΡΑΣΤΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ...

BR, Προτείνε να βάλουν και την Τόνια στη μπουτίκ σε παρακαλώ...
Είναι καλύτερο κίνητρο μάλλον από τον Αλβάρο.

IWN1998 είπε...

...Συγγνώμη τη Ρία εννοούσα...Αν βάλουν την Τόνια βλέπω να έχουμε επιστροφές...

br fun_atic είπε...

Μη στεναχωριέσαι zamis και θα ξαναδούμε ανθρώπους που θα γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι (και ό,τι άλλο) ΓΙΑ τον Πανιώνιο και όχι ΑΠΟ τον Πανιώνιο.

Αν η σελίδα μου υπάρχει μέχρι τις δημοτικές εκλογές, θα στηρίξω τον υποψήφιο που θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και θα αναλάβει εξίσου συγκεκριμένες δεσμεύσεις γιά τον Πανιώνιο. Οι υπόλοιποι μαύρο.

Έτσι κι αλλιώς χειρότερη δεν μπορεί να γίνει η Νέα Σμύρνη, ας περιμένουμε τουλάχιστον κάτι καλό γιά την ομάδα...

Griniaris είπε...

Η σελίδα σου ασφαλώς και θα υπάρχει για πολλές εκλογές ακόμη,εσύ να είσαι καλά.Όσο για δεσμεύσεις και προτάσεις,δόξα τω θεώ,έχουμε παραχορτάσει.Δεν θα επεκταθώ στο θέμα Κουτελάκη όπου μάλλον συμφωνούμε γιατί ο χρόνος και ο τόπος είναι ακατάλληλοι.Καλύτερα να μάθουμε να στηρίζουμε αυτούς που ήδη έχουν παρουσιάσει αγώνα και έργο και δεν θα πουν μετά ήθελα αλλά...

ΥΓ.Και μην ξεχνάς,το χειρότερο είναι και το ευκολότερο.Πάντα υπάρχει...

zamis είπε...

Ακριβως.

Ανώνυμος είπε...

Αδέλφια καλημέρα,

Μην απογοητεύεστε και μην γκρινιάζετε! Νομίζω πως τα πράγματα θα πάνε καλά! Για τα λίγα διαρκείας, νομίζω πως είναι κάπως νωρίς. Ίσως δεν πιάσουμε τα 3000 που θα θέλαμε, αλλά και (σημαντικά) περισσότερα από περυσι θα είναι, και το γήπεδο θα γεμίζει. Θα το δείτε.

Γιά παράδειγμα, εγώ προτίθεμαι να πάρω γιά όλη την οικογένεια, και δεν προλαβαίνω ούτε να το σκεφτώ. Ενδέχεται να προλάβω στο τέλος της άλλης εβδομάδας! Ενδεχεται! Αλλά θα πάρω οπωσδήποτε.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή τη στιγμή να δουλευτεί το θέμα της διαιτησίας, παρά των εισιτηρίων διαρκείας. Θα στοιχημάτιζα πως ο μΠΑΟΚ θα έλθει με στημένους τους πάντες, μιάς και έχει πολλές φιλοδοξίες και είναι κομβικής σημασίας να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα. Φαντάζεστε τι θα είναι γι' αυτούς (και αντίστοιχα, γιά εμάς ...) να τους ρίξουμε καμμια 3άρα στη Νέα ΣΜύρνη; Αναμένω λοιπόν διαιτησία χειρουργική και αυτό πρέπει να δουλευτεί πρωτίστως.

Γιά τα διαρκείας και την πληρότητα του γηπέδου, δεν ανησυχώ. Ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Θυμηθείτε το περυσινό sold out. Θα επαναληφθεί.

Γιά τον Κουτελάκη, γιά τον οποίο δεν κρύβω την προσωπική μου συμπάθεια, είστε λίγο άδικοι. Είναι Δήμαρχος και δεν μπορεί να μεταβληθεί σε πωλητή εισιτηρίων διαρκείας,σε μία εκδήλωση του Δήμου. Είναι δουλειά της ΠΑΕ και δική μας. Παρεμπιπτόντως, τα συγχαρητήριά μου στον οικοδεσπότη γιά τα θέματα των τελευταίων δύο μηνών που τα διάβασα σχεδόν μαζεμένα!

br fun_atic είπε...

