Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Σχόλια γιά τις πρόσφατες εξελίξεις


  1. Για τον κο Λεμονή: Είναι έξυπνος άνθρωπος και κατάλαβε ότι δεν έχει ούτε θα είχε ποτέ την στήριξη του κόσμου και αποφάσισε να αποχωρήσει. Όταν ανέλαβε ήξερε ότι συνεργάτης του θα ήταν ο κος Σταματόπουλος και το αποδέχθηκε. Είναι αστείο να δεχθούμε ότι ο κος Σταματόπουλος υπονόμευε το έργο του κου Λεμονή, για τον απλούστατο λόγο ότι ο κος Λεμονής δεν παρήγαγε έργο στο σύντομο διάστημα μου έμεινε στην ομάδα. Το ότι ο κος Λεμονής ζήτησε την αποπομπή και ιεραρχικά προϊσταμένων του αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν ξανάγινε!!!
  2. Για τους συσχετισμούς του Δ.Σ. Το brfunatic μπορεί να κάνει μόνο υποθέσεις διότι δεν έχει πληροφορίες για τόσο εξειδικευμένα ζητήματα (βέβαια και αυτοί που έχουν θα εκφράζουν σίγουρα ιδιαζόντως υποκειμενικές απόψεις). Φαίνεται όμως ότι το Δ.Σ του Πανιωνίου απαρτίζεται από μια παρέα ανθρώπων που είναι φίλοι και έμπιστοι του κου Τσακίρη. Από αυτό το συλλογικό όργανο δεν προβλήθηκε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο να είχε έμπρακτα τα ηνία της ομάδας και να προχωράει βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο. Στην πραγματικότητα το Δ.Σ φάνταζε ως ένα συλλογικό όργανο το οποίο περισσότερο προσπαθούσε να διατηρήσει ισορροπίες παρά να λύσει άμεσα τα προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο χειρισμός της υπόθεσης του Λάμπρου Χούτου. Όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν όλοι τους, σε αυτό το Δ.Σ δεν υπάρχει αφεντικό. Λείπει η φυσική παρουσία του κου Τσακίρη ή έστω ενός δυναμικού ανθρώπου που θα διοικούσε χωρίς να σκέφτεται το «πολιτικό» κόστος. Του ανθρώπου που θα είχε πάρει το δαχτυλίδι της εξουσίας από τον κο Τσακίρη. Αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα.
  3. Για το θέμα του κου Λίνεν: Είναι κουτό να στηρίζουμε όλη την ομάδα Λίνεν αλλά να απολύουμε εκείνον. Το ότι η απομάκρυνση του κου Λίνεν έγινε βιαστικά είναι γεγονός. Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε ότι έγινε λάθος και να τον επαναφέρουμε. Αυτό θα αποκαταστήσει τις ισορροπίες στην ομάδα. Στο σημείο αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ο κόσμος του Πανιωνίου είναι διατεθειμένος να δεχθεί την επιστροφή του Λίνεν ακόμη κι αν το αντίτιμο είναι ο Χούτος και ο Ρεκόμπα (ποιος θα πίστευε το καλοκαίρι ότι θα λέγαμε τέτοια πράγματα). Μπορεί ο Τσακίρης που είναι το αφεντικό να έχει ψυχραθεί με τον Λίνεν. Όμως στο εμπόριο υπάρχει ένας χρυσός κανόνας. Ο πελάτης έχει ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ. Και οι πελάτης της ομάδας είμαστε όλοι εμείς, που στην συντριπτική μας πλειοψηφία θέλουμε τον Λίνεν. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό για τον οποιονδήποτε λόγο τότε πρέπει να παραμείνει ο κος Σταματόπουλος προπονητής της ομάδας μέχρι το τέλος της χρονιάς, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο. Ο κος Σταματόπουλος έχει άριστες σχέσεις με όλους, είναι ιδιαίτερα καταρτισμένος (έχει τελειώσει την σχολή προπονητών της Κολωνίας που θεωρείται η καλύτερη της Ευρώπης) και είναι σίγουρο ότι θα κινηθεί στα πατήματα του Λίνεν. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η ομάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει αγωνιστικό προφίλ στην παρούσα χρονική στιγμή. Θα χάσουμε χρόνο και βαθμούς χωρίς λόγο. Εννοείται ότι οποιοσδήποτε από τους παίκτης προσπαθήσει να το παίξει βεντέτα στον Σταματόπουλο πρέπει να καρατομείται άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες.
  4. Αν κος Σταματόπουλος εκτελέσει τελικά χρέη υπηρεσιακού προπονητή τότε πρέπει να προσληφθεί προπονητής που να ξέρει την Ελληνική πραγματικότητα, αλλά με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο κος Μακαριάν είναι ιδανικός γι’ αυτή την αποστολή. Και λόγω εμπειρίας και λόγω εθνικότητας (Ουρουγουανός). Σε κάθε περίπτωση όμως ο Πανιώνιος πρέπει τελικά να αποκτήσει προπονητή που πρώτα απ’ όλα να εμπνέει σεβασμό και να παραμείνει στην ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην παρούσα φάση ίσως είναι δύσκολο να βρεθεί τέτοιο πρόσωπο. Ας περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι.
  5. Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το ρόστερ της ομάδας. Όχι ποσοτικά, αλλά ποιοτικά. Όποιος δεν θέλει να παίζει σοβαρά, όποιος δημιουργεί προβλήματα ή όποιος δεν μας κάνει φεύγει. Απλά πράγματα. Έτσι κι αλλιώς Πανιώνιοι είμαστε. Ξέρουμε από δυσκολίες. Ποτέ δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Γι αυτό και δεν πρέπει να χαρίζουμε σε κανέναν την τιμημένη φανέλα τόσων ινδαλμάτων του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε κάθε περίπτωση το brfunatic στηρίζει τον κο Σταματόπουλο, τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα και του εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία.


υ.γ

γιά όσους δεν κατάλαβαν η φωτο είναι από την ταινία του μεγάλου Θανάση Βέγγου "Επιχείρηση γης μαδιάμ". Ταιριάζει απόλυτα και ως τίτλος και ως ουσία με την σημερινή κατάσταση του Πανιωνίου.

1 σχόλιο:

zamis είπε...

Ewald Lienen oe oe oe
Και Γιωτης Γιωτης ξαναοε