Που να τη βρεις τη Ρία...
Ελπίζω με το "Τόνια", να μην εννοούσες την Αντωνίου... Γιατί στην περίπτωση αυτή θα αντιπρότεινα την Παπαρήγα με καυτό σόρτς. Είναι βέβαια αυτές προτάσεις για μερακλήδες...

Ο Δήμαρχος κύριος Κουτελάκης, ο οποίος έχει ανεχθεί και αδειοδοτήσει τόσα στριπτιζάδικα στη Νέα Σμύρνη, ας έπαιρνε μια απόφαση τομή.
Ας υποχρέωνε τους επιχειρηματίες, προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειές τους, να φέρουν ότι πιο ξώβυζο και ξέκωλο είχαν για να πουλάνε διαρκείας στην πλατεία. Η φαντασία στην εξουσία...

Griniaris είπε...

Ρία στη μπουτίκ,Παπαρήγα με καυτό σόρτς,ξέκωλα στην πλατεία...
Τι πίνετε ρε γαμώ το,θα σκίσω τα πτυχία μου.Θέλω κι εγώ...

br fun_atic είπε...

Costa χαίρομαι πάντα όταν διαβάζω την άποψή σου, η οποία λείπει από το μπλογκ.
Δεν είπα να γίνει ο Κουτελάκης πωλητής διαρκείας. Μια απλή αναφορά όμως σε τόσο συγκεντρωμένο κόσμο αρκούσε. Μια μικρή συναυλία ή εκδήλωση στην πλατεία ήταν εύκολη υπόθεση.
Ο Κουτελάκης δεν είναι ένας τυχαίος δήμαρχος. Έχει εμπλακεί ενεργά στα διοικητικά του Πανιωνίου και φέτος αναμένεται να έχει ακόμη πιο ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή. Άρα «νομιμοποιείται» να προωθεί τα θέματα του Πανιωνίου με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Αν δεν το κάνει, εγώ που δεν τον πηγαίνω, έχω δικαίωμα να θεωρώ ότι η ενασχόλησή του με την ομάδα γίνεται κυρίως για την προσωπική του προβολή. Άποψη που ενισχύεται από τις ομιχλώδεις θέσεις του για το γήπεδο (όχι ότι των υπόλοιπων είναι καλύτερες – του Κούπα για παράδειγμα ήταν τραγικές και οι υπόλοιποι κάτι πήγαν να ψελλίσουν).
Με λίγα λόγια θέλω να σου πω, μολονότι δεν πηγαίνω τον Κουτελάκη, θα περίμενα και περιμένω από αυτόν περισσότερα πράγματα σε σχέση με τον Κούπα, Κατσέλη κ.λ.π. Να μην ξεχνάμε ότι συγκέντρωσε περισσότερο από 60% και το παίζει και ανεξάρτητος. Άρα παίζει μπάλα στο δικό του γήπεδο.
Ας κριτικάρουμε και λίγο τους δημοτικούς άρχοντες για τα θέματα του Πανιωνίου. Καλό θα τους κάνει...

IWN1998 είπε...

Για τον Κουτελάκη θα συμφωνήσω με τον Costa και κυρίως με το σκεπτικό "το μη χείρον βέλτιστον". Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους που ανακατεύονται με τα δημοτικά έχουν έκδηλα εκφράσει την άποψη ότι ο Δήμος πρέπει να αδιαφορεί για τον Πανιώνιο και κυρίως για την ποδοσφαιρική του ΑΕ, διότι δεν τον αφορά αμέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η αλήθεια είναι πως ο Δήμος και οι Δήμαρχοί του βρέθηκαν πολλές φορές σε δυσχερή θέση λόγω της ενεργού εμπλοκής τους στον Πανιώνιο από τα τέλη της δεκαετίας του 80 και μετά.
Είναι σημαντικό πάντως να λάβουμε υπ' όψη μας την κραυγαλέα διαφοροποίηση του πληθυσμού της πόλης τα τελευταία 10 χρόνια. Πιστεύω ότι στη Ν. Σμύρνη ένα πολύ μεγάλο κομμάτι όχι απλά αδιαφορεί για τον Πανιώνιο αλλά ίσως για διάφορους λόγους είναι και Αντιπανιώνιο ενώ αντιθέτως πολλοί παλιοί Νεοσμυρνιώτες έχουν μετοικήσει και έχουν διασπείρει τον Πανιώνιο πληθυσμό σε πάρα πολλά σημεία της Αθήνας αν όχι και της χώρας.

Είναι σπουδαίο ότι υπάρχοθν πολύ Πανιώνιοι στισ γύρω συνοικίες και ίσως και πιο φανατικοί από τους Νεοσμυρνώτες οπότε και αυτούς πρέπει να κοιτάξει να προσελκύσει και ν' αυξήσει η ΠΑΕ.

Η πρότασή μου για τη Ρία ισχύει επισήμως και έχω πιει ένα Freddo το πρωί, για όσους ενδιαφέρονται για το τι πίνουμε και δεν τους δίνουμε.

zamis είπε...

Και να μην ξεχναμε ποτε τις δηλωσεις Τσακιρη.Το θεμα διαρκειας αλλα και γενικοτερης προσελευσης των φιλαθλων μας φετος συνδεεται απ'ευθειας με την πολιτικη πιεση που πρεπει να ασκηθει για νεο γηπεδο και ταυτοχρονη παραμονη Τσακ στον Πανιωνιο.

br fun_atic είπε...

Και στο είπα Griniaris, άλλαξε εξέδρα...δεν ακούς...

Λοιπόν ξέρετε κάτι; Και αυτό καλό θα ήταν να το ακούσει και ο Μάκης. Εντόπισα τι με «χαλάει» περισσότερο στον Π.Κ.
Στα μπλογκ μπορεί να γκρινιάζουμε, κάνουμε όμως και πλάκα. Μπορείς να διαβάσεις πράγματα που θα σου φτιάξουν την ημέρα.
Στον Π.Κ δυσκολεύεσαι να διαβάσεις κάτι ευχάριστο. Αν και ο εμπαθέστατος θα με ψέξει (χε χε χε), αγόρασα τον Πανιώνιο Κόσμο τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Μαύρισα κυριολεκτικά. Προβληματισμός, στεναχώρια, αδικία. Μου ήρθε τρέλα. Επειδή δεν είμαι και ο πλέον τακτικός αναγνώστης δεν παίρνω όρκο ότι αυτό συμβαίνει σε όλα τα φύλλα. Αν συμβαίνει όμως ας το προσέξουν. Κουλάρετε παιδιά. Γίνετε λίγο πιο funatic τύποι. Δεν τρέχει και τίποτα....Ένα σαββατοκύριακο έχουμε. Ας μη το μαυρίζουμε...

br fun_atic είπε...

Διάβασα ότι η Εσπανιόλ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ριέρα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο. Γιατί δεν ανακοινώθηκε επίσημα; Τι έχει γίνει με τις περιπτώσεις των "κατ' αρχάς" συμφωνιών;

vassilis είπε...

Πέρασα σήμερα από το γήπεδο γιατί ήθελα να αγοράσω ένα σκουφάκι του πόλο για ένα φίλο και βρήκα (11.30 το πρωι) και τις 2 μπουτίκ κλειστές.

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Μου είπε μάλιστα κάποιος γνωστός κύριος ότι η μια μπουτικ ανοίγει το απογευμα.

Και μετά εσείς θέλετε διαφήμιση στην πλατεία.

br fun_atic είπε...

Όταν τους βρεις ανοιχτούς, μην τους ζητήσεις σκουφάκι με το σήμα του Πανιωνίου. Μπορεί και να μην έχουν... Καλά και τα παπάκια...

br fun_atic είπε...

του πόλο μπορει και να εχουν με σημα...

lefterix είπε...

ΠΑΡ'ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΣΤΟ BLOG,(ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΗ..),ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΜΕΣ'ΤΟΝ ΠΕΣΙΜΗΣΜΟ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ...
ΚΑΙ ΚΑΛΑ,
Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΙΟ, ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ...
ΚΟΥΛΑΡΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...Η Ν.ΣΜΥΡΝΗ ΓΕΜΙΣΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ...(ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ...).ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ...ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ 1000 ΑΜΙΓΕΙΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ ΠΑΡΑ 15000 ΔΗΘΕΝ...ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ...ΑΣΤΕ ΤΟΝ (ΚΑΘΕ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗ) ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ...ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ ΟΛΕ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ...ΕΙΤΕ ΛΙΓΟΙ,ΕΙΤΕ ΠΟΛΛΟΙ...
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ...

zamis είπε...

Φιλε Lefteri,διαφωνω καθετα.Αυτο το 1000 και καλοι οδηγει σε συρρικνωση και στα γραφικα περι γαλατικων χωριων.Αντιθετα,μια υγιης ομαδα που παιζει ωραια μπαλιτσα και κερδιζει συμπαθουντες-εστω κι αν σε πρωτη φαση δεν ειναι Πανιωνιοι-εχει προοπτικη να μεγαλωσει τον ογκο των φιλαθλων της.
Και εξω απο την επαρχιωτικη νοοτροπια της Ν.Σμυρνης στην τελικη.

br fun_atic είπε...

Το μπλογκ είναι αθλητικό και όχι κωμικό. Κάνουμε και πλακίτσα. Αλλά όχι μόνο πλακίτσα.Γράφουμε και τα πεσιμιστικά μας (Πανιώνιοι γαρ) αλλά δεν είμαστε και στη μαύρη κατάθλιψη (αν και για τέτοιες καταστάσεις έχουμε τον Dr Riga).

Μακάρι να λύνονταν όλα τα θέματα του Πανιωνίου με τις φωνές 1.000 ατόμων.

Όταν όμως Λευτέρη μου βλέπεις ότι δεν γίνεται ουσιαστική δουλειά για την προσέλκυση του κόσμου, τότε μην περιμένεις να γίνονται και σπουδαίες κινήσεις στο παρασκήνιο (εκεί δηλαδή που παίζεται το πραγματικό ποδόσφαιρο). Μην περιμένεις να δουλεύει τέλεια το σκάουτιγκ ή οι ακαδημίες και γενικά κράτα μικρό καλάθι γιά όλα. Γιατί το θέμα μιάς διαφημιστικής καμπάνιας για τα διαρκείας είναι μάλλον απλό. Τα άλλα είναι τα δύσκολα...

Οσο κιαν φωνάζεις εσύ και οι φίλοι σου το θέμα δεν λύνεται.
Με 1.000 φωνακλάδες μπορεί και να κερδίσεις καποια παιχνίδια, μην περιμένεις όμως ούτε γήπεδο, ούτε μεγάλους παίκτες ούτε τίποτα...

υ.γ
σε παρακαλώ να μην γράφεις με κεφαλαία, γιατί στην γλώσσσα του ίντερνετ τα κεφαλαία γράμματα υποδηλώνουν φωνή και έντονη αντίθεση και ίσως παρεξηγηθείς χωρίς λόγο.

IWN1998 είπε...

Vassili, το έχει ανακοινώσει η ΠΑΕ ότι για το καλοκαίρι κρατάει ανοικτή μόνο την μπουτίκ στη Χρυσοστόμου (νομίζω ως κάπου λίγο μετά τις 15 Αυγούστου) και αυτήν συγκεκριμένες ώρες. Πάντως Σάββατο πρωί νομίζω είναι ανοικτά και ως τις 3:00.
Ως προς τα εισιτήρια, η μπουτίκ παίζει βοηθητικό ρόλο και κυρίως λειτουργουν τα γραφεία της ΠΑΕ για την έκδοση.

barbouni - skavei kai psaxnei είπε...

είμαι φρέσκος στα διαρκείας, σήμερα πήρα του γιου μου κ δικό μου μαζί με τη παρέα μου.

Να αποτινάξουμε τη μίζερη αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμό ως σήμα κατατεθέν της "εναλλακτικής" διαφορετικότητας μας

Πρωτάθλημα στη Νέα Σμύρνη !!!

lefterix είπε...

ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΤΣΙ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΥΛΟ, ΓΡΑΦΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ...(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΡΑΦΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...)ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΚΝΕΥΡΙΣΜΟ...
Σέβομαι την άποψη του καθένα,απλά και μόνο γιατί είναι Πανιώνια άποψη..
Παρ'όλα αυτά,διατηρώ τις επιφυλάξεις μου,εμένα το είμαι και λίγο Πανιώνιος, μου θυμίζει το : "Είμαι και λίγο έγγυος.."
Οσο αφορά την εσωστρέφεια, πηγαίνετε στο γήπεδο και πήτε μου που γράφει σε ποιό σημειο πουλούν τα διαρκείας...Δηλαδη άμα δεν ξέρεις, δεν θα πάρεις ποτέ...Αμα αυτό δεν είναι εσωστρέφεια, τοτε τι είναι;